فهرست مطالب

Modern Care Journal
Volume:7 Issue: 1, Mar 2010

  • تاریخ انتشار: 1389/05/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • طوبی کاظمی، غلامرضا شریف زاده صفحه 5
    زمینه و هدف
    از آنجا که انفارکتوس حاد میوکارد از علل مهم مرگ و میر و ابتلا در جوامع پیشرفته و در حال توسعه می باشد و با توجه به این که اختلاف زیادی بین وضعیت اپیدمیولوژیک این بیماری در بین مردان و زنان مبتلا وجود دارد، مطالعه حاضر با هدف مقایسه وضعیت انفارکتوس حاد میوکارد در بیماران شهر بیرجند در طی ده سال طراحی و اجرا گردید.
    روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، تمامی پرونده های بیمارستانی افرادی که با تشخیص انفارکتوس حاد میوکارد در طی ده سال (1373-1382) در بیمارستان های شهرستان بیرجند، بستری شده بودند، مورد بررسی قرار گرفتند. پرسشنامه ای حاوی اطلاعات مورد نیاز تنظیم گردید و توسط دو پرستار آموزش دیده و زیر نظر متخصص قلب و عروق بر اساس مدارک موجود در پرونده ها تکمیل گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون های آماری t و chi-square در سطح معنی داری 05/0= a مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    از 918 بیمار مورد مطالعه 9/71% مرد و 1/28% زن بودند. میانگین سنی زنان بالاتر از مردان برآورد گردید که این اختلاف از نظر آماری معنی دار گردید (6/65 سال در زنان و 9/58 سال در مردان). دو عامل خطر پرفشاری خون (50% در زنان، 4/24% در مردان 001/0 P<) و دیابت (17% در زنان، 8/9% در مردان)، (002/0= P) در زنان شایعتر بود ولی شیوع عامل خطر «سیگارکشیدن»، در مردان شایعتر بود (6/13% در زنان، 4/36% در مردان)، (001/0 P<). مرگ و میر داخل بیمارستانی زنان بیشتر از مردان بود ولی از نظر آماری این اختلاف معنی دار نبود (4/10% در زنان، 6/8% در مردان)، (42/0= P). میانگین قند ناشتای سرم، کلسترول و فشار خون سیستول و دیاستول و تری گلیسرید در زنان بیشتر از مردان بود ولی فقط میانگین قند ناشتای سرم، کلسترول و فشار خون دیاستول از نظر آماری معنی دار شد (01/0 P<).
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های این تحقیق، زنان پیش آگهی بدتری بعد از انفارکتوس حاد میوکارد دارند که می تواند به دلیل سن بالاتر و شیوع بالاتر دیابت، پرفشاری خون و هیپرلیپیدمی در زنان باشد.
    کلیدواژگان: انفارکتوس حاد میوکارد، جنس، بیرجند
  • نرگس ناصح، طاهره خزاعی*، صدیقه کیانفر، رضا دهقان، سمیه یوسفی صفحه 12
    زمینه و هدف

    در سال های گذشته میزان زایمان به شیوه سزارین روند افزایشی داشته است؛ به دلیل عوارض جراحی هزینه های مالی، دوره اقامت و بستری شدن مادر در بیمارستان، زایمان طبیعی ارجح است. در سال 1378 نرخ سزارین در استان خراسان 1/28% برآورد گردید؛ در حالی که بر اساس آمار مطلوب جهانی نرخ سزارین در سال 2000 میلادی 15% پیش بینی شده است. مطالعه حاضر با هدف تعیین شیوع سزارین و علل و عوارض آن در زنان مراجعه کننده به بیمارستان ولی عصر (عج) بیرجند انجام شد.
    روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی که به صورت مقطعی و در شش ماهه دوم سال 1386 انجام شد، 1500 نفر از مادران باردار مراجعه کننده به بیمارستان ولی عصر (عج) مورد مطالعه قرار گرفتند. پرسشنامه خودساخته ای در چهار قسمت در بالین مادر در اتاق زایمان، اتاق عمل و بخش تکمیل گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS و آزمون مجذور کای دو در سطح معنی داری 05/0 P< مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    از 1500 مادر مورد مطالعه، زایمان 895 نفر (7/59%) به صورت طبیعی و در 605 نفر (3/40%) سزارین بود. بین نوع زایمان با سن، شغل، سطح تحصیلات، تعداد حاملگی، زایمان قبلی، فرزند زنده و تعداد سقط ارتباط معنی داری وجود داشت (05/0 P<) مقایسه عوارض مادری با نوع زایمان معنی دار بود ولی مقایسه عوارض نوزادی با نوع زایمان ارتباط معنی داری نشان نداد.

    نتیجه گیری

    درصد انتخاب سزارین بالاست و برنامه های مداخله ای برای تغییر نگرش زنان نسبت به زایمان سزارین و افزایش آگاهی زنان در مورد زایمان بی درد برای کاهش شیوع زایمان سزارین لازم است.

    کلیدواژگان: زایمان طبیعی، سزارین، عوارض
  • مرضیه مقرب، ملک ناز قنادکافی، مینوچهر صالحی صفحه 19
    زمینه و هدف
    بیشترین میزان مراقبت در رابطه با درمان و بهبودی بیماران بر عهده پرستاران است. ارائه مراقبت پرستاری با کیفیتی مطلوب، منجر به افزایش رضایت بیماران می شود و آنها را در امر مراقبت از خود یاری می نماید. پژوهش حاضر با هدف تعیین میزان رضایت بیماران از مراقبت های پرستاری ارائه شده در بخش های داخلی و جراحی انجام شد.
    روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی که در سال 1381 انجام شد، 300 بیمار که در طول مدت پژوهش هر روز از بخش های داخلی و جراحی بیمارستان های ولی عصر (عج) و امام رضا (ع) بیرجند ترخیص می شدند، به روش نمونه گیری مبتنی بر هدف انتخاب شدند. دو ساعت قبل از ترک بخش، مصاحبه مدون توسط پژوهشگر انجام شد و مشخصات فردی و میزان رضایت از ایفای پنج نقش عمده پرستاران با مقیاس سه گزینه ای لیکرت سنجیده شد.
    یافته ها
    در مجموع میزان رضایت از نحوه مراقبت های پرستاری، 2/27% زیاد، 66% متوسط و 8/6% کم بود. رضایت بیماران از ایفای نقش های پرستاران به تفکیک عبارت بود از: درمانی 6/11% کم، 8/48% متوسط و 6/39% زیاد؛ ارتباطی 2/5% کم، 52% متوسط و 8/42% زیاد، مدیریتی 28% کم، 2/61% متوسط و 8/10% زیاد، آموزشی 2/27% کم، 58% متوسط و 8/14% زیاد و حفاظتی 2/21% کم، 6/53% متوسط و 2/25% زیاد. بین متغیرهای سن، جنس، وضعیت تاهل، نوع بخش، شغل و نوع بیمه با میزان رضایت همبستگی وجود داشت.
    نتیجه گیری
    کاهش وظایف جانبی پرستاران، افزایش مدت ارتباط پرستار با بیمار و آموزش ضمن خدمت پرستاران منجر به ایجاد نگرش مثبت از پرستاری در بیماران و انعکاس آن به جامعه شده، طول مدت بستری و هزینه های درمانی را کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: رضایت، مراقبت، پرستار، بیمار
  • زهرا علی آبادی، سودابه کفایی، کبری سرچاهی، عباس پورصادق، منصوره کاظمی صفحه 25
    زمینه و هدف
    هرنی دیسک کمر در پرستاران بخصوص در پرستارانی که در بخش های سنگین و پر خطر مثل اتاق عمل، بخش های جراحی، فوریت های پزشکی و مراقبت های ویژه (ICU) مشغول به کار می باشند، شایع است. مطالعه حاضر با هدف تعیین شیوع هرنی دیسک کمر در کارکنان پرستاری شاغل در بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند انجام شد.
    روش تحقیق: این مطالعه توصیفی، تحلیلی در سال 1383 و به صورت سرشماری بر روی تمامی کارکنان پرستاری شاغل در دو بیمارستان آموزشی دانشگاه علوم پزشکی انجام شد. پرسشنامه ای حاوی اطلاعات فردی، سوابق کاری، داشتن سابقه کمردرد، نوبت کاری، علائم هرنی دیسک کمر و چگونگی تشخیص هرنی دیسک کمر در اختیار نمونه ها قرار گرفت. پس از تکمیل پرسشنامه و ارزیابی آن، افراد مشکوک به هرنی دیسک کمر که کمردرد و علائم اصلی هرنی دیسک کمر را داشتند برای تشخیص قطعی به پزشک متخصص مغز و اعصاب معرفی شدند. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون های کای اسکوئر و تی در سطح معنی داری 05/0= a تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    شیوع هرنی دیسک کمر در افراد مورد مطالعه 1/12% و شیوع کمردرد 73% تعیین گردید. میانگین سنی در افراد مبتلا به هرنی دیسک کمر 6/7 ± 39 و در افراد غیر مبتلا 4/8 ± 33 سال برآورد گردید و نشانگر اختلاف معنی داری بود (01/0 P=). شیوع هرنی دیسک کمر در پرستاران نوبت صبح 5/38% و در پرستاران سایر نوبت ها 8% به دست آمد و دارای اختلاف معنی داری بود (001/0 P<)؛ ابتلا به هرنی دیسک کمر در پرستاران با سابقه کار بالاتر از 15 سال 23% و در پرستاران با سابقه کار کمتر از 15 سال 1/8% و از نظر آماری دارای اختلاف معنی داری بود (01/0= P).
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های این پژوهش می توان نتیجه گیری کرد که شیوع هرنی دیسک کمر در پرستاران نوبت صبح و پرستاران با سابقه بالای 15 سال و همچنین پرستاران شاغل در بخش های سنگین و پرخطر بیشتر است. به منظور کاهش این بیماری، توجه مسوولین پرستاری را به تعویض دوره ای بخش محل خدمت و افزایش تعداد پرستاران صبح و همچنین آموزش پرستاری در خصوص اصول صحیح مکانیک بدن توصیه می شود.
    کلیدواژگان: شیوع هرنی دیسک کمر، پرستار، بیرجند
  • ام البنین معتمدرضایی، میترا مودی، منیره محمدی، زهرا امینی نسب صفحه 30
    زمینه و هدف
    یکی از مهمترین اهداف بهداشتی در سال های اولیه زندگی کودک، دستیابی به تغذیه متعادل و صحیح است. این پژوهش با هدف تعیین میزان آگاهی و نگرش مادران تحت پوشش مراکز شهری شهر بیرجند در رابطه با رفتارهای تغذیه ای انجام شد.
    روش تحقیق: این مطالعه توصیفی، تحلیلی در سال 1387 و بر روی مادران مراجعه کننده به مراکز بهداشتی، درمانی شهر بیرجند که دارای کودک زیر 5 سال بودند، انجام شد. به منظور انجام تحقیق از پرسشنامه استفاده گردید. داده با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمونه ای آماری کای اسکوئر، آنالیز واریانس یک طرفه، توکی و ضریب همبستگی پیرسون در سطح معنی داری 05/0 P< مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    در مجموع 294 نفر مورد بررسی قرار گرفتند. اختلاف معنی داری بین نمره آگاهی و نگرش مادران مورد مطالعه بر حسب سطح تحصیلات وجود داشت (002/0= P). 7/83% مادران در خصوص اقدام لازم جهت جذب آهن در بدن، 6/65% در مورد زمان شروع قطره آهن، 7/82% در خصوص املاح و ویتامین های مفید بدن و 6/64 از عوارض کمبود ویتامین A آگاهی داشتند. آگاهی مادران در خصوص رفتارهای تغذیه ای، در سطح متوسط و نگرش آنان، در سطح خوب ارزیابی شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به میزان متوسط آگاهی و نگرش مادران در مورد رفتارهای تغذیه ای در کودکان، نیاز به بازآموزی پزشکان خانواده و کارکنان مراکز بهداشتی، درمانی در خصوص اهمیت رفتارهای تغذیه ای پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: مادران، تغذیه، آگاهی، نگرش، بیرجند
  • فاطمه طاهری، طیبه خزاعی، غلامرضا شریف زاده، علی دیک افزار شکوه، فهیمه زنگویی صفحه 37
    زمینه و هدف
    اسهال از علل عمده مرگ و میر کودکان در کشورهای در حال توسعه و عامل سوء تغذیه محسوب می شود. طبق آمار سازمان جهانی بهداشت هر شش ثانیه یک کودک به علت اسهال در سراسر جهان فوت می کند. تکرار حملات اسهال منجر به اختلال تغذیه و وقفه رشد می گردد. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی اپیدمیولوژی گاستروآنتریت در کودکان بستری در بخش کودکان بیمارستان ولی عصر (عج) بیرجند انجام شد.
    روش تحقیق: این مطالعه توصیفی در سال 1387 و به روش سرشماری بر روی کودکان زیر 60 ماه که با تشخیص گاستروآنتریت طی یک سال در بخش کودکان بیمارستان ولی عصر (عج) بستری شده بودند، انجام شد. پرسشنامه از طریق مصاحبه با مادر و مراجعه به پرونده بستری تکمیل شد. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    از 314 کودک مبتلا به اسهال، 6/58% پسر و 4/41% دختر بودند که 1/69% آنان به روش طبیعی به دنیا آمده بودند. 36% کودکان دچار اختلال الکترولیتی بودند که هیپوکالمی شایعترین این اختلالات بود. 5/89% تحت درمان آنتی بیوتیک قرار گرفته بودند و سفتریاکسون شایعترین داروی مورد استفاده بود. 7/48% نمونه ها در سال اول زندگی از شیرمادر تغذیه و در نهایت 6/57% آنها با بهبودی کامل از بیمارستان ترخیص شده بودند.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه شیوع کم وزنی در کودکان از حد متوسط آن در کودکان شهر بیرجند بیشتر است که می تواند از عوامل زمینه ساز گاستروآنتریت باشد. اختلالات الکترولیتی در کودکان حائز اهمیت است و با اصلاح آن می توان از مرگ و میر و عوارض جلوگیری کرد.
    کلیدواژگان: اپیدمیولوژی، گاستروآنتریت، اختلال الکترولیتی، کودکان
  • طیبه خزاعی، هایده هدایتی، مرضیه مقرب، فرح مادرشاهیان صفحه 43
    زمینه و هدف
    ارزیابی ساز و کار ارتقای کیفیت و بازنگری سیستم های آموزشی گام موثری در توسعه کیفی می باشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین مهارت های تدریس اعضای هیات علمی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند از دیدگاه اعضای هیات علمی و دانشجویان انجام شد.
    روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی، تحلیلی از روش نمونه گیری سرشماری استفاده شد. جهت انجام تحقیق نیز یک پرسشنامه سه قسمتی برای بررسی طرح درس، مهارت های حین تدریس و فعالیت های تکمیلی مورد استفاده قرار گرفت. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و آمار توصیفی و آزمون کای اسکوئر و تی در سطح معنی داری 05/0 P< مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین نمره نحوه تدریس82/6 ± 30/31، شرایط موثر بر یادگیری 56/8 ± 44/47، مهارت های ارتباطی 2/1 ± 22/18، رعایت مقررات آموزشی 51/4 ± 46/11 و فعالیت های تکمیلی 55/3 ± 72/23، سنجش آغازین و ورودی 28/3 ± 15/7، چگونگی استفاده از پیش سازمانده ها 48/2 ± 16/19بود. بین رعایت مقررات آموزشی با جنس و مقطع تحصیلی اعضای هیات علمی (01/0 P=) و نیز بین ویژگی های فردی اساتید و جنس ارتباط معنی داری وجود داشت (03/0 P=). بین مهارت های ارتباطی و سن و جنس اعضای هیات علمی نیز ارتباط معنی داری وجود داشت (02/0 P=). انواع فعالیت های تکمیلی ارائه شده به دانشجویان به ترتیب در 8/62% موارد سخنرانی، 96% یادداشت برداری، 84% بحث گروهی، 52% مطالعه کتابخانه ای، 40% خلاصه نویسی و 35% جمع آوری مقالات بود.
    نتیجه گیری
    لازم است اعضای هیات علمی با نوآوری های آموزش آشنا شوند. اساتید نیز بایستی بکوشند تا روش های تدریس را با نیازهای فراگیران هماهنگ و در جهت رفع نارسایی های روش آموزشی و اصلاح آن گام بردارند. نتایج ارزشیابی ها، اساتید را برای نیل به این اهداف یاری می کند.
    کلیدواژگان: ارزیابی آموزشی، مهارت تدریس، دانشجو، اعضای هیات علمی
  • رضا قادری، علی محمد ایزدپناه *، محمدرضا میری، سیدمحسن احمدی، نیره طاهری، فاطمه حسین زاده چهکندک صفحه 49
    زمینه و هدف

    شپش سر (Head Lice) که به وسیله نوع انسانی (Pediculus Capitis) ایجاد می شود، یک آلودگی جهانی و مشکل بهداشتی جوامع انسانی، بخصوص در میان کودکان و نوجوانان سنین مدرسه است. در کشور ما نیز آلودگی به شپش سر در مناطق جغرافیایی مختلف، متفاوت گزارش شده است. این تحقیق به منظور تعیین شیوع آلودگی به شپش سر در مدارس شهر بیرجند و همچنین شناسایی افراد آلوده در جهت کمک به برنامه های کنترل، انجام شد.
    روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی که به صورت مقطعی و در سال 1380 انجام شد، 3046 دانش آموز مقاطع مختلف تحصیلی به روش نمونه گیری چندمرحله ای خوشه ایدر دو منطقه جغرافیایی شمال و جنوب شهر بیرجند انتخاب شدند. موهای سر، کلاه و روسری دانش آموزان از نظر وجود انگل زنده و تخم انگل مورد مشاهده قرار گرفت و برای افرادی که آلودگی در آنها قطعی گردید، پرسشنامه اطلاعات فردی تکمیل شد. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS در سطح معنی داری 05/0 P< تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    آلودگی در 91 نفر(3%) از دانش آموزان تایید گردید که 75 نفر (4/82%) دختر و 19 نفر (6/17%) پسر بودند؛ 55 نفر (4/60%) در مقطع ابتدایی و 36 نفر (6/39%) در مقطع راهنمایی، دبیرستان و پیش دانشگاهی مشغول به تحصیل بودند. تفاوت معنی دار آماری بین آلودگی در دو قسمت شمال و جنوب شهر، مقطع تحصیلی ابتدایی و سایر مقاطع تحصیلی و دو جنس وجود داشت (0001/0 P<).

    نتیجه گیری

    بر اساس این مطالعه، آلودگی در سطوح اجتماعی پایین، مقطع ابتدایی و در دختران بیشتر است؛ بنابراین رعایت نکات بهداشتی در دانش آموزان، افزایش رفاه اجتماعی و سطح سواد جامعه می تواند باعث کاهش آلودگی به شپش سر شود.

    کلیدواژگان: شپش سر (پدیکلوزیس)، اپیدمیولوژی، دانش آموز
|
  • T. Kazemy, Gh.R. Sharifzadeh Page 5
    Background And Aim
    Since Acute Myocardial Infarction (AMI) is an important cause of mortality and morbidity in developed and developing societies, as well as its significant difference of epidemiologic status in men and women, the current study was carried out to assess AMI in Birjand city within 10 years.
    Materials And Methods
    In this descriptive-analytical study, we reviewed all the records in medical charts and administrative files of hospitalized patients due to AMI from 1994-2004 in Birjand. Data were collected through a devised questionnaire by two educated nurses and the supervision of a cardiologist. Then data were analyzed with SPSS software using t test and chi square (α=0.05).
    Results
    Out of 918 patients, 71.9% were male (M) and 28.1% were female (F). The women were older than men, a statistically significant estimate (mean age: 65.62±10.56 in female, 58.98±12.11 in male). Two risk factors were more common in women: hypertension (50% in F, 24.6% in M, P<0.001) and diabetes (17% in F, 9.8% in M, P=0.002). But smoking was higher in men (13.7% in M, 36.3% in M, P<0.001). In-hospital mortality was higher in women but not significantly. (10.4% in F, 8.6% in M, P=0.42). The mean of fasting blood sugar (FBS), cholesterol (Chol), triglyceride (TG), systolic blood pressure (SBP) and diastolic blood pressure (DBP) were higher in women but only FBS, Chol and DBP were significantly higher than men (P<0.01).
    Conclusion
    Women have worse prognosis than men after an AMI. This may be explained by older age and the higher incidence of diabetes, hyperlipidemia, and hypertension in women.
    Keywords: Acute myocardial infarction, Gender, Birjand
  • N. Naseh, T. Khazaie, S. Kianfar, R. Dehghan, S. Yoosefi Page 12
    Background And Aim

    In recent years, there has been an increase in the trend for cesarean section. Due to surgical complications, financial costs and mother's long period of hospitalization, the normal way of delivery is suggested. Cesarean rate in Khorasan was estimated to be 28/1 in 1999, though the desired rate in the world was 15 per cent for 2000. This study was performed to define cesarean rate and causes and complications in Vali-e-Asr hospital in Birjand.

    Materials And Methods

    In this descriptive study, which cross-sectionally was carried out, 1500 pregnant women referring to Vali-e-Asr hospital were studied. A questionnaire in 4 portions was filled out at mothers’ bed, in delivery room, operation room, and women's ward. Data were analyzed by chi square test in SPSS software. (P<0.05)

    Results

    From 1500 pregnant women in this study 895 (59.7%) had a normal delivery and 605 (40.3%) by Cesarean. There was a significant relationship between age, job, education level, number of pregnancies, previous delivery, live births, abortion number and the route of delivery (P<0.05). The comparison of mother's complications with delivery route was significant, but not for neonatal ones.

    Conclusion

    Cesarean choice rate is high and intervention programs are necessary to change women attitudes toward it and to increase the knowledge of painless delivery to reduce Cesarean.

    Keywords: Normal delivery, Cesarean, Complication
  • M. Mogharrab, M. Ghanad Kafi, M. Salehi Page 19
    Background And Aim
    Nurses engage in most duties related to client's treatment and recovery. Performing nursing care with high quality results patient satisfaction and help them for self-care. So this study conducted to determine the patient satisfaction of nursing care in medical-surgical wards of Birjand hospitals.
    Materials And Methods
    In This descriptive study, 300 patients discharged from medical-surgical wards in research period by purposeful sampling. Patients were interviewed from 2 hours before discharging. Patient satisfaction of 5 roles of nurses were assessed by 3 item Likert scale
    Results
    In total score patients27.2% highly, 66% moderately and 6.8% mildly were satisfied. P.S. of different roles of nursing was: treatment role 11.6% mild, 48.8% moderate and 39.6% high; communication 5.2% mild, 52% moderate and 42.8% high; management 28% mild, 61.2% moderate and 10.8% high; educational role 27.2% mild, 58% moderate and 14.8% high and protective 21.2% mild, 53.6% moderate and 25.2% high. There was significant relationship between P.S. and age, sex, marital status, ward, job and type of insurance variables.
    Conclusion
    Decreasing unnecessary works of nurses, increasing communication between client and nurse, and continuous education of nurses, make positive attitude toward nursing and reflecting to community, decrease hospitalization period and treatment costs.
    Keywords: Satisfaction, Care, Patient, Nurse
  • Z. Ali Abadi, S. Kafaie, K. Sarchahi, A. Poor Sadegh, M. Kazemi Page 25
    Background And Aim
    Herniated disk is common among nurses, especially who are working in heavy and hazardous wards such as operation rooms, surgery, emergency wards and ICU. The present study was designed to determine prevalence of herniated lumbar disk among nurses working in two educational hospitals affiliated to Birjand University of Medical Sciences.
    Materials And Methods
    This descriptive analyctical study was conducted in all nurses working in the two educational hospitals of the University of Medical Sciences. Data was collected by questionnaire that contained demographic information, Job experience, history of back pain, work shifts, symptoms of herniated lumbar disk and procedure of diagnosing herniated disk. After completing the questionnaires and evaluating them, those suspected to have herniated disk e.g. those suffering from back pain and who had the main signs of herniated disk were referred to a neurologist for final diagnosis. The data were analysed by chi-square test, t-test at α =0.05.
    Results
    Prevalence of herniated lumbar disk among nurses in these two hospitals was 12.1% and prevalence of back Pain was 73%. Mean age of those having herniated disk and those not having it were 39±7.6 and 33±8.4 respectively, there is a significant difference (P=0.01). The prevalence of herniated disk in nurses working in morning shift and those working in other shifts were 38.5% and 8% respectively, that there is significant difference (P<0.001). Prevalence of herniated disk in nurses with more than 15 years job experience (23%) and in those with less than 15 years (8.1%) showed significant difference (P=0.01).
    Conclusion
    According to the findings Prevalence of herniated disk is higher among nurses working in morning shift, have more than 15 years experience, and those working in heavy and hazardous wards. In order to reduce the incidence of this disease, nursing administrative should pay attention to periodic rotation of nursing personnel, increase of nursing personnel in morning shift and training about the principles of proper body mechanic.
    Keywords: Herniated disk, Birjand, Nurse
  • O. Motamed Rezaei, M. Moodi, M. Mohammadi, Z. Amini Nasab Page 30
    Background And Aim
    One of the most important health objectives in the first years of child’s life is to achieve a balanced and correct nutrition. This study has been done with the purpose of determining the knowledge and attitude of mothers about children nutritional behavior referring to urban health centers in Birjand.
    Materials And Methods
    To enter this descriptive- analytical study, mothers with children under 5 who referred to Birjand urban health centers, have been selected. Through questionnaire the obtained data was analyzed by SPSS software, using chi-square test, ANOVA (one-way), Tukey statistical Test and Pierson correlation coefficient of the significant level (P<0.05).
    Results
    From whole 294 cases of mothers there was a significant difference in awareness and attitude of them according to their education levels. (P=0.002). 83.7% were aware about the required action to absorb iron. 65.6% were informed about the start time to consume iron drop. 82.7% were aware of minerals and beneficial vitamins and 64.6% about the complication of vitamin A deficiency. The mothers’ awareness of nutrimental behavior and their attitude had been evaluated in the average and good terms respectively.
    Conclusion
    Considering the average level of knowledge and attitude of mothers about nutrition behavior in children, a need to retrain family physicians and the staff about the importance of nutritional behavior is felt.
    Keywords: Mothers, Nutrition, Awareness, Attitude, Birjand
  • F. Taheri, T. Khazaee, Gh.R. Sharif, Zadeh, A. Dickafzar Shokoh, F. Zangoei Page 37
    Background And Aim
    Gastroenteritis is one of the major causes of children mortality and malnutrition in developing countries. According to World Health Organization a child dies e very six seconds throughout the world because of diarrhea. Repeated attacks of diarrhea, lead to nutritional disorder and growth pauses. The current study was accomplished to assess the epidemiology of gastroenteritis in children admitted to Pediatrics ward of Vali-e-Asr hospital in Birjand.
    Materials And Methods
    Using census this descriptive study was done on children under 60 months who were admitted to Vali-e-Asr pediatric hospital with the diagnosis of gastroenteritis in 2002. Questionnaire was completed through interviews with the mother and hospital records. Data were analyzed in SPSS software
    Results
    Out of 314 children with diarrhea 6.58% were boys and 4.41% were girls, which 1.69% was born in the normal way. 36% of children had an electrolyte disorder with hypokalemia as the most common. 89.5% were treated by antibiotics and Ceftriaxone was the most common used drug. 48.7% of children had been breast fed in the first year of life, and 57.6% were finally discharged from the hospital with full recovery.
    Conclusion
    In this study, the prevalence of underweight children is more than the mean of children in Birjand which could be a predisposing factor for gastroenteritis. Electrolyte disorders are important in children and by correcting them many mortality and complications can be avoided.
    Keywords: Epidemiology, Gastroenteritis, Electrolyte disorders, Children
  • T. Khazaee, H. Hedayati, M. Mogharab, F. Madarshahian Page 43
    Background And Aim
    Evaluation of quality improvement and teaching system revision is effective step in quality development. The aim of the present study was to investigate the teaching skills in nursing and midwifery faculties from the professor's and student's point of view.
    Materials And Methods
    In this Analytic descriptive Study, all of the members and students in the nursing faculty selected through census. A questionnaire was used to investigate the lesson plan, in-teaching skills, and complementary activities. Data were analyzed by descriptive, chi-square test, t-test at α=0.05 was confirmed by searching the relevant professors opinion and reliability was approve by a pilot study.
    Results
    Mean score in different items was method of teaching 30.31±6.82 conditions affected learning 47.44±8.56, communication skills 18.22±8.56, teaching rules 14.46±4.51, complementary activities 23.72±3.55, reassessment 7.15±3.28, and use of advance organizer 19.16±2.48. Between teaching rules with sex and Masters Degree was significant relation (P=0.01), also between personal characteristics and sex was significant relation (P=0.035) between relation skills and sex and age was significant relation (P=0.027). Complementary activities given to the students were lectures in 62.8%, taking notes in 96%, 84% group discussions, 52% study in library, 40% summary writing, and 35% collecting articles.
    Conclusion
    Medical education centers need to make faculty members familiar with innovations in education. Professors also should try to coordinate their method of teaching with students needs and attempt to correct the deficiencies in their ways of teaching. The result of the evaluations help the professors to achieve their aims.
    Keywords: Assessment, Teaching skills, Student, Midwifery, Nursing Faculty members
  • R. Ghaderi, A.M. Eizadpanah, M.R. Miri, S.M. Ahmadi, N. Taheri, F. Hoseinzadeh Chahkandak Page 49
    Background

    Pediculosis capitis, or head lice infestation, caused by Pediculus humanus capitis, is a worldwide public health concern that is particularly seen among primary school children. Pediculosis capitis is still a problem in different environments, in the US, where pediculosis capitis is the most prevalent parasitic infestation of children, 6 to 12 million people are affected every year. Head infestation affects not only the people of poor countries, but also in developed countries. Head lice infestation is reported at different prevalence in all provinces of our country. Therefore this survey was done to determine the prevalence of head lice infestation in Birjand in 2001 and to help the control of the disease in this area in east of Iran

    Materials And Methods

    This cross-sectional study was carried out in winter of 2001 to determine the prevalence of pediculosis capitis and some risk factors among school pupils of north and south geographic areas in Birjand. We selected 3046 pupils from schools by multistage, systematic random cluster sampling. Their hair, hat, scarf was examined for head louse or nit infestation. Demographic information questionnaire was filled out for positive cases and the results were analyzed by SPSS software.

    Results

    Ninety one students (3%) were infected with head lice, 75 (82.4%) girls and 19 (17.6%) boys. 55 (%60.4) of infested students were in primary schools and 36 (%39.6) of them were in higher stages. The results showed significant variations in head lice infestation, and factors such as sex, level of education and north and south geographic areas (P<0.0001).

    Conclusions

    Higher prevalence of pediculosis is seen in low socioeconomic groups, female and primary school children in our region. It seems that health promotion, increase economic conditions and level of social education can lead to a reduction of head lice infestation rate in this group.

    Keywords: Epidemiology, Pediculosis capitis, Students, Birjand