فهرست مطالب

Journal of Information Technology Management
Volume:3 Issue: 2, 2011

  • تاریخ انتشار: 1390/07/20
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مهدی ابزری، حسن قربانی، سامان خواجه‎زاده، المیرا مکینیان صفحه 1
    در این پژوهش، متخصصان فناوری اطلاعات و مدیران بازاریابی الکترونیکی در کشور ایران به‎منظور بررسی دیدگاه های آن‎ها در خصوص اهمیت عوامل تاثیرگذار بر ایجاد اعتماد در مصرف‎کنندگان اینترنتی مورد نظرسنجی قرار گرفته‎اند. اولویت‎بندی فاکتورها توسط متخصصان فناوری اطلاعات انجام شده که حداقل دارای یک مقاله علمی پژوهشی یا یک طرح پژوهشی (حداقل همکار اصلی) یا یک کتاب هستند. در این راستا، مدلی برای نشان دادن عوامل و متغیرهای مهم تاثیرگذار بر ایجاد اعتماد در اینترنت، ارایه شده است و با استفاده از تکنیک فرآیند تحلیل سلسله‎مراتبی (AHP) این عوامل و شاخص‎های تشکیل دهنده‎ی هر یک از آن‎ها رتبه‎بندی شده‎اند.
    بر اساس نتایج انجام تجزیه و تحلیل داده های پرسشنامه عوامل مؤثر بر ایجاد اعتماد در محیط اینترنت بر اساس میزان اهمیت به‎ترتیب عبارتند از: عوامل مربوط به تکنولوژی، وجود شرایط شکل‎گیری اعتماد نهادی، کیفیت بالای اطلاعات، کیفیت بالای انجام مبادله‎ی الکترونیکی، ویژگی های رفتاری خریداران اینترنتی و در نهایت، قابلیت‎های شرکت عرضه کننده‎ی محصولات یا خدمات از طریق اینترنت.
    کلیدواژگان: تجارت الکترونیکی، اینترنت، امنیت، فرآیند تحلیل سلسله‎مراتبی، اعتماد
  • سید غلامرضا جلالی نایینی، سعید یعقوبی، فاطمه پورداداشی کماچالی صفحه 19
    به جدید بودن تکنولوژی اطلاعات و اینترنت در دنیا، و از طرفی به دلیل محدودیت‎های ذاتی سیستم‎های رسانه ای و خبری سنتی مانند: روزنامه و نشریات، رادیو و تلویزیون، به جهت تعاملی بودن آن، انتشار اخبار و اطلاعات در بستر اینترنت از جایگاه ویژه ای برخوردار شده است. اما ممکن است گاهی استفاده از اینترنت، دست‎اندرکاران رسانه ها را به اهداف پیش-بینی شده و مورد انتظار نرساند؛ زیرا هر رسانه، برای برآورده ساختن اهداف خاصی مناسب است. به طوری که گاهی استفاده از اینترنت و گاهی هم استفاده از رسانه های جمعی می تواند مفید باشد. در این مقاله سعی شده است با استفاده از فرآیندهای احتمالی و با انطباق دادن مدل شیوع با رفتار رسانه های جمعی و همچنین با ارایه روش ریاضی جدید برای تحلیل رفتار اینترنت درخصوص انتشار اخبار در بستر زمانی، رفتار رسانه ها تحلیل و بررسی شود. بدین منظور عواملی همچون: میانگین تعداد افرادی که پس از گذشت زمان t خبر را می شنوند، میانگین زمانی که طول می کشد تا n نفر خبر را بشنوند و سایر پارامترهای مهم در رسانه بررسی و مطالعه شده است. این پارامترهای مهم، ارزیابی و انتخاب رسانه ها را بسیار سهل و آسان می کند.
    کلیدواژگان: اینترنت، رسانه جمعی، مدل شیوع، فرآیندهای احتمالی، انتشار اخبار و اطلاعات
  • ایمان رئیسی، ماندانا فرزانه صفحه 37
    وب‎سایت یکی از فناوری های مهم قابل استفاده در سازمان‎ها جهت برقراری ارتباط با ذی-نفعان مختلف است. در این راستا وب‎سایت‎های خبری با توجه به فراهم کردن انواع مختلف اطلاعات مهم و مورد نیاز، یکی از مهم‎ترین انواع وب‎سایت‎ها به شمار رفته و نقش بسزایی در خلق و توزیع دانش در سطح جامعه دارند. طراحی و کاربری این گونه وب‎سایت‎ها یکی از چالش‎های مهم کسب‎وکارهای امروزی به شمار می‎رود. استفاده از خدمات متعدد و مناسب در ایجاد وب‎سایت‎های خبری، تاثیر مهمی در افزایش کیفیت و ارزش این وب‎سایت‎ها داشته و به‎دنبال آن سبب افزایش تعداد دفعات بازدید کاربر از وب‎سایت می‎شود. مهم‎ترین هدف این مقاله ارایه راهکاری مناسب جهت تحلیل و طراحی وب‎سایت‎های خبری با استفاده از بهترین ترکیب از خدمات ارزشمند تاثیرگذار بر کیفیت این وب‎سایت‎ها است. بدین منظور برای ارتقای کیفیت وب‎سایت‎های خبری، مهم‎ترین خدمات پرکاربرد آن‎ها استخراج شده و دسته‎بندی شده‎اند. این دسته‎بندی بر مبنای بررسی عمیق و جامع پرکاربردترین خدمت های موجود در 50 وب‎سایت برتر خبری جهان انجام شده است. در ادامه این خدمات و نقش آن‎ها در ایجاد ارزش افزوده در وب‎سایت‎های خبری، توسط خبرگان این حوزه مورد بررسی قرار گرفته و اعتبار سنجی شده که به ارایه مدل نهایی منتج شده است. مدل ارایه شده می‎تواند برای مدیران وب‎سایت‎های خبری به جهت طراحی هرچه مؤثرتر وب‎سایت‎های خبری و پاسخ-گویی مناسب به نیازهای کاربران و ایجاد رضایت در آنان مفید باشد.
    کلیدواژگان: وب‎سایت خبری، نرخ اعتبار سنجی محتوا، خدمات
  • طاهر روشندل اربطانی، عطا غفاری، حبیب ابراهیم پور صفحه 55
    دولت الکترونیکی، مقوله ی نوپایی به حساب آمده و پیاده سازی آن در کشورهای مختلف بر اساس تکامل و پیچیدگی آن متفاوت است. در این بین، اقتباس سیستم‎های اطلاعاتی مطرح در بخش تجاری، بدون شک یکی از عرصه های بالقوه در تکامل دولت الکترونیکی به شمار می رود. از میان سیستم‎های مورد اقتباس نیز مدیریت ارتباط با مشتری (CRM) می تواند با نمود بیشتری در عرصه ی توسعه و بالندگی دولت الکترونیکی و گسترش شهروندمحوری همراه باشد. با توجه به آنکه اقتباس مدیریت ارتباط با مشتری، در قالب نظام منسجمی از دولت الکترونیکی، در مراحل اولیه رشد خود قرار دارد، از این رو مقاله ی حاضر درصدد است با تمرکز بر دولت الکترونیکی از منظرهای فنی و زنجیره های تامین، به طرح مدل گرافیکی و تصویری از جای گیری مدیریت ارتباط با مشتری در چارچوب دولت الکترونیکی پرداخته و با مراجعه به آراء و نظرات خبرگان (25 نفر از متخصصان مدیریت، اقتصاد و فناوری اطلاعات)، مدل ارایه شده را بر پایه ویژگی های مدولاری، انعطاف پذیری و مقیاس پذیری، مورد بررسی قرار دهد. برآیند این بررسی، قالب بندی و راهکارهایی است که در راستای کانالیزه کردن مدیریت ارتباط با مشتری در چارچوب دولت الکترونیکی ارایه شده است.
    کلیدواژگان: مدیریت ارتباط با مشتری ‎(CRM)، مدیریت زنجیره تامین (SCM)، برنامه ریزی یکپارچه منابع (ERP)، دولت الکترونیکی
  • خداکرم سلیمی فرد، سلمان بابایی زاده صفحه 77
    مسئله زمان بندی کلاس های دانشگاه، چالشی جدی برای مدیران دانشگاهی در هر نیمسال تحصیلی است. به‎دلیل وجود محدودیت های فراوان و پیچیدگی روابط میان آن ها، مسئله زمان بندی کلاس‎های دانشگاه در گروه مسئله های سخت دسته بندی می شود. در این مقاله یک سیستم پشتیبان تصمیم برای کمک به تصمیم گیرنده در حل مسئله زمان‎بندی کلاس های دانشگاه پیشنهاد شده است که یک راه‎حل رضایت بخش را تولید می نماید. این سیستم دارای چهار زیرسیستم (1) پایگاه داده؛ (2) یگان گفتمان؛ (3) یگان پردازشگر و (4) یگان بهینه‎سازی است. برای پیاده سازی این سیستم پشتیبان تصمیم، برنامه کامپیوتری با کمک زبان سی‎شارپ و پایگاه داده اکسس تهیه شده است. به‎منظور حل مسئله در یگان بهینه سازی، هیوریستیک های رنگ آمیزی گراف به‎کار گرفته شده است. روش پژوهشی این مقاله میدانی و پیمایشی است. درنهایت، سیستم پیشنهادی برای زمان بندی کلاس های یک نیمسال تحصیلی دانشکده علوم انسانی دانشگاه خلیج فارس به‎کار گرفته شده است. نتایج نشان می دهد؛ در مقایسه با شیوه کنونی، سیستم پشتیبان تصمیم ارایه شده از نظر برآورده نمودن محدودیت ها و همچنین صرفه-جویی در زمان و هزینه عملکرد بسیار خوبی دارد.
    کلیدواژگان: سیستم پشتیبان تصمیم، هیوریستیک رنگ‎آمیزی گراف، جدول زمانی کلاس های دانشگاه
  • سید سپهر قاضی نوری، صدیقه رضاییان فردویی، حسن فلاح صفحه 93
    در عصر حاضر، استفاده از ابزاری به نام دانش برای ایجاد خلاقیت و نوآوری در سطح ملی از اهمیت بسزایی برخوردار است و کشورها با ارج نهادن به مدیریت دانش و به طور متقابل مدیریت خلاقیت و نوآوری، آن را نیازی استراتژیک جهت پیشگامی در عرصه ی رقابت-پذیری تلقی می کنند. مقاله ی حاضر پس از بررسی و مقایسه ی مدل های مدیریت دانش، مدیریت استراتژیک دانش، نوآوری و دانش نوآوری به ارایه چارچوب مدیریت استراتژیک دانش با تاکید بر دانش نوآوری پرداخته است. توسعه مفهومی این الگو بر اساس مرور جامع ادبیات مدیریت دانش انجام شده است که در مدیریت نوآوری به کار می رود. این الگو از دو لایه تشکیل شده که شامل مرحله اصلی: همترازی دانش نوآوری و کسب وکار، تدوین چشم انداز و ماموریت، تجزیه و تحلیل فاصله و تبیین اهداف بر اساس نیاز نوآوری و هر حوزه دانش، برنامه ریزی نقشه راه و در نهایت ارزیابی جهت پایش تحقق اهداف استراتژیک است. جهت اعتبارسنجی چارچوب ارایه شده، مؤلفه های مدل های مدیریت استراتژیک دانش مدیریت گردآوری و در قالب یک پرسشنامه تنظیم و مورد بررسی روایی محتوایی و صوری قرار گرفته و در مرحله بعد با استفاده از آزمون آماریt، معناداری هر معیار (که معیارها با مطالعه ی ادبیات موضوع اکتشاف و استخراج یافته بودند) با کمک نرم افزار SPSS اندازه-گیری شده و با استفاده از یکی از تکنیک های تصمیم گیری چندمعیاره، به نام استدلال بر مبنای شواهد، (به عنوان روشی نوین و پیشرفته با کمترین خطای محاسباتی به دلیل ارزیابی مستقل گزینه ها)، بر مبنای معیار، اهمیت و وضعیت مدل های موجود و مدل ارایه شده در این مقاله مقایسه و رتبه بندی و اولویت گذاری شد که مدل پیشنهادی بیشترین امتیاز را در بین سایر مدل-ها به خود اختصاص داد.
    کلیدواژگان: مدیریت دانش، مدیریت استراتژیک دانش نوآوری، مدیریت استراتژیک دانش
  • آرین قلی پور، هاتف رسولی صفحه 115
    گسترش روزافزون فناوری اطلاعات و سهولت استفاده از آن، باعث می شود سازمان ها فرآیندها و عملیات خود را به آن مجهز کنند. بیش از یک قرن است که ارزیابی عملکرد به عنوان یکی از موضوع‎های محوری در مدیریت بوده است و به شکل های گوناگون انجام شده است. این پژوهش در صدد کشف آن است که استفاده از پست الکترونیکی، در ارزیابی عملکرد چه تاثیری دارد. بدین منظور، از روش آمیخته استفاده شده است به این صورت‎که در ابتدا از روش کیفی و پس از آن از روش پیمایش استفاده شده است. نمونه پژوهش، شامل 15 نفر از استادان و دانشجویان مقطع دکترا برای پژوهش کیفی و 180 نفر برای پژوهش کمی است. روش نمونه گیری در پژوهش کیفی گلوله برفی و برای پیمایش تصادفی ساده بوده است. داده های پژوهش کیفی، 8 مقوله‎ی اصلی را نشان می دهد و همچنین تحلیل داده های کمی، با استفاده از تحلیل عاملی اکتشافی، بیانگر 64 درصد واریانس است. نتایج پژوهش، نشان می دهد که ارزیابی عملکرد، تحت تاثیر فناوری اطلاعات قرار می گیرد و کم و کیف آن از منظر تکنولوژی، تفسیر می شود. نبود ارتباطات غیر کلامی و زبان بدن باعث می‎شود؛ ارزیابی دچار نوساناتی بشود، ضمن اینکه سوء تعابیر زیادی نیز شکل می گیرد. ایده اصلی این مقاله آن است که فناوری اطلاعات به‎خصوص پست الکترونیکی که امروزه کاربرد زیادی در دانشگاه ها پیدا کرده است، یکی از عوامل اصلی تاثیر گذار بر ارزیابی دانشجویان از جنبه های مختلف بوده در حالی‎که این مسئله برای اکثر استادان مهم نبوده و اغلب به آن توجه زیادی نمی شود.
    کلیدواژگان: فرهنگ، ارتباطات، ارزیابی عملکرد، فناوری اطلاعات
  • عباس منوریان، مهدی خیراندیش، ناصر عسگری صفحه 133
    با ورود به عصر دانایی، تکامل ابعاد سازمانی روندی جدید به خود گرفته است. موفقیت مدیریت دانش به‎وجود پیش نیازهای ساختاری، فرهنگی، تکنولوژیکی و انسانی ویژه ای نیاز دارد. هدف این پژوهش شناسایی ابعاد ساختاری متناسب با رویکرد مدیریت دانش در سازمان است. از این‎رو پس ازمرور مبانی نظری روند تکامل ابعاد ساختاری سازمان، چگونگی و ارتباط هر یک از ابعاد اصلی ساختار سازمانی با اقدامات مدیریت دانش تشریح می شود. جامعه‎‎یآماری این پژوهش توصیفی میدانی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران است؛ نمونه‎ی آماری پژوهش نیز با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه بندی و ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه بوده است. نتایج به کارگیری روش های تحلیل آماری نشان می-دهند؛ مؤلفه های ساختاری رسمیت و تمرکز تاثیری منفی بر اقدامات مدیریت دانش دارند، در حالی که ابعاد ساختاری مرززدایی، شبکه های غیررسمی، تیم گرایی و حرفه ای گرایی، تاثیر مثبتی داشته اند. بر این مبنا می توان نتیجه گرفت توسعه ابعاد انسانی و غیررسمی ساختار برای اجرای موفقیت آمیز پروژه های مدیریت دانش در سازمان ضروری است.
    کلیدواژگان: مدیریت دانش، ابعاد ساختاری، شرکت ملی پخش فرآورده‎های نفتی ایران، ساختار سازمانی
  • شهره مهرآسا، علی معینی، کامبیز بدیع، عباس آسوشه صفحه 151
    در این مقاله رویکردی مبتنی بر هستان شناسی به منظور مدل‎سازی و مدیریت ویژگی ها و شایستگی ها در محیط های پرورش سازمان های مجازی ارایه می شود. ایجاد یک هستان شناسی و ساختار مفهومی از ویژگی ها و شایستگی های شرکای بالقوه سازمان مجازی و استفاده از آن در ایجاد یک سامانه مناسب برای انتخاب هوشمندانه شرکای سازمان مجازی به منظور اجرای پروژه های پژوهشی فناوری اطلاعات در این گونه سازمان ها از اهداف اصلی انجام این پژوهش است. از دلایل عمده در استفاده از هستان شناسی ها در مدل‎سازی و مدیریت ویژگی ها و شایستگی ها، حجم بالای اطلاعات، تنوع و ناهمگونی آن ها در سازمان ها است. از این رو هستان شناسی ها با توجه به ویژگی های منحصربه فردی خود می توانند در این راه یاری رسان مدیران محیط های پرورش سازمان های مجازی باشند. هستان شناسی ویژگی ها با قابلیت به‎کارگیری در تمامی محیط های پرورش سازمان های تحقیقاتی مجازی و هستان شناسی شایستگی ها با قابلیت به‎کارگیری در محیط های پرورش سازمان های مجازی با هدف پژوهش در حوزه معماری سرویس گرا و عامل ها، دو خروجی اصلی این پژوهش هستند. در توسعه این دو هستان شناسی از روش شناسی متوآنتولوژی و روش شناسی نیمه خودکار در توسعه هستان شناسی شایستگی ها که متناسب با قلمرو و اهداف ایجاد این دو هستان شناسی است، استفاده می شود. در نهایت با به‎کارگیری رویکرد گمز پرز، نتایج این دو فرآورده در حوزه ای خاص ارزیابی می شود.
    کلیدواژگان: هستان شناسی، محیط پرورش سازمان های مجازی، شایستگی ها، _ ویژگی ها
  • بیژن نهاوندی، رضا فرهی، سید علیرضا کزازی، نوید جعفری نژاد صفحه 169
    چیزی را که نتوانیم کنترل کنیم، نمی‎توانیم مدیریت نماییم و نیز چیزی را که نتوانیم اندازه‎گیری کنیم، نمی توانیم کنترل نماییم، از این‎رو تعیین مدلی جهت ارزیابی اثربخشی مدیریت دانش امری مهم و حیاتی است.هدف این پژوهش توسعه وگسترش مدلی به‎منظور ارزیابی اثربخشی مدیریت دانش در مراکز پژوهشی است. پس از مطالعه ادبیات موضوع و دریافت نظرهای متخصصان از طریق مصاحبه های عمیق و بررسی آن‎ها، سنجه های تاثیرگذار بر اثربخشی مدیریت دانش در مراکز پژوهشی استخراج شدند. در پژوهش حاضر داده ها بر اساس فرآیند تحلیل سلسله‎مراتبی توسعه یافته فازی به‎عنوان یک فرآیند تصمیم گیری چند شاخصه- تحلیل شده اند. در مجموع 34 زیر معیار در قالب 6 معیار اصلی جهت ارزیابی اثربخشی مدیریت دانش در مراکز پژوهشی تعیین شدند. نتایج تجزیه و تحلیل‎ها بیانگر این مطلب است که معیار «منابع انسانی» با کسب رتبه اول، بیشترین اهمیت را در ارزیابی اثربخشی مدیریت دانش در سازمان های پژوهشی دارد. در پایان از مدل مذکور برای ارزیابی اثربخشی مدیریت دانش در 9 مرکز پژوهشی ایران استفاده شد.
    کلیدواژگان: نظریه فازی، اثربخشی مدیریت دانش، سازمان‎های پژوهشی، سنجه‎های ارزیابی، فرآیند تحلیل سلسله‎مراتبی
|
  • Mehdi Abzari, Hassan Ghorbani, Khajeh Zadeh, Elmira Makinian Page 1
    In the present study, a number of Iranian IT professionals and electronic commerce managers are surveyed in order to investigate their viewpoints about the level of importance for determinant factors affecting the generation of trust among the Internet consumers. To accomplish this, a model, which is adopted from the existing models in the e-trust literature, is offered to represent the crucial factors and variables that influence the creation of trust in an e-commerce setting; then these factors and their components are weighted and rated by using Analytical Hierarchical Process (AHP) technique. At the end, based on the results of the analysis of data gathered by interviewing with IT and e-commerce experts and managers, the ranking of influential factors on building e-trust in terms of their level of importance includes: technological factors; institutional trust factors; information quality; transaction quality; consumers’ characteristics; and company competency.
  • Seyed Golamreza Jalali Naeeni, Saeed Yaghoubi, Fateme Pourdadashi Komachali Page 19
    Because of the newness of Information Technology (IT) and Internet in the world, and because of intrinsic constraint of multimedia and traditional news systems such as: newspaper, bulletin, radio and television in interactive communication, diffusion of news and information in Internet has possessed special situation. But it is possible sometimes that the use of internet doesn’t achieve anticipated and expected objectives for leaders of media. Because every media is appropriate to fulfill special objectives. Namely, sometimes using the Internet and occasionally using the mass media, can be efficient. In this article, it is tried with using stochastic process and adapting epidemic model for mass media behavior and also introducing a new mathematic method for analyzing Internet behavior concerning diffusion news in a period of time and the behavior of media is analyzed. Therefore, some features such as: the mean number of person hears news, the mean of time continues to hear news N-person, and other important parameters are studied.
  • Iman Raeesi Vanani, Mandana Farzaneh Page 37
    Websites have been considered as one of the most important means of communication among different stakeholders. Regarding this fact, the news websites have been taken into account as one of the most important types of websites since they provide the users with significant information providing capabilities and they also play a major role in creating and disseminating knowledge in the society. The design and utilization of such websites have been considered a significant challenge in the modern business environment. Making use of various services in building the news websites has a great impact in improving the quality and value of such websites and consequently, it causes a meaningful increase in the rate of website visits and returns. The main goal of this paper is to provide an appropriate solution for designing and analyzing the news websites with the use of the best combination of the effective, qualitative, and value-generating services. For this purpose and for increasing the quality of news websites, the most important services have been extracted and categorized. This categorization is based on the broad and deep investigation of the most utilized services of the top 50 news websites in the world. Consequently, the services and their role in creating added value have been evaluated and validated by the experts in the field. The presented model can be used by the news websites managers and administrators for designing more effective and efficient websites in order to better satisfy the demands of customers.
  • Taher Roshandel Arbatani, Ata Ghaffari, Habib Ebrahimpour Page 55
    Electronic government is a new concept that governments according to level of development implement in different ways. Utilizing informational systems in business sections has created potential context for developing electronic government. Customer relationship ‎management (CRM) is an important system in management that helps to develop electronic government and promote citizenship-based in organizations. There are a few studies about implementing customer relationship management in framework of electronic government. However, this article surveys electronic government in technical approach and supply chain, then it develops graphical model for implementing customer ‎relationship management in framework of electronic government. This survey is done with Delphi method and presents electronic-government model based on customer relationship management. It is surveyed with modular factors, flexibility and criterion definition. Finally, it develops suggestions for implementing customer relationship management in framework of electronic- government.
  • Khodakaram Salimifard, Salman Babaeezadeh Page 77
    University course timetabling problem is a serious challenge for the academic managers in each semester. Because of a vast number of constraints and the complexity of relationship among the constraints, the problem is known to be of hard class. In this paper, a decision support system is proposed to assist the decision makers in solving the university course timetabling. The proposed system produces a feasible and satisfactory solution. The system consists of four sub-systems (1) a database, (2) a dialogue component, (3) a process component, and (4) an optimization component. In order to implement the decision support system, the required software package is developed in C# and Microsoft Access database management system is also used. The optimization component utilizes graph coloring heuristics to solve the problem. The approach of the research is field study. The proposed decision support system has been applied to the faculty of humanities at the Persian Gulf University of Bushehr. Compared to the current methods, the results have shown that the proposed system has a better performance in terms of satisfying constraints, and saving time and money.
  • Sepehr Ghazinoory, Sedigheh Rezaeian, Hassan Fallah Page 93
    In the current age, the importance of using knowledge as a tool for creativity and innovation at national level is considerable. Furthermore, it would be taken into consideration as strategic need in the competition among different countries. Hence in this paper, a new knowledge strategic management framework was developed with emphasizing on knowledge based innovation, upon up studying knowledge management models, knowledge strategic management, innovation and innovation knowledge (knowledge based innovation). Developing new conceptual model was done on the basis of comprehensive review of knowledge management literature which applys in innovation management. The presented model has two layers including five main stages: knowledge based innovation and business alignment, vision and mission, gap analysis, defining goals based upon innovation needs in each of the knowledge areas, road map planning, and finally monitoring achievement of the goals. For validation of the framework, the components of the knowledge strategic management models were gathered and examined by a questioner, then in the next step using T statistics test, significant of the criteria (which explored from literature) was measured by SPSS software, finally with a new advance multi criteria decision making method which is called evidential reasoning based on 17criteria, importance of current models and proposed model were compared and ranking accomplished. Results indicate that the providing model obtain higher points among others.
  • Aryan Gholipour, Hatef Rasouli Page 115
    IT development and its ease of use have caused the organizations to equip their processing and operations through IT. It has been over a century that performance assessment has been a significant issue for management and actually has been performed in different ways. The current study aims to discover the effect of e-mail on performance assessment. Therefore, mixed method has been used. The research method for the first step is qualitative and then survey method (quantitative) has been used for the second step. Research sample consists of 15 professors and PhD students for the qualitative study and 180 people are taken for quantitative study. The method of Data gathering was snowball sampling and has been simple random survey. Data of Qualitative research identifies 8 major themes and quantitative data analysis is 64% of variance, using the exploratory analysis. The results show that performance assessment affected by IT and its deficiencies are interpreted from the point of technology. Lack of non-verbal communication and body language fluctuates the assessment and causes misunderstandings. The current paper states that nowadays IT, specially e-mail, is getting so popular in universities, and is one of the effective factors on multi dimensional student assessment, however the issue is not important for the professors and they do not care much.
  • Abbas Monavvarian, Mehdi Kheirandish, Nasser Asgari Page 133
    With advent of knowledge era, the evolution of organizational dimensions has found new aspects. The effectiveness of knowledge management requires special structural, cultural, technological and human perquisites. The primary purpose of the research is to investigate the appropriate structural factors corresponding with knowledge management approach in organization. The current situation of the statistical population will be studied regarding these factors and components. The population of the research consists of managers and senior experts of the NIOPDC. Classified accidental method is used to determine the sample of this research. Data collection is done by in-person questionnaire and Survey. The research method is descriptive. Results indicate that the identified structural factors have significant effects on knowledge management. There are meaningful difference between the existing and the appropriate situation of foregoing factors. Finally, according to research findings, some suggestions are presented to scientific society and organizations.
  • Shohreh Mehrasa, Ali Moeini, Kambiz Badie, Abbas Asosheh Page 151
    In this article, the ontology based approach for modeling and management of profiles and competencies in virtual organization breeding environment (VBE) is presented. The main aim of creating the profile and competency ontology of VBE participants is utilizing them in the development of the intelligent agent for choosing the best partners in order to perform the research projects in the information technology (IT) domain. Large amount of information, diversity and dissimilarity of profiles and competencies justify the use of ontology for modeling and management. Thus, ontology with the unique characteristics can assist VBE cooperators to administer these breeding environments. The main contributions of this paper are: producing profile ontology by the capability of applying it in all research VBEs, and producing competency ontology with the aim of applying it in the VBEs whose goal is studying and probing in service oriented architecture and agents domain. Methontology and semi -automated methodology in competency ontology development proportional with the domain and goals of ontology are two methodologies used in creating profile and competency ontology. Eventually, for evaluating results, Gomez-Perez approach is used.
  • Bijan Nahavandi, Reza Farahi, Seyed Alireza Kazzazi, Navid Jafarinezhad Page 169
    Since we cannot manage what we cannot control, and we cannot control what we do not measure, the measurement of knowledge management (KM) effectiveness is a very important issue. This study aims at developing a methodology to evaluate the KM effectiveness under fuzziness in research organizations. In order to develop such a methodology and to define measures of KM effectiveness, first the relevant literature were studied thoughtfully, in the next step, the opinions of the experts, specialists, scholars and professionals in IT and KM systems and senior managers in Iran’s research organizations were gathered through in-depth interview and consultation. Linguistic data that people use in their judgments may result in ambiguities. To decrease these ambiguities, linguistic terms based on the extent fuzzy analytic hierarchy process (FAHP) - as a multi-attribute decision making approach- are used in this study. 34 measures, which are the major variables to evaluate the KM effectiveness, have been defined under six main measures: Human resources, leadership and organizational structure, knowledge creation and acquisition, knowledge storage and security, knowledge sharing, and knowledge utilization and updating. The results indicate that “human resources” is the most important measure. The other 5 criteria in order of importance are the “Knowledge Sharing”, “Leadership and Organizational Structure”, “Knowledge Utilization and Updating”, “Knowledge Creation and Acquisition” and “Knowledge Storage and Security”. Finally, to test validity and reliability of the proposed framework, we have used this framework to evaluate the KM effectiveness in 9 of Iran’s research organizations.