فهرست مطالب

Advances in Industrial Engineering - Volume:44 Issue: 2, 2011

Journal of Advances in Industrial Engineering
Volume:44 Issue: 2, 2011

  • تاریخ انتشار: 1389/10/11
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مهدی آق داغی، وحید ابراهیمی پور صفحه 105
    روش های بسیاری جهت انجام آنالیز ریسک در صنایع فرآیندی وجود دارد و تلاش هایی نیز جهت مقایسه این روش ها با یکدیگر صورت گرفته است. اما متفاوت بودن مشخصات و عملکرد هر یک از این روش ها، فرایند تصمیم گیری برای انتخاب روش مناسب را با دشواری هایی مواجه کرده است. این مقاله با بکارگیری یک مدل تصمیم گیری چند معیاره فازی، به بهبود فرایند تصمیم گیری در مساله انتخاب روش آنالیز ریسک در صنایع فرایندی می پردازد. ایجاد مدل تصمیم گیری در محیط فازی این امکان را برای تصمیم گیرندگان فراهم می آورد تا بتوانند با سهولت بیشتری در خصوص ارزیابی گزینه ها و تعیین اهمیت معیارهای تصمیم گیری اظهار نظر نمایند. مقاله از روش تصمیم گیری 1TOPSIS فازی جهت مدل کردن مساله انتخاب روش آنالیز ریسک در صنایع فرایندی استفاده نموده و برای ارزیابی نتایج حاصل از مدل پیشنهادی، یک نمونه مساله در دنیای واقعی را حل و نتایج آن ارایه می کند.
    کلیدواژگان: صنایع فرایندی، TOPSIS، چند معیاره، آنالیز ریسک، فازی
  • بختیار استادی، محمد اقدسی، امیر البدوی، کامران رضایی صفحه 117
    بسیاری از سازمان ها در پیاده سازی پروژه های مهندسی مجدد فرآیندها(BPR) به فعالیت ها و توانمندی هایی که سازمان آنها از دیگر پروژه های بهبود کسب کرده اند کمتر توجه کرده و این موضوع گاهی هزینه های دوباره برای انجام آن تلاش ها و فعالیت ها را به دنبال خواهد داشت. از طرف دیگر همه فعالیت ها و تلاش های بهبودی قبلی در سازمان ها، باعث ایجاد قابلیت هایی در سازمان ها خواهد شد که آگاهی از آن قابلیت ها و استفاده آگاهانه از آنها، سبب موفقیت سازمان ها در دیگر پروژه های در حال انجام در سازمان از جمله BPR خواهد شد. بنابراین در این تحقیق مشخص خواهد شد که برای آمادگی سازمان ها برای اجرای یک پروژه مهندسی مجدد چه قابلیت هایی باید مورد توجه باشد و در ضمن یک سیستم مدیریت کیفیت (QMS) چه کمکی می تواند به تقویت قابلیت های سازمانی مطلوب پروژه های BPR در مرحله آمادگی برای شروع به پیاده سازی این پروژه ها داشته باشد. برای این منظور در ابتدا بیست و یک قابلیت مطلوب پروژه های BPR معرفی و سپس نوزده قابلیتی را که به طور مشخص یک QMS می تواند برای سازمان ها به دنبال داشته باشد، تعریف می شود. سپس با بهره گیری از مفاهیم قابلیت سازی در چارچوب دیدگاه منبع محور 1(RBVF) و قابلیت های پویا، رویکردی ارائه خواهد شد که بر اساس آن توسط چرخه هایی مشخص می شود که هر تجربه کاری یا قابلیت ایجاد شده توسط یک QMS، کدامیک از قابلیت های مطلوب پروژه های BPR را ایجاد یا تقویت خواهد کرد. در ادامه بر اساس مفاهیم قابلیت سازی و قابلیت های پویا، روابط بین این دو دسته قابلیت مشخص و ارائه خواهد شد. نتایج تحقیق حاکی از آن است که هر سازمانی بایذ قبل از اجرای BPR وضعیت سازمان را نسبت به قابلیت های «پایش و تدوین برنامه ریزی کسب و کار»، «توانمندبودن کارکنان در شناسایی و درک نیازهای مشتریان و ذی نفعان»، «انتقال تجارب و دانش مدیریتی و کاری در سازمان»، «تیمی کارکردن کارکنان با همدیگر»، «درگیرشدن مدیریت در مقوله تغییر در سازمان» و «وفاداری به رشد کل سازمان در مدیران و کارکنان» مورد بررسی قرار دهد که در این راستا نیز تجربه های کاری و قابلیت های ایجادشده توسط یک QMS می توانند به ایجاد یا تقویت آنها کمک کنند.
    کلیدواژگان: قابلیت پویا، قابلیت سازی در سازمان، قابلیت های سازمانی مطلوب BPR (DOCs)2، متدولوژی ها، قابلیت های ایجادشده از استقرار سیستم های مدیریت کیفیت (COC، QMs)3، مهندسی مجدد فرآیندها
  • امیر البدوی، شبنم وارسته صفحه 127
    برای تداوم حیات و حفظ مزیت رقابتی در بازارهایی با رقابت روزافزون و فزاینده، بسیاری از سازمان ها به سمت بازاریابی رابطه ای با تمرکز بر حداکثر کردن ارزش دوره عمر مشتریان خود و مدیریت رویگردانی مشتریان روی آورده اند. در واقع تعداد بیشتری از سازمان ها متوجه شده اند که گرانبهاترین سرمایه آن ها پایگاه مشتریان فعلی شان است. نگهداری مشتریان یک استراتژی ارزشمند است که سودآوری بلندمدت و موفقیت سازمان ها را تضمین می کند. در این پژوهش، با کاربرد تکنیک های جنگل تصادفی و درخت های فزاینده، در متن صنایع غیرقراردادی با استفاده از داده های واقعی، یکی از بزرگ ترین شرکت های تولیدکننده ماشین آلات سنگین در ایران، به طراحی و پیاده سازی یک مدل پیش بینی کننده رفتار رویگردانی مشتریان، به عنوان مرحله آغازین فرایند مدیریت رویگردانی پرداخته شده است. با کاربرد این مدل، مشتریانی که مایلند تامین کننده فعلی خود را تغییر داده و به تامین کننده دیگری روی آورند، شناسایی شده تا برای جلوگیری از رویگردانی این مشتریان و نگهداری آن ها، گروه مذکور مورد هدف فعالیت های بازاریابی پیشرو قرار گیرند. نتایج حاصل نشان می دهد رفتار خرید مشتری در گذشته به ویژه طول ارتباط مشتری با سازمان، واریانس فاصله زمانی بین خرید، تناوب نسبی و ارزش پولی، بهترین پیش بینی کنندگان رویگردانی مشتریان محسوب می شوند. نتایج این مطالعه برای مدیران بازاریابی در زمینه مدیریت رویگردانی و تدوین استرتژی های بازار مفید خواهد بود.
    کلیدواژگان: دسته بندی، مدل سازی رویگردانی، صنایع غیرقراردادی، درخت های فزاینده، جنگل تصادفی، درخت تصمیم، پیش بینی رویگردانی
  • کامبیز بدیع، علی معینی، مریم طایفه محمودی، سیدمحسن رهنمافرد صفحه 141
    در این مقاله نشان داده شده است که چگونه می توان برای هدفی خاص، از فناوری های معنایی در مدیریت دانش و محتوای سازمانی شرکت های مشاوره ای بهره گرفت. بدین منظور ابتدا پیکره اصلی مستندات شرکت های مشاوره ای بر اساس زنجیره ارزش آنها در تولید دانش شناسایی شده است؛ آنگاه بر اساس مدل جدید معنایی مبتنی بر هستان شناسی، محتوای این مستندات بر بستر اینترانت داخلی یک سازمان نمونه بازنمایی شده است. به این ترتیب به کمک سامانه های مدیریت محتوا، علاوه بر داشتن تصویری روشن تر و خواناتر از مستندات، با بازیابی و ترکیب محتویات مستندات سازمانی، تولید گزارش سامان یافته انجام می پذیرد. این راه حل علاوه بر در برگرفتن معماری و مدل جدیدی از سامانه های مدیریت، محتوای سازمانی مبتنی بر هستان شناسی، شیوه بازیابی و ترکیب محتویات مستندات سازمانی را نیز به منظور تولید گزارش در شرکت های مشاوره ای در بر می گیرد.
    کلیدواژگان: تولید متن، بازنمایی متن، بازنمایی دانش، مدیریت محتوا، هستان شناسی، مدیریت دانش، تولید گزارش
  • رضا جاذمی، جعفر قیدر خلجانی، سید حسن قدسی پور صفحه 153
    امروزه توجه به منافع تامین کنندگان در استراتژی های مدیریت زنجیره تامین، یکی از عوامل کلیدی موفقیت برای ارتباط بلندمدت و راهبردی با تامین کنندگان است. بدین سبب محققان، مدل های هماهنگی زنجیره تامین را در پاسخ به این نیاز توسعه داده و راهبرد برنده- برنده را به عنوان یکی از اهداف این نوع مدل ها مطرح کرده اند. با تعمیم این راهبرد به یک مسئله انتخاب تامین کننده، تغییر نگرشی صورت خواهد گرفت که در آن تولیدکنندگان (خریداران) به جای اینکه فقط به افزایش سود خود توجه داشته باشند، منافع تامین کنندگان را نیز مد نظر قرار می دهند. در این مقاله برای ایجاد هماهنگی بین خریدار و تامین کنندگان در یک مسئله انتخاب تامین کننده، یک مدل چندهدفه با سه هدف از جنس هزینه، کیفیت و تحویل به موقع پیشنهاد شده است. «حداکثرکردن تعداد محصولات سالم دریافت شده» به عنوان هدف کیفیت و «حداقل کردن تعداد تاخیرات» به عنوان هدف تحویل به موقع در نظر گرفته شده است. هزینه زنجیره تامین در برگیرنده هزینه های خریدار و تامین کنندگان است و در آن هزینه سفارش دهی، خرید، نگهداری موجودی، جبران تاخیرات و جبران خرابی ها مورد توجه قرار گرفته است. مدل ارائه شده، یک مدل برنامه ریزی غیرخطی عدد صحیح آمیخته است که برای به دست آوردن مجموعه جواب های مؤثر آن، یک روش ابتکاری توسعه داده شده است. نتایج حل مدل نشان می دهد که در یک مسئله انتخاب تامین کننده، استفاده از مدل هماهنگی بین خریدار و تامین کننده نسبت به حالتی که از این مدل استفاده نمی شود، منافع بیشتری را عاید زنجیره تامین می کند.
    کلیدواژگان: خریدار، مدل سازی چندهدفه، هماهنگی در زنجیره تامین، انتخاب تامین کننده
  • الهام حسن نایبی، بهداد کیانی صفحه 169
    شبیه سازی مونت کارلو، یکی از ابزارهای مدل سازی اثر عدم قطعیت های موجود در زمانبندی و هزینه پروژه است. اما این روش فرضیه هایی دارد که در عمل قابل توجیه نیستند. هنگامی که عملکرد پروژه از برنامه عقب می افتد، مدیر پروژه با اقدامات کنترلی درصدد اصلاح عملکرد بر خواهد آمد. در حالی که در اکثر مدل های مونت کارلو چنین عکس العملی در نظر گرفته نشده است. این موضوع سبب می شود که توزیع های احتمال به دست آمده از شبیه سازی مونت کارلو محدوده ای بزرگ و غیر منطقی یا در مواقعی خوشبینانه دارند. مدل های پویایی های سیستم1 (SD) می توانند اثرات مستقیم و غیر مستقیم اقدامات کنترلی را در بستری از حلقه های بازخور و روابط علی ارزیابی کنند. در این مقاله یک مدل SD برای اجرای شبیه سازی مونت کارلو ارائه شده و نتایج مدل SD و تحلیل مونت کارلو مورد مقایسه قرار گرفته اند.
    کلیدواژگان: مدیریت پروژه، پویایی های سیستم، ریسک، شبیه سازی مونت کارلو
  • مهدی خاشعی، مهدی بیجاری، غلامعلی رئیسی اردلی صفحه 181
    دقت پیش بینی ها از مهمترین فاکتور های مؤثر در انتخاب روش های پیش بینی می باشند. امروزه علی رغم وجود روش های متعدد پیش بینی، هنوز پیش بینی های دقیق، بویژه در بازارهای مالی کار چندان ساده ای نبوده و اکثر محققان درصدد بکارگیری و ترکیب روش های متفاوت به منظور حصول نتایج دقیق تر می باشند. در سال های اخیر تلاش های فراوانی به منظور بهبود روش های پیش بینی سری های زمانی صورت گرفته است. مدل های ترکیبی میانگین متحرک خودرگرسیون انباشته (ARIMA) با شبکه های عصبی مصنوعی(ANNs) از این جمله مدل های بهبود یافته می باشند. این گونه از مدل ها با بهره گیری از مزایای منحصر به فرد هر یک از روش های مدل سازی خطی و غیرخطی، نتایج حاصله را بهبود بخشیده اند. در این مقاله با استفاده از شبکه های عصبی احتمالی(PNNs) روند تغییرات باقیمانده های سری زمانی مورد مطالعه تشخیص و دقت روش ترکیبی بهبود داده شده است. نتایج حاصله از بکارگیری روش پیشنهادی در پیش بینی نرخ ارز موجب 10 % بهبود نسبت به مدل ترکیبی میانگین متحرک خودرگرسیون انباشته با شبکه های عصبی مصنوعی در میانگین قدرمطلق خطا گردیده است.
    کلیدواژگان: مدل های خودرگرسیون میانگین متحرک انباشته (ARIMA)، پیش بینی نرخ ارز، شبکه های عصبی احتمالی (PNNs)، بازارهای مالی، شبکه های عصبی مصنوعی (ANNs)
  • محسن صادق عمل نیک، ایوب انصاری نژاد، صمد انصاری نژاد، سینا میری نرگسی صفحه 195
    سیستم های اطلاعاتی مانند MRP II و ERP در روان سازی جریان اطلاعات و افزایش کنترل بر داده ها، به سازمان ها کمک شایانی می-کنند. مزیت اصلی این سیستم ها، بهبود هماهنگی بین بخش های مختلف سازمان و افزایش کارآیی در فرآیند ها است. با وجود محاسن بسیار زیاد، بسیاری از سازمان ها در فرآیند پیاده سازی این سیستم ها با مشکلات فراوانی روبه رو می شوند. با توجه به این واقعیت این تحقیق ضمن تعریف و دسته بندی عوامل بحرانی موفقیت و شکست این سیستم ها، روش نوینی را به کمک ترکیب نتایج فرآیند تحلیل شبکه ای و DEMATEL در شرایط فازی برای رتبه بندی و ارزیابی روابط علی و معلولی بین عوامل به کار برده است. روش پیشنهادی ذکرشده در کارخانه امرسان به صورت مطالعه موردی مرور شده و نتایج نشان دهنده اهمیت عوامل تیم پروژه، حمایت مدیر ارشد، انتخاب تامین کننده به عنوان عوامل مهم در فرآیند پیاده سازی سیستم اطلاعاتی سازمانی است.
    کلیدواژگان: تصمیم گیری فازی گروهی، عوامل بحرانی موفقیت و شکست، DEMATEL، ANP، روابط علی و معلولی، سیستم های اطلاعاتی
  • سید فرید قادری، محمد علی آزاده، مریم میرجلیلی، محمد شیخ علیشاهی صفحه 213
    امروزه نظام بانکداری کشور با توجه به موضوع پیوستن به سازمان تجارت جهانی با چالش های جدیدی همچون ورود بانک های خارجی، شروع به کار بانک های خصوصی و افزایش فعالیت های مؤسسه های مالی و اعتباری روبه روست، بنابراین بانک های کشور برای بقا و رقابت در این محیط پویا، نیاز دارند که به وضعیت منابع انسانی خود که از ارکان اصلی آنها است، توجه بیشتری کنند؛ چرا که عملکرد منابع انسانی هر سازمان است که می تواند باعث بقا و یا نابودی آن سازمان شود. بنابراین در این مقاله به بررسی عوامل مؤثر بر ارزیابی عملکرد منابع انسانی پرداخته شده است و سپس با استفاده از روش تحلیل پوششی داده ها (DEA) که از روش های متداول ارزیابی عملکرد در زمینه های مختلف است، کارآیی، رتبه، مقادیر مازاد شاخص های ورودی، مقادیر کمبود شاخص های خروجی و شاخص های بحرانی شعب بانک مورد مطالعه مشخص شده است. با توجه به این مطلب که بسیاری از شاخص های ارزیابی عملکرد کارکنان بر پایه داده های کیفی هستند، با استفاده از روش DEA Fuzzy عدم قطعیتی که در مورد شاخص های کیفی وجود دارد، در مدل وارد شده و سپس کارآیی و رتبه بندی شعب مشخص شده است. برای مقایسه نتایج رتبه بندی واحدها از دو روشDEA (قطعی) و DEA Fuzzy (فازی) از مقادیر همبستگی اسپیرمن استفاده شده است که این مقادیر در مورد شعب بانک مورد مطالعه، حاکی از تصدیق و تعیین اعتبار نتایج روش DEA (قطعی) بر اساس روش DEA Fuzzy (فازی) است.
    الگوهای ارائه شده در این مقاله، می تواند برای رتبه بندی، بررسی نقاط ضعف و قوت عملکرد منابع انسانی و ارائه راهکارهای بهینه در زمینه عملکرد منابع انسانی در همه شعب بانک ها مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: رتبه بندی، تحلیل پوششی داده ها، DEA Fuzzy، ارزیابی عملکرد
  • قاسم مصلحی، مهدی مهنام صفحه 229
    در این مقاله مسئله کمینه سازی مجموع بیشینه زودکرد و دیرکرد بر ماشین های موازی یکسان مورد بررسی قرار گرفته است. در این مقاله نشان داده شده است که این مسئله NP-hard است. با استفاده از حدود بالا و پایین و اصول غلبه مناسبی که برای مسئله توسعه داده شده است، یک رویه شاخه و کران برای دستیابی به زمان بندی های بهینه ارائه شده است. در ادامه برای حل این مسئله، از دو روش فراابتکاری شامل الگوریتم ژنتیک و بهینه سازی گروه ذرات برای یافتن توالی مناسب مسئله در زمان کوتاه استفاده شده است. با تولید 1920 نمونه به طور تصادفی، کارآیی روش شاخه وکران و با 4480 نمونه، کارآیی الگوریتم های ابتکاری و فراابتکاری مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان می دهند که الگوریتم شاخه وکران در اندازه های کوچک و متوسط و الگوریتم ژنتیک پیشنهادی در اندازه های بزرگ به طور مؤثری عمل می کنند.
    کلیدواژگان: زمان بندی، الگوریتم های فرا ابتکاری، ماشین های موازی، روش شاخه وکران، زودکرد، دیرکرد
|
  • Page 105
    In recent decade, several methodologies and tools have been developed to undertake a risk analysis in order to prevent accidents in the process industries. Attempts have been made to study and compare these methods. However, yet no method has been proposed to aid managers in a scientific selection of a proper risk analysis method. In this paper, we have presented a Multi Criteria Decision Making for selecting a risk analysis technique in process industry. First, we introduce different risk analysis techniques for process units are first introduced. Then, information about important indicators like cost, time, required input data for the analysis, method output, and method applicability for different stages of process life cycle are provided in order to ease selection of the most proper method. This introduction is followed by steps for selection of a proper method. In this regard, a model is proposed based on the Fuzzy TOPSIS technique which is a multiple criteria decision making technique. Thus, first the required indicators for method comparison are selected, then they are weighted and the resulting simple matrix is solved to acquire a final decision making matrix which in turn specifies the most proper risk analysis method according to requirements of the organization.
  • Page 117
    During implementation of Business Process Reengineering (BPR) in many organizations, it will be less attention to previous activities and capabilities which they extract from other improvement projects in the past and this would include the costs for doing this effort and activities. Considering these issues are important for BPR projects. Required capabilities before implementing of BPR projects have been introduced for achieving success. The literature has suggested required resources for BPR and various approaches to assessing readiness and implementation of BPR projects. Therefore in this research, a practical measurement tool for required capabilities is proposed to enhance the chances for successful implementation of BPR by mapping these capabilities on preparation step of BPR projects. In addition, the relations between these capabilities created organizational capabilities from quality management systems (COC-QMs) are identified. In conclusion, this research has examined and established two types of operational and special capabilities related to preparation step of BPR and QMS projects, in addition to exploring and describing the relationship between these two types of capabilities using the concepts of building capabilities. The results show that every organization should measure the capabilities such as “Planning and monitoring of business plans”, “People’s abilities in recognizing and understanding customers and stakeholders needs”, “Transferring of managerial and working experiences and knowledge”, “Team working”, “Managers’ involvement in organization’s changing process”, and “Loyalty to total organizational growth within managers and people” prior to implementing BPR. Considering the results of this research, the affect of COC-QMs on DOCs as BPR enablers has been proposed as a conceptual model.
  • Page 127
    In order to survive and sustain the competitive advantage in the competitive markets, many organizations have turned to relationship marketing by focusing on maximizing the life time value of their customers and churn management. In fact, more and more companies do realize that their most precious asset is the existing customer base. Customer retention is a valuable strategy to ensure long term profitability and success of the company. This research studies the problem of customer churn prediction in one of the largest Iranian heavy equipment production companies in a non-contractual setting. Using random forests and boosted trees as classification techniques, a model is build to predict the valuable customers who tend to churn. The results show that past behavioral variables, more specifically period of customer relationship, variance of inter-purchase time, relative frequency and monetary value are the best predictors of customer churn. The results of this study could be very useful and effective for managers in churn management and marketing strategies planning.
  • Page 141
    Consulting companies are encountered with many problems when they are supposed to generate a new document, e.g. a new Request For Proposal (RFP). They already have the building blocks of these new requests but they are buried as implicit knowledge in the unorganized documents of the company. In this paper it is shown how one can use semantic technology in knowledge and content management in order to achieve proper reports for consulting companies. First, the documents are identified and categorized based on their commitments and their chain values in producing organizational knowledge. A new semantic content management model is established based on the ontology of the contents of the documents. Then by using the proposed model the categorized documents of a consulting company are represented on World Wide Web. These representations of the documents provide a clear view of them which enables the managers to compose new reports by combination of many current materials. A software tool is provided and tested for implementation of the idea.
  • Page 153
    Nowadays considering suppliers benefits in the supply chain management strategies is one of the critical success factors for forming a long time and strategic relationship with suppliers. It is known as a "win-win strategy" that can be formulated by supply chain coordination models. Because of a leading role for suppliers in developing new products and improving current products, they are being active participants in organizations. So it is necessary to consider suppliers’ benefits in purchasing decisions. By generalizing this concept to supplier selection problem, it is needed to consider whole supply chain benefits consist of suppliers and buyer benefits. In this paper, a multi-objective model, including cost, quality and delivery objectives, is proposed to coordinate between buyer and suppliers in supplier selection problem. Maximizing the number of received perfect products is the quality objective and minimizing the number of delays is delivery objective. The total cost of supply chain consist of buyer and suppliers costs, includes the costs of ordering, purchasing, inventory holding and compensation for delays and defects in products. The proposed mathematical model is formulated as a mixed integer nonlinear problem and its efficient solutions are obtained by using a heuristic algorithm. The results are showed in a supplier selection problem using a coordinated model has more benefits for supply chain than usual models.
  • Page 169
    Monte Carlo Simulation is a standard technique for project risk analysis. However, some assumptions of this technique are not reasonable in real world. When a project falls behind the schedule, managers take actions to improve the performance. Nevertheless, most of the simulation models as Monte Carlo omit these reactions in their analysis, which results in unreasonable wide distributions or even very optimistic ones. More ever, it is not adequate to simply formulate direct results of these control actions because they have secondary and territory side effects. System dynamics models of projects can capture these reactions and their direct and indirect impacts through feedback loops and casual relationships. In this paper, a system dynamics model has been developed to perform Monte Carlo simulation. Vensim professional software is used to develop the SD model and formulating project operational structures. Comparison of results of system dynamics model and original Monte Carlo analysis is presented by an example. Simulation results shows that SD and Monte Carlo both achieve an almost same average project completion time, however the shape of distribution for project completion time is different in two methods. In fact, modeling of dynamic complexities of projects in SD results in a more reasonable distribution for project completion time.
  • Page 181
    Time series forecasting is an active research area that has drawn considerable attention for applications in a variety of areas. Forecasting accuracy is one of the most important features of forecasting models. Nowadays, despite the numerous time series forecasting models which have been proposed in several past decades, it is widely recognized that financial markets are extremely difficult to forecast. Artificial Neural Networks (ANNs) are flexible computing frameworks and universal approximators that can be applied to a wide range of forecasting problems with a high degree of accuracy. However, using ANNs to model linear problems have yielded mixed results, and hence; it is not wise to apply them blindly to any type of data. Improving forecasting especially time series forecasting accuracy is an important yet often difficult task facing decision makers in many areas. Both theoretical and empirical findings have suggested that integration of different models can be an effective method of improving upon their predictive performance, especially when the models in the ensemble are quite different. This is the reason that hybrid methodologies combining the linear models such as ARIMA and nonlinear models such as ANNs have been proposed in the literature of time series forecasting. These hybrid techniques decompose a time series into its linear and nonlinear form in order to use the unique advantages of linear and nonlinear modeling methods and are one of the most popular hybrid models, which have recently been shown to be successful for single models. In this paper, an improved version of the hybrid ANNs/ARIMA models is proposed for time series forecasting. In the proposed model, the performance of the hybrid ANNs/ARIMA models is improved using diagnosing the trend of residuals by Probabilistic Neural Networks (PNNs). Empirical results of exchange rate forecasting indicate that the proposed model is more satisfactory than ANNs/ARIMA models.
  • Page 195
    Today, the shortage of information about the different sections of organization is not the main challenges of managers and organizations. But, the ways to handle the huge amount of generated information for solving different problems of organization and decision making are main difficulties. Information technology (IT) can provide effective tools that help organizations to address such problem. In today’s competitive business environment, significant investment in IT is becoming an important source of competitive advantage and operational efficiency. Companies are implementing tens of millions of dollars at a time to implement Enterprise Resource Planning (ERP) or Customer Relationship Management (CRM) technologies in hopes of achieving dramatic improvements in an organization’s efficiency. By using information systems, managers will have the capability to effectively manage different aspects of supply chain. And also the capabilities of E-commerce will be improved. Information systems software packages like MRPII and ERP help companies to streamline their processes and empower them with a better control of data. The main advantages of enterprise systems are improved coordination across functional departments and increased efficiencies of business processes. Despite numerous advantages of these systems, many organizations face several difficulties in implementation process. With regards to these problems in this research by reviewing most common Critical Success Factors (CSFs), and challenges in literature of ERP and other information systems like MRPII, an appropriate method by combining Analytical Network Process (ANP) and DEMATEL technique under fuzzy environment, is proposed to evaluate and ranking of these CSFs. The proposed methodology is applied in an real case and results show that Project Team, Top Management Support and Vendor Selection are the three top CSF in case study.
  • Page 213
    Today, the country's banking system, according to the discussions to join the World Trade Organization is encountered with new challenges such as entry of foreign banks, emerging private banks and increasing the activities of financial and credit institutions. Therefore, in order to survive and compete in this dynamic environment banking organizations require paying more attention to human resources as one of their main pillars. Human resources function for any organization is that which can lead to survival or destruction of that organization. Therefore, in this paper affecting factors on human resource performance are investigated. Then Data Envelopment Analysis method (DEA), which is a common method of performance evaluation in different fields, is used to determine efficiency, rank, surplus of input parameters, deficiency of output values and critical indicators in banks. Since in some real world cases, the criteria for evaluating the operations of employees cannot be precisely measured, a FDEA is proposed to consider the uncertainty existent within qualitative indicators. Then efficiency and rank of banks are determined. Moreover, the ranking results obtained by FDEA with crisp inputs have been compared with DEA using Spearman correlation technique in which a relatively high degree of correlation has been identified between DEA and FDEA with crisp inputs. The proposed approach in this paper can be utilized for ranking, and investigation of human resources efficiency and suggestion of optimum human resources operation in any banking organization.
  • Page 229
    This paper addresses the problem of minimizing the sum of maximum earliness and tardiness on identical parallel machines scheduling problem. Each job has a processing time and a due date. Since this problem is trying to minimize and diminish the values of earliness and tardiness, the results can be useful for just–in-time production systems. It is shown that the problem is NP-hard. Using efficient lower and upper bounds and dominance rules based on adjacent pair-wise interchanges, a branch-and-bound algorithm is proposed. Then, large sizes problems were solved by two evolutionary meta-heuristic algorithms, genetic Algorithm and particle Swarm Optimization based on permutation and priority approaches. In order to evaluate the efficiency of the branch and bound algorithm, 1920 instances were randomly generated in small and medium sizes. Also, the proposed heuristic and metaheuristic algorithms are then tested on 4880 randomly generated problems varying from small to large sizes. The results indicate that the branch & bound method is efficient in solving small and medium sized problems optimally with up to 20 jobs and 5 machines, and also the presented genetic algorithm is efficient in tackling problems of any size.