فهرست مطالب

نشریه طب کار
سال سوم شماره 3 (پیاپی 5، پاییز 1390)

  • تاریخ انتشار: 1391/01/22
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقالات پژوهشی
  • رضا جعفری ندوشن، غلامحسین حلوانی*، زهرا سلمانی ندوشن، مهرزاد ابراهیم زاده صفحه 1
    مقدمه

    فرهنگ ایمنی به عنوان یکی از چندین ایده ای است که به عنوان پتانسیل حرکت سازمان به استانداردهای بالاتری از ایمنی در نظر گرفته می شوند. هدف از مطالعه حاضر بررسی ارتباط حادثه با فرهنگ ایمنی در کارگران صنعت نساجی شهرستان یزد می باشد.

    روش بررسی

    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی 132 کارگر صنایع نساجی استان یزد مورد بررسی قرار گرفتند، داده ها با استفاده از پرسشنامه ای مشتمل بر دو قسمت پرسشنامه استاندارد فرهنگ ایمنی و پرسشنامه حوادث جمع آوری شد و سپس با استفاده از نرم افراز SPSS آنالیز گردید.

    یافته ها

    در این مطالعه بیشترین علت ایجاد حوادث شغلی، بی احتیاطی افراد (53%) و بیشترین نتیجه حادثه، بریدگی بود (38%). ارتباط معنی داری بین فرهنگ ایمنی مثبت و منفی و سابقه داشتن حادثه به دست آمد (05/0P<) ولی سن، سابقه کار و تحصیلات با فرهنگ ایمنی ارتباط معنی داری نداشت.

    نتیجه گیری

    از عوامل مهم تهدیدکننده منابع انسانی در سازمان ها، حوادث ناشی از کار هستند و یکی از راه های مهم جلوگیری از حوادث، به وجود آوردن و تقویت فرهنگ ایمنی است. مدیران ارشد سازمانی نقش عمده ای در فرهنگ سازی و تسریع این امر دارند. بر این اساس، ابتدا لازم است مدیران و اداره کنندگان کار باور واقعی به ایمن کار کردن پیدا کرده تا در نهایت این فرهنگ در کل سازمان نهادینه شود.

    کلیدواژگان: فرهنگ ایمنی، حادثه، نساجی، استان یزد، کارگران
  • اسحاق درتاج رابری، پژمان باقری صفحه 8
    مقدمه
    هدف از این مطالعه بررسی اپیدمیولوژیک حوادث شغلی در جمعیت فعال اقتصادی واقع در سطح شهرستان های مرودشت، پاسارگاد و ارسنجان طی یک دوره 6 ساله می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه به روش مقطعی انجام شده و به بررسی حوادث شغلی رخ داده در بین سالهای 84 تا 89 در کلیه واحدهای صنعتی و تولیدی در شهرستان های مرودشت، پاسارگاد و ارسنجان پرداخته است و ارتباط متغیرهایی مثل علت وقوع، سابقه کار، وضعیت بیمه و نوع فعالیت و برخی متغیرهای دموگرافیک با بروز حوادث، با استفاده از آزمون مجذور کای دو سنجیده شده است.
    یافته ها
    بیشترین تعداد حوادث درگروه سنی 29-25ساله به میزان 75/29%، مهمترین عامل وقوع حادثه سقوط از ارتفاع با میزان 82/36%، بیشترین میزان حادثه در گروه ساختمانی (6/38%)، شایع ترین زمان وقوع حادثه بین ساعات 10-7 صبح با میزان 7/31% شایع ترین عضو حادثه دیده، دست با میزان 26/29% و نهایتا به لحاظ پیامد حادثه، شایع ترین پیامد، گروه جراحت- شکستگی- مسمومیت با میزان 7/65% بوده است. الگوی بروز حوادث در این 6 سال یک روند کاملا افزایشی داشته و میزان بروز تجمعی حوادث بر اساس محاسبه کل جمعیت فعال اقتصادی موجود در هر سه شهرستان به میزان 56/33 در10000 نفر محاسبه گردید.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های به دست آمده از طرف کارفرمایان و متصدیان مشاغل گوناگون می بایستی برنامه های آموزشی و بهداشتی و کاری و مدیریتی مدون و پژوهش بنیانی طرح ریزی و اجرا گردد تا بتوان واقعا تاثیر تدابیر بهداشت حرفه ای را در قالب کاهش سوانح شغلی در سطح شهرستان و سایر محیط های کاری شاهد بود.
    کلیدواژگان: بررسی اپیدمیولوژیک، آموزش، حوادث ناشی از کار، ایمنی محیط کار
  • مهرداد مستغاثی، محمدحسین داوری، زینب سلیمی، مریم جواهری، سیده فاطمه حسینی نژاد، مریم صالحی، امیرهوشنگ مهرپرور صفحه 19
    مقدمه
    اختلالات اسکلتی–عضلانی شغلی در اثر مواجهه درازمدت با عوامل ارگونومیک به تدریج و در یکفرایندطولانیایجاد می شود. اینبیماری هامهم ترین عامل روزهای از دست رفته کاری و هزینه هایپزشکی در محیطکارمی باشند. در این مطالعه عوامل خطر ارگونومیک و فراوانی اختلالات اسکلتی– عضلانی در کارگران شاغل در یک کارخانه تولید ماشین آلات کشاورزی بررسی شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی 70 نفر از کارگران کارخانه وارد مطالعه شدند. اختلالات اسکلتی– عضلانی با استفاده از پرسشنامه نوردیک جمع آوریشدوهمچنین از روش ارزیابیQEC و RULA جهت بررسیوضعیت هایارگونومیکیکارگران استفاده شد. در نهایت داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS 17مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    براساس نتایج فراوانیکلیاختلالاتاسکلتیعضلانی در کارگران 3/40% ومیزان ابتلا به دردهایکمر 8/12%، زانو 7/8%، دست 8/7%، گردن 6% و شانه 5% بود. در ارزیابیRULAواحدهایجوشکاریو رنگ امتیاز 7 و واحد انبار و مونتاژ امتیاز 6 را کسبکردندکه به ترتیب در سطوح اقدامات اصلاحی3 و 4 قرار دارند.نتایجبه دست آمده از ارزیابیQEC نشان دادکه 3/21% امتیاز 70-51 و 2/8% امتیازبیش از 70 داشتند کهنشان دهنده نیاز به اقدام ارگونومیک اصلاحی است.
    نتیجه گیری
    درصد قابل توجهی از کارگران این کارخانه در محیطی غیر ایمن از نظر ارگونومیک کار می کنند و فراوانی اختلالات اسکلتی– عضلانی در آنها بالاست که نیاز به اقدام ارگونومیک مناسب دارد.
    کلیدواژگان: اختلالات اسکلتی- عضلانی، پرسشنامه نوردیک، RULA، QEC
  • امید امینیان، خسرو صادق نیت، سیدحمیدرضا زین الدین صفحه 26
    مقدمه
    گالوانیزاسیون، فرآیندی است که قطعات فولادی را با لایه نازکی از فلز روی پوشانیده تا مقاومت آنها در مقابل فرسایش و خوردگی افزایش یابد.مواجهه حاد با اسید کلریدریک سبب علائم تحریکی مخاطی و تغییر رنگ موقت دندان شده و مواجهه مزمن سبب تغییرات عملکرد ریه، برونشیت مزمن، زخم بینی و تغییر رنگ دائم دندان می گردد.هدف از انجام این مطالعه بررسی فراوانی علایم بالینی ناشی از مواجهه با اسیدکلریدریک در آبکاران است.
    روش بررسی
    در این بررسی که در سال 1388 در یک کارخانه گالوانیزاسیون در شهرستان اراک صورت گرفت، 80 کارگر آبکار که مواجهه با اسید کلریدریک داشتند به عنوان گروه مورد و 111 نفر از سایر واحدها به عنوان شاهد انتخاب شدند.اطلاعات از طریق پرسشنامه تنفسیATS و پرسشنامه علایم تحریکی و تنفسی فوقانی و معاینه بالینی جمع آوری و میزان مواجهه در محل کار با روش NIOSH7030 اندازه گیری شد.
    یافته ها
    غلظت اسیدکلریدریک در نمونه های فردی(منطقه تنفسی کارگر) و نمونه های محیطی پایین تر از حد مجازمواجهه شغلی برآوردگردید(TLV – 8hr = 5 PPM). فراوانی علایم تحریکی و تنفسی شامل سوزش بینی و گلو، تنگی نفس، سوزش چشم(در محل کار)، گرفتگی صدا، تغییر رنگ و حساسیت دندان در گروه مواجهه با اسید به طور قابل ملاحظه ای بالاتر از گروه بدون مواجهه بود.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان می دهد که پس از کنترل اثر متغیرهایی نظیر سن ومدت مواجهه، رابطه ای بین مواجهه با اسیدکلریدریک و شیوع علایم تحریکی مخاطی و تنفسی و مراحل ابتدایی خوردگی دندان وجود دارد.
    کلیدواژگان: گالوانیزاسیون، اسیدکلریدریک، علائم تحریکی مخاطی وتنفسی، تغییر رنگ وحساسیت دندان
  • مهرزاد ابراهیم زاده، غلامحسین حلوانی، فرشاد فروغی نسب، رضا جعفری ندوشن صفحه 32
    مقدمه
    افت شنوایی ناشی از تماس با سروصدای محیط کار یکی از مهمترین بیماری هایی بوده که زمینه ساز اختلال در ایمنی و عملکرد شاغلین صنایع مختلف می باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی افت شنوایی کارکنان یکی از معادن اورانیوم منطقه مرکزی کشور صورت گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوعتوصیفی و به روش مقطعی می باشد. اندازه گیری ها در شبکه وزنیA و در پاسخ دتکتور Fastصورت گرفت و وضعیت شنوایی 150 نفر از شاغلین مورد بررسی قرارگرفت، سپسداده های حاصل با استفاده از نرم افزار آماری SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین سنی و سابقه کار جامعه مورد بررسی به ترتیب 56/7 ± 68/33 و 30/5 ± 08/8 بود که رابطه معنی داری بین افت شنوایی کلی در فرکانس های 1000، 2000، 3000، 4000، 6000 و 8000 هرتز با سن و سابقه کار مشاهده شد(05/0>P). با افزایش سن و سابقه کار افت شنوایی کلی افزایش می یابد و با فرض ثابت بودن سابقه کار به ازای یک واحد افزایش در سن به طور متوسط افت شنوایی 52/0 افزایش پیدا می کرد و همچنین با فرض ثابت بودن سن به ازای یک واحد افزایش در سابقه کار به طور متوسط افت شنوایی 2/0 افزایش پیدا می کرد.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه با توجه به پایین بودن سابقه کار اکثر کارکنان(3/39%) و تعداد کارکنان بخش اداری(7/32%) که در مواجهه با سروصدای بسیار کمی هستند، نتایج اودیومتری افت قابل ملاحظه ای در کل جمعیت نشان نداد ولی با توجه به آزمون همبستگی پیرسون، همبستگی مثبت معنی داری بین افت شنوایی کلی با سن و سابقه کار وجود داشت، همچنین تاثیر سن بر افت شنوایی بیشتر از سابقه کار بود.
    کلیدواژگان: افت شنوایی، کارکنان، معادن اورانیوم
  • محمدعلی وحدانی منش، وحیده ابوالحسن نژاد، نرگس معاشری، دامون کتابی یزدی صفحه 39
    مقدمه
    مطالعات اپیدمیولوژیک متعددی مسمومیت کبدی در نتیجه مواجهه مزمن با حلال های آلی آروماتیک و تاثیر آنها بر ترانس آمینازهای کبدی را نشان می دهند. در این مطالعه اثر مداخله ای تغذیه با شیر بر سطح آنزیم های کبدی کارگران یک صنعت رنگ سازی مورد ارزیابی قرار گرفته است.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی قبل و بعد بوده و تعداد 162 نفر از کارگران یک صنعت رنگ سازی که در مواجهه مزمن با حلال های آلی آروماتیک بنزن، تولوئن و زایلن بودند، مورد بررسی قرار گرفتند. اطلاعات دموگرافیک با استفاده از پرسشنامه جمع آوری و سطح آنزیم های کبدیALT وAST با انجام آزمایش خون در کارگران مورد مطالعه، اندازه گیری گردید. تغذیه 200 میلی لیتر شیر به صورت روزانه برای کارگران به عنوان عامل مداخله آغاز و پس از یک سال مجددا سطح آنزیم های کبدی مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین سنی افراد مورد پژوهش، 84/8±5/31 سال و میانگین شاخص توده بدنی، 04/3±24 کیلوگرم بر مترمربع بود. سنجش میزان تراکم حلال های آلی آروماتیک در هوای سالن تولید رنگ نشان داد که کارگران با این حلال ها در سطح بیش از حد مجاز مواجهه دارند. سطح آنزیم های کبدی کارگران مورد مطالعه بعد از یک سال مصرف 200 میلی لیتر شیر به صورت روزانه به طور معنی داری (001/0 P) کاهش یافت.
    نتیجه گیری
    با توجه به این که مصرف شیر در کاهش سطح آنزیم های کبدی کارگرانی که به صورت مزمن در معرض حلال های آلی آروماتیک بوده اند تاثیرگذار بوده، بنابراین مصرف شیر می تواند نقش موثری در جلوگیری از بروز یا کاهش ضایعات کبدی افراد در معرض خطر داشته باشد.
    کلیدواژگان: آنزیم های کبدی، صنعت رنگ سازی، تغذیه با شیر
  • خسرو صادق نیت، امید امینیان، آرزو نجفی *، سوسن صالح پور، علیرضا اسلامی نژاد، غلامرضا درخشان دیلمی صفحه 46
    مقدمه

    آسم بیماریشایع تنفسی است که به میزان قابل ملاحظه ای منجربه ناتوانی شغلی می گردد. اشتغال دربرخی مشاغل نیز با بروزوتشدیدعلایم آسم همراه است. هدف پژوهش حاضربررسی توصیفی مشاغل افراد مبتلا به آسم و تعیین فراوانی گروه های شغلی مختلف در مبتلایان به آسم است.

    روش بررسی

    در این مطالعه مقطعی در مدت یکسال، 339 بیمار بالای 17 سال مبتلا به آسم از نظر شغلی مورد بررسی قرار گرفتند. شغل های 179 فرد شاغل براساس طبقه بندی شغلی سیستم طبقه بندی استاندارد ارایه شده در سال 1991 برای مشاغل مختلف موسوم بهStandard Occupational Classification 1991(SOC-91)، طبقه بندی وفراوانی هرطبقه شغلی محاسبه گردید.

    یافته ها

    گروه مشاغل تجاری،حمل و نقل و اپراتوری تجهیزات بیشترین فراوانی را در میان مبتلایان به آسم دارا بودند(66 مورد، 87/36 درصد). درگروه شغلی مذکور،شایع ترین شغل مربوط به رانندگان تاکسی بود(13 مورد،2/7%). در رتبه بعد گروه شغلی خدمات رسانی وفروشندگی با 40 مورد(3/22درصد)، دارای بیشترین فراوانی بود. دراینگروه شغلی مشاغلی مانند آرایشگری، نانوایی وسروکنندگان غذا قرار دارند. مشاغل مدیریتی و مشاغل بهداشتی نیز کمترین فراوانی در بیماران آسمی تحت مطالعه ما را دارا بودند.

    نتیجه گیری

    مشاغل با مواجهات کم خطر تنفسی از جمله مشاغل تجاری، حمل و نقل و اپراتوری تجهیزات بیشترین فراوانی را در بیماران مبتلا به آسم دارا هستند و لازم است درمطالعات بعدی رابطه آسم و تشدید آن درمشاغل مذکور مورد بررسی قرارگیرد.

    کلیدواژگان: بیماری های شغلی، آسم شغلی، بیماری تنفسی
  • امیرهوشنگ مهرپرور، سیدجلیل میرمحمدی، محمدعلی قوه، حسام الدین حاجیان، مرضیه دهقان، راضیه نبی میبدی*، نعیمه نبی میبدی صفحه 54
    مقدمه

    حوادث شغلی جزء جدایی ناپذیر محیط های کاری مختلف به ویژه مشاغل صنعتی هستند. این حوادث سبب دوره های غیبت از کار طولانی، نقص عضو و یا ازکارافتادگی کارگران مجرب می شوند و در نهایت تاثیر قابل توجهی بر بهره وری در صنعت می گذارند. این مطالعه با هدف بررسی اپیدمیولوژیک انواع حوادث شغلی ثبت شده در صنایع مختلف استان یزد انجام شده است.

    روش بررسی

    در مطالعه مقطعی و گذشته نگر بر روی پرونده های حوادث ثبت شده شغلی در سال 1387 تعداد 533 حادثه، بررسی و اطلاعات اپیدمیولوژیک آنها مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.

    یافته ها

    در میان کل حوادث، صنایع فلزی و ساختمانی هر کدام با 7/24% بیشترین آمار مربوط به حوادث را دارا بودند. بیشترین میزان حوادث در شیفت صبح (7/65%) اتفاق افتاده بود. شایعترین نوع حادثه گیرافتادگی (32%)بود. این حوادث در 8/10% از موارد منجر به مرگ و در 3/9% موارد منجر به نقص عضو دائمی شده بودند.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج این مطالعه درصد بالایی از حوادث منجر به نقص عضو دائمی و مرگ کارگر می شوند. لذا توجه بیشتر به آموزش کارگران، رعایت نکات ایمنی و استفاده از وسایل حفاظت فردی مناسب به ویژه در صنایع پرخطر ضروری است.

    کلیدواژگان: حادثه شغلی، اپیدمیولوژی، صنایع فلزی، صنعت ساختمانی
|
  • Jafari Nodoushan R, Halvani Gh, Salmani Nodoushan Z, Ebrahimzadeh M Page 1
    Background

    Safety culture is one of a number of ideas currently seen as having the potential to move organizations to higher standards of safety. The present study examined the impact of events on the culture safety in the workers of Textile industry.

    Methods

    In this case- control study data collected using questionnaire. In the questionnaire, 75 questions were multiple choices (Standard Safety Culture Questionnaire) and six questions were related to the accident (Accidents questionnaire).The collected data were then coded into the SPSS software.

    Results

    In this study the most common cause of occupational accidents is indiscretion (53%) and most of the accident has been cut (38%). The relationship between negative and positive safety culture with a history of accident was significant (P<0.05) but Age, work experience and education in case and control groups were not significantly associated with safety culture.

    Conclusion

    Occupational accidents are the main factors threatening the human resources in organizations. One way to prevent major accidents is creating and reinforces a culture of safety. Senior managers play a major role of building culture and accelerating this. Accordingly, first, it is necessary for managers and administrators of work to have real belief to safe working until the culture being established in organization.

  • Dortaj Raberi E, Bagheri P Page 8
    Background
    This study was designed as an epidemiologic survey on occupational accidents in Marvdasht, Arsanjan and Passargad in a 6 year period.
    Methods
    This was a cross-sectional study which was conducted on occupational accidents occurred between 2005-2010 in all industrial and producial units in Marvdasht, Passargad and Arsanjan. The frequency of accidents was calculated according to the type of accident, time of accident, job, sex, age, marital status, educational status, employment duration, insurance status, nationality and type of activity. Data was analyzed using chi square test.
    Results
    The highest frequency of accidents occurred in 25-29 years age group (29.75%), the most important cause of accidents was fall (36.82%), the job with the highest frequency of accidents was construction (38.6%), the most frequent time of accidents was in 7-10 AM (31.7%), the most frequent organ involved was hand (29.26%) and the most frequent outcome was injury-fracture-toxicity (65.7%).
    Conclusion
    According to the results employers and managers should implement research-based educational programs about health, job and management in order to observe the effects of industrial hygiene on the reduction of occupational accidents in the workplace.
  • Mostaghaci M, Salimi Z, Javaheri M, Hoseininejad Sf, Salehi M, Davari Mh, Mehrparvar Ah Page 19
    Background
    Musculoskeletal disorders (MSDs) are caused by chronic and long-term exposure to ergonomic factors or by an acute injury. MSDs are the most important cause of work hour loss and medical costs in the workplace. In this study, ergonomic risk factors and frequency of MSDs of workers of an agricultural equipment-manufacturing plant were evaluated.
    Methods
    In a cross-sectional study 70 workers were evaluated. Nordic questionnaire was used for evaluation of musculoskeletal disorders and RULA and QEC methods were used for ergonomic risk assessment. Data was analyzed using SPSS (ver. 17).
    Results
    Mean age and employment duration of the workers was 32.75±3.6 and 6.45±7.9, respectively. Frequency of MSDs in these workers was 40.3%. Frequency of the disorders in each body part was: back (12.8%), knee (8.7%), hand (7.8%), neck (6%), and shoulder (5%). RULA score for welding and painting units was 7 and this measure for warehouse and assembly unit was 6 which are in the action level of 3 and 4, respectively. QEC score in 21.3% of workers was between 51 and 70, and 8.2% had a score more than 70, and both need ergonomic intervention.
    Conclusion
    A considerable percent of workers in this factory work in a non-safe ergonomic situation and the frequency of musculoskeletal disorders are high among them which needs a proper ergonomic intervention.
  • Aminian O, Sadeghniat Haghighi Kh , Zeinodin H Page 26
    Background
    Galvanization is the process of coating steel or cast iron pieces with a thin layer of zinc allowing protection against corrosion. Workers are exposed to HCL during pickling of metals. The aim of this study was to obtain the frequency of irritant and respiratory symptoms among galvanizers exposed to hydrochloric acid.
    Methods
    In this study 80 galvanizers exposed to hydrogen chloride and 111 workers from other departments of plant they were selected. Information was collected using ATS questionnaire and a questionnaire for other irritant symptoms and physical examination and demographic data sheet. Exposure assessment was performed by NIOSH 7030 method.
    Results
    The PBZ air sampling and area sampling for hydrochloric acid were below the permissible level (TLV – 8hr = 5 PPM). Results showed that the frequency of the irritation symptoms such as nose and throat burning, eye burning, dyspnea, hoarseness, dental discoloration and sensitization were significantly higher in galvanizers.
    Conclusion
    Results showed that after adjustment for confounding variables such as age and duration of exposure, there was a relationship between irritant, respiratory symptoms, primary stages of dental erosion and hydrochloric acid exposure lower than current TLV.
  • Ebrahimzadeh M, Halvani Gh, Foroughinasab F, Jafari Nodoushan R Page 32
    Background
    Noise-induced hearing loss is on of the most important disease which may lead to some disturbances in worker's safety and performance. This study was conducted to evaluate the frequency of hearing loss among the workers of a uranium mine in the central region of Iran.
    Methods
    This was a cross-sectional descriptive study. Measurements were performed in A-weighting scale in response to fast detector. Frequency of hearing loss in left and right ears were assessed in 150 workers. Data was analyzed using SPSS.
    Results
    Mean age and duration of employment of the subjects was 33.68±7.56 years and 8.08±5.30 years, respectively. Pearson's correlation test showed a significant relationship between hearing loss at frequencies of 1000, 2000, 3000, 4000, 6000 and 8000 Hz with age and duration of employment (p<0.05). Hearing loss is increased by increasing age and duration of employment. Considering employment duration to be constant, hearing loss was averagely increased 0.52 for each unit increase in age and considering age to be constant, hearing loss was averagely increased 0.2 for each unit increase in employment duration.
    Conclusion
    This study didnt show a significant hearing loss among the workers because 39.3% of workers were young and 32.7% were office workers without significant exposure to noise but there was a positive correlation between total hearing loss and age and employment duration. Age was more effective on hearing loss than employment duration.
  • Vahdani Manesh Ma, Abolhasannejad V, Moasheri N, Ketabi D Page 39
    Background
    Aromatic solvents widely have a wide range of usage in various industries. A great number of epidemiologic studies show the liver toxicity resulting from exposing to organic solvents and their effect on liver transaminases. In the present study, the effect of milk drinking on the level of liver enzymes among a paint manufacturing industry workers is evaluated.
    Methods
    The present study is a before & after clinical trial. 162 paint manufacturing industry workers were studied. They had been chronically exposed to aromatic solvents such as Benzene, Toluene and Xylene. Demographic information was collected by using a questionnaire and the level of liver enzymes ALT and AST was measured by blood testing among the studied workers. Feeding workers with 200 ml milk daily was considered as the initial intervening factor, and after one year, again the level of liver enzymes was measured.
    Results
    Mean age of the subjects was 31.5 ± 8.84 year and the mean of body mass index was 24 ± 3.04 Kg/m2. Measuring the concentration of aromatic organic solvents at paint manufacturing hall indicated that, the workers were exposed to these solvents at more than permissible levels. The level of liver enzymes of the studied workers after one year drinking 200 ml milk daily was significantly reduced (P<0.001).
    Conclusion
    Considering that milk drinking was effective in reducing the level of liver enzymes among workers among workers who were chronically exposed to aromatic solvents, therefore, the present intervention can have a major role in preventing the incidence or in reducing the liver lesions among workers predisposed to risk.
  • Sadeghniiat Haghighi Kh, Aminian O, Najafei A, Salehpour S, Eslaminejad A, Derakhshan Deilami Gh Page 46
    Background

    Asthma is a common respiratory disease that causes occupational disability. Specific occupations may be related to induction or exacerbation of asthma. The objective of present study was descriptive evaluation of occupations in asthmatic patients.

    Methods

    In this cross sectional study, 339 asthmatic patients older than 17 years were evaluated regarding their occupations. One hundred and seventy nine patients had at least one occupation. Their occupations were classified based on Standard Occupational Classification 1991 (SOC-91) and frequency of asthmatic patients was determined for each occupational group.

    Results

    The most frequent occupation in our asthmatic patients was trades, transport and equipment operators and related occupations (66 cases, 36. 87%). In this occupational group, the most frequent occupation belonged to taxi driving (13 patients, 7. 2%). After that, sales And service occupations such as hairstylists and barbers, bakers and food service providers were frequent occupations (39 cases, 22. 3%). The less frequent occupations in our asthmatic patients were management occupations (2 cases) and health occupations (one case).

    Conclusion

    Asthma may be more frequent in some occupations such as trades, transport and equipment operators and related occupations and after that sales and service occupations. Evaluation of worsening asthma symptoms in mentioned occupations is recommended.

  • Mehrparvar Ah, Mirmohammadi Sj, Ghovve Ma Hajian H, Dehghan M, Nabi Meybodi R, Nabi Meybodi N Page 54
    Background

    Occupational accidents are a non-separable part of workplaces especially industrial settings. These accidents lead to long-term off-work periods, impairment and disability among experienced workers and eventually affect industrial productivity. This study was designed to assess registered occupational accidents in different industries in Yazd.

    Methods

    In a retrospective cross-sectional study on the files of registered occupational accidents in a 1-year period from March 2007 till March 2008, 533 occupational accidents were evaluated.

    Results

    Among all industries, metal and construction had the highest frequency of accidents (24.7%). Accidents mostly occurred in the morning (65.7%). The most frequent type of accidents was entrapment (32%). These accidents had led to death (10.8%), and permanent impairment (9.3%).

    Conclusion

    According to the results of this study a considerable amount of occupational accidents lead to impairment and disability, so more attention to worker training, safety measures and using appropriate personal protective devices is recommended.