فهرست مطالب

مراقبت پرستاری و مامایی ابن سینا - سال هجدهم شماره 2 (پیاپی 34، پاییز و زمستان 1389)

مجله مراقبت پرستاری و مامایی ابن سینا
سال هجدهم شماره 2 (پیاپی 34، پاییز و زمستان 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/10/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • خدایار عشوندی، ملیحه آدینه فتح آبادی، غلامحسین فلاحی نیا، فرحناز دادرس صفحه 5
    مقدمه و هدف
    یکی از مشکلات مهم و شایع بیماران همودیالیزی اختلالات الکترولیتی است. بسیاری از بیماران آگاهی کاملی از محدودیت مصرف رژیم غذایی ندارند. آموزش ابزاری قدرتمند برای کمک به بیماران در تصحیح رفتارها و ارتقا توانایی، دانش و آگاهی آنها برای عملکرد صحیح می باشد. یکی از روش های آموزش، آموزش به شیوه گروه کوچک است.
    روش کار
    در یک مطالعه نیمه تجربی داده های مورد نظر از 42 بیمار همودیالیزی در سال 1389 جمع آوری شد. قبل از شروع آموزش ها، میزان الکترولیت ها ثبت شد. سپس آموزش گروهی طی 4 جلسه ارائه شد. یک هفته و یکماه پس از اتمام آموزش مجددا الکترولیت ها اندازه گیری شد.
    نتایج
    میانگین سدیم سرم بیماران قبل، یک هفته و یک ماه بعد از آموزش به ترتیب 21/137، 81/135 و 95/134 میلی اکی والان بر لیتر بود که از لحاظ آماری اختلاف معناداری نداشته است. میانگین پتاسیم سرم قبل، یک هفته و یک ماه بعد از آموزش به ترتیب 16/5، 96/4 و 99/4 میلی اکی والان بر لیتر بود که در یک هفته بعد از آموزش تغییرات معنادار بوده(05/0>P) اما در یک ماه بعد از آموزش کاهش معناداری از لحاظ آماری وجود نداشته است. میانگین کلسیم قبل، یک هفته و یک ماه بعد از آموزش به ترتیب 76/8، 25/9 و 58/9 میلی گرم بر دسی لیتر بود که تغییرات از لحاظ آماری معنادار بوده است(05/0>p). میانگین فسفر قبل، یک هفته و یک ماه بعد از آموزش به ترتیب 15/5، 45/4و 60/4 میلی گرم بر دسی لیتر بود که این تغییرات از لحاظ آماری معنادار بوده است(05/0>P).
    نتیجه نهایی:آموزش به شیوه گروه کوچک باعث کاهش اختلالات پتاسیم، فسفر و کلسیم در بیماران همودیالیزی می شود.
    کلیدواژگان: آموزش، الکترولیت های سرم، گروه کوچک، همودیالیز
  • فریده یغمایی، ریحانه ابوالقاسم تبار، مریم ورزش نژاد، شراره نجفی پور، فرزانه شجاعی صفحه 11
    مقدمه و هدف
    توسعه فناوری اطلاعات تاثیر بسیار گسترده ای در افزایش بهره وری سازمان و موسسات، بهبود ارایه خدمات به مردم و توسعه ارتباطات بین المللی دارد. هدف این پژوهش تعیین میزان رضایت پرستاران بخش مراقبت ویژه نوزادان از آموزش مهارت های هفتگانه رایانه و کاربرد آن در پرستاری در بیمارستان های شهر تهران در سال 1388 بوده است.
    روش کار
    روش پژوهش حاضر توصیفی- همبستگی بوده و 68 نفر از پرستاران بخش مراقبت های ویژه نوزادان در پنج بیمارستان شهر تهران که دوره ICDL را گذرانده بودند در این پژوهش شرکت کردند. جهت جمع آوری اطلاعات از پرسش نامه استفاده شد. پرسش نامه شامل7 قسمت: اطلاعات دموگرافیک، رضایت از نحوه تدریس مدرس، رضایت از محتوای دوره، زمان آموزش، فضای فیزیکی، ارزشیابی دوره و کاربری این دوره در پرستاری بود. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار SPSS نسخه 16 انجام شد.
    نتایج
    افراد شرکت کننده در این پژوهش همگی زن بودند و میانگین سنی این افراد32/5 ±9/35 سال و میانگین سابقه کاری 38/5± 2/11سال کار پرستاری بود. 8/86 درصد مدرک تحصیلی کارشناسی و 2/11 در صد دارای مدرک کاردانی و کارشناسی ارشد بودند. 4/82 در صد شرکت کنندگان، پرسنل پرستاری، 7/14 در صد سرپرستار و 9/2 در صد را سوپروایزران بودند. با توجه به تجزیه و تحلیل داده ها 9/55 درصد از پرستاران رضایت در حد متوسط، 1/22 درصد رضایت زیاد و 6/20 درصد رضایت کم از گذراندن دوره داشتند.
    نتیجه نهایی: اگرچه رضایت نسبی از گذراندن دوره ICDL در میان پرستاران شاغل در بخش مراقبت های ویژه نوزادان وجود دارد ولی این میزان می تواند افزایش یابد. لذا ایجاد دوره های آموزشی کامپیوتری با کاربرد بیشتر در پرستاری، می تواند رضایت پرستاران را افزایش دهد
    کلیدواژگان: بخش مراقبت ویژه نوزادان، رضایت پرستاران، گواهینامه جهانی کاربری رایانه
  • فاطمه چراغی، فرشید شمسایی، هدیه ریاضی صفحه 15
    مقدمه و هدف
    نیازهای بیماران روانی و خانواده های آنان متعدد و متنوع و بر حسب مراحل مختلف بیماری متفاوت هستند. برای فراهم آوردن مراقبت همه جانبه برای برخی از بیماران روانی، طیف وسیعی از خدمات مورد نیاز است. هدف از این مطالعه تعیین نیازهای درمانی و مراقبتی بیماران روانی پس از ترخیص از بیمارستان فرشچیان شهر همدان در سال 1389 می باشد.
    روش کار
    این پژوهش مطالعه ای توصیفی – مقطعی است. دراین مطالعه 200خانواده بیمار که با تشخیص اسکیزوفرنی، اختلالات خلقی اولیه و اختلال وسواس-اجباری بستری و تحت درمان های روانپزشکی قرار داشتند یک ماه پس از ترخیص مورد ارزیابی قرار گرفتند. روش نمونه گبری بصورت دردسترس بود وابزار گردآوری داده ها پرسشنامه و شامل دو بخش بود: الف- سوالات مربوط به مشخصات دموگرافیک ب- سوالات در رابطه با ارزیابی نیازهای درمانی و مراقبتی بیماران پس از ترخیص
    نتایج
    از نظر مشخصات دموگرافیک، میانگین سنی بیماران 5/38 سال و 68 درصد مرد و 32 درصد زن بودند. تشخیص های بیماری شامل 5/35 درصد اسکیزوفرنی؛ 5/21 درصد افسردگی؛ 5/31 درصد اختلال دوقطبی تیپ I؛ 5/5 درصد اختلال وسواس- اجبار و 6 درصد تشخیص نامشخصی داشتند. میانگین طول مدت بیماری 3/4 سال بود. اکثریت خانواده های بیماران روانی نیازهایی مانند مشاوره منظم توسط متخصص، ارائه مراقبت در جامعه، پیگیری درمان پس از ترخیص، آموزش به بیمار و خانواده، بازتوانی روانی و اجتماعی را مهم می دانستند.
    نتیجه نهایی: خدمات روانپزشکی و سلامت روان در جامعه باید طیفی وسیعی از تسهیلات را برای رسیدگی به نیازهای درمانی و مراقبتی بیماران تامین کنند که این خدمات شامل مراقبت سرپایی، ایجادمراکز مبتنی بر جامعه، مراقبتهای حمایتی، مراکز نگهداری از بیماران، حمایتهای شغلی، حرفه ای و بازتوانی و تامین نیازهای اساسی از قبیل پناهگاه و لباس می باشد
    کلیدواژگان: ترخیص، خانواده بیماران روانی، نیاز های درمانی، نیازهای مراقبتی
  • زهرا معصومی، مهناز خطیبان*، بتول خداکرمی صفحه 22
    مقدمه و هدف

    عفونت های نفاسی از علل عمده مرگ و میر مادران و بسیاری از عوارض دوران بارداری به خصوص در کشورهای جهان سوم می باشد. بنابراین به کارگیری اصول کنترل عفونت در حین ارائه مراقبت های مامایی الزامی است، در همین راستا سازمان بهداشت جهانی در سال 2007 استانداردهایی را برای ماماها جهت کنترل طراحی نموده که لازم است به نحو صحیح آموزش داده شوند. بدین لحاظ پژوهش حاضر جهت تعیین و مقایسه ی تاثیر آموزش توصیه های سازمان بهداشت جهانی در زمینه پیشگیری از عفونتهای نفاسی برمیزان آگاهی و عملکرد بالینی پرسنل مامایی بیمارستان فاطمیه شهرهمدان درسال 1387 انجام گردید.

    روش کار

    مطالعه ی نیمه تجربی حاضر جهت کلیه ی ماماهای شاغل دربیمارستان منتخب انجام گردید. برای نمونه ها، آموزش استانداردهای طراحی شده ی سازمان بهداشت جهانی اجراشد. ابزار گردآوری اطلاعات را، 1 پیش آزمون آموزش های تئوری 2 پس آزمون آموزش های تئوری و 3 چک لیست مشاهده ای عملکردتشکیل می داد. روایی ابزارها با مطالعه متون علمی و نظر اساتید و پایایی آنها با روش آزمون مجدد تایید گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 مورد تجزیه و تحلیل آماری قرارگرفت.

    نتایج

    نتایج، اختلاف معنی داری را بین میزان آگاهی p<0/005)) وعملکردبالینی(p<0/001) پرسنل مامایی قبل و بعد از آموزش استانداردهای طراحی شده سازمان بهداشت جهانی درمورد پیشگیری از عفونتهای نفاسی نشان داد.
    نتیجه نهایی: بنابر یافته های حاصل می توان نتیجه گرفت که روش پیشنهاد شده ی سازمان بهداشت جهانی جهت آموزش استانداردهای پیشگیری از عفونت نفاسی می تواند سبب افزایش آگاهی و عملکرد بالینی ماماها گردد. لذا توصیه می شود در مقیاس بزرگتری آموزش های لازم صورت گیرد.

    کلیدواژگان: آگاهی، عفونتهای پس از زایمان، عملکرد بالینی ماما
  • پروین افسر کازرونی، علیرضا حیدری، محمود امینی لاری، مهراب صیادی، مژگان ثابت صفحه 28
    مقدمه و هدف
    ایدز یا سندرم نقص ایمنی اکتسابی از مخاطرات شغلی حرفه های پزشکی و قشر جوان و فعال جامعه به حساب می آید. لذا هدف از انجام این مطالعه تعیین سطح آگاهی و نحوه نگرش پرستاران و بهیاران شیراز در مورد بیماری ایدز بوده است.
    روش کار
    مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی- مقطعی می باشد.جهت این مطالعه پرستاران و بهیاران شاغل در بیمارستان نمازی شهر شیراز در سال 1388در نظر گرفته و نمونه مورد نظر به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. 178نفر پرستار و 75 نفر بهیار در مطالعه شرکت کردند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه 45 سئوالی شامل30 سئوال مربوط به آگاهی و 15 سئوال مربوط به نگرش بود.آنالیز داده ها با استفاده از نرم افزار آماری(5.11)SPSSانجام گرفت. برای تحلیل داده ها از آزمونهای آنالیز واریانس یک طرفه، ضریب همبستگی اسپیرمنو T-test استفاده شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد که اغلب نمونه ها زن(5/86%)، متاهل (4/54%) و رسمی(5/34%) بودند. اکثر پرستاران(9/62 %) و بهیاران (7/65 %) آگاهی متوسطو اغلب پرستاران(9/55 %)و بهیاران(3/57 %) نگرش ضعیفی درباره بیماران ایدزی داشتند. بین سطح آگاهی پرستاران با منبع کسب اطلاعات از نظر آماری رابطه معنی داری مشاهده شد(004/0 P=). بین سطح نگرش پرستاران با بخشهای مختلف بیمارستان (025/ 0 P=) و بین سطح نگرش پرستاران با منبع کسب اطلاعات(025/ 0 P=) از نظر آماری رابطه معنی داری مشاهده شد. بین سطح آگاهی پرستاران با نگرش آنها (001/0 P=) وبین سطح آگاهی بهیاران با نگرش آنها نیز رابطه آماری معنی داری داشت (001/0P=).
    نتیجه نهایی: سطح آگاهی متوسط ناشی از تمرکز بر آموزشهای تکراری وعدم توجه به نوآموزی مطالب جدید می باشد و نگرش ضعیف پرسنل به دلیل عدم وجود اقدامات آموزشی و فرهنگی می باشد لذا توجه مسئولین به آموزشهای مستمرو جدید در قالب برنامه ریزی مدون ضروری می باشد
    کلیدواژگان: آگاهی، ایدز، بهیاران، پرستاران، نگرش
  • هدیه ریاضی، سعید بشیریان، فاطمه چراغی صفحه 38
    مقدمه و هدف
    اسید فولیک یکی از ویتامین های گروه B است که در پیشگیری از نقائص لوله عصبی نوزادان نقش بسزایی دارد. از آنجا که لوله عصبی در روز 28 بارداری بسته می شود و در این زمان اغلب زنان از بارداری خود مطلع نیستند لذا توصیه می شود مصرف اسید فولیک تکمیلی قبل از وقوع بارداری شروع شود. بنابراین پژوهش حاضر با هدف تعیین مصرف اسید فولیک قبل از بارداری در سال 1385 صورت گرفت.
    روش کار
    طی یک مطالعه توصیفی تحلیلی با 322 زن که جهت ختم بارداری به بیمارستان فاطمیه همدان که تنها مرکز آموزشی زنان و مامایی شهر همدان است مراجعه کرده بودند مصاحبه شد و پرسش نامه تکمیل گردید. آنالیز اطلاعات با استفاده از نرم افزار آماری SPSS انجام شد.
    نتایج
    اگرچه 8/79 درصد بارداری ها با برنامه ریزی قبلی صورت گرفته بود، اما 4/90 درصد زنان قبل از بارداری اسید فولیک مصرف نکرده و تنها 6/9 درصد مصرف قبل از بارداری اسید فولیک را ذکر کرده بودند که 5 درصد از سه ماه قبل، 5/1 درصد از دو ماه قبل و 1/3 درصد از یک ماه قبل از بارداری، مصرف اسید فولیک را شروع کرده بودند. بین مصرف قبل از بارداری اسید فولیک و میزان تحصیلات زنان و اشتغال آنان ارتباط آماری معنی داری یافت شد(به ترتیبP=0.000 و P=0.001). همچنین بین مصرف اسید فولیک با تعداد سقط (P=0.004) و دریافت آموزش (P=0.000) ارتباط قابل توجهی وجود داشت.
    نتیجه نهایی: بر اساس نتایج حاصله با اینکه اکثریت زنان بارداری های برنامه ریزی شده دارند اما تعداد بسیار کمی قبل از بارداری اسیدفولیک مصرف می کنند لذا انجام اقداماتی در خصوص آشنا نمودن زنان با فواید اسید فولیک و زمان صحیح مصرف آن ضروری بنظر می رسد.
    کلیدواژگان: اسید فولیک، قبل از بارداری، نقائص لوله عصبی
  • معصومه اکبربگلو، رقیه بایرامی صفحه 43
    مقدمه و هدف
    اجرای فرایند ارتقاء کیفیت خدمات پرستاری به سبب ماهیت پیچیده ارائه خدمات در مراکز آموزشی درمانی کشور با موانع متعددی روبروست که موجب فقدان کارایی و اثربخشی ارائه خدمات برای مددجویان می شود. لذا مطالعه حاضر در راستای شناخت موانع ارتقاء کیفیت خدمات پرستاری از دیدگاه پرستاران شاغل در بیمارستانهای آموزشی درمانی خوی، در سال 1387 صورت گرفته است.
    روش کار
    این مطالعه از نوع توصیفی بوده، حجم نمونه شامل 56 نفر از پرستاران شاغل در بیمارستانهای آموزشی درمانی خوی و نمونه گیری به روش تصادفی ساده انجام شد. گردآوری داده ها با استفاده از پرسشنامه انجام گردید. روایی ابزار به روش روایی محتوایی، و پایایی ابزار به روش آلفای کرونباخ (88/0) انجام شد.
    نتایج
    آزمون فریدمن نشان داد تفاوت آماری معنی داری بین هفت حیطه از موانع ارتقاء کیفیت از دیدگاه پرستاران وجود دارد. بیشترین عوامل بازدارنده «عدم برنامه ریزی بلند مدت توسط مدیران» و «عدم مشارکت» می باشد و کمترین عامل بازدارنده «ارتباطات» در سازمان می باشد.
    نتیجه نهایی: با توجه به نتایج به نظر می رسد که فرایند مدیریت و کاربرد عناصرآن جهت ارائه مطلوب مراقبت و خدمات پرستاری با اهمیت می باشد.
    کلیدواژگان: ارتقاء کیفیت، پرستار، خدمات پرستاری، موانع
  • احمد برجیان بروجنی، سلیمه رئیسی، سیف الله برجیان بروجنی، شاهین منصوری صفحه 50
    مقدمه و هدف
    دانش آموختگان پرستاری نیز یکی از گروه های کادر درمانی هستند که در خدمت به تامین سلامت جامعه دارای اهمیت بوده و رضایتمندی دانش آموختگان آن در دستیابی به اهداف استراتژیک این رشته دارای اهمیت است، بنابراین هدف این پژوهش بررسی میزان رضایتمندی دانش آموختگان کارشناسی پرستاری دانشکده پرستاری بروجن، از رشته تحصیلی خود طی سالهای 1384-1374 بوده است.
    روش کار
    در این مطالعه مقطعی و توصیفی تحلیلی، نمونه گیری به روش سرشماری انجام شد و تمامی 166نفر فارغ التحصیلان ده دوره کارشناسی پرستاری دانشکده پرستاری بروجن (مشتمل بر 108 نفر زن و 58 نفر مرد) بررسی شدند. ابزار گرد آوری داده ها پرسشنامه خود ساخته وتایید شده ای بود که حاوی مشخصات دموگرافیک و سایر سوالات مبتنی بر اهداف تحقیق بوده است. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 5/11 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    نتایج
    این بررسی نشان داد، 28/ 69 درصد از افراد مورد مطالعه با وجوداعلام سختی رشته و شغل پرستاری، از این حرفه را ضی و72/30 درصد ناراضی بوده ا ند و دراین مورد بین نظر خانمها و آقایان اختلاف آماری معنی داری مشاهده نشد (949/0= P). همچنین نتایج نشان داد که، 87/66 درصد از افراد باوجود اعلام متوسط بودن حقوق دریافتی، از درآمد شغل پرستاری راضی و 13/33 درصد ناراضی بوده اند و در این مورد نیز اختلاف آماری معنی داری بین نظر آقایان و خانمها مشاهده نگردید (266/0=P). دربررسی اعلام نظر افراد نسبت به سختی شغل پرستاری، مشخص شد که خانمها نسبت به آقایان شغل پرستاری را سخت تر اعلام کرده اند(001/0 P<).
    نتیجه نهایی: اکثریت افراد مورد مطالعه با وجود درآمد متوسط ومشکلات کاری و حرفه ای، از این شغل و حرفه پرستاری راضی بوده اند، که این موضوع میتواند نشان دهنده علاقمندی آنها به کار تیمی و خدمت به سلامت جامعه باشد.
    کلیدواژگان: پرستاری، دانش آموختگان، رضایتمندی
|
  • Kh. Oshvandi , M. Adineh Fathabady , Gh. Falahi Nia Page 5
    Introduction &
    Objective
    One of the most and important problems of hemodialysis Patients is electrolytes disorders. Most of patients have not suitable knowledge about their diet''s restrictions. Education is a powerful method to help patients for modification of their behaviors and improve their abilities and knowledge for good performance. Small group education is a kind of group education.
    Materials and Methods
    This is a quasi-experimental study that data were collected from 42 Hemodialysis patients. Before education serum''s electrolytes measured. Then small group education performed in 4 sessions. One week and month after education this variables measured again.
    Results
    The means of serum''s sodium before، one week and one month after education was 137. 21، 135. 81 and 134. 95 meq/l respectively; which was not statistically significant (P>0. 05). The means of serum''s potassium before، one week and one month after education were 5. 16، 4. 96 and 4. 99 meq/l respectively; differences between before education and one week after education was statistically significant (P<0. 05)، but differences between before education and one month after education was not statistically significant (P>0. 05). The means of serum''s calcium before، one week and one month after education were 8. 76، 9. 25 and 9. 58 mg/dl respectively; which was statistically significant (P<0. 05). The means of serum''s phosphor before، one week and one month after education was 5. 15، 4. 45 and 4. 60 mg/dl respectively; which was statistically significant (P<0. 05).
    Conclusion
    Small group education is effective to modifying the disorders of serum''s potassium، calcium and phosphor in hemodialysis'' patients.
  • F. Yaghmaei , R. Abolghasem Tabar , N. Varzeshnejad Page 11
    Introduction &
    Objective
    Development of information technology has a significant effect on improvement Delivered public services and cooperation with international changes and generally better life. International Computer Driving License (ICDL) is performed in 70 countries now and includes: Information technology، windows XP، internet، Microsoft word، Microsoft excel، Microsoft access and Microsoft power point..
    Materials and Methods
    In this descriptive correlation study، 68 neonatal intensive care unit nurses and neonate ward in Tehran hospitals were participated by random sampling. Participants in this study had passed ICDL courses. A questionnaire with 42 items (was designed by researchers) was used for data collection in this study. The questionnaire including 7 parts. The questionnaire was validated by content method and reliability was measured by Alpha Coronbach (α=0. 76) and ordinal Coefficients Alpha (0/80). SPSS l6 version was used for data analysis.
    Results
    All participants were woman. Mean age of women was 35. 9. Mean age of job was 11. 2 years. 86. 8% had license degree and 11. 2% had master degree and diploma. 82. 4% were nurses and 14. 7% was head nurse and 2. 9% supervisor. 55. 9% had mean satisfaction، 22. 1% was very satisfied and 20. 6% had low level of satisfaction from passing ICDL courses.
    Conclusion
    In general، improving the content of ICDL courses in regard to nursing can be effective in increasing nurses'' satisfaction.
  • F. Cheraghi , F. Shamsaei , H. Riazi Page 15
    Introduction &
    Objective
    The needs of people with mental illness and their families are multiple and varied and differ at different stages of illness. A wide variety of services are required to provide comprehensive care for some of the people with mental illness. The aim of this study is to survey of nursing and care needs of patients with mental disorders than of hospital discharge.
    Materials and Methods
    This was a descriptive cross-sectional study. The participants consist of 200 patients'' family، schizophrenic، Mood disorders and obsessive-compulsive، who were selected by stratified sampling. A 30 item questionnaire was used to gather data from the sample. It consisted of two parts: A- demographic factors B– questions related to nursing and cares needs.
    Results
    The demographic findings included: 68% male and 32% female; and mean age of the participants was 38. 5 years، 35. 5% Schizophrenic، 21. 5% depression، 31. 5% bipolar disorders type I، 5. 5% obsessive –compulsive and 6%. Mean of disease was 4. 3 years. The needs such as counseling، community health care، fallow up، health teaching and social and psychological rehabilitation were important for the majority of the patients and their families.
    Conclusion
    Community mental health services need to provide comprehensive and locally based treatment and care which is readily accessible to patients and their families. Services should be comprehensive in that they provide a range of facilities to meet the mental health needs of the population at large as well as of special groups. Ideally، services should include: nutrition; provision for acute admissions to general hospitals; outpatient care; community centers; outreach services; residential homes; respite for families and careers; occupational، vocational and rehabilitation supports; and basic necessities such as shelter and clothing.
  • Masoomi, M. Khatiban, B. Khodakarami Page 22

    Introduction &

    Objective

    Annually، numerous women die as a result of pregnancy or child birth، nearly all in developing countries as Iran. Therefore، the World Health Organization (WHO) in 2007 focused on the education of the proper management of the labor and puerperal infections for midwives. This study performed to determine and compare the effect of the education of the WHO’s principles on knowledge and clinical performance of the midwives in Fatemieh Hospital in Hamadan 2007.

    Materials and Methods

    This quasi experimental study was done for the all midwives in the selected hospital. The standards design by WHO trained to the sample group. The data gathered by: 1) Pretest questionnaire، 2) Posttest questionnaire، and 3) the observational performance checklist. The validity of the tools was increased by the literature reviews and the experts’ comments and the reliability was improved by the test- retest. The data were analyzed by the SPSS version 16.

    Results

    The findings showed that there are significant statistical differences between the mean of the midwives’ knowledge (P <. 005) and clinical performance (P<. 001) before and after the education of the post partum Infection.

    Conclusion

    The education of the proper management of the puerperal infections according to the WHO’s standards can improve the knowledge and the clinical performance of midwives، so، it is recommended that this education do learn for larger groups.

  • P. Afsar Kazerooni , A.R. Heidari , M. Amini Lari Page 28
    Introduction &
    Objective
    Acquired immunodeficiency syndrome (AIDS) is one of the occupational hazard threats in young active people who employ in medical professions. In order to planning an effective program to reduce risk of AIDS in this group; providing accurate information about their knowledge and attitude towards AIDS is essential. The purpose of this study was to determine HIV/AIDS related knowledge and attitude of nurses and health care workers in the greatest educational hospital in Shiraz- south of IRAN.
    Materials and Methods
    This was a cross-sectional descriptive-analytic study. Target groups were nurses and healthcare workers of Namazi hospital in Shiraz in 1388. The participants were selected with random sampling method including 178 nurses and 75 healthcare workers. Data gathering tool was a questionnaire with 30 questions related to knowledge and 15 questions related to attitude. The data was analyzed through SPSS software. Statistical methods such as one way ANOVA، spearman correlation and T-Test were used for analyzing data.
    Results
    Findings showed the majority of subjects were female (86. 5%)، 54. 4% were married and 34. 5% were permanent staff. The most of nurses and healthcare workers had an intermediate knowledge about AIDS (62. 9% and 65. 9% respectively). More than half of cases had a week attitude towards AIDS (55. 9% of nurses and 57. 7% of health care workers). There was a significant relationship between attitude and knowledge level of nurses with their information recourses (P=0. 025 & P=0. 004). A correlation between different hospital wards and nursesattitude was observed (P=0. 025). Also there was a significant relationship between knowledge and attitude of nurses (P=0. 001) and knowledge and attitude of health care workers. (P=0. 001).
    Conclusion
    It seems focus on routine educational program and lack of update teaching caused intermediate knowledge، therefore anew formative planning should be considered for CME program، also more cultural and educational activities are essential to decrease stigmatization and discrimination against AIDS and improve their attitudes.
  • H. Riazi , S. Bashirian , F. Cheraghi Page 38
    Introduction &
    Objective
    Folic acid a member of vitamin B complex has an important role in prevention of neural tube defects. The closure of neural folds occurs at 28th day of pregnancy and most of women are not informed about their pregnancy at this time، so folic acid supplementation must begin before pregnancy. This study conducted with the aim of determining preconception intake of folic acid.
    Materials and Methods
    322 womenwho hadterminated their pregnancy at Fatemieh hospital (Iran،Hamadan) were interviewed through a descriptive and analytical study. Data analysis was on the basis of SPSS software.
    Results
    79. 8% of pregnancies were planned and 90. 4% of women had not mentioned folic acid usage before conception and only 9. 6% of mothers had used folic acid in this way: 5% of them took it 3 months before conception، 1. 5% from 2 months and 3. 1% from one month preconception began the supplementation. There was a significant relation between preconception usage and education، employment، the number of abortions and receiving education (P= 0. 000، P=0. 001، P=0. 004، P=0. 000 respectively).
    Conclusions
    Most of mothers have planned pregnancies but very few of them had took preconception folic acid supplementation so it is necessary to do some interventions for getting them to be familiar with folic acid and correct time of usage.
  • M. Akbarbegloo , R. Bairami Page 43
    Introduction &
    Objective
    To carry out process ofpromotion in quality of nursing services as a result of nature giving services inmedical educational centers expose with several barriers that cause lack of usefulness of nursing services for clients. Therefore this study has done todistinguish barriers of quality nursing services promotion from viewpoint ofnurses in medical educational hospitals of Khoy city، 2009.
    Materials and Methods
    This study is descriptive andthe study population consisted of 56 nurses that work in medical educationalhospitals of Khoy city، Sampling was simple accidental and data collectedby questionnaire. Validity of scale determined bycontent validity. Reliability of scale determined byCronbachalpha (0. 88).
    Results
    Fridman test showed there was positive andsignificant correlation between seven dimensions of barriers of quality nursingservices from viewpoint of nurses. The most barriers were “lake of longtimeplanning by managers” and “lake of partnership” and the least barriers were “lack of communications “in organizat ion.
    Conclusion
    In regarding to resultsit seemed that management process and application of items is important forprovidingnursing careandnursing services.
  • A. Borjian Borujeni , S. Reisi , S. Borjian Borujeni Page 50
    Introduction &
    Objective
    The nursing graduates like the other groups of medical and health graduates، are under society healh servicing، so the satisfaction of nursing students and graduates is important. Therefore، the aime of this research was study of the satisfaction of Borujen nursing faculty graduates about nursing course، nursing job، its income and also study of their viowpoint about nursing job difficulties.
    Materials and Methods
    This study was a descriptive cross-sectional study. Sampling was done by census method and all of the 166 (108 women and 58 men) nursing graduates of this faculty، based on the research purposes، were surveyed. The data were gathered by a self-administrated and confirmed questionnaire consisting of the questions about demographic characteristics of the graduates and the other research aims، and then were analyzed.
    Results
    In this study، 69. 28% of all the graduates in spite of declaration the nursing difficulties were satisfied of this course and job and 30. 72 % were unsatisfied (P=0. 949). Also، about the nursing job income، 66. 87% of respondents were satisfied، and 33. 13% were unsatisfied (P=0. 949). Statistical analysis did not show significant difference between viewpoints of the male and female graduates about two above items. The analysis of data about the nursing course and job difficulties، showed that، the viewpoint of 89. 16% of the respondents about this item were hard، but females (by 95. 37%) opposite of the males (by 77. 59%0)، declared that nursing course and job were harder، and statistical analysis showed significant difference between them (P<0. 001).
    Conclusion
    Although the majority of nursing graduates، particularly the females، declared that nursing were hard، but they were satisfied of their job، them interested to their، team-work and giving service to the health of society.