فهرست مطالب

Researcher Bulletin of Medical Sciences
Volume:16 Issue: 1, 2011

  • تاریخ انتشار: 1390/04/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهسا جسری، پروین میرمیران، مهدیه گل زرند، بهرام رشیدخانی، فیروزه حسینی اصفهانی، فریدون عزیزی صفحه 1
    سابقه و هدف
    گذار تغذیه ای یک رویداد جهانی به معنی تغییر در کیفیت و کمیت الگوی رژیم غذایی است و از مهمترین علل زمینه ای بیماری های مزمن می باشد. هدف مطالعه حاضر تعیین روند تغییرات الگوی غذایی در ایران، کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا و مقایسه این مناطق با یکدیگر با استفاده از داده های تغذیه ای سازمان خوار و بار جهانی از سال 1961 تا سال 2005 است.
    مواد و روش ها
    اطلاعات مربوط به دسترسی غذایی در کشورهای مورد بررسی با استفاده از ترازنامه غذایی موجود در پایگاه اطلاعاتی FAOSTAT به دست آمد. مقدار مصرف سرانه برای هر گروه غذایی از تقسیم مقدار انرژی در دسترس سالانه برای هر گروه غذایی به کل جمعیت آن کشور در همان دوره زمانی به دست آمد. تفاوتهای منطقه ای و روند تغییرات توسط نرم افزار SPSS بررسی شد.
    یافته ها
    در طول 45 سال مدت مطالعه، دسترسی به انرژی و کلیه اقلام غذایی در ایران، خاورمیانه و شمال آفریقا (به استثنای الکل در ایران و شمال آفریقا و چربی حیوانی در خاورمیانه) افزایش یافته است. در این سالها در ایران، میوه ها، گوشتها و روغنهای گیاهی در رژیم غذایی به طور معنی داری افزایش و سهم گروه شیر و لبنیات و مواد غذایی احتیاطی کاهش یافته است (05/0P<). در خاورمیانه سهم گروه غلات و میوه ها کاهش و سهم روغنها و گوشتها در رژیم غذایی افزایش یافته است (05/0P<). در آفریقا سهم گروه غلات کاهش یافته و سهم گروه گوشتها، سبزیجات، شیر و لبنیات و روغنهای گیاهی افزایش معنی داری را نشان می دهد (05/0P<).
    نتیجه گیری
    علی رغم روند مساعد تغییرات الگوی غذایی ایران با توجه به افزایش مصرف میوه ها و کاهش مصرف قندهای ساده، مصرف بالای انرژی و کاهش مصرف شیر احتمالا خطر بیماری های مزمن را افزایش می دهد. افزایش مصرف انرژی، قندهای ساده، گوشتها، شیر و لبنیات در خاورمیانه و تا حدودی در شمال آفریقا، نشان دهنده تغییر رژیم غذایی به سمت رژیم غذایی غربی یا ناسالم است. با این حال انجام تحقیقات مشابه توصیه می شود.
    کلیدواژگان: تغذیه، گذار تغذیه ای، ترازنامه غذایی، دسترسی غذایی، الگوی غذایی، ایران
  • فاطمه ناهیدی، الهام زارع، فراز مجاب، حمید علوی مجد صفحه 11
    سابقه و هدف
    با توجه به شیوع بالای گرگرفتگی در زنان یائسه و تاثیر آن بر کیفیت زندگی و همچنین اختلاف نظراتی که در زمینه درمان این مشکل وجود دارد، این تحقیق با هدف بررسی تاثیر عصاره ریشه شیرین بیان بر گرگرفتگی زنان یائسه خانوارهای تحت پوشش مراکز بهداشتی درمانی منتخب وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی سال 1387 انجام شد.
    مواد و روش ها
    این کارآزمایی بالینی دو سوکور بر روی 68 زن یائسه که گرگرفتگی را با درجات مختلف تجربه نموده بودند انجام شد. بیماران از طریق پرونده های موجود در مراکز بهداشتی درمانی انتخاب و سپس با انتساب تصادفی به دو گروه 34 نفره دارو (روزانه سه کپسول حاوی 330 میلی گرم عصاره ریشه شیرین بیان برای 4 هفته) و دارونما (روزانه سه کپسول حاوی 330 میلی گرم نشاسته برای 4 هفته) تقسیم شدند. دو هفته قبل از مصرف دارو شدت و تعداد گرگرفتگی و نوع مواد غذایی مصرفی بوسیله پرسشنامه اندازه گیری شد. برای سنجش اعتبار و پایایی ابزار از اعتبار محتوا و آزمون مجدد با ضریب همبستگی 96/0 استفاده شد. نتایج درون گروه ها با آزمون آنالیز واریانس با اندازه گیری های مکرر و نتایج بین گروهی با آزمون t بررسی شد.
    یافته ها
    زنان یائسه در گروه شیرین بیان و دارونما به ترتیب دارای میانگین سنی 3±3/53 و 6/2±53 سال بودند، فاصله زمانی از پایان قاعدگی در 6/73% و 8/61 % آنها 5/1 سال و کمتر، و شیوع گرگرفتگی در شب در آنها 2/41% و 2/38% بود. میانگین تعداد گرگرفتگی قبل از درمان در گروه شیرین بیان 5/0±6/7 و شدت آن 8/1±10 بود که چهار هفته بعد از درمان به ترتیب به 6/0±1/5 و 6/1±1/5 رسید؛ اما میانگین تعداد و شدت گرگرفتگی قبل و بعد از چهار هفته در گروه دارونما تغییر ننمود.
    نتیجه گیری
    شیرین بیان در کاهش تعداد و شدت گرگرفتگی زنان یائسه مؤثر بود. لازم است مطالعات با طول درمان بیشتر و بررسی زمان عود گرگرفتگی پس از قطع دارو انجام گیرد.
    کلیدواژگان: یائسگی، گرگرفتگی، ریشه شیرین بیان
  • سروش محیط مافی، امیر انیسیان، علی انیسیان صفحه 18
    سابقه و هدف
    درمان برخی از نئوپلازی های کلیه، جراحی و برداشت قسمتی از کلیه است که گاهی به علت آسیبی که در اثر جراحی به کلیه وارد می شود، نهایتا به برداشت کامل کلیه منجر می گردد. جراحی کرایوژنیک به عنوان یک روش کمتر تهاجمی، می تواند در جلوگیری از برداشت کامل کلیه سودمند باشد. هدف از این تحقیق، تعیین تاثیر جراحی کرایوژنیک بر روند آسیب و التیام کلیه و بررسی خصوصیات ماکروسکوپی و میکروسکوپی این روند در مقایسه با سایر روش های رایج از نظر سرعت و کیفیت التیام می باشد.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق تجربی، با استفاده از روش کرایوسرجری، قطب خلفی کلیه چپ 6 سر خرگوش نر از طریق لاپاراتومی از پهلو مورد عمل جراحی پارشیال نفرکتومی قرار گرفت. در فواصل 1، 6 و 24 ساعت، و 3، 7 و 14 روز مجددا عمل لاپاراتومی انجام گرفت و کلیه برداشت گردید و پس از ثبت مشاهدات ماکروسکوپی، جهت بررسی های هیستوپاتولوژیک فرآوری و برش گیری شد.
    یافته ها
    منطقه منجمد شده در نمونه های 1 تا 24 ساعته، پر شدن توبولهای کلیوی از گلبول های قرمز، خونریزی در گلومرول های ناحیه یخ زده، رسوب فیبرینی در مویرگها، بعضی سیاهرگها و سرخرگهای بین لوبولی و آغاز نکروز در سلول های آنها را نشان می داد. در نمونه های 3، 7 و 14 روزه، ناحیه نکروزه و سالم با یک منطقه انتقالی از هم جدا شده و به تدریج منطقه نکروز شده مورد بازجذب قرار گرفت و موجب کوچک شدن منطقه آسیب دیده و در نهایت کوچک شدن کلیه گردید.
    نتیجه گیری
    پارشیال نفرکتومی به روش کرایوسرجری به سادگی قابل انجام است و فقط آسیبهای محدودی را در هنگام درمان ایجاد می کند. در تحقیق حاضر مشخص شد که پروب تماسی دارای اثر تهاجمی کمتری نسبت به پروب های سوزنی بوده و همچنین روند التیام آن بسیار سریع تر و به صورت بازجذب بافت نکروزه می باشد.
    کلیدواژگان: کرایوسرجری، نکروز، التیام، کلیه، خرگوش، پارشیال نفرکتومی
  • محمدحسن روستایی، عباس رحیمی، سعید طالبیان مقدم، حسین باقری، مصطفی حسینی، احمد فراهانی صفحه 24
    سابقه و هدف
    عموما بریسینگ یکی از اجزاء درمانی معمول در درمان سندرم درد کشککی- رانی می باشد. اکثر بریس های موجود بر اساس اصلاح راستای کشکک عمل می کنند. محققین مطالعه حاضر بریس جدیدی را طراحی کرده اند که بر اساس ایجاد مکش خارجی عمل می کند. هدف از مطالعه مقدماتی حاضر، بررسی این نکته است که آیا بریس مکشی جدید قادر به کشیدن کشکک به داخل فنجان مکنده و ایجاد فاصله در سطوح مفصلی کشککی-رانی می باشد یا خیر.
    مواد و روش ها
    تعداد 17 زانو از 10 بیمار دچار سندرم درد کشککی- رانی تحت مطالعه با سی تی اسکن در دو زاویه صفر و 30 درجه خمیدگی زانو، و قبل و بلافاصله بعد از بریسینگ قرار گرفتند. متغیرهای اندازه گیری شده شامل مساحت فاصله بین مفصل کشککی- رانی و میانگین پهنای فاصله بین مفصل کشککی- رانی بود.
    یافته ها
    نتایج مطالعه حاضر حاکی از افزایش معنی دار در مساحت فاصله بین مفصل کشککی- رانی و نیز میانگین پهنای فاصله بین مفصل کشککی- رانی در هر دو زاویه 0 و 30 درجه بود (001/0p<).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که استفاده از بریس مکشی به خوبی قادر به ایجاد جدایی بین سطوح مفصلی کشککی- رانی (Patello-femoral joint distraction) می باشد.
    کلیدواژگان: بیماریهای مفصلی، مفصل پاتلوفمورال، فاصله بین مفصلی، بریس کشککی رانی، فنجان مکنده، سی تی اسکن
  • زینب شایقیان، ماریا آگیلار وفایی، سیدکاظم رسول زاده طباطبایی صفحه 30
    سابقه و هدف
    در سالهای اخیر شیوع بی اشتهایی عصبی و چاقی در نوجوانان افزایش شگرفی داشته است. هدف مطالعه حاضر تعیین تفاوت طرح واره ها و پیوند والدینی در سه گروه دختران نوجوان دارای علائم بی اشتهایی عصبی، دارای وزن بالا و دارای وزن نرمال بود.
    مواد و روش ها
    سه گروه 25 نفره از دختران نوجوان شامل دختران دارای علائم بی اشتهایی عصبی (با میانگین سنی 08/16 و میانگین توده بدنی زیر kg/m2 17)، دختران دارای وزن بالا (با میانگین سنی 20/16 و میانگین توده بدنی بالای kg/m227) و دختران دارای وزن طبیعی (با میانگین سنی 17/16 و میانگین توده بدنی kg/m2 24-20) از بین 403 دختر نوجوان به روش خوشه ایمرحله ای انتخاب شدند. در این تحقیق از 3 پرسشنامه سیاهه علائم اختلال خوردن EDI، فرم کوتاه پرسشنامه طرح واره های یانگYSQ-SF، و ابزار پیوند والدینی PBI استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها به کمک نرم افزار 16SPSS با استفاده از روش های توصیفی و تحلیلی (همبستگی، رگرسیون و تحلیل واریانس) انجام گرفت.
    یافته ها
    دختران نوجوان دارای وزن بالا، درمقایسه با دختران دارای علائم بی اشتهایی عصبی و دختران دارای وزن نرمال، گزارش بالاتری از باورهای ناسازگار اولیه به خصوص نوع شرم/ نقص داشتند (01/0>p). دختران دارای علائم بی اشتهایی عصبی (میانگین 40/31 و انحراف استاندارد 71/11) و دختران دارای وزن بالا (میانگین31 و انحراف استاندارد 5/13)، نسبت به گروه دارای وزن نرمال (میانگین 40/23 و انحراف استاندارد 36/13)، بیشترین گزارش را از پیوند والدینی ضعیف داشتند (05/0>p).
    نتیجه گیری
    بر اساس شواهد حاضر، می توان استنباط کرد که مکانیزم های شناختی از طریق باورهای ناسازگار اولیه، نقش پیش بینی کننده مهمی در مساله چاقی دختران نوجوان دارد. همچنین پارامترهای بین فردی، ممکن است به صورت دریافت مراقبت پایین و بیش حمایت کنندگی مراقبت کننده اصلی، در بروز علائم اختلال خوردن و چاقی در نوجوانان مؤثر باشد. بررسی اثر رابطه طرح واره های اولیه و پیوند والدینی می تواند به درک بهتر سبب شناسی اختلالهای خوردن کمک کند.
    کلیدواژگان: طرح واره ها، پیوند والدینی ضعیف، اختلال خوردن، بی اشتهایی عصبی، نمایه توده بدنی
  • هوشنگ امیررسولی، ناصر ولایی صفحه 39
    سابقه و هدف
    وجود لیپید با غلظت بالا در سرم بیماران هیپرلیپمیک منجر به مخدوش کردن نتایج پارامترهای مورد اندازه گیری در نمونه سرم این بیماران می شود. با توجه به در دسترس نبودن و گران بودن روش استاندارد اولتراسانتریفوژ جهت جدا کردن لیپید در این موارد و براساس تجربیات شخصی در حذف لیپیدهای این نمونه ها به روش استخراج با حلال اتیل استات، این تحقیق در سال 1388 انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    ابتدا 45 نمونه سرم نرمال انتخاب شد و پس از تعیین سیزده پارامتربیوشیمیایی در آنها، به آنها لیپید افزوده شد. پس از تایید لیپمیک بودن آنها، دو سری نمونه از آنها انتخاب شد؛ لیپید قسمت اول به روش استخراج با اتیل استات و قسمت دوم با روش استاندارد اولتراسانتریفوژ از نمونه جدا شد و مجددا پارامترهای بیوشیمیایی اندازه گیری شد. مقادیر به دست آمده از این دو روش با آزمون T مکرر مورد قضاوت آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    در آزمایشات، نرمال بودن پارامترهای بیوشیمیایی در نمونه اولیه و غیر نرمال بودن پارامترها پس از افزودن لیپید تایید شد. تفاوت نتایج اندازه گیری پارامترهای اعلام شده پس از استخراج لیپید به روش اتیل استات با روش استاندارد اولتراسانتریفوژ از نظر آماری معنی دار نبود (6/0 p>). با اینکه میزان اوره در روش استخراج کمتر و ALT بیشتر از نمونه اولتراسانتریفوژ بود (05/0 p<) ولی مقادیر دو پارامتر فوق در روش اتیل استات به مقادیر آن در نمونه اولیه نزدیکتر بود.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد استخراج لیپید نمونه های لیپمیک با حلال اتیل استات مقدور می باشد و تحقیقات بیشتر را توصیه می نماید.
    کلیدواژگان: هیپرلیپیدمی، لیپمیک، پارامترهای بیوشیمیایی، اتیل استات
  • محسن روزرخ، فرزانه ابراهیمی فرد، ناصرالدین مؤمنی، آزیتا توسلی، فاطمه عبدالله گرجی صفحه 42
    سابقه و هدف
    آپاندیسیت شایعترین اورژانس شکمی و شایعترین علت جراحی شکم در کودکان می باشد. تشخیص بالینی این بیماری در کودکان در بسیاری از موارد با چالش روبرو است و روش های تصویربرداری و آزمایشات پاراکلینیک نیز فقط تا اندازه ای توانسته اند صحت در تشخیص آپاندیسیت را افزایش دهند. هدف این مطالعه تعیین کارآیی مارکرهای مختلف در تشخیص آپاندیسیت حاد بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تشخیصی در فاصله سالهای 1387 تا 1389 بر روی کودکان زیر 14 سال که با تشخیص احتمالی شکم حاد در مرکز پزشکی کودکان مفید و بیمارستان مدرس بستری بوده اند، انجام شده است. 307 بیمار با تشخیص بالینی آپاندیسیت حاد وارد مطالعه شدند و پس از ارزیابی های آزمایشگاهی شامل شمارش WBC، نسبت نوتروفیل به لنفوسیت، CRP، ESR و انجام سونوگرافی، تحت جراحی قرار گرفتند. یافته های پاتولوژیک به عنوان استاندارد طلایی جهت تشخیص آپاندیسیت در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    307 بیمار با میانگین سنی 9/2±9/7 در مدت انجام مطالعه تحت آپاندکتومی قرار گرفتند. شمارش گلبول های سفید از حساسیت بالاتری برخوردار بود و در آنالیز ROC curve انجام شده بیشترین سطح زیر منحنی مربوط به شمارش WBC بود. در ترکیب دو آزمون تشخیصی CRP و شمارش WBC، حساسیت به 1/96%، در ترکیب سه آزمون تشخیصی به 1/97% و در ترکیب هر چهار آزمون به 1/99% رسید.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه، آزمونهای پاراکلینیک مانند CRP، ESR، شمارش WBC و نسبت نوتروفیل به لنفوسیت، کارآیی قابل اعتمادی در تشخیص آپاندیسیت حاد نداشتند هر چند که کاربرد ترکیبی این آزمونها و نرمال بودن نتیجه آن می تواند تشخیص آپاندیسیت حاد را مورد تردید قرار داده و فرصت بیشتری جهت درمان نگهدارنده در اختیار جراح قرار دهد. در استفاده ترکیبی از تست ها به نظر می رسد کاربرد ترکیبی شمارش WBC و CRP با نتایج بهتری همراه باشد.
    کلیدواژگان: آپاندیسیت، تشخیص، اطفال، گلبول سفید، CRP
  • محمدحسن نمازی، یوسف محسن زاده، مریم طاهرخانی، مرتضی صافی، حسین وکیلی، حبیب الله سعادت، محمدرضا معتمدی، مینواحمدی نژاد، مهندس ناصر ولایی صفحه 47
    سابقه و هدف
    مقاومت به کلوپیدوگرل با افزایش وقایع کاردیوواسکولار (آنژین پایدار، آنژین ناپایدار، انفارکتوس راجعه، مرگ و...) در بیمارانی که تحت آنژیوپلاستی قرار گرفته اند همراه است. در بررسی های مختلف شیوع این مقاومت تا 30% گزارش شده است. شناخت این بیماران و مشخص نمودن فاکتورهای مرتبط در آنها می تواند در اتخاذ تدابیر لازم جهت کاهش حوادث کاردیوواسکولار مفید باشد.
    مواد و روش ها
    مطالعه به روش مقطعی بر روی بیمارانی که کاندیدای آنژیوپلاستی عروق کرونر بودند انجام شد. مقاومت به کلوپیدوگرل با انجام آزمایش platelet aggregometry in PRP با استفاده ازaggregometer معمول (Helena Bioscience Europe) ارزیابی گردید. تجمع پذیری پلاکتی قبل و بعد از exposure با 20 میکرو مول ADP به عنوان reagent اندازه گیری شد و شیوع مقاومت تعیین شد. نقش عواملی همچون سن، جنس، شاخصهای بیوشیمیایی، داروها و... در بروز مقاومت به کلوپیدوگرل با آزمون کای دو بررسی شد.
    یافته ها
    مطالعه روی 90 بیمار واجد شرایط انجام شد. سن بیماران 2/10±62/6 سال بود و 2/52% مذکر بودند. semi-responder در 20% و non-responder در 8/7% بیماران دیده شد. جنس، فشار خون، چاقی و مصرف ACE-I در ایجاد مقاومت به کلوپیدوگرل نقشی نداشت. اما افراد مقاوم به کلوپیدوگرل در مواجهه بیشتری با دیابت، چربی خون، مصرف بتابلاکر و استاتین بودند (005/0>p).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد شیوع مقاومت به کلوپیدوگرل بالاست و در این مورد جای نگرانی وجود دارد. از اینرو انجام مطالعات بزرگتر در تعیین علل افزایش مقاومت به کلوپیدوگرل و ارائه تدابیر درمانی مناسب در مورد این بیماران لازم است.
    کلیدواژگان: کلوپیدوگرل، آنژیوپلاستی، مهار کننده تجمع پلاکتی، آدنوزین دی فسفات (ADP)، مقاومت به کلوپیدوگرل
|
  • Mahsa Jessri, Parvin Mirmiran, Mahdieh Golzarand, Bahram Rashidkhani, Firoozeh Hosseini-Esfahani, Fereidoun Azizi Page 1
    Background And Aim
    Nutrition transition is a global change in quality and quantity of dietary pattern and is the most important underlying cause of chronic diseases. The aim of this study was to determine the trend of dietary pattern in Iran, Middle East and North African countries and comparing them using the nutritional data of Food and Agriculture Organization of United Nations (FAO) between 1961 and 2005.
    Materials And Methods
    Information relating to food availability in the studied countries was obtained by using food balance sheets of FAOSTAT. Per capita food consumption for each food group in each category was obtained by dividing the available per capita energy to total population. Regional differences and trends change were evaluated using SPSS software.
    Results
    During the 45 years of assessment, availability of energy and all food items (except for alcohol in Iran and North Africa and solid fat in Middle East) has increased significantly. In this periods in Iran, available energy from fruits, meat and oil has increased significantly, while energy from dairy and discretionary calorie has decreased (p<0.05). In the Middle East region, grain and fruits contribution to energy intake has decreased and contribution of oil and meat to total diet has increased (p<0.05). In North African countries, contribution of grain group to energy intake has decreased and contribution of meat, vegetables, milk and oils has increased significantly (p<0.05). ‍
    Conclusion
    Iranian dietary habits has had some positive changes through increase in fruit intake and decrease in free sugar consumption; however, high energy intake and decreased in dairy consumption can predispose Iranians to increased risk of chronic diseases. High energy, free sugar, meat and dairy consumption in Middle East and North Africa show the shift in dietary pattern toward an unhealthy western diet. However, future investigations are suggested.
  • Fatemeh Nahidi, Elham Zare, Faraz Mojab, Hamid Alavi Majd Page 11
    Background And Aim
    Regarding the high prevalence of hot flashes in menopausal women and its effect on the quality of life, and due to its controversial treatment, this study was run to assess the effect of Licorice root extract on hot flashes in menopausal women in families under the cover of health and medical centers affiliated with Shahid Beheshti University of Medical Sciences and Health Services in 2008.
    Materials And Methods
    This double blind placebo-controlled clinical trial was conducted on 68 menopausal women who had experienced different degrees of hot flashes. Patients were chosen through the existing records in health and medical centres and then randomly divided into two thirty-four-member groups of Licorice (three capsules of 330 mg Licorice root extract each day), and placebo group (three capsules of 330 mg starch each day) for a treatment period of 4 weeks. Two weeks before taking the medicine, the intensity and number of hot flashes and type of food they had eaten were recorded using a questionnaire. To assess validity and reliability, content validity and repeated test with correlation index of 96% were used. Data were assessed by variance analysis test with repeated measurements and by t-test.
    Results
    Menopausal women in Licorice and placebo group were 53.3±3 and 53±2.6 years old, 73.6% and 61.8% had 1.5 years or less from their last menstruation, and 41.2% and 38.2% had hot flashes during night, respectively. In Licorice group, the average number and intensity of hot flashes were 7.6±0.5 and 10±1.8 before the treatment and 5.1±0.6 and 5.1±1.6 after it. However, the average number and intensity of hot flashes in placebo group did not change. ‍
    Conclusion
    Licorice was effective in reducing the number and intensity of hot flashes in menopausal women. It is essential that studies be conducted with a longer length of treatment and investigation of the time of recurrence of hot flashes after discontinuance of medicine.
  • Soroush Mohit Mafi, Amir Anissian, Ali Anissian Page 18
    Background And Aim
    Surgical treatment of some renal neoplasia is partial nephrectomy; but in some cases subsequent injuries lead to complete nephrectomy. Cryogenic surgery as a minimally invasive procedure can be helpful in avoiding complete nephrectomy. The aim of the study is determination of the effect of cryosurgery on macroscopic and microscopic injury and healing of kidney tissue, along with determination of the speed and quality of healing compared with other current procedures.
    Materials And Methods
    Cryogenic Partial nephrectomy was performed on posterior pole of left kidney of 6 male Dutch rabbit using contacting probe. After 1, 6 and 24 hours, and after 3, 7 and 14 days nephrectomy was done via laparatomy. After recording macroscopic properties of kidneys, they were processed for histopathologic studies.
    Results
    The freezed area in 1 to 24 hours’ samples showed filling of renal tubes by RBCs, hemorrhage in glumerols, fibrinous deposition in capillaries and some interlobular venuls and arteries, along with initiation of cell necrosis. On 3,7,14 day samples, injured and non injured areas were separated by a transitional zone. Gradually, necrotic tissues were reabsorbed which resulted in involution of injured area that makes kidney smaller in size. ‍
    Conclusion
    It seems that cryosurgery is effective in healing. Cryogenic partial nephrectomy can be done easily and causes only limited injury during operation. This study showed that contacting probe has less invasive effect than needle probes and its healing process is faster and works through reabsorbtion of necrotic tissue.
  • Mohammad Mohsen Roostayi, Abbas Rahimi, Saeid Talebian Moghaddam, Hossein Bagheri, Mostafa Hosseini, Ahmad Farahani Page 24
    Background And Aim
    Patellar bracing is a common component of treatment in patellofemoral pain syndrome (PFPS). Most of the currently used braces act based on re-aligning the patella; however, a new brace was designed by the researchers, which acts via external vacuum system. This preliminary study aimed to determine whether the new vacuum brace is able to pull up the patella into the vacuumic cup and create a suitable patello-femoral joint distraction.
    Materials And Methods
    Seventeen knees from ten patients with PFPS were undertaken for the computerized tomography scan study at 0° and 30° knee flexion immediately before and after the bracing. The outcome measurements included the patello-femoral joint area (PFJA), and the average patellofemoral joint space width (APFJSW).
    Results
    The results of this study demonstrated a significant increase in PFJA and APFJSW parameters following the vacuum bracing (P<0.001) at both knee angles. ‍
    Conclusion
    The results showed that applying a vacuum brace can create an appropriate patellofemoral joint distraction.
  • Zeinab Shayeghian, Maria E. Aguilar-Vafaie, Kazem Rasoolzadeh Tabatabae Page 30
    Background And Aim
    In recent years, the incidence of anorexia nervosa and obesity in adolescents has increased dramatically. The purpose of the present study was to determine the difference in parental bonding and maladaptive schemas in three groups of female adolescents with normal weight, overweight and anorexia nervosa symptoms.
    Materials And Methods
    25 normal weight females (Mean Age: 16.17 y, Mean BMI: 22.56 Kg/m2); 25 overweight females (Mean Age: 16.20 y, Mean BMI: 28.24 Kg/m2); and 25 females with symptoms of anorexia (Mean Age: 16.08 y, Mean BMI: 16.28 Kg/m2) were chosen from a large sample (N: 403) via random clustering sampling. Data was collected through self-report questionnaires of Eating Disorders Inventory (EDI), Young Schema Questionnaire (YSQ), and Parental Bonding Inventory (PBI). Data were analyzed by SPSS 16, using descriptive statistics along with correlation, multiple regression analyses and analysis of variance.
    Results
    Overweighed adolescent girls reported higher levels of early maladaptive schemas, specially the shame/deficiency type compared with girls with symptoms of anorexia nervosa and normal weighed girls (p<0.01). Those with anorexic symptoms and overweight girls reported higher level of weak parental bonding compared with normal weighed girls (mean and standard deviation: 31.40±11.71, 31±13.5, 23.40±13.36, respectively; p<0.05).
    Conclusion
    Based on the current evidence, it can be concluded that cognitive mechanisms operating through early maladaptive beliefs, have an important predictor role in adolescent’s overweight problems. Additionally, interpersonal parameters, as expressed in the perception of low care and high overprotection from main caregivers by adolescents, often are effective in anorexic symptoms and obesity. Investigation of the effect of early schemas and parental bonding can help in better perception of eating disorder’s etiology.
  • Houshang Amirrasouli, Naser Valai Page 39
    Background And Aim
    Determination of certain biochemical parameters in hyperlipemic speciemens causes problems, which is due to interference of lipids. Lipid extraction using ultracentrifuge is expensive and is not always available. Another method of lipid extraction is by using ethylacetate; thus, we compared certain biochemical parameter values in lipemic specimens and in the same samples after lipid extraction with ethylacetate.
    Materials And Methods
    In this experimental study, 45 normal serum samples were selected. To obtain lipemic specimens, lipid was added to these samples. Each serum sample was then divided into two aliquots; in one sample lipid was extracted using ethylacetate while in the other one ultracentrifugation was used. Later, 13 biochemical parameters were determined in these lipid free samples and their results were compared using paired samples t-Test.
    Results
    While the biochemical parameters of the samples were normal at the beginning, they were measured as abnormal after lipid addition. There were no significant difference between values obtained by ethylacetate extraction method and standard ultracentrifugation method (P<0.6). Although urea value was lower & ALT was higher in ethylacetate extraction method, their values were closer to the original specimen compared to ultracentrifuge. ‍
    Conclusion
    It seems that extraction of lipids from lipemic speciemens using ethylacetate is a feasible method; however, further studies regarding this issue is recommended.
  • Mohsen Rouzrokh, Farzaneh Ebraheimi Fard, Naseradin Momeni, Azita Tavassoli Page 42
    Background And Aim
    Clinical assessment outweighs the use of paraclinical investigations in the diagnosis of acute appendicitis. Few studies have addressed the predictive value of white blood cells (WBCs) and C-reactive protein (CRP) at different cut-off values in appendicitis. Our purpose was to determine the predictive value of WBC count, CRP, ESR and neutrophil to lymphocyte ratio in pediatric appendicitis.
    Materials And Methods
    WBC count, CRP, ESR and neutrophil to lymphocyte ratio were measured prospectively in 307 patients presenting with lower abdominal pain who underwent surgical exploration; the results were correlated with each patient's outcome. Gold standard for diagnosing appendicitis was based on histopathologic evaluation.
    Results
    Patients (189 boys, 118 girls) were 1-14 years old (mean 7.9±2.9 years). Overall WBC count had the highest sensitivity in the prediction of diagnosis of appendicitis (86.8%), whereas sensitivity of CRP was 76%. ESR and neutrophil to lymphocyte ratio revealed a modest sensitivity. Combining the diagnostic tests increased the sensitivity significantly. Sensitivity increased to 96.1% when CRP and WBC count were used together while it was 99.1% when the combination of all diagnostic tests were used.
    Conclusion
    This result may have important clinical and economic implications. We suggest that patients experiencing lower abdominal pain, with normal WBC count and CRP values, are unlikely to have acute appendicitis and can be safely observed for a longer time.
  • Mohammad Hasan Namazi, Yousef Mohsenzade, Maryam Taherkhani, Morteza Safi, Hosein Vakili, Habibollah Saadat, Mohammadreza Motamedi, Mino Ahmadinejad, Naser Velaie Page 47
    Background And Aim
    In patients who undergo coronary angioplasty, Clopidogrel resistance is accompanied with increased risk of cardiovascular events (unstable angina, recurrent MI, death, etc). In different studies resistance to Clopidogrel has been reported to be up to 30%. Identification of these patients and determining the contributing factors can help us to reduce cardiovascular events.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was carried out on candidates of elective percutaneous coronary intervention (PCI) in Shahid Modarres Hospital. Resistance to Clopidogrel was evaluated by platelet aggregometry in platelet-rich-plasma (PRP) using a routine aggregometer (Helena Biosciences Europe). The platelet aggregation was measured before and after exposure to 20 µ mol ADP as a reagent. Contributing factors such as age, gender, metabolic factors and medications were examined by Chi-square test.
    Results
    This study was run on 90 candidates for elective PCI. Their mean age was 62.6±10.2 years and 52.2% were male. 20% were semi-responder and 7.8% was non-responder. Gender, hypertension, obesity, using angiotensin-converting enzyme inhibitors and calcium channel blockers did not have any role in Clopidogrel resistance, but diabetes, hyperlipidemia, using beta blockers and statins were more common in Clopidogrel resistant patients (p<0.005). ‍
    Conclusion
    Considering both non-responders and semi-responders, prevalence of resistance to Clopidogrel was 27.8%, so we must be worried about it. Further larger studies should be designed to determine and manage the contributing factors.