فهرست مطالب

ارمغان دانش - سال هفدهم شماره 2 (پیاپی 68، خرداد و تیر 1391)

نشریه ارمغان دانش
سال هفدهم شماره 2 (پیاپی 68، خرداد و تیر 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/04/01
  • تعداد عناوین: 12
|
  • فاطمه جواهر فروش زاده، محمدرضا پیپل زاده، علیرضا اولی پور، کاوه به آیین، محمد مهدی ژند صفحه 85
    زمینه و هدف
    لوله های تراشه به منظور تامین مسیری از میان راه هوایی فوقانی طراحی شده اند. هدف این مطالعه مقایسه فراوانی نسبی استریدور بعد از اکستوباسیون با استفاده از لوله تراشه کافدار و لوله تراشه بدون کاف در اطفال 64 ساله بود.
    روش بررسی
    این مطالعه کارآزمایی بالینی بر روی 200 کودک 6-4 ساله در دو گروه مداخله و کنترل کاندید عمل جراحی الکتیو انجام شد. پس از القای بیهوشی به یک روش ثابت، راه هوایی در گروه مداخله با لوله تراشه کافدار و در گروه کنترل با لوله تراشه بدون کاف باز شد. پس از خاتمه جراحی و برگشت از داروهای بیهوشی لوله تراشه بیماران خارج می شد. تعداد دفعات تعویض لوله تراشه و وجود استریدور 1 و 5 دقیقه بعد از اکستوباسیون بررسی شدند. هم چنین متغیرهای همودینامیک، اشباع اکسیژن خون شریانی وتعداد تنفس نیز بررسی شدند. داده ها با اسنفاده از آزمون های آماری تی دانشجویی، مجذور کای و فیشر تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    سن متوسط کودکان در گروه مداخله 59 ماه و در گروه کنترل 61 ماه بود. استریدور پس از اکستوباسیون در گروه کنترل 9/2 درصد و در گروه مداخله 2/9 درصد بود(05/0p>). نسبت تعویض لوله تراشه در گروه کنترل 9/10 درصد و در گروه مداخله 1/7 درصد بود(05/0p>).
    نتیجه گیری
    استفاده از لوله تراشه کافدار در کودکان 4 تا 6 ساله هیچ گونه تاثیری بر متغیرهای همودینامیک، میزان اشباع اکسیژن خون شریانی، تعداد تنفس و استریدور نداشت و در نتیجه آسیب راه هوایی که منجر به تغییر در این متغیرها شود، وجود ندارد.
    کلیدواژگان: کاف لوله تراشه، اطفال، استریدور، بیهوشی
  • مینا امیری پبدنی، سیمین تعاونی، نعیمه سیدفاطمی، حمید حقانی صفحه 92
    زمینه و هدف
    عصاره جینکوبیلوبا جریان خون را تسهیل نموده، بر روی سیستم های نیتریک اکسید موثر می باشد و اثر شل کنندگی بر روی بافت عضلانی نرم دارد. این فرآیندها برای سیکل پاسخ جنسی زنان یائسه مهم می باشند. هدف از این مطالعه مقایسه عملکرد جنسی زنان یائسه، قبل و بعد از مصرف خوراکی کپسول جینکو بیلوبا بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی، 40 زن داوطلب سالم 6050 ساله مراجعه کننده به سه مرکز بهداشتی درمانی دانشگاه علوم پزشکی تهران در مطالعه شرکت نمودند. شرکت کنندگان به مدت یک ماه 240120 میلی گرم کپسول جینکوبیلوبا دریافت نمودند. ابزار اندازه گیری مطالعه، مقیاس اندازه گیری عملکرد جنسی ساباتسبرگ بود. داده ها با آزمون های آماری تست دقیق فیشر و تی زوجی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    بین میانگین نمرات میل به روابط جنسی، فعالیت جنسی، رضایت جنسی، لذت جنسی و ارگاسم قبل و بعد از مداخله تفاوت معنی داری مشاهده شد(05/0p<). هم چنین میانگین نمرات لذت جنسی، ارگاسم و اهمیت روابط جنسی در مقایسه با قبل از یائسگی، قبل و بعد از مداخله تفاوت معنی داری را نشان داد(05/0p<).
    نتیجه گیری
    در این مطالعه جینکوبیلوبا تاثیر مثبتی بر روی ابعاد مختلف عملکرد جنسی زنان یائسه نشان داد.
    کلیدواژگان: یائسگی، عملکرد جنسی، جینکو بیلوبا
  • فاطمه آئینی، محمدجعفر رضایی، یوسف مطهری نیا، محمدعلی رضایی صفحه 102
    زمینه و هدف
    سلول های پاریتال نقش مهمی در تولید اسید و عملکرد بافت معده دارند. کلونیزه شدن هلیکوباکترپیلوری در معده می تواند بر عملکرد این سلول ها موثر باشد. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر کلونیزاسیون هلیکوباکترپیلوری بر تغییرات سلول های پاریتال در معده موش صحرایی بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی 10 سر موش صحرایی به صورت تصادفی در 2 گروه مساوی آزمایش و کنترل قرار گرفتند. به مدت 20 هفته گروه آزمایش و کنترل به ترتیب؛ هلیکوباکترپیلوری و PBS را از طریق گاواژ دریافت کردند. پس از این زمان، کلونیزاسیون باکتری و تغییرات سلول های پاریتال بافت معده با روش های مختلف رنگ آمیزی و هم چنین آپوپتوزیس این سلول ها با روش TUNEL بررسی شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که طی 20 هفته پس از گاواژ کلونیزاسیون هلیکوباکتر پیلوری صورت گرفت. کلونیزاسیون هلیکوباکتر پیلوری سبب ایجاد تغییرات تخریبی و ساختاری در سلول های پاریتال معده شد. تغییرات تخریبی سلول های پاریتال و الگوی DNA Laddering سلول های پاریتال تایید شدند.
    نتیجه گیری
    هلیکوباکتر پیلوری در طی بیست هفته سبب ایجاد تغییرات ساختاری و تخریبی در سلول های پاریتال معده موش صحرایی شده است و نوع مرگ سلولی ایجاد شده می تواند آپوپتوزیس باشد.
    کلیدواژگان: هلیکوباکترپیلوری، سلول پاریتال، موش صحرایی
  • مهدی مرجانی، ساسان دستاران صفحه 111
    زمینه و هدف
    کاربرد عمده ترامادول در کنترل درد و مدیریت درد بعد از اعمال جراحی در انسان است. هدف این مطالعه مقایسه اثرات بیهوشی کتامین زایلازین با ترامادول در مدل حیوانی بود. 20 کیلوگرم به صورت ±
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی 10 قلاده سگ از نژاد مخلوط و از هر دو جنس با وزن متوسط 2 0 و کتامین 10 میلی گرم / 0 و متعاقب آن زایلازین 55 / تصادفی به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند. در گروه مداخله آتروپین 04 برای هر ک یلوگرم وزن بدن به صورت داخل عضلانی تزریق شدند. پنج دقیقه بعد، از ترامادول 2 میلی گرم برای هر ک یلوگرم وزن بدن به صورت داخل ور یدی تزریق شد. در گروه کنترل به جای ترامادول از سرم فیزیولوژی با همان حجم دارو یی ترامادول استفاده شد. مدت زمان ب یهوشی، ر یکاوری و پارامترهای ف یزیولوژیک اندازه گ یری و ثبت شدند. داده ها با آزمون آماری تی مستقل تجزیه و تحلیل شدند. 36 دقیقه بود که / 17 و در گروه کنترل 4 /
    یافته ها
    فاکتور متفاوت بین دو گروه میانگین مدت ب ی دردی بود که در گروه مداخله 2. (p=0/ تفاوت معنی داری را نشان داد(02
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد، با اضافه کردن ترامادول به ترک یب داروی بیهوش ی کتام ین و زایلازی ن مدت بی دردی کاهش می یابد.
    کلیدواژگان: ترامادول، کتامین، زایلازین، بیهوشی، مدل حیوانی
  • نوشین پیمان، خدیجه عزتی رستگار، علی تقی پور، حبیب الله اسماعیلی صفحه 117
    زمینه و هدف
    یکی از مهم ترین عوامل پیشگویی کننده رفتار، خودکارآمدی درک شده است. هدف از این مطالعه تعیین تاثیر آموزش مبتنی بر خودکارآمدی در ارتقای رفتارهای تغذیه ای و کنترل وزن در دختران نوجوان دارای اضافه وزن و چاقی بود.
    روش بررسی
    این مطالعه نیمه تجربی بر روی 78 دختر نوجوان 16-12 ساله دچار چاقی و اضافه وزن که به طور تصادفی به دو گروه مساوی آزمون و کنترل تقسیم شدند، انجام شد. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه استاندارد کلارک جمع آوری شد. چهار جلسه برنامه آموزشی برای گروه آزمون اجرا شد و نتایج حاصل بعد از مداخله، در هر دو گروه بررسی شد. داده ها با آزمون های آماری تی زوجی، تی مستقل و کای دو تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    بعد از مداخله تفاوت معنی داری در گویه های فشار اجتماعی، دسترسی به غذا و تجربه هیجان های مثبت در گروه آزمون مشاهده شد(05/0p<)، ولی در گویه های تجربه هیجان های منفی و احساس ناراحتی های جسمی تفاوت معنی داری مشاهده نشد(05/0p>). در گروه کنترل این تفاوت در هیچ کدام از گویه ها معنی دار نبود(05/0p>).
    نتیجه گیری
    استفاده از فنون مداخله از قبیل برنامه های ارتقای خودکارآمدی، نتایج مثبتی در تشویق نوجوانان به انتخاب سبک زندگی سالم داشته و به پیشگیری از چاقی و اضافه وزن در آنان کمک می نماید.
    کلیدواژگان: خودکارآمدی، چاقی، اضافه وزن، رفتار
  • اسما شفایی پور، صدر الله محرابی، جانمحمد ملکزاده، رامین جان نثار، هیبت الله صادقی، راضیه وحدانی، رضا محمدی صفحه 129
    زمینه و هدف
    با توجه به اثبات اثر داروهای گیاهی مختلف در درمان سنگ کلیه، هدف این مطالعه بررسی اثرات عصاره آبی گیاه خاراشتر بر پیشگیری از ایجاد سنگ اگزالات کلسیم درکلیه موش صحرایی نر نژاد ویستار دریافت کننده اتیلن گلیکول بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی 40 سر رت نر نژاد ویستار به طور تصادفی به4 گروه مساوی تقسیم شدند. رت های گروه کنترل سالم و کنترل منفی به ترتیب آب معمولی و آب حاوی اتیلن گلیکول 1 درصد دریافت کردند. گروه های پیشگیری با دوز کم و بالا، علاوه براتیلن گلیکول 1 درصد درآب آشامیدنی عصاره خاراشتر با دوزهای500 و1000 میلی گرم بر کیلوگرم به صورت گاواژ روزانه دریافت کردند. جهت اندازه گیری فاکتورهای بیوشیمیایی ادرار در روزهای صفر، 15 و 30 مطالعه نمونه ادرار 24 ساعته آنها جمع آوری شد. در پایان پژوهش پس از بیهوشی نمونه خون از رت ها گرفته شد و سپس کلیه آنها خارج گردید و از نظر تعداد تجمعات بلورهای اگزالات کلسیم بررسی شد. داده ها با آزمون آماری آنالیز واریانس یک طرفه تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    بین تعداد تجمعات بلورهای اگزالات کلسیم در گروه های مورد بررسی تفاوت معنی داری وجود نداشت(05/0p>). مقایسه غلظت اگزالات ادرار در روز 30 نشان داد که گروه های پیشگیری و کنترل سالم نسبت به گروه کنترل منفی دارای اگزالات ادراری پایین تر بوده که این تفاوت از این نظر معنی دار بود(05/0p<).
    نتیجه گیری
    عصاره آبی خاراشتر با کاهش میزان اگزالات و افزایش سیترات ادرار در پیشگیری سنگ های کلسیم اگزالات در رت به عنوان یک مدل حیوانی مناسب، تا حدودی موثر است، هرچند در میزان کریستال های کلسیم اگزالات تاثیری ندارد.
    کلیدواژگان: خاراشتر، سنگ کلیه، اتیلن گلیکول، اگزالات کلسیم، رت
  • مژگان فائضی، ساره فرهادی، اعظم وکیلی صفحه 139
    زمینه و هدف
    با توجه به عوارض پزشکی مختلف در نوزادان با زایمان زودرس و وزن کم هنگام تولد و نظر به شیوع بالای بیماری های پریودنتال، این مطالعه با هدف تعیین رابطه بیماری پریودنتال در دوران حاملگی با زایمان زودرس و وزن کم نوزادان هنگام تولد انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه مورد شاهدی وضعیت پریودنتال 50 زن با زایمان نوزادی با وزن کم هنگام تولد و 100 نفر شاهد با اندازه گیری شاخص های لثه ای، پلاک، سلامت و بیماری پریودنتال و عمق پروبینگ بر روی 6 دندان شاخص Ramford بررسی شد. داده ها با آزمون های آماری مجذور کای، من ویتنی و رگرسیون تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    عمق پروبینگ در90 درصد نمونه های گروه مورد و در 85 درصد نمونه های گروه شاهد برابر30 میلی متر بود. در گروه مورد، شاخص لثه ای در2 درصد، ضعیف، در 34 درصد، مناسب و در 64 درصد، خوب و در گروه شاهد به ترتیب 3، 34 و63 درصد بود(93/0p>). شاخص سلامت و بیماری پریودنتال در نمونه های مورد در 8 درصد ضعیف، در30 درصد مناسب و در 62 درصد خوب و در گروه شاهد به ترتیب برابر 3، 33 و 64 درصد بودند که تفاوتی بین دو گروه دیده نشد(63/0p>). شاخص پلاک در 4 درصد نمونه های مورد ضعیف، در 32 درصد مناسب و در64 درصد خوب بود، ولی در مقایسه با گروه شاهد تفاوت معنی داری نشان نداد(68/0p>). رابطه متغیر زایمان زودرس در دو گروه مورد و شاهد معنی دار بود(0001/0p<).
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد، بیماری پریودنتال در دوران حاملگی با وزن کم نوزاد هنگام تولد ارتباطی ندارد، ولی ممکن است با وقوع زایمان زودرس ارتباط داشته باشد.
    کلیدواژگان: پریودنتال، زایمان زودرس، نوزاد
  • مهرزاد جعفری برمک، ذبیح الله خاکسار صفحه 149
    زمینه و هدف
    بیضه یکی از بافت های مهم در سیستم تولیدمثلی نر است که دیابت می تواند بر روی آن اثر داشته باشد. صبر زرد می تواند قندخون را کاهش دهد. هدف این مطالعه بررسی اثر صبرزرد بر بافت بیضه جنین موش های صحرایی بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی30 سرموش صحرایی ماده به طور تصادفی به سه گروه مساوی آزمون، کنترل دیابتی و کنترل طبیعی تقسیم شدند. پس از تزریق داخل صفاقی50 میلی گرم بر کیلوگرم استرپتوزوتوسین به گروه های دیا بتی وآزمون، به منظور جفت گیری، موش های ماده24 ساعت در مجاورت موش نر در قفسه ای جداگانه قرار گرفتند. پس از تشخیص بارداری به گروه آزمون 400 میلی گرم بر کیلوگرم از عصاره هیدروالکلی صبرزرد و به گروه کنترل نرمال و دیابتی آب مقطر از طریق دهان خورانده شد. بعد از 20 روز جنین ها خارج و در فرمالین 10 درصد تثبیت شدند. پس از پردازش بافتی و قالب گیری، مقاطع 5 میکرونی تهیه و با رنگ هماتوکسیلین ائوزین رنگ آمیزی شدند و تغییرات بافت بیضه بررسی گردید. داده ها با آزمون آماری آنالیز واریانس یک طرفه تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین وزن، قطر لوله اسپرم ساز، تعداد سلول های اسپرماتوگونی، سرتولی و لیدیگ بافت بیضه در موش های صحرایی، هر سه گروه تفاوت معنی داری داشت(05/0p<).
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد عصاره هیدروالکلی عصاره صبرزرد باعث افزایش تعداد سلول های اسپرماتوگونی، سرتولی و لیدیگ بیضه در موش های دیابتی می شود.
    کلیدواژگان: صبر زرد، دیابت، بیضه
  • البرز جهانگیری سیسخت، محمد کارگر، علی میرزایی، شهین تاج آرامش، مهدی اکبر تبار طوری، ناهید محمد خانی، زهره رضایی صفحه 156
    زمینه و هدف
    باکتری لیستریا منوسیتوژنز یکی از عوامل سقط جنین و مرده زایی می باشد. با توجه به وجود روش های مختلف جداسازی این باکتری، هدف این مطالعه مقایسه نتایج روش کشت استاندارد و مولکولی برای تشخیص لیستریا منوسیتوژنز در زنان باردار بود.
    روش بررسی
    این مطالعه تجربی بر روی 107 زن باردار انجام شد. تعداد311 نمونه شامل؛ ادرار، خون، جفت و سرویکس جمع آوری شدند. بر روی تمام نمونه ها پس از گذراندن دوره غنی سازی در سرما به مدت 4 هفته کشت و واکنش زنجیره ای پلی مراز انجام شد. داده ها با آزمون های آماری مک نمار و تست کاپا تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    فراوانی سقط اول در زنان مورد مطالعه 8/59 درصد و دوم سقط 1/12 درصد بود. هیچ مورد مثبتی در روش کشت جداسازی نشد. از کل موارد زنان باردار که با روش واکنش زنجیره ای پلی مراز آزمایش شدند، 28/10 درصد ژن hly A جداسازی شد، که بین نتایج این دو روش اختلاف معنی داری دیده شد(022/0=p).
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد، روش مولکولی واکنش زنجیره ای پلی مراز در تشخیص باکتری لیستریا منوسیتوژنز از روش کشت اختصاصی تر بوده و بر آن برتری دارد.
    کلیدواژگان: کشت، لیستریا منوسیتوژنز، زنان باردار
  • لیدا قلی زاده، فروغ آذرنیوشان، اردشیر افراسیابی فر، سیما محمدحسینی صفحه 164
    زمینه و هدف
    از آنجایی که عوامل مختلفی از جمله وضعیت اجتماعی و اقتصادی در ایجاد عفونت هلیکوباکتر گزارش شده است، مطالعه حاضر با هدف بررسی سرواپیدمیولوژی عفونت هلیکوباکترپیلوری و عوامل مرتبط با آن در دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی گچساران انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی مقطعی 272 نفر از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد گچساران به صورت نمونه گیری تصادفی خوشه ایانتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه محقق ساخته شامل؛ دوبخش اطلاعات جمعیت شناختی و عوامل مرتبط با عفونت هلیکوباکتر بود. اطلاعات مربوط به وضعیت سرولوژیکی عفونت هلیکوباکترپیلوری از طریق گرفتن 5 سی سی خون وریدی و با استفاده از روش آزمایشگاهی الیزا جهت اندازه گیری تیتر آنتی بادی IgG جمع آوری شد. داده ها با آزمون های آماری مجذور کای، تی و آنالیز واریانس یک طرفه تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین میزان آنتی بادی علیه عفونت هلیکوباکترپیلوری3/28±75/32 واحد بر میلی لیتر بود. 6/67 درصد نتایج مثبت، 8/16 درصد منفی و 6/15 درصد در محدوده مرزی قرار داشتند. تفاوت معنی داری در شیوع سرولوژیکی عفونت هلیکوباکتر بر حسب سن، جنس، گروه خونی، تعداد اعضای خانواده، میزان درآمد خانواده، مصرف سیگار و الکل، تاریخچه علایم گوارشی در خود یا اعضای خانواده و رفتارهای بهداشتی مثل شستن دست ها قبل از غذا و بعد از اجابت مزاج دیده نشد(05/0p>).
    نتیجه گیری
    شیوع سرولوژیکی آلودگی به هلیکوباکترپیلوری در دانشجویان شاغل به تحصیل در دانشگاه آزاد اسلامی گچساران بالا می باشد که توجه بیش از پیش مسئولان دانشگاه را در این زمینه می طلبد.
    کلیدواژگان: هلیکوباکترپیلوری، شیوع سرولوژیکی، عوامل مرتبط
  • علی کشتکاری، رضا گرجی پور، مرضیه محمد حسینی، میترا رفیعی صفحه 174
    زمینه و هدف
    گونهH1N1 ویروس آنفلوانزا یکی از گونه های بسیار مسری آنفلوانزا است. هدف این مطالعه، معرفی یک مورد نادر مرگ ناشی از ویروسH1N1 در یک کودک سه ساله بود.
    معرفی بیمار: در اواخر مهرماه سال 1388 پسر بچه سه سا له ساکن شهر یاسوج با شکایت اصلی تهوع و استفراغ به اورژانس بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج مراجعه نمود. علایم به صورت ناگهانی شروع شده و سابقه ای از بیماری های زمینه ای یا حتی علایم سرماخوردگی نیز نداشت. شرح حالی از تروما یا مسمومیت نیز ذکر نشد. حین اقدام به دادن اکسیژن و گرفتن رگ، کودک ناگهان دچار کاهش سطح هوشیاری و ایست قلبی تنفسی گردید و علی رغم انجام اقدامات احیاء، فوت نمود. با توجه به سیر برق آسا و نامشخص بودن علت فوت و شک اولیه پزشک به عفونت آنفلوانزایH1N1 در فاصله کمتر از یک ساعت از زمان مرگ با لحاظ شرایط خاص، نمونه جهت کشت فرستاده شد و جواب کشت از نظرH1N1 مثبت گزارش شد.
    نتیجه گیری
    با توجه مرگ ناگها نی کودک فوق به علت ابتلا به آنفلوانزا نوعH1N1، به نظر می رسد، لازم است در زمان شیوع آنفلوانزا، با دقت و وسواس بیشتری کودکان کم سن وسال تحت بررسی ویژه و درمان قرار گیرند.
    کلیدواژگان: آنفلوانزایH1N1، مرگ، کودک
  • نصیر عارف خواه، سید محمدرضا ربانی، سید عبدالله حسینی، مهین نگین تاجی صفحه 181
    زمینه و هدف
    بیماری هیداتیدوزیس یک بیماری زئونوز با انتشار جهانی است که به وسیله مرحله لاروی کرم اکینوکوکوس گرانولوزوس ایجاد می شود. بیشترین موارد کیست هیداتیک از کبد و ریه گزارش شده است. هدف این مطالعه گزارش یک مورد کیست هیداتیک کلیوی در بیمار 9 ساله مبتلا بود.
    معرفی بیمار: بیمار دختر9 ساله ساکن شهر دهدشت از استان کهگیلویه و بویراحمد بود، که به علت احساس درد در پهلوی راست در حین دفع ادرار به پزشک مراجعه کرد. تصویر برداری با سی تی اسکن یک توده کیستیک به اندازه 36 در 44 میلی متر را به صورت کلسیفیه در وسط کلیه راست نشان داد. عمل جراحی روی بیمار با موفقیت انجام شد. یافته های پاتولوژیک وجود کیست را تایید کرد.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان می دهد که سن ابتلاء به کیست هیداتید کلیه در حال کاهش است و می تواند مشکلات زیادی برای سلامت بچه ها و جامعه محسوب شودو هم چنین هر ارگانی از بدن می تواند مورد حمله بااکینوکوکوس گرانولوزوس قرار بگیرد، بنابراین با مشاهده هر فضای جاگیر در کلیه باید به کست هیداتید مشکوک شد. کیست هیداتید کلسیفه در دختر 9 ساله به ندرت گزارش شده است.
    کلیدواژگان: کیست هیداتیک، کلیه، اکینوکوکوس گرانولوزوس
|
  • Page 85
    Background and Aim
    Tracheal tubes are designed to provide a pathway through the upper airway. The aim of this study was to compare the frequency of post-extubation stridor and the rate of tracheal tubes and hemo-dynamic changes in cuffed versus uncuffed tubes in small children.
    Methods
    In this clinical trial two hundred patients, aged 4-6 years, requiring general anesthesia for elective orthopedic or abdominal surgery were randomly assigned to receive either cuffed or uncuffed tubes. Same drugs were administered to patients in both groups for the induction of anesthesia and incidence of post-extubation stridor, and the number of tracheal tube changes, 1 and 5 minutes after extubation were recorded in both groups. The hemodynamic variables, arterial blood oxygen saturation, respiration rate and number were also evaluated. Data were analyzed using Student t test, chi-square and Fisher exact test.
    Results
    The mean age of children in was 59 months in the cuffed (101 children) and 61 month in the uncuffed (99 children) group. Post extubation stridor was noted in 2.9% of uncuffed and 9.2% of the cuffed group (p=0.06). Tracheal tube exchange rate was 10.9% in uncuffed and 7.1% in cuffed group (p=0.34).
    Conclusion
    The use of cuffed tracheal tubes in children of 4-6 years old did not increase the risk of post-extubation stridor, and did not change the hemodynamic responses such as SPO2, respiratory rate and pulse rate in our study.
    Keywords: Tracheal tube cuff, Children, Stridor, General anesthesia
  • Page 92
    Background and Aim
    Ginkgo biloba extract (GBE) as a phytoestrogen facilitates blood flow, influences nitric oxide systems, and has a relaxant effect on smooth muscle tissues. These processes are important to the sexual response in menopausal women. The aim of this study was to compare the sexual function of menopausal women before and after using Ginkgo biloba capsules.
    Methods
    In this clinical trial without controlled group, 40 healthy volunteers aged 50 – 60 years of age, attending three health-care centers of TUMS enrolled in the study in 2010. The subjects received GBE at a dose of 120–240 daily for 30 days. Sexual function was measured using the Sabbatsberg Sexual Rating Scale (SSRS). Of the 40 subjects who enrolled in this study, 31 women followed and completed the study protocol. The data were analyzed using statistical tests such as Fisher's exact test and paired t test.
    Results
    After 1 month of intervention, significant differences were found between the mean scores for sexual desire (p= 0.000), sexual activity (p=0.01), sexual satisfaction (p=0.01), sexual pleasure (p = 0.001), and orgasm (p=0.01) during the previous month. There was also a significant difference in sexual pleasure (P=0.001), orgasm (P=0.03), and the importance of sex compared to the results obtained in the previous years (p=0.007).
    Conclusion
    In this study, we found that GBE had a positive effect on several aspects of sexual function; thus, these findings support the positive effect of GBE on the sexual function of menopausal women.
    Keywords: Menopause, Sexual function, Ginkgo biloba
  • Page 102
    Background and Aim
    Parietal cells have an important role in the production of stomach acid and function. Helicobacter pylori colonization in the stomach may affect the function of these cells. The aim of this study was to evaluate the effect of Helicobacter pylori colonization of rat stomach parietal cells.
    Methods
    In this study, 10 rats in two experimental and control groups were divided. Animals were fed by Helicobacter pylori or PBS in the experimental and control groups respectively for 20 weeks. Afterwards, bacterial colonization and parietal cells alterations were evaluated in the stomach tissue, using different staining methods. Furthermore, apoptosis in these cells were evaluated by TUNEL method.
    Results
    Helicobacter pylori colonization in rat stomach was confirmed. In addition, degradation and ultra-structural changes of parietal cells in the experimental group was determined after 20 weeks. TUNEL staining results were indicative of parietal cells apoptosis in the experimental group.
    Conclusion
    This study confirmed that Helicobacter pylori in 20 weeks duration causes degradation and structural changes in rat stomach parietal cells and cell death could be through apoptosis.
    Keywords: Helicobacter pylori, Parietal cell, Rat
  • Page 111
    Background and Aim
    The major application of tramadol is for the control of chronic pain and management of postoperative pain in humans. The purpose of this study was to evaluate the influence of premedication with tramadol on xylazine–ketamine anesthesia in animal models.
    Methods
    In this experimental study which was conducted at The Veterinary Medicine School, Islamic Azad University, Karaj Branch, in 2011, 10 dogs from mixed breeds from both sexes, with the mean weight of 20 ± 2 kg were selected and randomly assigned into two groups. In the first group, atropine (0.04 mg/kg), Xylazine (0.55 mg/kg) and ketamine (10 mg/kg) were administered by intramuscular (IM) injection, 5 minutes after either tramadol (2 mg/kg, IV) while in the other group an equal volume of normal saline (IV) used instead of tramadol. Analgesic period and recovery times and physiological parameters were measured and recorded. Data analysis was conducted by using independent sample t- test.
    Results
    Duration of analgesia was 17.2 minutes in tramadol group and 36.4 minutes in saline group. This difference was statistically significant (P=0.02).
    Conclusion
    Based on the findings of this study, addition of tramadol to xylazine/ketamine reduces the duration of analgesia.
    Keywords: Tramadol, Ketamin, Xylazine, Anesthesia, animal models
  • Page 117
    Background and Aim
    Perceived self-efficacy is one of the predictive factors in behavior. The purpose of this study was to identify the effect of education on eating behaviors self - efficacy in the obese or overweight adolescent female students.
    Methods
    This is a quasi-experimental study conducted in 2011 in Razan, Iran, on 78 obese and overweight adolescent girls, aged 12-16, which were randomly divided into experimental and control groups. The data was collected by using the weight efficacy lifestyle questionnaire (WEL). Educational programs were implemented for four sessions for experiment group and the results were evaluated after intervention. The data were analyzed using paired t-test, independent t-test, and chi square.
    Results
    Following the intervention, significant differences were observed in subscales including social pressures (t=-3.60, p<0.001), availability of nutrition (t=-2.81 p=0.008) and entertaining activities (t=-5.62 p <0.001) in experimental group. However, these differences were not significant in negative emotions and physical discomfort in this group. There were no significant differences in control group in any of subscales.
    Conclusion
    Utilizing an intervention technique like the present wellness-based program had positive effects on encouraging the adolescents for making healthier lifestyle and will help them with preventing of the obesity and overweight.
    Keywords: Self, efficacy, Obesity, over weight, behavior
  • Page 129
    Background and Aim
    Given the proven effectiveness of herbal medicines in the treatment of kidney stones, the aim of the present study was defining the effect of hydrophilic extract of Alhagi maurorum on ethylene glycol-induced renal stone in male Wistar rats.
    Methods
    In this experimental study, 40 male Wistar rats were randomly allocated into four groups and were studied during a 30 day period. Two groups of healthy and prophylactic control received usual water and 1% ethylene glycol in water respectively during the study period. Prophylactic groups of low dose and high dose extract in addition to 1% ethylene glycol in water daily gavaged with 500 mg/kg and 1000 mg/kg extract respectively. For measurement of biochemical factors, 24 hour urine samples from all rats were collected in days 0, 15 and 30. After the 30th day, rats were anesthetized with ether, and after taking serum sample from them, they were killed and their kidneys were removed and were sent for pathological evaluation which was examined for presence and volume of calcium oxalate crystals.
    Results
    There was no significant difference between complexes of oxalate calcium crystals between studied groups. Also comparison of urinary oxalate in 30th day was showed that urinary oxalate concentration in preventive and healthy control groups were less than negative control and this difference was statistically significant (p<0.05).
    Conclusion
    The present study confirmed that the hydrophilic extract of Alhagi maurorum with regard to reduction in urinary oxalate concentration and increase of urinary citrate is effective in preventing of urinary calcium oxalate stones in rat as a suitable model for human stones. The extract had no significant effect in rate of calcium oxalate crystal formation in.
    Keywords: Alhagi mororum, Nephrolithiasis, ethylene glycol, calcium oxalate, rat
  • Page 139
    Background and Aim
    Due to various medical complications and high prevalence of periodontal disease in our society, the present study was designed for assessment of correlation between periodontal disease during pregnancy and low birth weight and preterm delivery.
    Methods
    In this case-control study, the periodontal status of 50 women with infants who had less than 2500 gr birth weight and 100 matched control counterparts were evaluated at 2007-2008 in Akbarabadi and Mahdieh hospitals in Tehran. The periodontal parameters of GI, PI, CPI and probing depth indices were assessed on 6 teeth of Ramford index. The data were analyzed using Chi-square and Mann-Whitney U and logistic regression tests.
    Results
    PD index was 0-3 mm in 90.0% of cases and 85.0% of controls with no significant differences. In 2.0% cases, GI was poor, in 34.0% was fair and good in 64.0%; the rates were 3.0%, 34.0% and 63.0% in controls with no significant differences (p>0.93). CPI index was poor in 8.0% of cases, fair in 30.0% and good in 62.0%; while it was poor in 3.0%, fair in 33.0% and good in 64.0% of control subjects with no significant differences (p>0.63). PI index was poor in 4.0%, fair in 32.0% and good in 64.0% of cases with no significant differences vs. control groups (p>0.68). However, the incidence of preterm birth had significant difference between two groups (P<0.0001).
    Conclusion
    In this study, no significant correlation was observed between periodontal disease parameters and low birth weight of infants. However periodontal disease parameters may be correlated with preterm birth.
    Keywords: Periodontal, Preterm delivery, Infant
  • Page 149
    Background and Aim
    Testis is an important organ of the male reproductive system and its structure could be influenced by diabetes. Aloe Vera has a hypoglycemic effect; thus, the present study evaluates the effect of Aloe Vera on the testis tissue of a 20-day embryo of rat born from a diabetic mother.
    Methods
    Thirty female Sprague Dawley rats were randomly divided into three groups, subsequently; two groups were injected with streptozotocin (50 mg/kg/IP) and the males were placed next to female rats in a separate cage in order to mate. One group of rats received aloe vera extract (400 mg/kg), orally, in gestational age during while others were giving distilled water. After 20 days, rats were sacrificed and their embryos were removed and fixed by 10% formalin. The embryos were processed and embeded in paraffin. Five µm sections were made and stained by hematoxyline- eosin and cellular alteration of testis was evaluated. Data were analyzed using one-way ANOVA.
    Results
    Mean of body weight, seminiferous tubules diameter, spermatogonia numbers, leydig cells and sertoli cells were significantly different in all groups (p<0.05).
    Conclusion
    The present study demonstrated that Aloe Vera extract can increase the spermatogonium, Leydig and Sertoli cells in diabetic rats.
    Keywords: Aloe vera, Testis, Diabetes
  • Page 156
    Background and Aim
    Listeria monocytogenes is one of the causes of miscarriage and stillbirth. The aim of the present study was to compare the results of the standard culture method and polymerase chain reaction in pregnant women.
    Methods
    This is an experimental study which was carried out at Imam Sajjad hospital in 2009 on 107 pregnant women. Specimens (311) including urine, blood, placenta and cervix swabs were collected. After enrichment course, for a period of 4 weeks in cold condition, ulture was performed for all specimens. The samples were also evaluated by polymerase chain reaction (PCR). Collected data were analyzed using SPSS, using McNemar and Capa statistical tests.
    Results
    Participants of this study were 15 to 38 years old women, with a mean age of 26.7 years. Frequencies of first and second abortion in the subjects were 59.8% and 12.1% respectively. No culture positive cases were found among the samples while PCR detected hly gene in 10.28% of the subjects. A significant different was observed between the two methods (p=0.022).
    Conclusion
    Findings of this study demonstrated that PCR is more sensitive than culture method for diagnosis of Listeria infection in pregnant women.
    Keywords: Culture, Listeria Monocytogenes, Pregnant Women
  • Page 164
    Background and Aim
    A number of different factors including social and economic status have been reported for Helicobacter pylori (H. pylori) infection. The purpose of this study was to examine the serological prevalence of H. pylori infection as well as its associated factors among the students of Islamic Azad University of Gachsaran.
    Methods
    This is a cross-sectional study in which all of the students employed to the study were attending the academic year 2010-2011 at the Islamic Azad University, Gachsaran Branch. Subjects of this study were 272 students who were selected by cluster random sampling. The data collection instrument was a researcher-made questionnaire prepared in two parts for demographic data and risk factors associated with Helicobacter infection. Its content validity was obtained using review of the existing literature and resources as well as expert's poll on the subject. Reliability of the questionnaire was approved by performing test-retest. Information about the serological status of Helicobacter infection were collected using the ELISA method to measure IgG antibody titers by taking 5 ml of venous blood. The collected data were analyzed through the statistical software SPSS version 16, using descriptive statistics and statistical test such as chi-square and t student test.
    Results
    The mean of antibody titer to Helicobacter infection was 32.75± 28.30 (range 1.40-127). Anti-Helicobacter antibody was detected in 67.6% of students while 16.8% of them were negative for anti-Helicobacter antibody and borderline antibody levels were detected in 15.6% of the subjects. No statistically significant differences were found between the seroprevalence of Helicobacter and factors such as age, sex, blood type, family income, numbers of family members, the status of cigarettes smoking and alcohol consumption, history of gastrointestinal disorder in subjects or their families and personal hygiene behaviors (hand washing prior to meal and post bowel movement) (p>0.05).
    Conclusions
    Serological prevalence of infection with Helicobacter infection was high among the students studying at Gachsaran Islamic Azad University; therefore it calls for the attention of the health authorities.
    Keywords: Helicobacter pylori, Serological Prevalence, Associated Risk factors
  • Page 174
    Background and Aim
    The H1N1 influenza strain virus is highly contagious. This study introduces a rare case of sudden death due to H1N1 virus in a three year-old child in Yasouj, southwest of Iran. Case Report: In late September of 2009, a three year-old male child was admitted to Imam Sajjad Hospital, Yasouj, Iran, complaining of nausea and vomiting. The onset of symptoms was sudden and no history of underlying diseases or other cold symptoms were reported. While attempting to give oxygen and IV, the child suffered a sudden loss of consciousness and suffered a cardiopulmonary arrest, and died despite the resuscitation measures. With regard to the fulminant course and the unknown cause of death, and being suspected to H1N1 flu infections in less than an hour from the time of death, with certain conditions, the sample was sent for cultivation and the culture was positive for H1N1.
    Conclusion
    Considering the child's death due to infection with Type-A influenza (H1N1), younger children should be treated more carefully during the flu outbreak.
    Keywords: Influenza H1N1, death, child
  • Page 181
    Background and Aim
    Hydatidosis is a zoonosis disease with worldwide distribution. This disease is caused by Echinococcus granulosus. Most cases of hydatid cyst of the liver and lung are reported, but rarely in the brain, heart, kidney, urethra, spleen, fallopian tubes, pancreas, and muscles are observed. The purpose of this report introduces a 9-year-old girl who was diagnosed with renal hydatid cyst. Case: This patient was a female, 9 years old of Kohgiluye and Boyerahmad Province, with feelings of right flank pain during urination. CT scan show a cystic lesion measuring 36 to 44 mm in the middle of right kidney. The patient's surgery was operated successfully And histopathologic examination confirmed the diagnosis of hydatid cyst. the patient was treated for four weeks with Albendazole (400 mg twice daily).
    Conclusion
    The statistics show that the age of the infection with renal hydatid cyst is declining and this can makes many problems for the health of children and society. Each organ of the body can be attacked by Echinococcus granulosus, so in the presence of a space occupying lesion in the kidney, hydatidosis should be suspected. Calcified hydatid cyst in a such young child is a very rare condition
    Keywords: Hydatid Cyst, Renal, EchinococcusGranulosus, Children