فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی ایلام - سال بیستم شماره 1 (پیاپی 74، بهار 1391)

مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام
سال بیستم شماره 1 (پیاپی 74، بهار 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/03/21
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علی احمدی، مهدی قربانعلی زادگان، علی نجفی، حمیدرضا توکلی، رضا میرنژاد صفحات 1-7
    مقدمه

    به دلیل این که سالمونلا تیفی یک پاتوژن روده ای مهم و آلوده کننده آب و غذا می باشد، تشخیص سریع و دقیق آن در آب و مواد غذائی بسیار حائز اهمیت است. امروزه تشخیص سریع باکتری های بیماری زا با تکنیک های نوین در مواد غذایی از اهمیت زیادی برخوردار است. هدف از انجام این مطالعه جداسازی سالمونلا تیفی در مواد غذایی آلوده با روش PCR با استفاده از ژن invA بوده است.

    مواد و روش ها

    بعد از استخراج DNA با دو روش استاندارد، ابتدا روش مولکولی PCR توسط پرایمرهای اختصاصی ژن invA بر روی هر یک از سوش های باکتریایی استاندارد تنظیم گردید. سپس با استفاده از روش PCR، باکتری مورد نظر در نمونه های غذایی آلوده جداسازی گردید.

    یافته های پژوهش

    نتایج این مطالعه نشان داد که ژن invA مناسب ترین توالی برای جداسازی سالمونلا تیفی در مواد غذائی آلوده می باشد. هم چنین روش PCR طراحی شده در این مطالعه برای جداسازی سریع باکتری بیماری زای سالمونلا تیفی در نمونه های غذایی آلوده، دارای حساسیت(با کپی نامیر قابل جداسازی 108×89/1) و اختصاصیت بالا می باشد.

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان داد که روش مولکولی PCR بهینه شده در این مطالعه روشی مناسب جهت تشخیص سریع باکتری بیماری زای سالمونلا تیفی در نمونه های غذایی آلوده بوده و می تواند به عنوان جایگرینی مناسب برای روش های رایج و مرسوم فعلی به کار گرفته شود.

    کلیدواژگان: سالمونلا تیفی، تشخیص مولکولی، PCR، مواد غذائی
  • امیر قریب*، زهره فائزی نژاد صفحات 8-17
    مقدمه

    مصرف انسولین از طریق دهان بهترین و ساده ترین روش تجویز این هورمون بوده و خوشایند بیماران استفاده کننده از آن می باشد. در این مطالعه، ابتدا نانولیپوزوم های انسولین پوشش دار شده با ماده کیتوزان با فرمولاسیونی جدید تهیه شد، سپس کارایی آن در شرایط in vivo مورد بررسی قرار گرفت.

    مواد و روش ها

    محلول نانولیپوزوم های حاوی انسولین با بار سطحی منفی به روش تبخیر فاز معکوس با استفاده از موادی نظیر لیستین، کلسترول، ستیل دی فسفات و بتا سیکلو دکسترین با فرمولاسیون های متفاوت تهیه گردید و سطح خارجی نانولیپوزوم ها با کیتوزان پوشش داده شد. سپس، ضریب محصورکنندگی نانولیپوزوم های تهیه شده پس از تخریب غشای نانولیپوزوم ها، به روش اسپکتروفتومتری اندازه گیری شد. در نهایت، توانایی نانولیپوزوم های تهیه شده حاوی انسولین در کاهش گلوکز خون خرگوش های مبتلا به دیابت بعد از تجویز خوراکی آن مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته های پژوهش

    نتایج این تحقیق نشان داد که ضریب محصور شوندگی انسولین در نانولیپوزوم های تهیه شده با فرمولاسیون جدید به کار رفته به طور قابل توجه نسبت به سایر فرمولاسیون های دیگر بیشتر بوده و معادل 16/0±79 می باشد. مطالعات in vivo به طور دقیق نمایانگر این بود که نانولیپوزوم های تهیه شده حاوی انسولین می تواند به شکلی موثر گلوکز خون را در خرگوش های دیابتی مورد آزمایش کاهش دهد.

    بحث و نتیجه گیری

    یافته های این تحقیق به صورت واضح نشان داد که انسولین خوراکی تهیه شده به عنوان یک گزینه جدید از کارایی لازم برخوردار است.

    کلیدواژگان: کیتوزان، انسولین، نانولیپوزوم، ضریب محصور شوندگی
  • مهدی نظری مقدم، علی جعفری حیدرلو *، امیرحسین حبیبی، افشین محجرعلی، بیتا امیدبخش، پریسا اسداللهی صفحات 18-25

    سیروز صفراوی اولیه(Primary Biliary Cirrhosis) تقریبا در 100 تا 200 نفر از هر یک میلیون نفر دیده می شود و دارای تمایل قوی برای بیمار کردن زنان است. سن میانه تشخیص حدود 50 سال است. در PBC، ویژگی های کلستاتیک غالب است و معمولا با نارسایی پیشرونده کبد مشخص می شود. ما به گزارش یک خانم 57 ساله با افت ناگهانی سطح هوشیاری می پردازیم که یک هفته قبل از بستری به علت علایم شکم حاد تحت جراحی کله سیستکتومی قرار گرفته است. CT اسکن مغز و آنالیز مایع مغزی-نخاعی صورت گرفته نرمال بوده و معاینات نورولوژیک انجام شده کاملا قرینه بودند. بیمار با تشخیص اولیه انفارکت بازیلر تحت درمان قرار گرفت. با توجه به افزایش سطح سرمی AST، ALT و ALK.P انسفالوپاتی کبدی به عنوان علت احتمالی افت سطح هوشیاری مد نظر قرار گرفت و پس از انجام بررسی های تکمیلی و تایید تشخیص، با درمان انسفالوپاتی کبدی وضعیت هوشیاری بیمار تا حد نرمال بهبود یافت. در سونوگرافی انجام شده کبد کوچک با اکوی پارانشیمال خشن(مطرح کننده سیروز کبدی) گزارش گردید و در بررسی های آسیب شناسی PBC به عنوان علت سیروز کبدی بیمار گزارش شد. در بررسی های بعد از تشخیص، همراهی بیماری اسپروی سیلیاک با PBC به تایید رسید.

    کلیدواژگان: کله سیستیت حاد، افت سطح هوشیاری، انسفالوپاتی کبدی، سیروز صفراوی اولیه، اسپروی سیلیاک
  • فرزاد جلیلیان، فاضل زینت مطلق، مهناز صلحی * صفحات 26-34
    مقدمه

    دیابت نوعی بیماری مزمن است که می تواند باعث عوارض جدی در سیستم گردش خون، سیستم عصبی، کلیه ها، چشم ها و پاها شود و با درصد بالای مرگ و میر همراه است. یکی از دلایل عدم موفقیت و حصول نتایج درمانی مطلوب در بیماران دیابتی، کمبود مشارکت آنان در درمان دیابت است؛ در این باره، آموزش خود مراقبتی دیابت عنصری کلیدی در پیشگیری و درمان دیابت است که در بهبود کیفیت زندگی و هم چنین کاهش هزینه ها موثر می باشد. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر برنامه آموزشی بر میزان خود مراقبتی در بیماران دیابتی نوع دو مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی روستائی شهرستان گچساران انجام گرفته است.

    مواد و روش ها

    این مطالعه، از نوع مداخله ای و نیمه تجربی می باشد که روی 120 نفر از بیماران دیابتی انجام شده است. بدین منظور، شرکت کنندگان به طور تصادفی به دو گروه مداخله و شاهد تقسیم بندی شده و برنامه آموزشی طراحی شده در شش جلسه(60 دقیقه ای) برای بیماران گروه مداخله و دو جلسه برای خانواده های آنان به صورت سخنرانی و بحث گروهی برگزار شد. دو ماه پس از اتمام مداخله آموزشی، نتایج مورد ارزیابی قرار گرفت. روش گردآروی جمع آوری اطلاعات، استفاده از پرسش نامه کتبی استاندارد بوده و اطلاعات با انجام مصاحبه از بیماران جمع آوری شده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار آماری SPSS ویرایش 13 استفاده شده است.

    یافته های پژوهش

    نتایج به دست آمده نشان دهنده تاثیر مثبت اجرای برنامه آموزشی بر افزایش آگاهی (000/0P= & 476/8- t=) و خود مراقبتی(000/0P= & 975/8- t=) بیماران گروه مداخله بود.

    بحث و نتیجه گیری

    بنا بر این، می توان نتیجه گرفت که نقش اجرای برنامه آموزشی بر افزایش میزان خود مراقبتی در بیماران دیابتی مثبت بوده و به نظر می رسدکه اجرای این گونه برنامه ها می تواند نقش موثری در درمان و پیشگیری از عوارض دیابت داشته باشد.

    کلیدواژگان: دیابت نوع دو، خود مراقبتی، آگاهی
  • معصومه جواهری، کورش هلاکویی نایینی *، علی دل پیشه، کورش سایه میری، یونس محمدی صفحات 35-41
    مقدمه

    پاندمی آنفلوانزا همواره یکی از معضلات بزرگ جوامع انسانی بوده وبرای آمادگی مقابله با این بحران عظیم اقتصادی و اجتماعی که تمام جهان را همزمان درگیر می نماید نیازمند آمادگی همه جانبه خواهیم بود. این مطالعه با هدف بررسی آمادگی مدارس و دانشگاه های شهر ایلام در مقابل آنفلوانزای پاندمیک انجام گرفت.

    مواد و روش ها

    این مطالعه یک مطالعه مقطعی است که به منظور تعیین آمادگی مدارس و دانشگاه ها در راستای مقابله با آنفلوانزای H1N1 طراحی و تدوین گردیده است در این مطالعه مستندات برنامه های مقابله با آنفلوانزایH1N1 با استفاده از چک لیست تعدیل یافته CDC و WHO مورد بررسی قرار گرفت و داده ها با استفاده از آنالیز واریانس دوطرفه تحلیل گردید.

    یافته های پژوهش

    میانگین نمره آمادگی مدارس بر اساس چک لیست های CDC، WHO به ترتیب 9/78 با انحراف معیار 9/11 و 4/73 با انحراف معیار 6/9 و در دانشگاه ها نیز به ترتیب 42/67 با انحراف معیار 9/13و 44/49 با انحراف معیار 1/16 بود که در مجموع آمادگی مدارس «خوب» و دانشگاه ها «ضعیف» ارزیابی گردید. هم چنین در آزمون آنالیز واریانس بین آمادگی مدارس ابتدایی با راهنمایی و دبیرستان تفاوت معنی داری مشاهده شد(p=./04) و نیز تفاوت معنی داری بین آمادگی مدارسی که مراقب بهداشت داشتند با مدارسی که مراقب بهداشت نداشتند مشاهده نشد.(73/0p=)

    بحث و نتیجه گیری

    علی رغم آمادگی «خوب» مدارس، دانشگاه های شهر ایلام از آمادگی «ضعیفی» بر خوردار بودندکه مشکل عمده در بخش های آموزش و برنامه ریزی برای مقابله با پاندمی آنفلوانزا بود و مداخله در این زمینه نیاز است.

    کلیدواژگان: آمادگی، آنفلوانزای پاندمیکH1N1، مدارس، دانشگاه
  • ناهید حاتم، پیوند باستانی*، نیلوفر احمدلو، علی اضغر احمد کیا دلیری، جمیل صادقی فر صفحات 42-50
    مقدمه

    تاثیرات اختصاصی ناشی از داروهای مورد استفاده در رژیم های شیمی درمانی و عوارض ناشی از آن می توانند به نحو قابل توجهی بر زندگی بیماران سرطانی و ترجیحات آن ها نسبت به قبول یا رد این درمان ها موثر باشد. بدیهی است که اعتقاد بیمار به موثر بودن فرایند درمان و میزان پذیرش آن توسط بیمار می تواند به تسهیل فرایند بهبود کمک زیادی بنماید؛ بنا بر این، در این مطالعه به بررسی تاثیر عوارض جانبی ناشی از استفاده از دو دسته رژیم دارویی تحت عنوان دوستاکسل، آدریامایسین، سایکلوفسفاماید(TAC) و آدریامایسین، سایکلوفسفاماید، 5 فلورویوراسیل(FAC) در بیماران تحت درمان با این دو روش پرداخته و راهکارهایی برای مدیریت درمان جهت کاهش عوارض آن ها ارائه شده است.

    مواد و روش ها

    این مطالعه روی یک هم گروه 100 نفره از بیماران مبتلا به سرطان پستان با تست زیر بغل مثبت که تحت درمان با یکی از دو پروتکل TAC یا FAC به عنوان درمان کمکی بوده اند، به صورت دوسوکور انجام شده است. داده های مربوط به عوارض درمان با استفاده از چک لیست و به صورت مصاحبه با بیماران و مطالعه پرونده پزشکی آن ها در پایان دوره شیمی درمانی جمع آوری شده و با استفاده از آزمون آماری Independent t-test مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.

    یافته های پژوهش

    نتایج نشان می دهد که در عمده زمینه ها از جمله یائسگی،کم خونی، تب ناشی از کاهش گلبول های سفید خون، عوارض پوستی مثل تغییر رنگ ناخن ها، عوارض عصبی مثل تشنج، بی حسی دست و پا و ادم(ورم) پا، عوارض جانبی در بیماران استفاده کننده از رژیم TAC به طور معنی داری از رژیم FAC بیشتر بوده است.

    بحث و نتیجه گیری

    استفاده از راهکارهای مدیریت درمان از جمله تاکید بیشتر بر آموزش بیماران و ارتقای آگاهی های آن ها قبل از شروع دوره درمانی، تشکیل جلسات مشاوره با کارشناسان و روان پزشکان به صورت اجباری برای این بیماران و تشکیل گروه های حمایتی توسط بیماران سرطانی روبه بهبود و نیز تاکید بر درمان های معنوی جهت رویارویی بهتر و هوشمندانه تر بیماران با عوارض رژیم های شیمی درمانی و پذیرش روش درمانی، کمک قابل توجهی خواهد کرد.

    کلیدواژگان: سمیت، شیمی درمانی کمکی، سرطان پستان، عوارض درمانی
  • حمیدرضا هنرمند*، سمیه تقی زاده، مرتضی رهبرطارمسری، فردین میربلوک صفحات 51-57
    مقدمه

    در سال های اخیر، عفونت های مزمن و پایدار نیز به عنوان عوامل زمینه ساز سکته حاد قلبی به عنوان یکی از شایع ترین مشکلات سلامتی جوامع بشری معرفی شده اند. در این مطالعه، با تعیین تفاوت میزان شیوع سرمی در بیماران و گروه شاهد، رابطه عفونت قبلی مایکوپلاسما پنومونیه و بروز بعدی انفارکتوس حاد میوکارد بررسی شده است.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه توصیفی-گذشته نگر، تعداد 374 نمونه سرم افراد بیمار و 185 نمونه سرم افراد شاهد به طور همزمان و با یک کیت الیزای تجاری کمی(Euroimmune) ساخت کشور آلمان مورد آزمایش قرار گرفتند. نتایج حاصله در محیط نرم افزار SPSS version 16 و با استفاده از آزمون آماری کای اسکوار، تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته های پژوهش

    بین متغیرهای جنسیت، سن، شغل، و محل سکونت شهری یا روستایی، با مثبت شدن الیزای اختصاصی مایکوپلاسما پنومونیه(IgG) رابطه معنی دار دیده نشد(به ترتیبP=0.700 وP=0.080 و P=0.080 و P=0.150)، ولی رابطه بین فشار خون بالا و نتایج الیزا معنی دار بود،(P=0.003). بین سابقه قبلی بیماری حاد تب دار (P=0.001)، و سابقه بیماری ریوی ظرف یک سال گذشته((P=0.004با نتایج الیزا در گروه بیماران رابطه معنی دار وجود داشت و رابطه شیوع سرمی مثبت مایکوپلاسما پنومونیه و سکته حاد قلبی معنی دار بود.(P= 0.003)

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان داد که سابقه قبلی عفونت مایکوپلاسمایی را نیز می توان یکی از عوامل زمینه ساز در تکوین سکته قلبی حاد در نظر گرفت

    کلیدواژگان: شیوع سرمی مایکوپلاسما پنومونیه، سکته حاد قلبی، بیماران، عفونت حاد
  • حسن ولدبیگی، نورخدا صادقی فر *، رباب رفیعی طباطبایی، عباس ملکی صفحات 58-64
    مقدمه

    سودوموناس آئروژینوزا پاتوژنی فرصت طلب و یکی از عوامل مهم عفونت های بیمارستانی است و در طیف وسیعی از عفونت ها، از عفونت های دستگاه ادراری گرفته تا باکتریمی، نقش دارد. این باکتری دارای فاکتورهای پاتوژنی متعددی از جمله اگزو توکسین A، آلژینات، لیپو پلی ساکارید، پیلی، فسفو لیپاز C، الاستاز و الکالن پروتئاز می باشد. در این تحقیق فراوانی ژن های اگزو توکسین A و آلژینات در ایزوله های بالینی سودوموناس آئروژینوزا جدا شده از عفونت های بیمارستانی مورد مطالعه قرار گرفته است.

    مواد و روش ها

    در این بررسی، پنجاه سویه سودوموناس آئروژینوزا جدا شده از نمونه های بالینی در بیمارستان های طالقانی و آزمایشگاه مرکزی ایلام و میلاد تهران جمع آوری گردید. ایزوله های مربوطه با روش های بیوشیمیایی تعیین هویت گردیدند، و در مرحله بعد استخراج DNA انجام گرفت. سپس با استفاده از پرایمرهای اختصاصی برای هر کدام از ژن های اگزو توکسین A و آلژینات حضور یا عدم حضور ژن های مربوطه با روشPCR مورد بررسی قرار گرفتند.

    یافته های پژوهش

    در سی و هفت سویه(74 در صد)، ژن اگزو توکسین A و در چهل و شش سویه(92 درصد)، ژن آلژینات مشخص گردید. در ایزوله های جدا شده از عفونت های ادراری که شامل 30 سویه بودند، ژن اگزو توکسین A در 21سویه(70درصد) و ژن آلژینات در 26 سویه(6/86 درصد) مشاهده شد. هم چنین در ایزوله های جدا شده از عفونت های سوختگی که شامل 20 سویه بودند، ژن اگزوتوکسین A در 16 سویه(80 درصد) و ژن آلژینات در20 سویه(100 درصد) مشاهده شد.

    بحث و نتیجه گیری

    با توجه به نتایج این مطالعه، می توان استنباط نمود که ژن های اگزو توکسین A و آلژینات جزو فاکتورهای ویرولانس باکتری سودوموناس آئروژینوزا به حساب می آیند و ژن آلژینات درعفونت های ادراری و سوختگی نقش مهم تری دارد.

    کلیدواژگان: سودوموناس آئروژینوزا، اگزوتوکسین A، آلژ
|
  • A. Ahmadi, M. Ghorbanali Zadegan, A. Najafi, Hr Tavakoli Pages 1-7
    Introduction

    Salmonella typhi is an important enteric pathogen that can be transmited via food and water. So, careful and rapid identification of this organism is very important. Today, new techniques in rapid diagnosis of pathogenic bacteria in food are important. The purpose of this study was molecular detection of S. typhi in food samples by PCR using invA gene.

    Materials and Methods

    After extraction of genomic DNA by two standard methods, molecular method of PCR by specific primer of invA gene on any of the standard strains of bacteria was set. Then, using the PCR method, S. typhi was detected in samples of contaminated food.

    Findings

    The results showed that invA gene is the suitable sequence for detection of S. typhi in contaminated foods. Also, designed PCR method in this study is a method with high sensitive (detectable copy number is 1. 89×108) and specificity for rapid detection of S. typhi in contaminated food. Discussion &

    Conclusion

    The results of this study shows that PCR method is safe, fast and sensitive for rapid detection and identification of bacteria in contaminated foods and can be an appropriate substitute method for the current and conventional methods.

  • A. Gharib, Z. Faezizadeh Pages 8-17
    Introduction

    The oral insulin delivery is the most familiar, easy and patient friendly of all the routes of insulin applications. The aim of this study was to generate a new chitosan coated insulin nanoliposomes and evaluate their potential for the delivery of insulin.

    Materials and Methods

    Nanoliposomes encapsulated insulin with negative surface charge was prepared by reverse phase evaporation method. For such a preparation, nanoliposomes lecithin, cholesterol, cetyl-diphosphate and β-cyclodexterin were used. Then, nanoliposomes were coated by means of incubation with the chitosan solution. The encapsulation efficiency of the prepared nanoliposomes was measured by spectrophotometry technique after dissolution of the nanoparticles. The hypoglycemic efficacies of chitosan-coated insulin nanoliposomes were investigated by monitoring the blood glucose level after oral administration to diabetic rabbits.

    Findings

    Insulin entrapment efficacy for the prepared nanoliposomes by application of the new formulation was significantly (p<0.05) higher (79±0.16) than those of other formulations, respectively. The in vivo result clearly indicated that the insulin-loaded nanoliposomes could effectively reduce the blood glucose level in diabetic rabbits. Discussion &

    Conclusion

    The results clearly suggested that the prepared nanoliposomes could be considered a good candidate for oral insulin delivery.

    Keywords: chitosan, insulin, nanoliposome, entrapment efficacy
  • M. Nazari Moghadam, A. Jafari Haidarlo*, Ah Habibi, A. Mahjar Ali, B. Omidbakhsh, P. Asadollahi Pages 18-25

    The incidence rate of Primary Biliary Cirrhosis (PBC) is 100 to 200 cases per 1,000,000 individuals and the majority of cases are reported among women with the mean age of about 50 years. Cholestatic properties are predominant in PBC and this disease is usually detected by progressive hepatic failure. The current case was about a 57-years-old woman presented with a sudden decrease in consciousness level, who had experienced a cholecystectomy operation 1 week prior to admission due to severe abdominal symptoms. Brain CT-Scan and LP were normal and the neuro-logic examinations were also symm-etrical. The patient was treated primarily for basilar infarction disease. As the levels of serum ALK. P, AST and ALT increased, hepatic encephalopathy was considered the possible cause of decrease in the consciousness level. Following compl-ementary examinations and the dia-gnosis confirmation, the patient's consciousness level was restored to normal after the treatment of hepatic enceph-alopathy. Ultrasonography showed a small liver with rough parenchymal appearance (considered hepatic cirrhosis). PBC was reported as the main cause of hepatic cirrhosis in path-ologic examinations. Further assessments showed that the patient was also suffering from celiac sprue.

    Keywords: acute cholesistitis, conscious-sness fall, hepatic encephalopathy, primary biliary cirrhosis, celiac sprue
  • F. Jalilian, F. Zinat Motlagh, M. Solhi * Pages 26-34
    Introduction

    Diabetes is a chronic disease capable of causing serious complications affecting the circulatory and nervous systems, kidneys, eyes, and feet, and is associated with high rates of morbidity and mortality. One reason for the failure in achieveing optimal therapeutic results in diabetic patients is their non-participation in the treatment of their disease; thus, diabetes self-management education is a key element in the prevention and treatment of diabetes. The purpose of this study was to determine the effects of self management education program among type II diabetic patients referred to health centers in rural Gachsaran, Iran.

    Materials and Methods

    This interventional quasi-experimental study was performed by choosing 120 diabetic patients randomly divided into two experimental and control groups. Educational programs designed for patients in the intervention group included six sessions and two sessions for their families. The major training method was lecture and group discussion. Two months after the educational intervention, the results were evaluated. Participants resp-onded to the standard writing question-naires. Information was collected through interviews and data were analyzed by SPSS-13.

    Findings

    The results indicated a positive impact on knowledge (t=-8.476& p< 0.000) and self management (t=-8.975 & p<0.000) among patients of the intervention group. Discussion &

    Conclusion

    The results showed the positive role of education program to increase self management among diabetic patients, while implement-ting such programs seem to be effective in the treatment and prevention of diabetes complications.

    Keywords: type 2 diabetic, self management, knowledge
  • M. Javaheri, K. Holakouei, A. Delpishe, K. Sayemiri, Y. Mohammadi Pages 35-41
    Introduction

    Pandemic influenza has always been a common problem of human societies. Preparedness for dealing with massive economic and social crisis that simultaneously causes a worldwide involve-ment requires a readiness and on-time response. This study was conducted to evaluate the level of preparedness of schools and universities against pandemic influenza in Ilam (western Iran).

    Materials and Methods

    This cross sectional study was designed and developed by the researchers to determine the level of prep-aredness of schools and universities against pandemic influenza H1N1.In this study, plan documents for dealing with H1N1 flu were surveyed by using a modified version of CDC and WHO check lists.

    Findings

    The mean preparedness score of schools was based on the CDC and WHO checklists respectively, 78/9 (±11/9) and 73/4 (±9/6), and for the universities 67/42 (±13/9) and 49/44 (±16/1). In general, we found that the schools preparedness was “high“but preparedness of the universities was”low”. There was a significant statistical difference among the preparedness levels of the elementary, guidance, and high schools, (p=0 /04).

    Discussion & Conclusion

    Despite the good level of schools, the universities prepared-ness level was "low" and the major problem was accounted for education and planning to deal with pandemic flu.

    Keywords: preparedness, pandemic influenza H1N1, schools, universities, Ilam
  • N. Hatam, P. Bastani *, N. Ahmadloo, Aa Ahmadkia Daliri, J. Sadeghi Far Pages 42-50
    Introduction

    Specific effects of chemo-therapy regimens and their side-effects considerably influence on patients lives and their desires of accepting or rejecting therapies. It is obvious that the patient`s idea about the effectiveness of therapy process and accepting the treatment by the patient can facilitate the recovery process greatly. In this study, the side effects and toxicity of Docetaxel-Adriamicine-Cycl-ophosphamide (TAC) and Adriamicine-Cyclophosphamide- 5 FU (FAC) as two chemotherapy regimens were investigated.

    Materials and Methods

    This investigation was done on a cohort of 100 patients suffering from breast cancer with node- positive being treated with TAC or FAC as a double blind study. Data was gathered by completing special check-lists as interviews at the last session of chemotherapy and surveying the patients` medical records. Data was analyzed by relevant statistical tests such as Independent T-test.

    Findings

    The results showed that in most the aspects such as amenorrhea, anemia, febrile neutropenia, hyper pigmentation and nail disorder, neurologic toxicity, convul-sion, nomeness and edema, the average mean was higher in TAC arm statistically significant.

    Discussion & Conclusion

    Applying treat-ment managing approaches tend more to emphasize on patient’s education and im-proving their knowledge before starting chemotherapy cycle, convening of compul-sory consult meetings with expert psychiat-rists and psychologists and establishing su-pportive groups by patients who have recovered from cancer can lead to better and more conscious encountering for such patients and help them accept the therapy more conveniently.

    Keywords: toxicity-adjuvant therapy, breastcancer, side effects
  • Hr Honarmand*, S. Taghizadeh, M. Rahbar-Taroimsari, F. Mirbolook Pages 51-57
    Introduction

    In recent years, chronic and persistent bacterial infections are introduced as predisposing factors of acute myocardial infarction (MI) that is a main cause of health problems, worldwide. In this study, the relationship between previous my-coplasma pneumonia infection and further myocardial infarction was investigated through seropositivity rate of mycoplasma pneumonia in patients with (MI) and control group.

    Materials and Methods

    In this retrospective descriptive study, 374 sera of patients and 185 sera of control group were examined by a commercial quantitative specific myco-plasma pneumonia IgG-ELISA kit (EUR-OIMMUNE, Germany) simultanously. The results were analyzed by Qui square test in SPSS, Ver. 16 software.

    Findings

    We found no significant rela-tionships between seropositivity to myco-plasma pneumonia (IgG) and sex (P=0.080), age (P=0.700), occupation (P=0.080), and living place (P=0.150), but the relationship between history of previous acute febrile diseases, infective chest disea-ses, hypertension and MI with mycoplasma pneumonia was significant (P=0.003, P=0.004, P=0.003, P=0.003 consequently). Discussion &

    Conclusion

    Regarding the results of this study, it can be said that history of previous mycoplasma pneumonia infections can be considered one of the etiological agents in MI.

    Keywords: : seropositivity to mycoplasmapneumonia, acute myocardial infarction, patients, acute infection
  • H. Valadbeigi, N. Sadeghifard *, R. Rafiei Tabatabaei, A. Maleki Pages 58-64
    Introduction

    Pseudomonas aeruginosa is an opportunistic pathogen and one of the most frequent pathogens in nosocomial infections. It causes different types of infections including urinary tract infections and Bacteremiae. This bacterium has many pathogenic factors including; exotoxin A, lipopolysacharide, phospholipase C, pili, elastase and alkaline protease. In this study, frequency of exotoxin A and alginate genes in clinical pseudomonas aeroginosa strains isolated from nosocomial infections were analysed.

    Materials and Methods

    50 Pseudomonas aeroginosa strains were isolated in clinical samples of Ilam hospitals and Milad hospital in Tehran. The isolates were identified by biochemical methods, after- wards DNAs were extracted. Next, using special primers for exotoxin A and alginate genes PCR was applied to detect the presence or non-presence of the related geres.

    Findings

    According to PCR results, 37 isolates (74%) and 46 ones (92%) had exotoxin A and alginate respectively. Among Pseudomonas aeroginosa strains isolated from urinary tract infections including 30 isolates, exotoxin A and alginate genes were observed in 21 (70%), and 26 (86/6%) isolates, respectively. Also, in other strains isolated from burn wound infections including 20 isolates, exotoxin A and alginate genes were detected in 16 (80%) and 20 (100%) isolates.

    Discussion & Conclusion

    The results of our study confirm that exotoxin A and alginate genes presence is considered an important virulence factor of pseudomonas aeruginosa. The results of our study showed that alginate gene is so important in pseudomonas aeroginosa strains isolated from urinary tract infections and burn wound infections.

    Keywords: pseudomonas aeruginosa, exotoxin A, alginate