فهرست مطالب

مجله دانشکده دندان پزشکی اصفهان
سال هشتم شماره 7 (پیاپی 35، زمستان 1391)

  • ویژه نامه پژوهش های نوین در علوم دندانپزشکی
  • تاریخ انتشار: 1392/02/01
  • تعداد عناوین: 14
|
  • معصومه خاقانی، علی دوست محمدی، احمد منشی، زهرا گلنیا صفحه 593
    مقدمه
    سیمان گلاس آینومر از مهمترین مواد ترمیمی مورد استفاده در دندانپزشکی است. هیدروکسی آپاتیت نیز از جمله شناخته شده ترین بیوسرامیک های زیست فعال به شمار می رود. هدف اصلی از این پژوهش، ساخت سیمان گلاس آینومر حاوی ذرات هیدروکسی آپاتیت به منظور ارتقای زیست فعالی و استحکام فشاری سیمان گلاس بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی ذرات هیدروکسی آپاتیت طبیعی از استخوان حیوان استحصال شد. جزء سرامیکی سیمان گلاس آینومر هم به روش ذوبی تهیه و مشخصه یابی گردید. ذرات هیدروکسی آپاتیت در مقادیر1، 3، 5 و 7 درصد وزنی به جزء سیمانی گلاس افزوده شد. زیست فعالی و استحکام فشاری سیمان گلاس آینومر حاوی هیدروکسی آپاتیت در محلول شبیه سازی شده بدن ارزیابی شد. تحلیل آماری داده ها با استفاده از آنالیز واریانس یک طرفه انجام شد (3=n).
    یافته ها
    نتایج آزمون های مشخصه یابی ساخت جزء سرامیکی سیمان گلاس به روش ذوبی را تایید کرد. ساختار کاملا آمورف و شیشه ای گلاس و ترکیب شیمیایی مناسب آن توسط آزمون های مشخصه یابی به اثبات رسید. نتایج حاصل از آزمون غوطه وری در محلول شبیه سازی شده بدن نشان داد که وجود بیوسرامیک هیدروکسی آپاتیت در گلاس آینومر باعث افزایش زیست فعالی سیمان گلاس آینومر در محلول شبیه سازی شده بدن می شود. نتایج آزمون سنجش استحکام فشاری هم نشان داد که افزودن هیدروکسی آپاتیت تا 5 درصد وزنی، باعث افت استحکام فشاری نمونه های گلاس نخواهد شد.
    نتیجه گیری
    برپایه نتایج این پژوهش مناسب ترین نمونه از لحاظ استحکام فشاری برای کاربرد در مصارف دندانپزشکی، مخلوط گلاس آینومر با 5 درصد وزنی هیدروکسی آپاتیت بود که زیست فعالی آن نیز در محلول شبیه سازی شده بدن به اثبات رسید. معرفی این ترکیب نوین می تواند گام مهمی در توسعه سیمان های گلاس آینومر باشد.
    کلیدواژگان: سیمان گلاس آینومر، هیدروکسی آپاتیت، استحکام فشاری
  • سیدمحسن هاشمی نیا، رضا بیرنگ، محبوبه فیضیانفرد، مینا نصوری، سارا نصوری صفحه 606
    مقدمه
    هدف از انجام این تحقیق آزمایشگاهی، بررسی میزان اثر بخشی اتیلن دی آمین تترااستیک اسید 17 درصد، اسید مالئیک 5 درصد و اسید فسفریک 6 درصد در برداشت لایه اسمیر توسط میکروسکوپ الکترونی روبشی بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی- آزمایشگاهی، تعداد 80 دندان تک کاناله انسان به سه گروه آزمایشی 25 تایی برای آزمودن با اتیلن دی آمین تترااستیک اسید 17 درصد، اسید مالئیک و اسید فسفریک جهت برداشت لایه اسمیر و یک گروه شاهد منفی 5تایی تقسیم گردیدند. پس از آماده سازی کانال ها به روش استپ بک تا فایل شماره 40 در ناحیه اپیکال و فایل شماره 80 در ناحیه کرونال، شستشوی نهایی کانال ها با نیدل گیج شماره 30 توسط 5 میلی لیتر از هر کدام از محلول های مورد آزمایش به مدت 1 دقیقه انجام شد. سپس ریشه ها به صورت طولی برش داده شد و با عمل وجینگ به دو نیمه تقسیم شدند و پس از آن در نواحی کرونال، میانی و اپیکال از نمونه ها توسط میکروسکوپ الکترونی روبشی تصاویری تهیه شد. سپس تصاویر توسط دو مشاهده گر بر اساس میزان حذف لایه اسمیر نمره گذاری شدند. در پایان پس از جمع آوری اطلاعات، نتایج توسط آزمون های Kruskal-Wallis و Mann-Whitney جهت مقایسه دوبه دو بین گروه ها و Friedman و Wilcoxson برای مقایسه نواحی مختلف کانال در هر گروه استفاده شد (05/0 = α).
    یافته ها
    سه محلول شستشو دهنده کانال در برداشت لایه اسمیر تفاوت معنی داری را نشان ندادند (492/0 = p value). با بررسی نواحی مختلف کانال سه روش تفاوت معنی داری را با برتری ناحیه کرونال نشان دادند (001/0 = p value).
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های این مطالعه، محلول های مورد مطالعه به یک میزان در برداشت لایه اسمیر از دیواره کانال موثر بودند.
    کلیدواژگان: اسید مالئیک، اسید فسفریک، میکروسکوپ الکترونی روبشی، لایه اسمیر
  • آرش عزیزی، پرنیان علوی زاده، دنیا صدری، سیمین لسان صفحه 616
    مقدمه
    لیکن پلان دهانی یک اختلال ایمنی پوستی مخاطی مزمن با اتیولوژی ناشناخته است که دارای انواع متعددی می باشد. نوع اروزیو و بولوز آن دردناک بوده و احتیاج به درمان دارند. علل متعددی از جمله اختلال ایمنی سلولی، استرس و کمبود برخی ویتامین ها برای این بیماری مطرح است. هدف از این پژوهش، مقایسه سطح ویتامین B12 سرمی در بیماران مبتلا به لیکن پلان و افراد سالم بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع مورد- شاهدی بود. 20 فرد سالم به عنوان گروه شاهد و 32 فرد مبتلا به لیکن پلان دهانی به عنوان گروه مورد انتخاب شدند. سطح سرمی ویتامین B12در دو گروه ثبت شد. اطلاعات به دست آمده توسط نرم افزار SPSS و آزمون های t و Chi–square مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت (05/0 = α).
    یافته ها
    میانگین سرمی ویتامین B12 در گروه مورد pg/ml 103 ± 87/328 و در گروه شاهد pg/ml 83 ± 35/365 بود. از لحاظ آماری، اختلاف معنی داری در دو گروه وجود نداشت (12/0 = p value).
    نتیجه گیری
    با توجه به محدودیت های این مطالعه، ارتباطی بین کمبود ویتامین B12 و بروز بیماری لیکن پلان مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: ویتامین B12، لیکن پلان دهانی، مخاط دهان
  • فیروزه نیلچیان، سید ابراهیم جباری فر، علی اخوان، مهدی غفاری فارسانی صفحه 622
    مقدمه
    زمین خوردن، تصادفات و فعالیت های ورزشی در کودکی و نوجوانی از شایع ترین علل ترومای دندانی می باشد. اغلب آسیب های تروماتیک دندانی در دندان های قدامی می باشد که می تواند باعث محدودیت در تغذیه و اثرات نامطلوب روحی و روانی شود. هدف این پژوهش، بررسی فراوانی آسیب های دندانی، نوع آسیب و درمان های انجام شده، بر اساس پرونده های شرکت بیمه ایران بود.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر از نوع توصیفی و مقطعی بود. از بین پرونده های مربوط به صدمات دندانی کودکان شهر اصفهان در سال های 1389 و 1390، به صورت تصادفی ساده 400 پرونده مربوط به ترومای دندانی کودکان 7 تا 12 ساله استخراج شد و اطلاعات دموگرافیک همراه با علت آسیب به دندان، نوع درمان و درمان انجام شده، توسط دندان پزشک ثبت گردید. اطلاعات جمع آوری شده وارد نرم افزار SPSS نسخه 16 شد و با استفاده از روش های آماری توصیفی بررسی گردید.
    یافته ها
    فراوانی آسیب های دندانی در مدارس دولتی (75 درصد) بیشتر از مدارس غیر انتفاعی (25 درصد) و در پسران بیشتر از دختران بود. همچنین در گروه سنی 10 تا 12 سال آسیب بیشتری نسبت به گروه 7 تا 9 سال مشاهده گردید. شایع ترین دندان آسیب دیده سانترال سمت راست ماگزیلا و شایع ترین دلیل آسیب، ورزش بود. در 3/91 درصد از موارد دندان ها شکستگی تاج و در 2/14 درصد دندان ها شکستگی ریشه (با یا بدون شکستگی تاج) داشتند. شایع ترین درمان، ترمیم (1/81 درصد) بود و در 4/17 درصد موارد دندان کشیده شده بود. 3/87 درصد از آسیب ها توسط دندان پزشک عمومی و بقیه توسط متخصص درمان شده بودند.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه مشاهده شد که جنسیت و سن عوامل مرتبط با صدمات دندانی هستند. شایع ترین دندان آسیب دیده سانترال ماگزیلا و شایع ترین آسیب، شکستگی تاج و بیشترین درمان ترمیم می باشد.
    کلیدواژگان: آسیب ها، اپیدمیولوژی، علت شناسی، درمان
  • مژده مهدیزاده، هما ساور صفحه 629
    مقدمه
    تصاویر پانورامیک می توانند به هر دو طریق تکنیک معمولی و تصویربرداری دیجیتال تهیه شوند. سیستم دیجیتال محاسنی مانند کاهش دوز اشعه دریافتی بیمار، امکان ویرایش تصویر، ذخیره زمان، حذف مواد زاید و پرخطر ناشی از فرایند ظهور و ثبوت را نسبت به تکنیک معمولی در بردارد. هدف از انجام این پژوهش، بررسی دقت تشخیصی رادیوگرافی دیجیتال پانورامیک فیلتر شده در تشخیص پوسیدگی های پروگزیمالی در مقایسه با رادیوگرافی بایت وینگ بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، 608 سطح بین دندانی، از مزیال اولین پرمولر تا دیستال دومین مولر در هر نیم فک، در رادیوگرافی های دیجیتال پانورامیک فیلتر شده و بایت وینگ معمولی توسط دو رادیولوژیست دهان، فک و صورت از نظر وجود پوسیدگی پروگزیمالی بررسی شدند. داده های مربوط در نرم افزار آماری SPSS نسخه 5/11 توسط آنالیز های آماری ضریب توافق کاپا (Kappa) و Wilcoxson و محاسبه ضریب پایایی و ضریب همبستگی Spearman در سطح معنی داری 95/0 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    بین توزیع فراوانی وضعیت پوسیدگی (002/0 = p value) و همچنین بین توزیع فراوانی تطابق تشخیص پوسیدگی در دو تکنیک مورد پژوهش، تفاوت معنی دار وجود داشت (001/0 > p value).
    نتیجه گیری
    با توجه به محدودیت های این مطالعه، رادیوگرافی دیجیتال پانورامیک فیلتر شده، دقت تشخیصی پایین تری نسبت به رادیوگرافی بایت وینگ معمولی در تشخیص پوسیدگی های پروگزیمالی دارد.
    کلیدواژگان: پوسیدگی دندانی، رادیوگرافی بایت وینگ، رادیوگرافی دیجیتال دندانی، رادیوگرافی پانورامیک
  • فاطمه احمدی متمایل، نورالسادات سیف، حامد مرتضوی صفحه 637
    مقدمه
    با وجود پیشرفت های صورت گرفته در شاخه های مختلف دندان پزشکی، همچنان پوسیدگی دندان شایع ترین عفونت جوامع انسانی محسوب می گردد که در قالب معضلی حل نشده در فعالیت های بهداشتی- درمانی بیشتر کشورهای جهان مطرح است. شاخص (Decay، Missing، Filling، Teeth) DMFT به عنوان یکی از معتبرترین معیارهای بررسی سلامت و وضعیت بهداشت دهان و دندان مطرح است که تحصیلات و عوامل اقتصادی- اجتماعی می تواند در آن دخیل باشد. بنابراین هدف از این پژوهش، بررسی شاخص DMFT در دانشجویان دندان پزشکی، پزشکی، مهندسی و طلاب حوزه علمیه شهر همدان بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه که به صورت مقطعی و از نوع توصیفی- تحلیلی بود، 200 دانشجو از چهار رشته مختلف تحصیلی (هر رشته 50 نفر) به روش تصادفی ساده انتخاب شدند. معاینات بالینی توسط فرد معاینه گر که دانشجوی سال آخر دندان پزشکی بود زیر نور یونیت و با کمک آینه و سوند صورت گرفت. داده های به دست آمده توسط نرم افزار SPSS نسخه 15 تجزیه و تحلیل شد و از آزمون های ANOVA و Tukey برای بررسی های آماری استفاده گردید (05/0 = α).
    یافته ها
    در کل میانگین شاخص DMFT برابر 48/3 ± 89/7 بود. میانگین شاخص DMFT در چهار گروه تقریبا نزدیک بوده است و به طور کلی بیشترین میانگین مربوط به گروه دندان پزشکی بود (02/4 ± 8/8) و در گروه های دیگر به ترتیب در طلاب برابر (23/3 ± 48/8)، در مهندسی (34/3 ± 49/7) و در پزشکی (4 ± 72/6) به دست آمد. تک تک شاخص ها در همه گروه ها اختلاف معنی داری داشتند (05/0 > p value).
    نتیجه گیری
    با توجه به محدودیت های این مطالعه، با آن که میانگین شاخص DMFT در دانشجویان دندان پزشکی بیشتر بود، میزان پوسیدگی در گروه دندان پزشکی و پزشکی کمتر بود. در مجموع نیاز به تدوین برنامه هایی جهت ارتقای سطح نگرش در مورد سلامت دهان جامعه دانشجویی احساس می شود.
    کلیدواژگان: دانشجو، پزشکی، پوسیدگی، دندانی
  • پروین میرزاوچکی بروجنی، فاطمه رشیدی، الهام حسن لی، سیمین کربلایی فر صفحه 645
    مقدمه
    شیر مادر منبع تغذیه مناسبی برای نوزادان است. با وجود قابلیت تصفیه کنندگی غدد پستانی، برخی فلزات سمی از جمله جیوه می توانند به شیر مادر راه یابند. از آن جا که جیوه قسمتی از ترکیب آمالگام دندانی می باشد، هدف از این مطالعه، تعیین ارتباط بین سطوح دندانی ترمیم شده با آمالگام و میزان جیوه شیر مادر بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقدماتی به طور مقطعی و بر روی جامعه آماری مادران شیردهی که به مرکز بهداشتی شهر اصفهان مراجعه می کردند انجام شد. تعداد 25 نفر که بین 18 تا 35 سال داشته و بیش از 2 ماه از تولد نوزادشان نگذشته بود و بدون هیچ گونه بیماری خاص سیستمیک بودند انتخاب شدند. همزمان 5 نفر از مادران که هیچ گونه ترمیم آمالگامی نداشتند نیز به عنوان گروه شاهد بررسی شدند. تعداد سطوح دندانی پرشده با آمالگام ثبت گردید. سپس از هر کدام از مادران حدود 6 میلی لیتر شیر گرفته شد. جیوه نمونه ها به روش اسپکتروفتومتری جذب اتمی بخار سرد اندازه گیری شد و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون های آماری t مستقل و ضریب همبستگی انجام گردید.
    یافته ها
    میانگین تعداد سطوح ترمیم شده با آمالگام در 25 نمونه گروه مورد برابر با 56/14 میکرو گرم بر لیتر بود و میانگین غلظت جیوه موجود در شیر مادران 5748/1 میکرو گرم بر لیتر به دست آمد. تعداد سطوح ترمیم شده با آمالگام دندانی با میانگین غلظت جیوه موجود در شیر مادران ارتباط معنی داری داشت (001/0 > p value).
    نتیجه گیری
    با توجه به محدودیت های این مطالعه غلظت جیوه موجود در شیر مادران با تعداد سطوح ترمیم های آمالگام دندانی ارتباط دارد.
    کلیدواژگان: جیوه، آمالگام دندانی، شیر انسان
  • فیروزه نیلچیان، سید ابراهیم جباری فر، میلاد لاریجانی، هومن نوایی صفحه 662
    مقدمه
    هدف از انجام این پژوهش، ارزیابی تاثیر سلامت دهان و دندان کودک بر کیفیت زندگی خانواده و ارتباط آن با شاخص های پوسیدگی دندان و مال اکلوژن دانش آموزان و وجود یا عدم وجود تروما در دانش آموزان بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تحلیلی- مقطعی، تعداد 210 دانش آموز 11-9 ساله از مدارس ابتدایی شهرستان آمل که دارای سلامت جسمی و روحی بودند، به روش تصادفی ساده انتخاب شدند. پرسش نامه مقیاس تاثیر سلامت دهان و دندان کودک بر خانواده (Family impact scale یا FIS) توسط دانش آموزان تکمیل گردید. شاخص dmft، DMFT (Decay، Missing، Filling، Tooth) و مال اکلوژن (بر اساس طبقه بندی آنگل) و وجود یا عدم وجود تروما دانش آموزان ثبت شد و اطلاعات آن توسط نرم افزار SPSS نسخه 5/11 و آزمون (ANOVA) و Spearman در سطح معنی داری 95/0تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    شاخص پوسیدگی دندان شیری (dmft) ارتباط معنی داری با نمره کل پرسش نامه FIS داشت 003/0 ≤ p value. ارتباط معنی داری بین وضعیت اقتصادی (2/0 = p value)، چندمین فرزند خانواده بودن (1/0 = p value)، DMFT (1/0 = p value)، سن (9/0 = p value) و تعداد فرزندان (7/0 = p value) با نمره کل پرسش نامه FIS مشاهده نشد. ضریب همبستگی Spearman نشان داد که بین dmft با سن رابطه معنی دار وجود دارد (001/0 ≥ p value).
    نتیجه گیری
    با توجه به محدودیت های این مطالعه، پوسیدگی دندان های شیری تاثیر مستقیم بر کیفیت زندگی خانواده این کودکان دارد. در عین حال مال اکلوژن و ترومای دندانی تاثیری بر کیفیت زندگی خانواده کودکان نداشت.
    کلیدواژگان: سلامت دهان، کیفیت زندگی، کودک
  • احسان حکمتیان، عباس حقیقت، سید روح الله علوی صفحه 669
    مقدمه
    ارتباط نزدیک بین ریشه دندان مولر سوم مندیبل و کانال دندانی تحتانی شایع است. پیش گیری از آسیب به عصب دندانی تحتانی حین جراحی اهمیت ویژه ای دارد. این پژوهش به منظور تعیین توانایی تکنیک رادیوگرافی پانورامیک در نمایش ارتباط دندان عقل نهفته با کانال دندانی تحتانی با استفاده از یافته های جراحی انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، علایم رادیوگرافی 60 نمونه مراجعه کننده به دانشکده دندان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و کلینیک وابسته در سال تحصیلی 91-1390 که حداقل یک علامت مبنی بر مجاورت بین کانال و دندان در رادیوگرافی پانورامیک آن ها تشخیص داده شد توسط رادیولوژیست مورد ارزیابی قرار گرفت. دندان های عقل توسط متخصص جراح فک و صورت خارج شد و درگیری یا عدم درگیری دندان با کانال به عنوان ملاک استاندارد ثبت گردید. قدرت تشخیص شاخص های رادیوگرافی با آزمون McNemar بررسی شد (05/0 = α).
    یافته ها
    سوپر ایمپوز شدن تصویر دندان با دیواره فوقانی کانال (1/0 = p value)، سوپر ایمپوز شدن تصویر دندان بر روی کل کانال (001/0 > p value)، سوپر ایمپوز شدن تصویر دندان همراه با ایجاد تنگی و انحراف در کانال (013/0 = p value) نسبت به بقیه علایم قابلیت تشخیصی بیشتری داشتند و به ترتیب ارزش پیش گویی مثبت 3/59 درصد، 3/86 درصد و 5/54 درصد داشتند.
    نتیجه گیری
    با توجه به محدودیت های این مطالعه، سوپر ایمپوز شدن تصویر دندان بر روی کل کانال همراه با ایجاد تنگی و انحراف کانال در رادیوگرافی پانورامیک می تواند نشانگر ارتباط واقعی بین دندان و کانال باشد.
    کلیدواژگان: رادیوگرافی پانورامیک، عصب دندانی تحتانی، جراحی دهان، آناتومی، دندان نهفته
  • شیرین لواف، آرش عزیزی، مریم شنتیا صفحه 676
    مقدمه
    کنترل عفونت از اهمیت بسیاری در درمان های دندان پزشکی برخوردار است. یکی از راه های انتقال عفونت از طریق قالب های دندانی است. آموزش دندان پزشکان در مورد کنترل عفونت و برنامه های آموزشی احتمال خطر آلودگی را کاهش می دهد. هدف از این پژوهش، بررسی میزان آگاهی و نگرش دندان پزشکان در رابطه با ضد عفونی قالب های دندانی بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی، 93 دندان پزشک عمومی شهر اهواز به صورت تصادفی انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات، پرسش نامه شامل ویژگی های دموگرافیک و 15 سوال مربوط به آگاهی و 14 سوال مربوط به نگرش تهیه شد. سوالات آگاهی امتیازبندی و برای هر سوال صحیح پاسخ داده شده، یک امتیاز در نظر گرفته شد. به سوالات نگرش نمره 1 تا 5 داده شد. سرانجام داده ها به وسیله آزمون های t و Chi-square مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند (05/0 = α).
    یافته ها
    میانگین و انحراف معیار نمره آگاهی کلی دندان پزشکان مورد مطالعه 2/0 ± 1/6 بود. 66 نفر از 93 نفر (96/70 درصد) دارای آگاهی ضعیف با میانگین و انحراف معیار نمره 1/0 ± 65/4، 21 نفر (58/22 درصد) دارای آگاهی متوسط با نمره 2/0 ± 3/9 و تنها 6 نفر (45/6 درصد) دارای آگاهی خوب با نمره 2/0 ± 3/12 بودند. میانگین کلی نمره نگرش 8 ± 63 بود که 86 نفر (5/92 درصد) نگرش متوسط با میانگین و انحراف معیار نمره 6 ± 61 و 7 نفر (5/7 درصد) نگرش خوب با نمره 5 ± 85 داشتند. میزان آگاهی با افزایش سنوات اشتغال کاهش یافت (01/0 = p value). متغیر نمره نگرش با مدت فراغت از تحصیل ارتباط معنی دار داشت (04/0 = p value).
    نتیجه گیری
    طبق نتایج این مطالعه بیشتر دندان پزشکان نسبت به ضد عفونی کردن مواد و وسایل نگرش مثبتی داشتند. میزان آگاهی دندان پزشکان شهر اهواز در مورد نحوه استفاده از مواد ضد عفونی کننده ضعیف بوده و نیازمند برنامه ریزی آموزشی در این خصوص می باشد
    کلیدواژگان: آگاهی، نگرش، ضد عفونی، ماده قالب گیری، قالب گیری دندانی
  • حمید کشاورز، سید ابراهیم جباری فر، کبری حسین پور * صفحه 684
    مقدمه

    در بسیاری از کشورها صنعت جهانگردی به عنوان منبع اصلی درآمد، اشتغال زایی، رشد بخش خصوصی و توسعه ساختار زیربنایی است. امروزه گردشگری درمانی و بهداشتی از روبه رشدترین بخش های صنعت گردشگری جهان محسوب می شود. این مطالعه با هدف تعیین وضعیت عوامل اجتماعی، فرهنگی و زیرساخت های موثر بر توسعه صنعت گردشگری دندانپزشکی انجام گردید.

    مواد و روش ها

    این مطالعه توصیفی تحلیلی، با ابزار پرسشنامه شامل مشخصات دموگرافیک، مشخصات گردشگران خارجی مراجعه کننده جهت دریافت خدمات درمانی دندانپزشکی، عوامل فرهنگی، اجتماعی و سیاسی، برخی زیرساخت های موجود، هزینه خدمات، و سوالات مربوط به ارائه راهکار های توسعه گردشگری دندانپزشکی انجام شد. به صورت تصادفی ساده پرسشنامه ها به 62 نفر از دندانپزشکان شهر اصفهان ارائه و توسط آنان تکمیل گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS 19، آنالیز های آمار توصیفی و آزمون t-test تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    مهمترین عوامل موثر بر توسعه گردشگری دندانپزشکی به ترتیب عبارت بودند از وجود مرکزی جهت ارائه انواع خدمات دندانپزشکی(398/0±81/4)، مناسب بودن هزینه خدمات دندانپزشکی(315/0±56/4)، وجود تبلیغات مناسب و مداوم، توسعه زیرساخت های لازم برای تامین رفاه گردشگران (243/0±14/4) و عوامل فرهنگی، اجتماعی، سیاسی (324/0±02/4). آزمون t-test نشان داد بین جنس و میانگین نمره کیفیت زیرساخت ها (184/0 = p value)، فاکتور های اجتماعی، فرهنگی، سیاسی (384/0= p value) و تعرفه ها (774/0= p value) تفاوت معنی داری وجود نداشت.

    نتیجه گیری

    نتایج حاکی از اهمیت شرایط فرهنگی، اجتماعی و سیاسی و تعرفه ها در بالا رفتن امکان ارائه خدمات دندانپزشکی و افزایش تعداد گردشگران درمانی در حوزه دندانپزشکی بود. می توان گفت شهر اصفهان با وجود جاذبه های فراوان اکوتوریستی و مزیت های رقابتی هزینه و زیرساخت ها جایگاه مناسبی دارد. استفاده از بسته تبلیغاتی در فرودگاه ها و هتل ها می تواند راهکار مناسبی جهت توسعه صنعت گردشگری دندانپزشکی باشد.

    کلیدواژگان: گردشگری پزشکی، دندانپزشکی، فرهنگ
  • نیلوفر خداییان، محمود صبوحی، ابراهیم عطایی * صفحه 695
    مقدمه

    آملوژنزیس ایمپرفکتا یک بیماری ارثی است که منجر به تغییر ساختار مینا می شود. از مشکلات اصلی این بیماران می توان به زیبایی ضعیف، حساسیت دندانی و از دست رفتن ارتفاع عمودی اکلوژن اشاره کرد. هدف از این پژوهش، مروری بر بیماری آملوژنزیس ایمپرفکتا و راهکارهای درمانی متنوعی است که تاکنون برای این بیماران به کار رفته است.

    مواد و روش ها

    این مطالعه مروری با جستجو در منابع کتابخانه ای و سایت های اینترنتی PubMed، ISI Web of Science و ISC بین سال های 1975 تا 2011 با استفاده از کلید واژه های آملوژنزیس ایمپرفکتا، نقایص مینایی و درمان انجام شده است.

    یافته ها

    الگوی وراثتی و شیوع این بیماری در جمعیت های گوناگون، متفاوت می باشد و علاوه بر نقص مینا، تظاهرات دندانی و اسکلتی دیگری هم ممکن است با این بیماری همراه باشد. گزینه های درمانی متنوعی برای این بیماران پیشنهاد شده است که شامل میکروابریژن، روکش های طلا یا استینلس استیل، روکش های تمام سرامیک و فلزی- سرامیکی، لامینیت ونیر های پرسیلنی، انله ها و ترمیم های کامپوزیتی می باشد.

    نتیجه گیری

    در برخی موارد شدید بیماری، ارایه یک طرح درمان مطلوب برای بیمار ممکن است چالش برانگیز باشد و اغلب نیازمند همکاری گروهی و چند جانبه برای ارزیابی، تشخیص و درمان مشکلات بیمار توسط ترکیبی از درمان های پریودنتال، ارتودنسی، جراحی ارتوگناتیک و ترمیم می باشد.

    کلیدواژگان: آملوژنزیس ایمپرفکتا، مینای دندان، درمان
  • احمد متقی، آتوسا امین زاده صفحه 706
    مقدمه
    ژانت سل گرانولومای محیطی یا اپولیس سلول های ژانت از ضایعات واکنشی به نسبت شایع بافت همبند مخاط دهان است که در واکنش به تحریکات موضعی و تروما ایجاد می شود. این ضایعه بیشتر در زنان و در دهه های چهار تا شش گزارش شده است. درمان گرانولومای محیطی با سلول ژانت شامل جراحی و گاهی با خارج کردن یک یا چند دندان درگیر با ضایعه و کورتاژ حفره دندان است، چرا که عود این ضایعه تا حدودی شایع است. این ضایعه شبه تومورال ممکن است در کودکان به دنبال تحلیل ریشه دندان شیری بروز کرده و می تواند در این گروه سنی رفتار مهاجم تری از خود نشان بدهد.
    شرح مورد: در این مقاله ضایعه تا حدودی شایع اما در گروه سنی و جنسی غیر شایع برای بروز گزارش می شود. در یک پسر ده ساله سالم، برجستگی بدون علامت بافت نرم مخاط دهان بدون شواهدی از درگیری استخوان به روش جراحی به طور کامل برداشته شده و در بررسی میکروسکوپی تشخیص ژانت سل گرانولومای محیطی قطعی شد. در طی شش ماه پی گیری محل جراحی بدون عارضه ترمیم یافت.
    نتیجه گیری
    با وجود آن که ژانت سل گرانولومای محیطی در جنس مونث و سنین میان سالی و بیشتر، شیوع دارد، ممکن است در کودکان نیز همراه با جابه جایی دندان درگیر، ایجاد اشکال در رویش دندان دایمی، تخریب استخوان و لقی دندان ها مشاهده شود. بنابراین هدف از این گزارش، توجه بر احتمال بروز این قبیل ضایعات در سنین پایین، جهت تشخیص و درمان زود هنگام می باشد
    کلیدواژگان: ژانت سل گرانولوما، مخاط دهان، کودک
|
  • Masoomeh Khaghani, Ali Doostmohammadi, Ahmad Monshi, Zahra Golnia Page 593
    Introduction
    Glass-ionomer cements (GICs) are one of the most important restorative materials in dentistry. Similarly, hydroxyapatite (HA) is of the most well known bioceramics. The aim of this study was to prepare a type of glass-ionomer cement with nano-particles of hydroxyapatite to improve GIC bioactivity and compressive strength.
    Materials And Methods
    Natural HA particles were extracted from animal bone. The ceramic component of GIC was produced by melting and characterized. HA particles were incorporated into the cement component of GI at 1, 3, 5 and 7 weight percentages. Bioactivity and compressive strength of GIC\HA composite were evaluated in a simulated body fluid (SBF). One-way ANOVA was used for data analysis (n = 3).
    Results
    The results of characterization tests confirmed the production of GIC using the melting technique. Amorphous and glassy structure of GIC powder and its proper chemical composition were verified by characterization tests. The results of soaking test in SBF showed increased bioactivity of GIC/HA composite. Finally, the results of compressive tests showed that incorporating HA up to 5 wt% would not decrease the compressive strength of GIC.
    Conclusion
    GIC/HA nano-composite with 5 wt% of HA was the most appropriate sample regarding its bioactivity and mechanical properties for dental applications. Introducing this novel nano-composite can play an important role in improving the properties of glass-ionomer cements.
    Keywords: Compressive strength, Glass, ionomer cements, Hydroxyapatite
  • Seyed Mohsen Hasheminia, Reza Birang, Mahbobeh Feizianfard, Mina Nosouri, Sara Nosouri Page 606
    Introduction
    The aim of this in vitro study was to compare the efficacy of 17% EDTA, 5% maleic acid and 6% phosphoric acid in removing the smear layer using scanning electron microcopy.
    Materials And Methods
    In this in vitro study, eighty human single-rooted teeth were selected and divided into three experimental groups (n = 25) for the application of 17% EDTA, 5% maleic acid and 6% phosphoric acid in order to remove the smear layer and one negative control group (n = 5). The canals of all the teeth were prepared using the step-back technique up to #40 in the apical area and up to #80 in the coronal area. Then final irrigation was carried out using 5 mL of one of the experimental solutions with a 30-gauge needle for 1 minute in each group. The teeth were then cut longitudinally and split into two halves by wedging action and the canal surfaces were viewed under SEM in the coronal, middle and apical areas. The photomicrographs were scored by two observers according to the extent of the smear layer removal. Data were analyzed by Kruskal-Wallis and Mann-Whitney tests to compare the groups and Friedman and Wilcoxson tests to compare different areas (α = 0.05).
    Results
    No significant differences were observed between the three solutions (p value = 0.642). The cleanest area was the coronal followed by the middle and apical areas (p value = 0.001).
    Conclusion
    All the three solutions were similarly effective in removing the smear layer from the root canal walls.
    Keywords: Maleic acid, Phosphoric acid, Scanning electron microscopy, Smear layer
  • Arash Azizi, Parnian Alavizadeh, Donya Sadri, Simin Lesan Page 616
    Introduction
    Oral lichen planus is a chronic immunologic mucocutaneous disorder with an unknown etiology. This condition has various types. Erosive and bullous types of this disorder are painful and need to be treated. Several etiologies, such as immune cell disorders, stress and deficiencies of some vitamins have been suggested for this disorder. The aim of this study was to compare vitamin B12 serum levels in lichen planus patients and healthy subjects.
    Materials And Methods
    In this case-control study, 20 healthy subjects and 32 subjects with lichen planus were selected as the control and case groups, respectively. The mean vitamin B12 serum levels were determined in both groups. Finally, data were analyzed by t-test and Chi-squared test using SPSS statistical software (α = 0.05).
    Results
    The mean vitamin B12 serum levels in the case and control groups were 328.87 ± 103 and 365.35 ± 83 pg/mL, with no significant differences between the two groups (p value = 0.12).
    Conclusion
    Under the limitations of this study, no relationship was observed between vitamin B12 deficiency and lichen planus.
    Keywords: Oral lichen planus, Oral mucosa, Vitamin B12
  • Firouzeh Nilchian, Seyed Ebrahim Jabbarifar, Ali Akhavan, Mahdi Ghafari Farsani Page 622
    Introduction
    The most common reasons for dental traumas during childhood and adolescence are falling, accidents and sporting events. The most frequently traumatized teeth are anterior teeth, leading to eating problems and unpleasant psychological effects. The aim of this study was to assess frequency of dental injuries, cause of these injuries and treatments rendered based on Iran Insurance Company files.
    Materials And Methods
    In this descriptive/analytical study 400 files related to dental traumas of 7-12-year-old children were randomly selected from children injury files in Isfahan in 2010-2011, and the demographic data along with data on the traumatized teeth, etiology of trauma and the treatment rendered by the dentist were collected. Data were analyzed by SPSS 16 using descriptive statistical tests.
    Results
    Frequency of dental injuries in governmental schools (75%) was higher than that in non-profit schools (25%) and higher in boys compared to girls. In addition, more injuries were found in the 10-12 age group in comparison with the 7-9 age group. The most frequently traumatized teeth were maxillary right central incisors and the most common etiology of trauma was sporting accidents. In 91.3% of cases, the tooth crown was fractured and in 14.2% of cases the root was fractured, with or without crown fractures. Filling (81.1%) was the most common treatment received and 17.4% of traumatized teeth had been extracted; 87.3% of injuries had been treated by general dentists and the remainder by specialists.
    Conclusion
    Based on the results, gender and age were predisposing factors for dental trauma. The most frequently traumatized teeth were maxillary central incisors and the most frequent injury was crown fracture and filling was the most frequent treatment received.
    Keywords: Epidemiology, Etiology, Injuries, Treatment
  • Mozhdeh Mehdizadeh, Homa Savar Page 629
    Introduction
    Panoramic images can be obtained using film-based conventional techniques and digital imaging systems. Compared with conventional film-based techniques, digital panoramic imaging systems have some advantages such as dose reduction, image manipulation, saving time and elimination of the need for toxic processing chemicals. The aim of this study was to investigate the diagnostic accuracy of filtered digital panoramic radiographs for assessment of interproximal caries in comparison to bitewing radiography.
    Materials And Methods
    In this descriptive/analytical study 608 interproximal surfaces, from the mesial surface of the first premolar to the distal surface of the second molar, were evaluated on filtered digital panoramic radiographs and conventional bitewing radiographs for interproximal caries by two oral and maxillofacial radiologists. Data were analyzed by SPSS 11.5 using kappa and Wilcoxon statistical analyses and calculation of reliability coefficient and Spearman’s correlation coefficient at 95% significance level.
    Results
    There were statistically significant differences in frequency distribution of caries between the two techniques (p value = 0.002) and also between frequency distribution of diagnostic agreement between these two techniques (p value < 0.001(.
    Conclusion
    According to the results of this study, the diagnostic accuracy of filtered digital panoramic radiography is significantly lower than that of conventional bitewing radiography for detection of interproximal caries.
    Keywords: Bitewing radiography, Dental caries, Dental digital radiography, Panoramic radiography
  • Fatemeh Ahmadi Motamayel, Norosadat Seif, Hamed Mortazavi Page 637
    Introduction
    Despite advances in different fields of the dental science, dental caries is still one of the most common infectious diseases worldwide, which is an insurmountable problem in the health care system of many countries. DMFT index is one of the best methods to assess oral hygiene status and is influenced by educational and socio-economic factors. The aim of this study was to evaluate DMFT index among dental, medical, engineering and Islamic science students in Hamadan, Iran.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional/descriptive study, 200 students were selected from four different fields (n = 50 in each field) using simple random sampling technique. Clinical examinations were carried out by a senior dental student under dental unit headlight using dental mirrors and explorers. Data were analyzed with ANOVA and a post hoc Tukey test by using SPSS 15 (α = 0.05).
    Results
    The mean DMFT was 7.89 ± 3.48. DMFT index differences were minimal between the four groups and the dental students had the highest index (8.8 ± 4.30), followed by Islamic science students (8.48±3.32), engineering students (7.94 ± 3.43) and medical students (6.72 ± 4). When each index was compared within each group, there were statistically significant differences for each individual index.
    Conclusion
    Under the limitations of this study, although DMFT score was higher in dental students, caries was lower among dental and medical students. New educational programs seem to be necessary for oral health improvement in the student community.
    Keywords: Decay, Dental, Medical, Students
  • Parvin Mirzakouchaki, Fatemeh Rashidi, Elham Hasanli, Simin Karbalaiefar Page 645
    Introduction
    Mother's milk is very suitable for the nourishment of infants. Despite the capability of breast glands to refine and purify, some poisonous metals, such as mercury, might seep into the mother's milk. The aim of this study was to determine the relationship between the number of tooth surfaces restored with amalgam and the amount of mercury in mother's milk because mercury is one of the constituents of dental amalgam.
    Materials And Methods
    In this preliminary descriptive study the subjects consisted of breast-feeding mothers referring to a health center in Isfahan. A total of 25 systemically healthy mothers, aged 18-35, who had given birth less than two months previously, were selected. Simultaneously, 5 mothers with no amalgam restorations were selected as the control group. At first the number of tooth surfaces restored with amalgam was recorded. Then approximately 6 mL of milk were taken from each mother. The mercury levels of the milk samples were measured by cold vapor atomic absorption spectrophotometric method. Data were analyzed by SPSS using independent t-test and correlation coefficient.
    Results
    The average number of amalgam surfaces restored in 25 samples in the test group was 14.56. The mean of milk mercury level was 1.5748. There was a significant relationship between mercury levels of mothers’ milk and the number of amalgam restoration surfaces (p value < 0.001).
    Results
    Under the limitations of this study there was a significant relationship between mercury levels of mothers’ milk and the number of amalgam restoration surfaces.
    Keywords: Dental amalgam, Human milk, Mercury
  • Majid Akbari, Fatemeh Velayati Moghadam, Amir Ahmadi Page 652
    Introduction
    Dentists are exposed to mercury vapor from dental amalgam in their routine occupational practice; excess exposure to mercury is harmful. The aim of this study was to assess the influence of some possible related factors on the urine mercury levels of general dentists and restorative specialists in Mashhad in 2010.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was performed randomly on 45 general dentists and 10 restorative specialists in all the regions of Mashhad. A sample of the subjects’ urine was taken before routine daily occupational practice and they were provided with a questionnaire about their working conditions and demographics. The levels of urinary mercury were analyzed by atomic absorption spectrophotometry using 485-nm wavelength. Data were analyzed by ANOVA, Pearson’s correlation coefficient and linear multiple regression (α =0.05).
    Results
    The mean urine mercury levels for general dentists and restorative specialists were 9.26 ± 2.70 and 9.13 ± 1.79 µg/L, respectively. There were no significant relationships between urine mercury levels and working hours per day, type of amalgam used, number of amalgam restorations per week and different regions. However, there was significant relationship between type of office ventilation and urine mercury level (p value = 0.001) and amalgam waste disposal technique and urine mercury level (p value = 0.000).
    Conclusion
    The level of urinary mercury in general dentists and restorative specialists did not exceed toxic levels. There was a significant relationship between the urine mercury level and type of office ventilation and the method of amalgam waste disposal.
    Keywords: Dental amalgam, Dentist, Mercury toxicity, Urine analysis
  • Firouzeh Nilchian, Seyed Ebrahim Jabbarifar, Milad Larijani, Hooman Navaei Page 662
    Introduction
    The aim of this study was to evaluate the effect of oral and dental health on the family’s quality of life and it’s relation with DMFT, dmft, malocclusion and presence or absence of trauma in students.
    Materials And Methods
    In this descriptive cross-sectional study, 210 physically and emotionally healthy students, aged 9-11, were selected from primary schools of Amol, Iran, using simple random sampling technique. FIS (Family Impact Scale) questionnaire was completed by each student. DMFT and dmft indexes, malocclusion (based on Angle’s classification) and presence or absence of trauma were recorded and analyzed by SPSS 11.5, using ANOVA and Spearman’s correlation coefficient at a significance level of 95%.
    Results
    The dmft index had a significant relationship with the overall FIS questionnaire score (p value < 0.03). There were no significant relationships between economic condition (p value = 0.2), birth rank (p value = 0.1), DMFT (p value = 0.1), age (p value = 0.9), and the number of children in the family (p value = 0.7) and the total score of FIS questionnaire. Spearman’s correlation coefficient showed a significant correlation between age and dmft (p value < 0.001).
    Conclusion
    Under the limitations of the present study, decay of deciduous teeth had a significant effect on quality of life of families. However, there were no significant relationships between malocclusion and trauma and family’s quality of life.
    Keywords: Child, Oral Health, Quality of life
  • Ehsan Hekmatian, Abbas Haghighat, Seyed Rohollah Alavi Page 669
    Introduction
    Close proximity between third molars and inferior alveolar canal is common. It is important to prevent damage to the inferior alveolar nerve during surgery. This research was undertaken to show the efficacy of panoramic radiography technique in demonstrating the relationship between impacted third molars and inferior alveolar canal by using a surgical technique.
    Materials And Methods
    Sixty patients, referring to Isfahan Faculty of Dentistry and the relevant clinic during 2011-2012 educational year, were selected for this descriptive/analytical study by a radiologist; the subjects had at least one sign about the close proximity between the inferior alveolar canal and the tooth on their panoramic radiographs. The third molars were surgically extracted by a maxillofacial surgeon and the existence or non-existence of close proximity between the tooth and the canal was recorded as a gold standard. McNemar’s test was used to evaluate the diagnostic power of the radiographic technique (α = 0.05).
    Results
    The positive predictive value for superimposition of tooth image on the upper rim of the canal (p value = 0.1), superimposition of the tooth image on the entire canal (p value < 0.001) and superimposition of the tooth image on the entire canal along with narrowing of the alveolar canal (p value = 0.013) had higher diagnostic values compared to other signs, with positive predictive values 59.3%, 86.3% and 54.5%, respectively.
    Conclusion
    Under the limitations of this study, it can be concluded that superimposition of tooth images on the entire alveolar nerve canal with narrowing and deviation of the canal can indicate a real relationship between the tooth and the canal.
    Keywords: Anatomy, Impacted tooth, Inferior alveolar nerve, Oral surgery, Panoramic radiography
  • Shirin Lavaf, Arash Azizi, Maryam Shantia Page 676
    Introduction
    Infection control is an important part of dental treatments. One of the infection transmission pathways is through dental impressions. Instructing dentists in infection control and effective educational programs decrease the odds of infection transmission. The aim of this study was to evaluate the knowledge and attitudes of dentists about disinfection of dental impressions.
    Materials And Methods
    In this descriptive study 93 general dentists were randomly selected in Ahvaz in 2010. To collect data, a questionnaire which included demographic data and 15 questions about knowledge and 14 questions about attitude was prepared. The questions on knowledge and attitude were scored and each correct question on knowledge received one positive score. In addition, questions on attitude were scored between 1 and 5. Finally, data were analyzed by t-test and chi-squared test (α = 0. 05).
    Results
    The mean and standard deviation of general knowledge of dentists was 6. 1 ± 0. 2; 66 subjects (٪70. 96) had poor knowledge, with the mean and standard deviation of 4. 65 ± 0. 1; 21 subjects (٪22. 58) had medium level of knowledge, with the mean and standard deviation of 9. 3 ± 0. 2; and only 6 subjects (٪6. 45) had a good knowledge level, with the mean and standard deviation of 12. 3 ± 0. 2. The overall mean and standard deviation of attitude of dentists was 63 ± 8; 86 subjects (٪92. 5) had medium attitude, with the mean and standard deviation of 61 ± 6; and 7 subjects (٪7. 5) had good attitude, with the mean and standard deviation of 85 ± 5.
    Conclusions
    The results of this study showed that the majority of dentists in Ahwaz have good attitude toward disinfection and the related equipment but they have poor knowledge about the use of disinfecting agents, necessitating continuous educational programs in this respect.
    Keywords: Attitude, Dental impression technique, Disinfection, Impression material, Knowledge
  • Hamid Keshavarz, Seyed Ebrahim Jabarifar, Kobra Hasseinpour Page 684
    Introduction

    In most countries tourism is the main source of income, employment and development of private sector and infrastructure. Nowadays health and dental tourism is the most rapidly growing sections of the world tourism industry. This study aimed to investigate dental tourism and to determine social, cultural and infrastructural factors affecting development of this industry in Isfahan, Iran.

    Materials And Methods

    This descriptive/analytical study was carried out using a questionnaire which included demographic data, characteristics of foreign tourist's seeking dental and medical services, political, social and cultural factors, the existing infrastructures, costs and questions on ways to develop dental tourism. The questionnaires were given randomly to 62 dentists in Isfahan. Data was analyzed by SPSS 19, using descriptive statistical analyses and t-test.

    Results

    The results showed that the main factors affecting the development of dental tourism, with the highest mean scores, respectively, were as follows: a center to provide a variety of dental services (4.81 ± 0.398), reasponable costs of dental services (4.56 ± 0.315), continuous and appropriate publicity, development of infrastructures for the welfare of tourists (4.14 ± 0.243), and cultural, social and political factors (4.02 ± 0.324). T-test did not reveal any significant differences between gender and mean scores of infrastructures (p value = 0.184), cultural, social and political factors (p value = 0.384) and tarriffs (p value = 0.774).

    Conclusion

    The results showed the importance of political, social and cultural conditions and costs in increasing the possibility of rendering dental services and increasing the number of dental tourists. Since Isfahan has a lot of ecotourism attractions and competitive advantages of expenses, ideal infrastructures and quality of services, it has considerable potential for health tourism. Use of proper publicity in hotels and airports might be a suitable strategy to develop dental tourism industry.

    Keywords: Culture, Medical tourism, Dentistry
  • Niloofar Khodaeian, Mahmoud Sobouhi, Ebrahim Ataei Page 695
    Introduction

    Amelogenesis imperfecta (AI) is an inherited disorder which alters enamel structure. The primary clinical problems of these patients include poor esthetic, tooth hypersensitivity and loss of occlusal vertical dimension due to rapid wearing of dentition. The aim of this study was to review AI and various treatment plans used for these patients.

    Materials And Methods

    This review study was carried out by running a search in library sources and Pubmed, ISI Web of Science and ISC websites from 1975 to 2011, using amelogenesis imperfecta, enamel defects and treatment as the key words.

    Results

    The inheritance pattern and prevalence of AI varies among populations and in addition to enamel defects, other dental and skeletal manifestations may also be present in these patients. Different treatment options have been proposed for these patients, including microabrasion, gold or stainless steel crowns, all-ceramic and metal-ceramic crowns, porcelain laminate veneers, onlays and composite resin restorations.

    Conclusion

    In some severe cases, designing an optimum treatment plan in AI patients can be challenging and an interdisciplinary approach is usually necessary to evaluate diagnosis and treatment problems of patients, using a combination of periodontal, orthodontic, orthognathic surgery and restorative treatments.

    Keywords: Amelogenesis imperfecta, Tooth enamel, Treatment
  • Ahmad Motaghi, Atusa Aminzadeh Page 706
    Introduction
    Peripheral giant cell granuloma or giant cell epulis is a relatively common reactive lesion of the oral mucosa in response to local irritation and trauma. It is mostly seen in women during the 4th to 6th decades of life. Since recurrence is relatively common surgery with extraction of the involved tooth or teeth and curettage of the alveolar bony socket is the preferable treatment. In children this lesion can occur after deciduous tooth root resorption and might have a more aggressive clinical course in this age group. Case report: Reported here is occurrence of a relatively common lesion in an uncommon age and sex group. A soft tissue lump in an asymptomatic, otherwise healthy, 10-year-old boy with no evidence of bone destruction was surgically excised and submitted for microscopic evaluation. Microscopically a diagnosis of peripheral giant cell granuloma was established. At 6-month follow-up the site of surgery had healed completely with no post-surgical complications. Discussion and
    Conclusion
    Although peripheral giant cell granuloma is more common during the 4th to 6th decades of life, this lesion might occur in children, with alveolar bone resorption, abnormal patterns of eruption of permanent teeth and loose and displaced teeth. Therefore, the aim of this report was to draw attention to the possibility of the occurrence of these lesions at a young age to pave the way for early diagnosis and treatment.
    Keywords: Child, Giant cell granuloma, Oral mucosa