فهرست مطالب

فصلنامه پژوهش در برنامه ریزی درسی
پیاپی 23 (پاییز 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/09/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مصطفی نیکنامی، فریبا کریمی صفحه 1
    هدف این پژوهش بررسی صلاحیت های حرفه ای معلمان دوره آموزش عمومی به منظور ارائه چارچوب مناسب بوده و با روش توصیفی پیمایشی انجام شده است. از مرور متون و پیشینه پژوهش 8 مؤلفه اصلی و 99 زیرمؤلفه استخراج شد و براساس آن پرسشنامه اول تدوین گردید. روایی محتوایی پرسشنامه را صاحبنظران تایید کردند و پایایی آن پس از اجرای مقدماتی از طریق محاسبه ضریب آلفای کرانباخ 96/0 محاسبه گردید. جامعه آماری این پژوهش معلمان مقاطع ابتدایی و راهنمایی (آموزش عمومی) شهر اصفهان به تعداد 6880 نفر بودند که 400 نفر از آنها براساس جدول کرجسی و مورگان به صورت نمونه گیری تصادفی نسبی انتخاب شدند. تجزیه و تحلیل داده ها در دو سطح توصیفی و استنباطی (تحلیل عاملی، t وابسته، tمستقل وt تک متغیره) صورت گرفت. تجزیه و تحلیل نتایج نشان داد که بین وضعیت موجود و مطلوب صلاحیت های معلمان تفاوت وجود دارد و در کلیه مؤلفه های اصلی تفاوت معنادار است (001/0 ≥P). وضع موجود صلاحیت های معلمان آموزش عمومی نشان می دهد که در بعد شخصیتی و اخلاقی در وضعیت بالاتر از متوسط قرار دارند، ولی در بعد آموزشی، رفتاری شناختی و مدیریتی در سطح متوسط و در مؤلفه های فناوری، توسعه حرفه ای، فکری و تدریس از وضعیت ضعیفی برخوردارند. پس از انجام تحلیل عامل، 9 مؤلفه اصلی و 90 گویه شناسایی و دوباره نامگذاری شد. براساس نتایج تحلیل عاملی، چارچوب ادراکی صلاحیت های معلمان طراحی گردید. متخصصان و صاحبنظران آموزشی درجه تناسب اجزای چارچوب را با میانگین 63/4 از 5 تایید کردند.
    کلیدواژگان: صلاحیت های حرفه ای، معلم، توسعه حرفه ای، آموزش عمومی
  • محمود قنادان، ویدا اندیشمند صفحه 23
    هدف پژوهش حاضر بررسی نقش دانشگاه در ایجاد سرمایه اجتماعی به منظور ارائه الگویی برای ارتقای نظام آموزش عالی کشور است و با روش توصیفی پیمایشی انجام گرفته است. جامعه آماری این پژوهش اعضای هیات علمی تمام وقت دانشگاه های آزاد استان کرمان در سال تحصیلی 88 87 (620 نفر) بودند که 175نفر به صورت نمونه گیری تصادفی طبقه ای از بین آنها انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده، دو پرسشنامه محقق ساخته بود. از بررسی متون و پیشینه پژوهش 54 متغیر و زیرمؤلفه استخراج شد و براساس آن، پرسشنامه اول برای تعیین وضع موجود سرمایه اجتماعی تدوین گردید. روایی محتوایی پرسشنامه را صاحبنظران تایید کردند و پایایی آن پس از اجرای آزمایشی بین تعدادی از اعضای هیات علمی، از طریق ضریب آلفای کرانباخ 98/0 محاسبه گردید. تجزیه و تحلیل داده ها در دو سطح توصیفی و استنباطی (تحلیل عاملی و ضریب همبستگی) صورت گرفت. پس از انجام تحلیل عاملی، 7 مؤلفه اصلی و 54 زیرمؤلفه شناسایی شد و با هویت سازمانی، توانمندسازی، همکاری و نفع عمومی، تسهیم دانش و خلق سرمایه فکری، اعتماد و همبستگی، مدیریت مشارکتی و آگاهی نامگذاری گردید. نتایج نشان داد که مؤلفه اصلی اعتماد و همبستگی از بالاترین میانگین و مؤلفه مدیریت مشارکتی از کمترین میزان میانگین برخوردار است و زیرمؤلفه های تعهد و تعلق، میزان قدرت رهبری و مدیریت، خیرخواهی و دیگرخواهی برقراری ارتباط بین افراد دارای دانش با افراد نیازمند به دانش آنها، قابلیت دسترسی به افراد و گروه های مورد نیاز، بالاترین میانگین را دارند، ولی زیرمؤلفه های تجلیل و قدرشناسی، عدالت، جهت گیری به سمت هدف جمعی، پرورش نوآوری و خلاقیت، همبستگی در کل سازمان، مدیریت مشارکتی پایین ترین میانگین را دارند و نشان دهنده وضعیت نامطلوب در این حوزه ها است. نتایج نشان داد که بین نظر پاسخگویان از لحاظ متغیر جنسیت، تحصیلات و سابقه کار تفاوت چندانی وجود ندارد، ولی توزیع نظر پاسخگویان در متغیرهای مرتبه علمی و محل دانشگاهی محل خدمت یکسان نیست، به طوری که در متغیر مرتبه علمی، بیشترین سرمایه اجتماعی مربوط به استادان و کمترین مربوط به مربیان است. همچنین در متغیر واحد دانشگاهی محل خدمت، شهرستان زرند و کرمان به ترتیب، بالاترین و پایین ترین میزان سرمایه اجتماعی را دارند. نتایج نشان داد که جو این دانشگاه ها پیش نیاز اصلی را برای ایجاد و ارتقای سرمایه اجتماعی ندارد و نقش آنها در این زمینه ضعیف است. براساس یافته های حاصل از پرسشنامه اول و دوم، شامل 5 بخش (فلسفه و اهداف، مبانی نظری، چهارچوب ادراکی، مراحل اجرایی، نظام ارزشیابی) تدوین گردید و سپس با استفاده از روش امید ریاضی با 96/0 اعتبارسنجی شد.
    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، نظام آموزش عالی، الگو
  • پریوش جعفری، علیرضا فقیهی صفحه 45
    هدف از انجام این پژوهش شناسایی میزان هوش سازمانی در سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی بوده است. همچنین با توجه به مؤلفه هوش سازمانی، وضعیت هر یک از مؤلفه ها به تفکیک تعیین گردیده است. روش مورد استفاده از نوع توصیفی پیمایشی و جامعه مورد مطالعه کارکنان سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی بودند. جامعه آماری 312 نفر از کارکنان با مدرک تحصیلی لیسانس و بالاتر را شامل می شود که با استفاده از فرمول کوکران نمونه ای به حجم 228 نفر از بین آنان انتخاب گردید. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه محقق ساخته با 95 سؤال بود که روایی صوری و محتوایی آن تایید و پایایی آن 97/0 به دست آمد. برای تحلیل داده ها از آمار توصیفی شامل فراوانی، درصد و میانگین و آمار استنباطی شامل آزمون T یکسویه استفاده گردیده است. نتایج تحقیق نشان می دهد که هوش سازمانی جامعه مورد مطالعه با میانگین تجربی 82/2 از میانگین نظری 3 پایین تر است. بالاترین میانگین به دست آمده مربوط به مؤلفه بینش راهبردی با 17/3 و کمترین مربوط به ساختار سازمانی و تغییرگرایی با 66/2 بوده است. با توجه به یافته های تحقیق راهکارهایی برای بهبود هوش سازمانی سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی ارائه شده است.
    کلیدواژگان: هوش سازمانی، مؤلفه های هوش سازمانی
  • الهه عقیلی، محمدحسین یارمحمدیان، زهره سعادتمند صفحه 67
    این پژوهش با هدف ارزشیابی محتوای کتاب زبان فارسی (1) پایه اول متوسطه از نظر دبیران شهرستان مبارکه در اصفهان انجام گرفته است. جامعه آماری با حجم نمونه یکسان و تعداد کل دبیران 64 نفر است. تحقیق حاضر توصیفی از نوع پیمایشی است که با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته انجام گرفته است. برای سنجش روایی سؤالات پرسشنامه از نظر کارشناسان مربوط و برای سنجش پایایی از فرمول آلفای کرانباخ استفاده شده که ضریب آن 88/0 بوده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش آمار توصیفی (فراوانی، درصد، میانگین، واریانس و انحراف معیار) همراه با نرم افزار SPSS استفاده شده است. نتایج نشان داد که زمان تعیین شده برای تدریس، تناسب فعالیتها و خودآزمایی های کتاب با متن کتاب کمتر از حد متوسط است و در تدوین محتوای کتاب به توان ذهنی و فکری فراگیران، میزان تقویت خودارزیابی دانش آموزان، نیازهای روزمره دانش آموزان و ارتباط عمودی مطالب کتاب کمتر از سطح متوسط توجه شده است.
    کلیدواژگان: ارزشیابی، زبان فارسی، نظرسنجی
  • اصغر نخستین گلدوست، مهدی معینی کیا صفحه 85
    هدف این پژوهش بررسی رابطه راهبردهای یادگیری خودتنظیم و راهبردهای انگیزش برای یادگیری با پیشرفت تحصیلی دانشجویان است. روش پژوهش از نوع مطالعات همبستگی است. جامعه آماری 8341 دانشجوی ترم 3 و بالاتر رشته های غیرپزشکی مشغول به تحصیل در نیمسال دوم سال تحصیلی 88 1387 دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل بود. نمونه آماری 319 نفر (193 دختر و 126 پسر) بود که به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب گردید. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران محاسبه گردید. ابزار پژوهش پرسشنامه 24 سؤالی راهبردهای یادگیری خودتنظیم (SRLS) زیمرمن و پونز (1986) با پایایی 89/0 و پرسشنامه 44 سؤالی پیشرفت (MSLQ) اکلز (1983) با پایایی 91/0 بوده است. معدل کل دانشجویان در ترم های قبلی نیز به عنوان شاخص پیشرفت تحصیلی در نظر گرفته شد. داده ها با استفاده از روش رگرسیون چندگانه مدل ورود (اینتر) تجزیه و تحلیل شد. یافته های پژوهش نشان داد متغیرهای راهبردهای یادگیری خودتنظیم و راهبردهای انگیزش برای یادگیری پیش بین معناداری برای پیشرفت تحصیلی دانشجویان هستند (01/0P<). راهبردهای انگیزش برای یادگیری در بین دانشجویان از حد متوسط بالا بوده (01/0P<) ولی راهبردهای یادگیری خود تنظیم دانشجویان تفاوت معناداری با حد متوسط نداشت (05/0P>). با توجه به ساختار محیط های آموزشی، شیوه تدوین محتواهای آموزشی و نیز الگوهای تدریس مورد استفاده استادان، بالا نبودن راهبردهای یادگیری خودتنظیم دانشجویان منطقی به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: یادگیری خودتنظیم، راهبردهای انگیزش، پیشرفت تحصیلی
  • نادر سلیمانی، اشرف سادات مطهری صفحه 101
    هدف این پژوهش بررسی رابطه توانمندسازی مدیران و تعهد شغلی آنان بود. پژوهش به شیوه توصیفی (همبستگی) انجام شد. نمونه تحقیق 135 نفر از مدیران مدارس متوسطه (72 زن و 63 مرد) بودند. برای گردآوری داده ها از دو پرسشنامه استفاده شد. توانمندسازی مدیران با استفاده از پرسشنامه سنجش توانمندسازی شرت و رینهارت (1992) شامل 6 بعد (تصمیم گیری، رشد حرفه ای، مقام و منزلت، خودمختاری، تاثیرگذاری و خوداثربخشی) و تعهد شغلی با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته شامل 4 بعد (تعهد حرفه ای، تعهد سازمانی، پایبندی به ارزشهای کار و مشارکت شغلی) سنجیده شد. داده های گردآوری شده با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون تجزیه و تحلیل شدند. نتایج نشان داد که بین توانمندسازی مدیران و تعهد شغلی آنان رابطه معنادار وجود دارد (05/0P<)، بدین صورت که بین سه بعد توانمندسازی (رشد حرفه ای، مقام و منزلت و تصمیم گیری) با تعهد شغلی رابطه معنادار وجود دارد (05/0P<). همچنین بین توانمندسازی و سه بعد تعهد شغلی (وابستگی حرفه ای، وابستگی سازمانی و پایبندی به ارزشهای کار) رابطه مثبت و معنادار وجود دارد (05/0P<). نتیجه تحلیل رگرسیون نیز نشان داد که ابعاد توانمندسازی (بجز خودمختاری) پیش بینی کننده های معناداری برای تعهد شغلی هستند (05/0P<).
    کلیدواژگان: توانمندسازی، تعهد شغلی، تعهد سازمانی، مدرسه متوسطه، مدیر مدرسه
  • ناهید شیرانی، احمد شعبانی، غلامرضا احمدی صفحه 123
    پژوهش حاضر به منظور بررسی جو سازمانی دانشگاه صنعتی اصفهان (در 5 بعد فرهنگ سازمانی، نظام اجتماعی، روابط انسانی، امکانات و خدمات جنبی و نظام آموزشی) و ارتباط آن با سلامت روان دانشجویان کارشناسی این دانشگاه در سال تحصیلی 88 87 صورت پذیرفت. نوع تحقیق حاضر توصیفی از نوع همبستگی و جامعه آماری پژوهش کلیه دانشجویان کارشناسی (6994 نفر) دانشگاه صنعتی اصفهان در سال 88 87 بود که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای 500 نفر از آنان به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار اصلی جمع آوری داده ها، پرسشنامه محقق ساخته جو سازمانی شامل 52 سؤال و پرسشنامه معیار سلامت روانی با90 سؤال بود که هر کدام از دانشجویان گروه نمونه به هر دو پرسشنامه پاسخ دادند. پایایی پرسشنامه های جو سازمانی و سلامت روانی با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ به ترتیب 86/0 و 97/0 تعیین شد. روایی محتوایی پرسشنامه ها با نظر استادان مربوط و کارشناسان مرکز مشاوره دانشگاه صنعتی تایید گردید. در این پژوهش از آمار توصیفی (فراوانی، درصد، میانگین و انحراف معیار) و آمار استنباطی (ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون چندمتغیره، آزمون t مستقل، آزمون تحلیل واریانس، آزمون شفه و آزمون همبستگی کونیکال) استفاده شد. یافته های به دست آمده از این پژوهش نشان داد بین همه مؤلفه های جو سازمانی (بجز مؤلفه نظام آموزشی) با سلامت روان دانشجویان در سطح 05/0P≤ ارتباط معنادار آماری وجود دارد و براساس ضریب بتا از میان مؤلفه های جو سازمانی بیشترین قدرت پیش بینی کنندگی برای سلامت روان دانشجویان در مرتبه اول مربوط به مؤلفه فرهنگ سازمانی و در مرتبه دوم مربوط به نظام اجتماعی بوده است.
    کلیدواژگان: جو سازمانی، سلامت روانی، دانشگاه صنعتی اصفهان، فرهنگ سازمانی، نظام اجتماعی، نظام آموزشی، روابط انسانی، امکانات و خدمات جنبی
  • مریم اعتضادی، زهره آقا کثیری، مژگان عارفی صفحه 149
    هدف این پژوهش بررسی مشکلات (فناوری اطلاعات، برنامه ریزی درسی و مالی اداری) مراکز آموزش از راه دور از دیدگاه دبیران و دانش آموزان دوره متوسطه شهر اصفهان بود. جامعه آماری پژوهش 4021 دانش آموز (دختر و پسر) و 402 دبیر دوره متوسطه این مراکز، در سال تحصیلی 88 1387 بودند. افراد نمونه 300 دانش آموز و 110 نفر از دبیران مراکز آموزش از راه دور بودند که به روش تصادفی خوشه ایچندمرحله ای انتخاب شدند. روش پژوهش توصیفی پیمایشی بود. به منظور بررسی میزان مشکلات در این مراکز، از دو پرسشنامه محقق ساخته برای دانش آموزان و دبیران با درجه بندی لیکرت استفاده گردید. روایی صوری و محتوایی هر دو پرسشنامه با نظر متخصصان و کارشناسان در حد مطلوب گزارش گردید. پایایی هر دو پرسشنامه با استفاده از روش آلفای کرونباخ برای پرسشنامه دانش آموزان 87/0 و برای پرسشنامه دبیران 88/0 به دست آمد. به منظور تجزیه و تحلیل اطلاعات از روش های آماری تحلیل واریانس، t تک متغیره و t مستقل استفاده شد. نتایج نشان داد که از نظر دانش آموزان میزان مشکلات فناوری اطلاعات، برنامه ریزی درسی، مالی اداری در سطح خطای 05/0P≤ بیش از سطح متوسط و نیز از نظر دبیران، مشکلات فناوری اطلاعات و برنامه ریزی درسی بیش از سطح متوسط بود. یافته های دیگر پژوهش نیز بیانگر تفاوت معنادار (05/0P≤) در میزان مشکلات فناوری اطلاعات از نظر دانش آموزان برحسب ویژگی های جنسیتی بود، همچنین تفاوت معناداری میان نظرات دانش آموزان و دبیران در میزان مشکلات مشاهده گردید
    کلیدواژگان: مراکز آموزش از راه دور، مشکلات مراکز آموزش از راه دور، دانش آموزان آموزش از راه دور، دبیران آموزش از راه دور، فناوری اطلاعات و ارتباطات
|
  • Mostafa Niknami. – Fariba Karimi. Page 1
    The aim of this research was to study the professional competencies of the general school teachers in order to present an appropriate conceptual framework and that the research method was, survey. From literature review and previous researches, 8 principal componentes and 99 sub-componentes were extracted, on the basis of which the first questionnaire was prepared. The validity of the questionnaire was approved by the experts and its reliability was estimated by Cronbach's Alpha coefficent, which was 0.96. The statistical population of the research was the elementary and guidance school teachers (general education) in Isfahan, 400 persons were selected from 6880, on the basis of relative random sampling. Descriptive and inferential statistics (factor analysis, dependent t test, independent t test and one sample t test) were used to analyse the data. The results analysis showed that there was a significant difference between the present situation and teacher's favorable competencies and in all componentes, there was a significant difference)P≥0.001(The present status competencies of the general education teachers showed that in personality and professional moral dimensions, they were higher than average, but in educational, behavioral- cognitive and manageiral dimensions on average, and in technology, professional development and teaching componentes were weak. After factor analysis, the components were divided in to 9 categories and 90 items, renaming of which was done with regard to sub componentes. Based on the factor analysis results, a conceptual framework was desigened for teachers competencies. experts and educational specialists confirmed the appropriateness of framework componentes by means of 4/63 of 5.
  • Mahmod Ghanadan. – Vida Andishmand. Page 23
    The aim of the present research carried out by means of a descriptive-measuring method was to review the role of university in creating social capital in order to present a model for improving the State high education system. Statistical universe In this research were full-time faculty members of Islamic Azad University Kerman Branch 2008-09 (N=620). Of them, 175 were selected using a relative random sampling. Tools used in this research were two researcher-made questionnaires. Reviewing the literature and research background, 54 variables and sub-components were extracted accordingly, the first questionnaire was compiled to determine the status quo of social capital. The content validity of the questionnaire was confirmed and approved by clear-sighted people and its reliability was, after performing the test among some of the faculty members, calculated using Kronbach Alpha (98%). Data analysis was done at two descriptive and deductive levels (correlation coefficient and factor analysis). After factor analysis was finished, 7 main components and 54 sub-components (namely organizational identity, capability making, cooperation and public benefit, knowledge sharing and creating intellectual capital, trust and correlation, cooperative management and awareness) were recognized. The Results revealed that the main components of trust and correlation had the highest average and components of cooperative management had the lowest one. The Sub-components of commitment and belonging, leadership power rate and management, benevolence, generosity, creating relationship between knowledgeable people and those who need their knowledge, accessibility to required people and groups had the highest average, while the sub-components of glorification and appreciation, justice, tendency toward collective objective, fostering innovation and creativity, correlation in the entire organization and cooperative management had the lowest average, reflecting undesirable conditions in these areas. The results also showed that there was no significant difference between the respondent's opinions concerning variables of sex, education and working record. There were some differences, however, regarding the variables of scientific rank and university location regarding scientific rank, the highest social capital was related to (professors) and the lowest to teachers. Also, concerning the place of service, Zarand Town and Kerman City had the highest and lowest social capital respectively. According to findings of the first questionnaire, the second one was compiled in 5 parts (philosophy and objectives, theoretical fundamentals, perceptual framework, executive steps and evaluation system). Then, it was valued (96%) using a Mathematical expectation.
  • Parivash Jafari. , Ali Reza Faghihi. Page 45
    The aim of this Research is to show the extent organizational intelligence in organization for research and educational planning. So with attention components organization intelligence is appointed by situation each of component separately. In this research descriptive survey method applied and studied personnel's of organization for research and educational planning. Statistical society includes 312 people with bachelor and higher degree that with using formula Cochran are chosen by samples bulk 228 people. Data show content and face validity is confirmed and its reliability is. 97.Analysing data is used descriptive and inferential statistic includes frequency, percent, mean and t-test. Research's result show organizational intelligence in society is studying experimental mean 2.82 is lower than theorical mean 3. The most mean is related to strategic vision with 3.17and lowest is related to organizational structure and appetite for change with 2.66.At the end, solutions are presented for improving organizational intelligence in organization for research and educational planning.
  • Alahe Aghili. M.A. –Mohammad Hosein YarMohammadian. Zohrh Saadatmand. Page 67
    The purpose of this research was to evaluate the contents of Persian language book (1) of the junior high school from the viewpoint of the teachers of Mobarakeh (Esfahan) city. The statistical population was the same as the sample population, which was totally 64 teachers. The research design was a descriptive-correlative survey and the instrument for collecting the data was a researcher-made questionnaire. The specialists substantiated the validity of questionnaire and the reliability of the questionnaire proved to be 0.88 using the Cronbach's alpha coefficient formula. The data was analyzed through descriptive statistics (distribution, percentage, mean, variance, and standard deviation) using the SPSS software. The findings revealed that the designated time for teaching the textbook, doing regular class activities, and doing self-evaluation questions at the end of each lesson was less than the time required compared to the scope of the content. The data also showed that little attention was paid to the pupil's mental competence, pupil's level of reinforcing their self-assessment, pupil's daily needs and requirements, and the vertical sequence of the book content.
  • Asghar Nakhostin Goldoost. M.A., Mahdi Moeni-Kia. M.A. Page 85
    The present research aims to study the relation between self-regulated learning strategies and strategies of Motivation for learning, and academic achievement of students. The method used is of correlation studies in nature. The statistical universe consisted of 8341 third and over third semester non-medical students who were busy studying during the second semester of the academic year 2008-2009 of Ardebil Islamic Azad University. The statistical sample consisted of 319 students (193 girl students and 126 boy students) who were selected using the random sampling method. The sample size was computed using Kukran formula. The research instrument of the research consisted of a 24-question questionnaire of Zimmerman and Pons (1986) Self- Regulated Learning Strategies (SRLS) with a reliability of (α= 0.89) and a 44-question achievement questionnaire of Ekelze (1983) with a reliability of (α= 0.91). The overall educational average of students during the previous semesters was also considered as an index for their academic achievement. The data was analyzed using multiple regression Enter Model method. The findings from the research showed that the variables of self-regulated learning strategies and strategies of motivation for learning were significant foretellers for the academic achievement of students (P<0.01). The strategies of motivation for learning among the students whas above average (P<0.01). However, self-regulated learning strategies of students were not significantly different from the average (P>0.05). Considering the structure of educational environments, the compiling method of educational contexts and also teaching models used by professors lacked highness concerning self-regulated learning strategies of students seems a logical concept.
  • Nader Solaymani. , Ashraf Alsadat Motahri. M.A Page 101
    The purpose of the study was to explore the relationship between principal's empowerment and job commitment. The participants in this study were 135 in number (female=72, male =63) at secondary school in Semnan province. Two instruments were used to collect the data. The empowerment was measured by using the School Participant Empowerment Scale (including 6 dimensions namely: decision- making, professional growth, status, autonomy, impact, self-efficacy). The job commitment (included 4 dimensions namely: professional commitment, organizational commitment, attachment to the work values and job involvement) was measured by the designed-researcher questionnative. The data were analyzed by using the Pearson product- moment correlation technique, and regression. The findings showed that there was a significant relationship between the principal's empowerment and job commitment also there was a significant relationship between three dimensions of empowerment (professional growth, status and decision-making) and job commitment. There was a significant relationship between the principals’ perception of their empowerment with three dimensions of job commitment (professional commitment, organizational commitment, attachment to the work values). The multiple regression analysis indicated that the dimensions of empowerment (except autonomy) were a significant predictor of job commitment.
  • Nahid Shirani. M.A., Gholamreza Ahmadi. , Ahmad Shabani. Page 123
    The current survey investigates the organizational climate of Isfahan University of Technology (in five dimensions organizational culture, social system, human relations, facility services, and educational system) and its relation to the undergraduate student's mental health during 2008-2009. The research design was a descriptive correlation. The statistical population for this study comprised the entire IUT's undergraduate students with a population of 6994 students of which 500 students were selected through random classified sampling. The instrument for collecting the data was a researcher- made questionnaire namely the organizational climate questionnaire comprised 52 questions and the standard mental health questionnaire with 90 questions. Each student received both organizational climate along with a mental health questionnaire. The reliability of the two above questionnaires proved to be 0.86 and 0.97 respectively, utilizing the Cronbach's alpha coefficient. The validity was also substantiated based on the opinions of the specialist of the IUT consulting center and corresponding professors. Both descriptive analysis (frequency, percentage, average value, and standard deviation) and inferential statistics (Pearson correlations coefficient, multi-variable regression, independent t-test, analysis of variance, Schefe test, and conical correlation test) were used for analyzing the data. The findings revealed that there was a statistical meaningful relation among all the organizational climate factors (with the exception of educational system) with student's mental health at p ≤ 0.05 level. Also regarding beta coefficient, most student's mental health predictors were organizational
  • Maryam Etezadi. M.A., Mozhgan Arefi. , Zohreh Agha Kasiri. M.A Page 149
    The present study was aimed at investigating the instructional, financial, administrative, and information technology problems of the distance learning centers as far as the viewpoints of the teachers and the students of Esfahan high schools were concerned. The research population included 4021 male/female students and 402 high school teachers during the academic year 2008-2009 (1387-1388). The population included 300 students and 110 teachers as the research subjects selected through multi-phase cluster random sampling. The study was a descriptive survey.To achieve the purposes of the study, two researcher-made Likert-scale questionnaires were administered to the subjects. The face validity and the content validity of the instruments were well established at the experts’ discretion. To examine their reliability, the Cronbach Alpha was used the resulting coefficients were quite satisfactory (for teachers’ α=0.88 and for students’ α=0.87).The data analysis included the application of the Analysis of Variance (ANOVA), the student t-test and the Independent t-test. The research findings revealed that as far as the students’ viewpoints were concerned, all types of the problems were greater than the average at the confidential level of probability (P≤0.05) whereas the teachers believed that only the instructional problems and information technology were greater than the average. The findings also revealed that from the viewpoints of the students, there were significant differences in the amount of information technology problems in terms of gender differences. Moreover, a significant difference was found in assessing the amount of problems from the viewpoints of the teachers and students.