فهرست مطالب

مجله دانشکده پزشکی اصفهان
پیاپی 189 (هفته سوم تیر1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/04/15
  • تعداد عناوین: 5
|
  • علی اکبر بیگی، اکبر کارگری، حافظ قاهری، امیرحسین داورپناه جزی صفحه 1
    مقدمه
    کاتتر های ورید مرکزی یکی از بهترین و سریع ترین راه های دستیابی به جریان خون هستند. تعبیه ی این گونه کاتترها می تواند عوارض کوتاه مدت یا بلند مدت را به دنبال داشته باشد. در این مطالعه این عوارض بین دو روش مختلف تعبیه ی کاتتر با یکدیگر مقایسه شدند.
    روش ها
    در این مطالعه ی آینده نگر که در بیمارستان الزهرا (س) و در سال های 1387 و 1388 انجام شد فراوانی نسبی عوارض کوتاه مدت (طی ساعت اول) و بلند مدت (طی یک ماه اول) در بین 60 بیمار نیازمند به همودیالیز بررسی شد. بیماران به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. در گروه اول کاتتر به روش کلاسیک و در گروه دوم با تکنیک تونل گذاری تعبیه گردید. در نهایت داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ی 16 مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین مدت زمان باقی ماندن کاتتر در گروه تونل گذاری به طور معنی داری طولانی تر از گروه کلاسیک بود (001/0 > P). فراوانی عوارض کوتاه مدت در بین دو گروه تفاوت معنی داری نداشت (05/0 < P). فراوانی ترومبوز وریدی در بین دو گروه تفاوتی نداشت (093/0 = P)، اما فراوانی عفونت و عدم عملکرد کاتتر در گروه تونل گذاری به طور معنی داری کمتر از گروه کلاسیک بود (001/0 > P).
    نتیجه گیری
    کاتتریزاسیون ورید مرکزی با استفاده از تکنیک تونل گذاری یک روش موثر و ایمن برای تعبیه ی کاتتر ورید مرکزی در بیماران نیازمند همودیالیز می باشد.
    کلیدواژگان: کاتتر ورید مرکزی، همودیالیز، روش تونل گذاری، عوارض
  • فروزنده محجوبی، مهین هاشمی پور، رامین ایران پور، مسعود امینی، سیلوا هوسپیان صفحه 2
    مقدمه
    فاکتور رونویسی تیرویید 2 (Thyroid transcription factor 2 یا TTF2) که با نام FOXE1 نیز شناخته می شود، یکی ازپروتئین های کاندیدی است که در نمو غده ی تیرویید نقش دارند. نقص در این ژن در تعدادی از بیماران مبتلا به کم کاری مادرزادی تیرویید ناشی از دیس ژنزی غده ی تیرویید (Thyroid dysgenesis یا TD)، گزارش شده است. هدف از این مطالعه بررسی موتاسیون های ژن مذکور در این بیماران بود.
    روش ها
    در این مطالعه، تمام ناحیه ی کدکننده ی ژن TTF2 در 50 کودک مبتلا به کم کاری مادرزادی تیرویید ارجاع داده شده به مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، با روش تعیین توالی مستقیم مورد مطالعه قرار گرفت. موتاسیون ها در TTF2 پس از تکثیر ژن توسط واکنش زنجیره ای پلیمراز (Polymerase chain reaction یا PCR) و به روش تعیین توالی مستقیم بررسی شد. بررسی موتاسیون ها برای هر اگزون TTF2 با پرایمرهای مجاور تمام ناحیه ی کدکننده انجام گرفت.
    یافته ها
    هیچ موتاسیونی در ژن TTF2 مشاهده نگردید. بررسی ها وجود پلی مورفیسمی را در سروتونین 273 (TCC.TCT) در 74 درصد بیماران نشان داد. به علاوه، طول تکرار آلانین در TTF2 در تعداد قابل توجهی از بیماران TD ما 14 عدد بود.
    نتیجه گیری
    این نتایج می تواندارتباط احتمالی طول توالی تکراری پلی آلانین در TTF2 را در ایجاد استعداد ژنتیکی برای TD را مطرح نماید.
    کلیدواژگان: کم کاری مادرزادی تیرویید، فاکتور رونویسی تیرویید 2، دیس ژنزی غده ی تیرویید
  • طیبه اعتضادی، زهره حاج حیدری، علیرضا کلارستاقی، آیت الله نصرالهی عمران، طاهره شکوهی، محمدتقی هدایتی صفحه 3
    مقدمه
    کاندیدا از اعضای فلور طبیعی پوست انسان است و علت طیف وسیعی از عفونت های پوستی تحت عنوان کاندیدیاز جلدی می باشد. با توجه به پاتوژنز آکنه، فاکتور های مستعدکننده و عوامل میکروبی درگیر در ایجاد آن و اساس بیماری زایی قارچ مخمری کاندیدا برای ایجاد بیماری در پوست، در این مطالعه بیماران با تظاهرات آکنه را از نظر حضور کاندیدا در پوست و ضایعات آکنه و تعیین نقش احتمالی کاندیدا در ایجاد آکنه مورد بررسی قرار گرفتند.
    روش ها
    در این مطالعه 125 بیمار (70 زن و 55 مرد) مورد مطالعه قرار گرفتند. نمونه ها از سطح و محتویات داخل ضایعه ی آکنه ی بیماران تهیه گردید. آزمایش میکروسکوپی مستقیم نمونه ها با هیدروکسید پتاسیم 20 درصد و کالکوفلوئوروایت و نیز کشت نمونه ها روی محیط سابورودکستروز آگار حاوی کلرامفنیکل انجام شد. با روش های مورفولوژیک و فیزیولوژیک شامل کشت روی محیط کروم آگار کاندیدا، تست لوله ی زایا، تست تولید کلامیدوسپور روی محیط کورن میل آگار، رشد در دمای 45 درجه ی سانتی گراد و تست مصرف قندها با کیت شناسایی HiCandida (HiMedia، Mumbai، India) گونه های کاندیدای شناسایی شدند.
    یافته ها
    در بررسی مستقیم میکروسکوپی 6/45 درصد بیماران از نظر حضور سلول مخمری در نمونه های برداشت شده از محتویات داخل آکنه مثبت بودند. در 45 مورد (36 درصد) کشت نمونه ها از نظر رشد کلنی کاندیدا مثبت شد. از این تعداد 11 مورد (4/24 درصد) مربوط به محتویات خارج شده از داخل ضایعه ی آکنه و 34 مورد (6/75 درصد) مربوط به نمونه های برداشت شده از سطح آکنه بود. کاندیدا پاراپسیلوزیس (2/27 درصد) و کاندیدا کروزئی (4/29 درصد) به ترتیب شایع ترین گونه های جدا شده از نمونه های برداشت شده از محتویات داخل ضایعه و سطح آکنه بودند. در 5 مورد (1/11 درصد) نمونه های برداشت شده از سطح و داخل ضایعات آکنه هم زمان از نظر حضور کاندیدا مثبت بودند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به دست آمده از مطالعه ی حاضر می توان استنتاج نمود که فلور طبیعی کاندیدای پوست هم می تواند در اتیولوژی آکنه مد نظر قرار گیرد. پیشنهاد می شود جهت بررسی بیشتر در این زمینه تحقیقات وسیع تر با جمعیت بیشتر و اهداف اختصاصی تر به عمل آید.
    کلیدواژگان: کاندیدا، آکنه، میکروفلور پوست
  • عبدالرسول مولودی، مهدی نعلینی*، پروین عزتی صفحه 4
    مقدمه

    از Enhanced External Counter Pulsation (EECP) در کاهش درد سینه بیماران با آنژین مقاوم استفاده می شود اما هنوز در مورد اثرات آن بر نارسایی قلب تناقضاتی وجود دارد. این مطالعه برای مشخص شدن اثربخشی EECP در بیماران عروق کرونر با نارسایی بطن چپ انجام شد.

    روش ها

    این مطالعه ی مقطعی بر روی 30 بیمار ایسکمی با کسر جهشی بطن چپ کمتر از 35 درصد انجام شد. درمان شامل 35 جلسه، هر جلسه 1 ساعت، 5 روز در هفته و به مدت 7 هفته بود. پس از درمان، داده ها توسط آزمون Paired-t مورد مقایسه قرار گرفت و مقدار P کمتر از 05/0 در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    در این مطالعه 30 بیمار (28 نفر مرد با میانگین سنی 10 ± 55 سال) مورر بررسی قرار گرفتند. در اکوکاردیوگرافی بهبود معنی داری در کسر جهشی بطن چپ، اختلال حرکت دیواره های قلب، درصد تغییرات قطر بطن چپ و قطر داخلی بطن چپ در انتهای سیستول دیده شد. همچنین دفعات بروز آنژین کاهش و سطح کارکردی بیماران ارتقا یافت. در حالی که از نظر قطر داخلی بطن چپ انتهای دیاستول، نسبت سرعت جریان خون در دریچه ی میترال در ابتدا به انتهای دیاستول و مصرف نیتروگلیسرین بهبود معنی داری دیده نشد. کاهش افسردگی و اضطراب و افزایش سطح کیفیت زندگی روانی و جسمانی بیماران مشاهده شد.

    نتیجه گیری

    در این مطالعه EECP باعث بهبودی عملکرد انقباضی بطن چپ، کاهش بروز آنژین صدری، بهبود سطح کارکردی و نیز بهبود کیفیت زندگی و کاهش اضطراب و افسردگی گردید. انجام مطالعه بیشتر درباره ی اثر EECP در نارسایی قلب ناشی از ایسکمی توصیه می گردد.

    کلیدواژگان: Enhanced External Counter Pulsation، اختلال کارکرد بطن چپ، ایسکمی قلب
  • زهرا آقانوری، محمود افشاری، محمود سلامی، مسعود امینی صفحه 5
    مقدمه
    بر اساس دستورالعمل کشوری طرح غربال گری کم کاری مادرزادی تیرویید، نوزادان با عدد فیلتر بالاتر از 5 میلی واحد در لیتر به عنوان موارد مشکوک به کم کاری مادرزادی تیرویید فراخوان می شوند. از آن جا که آستانه ی غیر طبیعی دانستن تست فیلتر از 5 تا 20 میلی واحد در لیتر در نقاط مختلف جهان متفاوت است، در این مطالعه، تعیین حد نصاب جدید مورد بررسی قرار گرفت.
    روش ها
    این مطالعه ی مقطعی در قالب طرح غربال گری عمومی که سطح TSH خون پاشنه ی پای نوزادان (تست فیلتر) 5-3 روز پس از تولد ارزیابی کرد، انجام شد. نمونه های فیلتر بالاتر از 5 بلافاصله جهت بررسی سرمی هورمون های T4 و TSH فراخوان شدند و تشخیص بیماری بر اساس مقادیر سرمی TSH بیشتر از 10 داده شد.
    یافته ها
    در مجموع 113727 نوزاد غربال گری شدند و 83/2 درصد از ایشان فراخوان شدند. از این تعداد، 2827 نوزاد فیلتر 5 تا 10 داشتند که فقط 67/4 درصد آن ها بیمار بودند. فاصله ی اطمینان 99 درصد برای میانگین TSH فیلتر در گروه بیماران 1/25-9/16 و در گروه نوزادان سالم 57/6-2/6 بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به این که 69/87 درصد از نوزادان فراخوان شده را نوزادان با TSH فیلتر 10-5 تشکیل دادند و تنها 67/4 درصد آن ها بیمار بودند، به نظر می رسد تکرار تست فیلتر به جای سرم (Rescreening) در این جمعیت از فراخوان، مفید و ضروری باشد. همچنین بالا بردن آستانه ی فراخوان نوزادان تا 5/6 میلی واحد در لیتر، علاوه بر آن که سبب کاهش قابل ملاحظه ی موارد مثبت کاذب می شود، با اطمینان 99 درصد سبب از دست دادن بیمار هم نمی شود.
    کلیدواژگان: کم کاری مادرزادی تیرویید، غربال گری نوزادان، TSH کف پایی
|
  • Ali Akbar Beigi, Akbar Kargari, Hafiz Ghaheri, Amir Hossein Davarpanahjazi Page 1
    Background
    Central venous catheter is one the best and fastest ways to access the blood flow. Disadvantages of catheter insertion include early and late complications. In this study, we compared these complications in classic and tunneled methods.
    Methods
    In a prospective study in 2008 in Alzahra Hospital (Isfahan, Iran), we compared the frequency of short-term (24-hour) and long-term (one-month) catheter-related complications in 60 hemodialysis patients. Patients were randomized into two groups. In the first group, catheters were placed via the classic method and in the second group, tunneled method was used. Finally, data was analyzed in SPSS16.
    Findings
    The mean duration of catheter remaining was significantly higher in the tunneled group compared to the classic group (P < 0.0001). The frequency of early complications in the 2 groups showed no significant difference (P > 0.05). Similarly, the frequency of thrombosis was not significantly different between the two groups (P = 0.093). However, the frequency of infection and catheter failure in the tunneled group were less than the classic group (P < 0.0001).
    Conclusion
    Tunneled catheterization is an effective and safe method for placement of vascular access in hemodialysis patients.
    Keywords: Central venous catheter, Hemodialysis, Percutaneous method, Complications
  • Frouzande Mahjoubi, Mahin Hashemipour, Ramin Iranpour, Massoud Amini, Silva Hovsepian Page 2
    Background
    Thyroid transcription factor 2 (TTF2) or forkhead box E1 (FOXE1) is a polyalanine domain protein with an important role in the morphogenesis and development of thyroid gland. Mutations of TTF2 gene have been identified in neonates with congenital hypothyroidism caused by thyroid dysgenesis. In this study, the mutations of TTF2 gene were studied among these patients.
    Methods
    In this study, the entire TTF2 gene of 50 neonates with congenital hypothyroidism due to thyroid dysgenesis who referred to Isfahan Endocrine and Metabolism Research Center (Isfahan, Iran) was studied by direct DNA sequencing. The mutations were assessed after amplification of TTF2 gene by polymerase chain reaction (PCR) method. Mutations of each exon of TTF2 gene were evaluated by the adjacent primers of the whole encoding region.
    Findings
    We did not find any mutation in TTF2 gene. There was a serotonin polymorphism among 74% of studied patients. The length of TTF2 polyalanine tract was 14 amino acids in most patients.
    Conclusion
    The findings of this study indicated the possible correlation between TTF2 polyalanine tract length polymorphism and genetic susceptibility to thyroid dysgenesis among patients with congenital hypothyroidism.
    Keywords: Congenital hypothyroidism, Thyroid transcription factor 2, Thyroid dysgenesis
  • Tayebeh Etezadi, Zohreh Hajheydari, Ali Reza Kalarestaghi, Ayatollah Nasrollahi Omran, Tahereh Shokohi, Mohammad Taghi Hedayati Page 3
    Background
    Candida is a member of normal flora of human skin and mucosa which cause a wide range of skin infections as cutaneous candidiasis. Considering the pathogenesis of acne, predisposing factors and microbial agents which involve in acne, and the pathogenicity of Candida in causing skin diseases, this study evaluated the prevalence of Candida in skin and acne lesions of patients to analyze its probable role in acne.
    Method
    A total number of 125 patients (70 females and 55 males) enrolled in this study. The samples were collected from inside and surface of acne lesions. Direct microscopic examination was performed with 20% potassium hydroxide (KOH) + calcofluor white (CFW). The collected samples were also cultured on Sabouraud's dextrose agar with chloramphenicol (SC). The isolated species were identified by morphologic and physiologic methods such as culture on chrome agar Candida media, germ tube test, chlamydospore forming test on cornmeal agar media, growth in 45˚c, and sugar assimilation test with HiCandida identification kit (HiMedia, Mumbai, India).
    Findings
    Among all collected samples from inside of acne lesions, 45.6% were positive for yeast cells in direct microscopic examination. Moreover, 45 samples (36.0%), 11 cases (24.4%) from inside of acne lesions and 34 cases (75.6%) from skin surface, were positive for Candida colony growth in culture. Candida parapsilosis and Candida krusei were the most frequent isolated species from inside of acne lesions and skin surface, respectively. In 5 cases (11.1%), Candida was simultaneously found in both inside of acne lesions and skin surface samples.
    Conclusion
    According to the results of our study, Candida is a normal flora of skin which can be considered in the etiology of acne. We also recommend further studies with a larger sample size and specific aims in the future.
    Keywords: Candida, Acne, Skin microflora
  • Abdolrasool Moloodi, Mahdi Nalini, Parvin Ezzati Page 4
    Background

    Enhanced external counter pulsation (EECP) is used to reduce chest pain in patients with refractory angina. However, there is controversy about the effects of this method on heart failure. This study aimed to evaluate the efficacy of EECP in treatment of patients with coronary artery disease and left ventricular dysfunction.

    Methods

    In this cross-sectional study, 30 patients with ischemic heart disease (28 men, 55 ± 10 years old) who had a left ventricular ejection fraction (LVEF) of less than 35% were evaluated for the effects of EECP. The therapeutic protocol was 35 one-hour daily sessions which were held 5 days a week for 7 weeks. The data were analyzed using paired t-test at a significance level of P < 0.05.

    Findings

    Significant improvements were observed in LVEF, wall motion abnormality, fractional shortening, and left ventricular end-systolic internal dimension. Moreover, the incidence of angina pectoris significantly decreased and functional class showed significant improvement after the intervention. However, left ventricular end-diastolic internal dimension, the ratio of early diastolic mitral flow velocity/late diastolic mitral flow velocity, and the need for nitroglycerin did not improve. Meanwhile, psychological factors including depression, anxiety state, and mental and physical quality of life showed significant improvements.

    Conclusion

    In our study, EECP improved left ventricular systolic function, frequency of angina, functional class, and quality of life by decreasing anxiety and depression. Further studies about the effects of EECP in ischemic heart failure are recommended.

    Keywords: External counter pulsation, Left ventricular dysfunction, Ischemic heart disease
  • Zahra Aghanouri, Mahmoud Afshari, Mahmoud Salami, Masoud Amini Page 5
    Background
    National newborn screening for congenital hypothyroidism (CH) was introduced in Iran in 2005.The Iranian Newborn Screening Program Center recommends a blood spot thyroid stimulating hormone (TSH) cut-off of 5 mlU/L to be used to detect CH. As the value used varies from 5 to 20 mlU/L in the world, we argued the implications of altering this threshold.
    Methods
    In a cross-sectional study during 2006-10, blood spot TSH levels were measured in 3-5 day-old infants. Since the cut-off was 5 mlU/L, infants with TSH > 5 mlU/L were recalled for serum thyroxine (T4) and TSH tests. CH cases were confirmed by having a serum TSH > 5 mlU/L.
    Findings
    Among the 113727 studied infants, 3224 (2.83%) had a first blood spot TSH > 5.0 mlU/L. In addition, 87.69% of the recalled infants had a TSH between 5 and 10 mlU/L. The incidence rate of hypothyroidism in neonates with filter TSH levels of 5-10 mlU/L was 4.67% (132/2827). The 99% confidence interval for the mean value of filter TSH was 16.9-25.1 in patients and 6.2-6.57 in healthy neonates.
    Conclusion
    Regarding the incidence rate of hypothyroidism in neonates with filter TSH values between 5-10 mlU/L and the Newborn Screening Program guidelines which suggest rescreening for the slightly elevated TSH, it seems that repeating the filter test is sufficient, more economic, and less invasive. Besides, raising the threshold to 6.5 mlU/L will reduce a great number of false positive infants while abnormalities of thyroid function requiring treatment will not be missed with a 99% confidence.
    Keywords: Congenital hypothyroidism, Neonatal screening, Blood spot test