فهرست مطالب

Reproductive BioMedicine - Volume:10 Issue: 6, Nov 2012

International Journal of Reproductive BioMedicine
Volume:10 Issue: 6, Nov 2012

  • تاریخ انتشار: 1391/10/01
  • تعداد عناوین: 15
|
  • مقاله مروری
  • فاطمه نجات بخش*، اسماعیل ناظم، اشرف الدین گوشه گیر، محمد مهدی اصفهانی، علیرضا نیکبخت نصرآبادی، مرضیه بیگم سیاهپوش صفحات 511-516
    مقدمه
    ناباروری مردان 50-30% از کل علل ناباروری زوجین را شامل می شود. طب سنتی ایران، اهمیت تغذیه در پیشگیری و درمان ناباروری مردان را بیان کرده است. بسیاری از طبیبان طب سنتی ایران ویژگی های غذاهای اختصاصی لازم برای پیشگیری و درمان ناباروری مردان را توضیح داده اند.
    هدف
    هدف از این مطالعه، استخراج قواعد و دستورات غذایی بیان شده توسط طبیبان طب سنتی ایران برای پیشگیری و درمان ناباروری مردان و نیز ارائه لیستی از غذاهای توصیه شده برای درمان این مشکل است که در منابع اصلی طب سنتی ایران در سال های 815 تا 1901 میلادی بیان شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مروری، ابتدا اطلاعات اختصاصی مرتبط با موضوع از منابع اصلی طب سنتی ایران استخراج و سپس اطلاعات جمع آوری شده با روش آنالیز محتوای استقرائی، آنالیز شد.
    نتایج
    تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که غذاهای افزاینده عملکرد جنسی باید سه ویژگی داشته باشند که عبارتند از: گرم بودن طبیعت، داشتن غذائیت زیاد و نفاخ بودن. که دو ویژگی شامل گرم بودن و داشتن غذائیت زیاد برای افزایش کمیت و کیفیت منی لازم هستند. در صورتی که یک ماده غذایی یکی از این ویژگی ها را داشته باشد، باید همراه ماده غذایی دیگری که ویژگی دوم را دارا است مصرف شود. ویژگی سوم یعنی نفاخ بودن برای تکمیل عملکرد جنسی یعنی ایجاد نعوظ لازم است. همچنین در این بررسی لیست بلندی از غذاهای افزایش دهنده کمیت و کیفیت منی به دست آمد.
    نتیجه گیری
    تجویز غذاهای افزاینده عملکرد جنسی و غذاهای افزایش دهنده کمیت و کیفیت منی، در مراکز درمانی به بیمارانی که از ناباروری با منشا مردانه رنج می برند، می تواند به درمان این بیماران کمک شایانی کند.
    کلیدواژگان: طب سنتی ایرانی، تغذیه، اختلال عملکرد جنسی، ناباروری مردان
  • مقاله اصیل
  • علی سیروس، حسن صلحی*، مهدی عزیزآبادی فراهانی، حمیدرضا خدامی ویشته، داود گودرزی، قاسم مسیبی، حامد محمدیان صفحات 517-522
    مقدمه
    نظر به اطلاعات اندک در مورد تغییرات احتمالی حجم بیضه در مصرف کنندگان مواد مخدر، این مطالعه به منظور مقایسه حجم بیضه بین افراد سالم و مصرف کنندگان تریاک انجام شد.
    هدف
    مقایسه حجم بیضه در افراد سالم و مصرف کنندگان تریاک.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مورد- شاهدی بر روی 100 نفر مرد مصرف کننده تریاک به عنوان گروه مورد و 100 نفر مرد سالم به عنوان گروه شاهد در سال 1389 انجام شد. چک لیستی حاوی سوالاتی در مورد سن، قد، وزن، میزان مصرف روزانه سیگار، طول مدت مصرف سیگار در تمام شرکت کنندگان و متوسط مصرف روزانه تریاک (گرم) و مدت زمان استفاده از آن (سال) در گروه مورد تکمیل گردید. سپس ابعاد هر بیضه در تمام افراد توسط یک نفر و با استفاده از کالیپر اندازه گیری و در نهایت میانگین حجم بیضه های راست و چپ در دو گروه با هم مقایسه شد.
    نتایج
    میانگین حجم بیضه ها در گروه مورد به میزان معنی داری کمتر از گروه شاهد بود (به ترتیب 2/2±11/2و 2/7±25/1 سانتیمتر مکعب، 0/001>p). نتایج آنالیز ANCOVA نشان داد که حتی با حذف اثر سیگار، حجم بیضه ها در مصرف کنندگان تریاک پایین تر است (0/884=R2، 0/001>p). همچنین در گروه مورد، همبستگی معکوس بین حجم بیضه ها و سن (404/0-=r، 0/001>p)، میزان مصرف روزانه تریاک (r=-0/207, p=0.039) و مدت زمان مصرف تریاک (0/421-=r، 0/001>p) وجود داشت.
    نتیجه گیری
    یافته های مطالعه حاضر نشان دادند که حجم بیضه ها در مردان مصرف کننده تریاک پایین تر از افراد سالم است. از این رو توصیه می شود مطالعات آتی در این زمینه به تغییرات بافت شناسی در بیضه ها به دلیل مصرف تریاک بپردازند.
    کلیدواژگان: حجم بیضه، سیستم تناسلی مردان، تریاک، سیگار
  • آرش داودی*، علیرضا ترنگ، سیداحمد آل یاسین، عبدالرضا صالحی، رامین صیقلانی، فریده طهمورسی صفحات 523-530
    مقدمه
    DNA جنینی در پلاسما و سرم مادری به عنوان یک ماده مفید برای تعیین جنسیت جنین قبل از تولد در طول سنین اولیه حاملگی نشان داده شده است. اکنون روش های غیرتهاجمی تشخیص پیش از تولد از هفته هشتم بارداری، با آزمایش نمونه خون مادری امکان پذیر است.
    هدف
    هدف از این مطالعه مقایسه دو روش استخراج DNA از پلاسمای مادری و به کارگیری آن در تست های کلینیکی روتین جهت تعیین جنسیت جنین با استفاده از روش غیرتهاجمی است.
    مواد و روش ها
    نمونه های خون مادری از 40 گاو آبستن که در طی هفته های 8 تا 38 بارداری بودند جمع آوری شد. DNA الگو از 350 میکرولیتر پلاسمای مادری با استفاده از دو روش نمکی و فنل-کلروفرم استخراج گردید. جذب در A260 و خلوص A260/A280) DNA) استخراج شده بوسیله اسپکتروفتومتر تعیین شد. سه میکرولیتر DNA استخراج شده بوسیله روش فنل-کلروفرم بعنوان DNA الگو مورد استفاده قرار گرفت. واکنش PCR برای تکثیر قطعات کروموزومی X و Y ژن های آمیلوژنین، TSPY و BC1.2 بهینه و تنظیم شد.
    نتایج
    تفاوت بین میانگین جذب DNA استخراج شده بوسیله روش های فنل کلروفرم و نمکی در A260 معنی دار نبود (0/05
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که روش فنل کلروفرم روشی ساده و موثر برای جداسازی و تفکیک DNA جنینی از پلاسمای مادری است.
    کلیدواژگان: استخراج DNA، پلاسمای مادری، جنین، تعیین جنسیت، غیر تهاجمی
  • فریبا سیدالشهدایی*، فرناز زند وکیلی، شعله شاه غیبی صفحات 531-536
    مقدمه
    عدم تخمک گذاری شایع ترین علت نازایی است. اولین قدم در درمان خوراکی این بیماران، کلومیفن سیترات می باشد. تاموکسیفن دیگر داروی آنتی-استروژن می باشد که در تحریک تخمک گذاری مورد استفاده قرار می گیرد. بسیاری از بیماران نسبت به این داروها مقاوم می باشند. لذا داروهای دیگری مانند مهارکننده های آروماتاز مورد استفاده قرار می گیرند.
    هدف
    این مطالعه با هدف مقایسه تاثیر سه داروی کلومیفن، تاموکسیفن و لتروزول بر نتایج تحریک تخمک گذاری در زنان نابارور مبتلا به عدم تخمک-گذاری بدون سندرم تخمدان پلی کیستیک انجام شد.
    مواد و روش ها
    150 زن نابارور با نازایی اولیه به علت عدم تخمک گذاری بدون علائم تخمدان پلی کیستیک به طور تصادفی به سه گروه تقسیم شدند. گروه A، mg 50 تا حداکثر mg 150 کلومیفن، گروه B، mg 10 تا حداکثر mg 30 تاموکسیفن و گروه C، mg 2/5 تا حداکثر mg 5/7 لتروزول به مدت 5 روز تا زمان تخمک گذاری دریافت نمودند. در صورت عدم بروز تخمک گذاری با 5 روز درمان، دارو به مدت 7 روز ادامه داده شد. در صورت حصول بارداری، یا عدم تخمک گذاری با درمان با حداکثر دوز تا 7روز (مقاومت به درمان) و یا عدم بارداری پس از شش ماه درمان (شکست درمان)، درمان قطع گردید. در نهایت تعداد فولیکول های رسیده، ضخامت آندومتر، میزان بارداری، میزان حاملگی چند قلویی، تولد زنده و سقط در این بیماران اندازه گیری شد.
    نتایج
    میزان تخمک گذاری درکل 60 نفر (73/4%) بوده است که در سه گروه یکسان می باشد. تعداد موارد بارداری درگروه کلومیفن 32 نفر (64%)، در گروه تاموکسیفن 20 نفر (40%) و در گروه لتروزول 25 نفر (50%) بوده است. میزان تولد زنده درگروه کلومیفن 20 نفر (50%) بوده است. تفاوت میزان بارداری در گروه کلومیفن با دو گروه دیگر ازنظر آماری معنی دار می باشد. سقط در گروه کلومیفن10 مورد (20%) در گروه تاموکسیفن 3 مورد (6%) ودر گروه لتروزول 4 مورد (8%) بوده است. تفاوت میزان سقط نیزدر گروه کلومیفن با دوگروه دیگر معنی دار می باشد. یک بارداری دوقلو با کلومیفن و یک مورد با تاموکسیفن اتفاق افتاد. اما تمام بارداری هابا لتروزول تک قلو بودند.
    نتیجه گیری
    به علت میزان بالای بارداری باکلومیفن نسبت به تاموکسیفن و لتروزول، کلومیفن کماکان موثرترین دارو در تحریک تخمک گذاری در زنان نابارور مبتلا به عدم تخمک گذاری است. هر چند که در مقایسه با تاموکسیفن و لتروزول، بارداری های حاصل از مصرف کلومیفن با میزان بالاتری ازسقط همراه است.
    کلیدواژگان: نازایی، عدم تخمک گذاری، سندروم تخمدان پلی کیستیک، تحریک تخمک گذاری، کلومیفن، تاموکسیفن، لتروزول
  • پیام ساسان نژاد، علی ملت اردکانی، آرش ولایتی، علی شعیبی، مرتضی سعیدی، محسن فروغی پور، محمودرضا آذرپژوه* صفحات 537-542
    مقدمه
    بانوان مسلمان تمایل دارند تا با مصرف کوتاه مدت قرص های ضد بارداری در رمضان، ماه روزه داری مسلمانان، دوره قاعدگی خود را به تاخیر بیندازند. به تازگی مواردی از سکته مغزی به خصوص ترومبوز سینوس وریدی در ماه رمضان گزارش شده است.
    هدف
    در این مطالعه بروز ترومبوز سینوس وریدی و ارتباط آن با ماه رمضان را بررسی گردید.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه کوهورت که از اکتبر 2006 تا اکتبر 2009 انجام شد، 4 دوره رمضان پیاپی بررسی گردید. همه بیماران با تشخیص قطعی ترومبوز سینوس وریدی مغز که به بخش مغز و اعصاب بیمارستان قائم مشهد ایران در این چهار دوره ارجاع داده شده بودند، وارد این مطالعه شدند.
    نتایج
    در طول این مطالعه، 70 بیمار با ترومبوز سینوس وریدی مغز (11 مورد مرد و 59 مورد زن) جمع آوری گردیدند. 25 بیمار حین ماه های رمضان بستری شدند که در مقایسه با 32 ماه دیگر به طور معنی داری بیشتر بود (7-10×1/9=p). فراوانی بیشتر زنان در بین بیماران ترومبوز سینوس وریدی مغز(6 برابر بیشتر) منجر به بررسی ریسک فاکتورهای احتمالی گردید که در این بین مصرف کوتاه مدت قرص های ضدبارداری به عنوان یک ریسک فاکتور عمده آشکار گردید (0/00071=p).
    نتیجه گیری
    بروز بیشتر ترومبوز سینوس وریدی مغز در خانم ها در ماه رمضان مطرح کننده وجود ریسک فاکتوری مشخص در این گروه است. مطالعه ما نشان داد که مصرف کوتاه مدت قرص های ضد بارداری می تواند یک ریسک فاکتور عمده جهت ترومبوز سینوس وریدی مغز باشد.
    کلیدواژگان: ترومبوز سینوس وریدی، قرص های خوراکی ضدبارداری، قاعدگی، رمضان
  • مریم افتخار، محمد علی خلیلی، الهام رحمانی* صفحات 543-548
    مقدمه
    سال های بسیاری است که کوریونیک گنادوتروپین انسانی (HCG) به عنوان جایگزین هورمون LH در میانه سیکل قاعدگی استفاده می شود. در سال های اخیر کوریونیک گنادوتروپین انسانی نوترکیب (rHCG) با استفاده از تکنیک نوترکیبیDNA قابل دسترس می باشد.
    هدف
    این مطالعه با هدف مقایسه rHCG با فرم ادراری کوریونیک گنادوتروپین انسانی (uHCG) برای آزادسازی تخمک و القای بلوغ نهایی اووسیت در سیکل های با فن آوری کمک باروری (ART) انجام شده است.
    مواد و روش ها
    200 بیمار کاندید ICSI، به طور اتفاقی به دو گروه تقسیم شدند. در گروه اول (rHCG)، تزریق 250 میکروگرم rHCG برای بلوغ نهایی اووسیت و در گروه دوم (uHCG)، تزریق 10000 واحد uHCG انجام گردید.
    نتایج
    تفاوت معنی داری از نظر میزان بلوغ اووسیت و میزان باروری در بین دو گروه مشاهده نگردید. (58/58% در گروه rHCG در مقابل 60/58% در گروه uHCG، p=0.666). میزان حاملگی بالینی به ازای سیکل در دو گروه نیز مشابه به دست آمد. (34% در گروه rHCG در مقابل 39% در گروه uHCG، p=0.310)
    نتیجه گیری
    اطلاعات ما نشان می دهد که تزریق 250 میکروگرم از rHCG با تزریق عضلانی 10000 واحد uHCG تاثیر یکسانی دارد. ما تزریق rHCG را در مقایسه با uHCG برای بلوغ نهایی اووسیت در سیکل های ART به دلیل تزریق راحت تر برای بیماران پیشنهاد می کنیم.
    کلیدواژگان: کوریونیک گنادوتروپین انسانی نوترکیب، کوریونیک گنادوتروپین انسانی ادراری، تکنیک فن آوری کمک باروری، تخمک گذاری، بلوغ نهایی اووسیت
  • سارا مسیحی*، ذ مژگان براتی، جواد مرفوع، زهرا اسکندری صفحات 549-554
    مقدمه
    ناهنجاری های دستگاه عصبی مرکزی، دومین گروه ناهنجاری شایع مادرزادی پس از بیماری های مادرزادی قلبی هستند. این ناهنجاری ها همراه با مورتالیتی و موربیدیتی های متعددی ظاهر می شوند که این امر اهمیت پیشگیری و شناسایی زودهنگام آن ها را مطرح می سازد.
    هدف
    هدف از این مطالعه تشخیص زودرسNTD در سه ماهه اول و مقایسه آن با سه ماهه دوم حاملگی جهت کاهش عوارض ناشی از ختم حاملگی های دیر هنگام و کاهش هزینه های ناشی از آن بود.
    مواد و روش ها
    1074 بیمار مراجعه کننده به بیمارستان امام خمینی اهوازدر این مطالعه tran-sectional مورد بررسی قرار گرفتند. ابتدا برای بیماران در سه ماهه اول بارداری]در هفته 11 تا 13 (+6 روز) حاملگی[سونوگرافی غربالگری انجام شد. سپس در سه ماهه دوم (بین هفته های 18 تا 20 حاملگی) از نظر آنومالی های جنینی بررسی می شدند و مجددا بعد از تولد نیز چک شدند. در تعدادی از بیماران (125 بیمار) به علت مطرح شدن IT) Intracranial Translucency)در مقالات جدید، نیز اندازه گیری گردید وجود داشت.
    نتایج
    از بین 1074 بیمار، یک مورد بیمار با جنین آننسفال داشتیم که در سه ماهه اول تشخیص داده شد؛ در سه ماهه دوم، یک مورد مننلگو میلوسل تشخیص داده شد که پس از رجوع به سونوگرافی سه ماهه اول این بیمار،IT مشاهد نگردید. در 125 بیمار IT اندازه گیری شده، نرمال بود و سونوگرافی سه ماهه دوم طبیعی داشتند.
    نتیجه گیری
    باید توجه داشت که تشخیص NTD در سه ماهه دوم حاملگی با قاطعیت بیشتری امکان پذیر است و توصیه می شود که در بیماران پرخطر، سونوگرافی سه ماهه دوم به صورت واژینال و در سن حاملگی پایین (هفته های 14 تا 16 حاملگی) انجام شود.
    کلیدواژگان: NTD (نقص لوله عصبی)، IT (Intracranial Translucensy)، آننسفال، مننگومیلوسل
  • پروین، دخت بیات، محمدرضا دارابی، علی قنبری، سارا امیری*، پردیس سهولی صفحات 555-560
    مقدمه
    افراد جامعه بدون انکار در معرض روزافزون امواج الکترومغناطیسی قرار دارند که این مساله باعث افزایش توجه پیرامون آثار احتمالی این امواج بر سلامت شده است.
    هدف
    هدف از این مطالعه بررسی اثرات احتمالی فرکانس های بسیار پایین میدان های الکترومغناطیس (50 هرتز) بر روی تعداد و کیفیت بلاستوسیست های موش می باشد.
    مواد و روش ها
    در این بررسی، 66 موش ماده باردار نژاد NMARI به دو گروه شاهد و مورد آزمایش تقسیم شدند. گروه مورد آزمایش در معرض میدان الکترومغناطیسی تولیدشده توسط سیم پیچ با فرکانس 50 هرتز و شدت 3-10×6 تسلا قرار داده شدند. سپس جنین های سه روزه با شستشوی شاخ رحم و لوله های رحمی جمع آوری شدند. سلول های تروفو اکتوردم و توده سلولی داخلی ارز بلاستوسیست ها با استفاده از روش رنگ آمیزی افتراقی هسته با مقداری تغییرات انجام شد. علاوه بر این تعداد کل بلاستوسیست های به دست آمده نیز در هر گروه محاسبه شد.
    نتایج
    هیچ گونه تغییر معنی داری در تعداد کل بلاستوسیست های گروه مورد آزمایش (1/64±6/64) و گروه شاهد (1/59±8/22) ایجاد نشده بود. در گروه مورد آزمایش کاهش معنی داری در تعداد کل سلول های بلاستوسیست (0/000= p)، تعداد سلول های توده سلولی داخلی(0/000= p) و تعداد سلول های تروفواکتودرم (0/001= p) مشاهده شد؛ حال آن که نسبت تعداد سلول های توده سلولی داخلی به تعداد سلول های تروفواکتودرم افزایش یافته بود (0/002= p).
    نتیجه گیری
    این نتایج بیانگر این موضوع هستند که فرکانس های بسیار پایین میدان های الکترو مغناطیس می توانند روی ساختار و ترکیب بلاستوسیست اثر بگذارند اما قادر به ایجاد تغییر در حجم کلی بلاستوسیست نمی باشند.
    کلیدواژگان: بلاستوسیست، موش، میدان الکترومغناطیس
  • نیره خادم، محمد ابراهیم رحمانی، علیرضا سنایی*، ملیحه عافیت صفحات 561-566
    مقدمه
    از آنجائی که مسئله زایمان زودرس جزء مشکلات مهم در رشته زنان و زایمان می باشد لذا شناخت عوامل مستعد کننده آن ضروری است. بیماری پریودنتال، یک بیماری عفونی است و عفونت جزء فاکتورهای خطر برای زایمان زودرس می باشد. با توجه به مکانسیم های مطرح شده برای زایمان زودرس و این که برخی از مدیاتورهای دخیل در این روند در بیماری پریودنتال سنتز می شوند، جدیدا بیماری های لثه وپریودنتال به عنوان یک فاکتور مستعد کننده زایمان زودرس در حال بررسی می باشند.
    هدف
    هدف از این مطالعه تعیین ارتباط بین زایمان زودرس و وزن کم هنگام تولد با بیماری های پریودونتال در جهت بهبود سلامت مادران و کودکان بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مورد-شاهدی بر روی 70 خانم باردار مراجعه کننده به بیمارستان امام رضا (ع) مشهد با میانگین سنی 25 سال انجام شد که از این تعداد 35 نفر مورد (خانم هایی که زایمان زودرس با سن حاملگی کمتراز 37 هفته و وزن نوزاد کمتر از 2500 گرم داشتند) و 35 نفر شاهد (خانم هایی که زایمان ترم با سن حاملگی بالاتر از 37 هفته و وزن نوزاد بیشتر از 2500 گرم داشتند) بودند. در معاینه انجام شده شاخص های خونریزی از لثه، عمق پروبینگ، شاخص شدت و وسعت بیماری پریودنتال و شاخص پلاک دندانی با استفاده از آینه و پروب پریودنتال استاندارد ویلیامز مورد بررسی قرار گرفت.
    نتایج
    بین میانگین عمق پروبینگ، میانگین شاخص خونریزی، شاخص شدت و وسعت بیماری پریودنتال و شاخص پلاک دندانی در گروه های مورد و شاهد، اختلاف معنی داری یافت شد. اختلاف معنی داری در شغل، سن، تحصیلات شغل و تحصیلات همسر وجود نداشت و نیز اختلافی بین مراجعه ماهانه بیمار و تعداد حاملگی بیمار وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    بیماری لثه و پریودنتال می تواند یک فاکتور خطر برای زایمان زودرس باشد.
    کلیدواژگان: بیماری لثه، زایمان زودرس، وزن کم هنگام تولد، ژنژیویت، پریودنتیت
  • Mustafa Kara *، Turgut Aydin، Nurettin Turktekin، Karacavus S صفحات 567-570
    مقدمه
    آخرین مطالعات نشان داده است که صدمه موضعی اندومتر یک روش مفید در بهبود موفقیت نتایج IVF-ICSI است.
    هدف
    آیا صدمه موضعی آندومتر به وسیله pipelle، می تواند باعث بهبود میزان لانه گزینی، cleavage rate، و نتیجه حاملگی در بیماران تحت درمان IVF-ICSI با سابقه IVF failure شود؟
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی گذشته نگر یک بیوپسی اندومتر در روز 21 درمان در 41 بیمار انجام شد. گروه کنترل را 42 زن تشکیل دادند.
    نتایج
    شیوع لانه گزینی در گروه مداخله 22/5% و در گروه کنترل 10/5% بود. اختلاف این دو از نظر آماری معنی دار بود (0/01=p). درصد حاملگی در گروه مداخله 43/9% و در گروه کنترل 21/4% بود (0/03=p).
    نتیجه گیری
    صدمه موضعی آندومتر در سیکلی که انتقال جنین ضورت نمی گیرد می تواند منجر به بهبود درصد لانه گزینی و حاملگی در سیکل IVF-ICSI بعدی در بیماران با سابقه شکست IVF شود.
    کلیدواژگان: آندومتر، In vitro fertilization، انتقال جنين، حاملگي
  • ملک سلیمانی مهرنجانی*، رضوان طائفی صفحات 571-580
    مقدمه
    ویتامین E یک آنتی آکسیدان موثر و حفاظت کننده از سلول ها در برابر استرس اکسیداتیو است.
    هدف
    در این تحقیق اثر ویتامین E بر روی تکامل بیضه رت های تیمار شده با سدیم آرسنیت مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    رت های ویستار باردار به 4 گروه (8=n) کنترل، ویتامین(E (mg/kg/day 100، سدیم آرسنیت (mg/kg/day 8) و سدیم آرسنیت + ویتامین E تقسیم شدند. تیمار خوراکی از روز هفتم حاملگی تا 90 روزگی انجام و پس از پایان دوره تیمار، بیضه راست خارج و توسط روش استریولوژی مطالعه گردید. داده های حاصل با استفاده از نرم افزار SPSS و روش آنالیز واریانس یک طرفه آنالیز و تفاوت میانگین ها درحد 0/05>p معنی دار در نظر گرفته شد.
    نتایج
    میانگین وزن رت ها، وزن بیضه، حجم کل بیضه، حجم لوله های منی ساز و قطر آن، حجم بافت بینابینی، ارتفاع اپیتلیوم زایشی و تعداد کل سلول های اس‍‍پرماتوگونی نوع A و B، اسپرماتوسیت، اسپرماتید و سرتولی در گروه سدیم آرسنیت نسبت به گروه کنترل کاهش معنی داری را نشان داد. تیمار همزمان ویتامین E و سدیم آرسنیت باعث جبران اثرات نامطلوب سدیم آرسنیت بر روی پارامترهای فوق الذکر شد. علاوه بر این تیمار با ویتامین E به تنهایی موجب افزایش معنی دار قطر، ضخامت غشاء پایه، ارتفاع اپیتلیوم زایشی و همچنین تعداد اسپرماتوگونی ها و اسپرماتوسیت ها گردید.
    نتیجه گیری
    تیمار همزمان رت ها با سدیم آرسنیت و ویتامین E موجب جلوگیری از اثرات نامطلوب سدیم آرسنیت بر روی بافت بیضه از مرحله حاملگی تا بلوغ جنسی شد.
    کلیدواژگان: سدیم آرسنیت، ویتامین E، استریولوژی، بیضه، رت
  • Sughra Shahzad* صفحات 581-588
    مقدمه
    سل تناسلی یک پدیده شایع در مبحث زنان زایمان به خصوص در بین زنان نابارور است. هر چند این پدیده در کشورهای توسعه یافته نادر است اما یکی از علل مهم ناباروری در کشورهای در حال توسعه می باشد.
    هدف
    مطالعه حاضر شیوع سل دستگاه تناسلی زنان را در بین زنان نابارور مراجعه کننده به واحد یک زنان و زایمان بیمارستان عالیه وابسته به کالج پزشکی پنجاب فیصل آباد پاکستان بررسی کرد.
    مواد و روش ها
    150 زن نابارور مراجعه کننده به درمانگاه ناباروری به صورت تصادفی انتخاب و وارد مطالعه شدند. بیماران از نظر وجود سل دستگاه تناسلی به وسیله معاینه و آزمایشات مرتبط بررسی گردیدند.
    نتایج
    شیوع بالایی از سل دستگاه تناسلی (20%) در بین زنان نابارور پیدا شد. تعداد 25 بیمار از 30 مورد (83/33%) دچار ناباروری اولیه و بقیه 5 مورد (16/67%) ناباروری ثانویه داشتند (0/05>p). در بین بیماران با ناباروری ثانویه، تعداد زایمان قبلی بین یک تا 2 مورد بود. در کل 40% بیماران (12 مورد) بدون علامت ولی نابارور بودند. شواهد تاریخچه گذشته و خانوادگی در 4 مورد از 30 بیمار (13/3%) پیدا شد (0/05>p). بر اساس نتایج پاتولوژی و باکتریولوژی بیوپسی اندومتر و لاپاراتومی سل اندومتر در 20 مورد از 25 25 بیمار (80%) پیدا شد در حالیکه سل سالپنژیت و سل تخمدان هر کدام در 2 بیمار (8%) مشاهده شد (0/05>p). تنها یک بیمار (4%) باسل سرویکس در مطالعه حاضر گزارش شد.
    نتیجه گیری
    هرچند که ناباروری به عنوان یک بیماری از بعد کلینیکی تلقی نمی شود اما از بعد تشخیصی یه واقعه بسیار مهم برای بسیاری از زوج ها می-باشد و یک مسئله بهداشتی مهم برای حرفه ما می باشد. بنابراین پیداکردن و بررسی عوامل دخیل در ناباروری با ارزش می باشد.
    کلیدواژگان: سل دستگاه تناسلی زنان، سل تخمدانی، سرویست، بیوپسی آندومتر
  • Qingrui Zhang، Liangbin Xia*، Gao Jing صفحات 589-594
    مقدمه
    سندرم تحریک پذیری بیش ازحد تخمدان (OHSS) یکی از عوارض تحریک تخمک گذاری می باشد که در 10-1% از سیکل های IVF و انتقال جنین رخ می دهد. هرچند که OHSS خفیف هیچ گونه اهمیت کلینیکی ندارد، اما OHSS شدید یک عارضه تهدیدکننده زندگی است. به هر حال کارآیی درمان در این عارضه به نظر محدود می رسد. ما یک سیستم بدون وقفه اتوترانسفیوژن طراحی کردیم که از یک دستگاه اولتراترانسفیوژن که پروتئین های آسیت غلیظ را جهت درمان OHSS شدید دوباره دیالیز می کند تشکیل شده است.
    هدف
    مطالعه کارآیی و امنیت استفاده از سیستم بدون وقفه اتوترانسفیوژن جهت درمان OHSS شدید.
    مواد و روش ها
    تعداد 69 بیمار با OHSS شدید که به علت ناباروری تحت درمان تحریک تخمک گذاری کنترل شده در مرکز ما بین فوریه 2002 تا آگوست 2010 قرار گرفته بودند، به 2 گروه تقسیم شدند، یک گروه با سیستم بدون وقفه اتوترانسفیوژن درمان شدند (گروه اولترافیلتراسیون) و گروه دیگر تنها با آلبومین درمان شدند (گروه آلبومین). نتایج آزمایش و عوارض در دو گروه با هم مقایسه گردید.
    نتایج
    حجم ادرار پس از 72 ساعت در گروه اولترافیلتراسیون بیش از گروه آلبومین بود. قطر دور کمر و وزن بدن بعد از 72 ساعت در گروه اولترافیلتراسیون کمتر از گروه آلبومین به دست آمد. اندازه کراتینین سرم بعد از 72 ساعت در گروه اولترافیلتراسیون هنوز به میزان معنی داری کمتر از گروه آلبومین بود (0/05>p). عوارض جانبی به ندرت در گروه اولترافیلتراسیون در مقایسه با گروه آلبومین گزارش گردید.
    نتیجه گیری
    اولترافیلتراسیوژن پروتئین در آسیت غلیظ برای درمان OHSS شدید کارآ و امن می باشد.
    کلیدواژگان: سندروم تحریک تخمدان بیش از حد تخمدان (OHSS)، ناباروری، آسیت، ترانسفیوژن
  • Jianting Ma*، Huajiang Shao، Xingren Lu، Bo Zhang، Guanger Zhang صفحات 595-600
    مقدمه
    مامایی بیونیک بالون در کلینیک های زایمان حین بررسی 10 سال است که استفاده می شود و هر چند که نقش مهمی در کنترل و بهبود کیفیت زایمان و سزارین ایفا کرده ولی بعضی سئوالات در این زمینه هنوز بدون پاسخ مانده است.
    هدف
    هدف مطالعه حاضر بررسی کارآیی و امنیت کیسه هوای مامایی می باشد.
    مواد و روش ها
    تعداد 2410 مورد زایمان اول با وضعیت های مختلف پزشکی به طور تصادفی به دو گروه کیسه هوا و کنترل تقسیم شده و تحت درمان-های مامایی مشابه قرار گرفتند با این تفاوت که کیسه هوا در حین زایمان به عنوان یک گزینه دو مرتبه وقتی که سرویکس cm 4-2 گشاد شده بود مورد استفاده قرار گرفت.
    نتایج
    در گروه کیسه هوا، مدت زمان مرحله اول و دوم و همچنین کل زمان زایمان کوتاهتر از گروه کنترل بود. همچنین شیوع زایمان طبیعی در گروه کیسه هوا بیشتر بود. شیوع استفاده از فورسپس، سزارین، میزان خونریزی در دو ساعت اول بعد از زایمان، خونریزی بعد از زایمان، دیسترس جنینی و استفاده از Pitocin همگی در دو گروه کیسه هوا کمتر از گروه کنترل بود. در حالیکه هیچگونه اختلاف معنی داری در شیوع عوارض مادری و جنینی در دو گروه مشاهده نشد. استفاده از کیسه هوای بیونیک مامایی اثری بر شیوع احتباس ادراری، شمارش لکوسیت ها، درصد نوتروفیل ها، اندازه پروتئین IL-6 creative در 24 ساعت بعد از زایمان نداشت.
    نتیجه گیری
    روش کیسه هوای مامایی یک شیوه ساده، مفید و امن می باشد.
    کلیدواژگان: Midwifery skill، کیسه هوا، تاثیر، ایمنی
  • علیرضا بخشایش*، مهسا کازرانی نژاد، مهسا دهقان منگابادی، ملیحه راغبیان صفحات 601-606
    مقدمه
    ناباروری جنبه های مختلف شخصیتی و روانشناختی، کارکردهای خانوادگی، شغلی و ارتباطی را متاثر می سازد. مطالعات نشان داده اند که ناباروری با استرس، اضطراب، نارضایتی از زندگی و دیگر مشکلات روانشناختی همراه است. مساله ناباروری، آزمایشهای مربوطه و درمان آن تنش زا بوده و ممکن است سبب اضطراب و افسردگی شده و اثرات مخربی بر روابط زوجین داشته باشد.
    هدف
    مطالعه حاضر با هدف بررسی سلامت عمومی و راهبردهای مقابله ای در زنان بارور و نابارور انجام گردید.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع تحلیلی- مقطعی است و با روش نمونه گیری تصادفی روی 70 زن بارور و 70 زن نابارور مراجعه کننده به مراکز درمانی شهر یزد انجام شد. افراد مورد بررسی زنان 40-20 ساله بودند. بعد از توضیح در مورد اهداف و چگونگی انجام پژوهش و کسب رضایت نسبت به شرکت در پژوهش، پرسشنامه سلامت عمومی (GHQ) و پرسشنامه راهبردهای مقابله ای (WOCQ) توسط آزمودنی ها تکمیل گردید. در مرحله بعد داده ها با استفاده از روش های آمار توصیفی و آزمون t مستقل مورد تجزیه و تحلیل واقع شد و سطح معنا داری 05/0 p< در آزمون های انجام شده مد نظر قرار گرفت.
    نتایج
    یافته ها تفاوت معناداری (p<0.05) را بین دو گروه از نظر میزان سلامت عمومی نشان دادند (p<0.05) ولی در زمینه راهبردهای مقابله ای مساله-مدار، هیجان-مدار، افسردگی و اضطراب، تفاوت معنا داری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان می دهد که سلامت عمومی هر دو گروه پایین تر از حد متوسط است که این نشان دهنده عدم توجه زنان به مساله سلامت عمومی است. لذا پیشنهاد می شود با فراهم آوردن امکان مشاوره و دوره های آموزشی در افزایش سلامت عمومی زنان برنامه ریزی گردد.
    کلیدواژگان: سلامت عمومی، راهبردهای مقابله ای، باروری و ناباروری
|
  • Fatemeh Nejatbakhsh *, Esmaeil Nazem, Ashrafeddin Goushegir, Mahdi Isfahani, Alireza Nikbakht Nasrabadi, Marzieh Baygom Siahpoosh Pages 511-516
    Background
    Male infertility accounts for 30-50% of all infertilities among couples. Iranian traditional medicine (ITM) stressed the importance of nutrition in the prevention and treatment of male infertility. Many Iranian traditional physicians have described the traits of specific foods for prevention and treatment of male infertility.
    Objective
    To explore the principles and roles of foods recommended by ITM scientists in prevention and treatment of male infertility as well as enlisting all the recommended foods for treating this problem addressed through the ITM original resources written between 815 and 1901.
    Materials And Methods
    In this review study specific data related to the subject among all referral ITM texts was extracted firstly, and then the collected data were analyzed using inductive content analysis.
    Results
    The analysis of data revealed that foods that enhance sexual performance must have 3 properties; they should be warm in nature, very nutritious, and flatulent. Foods that are warm in nature and nutritious affect the quality and quantity of semen. A food having the third trait of being flatulent is required to complete sexual performance by creating an erection. Foods with only one of these traits must be consumed with another food that has the other trait. This study also provided a list of foods that can enhance the quality and increase the quantity of semen.
    Conclusion
    Foods that can enhance sexual performance and the quality and quantity of semen can be recommended to male patients who suffer from infertility in medical centers.
    Keywords: Iranian traditional medicine, Nutrition, Sexual dysfunction, Male infertility
  • Ali Cyrus, Hassan Solhi *, Mahdi Azizabadi Farahani, Hamid Reza Khoddami Vishteh, Davoud Goudarzi Ot, Ghasem Mosayebi, Hamed Mohamadian Pages 517-522
    Background
    Given the paucity of data on possible testis changes in opioid dependents, we sought to compare the testis volumes between a group of opium dependents and a group of healthy controls.
    Objective
    Comparison of testis volume between opium dependents and healthy controls.
    Materials And Methods
    This case-control study recruited 100 men with opium dependency (cases) and 100 healthy men (controls) in Iran, in 2008. A checklist containing questions about age, height, weight, daily amount of cigarette use, and duration of cigarette use for all the participants as well as daily amount of opium use (grams) and duration of opium use (years) for the case group was completed. Additionally, the dimensions of each testis were measured by a single person using calipers, and the mean of the left and right testes volume was compared between these two groups.
    Results
    The mean of the testis volumes in the case group was significantly lower than that of the case group (11.2±2.2 and 25.1±2.7cm³, p<0.001). The results of the ANCOVA test showed that even after the omission of the cigarette smoking effect (p=0.454), the testis volume remained lower in the opium dependents (R2=0.884, p<0.001). In the case group, there were significant reverse correlations between testis volume and age (r=-0.404, p<0.001), daily amount of opium use (r=-0/207, p=0.039) and duration of opium use (r=-0.421, p<0.001).
    Conclusion
    We found that the testis volume in the male opium dependents was lower than that of the healthy controls. We would recommend that future studies into the impact of drugs on the testis dimensions pay heed to possible histological changes in the testes owing to opium dependency.
    Keywords: Testis volume, Male reproductive system, Opium, Cigarette
  • Arash Davoudi *, Alireza Tarang, Seyed Ahmad Aleyasin, Abdolreza Salehi, Ramin Seighalani, Farideh Tahmoressi Pages 523-530
    Background
    Fetal DNA in maternal plasma and serum has been shown to be a useful material for prenatal fetal sex determination during early gestational ages. Non-invasive prenatal diagnosis is now possible at 8th week of pregnancy, by maternal blood sample testing.
    Objective
    The purpose of this study was to evaluate two DNA extraction methods from mother plasma and its routine clinical application in bovine fetus gender determination with non-invasive method.
    Materials And Methods
    Maternal blood samples were taken from 40 pregnant cows during the 8th-38th weeks of gestation. DNA was extracted from 350 µl of maternal plasma with two salting-out and phenol-chloroform methods. The absorption in A260 and purity (A260/A280) of extracted DNA were detected by ultraviolet spectrophotometer. Three µl of the extracted DNA with phenol-chloroform method was used as a template. The PCR reaction was carried out to amplify the fragments of X and Y chromosomes of amelogenin, TSPY and BC1.2 genes.
    Results
    The difference between the mean absorption of DNA extracted by phenol-chloroform method and salting-out method was not significant in A260 (p>0.05, p=0.3549), but the difference between mean purity (A260/A280) of DNA extracted by phenol-chloroform method and salting-out method was significant (p<0.001). X chromosome fragment was detected in all 40 samples and Y chromosome fragments were detected in 25 plasma samples which were delivered a male calf. The sensitivity and specificity of test was 100% with no false negative and false positive results.
    Conclusion
    The results showed that phenol-chloroform method is a simple and sensitive method for isolation of fetal DNA in maternal plasma.
    Keywords: DNA extraction, Maternal plasma, Bovine fetus, Gender determination, Non, invasive
  • Fariba Seyedoshohadaei*, Farnaz Zandvakily, Shole Shahgeibi Pages 531-536
    Background
    Unovulation is the most common cause of infertility. The first line oral treatment has been clomiphene citrate. Another anti-estrogen used for ovulation induction is tamoxifen. Many unovulatory infertile women are resistance to anti-estrogens and need another treatment. Alternative treatments are aromatas inhibitors.
    Objective
    This study was designed to compare the effectiveness of clomiphene, tamoxifen and letrozole in ovulation induction outcomes in isolated non PCOS unovulatory patients.
    Materials And Methods
    150 unovulatory infertile women who had isolated non- polycystic ovarian syndrome (PCOS), randomized to 3 groups. Group A received clomiphene 50 mg to maximum 150 mg for 5 days, Group B received tamoxifen 10mg to maximum 30 mg for 5 days, Group C received letrozole 2.5 mg for 5 days, to maximum 7.5 mg until ovulation was induced. If ovulation failed to occur with 5 days treatments, drug continued for 7 days. Treatment has been stopped if they became pregnant or if patient didn’t ovulate with maximum dose for 7 days (resistant to treatment) or failed to concept after six months despite ovulation (failure of treatment). Main outcome measures were: number of mature follicles, endometrial thickness, pregnancy rate, multiple pregnancy rate, live birth and miscarriage.
    Results
    Overall ovulation rate was 60 (73.4%), this rate in group A was 39 (78%), in group B it was 24 (68%) and in group C was 37 (74%). Pregnancy rate in groups A, B and C were, 32 (64%), 20 (40%), and 25 (50%) respectively, and live birth rate was 22 (44%) in A, 17 (34%) in B and 21 (42%) in C. Miscarriage rate with clomiphene was 10 (20%) while this was 3 (6%) in tamoxifen and 4 (8%) in letrozole group (p=0.05). One twin pregnancy was occurred with clomiphene and one with tamoxifen, while all pregnancies with letrozole were singleton.
    Conclusion
    Because of higher pregnancy rate with clomiphene citrate than tamoxifen and letrozole, Clomiphene citrate is still the first-line therapy for ovulation induction. Surprisingly, pregnancies after tamoxifen and letrozole have lower miscarriage rate than clomiphene.
    Keywords: Infertility, Unovulation, Non, polycystic ovarian syndrome, Ovulation induction, Clomiphene, Tamoxifene, Letrozole
  • Payam Sasannejad, Ali Mellat Ardekani, Arash Velayati, Ali Shoeibi, Morteza Saeidi, Mohsen Foroughipour, Mahmoud Reza Azarpazhooh* Pages 537-542
    Background
    Muslim women tend to postpone their menstrual period using short course oral contraceptives (OC) during Ramadan, Muslims fasting month. Recently, many cases of stroke, particularly cerebral vein thrombosis (CVT), have been reported in Ramadan.
    Objective
    This work studies the incidence of CVT and its relation to Ramadan.
    Materials And Methods
    This is a cohort study conducted from October 2006 to October 2009 and included 4 consecutive Ramadan’s. All patients with definite diagnosis of CVT who were referred to the neurology department of Ghaem Hospital, Mashhad, Iran in this four-year period were included in the study.
    Results
    During the study period, 70 cases with CVT (11 males and 59 females) were recruited. Twenty five cases were admitted during Ramadan months which was significantly higher than all the other 32 months (p=1.9×10-7). The higher frequency of females (6 times more) among CVT cases probed by investigating possible risk factors and short term OC consumption was revealed as the major risk factor (p=0.00071).
    Conclusion
    Higher incidence of CVT in females during Ramadan suggests the presence of specific risk factors in this group. Our study revealed that short-term use of OCs may be a major risk factor for CVT.
    Keywords: Cerebral vein thrombosis, Oral contraceptives, Menstruation, Ramadan
  • Maryam Eftekhar Fi, Mohammad Ali Khalili, Elham Rahmani* Pages 543-548
    Background
    Human chorionic gonadotropin (HCG) has been used as a replacement for the mid-cycle luteinizing hormone (LH) surge for several years. The recent arrival of recombinant DNA technology has made recombinant HCG (rHCG) accessible.
    Objective
    To assess efficacy of rHCG compared to urinary HCG (uHCG) for triggering of ovulation and induction of final oocyte maturation in assisted reproductive cycles.
    Materials And Methods
    200 patients who were candidate for ICSI were randomly divided in two groups. In group I (rHCG), patients received 250µg of rHCG for final oocyte maturation, and in group II (uHCG) the patients received 10000 IU of uHCG. Measured outcomes were number of retrieved oocyte and mature oocyte, maturation rate of oocyte, fertilization rate and clinical pregnancy rate.
    Results
    The rates of oocyte maturity were similar in both groups. Fertilization rate was similar in two groups (58.58% in rHCG group versus 60.58% in uHCG group p=0.666). The clinical pregnancy rate per cycle was similar in both group 34.0% in rHCG group versus 39% in uHCG group (p=0.310).
    Conclusion
    We demonstrated that rHCG is as effective as uHCG, when it is used for final oocyte maturation in ICSI cycles. The numbers of retrieved oocyte and maturation rates were similar in both groups; also fertilization and clinical pregnancy rates were similar.
    Keywords: Recombinant HCG, Urinary HCG, Assisted reproduction technology, Ovulation, Final follicular maturation
  • Sara Masihi, Mojgan Barati, Javad Marfu, Zahra Eskandari Pages 549-554
    Background
    Central nervous system malformations are the second most common congenital malformations after congenital heart diseases. These malformations are associated with many instances of morbidity and mortality which underline the importance of prevention and their early diagnosis.
    Objective
    The objective of this study is the diagnosis of neural tube defect (NTDs) in the first trimester and its comparison to second trimester diagnoses in order to reduce the complications associated with late pregnancy terminations and its costs.
    Materials And Methods
    This study was a trans-sectional study. A total number of 1074 patients who referred to Imam Khomeini Hospital were enrolled in this study. During the 11th-13th (+6 days) gestational week the patients were screened sonographically; subsequently they were re-scanned for fetal anomalies during 18th-20th gestational week, and we followed the babies after birth. Considering that Intracranial Translucency (IT) was introduced in the newer researches, it was, too, measured in 125 of the cases.
    Results
    In a total number of 1074 patients we had one patient with an anencephalous fetus whom was diagnosed in the first trimester of pregnancy. In the second trimester, we detected one case of myelomenigocele; when we referred to this patient’s first trimester sonography, there was no visible IT. In the 125 cases in whom the IT length was measured, it was normal; the 2nd trimester sonographies in these patients were also normal.
    Conclusion
    It must be noted that the diagnosis of NTD is more accurate in the second trimester of pregnancy. Consequently it is recommended that in high risk patients, the second trimester sonography be performed transvaginally, and in an earlier gestational age (14th-16th gestational weeks).
    Keywords: NTD, Intracranial Translucency, Anencephale, Meningomyelocele
  • Parvin Dokht Bayat, Mohmmad Reza Darabi, Ali Ghanbari, Sara Amiri *, Pardis Sohouli Pages 555-560
    Background
    Indisputable population exposure to widespread electromagnetic fields, has grown concerns over the probable health effects of these fields.
    Objective
    The present study was aimed to examine the possible effects of 50 Hz extremely low frequency electromagnetic field (ELF-EMF) exposure on the number and quality of mice blastocysts.
    Materials And Methods
    In present study, 66 NMRI pregnant females divided into two treated and non-treated groups. The treated group exposed to ELF-EMF (50 Hz and 6×10-3 T). Subsequently, embryos were collected by flushing the uterine horn and Fallopian tubes on the day 3 of gestation. Number of trophoectoderm (TE) and Inner Cell Mass (ICM) cells in blastocysts were determined after differential nuclei staining using a modified method. Furthermore, number of all flushed blastocysts calculated in each group.
    Results
    There was no significant difference in mean number of blastocysts in treated (6.64±1.34) and none treated (8.22±1.59) groups. In treated group, there were significant decreased in total cell number of blastocysts (p=0.000), number of ICM cells (p=0.000), and number of TE cells (p=0.001) whereas the ratio of ICM/TE cells increased (p=0.002).
    Conclusion
    The data indicate that ELF-EMF is able to affect cellular composition of blastocysts, but it can''t omit total volume of blastocysts.
    Keywords: Blastocyst, Electromagnetic fields, Mice
  • Nayyereh Khadem, Mohammad Ebrahim Rahmani, Alireza Sanaei *, Mliheh Afiat Pages 561-566
    Background
    Since preterm delivery is an important problem in obstetrics, it is necessary to know the risk factors. Periodontal disease is an infectious disease and infection is risk factor for preterm delivery. Respecting to the mechanisms of preterm delivery and because involved mediators in this procedure are synthesized in periodontal disease, gum disease is investigated as risk factor for preterm delivery.
    Objective
    The aim of this study was to determine the association between preterm, low birth weight with periodontal diseases to improve the mothers’ and the children’s health.
    Materials And Methods
    This cases-control study was done on 70 women (mean age 25.01 yrs.) 35 women with preterm delivery, gestational age <37 weeks and birth weight <2500 gr as case group and 35 women with term delivery, gestational age >37 weeks and birth weight >2500 gr as control group referring to Imam Reza Hospital. Mean Probing Depth (MPD), percent of sites with more than 3 mm in probing, bleeding Index (BI), Plaque Index (PI), and Extent and Severity Index (Ext. and Sev.) were measured using a mirror and a standard William''s periodontal probe.
    Results
    Significant difference was found in Mean Probing Deep (MPD), percentage of sites with more than 3 mm in probing, BI, PI, Ext. and Sev. indices in case and control groups. There was no significant difference in patient’s job, age, education, and husband’s job and education. No difference was observed between two groups in monthly income and gravidity.
    Conclusion
    Gum disease can be a risk factor for preterm delivery.
    Keywords: Gum disease, Preterm delivery, Low birth weight, Gingivitis, Periodontitis
  • Mustafa Kara *, Turgut Aydin, Nurettin Turktekin, Karacavus S. Pages 567-570
    Background
    The latest studies reported that local endometrial injury is a useful method to improve the success of IVF-ICSI outcome.
    Objective
    To assess whether local endometrial injury occurred by Pipelle in the spontaneous cycle could improve implantation rate، cleavage rate، and pregnancy outcome in the subsequent IVF-ICSI cycle in patients who had recurrent IVF failure.
    Materials And Methods
    An endometrial biopsy was performed on day 21st in 41 patients as intervention group in this retrospective cross-sectional study. The control group contained 42 women.
    Results
    Implantation rate was 22. 5% and 10. 5% in intervention and control group، respectively and this difference was found to be statistically significant (p=001). Pregnancy rate was 43. 9% in the intervention group and this parameter was significantly lower in control group (21. 4%) (p=0. 03).
    Conclusion
    Local endometrial injury in the nontransfer cycle increases the implantation rate and pregnancy rate in the subsequent IVF-ICSI cycle in patients who had previous failed IVF-ICSI outcome.
    Keywords: Local endometrial injury, In vitro fertilization, Embryo transfer, Pregnancy
  • Malek Soleimani Mehranjani, Rezvan Taefi Pages 571-580
    Background
    Vitamin E is an effective antioxidant, protecting cells against oxidative stress.
    Objective
    In this investigation the protective effect of vitamin E on the testis during development and spermatogenesis in rats exposed to sodium arsenite was evaluated.
    Materials And Methods
    Pregnant Wistar rats were divided into 4 groups (n=8) control, sodium arsenite (8 mg/kg/day), sodium arsenite+vitamin E (100 mg/kg/day) and vitamin E. Treatment was carried out from day seven of pregnancy till 90 days. Finally the right testis was stereologically studied. The obtained data was analyzed using one way ANOVA and Tukey''s test and the means difference was considered significant at p<0.05.
    Results
    The weight and volume of testis, volume of seminiferous tubules and its diameter, volume of interstitial tissue, height of germinal epithelium and the total number of types A and B spermatogonia, spermatocyte, spermatid and sertoli cells reduced significantly in sodium arsenite group compared to the control. Co-administration of vitamin E and sodium arsenite compensated the adverse effects of sodium arsenite on the above parameters.
    Conclusion
    We concluded co-treatment of rats with sodium arsenite and vitamin E could prevent the adverse effects of sodium arsenite exposure on the testicular tissue during the prenatal stage till sex maturity.
    Keywords: Sodium arsenite_Vitamin E Stereology_Testis_Rat
  • Sughra Shahzad* Pages 581-588
    Background
    Genital tuberculosis is a common entity in gynecological practice particularly among infertile patients. It is rare in developed countries but is an important cause of infertility in developing countries.
    Objective
    The present study has investigated the prevalence of female genital tract tuberculosis (FGT) among infertile patients, which was conducted at the Obstetrics and Gynecology Unit-I, Allied Hospital, affiliated with Punjab Medical College, Faisalabad, Pakistan.
    Materials And Methods
    150 infertile women who were referred to infertility clinic were selected randomly and enrolled in our study. Patients were scanned for possible presence of FGT by examination and relevant investigation. We evaluated various aspects (age, symptoms, signs, and socio-economic factors) of the patients having tuberculosis.
    Results
    Very high frequency of FGT (20%) was found among infertile patients. While, a total of 25 patients out of 30 (83.33%) showed primary infertility and the remaining 5 cases (16.67%) had secondary infertility. Among secondary infertility patients, the parity ranged between 1 and 2. A total of 40% of patients (12 cases) were asymptomatic but infertile. Evidence of family history was found in 4 out of a total of 30 patients (13.3%), respectively. According to histopathological and bacteriological examination of endometrial biopsy and laparotomy, tuberculous endometritis was found in 20 out of a total of 25 (80%) cases, while tuberculous salpingitis and tuberculous oophoritis were found both in 2 (8%) of the cases, respectively. Only one case (4%) of tuberculosis cervicitis was found in the present study.
    Conclusion
    Although infertility is not a disease in classical sense, but it is an extremely important personal concern for many couples and a significant health problem for our profession. So, it is worthwhile to identify and evaluate the factors contributing to infertility.
    Keywords: Female genital tract, Tuberculosis, Tuberculous oophoritis, Cervicitis, Endometrial biopsy
  • Qingrui Zhang, Liangbin Xia*, Gao Jing Pages 589-594
    Background
    Ovarian hyperstimulation syndrome (OHSS) is a recognized complication of ovulation induction, occurring in 1-10% of IVF and embryo transfer cycles. While mild OHSS is of no clinical relevance, severe OHSS is a life threatening complication. However, the efficacy of prevalent treatments appeared to be limited. We developed a continuous autotransfusion system with an ultrafiltration instrument for reinfusion the protein of concentrated ascites for the treatment of severe OHSS.
    Objective
    To study the efficacy and safety of using a continuous autotransfusion system for the treatment of severe OHSS.
    Materials And Methods
    69 patients with severe OHSS who were treated with controlled ovarian hyperstimulation due to infertility from February 2002 to August 2010 in our reproductive center were divided into two groups. One group treated with continuous autotransfusion system with an ultrafiltration instrument which infused the protein of concentrated ascites, called ultrafiltration group, another group were treated with simple-albumin supplement, called albumin group. Several examinational results and adverse effect were compared between the two groups.
    Results
    The volume of urine output after 72h in ultrafiltration group was more than that in albumin group, the waist circumference and body weight in ultrafiltration group were lower than those in albumin group after 72h. The serum creatinine levels after 72h in ultrafiltration group was still significantly lower than that in albumin group (p<0.05). The ultrafiltration group rarely showed adverse effect compared with albumin group.
    Conclusion
    Autotransfusion of protein in concentrated ascites for the treatment of severe ovarian hyperstimulation syndrome was effective and safe.
    Keywords: OHSS, Infertility, Ascites, Transfusion
  • Jianting Ma *, Huajiang Shao, Xingren Lu, Bo Zhang, Guanger Zhang Pages 595-600
    Background
    Balloon bionic midwifery has been applied in clinical obstetrics in China for 10 years, although played a certain role in controlling and improving the quality of obstetrics and caesarean section rate, but some questions have not been resolved.
    Objective
    The aim of this study was to investigate the efficacy and safety of airbag midwifery.
    Materials And Methods
    Primiparas (2410 cases) with various medical conditions were randomly divided into airbag and control groups undergoing the same obstetrical treatments, but airbag midwifery as a birthing option was chosen twice when the cervix was dilated to 2-4 cm during labor.
    Results
    The duration of the first and second stages, as well as the total delivery process, of the airbag group was shorter than that for the controls. The natural delivery rate of the airbag group was higher than that of the control group. The forcep delivery rate, cesarean section rate, amount of vaginal bleeding within 2 h after delivery, rate of postpartum hemorrhage, fetal distress, and pitocin use in the airbag group were all lower than those in the control group. No significant difference in the rate of maternal and fetal complications was observed in the two groups. The bionic airbag midwifery approach did not contribute to the incidence rate of urine retention, leukocyte count, neutrophil proportion, and level of creactive protein and IL-6 24 h after delivery.
    Conclusion
    Airbag midwifery skill is a simple, effective, and safe procedure.
    Keywords: Midwifery skill, Airbag, Efficacy, Safety
  • Ali Reza Bakhshayesh*, Mahsa Kazeraninejad, Mahsa Dehghan Mongabadi, Malihe Raghebian Pages 601-606
    Background
    Infertility affects various aspects of personality and psychology, familial and career performances, and relationships. Studies show that stress, anxiety, life dissatisfaction, and other psychological problems follow infertility. Infertility issue, its tests and remedy are stressful and may lead to anxiety and depression and have destructive effects on couple relationships.
    Objective
    The present study was done in order to comparison general health and coping strategies in fertile and infertile women.
    Materials And Methods
    This is an analytic cross-sectional study and was done through random sampling on 70 fertile women and 70 infertile women who visited Yazd’s clinics. The age range of participants was between 20-40 years. General Health Questionnaire (GHQ) and Ways of coping questionnaire (WOCQ) were filled by women who were agreed to participate in the study, following some explanations about aims and ways of doing the study. In the next step, data were analyzed through statistic methods and independent t-test. We considered a significant level p<0.05 in all tests.
    Results
    The results indicated a significant difference (p<0.05) with respect to general health in two groups, but no significant difference was found in problem-centered and emotion centered coping strategies and depression anxiety.
    Conclusion
    This study shows that general health in both groups is below average which means women are not sensitive about their general health. So planning on improving women’s general health by providing consultation and training courses is suggested.
    Keywords: General health, Coping strategies, Fertility, infertility