فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک
سال چهاردهم شماره 4 (پیاپی 57، مهر و آبان 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/07/12
  • تعداد عناوین: 14
|
  • نسترن صفوی اردبیلی، نورالسادات کریمان*، عباس حاجی فتحعلی، حمید علوی مجد صفحات 1-9
    زمینه و هدف

    پره اکلامپسی یکی از علل مهم مرگ و میر در مادر و جنین محسوب می شود. تشخیص زودرس پره اکلامپسی یکی از عملکردهای بسیار مهم مراقبت های دوران بارداری است. مطالعه حاضر با هدف تعیین هموگلوبین و هماتوکریت سه ماهه اول بارداری و بروز پره اکلامپسی در زنان مراجعه کننده به بیمارستان میلاد تهران در سال 89-1388 انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه همگروهی آینده نگر، بر روی 700 زن باردار در سه ماهه اول بارداری با نمونه گیری در دسترس انجام شد. آزمایشات دوران بارداری در بیمارستان میلاد تهران انجام و ثبت گردید، سپس این افراد تا زمان زایمان از نظر ابتلا به پره اکلامپسی پیگیری شدند. داده ها توسط نرم افزار SPSS نسخه 18 مورد بررسی قرار گرفت. سطح معنی داری 05/0 در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    بیشترین درصد واحدهای پژوهش مبتلا به پره اکلامپسی در گروه هموگلوبین 5/12 گرم در دسی لیتر و بالاتر و هماتوکریت 38 درصد و بالاتر قرار داشتند. بین سطح هموگلوبین و هماتوکریت سه ماهه اول بارداری و ابتلا به پره اکلامپسی ارتباط معنی دار وجود داشت (به ترتیب 002/0=p، 001/0p<). هموگلوبین 45/12 گرم در دسی لیتر و بالاتر دارای حساسیت 85 درصد، ویژگی 04/43 درصد، ارزش اخباری مثبت 63/9 درصد و ارزش اخباری منفی 57/97 درصد بود. هماتوکریت 38 درصد و بالاتر دارای حساسیت 5/77 درصد، ویژگی 71/50 درصد، ارزش اخباری مثبت 1/10 درصد و ارزش اخباری منفی 93/96 درصد بود.

    نتیجه گیری

    وجود هموگلوبین و هماتوکریت بالای سه ماهه اول بارداری می تواند یک عامل پیشگویی کننده برای ابتلا به پره اکلامپسی باشد.

    کلیدواژگان: پره اکلامپسی، سه ماهه اول بارداری، هماتوکریت، هموگلوبین
  • اعظم داودی، حمید طاهر نشاط دوست، حسن پاشا شریفی صفحات 10-19
    زمینه و هدف
    تحقیقات مختلف، نقایص شناختی را به عنوان یکی از جنبه های مهم اسکیزوفرنیا مطرح کرده اند. علاوه بر این وجود روان پریشی در این بیماران می تواند بر میزان نقص در عملکردهای اجرایی تاثیر گذار باشد. هدف از انجام این پژوهش مقایسه عملکردهای اجرایی در بیماران اسکیزوفرنیا، افسردگی اساسی بدون روان پریشی و افراد بهنجار است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش از نوع مقطعی می باشد. بدین منظور با روش نمونه گیری در دسترس، 28 بیمار اسکیزوفرنیک، 28 بیمار افسرده بدون روان پریشی و 28 آزمودنی بهنجار از بیمارستان های شهر تهران انتخاب و بر اساس متغیرهای سن، جنس و سطح تحصیلات همسان سازی شدند.عملکردهای اجرایی آزمودنی ها به وسیله آزمون دسته بندی کارت های ویسکانسین مورد ارزیابی قرار گرفت. داده ها با استفاده از روش تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی تحلیل شد.
    نتایج
    بیماران اسکیزوفرنیا در مقایسه با بیماران افسرده بدون روان پریشی و آزمودنی های بهنجار در همه ی متغیرهای آزمون ویسکانسین عملکرد ضعیف تری داشتند (001/0>p). همچنین بیماران افسرده نسبت به افراد بهنجار خطای در جاماندگی بیشتری نشان دادند(001/0>p)، ولی تفاوت معنی داری بین دو گروه در متغیرهای تعداد طبقات و خطاهای خاص وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    آسیب بیشتر در عملکردهای اجرایی در آزمون ویسکانسین به طور عمده ای با روان پریشی مرتبط می باشد که ممکن است به صورت نیمرخ اختصاصی اسکیزوفرنیا مطرح شود و می توان با توجه به میزان نقص در عملکرد اجرایی در هر گروه از بیماران، پیش آگهی مثبت یا منفی را در ابتدای امر تشخیص داد.
    کلیدواژگان: عملکرد اجرایی، افسردگی اساسی بدون روان پریشی، اسکیزوفرنیا، آزمون دسته بندی کارت های ویسکانسین
  • منیر دودی، گیلدا اسلامی، محبوبه سترگی، سید حسین حجازی صفحات 20-29
    زمینه و هدف
    لیشمانیا ماژور و لیشمانیا تروپیکا عوامل اصلی به وجود آورنده لیشمانیوز جلدی در بخش های مختلف ایران بویژه دو منطقه اصفهان و بم می باشند. در این مطالعه به دلیل تاثیر تنوع سویه های انگل در طراحی استراتژی های کنترل بیماری، ایزوله های انسانی جهت تعیین نوع سویه با استفاده از روش PCR-RFLP مورد بررسی قرار گرفتند.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی از 340 گونه ی جدا شده از بیماران دارای زخم پوستی سالک ناشی از گونه های لیشمانیا کشت و لام میکروسکوپی تهیه شد و با استفاده از روش PCR-RFLP مورد بررسی قرار گرفت. محصول تعدادی از این نمونه ها سکانس شده و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. اطلاعات حاصل از سکانس نمونه ها متعلق به محل ITS1 بوده که در DNA های استخراج شده، با دو پرایمر LITSr و L5.8S شده و 4 الگوی متفاوت ژنوتایپ، دو الگو برای لیشمانیا ماژور و دو الگو برای لیشمانیا تروپیکا را در دو منطقه اصفهان و بم نمایان نموده است.
    یافته ها
    دو گروه ژنوتایپی LmB و LmA در میان ایزوله های لیشمانیا ماژور و دو گروه ژنوتایپی LtB و LtA در میان ایزوله های لیشمانیا تروپیکا مشخص و در این دو منطقه گزارش شد. ژنوتایپ LmA در میان ایزوله های اصفهان و ژنوتایپ LtA عمدتا در میان ایزوله های بم بیشترین فراوانی را نشان دادند.
    نتیجه گیری
    لیشمانیا ماژور عامل اصلی بوجود آورنده لیشمانیوز جلدی مرطوب در اصفهان و لیشمانیا تروپیکا عامل اصلی بوجود آورنده لیشمانیوز جلدی خشک در بم از نظر ژنتیکی دو گونه ی پلی مورفیک هستند و احتمال دارد رابطه ای بین ناهمگنی ژنتیکی و بروز بالینی و منطقه جغرافیایی این بیماری در انسان وجود داشته باشد.
    کلیدواژگان: پلی مورفیسم، لیشمانیوز پوستی، PCR، RFLP، ITS1
  • فریما زاهدی، میترا حیدری نصرابادی، مریم تاج ابادی ابراهیمی، محمد شعبانی، هلیا ابوطالبی صفحات 30-37
    زمینه و هدف
    امروزه گرایش به استفاده از داروهای سنتی جهت ترمیم زخم های پوستی بیشتر شده است. پروبیوتیک ها به عنوان میکروارگانیسم های گوناگونی تعریف می شوند که دارای اثرات مفید در جلوگیری و درمان شرایط پاتولوژیک ویژه هستند. هدف این مطالعه بررسی اثر لاکتوباسیلوس برویس بر ترمیم زخم پوستی می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، 22 سویه لاکتوباسیل جدا شده از محصولات لبنی- سنتی ایران از نظر تولید اگزوپلی ساکارید با روش فنول سولفوریک بررسی شدند. لاکتوباسیلوس برویس که تولید اگزوپلی ساکارید بالایی داشت، انتخاب گردید. زخمی در پشت موش های صحرایی نر از نژاد ویستار که شامل گروه های تجربی، کنترل و کنترل منفی هستند ایجاد شد. دو گروه کنترل و تجربی به ترتیب تحت درمان موضعی با اوسرین و اوسرین حاوی لاکتوباسیلوس برویس قرار گرفتند اما گروه کنترل منفی درمانی دریافت نکردند. زخم پوستی موش ها به ترتیب پس از کشته شدن در روزهای 1، 7 و 21 بررسی شد. جهت آنالیزهای آماری از نرم افزار SPSS نسخه 5/11 استفاده شد.
    یافته ها
    درصد بهبودی زخم (53/99 درصد) و التهاب در گروه تجربی در روز بیست و یکم نسبت به گروه های کنترل (55/90 درصد) و کنترل منفی (14/91 درصد) دارای اختلاف معنی داری بود (001/0p<). تعداد نوتروفیل ها در گروه تجربی در فازهای بعدی ترمیم در مقایسه با گروه های کنترل و کنترل منفی کاهش داشت.
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان داد که لاکتوباسیلوس برویس به طور معنی داری موجب کاهش التهاب و تسریع روند بهبود زخم در موش های صحرائی می شود. این یافته ها می تواند در آینده نزدیک مورد استفاده کلینیکی قرار گیرد.
    کلیدواژگان: زخم پوستی، اگزوپلی ساکارید، ترمیم، لاکتوباسیلوس برویس، پروبیوتیک
  • هدایت الله شیرزاد، محمود رفیعیان* صفحات 38-43
    زمینه و هدف

    استرس به تدریج سیستم ایمنی را تضعیف و بدن را مستعد ابتلا به انواع بیماری ها می کند و ممکن است ترمیم زخم را نیز به تعویق اندازد. در این مطالعه تاثیر استرس های سرما و بی حرکتی بر بهبود زخم در موش های بالب سی مورد بررسی قرار گرفت.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه مداخله ای، تعداد 30 سر موش بالب سی ماده به طور تصادفی در 3 گروه ده تایی به شرح زیر قرار گرفتند. گروه اول روزانه با استرس سرما و گروه دوم با استرس بی حرکتی مواجه شدند و گروه سوم (گروه کنترل) بدون مداخله نگه داشته شدند. بهبودی زخم ها در هر گروه هر دو روز یک بار بررسی و با یکدیگر مقایسه شدند. اطلاعات به دست آمده با استفاده از نرم افزار آماری SPSS و آزمون تی مورد بررسی قرار گرفتند.

    یافته ها

    میانگین اندازه زخم در گروه موش های تحت استرس در مقایسه با گروه کنترل بیشتر بود (05/0 (p<. کلیه زخم ها در موش های گروه کنترل در روز یازدهم بهبود یافتند ولی در موش های تحت استرس بی حرکتی و سرما تا روز پانزدهم ادامه داشتند.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان دهنده تاثیر منفی استرس بر بهبود زخم بوده، لذا توصیه می شود که در کنار توجهات پزشکی سعی شود به فضای روانی بیماران دچار زخم های شدید توجه بیشتری مبذول گردد.

    کلیدواژگان: استرس، بهبود زخم، زخم، سیستم ایمنی
  • مهناز عدالت نژاد، فاطمه ضامنی، افسانه طلایی صفحات 44-51
    زمینه و هدف
    مطالعات اخیر نشان داده که نیکوتینامید و نیاسین باعث کاهش فسفر سرمی بیماران دیالیزی می شوند. هدف این مطالعه تعیین اثر نیکوتینیک اسید برسطح فسفر بیماران همودیالیزی می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه یک کارآزمایی بالینی متقاطعی، تصادفی و دوسوکور می باشد که بر روی 37 بیمار جهت مقایسه اثر نیکوتینیک اسید در مقابل دارونما انجام شد. دوز دارو به صورت مرحله ای طی 8 هفته از 400 به 1000 میلی گرم در روز افزایش یافت. بعد از 2 هفته دوره شستشو، جای دو گروه دارو و دارونما عوض شد. مقایسه آزمایشات ابتدا و انتهای مطالعه در هر دو گروه به روش آنالیز آماری تی تست نمونه های جفتی انجام شد.
    یافته ها
    متوسط دوز نیکوتینیک اسید در انتهای دوره 204±740 میلی گرم در روز بود. میانگین فسفر در هفته هشتم در بیمارانی که نیکوتینیک اسید دریافت نموده بودند، تفاوت معنی داری در مقایسه با فسفر پایه نشان داد (01/0=p). در حالی که تفاوت معنی داری در میزان فسفر پایه و هفته هشتم در گروه دارونما دیده نشد. همچنین نیکوتینیک اسید موجب افزایش سطح کلسترول لیپوپروتئین با دانسیته بالا (HDL) پس از 8 هفته شد.
    نتیجه گیری
    نیکوتینیک اسید باعث کاهش فسفر و افزایش کلسترول لیپوپروتئین با دانسیته بالا در بیماران همودیالیزی می شود. هر چند برای تعیین دوز موثر دارو نیاز به مطالعات طولانی تر با حجم نمونه بیشتر می باشد.
    کلیدواژگان: همودیالیز، فسفر خون، نیاسین، نیاسینامید، نیکوتینیک اسید
  • اکرم عیدی، سارا مقدم کیا، جلال زرین قلم مقدم، شمسعلی رضا زاده، مریم عیدی صفحات 52-59
    زمینه و هدف
    زیتون ((Olea europaea L. از خانواده Oleaceae است و در طب سنتی روغن زیتون به عنوان یک ماده تسکین دهنده درد معرفی شده است، در این تحقیق اثر ضد دردی روغن زیتون در موش کوچک آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    دراین مطالعه تجربی، اثر ضد دردی روغن زیتون توسط آزمون فرمالین و آزمون اسید استیک مورد بررسی قرار گرفت. روغن زیتون در مقادیر حجمی 1، 5 و 10 میلی لیتر بر کیلوگرم وزن بدن، مرفین در دوز 10 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن و ایندومتاسین در دوز 10 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن به عنوان داروهای ضد درد استاندارد به صورت درون صفاقی تزریق گردیدند. حیوانات گروه کنترل هیچ گونه تیماری دریافت نکردند. داده ها با استفاده از آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون توکی مورد ارزیابی قرار گرفتند.
    یافته ها
    روغن زیتون تنها موجب کاهش معنی داری در درد القاء شده در فاز ثانویه آزمون فرمالین شد(001/0 p<). روغن زیتون در آزمون اسید استیک نیز، تعداد انقباضات شکمی را به صورت معنی داری کاهش داد (001/0>p).
    نتیجه گیری
    روغن زیتون موجب کاهش درد التهابی (فاز ثانویه آزمون فرمالین و آزمون اسید استیک) می شود، اما تاثیری بر کاهش درد نوروژنیک (فاز اولیه آزمون فرمالین) ندارد، هر چند مطالعات بیشتری برای تعیین اثرات درمانی آن مورد نیاز است.
    کلیدواژگان: ضد درد، آزمون فرمالین، موش، زیتون ((Olea europaea L، _ آزمون انقباضات شکمی
  • شهاب فلاحی، مهرداد روانشاد*، عذرا کنارکوهی صفحات 60-68
    زمینه و هدف

    واکنش زنجیره پلیمراز(PCR) رایج ترین تکنیک در عرصه زیست شناسی مولکولی است که برای تکثیر یک توالی اختصاصی اسید نوکلئیک به کار می رود. پرایمرهای دژنره دارای توانایی تکثیر توالی های وابسته اما متفاوت هستند. هدف مطالعه حاضر استفاده از دو جفت پرایمر دژنره در ترکیب با Hemi Nested PCR برای تشخیص ناحیه V3-Loop ژن پوشش طیف وسیعی از ساب تایپ های ویروس HIV-1 است.

    مواد و روش ها

    در مطالعه تجربی حاضر یک جفت پرایمر دژنره طراحی و بهینه سازی گردید و در ترکیب با Hemi Nested PCR برای تشخیص ناحیه V3-Loop ژن env طیف وسیعی از ژنوتیپ های ویروس HIV-1 که دارای تغییرات نوکلئوتیدی بسیار شدید است استفاده گردید. روش طراحی شده، برروی 40 نمونه سرم مثبت HIV، 10 کنترل منفی و ژنوم انسانی و 5 نمونه از هر کدام از ویروس های HBV،HCV،HGV،TTV انجام شد.

    یافته ها

    پس از بهینه سازی، در 35 مورد از 40 نمونه مثبت باند مورد نظر مشاهده شد. در هیچ یک از نمونه های کنترل منفی انسانی و ویروسی هیچ باندی مشاهده نشد. علاوه بر آن در نمونه های مثبت باند غیر اختصاصی تشکیل نشده بود.

    نتیجه گیری

    در این مطالعه علاوه بر PCR متداول، از دو پرایمر دژنره با قابلیت اتصال به نواحی اختصاصی از ژنوم استفاده گردید. در حقیقت محصولات PCR واکنش اول به عنوان DNA الگو برای یک جفت پرایمر داخلی مورد هدف قرار می گیرد و منجر به تولید محصولاتی با اندازه های کوچک تر و با حساسیت بالاتر به دلیل دژنره بودن، خواهد بود. بر اساس یافته های مطالعه، روش طراحی شده دارای مزیت هایی شامل تایید محصولات اولیه و افزایش حساسیت روش تشخیص می باشد.

    کلیدواژگان: پرایمر دژنره برای PCR، ویروس نقص ایمنی انسان، V3، Loop، واکنش رونویسی معکوس
  • پریسا امیرکلوانق، معصومه ابتکار، کیهان آزاد منش، کریستینه هارطونیان، مهدی مهدوی صفحات 69-78
    زمینه و هدف
    اینترفرون های نوع سه دارای سه لیگاند می باشند: IFN-λ1(IL-29)، IFN-λ2(IL-28A) و IFN-λ3(IL-28B) که این سه لیگاند، گیرنده هترودایمر منحصر به فرد یکسانی را بکار می برند که از زنجیره های C RF2-12 (IFN-λ-R1/IL-28Ra) و CRF2-4(IL10-R-b) تشکیل یافته است. اینترفرون های لامبدا چندین خصوصیت از جمله فعالیت های ضد ویروسی، ضد تکثیری، ایمونومدولاتوری و فعالیت ضد توموری در in vivo را نشان می دهند. هدف این مطالعه کلون کردن ژن IFN-λ1 بدست آمده از سلول های دندریتیک و بررسی تولید پروتئین آن در حامل بیانی یوکاریوتی می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه آزمایشگاهی، RNA تام از سلول های دندریتیک مشتق شده از مونوسیت تحریک شده با صد ng/ml از LPSاستخراج گردید. cDNA از RNA کل سنتز شد. سپس cDNA مربوط به IFN-λ1 با پرایمرهای اختصاصی توسط PCR تکثیر و در داخل حامل PTZ57R/Tدر اشرشیاکلی سویه DH5α کلون شد. سپس با استفاده از اندونوکلئازهای محدودالاثر KpnI و BamHI به داخل پلاسمید pcDNA3.1+ ساب کلون شد. بعد از انتقال به HEK293T، بیان پروتئین توسط روش ELISA ساندویچی تایید شد.
    نتایج
    توالی DNA وارد شده مشابه با توالی کد کننده IFN-λ1 موجود در Gene Bank بود. ژن IFN-λ1 در سلول های ترانسفکت شده رونویسی و بیان آن در سلول های HEk293T توسط الیزای ساندویچی تائید گردید.
    نتیجه گیری
    کلونینگ و بیان موفق IFN-λ1 می تواند نخستین گام برای تولید و تحقیقات بیشتر درباره فعالیت های این سایتوکاین و فراهم آوردن زمینه های تحقیقاتی برای کسب روش های درمانی جدید برای سرطان، عفونت های ویروسی، بیماری های خود ایمنی و آلرژی و طراحی واکسن های مؤثرتر بکار رود.
    کلیدواژگان: اینترفرون لامبدا 1، کلونینگ، بیان، PCR
  • لطیف معینی، علی فانی، بابک پیروشعبانی، محمودرضا باغی نیا صفحات 79-85
    زمینه و هدف
    معیار امتیاز دهی آپاچی 4 از معتبرترین معیارهای بررسی کیفیت خدمات ارائه شده در بخش مراقبت های ویژه می باشد. هدف این مطالعه بررسی کیفیت ارائه خدمات درمانی در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان امیر المؤمنین (ع) و ولیعصر (عج) اراک می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی بر روی100 بیمار بستری شده در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان های ولیعصر (ع) و امیرالمؤمنین (ع) انجام شد. در ابتدا احتمال مرگ و میر و مدت اقامت بیماران در مراقبت های ویژه توسط معیار آپاچی 4 محاسبه شد سپس مرگ و میر و مدت اقامت واقعی آنها در مراقبت های ویژه ثبت شد و یافته ها بوسیله نرم افزار آماری SPSS و آزمون تی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    مرگ و میر واقعی در مردان 2/67% و در زنان 9/61% بود. مدت اقامت واقعی بیماران در مراقبت های ویژه در مردان 58/11 روز و در زنان 62/11 روز بود. مرگ و میر پیش بینی شده توسط معیارآپاچی 4 در مردان 72/23% و در زنان 1/24% و مدت اقامت پیش گویی شده توسط معیارآپاچی 4 در مردان 02/15 روز و در زنان 64/16 روز بود، که تفاوت آماری معنی دار بین مرگ و میر واقعی با مرگ و میر پیش بینی شده مشاهده شد (001/0 = p).
    نتیجه گیری
    یافته ها حاکی از فاصله کیفیت خدمات درمانی ارائه شده در مراقبت های ویژه بیمارستانهای امیرالمؤمنین (ع) و ولیعصر (عج) اراک با استانداردهای جهانی می باشد.
    کلیدواژگان: معیارآپاچی 4، امتیاز فیزیولوژیک حاد، مدت اقامت در آی سی یو، مرگ و میر پیش بینی شده، واحد مراقبت های ویژه
  • سید محمد امین موسوی، سروش مؤسس غفاری، مسعود اسدی، ایرج اسودی کرمانی صفحات 86-96
    زمینه و هدف
    لوسمی یک بیماری بدخیم و پیشرونده است. بیان بالای پروتئین های مهار کننده آپوپتوز (IAPs) نظیر survivinو واریانت های ضد آپوپتوزی آن مانند-∆Ex3 surسبب بروز مقاومت به اثرات آپوپتوزی داروهای شیمی درمانی می گردد. در مطالعه حاضر اثرات کابنوکسولون بر رده سلولی K562(مدل آزمایشگاهی لوسمی میلوئید مزمن) و نیز بیان ژن survivin و -∆Ex3 surبررسی شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، رده ی سلولی K562 انسانی پس از کشت، تحت تاثیر CBX قرار گرفت. به منظور بررسی درصد مهار رشد و زیستایی از آزمون دفع رنگ تریپان بلو و برای بررسی آپوپتوز از میکروسکوپ فلورسانس (رنگ آمیزی با محلول آکریدین اورنج-اتیدیوم بروماید) و تکنیک الکتروفورز DNAبه کمک ژل آگارز استفاده شد. بیان ژن survivin با استفاده از تکنیک واکنش زنجیره ای پلیمرازی رونویسی معکوس نیمه کمی ارزیابی گردید.
    یافته ها
    غلظت 150 میکرومولار از CBX پس از 48 ساعت باعث مهار رشد و القاء آپوپتوز (تا 50 درصد) در سلول های K562گردید. به علاوه، این ترکیب سبب کاهش بیان ژن survivin و واریانت پیرایشی ضد آپوپتوزی sur-∆Ex3پس از 2 و 4 ساعت در این سلول ها شده، در حالی که با افزایش زمان تیمار (6 و12ساعت) و با وقوع فرآیند آپوپتوز بیان این ژن ها تا سطح بیان آن ها در سلول های کنترل افزایش یافت.
    نتیجه گیری
    با توجه به اثر CBX در القاء آپوپتوز و نیز کاهش بیان ژن survivin وsur-∆Ex3، این دارو می تواند به عنوان کاندیدای بالقوه برای مطالعات بیشتر به عنوان داروئی در درمان لوسمی میلوئیدی مزمن و کاهش مقاومت دارویی مورد بررسی قرار گیرد.
    کلیدواژگان: آپوپتوز، کاربنوکسولون، مقاومت دارویی، K562، لوسمی، Survivin
  • ندا مولایی، حمید ابطحی * صفحات 97-103
    زمینه و هدف

    استرپتوکیناز از جمله پروتئین های ترشحی استرپتوکک پیوژن است. این پروتئین در بیماریزایی باکتری نقش مهمی دارد. در این تحقیق سعی بر تولید بالای این آنزیم به شکل نو ترکیب بوده به طوری که محصول با تغییر ترکیب محیط کشت و تعداد باکتری القاء شده افزایش یابد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه تجربی، با استفاده ازروش PCR، ژن استرپتوکیناز از استرپتوکوک پیوژن تکثیر گردید. پس از تخلیص، ژن در ناقل پلاسمیدی pET32a جهت بیان کلون گردید. سپس ساختار پلاسمیدی pET32a -Ska وارد باکتری اشریشیاکلی سویه BL21- DE3-plySs شد. تولید پروتئین با القاء توسط IPTG و بهینه سازی شرایط محیط کشت و تعداد باکتری ها صورت گرفت. پروتئین نوترکیب با استفاده از کیت Ni-NTA خالص و میزان پروتئین با استفاده از روش برادفورد اندازه گیری شد. آزمایش وسترن بلات برای تایید پروتئین نوترکیب انجام شد.

    یافته ها

    ترادف نوکلئوتیدی ژن تکثیر شده با ژن استرپتوکیناز باکتری استرپتوکوک پیوژن یکسان بود. تولید پروتئین نوترکیب استرپتوکیناز با القاء پلاسمید pET32a -Ska توسطIPTG انجام گردید. پروتئین تولید شده از نظر آنتی ژنیسیته با فرم طبیعی یکسان بود. بیشترین مقدار پروتئین تولید شده در غلظت باکتری با جذب نوری 8/0 بود. در محیط فاقد گلوکز نسبت به محیط های گلوکز دار پروتئین بیشتری تولید شد.

    نتیجه گیری

    تغییر شرایط محیط کشت می تواند باعث افزایش میزان تولید پروتئین های نوترکیب در باکتری میزبان گردد. وجود برخی عوامل غذایی از جمله گلوکز به تنهایی باعث افزایش محصول نمی شود بلکه امکان دارد کاهش محصول را نیز در پی داشته باشد.

    کلیدواژگان: استرپتوکک گروه A، استرپتوکیناز، بیان ژن
  • علی هاشمی، سعید شمس، محمد براتی، عزیزه صمدانی صفحات 104-112
    زمینه و هدف
    پسودوموناس آئروژینوزا یکی از عوامل مهم عفونت های بیمارستانی بوده و به بسیاری از آنتی بیوتیک ها به علت تولید بتالاکتاماز با طیف وسیع و متالوبتالاکتاماز مقاوم می باشد. هدف از این مطالعه، شناسایی پسودوموناس آئروژینوزا تولید کننده بتالاکتاماز باطیف وسیع و متالوبتالاکتاماز جدا شده از بیماران و تاثیر عصاره متانولی گیاهان آویشن شیرازی، اسپند و مورد برروی آنها می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی از 245 بیمار مراجعه کننده به بخش سوختگی بیمارستان شفاء کرمان در سال 1387 نمونه گیری انجام شد. برای تعیین باکتری های دارای بتا لاکتاماز وسیع الطیف از تست فنوتیپی تاییدی و Double Disk Synergy Test و برای شناسایی متالو بتا لاکتاماز از نوارهای E-test استفاده گردید. حداقل غلظت ممانعت کننده از رشد آنتی بیوتیک های ایمی پنم، مروپنم، سفوتاکسیم، سفتازیدیم و آزترونام به روش رقت در آگار انجام گردیدوعصاره گیاهان به روش پرکولاسیون استخراج شد.
    یافته ها
    از 245 بیمار مراجعه کننده، 120 ایزوله سودوموناس شناسایی شد که 41 نمونه دارای بتالاکتاماز وسیع الطیف(ESBL) وهمگی فاقد متالوبتالاکتاماز بودند. 60 درصد از نمونه ها مقاوم به سفوتاکسیم، 66 درصد مقاوم به سفتازیدیم، 42 درصد مقاوم به آزترونام، 3 درصد مقاوم به ایمی پنم و 5 درصد مقاوم به مروپنم بودند. از بین عصاره ها، آویشن شیرازی اثر بهتری در مقایسه با اسپند و مورد داشت.
    نتیجه گیری
    شیوع پسودوموناس آئروژینوزای تولید کننده بتا لاکتاماز وسیع الطیف در بین بیماران بالا بوده و همچنین با توجه به مقاومت بالای آنتی بیوتیکی، استفاده از گیاهان دارویی از جمله آویشن شیرازی می تواند جایگزین بهتری برای درمان باشد، که نیاز به مطالعات بیشتری دارد.
    کلیدواژگان: پسودوموناس آئروژینوزا، بتالاکتاماز با طیف وسیع، عصاره گیاهان، مقاومت آنتی بیوتیکی
  • آمنه علایین، آزاده علایین، حوریه علایین صفحات 113-117
    مقدمه
    مایکوباکتریوم مارینوم یک مایکوباکتر آتیپیک است که باعث ایجاد عفونت پوستی به نام گرانولوم آکواریوم در افراد شاغل در محیط های مرتبط با آب، به صورت ضایعات قرمزرنگ پاپولوندولار یا پلاک مانند در اندام ها می شود. مورد: خانم 25 ساله با ندول اریتماتو بدون درد در پشت انگشت چهارم دست چپ از حدود 4 ماه قبل مراجعه نمود که در محل نگهداری ماهی های زینتی در خمین مشغول به کار بود. در معاینه سیستمیک، یافته اختصاصی دیگری نداشت. در آزمایشات به عمل آمده نکته پاتولوژیک یافت نشد. از ضایعه، بیوپسی به عمل آمد که گرانولوم سوپوراتیو گزارش شد ولی رنگ آمیزی PAS و زیل نلسون منفی بود. بیمار با تشخیص گرانولوم آکواریوم تحت درمان با داکسی سایکلین 100 میلی گرم دو بار در روز به مدت دو ماه قرار گرفت و ضایعات بهبودی کامل یافت.
    نتیجه گیری
    در بیمارانی که سابقه کار در محیط های مرتبط با آب را دارند چنانچه با ضایعه قرمز رنگ پاپولوندولار یا پلاک مانند در اندام ها مراجعه کنند بایستی احتمال گرانولوم آکواریوم ناشی از عفونت با مایکوباکتریوم مارینوم مد نظر قرار گیرد و بیوپسی از ضایعه و کشت انجام شود.
    کلیدواژگان: مایکو باکتریوم مارنیوم، گرانولوم آکواریوم، ضایعات پاپولوندولار
|
  • Nastaran Safavi Ardebili, Nourossadat Kariman, Abbas Hajifathali, Hamid Alavi Majd Pages 1-9
    Background

    Preeclampsia is one of major reasons of mortality in mother and child and its early diagnosis is one of the most important parts of health care during pregnancy. The current study was done to find the relationship between hemoglobin and hematocrit in the first trimester of pregnancy and the incidence of preeclampsia in women referring to Milad Hospital in Tehran in 2009-2010.

    Materials And Methods

    This prospective cohort study was conducted on 700 pregnant women in the first trimester of pregnancy, selected by convenience sampling. Prenatal tests were run in Milad Hospital and the results were recorded. Then samples were monitored for preeclampsia until delivery. Data were analyzed by SPSS version 18 (P < 0.05).

    Results

    The highest percentage of research groups suffering from preeclampsia was in hemoglobin ≥12/5% g/dl and hematocrit of ≥38% group. There was a significant relationship between hemoglobin and hematocrit levels during the first trimester of pregnancy and preeclampsia (P<0.001, P=0.002). Hemoglobin of ≥ 12.45 g/dl presented a sensitivity of 85%, the specificity of 43.04%, positive predictive value of 9.63%, and negative predictive value of 97.57%. Hematocrit of ≥ 38% presented the sensitivity of 77.5%, the specificity of 50.71, the positive predictive value of 10.1%, and the negative predictive value of 96.93%.

    Conclusion

    The presence of high hemoglobin and hematocrit in the first trimester of pregnancy can be a predictive factor for diagnosing preeclampsia

  • Azam Davoodi, Hamid Taher Neshat Dust, Hasan Pasha Sharifi Pages 10-19
    Background
    Different studies have proposed the cognitive deficits as one of the main aspects of schizophrenia; furthermore, the presence of psychosis in these patients can influence the degree of deficiency in executive functions. The purpose of this study is to compare the executive function in patients with schizophrenia, non-psychotic major depression and normal individuals.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, 28 patients with schizophrenia, 28 patients with non-psychotic major depression and 28 normal subjects were selected from hospitals in Tehran through available sampling method which were matched according to age, sex, and level of education. The executive functions of subjects were evaluated using Wisconsin Card Sorting Test, and data were analyzed using one-way ANOVA and Turkey post-hoc test.
    Results
    Schizophrenic patients had poorer performance in comparison with non-psychotic depressives and normal individuals in all variables of Wisconsin test (P<0.001). Also, depressive patients showed more preservative error than normal subjects (P<0.001), but no significant difference was found between the two groups in the number of categories and specific error variables.
    Conclusion
    Greater impairment in the executive functions in the Wisconsin card sorting test is mainly associated with psychosis which might be introduced as a special profile of schizophrenia. Noticing the amount of deficiency in executive functions in each group of patients, the positive or negative prognosis can be diagnosed initially.
  • Monir Doudi, Gilda Eslami, Mahbobereza Setargi, Seyed Hossin Hegazi Pages 20-29
    Background
    Leishmania major and leishmania tropica are the main causes of cutaneous leishmaniasis in Iran, especially in Isfahan and Bam regions. In this study, noticing the effect of diversity of this parasite strains on designing disease control strategies, human isolates were examined through PCR-RFLP to determine the type of strains.
    Materials And Methods
    In this experimental study, 340 samples obtained from CL patients due to Leishmania were cultured and prepared for microscopic study and examined through PCR-RFLP. The products of some of these samples were sequenced and analyzed. ITS1 region of genomic DNA was extracted and amplified with LITSr and L5.8s primers. Data on sequencing the samples were related to ITS1 region that in extracted DNAs with LITSr and L5.8s primers appeared with four kinds of genotype patterns, two for L.major and two for L.tropica in Isfahan and Bam regions.
    Results
    Genotypic groups, LmA and LmB, were detected from L.major isolates while LtA and LtB genotypic groups were indicated for L.tropica in these two regions. The most prevalent genotypes related to isolates of Isfahan were LmA geneotype, whereas LtA geneotype was mostly reported in isolates of Bam.
    Conclusion
    Leishmania major and leishmania tropica, the causative agents of zoonotic cutaneous leishmaniasis (ZCL) in Isfahan and anthroponotic cutaneous leishmaniasis (ACL) in Bam, respectively, are genetically polymorphic species. There exists a relationship between genetic heterogeneousness and clinical manifestation and geographical regions of this disease in human.
  • Farima Zahedi, Mitra Heidari Nasr Abadi, Maryam Taj Abadi Ebrahimi, Mohammad Shabani, Helia Aboutalebi Pages 30-37
    Background
    Today, there is growing interest in using traditional medicine for healing cutaneous wounds. Probiotics are defined as different microorganisms that may have positive effects on prevention or treatment of special pathologic conditions. The present study was designed to investigate the effect of Lactobacillus brevis on cutaneous wound healing.
    Material And Methods
    In this experimental study, through phenol-sulfuric acid method, 22 strains of lactobacillus isolated from dairy-traditional products were investigated in terms of exopolysaccharide production. Lactobacillus brevis, which had high exopolysaccharide (EPS) production, was selected. A wound was created on the back of male Wistar rats in control, negative control, and experimental groups. Control and experimental groups underwent regional treatment by eucerin and eucerin contained Lactobacillus brevis, respectively, but the negative-control group did not receive any treatment. On days 1, 7 and 21, the rats were killed and their cutaneous wound samples were studied. Data analysis was done through SPSS version 11.5.
    Results
    The percentage of wound healing (99.53%) and inflammation in the experimental group on day 21 compared to control (90.55%) and negative groups (91.14%) was significantly higher (P<0.001). The number of neutrophils in the experimental group decreased in later phases of wound healing compared to the control and negative control groups.
    Conclusion
    The present study showed that Lactobacillus brevis significantly decreases inflammation and accelerates wound healing in treated rats. The findings of this study can be applied clinically in near future.
  • Hedayatollah Shirzad, Mahmoud Rafieian Pages 38-43
    Background

    Stress gradually makes immune system weak and suppresses it, therefore makes body susceptible to various types of diseases, and may delay the healing of the wound. The aim of this study was to show the effects of cold and immobilization stresses on wound healing in Balb/c mice.

    Materials And Methods

    In an interventional study 30 female Balb/c mice were divided into 3 groups randomly. First and second groups were exposed to cold and immobilization stresses respectively and third group (control group) left with no stress. Wound healing was checked every other day and compared with each other.

    Results

    Results showed that the mean of wound sizes of stressed groups was bigger than control group (p<0.05).The wounds healing duration was 11 days in control group and 15 days in test groups.

    Conclusions

    Stress has negative effect on wound healing, therefore a peaceful and calm environment is recommended for patients with serious injuries.

  • Mahnaz Edalat, Nejad, Fatemeh Zameni, Afsaneh Talaeie Pages 44-51
    Background
    Recent studies have shown that nicotinic-amide and niacin induce significant reductions in serum phosphorous in patients undergoing hemo-dialysis. The aim of the present study was to determine the effect of nicotinic acid on serum phosphorous level in patients undergoing long-term hemodialysis.
    Materials And Methods
    In an 8-week cross-over randomized double-blind clinical trial, 37 patients were assigned to nicotinic acid or placebo groups with titration from 400 to 1000 mg/ daily. A 2-week washout preceded the switch from nicotinic acid to placebo or vice versa. Statistical analysis was performed using paired- sample t test.
    Results
    The mean dose of nicotinic acid at the end of the period was 740±204 mg/daily. Nicotinic acid showed a significant decrease in serum phosphorus after the 8-weeks treatment; however; no significant changes occurred in the placebo group (P =0.01). Also, nicotinic acid resulted in an increase of HDL cholesterol levels after 8 weeks.
    Conclusion
    Nicotinic acid can lead to a decrease and an increase in serum phosphorous and HDL cholesterol levels, respectively. However, there is need for longer trials with larger sample sizes for determining the most effective doses of this drug.
  • Akram Eidi, Sara Moghadam-Kia, Jalal Zarringhalam Moghadam, Shamsali Rezazadeh, Maryam Eidi Pages 52-59
    Background
    In traditional medicine, Olive oil (Olea europaea L.) from Oleaceae family is known as a remedy for alleviating pain. This study investigates the antinociceptive effects of olive oil on male adult NMRI mice.
    Materials And Methods
    In this experimental study, using the acetic acid-induced writhing and formalin tests, the anticipative effects of olive oil were evaluated. Olive oil (1, 5, and 10 ml/kg bodyweight), morphine (10 mg/kg bodyweight), and indomethacin (10 mg/kg bodyweight), as standard drugs, were injected intraperitoneally. The control group did not receive any treatment. Data were analyzed using one-way ANOVA and Tukey test.
    Results
    Olive oil significantly decreased acetic acid-induced abdominal writhes (P<0.001). Olive oil could only decrease the induced pain in the second phase of the formalin test (P<0.001).
    Conclusion
    Olive oil decreases inflammatory pain (the second phase of the formalin test and acetic acid-induced writhing tests), but it has no significant effects on neurogenic pain (the first phase of the formalin test). Further studies are required to elucidate the antinociceptive effects of olive oil.
  • Shahab Falahi, Mehrdad Ravashad, Azra Kenarkoohi Pages 60-68
    Background

    Polymerase chain reaction is the most common technique in the field of molecular biology that use for amplification of a specific nucleic acid sequence. Degenerate primers have ability to amplify related but distinct sequences. The aim of current study was to use, two sets of degenerate primers in combination with Hemi Nested PCR for detection V3-Loop sequence of envelope gene from wide spectrum of Human Immunodeficiency Virus (HIV) subtypes.

    Material And Methods

    In this experimental study we designed and optimized, a degenerate primer pair in combination with Hemi Nested PCR, to detect HIV-1 V3 loop from Envelop gene that has wide variations among genotypes. The developed assay was used to check, 40 HIV infected, 10 negative controls as well as 5 samples from each HCV, HBV, HGV, and TTV were analyzed using developed method.

    Results

    after optimization, 35 out of 40 positive controls were positive using our test. None of the negative human and viral control samples showed specific band. Also, in positive samples, non-specific bands were not detected.

    Conclusion

    In this study moreover than standard PCR, we used two degenerate primers that could detect specific region of genome. In fact, first round of PCR product act as a template for second round inner primers and can produce smaller sequence with high sensitivity due to degeneracy. Based on the current investigation, the developed assay had advantages including product confirmation and hence more sensitivity.

  • Parisa Amir Kalvangh, Massoumeh Ebtekar, Keyhan Azadmanesh, Christine Hartoonian, Mehdi Mahdavi Pages 69-78
    Background
    Type III Interferon (IFN) is a novel member of the interferon family, which contains three ligands: IFN-λ1 (IL-29), IFN-λ2 (IL-28A) and IFN-λ3 (IL-28B).These three ligands use the same unique heterodimeric receptor composed of CRF2-12 (IFN-λ-R1/IL-28Ra) and CRF2-4 (IL10-R-b) chains which are completely different from type I & type II IFN receptors. IFNsλ exhibit several features such as antiviral activity, antiproliferative activity, immunomodulatory activity and in vivo antitumour activity. In this work we aimed to clone the ogene of IFN-λ1 obtained from dendritic cells and assess protein production in eukaryotic expression vector.
    Materials And Methods
    in thid experimental study, total RNA was extracted from monocyte derived dendritic cells stimulated with 100 ng/ml of LPS. cDNA was synthesized from total RNA. Then cDNA of IFN-λ1 was amplified by PCR with specific primers and cloned into the PTZ57R/Tvector in the E.coli (DH5α). This was subsequently subcloned into plasmid pcDNA3.1+, using KpnI and BamHI restriction endonucleases. After tranfection into HEK293 T, expression of protein was tested by sandwich-ELISA method.
    Results
    The DNA sequence of the insert was identical to the published sequences encoding IFN-λ1 in GeneBank. It was demonstrated that IFN-λ1 gene was markedly transcribed in transfected cells. Expression of IFN-λ1 in HEK293 T cells was confirmed by sandwich ELISA.
    Conclusion
    Successful cloning and expression IFN-λ1 can be the first step for more production and further investigation about other activities of this cytokine and provides grounds for research on obtaining new therapeutic approaches for cancer, viral, autoimmune and allergic disease and designing more effective vaccines.
  • Latif Moini, Ali Fani, Babak Peyroshabani, Mahmodreza Baghinia Pages 79-85
    Background
    APACHE IV scoring system is one of the most useful scoring systems for evaluating the quality of health care services in ICU. The aim of this study was to evaluate the quality of health care services in ICU wards of Valiasr and Amiralmomenin Hospitals of Arak.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was conducted on 100 patients admitted to ICU wards in Valiasr and Amiralmomenin Hospitals of Arak. First, the predicted mortality and length of stay (LOS) in ICU were calculated by APACHE IV scoring system. Then the real mortality and the real length of stay in ICU were recorded. Data were analyzed by SPSS software version 11.5 and t-test.
    Results
    Real mortality in men and women were 57.2% and 61.9%, respectively. The real length of stay in men and women were 11.58 and 11.62 days, respectively. Predicted mortality calculated by APACHE IV in men was 23.72% while it was 24.1% in women. Predicted LOS by APACHE IV in men was 15.02 days while it was 16.64 days in women. There was a significant difference between real mortality and predicted mortality (P = 0.001).
    Conclusion
    The findings of this study indicate that the quality of health care services in ICU wards of Valiasr and Amiralmomenin Hospitals of Arak are far from international standards.
  • Mohammad Amin Moosavi, Soroush Moasses Ghafary, Masood Asadi, Iraj Asvadi Kermani Pages 86-96
    Background
    Leukemia is a malignant and progressive disease. Over-expression of inhibitors of apoptosis proteins (IAPs), such as survivin and its anti-apoptotic variants, including sur-ΔEx3, is the main cause of resistance to apoptotic effects of chemotherapy drugs. In the present study, the effects of CBX on apoptosis and expression level of survivin and sur-ΔEx3 and K562 cells (experimental model of chronic myeloid leukemia) were investigated.
    Materials And Methods
    In this experimental study, human K562 cells were cultured and exposed to CBX. Trypan blue exclusion test was used to evaluate growth inhibitory and viability effects of the drug. Fluorescent microscopy (acridine orange/ ethidium bromide double staining) and DNA electrophoresis were applied to the study of apoptosis. The expression level of survivin and sur-ΔEx3 was studied by semiquantative RT- PCR.
    Results
    The results showed that after the 48 h treatment of K562 cells with 150 µM CBX, significant growth inhibitory and apoptotic effects (up to 50%) were induced. In addition, after 2-4 h of treatment with CBX (150 µM), down-regulation of survivin and sur-∆Ex3 were observed. However, the expression level of survivin and sur-ΔEx3 increased to the level of control cells with longer treatment times (6-12 h).
    Conclusion
    Noticing the apoptotic and down-regulatory effects of CBX on survivin and sur-∆Ex3 expression, this drug can be used as a potential candidate for further studies on CML treatment, especially for inhibition of drug resistance in leukemia cells.
  • Neda Molaee, Hamid Abtahi Pages 97-103
    Background

    Streptokinase is one of the antigenic proteins secreted by streptococcus pyogenes. This protein has an important role in bacterial pathogenesis. The aim of this study was to produce recombinant forms of this enzyme so that the product would change in accordance with changes in the media.

    Materials And Methods

    In this experimental study, we amplified the streptokinase gene by polymerase chain reaction (PCR) method. After extraction, it was sub-cloned to prokaryotic expression vector pET32a. pET32a-Ska was transferred to E.coli BL21-DE3-plySs strain. Protein production was induced by IPTG and optimization of culture media and OD of bacteria. The recombinant protein was extracted by Ni-NTA and its concentration was measured by Bradford assay. Western- Blot analysis was used to verify the recombinant protein.

    Results

    The nucleotide sequence of the amplified gene was the same as streptokinase gene of the streptococcus pyogenes. The production of recombinant streptokinase by induction of plasmid pET32a-Ska was done by IPTG. The recombinant streptokinase had the same antigenic properties as natural streptokinase. The largest amount of recombinant protein was produced in bacteria concentrations with OD = 0.8. Also, the production of the recombinant protein was higher in media with no glucose.

    Conclusion

    Changes in culture media can increase the production of recombinant proteins in host bacteria. The presence of nutrients, such as glucose, alone not only can not increase the amount of production but it might even decrease it.

  • Ali Hashemi, Saeed Shams, Mohammad Barati, Azizeh Samedani Pages 104-112
    Background
    Pseudomonas aeruginosa is one of the most important causes of nosocomial infection which due to extended spectrum-beta lactamases (ESBLs) and metallo-beta lactamase (MBL) producing strains is resistant to a wide range of antibiotics. The aim of this study was to detect ESBL and MBL producing P.aeruginosa isolated from patients and investigate the effects of methanol extracts of Zataria multiflora, Myrtus communis, and Peganum harmala on them.
    Materials And Methods
    In this experimental study, samples were obtained from 245 patients, referring to Shafa Hospital, Kerman, Iran. ESBLs producing strains were detected by double disk synergy test and phenotypic confirmatory test. In addition, E-test strips were used for MBL detection. P.aeruginosa MIC was determined for cefotaxime, ceftazidime, azteronam, imipenem, and meropenem. Methanol extracts of Zataria multiflora, Peganum harmala, and Myrtus communis plants were prepared by Agar perculation method.
    Results
    Out of 245 patients referring to the burn unit, 120 P.aeruginosa isolates were detected from which 41 contained ESBL but they lacked MBL. 60% of isolates were resistant to cefotaxime, 66% to ceftazidime, 42% to azteronam, 3% to imipenem, and 5% to meropenem. Among the extracts, Zataria multiflora had the highest antibacterial effect on standard strains of P.aeruginosa in comparison with Peganum harmala and Myrtus communis.
    Conclusion
    The prevalence of ESBL producing P.aeruginosa strains is high. In addition, noticing their high antibiotic resistance, utilization of herbs, such as Zataria multiflora may be considered an appropriate alternative for treatment; however, more investigations are needed.
  • Ameneh Alaeen, Azadeh Alaeen, Hurieh Alaeen Pages 113-117
    Mycobacterium marinum is an atypical mycobacterium that causes a type of skin infection known as fish tank granuloma affecting people who are exposed to aquatic environments and manifests with erythematous, papulonodular or plaque-like lesions of the extremities. Case: A 15 year-old woman working in a tropical aquarium in Khomein referred with a non-tender nodule on the dorsum of fourth finger of left hand for 4 months. There were no specific findings in physical examination. Routine laboratory tests were normal. Skin biopsy was obtained which revealed suppurative granulomas, but staining of PAS and Ziel-Nelson were negative. The patient was treated with doxycycline 100 mg P.O. BID for 2 months with complete improvement of the lesions.
    Conclusion
    In patients with a history of work in aquatic environments who manifest erythematous, papulonodular, or plaque-like lesions of the extremities should be checked in terms of fish tank granuloma and infection with mycobacterium marinum and skin biopsy and culture should be done for lesions.