فهرست مطالب

Modern Care Journal - Volume:9 Issue: 1, Mar 2012

Modern Care Journal
Volume:9 Issue: 1, Mar 2012

  • تاریخ انتشار: 1391/05/25
  • تعداد عناوین: 9
|
  • نوشین پیمان، خدیجه عزتی رستگار صفحه 1
    زمینه و هدف
    پرستاری از مشاغل پرتنش است و یکی از پیامدها و نتایج تنش شغلی، فرسودگی شغلی است که تاثیرات مخربی بر مراقبت از بیمار، سلامت جسمی- روحی پرستار و هزینه های درمانی دارد. از آنجا که ساختار «خودکارآمدی» بر مبنای اصول نظری، روشی را ارائه می دهد که مراقبت کنندگان بهداشتی می توانند از آن در برنامه های بهداشتی به منظور ارتقای سلامت استفاده کنند، مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر خودکارآمدی در افزایش مهار تنش در پرستاران انجام شد.
    روش تحقیق: در این کارآزمایی شاهددار، تعداد 100 نفر از پرستاران زن تمام وقت شاغل در بیمارستان که دارای مدرک کاردانی و بالاتر بودند، به شیوه مرحله ای، تصادفی از بیمارستان های شهر مشهد انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه آزمون و شاهد تقسیم شدند. برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه استانداردشده تنش پرستاران اسیپو و خودکارآمدی عمومی استفاده گردید. مداخله آموزشی طی 8 جلسه 5/1 ساعته انجام شد و تا سه و شش ماه بعد، پیگیری انجام شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون های من ویتنی، فریدمن، ویلکاکسون و همبستگی در سطح معنی داری 05/0 P< تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین نمره تنش شغلی و خودکارآمدی عمومی در دو گروه، بر اساس آزمون من ویتنی قبل از مداخله آموزشی، اختلاف معنی داری نداشت؛ اما بعد از مداخله آموزشی، اختلاف معنی داری حاصل شد (01/0 P<). بین مهار تنش شغلی و خودکارآمدی، همبستگی قوی وجود داشت؛ به نحوی که با افزایش خودکارآمدی، مدیریت تنش بهتر بود.
    نتیجه گیری
    یافته های این تحقیق، به نحوی تاییدکننده بسیاری از مطالعات در زمینه ارتباط تنگاتنگ بین خودکارآمدی درک شده در مدیریت تنش شغلی می باشد؛ بنابراین می تواند برای انجام مداخلات به منظور عملکرد بهتر مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: تنش، سازگاری روانی، بهداشت شغلی، فرسودگی شغلی، رضایت شغلی، پرستاران
  • ملیحه زنگویی، محبوبه زنگویی، رضا زنگویی، مریم تولیت صفحه 10
    زمینه و هدف
    در بیمارانی که تحت عمل سزارین قرار می گیرند، برای بیهوشی از یکی از روش های بیهوشی عمومی یا بی حسی نخاعی استفاده می شود. از داروهای مختلفی برای ایجاد بی حسی نخاعی استفاده می شود. تحقیق حاضر با هدف مقایسه اثر مخلوط مپریدین 5% و لیدوکائین 5% با لیدوکائین 5% به منظور بیهوشی نخاعی در بیماران تحت سزارین غیر فوری انجام شد.
    روش تحقیق: این تحقیق به صورت کارآزمایی بالینی دو سوکور و بر روی 50 نفر از زنان باردار ترم، با کلاس بیهوشی یک و دو که به دلایل غیر فوری می بایست تحت عمل سزارین قرار می گرفتند، انجام شد. بیماران به طور تصادفی در دو گروه 25 نفری قرار گرفتند و به تمامی آنان 15 دقیقه پیش از ورود به اتاق عمل 10 میلی گرم متوکلوپرامید وریدی تزریق گردید. در بیماران گروه اول از مپریدین 5% و لیدوکائین 5% و در بیماران گروه دوم از لیدوکائین 5% هاپیرباریک استفاده شد. متغیرهایی مانند طول مدت بی دردی، تغییرات همودینامیک، تهوع، استفراغ و سایر متغیرها اندازه گیری شدند. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS و آزمون های آماری تی و کای دو در سطح معنی داری 05/0 P< تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    میزان بروز کاهش فشار خون در گروه لیدوکائین+ مپریدین پایین تر از گروه لیدوکائین به تنهایی بود. میانگین طول مدت بی دردی پس از عمل در گروه مپریدین+ لیدوکائین 5/18±5/342 دقیقه و در گروه لیدوکائین به تنهایی 15± 6 /131 دقیقه بود (001/0 P=).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این تحقیق، با اضافه کردن پتدین به لیدوکائین، می توان طول مدت بی دردی پس از عمل را افزایش داد و از عارضه کاهش فشار خون نیز جلوگیری کرد
  • آذر سوزنی، مهدی راعی، اکرم سادات منتظری، عیسی نصیری، اعظم حمیدزاده، محبوبه پورحیدری صفحه 16
    زمینه و هدف
    گروه پرستاری مسوول مراقبت مستقیم و مداوم در پیشگیری و درمان زخم بستر هستند. برای رسیدن به مراقبتی با کیفیت مطلوب، باید دانش و عملکرد پرستاران بر اساس بهترین شواهد علمی باشد. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی تاثیر آموزش بر دانش و عملکرد پرستاران در پیشگیری و مهار زخم بستر انجام شد.
    روش تحقیق: در این مطالعه نیمه تجربی، تمام پرستاران و بیماران بخش های داخلی، مغز و اعصاب، ارتوپدی و ICU بیمارستان امام حسین (ع) شاهرود مورد ارزیابی قرار گرفتند. مداخله شامل دو جلسه آموزش دو ساعته در زمینه پیشگیری و درمان زخم بستر بود. اطلاعات مربوط به دانش پرستاران در دو مرحله قبل و یک ماه پس از آموزش با استفاده از پرسشنامه (اطلاعات فردی و پرسشنامه برگرفته شده از راهنمای Agency Health Care and Policy Research) و اطلاعات مربوط به روند بهبودی زخم (با مقیاس Pressure Ulcer Scale for Healing) جمع آوری و با استفاده از نرم افزار SPSS (ویرایش 14) و آزمون های ویلکاکسون، تی زوجی، من ویتنی، تی مستقل و کروسکال والیس تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    بیشتر واحدهای پژوهش (74%) مونث و (77%) کارشناس پرستاری بودند. نمره پس از آموزش در تمام پرستاران در هر دو حیطه پیشگیری و درمان، افزایش معنی داری داشت. آموزش در نمونه های بالای 40 سال و سابقه کار بیشتر از 10 سال تاثیر چندانی نشان نداد و تفاوت معنی داری در نمرات کسب شده مشاهده نشد؛ بروز زخم بستر در دوره قبل از آموزش به پرستاران 45/4% بود و پس از آموزش مراقبت استاندارد به 08/3% کاهش یافت (001/0 P<).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این تحقیق، آگاهی پرستاران در محدوده کمتر از متوسط در زمینه مراقبت راهبردی (استراتژیک) از زخم بستر می باشد. تدوین محتوا و آموزش راهبردی به منظور پیشگیری و درمان زخم بستر در دانشکده های پرستاری پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: زخم بستر، التیام زخم، عفونت زخم، زخم، مراقبت از بیمار، مراقبت پرستاری، آموزش پرستاری
  • سید علیرضا سعادتجو، محمدرضا رضوانی، شهناز طبیعی، داود عودی * صفحه 24
    زمینه و هدف

    کیفیت زندگی بیانگر مقیاسی از فعالیت فیزیکی و اجتماعی و همچنین سلامت روانی است و به عنوان یکی از شاخص ها و مولفه های مهم سلامت محسوب می شود. کیفیت زندگی و مهار سوخت وساز قند خون دو شاخص مهم در درمان بیماری دیابت محسوب می شوند. مطالعه حاضر با هدف مقایسه کیفیت زندگی در بیماران دیابتی و غیر دیابتی انجام شد.
    روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، 100 نفر بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 با سن 20 سال به شیوه نمونه گیری تصادفی سیستماتیک از بین بیماران مراجعه کننده به درمانگاه بیمارستان ولی عصر (عج) انتخاب شدند و کیفیت زندگی آنان با کیفیت زندگی 100 فرد غیردیابتی که از نظر متغیرهای جمعیت شناختی با گروه مورد همسان بودند، با استفاده از پرسشنامه کیفیت زندگی SF36 مورد ارزیابی و مقایسه قرار گرفتند. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (ویرایش 15) و آزمون های آماری خی دو، من ویتنی یو و کروسکال والیس در سطح معنی داری 05/0 P< تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    از نظر متغیرهای جمعیت شناختی تفاوت آماری معنی داری بین دو گروه مشاهده نشد. کیفیت زندگی افراد مبتلا به دیابت به طور معنی داری در تمامی ابعاد کمتر از افراد سالم بود. زنان به طور کلی در هر دو گروه از کیفیت زندگی بالاتری برخوردار بودند (05/0 P<). بیماران با سطح تحصیلات دیپلم و فوق دیپلم نسبت به سایر گروه های تحصیلی کیفیت زندگی بالاتری داشتند (05/0 P<). نمره کیفیت زندگی در افراد مجرد نسبت به متاهلین بیشتر بود (05/0 P<). با افزایش سن، کیفیت زندگی در بیماران دیابتی کاهش نشان داد (001/0 P<).

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج این تحقیق، برنامه ریزی به منظور مداخلات درمانی و مراقبتی کامل تر و دقیق تر برای مهار بهتر بیماری و عوارض ناشی از آن و در نتیجه ارتقای کیفیت زندگی افراد متبلا به دیابت پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: دیابت شیرین غیر وابسته به انسولین، کیفیت زندگی، رسشنامه SF36
  • نرگس معاشری، محمدرضا میری، وحیده ابوالحسن نژاد، هایده هدایتی، محبوبه زنگویی صفحه 32
    زمینه و هدف
    خشونت خانگی شایعترین شکل خشونت علیه زنان در جهان با بیشترین پیامدهای جسمی، اجتماعی، روانی و اقتصادی است. شیوع خشونت در نقاط مختلف دنیا متفاوت است و برآورد می شود که در بیش از نیمی از خانواده ها وجود داشته باشد. بر پایه برخی گزارشات، از هر چهار زن، یک نفر در معرض خشونت است و تقریبا یک سوم زنان جهان دست کم یک بار خشونت را تجربه کرده اند. مطالعه حاضر با هدف تعیین شیوع و ابعاد جمعیت شناختی خشونت های خانگی علیه زنان انجام شد.
    روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، 414 نفر از زنان شاغل و خانه دار در شهر بیرجند به روش چند مرحله ای و روش غیراحتمالی آسان انتخاب شدند. اطلاعات لازم با استفاده از پرسشنامه خودساخته خشونت خانگی علیه زنان جمع آوری گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS و آزمون های آنالیز واریانس یک طرفه، کای اسکوئر و تی در سطح معنی داری 05/0 P< تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    3/42% از زنان مورد پژوهش معتقد بودند که مورد خشونت های خانگی قرار گرفته اند. 7/45%، خشونت اعمال شده را از نوع کلامی و بیشترین دلایل خشونت را «یک طرفه بودن قوانین به نفع مردان» و «تربیت خانوادگی» ذکر کردند. 4/79% از خشونت های خانگی توسط شوهر اعمال شده بود و بین سن ازدواج و وجود خشونت فیزیکی اختلاف معنی داری وجود داشت (05/0 P<)؛ همچنین بین وجود و شدت خشونت با شغل زن و بین وجود خشونت با شغل مرد و تعدد زوجات ارتباط معنی داری حاصل گردید (05/0 P<).
    نتیجه گیری
    با توجه به شیوع بالای خشونت های خانگی علیه زنان، گذراندن دوره های آموزشی مهارت های زندگی و آگاه نمودن طرفین از حقوق زن و مرد و ارزش نهادن به حقوق انسانی زنان در جامعه جهت خانواده ها بخصوص مزدوجین جدید پیشنهاد می شود لازم است با تقویت مهارت های ارتباطی از این زنان حمایت شود.
    کلیدواژگان: زنان کتک خورده، همسرآزاری، زنان شاغل، خشونت، زنان
  • شراره ضیغمی محمدی، فاطمه مژده صفحه 40
    زمینه و هدف
    چاقی یک نگرانی بزرگ سلامتی است که در زنان شایع است. چاقی و اضافه وزن، بر سلامت جسمی و روانی اثر منفی می گذارد. مطالعه حاضر با هدف تعیین همبستگی بین شاخص توده بدنی، تصویر ذهنی از جسم خود و افسردگی در زنان مراجعه کننده به درمانگاه بیمارستان حضرت علی (ع) شهر کرج انجام شد.
    روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی- همبستگی، 200 زن مراجعه کننده به درمانگاه بیمارستان حضرت علی (ع) شهر کرج در سال 1388 به روش نمونه گیری آسان انتخاب و مورد ارزیابی قرار گرفتند. اطلاعات لازم با استفاده از فرم مشخصات فردی، پرسشنامه چندبعدی نگرش فرد در مورد بدن خود، پرسشنامه شکل بدن، مقیاس افسردگی مربوط به مرکز مطالعات جمعیت شناختی جمع آوری گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS و آمار توصیفی، آزمون تی، آنالیز واریانس یک طرفه و ضریب همبستگی پیرسون در سطح معنی داری 05/0 P< تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین شاخص توده بدنی 8/3 ± 6/25، میانگین نمره تصویر ذهنی از خود 5/12 ± 2/118، نارضایتی از بدن 1/33 ± 9/72 و افسردگی 6/11 ± 6/17 محاسبه گردید. 5/45% از زنان اضافه وزن داشتند؛ تصویر ذهنی از خود در 5/32% در حد متوسط، نارضایتی از بدن در 29% خفیف و افسردگی در 5/31% خفیف تا متوسط بود. شاخص توده بدنی همبستگی منفی معنی داری با نمره تصویر ذهنی از خود (002/0= P) و همبستگی مثبت معنی داری با نارضایتی از بدن (001/0 P<) و نمره افسردگی (002/= P) داشت. نمره افسردگی همبستگی منفی معنی داری با تصویر ذهنی از خود (038/0= P) و همبستگی مثبت معنی داری با نارضایتی از بدن (002/0= P) نشان داد.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های حاصل از این تحقیق، اضافه وزن و چاقی در زنان، منجر به تصویر ذهنی منفی از خود و افزایش نارضایتی از بدن و افسردگی می شود.
    کلیدواژگان: شاخص اندام های بدن، اندازه ها و وزن های بدن، تصویر ذهنی از بدن، افسردگی، زنان
  • آزیتا فشارکی نیا، طاهره خزاعی، زهره خزاعی، محبوبه محمدپور صفحه 49
    زمینه و هدف
    یکی از رویکردهای ارتقای کیفیت آموزش، ارزشیابی عملکرد آموزشی اساتید و یکی از متداول ترین این روش ها، ارزشیابی آموزش توسط دانشجویان است. مطالعه حاضر با هدف تعیین معیارهای مهم ارزشیابی اساتید از دیدگاه دانشجویان پزشکی انجام شد.
    روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی- مقطعی، تمامی دانشجویان پزشکی مشغول به تحصیل در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در سال تحصیلی 1388 (200 نفر) به روش سرشماری انتخاب و دیدگاه آنان مورد ارزیابی قرار گرفت. ابزار سنجش، پرسشنامه محقق ساخته، شامل 55 سوال در شش حیطه مهارت های تدریس، ویژگی های فردی، مهارت های ارتباطی، مهارت های ارزشیابی، مهارت های بالینی و رعایت اصول و قوانین آموزش بود. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و آمار توصیفی (فراوانی، میانگین و انحراف معیار) و آزمون های کای اسکوئر، تی و آنالیز واریانس یک طرفه در سطح معنی داری 05/0 P< تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    در بخش مهارت های تدریس از نظر بیشتر دانشجویان، مهم ترین اولویت در ارزشیابی استاد «قدرت بیان و تفهیم مطالب درسی» (5/88%) بود. در بخش ویژگی های فردی «داشتن ظاهر مرتب و آراسته» (5/58%)، در بخش مهارت های ارتباطی «عدم جبهه گیری و تحقیر دانشجویان» (5/68%) در بخش رعایت اصول و قوانین آموزشی، «ارائه یک جزوه جامع و کامل برای درس مربوطه و رعایت زمان دقیق شروع و پایان کلاس» (34%) و در بخش مهارت های ارزشیابی «متناسب بودن ارزشیابی اساتید با مطالب تدریس شده» (5/48%) مهم ترین اولویت بود. علاوه بر این بین جنس دانشجویان با معیار ویژگی های فردی استاد و مقطع تحصیلی با مهارت های ارزشیابی استاد، رابطه معنی دار آماری وجود داشت (05/0 P<).
    نتیجه گیری
    اگرچه دانشجویان با برخی عوامل ارزشیابی اساتید آشنا هستند، اما از قدرت قضاوت کافی در مورد اساتید برخوردار نیستند؛ اما همه آنچه را که بر اساس معیارهای علمی برای یک استاد خوب لازم است، مهم نمی دانند و همین امر ممکن است از اعتبار و پایایی ارزشیابی های دانشجویی بکاهد.
  • سعیده سعادتی بروجنی، نیکتا حاتمی زاده، روشنک وامقی، آدیس کراسکیان صفحه 57
    زمینه و هدف
    افراد مبتلا به آسیب شنوایی نسبت به افراد شنوا، محدودیت های ارتباطی و اجتماعی بیشتری را تجربه می کنند. تحقیق حاضر با هدف تعیین ارتباط نوع مدرسه با وضعیت تعامل اجتماعی نوجوانان کم شنوای شاغل به تحصیل در مدارس تلفیقی و استثنایی انجام شد.
    روش تحقیق: در این پژوهش مقطعی، از طریق نمونه گیری طبقه بندی شده، 79 نفر از دانش آموزان کم شنوای 12 تا 18 سال مقاطع راهنمایی و متوسطه مدارس تلفیقی (39 نفر) و استثنایی (40 نفر) شهر تهران انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفتند. نیمی از دانش آموزان انتخابی در هر نوع مدرسه، از میان افراد مبتلا به کاهش شنوایی خفیف و متوسط و نیمی دیگر از میان افراد مبتلا به کاهش شنوایی شدید و عمیق انتخاب شدند. مشکلات این نوجوانان در زمینه برقراری تعاملات اجتماعی، با استفاده از پرسشنامه 19 سوالی پژوهشگرساخته (که برگرفته از سوالات حیطه اجتماعی و عاطفی «پرسشنامه کیفیت زندگی مرتبط با شنوایی» بود)، مورد سوال قرار گرفت. برای مقایسه نمرات تعامل اجتماعی دانش آموزان مدارس تلفیقی و استثنایی، به طور کلی و به تفکیک شدت کم شنوایی با توجه به نتیجه آزمون هنجار بودن پراکندگی داده ها بر حسب مورد از آزمون تی و من ویتنی استفاده شد.
    یافته ها
    نمرات کل تعاملات اجتماعی و نمرات تعامل با دوستان، در نوجوانان کم شنوای خفیف تا متوسط شاغل به تحصیل در مدارس تلفیقی، به طور معنی داری بهتر از همتایان شاغل به تحصیل در مدارس استثنایی بود (05/0= P)؛ نمرات تعاملات اجتماعی در مدرسه نوجوانان کم شنوای شدید تا عمیق، در مدارس استثنایی به طور معنی دار بهتر از نوجوانان کم شنوای شدید تا عمیق شاغل به تحصیل در مدارس تلفیقی بود (05/0= P).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این تحقیق، به نظر می رسد پیامدهای کوتاه مدت تلفیق تحصیلی بر تعاملات اجتماعی نوجوانان کم شنوای خفیف و متوسط با نوجوانانی که دچار کم شنوایی شدید و عمیق هستند، متفاوت باشد. شایسته است این یافته در تصمیم گیری در مورد انتخاب نوع مدرسه برای نوجوانان با درجات مختلف کم شنوایی در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: روابط بین فردی، شنوایی جزیی، نوجوانان، آموزش وپرورش، ارتباط، موانع ارتباطی، رفتار اجتماعی، اشخاص کم شنوا
  • طوبی کاظمی، سید علیرضا جوادی نیا، طیبه امیرابادی صفحه 65
    خانمی 37 ساله با ورم اندام تحتانی راست و با تشخیص ترومبوز وریدهای عمقی پا در بخش قلب بستری شد. بیمار در ماه گذشته روزانه دو عدد قرص خوراکی ضد بارداری مصرف کرده بود. در روز دوم بستری، به علت عدم رعایت استراحت مطلق، دچار آمبولی ریه شد و برای وی ترومبولتیک تراپی با استرپتوکیناز شروع شد؛ پس از شروع درمان، بتدریج علائم بیمار بهبود یافت. در این گزارش، ضمن معرفی بیمار، بحثی در خصوص ترومبوز وریدهای عروقی و آمبولی ریه با رویکرد پرستاری ارائه می گردد.
|
  • N. Peyman, Kh. Ezzati Rastegar Page 1
    Background And Aim
    Nursing is one of the tensest jobs and one of the outcomes of job tension is burnout.It has devastating effects on patient care, nurse's physical and mental health; and health care costs. Since "self efficacy", according to theoretical principles, presents a procedure which can be applied by ealth caretakers in health programs to improve health, the present study aimed at determining increasing the management of tension in nurses.
    Materials And Methods
    In this clinical trial study, 100 full-time female nurses in Mashhad hospitals, who had an Associate's degree or a higher one, were selected through randomized staging. Then; they were randomly divided into a control and a case group. In order to gather data, Osipow standard nursing tension questionnaire and General self efficacy scale were used. Educational intervention was made during eight 1.5 hour sessions and follow-up was done 3 and 6 months later. The obtained data was analyzed by means of SPSS software, Mann-Whitney test, Friedman test, and Wilcoxon test; and P<0.05 was taken as the significant level.
    Results
    The experimental and control groups didn’t significantly differ in job stress and self efficacy before the intervention. But, after intervention, stress management behavior and self efficacy were increased significantly in the experimental group, while the control group had not undergone significant changes (P<0.001).
    Conclusion
    Findings of the study somehow approve many of earlier studies regarding the close relationship between perceived self-efficacy and job tension management. Therefore; this fact can be stuck to in interventions aiming at gaining better efficacy.
    Keywords: Stress, Physiological, Adaptation, Psychological, Occupational Health Nursing, Burnout
  • M. Zangouei, M. Zangouei, R. Zangouei, M. Toliat Page 10
    Background And Aim
    In patients candidate for cesarean section one of anesthesia methods such as spinal or general is selected. There are many drugs for spinal anesthesia. The aim of the present study was to compare a combination of meperidine 5% + lidocaine 5% with single lidocaine 5% for spinal anesthesia in non emergency cesarean patients.
    Materials And Methods
    This clinical trial double blind study was done on fifty full-term pregnant women,with the physical status I or II, presenting for non-emergency cesarean selection under spinal anesthesia who were randomly divided into two equal groups. Fifteen minutes before entering the operating room, all patients received 10 mg IV metoclopramide. In patients of the first group a combination of meperidine 5% and lidocaine 5% and for the second group hyperboric lidocaine 5% was administered. Variables such as period of analgesia, hemodynamic changes, nausea, vomiting, etc. were measured. The obtained data was analysed by means of SPSS software, t-test, and 􀁆2 at the significant level P<0.05.
    Results
    The results of the present study incidence of hypotension was lower in the meperidine + lidocaine group than in lidocaine group. The mean duration of postoperative analgesia was 342.5±18.5 minutes in the meperidine+lidocaine group and 131.6±15 minutes in mere lidocaine group (P=0.001).
    Conclusion
    The results of the present study showed that by adding pethidine to lidocaine it is possible to lengthen the period of postoperative analgesia and prevent hypotension, as well.
    Keywords: Anesthesia, Spinal, Cesarean Section, Lidocaine, Meperidine
  • A. Soozani, M. Raei, A. S. Montazeri, E. Nasiri, A. Hamidzadeh, M. Pourheidari Page 16
    Background And Aim
    Nursing team members are responsible for direct and continuous care related to pressure sore and treatment. In order that nursing achieves quality care, nurse's performance need to be based on the best scientific evidence. The present study aimed at assessing the effect of education on knowledge and performance of nurses in prevention and control of pressure sore
    Materials And Methods
    In this semi-excremental study, all nurses and patients in internal, neurology, intensive care unit, and orthopedic wards of Shahrood Imam Hossain hospital were assessed. Intervention covered two instructional sessions in the domains of preventing and curing of pressure ulcer. Information regarding nurse's knowledge in two stages-i.e. before instruction and one month after instruction- was gathered by means of a demographic questionnaire and a questionnaire derived from the guide Agency Health Care and Policy Research; and the information about ulcer recovery was gathered on the basis of the measure Pressure Ulcer Scale for Healing. Finally, the obtained data was analysed by means of SPSS (version 14), Wilcoxon test, paired t-test, Mann-Whitney, independent t, and Kruskal- wallis.
    Results
    Many of participants in the study were women (74%) and 77% of them had a BSc in nursing. For all nurses, in both domains of prevention and care, post-instruction grades increase was significant. Only in over-forty year samples and those with an over ten-year work-record instruction did not have a significant effect and a significant difference was not observed in the obtained grades. Incidence of pressure ulcer was 4.45% before instruction, which decreased to 3.08% after standard care instruction (P<0.001).
    Conclusion
    Results indicated that nurse's knowledge of pressure ulcer care and cure is less than the average in strategic care of pressure ulcer. It is suggested that curriculum content be organized and strategic instruction be applied in nursing faculties in order to prevent and cure pressure ulcer.
    Keywords: Pressure Ulcer, Wound Healing, Wound Infection, Ulcer, Nursing Care, Education, Nursing, Nursing Staff
  • S.A. Saadatjoo, M.R. Rezvanee, Sh Tabyee, D. Oudi Page 24
    Background And Aim

    Life quality is a criterion of social and physical function as well as mental health and is considered as one of the most important factors and characteristics of health. Life quality and blood sugar metabolism control are two important indexes in diabetes treatment. The present study was done to compare the quality of life in diabetic and non-diabetic patients.

    Material And Methods

    In this descriptive analytical study, 100 type 2 diabetics aged 20 yrs were selected through systematic randomized sampling out of the patients referring to Vali-e-Asr hospital clinic and their quality of life was compared with that of 100 non-diabetics (controls) who were matched with the cases regarding demographic variables by means of SF36 quality of life questionnaire. The obtained data was analysed by means of SPSS statistical software (version 15) and statistical tests c 2, Mann-Whitney, and Kruskal-wallis at the significant level P<0.05. Result s: There were no meaningful statistical differences between demographic variables in the case and the control groups. Diabetic patient's quality of life was significantly lower in all aspects than that of non-diabetics. Women's quality of life was better than men's in both groups (P<0.05). Single's life quality was better than that of the married ones (P<0.05). Quality of life worsened in diabetics with increase in age (P<0.001).

    Conclusion

    Planning for treating interventions and more accurate and perfect care in order to manage diabetes and its complications, in a better way, to promote diabetic patients quality of life is proposed.

    Keywords: Diabetes Mellitus, Type 2, Quality of Life, Questionnaires
  • N. Moasheri, M.R. Miri, V. Abolhasannejad, H. Hedayati, M. Zangoie Page 32
    Background And Aim
    Domestic violence is the most common form of violence against women in the world with the greatest social, psychological, and economic consequences. The aim of the present study was to determine the rate of prevalence and demographical dimensions of domestic violence against women.
    Materials And Methods
    The present descriptive-analytical study was conducted on 414 employed women and housewives in Birjand who were selected through multi-stage and simple-non-probabilistic method.
    Results
    It was found that 42.3% of the subjects believed that they had suffered domestic violence. According to 45.7% of the the women the violence was verbal, and the most common reasons for violence were: "the laws being biased in favor of men", and "family education". 79.4% of the total domestic violence was committed by husbands. There was a significant relationship between age of marriage and physical violence. Besides, there was a significant relationship between domestic violence and women's jobs and between domestic violence and men's jobs and polygamy.
    Conclusion
    Regarding the high rate of prevalence of domestic violence against women it is suggested that instructional courses on life skills be held and spouses get informed about men's and women's rights. Moreover, it is recommended that women's rights should be respected by the community for the advantage of families, especially new young couples. In addition, it is necessary that by promoting communicative skills women be supported.
    Keywords: Domestic Violence, Battered Women, Spouse Abuse, Women, Working, Violence, Women
  • Sh Zeighami Mohammadi, F. Mojdeh Page 40
    Background And Aim
    Obesity is a major health concern that is prevalent in women. Obesity and overweight affect physical and psychological well-being. The aim of the present study was to determine correlation between body mass index, body image, and depression among women referring to health clinic of Hazrat-e-Ali hospital in Karaj in 2009.
    Materials And Methods
    This was a descriptive- correlational study conducted on 200 women referring to the health clinic of Hazrat-e-Ali hospital in Karaj in 2009, who were selected through convenience sampling, and then, assessed. Necessary information was collected by means of demographic data form, a multi - dimensional body self -image questionnaire evaluation (MBSRQ-AE), body shape questionnaire and (CES-D) center for epidemiologic studies depression scale. The obtained data was analyzed by SPSS software using descriptive statistics, t-test, ANOVA, and coefficient Pearson's correlation at the significant level P<0.05.
    Results
    The findings indicated that mean body mass index was 25.6 ± 3.8, mean score of body image was 118.2 ± 12.5, body dissatisfaction 72.9 ± 33.1 and mean depression was 17.6 ± 11.6. Overweight was diagnosed in 45.5% of women, moderate body image was observed in 32.5%, 29% of the women expressed mild body dissatisfaction and 31.5% suffered mild to moderate depression. There was a significant negative correlation between body mass index with score of body image (P=0.002) and a positive correlation with body dissatisfaction (P<0.001) and score of depression (P=0.002). There was a negative correlation between score of depression and body image (P=0.038) and a positive correlation with body dissatisfaction (P=0.002).
    Conclusion
    The present study showed that overweight and obesity in women leads to a negative body image and increases body dissatisfaction and depression.
    Keywords: Body Mass Index, Body Image, Body Weight, Depression, Female
  • A. Fesharakinia, T. Khazaei, Z. Khazaei, M. Mohammadpoor Page 49
    Background And Aim
    Academic evaluation is one of the strategies applied for the enhancement of teaching conditions. Student-based evaluation is one of the most common kinds of evaluation. The current study is aimed at the identification of important criteria of academic evaluation from the viewpoint of medical school students.
    Materials And Methods
    This is a descriptive, cross-sectional study. The society consists of all the students of Birjand medical school in the academic year 2009-2010 (n=200), according to the census carried out in this regard). The assessment tool was a researcher-made questionnaire that consists of 55 questions in 6 fields of teaching skills, personal characteristics, communicational skills, evaluation skills, clinical skills, and also observing rules and principles. The data were analyzed by SPSS software using descriptive-analytic statistics.
    Results
    In the category of teaching skills the highest priority in evaluating professors was reported for verbal skills and the ability to get the lessons through (88.5%). In the category of personal characteristics, being well-dressed and polite (58.5%), in the category of communicational skills, fairness to all (68.5%), in the category of considering rules and principles, delivering comprehensive pamphlets for related studying materials and observing start and end time of the classes (34%), and in the category of evaluation skills, the suitability of academic evaluation for studying materials (48.5%) had the highest priorities. Moreover, there was a significant relationship between the gender of students and the personal characteristics of professors and was significant relationship between the degree with category of evaluation skills (P<0.05).
    Conclusion
    Although students can well realize the most important criteria of academic evaluation, they don’t prioritize all characteristics that make a professor scientifically qualified for his profession. This can reduce the validity and reliability of academic evaluation.
    Keywords: Education, Medical, Educational Measurement, Faculty, Medical, Students, Medical
  • S. Saadati Borujeni, N. Hatamizadeh, R. Vameghi, A. Kraskian Page 57
    Background And Aim
    People with hearing impairment experience more limitations in communication and social interactions than hearing individuals. The present study was designed to compare social interaction of hearing- impaired adolescents at mutual schools with that of those studying in schools for the abnormal.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, a stratified sample of 79 students (40 mutual students, 39 segregated ones) were recruited out of 12-18 year old hearing-impaired adolescents who were studying in secondary and high schools in Tehran city. Half of had mild or moderate hearing loss and the other half had severe or profound hearing loss. Using a self-designed questionnaire, consisting of 19 questions (adapted from social and emotional domains of ‘Adolescents Hearing-related Quality of life Scale’) the adolescents were questioned about their problems in social interaction. Mann-Whitney test and t-test were used to compare social interaction scores of students in segregated schools and mutual setting in general, and regarding severity of hearing loss; based on normality test results.
    Results
    It was found that at mutual settings ‘total social interaction scores’ and ‘interaction with friends Scores’ of adolescents with mild and moderate hearing loss were better than the scores of those studying in segregated settings (P=0.05). Conversely, at segregated settings ‘social interactions scores’ of adolescents with severe and profound hearing loss were better than the scores of those studying in mutual settings (P=0.05).
    Conclusion
    Short term effects of mainstreaming on social interaction of students with mild to moderate hearing loss and severe to profound hearing loss seems to be different. Thus, this finding should be taken into account in school appointing for hearing impaired adolescents.
    Keywords: Interpersonal Relations, Hearing Loss, Adolescent, Mainstreaming (education), Communication, Social Participation, Hearing Impaired Persons