فهرست مطالب
نشریه زیست فناوری دانشگاه تربیت مدرس
سال دوم شماره 1 (پیاپی 2، بهار و تابستان 1390)
- تاریخ انتشار: 1390/07/20
- تعداد عناوین: 8
-
-
صفحه 1
-
صفحه 5تروپان آلکالوئیدهای هیوسیامین و اسکوپولامین به طور وسیع به عنوان داروهای آنتی کولینرژیک مورد استفاده قرار می گیرند. شابیزک نیز نظیر اغلب گیاهان تیره سیب زمینی، حاوی این دو تروپان است. در کشت درون شیشه ای گیاهان تیره سیب زمینی، کربوهیدراتها علاوه بر اینکه به عنوان منابع کربن و برای تامین انرژی قطعات جداکشت بکار می روند، نقش ملکول های سیگنال را نیز در متابولیسم آلکالوئیدها ایفا می نمایند. تاثیرکربوهیدرات های سوربیتول، مانیتول و سوکروز بر رشد گیاهچه ها، محتوای کلروفیل، تولید هیوسیامین و اسکوپولامین و بیان ژن هیوسیامینß-6 هیدروکسیلاز (h6h) در گیاهچه های شابیزک Atropa belladonna L.) (مطالعه شد. تیمار با این کربوهیدرات ها رشد گیاهچه ها را کاهش داد ولی موجب افزایش محتوای کلروفیل a و همچنین نسبت آن به کلروفیل b شد. محتوای هیوسیامین و اسکوپولامین در گیاهچه ها نیز افزایش یافت. این تیمارها سبب افزایش بیان ژن h6h در اندام های مختلف گیاهچه های شابیزک نیز می گردند. در این مطالعه تغییر محتوای اسکوپولامین با تغییرات الگوی بیان ژن h6h متناسب بود.
کلیدواژگان: اسکوپولامین، هیوسیامین، هیوسیامین ß، 6 هیدروکسیلاز، مانیتول، سوربیتول، سوکروز -
صفحه 19لنتی ویروسها از جمله موثرترین ویروسهای نوترکیب برای انتقال ژن به سلولها و بافتهای پستانداران بشمار میرود. این مطالعه شامل دو بخش اساسی است: (1) بررسی کارائی ستونهای پروتئینی در تولید لنتی ویروسهای نوترکیب با تیتر بالا و (2) بکارگیری این ستونها درتولید لنتی ویروسهای نوترکیب حامل ژن فاکتورنوروتروفیک GDNF. در بخش اول مطالعه با استفاده از دو ناقل انتقال (حامل GFP یا Jred) تولید لنتی ویروس نوترکیب کردیم. با انتقال سوپرناتان سلولهای ترانسفکت شده به ستونهای پروتئینی Amicon و سانتریفوژ ستونها بیش از 99% سوپرناتان را جدا کردیم تا استوکی در حجم 500 μl از سوپرناتان غلیظ شده و مملو از ویریونها بدست آید. با افزودن رقتهای مختلف این استوک ویروسی به سلولهای هدف، ترانسدوکشن سلولی با موفقیت انجام شد بطوریکه ترانسژنهای گزارشگر در 100% سلولها مشاهده شد. متقابلا تست بخش رقیق سوپرناتان منجر به هیچگونه بیان ژن که نشانگر فعالیت ویروسی باشد نگردید. تولید تیتر بالای ویروسی با روش فیلتراسیون مزبور برای انتقال موفقیت آمیز ژنها اهمیت دارد و از نظر هزینه، حجم کار و زمانبری بر آنها ارجحیت دارد. در بخش دوم این مطالعه، توالی مربوط به فاکتور مهم GDNF را به سازه لنتی ویروسی پیوند زده و به همان روش بالا ویروسهای تیتر بالا تولید کردیم. با انتقال این ویروسها به آستروسیتهای انسانی توانستیم افزایش بیان ژن GDNF را در سطح mRNA بمیزان 3 برابر بدست آوریم. این نتایج نشان دادکه لنتی ویروسهای حامل GDNF را میتوان با روش جاری در تیتر بالا تولید کرده و برای مطالعات تمایزی و حفاظت نورونی مورد استفاده قرار داد.
کلیدواژگان: لنتی ویروس، انتقال ژن، ستونهای پروتئینی، فاکتور نوروتروفیک -
صفحه 35L – لیزین یکی از اسیدهای آمینه ضروری است که در تغذیه انسان و دام اهمیت بسزایی دارد. این اسیدآمینه به دلیل کاربرد بسیار در صنایع دارویی و غذایی حائز اهمیت می باشد. تولید صنعتی لیزین از نظر اقتصادی بسیار مهم است. سالانه چندین هزار تن لیزین در جهان بوسیله Corynebacterium glutamicum تولید می شود.روش بررسیپس از تهیه پرایمرهای اختصاصی با دو توالی برشی برای آنزیم های NheI و HindIII، ژن مورد نظر با روش PCR تکثیر یافت و جهت تعیین ترادف و هضم آنزیمی مناسب در وکتور pTZ57R/T کلون گردید. پس از تعیین ترادف و اطمینان از صحت ژن مورد نظر، قطعه ژنی با انتهای چسبنده در وکتور بیانی pET28a کلون و در سویه E.coli BL21(DE3) ترانسفورم گردید. پلاسمید نوترکیب با روش های هضم آنزیمی و تعیین ترادف ارزیابی شد.یافته هاژن LysA به طول kb 3/1 با توالی صحیح کلون گردید. هضم آنزیمی با موفقیت انجام شد بدین ترتیب که ژن LysA به طور کامل از پلاسمید جدا گردید. همسانه سازی با استفاده از SDS-PAGE تایید شد.
بحث: در این مطالعه برای اولین بار بیان ژن آنزیم دی آمینوپیمیلات دکربوکسیلاز (4.1.1.20 EC) همسانه گردید و وکتور بیانی بررسی شد.
کلیدواژگان: دی آمینوپیمیلات دکربوکسیلاز، کورینه باکتریوم گلوتامیکوم، pET28a، pTZ57R، T -
صفحه 45آنزیم لیپاز در تولید مواد شوینده، آرایشی و بهداشتی، داروسازی، افزاینده های طعم و بو و مواد غذایی به کار می رود. لیپاز مخمر Yarrowia lipolytica به منظور تولید دسته مهمی از مواد واسطه شیمیایی در صنایع دارویی مورد استفاده قرار می گیرد. تولید آنزیم به ترکیب محیط های کشت و شرایط محیطی بستگی دارد. سویه مخمر Y. lipolytica DSM 3286 بر روی محیط های حاوی منابع نیتروژن آلی و معدنی مختلف کشت شد. تولید لیپاز با اندازه گیری وزن خشک و فعالیت آنزیمی لیپاز با روش رنگ سنجی پارا نیتروفنیل لورات در زمان های مختلف طی 7 روز صورت گرفت. در این تحقیق اثر منابع نیتروژن بر تولید لیپاز Y. lipolytica DSM 3286 بررسی شد. حداکثر تولید لیپاز (7/34 واحد در میلی لیتر پس از 48 ساعت) در محیط حاوی عصاره مخمر به عنوان منبع نیتروژن تعیین گردید. دما و pH مناسب برای فعالیت آنزیم به ترتیب 37 درجه سانتیگراد و 7 بود. نتایج این تحقیق در راستای توسعه تولید لیپاز Y. lipolytica به منظور کاربرد در صنایع دارویی است.
کلیدواژگان: یاروویا لیپولیتیکا، لیپاز، منابع نیتروژن، بهینه سازی -
صفحه 55با توجه به تنوع اکولوژیک ایستگاه های مختلف نمونه برداری دریاچه ارومیه و تفاوتهایی که در صفات بیومتریک سیست و همچنین در برخی صفات ژنتیکی آرتمیای آن مشاهده شده است گمان می رود این دریاچه حاوی جمعیتهای متفاوتی از Artemia urmiana باشد. دراین تحقیق سیست آرتمیا از 5 ایستگاه از دریاچه ارومیه صید گردید. مرحله هچ و پرورش ناپلی های فوق تا مرحله بلوغ در یک دوره 20 روزه به منظور بررسی رشد و بقاء با روش های استاندارد و با ترکیبی از جلبک تک سلولی Dunaliella tertiolecta و مخمر لنسی، در دو شوری ppt 75 و 150 انجام شد. اندازه گیری میزان رشد و درصد بقاء در روزهای 3، 7، 11، 15 و 20 با نمونه گیری و بیومتری لاروها انجام شد. بررسی آماری میانگینها نشان داد افزایش شوری موجب کاهش رشد در اغلب جمعیتهای آرتمیای مورد مطالعه شده است، لیکن همان شوری فقط در دو جمعیت آرتمیای باری و اسلامی موجب کاهش بقاء شده است (p<0.05). بیومتری سیست تولید شده در دو شوری مختلف (75 و 150گرم درلیتر) نیز نشان داد که آرتمیا در شوری های مختلف سیستهایی با قطرهای متفاوت تولید می کند که هیچ ارتباطی ما بین سیست تولید شده و شوری پیدا نشد. با بررسی آماری به روش آنالیز خوشه ایو رسم دندروگرام و با تایید یافته های قبلی مشخص شد که دریاچه ارومیه حداقل از نظر 5 ایستگاه تحت مطالعه حاوی 4 جمعیت متفاوت هست که تفاوتهای جالبی از نظر فاکتورهای رشد و بقاء از خود نشان میدهند.
کلیدواژگان: آرتمیا، بقاء، دریاچه ارومیه، رشد، شوری -
صفحه 67به منظور بررسی تاثیر سطوح مختلف نیتروژن و تراکم بر عملکرد و برخی خصوصیات مرفولوژیکی ارقام آفتابگردان، آزمایشی در سال زراعی 1388در مزرعه پژوهشی دانشکده کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی به صورت اسپلیت پلات فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار اجرا گردید. سطوح نیتروژن شامل 0، 75 و 150کیلوگرم در هکتار در کرت های اصلی و سطوح تراکم 8، 10 و 12بوته در متر مربع و دو رقم یوروفلور و آرومایروسکی در کرت های فرعی بودند. در پایان آزمایش قطر ساقه و طبق، ارتفاع گیاه، تعداد دانه در طبق، تعداد برگ در برداشت نهایی و عملکرد دانه اندازه گیری گردید. ارقام آفتابگردان اثرمعنی داری بر قطرساقه، ارتفاع بوته و تعداد دانه در طبق ولی سطوح مختلف نیتروژن و تراکم هم اثر معنی داری را بر همه صفات اندازه گیری شده داشت. بیشترین عملکرد دانه 262گرم در مترمربع در ترکیب تیماری 150کیلوگرم نیتروژن در هکتار با رقم آرماویرسکی بدست آمد. افزایش تراکم بوته از طریق افزایش شمار طبق در واحد سطح، عملکرد را تحت تاثیر قرار داد. با توجه به برتری تراکم80 هزار بوته و 150کیلوگرم نیتروژن در هکتار نسبت به سایر تیمارها از نظر عملکرد دانه، این مقادیر نیتروژن و تراکم کاشت برای حصول عملکرد مناسب منطقه مورد آزمایش و مناطق مشابه قابل توصیه می باشد.
کلیدواژگان: تراکم بوته، نیتروژن، عملکرد دانه، ارقام و آفتابگردان -
صفحه 77اسید سیتریک یکی از محصولات صنعتی است که در صنایع غذایی، داروسازی، آرایشی و شیمیایی کاربرد فراوان دارد. اگر چه تا سال 1965 آسپرژیلوس نایجر تنها سویه تولید کننده اسید سیتریک بود اما از آن زمان مشخص شد، مخمرها نیز کاندید مناسبی برای تولید اسید سیتریک هستند، زیرا مخمر ها بر روی انواع سوبستراهای ارزان قیمت و قابل دسترس از جمله هیدروکربن ها و ترکیبات نفتی رشد می کنند و حساسیت کمی به یون های فلزات موجود در مواد اولیه خام دارند. در این تحقیق مخمر های تولید کننده اسید سیتریک جداسازی شدند. بعد از نمونه گیری از صنایع غذایی مختلف همچون گوشت و لبنیات و... از کارخانجات اصفهان، جداسازی بیش از 340 سویه مخمر بر روی محیط های اختصاصی صورت گرفت و پس از غربالگری اولیه در نهایت 12 سویه انتخاب شدند. در محیط تولید اسید سیتریک میزان تولید با روش رنگ سنجی و با استفاده از کیت، طی 192 ساعت بررسی شد. یکی از سویه های جدا شده از گوشت مرغ با تولید 5/55 گرم در لیتر بعد از 144 ساعت از زمان تلقیح بیشترین بازده تولید را داشت که از بهترین سویه های وحشی شناخته شده تا به امروز برای تولید اسید سیتریک است. با بررسی تست های بیوشیمیایی و مولکولی این مخمر یک سویه از مخمر یاروویا لیپولیتیکا شناسایی شد و دربانک ژنی با شماره HM011048 به ثبت رسیدکلیدواژگان: مخمر، اسید سیتریک، جداسازی، شناسایی، Yarrowia lipolytica
-
Page 1
-
Page 5Atropine and scopolamine are two important tropane alkaloids, widely use as anticholinergic drugs. Such as most solanaceae plants, Atropa belladonna produces these two tropane alkaloids. Carbohydrates are not only act as carbon sources for solanaceus plants in vitro cultures, but also have some effects as signal molecules on tropane alkaloids metabolism. Effect of sorbitol, mannitol and sucrose on growth, chlorophyll, hyoscyamine and scopolamine contents, and hyoscyamine 6- beta hydroxylase (H6H) gene expression, investigated. These treatments decreased the growth of plantlets but increased chlorophyll, hyoscyamine and scopolamine contents. The treatments increase h6h gene expression in different organs of Atropa belladonna plantlets. There was an agreement between h6h expression pattern and scopolamine contents.
-
Page 19Lentiviruses are considered one of the most effective recombinant viruses for gene transfer to mammalian cells and tissues. This study comprises of two essential parts: (1) evaluation of efficiency of protein purification columns in concentration of recombinant lentiviruses, and (2) production of recombinant lentiviruses carrying GDNF coding sequences. In part (1) we co-transfected human embryonic kidney cell line HEK-293T with three lentivirus vectors called transfer (carrying either GFP or Jred), packaging and envelope vectors. After a filtration step, we applied the supernatant from transfected cells to Amicon protein columns for concentration purposes. Centrifugation removed 99% of the supernatant and left behind 500-µl-volume of solution full of virions. We thereby produced a of virus stock. Various dilutions of this stock were added to HEK-293T cells that produced up to 100% infected cells positively expressing transgenes. To examine whether the removed supernatant (overflow) has any trace of infective virus by chance, we also used dilutions of the overflow for infection and observed no sign of eGFP or Jred expression. Given the need for a high-titer virus stock for successful target cell transduction, our results indicate that our filtration method of virus concentration is able to produce high virus titer and is cost-effective and less time consuming than previous methods. In part (2), due to the importance of neurotrophic factor GDNF in differentiation and neuroprotection as well as in therapy of neurodegenerative disorders, we ligated GDNF coding sequence into the lentivirus backbone in the second phase of our study. We applied the same method outlined above to produce high-titer recombinant viruses. Following infection of human astrocytoma cells with this virus stock, we detected 3-fold increase in GDNF mRNA expression using RT-PCR. Lentiviruses carrying GDNF can therefore be generated at high titer using the column method and applied for differentiation and neuroprotection studies.
-
Page 35BackgroundL-lysine is essential amino acid for human and animal nutrition. L-lysine is useful as medicament, chemical agent, food material (food industry) and feed additive (animal food). The industrial production of lysine has become an economically important industrial process. Several hundred thousands tones of L-lysine are produced annually worldwide, almost exclusively using Corynebacterium glutamicum. StudyMethodsTo amplify LysA gene from C.glutamicum, two primers with NheI and HindIII restriction sites were designed. PCR was performed and PCR product was ligated with pTZ57R/T. Recombinant plasmid sequence was determined. LysA with sticky end was ligated with digested pET28a vector and ligation mixture was transformed in E.coli BL21(DE3). The recombinant plasmid was isolated with enzymatic digestion and sequencing.ResultsLysA gene, a fragment with 1.3 kb, was cloned. PCR products and enzymatic digestion of extracted vectors with HindIII and NheI, sequencing and SDS-PAGE confirmed the authenticity of cloning. Recombinant bacterial colonies were investigated and confirmed by two methods (PCR and enzymatic digestion).ConclusionIn this study for the first time, the expression rate of Meso- diaminopimelate decarboxylase enzyme (EC 4.1.1.20) in this expression vector was investigated and was increased significantly.
-
Page 45Lipase is used in the production of detergents, cosmetics, pharmaceuticals, flavour enhancers and foods. The lipase of yeast Yarrowia lipolytica can be used for production of important class of chemical intermediates in the pharmaceutical industry. Lipase production depends on media composition and environmental conditions. Y. lipolytica DSM 3286 strain was cultured on media containing different organic and inorganic nitrogen sources. Lipase production was investigated by measuring biomass and lipase activity was detected by ρ-nitrophenyl laurate (PNPL) spectrophotometric assay method at various times within a period of 7 days. In this study, the effect of different nitrogen sources was investigated on Y. lipolytica DSM 3286 lipase production. The maximal lipase production (34.7 U/ml after 48 h) was detected in medium containing yeast extract as nitrogen source. The optimum temperature and pH of the enzyme activity were 37 °C and 7, respectively. The final goal of this study is to develop and optimize lipase production by Y. lipolytica for use in pharmaceutical industry.
-
Page 55In recent years, extension of Artemia applications in aquaculture and decreasing of natural resource, lead many of related studies to the distribution of Artemia population and new resource assessment studies. Urmia Lake as one the biggest habitat for Artemia because of ecological variations in the regions in which of its differentiations in cyst biometry and Artemia, moreover some genetic variations suggested to have some several Artemia populations in the Lake. In this project Artemia cyst samples were collected from 5 ecological stations of the Lake Urmia. The cyst hatching and the nauplii breeding up to adult Artemia stage were done according to optimum conditions in laboratory. Growth rate and survival of larva in days of 3, 5, 7, 11, 15, 20 of rearing period were measured in feeding with a complex of Dunaliella tertiolecta and Lanzy PZ for a period of 20 days in 75 and 150 ppt. Data and its statistical analysis revealed that according to previously records the growth rate of the Artemia was influenced by increasing the salinity from 75 to 150 ppt survival and growth rate of Artemia have been influenced by water salinity (P<0.05) but increasing the salinity only in two population of Bari and Eslami led decreasing of survival. The produced cysts in two salinity showed that Artemia population can produce the cysts with different diameter and there were not any statistic correlations between the salinity and populations. The Dandrogarm of population statistic analysis emphasized that according to growth rate and survival parameters and among populations under this test there were 4 different populations of Artemia urmiana in which had interesting differentiations in growth rate and survival.
-
Page 67In order to investigate the Effect of different levels of nitrogen and plant density on yield, and some morphological sunflower cultivars, experimental farm in 2009 in the College of Agriculture University researcher Ardebili A split plot factorial design based on a randomized complete block with three replicates was carried out. Nitrogen treatments included (zero, 75 and 150 kg per ha) assigned to main plots and levels of plant density (8, 10 and 12 plants per square meter) and two varieties were Urofelor and Armavirsky in sub plot. Head and stem diameter, plant height, number of kernel per disk, number of leaves at the final of harvesting and grain yield measured. Sunflower cultivars was significant difference on the stem diameter, plant height and number of kernel per disk but different levels of nitrogen and plant density were significant difference on the for all traits measured. The highest grain yield was obtained, 262 gr /m2 in 150 kg N/ha× Armavirsky. Increasing plant density by increasing the number of heads per unit area, will affect performance. Considering the excellence level of 80 thousand plant density and fertilizer level of 150 kg ha compared to other treatments in terms of grain yield, the amounts of nitrogen and planting density to achieve adequate performance in the test area and similar areas is advisable.
-
Page 77Citric acid is one of the industrial products with extensive applications which are used in the food, pharmaceutical, cosmetics and chemical industries. Although to 1965 Aspergillus niger was single strain to production of citric acid but yeasts are good candidate for citric acid production because growth on cheap and disposal substrates such as hydrocarbon and oils, low sensitive to trace elements in raw material. In this study, citric acid producing yeasts were isolated. Among 340 isolated yeast strains from dairy, meat and food products from Isfahan factories on screening media. 12 strains cultivated in citric acid production medium have been chosen for further study. Production of citric acid was determined by colorimetric method and Megazyme kit during 192 hours. One of the isolated yeasts with 55.5 g/g citric acid production along 144 hours after inoculation had the best yield. Biochemical and molecular tests showed that this strain belonged to the species Yarrowia lipolytica, molecular tests confirmed by sequencing; therefore it was named as Y. lipolytica M7 with accession number HM011048 in Genbank.