فهرست مطالب

مجله دانشکده دندان پزشکی اصفهان
سال هشتم شماره 3 (پیاپی 31، امرداد 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/06/05
  • تعداد عناوین: 10
|
  • محمدرضا امجدی، علی مومن، احمد مقاره عابد، جابر یقینی، نرگس نقش، حسین حاصلی صفحه 205
    مقدمه
    هدف از این پژوهش، بررسی مقایسه ای برخی از شاخص های کلینیکی در بیماران درمان شده مبتلا به پریودنتیت خفیف تا متوسط به روش جرم گیری و تسطیح ریشه با و بدون استفاده از داکسی سیکلین mg 20 بود.
    مواد و روش ها
    در این کارآزمایی بالینی تصادفی و دو سویه کور، 44 بیمار مبتلا به پریودنتیت خفیف تا متوسط با استفاده از درمان استاندارد جرم گیری و تسطیح سطوح ریشه درمان شدند، و به طور تصادفی یکی از درمان های داکسی سیکلین با دوز mg 20 و یا دارو نما را به مدت 3 ماه و 2 بار در روز دریافت کردند. قبل و بعد از درمان پارامترهای کلینیکی شامل عمق پروبینگ، سطح اتصالات بالینی، خون ریزی به هنگام پروب کردن و شاخص تغییر یافته لثه ای ثبت شدند. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS و آزمون های آماریMann-Whitney، Paired-tو Chi-squareمورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت (05/0 = α).
    یافته ها
    پارامتر های بالینی در هر دو گروه مورد و شاهد به طور قابل ملاحظه ای در طول دوره مطالعه بهبود پیدا کرد (001/0 > p value). گروه درمان شده با داکسی سیکلین، به طور معنی داری کاهش عمق پروبینگ، افزایش به دست آوردن مجدد اتصالات، کاهش خون ریزی به هنگان پروب کردن و کاهش شاخص اصلاح شده لثه ای بیشتر در مقایسه با گروه درمان شده با دارونما داشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به محدودیت های این مطالعه، تجویز 20 میلی گرم داکسی سیکلین همراه با جرم گیری و تسطیح سطوح ریشه در درمان پریودنتیت خفیف، حایز فواید بالینی بیشتری نسبت به جرم گیری و تسطیح سطوح ریشه به تنهایی است.
    کلیدواژگان: پریودنتیت، داکسی سیکلین، جرم گیری، تسطیح سطح ریشه
  • محمد عاطفت، مریم بهشتی، زهرا خاموردی، شاهین کسرایی صفحه 213
    مقدمه
    ایجاد اتصال میکرومکانیکی مناسب بین سمان رزینی و سرامیک زیرکونیا با استفاده از روش های معمول آماده سازی سطح، امکان پذیر نمی باشد. کاربرد لیزر برای آماده سازی سطح سرامیک زیرکونیا پیشنهاد شده است. هدف از این پژوهش، ارزیابی تاثیر آماده سازی سطحی با لیزر CO2 بر استحکام باند اولیه سمان رزینی به سرامیک زیرکونیا بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی آزمایشگاهی، 30 عدد دیسک زیرکونیا به قطر 6 میلی متر و ضخامت 2 میلی متر آماده و به صورت تصادفی به 2 گروه 15 تایی تقسیم شدند. در گروه آزمون دیسک زیرکونیا به وسیله لیزر CO2 با انرژی خروجی w 3 و دانسیته انرژی 39/265 J/cm2 مورد تابش قرار گرفت. با استفاده از مولدهای پلاستیکی دیسک های کامپوزیت رزین به قطر 3 میلی متر و ضخامت 2 میلی متر تهیه شد و به سطح دیسک های زیرکونیا با سمان رزینی 2.0 F Panavia (Japan Kuraray co Ltd، Osaka، ) سمان گردید. به وسیله ماشین تست مکانیکی با سرعت بارگذاری 5/0 میلی متر بر دقیقه استحکام باند برشی نمونه ها تعیین شد. نوع شکست به وسیله میکروسکوپ نوری با بزرگ نمایی 40x ارزیابی گردید. مورفولوژی سطحی دو نمونه از گروه آزمون به ترتیب قبل و بعد از آماده سازی با لیزر توسط میکروسکوپ الکترونی بررسی گردید. آنالیز داده ها توسط آزمون Paired-t انجام شد و سطح معنی داری کمتر از 05/0 در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    میانگین استحکام باند برشی در دو گروه درمان سطحی با لیزر CO2 و گروه شاهد به ترتیب Mpa 02/3 ± 12/12 و Mpa 14/1 ± 97 /5 بود. درمان سطحی با لیزر CO2 به طور معنی داری استحکام باند برشی سمان به دیسک زیرکونیا را افزایش داد (001/0 = p value).
    نتیجه گیری
    با توجه به محدودیت های این مطالعه، درمان سطحی با لیزر CO2 موجب افزایش استحکام برشی باند سمان رزینی به سرامیک زیرکونیا می گردد.
    کلیدواژگان: زیرکونیوم اکساید، سمان های رزینی، لیزر CO2
  • علی اخوان، الهه شفیعی راد، مژده مهدیزاده، سید بهروز موسوی، جلیل مدرسی صفحه 221
    مقدمه
    اخیرا ماده جدید پرکننده انتهای ریشه (New root end filling material یا NREFM) با عنوان (Cold ceramic) CC جهت درمان ریشه معرفی شده است که بر اساس مطالعات مختلف سازگاری نسجی عالی، سمیت سلولی پایین و قابلیت سیل کنندگی مناسب آن به اثبات رسیده است. از جمله موارد مورد سوال این ماده رادیواپسیتی آن در کاربردهای بالینی می باشد. هدف از این پژوهش، بررسی رادیواپسیتی NREFMبا افزودن 2 نوع رادیواپسی فایر (اکسید بیسموت و سولفات باریم) و مقایسه با (Mineral trioxide aggregate) Pro-root MTA و سمان پرتلند بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی- آزمایشگاهی، 7 گروه مواد (گروه یک 9/0 گرم NREFM + 1/0 گرم اکسید بیسموت، گروه دوم 8/0 گرم NREFM + 2/0 گرم اکسید بیسموت، گروه سوم 9/0 گرم NREFM + 1/0 گرم سولفات باریم، گروه چهارم 8/0 گرم NREFM + 2/0گرم سولفات باریم، گروه پنجم NREFM، گروه ششم Pro-root MTA، گروه هفتم سمان پرتلند که با نسبت معین آب مقطر (3/0 میلی لیتر) مخلوط و در استوانه های تفلونی با قطر داخلی 10 میلی متر و ضخامت 1میلی متر (مطابق با استاندارد ISO) قرار داده شدند تا سخت شوند. نمونه ها روی پلیت کاست (Photostimulable phosphor) PSP در مجاورت آلومینیوم Step-wedge قرار داده شد و رادیوگرافی تهیه گردید. نمونه ها در نرم افزار Digora، Scannora دانسیتومتری شدند. سپس اطلاعات با کمک نرم افزار SPSS و آزمون Kruskal-Wallis و Mann-Whitney مورد بررسی آماری قرار گرفت (05/0 = α).
    یافته ها
    گروه ششم بیشترین رادیواپسیتی (85/6 میلی متر آلومینیوم) و سمان پرتلند کمترین رادیواپسیتی (74/2 میلی متر آلومینیوم) را نشان دادند.
    نتیجه گیری
    میزان رادیواپسیتی تمامی ترکیب ها به جز سمان پرتلند در حد استاندارد بود. ترکیب 9/0 گرم NREFM + 1/0 گرم اکسید بیسموت به عنوان رادیواپسیته قابل مقایسه با MTA Pro- root پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: Mineral trioxid aggregate، سمان پرتلند، آلومینیوم، مسدودسازی انتهای ریشه
  • مهناز شیخی، رضا زوار، ویدا ملکی * صفحه 229
    مقدمه

    تهیه رادیوگرافی خوب با زاویه مناسب به ویژه در دندان های چند ریشه ای می تواند اطلاعات صحیح و مفیدی را به دندان پزشک بدهد. هدف از این پژوهش، مقایسه سه روش موازی، تیوب شیفت مزیالی و روش نیمساز برای تفکیک کانال های باکالی و پالاتالی دندان مولر دوم بالا از یکدیگر و از قوس گونه ای در رادیوگرافی های پری اپیکال بود.

    مواد و روش ها

    در این پژوهش مقطعی، از 80 دندان مولر دوم بالا با سه تکنیک موازی، تیوب شیفت مزیالی و روش نیمساز تعداد 240 رادیوگرافی پری اپیکال تهیه شد (هر تکنیک 80 کلیشه) و مورد ارزیابی قرار گرفت. برای هر یک از رادیوگرافی ها 4 نمره (از 0 تا 3 بر اساس میزان همپوشانی ریشه ها بر هم و بر قوس گونه) در نظر گرفته شد. داده ها توسط آزمون Chi2 آنالیز شدند (05/0 = α).

    یافته ها

    در مقایسه ای که بین سه روش تکنیک موازی و شیفت مزیالی و نیمساز انجام شد، مشخص گردید که در 8/73 درصد موارد در تکنیک موازی، تفکیک کامل ریشه های دندانی از یکدیگر و از قوس گونه صورت گرفته است. همین مورد در روش مزیالی در 5/57 درصد و در روش نیمساز 40 درصد موارد بود. تفاوت معنی داری بین سه روش مشاهده شد (05/0 > p value).

    نتیجه گیری

    طبق نتایج این پژوهش، در نگاره های با شیفت مزیالی، تفکیک قوس گونه از ریشه های دندانی دیده شد؛ اما خود ریشه ها بر روی هم همپوشانی نشان داد. اما در تکنیک موازی، می توان تفکیک کامل ریشه ها از قوس گونه را نیز مشاهده نمود. روش مزیالی در بیمارانی که امکان انجام روش موازی در آن ها نمی باشد انتخاب بعدی است اما روش نیمساز به علت همپوشانی قوس بر ریشه ها توصیه نمی شود.

    کلیدواژگان: رادیوگرافی، گونه، موقعیت یابی
  • زهرا خاموردی، لقمان رضایی صوفی*، شاهین کسرایی، عباس مقیم بیگی، شیوا رستمی صفحه 235
    مقدمه

    استحکام پیوند کامپوزیت رزین به مینای دندان پس از سفید کردن کاهش می یابد. کاربرد برخی مواد آنتی اکسیدان اثر ماده سفید کننده را کاهش می دهد و باند کامپوزیت رزین به مینا را بهبود می بخشد. هدف از این پژوهش، تعیین اثر کاربرد اپی گالوکاتچین گالات (Epi gallo catechin gallate یا EGCG) بر استحکام پیوند برشی کامپوزیت رزین به مینای سفید شده بود.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه آزمایشگاهی، سطوح لبیالی 90 دندان قدامی فک بالا پس از پرداخت به طور تصادفی به 9 گروه زیر تقسیم شدند: گروه 1: بدون درمان، گروه 2: سفید شده با نگهداری 24 ساعته، گروه 3: سفید شده با نگهداری 7 روز، گروه های 6-4: سفید شده محلول های EGCG 600، 800 و 1000 میکرومول به مدت 10 دقیقه به کار رفت، گروه های 9-7: سفید شده با کاربرد EGCG محلول های 600، 800 و 1000 میکرومول به مدت 20 دقیقه. سفید کردن دندان ها با ژل هیدروژن پراکساید 35 درصد به مدت 30 دقیقه انجام شد و بر روی هر نمونه بعد از کاربرد ادهزیو، استوانه کامپوزیتی باند شد. استحکام برشی نمونه ها برحسب مگاپاسکال ثبت شد. داده ها توسط آزمون هایtwo-way ANOVA و Mann-Whitneyآنالیز شدند (05/0 = α).

    یافته ها

    کمترین و بیشترین میانگین استحکام برشی به ترتیب مربوط به گروه 2 (04/1 ± 18/5) و گروه 1 (28/3 ± 98/12) برحسب مگاپاسکال بود. نتایج نشان داد که فاکتورهای زمان، غلظت، و اثر متقابل آن ها تاثیر معنی داری در استحکام باند گروه ها ندارد (05/0 < p value). در مقایسه دو به دو گروه ها به جز گروه 2 با سایر گروه ها (001/0 > p value)، گروه 4 با 1 (009/0 = p value) و گروه 3 با 4 (15/0 = p value)، دیگر گروه ها از لحاظ آماری با هم اختلاف معنی داری نداشتند (05/0 < p value).

    نتیجه گیری

    استحکام باند کامپوزیت رزین به مینا بلافاصله پس از سفید کردن به طور چشمگیری کاهش می یابد. یک هفته تاخیر قبل از باندینگ و کاربرد محلول EGCG می تواند استحکام برشی کامپوزیت به مینای سفید شده را افزایش دهد.

    کلیدواژگان: آنتی اکسیدان ها، سفید کردن دندان، چای، کامپوزیت رزین، اپی گالوکاتچین گالات، استحکام برشی
  • پریسا صالحی، سمیه حیدری، فرزانه خواجه صفحه 244
    مقدمه
    یک مشکل اساسی در درمان بیماران با مال اکلوژن کلاس IIIاسکلتی، تشخیص افتراقی بین نیاز بیمار به درمان ارتودنسی به تنهایی و یا درمان ارتودنسی توام با جراحی است که این تصمیم گیری معمولا باید در سنین پایین انجام شود. هدف از این پژوهش، بررسی رابطه بین مساحت سینوس فرونتال با اندازه فک پایین در بالغین بود تا زمینه برای استفاده از این ساختار آناتومیک به عنوان شاخصی در پیش بینی رشد فک پایین در مطالعات آینده فراهم شود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی بر روی 71 رادیوگرافی سفالومتری لترال که از پرونده بیماران بالغ یک مطب خصوصی ارتودنسی استخراج شده بودند، انجام شد. نمونه ها شامل 20 بیمار با رابطه کلاس I اسکلتی، 19 بیمار کلاس II اسکلتی و 32 بیمار با مال اکلوژن کلاس III اسکلتی از هر دو جنس بودند. مساحت سینوس فرونتال (میلی متر مربع)، SNA (Sella-nasion-subspinal)، SNB (Sella-nasion-supramental)، ANB (Subspinal-nasion-supramental)، ویتز، اورجت، زوایای سادل، گونیال و فاسیال، طول کل مندیبل و طول تنه مندیبل بر روی تصاویر سفالومتری ارزیابی گردید. با استفاده از آزمون آماری Pearson Correlation، همبستگی بین مساحت سینوس فرونتال با سایر شاخص های سفالومتریک در سطح اطمینان 95/0 مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    رابطه همبستگی معنی دار و مستقیمی بین مساحت سینوس فرونتال با SNB، زاویه گونیال، زاویه فاسیال، طول بادی مندیبل و طول کل مندیبل وجود داشت. رابطه معکوس بین اندازه سینوس فرونتال با ANB، اورجت و ویتز، نیز از نظر آماری معنی دار بود. مساحت سینوس فرونتال بیشترین میزان همبستگی را با طول مندیبل (69/0 = r) و طول تنه مندیبل (60/0 = r) نشان داد (001/0 > p value).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد مساحت سینوس فرونتال می تواند به عنوان شاخص کمکی برای تعیین اندازه نهایی مندیبل مورد استفاده قرار گیرد که در این صورت نقش ارزشمندی در کمک به فرایند تشخیص و طراحی درمان بیماران خواهد داشت.
    کلیدواژگان: سینوس، فرونتال، مندیبل، مال اکلوژن
  • پریچهر غلیانی، سمیرا حاجی صادقی، حجت الله مختاری صفحه 251
    مقدمه
    از جمله اختلالات زبان، «زبان جغرافیایی» است، که گاه موجب درد و تغییر عملکرد می شود و پایداری آن موجب نگرانی مبتلایان بابت بدخیمی می شود. بر اساس برخی گزارش ها، هورمون ها و به ویژه هورمون های زنانه در ایجاد یا تشدید این آسیب موثر هستند. علاوه بر این امکان بروز اشتباهات تشخیصی با ضایعات لیکن پلان و کاندیدیاز دهان نیز مطرح شده است. این مطالعه به بررسی فراوانی همراهی زبان جغرافیایی با بارداری و تغییرات آن در طول بارداری به تفکیک دوره های سه ماهه پرداخت.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش مقطعی از نوع توصیفی- تحلیلی، 451 نمونه واجد شرایط انتخاب شدند. پس از تکمیل پرسش نامه و معاینه، در صورت مشاهده زبان جغرافیایی در سه دوره سه ماهه، فتوگرافی تهیه شد و مورد مقایسه قرار گرفت. اطلاعات نهایی، با آزمون 2χ و آزمون همبستگی Paerson در سطح اطمینان 95/0 بررسی شد.
    یافته ها
    فراوانی زبان جغرافیایی در زنان باردار 8/36 درصد بود. بین سن زنان باردار و نیز تعداد دفعات بارداری با فراوانی ضایعه، رابطه معنی داری نبود. در عین حال بین وجود زبان جغرافیایی نابجا با زبان شیاردار (001/0 = p value)، و نیز بین زمان بارداری و شدت ضایعه رابطه معنی دار بود (043/0 = p value). بیشترین فراوانی شدت ضایعات در سه ماهه دوم بوده است در حالی که در سه ماهه سوم از فراوانی ضایعات تشدید یافته کاسته شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به محدودیت های این مطالعه، میزان ابتلا به زبان جغرافیایی در زنان باردار نسبت به سایر جوامع گزارش شده، بیشتر بود. فراوانی گونه شدت یافته زبان جغرافیایی در سه ماهه دوم بیشتر بود.
    کلیدواژگان: گلوسیت مهاجر خوش خیم، بارداری، هورمون
  • سارا کوشا، مهدی پورمهدی بروجنی، شیرین کلاهی صفحه 260
    مقدمه
    هماهنگی بین رنگ ترمیم با دندان های طبیعی فرد در دندان پزشکی زیبایی همواره مطرح بوده است. یکی از دلایل تفاوت رنگ، نوع آلیاژ ساختار فلزی رستوریشن می باشد. هدف از این پژوهش، مقایسه تاثیر 4 نوع آلیاژ دگوباند 4 از گروه نابل بالا، بگوپال از گروه پالادیوم فراوان، مینالوکس و سوپرکست از گروه بیس متال نیکل- کروم بر روی رنگ پرسلن پوشاننده آن ها بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه آزمایشگاهی، از هر آلیاژ 5 دیسک به ضخامت 3/0 و قطر 10 میلی متر تهیه شد و پرسلن vita 3Dmaster 3M2، روی آن ها قرار داده شد. برای گروه شاهد نیز از این پرسلن، 5 نمونه به ضخامت 2 میلی متر ساخته شد. جهت بررسی رنگ از دستگاه اسپکتروفتومتر استفاده گردید و رنگ نمونه ها بر اساس سیستم CIELAB مورد ارزیابی قرار گرفت. ارزیابی داده ها با آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون Tukey انجام گرفت (05/0 = α).
    یافته ها
    آلیاژهای مورد مطالعه با گروه شاهد در محور های a* و b* تفاوت معنی دار داشتند (001/0 > p value). نمونه های آلیاژ با یکدیگر در محور های a* و b* اختلاف معنی دار نداشتند (05/0 < p value). در محور L* بین آلیاژ سوپرکست و بگوپال تفاوت معنی دار ملاحظه گردید (009/0 = p value) همچنین گروه شاهد با بگوپال تفاوت معنی دار داشت (013/0 = p value). مقادیر E∆ آلیاژهای مورد مطالعه نیز اختلاف معنی دار نداشت (17/0 = p value).
    نتیجه گیری
    نوع آلیاژ های مورد مطالعه، بر روی رنگ نهایی رستوریشن های پرسلن تاثیر دارد؛ اما این تفاوت رنگ از نظر بالینی در محدوده قابل قبول می باشد.
    کلیدواژگان: ترمیم های فلز، سرامیک، آلیاژها، ~~~ رنگ، اسپکتروفتومتری
  • مژگان رفیع زاده، محمدرضا محرری، کاظم خسروی، فرناز مشرف جوادی، مریم خروشی صفحه 269
    مقدمه
    کامپوزیت رزین های دندانی همان گونه که از نامشان پیدا است موادی کامپوزیت یا مرکب از مواد آلی و غیر آلی هستند. ساختار اصلی کامپوزیت های دندانی را پلیمرها، فیلرهای غیر آلی و آلی، آغاز کننده و فعال کننده تشکیل می دهند علاوه بر این عواملی به عنوان سایلن نیز برای ایجاد اتصال پایدار شیمیایی بین دو فاز آلی و غیر آلی به سطوح فاز غیر آلی یا فیلر افزوده می گردند. هدف از این پژوهش، مروری بر ساختار شیمیایی کامپوزیت های دندانی با نگاه ویژه به ساختار کامپوزیت های جدید و نانوکامپوزیت ها می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مروری با جستجو در منابع کتابخانه ای و سایت اینترنتی PubMed، ISI Web of science در بین سال های 1985 تا 2010 و با استفاده از کلید واژه های کامپوزیت دندانی، نانوکامپوزیت و ساختار شیمیایی جمع آوری و تدوین شد.
    یافته ها
    در دهه اخیر در ساختار شیمیایی کامپوزیت های دندانی تحول زیادی ایجاد شده است. تحولات جدید مانند نانوکامپوزیت های آزاد کننده کلسیم- فسفات و فلوراید، و نیز کاربرد فرایند های نانوملکولی برای ساخت مینای دندانی با استفاده از نانورادها، نانواسفرها و آملوژنین می باشد.
    نتیجه گیری
    با شناخت تحولات جدید که در ساختار شیمیایی کامپوزیت دندانی در بسیاری از مواد جدید ایجاد شده است، می توان رفتار بالینی این نوع کامپوزیت ها را بهتر و دقیق تر ارزیابی نمود. به نظر می رسد تحولات جدید تاثیرات مهمی بر رفتار بالینی کامپوزیت های جدید داشته باشند که نیازمند تحقیقات آینده است.
    کلیدواژگان: کامپوزیت رزین، نانو کامپوزیت، شیمی
  • زهرا هاشم زاده، سید محمد رضوی، مهران صفایی*، پیام توکلی، فروز کشانی صفحه 291
    مقدمه

    آملوبلاستیک فیبروما یک تومور ادنتوژنیک خوش خیم با منشا اپی تلیالی و مزانشیمی می باشد که غالبا در خلف مندیبل و معمولا در دو دهه اول زندگی ایجاد می شود و در ارتباط با دندان نهفته است، بنابراین می تواند باعث تاخیر در رویش دندان و یا تغییر در ترتیب رویش دندان گردد.
    معرفی مورد: در این گزارش موردی از آملوبلاستیک فیبروما در سمت چپ مندیبل در یک خانم 22 ساله که به علت رفتار تهاجمی و تخریب کورتکس، توسط جراحی تهاجمی تحت درمان قرار گرفته، شرح داده شده است.

    نتیجه گیری

    در اغلب موارد برای آملوبلاستیک فیبروما درمان محافظه کارانه پیشنهاد می شود اما در این مورد اگرچه در نمای میکروسکوپی تغییرات بدخیمی مشاهده نشد اما در نمای رادیوگرافی، به علت تخریب کورتکس باکال رفتاری تهاجمی از خود نشان داد، از این رو درمان قاطعانه جهت پیش گیری از تهاجم و عود انجام گرفت.

    کلیدواژگان: فیلم رادیوگرافی، تومورهای ادنتوژنیک، سی تی اسکن
|
  • Mohammadreza Amjadi, Ali Momen, Ahmad Moghareabed, Jaber Yaghini, Narges Naghsh, Hosein Haseli Page 205
    Introduction
    The aim of the present study was to compare some clinical parameters in patients with mild to moderate periodontitis treated by SRP with the use of 20 mg of doxycycline.
    Materials And Methods
    In this randomized double-blind clinical trial، 44 patients with mild to moderate periodontitis were treated with standard SRP therapy. Then the patients randomly received either adjunctive 20 mg of doxycycline or a placebo twice daily for 3 months. Before and after treatment clinical parameters، including periodontal pocket depth (PPD)، clinical attachment loss (CAL)، bleeding on probing (BOP) and modified gingival index (MGI)، were recorded. Data were analyzed using SPSS software and Mann-Whitney test، paired t-test and chi-squared test (α = 0. 05).
    Results
    Clinical parameters of both case and control groups significantly improved during the study (p value < 0. 001). Doxycycline-treated group exhibited significantly higher PPD reduction، increased clinical attachment gain، and BOP and MGI reduction compared to the placebo group after 3 months (p value < 0. 001).
    Conclusion
    Under the limitations of the present study، 20 mg of doxycycline as an adjunct to SRP resulted in significantly greater clinical benefits compared to SRP alone in the treatment of mild periodontitis.
    Keywords: Dental scaling, Doxycycline, Periodontitis, Root planing
  • Mohammad Atefat, Maryam Beheshti, Zahra Khamverdi, Shahin Kasraei Page 213
    Introduction
    Since it is not possible to form an adequate micromechanical bond between resin cement and zirconia ceramics using common surface treatment techniques، laser pretreatment has been suggested for zirconia ceramic surfaces. The aim of this study was to evaluate the effect of CO2 laser treatment on primary shear bond strength (sbs) of resin cement to zirconia ceramic.
    Materials And Methods
    In this in vitro study thirty discs of ziconia with a diameter of 6 mm and a thickness of 2 mm were randomly divided into two groups of 15. In the test group the zirconia disc surfaces were irradiated by CO2 laser with an output power of 3 W and energy density of 265. 39 j/cm2. Composite resin discs were fabricated by plastic molds، measuring 3 mm in diameter and 2 mm in thickness and were cemented on zirconia disk surfaces with Panavia F2. 0 resin cement (Kuraray Co. Ltd، Osaka، Japan). Shear bond strength was measured by a universal testing machine at a crosshead speed of 0. 5 mm/min. The failure mode was assessed under a stereomicroscope at ×40. Surface morphologies of two specimens of the test group were evaluated under SEM before and after laser pretreatment. Data was analyzed by paired samples t-test (p value < 0. 05).
    Results
    The mean sbs values of the laser and control groups were 12. 12 ± 3. 02 and 5. 97 ± 1. 14 MPa، respectively. Surface treatment with CO2 laser significantly increased sbs between resin cement and zirconia ceramic (p value = 0. 001).
    Conclusion
    Under the limitations of this study، surface treatment with CO2 laser increased the sbs between resin cement and the zirconia ceramic.
    Keywords: CO2 Laser, Resin cements, Zirconium oxide
  • Ali Akhavan, Elahe Shafiei Rad, Mozhdeh Mehdizadeh, Seyed Behrouz Mousavi, Jalil Modaresi Page 221
    Introduction
    Recently a new root-end filling material (NREFM), referred to as Cold Ceramic (CC), has been introduced; different studies have shown its biocompatibility, low cytotoxicity and good sealability. One of the disadvantages of CC is its low radiopacity in clinical procedures. The aim of this study was to evaluate radiopacity of CC by incorporating different radiopacifiers (Bi2O3, BaSo4) in comparison to Pro-root MTA and PC.
    Materials And Methods
    In this in vitro study 7 groups of materials (Group 1: 0.9 NREFM + 0.1 gr Bi2O3; Group 2: 0.8 gr NREFM + 0.2 gr Bi2O3; Group 3: 0.9 NREFM + 0.1 gr BaSo4; Group 4: 0.8 gr NREFM + 0.2 gr BaSo4; Group 5: NREFM; Group 6: Pro-root MTA; Group 7: PC) were mixed with 0.3 mL of distilled water and placed in Teflon rings measuring 10 mm in internal diameter and 1 mm in thickness, based on ISO 6876/2001 and allowed to set. The samples were placed on PSP cassettes adjacent to a step-wedge graduated aluminum plate and radiographed. The radiographic density was determined using Digora and Scannora software programs. Data were analyzed by SPSS using Kruskal-Wallis and Mann-Whitney tests (α = 0.05).
    Results
    Group 6 exhibited the highest radiopacity (6.85 mm Al) and PC samples exhibited the lowest radiopacity (2.74 mm Al).
    Conclusion
    All the materials tested exhibited acceptable radiopacity except for PC. A combination of 0.9 gr NREFM + 0.1 gr Bi2O3 has radiopacity comparable to that of Pro-root MTA.
    Keywords: Aluminum, Mineral trioxide aggregate, Portland cement, Retrograde root, end obturation
  • Mahnaz Sheikhi, Reza Zavar, Vida Maleki Page 229
    Introduction

    A good radiograph with appropriate tube angulation can provide the dental practitioner with useful data، especially in multi-rooted teeth. The aim of this study was to compare three techniques of mesial tube shift، parallel and bisecting angle in preventing superimposition of zygomatic arch and the buccal and palatal roots of maxillary second molars on periapical radiographs.

    Materials And Methods

    In this cross-sectional research، 240 periapical radiographs were taken with the mesial tube shift، parallel and bisecting techniques، from 80 maxillary second molars (80 radiographs from each technique). Each radiograph was scored from 0 to 4، based on superimposition of zygomatic arch and the roots. Chi-squared test was used for data analysis (α = 0. 05).

    Results

    The results of this research showed that in 73. 8% of cases the parallel technique had separated the root canals from the zygomatic arch; the separation was 57. 7% in the mesial tube shift technique but only 40% in the bisecting angle technique. There were statistically significant differences between the three techniques (p value < 0. 05).

    Conclusion

    Based on the results of this study، in the mesial tube shift technique separation of zygomatic arch from the roots of maxillary second molars was observed، but roots were superimposed on each other. However، in the parallel technique the roots and the zygomatic arch were separated without any superimposition. Mesial tube shift technique is the second choice in patients in which the parallel technique is not feasible; the bisecting angle technique is not recommended because of the superimposition of zygomatic arch on the roots.

    Keywords: Localization, Radiography, Zygoma
  • Zahra Khamverdi, Loghman Rezaei, Soufi, Shahin Kasrei, Abas Moghim Beigi, Shiva Rostami Page 235
    Introduction

    There is decreased bond strength of composite resin to bleached enamel. Application of some anti-oxidants reduces the effect of bleaching agents and improves the bond strength of composite resin to enamel. The aim of the present study was to evaluate the effect of epigallocatechin gallat (EGCG) on the shear bond strength of composite resin to bleached enamel.

    Materials And Methods

    Ninety labial surfaces of maxillary incisors were randomly divided into 9 groups after polishing in the present in vitro study as follows: G1: control (no bleaching); G2: bleaching and storage for 24 hours; G3: bleaching and storage for seven days; G4-G6: bleaching and application of 600، 800 and 1000 μmol of EGCG-containing solutions for 10 minutes; G7-G9: bleaching and application of 600، 800 and 1000 μmol of EGCG-containing solutions for 20 minutes. The specimens were bleached with 30% hydrogen peroxide gel for 30 minutes; a composite resin cylinder was bonded on each specimen using a bonding agent. Shear bond strengths of the samples were measured in MPa. Data was analyzed using two-way ANOVA and Mann-Whitney tests (α = 0. 05).

    Results

    Maximum (12. 98 ± 3. 28) and minimum (5. 18 ± 1. 04) mean shear bond strengths were observed in G1 and G2، respectively. There were no significant effects of time، concentration and their interactions on bond strength (p value > 0. 05). Two-by-two comparison of groups did not reveal any significant differences between the groups except for G2 and all the other groups (p value <0. 001)، G4 and G1 (p value = 0. 009)، G3 and G4 (p value = 0. 015).

    Conclusion

    There is a significant decrease in bond strength of composite to enamel immediately after bleaching. A delay of one week before bonding and use of EGCG might increase bond strength of composite resin to bleached enamel.

    Keywords: Antioxidants, Composite resin, Tea, Tooth bleaching, Bond strength
  • Parisa Salehi, Somayeh Heidari, Farzaneh Khajeh Page 244
    Introduction
    A main problem in the treatment of patients with skeletal Class III malocclusion is making the decision whether only orthodontic therapy or a combination of orthodontic therapy and surgery will solve the problem، which usually has to be made at a young age. The aim of this study was to evaluate the relationship between the frontal sinus surface area and size of mandible in adults to assess the possibility of the use of this anatomic structure as an indicator for prediction of mandibular growth in future studies.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study، 71 cephalograms from a private orthodontic clinic were analyzed، consisting of 20 adults with skeletal Class I، 19 adults with skeletal Class II and 32 adult patients with skeletal Class III malocclusions of both male and female subjects. The surface area of the frontal sinus (mm2)، SNA، SNB، ANB، Wits، overjet، saddle angle، gonial angle، facial angle، mandibular length and body length were assessed on cephalograms. Pearson’s correlation test was used to assess the relationship between frontal sinus area and other cephalometric indices at a significant level of 0. 95.
    Results
    The results revealed significant direct relationships between frontal sinus size and SNB، gonial angle، facial angle، body length and mandibular length and inverse relationships with ANB، Wits and overjet. The frontal sinus area showed the highest correlations with mandibular length (r = 0. 69) and body length (r = 0. 60) (p value < 0. 0001).
    Conclusion
    The frontal sinus surface area can possibly be used as an additional indicator for predicting the final mandibular size، with a valuable role in the diagnosis and treatment planning.
    Keywords: Frontal, Malocclusion, Mandible, Sinus
  • Parichehr Ghalyani, Samira Hajisadeghi, Hojatollah Mokhtari Page 251
    Introduction
    “Geographic tongue” or benign migratory glossitis is a tongue disorder which causes pain and dysfunction and its persistence leads to cancer phobia. Based on some reports، hormones (especially female sex hormones) are associated with geographic tongue development or exacerbation. Geographic tongue might be confused with lichen planus and candidiasis. The aim of this study was to evaluate the association of the lesion with pregnancy and its changes during each trimester.
    Materials And Methods
    In this descriptive، analytical and cross-sectional study، 451 eligible cases were selected. After clinical examination and completion of questionnaires، if geographic tongue was diagnosed، photographs were taken and compared between the three trimesters. Data was analyzed with chi-squared test and Pearson’s correlation coefficient at a confidence interval of 95%.
    Results
    The prevalence of geographic tongue in pregnant women was 36. 8%. There were no significant relationships between the number of pregnancies، age and the frequency of the lesions. However، there was a significant relationship between the ectopic lesions and the fissured tongue (p value = 0. 001) and also between the gestational age and geographic tongue lesions (p value = 0. 043). The lesions were most prevalent in the second trimester، but in third trimester، prevalence of severs lesions decreased.
    Conclusions
    Under the limitations of the present study، prevalence of geographic tongue in pregnant women was higher than previous reports in other communities. Severe lesions were more prevalent in the second trimester.
    Keywords: Benign migratory glossitis, Hormones, Pregnancy
  • Sara Koosha, Mahdi Pourmahdi Borujeni, Shirin Kolahi Page 260
    Introduction
    Color match between the restoration and the patient’s natural teeth has always been a source of concern in esthetic dentistry. One of the reasons for a lack of color match between the restoration and the natural teeth is the type of the alloy used in the metallic structure of the restoration. The aim of this study was to assess and compare the effect of 4 alloys on the color of the overlying porcelain: Degobond 4 from the high noble group، Begopal from the high-palladium group، and Super Cast and Minalux from the nickel-chromium base metal group.
    Materials And Methods
    In this in vitro study، twenty disks، measuring 2 mm in thickness and 10 mm in diameter، were prepared (5 samples from each alloy). Then Vita 3DMaster 3M2 porcelain was placed on the samples. In addition، 5 control samples، measuring 2 mm in thickness، were prepared from the porcelain. A spectrophotometer was used to determine sample colors، which were evaluated based on CIELAB system. Data was analyzed with one-way ANOVA and Tukey test (α = 0. 05).
    Results
    The four alloys in this study exhibited significant differences in a* and b* values from the control group (p value < 0. 001). The alloy groups did not exhibit any significant differences from each other in a* and b* values (p value > 0. 05). There were significant differences in L* values between Supercast and Begopal (p value = 0. 009) and between Begopal and the control (p value = 0. 013) groups. There were no significant differences in ∆E between the alloys.
    Conclusion
    The type of the alloy has an effect on the final color of porcelain; however، this color difference is clinically acceptable.
    Keywords: Alloys, Color, Metal ceramic restorations, Spectrophotometry
  • Mozhgan Rafizadeh, Mohammad Reza Moharreri, Kazem Khosravi, Farnaz Moshref, Javadi, Maryam Khoroushi Page 269
    Introduction
    Dental composite resins، as the name implies، are composite materials composed of organic and inorganic elements. The main components of dental composites are polymers، organic and inorganic filers، an initiator and an activator. In addition، some elements، referred to as silanes، are added to the surface of non-organic phases or fillers of composite resins for a stable bond between the two organic and inorganic phases. The aim of this study was to review the chemical structure of dental composites with a special emphasis on nano-composites and new composites. Review Report: This review was carried out by running a search in various databases including Pubmed and ISI Web of Science from 1987 to 2010 using the key words dental composites، nano-composite and chemical structure.
    Results
    In the recent decade، major changes have taken place in the chemical structure of dental composites; these changes include fluoride- and calcium phosphate-releasing nano-composites and use of nano-molecular processes to construct tooth enamel by using nano-rods، nano-spheres and amelogenin.
    Conclusion
    With a proper knowledge of changes in the chemical structure of dental composites، clinical behavior of these materials can be evaluated more properly. It appears that new changes are going to have important effects on the clinical behavior of newly introduced composites; however، further research is required in this respect.
    Keywords: Composite resin, Nano, composites, Chemistry
  • Zahra Hashemzadeh, Sayed Mohammad Razavi, Mehran Safaei, Payam Tavakoli, Forouz Keshani Page 291
    Introduction

    Ameloblastic fibroma (AF) is a benign odontogenic tumor with mixed epithelial and mesenchymal origin; it most frequently occurs in the posterior region of the mandible، usually during the first two decades of life. AF is associated with an impacted tooth. Therefore، it might retard tooth eruption or alter the tooth eruption sequence. Case Report: In this report a case of AF on the left side of mandible in a 22-year-old woman is presented; the case was treated with radical excision because of invasive behavior and destruction of the cortex.

    Discussion

    Conservative treatment is suggested for AF most frequently. However، in this case although malignant changes were not detected in microscopic views، radiographic views showed invasive behavior because of destruction of the buccal cortex. Therefore، radical treatment was carried out to prevent invasion and reduce the chance of recurrence.

    Keywords: Computed tomography, Odontogenic tumors, Radiographic film