فهرست مطالب

مطالعات مدیریت صنعتی - پیاپی 27 (زمستان 1391)

فصلنامه مطالعات مدیریت صنعتی
پیاپی 27 (زمستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/12/12
  • تعداد عناوین: 7
|
  • عادل آذر، مریم شریعتی راد صفحه 1
    یکی از تکنیک های به کاررفته در مباحث کیفیتی مدل گسترش مشخصه های کیفیت است و یکیاز ابزارهای مورد استفاده در این روش، تکمیل خانه کیفیت و در نتیجه تعیین ضریب اهمیت خواسته های مشتری است. مدل کانو یک مدل کیفیت دو بعدی است که به تولید کنندگان کمک می کند تا خواسته های مشتری را به پنج دسته اساسی، عملکردی، مهیج، بی تفاوت و معکوس تقسیم کنند. در این تحقیق با مشخص کردن خواسته مشتری به تعیین نوع آنها پرداخته می شود و سپس با توجه به نسبت بهبود و درجه اهمیت نیازها، ضریب اهمیت هر نیاز تعیین می شود. از ضرایب اهمیت به دست آمده می توان در تکمیل خانه کیفیت که یکی از ابزارهای مفید در گسترش مشخصه های کیفیت است، استفاده کرد. تحقیق حاضر از نوع کاربردی است که قصد دارد دستاوردهای علمیحاصل از تحقیقات بنیادی را به حوزه تکنولوژی انتقال دهد.این چارچوب یک الگوریتم عمومی است که برای هر محصولی قابل استفاده است، اما برای نمونه در سال 8811 در شرکت سیمان به کار گرفته شده است. II لارستان تولید کننده سیمان پرتلند.
    کلیدواژگان: خانه کیفیت، مدل کانو فازی، خواسته های مشتری، ضریب اهمیت خواسته مشتری
  • محمدحسین فاضل زرندی، سولماز غضنفر اهری، نادر غفاری نسب صفحه 17
    تخمین تعداد بهینه خوشه ها در دسته بندی بدون نظارت داده ها، از زمینه های چالش برانگیز برایمحققان در سالهای اخیر بوده که منجر به ارائه شاخص های اعتبار خوشه بندی متعدد شده است. این شاخصها اغلب از دو معیار فشردگی و جدایش برای ارزیابی خوشه بندی انجام شده استفادهکه توسط ECAS می کنند. در این مقاله، یک معیار جدایش جدید برای شاخص اعتبار خوشه بندیفاضل و همکاران] 1[ارائه شده است، معرفی می گردد، که در آن از معیار فاصله جاکارد استفاده شده است. فاصله جاکارد از اندازه اشتراک و اجتماع دو مجموعه فازی استفاده میکند. بنابراین اطلاعات بیشتری در مورد هم پوشانی و جدایش خوشه ها در اختیار شاخص اعتبار خوشهبندی قرار می دهد. این قابلیت باعث می شود که شاخص جدید در مقابل تغییرات درجه فازی بودن خوشه بندی، پایداری داشته باشد. برای مقایسه عملکرد شاخص جدید با 9 شاخص موجود ECAS بیشتری نسبت به شاخص در ادبیات، از 11 مجموعه داده) 3 مجموعه داده مرسوم و 12 مجموعه داده مصنوعی(به عنوان داده های آزمون استفاده شده است. نتایج به دست آمده نشان دهنده پایداری و قابلیت بالای شاخص ارائه شده در مقایسه با سایر شاخص ها است.
    کلیدواژگان: شاخص اعتبار خوشه بندی، فاصله جاکارد، الگوریتم خوشه بندی فازی میانگین، c FCMفشردگی و جدایش نمایی
  • سید محمد علی خاتمی فیروزآبادی، امین وفادار نیکجو صفحه 39
    الگوریتم فراابتکاری، )CTSAP(در این تحقیق برای حل مسئلهی تخصیص سلول به سوئیچ استفاده شده است. هدف مسئله، تخصیص بهینه سلولها به)ABC(کلونی زنبور عسل مصنوعی سوئیچها با حداقل هزینه است. در این تحقیق هزینه از دو جزء تشکیل یافته است. یکی هزینه ی تعویضها که مربوط به دو سوئیچ است و دیگری هزینه ی اتصال میباشد. ظرفیت پاسخگویی تماسهر سوئیچ نیز محدود است و فرض می شود همهی سوئیچها ظرفیت برابری داشته باشند. در مدل اینمدل ریاضی این. )single homed(پژوهش هر سلول باید فقط و فقط تنها به یک سوئیچ متصل گرددتحقیق، غیرخطی صفر و یک است. نوشته شده است. پس از تعیین مقادیر MATLAB کد رایانهای الگوریتم با نرم افزار 7.8.0 پارامترهای مدل و تایید صحت عملکرد کد و تنظیم پارامترهای کنترل، کارایی الگوریتم با ایجاد یعنی الگوریتم CTSAP مسائل آزمایشی، با یکی از بهترین الگوریتم های فراابتکاری در حل مسئلهدر ABC مقایسه شده است و نتایج نشان میدهد که الگوریتم)ACO(بهینه سازی کلونی مورچگانعملکرد رضایتبخشی دارد.
    کلیدواژگان: مسئله تخصیص سلول به سوئیچ، الگوریتم فراابتکاری، شبکه های تلفن همراه، الگوریتم کلونی زنبور عسل مصنوعی
  • دکترسید حیدر میرفخرالدینی، مسعود پورحمیدی، فائزه سادات میرفخرالدینی صفحه 63
    تشریح مفهوم، FMEA دراین مقاله سعی شده تا با روشن کردن معایب اصلی روش مرسوم به طبقه بندی حالات بالقوه زیان آور و C-Means تحلیل خوشه ایو مشخصات مدل های مختلف ارزیابی شرایط بالقوه برای بروز حوادث در واحد فولاد سازی شرکت فولاد آلیاژی ایران با استفاده از و خوشه بندی فازی بپردازد. در این راستا، حالات بالقوه زیان آور همگن بر FMEA تلفیق روش های مبنای شاخص های احتمال بروز، شدت پیامد و تناوب مواجهه به کمک تکنیک خوشه بندی فازی شناسایی گردیدند. در این پژوهش، تحلیل خوشه ایفازی در شرایط قبل از بهبود)FCM(C-Means صورت گرفت. نتایج این تحقیق در باب Data Engine و پس از بهبود با استفاده از نرم افزار 4.0 تدوین راهبرد های عملی در جهت پیشگیری از وقوع حالات بالقوه زیان آور برای پژوهشگران، مدیران و کارشناسان ایمنی و بهداشت حرفه ای مفید خواهد بود.
    کلیدواژگان: تحلیل حالات بالقوه خرابی، تحلیل خوشه ایتفکیکی، خوشه بندی فازی
  • محمدحسین آرمان، جمشید صالحی صدقیانی، سارا مژدهی، علی نظرلی صفحه 89
    هرگاه عمل تصمیم گیری با چند گزینه و چند معیار روبرو باشد، می توان از روش فرایند تحلیل استفاده کرد. این روش دارای یک ساختار سلسله مراتبی است و اساس آن بر (AHP) سلسله مراتبی مقایسه زوجی معیارها و مقایسه زوجی گزینه ها)نسبت به هر معیار(نهفته است. برای محاسبه میزان ناسازگاری ماتریس مقایسات زوجی و محاسبه میزان ناسازگاری ساختار سلسله مراتبی، دو الگوریتم مجزا ارائه گردیده است. در این مقاله، این الگوریتم ها برای محاسبه مقدارهای ناسازگاری در فرایند تحلیل سلسله مراتبی فازی توسعه داده شده و وزن گزینه ها نیز از بسط فازی روش های تقریبی به دست آمده است. برای روشن شدن این روش یک مثال عددی نیز آورده شده است.
    کلیدواژگان: فرایند تحلیل سلسله مراتبی فازی، میزان ناسازگاری فازی، رتبه بندی فازی
  • سید حبیب الله رحمتی، مصطفی زندیه صفحه 113
    در این مقاله، به منظور واقعی تر ساختن مسئله زمانبندی کار کارگاهی منعطف) 1 نزدیک تر نمودن آن با مسائل دنیای واقعی، یک عامل عملیاتی به مدل کلاسیک این مسئله افزوده می شود. این عامل که بهینه سازی میزان توان الکتریکی مصرفی در طول یک ماه می باشد، کلیدی ترین عامل در محاسبات برق مصرفی شرکت های صنعتی به شمار می آید. دیدن این عامل در مدل سازی، با توجه به شرایط جدید کشور بعد از حذف یارانه ها اهمیت پر رنگتری نیز پیدا کرده است. در کنار این هدف، 2 هدف مرسوم نیز که زمان تکمیل کارها و بار کاری ماشین بحرانی می باشند نیز در نظر گرفته شده اند. به منظور حل مدل چند هدفه، دو الگوریتم به نام های الگوریتم و الگوریتم چند هدفه جستجوی هارمونی)MOBBO چند هدفه مبتنی بر جغرافیای زیستی) 2 را ارائه خواهیم کرد. این دو الگوریتم برای اولین بار است که به محیط گسسته مسائل)MOHS3(زمانبندی معرفی می شوند. در پایان به وسیله توسعه چند مسئله معروف از مدل مربوطه، عملکرد الگوریتم های ارائه شده را به صورت آماری مقایسه خواهیم نمود.
    کلیدواژگان: کار کارگاهی منعطف، توان مصرفی الکتریکی، الگوریتم بهینه سازی، جستجوی هارمونی
  • علی اکبر اکبری، امیر صالحی پور صفحه 139
    سیستم مدیریت ارزش کسب شده با ارائه شاخص های عملکردی امکان اندازه گیری دقیق میزان پیشرفت پروژه و اتخاذ تصمیمات به موقع برای پیاده سازی اقدامات اصلاحی را فراهم می آورد. این سیستم ارزشمند در تحلیل و کنترل عملکرد پروژه ها، مدیران پروژه را قادر می سازد ضمن تشخیص میزان مغایرت های زمانی و هزینه ای پروژه در مقابل برنامه، بتوانند هزینه نهایی و زمان اتمام پروژه را نیز پیش بینی کنند. در این مقاله با هدف ارتقای عملکرد سیستم مدیریت ارزش کسب شده، از تلفیق نمودارهای کنترل کیفیت آماری با سیستم مدیریت ارزش کسب شده در قالب رویکردی یکپارچهبهره گیری شده است. رویکرد توسعه داده شده به منظور کنترل و پایش آماری عملکرد زمانی و هزینه ای فعالیت های یک پروژه عمرانی به کار گرفته شده است. نتایج به دست آمده و مقایسه آن ها با رویکرد های رایج، نشان از برتری رویکرد پیشنهادی داد.
    کلیدواژگان: تکنیک ارزش کسب شده، نمودارهای کنترل کیفیت آماری، شاخص های ارزش کسب شده، کنترل زمان و هزینه پروژه
|
  • Dr. Adel Azar, Maryam Shariati Rad Page 1
    One of the trench that is used in quality desiccation is Quality Function Deployment. One of the factors which has been used in this method is accomplishing the house of quality and as a result is determining the degree of importance of the customer's requirements. Kano model is a kind of two dimensional model which help the producers to divide the consumer's requirements in to five categories including, basic, performance, attractive, indifferent quality and reverse quality. In the survey by identifying the customer's requirements we determine kind of them and then according to the improvement ratio and the degree of importance is assigned. The degrees of importance can be used for completing the house of quality which is one of the useful tools in QFD. This research is public algorithms that it can use for every product. For example it has been used in Cement Company of larestan, product II Portland cement.
    Keywords: House of quality, Fuzzy Kano model, consumer's requirement, degree of important of consumer's requirement
  • Mohammad Hossein Fazel Zarandi, Solmaz Ghazanfar Ahari, Nader Ghaffari, Nasab Page 17
    Estimating the optimal number of clusters in an unsupervised partitioning of data sets has been a challenging area in recent years. These indices usually use two criteria called compactness and separation to evaluate the efficiency of the performed clustering. In this paper a new separation measure for ECAS cluster validity index, proposed by Fazel et al. [1] is identified, which uses Jaccard distance in order to consider the whole shape of clusters. Jaccard distance uses the size of intersection and union of fuzzy sets, giving the cluster validity index more information about the overlap and separation of clusters. This property results in high robustness of the proposed index dealing with various degrees of fuzziness in comparison with ECAS. To test the efficiency of the proposed index in comparison with nine other indices existing in the literature, 15 data sets (3 existing datasets and 12 artificial data sets) have been used. Computational results indicate robustness and high capability of the proposed index in comparison with previous indices.
    Keywords: Cluster validity index, Jaccard distance, FCM, Exponential compactness, separation
  • S.M. Ali Khatami Firouzabadi, Amin Vafadar Nikjoo Page 39
    In this research, we use Artificial Bee Colony (ABC) algorithm to solve cell to switch assignment problem (CTSAP) that is NP-hard. In CTSAP, there are cells and switches in which cells locations are predetermined. The objective of problem is optimal assigning of cells to switches with minimum cost. Here, we have two kinds of costs, handoff and cabling costs. Call handling capacity for every switches are given and equal. The model of our work is single homed that is each cell must connect to only one switch. The mathematical model is binary and nonlinear. The program is coded by MATLAB 7.8.0 (R2009a). After estimating parameters values of model, approving performance accuracy of code and adjusting control parameters, the efficiency of algorithm by determining experimental problems compared to Ant Colony Optimization (ACO) that is one of the best for solving this problem. Results show satisfactory performance of ABC algorithm.
    Keywords: Cell to switch assignment problem, Meta, heuristic algorithm, Cellular mobile communication networks, Artificial Bee Colony algorithm
  • Sayed Heidar Mirfakhredini, Masoud Pourhamidi, Faeze Sadat Mirfakhradini Page 63
    Despite the extensive use of failure mode and effects analysis (FMEA) in the manufacturing and services, emphasis on the results of this method with concern to the disadvantages such as providing definitive results is not correct. This paper tries to clarify the main disadvantages of FMEA conventional method and explain the concept of cluster analysis and specifications of different models of C-Means to classify harmful modes and effects in the steel making factory of Iran's alloy steel company using FMEA and fuzzy clustering techniques. In this context, homogeneous harmful modes and effects based on occurrence, severity and frequency indicators with Fuzzy C-Means clustering (FCM) were identified. In this study, the fuzzy cluster analysis in terms of before and after improvement was performed by Data Engine 4.0 software. The results of this research will be useful for researchers, managers, and safety professionals for developing practical strategies in order to prevent the consequences of harmful modes and effects.
    Keywords: Failure modes, effects analysis, Partitional clustering, Fuzzy clustering, FCM
  • Mohammad Hosein Arman, Jamshid Salehi Sadaghiyani, Sara Mojdehi, Ali Nazarli Page 89
    The Analytic Hierarchical Process (AHP) determines the relative importance of a set of alternatives in a multi-criteria decision problem. AHP has a hierarchial structure and based on pairwise comparisons of the project alternatives as well as pairwise comparisons of the multi criteria. Two separate algorithms have been presented for measuring the inconsistency ratioes of pairwise comparisons matrix and hierarchical structure. In this paper these algorithms and one of the approximation methods, have been extended for measuring the inconsistency ratioes and alternatives’ weights in fuzzy AHP. A numerical example is used to illustrate these methods.
    Keywords: fuzzy analytic hierarchy process, fuzzy inconsistency ratio, fuzzy ranking
  • Seyed Habib A. Rahmati, Mostafa Zandieh Page 113
    In this paper, to make flexible job shop scheduling problem (FJSP) more realistic, an operational factor is considered in its model. This factor, which is called optimizing total consumed electric power per month, is known as the most important factor in calculation of the electric cost of the industries. Considering this factor, specifically after subsides elimination of the country, has became more important. In addition to this objective, two other common objectives, called complementation time and critical work load of machines, are considered. To solve the multi-objective model, two algorithms, called multi-objective biogeography-based optimization algorithm (MOBBO) and multi-objective harmony search algorithm (MOHS), are developed and introduced to scheduling area for the first time. Finally, by developing some famous libraries of the problem, performance of the algorithms is compared statistically.
    Keywords: Flexible job shop scheduling problem, total consumed electric power per month, multi, objective biogeography, based optimization algorithm, multi, objective harmony search algorithm
  • Ali Akbar Akbari, Amir Salehipour Page 139
    The earned value management is a powerful and important technique in analyzing and controlling the project performance. While it allows exact measurement of project progress, it lets corrective actions in a timely manner. In fact, the earned value allows project managers to find out any project time and cost deviations by calculating the performance indices. In this paper, to improve the applicability of the traditional earned value technique, we develop an integrated approach by combining statistical quality control charts with traditional earned value technique, to monitor and control project time and cost performances. The results applied to a real construction project compete favorly against traditional approaches.
    Keywords: Earned value technique, Statistical quality control charts, Earned value indices, Project time, cost control