فهرست مطالب

Islamic Dental Association of IRAN - Volume:23 Issue: 2, 2011

Journal of Islamic Dental Association of IRAN
Volume:23 Issue: 2, 2011

  • تاریخ انتشار: 1390/05/20
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مسعود سیفی صفحات 73-74
  • حجت الاسلام محمد سروش محلاتی صفحات 75-78
    در دانش و اصول فقه، گرایشی وجود دارد که مقلدان را از بحث کردن با مجتهدان منع می کند و آنان را ملزم به تبعیت چشم بسته می داند. ولی اگر تقلید مبنای «عقلایی» داشته باشد و خردمندان به حکم عقل خویش به آن تن دهند، قهرا باید «چیستی و چگونگی» آن را از عقل پرسید. از نظر آنان، وقتی نظر کارشناسانه صاحبان هر فن و تخصص، ارزش و اعتباری پیدا می کند که نسبت به آن «اطمینان» وجود داشته باشد.
    در سیره عقلا تبعیت از نوع سرسپردگی و چشم بستن دیده نمی شود و با قبول تقلید هرگز حق سؤال کردن نفی نمی شود و فهم و شعور تعطیل نمی گردد، این دیدگاه پیامدهای مهمی به دنبال دارد.
    کلیدواژگان: تقلید - تعبد - سیره عقلا، احتمال خطا
  • مریم قوام، معصومه حسنی طباطبایی، سکینه آرامی، فرخنده رئیس سادات صفحات 79-86
    زمینه و هدف
    نتایج مطالعات انجام شده در مورد استحکام باند آلیاژها با سمان ها براساس نوع و ترکیب آلیاژ، روش آماده سازی سطحی و نوع سمان به کار رفته بسیار متفاوت است. هدف از این مطالعه مقایسه استحکام باند سمان های رزینی به آلیاژهای بیس متال و نابل (Verabond) و (Degubond 4) پس ازآماده سازی به وسیله سندبلاست یا دستگاه Silano-Pen می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه آزمایشگاهی هشتاد دیسک با قطر شش و ضخامت دو میلی متر از دو آلیاژ طبق دستور کارخانه سازنده آماده شدند. پس از مانت در آکریل فوری و پالیش، نیمی از نمونه های هر آلیاژ با ذرات Al2O3 پنجاه میکرون سندبلاست و در دستگاه اولتراسونیک تمیز گردیدند. نیمی دیگر پس از سندبلاست با ذرات Al2O3 صد و ده میکرون، در معرض دستگاه Silano – pen قرار گرفته و با سیلیکا پوشانده شدند. استوانه هایی با قطر سه و ارتفاع سه میلی متر از کامپوزیت (Z250) با یکی از سمان های Panavia F2 یا RelyX Unicem، مستقیما عمود به سطح آلیاژها باند شدند. نمونه ها ابتدا 24 ساعت در آب مقطر 37 درجه سانتی گراد نگهداری و بعد ترموسایکل گردیدند، (دو هزار سیکل پنج و 55 درجه سانتی گراد). آزمون استحکام باند برشی در دستگاه Universal testing با سرعت 5/0 میلی متر در دقیقه انجام شد. آزمون 3way ANOVA بر روی داده ها انجام گردید (05/0 = α). سطح شکست توسط استریومیکروسکوپ مشاهده شد.
    یافته ها
    استحکام باند سمان های رزینی به آلیاژ Verabond بالاتر از آلیاژ Degubond 4 بود (001/0 p <). سمان RelyX Unicem با هر دو نوع آلیاژ Verabond و Degubond 4 پس از Silicoating استحکام باند بالاتری را نشان داد (001/0 p < و 021/0 p =). استحکام باند Verabond پس از سندبلاست، با Panavia F2 بالاتر از Relyx Unicem بود (003/0= P). کاربرد Silano-pen استحکام باند به Unicem را بالابرد(011/0= P).
    نتیجه گیری
    کاربرد دستگاه Silano-Pen در Verabond و Degubond 4 باند بالاتری نسبت به سندبلاست هنگام استفاده از RelyX Unicem ایجاد کرد، اما در صورت کاربرد Panavia F2 تفاوت معنی داری با سند بلاست نشان نداد.
    کلیدواژگان: آلیاژهای دندانی، باند، سمان رزینی، آماده سازی سطحی
  • اسماعیل یاسینی، حمید کرمانشاه، مائده صداقتی صفحات 87-94
    زمینه و هدف
    جهت بهبود باند سرامیک های زیرکونیا با سمان رزینی روش های مختلفی پیشنهاد شده است که به طور کامل مورد بررسی قرار گرفته اند. هدف از این مطالعه بررسی استحکام باند سرامیک با سمان رزینی پس از سه نوع آماده سازی مختلف سطح سرامیک می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی سه بلوک زیرکونیا (Cercon،Degudent،Germany) و سه بلوک کامپوزیتی (Z100،3M ESPE،USA) به ابعاد 11×11×5 میلی مترساخته شد. سپس بر اساس آماده سازی سطح سرامیک ها به سه گروه به طور تصادفی تقسیم شدند.
    گروه اول: با ذرات آلومینیوم اکساید صد و ده میکرون سندبلاست شده با سایلن Clearfil(Kurary) پوشانده شدند.
    گروه دوم: سندبلاست+ Alloy Primer بر سطح سرامیک.
    گروه سوم: سندبلاست و Silicacoating با دستگاه Silanopen +سایلن کارخانه.
    پس از آن بلوک های سرامیکی با سمان رزینی G-Cem به بلوک کامپوزیتی معادل آن باند شدند. همه نمونه ها به مدت 24ساعت در آب مقطر 37 درجه نگهداری شدند. اقدام بعدی برش در دو جهت بود تا نمونه های باری شکل با سطح مقطع تقریبی یک میلی متر مربع و طول ده میلی متر ایجاد گردد. (n=12)، نمونه ها پس از 72 ساعت ذخیره سازی در آب تحت دو هزار سیکل حرارتی بین 5-55 درجه سانتی گراد قرار گرفتند. در مرحله بعد به دستگاه تست ریزکششی متصل شده و استحکام باند نمونه ها با سرعت یک میلی متر در دقیقه اندازه گیری گردید و نحوه شکست نمونه ها با بزرگنمایی × 40 زیر استریومیکروسکوپ بررسی شد. بررسی SEM یک نمونه از هر گروه با بزرگنمایی دویست و پنج هزار نیز انجام شد. داده های استحکام باند بر حسب مگاپاسکال با آزمون one-way ANOVA و Tukey test آنالیز شدند.
    یافته ها
    آماده سازی سطح، تاثیر قابل ملاحظه ای بر استحکام باند سمان رزینی با زیرکونیا داشته (0001/0 < p) و گروه Alloyprimer بیشترین (02/7 ± 64/49) و Silicoating کمترین (7/4 ± 78/21) استحکام باند را دارا بود. تصاویر SEM هم نشان دهنده خشونت سطحی کمتر سطح سرامیک در گروه Silicoating می باشد.
    نتیجه گیری
    پرایمرهای حاوی مونومر فانکشنال MDP مانند Alloy Primer(Kurary) توانایی باند بادوام با سرامیک زیرکونیا را دارند.
    کلیدواژگان: زیرکونیا، استحکام باند، سمان رزینی، آماده سازی سطح
  • محمود قاسمی، ماندانا ستاری، محمد ابراهیم خمسه، سمیرا کاولی صفحات 95-103
    زمینه و هدف
    تغییرات نسبت RANKL/OPG در بیماری های متابولیک مختلف و نیزارتباط بین دیابت و پریودنتیت توسط مطالعات متعددی به اثبات رسیده است. هدف این مطالعه ارزیابی ارتباط بین غلظت بزاقی RANKL و OPG و پریودنتیت در بیماران با دیابت نوع یک می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه کلینیکی مورد – شاهدی متعاقب جمع آوری نمونه های بزاق تحریک نشده از پنجاه داوطلب شامل 27 بیمار دیابتی نوع یک که از بین آنها 12 نفر پریودنتیت داشتند و 23 نمونه سالم از نظر سیستمیک که از بین آنها 12 نفر دارای پریودنتیت بودند انتخاب و اندازه گیری های کلینیکی پریودنتال ثبت شد. آنالیز آماری با استفاده از آزمونهای Kruskal Wallis و Mann-Whitney U test و ضریب همبستگی Spearman انجام شد.
    یافته ها
    با وجودی که کمترین میزان غلظت RANKL و OPG و نسبت آنها در بیماران دیابتی بدون پریودنتیت مشاهده گردید، هیچ تفاوت آماری قابل ملاحظه ای بین RANKL و OPG و نسبت RANKL/OPG در بین چهار گروه مورد مطالعه دیده نشد، اما بین غلظت OPG و نسبت RANKL/OPG همبستگی مستقیم آماری با مدت زمان ابتلا به دیابت (05/0 P <) وجود داشت. در مقایسه دو گروه مبتلا به دیابت (با و بدون پریودنتیت) تفاوت آماری قابل ملاحظه ای در غلظت OPG (05/0 P <) وجود داشت. همچنین در کلیه بیماران مبتلا به دیابت بین میزان از دست رفتن چسبندگی (CAL) و غلظت RANKL (01/0 P <) و CAL و نسبت RANKL/OPG (05/0 P <) همبستگی مستقیم آماری وجود داشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به محدودیتهای مطالعه به نظر می رسد ارزیابی OPG نسبت به RANKL در بزاق افراد دیابتیک نوع یک می تواند به عنوان نشانگر میزان تخریب پریودنتال مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: پریودنتیت مزمن - استئوپروتگرین - رنک لیگامند - بزاق، دیابت
  • ژاله محمودیان، حسین افشار *، هانیه درویش، رضا فکرآزاد صفحات 105-109
    زمینه و هدف

    در سالهای اخیر و با ورود لیزر به حیطه دندانپزشکی، تحقیقهای فراوانی بر تاثیر این اشعه در بهبود باند مواد رزینی به مینا و عاج دندانها صورت گرفته است. از آنجا که ضعیفتر بودن باند کامپوزیت در دندانهای شیری نسبت به دایمی همواره سبب بروز مشکلاتی در ترمیم این دندانها گردیده. این مطالعه با هدف تعیین و مقایسه میزان استحکام برشی باند در دو گروه آماده سازی سطح، با روش های اسید اچ و لیزر به منظور راهی در جهت جبران ضعف پیوند رزین با مینای دندانهای شیری انجام گردید.

    روش بررسی

    در این مطالعه تجربی که به صورت موردی- شاهدی انجام گرفت، بیست دندان کانین شیری که با هدف ارتودنسی خارج شده بودند جمع آوری و توسط دیسک الماسی به دو نیمه تقسیم شد و هر نیمه در آکریل شفاف مانت گردیدند. سپس دندانها به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شده و در گروه اول آماده سازی سطح با لیزر YSGG و در گروه دوم با اسید اچ انجام شد. پس از آن توسط ماتریکس پلاستیکی، کامپوزیت بر روی سطح دندان قرار داده و کیور گردید و سپس استحکام برشی باند توسط دستگاه اینسترون اندازه گیری شده و تجزیه و تحلیل داده ها از طریق روش های آماری Kolmogorov-Smirnov و Squared Student t-test صورت گرفت.

    یافته ها

    میانگین استحکام برشی باند در گروه لیزر 136/6 87/27 مگاپاسکال و در گروه اسید اچ 62/5 55/21 مگاپاسکال می باشد و با توجه به آنالیز آماری اختلاف معنی داری در میزان استحکام برشی باند بین دو گروه وجود دارد. (05/0 < p -)

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته های به دست آمده می توان نتیجه گیری کرد که استحکام برشی باند در گروه آماده سازی سطح با لیزر به صورت معنی داری بالاتر از گروه آماده سازی شده با اسید اچ می باشد.

    کلیدواژگان: لیزر YSGG - استحکام برشی باند - اسید اچ - دندانهای شیری، کامپوزیت
  • رزا حقگو، پیمانه مارسولی *، مجید مهران، محمدرضا جلالی ندوشن، محسن ناصری، سارا توسلی صفحات 110-115
    زمینه و هدف

    فرموکرزول داروی معمولی در پالپوتومی دندانهای شیری است. با توجه به عوارض سیستم یک و محلی این دارو ی افتن ماده ای به عنوان جانش ی ن آن ضروری به نظر می رسد. هدف از این مطا لعه ارزی ابیه ی ستولوژ یک پالپ دندانهای شیری بعد از پالپوتومی با فرموکرزول و (Shahed University Anti Bleeding) SUAB2 می باشد.

    روش بررسی

    در این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی تعداد 14 دندان کانین شیری از هفت کودک که می بایست در طی درمان ارتودنسی خارج می شدند انتخاب گردید و به طور تصادفی به دو گروه فرموکروزول و SUAB2 تقسیم شدند. هفت دندان با فرموکروزول و هفت دندان با SUAB2 تحت درمان پالپوتومی قرار گرفتند. دندانها بعد از دو ماه خارج و واکنش پالپی بررسی گردید. یافته ها با آزمون Fisher Exact و Mann U Whithney آنالیز گردید.

    یافته ها

    در گروه فرموکروزول در چهار دندان التهاب شدید و در سه دندان التهاب خفیف دیده شد. آبسه در چهار دندان، نکروز در دو دندان، فیبروز در سه دندان و تحلیل داخلی در چهار دندان وجود داشت.
    در گروه SUAB2 التهاب شدید در هیچ دندانی مشاهده نشد و در چهار دندان التهاب متوسط و خفیف دیده شد. آبسه در دو دندان، نکروز در دو دندان، فیبروز در سه دندان و تحلیل داخلی در چهار دندان وجود داشت. آزمون Mann WhithneyU نشان دادکه التهاب در گروه SUAB2 به طور معنی داری کمتر از فرموکروزول می باشد. (05/0 < p)

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج این مطالعه می توان در پالپوتومی دندانهای شیری از SUAB2 استفاده کرد.

    کلیدواژگان: پالپوتومی، فرموکرزول، ارزیابی هیستولوژیک
  • معصومه حسنی طباطبایی، سیده نفیسه مؤمنی، اعظم خورشیدیان صفحات 116-124
    زمینه و هدف
    تشخیص ضایعات پوسیدگی دندانی در مراحل اولیه جهت درمان محافظه کارانه لازم است. به علت نیاز مبرم به کمک در تشخیص پوسیدگی های پروگزیمالی، این مطالعه با هدف بررسی خصوصیات تشخیصی روش لیزر فلورسنس (DIAGNOdent pen(L.F)) و مقایسه آن با رادیوگرافی (Bite-Wing(B.W با فیلم های معمول و دیجیتال (D.R) انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه آزمایشگاهی، هشتاد دندان مولر و پری مولر خارج شده که حداقل یک سطح پروگزیمال بدون حفره پوسیدگی و یا پرکردگی داشتند، در بلوک های گچی به منظور بازسازی نقاط تماس بین دندانی به صورت چهارتایی مانت شدند. سطوح پروگزیمال هر دندان با L.F مورد معاینه قرار گرفت. از بلوک ها رادیوگرافی B.W و همچنین رادیوگرافی دیجیتال تهیه شد. برای به دست آوردن استاندارد، دندانها برش خورده و مورد معاینه میکروسکوپیک قرار گرفتند. بهترین نقطه Cut-off توسط آنالیز ROC مشخص شد و حساسیت، ویژگی، ارزش اخباری مثبت، منفی و صحت سه روش تشخیصی در مقایسه با روش استاندارد برش بافت شناسی تعیین شد. مقایسه صحت روش ها با آزمون McNemar انجام گرفت.
    یافته ها
    در تشخیص ضایعات اولیه مینایی L.F بیشترین حساسیت (74/0) و D.R بیشترین ویژگی (95/0) را داشت. L.F بیشترین حساسیت (82/0) و ویژگی (84/0) را در پوسیدگی های عاجی دارا بود. در همه انواع پوسیدگی، ارزش اخباری مثبت L.F کمتر و ارزش اخباری منفی آن بیشتر بود. روش مرسوم رادیوگرافی با فیلم های معمول و رادیوگرافی دیجیتال تفاوت معنی دار آماری نداشت.
    نتیجه گیری
    برای کمک به معاینات بالینی در تشخیص ضایعات اولیه از DIAGNOdent می توان استفاده کرد ولی در هنگام تصمیم گیری برای درمانهای مهاجم باید از روش های دیگر هم کمک گرفت.
    کلیدواژگان: لیزر فلورسنس، پوسیدگی پروگزیمال، رادیوگرافی بایت وینگ، رادیوگرافی دیجیتال
  • مهشید محمدی بصیر، الهه سیدطبایی * صفحات 125-133
    زمینه و هدف

    ساده سازی مراحل در سیستم های سلف اچ می تواند روی پایداری آنها موثر باشد، از این رو دوام دراز مدت این سیستم ها در محیط دهان مورد توجه قرار گرفته است. هدف این مطالعه آزمایشگاهی ارزیابی اثر نگهداری شش ماهه در آب بر ریزنشت سیستم های ادهزیو سلف اچ دو جزئی و مقایسه آن با سیستم های ادهزیو اچینگ- شستشو در حفرات Cl V است.

    روش بررسی

    در این مطالعه آزمایشگاهی، حفرات Cl V در سطوح باکال و لینگوال، 96 دندان مولر انسانی تراش داده شدند و لبه های مینایی به عرض 5/0 میلی متر بول داده شد. دندانها به طور تصادفی در چهار گروه 24 تایی قرار گرفتند. نیمی از نمونه ها پس از یک روز و نیمی پس از شش ماه ارزیابی شدند. گروه های ادهزیو شامل: Scotchbond Multi- Purpose، Single Bond، Clearfil SE Bond و All-Bond SE بودند.
    نمونه ها پس از قرار گرفتن تحت سیکل حرارتی، رنگ آمیزی و برش، زیر استریو میکروسکوپ مورد بررسی قرار گرفتند. جهت آنالیز آماری از آزمونهای Kruskal-wallis، Dunn، Mann WhitneyU و Wilcoxon استفاده شد. (05/0 p < معنی دار تلقی شد)

    یافته ها

    در نمونه های یک روزه سیستم ادهزیو A-B SE ریزنشت بیشتری را در دیواره اکلوزال نشان داد. (05/0 p <)، در حالی که در مارجین جینجیوال بین چهار سیستم مورد بررسی تفاوتی مشاهده نشد. در نمونه های شش ماهه در مارجین اکلوزال تفاوت معنی داری مشاهده نشد، اما در مارجین جینجیوال سیستم های ادهزیو اچینگ- شستشو (SBMP و SB) ریزنشت بیشتری را نشان دادند. (05/0 p <)

    نتیجه گیری

    گذر زمان تا ثیری بر روی ریزنشت در مارجین جینجیوال سیستم های سلف اچ نداشت.

    کلیدواژگان: ریزنشت، سیستم های سلف اچ دو جزئی، نگهداری در آب
  • محمد عطایی، مرضیه علی خاصی، حکیمه سیادت، عباس منزوی، فاطمه خدایی صفحات 134-139
    زمینه و هدف
    علی رغم آنکه برای افزایش حجم پروتز در بیماران دارای دنچر از Modeling plastic(MP) در کنار ماده بهسازی بافتی استفاده می شود، اما در رابطه با ترکیب و واکنش متقابل (MP) و ماده بهسازی بافتی تحقیقهای گسترده ای انجام نشده است. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر دو جزء از ترکیبات ماده بهسازی بافتی روی ساختار و ترکیب شیمیایی (MP) می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی مدل های کامپاند به ابعاد 25 و ارتفاع دو میلی متر تهیه گردیدند. پس از آن نمونه ها به صورت تصادفی به سه گروه تقسیم شده و هر کدام از آنها به وسیله ترازوی دیجیتال وزن می گردید. سپس نمونه ها در سه محلول اتانول، DBP: Di Butyl Phthalate و سه مخلوط دو ترکیب ذکر شده 50% اتانول و 50% DBP قرار داده شد و در زمانهای دو، چهار، شش و 24 ساعت مجددا وزن می شد برای آنالیز داده ها از نرم افزار SPSS ویرایش 16 استفاده گردید و از آزمون نان پارامتریک Kruskal-Wallis استفاده شد.
    یافته ها
    یافته های به دست آمده بیانگر این بود که اتانول نقش زیادی در حلالیت (MP) ندارد، در حالی که DBP تاثیر زیادی در حلالیت آن دارد و همچنین ترکیب اتانول و DBP در میان این سه نوع بیشترین تاثیر را در حلالیت (MP) دارد. (03/0= P)
    نتیجه گیری
    DBP تاثیر زیادی در حلالیت (MP)، دارد، ضمن آنکه ترکیب اتانول و DBP در میان این سه نوع دارای بیشترین تاثیر در حلالیت (MP) می باشد.
    کلیدواژگان: تیشو کاندیشنر، مودلینگ پلاستیک، اتانول، دی بوتیل فتالات
|
  • Maryam Ghavam, Masoumeh Hasani-Tabatabaee, Skineh Arami, Farkhondeh Raiesosadat Pages 79-86
    Background And Aim
    The reported bond strengths of resin cements to metal alloys depend on the metal used, the conditioning methods and the adhesive resins. The aim of this study was to evaluate the bond strength of resin cements to two alloys (Degubond 4 and Verabond) after sandblasting or using Silano-Pen.
    Materials And Methods
    Eighty disk shaped specimens (6mm diameter and 2mm thickness) of Verabond or Degubond 4 were cast according to the manufacturer's instructions. After mounting in auto polymerizing acryl, all samples were polished with a 600 grit silicon carbide paper under water. Half of each alloy’s samples were randomly sandblasted with 50 µ Al2O3 and the other half were flamed with Silano-Pen device after sandblasting with 110 µ Al2O3. Cylinders of composite resin (Z250) were cured and then cemented to the prepared substrates by either Panavia F2 or RelyX Unicem. All specimens were stored in distilled water at 37oC for 24 hours and were subjected to 2000 thermal cycles (5-55oC), then submitted to shear bond strength (SBS) test using Universal Testing Machine at 0.5mm/min speed, until failure. SBS was analyzed by three way ANOVA (α=0.05). Failure patterns were determined using stereomicroscope with 40X magnification.
    Results
    Both cements provided stronger bond to Verabond compared to Degubond 4 (p<0.001). Comparing the surface treatments, Silano-Pen provided higher SBS of RelyX Unicem to both alloys. Panavia cement resulted in higher bond strengths to sandblasted Verabond alloy (p=0.003), but after treatment with Silano-Pen device RelyX Unicem showed higher bond (p=0.011).
    Conclusion
    When cementing Verabond or Degubond 4 by RelyX Unicem, Silano-Pen provided a stronger bond, but in case of using Panavia F2, treatment with Silano-Pen or sandblast resulted no difference in bond strength.
  • Esmaeil Yassini, Hamid Kermanshah, Maede Sedaghati Pages 87-94
    Background And Aim
    Different alternative surface treatments, which have not been fully investigated, have been suggested to improve bonding to zirconia. The aim of this study was to compare microtensile bond strength of self- adhesive resin luting cements to zirconia following different surface treatments.
    Materials And Methods
    Three blocks of zirconia (Cercon, Degussa, Germany) and three composite blocks (Z100, 3M, ESPE, USA) with 11×11×5 mm dimension were made. The blocks were divided into three groups. The ceramic blocks were cemented to the composite blocks using G-Cem (GC, Japan) according to the manufacturer’s specifications. All samples were stored in 37°C distilled water for 24 hours and later sectioned in two axes using diamond disk to obtain bar shape specimens with a cross-sectional area of approximately 1mm2 and 10mm long (n=12). Specimens were stored in 37°C distilled water for 72 hours and thermocycled for 2000 cycles (5°C/55°C). Each specimen was then attached to a microtensile test device. Bond strength was measured with crosshead speed of 1mm/min. Failure modes were examined under stereomicroscope (×40). Representative specimens were observed by scanning electron microscopy (SEM). Bond strength data were analyzed with one way ANOVA and Tukey tests (α=0.05).
    Results
    Alloy Primer subgroup (49.64±7.02) had a significantly higher bond strength than silane (42.12±4.2) and silicoating with silanopen (21.78±4.7) (p<0.0001). Silanopen had the lowest bond strength in this group. SEM observation indicate that ceramic surface in silanopen group had fewer irregularities.
    Conclusion
    Primers containing MDP functional monomer like Alloy Primer affect the durability of self adhesive resin cement (G-Cem) bond strength to zirconia.
  • Mahmood Ghasemi, Mandana Sattari, Mohammad Ebrahim Khamseh, Samira Kavoli Pages 95-103
    Background And Aim
    The alterations of the RANKL/OPG system and the relationship between diabetes and periodontitis have been implicated in several studies. This study aimed to evaluate the relationship between salivary RANKL and OPG concentration and periodontitis in patients with type 1 diabetes.
    Materials And Methods
    Upon obtaining un-stimulated whole saliva samples from 50 volunteers including 27 type 1 diabetic patients, of whom 12 had periodontitis and 23 systemically healthy subjects, of whom 12 had periodontitis, clinical periodontal measurements were recorded. Statistical analysis was performed using Kruskal-Wallis, Mann-Whitney U test and Spearman correlations.
    Results
    Although lowest RANKL and OPG concentration and their relative ratio were observed in diabetic patients without periodontitis, there was no significant difference in RANKL and OPG concentration and RANKL/OPG ratio between the four groups of the study, but OPG concentration and RANKL/OPG ratio correlated positively with the duration of diabetes (p<0.05). In comparison of the two groups of diabetic patients (with or without periodontitis), there was a significant difference in OPG concentration (p<0.05). There was also a positive correlation between CAL and RANKL concentration (p<0.01) and RANKL/OPG ratio (p<0.05) in diabetic patients with periodontitis.
    Conclusion
    Based on the limitation of the study, it seems that OPG level and OPG/RANKL ratio may serve as indicators of periodontal destruction in type 1 diabetes.
  • Jale Mahmodian, Hoseain Afshar, Haniyeh Darvish, Reza Fekrazad Pages 105-109
    Background And Aim

    In recent years with the introduction of laser in dentistry, numerous researches have been conducted to evaluate its efficacy for improving resin material bond on the enamel and dentin. Based on the available literature, no research has been performed on resin shearing bond strength by preparing the tooth surface with YSGG laser on the enamel of the primary teeth. The present study seeks to determine and compare resin shearing bond strength between two groups of surface preparation with acid etch and laser.

    Materials And Methods

    Twenty primary canine teeth which were extracted for orthodontic purposes were collected and were halved with a diamond disc. Each of the halves was mounted in transparent acrylic resin. The teeth were then randomly divided into two groups; in group 1, surface preparation was done with YSGG laser and in group 2, the teeth were prepared with acid etching. Next, the composite was put on the tooth surface by a plastic matrix and cured. The shearing bond strength was measured with instron. The collected data were analyzed using Student’s t-test and Kolmogorov-Smirnov statistical methods.

    Results

    The average bond strength was 27.87 ± 6.136 mpa in the laser group (group 1) and 21.55 ± 5.62 mpa in the acid etch group (group 2) demonstrating a statistically significant difference between the two groups (p<0/05).

    Conclusion

    It may be concluded that resin bond strength is significantly higher in group 1 (YSGG group) compared with Group 2 (acid etch group).

  • Roza Haghgoo, Peymaneh Marasouli, Majid Mehran, Mohammad Reza Jalali-Nadoshan, Mohsen Naseri, Sara Tavasoli Pages 110-115
    Background And Aim

    Formocresol is a popular pulpotomy medicament in primary dentition. Because of its systemic and local side effects, it may be essential to use another material instead of formocresol. The purpose of this study was to assess the pulpal response after pulpotomy histologically with two different agents; namely, formocresol and SUAB2.

    Materials And Methods

    In this randomized clinical trial study, 14 teeth of seven children that should had been extracted because of orthodontic treatment were selected. These teeth were randomly divided into two formocresol and SUAB2 (Shahed University Anti Bleeding2) groups. Seven teeth were pulpotomized with formocresol and seven teeth with SUAB2. These teeth were extracted after 2 months and the pulpal response was evaluated. Finally, the data were analyzed with exact fisher and Mann-Whitney tests.

    Results

    In the formocresol group, severe inflammation was seen in four teeth, mild inflammation in three teeth, abscess in four teeth, necrosis in two teeth, fibrosis in three teeth and internal resorption in four teeth. In the SUAB2 group, severe inflammation was not seen. Moderate and mild inflammation was seen in four teeth, abscess in two teeth, necrosis in two teeth, fibrosis in three teeth and internal resorption in four teeth. Mann-Whitney test revealed that inflammation is significantly less in the SUAB2 group compared with the formocresol group (p<0/05).

    Conclusion

    Based on the results of this study, SUAB2 may be used in primary teeth pulpotomy.

  • Masoumeh Hasani-Tabatabaee, Nafiseh Momeni, Azam Khorshidian Pages 116-124
    Background And Aim
    Detection of caries in early stages is necessary for prevention and conservative treatment. The aim of this study was to evaluate the accuracy of laser fluorescence (LF) using DIAGNOdent pen and to compare it with conventional Bite-Wing (BW) and Digital Radiography (DR).
    Materials And Methods
    In this survey, eighty extracted molars and premolars were mounted in stone blocks to simulate contact points. Proximal surfaces of each tooth were examined with LF. The teeth were also diagnosed using BW and digital radiography. After these procedures, the teeth were histologically prepared and assessed for caries extension as the gold standard. Sensitivity, specificity, positive and negative predictive values and accuracy were calculated for each diagnostic system in comparison with the gold standard. Cut-off points were calculated with ROC analysis. Comparisons between the accuracy of methods were performed using McNemar test.
    Results
    At dentinal caries, LF had the highest sensitivity and specificity (0.82 and 0.84, respectively). For detection of early inter proximal caries, the sensitivity of LF (0.74) and specificity of DR (0.95) were the highest. The LF positive predictive values were the least and negative predictive values were the most. There was no significant difference between conventional and digital radiography in the detection of interproximal caries.
    Conclusion
    DIAGNOdent might be a useful additional tool in detecting early interproximal caries, but due to the false positive responses at decision making for restorative treatments, auxiliary methods should be used.
  • Mahshid Mohammadibasir, Elahe Seyed Tabaii Pages 125-133
    Background And Aim

    Simplification of the self-etching process may affect durability; therefore, long-term durability of these systems in oral conditions has been attended. The aim of this study was to evaluate the effect of 6-month water storage on microleakage of two-component self-etch adhesive systems and to compare these systems with etch and rinse adhesive systems in class V cavities.

    Materials And Methods

    In this in-vitro study, class V cavities were prepared at buccal and lingual surfaces of ninety-six human molars and the enamel margin was beveled (0.5 mm width). The teeth were randomly assigned into four groups (N=24). Twelve teeth were assessed after one day and 12 after 6 months. The adhesive groups were scotch bond multi-purpose, single bond, clearfil SE bond and all-bond SE. After thermocycling, immersion in dye solution and sectioning, the samples were examined using a stereomicroscope. The data were analyzed by Kruskal-Wallis, Dunn, Mann-Whitney U and Wilcoxon tests (p<0.05).

    Results

    In the one day samples, A-B SE adhesive system showed higher microleakage at the occlusal margin (p<0.05). However, there was no significant difference between four adhesive systems at the gingival margin. In the 6-month samples there was no significant difference between four adhesive systems at the occlusal margin, while at the gingival margin etch and rinse adhesive systems (SMP and SB) presented significantly higher microleakage (p<0.05).

    Conclusion

    Pass of time did not affect microleakage of the self-etch adhesive systems at the gingival margin.

  • Mohammad Javad Atai, Marziyeh Alikhasi, Hakimeh Siadat, Abbas Monzavi, Fatemeh Khodai Pages 134-139
    Background And Aim
    In patients with complete denture, some clinicians have used modelling plastic impression compound (MPIC) along tissue conditioner (TC) materials simultaneously. Little information is available on the composition of these materials and the interaction between them. The purpose of this study was to evaluate the influence of two components of MPIC on the structure and chemical composition of TC.
    Materials And Methods
    In this experimental study, MPIC specimens were provided in 25×2 mm discs. Specimens were randomly divided into three groups and were immersed in ethanol 70%, plasticizer (dibutyl phthalate) and a mixture of them (ethanol 70% and dibutyl phthalate). All of the discs were weighed with a digital balance before and 2, 4, 6 and 24 hours after immersion. Values were analyzed by non parametric Kruskal-Wallis (α= 0.05) and SPSS 16 for Windows (SPSS Inc., Chicago, IL) was used for statistical analysis.
    Results
    Statistical analysis indicated significant differences among all groups (p>.05).
    Conclusion
    Dibutyl phthalate (DBP) had high impact on the solubility of MP, while the mixture of dibutyl phthalate (DBP) and ethanol demonstrated the highest impact.