فهرست مطالب

دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران - سال شصت و نهم شماره 3 (پیاپی 123، خرداد 1390)

مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
سال شصت و نهم شماره 3 (پیاپی 123، خرداد 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/03/18
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سعید امانپور، صمد محمد نژاد، احد محمد نژاد، زهره مظاهری، مریم کاظم حقیقی، محمدعلی عقابیان، علیرضا خوشنویسان صفحه 141
    زمینه و هدف
    با وجود پیشرفت در زمینه های تشخیص و درمان سرطان ها، هنوز میزان بقای مبتلایان به گلیوبلاستوما مالتی فورم (GBM) بهبود قابل توجهی نیافته است و درمان های دیگری در کنار درمان های رایج پیشنهاد شده است. یکی از این درمان ها، کنترل و توقف آنژیوژنز تومور از طریق داروها بوده تا از این طریق بتوان سرعت رشد سلول های بدخیم را مهار نمود. سنجش تراکم عروق کوچک (MVD) تکنیکی است که در آن عروق خونی رنگ پذیر شده توسط ایمونوهیستوشیمی، شمارش می گردند. امروزه از موش های بی موی فاقد ایمنی سلولی به طور گسترده ای در تحقیقات سرطان جهت ایجاد مدل تومورهای زنوگرافت استفاده می شود. هدف از این مطالعه، سنجش تراکم عروق کوچک در تومورهای زنوگرافت بومی حاصله از کاشت گلیوبلاستوما مالتی فورم بیماران در موش بوده تا از این مدل ها بتوان در تحقیقات داروهای مهارکننده آنژیوژنز استفاده نمود.
    روش بررسی
    نمونه های توموری تازه از سه بیمار مبتلا به GBM اخذ و بعد از آماده سازی اولیه، به شکل هتروتاپیک در پهلوی موش های بی مو کاشته شد. دو ماه بعد موش ها قربانی و تومورها به آزمایشگاه پاتولوژی منتقل شده و پس از اطمینان از نوع تومور، میزان MVD-CD34 با شمارش نواحی Hot spot در 22 نمونه تعیین گردید.
    یافته ها
    میزان تراکم عروق کوچک در این تومورها به طور میانگین 1/2±30 شمارش شد.
    نتیجه گیری
    از مدل زنوگرافت بومی گلیوبلاستوما مالتی فورم می توان در مطالعات پیش بالینی داروهای مهارکننده آنژیوژنز بر اساس فارماکوژنومیکس بیماران ایرانی استفاده نمود. هم چنین در آینده این امکان وجود دارد که از این مدل ها بتوان در پیش بینی میزان حساسیت یا مقاومت نسبت به داروهای مهارکننده آنژیوژنز به منظور درمان انفرادی سرطان استفاده نمود.
    کلیدواژگان: گلیوبلاستوما مالتی فورم، مدل زنوگرافت، آنژیوژنز، تراکم عروق کوچک
  • زهرا ملک پور دهکردی، ابراهیم جوادی *، محمود دوستی، ملیحه پاک نژاد، میترا نوربخش، نرگس یاسا، سیاوش گرایش نژاد، رامین حشمت صفحه 146
    زمینه و هدف

    پروتئین انتقال دهنده غشایی ATP Binding Cassette transporter A1 (ABC A1) به عنوان یک واسط کلیدی در تحویل کلسترول از ماکروفاژهای غنی از لیپید به آپو لیپوپروتئین A1 که اولین مرحله در انتقال معکوس کلسترول در بدن و مرحله قطعی در جلوگیری از آترواسکلروز است، می باشد. افزایش بیان ATP binding cassette transporter A1 ممکن است مانع از تشکیل ماکروفاژهای غنی از لیپید شود و به دنبال آن خطر بروز آترواسکلروز کاهش یابد. با توجه به خاصیت ضد آترواسکلروزی و ضد آتروژنیکی سیر در دیواره عروق، هدف از این مطالعه بررسی اثر عصاره الکلی سیر بر بیان ژن ATP binding cassette transporter A1 در ماکروفاژهای THP-1 انسانی می باشد.

    روش بررسی

    با استفاده از آزمایش تعیین دوز توکسیک، دوز توکسیک عصاره الکلی سیر بر ماکروفاژهای THP-1 تعیین شد. سلول های ماکروفاژ با غلظت های مختلف عصاره الکلی سیر به مدت 48 ساعت تیمار شدند. RNA از ماکروفاژهای تیمارشده استخراج و به وسیله Real-time PCR بررسی شد. پروتئین از سلول های ماکروفاژ تیمار شده استخراج و با آزمایش وسترن بلات مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها

    غلظت های مختلف عصاره الکلی سیر، بیان ATP binding cassette transporter A1 mRNA را به میزان 23-20% و بیان پروتئین آن را به میزان 37-18% در مقایسه با گروه کنترل (سلول های تیمار نشده) به طور معنی داری (05/0P<) افزایش داد.

    نتیجه گیری

    عصاره الکلی سیر دارای اثرات مثبتی بر بیان ژن ATP binding cassette transporter A1 در سلول های ماکروفاژ است و احتمالا با افزایش انتقال معکوس کلسترول در ماکروفاژ از ایجاد آترواسکلروز جلوگیری می کند.

    کلیدواژگان: ATP binding cassette transporter A1، عصاره الکلی سیر، آترواسکلروز
  • کیکاوس غلامی، وحید نجاتی، نوروز دلیرژ، میثم گنجی بخش، معصومه اسدی صفحه 153
    زمینه و هدف
    پاسخ های ایمنی ذاتی و اکتسابی وابسته به مهاجرت لکوسیت ها از عرض سلول های اندوتلیال (EC) می باشد. سلول های دندریتیک (DCs) که نقش مهمی در شروع پاسخ های ایمنی سلولی دارند و در مسیر مهاجرت از بافت های محیطی به عقده های لنفاوی با سلول های اندوتلیال عروق لنفاوی تماس پیدا می کنند. در این تحقیق اثرات سلول های اندوتلیال چسبیده به سطح و غیرفعال بر روی خصوصیات فنوتیپی و عملکردی سلول های دندریتیک مورد بررسی قرار گرفت.
    روش بررسی
    بعد از جدا نمودن سلول های تک هسته ای از خون محیطی و کشت آن ها در محیط RPMI حاوی IL-4 (اینترلوکین-4) FCS و GM-CSF (فاکتور محرک- گرانولوسیت و مونوسیت) به مدت پنج روز سلول های دندریتیک نابالغ ایجاد شد. این سلول ها همراه با فاکتورهای بلوغ (مایع رویی مونوسیت (MCM)، TNF-α و Poly I-C) بر روی سلول های اندوتلیال اضافه شد و به مدت 48 ساعت، در محیط کشت RPMI کشت داده شد. هفت روز پس از کشت بلوغ سلول های کشت داده شده توسط دستگاه فلوسایتومتری، بتا کانتر و کیت الایزا بررسی شد.
    یافته ها
    یافته های حاصل از این مطالعه نشان داد که سلول های اندوتلیال از طریق تماس سلول به سلول با سلول های دندریتیک ارتباط برقرار نموده و باعث مهار بلوغ در سلول های دندریتیک می گردد. این اثر به علت کاهش بیان CD83، CD86، CD80 و HLA-DR و افزایش بیان CD14 می باشد. آن ها هم چنین با مهار نمودن محرک های لنفوسیت های T موجب کاهش تکثیر آن ها می شوند.
    نتیجه گیری
    براساس یافته های حاصل از این تحقیق می توان نتیجه گرفت، سلول های اندوتلیال که در مسیر مهاجرت سلول های دندریتیک قرار می گیرند، می توانند به عنوان تنظیم کننده های بالقوه عملکرد و تمایز سلول های دندریتیک باشند.
    کلیدواژگان: سلول های دندریتیک، سلول اندوتلیال، مونوسیت، لایه تغذیه کننده
  • زهرا باقری حسین آبادی، سعید رجبعلیان*، بهجت کلانتری خاندانی، فاطمه پویا، مسعود صالح مقدم، بتول معتمدی صفحه 161
    زمینه و هدف

    یووینگ سارکوما یکی از بدخیم ترین تومورهای کودکان و نوجوانان است. خانواده این نوع تومور از سه گروه یووینگ سارکومای استخوانی، یووینگ سارکومای خارج استخوانی و تومورهای نورواکتودرمال اولیه محیطی (PPNET) تشکیل شده است. مطالعات اندکی، بیولوژی مولکولی این گروه از تومورها را بررسی نموده اند. بنابراین جهت بسط مطالعات قبل بیان پروتئین های p53، Ki67، CD99 و Fli-1 در بلوک های پارافینی 15 بیمار ایرانی یووینگ سارکوما بررسی شد. همبستگی بین بیان پروتئین ها Fli-1، Ki67 و p53 با یکدیگر و هم چنین با سن، جنس و طول عمر بیماران بررسی شد.

    روش بررسی

    بیان پروتئین های مورد نظر در 15 نمونه توموری از تومورهای خانواده یووینگ سارکوما فیکس شده در فرمالین و قالب گیری شده در پارافین با روش ایمونوهیستوشیمی بررسی شد. برش های رنگ آمیزی شده با توجه به درصد سلول های توموری رنگ شده طبقه بندی شدند.

    یافته ها

    نتایج بیان غشایی پروتئین CD99 را در 100 درصد بافت های توموری نشان داد. بیان پروتئین Fli-1 در هسته سلول های توموری در 7/86 درصد از نمونه ها مشاهده شد. بیان افزایش یافته پروتئین p53 در هسته سلول های توموری در 3/53 درصد از نمونه ها مشاهده شد. بیان افزایش یافته پروتئین Ki67 در 60 درصد از بافت های توموری دیده شد. همبستگی آماری معنی دار بین بیان پروتئین های p53، Ki67 و Fli-1 با سن، جنس و طول عمر بیماران اثبات نشد. همبستگی آماری معنی دار بین بیان پروتئین های p53 و Ki67 مشاهده شد (003/0P=، 2c).

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه بر نقش پروتئین های p53 و Ki67 در ایجاد و پیشرفت این گروه از تومورها تاکید می کند. هم چنین نتایج رنگ آمیزی هم زمان ایمونوهیستوشیمی پروتئین های Fli-1 و CD99 را جهت تشخیص یووینگ سارکوما پیشنهاد می کند.

    کلیدواژگان: یووینگ سارکوما، p53، Ki67، CD99، Fli، 1، ایمونوهیستوشیمی
  • شهلا رضایی، مسعود صالحی پور، ابوالفضل گلستانی، صفورا ورداسبی جویباری، شهریار نفیسی، محمود دوستی، تقی گلمحمدی صفحه 168
    زمینه و هدف
    تیمیدین فسفریلاز (TP) تبدیل تیمیدین به تیمین را کاتالیز می کند. Mitochondrial NeuroGastroIntestinal Encephalomyopathy (MNGIE) یک بیماری اتوزومی مغلوب است که در نتیجه جهش در ژن هسته ای TP، از دست رفتن شدید فعالیت آنزیم و تجمع تیمیدین در پلاسما ایجاد می گردد. تظاهرات بالینی این بیماری در مراحل ابتدایی قابل تشخیص نمی باشند. در افراد مشکوک به MNGIE تعیین فعالیت تیمیدین فسفریلاز در گلبول های سفید و اندازه گیری مقدار تیمیدین پلاسما ارزش تشخیصی دارند.
    روش بررسی
    روش هایی که تا به حال برای اندازه گیری فعالیت تیمیدین فسفریلاز و میزان تیمیدین پلاسما مورد استفاده قرار گرفته اند از سرعت، دقت و صحت کافی برخوردار نبوده اند. ما فعالیت آنزیم تیمیدین فسفریلاز در گلبول های سفید بیماران دارای علایم بالینی MNGIE و افراد کنترل را به روش RP-HPLC سنجش کردیم. تیمیدین پلاسما نیز به همین روش اندازه گیری شد.
    یافته ها
    در تحقیق ما غلظت تیمیدین پلاسمای افراد بیمار بیش از سه میکرومول بر لیتر و در افراد سالم غیر قابل اندازه گیری و پایین تر از حد اندازه گیری دستگاه ما بود. فعالیت آنزیمی در افراد بیمار کمتر از 5% افراد کنترل بود (nmol/h/mg4±14 در مقابل nmol/h/mg165±525 با 05/0P<). این نتایج یک الگوریتم تشخیص قطعی را بر اساس اندازه گیری تیمیدین پلاسما یا فعالیت تیمیدین فسفریلاز در گلبول های سفید و یا هر دو ارایه کردند.
    نتیجه گیری
    ما یک روش سریع و دقیق را برای سنجش فعالیت آنزیم به روش RP-HPLC در ایران راه اندازی کردیم و توانستیم مقادیر مرجعی را برای میزان تیمیدین پلاسما و میزان فعالیت آنزیم TP برای بیماران ایرانی به دست آوریم.
    کلیدواژگان: تیمیدین فسفریلاز، تیمیدین، MNGIE، RP، HPLC
  • علی رضایی، غفور موسوی، چنگیز احمدی زاده، بهبود جعفری صفحه 179
    زمینه و هدف
    گیاه گل سرخ به واسطه اثرات آرام بخشی، ضد تشنجی و ضد دردی از دیرباز در طب سنتی ایران و اکثر کشورها جایگاه خاصی داشته است. این گیاه با توجه به داشتن آلکالوییدها، فلاونوییدها و ترکیبات آلی همواره در جهت کاهش فشارهای عصبی، درمان افسردگی، بی خوابی مزمن، ایجاد اثرات آرام بخش و ترمیم کنندگی پوست مورد استفاده قرار گرفته است. در حال حاضر با وجود این که از داروهای آرام بخش و ضد اضطراب شیمیایی به منظور تسکین دهندگی و پیش بیهوشی استفاده می شود ولی به علت عوارض جانبی این داروهای سنتتیک و مسایل اقتصادی بر آن شدیم تا اثرات ضداضطرابی و پیش بیهوشی عصاره این گیاه را با داروی سنتتیک به صورت مقایسه ای مورد مطالعه قرار دهیم.
    روش بررسی
    به گروه های مختلف موش های نر نژاد ویستار عصاره گل سرخ با دوزهای mg/kg150، 300 و 450 و دیازپام با دوز mg/kg2/1 و دی متیل سولفوکساید با همان حجم 30 دقیقه قبل از ارزیابی اثرات تسکینی و پیش بیهوشی (مدت خواب القاء شده با کتامین) با دوز mg/kg40 تزریق شد و برای ارزیابی اثرات ضد اضطرابی از Elevated plus maze و Rota rod استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده بیان گر افزایش معنی دار مدت خواب القاء شده با کتامین و هم چنین افزایش معنی دار مدت زمان سپری شده در بازوهای باز در گروه های تیمار با دوزهای بالا و پایین عصاره بود (01/0P≤).
    نتیجه گیری
    نتایج حاصله نشان داد که عصاره گل سرخ در دوز mg/kg450 دارای اثرات تسکینی، پیش بیهوشی و ضد اضطرابی است.
    کلیدواژگان: گل سرخ، تسکین دهنده، ضد اضطراب، دیازپام، ماز صلیبی شکل
  • علی یگانه، آرش متقی، جواد مقیمی صفحه 185
    زمینه و هدف
    تاکنون در پژوهش های متعدد هم خوانی بین علایم رادیوگرافی و علایم کلینیکی در بیماران مبتلا به آرتروز زانو پیدا نشده است، اما این هم خوانی بین علایم کلینیکی و MRI کمی شده دیده شده است. مطالعه حاضر به بررسی ارتباط بین علایم با تغییرات ساختمانی مشخص شده توسط MRI و رادیوگرافی در مبتلایان به استئوآرتریت زانو پرداخته است.
    روش بررسی
    تعداد 80 بیمار با تشخیص استئوآرتریت زانو به صورت متوالی در بیمارستان رسول اکرم از سال 1388 الی 1389 وارد مطالعه شدند و پس از معاینه میزان کمی شده درد و سفتی و محدودیت حرکت مفصل و در بررسی پاراکلینیک میزان کمی شده یافته های MRI و رادیوگرافی ساده به همراه مشخصات دموگرافیک در چک لیست مربوطه وارد شدند.
    یافته ها
    ارتباط معنی داری بین درد با افیوژن مفصلی (008/0P=)، استئوفیت (006/0P=)، دژنراسیون منیسک (036/0P=) و کیست ساب کندرال (044/0P=) در MRI وجود داشت. هم چنین خشکی مفصلی با ضایعات غضروفی (020/0P=) و دژنراسیون منیسک (026/0P=) در MRI رابطه آماری معنی داری داشت. بین یافته های رادیوگرافی با درد و خشکی و محدودیت حرکت مفاصل رابطه معنی داری وجود نداشت. ارتباط معنی داری بین یافته های رادیوگرافی و ادم مغز استخوان (015/0P=)، ضایعات غضروفی (022/0P=) و کیست ساب کندرال (014/0P=) وجود داشت.
    نتیجه گیری
    آسیب غضروفی، ساب کندرال کیست و ادم مغز استخوان در MRI با یافته های رادیوگرافی همبستگی دارد و استئوفیت، دژنراسیون منیسک، کیست ساب کندرال و افیوژن مفصل زانو با شدت درد و آسیب غضروفی و دژنراسیون منیسک با خشکی مفاصل در ارتباط هستند. درحالی که یافته های بالینی (درد و خشکی و محدودیت حرکت) با نتایج رادیوگرافی همبستگی ندارند.
    کلیدواژگان: استئوآرتریت زانو، یافته های بالینی، یافته های رادیوگرافی، یافته های MRI
  • سید فخرالدین مصباح، عایشه بحری، الهه قاسمی، طاهره طلایی خوزانی، حسین میرخانی، محمد ابراهیم پارسانژاد صفحه 191
    زمینه و هدف
    سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) علت اصلی ناباروری ناشی از فقدان تخمک گذاری می باشد. یکی از راه های درمان این سندرم استفاده از داروی متفورمین است. هدف اصلی این پژوهش ارزیابی تاثیر داروی متفورمین بر اندومتر رحم در حین لانه گزینی و تعداد جنین در موش صحرایی ماده دچار سندرم تخمدان پلی کیستیک می باشد.
    روش بررسی
    تعداد 40 سر موش صحرایی ماده بالغ از نژاد Sprague-Dawley به طور تصادفی انتخاب و به چهار گروه مساوی تقسیم شدند. گروه یک: کنترل، بدون دریافت هیچ دارویی، گروه دو: داروی متفورمین (mg/kg/day150) دریافت نمودند، گروه سه: با دریافت استرادیول والریت (mg/rat4)، PCOS در آن ها برانگیخته شد، گروه چهار: پس از برانگیختن PCOS، موش ها با متفورمین درمان شدند. وزن بدن، قند خون و هورمون های LH، FSH، تستوسترون، پروژسترون و استرادیول در خون موش ها اندازه گیری شدند. پس از جفت- گیری موش های هر گروه به طور تصادفی و مساوی به دو زیر گروه تقسیم شدند و زیر گروه ها 5 و 15 روز پس از جفت گیری به ترتیب برای بررسی واکنش های دسیدوا در رحم و شمارش جنین کشته شدند.
    یافته ها
    قند خون و هورمون های LH، FSH، تستوسترون و استرادیول در موش های دچار PCOS افزایش معنی دار داشت. قند خون به صورت معنی دار در موش های دچار PCOS دریافت کننده متفورمین کاهش نشان داد (01/0P£)، در حالی که وزن و تعداد جنین افزایش نشان داد (01/0P£). وزن در موش های دچار PCOS نسبت به گروه کنترل افزایش داشت (01/0P£).
    نتیجه گیری
    متفورمین تاثیر معنی دار بر میزان گلوکز و هورمون های جنسی خون و هم چنین تعداد جنین در موش صحرایی مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک دارد.
    کلیدواژگان: سندرم تخمدان پلی کیستیک، متفورمین، بارداری، موش صحرایی
  • حیدر نوروزی نیا، علیرضا ماهوری*، ابراهیم حسنی، پگاه اخباری صفحه 198
    زمینه و هدف

    داروهای ضد التهابی غیر استروییدی و مخدرها به صورت روتین برای کنترل درد بعد از عمل تجویز می شوند. عدم کنترل درد بعد از عمل موجب اثرات زیان بار مزمن و یا حاد شده و مرگ و میر را افزایش می دهد. در عمل استفاده از ضد دردهای اپیوییدی محدودیت هایی هم چون ایجاد تولرانس و یا عوارض جانبی هم چون تهوع، استفراغ آرام بخشی و یا دپرسیون تنفسی به همراه دارد. این مطالعه برای بررسی اثرات شیاف دیکلوفناک بر روی درد بعد از عمل فتق اینگوینال ترتیب داده شده است.

    روش بررسی

    در یک کارآزمایی دوسوکور آینده نگر 60 بیمار کاندید هرنی اینگوینال تحت بیهوشی عمومی در دو گروه مورد بررسی قرار گرفتند. بیماران گروه A، mg100 شیاف دیکلوفناک و گروه B، mg50 پتیدین پس از القای بیهوشی دریافت نمودند. بررسی درد بعد از عمل پس از تحویل بیمار به ریکاوری و هر دو ساعت یک بار تا شش ساعت با استفاده از معیار عددی درد (VAS) انجام گردید.

    یافته ها

    تسکین درد نسبتا در هر دو گروه مشابه بود (3/0P=). بیماران گروه پتیدین در دو ساعت بعد از عمل به مخدر بیشتری نسبت به گروه دیکلوفناک نیاز داشتند (03/0P=). در همان ساعت بیماران گروه A هم چنین نمرات درد مطلوب تری داشتند (05/0P<). در سایر زمان ها تفاوت آماری معنی داری وجود نداشت. شیوع تهوع و استفراغ در هر دو گروه یکسان بود. دپرسیون تنفسی در هیچ کدام از گروه ها وجود نداشت.

    نتیجه گیری

    بی دردی از پیش ایجاد شده با mg100شیاف دیکلوفناک که پس از القای بیهوشی تجویز می شود موجب ایجاد بی دردی بعد از عمل با حداقل بازگشت درد در محل جراحی فتق اینگوینال می شود.

    کلیدواژگان: شیاف دیکلوفناک، پتیدین، درد بعد از عمل، هرنیورافی
  • ناهید بیژه، امیر رشیدلمیر، علیرضا ذبیحی، محسن جعفری صفحه 204
    زمینه و هدف
    بیماری های قلبی عروقی به خصوص آتروسکلروز از علل اصلی ناتوانی و مرگ و میر در سطح جهان هستند که شیوع آن ها در ایران نیز رو به افزایش می باشد. هموسیستیین و پروتئین واکنش گر سی (CRP) دو ریسک فاکتور جدید قلبی عروقی هستند که به طور مستقل خطر آتروسکلروز را نشان می دهند. هدف از انجام این پژوهش بررسی تاثیر یک جلسه تمرین مقاومتی دایره ای بر سطوح خونی این مارکرهای التهابی در مردان میان سال غیرفعال بود.
    روش بررسی
    آزمودنی های این تحقیق شامل بیست و سه مرد میانسال سالم و غیر فعال بودند که به طور تصادفی به دو گروه تجربی (14 نفر) و کنترل (9 نفر) تقسیم شدند. برنامه تمرین شامل 10 ایستگاه بود که با 35% یک تکرار بیشینه هر آزمودنی انجام می شد. سطوح هموسیستیین و hs-CRP خون قبل و پس از برنامه تمرینی اندازه گیری شد.
    یافته ها
    تجزیه و تحلیل یافته ها با استفاده از آزمون تی مستقل افزایش معنی دار سطوح هموسیستیین و hs-CRP سرم را پس از تمرین در گروه تجربی نشان داد (05/0P<)، ولی در گروه کنترل این عوامل تغییر معنی داری نداشتند.
    نتیجه گیری
    افزایش سطح هموسیستیین به علت افزایش متابولیسم پروتئین و سنتز کراتین برای تولید انرژی بوده و افزایش hs-CRP می تواند به علت تحریک کبد توسط اینترلوکین 6 مشتق از بافت عضلانی باشد که به عنوان سیگنالی برای تحریک لیپولیز و گلیکوژنولیز عمل می کند. هرچند تاثیرات مفید و یا مضر فیزیولوژیکی این تغییرات به درستی مشخص نبوده و به تحقیقات بیشتری در رابطه با تاثیر حاد و درازمدت انواع فعالیت های ورزشی بر سطوح کلیه عوامل خطرزای جدید آتروسکلروز نیاز است.
    کلیدواژگان: hs، CRP، هموسیستیین، تمرین مقاومتی دایره ای، آتروسکلروز
|
  • Amanpour S., Muhammadnejad S., Muhammadnejad A., Mazaheri Z., Kazem, Haghighi M., Oghabian M., Khoshnevisan A. Page 141
    Background
    Despite advances in cancer diagnosis and treatment, survival rate of patients suffering from glioblastoma multiform (GBM) has not been significantly improved. Therefore, novel therapeutic adjuncts to routine therapies have been suggested over time. Inhibition of angiogenesis by antiangiogenic drugs is one of the new approaches to inhibit the growth of malignant cells. Microvessel density (MVD) assay is a technique performed by counting immunohistochemically-stained blood vessels. Nowadays, athymic nude mice are widely used for the establishment of xenograft tumor models in cancer research. The aim of this study was to evaluate the MVD of autochthonous xenograft models of GBM isolated from Iranian patients for use in pharmaceutical research on antiangiogenic drugs.
    Methods
    Fresh tumor samples of GBM were obtained from three patients in Cancer Institute of Tehran University of Medical Sciences in Fall of 2010 and Winter of 2011. After preliminary processing, minced tumor samples were implanted heterotopically on flanks of athymic nude mice. Two months later, the animals were sacrificed and the xenograft tumor samples were sent to the pathology laboratory. After establishing the proof of the xenograft tumor type, MVD-CD34, an endothelial cell marker, was assessed by counting hot spot areas in 22 samples.
    Results
    The mean number of microvessels in these xenograft tumor models was 30±2.1.
    Conclusion
    These autochthonous xenograft models of GBM can be used in preclinical settings for research on antiangiogenic drugs regarding a pharmacogenomics-based treatment regimen for the Iranian population. Moreover, such models can be used in future studies for determining the sensitivity or resistance to antiangiogenic drugs in individualized cancer therapy.
    Keywords: Angiogenesis, CD34, glioblastoma multiform, microvessel density, xenograft model
  • Malekpour, Dehkordi Z., Javadi E., Doosti M., Paknejad M., Nourbakhsh M., Yassa N., Gerayesh, Nejad S., Heshmat R. Page 146
    Background

    ATP-binding cassette transporter A1 (ABCA1) is a key mediator of cholesterol efflux to apoA-I in lipid-laden macrophages, the first step of reverse cholesterol transport (RCT) in vivo and a critical step in preventing atherosclerosis. Enhanced ABCA1 expression may inhibit foam cell formation and consequently reduce atherogenic risk. On the other hand, garlic, Allium sativum, and garlic extracts have been demonstrated to have potential cardiovascular benefits. Moreover, garlic has direct antiatherogenic and antiathersclerotic effects on artery walls. The aim of this study was to evaluate the effects of alcoholic garlic extract on the expression of ABCA1 in macrophages.

    Methods

    Cell viability assay was used in order to detect the cytotoxic dose of alcoholic garlic extract on macrophages. Real-time PCR and Western blotting were performed to study the effects of alcoholic garlic extract on the expression of ABCA1. Macrophage cells were treated by different concentrations of alcoholic garlic extract for 48 h. The total RNA of the treated macrophages were extracted and analyzed by real-time PCR. ABCA1 protein expression was also analyzed using the Western blotting technique.

    Results

    Alcoholic garlic extract increased the ABCA1 mRNA (20-23%) and protein expression (18-37%) in THP-1 macrophage cells compared with the controls (untreated cells).

    Conclusion

    The results of this study are suggestive of the potential effects of alcoholic garlic extract in increasing ABCA1 expression in macrophages, the possibility of promoting reverse cholesterol efflux in macrophages and preventing atherosclerosis.

    Keywords: Alcoholic garlic extract, atherosclerosis, ATP, binding cassette transporter A1
  • Gholami K., Nejati V., Delirezh N., Ganji Bakhsh M., Asadi M. Page 153
    Background
    The innate and adaptive immune responses are dependent on the migration of leukocytes across endothelial cells. Dendritic cells (DCs) play an important role in the initiation of cellular immune responses during their migration from tissues into the lymph nodes where they interact with endothelial cells of lymphatic vessels. We investigated the effects of surface-adherent and non-activated endothelial cells on phenotypic and functional characteristics of dendritic cells.
    Methods
    Immature dendritic cells were generated from the isolation of peripheral blood mononuclear cells and their subsequent culture in DC-RPMI 1640 medium containing 10% FCS, interleukin-4 and granulocyte-macrophage colony-stimulating factor (GM-CSF) for five days. On day five, a maturation factor (composed of monocyte-conditioned medium, tumor necrosis factor-α (TNF-α) and poly I:C) was added to the RPMI medium where immature DCs were co-cultured with endothelial cell monolayer for 24 h. The maturation of harvested DCs on day seven was evaluated via flow cytometry, a beta-counter and an ELISA kit.
    Results
    This study showed that the endothelial cells interact with dendritic cells generated from peripheral blood monocytes via cell-to-cell interaction. This interaction inhibits the maturation of DCs via decrease in the expression of CD83, CD86, CD80, HLA-DR and up-regulation of CD14. The interaction also inhibits the stimulation of T-lymphocytes resulting in a decrease in their proliferation.
    Conclusion
    According to the findings of this study, it could be concluded that the endothelial cells can act as a potent regulator for DCs differentiation and function at the encounter made between them during the migration of DCs from tissues to lymph nodes.
    Keywords: Dendritic cells, endothelial cells, feeder layer, monocyte
  • Bagheri Hossein, Abadi Z., Rajabalian S., Kalantari, Khandani B., Poya F., Saleh Moghaddam M., Motamedi B. Page 161
    Background

    Ewing sarcoma family tumors (ESFTs) are among the most malignant tumors in children and young adults. ESFTs include Ewing sarcoma (ES) and peripheral primitive neuroectodermal tumors (pPNETs). As there seemed to be few studies on the molecular biology of ESFTs, we investigated the frequency of CD99, Ki67, p53 and Fli-1 protein expression in 15 Iranian patients with ESFTs. In addition, the correlation between expression rate of these proteins and various clinical factors, including age, sex and survival was computed.

    Methods

    The expression of the aforesaid proteins was studied by immunohisto-chemistry in formalin-fixed and paraffin-embedded blocks of 15 ESFTs specimens. Stained sections were classified according to the percentage of stained tumor cells.

    Results

    The results showed the membrane expression of CD99 protein in all of the specimens. The nuclear expression of Fli-1 protein was observed in 86.7% and the over-expression of p53 nuclear protein was seen in 53.3% of the specimens. The expression rate of Ki67 protein was 60%. Although a significant correlation was not shown between the expression levels of Ki67, p53 or Fli-1 proteins with age, sex or survival of the patients, there was a significant correlation between expression levels of p53 and Ki67 proteins (P=0.003).

    Conclusion

    The results underline the role of p53 and Ki67 proteins in the development and progression of ESFTs and suggest the simultaneous immunohistochemical staining of Fli-1 and CD99 proteins for the diagnosis of ESFTs.

    Keywords: CD99, Ewing sarcoma, Fli, 1, immunohistochemistry, Ki67, p53
  • Rezaei Sh, Salehipour M., Golestani A., Vardasbi S., Nafisi Sh, Doosti M., Golmohammadi T. Page 168
    Background
    Thymidine phosphorylase (TP) catalyses the conversion of thymidine into thymine. Mitochondrial neurogastrointestinal encephalomyopathy (MNGIE) is an autosomal recessive disease which is caused by mutations in the nuclear gene encoding TP, bringing about severe impairment of TP-enzyme specific activity and accumulation of thymidine in plasma. The clinical manifestations of MNGIE are recognizable and homogenous, but not in the early stages of the disease. In patients who are suspected of having MNGIE, determination of TP-specific activity in leukocytes and thymidine levels in plasma are diagnostic. The methods that are usually used for the measurement of TP activity and plasma thymidine are not rapid or accurate enough and lack sensitivity.
    Methods
    The specific activity of TP was measured by RP-HPLC in leukocytes of both the controls and the patients exhibiting clinical features suggestive of MNGIE. Moreover, plasma thymidine was assessed by the same method.
    Results
    The patients had detectable plasma thymidine (>3 µmol/L) but it was undetectable in the healthy controls. The patient's TP-specific activity decreased to less than 5% relative to the controls (14±4 nmol/h/mg vs. 525±165 nmol/h/mg, P<0.05). A diagnostic algorithm for the definitive diagnosis of MNGIE is suggestible based on the results of this study which relies on the measurement of plasma thymidine, TP-specific activity in leukocytes, or both.
    Conclusion
    In this study, we set up a sensitive and rapid assay for the evaluation of TP-specific activity by using RP-HPLC in Iran. In addition, we established reference values for TP-specific activity and plasma thymidine in the Iranian patients.
    Keywords: Mitochondrial neurogastrointestinal encephalopathy syndrome, RP, HPLC, thymidine phosphorylase
  • Rezaie A., Mosavi Gh, Ahmadizadeh Ch, Jafari B. Page 179
    Background
    Rosa damascene has a special role in the Iranian traditional medicine due to its sedative, anticonvulsant and analgesic effects. Regarding its alkaloid, flavonoid and other organic compounds, this plant has always been used to reduce nervousness and treat depression and chronic insomnia. In the present time, synthetic drugs with sedative and anxiolytic properties are used for such problems but due to their side-effects and economic issues, the significance of natural medicines with fewer side-effects is of interest. Considering the importance of sedative and anxiolytic effects of Rosa damascene, we decided to compare this plant with synthetic drugs of the same properties.
    Methods
    Two different groups of male Wistar rats received either Rosa damascene extract in doses of 150, 300, 450 mg/kg or Diazepam and dimethyl sulphoxide in doses of 1.2 mg/kg intraperitoneally 30 minutes before assessing the sleep duration, sedation and preanesthetic effects induced by intraperitoneal ketamine, 40 mg/kg. The anti-anxiety effect was evaluated by using an elevated plus maze and a rota rod.
    Results
    The results showed a meaningful increase in the period of sleep induced by Ketamine (P≤0.01) and also a meaningful increase in time spent at the open arms of the device in the group receiving Rosa damascene extract (P≤0.01).
    Conclusion
    The results showed that the Rosa damascene extract dose 450mg/kg has sedative, preanesthetic and anxiolytic effects (P≤0.01).
    Keywords: Anxiolytic, diazepam, elevated plus maze, rosa damascene, sedative
  • Yegane A., Mottaghi A., Moghimi J. Page 185
    Background
    Unlike quantified MRI, no correlation has been stated between radiologic findings and the clinical signs in patients with knee osteoarthritis. This study evaluates the relationship between quantified clinical signs including pain, restriction of movement, stiffness and structural changes with MRI and plain radiography findings.
    Methods
    Eighty patients with knee osteoarthritis were successively recruited in the study in Rasole Akram Hospital from 2009 to 2010. Upon physical examination, quantified scales of pain and joint stiffness and limitation of movement were recorded and quantified findings of MRI and plain x-ray were reported during the paraclinical study. All the gathered data including the demographic characteristics of the participants were read to the statistical software.
    Results
    In MRI study, pain was significantly correlated with knee effusion (P=0.008), osteophytes (P=0.006), meniscal degeneration (P=0.036) and subchondral cysts (P=0.044) as was joint stiffness correlated with chondral lesions (P=0.020) and meniscal degeneration (P=0.026). On the other hand, there were no relationship between pain and joint stiffness or limitation of movement in radiologic studies but significant relationships existed between radiologic findings with bone marrow inflammation (P=0.015), chondral lesions (P=0.022) and subchondral cysts (P=0.014).
    Conclusion
    As shown in this study, MRI findings including chondral lesions, subchondral cysts and bone marrow inflammation were correlated with radiologic findings and osteophytes, subchondral cysts, joint effusion and meniscal degeneration were correlated with pain as were meniscal degenerations and chondral lesions were with joint stiffness. On the other hand, clinical findings (pain, stiffness and limitation of movement) had no correlation with radiologic findings.
    Keywords: Clinical, knee, MRI, osteoarthritis, radiologic, signs
  • Mesbah F., Bahri A., Ghasemi E., Talaei Khozani T., Mirkhani H., Parsanezhad Me Page 191
    Background
    Polycystic ovary syndrome (PCOS) is the most common cause of anovulatory infertility. Metformin which is effectively used for the treatment of anovulatory PCOS improves pregnancy rate and endometrial receptivity and reduces the risk of miscarriage. The aim of this study was to evaluate the effects of metformin on the endometrium, the number of fetuses and hormonal levels of PCOS rats.
    Methods
    Forty female adult Sprague-Dawley rats were assigned randomly into four equal groups. Group I: control rats, group II: rats receiving metformin (150 mg/kg/day), group III: Estradiol Valerate-induced PCOS rats (4 mg/rat) and group IV: induced PCOS rats receiving metformin. Body weight and serum levels of glucose, LH, FSH, testosterone, progesterone and estradiol were measured. Following mating, each group was divided into two subgroups and the rats were sacrificed on the 5th and 15th day of gestation to evaluate endometrial reaction to implantation and fetus count, respectively.
    Results
    Hormone assay showed a significant increase in testosterone, estradiol, LH, FSH and blood glucose levels in group III compared to the controls (P≤0.01) and a significant decrease in blood glucose in group IV versus group III (P≤0.01). Progesterone concentration had no significant differences between groups III and the controls. Weight was higher in group III than group I but it had no decrease after metformin administration. No significant differences were detected regarding implantation rate and number of fetuses in all rats.
    Conclusion
    Metformin has significant effects on pregnancy rate and the hormonal and blood glucose levels of Estradiol Valerate-induced PCOS rats.
    Keywords: Metformin, PCOS, pregnancy, rat
  • Noroozinia H., Mahoori A., Hassani E., Akhbari P. Page 198
    Background

    Non-steroidal anti-inflammatory drugs (NSADs) and opioids are frequently administered to relieve postoperative pain. Uncontrolled postoperative pain may produce a range of detrimental acute and chronic health consequences and increase mortality and morbidity. Practically, the analgesic efficacy of opioids is typically limited by the development of tolerance to them or by opioid-related side-effects such as nausea, vomiting, sedation or respiratory depression. This study aims to assess the effects of suppository diclofenac on post-herniorrhaphy pain management.

    Methods

    In this prospective double-blind clinical trial, 60 patients who were candidate for the surgical repair of inguinal hernia were divided into two groups. Patients in group A received 100 mg of suppository diclofenac and patients in group B 50 mg of pethidine after the induction of anesthesia and before surgical incision. Postoperative pain assessment was done by an unbiased observer on the arrival of patients in the recovery room, using a 10-cm visual analogue scale (VAS(at 2-hour intervals for 6 hours.

    Results

    Pain relief was similar in the two groups (P=0.3). Patients in group B required more analgesia two hours post-operatively (P=0.03), while patients in group A had more favorable results regarding pain control (P<0.05). Statistically, there was no difference between the two groups at other intervals. The occurrence of nausea and vomiting was similar in both groups. No respiratory depression was observed in the patients.

    Conclusion

    Preventive analgesia with 100 mg of suppository diclofenac after anesthesia induction for herniorrhaphy produced effective postoperative analgesia with minimum side-effects.

    Keywords: Diclofenac, herniorrhaphy, pethidine, postoperative pain, suppository
  • Bizheh N., Rashidlamir A., Zabihi A., Jaafari M. Page 204
    Background
    Cardiovascular diseases, especially atherosclerosis, are the main causes of morbidity and mortality worldwide. The disease has had an increasing prevalence in Iran in recent years. Homocysteine and C-reactive protein (CRP) are two novel cardiovascular risk factors that independently predict risks of atherosclerosis. The purpose of this study was to investigate the effects of one session of circuit resistance training on the blood levels of the aforesaid inflammatory markers in inactive middle-aged men.
    Methods
    The participants of this study included twenty-three healthy but inactive middle-aged men who were overweight and were randomly divided into two experimental (n=14) and control (n=9) groups. The activity included doing exercises with the subject's 35% one-repetition maximum (1-RM) intensity at ten different stations. Blood levels of homocysteine and hs-CRP were measured before and after the exercise.
    Results
    Analysis of data using independent samples t-test showed a significant increment in the serum levels of homocysteine and hs-CRP after training in the experimental (P<0.05) versus the control group.
    Conclusion
    Elevation of homocysteine levels is due to the increase in protein metabolism and creatine synthesis for energy production and elevation of hs-CRP levels could be due to hepatic induction of interleukin-6 that acts as a signal for the stimulation of lipolysis and glycogenolysis. However, beneficial or adverse physiological effects of these changes are not thoroughly understood and more research is needed to conclude about the acute and chronic effects of different types of physical activity on the blood levels of these atherosclerosis risk factors.
    Keywords: Atherosclerosis, circuit, homocysteine, hs, CRP, resistance training