فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک
سال پانزدهم شماره 8 (پیاپی 67، دی 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/10/09
  • تعداد عناوین: 12
|
  • هادی انصاری هادی پور، علی بهادری وطن خواه، سعید زیرکی، محمد صیادی صفحه 1
    زمینه و هدف
    حضور عوامل اکسیدان، مقادیر زیادی از محصولات واکنش‎های رادیکال آزاد را در غشای گلبول‎های قرمز و پروتئین‎های سرم ایجاد می‎نماید. هدف ازمطالعه حاضر بررسی تغییرات اکسیداتیو در فاکتور 8 انعقادی انسان با روش آنالیز اسپکتروفتومتریک می‎باشد.
    مواد و روش‎ها: در این مطالعه تجربی،فاکتور 8 انعقادی نوترکیب انسانی در شرایط هوازی به مدت 4 تا 28 ساعت در سیستم اکسیداسیون فلزی، حاوی ویتامین ث و یون‎های فرو قرار داده شد. سنجش گروه های کربنیل به عنوان یک شاخص برای میزان اکسیداسیون پروتئین‎ها انجام شد. بدین منظور از معرف دی نیترو فنیل هیدرازین استفاده شد. واکنش این معرف با گروه های کربنیل، موجب تشکیل مشتقات دی نیتروفنیل هیدرازون می‎شود. غلظت این مشتقات با روش اسپکتروفتومتری تعیین گردید.
    یافته ها: در حضور ویتامین ث و یون‎های فرو، میزان گروه های کربنیل در rHFVIII تغییر یافته بود. بررسی اثرات وابسته به دوز ویتامین ث نشان داد که با افزایش غلظت، میزان اکسیداسیون فاکتور 8 انعقادی نوترکیب انسانی کاهش می‎یابد، در حالیکه یون فرو موجب افزایش اکسیداسیون و تشکیل گروه های کربنیل در این پروتئین می‎شود.
    نتیجه گیری: نتایج حاصل نشان می‎دهد که افزایش گروه های کربنیل در فاکتور 8 انعقادی نوترکیب انسانی، در ارتباط با تولید گونه های اکسیژن فعال است. هم‎چنین مکانیسم‎های آنتی اکسیدان به صورت وابسته به دوز و وابسته به زمان فعال می‎شوند.
    کلیدواژگان: گروه کربنیل، استرس اکسیداتیو، فاکتور 8 انعقادی نوترکیب انسان
  • علی آرش انوشیروانی، کامران مشفقی، محمد رفیعی، سعیده بخشی صفحه 9
    زمینه و هدف
    پورپورای ایمنی ترومبوسیتوپنیک اختلال اکتسابی است که درمان معمول آن شامل پردنیزولون با دوز 1 میلی‎گرم به ازای هر 1 کیلوگرم وزن بدن در روز است. به طور معمول استروئید در حدود 6-3 هفته به بیماران داده می شود. استروئیدها عوارض جانبی زیادی دارند.هدف از این بررسی مقایسه اثربخشی دو هفته ای و سه هفته ای درمان با پردنیزولون در بیماران پورپورای ایمنی ترومبوسیتوپنیک می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه کارآزماییبالینی، 66 بیمار مبتلا به پورپورای ایمنی ترومبوسیتوپنیک کهبهبیمارستان خوانساری اراک مراجعه نموده بودند، به طور تصادفی و یک در میانتحت رژیم درمانی 2 هفته ای و 3 هفته ای پردنیزولون با دوز 1 میلی‎گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در روزقرار گرفتند و تعداد پلاکت بیماران و عوارض درمان (پرفشاری خون و دیابت) پی‎گیری و مقایسه شد.
    یافته ها:در پایان دوره درمان، میانگین تعداد پلاکت در دو گروه درمانی (درمان دو هفته ای و درمان سه هفته ای)، اختلاف آماری معنی‎داری نداشت(748/0=p).عوارض جانبی در پروتکل درمانی دو هفته ای 2/15 درصد و در پروتکل درمانی سه هفته ای 2/18 درصد بود. توزیع عوارض در دو گروه درمانی مورد مطالعه یکسان می باشد(99/0=p).
    نتیجه گیری: درمان دو هفته ای پورپورای ایمنی ترومبوسیتوپنیک به اندازه درمان سه هفته ای کارا و موثر است، ضمن اینکه کاهش دوره درمان به میزان یک هفته و به تبع آن کاهش عوارض جانبی، نه تنها همکاری و استقبال بهتر بیمار را به همراه خواهد داشت بلکه از اتلاف منابع مالی و تحمیل هزینه به وی خواهد کاست.
    کلیدواژگان: پردنیزولون، پورپورای ایمنی ترومبوسیتوپنیک، پلاکت
  • فریدا بهزادیان، زهرا گودرزی، اسماعیل صابرفر صفحه 16
    زمینه و هدف
    تغییرات ژنتیکی ویروس آنفلونزا، هر ساله باعث ایجاد اپیدمی های جدید در سراسر دنیا می شود. ساخت یک واکسن جدید به منظور پیش گیری از ویروس آنفلونزا در چند سال اخیر هدف اصلی پژوهشگران بوده است. هدف ما از این پژوهش،ساختن باکیلوویروس نوترکیبی است که بتواند دو گلیکوپروتئین سطحی آنتی ژنیک هماگلوتینین و نورآمینیداز، به همراه پروتئین ماتریکس ویروس آنفلوانزاینوع A را به طور مستقل بیان نماید.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، ابتدا کاست سه گانه ای که بیان هم زمان و مستقل سه ژن هماگلوتینی، نورآمینداز و پروتئین ماتریکس را تامین نماید، طراحی و سنتز شد. این کاست سپس در پلاسمید دهندهpFastBac1 کلون شد تا به پلاسمید دهنده pFastBacI HNM1 دست بیابیم. کلون مذکور در میزبان E.Coli DH10Bac با انجام ترانسپوزیشن همسان، بکمید نوترکیب را ساخت. این سازه پس از تائید با PCR، برای تکوین باکیلوویروس نوترکیب در سلول های حشرات SF9 تراریخت شد.
    یافته ها
    نتایج هضم آنزیمی، کلونینگ صحیح پلاسمید دهنده pFastBacI HNM1 را تایید نمود. طول صحیح نواحی تکثیر یافته هدف بر روی بکمید نوترکیب،دلیل بر صحت نوترکیبی همسان بین پلاسمید دهنده pFastBacI HNM1 و بکمید موجود در E.Coli DH10Bac بود. آثار ضایعات سلولی SF9 به دنبال تراریختی با بکمید نوترکیب، نشان دهنده تکوین موفق باکیلوویروس نوترکیب بود.آنالیز پروتئین های این سلول ها نشان داد هر سه پروتئین هدف به طور موثر و هم زمان بیان یافته اند.
    نتیجه گیری
    باکیلوویروس نوترکیب ساخته شده در این طرح ویژگی های درست جهت قابلیت استفاده در تولید ذرات شبه ویروسی آنفلوانزا ویژه استرین خوکی را دارد.
    کلیدواژگان: باکیلو ویروس، ساب تایپ H1N1، ویروس آنفلونزای تیپA، ذرات شبیه ویروس
  • اکرم بیاتی، محسن شمسی، الهام محمدی صفحه 26
    زمینه و هدف
    در علم پزشکی فراگیری صحیح احیاء و تسلط و تمرین مستمر در این زمینه از اهمیت زیادی برخوردار است. از این رو پژوهش حاضر با هدف تعین تاثیر تمرین ذهنی بر یادگیری عملیات احیاء قلبی- ریوی پایه در دانشجویان کارشناسی هوشبری دانشگاه علوم پزشکی اراک صورت پذیرفته است.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر یک مطالعه کارآزمایی آموزشی بوده که در آن 46 نفر از دانشجویان رشته هوشبری دانشگاه علوم پزشکی اراک به دو گروه مداخله (تمرین ذهنی و عملی) و کنترل (گروه تمرین عملی به تنهایی) تقسیم شدند و سپس آزمون سرعت و دقت بر اساس چک لیست تنظیم شده توسط دو مدرس که در جریان نحوه آموزش نبودند به عمل آمده و داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 5/11 و آزمون های تی مستقل و کای دو تجزیه تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین سرعت در گروه مورد و کنترل به ترتیب 26/0±5/2 و 33/0±16/3دقیقه بود که با یکدیگر تفاوت معنی دار داشتند(001/0=p) هم چنین میانگین نمره دقت در عملکرد دانشجویان گروه مداخله و کنترل به ترتیب 7/0±33/4 و 62/0±4/3 بود که تفاوت بین آنها معنی دار بود(001/0=p).نظرات ارایه شده توسط آزمودنی ها در گروه تمرین ذهنی (بیش از 90 درصد) حاکی از اثرات مفید تمرین ذهنی بر عملکرد آنان بود.
    نتیجه گیری
    پژوهش حاضر نشان داد که تمرین ذهنی بر افزایش عملکرد دانشجویان موثر بوده است لذا برای حصول به نتایج بهتر در تمرینات بالینی پیشنهاد می گردد در شیوه تدریس اساتید تمرینات ذهنی و فیزیکی با هم به کار روند
    کلیدواژگان: احیای قلبی ریوی پایه، تمرین ذهنی، دانشجو
  • رضا تاجیک، حسن اصیلیان مهابادی، علی خوانین، احمد جنیدی جعفری، اردلان سلیمانیان صفحه 35
    زمینه وهدف
    بی فنیل های چندکلره گروهی از مواد شیمیایی آلی بوده که از پایداری شیمیایی زیادی برخوردارند. این ترکیبات آلاینده های خطرناکی هستند که چالش های شغلی و زیست محیطی زیادی را ایجاد نموده اند. مطالعه حاضر به منظور تجزیه روغن های آسکارل با استفاده از پرتوهای میکروویو و تلفیق پر اکسید هیدروژن و دی اکسیدتیتانیوم انجام شد.
    موادوروش ها
    در این مطالعه تجربی آزمایشگاهی از یک راکتور250سی سی که به وسیله یک لوله رابط به کندانسور ارتباط پیدا می کرداستفاده گردید. فرکانس دستگاه میکروویو2450 مگاهرتز بودو توان پرتو تابشی در محدوده 720، 540 و 900 وات مورد استفاده قرار گرفت.pH نمونه ها و دما به طور مداوم پایش وآزمایش ها به صورت سه بار تکرارگردید. روغن های آسکارل با استفاده از دستگاه GC-ECD موردآنالیز قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین تجزیه برای مجموع بی فنیل های چندکلره برحسب توان پرتومیکروویو با 540، 720 و 900 وات به ترتیب63/1±88/83، 44/2±27/89 و 81/0±98/95 درصد بود. میانگین تجزیه برحسب نسبت حلال مورد استفاده به روغن آسکارل به میزان 1:1، 2:1 و 3:1 به ترتیب 26/3±8/53،24/1±04/79 و 69/1±08/95 درصد بودو میانگین تجزیه برحسب عدم استفاده و به کارگیری همزمان پراکساید هیدروژن به میزان 20 درصد و دی اکسید تیتانیوم با نسبت های 05/0، 1/0، 15/0 و 2/0 گرم به ترتیب81/0±47/71، 63/1±28/93، 44/2±08/95،16/2±98/95 و 24/1±87/96 درصد بود.
    نتیجه گیری
    تابش پرتومیکروویو در حضور حلال و اکسید کننده قوی پراکسید هیدروژن و کاتالیزور دی اکسیدتیتا نیوم روی بی فنیل های چندکلره منجر به کاهش میزان این ترکیبات درروغن گردید
    کلیدواژگان: روغن آسکارل، پرتو میکرو ویو، بی فنیل های چندکلره، دی اکسیدتیتانیوم
  • رضا رضایی، الهه ابراهیم پور، امیر الماسی حشیانی صفحه 45
    زمینه و هدف
    کاتاراکت علت عمده کوری و نقص بینایی می باشد. مطالعه حاضر به منظور مقایسه اثرات دو محل برش متفاوت در جراحی کاتاراکت روی علائم تست های خشکی چشم انجام شده است.
    روش کار
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی، 300 بیمار کاندید جراحی فیکوامولسیفیکاسیون وارد مطالعه شدند. بیماران به صورت تصادفی در گروه های برش لیمبال و برش قرنیه شفاف (در قدام قوس عروقی) قرار گرفتند. معاینات کامل چشم پزشکی و آزمون های مرتبط با خشکی چشم برای همه بیماران قبل از جراحی، هفته اول و ماه اول پس از جراحی انجام شد و داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار آماری SPSS و EPI-Info تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    در این مطالعه 149 مرد و 151 زن شرکت داشتند. میانگین علایم، تست ارتفاع مینسک اشکی و زمان شکست لایه اشکی در هفته اول پس از جراحی، در مقایسه با مقادیر قبل از جراحی، در هر دو گروه کاهش یافت و در ماه اول پس از جراحی به مقادیر قبل از جراحی برگشت که این تغییرات عکس تغییرات ایجاد شده در staining قرنیه و ملتحمه، دبری و PEE می باشد. بین نتایج علایم، دبری، staining قرنیه و ملتحمه، تست زمان شکست لایه اشکی و PEE قبل و بعد از جراحی تفاوت آماری معنادار وجود داشت. با در نظر گرفتن محل برش، بین نتایج موارد فوق، به جز TBUT، بین دو گروه ارتباط آماری معنادار وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    جراحی فیکوامولسیفیکاسیون، علایم و تست های خشکی چشم را به طور موقت تغییر می-دهد. به علاوه، محل برش جراحی فیکو، به جز تست TBUT، بر روی سایر تست ها و علایم بیمار تاثیری ندارد.
    کلیدواژگان: خشکی چشم، کاتاراکت، فیکوامولسیفیکاسیون، محل برش
  • مجید رمضانی، سید محمدعلی شریعت زاده، علی اکبر ملکی راد، احمد اکبری، مهدی شریعت زاده صفحه 54
    زمینه و هدف
    دیابت یکی از مهم‎ترین مشکلات بهداشتی جهان محسوب می شود سلول‎های بتا مستعد تخریب توسط رادیکال‎های آزاد هستند. با توجه به مکانیسم‎های حجامت، تاثیر آن بر فاکتورهای بیوشیمیایی و استرس اکسیداتیو هم‎زمان با دارو درمانی مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و
    روش
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی از 30 نفر از افراد دیابتی در دو طیف ابتدایی و انتهایی بیماری مراجعه کننده به مرکز دیابت، 5 میلی لیتر نمونه خون وریدی گرفته شد. این افراد علاوه بر دریافت درمان دارویی متفورمین و گلی بن کلامید پس از یک ماه مورد حجامت قرار گرفته و بعد از یک ماه مورد بررسی قرار گرفتند و نمونه های خون وریدی قبل و بعد از درمان از نظر شاخص‎های دیابت و استرس اکسیداتیو مقایسه شدند. جهت ارزیابی پراکسیداسیون لیپیدی از تیوباربیتوریک اسید، برای اندازه گیری آنتی اکسیدان های تام سرم از روش FRAP و فاکتورهای بیوشیمیایی خونی با کیت‎های پارس آزمون اندازه‎گیری شدند.
    یافته ها: میزان هموگلوبینA1C، قند خون ناشتا، قند خون 2 ساعت پس از ناشتا، تری گلیسیرید، کلسترول، لیپوپروتئین با دانسیته پایین و هم‎چنین لیپوپروتئین با دانسیته بالا نیز افزایش معنی‎داری را نشان داد و اسپارتات ترانسفراز در افراد دیابتیک پس از حجامت کاهش معنی دار را نشان داد(05/0p<).
    نتیجه گیری
    حجامت باعث بهبود فاکتورهای خونی در افراد دیابتیکی می‎شود و پیشنهاد می‎گردد که به عنوان درمان مکمل در افراد دیابتی نوع 2 مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: حجامت، دیابت، استرس اکسیداتیو، پارامترهای بیوشیمیایی خون
  • علیرضا قربانی بیرگانی، پروین عابدی، کوروش زارع، سعید اسدپور صفحه 61
    زمینه و هدف
    پسوریازیس یک بیماری مزمن شایع پوست می باشد که معمولا به صورت لکه های سفید رنگ و نقره ای روی پوست ظاهر می شود. هدف از این مطالعه بررسی اثر داروی بربرین بر روی بیماران پسوریازیس می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به روش کارآزمایی بالینی دوسوکور بر روی 60 بیمار مبتلا به پسوریازیس مراجعه کننده به بیمارستان امام خمینی اهواز از مرداد تا دی 1390 انجام گردید. بیماران به طور تصادفی به دو گروه 30 نفری تقسیم شدند. یک گروه بربرین و گروه دیگر دارونما را به مدت 6 ماه روزانه دو بار در محل ضایعات استفاده کردند. میزان شدت ضایعات بیماران در 7 نوبت از طریق مقیاس Psoriasis Area Scoring Index ارزیابی گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از SPSS و روش های آماری تحلیل واریانس با اندازه گیری های مکرر و مجذور کای استفاده شد.
    یافته ها
    پس از 6 ماه درمان، میزان شدت ضایعات در گروه دریافت کننده کرم بربرین در مقایسه با گروه دارونما کاهش چشم گیری نشان داد. به طوری که میانگین نمره PASI گروه بربرین از 99/3 به 11/2 و در گروه دارونما از 98/3 به 71/3 کاهش یافت. اختلاف میانگین نمره PASI قبل از دریافت تا ماه سوم در بربرین و دارونما معنی دار نبود ولی در طول ماه های چهارم تا ششم معنی دار بود(013/0=p).
    نتیجه گیری
    کرم بربرین در کاهش ضایعات پوستی بیماران پسوریازیس موثرتر از دارونما بود. بنابراین توصیه می شود که از داروهای با پایه گیاهی مثل بربرین در کنار داروهای اصلی بیماران بیشتر استفاده گردد
    کلیدواژگان: بربرین، پسوریازیس، PASI
  • لیلا کرمی، احمد مجد، صدیقه مهرابیان، محمد نبیونی، سعید آیریان، ماندانا صالحی صفحه 68
    زمینه و هدف
    گیاه حرا مشهور به مانگروی خاکستری، متعلق به خانواده اوسنیاسه می باشد که در گذشته برای درمان بیماری های مختلف نظیر زخم معده و پوست به کار می رفته است. در مطالعه حاضر فعالیت های ضد جهشی عصاره های برگ جوان و بالغ گیاه حرا بر روی باکتری جهش یافته سالمونلا تیفی موریم TA100 مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، سوش باکتری برای ژنوتیپ های مورد نظر بررسی شد. برگ ها پس از جمع آوری، خشک و پودر شده و عصاره گیری با اتانول 80 درصد و یا آب با دستگاه سوکسله انجام شد. فعال کننده متابولیکی از کبد هموژنیزه موش نر تهیه گردید و اثرضد جهشی عصاره در حضور ماده جهش زا با استفاده از تست ایمز سنجش شد.
    یافته ها
    تعداد کلونی های جهش یافته در حضور هر دو عصاره آبی و اتانولی با فعال کننده متابولیکی و بدون آن کاهش یافتند. عصاره اتانولی نسبت به عصاره آبی فعالیت ضد جهشی بالاتری را نشان داد. هیچ تفاوتی در حضور مخلوط S9 در بین سنجش ها دیده نشد. بالاترین (71 درصد) و پایین ترین (24درصد) میزان بازدارندگی بر روی باکتری جهش یافته سالمونلا تیفی موریوم به ترتیب در عصاره اتانولی برگ بالغ منطقه بردخون و عصاره آبی برگ جوان عسلویه دیده شد.
    نتیجه گیری
    یافته های مطالعه اخیر پیشنهاد می کند که عصاره برگ گیاه حرا ممکن است حاوی ترکیبات فعال زیستی بوده که موجب ممانعت از جهش در باکتری جهش یافته می شود و احتمالا استرس های زیستی و غیر زیستی می توانند پتانسیل ضد جهشی عصاره های برگ را در بین دو ناحیه تحت تاثیر قرار دهند.
    کلیدواژگان: آزمون ایمز، ضد جهشی، حرا، سالمونلا تیفی موریوم
  • اسماعیل صابرفر، زهرا گودرزی، علی نچفی صفحه 77
    زمینه و هدف
    ویروس آنفلوانزای تایپ A یکی از مهم ترین عوامل ویروسی بیماری های تنفسی است. تغییرات ژنتیکی این ویروس باعث بروزاپیدمی های جدید در سرتاسر دنیا می شود. از این رو وجود یک تکنیک تشخیصی دقیق به منظور تشخیص سریع سویه های در حال گردش ضروری می باشد. این مطالعه با هدف به کارگیری یک روش سریع جهت افتراق ساب تایپ های ویروس آنفلوانزا تایپ A انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی واکنش RT-PCR با استفاده از جفت پرایمر اختصاصی ژن ماتریکس بر روی ساب تایپ های H1N1، H3N2، H5N1 و H9N2ویروس آنفلوانزا انجام شد. سپس محصول PCR تحت تاثیر هضم آنزیمی آنزیم های آندونوکلئاز اختصاصی هر ساب تایپ قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده از واکنش RT-PCR نشان داد که جفت پرایمر مربوط به ژن ماتریکس کاملا اختصاصی بوده و قادر به تکثیر کلیه ساب تایپ های مورد مطالعه می باشد. هم چنین در اثر واکنش هضم آنزیمی بر روی قطعات تکثیر یافته از ژن ماتریکس مربوط به ساب تایپ های مختلف، الگوی های متفاوتی بر اساس طول قطعات(RFLP) به دست آمد.
    نتیجه گیری
    واکنش RT-PCR ویروس آنفلوآنزا به همراه RFLP بر اساس ژن ماتریکس می تواند روش مناسبی جهت شناسایی ساب تایپ های مورد مطالعه ویروس آنفلوانزای تایپ A باشد.
    کلیدواژگان: تشخیص افتراقی، ویروس آنفلونزای تیپA، واکنش زنجیرهای پلی مراز، RFLP
  • زینب مقدمی فرد، جمیله ابوالقاسمی، محسن اسدی لاری، مهدی محمدی، محمود رضا گوهری*، مسعود صالحی صفحه 85
    زمینه و هدف

    عوامل متعددی برای بروز متاستاز وجود دارند که در مطالعات مختلف بررسی و شناخته شده اند اما با این وجود با معلوم بودن این عوامل همیشه نمی توان بروز متاستاز را به طور دقیق پیش بینی نمود. یکی از انواع مدل هایی که برای تحلیل داده های بازگردنده و در نظر گرفتن عدم همگنی بین بیماران به کار می رود، مدل شکنندگی است. هدف این مطالعه کاربرد یک مدل شکنندگی بر داده های سرطان پستان و به دست آوردن عوامل موثر بر متاستاز است.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه بقا، 133 زن مبتلا به سرطان پستان که طی سال های 1384 تا 1386 برای درمان به بیمارستان شهید فیاض بخش تهران مراجعه نمودند مورد بررسی قرار گرفتند. بیماران تا فروردین سال 1390 مورد پی گیری قرار گرفته و آخرین وضعیت آنان ثبت گردید. برای تحلیل داده ها از مدل بقای شکنندگی استفاده شد. توزیع مولفه شکنندگی گاما با میانگین یک و واریانس θ فرض شد واجرای مدل و تحلیل داده ها در نرم افزار R انجام شد.

    یافته ها

    نرخ بقای سه ساله و پنج ساله بدون بیماری برای بیماران، به ترتیب برابر با 78/0 و 72/0 بود. خطر وقوع متاستاز در طول دوره پی گیری حداکثر 43 درصد برآورد گردید. درجه بدخیمی تومور و تعداد گره های درگیر، عامل پیش آگهی دهنده در بروز متاستاز شناخته شدند و واریانس شکنندگی برابر با 27/4 به دست آمد(001/0= p).

    نتیجه گیری

    با توجه به معنی داری واریانس مولفه شکنندگی، بیمارانی که دارای متغیرهای توضیحی یکسانی هستند نیز دارای خطر وقوع متاستاز متفاوتی هستند و ویژگی های فردی و اختصاصی بیماران در بروز متاستاز اثر معنی دار دارد.

    کلیدواژگان: سرطان پستان، متاستاز، مدل بقا، داده های بازگردنده، شکنندگی
  • غلامعلی فتاحی بیات، فاطمه دره، افسانه اخوندزاده صفحه 95
    مقدمه
    سوراخ شدگی حاد معده عارضه نسبتا نادری در دوره نوزادی می باشد که عوامل خطر ساز آن هنوز به درستی شناسایی نشده است. این مقاله گزارش یک مورد سوراخ شدگی حاد معده در نوزاد پره ترم و توجه به عوامل خطرساز آن می باشد.
    مورد: بیمار نوزاد دختر 26 هفته در نوبت چهارم تغذیه به طریق گاواژ بیمار به طور ناگهانی دچار خونریزی گوارشی می شود و تحت جراحی شکم قرار می گیرد که سوراخ شدگی معده در ناحیه دیواره قدامی گزارش می شود عوامل خطرساز در این بیمار می تواند ترکیبی از نارس بودن، وزن پایین هنگام تولد، تهویه با فشار مثبت مداوم از طریق بینی (N-CPAP) و گذاشتن مکرر لوله تغذیه ای باشد.
    نتیجه گیری
    از این گزارش نتیجه می شود در پیش گیری از این عارضه شناخت عوامل خطرساز و تلاش در جهت کاهش یا حذف آنها حائز اهمیت می باشد.
    کلیدواژگان: تهویه کمکی، نوزاد، سوراخ شدگی معده
|
  • Ansarihadipour H, Bahadorivatankhah A(B.Sc), Ziraki S(B.Sc), Saiadi M(B.Sc) Page 1
    Background
    The presence of oxidant agents yields higher levels of free radical reaction products in erythrocyte membrane proteins and serum proteins. The aim of this study is to investigate the oxidative modifications of recombinant human coagulation factor VIII (rHFVIII) by spectrophotometric analysis.
    Materials And Methods
    In this experimental study, rHFVIII was incubated aerobically with vitamin C and ferro ions in metal catalyzed oxidation (MCO) system for 4 to 28 hr. Carbonyl assay was used as an index of protein oxidation. For this purpose, 2,4dinitrophenyl hydrazine (DNPH) was used. Reaction of this reagent with carbonyl groups produces dinitrophenylhydrazone derivatives that their concentration was estimated by spectrophotometry.
    Results
    Carbonyl groups in rHFVIII changed in the presence of vitamin C and ferro ions. Dose-dependent effects of vitamin C showed a decrease in carbonyl groups of rHFVIII whileferro ions increased oxidation and carbonyl group formation in this protein.
    Conclusion
    These findings indicate that changes in carbonyl groups in rHFVIII are related to the generation of reactive oxygen species. Also, antioxidant mechanisms are activated in a dose- and time-dependent manner.
    Keywords: Carbonyl group, Ooxidative stress, Recombinant human coagulation factor VIII
  • Anoushirvani Aa(M.D), Moshfeghi K(M.D), Rafiee M, Bakhshi S(M.D) Page 9
    Background
    Immune thrombocytopenic purpurais an acquired disorder. Conventional treatment of immune thrombocytopenic purpuraincludes prednisolone (1mg/kg/day). Customarily, steroidsareadministered for about 3-6 weeks; however,steroids have several side effects. The aim of this study was to compare theefficacy of two and three-week prednisolone therapy in patients with immune thrombocytopenic purpura
    Materials And Methods
    In this randomized clinical trial, 66 patients with confirmed immune thrombocytopenic purpurawho had referred to KhansariHospital, Arak, were randomly selected and administered prednisolone (1mg/kg/day) for two and three weeks alternatively. Patients’ platelet count and complications associated with the treatment (diabetes and hypertension) were compared.
    Results
    At the end of the treatment course, there was not a significant difference in mean platelet count between the two groups (p=0.748). Side effects in two and three-week protocols were 15.2% and 18.2%, respectively; however, distribution of the complications (side effect) in the two groups was equal (p=0.9).
    Conclusion
    Considering the absence of significant differencesin mean platelet count between the two groups at the end of the two treatment protocols and the higherpercentageof side effects in the patients that had received the three-week prednisolone therapy protocol, it seems that the two-week course of immune thrombocytopenic purpuratreatment is as effective as the three-week protocol.
    Keywords: Prednisolone, Immune thrombocytopenic purpura, Platelet
  • Behzadian F, Goodarzi Z(M.Sc), Saberfar E Page 16
    Background
    Genetic variability of influenza viruses causes new epidemics worldwide annually. Development of a new vaccine for prophylaxis of influenza virus has been amajor objective in recent years. The aim of this study was to construct a recombinant baculoviruscapable of expressing the two surficial antigenic glycoproteins, hemagglutininand neuraminidase, as well as matrix proteinsof swine influenza (H1N1) simultaneously and independently.
    Materials And Methods
    In this experimental study, first, a triplet cassette providing simultaneous and independent expression of target proteins was designed and subjected to synthesis. It was then cloned into pFastBac1 donor plasmid. Competent E.ColiDH10Bac cells were transformed by donor clone and the recombinant bacmids were produced following homologous transposition. This construction was verified by PCR and then transfected into Sf9 insect cells to package new recombinant baculoviruses.
    Results
    Restriction map of pFastBacI HNM1 donor plasmid confirmed the fidelity of the clone. The results of PCR done on the recombinant bacmidas template indicated that a proper homologous recombination has occurred between pFastBacI HNM1 donor plasmid and the bacmid in E.ColiDH10Bac host cells. Protein analysis of the infected Sf9 cells showed that all target proteins were efficiently expressed at the same time.
    Conclusion
    The recombinant baculovirus constructed in this studypossesses proper characteristics to produce swine influenza virus-like particles in Sf9 cells.
    Keywords: Baculovirus, H1N1 subtype, Influenza Avirus, Virus, like particle
  • Bayati A(M.Sc), Shamsi M(M.Sc), Mohammadi E(B.Sc) Page 26
    Background
    Inmedical practice, learning the correct method of CPR and its practice and continuous training are of great importance. The aim of this study was to determine the effects of mental practice on learning basic CPR operations in undergraduate anesthesiology students studying at Arak University of Medical Sciences.
    Materials And Methods
    This educational trial was carried out on 46 anesthesiology students at Arak University of Medical Sciences that were divided into intervention (mental and practical training) and control (practice alone)groups. Then they were assessed through accuracy and speed checklist designed by two instructors blind to the presence of training. Data were analyzed by t-test and Chi-square using SPSS software.
    Results
    The mean scores of speed in intervention and control groups were 2.50.26 and 3.160.33, respectively, which showed a significant difference (p=0.001). The mean scores of the accuracy of students’ performance in case and control groups were 4.330.7 and 3.40.62, respectively, which indicated asignificant difference between them (p=0.001). Theopinions of the students in the mental practice group (90%) suggested the positive effects of mental practice on their performance.
    Conclusion
    This study showed that mental practice increases students’ performance. Hence, for achieving better results in clinical practice, the application of both physical and mental exercisesby the teachers is suggested.
    Keywords: Basic CPR operations, Mental practice, Student
  • Tajik R(M.Sc), Asilian Mohabadi H*, Khavanin A, Jonidijafari A, Solimanian A(M.Sc) Page 35
    Background
    Poly chlorinated biphenyls (PBCs) are the group of organic chemical materials that have a great chemical stability. These compounds are hazardous pollutants which pose various occupational and environmental problems. This study was conducted to determine the effect of microwave rays, hydrogen peroxide, Tio2 catalyst, and ethanol on the decomposition of PBCs.
    Materials And Methods
    In this experimental study, a vessel reactor (250ml volume)that was connected with a tube connector to thecondensor system was used. A microwave oven with a fixed frequency of 2450 MHZ was used to provide microwave irradiation and ray powers used at 540, 720 and 900w. pH and temperature of the samples were continuously monitored and the experiments were repeated three times. Askarel oils were analyzed by GC-ECD.
    Results
    The mean of total PCBS degradation at 540, 720, and 900w was 83.88±1.63, 89.27±2.44, and 95.98±0.81%, respectively. The mean of total PCBS degradation in terms of ratio to solvent with oil transformer in 1:1, 2:1, and 3:1 was 53.8±3.26, 79.04±1.24, and 95.08±1.69%, respectively. The mean of total PCBS degradation in terms of not using H2o2/Tio2 and using H2O2 (20%) and 0.05, 0.1, 0.15, and 0.2 g of Tio2 concurrently was 71.47±0.81, 87.9±2.16, 89.48±1.69, 91.7±1.24, and 93.07±3.09 %, respectively.
    Conclusion
    Using microwave irradiation in the presence of H2O2 oxidant and Tio2 catalyst leads to the reduction of PCBS.
  • Rezaei R(M.D), Ebrahimpoor E(M.D), Almasi, Hashiani A(M.Sc) Page 45
    Background
    Cataract is the leading cause of blindness and visual impairment. This study was performed to compare effects of two different incision types in cataract surgery on dry eye symptoms and diagnostic test values.
    Materials And Methods
    In this clinical trial, 300 patients with cataract requiring phacoemulsification were studied. The patients were randomly divided into two operative method groups: limbal and clear corneal (anterior to the vascular arcade) incision. A complete set of ophthalmic examinations and tear related tests were done for all of the patients before surgery and one week and one month after surgery. The collected data were analyzed using SPSS and EPI-Info softwares.
    Results
    Overall, 149 men and 151 women were enrolled in this study. On the first postoperative week, the means of symptoms, and TBUT and TMH values in both groups significantly decreased compared with the preoperative values. These values returned to the preoperative levels one month postoperatively which werein contrast to the changes of debri, PEE, corneal and conjnnctival staining. There were statistically significant differences between the results of pre- and post-operative symptoms, PEE, debri, TBUT, conjunctival and corneal staining. Except for TBUT, the results of these tests were not statistically different according to incision location.
    Conclusion
    Phacoemulsification cataract surgery affects dry eye symptoms and diagnostic test values. In addition, except for TBUT, the location of incision had no effect on other test results and symptoms.
    Keywords: Dry eye, cataract, phacoemulsification, incision location
  • Ramazani M(M.D), Shariatzadeh Sma*, Changizi Ashtiyani S, Maleki Rad Aa, Akbari A(M.D), Shariatzadeh Sm(M.Sc) Page 54
    Background
    Diabetes mellitus is one of the most important health problems in the world. B-cells are susceptible to damage by free radicals. Noticing the mechanism of cupping, this study was carried out to evaluate the effect of cupping together with drug therapy on biochemical factors and oxidative stress.
    Materials And Methods
    In this clinical trial, 5ml of intravenous blood was obtained from diabetic patients in beginning and late stages of this disease who referred to a diabetes center. In addition to receiving metformin and glibenclamide, the patients underwent cupping after one month and were analyzed one month later. Blood samples obtained one month before and after the treatment were compared in terms of diabetes and oxidative stress indicators. To evaluate lipid peroxidation, TBA method was used and FRAPS method was employed to measure total serum antioxidants and blood factors by Pars Azmon kit.
    Results
    Hemoglobin A1C, fasting blood sugar, blood sugar 2 hours after fasting, triglycerides, cholesterol, and low-density lipoprotein as well as high-density lipoprotein showed significant increases. Aspartate transferase in diabetic patients significantly decreased after phlebotomy (p<0.05).
    Conclusion
    Cupping improves blood factors in diabetic patients and it is recommended to be used as a complementary treatment in patients with diabetes type II.
  • Ghorbani Birgani A(M.Sc), Abedi P, Zare K(M.Sc), Asadpoor S(M.Sc) Page 61
    Background
    Psoriasis is a common chronic skin disease which usually appears as white and silvery spots on the skin. The purpose of this study is to investigate the effect of berberine on patients with psoriasis.
    Materials And Methods
    This double-blind clinical trial was conducted on 60 psoriasis patients who referred to Imam Khomeini Hospital, Ahvoaz, between July and December 2011. The patients were randomly divided into two equal groups that applied berberine and placebo to the treatment of their lesions twice a day. Lesions severity rate in the patients was assessed 7 times using a Psoriasis Area Severity Index (PASI). Data were analyzed by ANOVA with repeated measurements and Chi-square using SPSS software.
    Results
    After 6 months, severity of lesions showed a significant decrease in the group receiving the berberine cream compared with the placebo group so that the mean PASI score of the group receiving berberine decreased from 3.99 to 2.11 while in the placebo group this decreased from 3.98 to 3.71. Mean difference in PASI score was not significant before receiving the treatment till the third month in berberine and placebo groups, but in the fourth to sixth months it was statistically significant (p=0.013).
    Conclusion
    Berberine cream was more effective than the placebo in reduction of skin lesions of psoriasis patients. Therefore, it is recommended that plant-based drugs, like berberine, be used more besides the main medications of patients.
    Keywords: Berberine, psoriasis, PASI
  • Karami L, Majd A, Mehrabian S, Nabiuni M, Irian S, Salehi M Page 68
    Background
    Avicennia marina (Forssk.) Vireh. or gray mangrove tree, belonging to the family Avicenniaceae, has long been used as a remedy to treat ulcers and skin diseases. In the present study, the antimutagenic activities of young and mature leaf extracts of Avicennia marina against the mutated bacterium Salmonella typhimurium TA100 were investigated.
    Materials And Methods
    In this experimental study, the bacterial strain was checked for the intended genotypes. Leaves were isolated, dried, and chopped finely using a blender and they were extracted with 80% ethanol or water using a Soxhlet extractor. Metabolic activation was prepared from male rat homogenized liver. Antimutagenic effect of the extracts was tested using Ames test in the presence of a mutagen.
    Results
    The number of mutant colonies decreased in the presence of both ethanol and water extracts with (+S9) and without (-S9) metabolic activation. The ethanolic extract exhibited a higher antimutagenic activity than the water extract. There were no inter-assay differences in the presence and absence of the S9 mixture. The highest (71%) and the lowest (24%) inhibition rates of Salmonella typhimurium TA100 bacterial growth were observed with the ethanolic extract of mature leaves from Bordekhon region and the aqueous extract of young leaves from Assaluyeh region, respectively.
    Conclusion
    The findings of the present study suggest that Avicennia marina (Forssk) Vireh. leaf extracts may contain bioactive compounds that can inhibit mutation, and that biotic and/or abiotic stress might have an effect on the antimutagenic potential of these leaf extracts in the two regions.
    Keywords: Ames test, antimutagenic, Avicennia marina, Salmonella typhimurium
  • Goodarzi Z(M.Sc), Najafi A(M.Sc), Saberfar E Page 77
    Background
    Influenza type A virus is one of the most important viral agents in human respiratory diseases. The genetic variability of the influenza viruses leads to the incidence of new epidemics worldwide. Hence, there is a growing need for rapid and effective new methods capable of detection and differentiation of influenza virus circulating strains. This study was done to develop a method for rapid differentiation of the subtypes of influenza type A virus.
    Materials And Methods
    In this experimental study, reverse-transcription and polymerase chain reaction (RT-PCR) were performed using a primer set based on M gene of H1N1, H3N2, H5N1, and H9N2 influenza subtypes. Then the amplified fragments were subjected to digestion using subtype specific restriction endonuclease enzymes.
    Results
    The results of PCR reaction showed that the primer pair of the M gene was specific and capable of amplifying all influenza subtypes understudy. Also, different restriction fragment length polymorphism patterns (RFLP) were generated using enzyme digestion reaction on the amplified segment of M gene.
    Conclusion
    RT-PCR and RFLP analysis of the M gene can be employed as a useful method for differentiating influenza virus subtypes.
    Keywords: Differential diagnosis_influenza type A virus_polymerase chain reaction_RFLP
  • Moghadami Fard Z(M.Sc), Abolghasemi J(M.Sc), Asadi, Lari M, Mohammadi M, Gohari Mr, Salehi M Page 85
    Background

    There are various factors effective in the appearance of metastasis that have been surveyed and recognized in different studies. However, the appearance of metastasis by determination of these factors cannot be predicted. One of the models used for the analysis of recurrent data and consideration of heterogeneity between patients is frailty model.

    Materials And Methods

    In this survival study, 133 women with breast cancer were treated in Fayazbakhsh Hospital, Tehran, during 2005-2007. All patients were followed until April 2011. Frailty model was employed for the analysis of data and gamma frailty distribution was assumed with the average one and Ө variance. All statistical methods were run in R software.

    Results

    Disease-free survival rates for 3 and 5 years were 0.78 and 0.72, respectively. During the follow-up period, the risk of metastasis was estimated to be 43%. Two factors were identified as the prognostic factors in the appearance of metastasis: tumor malignancy grade and the number of positive lymph nodes. Frailty variance was 4.27 (P=0.001).

    Conclusion

    The significant variance of frailty component in the model indicates that patients who have identical explanatory variables face different levels of risk experiencing metastasis. Also, specific characteristics of the patients are important in the incidence of metastasis.

    Keywords: Breast cancer, metastasis, survival model, recurrent events, frailty
  • Fatahi, Bayat Gh(M.D), Dore F(M.D), Akhond, Zade A(M.D) Page 95
    Background
    Gastric perforation is a rare occurrence in newborns with unknown etiology and risk factors. This study reports a case of acute gastric perforation in a preterm neonate and its risk factors. Case: The patient was a preterm neonate (26 weeks) with NG tube feeding with GI bleeding. The patient underwent abdominal surgery and gastric perforation in the anterior wall was reported. The risk factors for gastric perforation in this neonate were probably prematurity, low birth-weight, N-CPAP, and frequent insertion of NG tube.
    Conclusion
    It can be concluded from this study that identification of risk factors and reducing or eliminating them are vital to the prevention of this complication.
    Keywords: Assisted ventilation, Neonate, Perforation