فهرست مطالب

مجله تحقیقات دامپزشکی
سال شصت و هشتم شماره 1 (زمستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1392/01/20
  • تعداد عناوین: 13
|
  • داریوش وثوق، مریم آقازمانی صفحه 1
    زمینه مطالعه
    بز نژاد رایینی از جمله نژادهای بز در ایران می باشد که در استان کرمان و چندین استان همجوار در مقیاس کلان پرورش داده می شود، که علاوه بر تولید سطوح مطلوب شیر و گوشت از نظر تولید کرک نیز در رتبه بالاتری نسبت به سایر نژادها قرار گرفته است این در حالی است که اطلاعات پایه ای در خصوص رادیوگرافی این نژاد وجود ندارد.
    هدف
    تعیین اطلاعات پایه در خصوص رادیوگرافی اندام های قدامی و خلفی بز نژاد رایینی.
    روش کار
    بدین منظور 12 راس بز کرکی نژاد رایینی (6 راس نر و 6 راس ماده) برای مطالعه اندام حرکتی قدامی و همین تعداد بز کرکی نژاد رایینی برای بررسی اندام حرکتی خلفی، از بزهای موجود در بخش دامپروری دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید باهنر کرمان که توسط تغذیه یکسان پرورش داده می شدند از سن 10 روزگی انتخاب و به فاصله هر 10 روز تا زمان بسته شدن صفحات رشد اندام حرکتی قدامی و خلفی مورد مطالعه رادیوگرافی قرار گرفتند.
    نتایج
    اکثر صفحات رشد در اندام حرکتی قدامی در جنس ماده در 13 ماهگی و در جنس نر در حدود 16 ماهگی بسته شدند. زمان بسته شدن صفحات رشد اندام خلفی در ماده ها حدود 14 ماهگی و در نرها حدود 16 ماهگی بود.
    نتیجه گیری نهایی: شاید زود بسته شدن صفحات رشد این نژاد احتمالا کوتاهی قد این نژاد را توجیه می کند.
    کلیدواژگان: اندام حرکتی قدامی و خلفی، رادیو گرافی، زمان بسته شدن صفحات رشد، بز نژاد رایینی
  • سارنگ سروری، حمید قاسم زاده نوا، نیما سیاح، مریم اصغری کلیمی صفحه 7
    زمینه مطالعه
    بر اساس اطلاعات نویسندگان، در خصوص جمع شدن رحم به دنبال سقط جنین در سگ مطالعه سونوگرافی صورت نگرفته است.
    هدف
    بررسی روند جمع شدن رحم بعد از ایجاد سقط جنین بوسیله اولتراسونوگرافی.
    روش کار
    6 قلاده سگ در یک سوم آخر دوره آبستنی در یک مطالعه همزمان با ایجاد ایست قلبی در جنین بوسیله هدایت اولتراسوند تحت القاء سقط قرار گرفتند. بررسی اولتراسونوگرافی رحم از روز بعد از تایید سقط کامل تا جمع شدن کامل رحم و رسیدن رحم به اندازه ثابت در دو بررسی متوالی، ادامه یافت. در این بررسی، شکل، اکوژنیسیته بافت، اندازه ی رحم و همچنین لایه های آن و میانگین اندازه نواحی پلاسنتال و نواحی بین پلاسنتا مورد ارزیابی قرار گرفت.
    نتایج
    تصاویر اولتراسونوگرافی دلالت از آن دارد که دیواره رحم بعد از سقط، از نظر اکوژنیسیته شامل شش لایه ی متفاوت می باشد. این لایه ها در هفته اول بسیار واضح و متمایز از یکدیگر بودند و درفرآیند جمع شدگی رحم، از تمایزشان کاسته می شود. از روز اول بعد از سقط ناحیه پلاسنتال از لحاظ اندازه به میزان قابل توجهی (حدود 2 برابر)، بزرگتر از ناحیه بین پلاسنتا بود. در هفته اول بعد از سقط، میانگین ضخامت نواحی پلاسنتال cm31‎/0±11‎/2 و نواحی بین پلاسنتا cm20‎/0±12‎/1 در شاخ های رحم، مشاهده می شد. از هفته سوم به تدریج از تمایز بین این دو ناحیه و ضخامتشان کاسته شده و در دو هفته آخر جمع شدن رحم، این تمایز از بین رفته و قطر شاخ های رحم در تمام قسمت ها تقریبا یکسان شد. زمان جمع شدن کامل رحم سگ ها در این تحقیق در هفته های متفاوت (6، 8، 9، 10 و 13 هفته) رخ داد.
    نتیجه گیری نهایی: یافته های این مطالعه می تواند مبنایی جهت ارزیابی اولتراسونوگرافی ساختارهای غیرطبیعی در رحم بعد از سقط یا زایمان و همچنین برای تعیین زمان جمع شدن رحم در سگ باشد.
    کلیدواژگان: سگ، سقط جنین، الترا سونوگرافی، جمع شدگی، رحم
  • شاهرخ رنجبر بهادری، سروش تونی صفحه 13
    زمینه مطالعه
    امروزه تک یاخته کریپتوسپوریدیوم به عنوان یکی از عوامل مسبب سندروم اسهال در نوزاد نشخوارکنندگان بخصوص گوساله ها مطرح می گردد.
    هدف
    میزان وقوع آلودگی به انگل فوق در گوساله های مبتلا به اسهال در استان خراسان جنوبی، منطقه نیشابور مورد مطالعه قرار گرفت.
    روش کار
    نمونه مدفوع از تیر تا دی 1389 از 170 راس گوساله مبتلا به اسهال در دامداری های اطراف شهرستان نیشابور اعم از سنتی و صنعتی اخذ شد. نمونه های فوق پس از انتقال به آزمایشگاه و تغلیظ به روش فرمل اتر با استفاده از روش رنگ آمیزی ذیل– نلسون اصلاح شده و میکروسکوپ نوری مورد بررسی جهت حضور اووسیست های کریپتوسپوریدیوم قرار گرفتند.
    نتایج
    میزان وقوع آلودگی به این تک یاخته در نمونه های مورد بررسی 18‎/11% بود. همچنین 04‎/13% از دام های نر و 97‎/8% از گوساله های ماده آلوده به انگل بوده و میزان وقوع آلودگی در فصول سرد سال (06‎/14) % بیشتر از فصول گرم (43‎/9)% بود. در ضمن 12‎/12% از گوساله های با سن زیر سه ماه و 89‎/7% با سن سه تا شش ماه آلوده به تک یاخته بودند. البته بررسی آماری انجام شده ارتباط معنی داری را بین آلودگی به انگل و عوامل مورد بررسی شامل جنسیت و سن دام ها و نیز فصل نمونه گیری نشان نداد.
    نتیجه گیری نهایی: با توجه به حضور آلودگی به تک یاخته فوق در منطقه نیشابور و جنبه های زئونوتیک آن به جهت ایجاد آلودگی در جوامع انسانی، کنترل انگل در این منطقه حائز اهمیت می باشد.
    کلیدواژگان: نیشابور، اسهال، کریپتوسپوریدیوم، گوساله
  • محسن حنیفه، عبدالعلی ملماسی، محمود داودی، غلامرضا نیکبخت، صدیقه نبیان، علیرضا باهنر، تقی زهرایی صالحی، صادق رهبری صفحه 21
    زمینه مطالعه
    لایم بورلیوز، بیماری مهم زئونوز با گسترش جهانی است که توسط اسپیروکت های کمپلکس Borrelia burgdorferi sensu lato ایجاد می شود. تا کنون گزارشی در این خصوص در سگها از ایران منتشر نشده است.
    هدف
    تعیین میزان شیوع سرولوژیک پادتن های ایجادشده علیه کمپلکس B. burgdorferi sensu lato در سگ ها در سه استان خزری ایران و مطالعه تاثیر فاکتورهای خطر اقلیمی بر آن از اهداف اولیه این مطالعه هستند.
    روش کار
    بین تیر تا شهریور 1388، مطالعه ای سرواپیدمیولوژیک روی 273 قلاده سگ در سه استان شمالی گیلان، مازندران و گلستان، زیستگاه شناخته شده کنه (Ixodes ricinus)‎ در ایران، انجام شد. به منظور بررسی رابطه توزیع آلودگی و فاکتورهای اقلیمی با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی، موقعیت مکانی سگ های سرم مثبت و سرم منفی روی نقشه فاکتورهای اقلیمی استان های گیلان، مازندران و گلستان تلفیق گردید. در بررسی های آماری، از رگرسیون چندمتغیره و روابط همبستگی استفاده شد.
    نتایج
    از 273 نمونه سرم سگ اخذشده در کل منطقه مورد مطالعه، 22 مورد (1‎/8)% علیه کمپلکس B. burgdorferi sensu lato پادتن داشتند. میزان شیوع سرمی burgdorferi sensu lato. Bدر استان های گیلان، مازندران و گلستان به ترتیب 0‎/0(%91‎/0)، 2‎/2(%91‎/2) و 22(%91‎/20) تعیین گردید. دمای متوسط سالانه رابطه مثبت و معنی داری با درصد شیوع سرمی لایم بورلیوز در سگ های سه استان شمالی کشور داشت (05‎/0 p<. ) نتیجه گیری نهایی: با توجه به شیوع سرمی لایم بورلیوز در سگ های سه استان خزری ایران، این بیماری به خصوص در استان گلستان بایستی بیشتر مورد توجه قرار گیرد. این، اولین مطالعه در مورد تاثیر فاکتورهای اقلیمی بر لایم بورلیوز سگ ها در ایران است.
    کلیدواژگان: سگ، ایران، لایم بورلیوز، فاکتورهای اقلیمی، استان های خزری
  • فرهنگ ساسانی، فریبا خاکی، فرهاد موسی خانی، محسن ظفری صفحه 31
    زمینه مطالعه
    ویروس اسهال ویروسی گاو یکی از پاتوژن های دستگاه تنفس گاو به شمار می رود که ایمنی ریه را تضعیف کرده وبیماریزایی سایر باکتری ها و ویروس ها را تشدید می کند.
    هدف
    مطالعه حاضر به منظور ارزیابی تاثیر ویروس اسهال ویروسی گاو بر بافت ریه انجام گرفت.
    روش کار
    در این مطالعه، 30 نمونه ریه گاو مورد آزمایش RT_PCR و هیستو پاتولوژی قرار گرفت.
    نتایج
    بررسی هیستوپاتولوژیک ضایعات مختلفی را در بافت های ریه نشان داد. نتایج آزمایش RT_PCR و مشاهدات هیستوپاتولوژیک هر یک از نمونه ها بطور جداگانه مورد مطالعه و مقایسه قرار داده شد. از آزمون مربع کای برای مشخص شدن ارتباط میان وجود ویروس اسهال ویروسی گاو و بروز چهار ضایعه مختلف شامل: 1–پنومونی بینابینی، 2–برونشیت و برونشیولیت، 3–ادم، آمفیزم و آتلکتازی و 4–برونکوپنومونی استفاده شد و در صورتی که پیش فرض های آزمون کای برقرار نمی شد، از تست دقیق فیشر استفاده گردید. در ده مورد از نمونه های بافت ریه آزمایش RT-PCR، مثبت تشخیص داده شد. 5 مورد از نمونه های BVD مثبت، پنومونی بینابینی داشته و 10 مورد از نمونه های BVD منفی، پنومونی بینابینی نداشتند. در نهایت، در ریه های مورد مطالعه، تنها حضور ویروس اسهال ویروسی گاو با پنومونی های بینابینی با شدت 3+ ارتباط معنی داری را نشان داد.
    نتیجه گیری نهایی: حضور ویروس با سایر ضایعات قابل انتظار اتباط معنی داری را نشان نداد که می توان به نقش احتمالی باکتری ها، ویروس های مختلف و عوامل توکسیک که در این طرح مجال بررسی نشد، اشاره نمود.
    کلیدواژگان: BVDV، گاو، PCR، پنومونی بینابینی
  • شهاب الدین سهرابی، محمد یخچالی، امید قشقایی صفحه 39
    زمینه مطالعه
    کنه های سخت از جمله انگل های خارجی با اهمیت حیوانات سراسر دنیا و ایران می باشند. شناخت وضعیت پراکنش کنه های سخت در نواحی مختلف کشور می تواند از دیدگاه بروز بیماری های مختلف مرتبط با آنها مفید باشد.
    هدف
    مطالعه حاضر به منظور تعیین فراوانی و تنوع گونه ای کنه های سخت در نشخوارکنندگان استان کرمانشاه انجام شد.
    روش کار
    در این مطالعه کنه ها از 203 راس گاو، 215 راس گوسفند و 182 راس بز از 150 گله در 31 روستا استان کرمانشاه به صورت تصادفی از نقاط مختلف بدن دام و در فصل فعالیت کنه های سخت (اردیبهشت تا شهریور 1390) نمونه برداری و جدا شدند.
    نتایج
    فراوانی آلودگی کنه های ایکسودیده در گاو 63‎/24%، گوسفند 12 / 25 % و بز 27 / 25 % تعیین شد. بیشترین فراوانی آلودگی در گاوهای ماده 4-3 ساله و گوسفندها و بزهای ماده 2-1 ساله ثبت گردید. شیوع آلودگی کنه ای در سنین مختلف و از جنس ماده اختلاف آماری داشت. نسبت تعداد کنه جدا شده به هر راس دام در گاو6‎/4، گوسفند9‎/7 و بز 1‎/7 بود. توزیع جغرافیایی آلودگی کنه ای دام های تحت مطالعه در مناطق مختلف استان کرمانشاه نشان داد که بیشترین میزان آلودگی کنه ای در 12 گله گاو (8)% و 12 گله بز (8)% از منطقه میان دربند در شرق کرمانشاه و 20 گله گوسفند (33‎/13)% از میدان دام در غرب کرمانشاه بود. توزیع بدنی کنه ها عمدتا از کشاله ران گاو (46)% وگوش گوسفند (54)% و بز (43)% بود که فراوانی توزیع بدنی آنها در سطح بدن گاو نسبت به گوسفند و بز از نظر آماری اختلاف معنی داری داشت. از 1031 کنه سخت 3 جنس هیالوما، ریپی سفالوس و بوفیلوس شناسایی شدند که شامل 8 گونه در گاو، 9 گونه در گوسفند و 7 گونه در بز بودند. گونه غالب در گاو ریپی سفالوس سنگوینوس (2‎/26)% و در گوسفند و بز ریپی سفالوس تورانیکوس (به ترتیب، 1 / 53 % و 55 / 40)% از غرب استان کرمانشاه بود که فراوانی آنها از نظر آماری اختلاف معنی داری داشت.
    نتیجه گیری نهایی: نتایج این مطالعه بیانگر حضور متنوع و فعالی از فون کنه های سخت با شیوع قابل توجه در نشخوارکنندگان منطقه بود.
    کلیدواژگان: ایکسودیده، کنه، استان کرمانشاه، نشخوارکنندگان
  • آرش قلیان چی لنگرودی، وحید کریمی، مسعود هاشم زاده، امید مددگار، بهار نیری فسایی، آزاده شجاعی استبرق صفحه 47
    زمینه مطالعه
    آنفلوانزای پرندگان H9N2 برای اولین بار از بوقلمون در سال 1966 در ایالات متحده جدا و سپس در اروپا و آسیا انزئوتیک گردید. این ویروس برای اولین بار در ایران در سال 1377 در جوجه های گوشتی استان قزوین جدا سازی گردید و هم اکنون در کشور اندمیک است. پروتئین پلی مراز 1PB یکی از پروتئین های این ویروس است که نقش مهمی در حدت و تعیین محدوده میزبان ایفا می کند.
    هدف
    هدف از این مطالعه بررسی شجره شناسی براساس ژن پلی مراز PB1 ویروس آنفلوانزای H9N2 جدا شده از گله های گوشتی در ایران طی سال های 1377 تا 1390 بود.
    روش کار
    در این مطالعه قطعه ای از ژن PB1 چهار جدایه H9N2 جدا شده از گله های گوشتی طی سالهای 1377 تا 1390 تکثیر و توالی یابی گردید. سپس نتایج حاصله با سایر جدایه های اخذ شده از بانک ژن مورد تجزیه و تحلیل و مطالعات شجره شناسی قرار گرفت.
    نتایج
    بر اساس مطالعات شجره شناسی، جدایه های H9N2 در ایران دو گروه جداگانه تشکیل دادند و گروه ویروس های حاضر در کشور در گروه جدید خاورمیانه و هند قرار گرفتند. بر اساس توالی اسید آمینه، تغییراتی در سطح آنها مشابه جدایه های عادت یافته به موش و انسان مشاهده شد که این نگرانی را از افزایش تمایل جدایه های کشور به میزبان پستاندار بر می انگیزد.
    نتیجه گیری نهایی: نتایج این مطالعه نشان می دهد که ژن PB1 ویروسی آنفلونزای پرندگان H9N2 در طی چرخش ویروسی در سال های متمادی در کشور ثابت باقی نمانده است.
    کلیدواژگان: ایران، پلی مراز 1، آنفلوانزای پرندگان، مطالعه شجره شناسی، H9N2
  • جمیله پازوکی، مریم خوش اقبال، محمود معصومیان صفحه 53
    زمینه مطالعه
    انگل ها در همه جای بدن ماهیان استخوانی یافت می شوند و به علت اثرات متفاوتی که بر روی رفتار، رشد، هما~وری و مرگ و میر ماهیان می گذارند نباید نادیده گرفته شوند.
    هدف
    شناسایی انگل های پریاخته ماهی شوریده Otolithes ruber در منطقه شمال غربی جزیره قشم بود.
    روش کار
    نمونه برداری در دو فصل تابستان و زمستان 1388 صورت گرفت، تعداد 72 عدد ماهی شوریده توسط تور ترال کف (Bottom Trawl)‎ صید شد. نمونه ها به صورت تصادفی و در کلاس های طولی مختلف انتخاب و پس از نگهداری در یخ به صورت منجمد به آزمایشگاه منتقل شدند. پس از خارج کردن نمونه ها از حالت انجماد و ثبت اطلاعات زیست سنجی از جمله وزن، طول کل، طول استاندارد، بررسی های انگل شناسی با استفاده از استریو میکروسکوپ و میکروسکوپ نوری بر روی پوست، باله، آبشش و سایر اندام های داخلی ماهیان صورت گرفت.
    نتایج
    در این تحقیق از 72 عدد ماهی بررسی شده، 62 عدد (1‎/86)%، آلوده به انواع انگل های منوژن، دیژن، نماتود و سخت پوست بودند. به دلیل در دسترس نبودن کلید و مقایسه ریختی، انگل ها تا حد جنس شناسایی شدند که شامل 9 جنس: انگل های منوژن:. Diplectanum sp. Murraytrema sp و. Monoplectanum sp، دیژن های. Pleorchis sp،. Stephanostomum sp و. Erilepturus sp، کوپه پود. Brachiella sp و نماتودهای. Philometra sp و. Cucullanus sp در این ماهی شناسایی گردید.
    نتیجه گیری نهایی: به جز جنس فیلومترا که قبلا از ماهی شوریده گزارش شده سایر انگل ها در حد جنس نیز برای اولین بار است از این ماهی در ایران گزارش می شود. در این تحقیق ماهی شوریده به عنوان میزبان جدید برای انگل های. Monoplectanum sp و. Brachiella sp در دنیا معرفی می گردد.
    کلیدواژگان: سخت پوستان، خلیج فارس، ماهی شوریده، کرمها، ماهیان تجاری
  • محمدناصر ناظم، مریم رضاییان، مسعود ادیب مرادی، مسعود اسدی فوزی، سید محمد مهدی کیایی، پرهام رضوی ابراهیم صفحه 61
    زمینه مطالعه
    مصرف متیونین خوراکی در نشخوارکنندگان، موجب افزایش رشد فولیکول های مولد فیبر پوست می شود.
    هدف
    در این تحقیق اثر مصرف متیونین خوراکی پوشش دار جیره مادر بر فولیکول های پوست مادر و نوزاد شیرخوار آنها طی دوره شیرخوارگی بررسی شد.
    روش کار
    60 راس بز رایینی ماده سالم تک قلو زائیده 3 تا 4 ساله به همراه 60 راس بزغاله 1 روزه آنها به طور تصادفی به چهار گروه 30 راسی تقسیم شدند. گروه مادران تیمار، 2 ماه روزانه حدود g 3 متیونین به صورت دستی دریافت کردند. نمونه های پوست از محل پهلوی راست و چپ مادران و بزغاله شیرخواره آنها طی 3 دوره در روزهای صفر، 30 و 60 گرفته شد. پس از مراحل فیکساسیون، مقاطع بافتی تهیه و صفات فولیکول های پوست یعنی: بیشترین قطر پیاز موی اولیه و ثانویه، بیشترین قطر موی اولیه و ثانویه، بیشترین قطر درمال پاپیلای فولیکول اولیه و ثانویه به منظور ارزیابی میزان خونرسانی به فولیکول، تعداد فولیکول های اولیه و ثانویه به صورت میکروسکوپی و نیز قطر و درصد کرک و موی مادران و نوزادان، استحکام و طول کرک نوزادان به طور ماکروسکوپی ارزیابی شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد که مصرف متیونین خوراکی پوشش دار توسط مادر می تواند موجب افزایش معنی دار قطر پیاز موی اولیه و ثانویه و درمال پاپیلای فولیکول های اولیه و ثانویه شود. در گروه نوزادان تیمار، قطر پیاز موی اولیه و ثانویه، درمال پاپیلای فولیکول اولیه و ثانویه و نیز تعداد فولیکول ثانویه به صورت معنی داری نسبت به گروه کنترل تغییر یافته بود.
    نتیجه گیری نهایی: به نظر می رسد مصرف متیونین خوراکی پوشش دار توسط مادر شیروار طی 2 ماهه اول شیرواری می تواند سبب تاثیر معنی دار بر قطر پیاز موی اولیه و ثانویه و نیز قطر درمال پاپیلای فولیکول اولیه و ثانویه مادر و نوزاد و نیز تعداد فولیکول ثانویه پوست نوزاد شود.
    کلیدواژگان: فولیکول مو و کرک، متیونین خوراکی پوشش دار، بز کرکی رایینی
  • امیر توکمه چی، مژگان بندبنی صفحه 69
    زمینه مطالعه
    امروزه استفاده از ترکیبات طبیعی برای تقویت رشد و ایمنی آبزیان به جای ترکیبات شیمیایی و صناعی ترجیح داده می شود.
    هدف
    در این راستا هدف از بررسی حاضر، ارزیابی تاثیر عصاره و پودر هیدرولیز شده مخمر ساکارومایسس سرویسیه بر پارامترهای رشد و مقاومت ماهی قزل آلای رنگین کمان در برابر استرس های دما و کمبود اکسیژن به همراه مواجه تجربی با باکتری بیماریزای یرسینیا روکری بود.
    روش کار
    برای این منظور تعداد 600 قطعه ماهی قزل آلای رنگین کمان با میانگین وزنی g5 ± 50 از یکی از مزارع پرورش ماهی خریداری و به آزمایشگاه منتقل شدند. پس از سازگاری با شرایط آزمایشگاهی ماهیان به صورت تصادفی به چهار گروه هر کدام با سه تکرار تقسیم شدند. یک گروه به عنوان شاهد انتخاب و فقط با غذای تجاری تغذیه شد اما سه گروه دیگر به همراه غذای تجاری میزان یک درصد عصاره مخمر، پودر هیدرولیز شده و ترکیبی از عصاره و پودر مخمر را دریافت کردند. پرورش ماهیان در حوضچه های پلی اتیلنی L300 و به مدت 60 روز صورت گرفت. زیست سنجی در روزهای صفر و 60 مطالعه انجام شد، همچنین در روز 60، ماهیان با استرس دما و کمبود اکسیژن روبرو شدند و یک آزمایش تجربی نیز برای مواجه باکتریایی با یرسینیا روکری طراحی گردید.
    نتایج
    نتایج نشان داد که استفاده توام عصاره و پودر هیدرولیز شده ساکارومایسس سرویسیه به طور معنی دار (021‎/0)p=سبب بهبود شاخص های رشد ماهی قزل آلای رنگین کمان در مقایسه با گروه شاهد می گردد. همچنین نتایج ثابت کرد که میزان بقاء ماهیان پس از تغذیه با ترکیب عصاره و پودر مخمر به طور معنی داری در مواجه شدن با استرس دما (59‎/4 ± 55‎/69)%، کمبود اکسیژن (34‎/5 ± 55‎/96)% و بیماری یرسینیوز (18‎/2 ± 11‎/49)% نسبت به گروه شاهد افزایش می یابد.
    نتیجه گیری نهایی: تغذیه ماهی قزل آلای رنگین کمان با عصاره و پودر مخمر به صورت ترکیبی می تواند سبب بهبود شاخص های رشد و افزایش مقاومت در برابر استرس و بیماری گردد.
    کلیدواژگان: استرس، رشد، عصاره و پودر هیدرولیز شده ساکارومایسس سرویسیه، قزل آلای رنگین کمان
  • حجت الله جعفریان، مهدی سلطانی، ابراهیم ناصری، سید محمد میری، یعقوب قیاسی، سمیرا جعفریان صفحه 79
    زمینه مطالعه
    استفاده از باکتری های پروبیوتیکی به عنوان یک راهبرد مهم برای تولید محصولات قابل تجدید از طریق کنترل بیولوژیکی در سیستم های پرورشی لارو ماهیان دریایی و سخت پوستان پیشنهاد شده است. این باکتری ها اثرات سودمندی بر لاروهای ماهی دارند.
    هدف
    این مطالعه جهت تعیین تاثیر باسیلوس های پروبیوتیکی بر عملکرد رشد و تغذیه لارو تاس ماهی ایرانی از طریق غنی سازی با دافنی ماگنا انجام شد.
    روش کار
    دافنی ماگنا بوسیله مخلوط لاکتوباسیلوس های پروبیوتیکی برای 8 ساعت در 3 سطح log CFU/mL 30‎/4، 60‎/4 و 78‎/4 از سوسپانسیون باکتریایی، غنی سازی و توسط تاس ماهی ایرانی در تیمارهای آزمایشی 1 T، 2T و 3 T خورده شد. لاروهای تاس ماهی ایرانی بر پایه 30% وزن بدن از دافنی ماگنا بمدت 30 روز تغذیه شدند. تیمار شاهد از دافنی ماگنای غنی نشده تغذیه گردید. در پایان آزمایش، نمونه های کامل ماهی مطابق با دستورالعمل AOAC در سال1990 آنالیز شدند.
    نتایج
    پروبیوتیک های لاکتوباسیلوسی بطور معنی داری وزن بدن، سطوح پروتئین خام و ماده خشک لاشه لاروهای تیمارهای آزمایشی را در مقایسه با تیمار شاهد افزایش دادند (p<0.05) اما در تیمار 3 T چربی خام و انرژی خام بطور معنی داری کاهش یافت (p<0.05). بیشترین متوسط سطح پروتئین خام در (70.27±0.44 %) و کمترین متوسط آن در شاهد (34‎/0 ± 51‎/68)% بدست آمد.
    نتیجه گیری نهایی: آزمایش نشان داد که مخلوط لاکتوباسیلوس ها بر ارتقاء برخی از معیارهای رشد و کارآیی تغذیه در لارو تاس ماهی ایرانی تاثیر داشتند.
    کلیدواژگان: دافنی ماگنا، لاکتوباسیلوس های پروبیوتیکی، پروتئین خام، لارو تاس ماهی ایرانی
  • میثم مروجی، محمد نوری، آریا رسولی، سید رضا فاطمی طباطبایی صفحه 89
    زمینه مطالعه

    عوامل متعددی نظیر ترکیب، حجم و pH مواد غذایی می توانند تخلیه شیردان را تحت تاثیر قرار دهند. این امر به خوبی به اثبات رسیده است که رابطه ای مستقیم بین غلظت محلول های خوراکی و تخلیه شیردان وجود دارد؛ به طوری که محلول های خوراکی غلیظ سبب کاهش تا مرز وقفه حرکات شیردان (بسته به درجه غلظت آنها) می گردند. از محلول های غلیظ تزریقی وسیعا در درمان شوک های سپتیک و به ویژه در اسهال گوساله ها استفاده می شود.

    هدف

    تعیین تاثیر تزریق سیاهرگی محلول های غلیظ قندی و نمکی بر تخلیه شیردان گوساله های نوزاد است که در خصوص تاثیر اینگونه محلول ها بر تخلیه شیردان تاکنون تحقیقی انجام نشده است.

    روش کار

    در این مطالعه اثرات تزریق سیاهرگی دو محلول غلیظ رایج (دکستروز و کلرید سدیم)، بر تخلیه شیردان در تعداد شش راس گوساله نر 8 تا 10 روزه از نژاد هلشتاین که آغوز به میزان کافی دریافت نموده بودند، صورت گرفت. در این مطالعه از چهار محلول دکستروز 50%، دکستروز 5%، کلرید سدیم 9‎/0% و کلرید سدیم 20‎/7%، به صورت تصادفی، استفاده شد؛ بلافاصله بعد از تزریق هر محلول، به گوساله L2 شیر تازه حاوی mg50 استامینوفن به ازاء هر کیلوگرم وزن بدن خورانده شده و در زمان های مقرر جهت ارزیابی چگونگی تخلیه شیردان از طریق سنجش میزان غلظت استامینوفن، خون گیری به عمل آمد و فاکتورهای خونی شامل انسولین و گلوکز اندازه گیری شد.

    نتایج

    نتایج به دست آمده حاکی از آن بودند با وجود اختلافات بارز سطح زیر منحنی غلظت انسولین – زمان، برای هر 4 محلول، از لحاظ آماری، اختلاف معنی داری مشاهده نشده و به طور مشابه نیز هیچ گونه تفاوت معنی داری در نمودار غلظت استامینوفن – زمان برای چهار محلول مشاهده نشد.
    نتیجه گیری نهایی: با توجه به آنالیز آماری چنین می توان نتیجه گیری کرد که تزریق سیاهرگی محلول های غلیظ قندی و نمکی تخلیه شیردان را تحت تاثیر قرار نمی دهند.

    کلیدواژگان: استامینوفن، محلول غلیظ تزریقی، تخلیه شیردان، گوساله نوزاد
  • فریدون صابری افشار، حسین نجف زاده، مهدی پور مهدی بروجنی، مرسده سادات حسین بروجردی صفحه 97
    زمینه مطالعه
    گزارش شده است که جذب دارو از مثانه باز سازی شده با قطعه روده ای موجب مسمومیت طولانی و به میزان بالا گردیده است.
    هدف
    هدف از این مطالعه تعیین اهمیت و میزان جذب دارو متعاقب پیوند قطعه ایلئوم روده به مثانه بوده است.
    روش کار
    ده قلاده سگ سالم و بالغ از هر دو جنس (7 نر و 3 ماده) با وزنی بین kg 25-15 انتخاب شدند. حیوانات به طور تصادفی به دو گروه مساوی آزمایش و کنترل تقسیم شدند. در گروه آزمایش، با عمل جراحی، 50% از مثانه برداشته شد و بلافاصله عمل جراحی پیوند ایلئوم به مثانه به روش Lamesch و Dociu صورت پذیرفت. در گروه کنترل برداشت قطعه ایلئومی و برقراری مجدد مسیر روده ای، بدون انجام عمل پیوند ایلئوم به مثانه انجام گرفت. در تمامی حیوانات، نمونه های خون و ادرار قبل از جراحی و در ساعت های 1، 3، 6 و 24 پس از تجویز خوراکی فورازولیدون mg(100 به ازای هر سگ) اخذ شد و این مراحل در روزهای 7، 25 و 45 پس از جراحی نیز در ساعات مشابه قبلی تکرار گردید. پس از آماده سازی نمونه ها، فورازولیدون به روش HPLC اندازه گیری شد. آنالیز واریانس یک طرفه و تست Dunnet برای تجزیه و تحلیل داده ها مورد استفاده قرار گرفت و مقادیر(05‎/0< p)‎ از نظر آماری معنی دار قلمداد گردید.
    نتایج
    در گروه آزمایش، نمونه های خونی تغییرات معنی دار فورازولیدون را در روز 25 نشان داد. نمونه های ادراری تغییرات معنی داری را در هر دو گروه در روز 45 و در گروه آزمایش در روز 25 آشکار ساخت.
    نتیجه گیری نهایی: نتایج این مطالعه نشان داد که خاصیت جذبی ایلئوم پیوند شده به مثانه به مرور زمان کاهش می یابد و مشکلات برخاسته از جذب دارومعمولا نادر بوده و در بیشتر موارد ممکن است نیازی به کاستن از دوز داروهای تجویزی (به استثنای داروهایی که دوز درمانی آنها در محدوده کوچکی نوسان دارد) نباشد.
    کلیدواژگان: سگ، ایلئوسیستوپلاستی، بازجذب، فورازولیدون
|
  • Page 1
    Background
    Raeini goat is one of the goat races which is found in Kerman province and many neighboring provinces. This goat produces soft wool with good quality and holds and even higher ranking than other goat breeds based on production of milk and meat, whereas there is no basic radiologic information about this race.
    Objectives
    Determination of basic information about the radiographic of anterior and posterior limbs in Raeini goat.
    Methods
    To study close time of growth plate in anterior limbs, 12 head of raeini soft wool goats (6 male, 6 female) and the same number for posterior limbs were selected from the goats that were present in the animal husbandries college in Kerman University and had grown under equal nourishment. They were selected from 10 days after their birth until the growth plates of anterior, posterior and back bones were closed.
    Results
    Most of the growth plates in the forelimbs (anterior) in females in the 13th month and in males in the 16th month were closed; closure time of growth plates for hind limbs (posterior) in females was in the 16th month and 14th month respectively.
    Conclusions
    It is possible that early closure of the growth plates in the race of short stature in this breed is justified.
    Keywords: radiography, fore, hind limbs, closure time of growth plates, Raeini goat
  • Page 7
    Background
    Based on our knowledge, there have been no ultrasonographic studies on uterine involution following induction of abortion in the bitch.
    Objectives
    To evaluate ultrasonographic features of uterine involution following induction of abortion.
    Methods
    In a concurrent study, pregnancy was terminated in 6 bitches in the third trimester of pregnancy by ultrasound guided induced fetal death. Ultrasonographic examination of the reproductive tract carried out after the day of complete abortion up to complete uterine involution, in which uterine dimensions were unchanged within two consecutive evaluations. Uterine shape, size, and echogenicity as well as wall layering were evaluated in ultrasonographic evaluations, and mean values were measured in both placental and interplacental regions.
    Results
    Ultrasonographic features revealed that, uterine wall is detected on ultrasound images having six different layers on the basis of its echogenicity. Wall layering was very explicit and distinct within the first week after abortion and lost its distinction in the course of uterine involution. On the day after abortion, placental regions measured approximately twice the size of the uterus in interplacental areas. In the first week, the mean values of the placental and interplacental thickness were 2.11±0.31cm and 1.12±0.20 cm respectively, measured in uterine horns. After the third week, the placental and interplacental regions lost their distinction and thickness. In the last two weeks, uterine horns were almost equal in dimension in every part. The time of complete involution varied amongst these 6 different bitches, being in the 6th, 8th, 9th, 10th, and 13th week after the induction of abortion.
    Conclusions
    The findings of this study could be a basis for ultrasonographic evaluation of abnormal uterine structures and also detection of uterine involution time after abortion or parturition.
    Keywords: ultrasonography, bitch, involution, uterine, abortion
  • Page 13
    Background
    Today, Cryptosporidium is considered as one of the etiological agents of diarrhea syndrome in newborn ruminants, especially calves.
    Objectives
    The incidence rate of the infection to this parasite in diarrheic calves in southern Khorasan, Neishabour was studied.
    Methods
    One hundred seventy fecal samples of diarrheic calves from husbandries in Neishabour were collected from July 2009 to January 2010. These samples were transferred to laboratory and were examined for the presence of Cryptosporidium oocyst after concentration with formol-ether method and modified Ziehl-Neelsen staining.
    Results
    The incidence rate of infection to this protozoan in the studied samples was 11.2%. Moreover, 13.04% of male calves and 8.97% of female animals were infected with the parasite. The incidence rate of the infection in cold season (14.06%) was more than warm season (9.43%). Meanwhile, 12.12% of the calves under three months of age and 7.89% aged three to six months were infected with protozoan. Statistical analyses did not show significant relationship between the infection of parasite and the studied factors including age, sex, and season.
    Conclusions
    Control of Cryptosporidium is necessary, with regard to the presence of this parasite in calves of Neishabour and its zoonotic aspect.
    Keywords: diarrhea, Neishabour, calve, Cryptosporidium
  • Page 21
    Background
    Lyme borreliosis is a worldwide zoonotic disease caused by spirochetes of the Borrelia burgdorferi sensu lato complex. There are no reports on this subject in dogs from Iran.
    Objectives
    Determining the serologic prevalence level of produced antibodies against Borrelia burgdorferi sensu lato complex in three Caspian littoral provinces of Iran and studying the effect of climatic risk factors on it are the first aims of this study.
    Methods
    During the period from July to September 2009 a seroepidemiological study was conducted on 273 dogs in three Caspian provinces of Guilan, Mazandaran and Golestan, Iran's known habitats of tick (Ixodes ricinus). In order to study the correlation between infection distribution and climatic factors by geographic information system (GIS), geographic position of seronegative and seropositive dogs was overlaid on climatic maps of Guilan, Mazandaran and Golestan provinces. Multivariate regression model and correlation matrix analyses were used for statistical analysis.
    Results
    From 273 serum samples in the whole studied area, 22 (8.1%) showed antibodies against B. burgdorferi sensu lato complex. The seroprevalence of B. burgdorferi sensu lato in provinces of Guilan, Mazandaran and Golestan were 0.0% (0.91), 2.2% (2.91) and 22% (20.91), respectively. Mean annual temperature had positive and significant correlation with B. burgdorferi sensu lato complex seroprevalence in sampled dogs of the three north provinces (p<0.05).
    Conclusions
    Regarding the seroprevalence of Lyme borreliosis in dogs of three Caspian provinces of Iran, more attention must be paid to this disease, especially in Golestan province. This is the first study on the role of climatic factors in canine Lyme borreliosis in Iran.
    Keywords: Iran, Caspian provinces, climatic factors, lyme borreliosis, dog
  • Page 31
    Background
    The bovine viral diarrhea virus (BVDV) is one of the bovine respiratory system pathogens that represses lungs immunity and raises the pathogenicity of other bacteria and viruses.
    Objectives
    The aim of the present study was to evaluate the effect of BVDV in lung tissue.
    Methods
    In this study, 30 bovine lung tissues were used.
    Results
    Histopathologic analysis showed different lesions in lung tissues. RT-PCR test results and histopathologic observations were studied for each sample and compared. Kai Square Test was used to study any possible association between the existence of BVD virus and incidence of four common lesions: 1- Interestitial pneumonia, 2- bronchitis and bronchiolitis, 3- edema, emphysema and atelectasis and 4- bronchopneumonia. If the assumptions of X2 test were not applicable, the Fisher Exact Test was used. The RT-PCR test for BVDV results was positive for 10 lung samples. 5 BVD positive cases were involved with interestitial pneumonia, while 10 BVD negative cases were not affected. Finally, in the studied lung tissues, only the 3 + degree or severe interstitial pneumonia was significantly associated with the existence of BVD virus.
    Conclusions
    No significant relation was seen regarding other possible lesions, which may have resulted from the probable roles of bacteria or other viruses and toxic factors that were not studied in this project.
    Keywords: interestitial pneumonia, BVDV, RT, PCR, cattle
  • Page 39
    Background
    Ticks(Acari: Ixodidae) have been recognized as important ectoparasites of livestock worldwide, including in Iran. From the point of the pathogen agent's transmission,detection of the distribution of hard ticks in different parts of the country could be useful
    Objectives
    This study reports the frequency and diversity of ticks in all age groups of both sexes in the natural habitat of domestic ruminants in Kermanshah province, Iran.
    Methods
    A total of 600 ruminants (203 cattle,215 sheep,and 182 goats) from 150 flocks (90 in the east and 60 in the west part of the region) of 31 villages (15 in the east and 16 in the western part of the region) were randomly selected and examined from May to September 2012.
    Results
    Of all examined animals,24.63% cattle, 25.12% sheep,and 25.27% goats were infested with a total number of 1031 unfed ixodid ticks.The highest numbers of the hard ticks were collected from 3-4 year-old female cattle and 1-2 year-old female sheep and goats in the region.There was significant difference between age groups and sex of infested animals and prevalence of ixodid ticks.The ixodid tick indices were 4.6,7.9, and 7.1 for cattle, sheep,and goats, respectively.Geographical distribution of ixodid ticks infestations in different parts of Kermanshah province revealed that 12 cattle flocks (8%) and 12 goat flocks (8%) in the Miandarband region of eastern Kermanshah and 20 sheep flocks (13.33%) of Meidandam in western Kermanshah had the highest prevalence.Prevalence of ixodid tick infestation was statistically different between both parts of the region.The highest tick aggregation was found for inner thighs in cattle (46%) and ears in sheep (54%) and goats (43%). There was significant difference between predilection body sites of collected hard ticks from infested animals.Of all examined ticks (1031),three genera including Hyalomma, Rhipicephalus, and Boophilus with eight, nine, and seven species in cattle, sheep, and goats were respectively identified.The predominant infesting ticks were R. sanguinus (26.2% in cattle) and R.turanicus (53.1% in sheep and 40.55% in goats) from the western part of Kermanshah province, which was significantly different.
    Conclusions
    The results of the current study showed that ixodid ticks infestation was widespread and prevalent in ruminants of the region.
    Keywords: Iran, tick, Kermanshah, Ixodidae, ruminant
  • Page 47
    Background
    Avian Influenza (AI) H9N2 subtype was first reported to have infected turkeys in the United States in 1966 and has been enzootic in Eurasia. In Iran, the H9N2 virus was first isolated from broiler chickens in 1998 in Ghazvin Province and it is the most prevalent subtype of influenza virus in poultry industry in Iran at the present time. The PB1 protein of influenza A viruses is an important host range and virus virulence determinant.
    Objectives
    The purpose of this study was phylogenetic analysis of the PB1 gene of H9N2 AI virus isolated from broiler flocks in Iran during the period 1998-2011.
    Methods
    In this study, PB1 genes of 4 H9N2 isolates isolated from commercial chicken farms of Iran during the period 1998 to 2011 were partially amplified, sequenced and their amino acid sequences were assigned. The sequences were analyzed and phylogenetic study was done by comparing them to some deposited sequences of PB1 genes in GenBank.
    Results
    According to phylogenetic study on PB1 gene, two different groups can be distinguished among these Iranian H9N2 isolates. The current H9N2 circulating viruses in Iran are located in a new cluster of Middle East and India. The H9N2 isolates that are based on analysis of amino acid sequences of Iranian H9N2 isolates have some substitutions that are found in human and mouse adapted isolates. It seems that H9N2 isolates may show a trend to infect mammalian hosts.
    Conclusions
    The available evidence indicates that PB1 genes of H9N2 influenza virus circulating in Iran have not been well conserved during the past years.
  • Page 53
    Background
    Parasites are ubiquitous on teleost fish and because of their various effects on host behavior, growth, fecundity and mortality should not be neglected.
    Objectives
    The aim of this study was identification of metazoan parasites on Otolithes ruber in the northwest of Qeshm Island.
    Methods
    A total of 72 specimens were caught from the northwest of Qeshm Island in summer 2008 and winter 2009 by bottom trawl and were immediately deep frozen. All samples were transferred to laboratory and after measuring fish weight and length, parasitological survey was implemented by stereo and light microscopes on gills, skin, fins and internal organs.
    Results
    Separated parasites were: Monogenea: Diplectanum sp., Murraytrema sp. and Monoplectanum sp., Digenea: Pleorchis sp., Stephanostomum sp., Erilepturus sp., Nematoda: Philometra sp., Cucullanus sp. and Copepod: Brachiella sp.
    Conclusions
    All mentioned parasites in this study are reported for the first time in Iran from Otolithes ruber except Philometra sp., and Otolithes ruber are introduced as a new host for Monoplectanum sp., Brachiella sp.
    Keywords: helminth crustaceans, Otolithes ruber, Persian Gulf, commercial fish
  • Page 61
    Background
    Using methionine in the diet of the small ruminants can induce the growth of follicles and their fibre growth.
    Objectives
    In this study, the effect of oral coated methionine on the hair follicles was determined in female Rayeni goats and their breastfed kids during the first 2 months of infancy.
    Methods
    For this purpose, 60 healthy singleton born Rayeni goats, approximately 3 to 4 years of age with their one-day-old kids were randomly divided into 4 equal groups. The treated mothers group was given 3 gr/day pure oral methionine manually for 60 days. Skin samples of the 4 groups were taken from the middle of the left and right side, on zero, 30 and 60 days of experience. Routine histological processes were done. In each sample, primary and secondary follicles and skin follicles traits, the diameter of the primary and secondary follicles, the diameter of hair and cashmere, the diameter of dermal papilla of primary and secondary follicles and the number of primary and secondary follicles were measured respectively by linear graticule under light microscope. The diameter and percentages of the cashmere of mothers and kids, the firmness, and the length of the cashmere of kids were measured macroscopically. All data were analyzed with SPSS statistical software.
    Results
    The results showed that the oral coated methionine in the diet of the mothers could significantly increase the diameter of primary and secondary follicles and their dermal papilla. In the treated kids, the diameters of the primary and secondary follicles, the dermal papilla of the primary and secondary follicles and the number of secondary follicles showed significant change.
    Conclusions
    According to the study, the oral coated methionine in the diet of the mothers during the first 2 months of infancy can significantly increase the diameter of primary and secondary follicles and their dermal papilla in the mothers and their treated kids. It can also increase the number of secondary follicles in the kids.
    Keywords: coated methionine, skin follicles, rayeni cashmere goat
  • Page 69
    Background
    Today, uses of natural substances are preferred to chemical and synthetic compounds for growth and immune enhancement of aquatic organisms.
    Objectives
    The aim of this research was to evaluate the effect of Saccharomyces cerevisiae extract and hydrolyzed powder on growth parameters and resistance of rainbow trout against temperature and hypoxia stresses with a bacterial challenge.
    Methods
    For this purpose six hundred rainbow trout (50 ± 5 g mean weight) were purchased from a local fish farm and transferred to the laboratory. After acclimatization to the laboratory conditions the fish were randomly divided into four groups each with triplicate. The first group was fed with a commercial diet (control) while the other groups received yeast extract, hydrolyzed powder and a mixture of them with the commercial diet. Fish were cultured in a 300 l polyethylene tank for 60 days and growth parameters were analyzed at days 0 and 60. Also, at the end of study the fish were challenged with hypoxia and temperature stresses with an experimental bacterial infection.
    Results
    Results showed that the extract and hydrolyzed powder of Saccharomyces cerevisiae in combination significantly (p=0.021) improved rainbow trout growth parameters compared with the control. The results also proved that fish survival significantly increased following feeding with a mixture of the extract and hydrolyzed powder after thermal (69.55±4.59), hypoxia (96.55±5.34) and yersiniosis (49.11± 2.18) challenge than the control.
    Conclusions
    Dietary administration of yeast extract with mixture of hydrolyzed powder of Saccharomyces cerevisiae could improve rainbow trout growth parameters and increase the resistance against stresses and disease.
    Keywords: stress, Saccharomyces cerevisiae extract, hydrolyzed powder, rainbow trout, growth
  • Page 79
    Background
    The use of probiotic bacteria has been suggested as an important strategy to accomplish reproducible outputs through biocontrol in cultivation systems for marine fish larvae and crustaceans. These bacteria have beneficial effects on fish larvae.
    Objectives
    This study was done to determine the effect of probiotic lactobacilli on the growth and feeding performance of Persian Sturgeon (Acipenser persicus) larvae via bioencapsulation with Daphnia magna.
    Methods
    Daphnia magna was enriched by probiotic lactobacillus for 8 hours in three levels of 4.30, 4.60 and 4.78 log of colonies forming unit per milliliter in suspension of broth, and fed by A. persicus larvae in experimental treatments (treatments of T1, T2 and T3). The Persian sturgeon larvae were fed on D. magna on the base of 30 percent of their body weight for 30 days. The control treatment was fed on unbioencapsulated D. magna. At the termination of the experiment, the whole body samples of the fish were analyzed according to the AOAC procedures (1990).
    Results
    The probiotic lactobacillus significantly promoted the body weight, levels of crude protein and carcass dry matter of larvae in experimental treatments in comparison with control treatment (p<0.05). But in the treatment T3, the crude lipid and crude energy were significantly decreased (p<0.05). The maximum level of average crude protein in T3 (70.27±0.44 %) and its minimum in control (68.51±0.34%) were obtained.
    Conclusions
    This study indicated that the blend of Lactobacillus had an effect on the promotion of some of the growth and feeding parameters in Persian sturgeon larvae.
    Keywords: persian sturgeon larvae, crude protein, probiotic lactobacillus, Daphnia magna
  • Page 89
    Background

    It has been shown that the rate at which a meal leaves the abomasum is influenced by the volume, constituents and pH of the chyme through duodenal receptors. A direct correlation between tonicity of oral solutions and abomasal emptying has been observed. It has been noted that if the osmolarity of an oral solution is increased, the rate of emptying from the abomasum decreases. Nowadays Hypertonic solutions are widely used to treat septic shock and diarrhea.

    Objectives

    Determination of the effects of intravenous hypertonic Dextrose and Sodium Chloride solutions on the abomasal emptying in neonatal calves.

    Methods

    The present study was carried out on Six 5 to 8 day-old colostrum-fed Holstein-Friesian calves. Calves were administered each of 4 treatments in a crossover study. Each calf was weighed and then assigned to one of the following treatments at 1 ml/kg body weight (BW) IV in random order: 1) 0. 9% NaCl, equivalent to 308 mOsm/L (volume control); 2) 7. 2% NaCl, equivalent to 2500 mOsm/L (osmolality control); 3) 5% dextrose, equivalent to 0. 05 g dextrose/kg BW at 250 mOsm/L; and 4) 50% dextrose, equivalent to 0. 5 g dextrose/kg BW at 2500 mOsm/L. All 4 solutions were injected over 1 minute at a smooth rate, and time = 0 minutes was the start of injection. Immediately after administration of each treatment, the calves were allowed to suckle 2L of fresh cow's milk at room temperature (19؛ to 22؛C) that contained a dose of acetaminophen (50 mg/kg BW). Abomasal emptying rate was measured by use of the acetaminophen absorption technique as previously described. Venous blood samples for determination of plasma acetaminophen, glucose and insulin concentration were collected.

    Results

    The results of the current study revealed that there was no difference in abomasal emptying rate between the 4 treatments.

    Conclusions

    The results indicate that IV isotonic and hypertonic solutions, unlike the oral route have no effect on abomasal emptying.

    Keywords: newborn calf, acetaminophen, intravenus hypertonic, abomasal emptying
  • Page 97
    Background
    Drug absorption within intestinal urinary diversions has been reported to cause prolonged and higher grade toxicity.
    Objectives
    The aim of this study has been to determine the importance and significance of drug absorption via neobladder after ileocystoplasty
    Methods
    Ten healthy adult mixed breed dogs of both sexes (7 males and 3 females), weighing between 15-25 kg were selected. The animals were randomly divided into equal test and control groups. In treatment group, partial cytectomy, resecting 50 percent of the bladder and immediate ileocystoplasty was performed by Lamesch and Dociu technique. In control group an ileal resection and intestinal tract re-anastomosis was achieved without partial cystectomy and ileocystoplasty. In all animals, blood and urine samples were taken before surgery, at hours 1, 3, 6 and 24 after oral administration of Furazolidone (100 mg/dog) and this process was repeated on days 7, 25 and 45 after operation at the same hours. After preparation of the samples, the Furazolidone was measured by HPLC assay. One way analysis of variance and Dunnet test were used for the analysis of the data and P values less than 0.05 were considered statistically significant.
    Results
    In test group, the blood samples showed significant changes of Furazolidone on day 25. The urine samples revealed significant changes on day 45 in both groups and on day 25 in test group.
    Conclusions
    The results of this study showed absorptive effect of the ileum that decreases with time. Problems arising from drug reabsorption are usually rare and in most drugs a change in dosage (except those which have a narrow treatment ratio) may not be required.
    Keywords: ileocystoplasty, furazolidone, reabsorption, Dog