فهرست مطالب

نشریه پژوهش در پزشکی
سال سی و پنجم شماره 2 (پیاپی 138، تابستان 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/08/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فرشته کمانی، سید سجاد محمدی، محسن حسن زاده، صبا توسلی، علی اشجعی صفحه 75
    سابقه و هدف
    در سال های اخیر اسفنکتروتومی شیمیایی با استفاده از روش های گوناکونی از جمله تزریق سم بوتولینیوم، به عنوان روش مؤثر در درمان فیشر آنال مزمن مطرح شده است. هدف از این مطالعه مقایسه اثر تزریق سم بوتولینیوم با اسفنگتروتومی در درمان بیماران مبتلا به فیشر آنال مزمن می باشد.
    روش بررسی
    در یک کارآزمایی بالینی آینده نگر تصادفی، 19 بیمار تحت عمل جراحی اسفنکتروتومی قرار گرفتند و 21 بیمار با تزریق سم بوتولینیوم به میزان 30 واحد منقسم در 3 سرنگ انسولین جداگانه (هر کدام حاوی 10 واحد سم بوتولینیوم) به صورت تزریق داخل اسفنکتر داخلی مقعد در قدام و طرفین مقعد، درمان شدند و در یک دوره پیگیری 6 ماهه از نظر التیام و بی اختیاری مدفوع و گاز بررسی و با آزمون کای دو مورد قضاوت آماری قرار گرفتند.
    یافته ها
    میزان التیام کامل فیشر در هفته دوم تا ماه ششم در گروه بوتاکس به ترتیب 33/3، 76/2، 85/7 و 85/7 درصد و در گروه اسفنکتروتومی به ترتیب 47/4، 89/5، 100 و 94/7 درصد بود (4/0>p). در هیچ یک از بیماران دو گروه بی اختیاری مدفوع مشاهده نشد. بی اختیاری به گاز نیز در هفته دوم تا ماه ششم در گروه بوتاکس به ترتیب 38/1، 19، 4/8 و صفر درصد و در گروه اسفنکتروتومی به ترتیب 63/2، 31/6، 26/3 و 21/1 درصد بود. بی اختیاری به گاز تنها در ویزیت ماه ششم از تفاوت آماری معنی-داری برخوردار بود (04/0=p).
    نتیجه گیری
    اسفنکتروتومی شیمیایی با تزریق سم بوتولینیوم به میزان 30 واحد در 3 نقطه از اسفنکتر روشی کار آمد و کم عارضه در درمان فیشر مزمن مقعدی است. به همین دلیل این روش درمانی به عنوان گام نخست درمانی در بیماران مبتلا به فیشر مزمن پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: سم بوتولینیوم، فیشر آنال مزمن، اسفنگتروتومی داخلی مقعد
  • امیر سیاهپوش، فرشته گل فخرآبادی، فاطمه جورکش صفحه 81
    سابقه و هدف

    خرما (Phoenix dactylifera L.) مهم ترین منبع غذایی انسان های ساکن در مناطق بیابانی و نیمه بیابانی می باشد. میوه ها حاوی درصد بالایی کربوهیدرات، چربی، نمک و مواد معدنی، پروتئین، ویتامین و همچنین مقادیر قابل توجهی فیبرهای غذایی و ترکیبات پلی فنلی می باشند. با توجه به اهمیت آنتی اکسیدانی آنها و مطالعات محدود در مورد ظرفیت آنتی اکسیدانی خرمای ایران، دراین مطالعه اثرات آنتی اکسیدانی عصاره های متانولی و آبی خرما (واریته دیری) مورد بررسی قرار گرفت.

    روش بررسی

    تحقیق به روش تجربی انجام گرفت. میوه های خرما (واریته دیری) از شهر آبادان واقع در استان خوزستان جمع آوری و عصاره متانولی و آبی به روش ماسراسیون تهیه گردید. تست های DPPH، TEAC و FRAP برای ارزیابی اثرات ضد رادیکال عصاره ها استفاده شد. میزان ترکیبات پلی فنلی عصاره ها به روش فولن سیوکالتو تعیین گردید و ظرفیت آنتی اکسیدانی عصاره های آبی و متانولی میوه خرما در سه تکرار گزارش شد.

    یافته ها

    در تست DPPH، IC50 عصاره متانولی و آبی به ترتیب 65/4 میلی گرم بر میلی لیتر و 61/76 میکروگرم بر میلی لیتر به دست آمد. عدد TEAC عصاره متانولی و آبی در دقیقه 6، 39/9 و 06/9 بوده و میزان EC1 در روش FRAP 36/5 و 01/2 میلی گرم بر میلی لیتر برای عصاره ها به دست آمد. میزان ترکیبات پلی فنلی عصاره متانولی 77/3 و عصاره آبی 42/17میلی گرم معادل اسید تانیک بر گرم عصاره خشک تعیین گردید.

    نتیجه گیری

    عصاره متانولی و آبی میوه خرما درای اثرات آنتی اکسیدانی می باشند. عصاره آبی در تمام تست های بکار رفته دارای اثرات آنت اکسیدانی بهتری بوده که احتمالا می تواند به دلیل میزان ترکیبات پلی فنلی بیشتر عصاره آبی باشد.

    کلیدواژگان: میوه خرما، Phoenix dactylifera، FRAP، TEAC، DPPH
  • اکرم عیدی، سمیه علمافر، جلال زرین قلم، شمسعلی رضازاده، مریم عیدی صفحه 87
    سابقه و هدف

    نه تنها دانه خشک درخت گردو، بلکه میوه سبز گردو، پوسته گوشت دار، پوست درخت، پوست سبز میوه و برگ های آن در صنایع آرایشی و دارویی کاربرد دارند. در تحقیق حاضر، اثر محافظتی عصاره اتانولی برگ گردو در مسمومیت کبدی ناشی از تتراکلرید کربن در موش های صحرایی مورد بررسی قرار گرفت.

    روش بررسی

    در این تحقیق تجربی، 36 موش صحرایی نر بالغ در 6 گروه در مدت 28 روز به صورت خوراکی با دوزهای مختلف عصاره برگ گردو (50، 100، 200 و 400 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن) روزانه تیمار شدند و هم زمان تتراکلریدکربن (50% به نسبت 1:1 رقیق شده با روغن زیتون، 1 میلی لیتر بر کیلوگرم وزن بدن به صورت درون صفاقی) را دو بار در هفته دریافت نمودند. سپس سطوح آلانین آمینوترانسفراز، آسپارتات آمینوترانسفراز، آلکالین فسفاتاز و پروتئین تام در سرم اندازه گیری گردید و با آزمون ANOVA مورد قضاوت آماری قرار گرفت.

    یافته ها

    تیمار تتراکلریدکربن سبب افزایش سطح سرمی آلانین آمینوترانسفراز، آسپارتات آمینوترانسفراز و آلکالین فسفاتاز در موش ها گردید (01/0>p). تیمار با عصاره اتانولی برگ گردو موجب میزان کاهش شاخص های فوق گردید (01/0>p).

    نتیجه گیری

    عصاره الکلی برگ گردو می تواند کبد را در برابر آسیب اکسیداتیو ناشی از تتراکلریدکربن محافظت نماید و این اثر حفاظتی کبدی احتمالا در برطرف نمودن تغییرات ایجاد شده در آنزیم های سمیت زدا و آنتی اکسیدان و جاروب کردن رادیکال های آزاد موثر است.

    کلیدواژگان: گردو، Juglans regia L، _ تتراکلریدکربن، سمیت کبدی، محافظت کبدی، موش صحرایی
  • مهدی بهدانی، مرتضی کریمی پور، حسین خان احمد، نادر اسدزاده، کیهان آزادمنش، علیرضا خبیری، مهدی حبیبی انبوهی، سیروس زینلی صفحه 93
    سابقه و هدف

    بخشی از آنتی بادی های شتر فاقد زنجیره سبک هستند و ناحیه اتصال به آنتی ژن در این نوع از آنتی بادی ها تنها دارای یک دومین می باشد. یکی از پروتئین های درگیر در آنژیوژنز گیرنده 2 فاکتور رشد سلول های آندوتلیال عروق (VEGFR-2) است که در تومورهای مختلف افزایش دارد و بررسی آن در سطح سلول ها با آنتی بادی در تحقیقات انجام می گیرد.

    روش بررسی

    دو شتر نر توسط آنتی ژن VEGFR-2 ایمن شدند. برای بررسی ایمن شدن شترها تست الایزا انجام گرفت. آنتی بادی-های شتری توسط ستون های کروماتوگرافی پروتئین A و G تخلیص گردیدند. از آنتی بادی های پلی کلونال جدا شده در تست الایزا بر پایه سلول (Cell-based ELISA) جهت بررسی میزان بیان پروتئین VEGFR-2 در سطح سلول های 293/KDR، HUVECs و A431 مورد استفاده قرار گرفت.

    یافته ها

    در تست الایزا، سرم شترها تا رقت 12800/1 پاسخ دادند. آنتی بادی های تک زنجیره ای توسط ستون های افینیتی کروماتوگرافی جدا شدند و در SDS-PAGE تایید شدند. در تست الایزا بر پایه سلول (Cell-based ELISA)، سلول 293/KDR نسبت به سلول HUVECs جذب نوری بالاتری داشت و در مقابل سلول A431 جذب نوری کمتری را نشان داد که دلیل آن عدم حضور VEGFR-2 در سطح این سلول می باشد.

    نتیجه گیری

    آنتی بادی پلی کلونال تک زنجیره ای می تواند در طراحی کیت الایزا برای تشخیص شکل محلول این پروتئین، استفاده در فلوسیتومتری برای تشخیص سلول های بیان کننده این گیرنده، انجام وسترن بلاتینگ و ایمنوهیستوشیمی بر روی بافت ها استفاده شود.

    کلیدواژگان: شتر، آنتی بادی تک زنجیره ای، آنتی بادی پلی کلونال، گیرنده 2 فاکتور رشد سلول های آندوتلیال عروق
  • محمد اسد پور پیرانفر، محمد اسماعیل قیداری، محمدرضا بیرانوند، مرسده کروندی، منوچهر بهنیا، محبوبه خلیلی گرکانی صفحه 99
    سابقه و هدف
    اندکس مقاومت عروق ریوی (PVR)، متغیر همودینامیک مهمی در تعیین تکلیف بیماری های قلبی– ریوی است که طریق اکوکاردیوگرافی هم اندازه گیری می شود. هدف از این مطالعه بررسی رابطه پارامترهای اکوکاردیوگرافیک عملکرد بطنی با PVR بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه، در 40 بیمار، میانگین مقاومت عروق ریوی (PVR) با اندکس های عملکرد بطنی (LVEF)، عملکرد دیاستولیک بطن چپ و فشار سیستولیک شریان پولمونر (SPAP) توسط آزمون رگرسیون خطی و اندکس TAPSE بطن راست با میانگین PVR توسط آزمون من – ویتنی با استفاده از نرم افزار آماری SPSS Ver.15 بررسی شدند.
    یافته ها
    میانگین PVR با افزایش TAPSE با حدمرزی 8/1 به طور معنی داری کاهش یافت (026/0P=). SPAP (Mean PAP>25 mmHg) به طور معنی داری باعث افزایش PVR شد (0001/0>P). بررسی رابطه بین LVEF و PVR نشان داد که با افزایش EF، PVR به طور معنی داری کاهش می یابد (004/0=P). بررسی میانگین PVR در گروه های با اختلال عملکردی دیاستولیک بطن چپ نشان داد که میانگین PVR در گروه با الگوی محدود شدگی به طور معنی داری بیشتر از گروه طبیعی بود (0001/0>P).
    نتیجه گیری
    اندازه گیری اندکس های عملکرد بطنی راست و چپ به دست آمده توسط اکوکاردیوگرافی، ابزار مطمئن و قابل دسترسی برای تخمین و پایش PVR م باشد. به دلیل اهمیت اندازه گیری مقاومت عروق ریوی در روند درمان بیماری های قلبی- عروقی و در ضمن سادگی، در دسترس بودن و غیر تهاجمی بودن اکوکاردیوگرافی، پیشنهاد می شود که از این روش به عنوان روشی قابل دسترس برای تعیین PVR و شاخصی جهت تخمین پیش آگهی استفاده شود.
    کلیدواژگان: مقاومت عروق ریوی، کسر جهشی بطن چپ، فشار سیستولیک شریان پولمونر، عملکرد دیاستولی بطن چپ، اکوکاردیوگرافی
  • زهرا شهاب، مریم بنانچ، مرتضی پیری *، مریم سادات شاهین، محمدرضا زرین دست صفحه 106
    سابقه و هدف

    اضطراب یک حالت روانشناختی و فیزیولوژیکی می باشد که با تغییرات بدنی، هیجانی، شناختی و رفتاری شناسایی می شود. اضطراب واکنش طبیعی نسبت به استرس است، اما وقتی شدید می شود اختلال اضطرابی نامیده می شود. در این مطالعه برهمکنش احتمالی بین نیکوتین و سیستم نیتریک اکساید هیپوکامپ پشتی در زمینه رفتار شبه اضطرابی بررسی شده است.

    روش بررسی

    این مطالعه تجربی بر روی 230 موش سوری نر NMRI انجام شد. موش ها با تزریق درون صفاقی کتامین هیدروکلراید، به علاوه زایلزین بی هوش شدند و سپس در دستگاه استریوتاکسی قرار داده شدند. دو کانول در ناحیه هیپوکامپ پشتی قرار داده شد. تست ماز بعلاوه ای شکل مرتفع برای سنجش رفتارهای شبه اضطرابی مورد استفاده قرار گرفت. آنالیز واریانس یکطرفه (ANOVA) و به دنبال آن تست LSD برای تحلیل داده ها استفاده شد.

    یافته ها

    تزریق درون صفاقی نیکوتین (5/0 میلی گرم برکیلوگرم؛ 05/0>P) یا تزریق دوطرفه L آرژنین (1 میکروگرم بر موش؛ 05/0>P) و L-NAME (5 نانوگرم بر موش؛ 01/0>P) به هیپوکامپ پشتی باعث القاء اثرات اضطراب زا شد. تزریق درون صفاقی مقدار کم نیکوتین (1/0 میکروگرم بر کیلوگرم) قبل از مقادیر مختلف L آرژنین یا L-NAME اثرات اضطراب زای L آرژنین یا L-NAME را مهار کرد.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد که نه تنها هر دو سیستم نیتریک اکساید و نیکوتینی استیل کولین در تعدیل اضطراب در هیپوکامپ پشتی موش های کوچک آزمایشگاهی نقش دارند، بلکه بین آنها برهمکنش پیچیده ای نیز وجود دارد.

    کلیدواژگان: نیکوتین، نیتریک اکساید، رفتار اضطرابی، هیپوکامپ پشتی، موش کوچک آزمایشگاهی
  • هادی کاظمی، داود یادگاری نیا *، حسن راشکی صفحه 114
    سابقه و هدف

    با توجه به کاهش AntiHBS با گذشت زمان و نیز شیوع بالای تماس با سر سوزن در بیمارستان ها که منجر به دریافت بی مورد واکسن و ایمونوگلوبولین می گردد، این تحقیق به منظور تعیین سطح AntiHBS خون کارکنان بیمارستان خاتم-الانبیا در سال 1389 انجام شد.

    روش بررسی

    در این مطالعه مقطعی، 530 نفر از کارکنان بیمارستان بررسی شدند. با استفاده از کیت آزمایشگاهی Microwen ELISA و به روش آنزیمی ایمونواسی در محیط جامد و به کمک آنزیم نشان دار، سطح سرمی Anti HBS تیتر شد و میزان واقعی آن برآورد و نقش عوامل همراه با آزمون کای دو و E- test مورد قضاوت آماری قرار گرفت. آنتی بادی بیشتر از mIu/mL 10، پاسخ مناسب به واکسن در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    78 نفر (7/14 درصد) میزان آنتی بادی کمتر از حد طبیعی، 229 نفر (2/43 درصد) پاسخ دهی پایین و 223 نفر (1/42 درصد) آنتی بادی بالاداشتند. میانگین میزان آنتی بادی در 27 نفری که واکسن دریافت نکرده بودند 5/9، در 7 نفری که یک بار واکسن گرفتند 6/86 و در 32 نفری که دو بار واکسن گرفتند 160، در 276 نفری که سه بار واکسن زدند 192 و در 58 نفری که بیش از سه بار واکسن گرفتند 321 بود (001/0=p).

    نتیجه گیری

    واکسن تجویزی به کارکنان بیمارستانی مطالعه ما از سطح ایمنی زایی قابل قبولی برخوردار است. به نظر می رسد افزایش بیشتر از سه بار واکسن هپاتیت B در کارکنان مراکز بهداشتی درمانی با سطح بالاتری از آنتی بادی هپاتیت B همراه باشد.

    کلیدواژگان: واکسن هپاتیت B، آنتی بادی علیه هپاتیت B، کارکنان مراکز بهداشتی درمانی
  • حسین گودرزی، سیما سادات سید جوادی، مهدی گودرزی صفحه 119
    سابقه و هدف

    لژیونلا پنوموفیلا یکی از 4 دلیل عمده پنومونی اکتسابی از جامعه و عامل بیش از 95 درصد پنومونی لژیونلایی است. جداسازی عامل ایجاد کننده پنومونی از نمونه های خلط و ادرار با کشت، فرایندی بسیار زمان بر می باشد. از طرفی، بعضی از گونه های لژیونلا با وجود زنده ماندن در نمونه های بالینی در محیط کشت قادر به رشد نمی باشند. هدف از این مطالعه، جداسازی لژیونلا از نمونه های خلط با روش های کشت، ایمنوفلورسانس مستقیم و PCR است.

    روش بررسی

    در این تحقیق توصیفی، از 210 بیمار مشکوک به پنومونی لژیونلایی نمونه خلط تهیه شد. نمونه ها از بیمارستان های آموزشی درمانی کودکان شهر تهران جمع آوری شد. نمونه ها بر روی محیط اختصاصی لژیونلا (BCYE) کشت داده شدند. تست ایمنوفلورسانس مستقیم بر روی نمونه های خلط انجام و تمامی نمونه ها با استفاده از پرایمرهای اختصاصی ژن mip با روش PCR ارزیابی شدند.

    یافته ها

    از 210 کودک مبتلا به عفونت های حاد تنفسی، 12 نمونه (7/5 درصد) از نظر ابتلا به لژیونلا مثبت بودند. از 12 مورد مثبت مربوط به نمونه های خلط، 3 مورد با کشت و 5 مورد با DFA و 9 مورد با PCR شناسایی شدند.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد که حساسیت و سرعت روش PCR بسیار بیشتر از کشت و ایمنوفلورسانس مستقیم در نمونه های خلط برای شناسایی لژیونلا پنوموفیلا است. بنابر این روش PCR می تواند روش مناسبی جهت شناسایی و جداسازی لژیونلا از نمونه های خلط باشد.

    کلیدواژگان: لژیونلا پنوموفیلا، DFA، PCR
|
  • Fereshteh Kamani, Seyed Sajjad Mohammadi, Mohsen Hassanzadeh, Saba Tavassoli, Ali Ashjae Page 75
    Background
    Lateral sphincterotomy is the standard treatment for chronic anal fissure. In recent years, chemical sphincterotomy by several pharmacological agents, i.e. botulinum toxin, nifedipin, glyceryl trinitrate, has been used as alternative treatment. The objective of this study was to compare the results of botulinum toxin injection with lateral sphincterotomy in patients with this condition.
    Methods
    In this trial 40 patients were randomized into two groups; 19 patients underwent surgical sphincterotomy and 21 cases were treated with injections of 30 units of botulinum toxin into the internal sphincter at 3 different sites (anterior and lateral). Patients were followed for up to 6 months to appraise the results.
    Results
    There was no significant difference in sex, age, duration of symptoms and anatomical variability of the disease between two groups. The frequency of healing on follow-up visits in the Botox group at 2 weeks, 2 months, 4 months and 6 months was respectively 33.3%, 76.2%, 85.7% and 85.7% and in the sphincterotomy group it was 47.4%, 89.5%, 100% and 94.7%, respectively (p>0.4). None of patients in either groups developed fecal incontinence. The frequency of incontinence to flatus in follow-up visits in Botox group was respectively 38.1%, 19%, 4.8% and 0% and in sphincterotomy group it was respectively 63.2%, 31.6%, 26.3% and 21.1%. The difference in the frequency of flatus incontinence was only statistically significant at the 6th month visit (p=0.04).
    Conclusion
    Chemical sphincterotomy with injection of 30 units of Botox into the internal sphincter at 3 sites is an effective treatment for chronic anal fissure and accompanied by fewer complications. It is suggested as the primary step in treatment of chronic fissure with surgical sphincterotomy reserved for refractory cases.
  • Amir Siahpoosh, Fereshteh Gol Fakhrabadi, Fatemeh Jorkesh Page 81
    Background

    The Date palm (Phoenix dactylifera L.) is considered an important source of food for both humans and animals in arid and semi-arid regions. The fruits contain a high percentage of carbohydrate, fat, salts and minerals, protein, vitamins and a high percentage of dietary fiber and poly phenol compounds. This study was carried out to evaluate the antioxidant capacity of methanol and aqueous water extracts from date palm fruit cultivar Dayri, cultivated in Iran.

    Methods

    Date fruits (Phoenix dactilyfera var dayri) were collected from Abadan in Khozestan. Methanol and aqueous extracts were prepared from fruits by maceration method. DPPH, TEAC and FRAP method were used to evaluate radical scavenging capacity of extracts. Total phenolic content was determined by the Folin–Ciocalteu method.

    Result

    In DPPH assay IC50 of methanol and aqueous extracts were 4.65 mg/ml and 76.61 µg/ml. TEAC values of methanol and aqueous extracts in 6 min were 9.39 and 9.06. The EC1 of FRAP assay were 5.36 and 2.01 mg/ml. Total phenolic contents of methanol extracts was 3.77 mg of equivalent Tannic acid ⁄g dried extract and 17.42 mg for aqueous extract.

    Conclusion

    Methanol and aqueous extracts of Date palm fruit have Antioxidant activity. In all tests, aqueous extracts extract had higher antioxidant activity. The higher activity of the aqueous fraction may be attributed to the presence of higher phenolic content.

  • Eidi Akram, Somayeh Olamafar, Jalal Zaringhalam, Shamsali Rezazadeh, Maryam Eidi Page 87
    Background

    Walnut (Juglans regia L.) is widely distributed all over the world. Dry seeds, (nuts), as well as green walnuts, shells, bark, green husks (epicarps) and leaves, have all been used in the cosmetic and pharmaceutical industries. In the present study, hepatoprotective potential of ethanolic extract of walnut leaves was investigated against carbon tetrachloride (CCl4) induced liver damage in rats.

    Methods

    This experimental study was done on 36 rats divided into six groups. Adult male rats were orally administered different doses of walnut extract (50, 100, 200 and 400 mg/kg bw/daily) along with CCl4 (50% CCl4, in olive oil, 1 ml/kg, intrapertioneally) twice a week for 28 consecutive days. Biochemical parameters like alanine amino transferase, aspartate amino transferase, alkaline phosphatase and total protein levels in the serum were determined. Statistical analysis was carried out using ANOVA test.

    Results

    Administration of CCl4 increased the serum levels of alanine aminotransferase, aspartate aminotransferase and alkaline phosphatase (p<0.01). Treatment with the ethanolic extract of walnut leaves significantly decreased the above parameters (p<0.01).

    Conclusion

    Ethanolic extract of walnut leaves could protect liver against the CCl4-induced oxidative damage in rats, and this hepatoprotective effect might be due to modulation of toxic and oxidant enzymes and also to the scavenger effect on free radicals.

  • Mahdi Behdani, Morteza Karimipour, Hossein Khanahmad Shahreza, Nader Asadzadeh, Keyhan Azadmanesh, Alireza Khabiri, Mehdi Habibi Anbohi, Sirous Zeinali Page 93
    Background

    In molecular approach, serum of camel contains a unique type of antibodies devoid of light chains since the light chain is missing, the heavy-chain antibodies should bind their antigen by one single domain, the variable domain of the heavy immunoglobulin chain. Vascular endothelial growth factor receptor-2 (VEGFR-2) is one of the important proteins in angiogenesis which over-expressed in many types of tumors.

    Methods

    Two male dromedaries (Camelus dromedarius) were immunized against VEGFR-2. ELISA was used to evaluate the immunization process. Camel immune sera were fractionated with protein A and G affinity chromatography. Heavy chain antibodies tested for its specific reactivity in cell-based ELISA in recognition of VEGFR-2 on the cell surface of three cell lines; 293/KDR, HUVECs and A431.

    Results

    In ELISA test, the camel sera in 1/12800 dilution had the acceptable results. Furthermore, cell-based ELISA demonstrated that the polyclonal heavy chain antibodies bind to VEGFR-2 in 293/KDR and HUVECs cell lines.

    Conclusion

    Single chain polyclonal antibodies against VEGFR-2 can be used for detection of soluble form of this protein by ELISA, and also flowcytometry, western blotting and immunohistochemistry.

  • Mohammad Asadpour Piranfar *, Mohammad Esmaeel Gheydari, Mohammad Reza Beyranvand, Mersedeh Karvandi, Manouchehr Behnia, Mahboobeh Khaliligorgan Page 99
    Background
    Pulmonary vascular resistance (PVR) index is an important hemodynamic variable in determining the severity of cardiopulmonary diseases. This study was done to define the relationship of echocardiographic parameters of ventricular function with PVR.
    Methods
    Mean PVR of 40 patients with cardiac disease was compared with the left ventricle diastolic function indices (LVEF) and the Systolic Pulmonary Arterial Pressure, (SPAP). Results were analyzed by Linear Regression Test; also right ventricle TAPSE index was compared with mean PVR by Mann- Whitney Test, using SPSS Ver. 15.
    Results
    The comparison between PVR and TAPSE showed that the mean PVR reduces significantly with increase of TAPSE (cut off point 1.8; p= (0.0 26). The study of the relation between SPAP and PVR made it clear that an increase in SPAP (mean PAP>25 mmHg) will cause the PVR to increase significantly (P<0.0001). The study of LVEF and PVR showed that PVR decreases significantly parallel with an increase in EF (P= 0.004). The study of mean PVR in LV Diastolic dysfunction groupings showed that the mean PVR difference in Restrictive Pattern was significantly higher than the Normal grouping (P<0.0001)
    Conclusion
    Measurement of right and left ventricles function indices by echocardiography is a reliable and accessible instrument for PVR estimation and monitoring. Noting the significance of PVR measurement in the process of treating cardiovascular diseases, we recommend use of echocardiography as a simple, accessible and noninvasive method for determining PVR, and an also as an index for estimating prognosis.
  • Zahra Shahab, Maryam Bananej, Morteza Piri, Maryam-Sadat Shahin, Mohammad Reza Zarrindast Page 106
    Background

    Anxiety is a psychological and physiological state characterized by somatic, emotional, cognitive, and behavioral components. Anxiety is considered to be a normal reaction to stress, however excessive anxiety results in anxiety disorder. In this study, we investigated the possible interaction between nicotine and nitric oxide system of the dorsal hippocampus on anxiety-like behavior in mice.

    Methods

    This experimental study was performed on 230 male NMRI mice. Mice were anesthetized with intra-peritoneal injection of ketamine hydrochloride, plus xylazine and then placed in a stereotaxic apparatus. Two stainless-steel cannulae were placed in the CA1 region of hippocampus. Nicotine (0.5 mg/kg) was injected intraperitoneally; L-arginine (1 µg/mouse) and L-NAME 50 ng/mouse was instilled in the cannulae; The elevated plus-maze test was used to test for anxiety-like behaviors. One-way analyses of variance (ANOVAs) followed by LSD test, were used for analysis of the data.

    Results

    Intraperitoneal injection of nicotine or bilateral intra-dorsal hippocampal injections of L-arginine and L-NAME induced anxiogenic effects, p<0.05, p<0.05, p<0.01, respectively. Intraperitoneal injection of lower dose of nicotine (0.1 mg/kg) before different doses of L-arginine or L-NAME inhibited anxiogenic effects of L-arginine or L-NAME.

    Conclusion

    It seems that both nitric oxide and nicotinic cholinergic systems play a part in the modulation of anxiety in the dorsal hippocampus of mouse; however the interaction between these two systems is complex.

  • Hadi Kazemi, Davood Yadegarynia, Hassan Rashk Page 114
    Background

    Hepatitis B is one of the most prevalent chronic and persistent hepatitis infections which may lead to chronic hepatitis and hepato-cellular carcinoma. Since hospital personnel are more susceptible to hepatitis B this study was done to determine the relation between number of hepatitis B vaccinations and the presence of anti HBS antibody in personnel working in a large hospital in Tehran.

    Methods

    This was a cross-Sectional study conducted in 2010 on 530 personnel working in Khatam-ol-Anbiya Hospital. Blood samples were collected from the subjects selected through convenience sampling and the level of anti-HBS antibody checked: antibody levels >10 mIU/ml were considered to be protective.

    Results

    Antibody levels were less than the stated cut-off in 78 individuals, (14.7%). Mean antibody levels were 9.5 mIU/ml in the 27 unvaccinated persons; 86.6 mIU/ml in 7 individuals who had received the vaccine only once; 160 mIU/ml in the 32 who had been vaccinated twice; 192 mIU/ml after 3 doses of the vaccine in 276 persons and in the 58 subjects who had received >3doses, the mean level of the antibody was 321 mIU/ml, (p=0.001).

    Conclusion

    Anti-HBS antibody levels show a significant rise after repeated vaccinations.

  • Hossein Goudarzi, Simasadat Seyedjavadi, Mehdi Goudarzi Page 119
    Background

    Community acquired pneumonia (CAP) is the main cause of mortality and morbidity world wide. Legionella pneumophila is identified as the fourth agent that causes CAP. The aim of this study was to define the prevalence of L. pneumophila among hospitalized children by culture, direct immune-fluorescence, (DFA) and PCR.

    Methods

    In this study 210 sputum samples were collected from hospitalized children diagnosed with CAP. Samples were cultured on selective buffered charcoal-yeast extract agar (BCYE). Existence of L. pneumophila among sputum samples was confirmed by culture, direct immune-fluorescence and PCR.

    Results

    Our results for 210 hospitalized children showed that the sputum of 12 children, (5.7%) with acute respiratory infections was positive for L. pneumophila. Of the 12 positive samples 3, (25%) were detected by culture; 5 by DFA, (41.6%); and 9 by PCR, (75%).

    Conclusion

    PCR is more sensitive than culture and DFA for detection of Legionella pneumonia in sputum samples.