فهرست مطالب

Dentistry, Shiraz University of Medical Sciences - Volume:13 Issue: 1, 2012

Journal of Dentistry, Shiraz University of Medical Sciences
Volume:13 Issue: 1, 2012

  • ویژه نامه بهار
  • تاریخ انتشار: 1391/03/23
  • تعداد عناوین: 13
|
  • نامه به سردبیر
  • کریم پورستار بجه میر، آرش پورستار بجه میر صفحه 388
  • مقاله پژوهشی اصیل
  • داوود قاسمی تودشکچویی، محبوبه احمدی، مازیار ابراهیمی دستگردی * صفحه 391

    بیان مساله: امروزه فیشورسیلانت ها به گونه ی گسترده جهت مهر و موم شیارهای اکلوزالی به کار می روند. با این حال کامپوزیت های قابل جریان با مقاومت به سایش بالاتر و انقباض کمتر می توانند جایگزینی برای سیلانت ها باشند.

    هدف

    هدف از این پژوهش، مقایسه ی میزان ریزنشت دو گونه فیشور سیلانت کلین پرو (Clinpro) و امبریس Embrace)) و دو گونه کامپوزیت قابل جریان فیلتک- فلو (Filtek flow) و فلوزرایت (Flows-rite) بود.
    مواد و

    روش

    60 دندان پرمولار بالای کشیده شده سالم انتخاب و به 4 گروه مساوی تقسیم شدند. در هر گروه شیارهای اکلوزال با یکی از 4 ماده ی فیشورسیلانت کلین پرو، فیشور سیلانت امبریس،کامپوزیت های قابل جریان فیلتک- فلو و یا فلوزرایت پوشانده گردیدند. سپس آپکس و ناحیه ی انشعاب ریشه ها توسط موم چسب مهر و موم و ریشه و تاج دندان ها تا فاصله ی 1 میلیمتری لبه ی سیلانت با دو لایه لاک پوشانده شد. دندان ها به مدت 24 ساعت در فوشین 5/0 درصد قرار داده و پس از شست و شو در جهت باکولینگوالی برش داده شدند. ریزنشت نمونه ها به کمک استریومیکروسکوپ با بزرگنمایی 16 برابر بررسی گردید. در نهایت به علت توزیع غیر طبیعی داده ها، آزمون کروسکال والیس (Kruskal-Wallis) جهت واکاوی داده ها استفاده شد.

    یافته ها

    میزان ریزنشت فیشورسیلانت های کلین پرو و فلوزرایت و کامپوزیت های قابل جریان فیلتک- فلوو امبریس با یکدیگر اختلاف آماری نداشت (05/0 p >).

    نتیجه گیری

    با توجه به شرایط این پژوهش به نظر می رسد می توان جهت پوشاندن شیارهای اکلوزال، با توجه به شرایط بالینی، از کامپوزیت های قابل جریان یا فیشورسیلانت ها استفاده نمود.

    کلیدواژگان: ریزنشت، فیشور سیلنت، کامپوزیت قابل جریان
  • فرین کیانی یزدی، شاهین ستوده مرام، سارا معصومی، اسکندر کمالی سروستانی، الهام افلاکی صفحه 398
    بیان مساله: شواهد متعددی در خصوص وجود و نقش 17-IL در پاتوژنز آرتریت روماتویید و پریودنتیت مزمن وجود دارد. 17-IL توسط سلول هایTh ترشح می شود.
    هدف
    هدف از این پژوهش، بررسی وضعیت پریودنتال بیماران آرتریت روماتویید و ارتباط آن با سطح سرمی 17-IL در مقایسه با مبتلایان به پریودنتیت مزمن بود.
    مواد و
    روش
    در این پژوهش مورد- شاهدی سطح سرمی 17-IL در 37 بیمار مبتلا به آرتریت روماتویید و 30 فرد طبیعی به روش RFLP-PCR و الیزا تعیین، بررسی و مقایسه گردید. در هر دو گروه بیمار، معیارهای بالینی پریودنتال مانند عمق پاکت پریودنتال (PPD)، سطح اتصال های بالینی (CAL)، نمایه ی خونریزی (BI) و پلاک (PI) بررسی و مقایسه شد. در این پژوهش از آزمون کروسکال والیس (Kruskal-Wallis) برای بررسی سطح سرمی 17-IL استفاده گردید.
    یافته ها
    در این بررسی، ارتباط آماری معنادار میان یافته های پاراکلینیکی گوناگون (همچون CRP، RF و ESR) و سن آغاز بیماری RA یافت نشد. بالاترین سطح سرمی 17-IL در بیماران RA با پریودنتیت متوسط و شدید دیده شد (13/0= p). شیوع و شدت بیماری پریودنتیت در گروه آزمایش بالاتر بود.
    نتیجه گیری
    بیماران آرتریت روماتویید، مستعد ابتلا به پریودنتیت شدید هستند و سطح سرمی 17-IL ارتباط مثبتی با شدت بیماری پریودنتیت در مبتلایان به آرتریت روماتویید دارد.
    کلیدواژگان: سطح سرمی 17، IL، آرتریت روماتویید، پریودنتیت مزمن
  • مهران نوربخش، عزت الله جلالیان، راحله باغبانباشی، مهسا سلیمانی صفحه 408
    بیان مساله: ترمیم های متال- سرامیک در دندانپزشکی استفاده ی گسترده ای دارند. یکی از مشکلات بزرگ در درمان های پروتز ثابت حتی در ترمیم هایی که خوب فراهم شده اند نبود هماهنگی کافی میان لبه ی ترمیم و دندان است.
    هدف
    هدف از این پژوهش، مقایسه ی تاثیر دو روش ساخت کوپینگ الکتروفرمینگ (Electroforming) وConventional بر هماهنگی لبه ی ترمیم های PFM بود.
    مواد و
    روش
    در این پژوهش تجربی، در آغاز دای فلزی استاندارد تهیه گردید و پس از قالب گیری از آنها 20 دای گچی فراهم شد که به گونه ی تصادفی به دو گروه 10 تایی تقسیم گردید. در گروه نخست روکش PFM به روش معمول (Casting) و در گروه دوم، روکشPFM به روش الکترو فرمینگ فراهم شد. شکل و ضخامت متال و سرامیک در همه ی نمونه ها یکسان بود. پس از سمان کردن نمونه ها بر روی دای و سپس مانت کردن آنها در رزین شفاف و سایش آنها، نمونه ها در زیر میکروسکوپ الکترونی بررسی شدند. سپس داده ها تعیین و با استفاده از آزمون تی (T) داوری آماری گردیدند (05/0= α).
    یافته ها
    میانگین و SD (انحراف معیار) هماهنگی نداشتن در گروه معمول 28/1±16/11 میکرون و در گروه الکتروفرمینگ 79/0±13/3 میکرون گزارش شد. آزمون تی نشان داد که تفاوت دو گروه معنادار بود (001/0 > p).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به دست آمده از این بررسی روکش های ساخته شده به روش الکتروفرمینگ هماهنگی لبه ای بهتری نسبت به روش معمول داشته است.
    کلیدواژگان: روش الکتروفرمینگ، روش Conventional، هماهنگی لبه
  • مریم مردانی، محمد معتمدی فر، راضیه حسینی پور صفحه 414
    بیان مساله: ویروس هرپس سیمپلکس تیپ یک (Herpes simplex type-1)، عامل عوارض متعددی در نقاط گوناگون بدن همچون دهان است. یکی از داروهایی که برای درمان عفونت های هرپسی به کار می رود، آسیکلوویر است. امروزه به دلیل افزایش موتان های ویروسی بدون آنزیم تیمیدین کیناز مقاومت این ویروس ها نسبت به این دارو رو به افزایش است، در نتیجه نیاز به یافتن راه حل های درمانی جایگزین احساس می شود.
    هدف
    هدف از این پژوهش، بررسی اثر ضد ویروسی اسانس آویشن شیرازی علیه ویروس هرپس سیمپلکس تیپ یک بود.
    مواد و
    روش
    در این پژوهش، اسانس آویشن شیرازی توسط دستگاه کلونجر فراهم و از کشت سلولی Vero برای انجام آزمایش ها استفاده گردید. در آغاز، آزمایش سیتوتوکسیسیته ی اسانس در غلظت های 001/0، 01/0، 05/0، 1/0، 25/0، 5/0 و 1 درصد روی سلول های Vero انجام سد. سپس اثر ضد ویروسی اسانس به روش بررسی کاهش پلاک در غلظت های 001/0، 002/0، 005/0، 01/0 و 02/0 ارزیابی گردید. واکاوی های آماری با کمک نرم افزار SPSS (ویرایش 17) انجام شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که غلظتی از اسانس که سبب تخریب 50 درصد سلول های Vero گردید (CC50)، برابر 0676/0 و غلظتی از اسانس که باعث 50 درصد ممانعت در بروز پلاک ویروسی شد (IC50)، برابر 0059/0 درصد بود. همه ی غلظت ها نسبت به گروه شاهد، بهتر توانستند سبب مهار پلاک ویروسی شوند (05/0 p <). همچنین، اسانس مورد آزمایش در غلظت های 01/0 و 02/0 درصد توانست ویروس را 100 درصد مهار کند.
    نتیجه گیری
    به گونه ی کلی یافته های این پژوهش بیانگر اثر بازدارندگی معنادار اسانس آویشن شیرازی روی تکثیر ویروس 1-HSV بود و می توان از آن به عنوان یک کاندیدای دهانشویه ی گیاهی، برای مهار این ویروس استفاده نمود. البته پیش از آن انجام آزمایش های درون دهانی نیز برای بررسی توانایی سمی آن برای مصرف کننده ی انسانی ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: هرپس سیمپلکس تیپ یک، آویشن شیرازی، اسانس، کشت سلولی
  • منیره نیلی، حسین پور بافرانی صفحه 421
    بیان مساله: مواد بهسازی به عنوان ماده ی قالبگیری فانکشنال به کار می روند. مناسب بودن آنها به عنوان ماده ی قالبگیری فانکشنال به خصوصیات فیزیکی و مکانیکی همچون سازگاری با گچ، خشونت سطحی (Ra) و غیره بستگی دارد.
    هدف
    این پژوهش، جهت بررسی خشونت سطحی کست های حاصل از سه نوع ماده ی بهسازی بافت موجود در بازار در زمان های گوناگون نگهداری در آب انجام شد.
    مواد و
    روش
    در این پژوهش تجربی- آزمایشگاهی، از سه ماده ی آکروسافت، ویسکوژل و GC، گچ دندانی پارس دنتال نوع 3 و ماده ی قالب گیری پلی وینیل سایلوکسان به عنوان گروه شاهد استفاده گردید. مواد بر پایه ی کارخانه ی سازنده در دمای 2 23 درجه ی سانتی گراد و در یک الگوی آزمایشگاهی با قطر درونی 18 و عمق 2 میلی متر ریخته شد. سپس، یک بلوک شیشه ای با خشونت سطحی 8/0 میکرومتر روی سطح ماده به مدت دو ساعت قرار گرفت. این مرحله برای هر ماده 25 بار تکرار گردید و روی هم رفته 75 نمونه به دست آمد. 5 نمونه از هر ماده بی درنگ در آب مقطر با 37 درجه ی سانتی گراد برای زمان های صفر تا 24 ساعت، سه، هفت و 14 روز نگهداری و سپس بیدینگ و باکسینگ شده و توسط گچ ریخته شد. نمونه های گچی از نظر خشونت سطحی با دستگاه پروفیلومتر با طول تریسینگ 5/2 میلی متر و برش 8/0 میلی متر بررسی و نتایج با آزمون آماری آنوا دوسویه (Two- way ANOVA) و توکی (Tukey) واکاوی گردید.
    یافته ها
    خشونت سطحی آکروسافت در زمان های گوناگون نگهداری با هم و با گروه شاهد تفاوت معنادار ندارد. ویسکوژل در زمان صفر با همه ی گروه ها اختلاف معنادار دارد (000/0= p) و با افزایش زمان نگهداری خشونت سطحی کاهش می یابد. گروه شاهد تنها با ویسکوژل در زمان صفر و GC در زمان 24 ساعت و سه روز اختلاف معنادار دارد و با دیگر گروه ها اختلاف معنادار ندارد (000/0= p). کمترین میزان خشونت سطحی مربوط به GC در زمان صفر و 14 روز و بیشترین آن مربوط به ویسکوژل در زمان صفر است.
    نتیجه گیری
    خشونت سطحی کست تحت تاثیر ساختمان شیمیایی ماده ی بهسازی بافت است. بهترین زمان ریختن قالب از لحاظ سازگاری با گچ و خشونت سطحی یک ساعت تا سه روز پس از قالبگیری است. از میان این مواد آکروسافت در هیچ زمانی با گروه شاهد اختلاف معنادار ندارد.
    کلیدواژگان: مواد بهسازی بافت، خشونت سطحی، ماده ی قالبگیری، قالبگیری فانکشنال، سازگاری با گچ
  • شهلا کاکویی، محمد فاطمیان، علی اسکندری زاده، مسعود پریرخ، علی اکبر حقدوست صفحه 429
    بیان مساله: هر روز تعدادی از مردم به علل مختلف دندان هایشان را از دست می دهند. دانستن علل کشیدن دندان می تواند به مقامات مسوول کمک کند تدابیری جهت حفظ این دندان ها بیاندیشند.
    هدف
    هدف از این پژوهش، بررسی علل بیرون آوردن دندان ها در درمانگاه های دندانپزشکی و برخی از مطب های دندانپزشکی شهر کرمان در سال 1388 بود.
    مواد و
    روش
    این پژوهش مقطعی، بر روی شمار 2076 دندان بیرون آورده شده از 1500 بیمار که به روش نمونه گیری آسان از میان مراجعه کنندگان به درمانگاه های دندانپزشکی شهر کرمان انتخاب شده بود، انجام گرفت. اطلاعاتی همچون جنس، سن، میزان تحصیلات، شغل، بعد خانوار، علت اصلی در آوردن دندان (پوسیدگی، بیماری پریودنتال، پروتز، نهفتگی، ارتودنسی و خواست بیمار) و همچنین نوع دندان در برگه ای گردآوری شد. واکاوی داده ها توسط نرم افزار 5/11 SPSS و با آزمون مجذور کای انجام گرفت.
    یافته ها
    شایع ترین علل اصلی در بیرون آوردن دندان به ترتیب، پوسیدگی (6/43 درصد) و خواست بیمار (6/30 درصد) بود. به گونه ی کلی، بیشترین دندان بیرون آورده شده دندان های مولر نخست و سوم فک پایین بودند. رابطه ی برخی از علل بیرون آوردن دندان همچون پوسیدگی و نیاز به ارتودنسی با جنس بیمار معنادار بود (0001/0 p <). سن بیماران نیز با بیشتر علل بیرون آوردن دندان رابطه ی معنادار داشت (0001/0 p <). در میزان تحصیلات با همه ی علل بیرون آوردن دندان جز با خواست بیمار رابطه ی معنادار دیده شد (0001/0 p <).
    نتیجه گیری
    بر پایه ی نتایج این بررسی، بیشتر دندان ها به دلیل پوسیدگی و یا درخواست بیمار با وجود قابل نگهداری بودن آن بیرون آورده شده اند که این امر لزوم تشویق به افزایش برنامه های پیشگیری و معاینه های دوره ای را بیشتر از پیش نشان می دهد.
    کلیدواژگان: بیرون آوردن دندان، پوسیدگی، شیوع
  • آرش عزیزی، اردشیر رنجبری، سید محمد غفاری، سیده مینا علوی صفحه 438
    بیان مساله: بیماری پریودنتال یک بیماری عفونی مزمن چند عاملی است که به صورت تخریب غیرقابل برگشت رشته های کلاژن و دیگر اجزای سازنده ی لثه و لیگامان پریودنتال و استخوان آلوئول پیرامون دندان و تولید پاکت پریودنتال مشخص می شود. سایتوکاین ها از جمله اینتر لوکین 1بتا یکی از اجزای سیستم ایمنی میزبان هستند که به نظر می رسد در ایجاد پریودنتیت نقش مهمی دارند.
    هدف
    هدف از این پژوهش، تعیین غلظت اینتر لوکین 1 بتا به عنوان یک سایتوکاین پیش التهابی در بزاق بیماران مبتلا به بیماری پریودنتال (پریودنتیت مهاجم منتشر و پریودنتیت مزمن خفیف تا متوسط) و بیماران با پریودنشیم سالم بود.
    مواد و
    روش
    در این پژوهش تجربی، بزاق غیرتحریکی 24 نفراز بیماران مبتلا به پریودنتیت خفیف تا متوسط و 15 بیمار مبتلا به پریودنتیت مهاجم منتشر و23 نفر از افراد با لثه ی سالم گردآوری شد. با استفاده از روش الیزا (ELISA) غلظت اینتر لوکین 1بتا در بزاق نمونه ها اندازه گیری و از آزمون من ویتنی برای واکاوی داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج بررسی کنونی نشان داد که میان میانگین سطح اینتر لوکین 1 بتا در گروه های پریودنتیت مهاجم منتشر و شاهد و گروه های پریودنتیت مزمن خفیف تا متوسط و شاهد اختلاف معنادار وجود داشت (05/0 p <).
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که میانگین غلظت اینتر لوکین 1 بتا در بزاق بیماران مبتلا به بیماری پریودنتال بیشتر از افراد سالم بودواین سایتوکایین می تواند نشانگر خوبی برای تعیین وضعیت التهاب بافت های پریودنتال باشد.
    کلیدواژگان: اینترلوکین 1 بتا، بزاق، بیماری پریودنتال
  • لیلا خجسته پور، مرتضی عشاق، رها حیرت، عباس علی پور صفحه 445
    بیان مساله: سلاتورسیکا یک ساختار مهم کالبدی در واکاوی پرتونگاری کمپلکس نوروکرانیال و کرانیوفاسیال است. در ارتودنسی نیز سلا، یک ساختمان کالبدی چشمگیر به شمار می آید، زیرا نقطه یکی از نمایه های کاربردی در سفالومتری است. تغییر ابعاد و شکل سلاتورسیکا می تواند به عنوان یک روند آسیب شناختی در نظر گرفته شود، در سندرم ها و ناهنجاری های گوناگون کرانیوفاسیال نیز ابعاد و شکل سلاتورسیکا تغییر می کنند.
    هدف
    این پژوهش، با هدف مقایسه و بررسی تغییرات ابعاد و شکل سلاتورسیکا در بیماران با ارتفاع صورتی طبیعی، کم و زیاد انجام گرفت.
    مواد و
    روش
    در این پژوهش که به گونه ی گذشته نگر انجام گرفت، شمار 300 پرونده از بیماران مراجعه کننده به بخش ارتودنسی دانشکده ی دندانپزشکی،دانشگاه علوم پزشکی شیراز بررسی گردید. میانگین سنی این بیماران 40/1± 33/17 سال بود. در آغاز، پرتونگاری های لترال سفالومتری این بیماران اسکن و سپس توسط نرم افزار Lighting ceph مورد واکاوی سفالومتری شدند. پس از آن، ابعاد سلاتورسیکا توسط نرم افزار اتوکد، اندازه گیری و در نهایت شکل سلاتورسیکا با توجه به معیارهای استاندارد موجود تعیین گردید. داده ها به جهت دسته بندی بیماران در گروه های با ارتفاع صورتی طبیعی، کم و زیاد با استفاده از آزمون کای اسکوایر (square Chi) و واریانس آنوا (ANOVA) و نرم افزار SPSS ویرایش 16 واکاوی آماری شدند.
    یافته ها
    این پژوهش نشان داد که شکل و ابعاد سلاتورسیکا به نسبت در بیماران با ارتفاع صورتی طبیعی، کم و زیاد متغیر بوده ولی به لحاظ آماری اختلاف معنادار با یکدیگر ندارند (05/0 p >).
    نتیجه گیری
    با توجه به این پژوهش به نظر می رسد که در مال اکلوژن های ابعاد گوناگون صورتی، سلاتورسیکا می تواند دارای شکل های متنوع بوده و از نظر ابعاد نیز ابعاد متغیری داشته باشد.
    کلیدواژگان: سلاتورسیکا، ارتفاع صورتی طبیعی، کم، زیاد
  • مریم سادات هاشمی پور، سید امین آیت اللهی موسوی، هدی مهرابی زاده هنرمند، مریم عزیزی، حسین آغاسی صفحه 456
    بیان مساله: کاهش ریزجانداران دهان پیش از اقدام به جراحی ناحیه ی دهان و یا پیش از جراحی های فک و صورت می تواند نقشی مهم در کاهش وقوع عفونت های پس از جراحی بازی کند. یکی از روش های موثر در کاهش شمار ریزجانداران استفاده از محلول های آنتی سپتیکی است که به عنوان دهان شویه استفاده می شوند.
    هدف
    هدف از این پژوهش، مقایسه ی اثرات ضدمیکروبی و سمیت سلولی دهانشویه های ایرشا، بنزیدامین، بیوتن، اورال بی، پویدون آیوداین، کامومیل با گروه های شاهد در محیط آزمایشگاهی بود.
    مواد و
    روش
    این پژوهش به روش آزمایشگاهی انجام گردید. در این بررسی باکتری های استرپتوکوک ویریدنس، موتانس و سانگوئیس، لاکتوباسیلوس کازئی و کاندیدا آلبیکانس کشت داده شد و از آنها غلظت استاندارد 5/0 مک فارلند فراهم گردید. با استفاده از آب مقطر سترون، رقت های گوناگون دهانشویه ها (5، 1، 5/0 و 1/0 درصد) تهیه و در ضمن از لوله ی دارای آب مقطر بدون دارو به عنوان شاهد منفی استفاده شد. اطلاعات با استفاده از نرم افزار 13SPSS و آزمون آماری توکی (Tukey) و آنوا یک سویه (One Way ANOVA) واکاوی آماری گردید. همچنین جهت بررسی سایتوتوکسیسیتی این دهانشویه از آزمون رنگ سنجی روش کلرومتریکMTT (3، 4 و 5 دی متیل تیازید-2 یل-2 و 5 دی فنیل تترازولیم بروماید، یک تترازول زرد رنگ) استفاده گردید.
    یافته ها
    این نتایج نشان داد که دهان شویه ی نیستاتین دارای بیشترین اثر باز دارندگی بر روی قارچ کاندیدا است. همچنین دهان شویه های ایرشا، پودوین ایوداین و بنزیدامین هیچ گونه اثرات ضد قارچی نداشتند. دهان شویه ی کلرهگزیدین تنها در غلظت 1/0 درصد اثرات ضد قارچی نداشته و در دیگر غلظت ها دارای اثرات ضدقارچی بود. بیشترین اثرات ضدمیکروبی در دهان شویه ی کلرهگزیدین گزارش شد. دهان شویه های ایرشا و بنزیدامین در غلظت 5 درصد دارای اثرات سمیت سلولی چشمگیری بر روی رده های سلولی MRF، HEPG2، Saos-2 و KB بودند. دهان شویه ی پودوین ایوداین دارای اثرات سمیت سلولی بر روی رده های سلولی MRF، HEPG2 و J774.A1 در غلظت 5 درصد بوده و در غلظت 1 درصد بر روی سلول Saos-2اثر گذار است. دهان شویه ی کامبویل در غلظت 5 درصد بر روی رده ی سلولی MRF موثر بوده و دهان شویه ی اورال بی در همین غلظت بر روی رده ی سلولی HEPG2تاثیر دارد. دهان شویه ی کلرهگزیدین دارای اثرات سمیت سلولی کمتر بر روی همه ی رده های سلولی بود.
    نتیجه گیری
    نتایج به دست آمده از این بررسی نشان داد که دهان شویه ی کلرهگزیدین نسبت به دیگر دهان شویه ها دارای خواص ضد میکروبی بیشتر و سمیت سلولی کمتری بوده و می تواند به عنوان یک دهان شویه ی مناسب به بیماران پیشنهاد شود.
    کلیدواژگان: دهانشویه، ضد باکتری، ضد قارچی، سمیت سلولی
  • رویا شریعتمدار احمدی، سمیرا حاجی صادقی*، نسرین آخوندی صفحه 465

    بیان مساله: در بسیاری موارد، آنتی بیوتیک به عنوان مکمل درمان پریودنتال به کار می رود. تعیین تاثیر تجویز سیستمیک آنتی بیوتیک در بهبود بیماری های پریودنتال و ارایه ی یک روش مقرون به صرفه در مهار عفونت های پریودنتال در جمعیتی که دسترسی به درمان های پریودنتال نداشته، ضروری است.

    هدف

    هدف از این پژوهش، مقایسه ی تاثیر آنتی بیوتیک و جرمگیری و تسطیح ریشه هر یک به تنهایی با روش درمانی مطلوب (آنتی بیوتیک + جرمگیری و تسطیح ریشه) در بهبود بیماران پریودنتیت مزمن ژنرالیزه بود.
    مواد و

    روش

    این بررسی، به روش تجربی در 44 بیمار مبتلا به پریودنتیت مزمن ژنرالیزه انجام گرفت. بیماران به گونه ی تصادفی به 3 گروه تقسیم شدند: 1- گروه SRPتنها جرمگیری و تسطیح ریشه دریافت کردند، 2- در گروه AB تنها آنتی بیوتیک تجویز شد، 3- گروه درمان ترکیبی که جرمگیری و تسطیح ریشه را همراه با آنتی بیوتیک دریافت کردند. نمایه های اندازه گیری شده عمق پاکت پریودنتال(PPD)، خونریزی لثه (GBI) و نمایه ی پلاک (PI) بود که در آغاز و سه ماه پس از درمان بررسی شدند. واکاوی های آماری توسط آزمون های اسمیرنوو- کلموگروو، کوواریانس و چند متغیره انجام گردید.

    یافته ها

    در همه ی گروه ها PPD، GBIو PL سه ماه پس از درمان در مقایسه با زمان پایه به گونه ی معنادار کاهش یافت (در همه ی موارد 05/0> p). گروه درمان ترکیبی کاهش بیشتری در میزان PPD در مقایسه با دیگر گروه ها نشان داد و این تفاوت نسبت به گروه های دیگر چشمگیر بود (001/0= p). تفاوت میان گروه ها در کاهش GBI معنادار گزارش نشد) 05/0 < p).

    نتیجه گیری

    در پریودنتیت مزمن ژنرالیزه، درمان دارویی به تنهایی به اندازه ی جرمگیری و تسطیح ریشه تنها در کاهشPPD موثر بوده، ولی درمان همراه با آنتی بیوتیک و جرمگیری و تسطیح ریشه در مقایسه با دو روش دیگر در کاهشPPD موثرتر است.

    کلیدواژگان: آنتی بیوتیک، پریودنتیت، Scaling
  • پرویز دیهیمی، بابک کریمی صفحه 473
    بیان مساله: E-cadherin، مولکول چسبندگی میان سلولی است که وظیفه ی اتصال سلول به سلول را در اپی تلیوم بر عهده دارد. b-catenin یک پروتئین سیتوپلاسمی است که در سیستم اتصال، E-cadherinرا به سیتواسکلتون متصل می سازد. نخستین گام در نفوذ سلول های سرطانی به بافت های مجاور و یا ایجاد متاستاز کاهش چسبندگی میان سلول های تومورال است.
    هدف
    هدف از این پژوهش، تعیین ارتباط میان درجه های تمایز گوناگون SCC با میزان بروز نشانگرهای یاد شده و نیز ارتباط بروز این نشانگرها با یکدیگر بود.
    مواد و
    روش
    مقاطع 60 نمونه از بلوک های پارافینی ثابت شده با فرمالین شامل 20 عدد مربوط به SCC با تمایز خوب، 20 عدد مربوط به SCC با تمایز متوسط و 20 عدد مربوط به SCC با تمایز ضعیف جهت تعیین بروز مولکول های E-cadherin و b-catenin به روش ایمونوهیستوشیمیایی رنگ آمیزی گردید. جهت واکاوی آماری داده ها از آزمون های کروسکال والیس (Kruskal-wallis)، مان ویتنی (Mann-whitney) و ویلککسون (Wilcoxon) استفاده شد.
    یافته ها
    بروز هر یک از نشانگرهای E-cadherin و b-catenin در درجه های تمایز گوناگون SCC، از نظر آماری تفاوت معنادار نشان داد (001/0 p <)، اما مقایسه ی بروز دو نشانگر یاد شده به تفکیک درجه های تمایز، تفاوت معنادار نداشت) 05/0.(p > هر چند بی در نظر گرفتن درجه ی تمایز تومور، به گونه ی کلی میزان بروز b-catenin تفاوت معنادار با E-cadherin نشان داد)015/0 (p =.
    نتیجه گیری
    یافته های این پژوهش بیانگر این بود که با ضعیفتر شدن درجه ی تمایز SCC، بروز E-cadherin و b-catenin نیز کاهش یافت. همچنین، کاهش بروز نشانگرهای E-cadherin و b-catenin با یکدیگر متناسب بود، گر چه به گونه ی کلی بی در نظر گرفتن درجه ی تمایز میزان بروز b-catenin نسبت به E-cadherin کمتر گزارش شد.
    کلیدواژگان: E، cadherin، catenin β، کارسینوم سلول سنگفرشی، درجه ی تمایز آسیب شناختی
  • بهروز افتخار، مرتضی سالکی، فاطمه حاجی زاده صفحه 487
    بیان مساله: در روش های معمول درمان ریشه ی دندان های پیشین، تهیه ی حفره ی دسترسی از سمت لینگوال انجام می گیرد، اما در برخی از شرایط تهیه ی حفره از سمت لبیال پیشنهاد شده است.
    هدف
    هدف از این پژوهش، مقایسه ی حفره ی دسترسی لبیالی با لینگوالی در دندان های پیشین دایمی دارای پوسیدگی لبیالی از جهت میزان ساختار باقیمانده ی دندان و مقاومت به شکست آن بود.
    مواد و
    روش
    برای انجام این بررسی تجربی، 150 دندان پیشین دایمی سالم انسانی در 5 گروه 30 تایی (دندان پیشین مرکزی و کناری فک بالا، کانین فک بالا، دندان های پیشین و کانین فک پایین) انتخاب شده و یک حفره ی کلاس پنج همانند، متناسب با ابعاد هر دندان در سطح لبیال همه ی نمونه ها ایجاد نموده و حجم هر نمونه، پیش و پس از تهیه ی حفره ی کلاس پنج با استفاده از پنتاپیکنومتر سنجیده شد (2V و 1V). نمونه های هر گروه به گونه ی تصادفی به دو زیر گروه 15 تایی تقسیم شده که در زیر گروه اول، حفره ی دسترسی لبیالی و در زیر گروه دوم، حفره ی دسترسی لینگوالی ایجاد گردید. سپس حجم باقیمانده ی دندان بار دیگر سنجیده (3V) و میانگین حجم از دست رفته ی نسبی هر دندان بر اثر تهیه ی حفره ی دسترسی ارزیابی شد (1V/3V-2V). پس از آن نمونه ها در بلوک های آکریلی مانت گردیدند و تحت نیروی شکست دستگاه آزمون یونیورسال قرار گرفتند.
    یافته ها
    در همه ی گروه ها اختلاف میانگین حجم باقیمانده و مقاومت به شکست میان دو زیر گروه از نظر آماری معنادار بود (05/0 p <)، دندان های دارای حفره ی دسترسی لبیالی نسبت به لینگوالی، حجم باقیمانده و مقاومت به شکست بیشتری را از خود نشان دادند.
    نتیجه گیری
    تهیه ی حفره ی دسترسی لبیالی نسبت به لینگوالی می تواند موجب حفظ بیشتر حجم باقیمانده ی دندان و مقاومت به شکست آن در درمان ریشه ی دندان های پیشین دارای پوسیدگی لبیالی، به ویژه در دندان های پیشین فک پایین شود
    کلیدواژگان: درمان اندودونتیک، حفره ی دسترسی لبیالی، مقاومت به شکست، دندان های پیشین
|
  • Poorsattar Bejeh Mir A., Poorsattar Bejeh Mir K Page 388
    Changed from previous version of American Heart Association guidelines for Infectious Endocarditis prevention, modified indications for antibacterial chemotherapy are highlighted. Such modifications are mainly derived by evidence-based medicine. A proper evaluation, consultation and antibiotic prescription may prevent unnecessary antibiotic administration and its consequences in terms of antibiotic resistance and economic burden.
  • Ghasemi Toodeshkchooei D., Ahmadi M., Ebrahimi Dastgurdi M Page 391

    Statement of Problem: Nowadays, fissure sealants are commonly used for sealing the occlusal pit and fissures. However, flowable composites which are more resistance to wear and have a lower amount of shrinkage might be a good substitute for sealants.

    Purpose

    The aim of this study was to compare the amount of micro-leakage between two types of fissure sealants, clinpro and embrace, and two kinds of flowable composites, Filtek flow and Flows-Rite.

    Materials And Method

    60 intact extracted maxillary permolars were selected and divided into 4 groups. In each group, occlusal fissures of the samples were sealed with fissures sealants (clinpro or Embrace) or flowable composites (Filtek flow or Flows-Rite). The apex and furcation of all the teeth were sealed by sealing wax and then the root and crown of the samples were covered by two layers of nail varnish to 1 mm next to the sealant margin. The teeth were immersed in 0.5% fuchsine for 24 hours; then, the teeth were washed and cut off parallel to the linear axis. The microleakage of the samples was studied under the stereomicroscope with a magnification of 16x. Finally, data were analyzed using the Kruskal-Wallis test.

    Results

    There was no significant difference between the amount of microleakage of fissure sealants (clinpro and embrace) and flowable composites (filtek flow and Flows-Rite).

    Conclusion

    Under the circumstances of this study and with respect to the clinical situation, it seems that both flowable composite and fissure sealants are suitable materials for pit and fissure sealing.

    Keywords: Microleakage, Fissure sealant, Flowable composite
  • Kiani F., Setoudeh Maram Sh, Masoumi S., Kamali Sarvestani E., Aflaki E Page 398
    Statement of Problem: Several lines of evidence have indicated that IL-17 might be important in the pathogenesis of RA and chronic periodontitis. IL-17 could be secreted primarily by T-helper cells.
    Purpose
    The purpose of this study was to evaluate periodontal status of rheumatoid arthritis patients and its correlation with serum level of IL-17 in comparison to chronic periodontitis patients.
    Materials And Method
    In the present case-control study, serum level of I1-17 was determined by Eliza technique using PCR-RFLP method in 142 RA patients and 106 control subjects. Specific measures for periodontitis included probing pocket depth (PDD), clinical attachment level (CAL). Bleeding score (BI) and plaque score (PI) were also assessed and compared in the two groups.
    Results
    No significant association was found between different paraclinical findings (including CRP, RF, ESR) and age of the onset of RA. The highest level of IL-17 was found in RA patients with moderate to severe periodontitis (p =0.013). The prevalence and severity of periodontitis were higher in the test group. In the present study, Kruskal-Wallis test was used for evaluation of serum level of IL-17.
    Conclusion
    The findings of the present study suggest that rheumatoid arthritis patients are prone to severe periodontitis and the level of IL-17 in the serum is positively associated with severity of periodontitis.
    Keywords: Serum level IL, 17, Rheumatoid arthritis, Chronic periodontitis
  • Noorbakhsh M. *, Jalalian E.*, Baghbanbashi, Soleimani M Page 408
    Statement of Problem: Absence of marginal integrity is one of the most important problems in the fixed restoration treatments.
    Purpose
    The aim of this study is to compare the effect of conventional and electroforming methods on the marginal integrity at PFM restorations.
    Materials And Method
    In this experimental study, after preparing the metal standard die and molding, 20 plaster dyes were prepared and then randomly divided into two groups of ten each.PFM crowns were prepared using the conventional method in the first group and electroforming method in the second group. After cementing the samples on the die and mounting in transparent resin and grating, all the samples were observed in the electron microscope. Then, the data were analyzed using t-test.
    Result
    The mean marginal discrepancy and SD was 11.16 ± 1.28 micron in the first group and 3.13 ± 0.79 micron in the second group. T-test results showed that the differences between the two groups were significant (p <0.05).
    Conclusion
    According to the result of this study, marginal adaptation in electroforming crowns is better than casting crowns.
    Keywords: Conventional Method, Electroforming Method, Marginal Integrity
  • Mardani M., Motamedifar M., Hoseinipour R Page 414
    Statement of Problems: Herpes Simplex type 1 (HSV-1) is associated with different human infections including oral infection. Acyclovir is used for the treatment of such herpetic infections. However, acyclovir resistant HSVs are increasing nowadays due to the lack of thymidine kinase activity in HSV mutants. So, researchon alternative treatment is urgently required.
    Purpose
    The aim of this study was to examine the effect of essential oil of Zataria multiflora Boiss on herpes simplex type 1 in Vero cell culture.
    Materials And Method
    The essence of Zataria multiflora was prepared by the clevenger apparatus and used for the experiments in Vero cell culture. Cytotoxic effect of increasing concentrations of the essence from 0.001-0.02% was assessed on Vero cell line and antiviral effect of the essence was studied in Vero cells, using plaque reduction method. The data were analyzed by one way ANOVA using SPSS, version 17.
    Results
    The 50% cytotoxic concentration (CC50) of Zataria multiflora essential oil for Vero cells and 50% inhibitory concentration (IC50) were 0.067% and 0.0059%, respectively. Compared to the controls, all the above used concentrations had the inhibitory effect on HSV-1 (p <0.05). Concentrations of 0.1- 0.2% showed a complete anti-HSV-1 inhibitory effect.
    Conclusion
    The results of this study showed that essential oil of Zataria multiflora Boiss has a significant inhibitory effect on HSV-1, so it may be used as an anti-herpetic mouthwash candidate for the control of oral HSV infections. However, in vivo studies might be necessary for determining its exact toxic effects on human cells.
    Keywords: Zataria multiflora Boiss, Essential oil, Cell culture, HSV, 1
  • Nili M., Porbaferani H Page 421
    Statment of Problems: Although the primary use of tissue conditioners is for healing the damaged mucosa but they can also be used as functional impression; it seems that its effeicasy depends on its viscoelastic features such as compatibility with gypsum and surface roughness.
    Purpose
    The aim of this study is to compare the surface roughness of gypsum with several tissue conditioner impression materials avaliable in the market.
    Materials And Method
    In this experimental study, three tissue conditioners (Acrosoft, viscogel & GC) were used. Pars dental gypsum moldano Type III and a polyvinyl siloxane impression were used for the controls. The tissue conditioners powder liquid ratio was mixed according to the manufacturer’s recommendation and immediately poured in a mold with an internal diameter of 18 mm and depth of 2mm. The mold was completely filled. Then, a glass block with the mean roughness of 0.8 µm was placed on its surface for two hours. Then, the 5 samples were immediately placed in 37oC water for 0-24 hrs, 3, 7, and 14 days. After that, the specimens were beaded, boxed and poured with pars dental gypsum type III. The gypsum sample’s surface roughness was measured with profilometer with the length of 2.5 mm and cut-off of 0.8 mm. The results were analyzed using ANOVA and Tukey tests.
    Results
    The results showed that surface roughness of Acrosoft in different storage times did not change significantly and there was no significant difference between Acrosoft and the control group. Viscogels surface roughness was significantly different with all other groups at zero time; with the increase of storage time the surface roughness decreases. The control group showed a significant difference with viscogel at zero time and with GC at 24 hrs and 3 days but it revealed no difference with the other groups. The least surface roughness belonged to GC at zero and 14 days and the highests surface roughness belonged to viscogel at zero time.
    Conclusion
    Surface roughness depends on the chemical structure of the material. The best time for pouring with tissue conditioners for functional impression is 24 hrs to 3 days after making impression. Acrosoft had no significant difference with the control groups at any time.
    Keywords: Tissue Conditioner, Surface Roughness, Imperssion Material, Functional Impression, Compatibility with stone
  • Kakoei S., Fatemian M., Eskandari Zadeh A., Parirokh M., Haghdoost Aa Page 429
    Statement of Problem: Everyday, many people lose their teeth because of various reasons. Knowing the reasons of tooth extraction would help officials to make decisions for helping patients saving their teeth.
    Purpose
    The aim of this study was to investigate the reasons of teeth extraction in dental clinics and some private offices in the city of Kerman in November 2009- February 2010.
    Materials And Method
    In this cross-sectional study, the reasons of teeth extraction in 2076 teeth from 1500 patients selected by simple sampling from Kerman dental clinics were evaluated. Personal data such as gender, age, educational level, occupation, and family size as well as the main reason of tooth extraction (decay, periodontal diseases, prosthesis, tooth impaction, orthodontic reasons, and patient’s request) and the type of tooth were collected by a checklist. Data were analyzed in SPSS, version 11.5 using χ² test.
    Results
    The two main reasons of tooth extraction were dental caries (43.6%) and patient request (30.6%), respectively. Overall, the first and third molars of the lower jaw were the most commonly extracted teeth. There was a significant relationship between gender and tooth extraction because of caries and orthodontic reasons (p <0.0001). Meanwhile, the patients’ age had a significant relationship with most teeth extraction reasons (p <0.0001). Except for patient’s request, educational level had a significant impact on other teeth extraction reasons (p <0.0001).
    Conclusion
    According to the results of this study, the most common reasons of tooth extraction were dental caries and patient request despite their restorability. Preventive programs and routine dental examination are recommended.
    Keywords: Tooth extraction, Caries, Prevalence
  • Azizi A.*, Ranjbari A., Ghafari Sm, Alavi Sm Page 438
    Statement of Problem: Periodontitis is a chronic multi-factorial infectious disease,characterized by irreversible destruction of collagen fibers and other matrix constituents of the gingival tissues, periodontal ligament and resorption of the alveolar bone around the teeth with formation of periodontal pocket. Cytokines such as IL-1β are one of the components of host’s immune system and seem to play an important role in periodontitis
    Purpose
    The aim of this study was to determine the concentration of IL-1β as a per-inflammatory cytokine in the saliva of periodontally involved patients (generalized aggressive periodontitis and mild to moderate periodontitis) and subjects with normal periodontium.
    Materials And Method
    In this experimental study, unstimulated saliva of 24 patients with mild to moderate chronic periodontitis, 15 patients with aggressive periodontitis, and 23 subjects with healthy periodontium was collected. The concentration of IL-1β was measured in the saliva samples by ELISA. Mann-Whitney test was used for analysis of data.
    Results
    The results of this study showed that there was a significant difference between mean level of IL-1ß in generalized aggressive periodontitis vs. control groups and chronic mild to moderate periodontitis vs. control groups (p <0.05).
    Conclusion
    The findings of the present study showed that the mean concentration of IL-1ß in the saliva of periodontally involved patients was greater than that of healthy subjects and this cytokine can be agood marker for determining the status of periodontal tissues.
    Keywords: IL, 1β, Saliva, Periodontal Disease
  • Khojastepour L., Oshagh M., Heirat R., Alipour A Page 445
    Statement of problem: Sella turcica is an important anatomical structure in radiographic analysis of neurocranial and craniofacial complex and also it is important in orthodontics, because sella is a usefual landmark in lateral cephalometric analysis. Alteration in the size and shape of sella turcica can be considered as a pathologic procedure. These alterations can also occur in some syndromes and craniofacial abnormalities.
    Purpose
    The aim of this study was to evaluate and determine the size and shape of sella turcica in patients with normal, low and high facial height.
    Material and Methods
    In this retrospective study, 300 files of patients who reffered to orthodontics clinic of Shiraz dental school were evaluated. The patients’ mean age was 17.33±1.40 years. At first, lateral cephalograms were scanned and then analyzed with lighting ceph software. Then, the size of sella was evaluated using autocad software and finally the shape of sella was determined according to standard references. Data were analyzed using Chi-square and ANOVA tests in SPSS, version 16.
    Results
    This study showed that shape and size of sella turcica change in patients with normal, low and high facial height but these changes are not significantly different (p >0.05).
    Conclusion
    According to the results of this study, it seems that alteration in the size and shape of sella turcica can be affected radiographicaly by malocclusions of different facial dimensions and dental and craniofacial abnormalities.
    Keywords: Sella Turcica, Normal facial height, Short face, Long face
  • Hashemipour Ma, Ayatollahi Mosavi Sa, Mehrabizadeh Honarmand H., Azizi M., Aghasi H Page 456
    Statement of Problem: Reducing oral microorganisms before the oral and maxillofacial surgery, which are accomplished through the mouth, can play an important role in reducing the occurrence of infections after surgery. One effective method in reducing the number of microorganisms is the use of antiseptic mouthwash.
    Aim
    This study was conducted to compare the antimicrobial and cytotoxicity activity of Chlorhexidne, Irsha, oral B, Biothene, Povidone iodine, Benzidamine and Camomile mouthwashesMethods and Materials: This is an experimental study in which lactobacillus casei, Candida albicans, Streptococcus mutans, Streptococcus viridance and Streptococcus sunguis were cultured. For each bacterium, the concentration of 0.5 MC farland was prepared. Four concentrations (5%, 1%, 0.5%, 0.1%) of mouthwashes were also prepared. Distilled water was used as negative control. Tukey, and One Way ANOVA, in SPSS, version 17, were used to analyze the data. Also, to evaluate the cell cytotoxicity of the Mouthwash, colorimetric MTT-Colorimetric assay ([3-(4,5-dimethyl thiazol-2-yl)-2, 5-diphenyl tetrazolium bromide]) was used.
    Results
    The results showed that nystatin was the most effective mouthwash on Candida albicans. Irsha, povidone iodine and benzidamin had no antifungal effect. Only at concentrations of 0.1%, the mouthwash had no antifungal effectbut in other concentrations it had. Chlorhexidine had the most antimicrobial effects. The oncentration of 5% Benzidamine and Irsha had a significant effect on HEPG2, MRF, Saos-2 and KB. The concentration of 5% Povidone iodine mouthwash had a cytotoxicity effect on HEPG2, MRF and J774.A1 and 1% concentration had an impact on Saos-2 cells. Camomile mouthwash was effective on the cell MRF in concentration of 5% and oral B mouthwash was effective on HEPG2 in the same concentration. Chlorhexidine mouthwash had lower cytotoxic effects on all cell lines.
    Conclusion
    The results of this study showed that chlorhexidine mouthwash had better antimicrobial properties and cytotoxicity as compared to others and is recommended as a good mouthwash to be used by patients.
    Keywords: Mouthwash, Antibacterial, Antifungal, Cytotoxicity
  • Shariatmadar Ahmadi R., Hajisadeghi S., Akhondi N Page 465

    Statement of Problem: In most cases of periodontal therapy, antibiotics are suggested as an adjuvant. It is necessary to evaluate the effect of systemic administration of antibiotics in treatment of periodontal diseases and introduce a cost-effective method for management of periodontal infections in individuals who have no access to periodontal therapy.

    Purpose

    This study aimed to compare the effect of antibiotics alone, scaling and root planing (SRP) alone or SRP combined with antibiotics as gold standard approach in improvement of PPD of patients with chronic periodontitis.

    Materials And Method

    This was an experimental study conducted on 44 patients with chronic peridontitis. They were randomly assigned to three groups as follows: 1- SRP Group receiving scaling and root planing alone. 2- AB Group that received antibiotic. 3- Combination Group that received SRP and antibiotic. Clinical measurements including probing depth (PPD), gingival bleeding index (GBI) and plaque index (PI) were performed at base line and 3 months after the treatment. Statistical analyses were performed using covariance analysis kolmogrove-smirnov test and ANOVA test.

    Results

    All 3 groups showed a significant reduction in PPD, GBI and PI 3 months after treatment (p <0.05 in all 3 groups) Improvement in PPD measures in the combination group was statistically significant (p =0.0001). The difference between the groups was not significant with respect to GBI reduction (p >0.05).

    Conclusion

    In chronic periodontitis, systemic antibiotic therapy alone was as effective as mechanical therapy alone in reduction of PPD, but systemic administration of antibiotic in combination with scaling and root planning showed the most improvement in PPD measures.

    Keywords: Antibiotic, Periodontitis, Scaling
  • Deyhimi P., Karimi B Page 473
    Statement of Problem: E-cadherin is an inetrcellular adhesion molecule playing the important role in cell to cell adhesion in the epithelium. β-catenin is a cytoplasmic protein that directly binds to E-cadherin to connect it to the cytoskeleton. The first step in invasion of cancerous cells to adjacent tissues or metastasis is reduction of adhesion between tumoral cells.
    Purpose
    The purpose of this study was to determine therelationship between different grades of scc with expression rate of E-cadherin and b-catenin and also to identify the correlation of expression of these markers with each other.
    Materials And Method
    The sections of 60 formalin-fixed, paraffin-embedded biopsy specimens including 20 well differentiated, 20 moderately differentiated and 20 poorly differentiated squamous cell carcinoma were immunostained to determine the expressions of E-cadherin and b-catenin. Mann-whitney, Kruskal-Wallis and Wilcoxon tests were used to analyze the data.
    Result
    The difference of the expression of E-cadherin and b-catenin was statistically significant in different grades of scc (p < 0.001). But comparison of the expression of these markers in any histological grade separately did not show a significant difference (p >0.05). Although regardless of differential grade of the tumor, expression of b-catenin was significantly entirely different from E-cadherin overally (p =0.015).
    Conclusion
    These findings suggested that expression of E-cadherin and b-catenin reduced in proportion to reduction of differential grade of scc and also reduction of the expression of E-cadherin and b-catenin was proportional to each other, although regardless of the degree of differentiation, expression of b-catenin was totally less than that of E-cadherin.
    Keywords: Squamous cell Carcinoma, E, cadherin, β, catenin, Hhistopathologic grade
  • Eftekhar B.*, Saleki M., Hajizadeh F Page 487
    Statement of Problem: Labial access cavity preparation is a conventional method in endodontic treatment of the anterior teeth, but in some conditions labial cavity preparation is recommended.
    Purpose
    The aim of this study was to compare labial and lingual access cavity preparation in the permanent anterior teeth with labial caries in terms of the remaining tooth structure and fracture resistance.
    Materials And Method
    In this experimental study, 150 intact permanent human anterior teeth were selected in 5 groups each with 30 teeth including the maxillary central, maxillary lateral, maxillary canine, mandibular incisors and mandibular canine. A class V cavity with similar ratios to dimensions of each tooth was prepared on the labial surface of all specimens. The volumes of each of these teeth were measured by Penta Pycnometer before and after class V cavity preparation (V1, V2). Each group was randomly divided into 2 equal subgroups (n=15). Access cavities were prepared labially in subgroup A and lingually in subgroup B; then, the remained volume of each tooth was measured again (V3). The mean proportional volume loss of each tooth was calculated through access preparation (V2-V3/V1). Then, the specimens were embedded in acrylic resin blocks and subjected to load with a universal testing machine.
    Results
    The differences of mean of theremained volume and fracture resistance of the two subgroups were statistically significant in all groups (p <0.05) and those teeth with labial access showed more remained volume and fracture resistance than lingual access.
    Conclusion
    Labial access cavity preparation can enhance the remained volume and fracture resistance as compared to lingual access in endodontic treatment of the anterior teeth with labial caries especially in mandibular incisors.
    Keywords: Endodontic treatment, Labial access, Fracture resistance, Anterior teeth