فهرست مطالب

نشریه نوآوری و ارزش آفرینی
پیاپی 8 (پاییز و زمستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/09/30
  • تعداد عناوین: 6
|
  • دکتر محمدنور رحمانی، دکتر مهدی محمدی *، رضا ناصری جهرمی، فهیمه کشاورزی، هادی رحمانی صفحات 1-12
    هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی نقش واسطه ای شایستگی های فنی، زمینه ای و رفتاری اعضای هیات علمی در رابطه بین شایستگی های عاطفی – اجتماعی مدیران و نوآوری دانشگاهی بود. پژوهش از نوع همبستگی و جامعه آماری آن تمامی اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس در سال تحصیلی 93- 94 مشتمل بر 130 نفر بود که با استفاده از جدول مورگان، تعداد 97 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه شایستگی های عاطفی اجتماعی مدیران دانشگاهی، پرسشنامه محقق ساخته نوآوری دانشگاهی و پرسشنامه شایستگی های فنی، زمینه ای و رفتاری اعضای هیات علمی با طیف 5 گزینه ای لیکرت بود که پس از محاسبه روایی و پایایی، بین افراد نمونه توزیع گردید. نتایج نشان داد که میانگین شایستگی های عاطفی- اجتماعی مدیران، شایستگی های سه گانه اعضای هیات علمی و نوآوری دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس در هر یک از ابعاد پایین تر از سطح مطلوب اما بیشتر از سطح حداقلی است. همچنین مشخص گردید شایستگی های فنی، زمینه ای و رفتاری اعضای هیات علمی در رابطه بین شایستگی های عاطفی – اجتماعی مدیران و نوآوری دانشگاهی بررسی نقش واسطه ای دارند.
    کلیدواژگان: شایستگی های عاطفی، اجتماعی، نوآوری دانشگاهی، شایستگی فنی، شایستگی زمینه ای و شایستگی رفتاری
  • شوبو عبدالملکی *، فخرالسادات نصیری ولیک بنی، سیروس قنبری صفحات 13-20
    هدف از پژوهش بررسی رابطه ویژگی های شخصیتی کارآفرینی مدیران با بهره وری و عملکرد شغلی آنان در مقاطع مختلف تحصیلی شهر سنندج بود. این تحقیق از نوع مطالعات توصیفی پیمایشی- همبستگی می باشد و جامعه آماری ن را مدیران مدارس مقاطع مختلف تحصیلی شهر سنندج در سال تحصیلی93-92 تشکیل دادند که با استفاده از نمونه گیری تصادفی طبقه ای-نسبی165 نفر مطابق جدول کرجسی و مورگان انتخاب شدند. جهت گردآوری داده های مورد نیاز از سه پرسشنامه استفاده شد: 1- پرسشنامه ویژگی شخصیتی کارآفرینانه 2- پرسشنامه عملکرد شغلی و3- پرسشنامه بهره وری نیروی انسانی. برای به دست آوردن روایی پرسشنامه ها از روش محتوایی و صوری استفاده شد. ضریب پایایی محاسبه شده از طریق آلفای کرونباخ هم به ترتیب92/.،82/0 و86/0 برآورد گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی و آمار استنباطی؛ همچون آزمون T، ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون گام به گام استفاده شد. نتایج نشان داد که: وضعیت ویژگی های شخصیتی کارآفرینی در مدیران، بهره وری و عملکرد شغلی در سطح قوی بوده و ابعاد ویژگی های شخصیتی کارآفرینی مدیران بالاتر از سطح متوسط است. همچنین نتایج بیانگر رابطه مثبت و معنادار بین میزان ویژگی های شخصیتی کارآفرینی مدیران و ابعاد آن با عملکرد و بهره وری شغلی آنان است.
    کلیدواژگان: ویژگی های شخصیتی کارآفرینی مدیران، بهره وری شغلی، عملکرد شغلی
  • دکتر محمد عزیزی* صفحات 21-32
    با توجه به رشد سریع مراکز کارآفرینی در طی سه دهه اخیر، مطالعات کمتری در ارتباط با آنها بویژه کارکرد و عملکرد این مراکز انجام شده است. مقاله حاضر به بررسی، مقایسه وتجزیه وتحلیل عملکرد مراکز کارآفرینی برتر دانشگاه های آمریکا و منتخب دانشگاه های ایران می پردازد. مراکز کارآفرینی برتر دانشگاه های آمریکا از طریق رتبه بندی مراجع مهم در سطح دنیا انتخاب شده اند. اطلاعات مربوط به مراکز کارآفرینی دانشگاه های آمریکا از سایتهای اینترنتی و نامه نگاری اینترنتی با مسولین این مراکز بدست آمده است. مراکز کارآفرینی منتخب دانشگاه های تهران بر اساس گزارش عملکرد این مراکز انتخاب شده اند. اطلاعات مربوط به مراکز کارآفرینی دانشگاه های تهران از طریق اسناد و مدارک موجود و مصاحبه با مسئولین و کارشناسان این مراکز بدست آمده است. از مقایسه مشخصات مراکز کارآفرینی برتر دانشگاه های آمریکا با مراکز کارآفرینی مستقر در دانشگاه های تهران، تفاوتهای موجود شناسایی شده است. یافته های این مقاله نشان می دهد که مراکز کارآفرینی برتر دانشگاه های آمریکا بر فعالیتهای پژوهشی و ارائه خدمات و مشاوره به دانشجویان در سطوح مختلف تحصیلی و افراد و گروه های متقاضی مختلف نیز همانند فعالیتهای آموزشی و تدریس اهمیت بیشتری قائل شده و برنامه های جامع تر آموزش و ترویج کارآفرینی از نظر کیفی و دوره های بیشتری نیز از نظرکمی اجرا می کنند. در عین حال مراکز کارآفرینی دانشگاه های تهران بیشتر به فعالیتهای آموزشی می پردازند. بطور کلی مراکز کارآفرینی دانشگاه های آمریکا فعالیتهای گسترده و توسعه درونی و بیرونی بیشتری در راستای آموزش و توسعه کارآفرینی انجام می دهند. یافته های این مقاله می تواند برای دانشجویان، اعضای هیئت علمی، کارکنان، مدیران، تصمیم گیرندگان وسایر ذی نفعان مراکز کارآفرینی مثمر ثمر واقع شود.
    کلیدواژگان: کارآفرینی، عملکرد، آموزش، مراکز کارآفرینی
  • دکتر محمد مهدی مردانشاهی *، دکتر حسنعلی آقاجانی صفحات 33-42
    افزایش جمعیت، تحولات و دگرگونی های سریع تکنولوژیک اتفاقی است که فرایند آموزش و هدایت افراد را تحت تاثیر قرار می دهد، از این رو متناسب نمودن دروس و اهداف آموزشی با تحولات جهانی از وظایف اساسی دولت ها در جهت دستیابی به اقتدار و رفاه اجتماعی می باشد. از این رو این پژوهش به منظور بررسی نقش آموزش کارآفرینی بر افزایش خلاقیت دانشجویان انجام گرفته است. جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان دوره کارشناسی دانشگاه های غیر انتفاعی ساری بود که مجاز بودند درس کارآفرینی را انتخاب کنند. با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند 25 نفر (یک کلاس) به عنوان نمونه انتخاب شدند. سطح خلاقیت گروه تجربی و کنترل از طریق پرسشنامه در ابتدا و انتهای ترم سنجیده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار های SPSS وآزمون های t مستقل و وابسته استفاده گردید. نتایج نشان می دهد که سلاست فکری، رویاپردازی و خلاقیت گروه تجربی در پس آزمون و بعد از آموزش کارآفرینی افزایش یافته است، در حالی که در گروه کنترل افزایش نداشته است. اما عمل گرایی گروه تجربی در پس آزمون و بعد از آموزش کارآفرینی افزایش نیافته است. با توجه به نتایج پژوهش مبنی بر بهبود و افزایش ویژگی های سلاست فکری، رویاپردازی و خلاقیت و عدم تغییر در ویژگی عمل گرایی و نیز مشخص بودن اثر آموزش بر تقویت خلاقیت و زیر مجموعه های آن بازنگری و برنامه ریزی های نوین آموزشی مبتنی بر عمل گرایی ضروری می باشد.
    کلیدواژگان: خلاقیت، کارآفرینی، دانشجویان
  • نرجس سرعتی آشتیانی *، سمیه علیزاده، علی مبصری صفحات 43-54
    تعداد زیادی از فارغ التحصیلان دبیرستان ها در سیستم آموزشی ایران خواهان ورود به دانشگاه ها می باشند و رقابت اصلی برای ورود به مراکز دانشگاهی معتبر می باشد. از سویی دیگر تسهیلات آموزشی، بهداشتی و... در تمامی شهرها توزیعی مناسب ندارند. مدیران سازمان های ذیربط، تخصیص سهمیه را راه کاری مناسب برای حل این مساله می دانند و به دنبال استفاده از دانش نهفته در داده های موجود در این حوزه هستند. با منطقه بندی کلیه بخش های کشور، داوطلبان هر منطقه با هم مقایسه می شوند و در واقع با این روش از اینکه درصد پذیرفته شدگان یک شهر چند برابر شهر دیگری باشد، جلوگیری می شود. تعیین میزان سهمیه کنکور برای بخش های کشور در سال های اخیر، برمبنای میزان توسعه یافتگی مناطق با استفاده از روش تاکسونومی صورت گرفته است که خروجی حاصل از این روش نوعی رتبه بندی مناطق می باشد که در آن امکان تحلیل گروهی مناطق وجود ندارد، همچنین تعداد مناطق بصورت نظری تعیین می شود. برای رفع این مسائل بخش بندی می تواند به عنوان یک راهکار مناسب مورد استفاده قرار گیرد. تحقیق حاضر برای اولین بار در حوزه توسعه یافتگی، با استفاده از تکنیک های داده کاوی و روش کریسپ و در قالب متدولوژی پیشنهادی، بر روی داده های مرتبط، در وزارت آموزش و پرورش، وزارت کشور، وزارت بهداشت و درمان، مرکز آمار و سازمان سنجش، صورت گرفته است. پس از شناسایی استانداردها و شاخص های اثرگذار در این زمینه، آماده سازی داده ها انجام شده و به ساخت انباره داده و ترکیب شاخص ها جهت استخراج عوامل جدید پرداخته شده است. در گام بعدی با بکارگیری الگوریتم K-means بخش های شبیه به هم در خوشه های مربوطه قرار گرفته و سپس با استفاده از روش پیش بینی شبکه های عصبی و درخت تصمیم امکان اختصاص بخش های جدید به هر کلاس (خوشه های ایجاد شده) فراهم شده و جهت ارزیابی مدل های ایجاد شده، دقت خروجی با سایر روش ها مقایسه شده است. دستاوردهای این تحقیق عبارتند از: تعیین تعداد بهینه بخش ها، بخش بندی مناطق، تحلیل هر بخش، استخراج قواعد تصمیم گیری، امکان پیش بینی سریع تر و دقیق تر برچسب کلاس برای مناطق جدید، فراهم نمودن امکان تدوین راهبرد های مناسب برای هر بخش.
    کلیدواژگان: داده کاوی، تحلیل خوشه ای، پیش بینی، توسعه یافتگی، سهمیه بندی مناطق
  • مریم فقیه نصیری *، کیومرث نیازی آذر صفحات 55-66
    تکنولوژی آموزشی روش سیستماتیک طراحی، اجرا و ارزشیابی کل فرآیند یادگیری که برمبنای اهداف ویژه جهت ایجاد آموزش موثرتر در جهت دانش آفرینی تنظیم می شود. و بکارگیری ازاین تکنولوژی در مکانی بجز مکان اولیه، انتقال تکنولوژی است. پژوهش با هدف طراحی مدل جهت انتقال تکنولوژی آموزشی در دانشگاه های آزاد مازندران انجام شد. روش تحقیقدر بخش کیفی از نوع درهم تنیده و در بخش کمی توصیفی از نوع پیمایشی است. جامعه 1700 نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه های مازندران میباشد. روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای است و بر اساس فرمول کوکرال تعداد 313 به عنوان نمونه انتخاب شد.ابزار گرد آوری داده ها مصاحبه و پرسشنامه محقق ساخته است.برای تعیین روایی، از روایی محتوا و پایایی آن جهت مصاحبه از بازآزمایی و در قسمت کمی از روش ضریب آلفای کرونباخ بررسی ومقدار819/0محاسبه گردید. داده های در دو سطح آمار توصیفی به منظور تعیین فراوانی و درصد میانگین، انحراف استاندارد نمودارها و در سطح آمار استنباطی از آزمون تحلیل عاملی رگرسیون چند متغیره و سطح معناداری (05/0>α)، تحلیل مسیر تحلیل عاملی و روش بردار ویژه تجزیه و تحلیل شد. نتایج نشان داد ابعاد انتقال تکنولوژی آموزشی شامل توانایی های ظرفیت جذب، بنیان دانش،یادگیری، یادگیری زدایی، ترکیب، مراقبت، همکاری، شبکه سازی و ائتلاف می باشد که سهم توانایی بنیان دانش از سایر مولفه ها بیشتر است و مدل طراحی انتقال تکنولوژی اموزشی معادله ای ساختار خطی است و به طور متوسط بیش از 80 % متخصصین آموزش عالی مدل پیشنهادی این پژوهش را تایید میکنند. پیشنهاد مهم این است که مدل طراحی، ساختارسازمانی آموزش عالی را بررسی می کند؛به گونه ای که خط مشی ها ورویه های آن اعضا را به یادگیری، یادگیری زدایی،ظرفیت جذب، ترکیب، بنیان دانش، همکاری، ائتلاف،شبکه سازی تشویق کند تا در آن انتقال تکنولوژی صورت گیرد.
    کلیدواژگان: انتقال تکنولوژی، تکنولوژی آموزشی، توانایی های انتقال، نظام آموزش عالی
|
  • Pages 1-12
    The purpose of this study was an assessment to mediator role of faculty member's technical, contextual and behavioral competencies in the relationship between manager's affective - social competencies and academic innovation. This study was corolation and statistical population consists of 130 Islamic azad university faculty members in 2014- 15. Using by Morgan table selected 97 as samle study. Study tools was acadmic manager's affective - social competencies questionarie, academic innovation research made questioarie and faculty member's technical, contextual and behavioral competencies questionarie which were distributed and collected after calculation of validity and reliability. The results showed that Islamic azad university bandarabbas branch manager's affective - social competencies, faculty member's triple competencies and academic innovation average were lower than desirable level but upper than minimum level in all dimentions and faculty member's technical, contextual and behavioral competencies has mediator role in the relationship between manager's affective - social competencies and academic innovation.
    Keywords: Affective, Social Competence, Academic Innovation, Technical, Contextual, Behavioral Competencies
  • Showbo Abdolmaleki* Pages 13-20
    The aim of this study was to investigate the relationship between personality traits and job performance, productivity, entrepreneurial managers with different levels of education in their school in Sanandaj 2014-2015. The research method was descriptive correlational. Also, productivity and job performance of managers is considered as the dependent variable. Personality questionnaire to collect data from the Iranian entrepreneurs, productivity and job performance Achyv Paterson was used. Reliability coefficient of the questionnaire using Cronbach's alpha coefficient, respectively, 0/83 and 0/86 and 0/82 is calculated and accepted. In order to analyze the data from the single-sample t test, Pearson correlation test, ANOVA and simple regression were used. The results showed that the character is too strong entrepreneurial managers. City managers have above-average productivity and job performance. All components except for ambiguity tolerance characteristics of entrepreneurial business executives have the ability to predict productivity. Also, all components of the entrepreneurial personality traits can predict job performance of managers.
    Keywords: personality traits of entrepreneurship, job productivity, job performance
  • Dr Mohammad Azizi* Pages 21-32
    Albeit recently the numbers of entrepreneurship centers at the universities dramaticly have been increased, But alittle studies about this subject have done.This paper tries to compare, investigate and analyze the performance of Top entrepreneurship centers in the United States and Tehran universities. This study looks at the performance of the Tehran universities entrepreneurship centers and then examines the differences between US entrepreneurship centers and Tehran ones. Top entrepreneurship centers are chosen from international benchmarking centers. Information from US entrepreneurship centers gathered via internet and E-mail contacts with directors and information from Tehran entrepreneurship centers collected via documents and interview with experts and managers. The findings indicate that US entrepreneurship centers have more outreach activities as education and teaching. US entrepreneurship centers also offer more comprehensive and intencive programs. But in contrast, entrepreneurship centers in Tehran universities just have more training and educational functions. Overall US entrepreneurship centers have more internal and external entrepreneurship activities like education, servivice and counseling for students in all levels(undergraduate, graduate, post graduate) and other external applicants. The findings of this research study will assist dicision and policy makers, students, faculty, staff, administrators, directors, researchers, and other stakeholders of entrepreneurship centers.
    Keywords: Entrepreneurship center, performance, Iran, top, US
  • Dr Mohammad Mehdi Mardanshahi*, Dr Hasanali Aghajani Pages 33-42
    Increasing population and rapid technological changes affect the process of teaching and leading people. Therefore, the coordination of courses and learning objectives with global developments is the basic functions of government for the community authority and prosperity. Hence this study was conducted to investigate the role of entrepreneurship education on enhance student's creativity. The population consisted of all undergraduate non-profit University of Sari, who were authorized to take entrepreneurship courses. 25 students (one class) were selected as samples. Level of creative in control and experimental groups were assessed by questionnaire at the beginning and end of the semester. To analyze the data, SPSS software, dependent and independent t-test was used. The results show that thought fluid, visionary and creativity in the experimental group after Post test and training has increased, while the control group did not. But activism in the experimental group after Post test and training are not increasing. Given the increased characteristics: thought fluid, visionary and creativity and not getting increased activitism, and the determination of the effect of training on enhancing creativity, education programs for the improvement of activism is necessary.
    Keywords: Creativity, Entrepreneurship, students
  • Narjes Sorati Ashtiyani*, Somayeh Alizadeh, Ali Mobasseri Pages 43-54
    The large numbers of Iranian high school graduates are willing to enter in governmental and popular colleges and compete for it. On the other hand, these graduate students are from various regions with different levels of access to facilities. In opinion of directors of relevant agencies, the quota allocation solves this problem and they are looking to use the knowledge hidden in the data are available in this area.By this way volunteers from each region are compared together and managers are helped to allocate proper quota to related students in regions of each segment. In recent years, quota allocation was determined by Taxonomy that its result is a kind of ranking that does not allow group analyzing and identifies number of region theoretically. To solve this problem clustering is a good strategy. This study is carried out by using data mining techniques and Crisp methods on related dataset from education ministry, interior ministry, ministry of health, and center of statistic and evaluation organization for the first time. After extracting of effective attributes in this area, data preparation, data reduction and combination of attributes using Factor Analysis have done.in next step, by using K-means algorithm, similar items assign in to a cluster that has the minimum distance with centroid mean and then by using neural networks and decision trees, new item can be devoted to each cluster. Finally for assessing created models, accuracy of outputs compared with other methods. Outcomes of this research are: determining the optimal number of sectors, segmenting regions, analyzing each section, extracting decision rules, predicting class labels for new areas faster and more accurately, allowing the appropriate strategies formulation for each section.
    Keywords: Data mining, cluster analysis, prediction, level of development, regions segmentation
  • Maryam Faghih Nasiri* Pages 55-66
    This research is design the model to transfer educational technology in universities in Mazanderan. this study is a descriptive survey. The population consists of 1700 people from faculty members in mazanderan universities. The method is quota randomly sampling and according to the jersey and Morgan table to determine the samples, 313 people were chosen. as samples The data collection tool was researcher-made questionnaires. The content validity was used to determine the validity also, Cranach’s alpha coefficient was used to assess the reliability which was calculated such as 0.819. In order to determine frequency, mean percentage, standard deviation, skewness, the highest and lowest, and the research data were analyzed at two levels of descriptive statistic as well as multiple regression tests at significance level of (p<0.05), path analysis was used at inferential statistic. This paper attempts to give a design modeling for transferring educational technology considering the available backgrounds. Analyzing the results indicates the acceptable correlation among the proposed model aspects such as philosophical aspects, objectives, theoretical basis, conceptual framework, and consistency among the objectives of the components, accuracy of component transposition, consistency with existing literature, its objective component, the updatability and model feasibility. The important proposition is to target the designing-structure and organizational model of higher education so that its policies and procedures encourage the members to learn, unlearning, absorbing, acquisition, combination of knowledge, collaboration, integration, networking, planning and problem solving to be used in transfer technology.
    Keywords: Technology transmission, designing model, ability to transfer, higher education system