فهرست مطالب

Pathobiology Reaearch - Volume:15 Issue: 3, 2013

Journal of Pathobiology Reaearch
Volume:15 Issue: 3, 2013

  • تاریخ انتشار: 1391/11/08
  • تعداد عناوین: 8
|
  • الهام احمدی، حوریه سلیمانجاهی، مجید صادقی زاده، علی تیموری صفحات 1-9
    هدف
    گروه A روتاویروس، مهم ترین عامل ویروسی گاستروانتریت و اسهال شدید در نوزادن و کودکان و مسئول حدود 600 تا 870 هزار مرگ در سال است، بنابراین تشخیص و درمان این بیماری از اهمیت ویژه ای برخوردار است. بازآرایی ژن ها طی پاساژهای متوالی ویروس با نسبت بالای عفونت زایی در کشت سلول و همچنین در عفونت های مزمن در بیماران با نقص ایمنی تشخیص داده شده است. در این مطالعه روش RT-PCR برای ردیابی، تشخیص و تکثیر ژن های روتاویروس استاندارد و بازآرایی شده راه اندازی شده است.
    مواد و روش ها
    RNA روتاویروس از رده سلولی MA-104 آلوده استخراج شد و حضور ژنوم توسط الکتروفورز ژل پلی آکریل آمید 10 درصد و رنگ آمیزی نیترات نقره، مشخص شد. تکثیر توالی کامل ژن های کد کننده NSP1، 2، 3، با واکنش RT-PCR، برای روتاویروس استاندارد و بازآرایی شده، با آغازگرهای اختصاصی انجام گرفت.
    نتایج
    بازآرایی در ژن های NSP1، 3 با تغییر الگوی مهاجرت این قطعات در ژل، توسط الکتروفورز در ژل پلی آکریل آمید نشان داده شد. طول کامل محصولات ژن های کد کننده NSP1، 2، 3 برای روتاویروس استاندارد و بازآرایی شده تکثیر شد و برای تعیین توالی ارسال شد. نتایج، شکل گیری قطعات ژنومی بازآرایی شده، طی پاساژ متوالی روتاویروس گاوی سویه RF را نشان داد.
    نتیجه گیری
    تکثیر متوالی ویروس با نسبت بالای عفونت زایی در کشت سلول و همچنین عفونت های مزمن در گروه های هدف با نقص ایمنی در تکامل آن نقش دارد و از طرف دیگرروش های استفاده شده برای تعیین ویژگی به طور مداوم در حال تحول و تعریف مجدد است. با در نظر گرفتن تحقق موفقیت مطالعات روتاویروس و اهمیت زیاد توسعه واکسن های روتاویروسی، مطالعه بیشتر جزئیات بازآرایی و جمع آوری داده برای فهم بهتر ویژگی های آنتی ژنیک و مولکولی ویروس لازم است. مطالعه حاضر اهمیت تنوع ژنتیکی را نشان داده و می تواند اطلاعات ارزشمندی در زمینه تکثیر، تنوع، زیست شناسی و تکامل روتاویروس را فراهم نماید.
    کلیدواژگان: روتاویروس، گاستروانتریت، بازآرایی، تعیین توالی
  • کریم خوش گرد، بیژن هاشمی، عظیم اربابی، محمد جواد رسایی، مسعود سلیمانی صفحات 11-22
    هدف
    در اثر پیشرفت های اخیر در فناوری نانو، می توان نانوموادی با عدد اتمی بالا نظیر نانوذرات طلا، را در سلول های سرطانی متمرکز کرد و از خصوصیت افزایش دز جذبی آن ها به عنوان حساس کننده پرتویی بهره گرفت. هدف از این مطالعه بررسی ضریب افزایش دز جذبی در حضور نانوذرات طلای پگ دار شده در پرتودهی سلول های سرطانی رده MCF-7 با استفاده از پرتوی ایکس ارتوولتاژ بوده است.
    مواد و روش ها
    نانوذرات طلا با قطر میانگین 47 نانومتر سنتز و به مولکول پلی اتیلن گلیکول متصل شد. 50 میکروگرم به ازای هر میلی لیتر از نانوذرات طلای پگ دار شده در دوره های زمانی مختلف 1، 2، 6، 12و 24 ساعت با سلول هایMCF-7 انکوبه و میزان سمیت زایی آن ها مقایسه شد. سپس نانوذرات طلای پگ دار شده با غلظت 50 میکروگرم به ازای هر میلی لیتر به مدت زمان های 12 و 24 ساعت با این سلول ها انکوبه شد و میزان حساس کنندگی پرتویی آن ها طی اعمال 2 گری با باریکه های پرتوی ایکس 120، 180 و 200 کیلو ولت پیک و با استفاده از روش MTT ارزیابی شد.
    نتایج
    مطالعات سمیت زایی نشان داد که نانوذرات طلا اثر سمیتی معنی داری بر زیست پذیری سلولی ندارد؛ اما اختلاف معنی داری در میزان بقای سلول ها در گروه های تابش دهی شده در حضور و عدم حضور نانوذرات طلا مشاهده شد به طوری که میانگین ضریب افزایش دز جذبی برابر 06/0±22/1 به دست آمد. همچنین نتایج نشان داد تفاوت معنی داری بین استفاده از باریکه های پرتوی ایکس 120، 180و 200 کیلو ولت پیک در ایجاد حساس کنندگی پرتویی وجود ندارد اما افزایش مدت زمان انکوباسیون می تواند ضریب افزایش دز را بهبود بخشد.
    نتیجه گیری
    با به کارگیری نانوذرات طلا، می توان با کاهش دز تجویزی، اثر کشندگی مشابهی را در سلول های سرطانی به دست آورد.
    کلیدواژگان: حساس کنندگی پرتویی، طلا، پرتودهی، پلی اتیلن گلیکول
  • فریده صابری، علی هاتف سلمانیان، جعفر امانی، محیات جعفری صفحات 23-36
    هدف
    اشریشیا کلی سویه O157:H7 یکی از مهم ترین بیماری زاهای تولید کننده بیماری کولیت خونریزی دهنده در انسان است. دام های اهلی اصلی ترین مخزن این باکتری هستند. پروتئین های اینتیمین، Tir و EspA از مهم ترین عوامل بیماری زایی این باکتری محسوب می شوند. پروتئین EspA در ساخت کانال ارتباطی نقش داشته و مانند یک رابط سبب انتقال پروتئین Tir به سلول میزبان می شود و پروتئین اینتیمین که در غشای باکتری جای گرفته است با متصل شدن به پروتئین Tir به غشای میزبان منتقل و منشا اصلی آن نیز باکتری مهاجم است، سبب اتصال محکم و اختصاصی باکتری به سلول میزبان می شود. این اتصال باعث ایجاد ضایعه تخریب دیواره سلول میزبان می شود. انجام تحقیق بر این اصل است که تولید دو عامل اصلی بیماری زایی که باعث اتصال باکتری به میزبان می شود به صورت دوگانه و تجویز آن به عنوان یک ایمنی زای خوراکی می تواند با تحریک مناسب سیستم ایمنی هومورال و به ویژه مخاطی میزبان مانع کلونیزاسیون باکتری اشریشیا کلی O157:H7 در مدل حیوانی شود.
    مواد و روش ها
    ابتدا به صورت تئوری یک سازه ژنی حاوی قسمت هایی از اینتیمین (I) و Tir (t) با استفاده از یک رابط جدا کننده پپتیدی به یکدیگر متصل و ژن آن به طور مصنوعی ساخته شد. این ژن مصنوعی براساس کدون های گیاه توتون بهینه سازی و سپس تحت کنترل پروموتر CaMV35S در ناقل بیانی گیاه کلون و پس از آن تراریختی و باز زایی گیاه توتون با آن انجام گرفت. سپس حیوان مدل با برگ های گیاه تراریخت تغذیه شد.
    نتایج
    ایمن سازی حیوان با استفاده از بافت گیاه تراریخت حاوی این ایمنی زای دو گانه موجب تحریک و تولید IgG سرمی بر علیه باکتری فوق شد.
    نتیجه گیری
    روش تغذیه و ایمن سازی با ایمنی زاهای خوراکی می تواند به عنوان یک ابزار مناسب برای ایجاد ایمنی و احتمالا محافظت حیوانات در برابر حضور و بیماری زایی باکتری اشریشیا کلی O157:H7 عمل نماید.
    کلیدواژگان: واکسن خوراکی، اشریشیا کلی O157:H7، اینتیمین، Tir
  • سهیلا علی اکبری قویمی، مهران صولتی هشجین*، محمدحسین ابراهیم زاده، محمد علی شکرگزار، فاطمه فیاض بخش صفحات 37-48
    هدف

    کامپوزیت زیست تخریب پذیر پلی کاپرولاکتون/ نشاسته می تواند به منظور مهندسی بافت استخوان مورد استفاده قرار گیرد. تاثیر ترکیب درصد اجزا بر خواص این کامپوزیت دارای اهمیت است.

    مواد و روش ها

    کامپوزیت پلی کاپرولاکتون/ نشاسته با ترکیب درصد پلی کاپرولاکتون 80/ نشاسته 20، پلی کاپرولاکتون 70/ نشاسته 30 از طریق حل کردن در کلروفرم و تبخیر حلال ساخته شد.

    نتایج

    ترکیب شیمیایی کامپوزیت پلی کاپرولاکتون/ نشاسته به کمک انتقال فوریه فروسرخ مشخصه یابی شد. به منظور بررسی زیست فعالی کامپوزیت پلی کاپرولاکتون/ نشاسته ایجاد هیدروکسی آپاتیت روی سطح در محلول شبیه سازی شده بدن ارزیابی شد. نتایج حاصل از آزمون فشاری بیانگر این بود که ضریب کشسانی و استحکام فشاری این داربست در حد استخوان ترابکولار انسان است. میزان کاهش جرم نمونه ها در آب و همچنین سرعت تخریب نشاسته در محلول بافر فسفات سالین ارزیابی شد و بررسی ها بیانگر این بود که وجود جزء نشاسته و درصد آن بر سرعت تخریب تاثیر می گذارد. همچنین آزمون های MTT و آلکالین فسفاتاز نشان داد که این کامپوزیت سمیتی ندارد و فعالیت های استخوانی سلول های استئوسارکوما رده G-299 را افزایش می دهد.

    نتیجه گیری

    با توجه به افزایش رشد و فعالیت سلول های استخوانی و توانایی تشکیل آپاتیت روی سطح کامپوزیت و همچنین خواص مکانیکی آن، این کامپوزیت دارای این پتانسیل است که به عنوان جایگزین های استخوان استفاده شود. به علاوه سرعت تخریب پذیری کامپوزیت پلی کاپرولاکتون/ نشاسته با تغییر در ترکیب درصد اجزای سازنده آن قابل کنترل است و می توان از این کامپوزیت به عنوان داربست مهندسی بافت استخوان استفاده کرد. نمونه با درصد جرمی 70/30 به علت پاسخ سلولی مناسب تر و خواص مکانیکی بهتر نسبت به نمونه 80/20 بهینه محسوب می شود.

    کلیدواژگان: مهندسی بافت استخوان، کامپوزیت پلی کاپرولاکتون، نشاسته، زیست فعالی، آزمون MTT، آزمون آلکالین فسفاتاز
  • پروین فرزانگی، صادق صابری، علی فخاریان، محمد جواد رسایی، ولی الله دبیدی روشن صفحات 49-62
    هدف
    یکی از بحران های امروزی آلودگی محیط زیست است. سرب یکی از مهم ترین آلوده کننده های محیط زیست است که تماس طولانی مدت با آن آثار زیان باری برای انسان در پی دارد. استفاده از مواد ضد اکسایشی مانند عصاره زردچوبه ممکن است از ایجاد صدمات جلوگیری کند. بنابراین در مطالعه حاضر سطوح گلوتاتیون پراکسیداز و پروتئین کربونیل بافت های کلیه و طحال پس از مصرف مصرف عصاره زردچوبه و ورزش در موش های در معرض سرب بررسی شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی 60 سر موش نر صحرایی به صورت تصادفی به 6 گروه 1) کنترل، 2) شم (حلال عصاره زردچوبه)، 3) سرب، 4) تمرین+سرب، 5) عصاره زردچوبه +سرب، 6) تمرین+ عصاره زردچوبه +سرب دسته بندی شدند (هر گروه شامل 10 سر موش). برنامه تمرینی دویدن پیش رونده روی نوارگردان بدون شیب به مدت 8 هفته، هر هفته 5 جلسه با سرعت 15-22 متر در دقیقه و به مدت 25-64 در دقیقه اجرا شد. عصاره زردچوبه 3 روز در هفته و مجموعا 8 هفته به مقدار 30 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن تزریق شد. مقادیر گلوتاتیون پراکسیداز و پروتئین کربونیل در بافت های کلیه و طحال با روش الایزا سنجش شد.
    نتایج
    میزان پروتئین کربونیل بافت های کلیه و طحال در گروه سرب نسبت به گروه های شم، تمرین، عصاره و ترکیبی افزایش و در گروه های تمرین، عصاره و ترکیبی نسبت به گروه شم کاهش نشان داد (به ترتیب 787/4F=، 002/0= P و 970/6=F، 000/0=P). گلوتاتیون پراکسیداز در بافت های کلیه و طحال گروه سرب نسبت به گروه شم کاهش ولی در گروه های، تمرین، عصاره و ترکیبی نسبت به گروه شم افزایش نشان داد (به ترتیب 466/2=F، 051/P=0 و 11/2=F، 086/0=P).
    نتیجه گیری
    مصرف عصاره زردچوبه و ورزش منظم به تنهایی باعث مهار کامل آثار اکسایشی در بافت های کلیه و طحال نشد ولی استفاده از ورزش و عصاره زردچوبه به طور همزمان می تواند در کاهش آثار زیان بار سرب موثر باشد.
    کلیدواژگان: سرب، فعالیت ورزشی، عصاره زردچوبه، گلوتاتیون پراکسیداز، پروتئین کربونیل
  • راشین محسنی، آیت نصرالهی عمران، فاطمه نوربخش، ساسان رضایی، حسام الدین حسینجانی صفحات 63-77
    هدف
    آفلاتوکسین در صنایع غذایی، دامپروری و حوزه پزشکی اهمیت دارد و آسیب های اقتصادی فراوانی را سبب می شود. مطالعات زیادی روی عصاره ها و ترکیبات گیاهی برای کاهش رشد میکروارگانیسم های مولد آفلاتوکسین، عدم تولید سم توسط این ارگانیسم ها و سرکوب نمودن ژن اصلی مولد این توکسین یعنی aflR در جریان است. از گیاهانی دارای اهمیت در طب سنتی ما که آثار ضد میکروبی از خود نشان داده، شیرین بیان است. هنوز گزارشی از آثار یا مکانیسم های اثر آن بر قارچ های آسپرژیلوس مولد آفلاتوکسین وجود ندارد. مطالعه کنونی به بررسی اثر عصاره شیرین بیان بر مهار رشد آسپرژیلوس پارازیتیکوس و بیان ژن alfR توسط این ارگانیسم می پردازد.
    مواد و روش ها
    پس از کشت آسپرژیلوس پارازیتیکوس در محیط محرک تولید آفلاتوکسین، حداقل غلظت بازدارندگی از رشد قارچ تحت اثر عصاره شیرین بیان اندازه گیری شد. غلظت آفلاتوکسین در محیط های کنترل و تیمار شده به روشHPLC سنجیده شد. همچنین این قارچ از محیط محرک توکسین جدا و mRNA آن استخراج شد. سپس با استفاده از آغازگرهای عمومی cDNA آن سنتز و تغییر در بیان ژن aflR به طور کمی و با استفاده از PCR در زمان واقعی بررسی شد. در نهایت تجزیه و تحلیل آماری توسط SPSS نسخه 14 صورت گرفت.
    نتایج
    با افزایش غلظت عصاره شیرین بیان میزان تولید میسلیوم قارچ کاهش یافت. بیشترین میزان مهار کنندگی از رشد قارچ در غلظت 500 میلی گرم بر میلی لیتر مشاهده شد. تجزیه و تحلیل نتایج HPLC نشان داد که موثرترین غلظت عصاره شیرین بیان، غلظت 10 میلی گرم بر میلی لیتر بود که باعث مهار تولید توکسین به میزان 99/99 درصد شد. سنجش کمی بیان ژن aflR تحت تاثیر عصاره شیرین بیان نشان داد که بیان این ژن تا میزان 40 درصد مهار شده است.
    نتیجه گیری
    به طور کلی عصاره شیرین بیان می تواند به طور چشمگیری تاثیرات مهارکنندگی بر بیان ژن aflR و تولید آفلاتوکسین در قارچ آسپرژیلوس پارازیتیکوس داشته باشد.
    کلیدواژگان: آفلاتوکسین، آسپرژیلوس پارازیتیکوس، بیان ژن، ژن aflR، عصاره شیرین بیان
  • شیوا نصیرایی مقدم، کاظم پریور، ابوالحسن احمدیانی، منصوره موحدین، محمدرضا واعظ مهدوی، مهرداد روغنی، بهرنگ کاظمی نژاد صفحات 79-93
    هدف
    اهداف این مطالعه ارزیابی اثرات محرومیت غذایی به عنوان یک استرس اجتماعی بر ساختار بیضه به علاوه بررسی اثر بهبود دهنده ملاتونین به عنوان ترکیبی آنتی اکسیدان بر آثار محرومیت غذایی بوده است.
    مواد و روش ها
    مطالعات بر روی 42 سر رت نر انجام گردید که در 7 گروه تقسیم شدند. گروه ها عبارتند از کنترل (C)، شم که سالین دریافت کردند، ملاتونین (M)، محرومیت غذایی به میزان یک سوم غذای معمول و دارای مواجهه (FD)، گروه محرومیت و جدا شده از سایر حیوانات (FDi)، گروه محروم با تزریق ملاتونین (FDM)، گروه محروم با جداسازی و تزریق ملاتونین (FDMi). پس از 14 روز طول دوره آزمایشی بافت بیضه ها با دو روش ایمنوهیستوشیمی و تانل مورد ارزیابی با میکروسکوپ نوری قرار گرفت. ارزیابی بیوشیمیایی بیضه ها بر روی مقادیر دو ماده مالون دی آلدیید و گلوتاتیون انجام شد. جهت ارزیابی آماری از آزمون آنووای یک طرفه و توکی استفاده گردید. مرز معنی داری بین گروه ها 05/0P< در نظر گرفته شد.
    نتایج
    نتایج گروه شم به علت تشابه با نتایج گروه کنترل، حذف شد. محرومیت با مواجهه موجب افزایش مالون دی آلدیید (01/0P)
    نتیجه گیری
    محرومیت غذایی به همراه مواجهه موجب افزایش مرگ سلولی در بافت بیضه شده است اما محرومیت در شرایط جدا شدگی این اثر را ایجاد نکرد، این عوارض را می توان به احساس نابرابری در اثر مواجهه نسبت داد. با توجه به اثر ملاتونین بر شرایط محرومیت همراه با نابرابری، و کاهش مرگ سلولی، دخالت مکانیسم های استرس اکسیداتیو در استرس «محرومیت غذایی همراه با نابرابری» مورد تاکید قرار می گیرد.
    کلیدواژگان: مرگ سلولی، محرومیت غذایی، نابرابری، ملاتونین، بیضه
  • لیلا نعمت الهی، فریدون مهبودی، محمد عزیزی، فرزانه برخورداری، احمد عادلی، وحید خلج صفحات 93-102
    هدف
    BMP-7 عامل رشد چند منظوره ای است که اغلب به دلیل خواص استخوان زایی خود شناخته شده است. به دلیل قیمت بالا، دسترسی به این پروتئین برای مصارف درمانی محدود است. تاکنون تولید هترولوگ پروتئین نوترکیب BMP-7 در تعدادی از سیستم های بیانی انجام یافته است. در مطالعه حاضر شکل جدیدی از پروتئین در میزبان های پروکاریوتی و یوکاریوتی بیان شده است.
    مواد و روش ها
    برای بیان در سیستم بیانی پروکاریوتی، پروتئین جدید به فضای پری پلاسمی باکتری اشریشیا کلی ترشح شد و تخلیص توسط ستون تمایلی انجام گرفت. برای بیان در سیستم بیانی یوکاریوتی، قطعه cDNA با طول کامل به سلول یوکاریوتی CHO منتقل شد و کلون های پایدار انتخاب شد. بیان پروتئین نوترکیب در هر دو سیستم بیانی توسط آزمون وسترن بلات تایید شد.
    نتایج
    پروتئین نوترکیب جدید به صورت دایمر با وزن مولکولی 36-38 کیلودالتون در سلول یوکاریوتی و به صورت مونومر با وزن مولکولی 16 کیلودالتون در سیستم بیانی اشریشیا کلی تولید شد. تجزیه و تحلیل کمی با استفاده از الایزا نشان داد که سطح بیان جهش یافته در سیستم بیانی یوکاریوتی و پروکاریوتی به ترتیب 40 و 135 نانوگرم در هر میلی لیتر از محیط کشت است.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه سطح بیان پروتئین در اشریشیا کلی حداقل 3 برابر میزان بیان در سلول یوکاریوتی بود. با این وجود بهینه سازی های بیشتر برای به دست آوردن مولکول دایمر در اشریشیا کلی مورد نیاز است. نتایج مطالعه مذکور نشان داد که بیان پری پلاسمی ممکن است برای تولید پروتئین های پیچیده مانند BMPs مناسب باشد.
    کلیدواژگانپروتئین نوترکیب؛ پروتئین استخوان زای انسانی رده 7؛ رده سلولی CHO؛ اشریشیا کلی
|
  • Elham Ahmadi, Hooreih Soleimanjahi, Majid Sadegizadeh, Ali Teimoori Pages 1-9
    Objective
    Group A rotaviruses (GARV) are responsible for the vast majority of severe diarrhea worldwide that kills an estimated 600،000-870،000 children annually. Since infantile gastroenteritis is a main health problem، therefore diagnosis and treatment of this disease is crucial. Gene rearrangements have been detected in vitro during serial passages of the virus at a high multiplicity of infection (MOI) in cell culture، as well as in chronically infected immunodeficient individuals. In this study، we developed an RT-PCR method to detect and diagnose the standard and gene rearranged bovine rotavirus.
    Methods
    Rotavirus RNA was extracted from confluent monolayers of infected MA-104 cells، stained with silver nitrate، and then electrophoresed in a 10% polyacrylamide gel. The full-length gene products that encoded the NSP1، 2، and 3 genes of the standard and rearranged rotavirus were amplified by RT-PCR using specific primers.
    Results
    We observed rearranged NSP1 and NSP3 genes that had different migration patterns seen with polyacrylamide gel electrophoresis. NSP1، 2، and 3 gene segments from standard and rearranged rotaviruses were amplified by RT-PCR، then the complete nucleotide sequence of each gene was subjected to sequencing. The results showed the generation of gene rearrangement through serial passages of the bovine rotavirus RF strain.
    Conclusion
    Serial passage of rotavirus in cell culture at a high MOI and chronic infection in immunodeficient target groups might alter rotavirus evolution. The methods utilized for detection and characterization of rotaviruses are continually evolving and being refined. Data collection is necessary to understand the molecular and antigenic features of the rotavirus in order to have a successful implementation of rotavirus studies and the development of a rotavirus vaccine. This study shows the importance of genetic variation and can provide valuable information about the amplification، diversity، biology، and evolution of rotaviruses.
    Keywords: Rotavirus, Gastroenteritis, Rearrangement, Sequencing
  • Karim Khoshgard, Bijan Hashemi, Azim Arbabi, Mohammad Javad Rasaee, Masoud Soleimani Pages 11-22
    Objective
    Due to recent advances in nanotechnology it is now possible to accumulate high atomic-number nanomaterial such as gold nanoparticles (GNPs) in cancerous cells and take advantage of their absorbed dose enhancement property as radiosensitizing agents. This study aimed to investigate the absorbed dose enhancement factor due to the presence of PEGylated GNPs under the irradiation of an MCF-7 cancerous cell line using orthovoltage X-ray beams.
    Methods
    We synthesized GNPs with an average diameter of 47 nm and joined them to polyethylene glycol. A total of 50 μg/mL of the pegylated GNPs were incubated with MCF-7 cells for 1، 2، 6، 12، and 24 hours، after which we compared their cytotoxicities. Then، PEGylated GNPs (50μg/mL) were incubated with MCF-7 cells for 12 and 24 hours and their radiosensitizing effect during 2Gy delivery of 120، 180 and 200 kVp X-ray beams were compared by the MTT assay.
    Results
    Cytotoxicity studies showed no significant effect of GNPs on cell viability. Significant differences in cell survival were observed between the groups irradiated with and without GNPs، which lead to an average absorbed dose enhancement factor of 1. 22±0. 06. According to the results، there was no radiosensitization difference due to the usage of 120، 180 and 200 kVp X-ray beams. However increased incubation time increased the dose enhancement factor.
    Conclusion
    By using PEGylated GNPs we can decrease the prescribed X-ray dose، yet maintain the same level of cancerous cell killing.
    Keywords: Radiosensitization, Gold, Irradiation, Polyethylene glycol
  • Farideh Saberi, Ali Hatef Salmanian, Jafar Amani, Mahyat Jafari Pages 23-36
    Objective
    Escherichia coli (E. coli) O157: H7 is one of the most important pathogenic causes of hemorrhagic colitis in humans. Cattle are the main reservoirs of this bacteria and vaccination is a key mechanism for its control. The intimin، translocated intimin receptor (tir)، and EspA proteins are virulence factors expressed by the LEE locus of enterohemorrhagic E. coli. EspA protein is a member of the type III secretion system (TTSS) needle complexes that delivers the tir protein into the host cell. Surface arrayed intimin docks the bacterium to the translocated intimin receptor (Tir). This intimate linkage is the starting point for attachment and effacing lesions. We hypothesize that the chimeric recombinant forms of two of these three effectors، as edible-based immunogens، would reduce colonization of E. coli O157: H7 in the mice model.
    Methods
    We constructed a synthetic gene (it) composed of eae (i) and tir (t) attached together by a peptide linker. The synthetic gene (it) was codon optimized based on the tobacco (Nicotiana tobbacum) plant and cloned into plant expression vectors adjacent to CaMV35S promoters for expression in transgenic tobacco plants. The antigen produced in this plant was orally fed to mice.
    Results
    Immunization of the mice model by the transgenic plant that contained the divalent immunogen showed the presence of IgG antibodies against E. coli O157: H7.
    Conclusion
    This method could be an effective tool for protecting against E. coli O157: H7 hemorrhagic colitis.
    Keywords: Escherichia coli O157:H7, Edible vaccine, Intimin, Tir
  • Soheila Ali Akbari Ghavimi, Mehran Solati, Hashjin, Mohammad Hossein Ebrahimzadeh, Mohammad Ali Shokrgozar, Fateme Fayyaz Bakhsh Pages 37-48
    Objective

    Biodegradable polycaprolactone/starch composites can be used for bone tissue engineering applications. The effect of the ratio of components on composite properties is of tremendous importance.

    Methods

    Polycaprolactone/starch composite of 80/20 and 70/30 ratios were fabricated by dissolving them in chloroform followed by evaporation of the solvent.

    Results

    The composites were characterized by fourier transform infrared spectroscopy. Their bioactivity was evaluated by studying the apatite formation ability after immersing the specimens in simulated body fluid. The results of compressive test on samples showed that the composite’s modulus and strength approximated that of human trabecular bone. Mass loss in distilled water and starch degradation rate in PBS was evaluated، which showed that the starch ratio was effective in composite degradation. MTT analysis and alkaline phosphatase levels showed that this composite had no toxicity and could increase G-299 cell line osteoblastic activities.

    Conclusion

    The increase in cellular osteoblastic activities and the ability for apatite formation on the composite surface، in addition to the polycaprolactone/starch samples'' mechanical properties shows their capability to be used as substitutes for bone. Because this composite degradation rate is controlled by changing the starch ratio، it has the potential for use in bone tissue engineering applications. Samples that have a 70/30 ratio are considered optimal due to their enhanced cellular response and better mechanical properties.

    Keywords: Bone tissue engineering, Polycaprolactone, starch composites, Bioactivity, MTT test, Alkaline phosphatase test
  • Parvin Farzanegi, Sadegh Saberi, Ali Fakharian, Mohammad Javad Rasaee, Valiollah Dabidi Roshan Pages 49-62
    Objective
    Environmental pollution is of major concern today and lead is considered to be one of the most important environmental pollutants. Long-term contact with lead causes harmful effects to humans. This study seeks to determine the effects of Curcuma longa (turmeric extract) consumption and exercise training on glutathione peroxidase and protein carbonyl in kidney and spleen tissues from rats exposed to lead.
    Methods
    We randomly classified 60 male rats into the following six groups of 10 rats per group: 1) control; 2) sham (turmeric extract solvent); 3) lead; 4) training + lead; 5) turmeric extract + lead; and 6) training + lead + turmeric extract. The training program for groups 3 and 6 consisted of running on a level treadmill for 40 sessions (eight weeks at five sessions per week) at a speed of 22 to 15 m/min for 26 to 64 minutes. Turmeric extract (30 mg/kg) was injected three times per week for eight weeks. Amounts of glutathione peroxidase and protein carbonyl were measured by ELISA.
    Results
    The amount of protein carbonyl in the kidney and spleen tissues of the lead group increased compared to the sham، training، combined and extract groups. Rats in the combined، extract and practice groups (F=4. 787; P=0. 002) had lower levels of protein carbonyl in their kidney and spleen tissues compared to the sham group (F=6. 970، P=0. 000). Glutathione peroxidase levels in the kidney and spleen tissues were less in the lead group compared to the sham group. However these levels in the training، extract، and combined groups increased compared with the sham group (respectively، in kidney and spleen P=0. 051، F=2. 466 and P=0/086، F=2. 11).
    Conclusion
    Intake of turmeric extract and exercise alone did not cause complete inhibition of the oxidative effects in kidney and spleen tissues. However، exercise and consumption of turmeric extract can be effective in reducing the harmful effects of lead.
    Keywords: Lead, Exercise training, Turmeric extract, Glutathione peroxidase, Protein carbonyl
  • Rashin Mohseni, Ayat Nasrollahi Omran, Fatemeh Norbakhsh, Sasan Rezaie, Hesameddin Hosseinjani Pages 63-77
    Objective
    Aflatoxin is important in the food industry، in animal husbandry and the medical area; there are enormous negative economic impacts due to this toxin. Numerous studies have researched extracts and plant compounds with the intent to reduce the growth of aflatoxin-producing organisms، inhibit toxin production and suppress the major toxin encoded genes (i. e.، aflR) in these organisms. Licorice is an important plant in traditional medicine that possesses numerous antimicrobial activities. There is no report regarding the effects of licorice or its mechanism of action on the aflatoxin-producing Aspergillus species. The present study focuses on the inhibitory effects of licorice extract on aflR gene expression and the growth and survival of Aspergillus parasiticus (A. parasiticus).
    Methods
    After the culture of A. parasiticus in toxin-inducer medium، we measured the minimal inhibitory concentration (MIC) for licorice extract. The aflatoxin concentration in the control and treated media was determined by HPLC. After harvesting the fungi from the toxin-inducing medium، its mRNA was extracted and cDNA synthesized by universal primers. The quantitative change in the aflR expression was analyzed via real-time PCR. Statistical analysis was performed by SPSS (v16).
    Results
    The production of fungal mycelium decreased with increasing concentrations of licorice extract. The highest inhibitory concentration observed was 500 mg/ml of the extract. HPLC analyses revealed that the 10 mg/ml concentration of licorice extract inhibited toxin production by 99. 9%. At this concentration، aflR gene expression was suppressed up to 40% as documented by quantitative RT-PCR analysis.
    Conclusion
    Overall we concluded that the Licorice extract could inhibit the aflR gene expression and consequently the aflatoxin production efficiently in the A. parasiticus.
    Keywords: Aflatoxin, Aspergillus parasiticus, Gene expression, aflR gene, Licorice extract
  • Shiva Nasiraei-Moghadam, Kazem Parivar, Abolhasan Ahmadiani, Mansoureh Movahedin, Mohammad Reza Vaez-Mahdavi, Mehrdad Roughani, Behrang Kazeminejad Pages 79-93
    Objective
    The goals of the study are evaluation the effect (s) of food deprivation as a social stress on testis structure. We also investigated the effects of melatonin treatment as an antioxidant component and inequality on the effect (s) of food deprivation.
    Methods
    We investigated the improving effects of melatonin and social stress (food deprivation) on 42 male rats in 7 groups including control، sham، melatonin received (M)، food deprivation (1/3 of control daily food) plus observation (FD)، FD + melatonin (FDM)، isolated FD (FDi)، and FDi + melatonin (FDMi) groups. After 14 days، rats'' testes were studied using immuno histochemistry and TUNEL assays to determine the number of apoptotic cells. Biochemical evaluation was taken on malodialdehide (MDA) and glutathione (GSH). ANOVA and Tukey''s tests were done to analyse the data.
    Results
    The results of sham group was declined for similarity to results of control group. In FD group، MDA was increased significantly
    Conclusion
    Food deprivation can induce oxidative stress which is associated with increasment of apoptotic cells in testis. Isolation can compensate these effects. These results refer to inequality. Since melatonin is recognized for its anti-oxidative and improving effects، we have shown involvement of oxidative stress mechanisms on the stress of food deprivation with inequality.
    Keywords: Apoptosis, Food deprivation, Inequality, Melatonin, Testis
  • Leila Nematollahi, Fereidoun Mahboudi, Mohammad Azizi, Farzaneh Barkhordari, Ahmad Adeli, Vahid Khalaj Pages 93-102
    Objective
    Bone morphogenetic protein-7 (BMP-7) is a multifunctional growth factor predominantly recognized for its osteoinductive properties. Due to the high cost of this protein، the availability of BMP-7 for treatment is limited. The heterologous production of recombinant hBMP-7 has been performed in a number of expression systems. In this study a novel form of BMP-7 was expressed in eukaryotic and prokaryotic hosts.
    Methods
    For expression in the prokaryotic system، the novel protein was secreted to the periplasmic space of Escherichia coli using a pelB signal sequence followed by single-step purification by Ni2+-charged column chromatography. In the mammalian cell expression system، we transferred a full-length cDNA encoding precursor of the novel protein to CHO cells then selected stable clones by using the appropriate antibiotic concentration. Expressions in both systems were confirmed by Western blot analysis.
    Results
    The novel recombinant protein was produced as a 36-38 kDa dimer in the CHO cell line and a 16 kDa monomer in the Escherichia coli system. Quantitative analysis according to ELISA showed that the expression levels of the mutant protein in the eukaryotic and prokaryotic expression systems were 40 ng/ml and 135 ng/ml of the culture media، respectively.
    Conclusion
    In this study، the expression level in Escherichia coli was at least three times more than observed in the CHO cells. However، further optimization is required to obtain a dimer protein in Escherichia coli. The results show that periplasmic expression may be suitable for the production of complex proteins such as BMPs.
    Keywords: Recombinant protein, Human bone morphogenetic protein 7, CHO cells, Escherichia coli