فهرست مطالب

پیاورد سلامت - سال پنجم شماره 1 (بهار 1390)

مجله پیاورد سلامت
سال پنجم شماره 1 (بهار 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/08/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • احمد براتی مارنانی، حانیه سادات سجادی، محمود کیوان آرا صفحه 10
    زمینه و هدف
    منشور سنتی بیمارستان که بیشترین تاکید را بر بهره وری داشته است، با منشوری جایگزین گردیده که مسائل محیطی و اجتماعی را در دستور کار مدیران قرار می دهد. براین اساس مدیران امروزی برای موفقیت باید نه فقط محیط داخل بیمارستان که محیط بیرونی آن را نیز در نظر داشته باشد. این مطالعه به تعیین میزان مسئولیت پذیری اجتماعی بیمارستانها پرداخته است.
    روش بررسی
    مطالعه توصیفی تحلیلی حاضر به صورت مقطعی در سال 1389 انجام گرفت. مدیران بیمارستانهای شهر اصفهان جامعه آماری این بررسی را تشکیل دادند(21=n). ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته ای بود که روایی محتوایی و پایایی آن به ترتیب با استفاده از نظرات استادان و کارشناسان متخصص و محاسبه ضریب آلفاکرونباخ (95/0) تایید شد. تحلیل داده ها با استفاده از بسته آماری SPSS ویرایش 16 و آزمون فرضیه ها با آزمون های t مستقل، ANOVA و ضریب اتا انجام گردید. بیشترین میانگین امتیاز 100 بود.
    یافته ها
    میانگین امتیاز مسئولیت پذیری اجتماعی بیمارستانهای موردمطالعه 6/68 به دست آمد. میانگین امتیاز بعد رهبری و فرایندهای درونی 2/72، بازار 70، جامعه و کشور 8/67، محیط زیست 4/67 و محیط کار 2/66 بود. بین میزان مسئولیت پذیری اجتماعی و نوع مالکیت و فعالیت بیمارستان رابطه معنی داری وجود نداشت (05/0
    نتیجه گیری
    میزان مسئولیت پذیری اجتماعی بیمارستانها در حد متوسط بود. پیشنهاد می شود به منظور افزایش این میزان، بیمارستانها بهبود شرایط و محیط کاری کارکنان و توجه بیشتر به مسائل و موضوعات محیط زیست را مدنظر قرار دهند.
    کلیدواژگان: مسئولیت پذیری اجتماعی، بیمارستان، رهبری، محیط کار، محیط زیست
  • رضا صفدری، حسین درگاهی، محمدرضا اشراقیان، حسین برزه کار * صفحه 24
    زمینه و هدف

    یکی از مهمترین دلایل تمایز سازمانها از یکدیگر، درجه بکارگیری فناوری اطلاعات توسط آنها در فعالیت های سازمانی است. از مهمترین عواملی که در بکارگیری فناوری اطلاعات نقش داشته، عوامل فردی می باشد. عوامل فردی مانند برداشت ها و نگرش های کارکنان نسبت به فناوری اطلاعات و ویژگی های جمعیت شناختی آنها، از جمله عواملی هستند که بر میزان پذیرش و استفاده افراد از این فناوری تاثیر می گذارند.

    روش بررسی

    این مطالعه توصیفی- تحلیلی از نوع مقطعی بوده که در سال 89 انجام شد. جامعه پژوهش در این مطالعه شامل110 نفر از مدیران میانی بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد. ابزار پژوهش در این مطالعه پرسشنامه بوده که روایی و پایایی آن قبل از انجام مطالعه در یک نمونه 30 نفری تایید گردید.

    یافته ها

    از افراد شرکت کننده در مطالعه 9/62% مرد و 1/37% زن بود. یافته های پژوهش نشان داد که بین ادراک و تصمیم گیری با بکارگیری فناوری اطلاعات رابطه معنی داری، اما بین سابقه خدمت، سطح تحصیلات و آموزش با بکارگیری فناوری اطلاعات ارتباط معنی داری وجود نداشت.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان می دهند که عوامل انسانی(ادراک و تصمیم گیری) از مهمترین عوامل در بکارگیری فناوری اطلاعات می باشد که مدیران ارشد سازمان ها و کارشناسان امر باید به جنبه های مهم عوامل انسانی و عوامل تاثیرگذار بر روی آن توجه داشته و در صدد مرتفع کردن آنها باشند.

    کلیدواژگان: عوامل انسانی، فناوری اطلاعات، مدیران
  • منیر عباس زاده قنواتی، فریبرز مهرابی، اصغر بلوریان، الهه جزایری قره باغ صفحه 32
    زمینه وهدف
    خونریزی شدید به عنوان علت مهم عوارض و مرگ ومیر در اعمال جراحی قلب با استفاده از پمپ قلبی نقش کلیدی را ایفا می کند. هدف از مطالعه مقایسه بین میزان خونریزی و دریافت خون بیماران تحت عمل جراحی گرافت کرونری با یا بدون استفاده از پمپ قلبی می باشد.
    روش بررسی
    در یک کارآزمایی بالینی آینده نگر، دو سوکور تصادفی شده 300 بیمار برای اعمال جراحی قلب در دو گروه 150 نفره با و بدون استفاده از پمپ قلبی مقایسه شدند. بیماران تا 72 ساعت برای ارزیابی عوارض مورد مطالعه قرارگرفتند. آنالیز آماری با استفاده تستهای2χ و فیشر و تست Rank Sum انجام شد.
    یافته ها
    بیماران تحت عمل جراحی با استفاده ازپمپ، ضمن عمل خون، آلبومین و پلاسمای تازه بیشتر(0001/0>P) و بعد از عمل پلاکت بیشتری دریافت کردند(3/29درصد بر خلاف 7/70 درصد، 007/0> P). خونریزی ضمن عمل و4 ساعت بعد از عمل بیماران بدون پمپ بیشتر بود1)00/0>P). اگر چه 12 تا 72 ساعت بعد از عمل در بیماران با استفاده از پمپ خونریزی بیشتری دیده شد. 4 مورد مرگ بعد از عمل دراین گروه وجود داشت(P<0.05).
    نتیجه گیری
    علیرغم اینکه در انتهای عمل جراحی بدون استفاده از پمپ هپارین ریورس نشده بود، بیماران در ضمن و بعد از عمل بدون استفاده از پمپ قلبی خون، پلاکت، پلاسمای تازه منجمد و آلبومین کمتری دریافت کرده بودند و خونریزی و مرگ و میر کمتری داشتند.
    کلیدواژگان: گرافت شریان کرونر بدون پمپ قلبی، انتقال خون، خونریزی
  • حسین نوروزی، علی کاظمی، میترا توکلی، شهربانو علوی، زهرا بنگاله صفحه 40
    زمینه و هدف
    سوء تغذیه یکی از علل مهم افزایش مرگ و میر در کودکان می باشد. لذا این بررسی به منظور ارزیابی شاخص های تن سنجی در منطقه گلپایگان صورت گرفته است.
    روش بررسی
    مطالعه بصورت توصیفی- تحلیلی انجام گرفت. نمونه گیری به روش خوشه ایچند مرحله ای انجام شد. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه استاندارد طرح ANIS استفاده گردید. دو شاخص کم وزنی و کوتاهی قد بر مبنای آماری Z-Score استفاده شد. اطلاعات حاصل در سطح 05/0 = α مورد تحلیل آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    از 1062 نمونه، 550 نفر پسر و 512 نفر دختر بودند. در دانش آموزان شهری و روستایی در سال های 1385 و 1386 متغیرهای تن سنجی سن(ماه)، وزن(کیلوگرم) و قد(سانتیمتر) تفاوت معنی داری دیده شد(P<0.05). میانگین شاخص سوء تغذیه) (WAZ 4/5 درصد و ((HAZ 3 درصد محاسبه شد.
    نتیجه گیری
    تفاوت معنی دار بین شیوع لاغری و کم رشدی، در بین کودکان روستایی و شهری مبین وضعیت تغذیه نامطلوب در روستاهای این منطقه می باشد که در نتیجه باید اولویت ویژه ای را جهت وضعیت تغذیه کودکان روستایی در نظر گرفت.
    کلیدواژگان: شاخص های تن سنجی، قد برای سن، وزن برای سن، دانش آموزان
  • فریبا نان بخش، حمیده محدثی، افسانه امیرابی، معصومه حاجی شفعیها، فرزانه برومند، فاطمه بهادری، سریه گل محمدلو صفحه 47
    زمینه و هدف
    سالمندی فرآیندی است که تغییرات ناشی از آن غیر قابل اجتناب است ولی می توان با رعایت نکات بهداشتی از بروز مشکلات این دوران تا حدود زیادی پیشگیری کرد. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر آموزش بهداشت برآگاهی، نگرش و عملکرد زنان سالمند در ارومیه طراحی شد.
    روش بررسی
    پژوهشی نیمه تجربی با استفاده از پرسشنامه قبل و بعد از آموزش طراحی شد. اعتبار پرسشنامه از اعتبار محتوا و پایایی آن از آزمون مجددtest retest)) استفاده شد. 200 خانم سالمند 80-54 ساله معرفی شده از طریق کارشناسان بهداشت پرسشنامه پیش آزمون را تکمیل نمودند. بعد از آنالیز اطلاعات، برنامه آموزشی طراحی و در 3 روز آموزش اجرا شد. آزمون ثانویه 6 ماه بعد در قالب پرسشنامه پس از آزمون بعمل آمد. اطلاعات با استفاده از نرم افزارSPSS و آزمون های آماری t زوج، مک نمار و آنالیز واریانس یکطرفه تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    امتیاز دریافتی افراد در مرحله قبل و بعد از آموزش به ترتیب 86/5 ± 16/29 و 3/ 6± 26/34 بود که آزمون T-test (P < 0/001) تاثیر آموزش بهداشت بر افزایش میانگین آگاهی، نگرش و عملکرد افراد مورد مطالعه را تایید می کند. امتیاز افراد بازنشسته نسبت به خانه دار در مرحله قبل و بعد از آزمون بیشتر بود و همچنین با افزایش سطح سواد بر میانگین امتیاز افزوده شده است.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های طرح می توان نتیجه گرفت که در همه گروه ها سطح آگاهی، نگرش و عملکرد بهبود یافته بود.
    کلیدواژگان: آموزش بهداشت، سالمندان، آگاهی، نگرش، عملکرد
  • امیر صابر قراملکی، آندیا احمدی، فرزاد فرجی خیاوی، شاهین آرپناهی ایستادگی، کوروش جعفریان صفحه 58
    زمینه و هدف
    خطاهای پزشکی از جمله مشکلات قابل توجه برای تمام سیستم های بهداشتی در دنیا است. در واقع، عوارض جانبی داروها چهارمین علت مرگ و میر ناشی از خطاهای پزشکی در آمریکا است. هدف اصلی این مطالعه بررسی دیدگاه متخصصین بالینی پیرامون سیستم الکترونیکی تداخل دارو و غذا در بیمارستان های شریعتی و امام خمینی(ره) بود.
    روش بررسی
    این پژوهش از نوع توصیفی- تحلیلی بود. جامعه مورد پژوهش 90 نفر از متخصصین بالینی را شامل می شد. برای بررسی دیدگاه متخصصین از پرسشنامه ای حاوی 16 سوال استفاده گردید. برای تعیین پایایی ابزار اندازه گیری پس از گردآوری داده ها از روش آلفای کرونباخ استفاده شد. ضریب آلفای محاسبه شده برابر با 85/0 شد که در سطح قابل قبول بود. برای تعیین روایی ابزار اندازه گیری نیز از نظرات اساتید صاحب نظر استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج حاصل از تحلیل داده ها نشان می دهند که 4/95% از متخصصین بالینی دیدگاه مثبتی روی میزان ضرورت اجرای این طرح داشتند و 3/94% از متخصصین مایل به اجرای این سیستم بودند.
    نتیجه گیری
    با توجه به اهمیت موضوع و ابراز نیاز به آن از سوی متخصصین، لازم است روی پیشگیری از تداخل غذا و دارو سرمایه گذاری بیشتری صورت پذیرد. تجهیز بیمارستان ها به نظام مدیریت اطلاعات تطبیق یافته با این موضوع یکی از اصلی ترین راهکارهای موجود به نظر می رسد. قطعا کاهش و جلوگیری از قرار گرفتن بیماران در معرض تداخلات دارو و غذا در کاهش خطاهای پزشکی و بهبود کیفیت مراقبت های درمانی خواهد بود.
    کلیدواژگان: خطاهای پزشکی، عوارض جانبی، تداخل دارو و غذا، نظام مدیریت اطلاعات بیمارستان
  • مجید فرش دوستی حق، مهرداد نوروزی نیا، یوسف مرتضوی، مسعود سلیمانی، سعید کاویانی، مریم محمودی نیامیمند صفحه 69
    زمینه و هدف
    سیالو پروتئین استخوانی(BSP) شاخص اختصاصی تمایز استئوبلاستیک می باشد. در این تحقیق تاثیر زولدرونیک اسید بر بیان BSP مورد ارزیابی قرار گرفته و همچنین به منظور درک مکانیسم های کنترلی بیان ژن، وضعیت متیلاسیون پروموتر BSP مورد بررسی قرار گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی جداسازی سلول های بنیادی مزانشیمی(MSCs) از مغز استخوان انسانی صورت گرفت. MSCs پس از تکثیر، تحت تیمار با زولدرونیک اسید قرار گرفتند و سپس به مدت 3 هفته در محیط تمایزی کشت داده شدند. استخراج DNA و RNA از MSCs و سلول های تمایز یافته استئوبلاستی صورت گرفت. بیان BSP با استفاده از RT-PCR مورد ارزیابی قرار گرفت. وضعیت متیلاسیون پروموتر ژن BSP، پس از تیمار DNA با سدیم بی سولفیت(SBS)، با استفاده از پرایمرهای متیله(M) و غیرمتیله(U) در آزمون MSP مشخص شد.
    یافته ها
    بیان BSP در سلول های تمایز یافته استئوبلاستی بواسطه تیمار با زولدرونیک اسید قابل مشاهده بود ولی در سلول های بنیادی مزانشیمی قابل مشاهده نبود. بررسی با روش MSP نشان داد که ژن BSP در طول تمایز در وضعیت دمتیلاسیون کامل قرار داشت.
    نتیجه گیری
    بیان BSP از هفته اول تمایز به خوبی قابل ارزیابی بوده و این نشان دهنده تسریع تمایز استئوبلاستی بواسطه تیمار با زولدرونیک اسید می باشد. وضعیت دمتیل
  • حامد رضا خانی مقدم، داوود شجاعی زاده *، عبدالاحد نبی اللهی، سهیلا معز صفحه 80
    زمینه و هدف

    پایان نامه به عنوان یکی از منابع اطلاعاتی در زمره فعالیت های پژوهشی است. هدف این پژوهش تعیین گرایش های موضوعی در سالهای 89-1349 و بررسی میزان انجام فرآیند مداخله آموزشی و نوع مداخله در پایان نامه ها میباشد.

    روش بررسی

    پژوهش حاضر به روش توصیفی- تحلیلی و با استفاده از تکنیک تحلیل محتوا انجام گردید. مبنای تعیین موضوع، مقوله های برگرفته از سرعنوان های موضوعی پزشکی کتابخانه ملی پزشکی آمریکا می باشند. جامعه مورد بررسی کل 336 پایان نامه موجود در رشته آموزش بهداشت است. برای تجزیه تحلیل داده ها نرم افزار15 spss مورد استفاده قرار گرفت.

    یافته ها

    دراین دوره مورد بررسی بیشترین پایان نامه های دفاع شده به ترتیب به دانشگاه های علوم پزشکی تهران با 210 پایان نامه(5/62 درصد)، تربیت مدرس با 85 پایان نامه(3/25 درصد) و علوم پزشکی ایران با 41 پایان نامه(2/12 درصد) اختصاص دارد. عمده گرایش موضوعی پایان نامه ها در مقطع ارشد مقوله بیماری ها(8/23 درصد) و در مقطع دکترای تخصصی موضوع پیشگیری از بیماری ها (2/26 درصد) بود.

    نتیجه گیری

    گرچه در دهه اخیر استفاده از موضوعات جدید و غیر تکراری بیشتر شده است و همچنین استفاده از مداخله آموزشی در اجرای پایان نامه ها به شدت روند رو به رشدی به خود گرفته است، اما هنوز به برخی از موضوعات مهمی همچون آموزش به بیمار توجه چندانی نشده است. به نظر میرسد راهکارهایی همچون تهیه بانک اطلاعاتی مناسب از پایان نامه های رشته آموزش بهداشت بتواند راهنمای مناسبی جهت انتخاب موضوعات جدید و غیرتکراری پایان نامه های دانشجویان باشد.

    کلیدواژگان: تحلیل محتوا، آموزش بهداشت، پایان نامه
|
  • A. Barati Marani, Hs Sajadi, M. Keivanara Page 10
    Background And Aim
    Hospital's traditional charter that mostly emphasized productivity has been replaced by a charter that stresses social and environmental issues. On this basis, to achieve success, managers should regard both the inner and the outer environments of hospitals. This study aims at measuring hospital's social responsibility.
    Materials And Methods
    The present descriptive-analytic study was carried out through a cross-sectional method in 2010. The study population consisted of hospital managers of the city of Isfahan (n=21). The data collection instrument was a researcher-made questionnaire. The instrument's content validity was determined by the expert's views and its reliability calculated through Cronbach's α was found to be 0.95. The collected data were analyzed using SPSS software (version 16) and the hypotheses were tested by t-test, ANOVA and Eta coefficients. The maximum mean score was 100.
    Results
    The mean score of hospital's social responsibility was computed to be 68.6. The mean scores of leadership and inner processes, market place, community policies, environmental policies, and workplace policies were found to be 72.2, 70, 67.8, 67.4 and 66.2, respectively. There was no significant relationship between hospital's social responsibility and type of hospital's possession and activity (pvalue > 0.05).
    Conclusion
    The social responsibility of hospitals was assessed as moderate. To improve hospital's social responsibility, it is suggested that more attention be paid to workplace and environmental policie.
  • R. Safdari, H. Dargahi, M. Eshraghian, H. Barzekar Page 24
    Background And Aim

    One of the most important reasons why organizations are distinguished from one another is the degree of application and implementation of information technology in their organizational activities. In this regard, individual factors contribute considerably to the application of information technology (IT). Such factors include employee's perceptions and attitudes towards information technology and their demographic characteristics which affect the level of information technology acceptance and implementation.

    Materials And Methods

    In this cross-sectional study, 110 middle managers from teaching hospitals of Tehran University of Medical Sciences (TUMS) were chosen. A structured questionnaire was used as the data collection device and its validity and reliability were confirmed by a pilot study.

    Results

    Of the participants, 62.9% were males and 37.1% were females. The findings show that there is a statistically significant relationship between perception and making decisions based on the implementation of information technology. However, there was no significant relationship between work experience, education and training on the one hand and IT implementation on the other.

    Conclusion

    The results show that human factors (perception and decision) have a considerable impact on the implementation of information technology. Top managers and experts should consider the important aspects of human factors and also the factors affecting them.

  • M. Abbaszadeh, F. Mehrani, A. Boloorian, E. Jazayeri Gharehbagh Page 32
    Background And Aim
    Excessive Bleeding continues to play a key role and an important cause of morbidity and mortality after cardiopulmonary bypass (CPB). The goal of this study was to determine the differences in bleeding and transfusion between OPCAB and on -pump CABG patients.
    Materials And Methods
    In a randomized, double blinded prospective study 300 patient's undergoing coronary revascularization surgery were enrolled, 150 CABG patients were compared with 150 OPCAB patients. The patients were assessed during the first 72 hours to determine the postoperative side effects. The 2 groups were compared using the chi-square test or fisher's exact test and the rank sum test.
    Results
    CABG patients received more intraoperative red blood cells (P<0.0001), more albumin and more fresh- frozen plasma (P<0.0001). Postoperatively, CABG patients were more likely to receive more platelets (29.3% ν 70.7 %, P<0.007). During the operative and the initial 4-hour postoperative period OPCAB patients exhibited greater blood loss (P<0.0001); however, at 12,24and 72 hours postoperatively, CABG patients exhibited greater blood loss. There were4 death in CABG patients (P<0.05)
    Conclusion
    Despite not reversing the heparin at the end of the OPCAB surgery, OPCAB surgery was associated with an overall reduction in platelets, fresh- frozen plasma, Albumin and transfusion requirements.
  • H. Nowrozi, A. Kazemi, M. Tavakoli, Sh Alavi, Z. Bangalah Page 40
    Background And Aim
    Malnutrition is one of the causative agents of death in children. So, this study was done for assessment of anthropometric indices of students and malnutrition status in Golpayegan, Iran.
    Materials And Methods
    This research was done as a descriptive - analytical (inferential) study. Sampling was done as clusters and multistage. In order to collect data, the standard questionnaire of anthropometric indicators standards (ANIS) pattern was used. Low and low height was used based on Z score. Collected data was analyzed by Epi-info and SPSS software.
    Results
    Of 1062 schoolboys, 550 were male and 512 were female. Anthropometric indicators including age (month), weight (kg) and height (Cm) showed significant differences (P < 0.05). The mean of malnutrition index was 5.4 % (WAZ<-2) and 3% (WAZ<-2) in our study.
    Conclusion
    The significant difference between prevalence of slimness, low weighting and low growth in rural and urban Schoolboys is an indicator of the undesirable situation in rural areas. Therefore, nutritional planning should be considered in rural children.
  • F. Nanbakhsh, H. Mohaddesi, A. Amirai, M. Hajshafiha, F. Broomand, F. Bahadori, S. Mohamadlo Page 47
    Background And Aim
    Elderly is a physiological phenomenon with many inevitable complications, which their effects significantly can be reduced by individual's life style. Therefore in this study we have evaluated the impact of subject's knowledge on their lifestyle.
    Materials And Methods
    This study was a semi experimental and interventional one that has been conducted in Urmia University of Medical Science. Thus 200 women between 54 to 80 years old were enrolled in this study and their knowledge, attitude and behavior toward a healthy lifestyle was surveyed before and 6 months after giving them a proper education. Subsequently the required information gathered from questionnaires and the data analyzed by mcmanaman paired and t paired tests. In this study all data analyzed by SPSS software and the P value lessu than 0.05 recognized to be statistically significant.
    Results
    The scores of before and 6 months after subjects get the required education were 29.165.86 vs. 34.266.32 respectively (P<0.001). This significant difference demonstrates the positive impact of life style education on attitude, behavior and knowledge of individuals in respect to their lifestyle. These results were even more magnificent comparing the literate and illiterate subjects.
    Conclusion
    Based on our study we conclude that education has an important positive role in all elder groups improving their lifestyle.
  • As Gharamaleki, A. Ahmadi, F. Faraji Khiavi, Sh Arpanahi, K. Jafarian Page 58
    Background And Aim
    Adverse events in hospitals are found to be a major problem of all health systems in the world. In fact, drug interaction side effects are now the fourth leading cause of death in the U.S. The aim of the current study was to identify the opinions of clinicians working in Shariati and Emam hospitals towards the use of computer applications for detecting drug-food interactions.
    Materials And Methods
    Ninety clinicians including physicians, pharmacists and nurses were selected randomly in the current descriptive- analytical study. The opinions of clinicians toward using computer application systems for detecting drug-food interactions were assessed by a questionnaire. The questionnaire's validity and repeatability was examined in a pilot study. Cronbach's alpha was 0.85 which indicated an acceptable level of repeatability of the questionnaire. The questionnaire was distributed among the academic staffs in order to determine its validity.
    Results
    95.4% of clinicians had positive attitudes towards the requirement of computer application to detect drug-food interactions. Around 94% of them showed their willingness towards using the computer application systems. Therefore, use of computer application seems to be necessary in health system.
    Conclusions
    The collection and analysis of data encourages further investments in computerized system to prevent drug-food interaction. Such built-in warning systems in hospitals alert doctors to drug-food interaction and improvement in patient care. Screening each patient's medication plan for drug-food interactions can reduce medical error and improve the quality of health care.
  • M. Farsh Dusty Hagh, M. Nowrozi Niya, Y. Mortazavi, M. Soleymani, S. Kaviyany, M. Mahmodi Niya Meymand Page 69
    Background And Aim
    Bone sialoprotein (BSP) is a specific marker of osteoblastic differentiation. In this research, the effect of Zoledronic Acid on BSP expression and methylation status during osteoblastic differentiation of mesenchymal stem cells (MSCs) was evaluated.
    Materials And Methods
    In this experimental study, MSCs were isolated from human bone marrow. For osteogenic differentiation, hMSCs were pulse treated with zoledronic acid, and were incubated in osteogenic differentiation medium for 3 weeks. The DNA and RNA were extracted after the first, second and third weeks of culture and also from undifferentiated MSCs. After Sodium bisulfate (SBS) treatment, gene specific methylation analysis for BSP was carried out using Methylation Specific PCR technique.
    Results
    BSP expression was observed in osteoblastic differentiated cells whereas it was not seen in MSCs. MSP showed that BSP was unmethylated during osteoblastic differentiation.
    Conclusion
    BSP was expressed from the first week of differentiation. This confirms that zoledronic acid accelerates osteoblastic differentiation. Unmethylation status of BSP indicates that zoledronic acid does not have any effect on BSP methylation status. Other genetic or epigenetic mechanisms may control BSP expression during osteoblastic differentiation induction by zoledronic acid.
  • H. Rezakhani Moghadam, D. Shojaeizadeh, A. Nabiolahi, S. Moez Page 80
    Background And Aim

    Theses are considered as one of the sources for research in the field of education. The aim of this study was to determine the popular topics during 1349-1389 (1970-2010) and to examine the amount of educational interference and the type of such interference in different theses.

    Materials And Methods

    This research study was done using the descriptive-analytic method and employing the content analysis technique. The choice of topics was based on the categories derived from the Medical Headings of the American National Library. All related theses (336 in this field) were reviewed and the data were analyzed by SPSS software.

    Results

    In this review, most finished theses belonged to Tehran University of Medical Sciences (62.5%), Tarbiat Modares University (25.3%), and Iran University of Medical Sciences (12.2%). MSc theses were mainly about diseases (23.8%); however, doctoral dissertations were mostly about the prevention of diseases(26.2%).

    Conclusion

    Although in the recent decade, there has been an increase in new topics and educational interference in theses, some important issues like the training of patients are still neglected. It seems that some strategies like preparing a suitable information bank of thesis in the field of health education can be a good guide for selecting new topics and ignoring old ones.