فهرست مطالب

Evidence Based Care - Volume:2 Issue: 3, 2012

Evidence Based Care
Volume:2 Issue: 3, 2012

  • تاریخ انتشار: 1391/09/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • میترا زندی، عیسی محمدی، زهره ونکی، مرضیه شیوا مسئول پیگیری صفحات 7-22
    مقدمه
    حمل جایگزین (رحم جایگزین) یکی از بحث انگیزترین روش های درمان ناباروری است که با وجود افزایش روزافزون به کارگیری آن، داده های تجربی اندکی در این زمینه موجود است. تاکنون مطالعه ای به منظور درک تجارب مادران به هنگام انتخاب حامل صورت نگرفته است.
    هدف
    هدف از این پژوهش، بررسی تجارب مادران استفاده کننده از حمل جایگزین به هنگام انتخاب حامل بود.
    روش
    این مطالعه با رویکرد کیفی در سال های 1389-1391 انجام شد. روش گردآوری داده ها، مصاحبه بدون ساختار و نمونه گیری مبتنی بر هدف بود. به طور کلی 32 مصاحبه با 15 مادر استفاده کننده از حمل جایگزین و 5 نفر از کارکنان درمانی انجام شد. محیط پژوهش پژوهشگاه رویان و سایر مراکز ناباروری دولتی، خصوصی، بیمارستان ها و مطب ها در تهران و شهرستان ها بود. تحلیل داده ها به روش آنالیز محتوای متعارف صورت گرفت. برای امکان تاییدپذیری، اعتماد، انتقال پذیری و حسابرسی تحقیق، روند پژوهش تا حد امکان گام به گام گزارش شد. اخذ مجوز از کمیته اخلاق و کسب رضایت آگا هانه از مشارکت کنندگان از ملاحظات اخلاقی این پژوهش بود.
    یافته ها
    در نهایت، سه مضمون که نشان دهنده ماهیت و ابعاد تجارب مادران به هنگام انتخاب حامل بود، آشکار شد. این مضمون ها شامل چالش انتخاب حاملی امین، برخورداری از تکیه گاه و حمایت ناکارآمد می باشد؛ که هر یک دارای زیر طبقاتی می باشند.
    نتیجه گیری
    انتخاب حامل امین یکی از مراحل چالش برانگیز مادرشدن به شیوه حمل جایگزین است و سیستم های حمایتی از کارآمدی لازم برخوردار نمی باشند. ارائه نتایج مبتنی بر واقعیت می تواند مسئولین را از معضلات موجود آگاه نموده و راه را برای برنامه ریزی های دقیق تر و مراقبت اصولی تر هموار کند.
    کلیدواژگان: امل، مادر جایگزین، رحم جایگزین، حمل جایگزین، تکنولوژی های کمک باروری
  • سیما کرمانشاهی، علی محمد پروینیان، فیروزه ساجدی صفحات 23-32
    مقدمه
    چالش هایی که بوسیله مادران کودکان مبتلا به فلج مغزی تجربه می شود متعددومداومند. این چالش ها برسلامت روان آنهاتاثیرمی گذارد.بدین ترتیب مادران رابایدبوسیله برنامه های حمایتی موردحمایت قرارداد.خانواده و خصوصا مادر را با چالش زیادی روبرو می کند.
    هدف
    تعیین تاثیر برنامه حمایتی طراحی شده بر سلامت روان مادران کودکان مبتلا به فلج مغزی.
    روش
    در این مطالعه شبه تجربی 60 مادر در دو گروه آزمون (30 نفر) و شاهد (30 نفر) از دو مرکز توانبخشی مستقل با استفاده از نمونه گیری دردسترس انتخاب و بررسی شدند. ابزارهای گردآوری داده ها شامل پرسشنامه دموگرافیک و سلامت روان GHQ-12 بود. برنامه حمایتی طراحی شده، در سه مرحله بررسی و شناخت، حمایت و ارزشیابی اجرا شد. داده ها توسط آزمونهای مجذورکای و تی مستقل و زوجی و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    آزمون مجذورکای بین دو گروه از نظر متغیرهای دموگرافیک اختلاف معنی داری را نشان نداد. آزمون تی مستقل نشان داد که بین میانگین نمره سلامت روان در دو گروه آزمون و شاهد بعد از مداخله، اختلاف معنی داری وجود دارد(001/0p<). نتایج تی زوجی نیز اختلاف معنی داری در گروه آزمون قبل و بعد از مداخله نشان داد (001/0 p<)، ولی این اختلاف در گروه شاهد معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    برنامه حمایتی طراحی شده روش موثری در ارتقای سلامت روان مادران کودکان مبتلا به فلج مغزی است. بنابراین پیشنهاد می شود در ارتقای سلامت روان مادران کودکان فلج مغزی بکار گرفته شود.
    کلیدواژگان: برنامه حمایتی، سلامت روان، کودک، فلج مغزی، مادر
  • افروز حیدری، شهناز ترک زهرانی، فاطمه زال، حمید علوی مجد نویسنده فرعی صفحات 33-40
    مقدمه
    قرص های پیشگیری از بارداری پر مصرف ترین روش غیر جراحی پیشگیری از بارداری محسوب می شوند. بعضی از مطالعات این قرص ها را به علت داشتن استروژن و پروژسترون در وسعت بخشیدن به پراکسیداسیون لیپیدها ودر نتیجه به وجود آمدن استرس اکسیداتیو موثر دانسته اند.
    هدف
    تعیین میزان مالون دی آلدئید پلاسما در استفاده کنندگان قرص های پیشگیری از بارداری ال دی و کاندوم.
    روش
    در این مطالعه 80 خانم مصرف کننده قرص های جلوگیری از بارداری ال دی و 38 خانم استفاده کننده از کاندوم به روش نمونه گیری در دسترس از بین زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشت شیراز (مهر و ثامن الائمه) انتخاب و مالون دی آلدئید پلاسما با روش تیوباربیتوریک اسید در آن ها اندازه گیری شد. نتایج با استفاده از نرم افزار 17spss و آزمون های آماری تی، من ویتنی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که میانگین مالون دی آلدئید (MDA) در مصرف کنندگان قرص های جلوگیری از بارداری 836/0± 19/4 نانوگرم بر میلی لیتر و در استفاده کنندگان از کاندوم 758/0± 32/3 نانوگرم بر میلی لیتر است. با استفاده از آزمون تی، مشخص شد که بین دو گروه از نظر میزان مالون دی الدئید تفاوت معنی داری وجود دارد (0.001 P=).
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش نشان داد که مصرف قرص های جلوگیری از بارداری ال دی با افزایش مالون دی آلدئید همراه است.
    کلیدواژگان: قرص های پیشگیری از بارداری، کاندوم، استرس اکسیداتیو، مالون دی الدئید
  • وحدت بقرآبادی، حمیدرضا بهنام وشانی، سیدمحمود حجازی، محمود سلطانی، شهریار خرازیان، ابوالقاسم سلطانی صفحات 41-50
    مقدمه
    دیابت شیرین نوعی از بیماری های متابولیک است که مشخصه آنها افزایش مزمن قندخون بیماری های قلبی، عروقی و اختلال در متابولیسم کربوهیدرات، چربی و پروتئین می باشد. لپتین که نشان دهنده میزان بافت چربی در بدن است؛ نقش مهمی در تنظیم سوخت و ساز کلی بدن و هموستئاز گلوکز دارد.
    هدف
    تعیین تاثیر 12 هفته تمرینات هوازی متوسط بر لپتین و فاکتورهای هموستئاز گلوکز در بیماران دیابتی نوع دو
    روش
    در این تحقیق شبه تجربی، از بین مردان مبتلا به دیابت نوع دو مراجعه کننده به کلینیک پارسیان مشهد در سال 1390، تعداد 40 نفر به روش غیراحتمالی انتخاب و سپس به روش تصادفی ساده در دو گروه تمرین هوازی و شاهد قرار گرفتند. گروه تمرینات هوازی به مدت 12 هفته (هفته ای 3 جلسه، هر جلسه به طور متوسط 40 دقیقه با شدت 70-60 در صد ضربان قلب ذخیره روی تریدمیل شرکت نمودند. در این پژوهش، فاکتورهای لپتین، گلوکز ناشتا، انسولین و مقاومت به انسولین اندازه گیری شد. تجزیه و تحلیل داده ها توسط آزمونهای تی مستقل و زوجی و من ویتنی و ویلکاکسون و با نرم افزار SPSS نسخه 5/11 انجام شد.
    یافته ها
    میانگین سن در گروه تجربی4/40 و گروه شاهد 3/38 سال بود. میانگین سابقه ابتلا به دیابت در گروه تجربی 38/5 و گروه شاهد 20/5 سال بود. در مقادیر پلاسمایی لپتین (001/0p<)، گلوکز ناشتا (01/0p<)، انسولین (015/0p<) و مقاومت به انسولین (035/0p<)، در گروه تمرینات هوازی در مقایسه با گروه شاهد تفاوت معنی داری مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    تمرینات منظم هوازی به دلیل کاهش مقاومت به انسولین و افزایش سوخت و ساز گلوکز و از سویی دیگر، به دلیل کاهش میزان سرومی لپتین می توانند نقش مهمی در کاهش خطرات بیماری های قلبی، عروقی و بهبود فرآیند سوخت و ساز گلوکز در بیماران دیابتی داشته باشند.
    کلیدواژگان: تمرینات هوازی، دیابت نوع دو، لپتین، هموستئاز گلوکز
  • سیما کرمانشاهی، علیرضا غریب، ابراهیم حاجی زاده صفحات 51-60
    مقدمه
    پروسیجرهای تشخیصی و درمانی مانند Endoscopic Retrograde Cholangio Pancreatography (ERCP) برای بیمار اضطراب آور است هنوز بهترین روش انتقال اطلاعات به بیماران کاندید آندوسکپی جهت تخفیف اضطراب این بیماران تعیین نشده است
    هدف
    تعیین تاثیر اجرای برنامه آشناسازی بر میزان علائم حیاتی و اضطراب بیماران تحت ERCP
    روش
    این پژوهش یک مطالعه کارآزمایی بالینی است که درسال 1390 در آن 70 بیمار (آزمون و شاهد هر یک 35 نفر) مبتلا به بیماری های گوارشی بستری در بخش گوارش بیمارستان طالقانی تهران به صورت تصادفی انتخاب شده اند. گروه آزمون برنامه آشناسازی و گروه شاهد برنامه روتین بخش رادریافت کردند. سپس میزان اضطراب وعلائم حیاتی دو گروه اندازه گیری وباآزمون آماری استنباطی مقایسه وبانرم افزارspss13 تجزیه وتحلیل شد.
    یافته ها
    از نظر مشخصات جمعیت شناسی ومتغیرهای مداخله گر، یکسان سازی توزیع نمونه های پژوهش در دو گروه آزمون و شاهد با استفاده از آزمون آماری کای دو انجام شد. آزمون تی مستقل نیز نشان داد که قبل از اجرای برنامه های آشناسازی، تفاوت معنی داری در کاهش میانگین نمره اضطراب موقعیتی وعلائم حیاتی(تعداد ضربان نبض وفشارخون) گروه آزمون در مقایسه با گروه شاهد وجود نداشت (0.05< P). لیکن بعد از اجرای برنامه آشناسازی تفاوت معنی داری در کاهش میانگین نمره اضطراب موقعیتی و تعداد ضربان نبض، گروه آزمون در مقایسه با گروه شاهد بوجود آمد (0.05>P).
    نتیجه گیری
    اجرای برنامه آشناسازی سبب کاهش اضطراب موقعیتی و تعداد ضربان نبض در بیماران تحت ای آر سی پی شده است. لذا پیشنهاد می شود برنامه آشناسازی در قالب یک طرح جامع و به عنوان یک روش موثر غیر داروئی و کم هزینه در کاهش اضطراب این بیماران درکشور به کار گرفته شود.
    کلیدواژگان: اضطراب، آشناسازی، ای، آر، سی، پی
  • نسترن حیدری، حسن شریفی پور، ندا محمدی نیا صفحات 61-68
    مقدمه
    تروما از مهمترین مشکلات سلامتی در دنیا و از علل منجر به مرگ و ناتوانی به خصوص در چهار دهه اول زندگی در مصدومین است. در ایران نیز مرگ و میر ناشی از تصادفات از وضعیت بحرانی برخوردار است و آمار موارد فوت ناشی از تصادفات هرساله بین 10-15 درصد در حال رشد است.
    هدف
    تعیین ارتباط شاخص شوک با میزان مرگ ومیر بیماران ترومایی در 24 ساعت اول بستری در بیمارستان
    روش
    طرح مقطعی آینده نگر برای بررسی ارتباط شاخص شوک با میزان مرگ ومیر بیماران ترومایی در 24 ساعت اول بستری بر روی 240 نفر بیمار ترومایی مراجعه کننده به بیمارستان خاتم الانبیاء ایرانشهر استفاده شد. شاخص شوک از تقسیم تعداد نبض بر فشارخون سیستولیک بدست می آید که در حالت طبیعی بین 5/0 تا 7/0 قرار دارد. شاخص شوک در بدو ورود به بیمارستان اندازه گیری شد و در پایان 24 ساعت اول مرگ و میر بیماران پیگیری شد. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار SPSS نسخه 15 و با کمک آزمون رگرسیون لوجستیک و مجذورکای انجام شد.
    یافته ها
    2/74% بیماران به دلیل تصادف مراجعه کردند که از بین آنها 3/38% دچار تروماهای متعدد بودند. در 24 ساعت اول بستری، 1/2% بیماران ترومایی فوت کردند. حداقل شاخص شوک 31/0 و حداکثر 59/1 با میانگین 71/0 بود. ارتباط معنی داری بین اولین شاخص شوک با میزان مرگ ومیر بیماران ترومایی در 24 ساعت اول بستری در بیمارستان دیده شد (001/0p<). بیشترین مرگ ومیر در افراد با شاخص شوک بیشتر از 9/0 گزارش شد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که شاخص شوک قادر به پیشگویی مرگ ومیر بیماران ترومایی است؛ بنابراین، می تواند به عنوان یک ابزار در تریاژ و اولویت بندی بیماران ترومایی بکار گرفته شود. به منظور جلوگیری از هرگونه خطا بهتر است همراه با سایر ابزار تریاژ استفاده شود.
    کلیدواژگان: تروما، شاخص شوک، مرگ ومیر
  • فروغ رفیعی، فهیمه محمدی فخار، حمید حقانی صفحه 69
    مقدمه
    استرس شغلی با عوامل مختلفی در ارتباط بوده وفرضیات مختلفی در این خصوص ارائه شده است که جهت هدایت بهینه کار پرستاری نیاز به حمایت دارد.
    هدف
    تعیین ارتباط بین فراوانی و شدت مواجهه با عوامل درون سازمانی سوختگی و برخی مشخصه های شغلی کارکنان پرستاری به عنوان فرضیه ای منتج از یک مطالعه گراندد تئوری در همین خصوص انجام شده است.
    روش
    این مطالعه توصیفی- مقطعی از نوع همبستگی است. کارکنان پرستاری بیمارستان سوختگی شهید مطهری تهران(98 نفر) در سال 1389 از طریق تمام شماری در مطالعه شرکت کردند. داده ها از طریق پرسشنامه های عوامل درون سازمانی و مشخصه های شغلی برگرفته از پژوهش گراندد تئوری قبلی پژوهشگر جمع آوری و با استفاده از SPSS-PC نسخه 14 و آزمون های ضریب همبستگی پیرسون و اسپیرمن، آنالیز واریانس یک طرفه، رگرسیون قدم به قدم، توکی و شف تحلیل شد.
    یافته ها
    1/56% واحدهای مورد پژوهش(55 نفر) پرستار بودند. محل کار 4/69% آنان (68 نفر) بخش بود. 51% آنها (50 نفر)در نوبت کاری عصر یا شب کار می کردند و مدت تماس 3/63% واحدهای مورد پژوهش (62 نفر) با بیمار «خیلی طولانی» بود. تنها رسته شغلی با میزان مواجهه (001/0p<) و شدت فشار (001/0p<) ناشی از مواجهه با عوامل درون سازمانی ارتباط دارد. فقط کمک بهیار با بقیه رسته ها تفاوت دارد.
    نتیجه گیری
    میزان مواجهه و شدت فشار ناشی از مواجهه با عوامل درون سازمانی تنها با رسته شغلی ارتباط دارد و هر چند سایر مشخصه های شغلی تغییراتی را در میزان و شدت مواجهه نشان می دهد؛ اما نقشی در این متغیر ندارد. بر این اساس، مفهوم سازی های قبلی پژوهشگر تعدیل گردید.
    کلیدواژگان: عوامل درون سازمانی، مرکز سوختگی، پرستار، مشخصه های شغلی، تست تئوری
  • فاطمه حشمتی نبوی، محمدرضا قوام نصیری، ملیحه صادق نژاد فروتقه، کاظم انوری، ایراندوخت حسن زاده، حوا عبدالهی، حمید اسراری، ملیحه واسعی زاده نوقابی، مهران امیدوار، محبوبه مرادی صفحه 79
    مقدمه
    اضطراب مشکلی شایع در بیماران مبتلا به سرطان است که شیمی درمانی و عوارض ناشی از آن بر شدت آن می افزاید. استفاده از آموزش گروهی در این بیماران علیرغم داشتن مزایای متعدد به علت تمایل بیماران به حضور در گروه کمتر مورد استفاده قرار می گیرد.
    هدف
    مقایسه تاثیر آموزش خود مراقبتی به روش فردی و گروهی بر میزان اضطراب بیماران تحت شیمی درمانی بیمارستان امید در طی سالهای 85 تا 87.
    روش
    در این کارآزمایی شاهددار تصادفی تعداد 102 بیمار مبتلا به سرطان مری، معده و پستان مراجعه کننده به بیمارستان امید به صورت تصادفی در دو گروه، تحت آموزش های خودمراقبتی به روش فردی و گروهی (سه جلسه) قرار گرفتند. اطلاعات مربوط به میزان اضطراب با استفاده از پرسشنامه سنجش اضطراب بیماران سرطانی EORCT و در سه دوره متوالی شیمی درمانی به روش مصاحبه جمع آوری شد. جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات از نرم افزار Spss ویرایش 14 و آزمونهای مجذور کای و اندازه های تکراری ((Repeated measures استفاده گردید. در همه آزمونها سطح معنی داری 5 0/0=α مد نظر قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین سنی گروه تحت آموزش فردی 9/3 ± 46/46 و گروه تحت آموزش گروهی 23/1 ± 7/48 سال بود. نتایج آزمون اندازه های تکراری تفاوت آماری معنی داری بین سطح اضطراب درون گروهی و بین گروهی در طی سه دوره شیمی درمانی نشان نداد.
    نتیجه گیری
    علیرغم تاثیر بالقوه شیمی درمانی بر افزایش اضطراب بیماران، آموزش توانسته به حفظ اضطراب بیماران در سطح قبل از شروع شیمی درمانی کمک نماید. مطالعات بیشتر در خصوص شناسایی اثرات دراز مدت آموزش گروهی در کاهش اضطراب بیماران نسبت به آموزش های فردی مورد نیاز است.
    کلیدواژگان: آموزش به بیمار، اضطراب، سرطان، شیمی درمانی، پرستاری در سرطان، آموزش فردی خود مراقبتی، آموزش گروهی خود مراقبتی
|
  • Mitra Zandi Fi, Eesa Mohamadi Ot, Zohreh Vanaki, Marziyeh Shiva Pages 7-22
    Background
    The practice of surrogacy is one of the most controversial procedures in infertility treatment. Despite increasing of using this technology in Iran، there are few practical data about surrogacy. There isn''t any study assessing experiences of commissioning mothers about surrogate mother selection.
    Aim
    The purpose of this study was exploring of commissioning mothers'' experiences in selection of surrogate mother.
    Method
    This study has been done with qualitative approach in 2010-2012. The method of data collection was unstructured interview and sampling was purposeful. Generally 32 interviews were done with 15 commissioning mothers with gestational surrogacy and 5 infertility centers'' personnel. Environment of research was Royan Research Center in Tehran and other governmental or nongovernmental infertility centers، hospitals and clinics that have done surrogacy in Iran. Data analysis has been done by use of conventional content analysis method. Also the research process reported point by point for verification، credibility، transferability and audit research. Approval of the ethics committee and obtaining of informed consent from participants was including ethical considerations of this study.
    Results
    Finally three main themes were revealed that were indicative of partnerships'' essence and dimensions of their experiences about choosing the surrogate mother. They were including 1. «Challenge of surrogate mother selection» 2. «To benefit of helper/backer» 3. «Inefficient support»
    Conclusion
    Selection of surrogate mother is the most challenging stage of surrogate motherhood and also the supportive system isnt efficient. Presentation of context based findings could help to attendants for accurate planing.
    Keywords: Surrogate Mother, Surrogacy, Assisted Reproductive Technology (ART)
  • Sima Kermanshahi, Ali Mohammad Parvinian, Firozeh Sajed Pages 23-32
    Background
    The challenges experienced by mothers of children with cerebral palsy usually are multiple and ongoing. These challenges affect the mental health of mothers. Thus they need to be supported with supportive programs.
    Aim
    This study was carried out to determine the effect of a designed- supportive program on mental health of mothers who have children with cerebral palsy.
    Method
    In this quasi-experimental study 60 mothers who had children with cerebral palsy were firstly selected by convenience sampling method and then allocated to two groups of experimental (n=30) and control (n=30). Data collection tools included the demographic and General Health Questionnaires (GHQ-12). Designed supportive program was implemented for experimental group through three steps including assessment of needs، giving support and evaluation. Data were analyzed with SPSS software Version 16 using Chi-square، t student and paired t-test.
    Results
    Chi-square showed no significant difference in terms of demographic variables between two groups. Independent t-test showed that there is a significant difference between two groups in relation to mean scores of mental health after intervention (P<0. 001). Based on Paired t-test there was a significant difference between mean scores of mental health before and after intervention in experimental group (P<0. 001)، but this difference was not seen in control group.
    Conclusion
    According to the findings، applying a designed- supportive program could affect positively the mental health status of the mothers who had children with cerebral palsy. So it is suggested that designed- supportive programs to be applied as an effective method to promote mental health of mothers of children with cerebral palsy.
    Keywords: program, mental health, mother, child, cerebral palsy
  • Afrouz Heidari, Shahnaz Zahrani, Fateme Zal, Hamid Alavi Majd Pages 33-40
    Background
    Among the non-surgical methods of preventing conception، taking oral contraceptive pills is the most common way. Some of the studies have shown that contraceptive pills due to containing estrogen and progesterone cause lipid peroxidation and as a consequence increase the level of oxidative stress.
    Aim
    To compare the level of plasma Malone dialdehide in LD contraceptive pill and condom users.
    Method
    In this study، 80 women who were taking LD contraceptive pills to prevent pregnancy and 38 women who used condom were selected from clients who referred to Shiraz health centers (Mehr& Samenolaeme) Plasma Malon dialdehyde was measured by thiobarbituric acid method. Data were analyzed with SPSS Software version 17، using Mann-Whitney and t-test.
    Results
    The mean level of plasma Malon dialdehyde in contraceptive pill users was (4/19±0/836 Ng/ml) and in condom users was (3/32±0/758 Ng/ml). In order to evaluate the differences between two groups t-test showed statistically significant difference in the level of plasma Malon dialdehyde in contraceptive pill and condom users.
    Conclusion
    This study showed that oral contraceptive pills increase plasma Malone dialdehide.
    Keywords: Contraceptive pills, condom, oxidative stress, Malon dialdehyde
  • Pages 41-50
    Background
    Diabetes Mellitus is a heterogeneous group of different metabolic disorders that are characterized by chronic increase of blood glucose، cardiovascular diseases، and proteins، lipids and carbohydrate metabolism disorder. Leptin، that is a marker of fat mass in the body، has an important role in the body total metabolism and glucose homeostasis.
    Aim
    To investigate the effect of 12 weeks of aerobic exercise on leptin and glucose homeostasis in patients with type II diabetes.
    Method
    In this quasi-experimental study، 40 men with type П diabetes referring to Mashhad Parsian Clinic were allocated into two groups: aerobic (20 participants) and control (20 participants). Aerobic group performed selected exercises in 12 weeks (three 40 min sessions per week with %60-%70 heart rate reserves). The levels of leptin، fasting glucose، insulin and insulin resistant factor were measured. Data were analyzed with SPSS version 11. 5 using t student and Paired t test، and also Mann-Whitney، and Wilcoxon tests. The level of significance was considered to be 95% (p<0. 05).
    Results
    The mean age of experimental group was 40. 4 in experimental vs 38. 3 in control group. The mean duration of diabetes mellitus was 5. 38 and 5. 20 in experimental and control group، respectively. There were significant differences in leptin (P<0. 001)، Fasting Blood Sugar (P<0. 01)، insulin (P<0. 015) and insulin resistant factor (P<0. 035) between aerobic exercise training and control group.
    Conclusion
    Regular aerobic exercise causes insulin resistant reduction and glucose metabolic elevation and also reduction of leptin level in serum so that could have an important role in reduction of cardiovascular diseases and improvement of glucose metabolism in patients with type II diabetes mellitus.
    Keywords: Aerobic exercise_Type 2 diabetes mellitus_Leptin_Glucose homeostasis
  • Sima Kermanshahi, Alireza Gharib, Ebrahim Hajizadeh Pages 51-60
    Background
    Diagnostic and therapeutic procedures such as Endoscopic Retrograde Cholangiopancreatography (ERCP) is stressful for the patient.
    Aim
    to determine the influence of Orientation technique on anxiety levels and pulse rate in patients before ERCP in Talaghni hospital in 2011.
    Method
    This study was a randomized controlled clinical trial which carried out on 70 subjects with gastrointestinal disorders hospitalized in Taleghani Hospital، Tehran، who were randomly allocated in two groups (35 experimental and 35 control group). The subjects in the experimental group were received orientation technique while control group were only received routine care in their ward. The anxiety level and vital sign was measured in both groups and analyzed with SPSS Version 13 using inferential statistics.
    Results
    There was no difference between two groups in terms of demographics variables based on Chi square test. Before applying Orientation technique، there was no significant difference in the average score of situational anxiety and vital sign (BP and P) scores of the subjects in the experimental and control group (P<0. 05). However، after applying Orientation technique، a significant difference was seen in the situational anxiety average score and pulse rate of the subjects in two groups (P<0. 05).
    Conclusion
    Use of Orientation technique was useful in decreasing the anxiety level of patients undergoing ERCP. It is therefore recommended that Orientation technique to be used by health professionals as a non therapeutic and cost-effective intervention before performing medical procedures like ERCP.
    Keywords: Endoscopic Retrograde Cholangiopancreatography (ERCP), Orientation technique, anxiety, vital signs
  • Nastaran Heydarikhayat, Hasan Sharifipour, Neda Mohammadinia Pages 61-68
    Background
    The Trauma is one of the most important health problems and a leading cause of death in 4th decade of life. Mortality due to accidents has a critical situation in Iran and mortality rate is increasing10-15% annually.
    Aim
    To assess the relationship of shock index with trauma patient’s mortality after first 24 hours of admission at Khatam-al-Anbia Hospital in Iranshahr.
    Method
    A cross-sectional design was carried out on 240 traumatic patients to predict mortality of trauma patients after 24 hours of hospitalization at Khatam-Alanbia Hospital in Iranshahr. The shock Index is calculated by dividing heart rate on systolic blood pressure. The normal range is 0. 5-0. 7. SI was calculated at the beginning of admission to hospital and after 24 hours mortality was assessed. Data were analyzed with SPSS Software version 15، using logistic regression and Chi-square test.
    Results
    74. 2% of trauma was due to accidents from which 38. 3% experienced multi trauma. 2. 1% of patients expired during 24 hours of admission. The minimum and maximum scores and mean of SI were 0. 31، 59. 1 and 0. 71، respectively. There was a significant relationship between SI and mortality of trauma patients within 24 hours of hospitalization (P=0/000). The highest rate of mortality was seen in patients with SI higher than 0. 9.
    Conclusion
    The SI is a useful instrument for mortality prediction. So it is recommended to reduce errors in mortality prediction SI to be used along with other kinds of triage instruments.
    Keywords: Trauma, SI (shock index), mortality
  • Forough Rafii, Fahimeh Mohammadi Fakhar, Hamid Haghani Page 69
    Background
    job stress is associated with many factors and different hypotheses have been proposed respectively. However, empirical evidence is needed to support these assumptions to guide nursing practice.
    Aim
    To test the hypothesis derived from a related grounded theory study in order to determine the relationship between frequency and intensity of nurse's confrontation with intra-organizational factors of burn centers and their job characteristics.
    Method
    It was a cross-sectional and correlational study. Nurses working in Shahid Mottahari Burn Center (N=98) were recruited by census during 2010. Data were collected by intra-organizational questionnaire and job characteristics form, derived from the previous grounded theory study of the researcher and analyzed with SPSS-PC version 14 using Pearson correlation, ANOVA, Spearman, and Stepwise Regression tests. Auxiliary tests such as Tukey and Scheffe were used for some significant relationships.
    Results
    The majority of sample (%56.1) was nurses and worked in wards (%69.4). Most of them (%51) were working in either evening or night shifts and the duration of their contact with patients (%63.3) was too long. ANOVA test identified that just job category was related to the frequency (F= 7.61, P= 0.001) and intensity (F= 7.35, P= 0.001) of nurse's confrontation with intra-organizational factors. Finally, Scheffe test revealed that the difference was only significant for nurse assistants.
    Conclusion
    The frequency and intensity of confronting with intra-organizational factors was only related to the job category, though other job characteristics made some changes in this variable, but they had no significant role. Accordingly the researcher's previous conceptualizations were modified.
    Keywords: Intra, organizational factors, burn center, nurse, job characteristics, theory testing
  • Fatemeh Heshmati Nabavi Page 79
    Background
    Anxiety is one of the most common problems in patient with cancer that could be increased by chemotherapy and its side effects. Group education despite having many advantages is less used in these patients due to their desire for not being in the group.
    Aim
    To compare the effect of individual and group self-care education on the anxiety in patients receiving chemotherapy in Omid Hospital between 2006 and 2008.
    Method
    In this randomized controlled clinical trial one hundred and two patients with breast, esophagus and stomach cancer referred to Chemotherapy Unit in Omid Hospital was randomly assigned to two groups including individual (51) and group self-care education (51). Individual self-care education group received three education sessions. Three group educations were also conducted for the second group. The anxiety level was measured through interview in three sequential cycles of chemotherapy using EORTC anxiety questionnaire. Data were analyzed with SPSS version 14 using Chi-square and repeated measurement test. The level of significance was considered to be 95% (p<0.05).
    Results
    The mean age of the individual and group self-care education groups were 46/6± 3/9 and 48/7±1/32, respectively. Using repeated measurement test, no significant difference was found in the anxiety scores over time between the two groups in three sequential cycles of chemotherapy.
    Conclusion
    Despite the impact of chemotherapy on the anxiety level, self care education could maintain the anxiety level during chemotherapy period the same as pre chemotherapy level. In this regard there was no difference between two groups. Health care providers could use these two methods interchangeably according to the institute conditions and the patient's needs and preferences.
    Keywords: Anxiety, cancer, chemotherapy, individual self, care education, group self, care education