فهرست مطالب

طب توانبخشی - سال یکم شماره 4 (زمستان 1391)

فصلنامه طب توانبخشی
سال یکم شماره 4 (زمستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/10/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • میرحامد عدالت حقی، مینو خلخالی زاویه، خسرو خادمی کلانتری، عباس رحیمی، مهدی رضایی، سید مهدی طباطبایی صفحه 1
    مقدمه و اهداف
    استفاده از ارتزهای گردنی یکی از روش های درمانی برای کاهش درد گردن می باشد. تاثیر ارتزهای اندام ها بر حس عمقی و ثبات پوسچر نشان داده شده است. ولی مطالعات کافی در مورد تاثیر کولارهای گردنی بر ثبات ایستا و پویا وجود ندارد و تاثیر کولارهای نرم و سخت با یکدیگر مقایسه نشده است. هدف این مطالعه بررسی و مقایسه تاثیر آنی کولارهای گردنی نرم و سخت بر ثبات ایستا در افراد جوان سالم می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه شبه تجربی بر روی 65 نفر از دانشجویان سالم دختر و پسر انجام شد. ثبات ایستا با تست بالینی برای تداخل حسی و تعادل (CTSIB) تغییر یافته در حالت های بدون کولار و با کولار نرم و سخت ارزیابی شد و بین حالت ها مقایسه گردید.
    یافته ها
    در وضعیت ایستاده روی سطح سخت با چشم بسته، کولار نرم و سخت هر دو موجب کاهش ثبات گردیدند و بین دو نوع کولار تفاوت معنی داری وجود نداشت. در وضعیت ایستاده روی سطح نرم با چشم باز و بسته کاربرد هیچکدام از دونوع کولار نرم و سخت تغییری در میزان ثبات ایجاد نکردند.
    نتیجه گیری
    نتایج ما نشان می دهد که هر دو نوع کولار نرم و سخت درشرایط ایستا، با حذف بینائی، ثبات را در افراد جوان سالم کاهش می می دهند و موجب اختلال تعادل می گردند. بنابر این توجه به ارزیابی ثبات و پیشگیری از اختلال تعادل به هنگام تجویز کولارهای گردنی ضروری بنظر می رسد.
    کلیدواژگان: ارتزهای گردنی، کولار نرم، کولار سخت، ثبات ایستا
  • محمد قاسمی برومند، حسن قاسمی، سعید رحمنی، سید مهدی طباطبایی، محمدرضا نظری، محسن اخگری، پوریا قاسمی صفحه 8
    مقدمه و اهداف
    استفاده از عینک رایج ترین روش اصلاح عیوب انکساری است و با توجه به این که این وسیله ارتباط نزدیکی با چشم دارد، باید استانداردها در فریم و عدسی آن رعایت شده باشد تا نقش خود را ایفاء و عوارض بینایی ایجاد ننماید. هدف از این تحقیق ارزیابی مقایسه ای فاکتور قدرت اسفریک، سیلندریک و اثر منشوری عدسی های افتالمیک پلاستیک با استاندارد ملی ایران (ISIRI) می باشد.
    مواد و روش ها
    روش مطالعه به صورت مشاهده ای توصیفی است، 48 عدسی تک دید پلاستیک سفید بدون خاصیت فوتوکرومیکی، مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    در ارتباط با معیار قدرت اسفریک نتایج زیر بدست آمد:در مورد هر سه گروه عدسی مورد آزمایش با قدرت های D00/1- و D00/3- و D00/6-، در %99 موارد قدرت قرائت شده با دستگاه، در محدوده تلورانس تعیین شده استاندارد یعنی (D 12/0 ±) قرار داشت که در مورد اثر سیلندریک، در قدرت D00/6-، %100 نمونه های مورد آزمایش فاقد اثر سیلندری، در قدرت D00/3-، 99% در محدوده تلورانس تعیین شده استاندارد یعنی (D 09/0±) و در قدرت D00/1-، 99% در محدوده تلورانس تعیین شده استاندارد یعنی (D 09/0±) قرار داشتند.
    در خصوص اثر منشوری افقی و عمودی: در قدرت D00/6- در ضمن اینکه تمام نمونه ها دارای اثر منشوری بودند، %99 از موارد در محدوده تلورانس تعیین شده استاندارد یعنی(35/0±) قرار داشتند. در قدرت D 00/3-، 99% در محدوده تلورانس تعیین شده استاندارد یعنی (55/0±) و در قدرت D00/1-، 99% در محدوده تلورانس تعیین شده استاندارد یعنی (85/0±) قرار داشتند، که تمامی نتایج فوق با دقت یا استپ 01/0 دستگاه به دست آمد.
    نتیجه گیری
    قدرت اسفریک، سیلندریک و اثر منشوری عدسی های مورد آزمایش تهیه شده از شرکت های معتبر حائز شرایط استاندارد ملی هستند.
    کلیدواژگان: عدسی طبی، استاندارد ملی ایران، لنزومتری
  • نوید میرزاخانی، عطیه جوان تاش*، مائده صباغ ترکان، رزی زینعلی صفحه 14
    مقدمه و اهداف

    نوشتن به عنوان یک فعالیت عملکردی در اولین سال های آموزش کودک مورد استفاده قرار می گیرد. و از دانش آموزان انتظار می رود نوشتن را به گونه ای فراگیرند که آنها را قادر سازد از آن به نحوی ماهرانه جهت انجام فعالیت های مدرسه استفاده کنند. یکی از موارد مهم برای دانش آموزان و معلمین، سرعت نوشتن دانش آموزان می باشد. دانش آموزان برای حفظ ارتباط با فعالیت های مدرسه و به دست آوردن نمره مناسب در امتحانات، باید بتوانند خوانا و سریع بنویسند. هدف از این پژوهش بدست آوردن میانگینی برای سرعت نوشتن دانش آموران سوم ابتدایی می باشد که بتوان براساس آن دانش آموزان کند نویس را تعیین نموده و به بررسی و حل مشکلات آنها پرداخت.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر توصیفی - تحلیلی از نوع مقطعی می باشد. جامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان سوم ابتدایی مدارس عادی دخترانه و پسرانه شهر تهران بود. در نمونه گیری به روش تصادفی ساده، از بین مناطق 19گانه شهر تهران، مناطق 2 و 16 انتخاب شدند. همچنین از هر منطقه به صورت خوشه ایدو مدرسه ابتدایی پسرانه و دو مدرسه ابتدایی دخترانه به صورت تصادفی انتخاب شدند و کلیه دانش آموزان سوم ابتدایی دختر و پسر این مدارس مورد ارزیابی قرار گرفتند که شامل 193 دختر و 122 پسر بودند. از این بین 18 دختر و 12 پسر چپ دست بودند. جهت بررسی سرعت حفظ نویسی،دانش آموزان می بایست یک شعر سه بیتی که در پایه ی اول خوانده بودند را پس از حفظ کردن،در مدت 5 دقیقه بنویسند و جهت بررسی سرعت حفظ نویسی، باید متن نوشته شده روی تخته را که در آن تمام حروف الفبای فارسی به کار رفته بود را در مدت 10 دقیقه رونویسی کنند و زمان اتمام کار هر دانش آموز جداگانه ثبت شد

    یافته ها

    میانگین سرعت حفظ نویسی 1/31 حرف در دقیقه با انحراف معیار 04/11 و میانگین سرعت رونویسی 05/37 با انحراف معیار 31/8 بدست آمد.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج بدست آمده جنسیت و برتری طرفی تاثیری بر سرعت رونویسی دانش آموزان ندارد. ولی در حفظ نویسی، برتری طرفی تاثیرگذار است و راست دست ها سریعتر از چپ دست ها بودند.

    کلیدواژگان: رونویسی، حفظ نویسی، سرعت نوشتن
  • محمد علی فتحی، محمد علی آذربایجانی، مقصود پیری، عارف سعیدی، حسین فتح الهی صفحه 20
    مقدمه و اهداف
    مطالعات متعددی پاسخ هورمونی به تمرینات مقاومتی و ویبریشن تمام بدن را به طور مجزا بررسی نموده اند. با اینحال اثر ترکیب این دو روش تمرین بر پاسخ بیومارکرها به ویژه بررسی تغییرات فعالیت آلفا آمیلاز بزاقی همزمان با اندازه گیری غلظت تستوسترون و کورتیزول آزاد کمتر مورد بررسی قرار گرفته است.
    مواد و روش ها
    30 فوتبالیست جوان به طور تصادفی به 3 گروه تمرین ویبریشن کل بدن(10 نفر)، تمرین مقاومتی(10 نفر) و ترکیب هر دو روش(10 نفر) تقسیم شدندو در 9 جلسه(3 هفته) تمرین شرکت نمودند. تمرین ویبریشن شامل 1 دقیقه فعالیت و 1 دقیقه استراحت(10 دقیقه) با فرکانس 50 هرتز، جابجایی از نوع عرضی به میزان 4 میلیمتر و در حالت ایستاده(semi-squat) انجام شد. تمرین مقاومتی بصورت سه دوره ده تایی با 70 درصد یک تکرار بیشینه و استراحت 2 دقیقه ای بین هر دوره اجرا شد.در گروه سوم ابتدا تمرین مقاومتی و به دنبال آن ویبریشن کل بدن انجام شد. نمونه های بزاق تام تحریک نشده پیش و پس از جلسات اول و آخر جمع آوری شدند.
    یافته ها
    آزمون t زوجی نشان داد که غلظت کورتیزول و فعالیت آلفا آمیلاز بزاقی پس از اکثر جلسات افزایش معنادار داشته اند. تستوسترون پس از جلسه اول در همه گروه ها افزایش و در جلسه آخر کاهش معنادار نشان داد. آزمون های تحلیل واریانس نشان دادند که پس از جلسه اول غلظت کورتیزول(004/0=P، 72/6=27/2F) و تستوسترون(034/0=P، 84/3=27/2F) گروه ویبریشن با دو گروه دیگر تفاوت معنادار داشته است.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه بار دیگر تاکید می کند که ترشح هورمون ها در بدن نیاز به سطح بهینه ای از شدت و مدت تمرین دارند. همچنین آلفا آمیلاز به طور سریع به انواع استرس های فیزیولوژیک پاسخ می دهد. همچنین در شدت های زیر بیشینه احتمالا تفاوتی در پاسخ هورمونی بین در روش های تمرین ویبریشن و قدرتی وجود ندارد.
    کلیدواژگان: تستوسترون، کورتیزول، بزاق، تمرین مقاومتی، ویبریشن کل بدن
  • زهرا ابراهیم آبادی، عباس رحیمی*، صدیقه سادات نعیمی، علی دلاور صفحه 27
    مقدمه و اهداف

    اضطراب از جمله شایع ترین و پرهزینه ترین اختلال روانشناختی در کشور ما و جهان بوده و جزو معدود اختلالاتی است که قادر به ایجاد هر دو علایم جسمانی و روانی در انسان می باشد. تحقیقات نشان داده اند که تغییرات در رفلکس های نخاعی می توانند در کنترل وضعیت بدن نقش داشته باشند. هدف از انجام مطالعه حاضر بررسی تاثیر اضطراب وضعیتی بر پارامترهای رفلکس H می باشد.

    مواد و روش ها

    20 نفر از دانشجویان دختر سالم با نمره اضطراب صفتی پایین (کمتر از 42 بر طبق پرسشنامه Shpielberger انتخاب گردیده و رفلکس H عضله سولئوس آنها در چهار وضعیت خوابیده به شکم (وضعیت استاندارد)، ایستاده بر روی زمین و نیز در دو وضعیت تهدید کننده ثبات شامل ایستاده در مرکز چهارپایه ای به ارتفاع یک متر و ایستاده بر لبه چهارپایه مذکور ثبت گردید. زمان تاخیری، شدت لازم برای ثبت و نیز دامنه موج H افراد در وضعیتهای فوق با یکدیگر مقایسه شدند.

    یافته ها

    زمان تاخیری رفلکس H در هیچ یک از چهار وضعیت آزمون و در افراد گروه ها معنادار نبود (05/0<P). دامنه رفلکس H نمونه ها در کلیه وضعیتها نسبت به وضعیت استاندارد کاهش معناداری نشان داد (05/0>P). فاکتور شدت لازم برای ثبت رفلکس H بین وضعیتهای چهارگانه تفاوت معنادار را ثبت نمود (05/0>P) که آزمون Bonferoni اختلاف معنی دار را فقط بین وضعیت ایستاده در لبه سکو در مقایسه با وضعیت خوابیده به شکم نشان داد (05/0>P).

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان داد که ایجاد اغتشاشات وضعیتی موجب تلاش بیشتر مغزی شده و دامنه رفلکس H را بیشتر از زمان تاخیری و شدت آن تحت تاثیر قرار می دهد. این یافته می تواند در درک بهتر کنترل وضعیت در حالت ایستاده در افراد سالم و هم چنین در افرادی که بی ثباتی وضعیتی و یا ترس از افتادن دارند، مثل پیری و نیز بیماران با سابقه سکته مغزی و... کاربرد داشته باشد.

    کلیدواژگان: اضطراب صفتی، رفلکس H، وضعیت تهدید ثبات
  • مینو خلخالی، سمیه محمودی اقدم، مریم نودهی، شیوا موسوی صفحه 35
    مقدمه و اهداف
    افزایش کیفوز می تواند موجب کاهش ظرفیت تنفسی، اختلال پوسچر و افزایش خطر زمین خوردن گردد. با توجه به افزایش کیفوز و سفتی پوسچرال در افراد مسن نسبت به افراد جوان و تغییرات هورمونی بعد از یائسگی و نقش احتمالی آن بر استخوان، این مطالعه میزان کیفوز ستون فقرات پشتی و سفتی پوسچرال را بین زنان و مردان مسن سالم، اندازه گیری و مورد مقایسه قرار داد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه ی توصیفی- تحلیلی، در36 فرد مسن سالم (21 زن و 15 مرد) میزان کیفوز ستون فقرات پشتی، یک بار در حالت ایستاده آرام و یک بار در حالت ایستاده مستقیم به وسیله خط کش انعطاف پذیربین زوائد شوکی مهره هفتم گردنی و دوازدهم پشتی اندازه گیری شد. از تفاوت کیفوز وضعیت استراحت و مستقیم بعنوان شاخصی برای اندازه گیری سفتی پوسچرال استفاده گردید. میزان کیفوز پشتی و سفتی پوسچرال بین زنان و مردان مقایسه شد.
    یافته ها
    میانگین کیفوزپشتی حالت استراحت و مستقیم زنان و مردان تفاوت معنی دار آماری نداشت (05⁄0p>). هر دو گروه زنان و مردان توانستند با ایستادن مستقیم مقدار کیفوز را به طور معنی داری کاهش دهند (001/0=P)، مقدار این کاهش (سفتی پوسچرال) بین دو جنس تفاوت معنی داری نشان نداد (05⁄0p>).
    نتیجه گیری
    در زنان مسن سالم که پوکی استخوان ندارند، تغییرات هورمونی ناشی از یائسگی، سبب ایجاد کیفوز و سفتی پوسچرال بیشتر در زنان نسبت به مردان نمی شود. با افزایش شاخص توده بدنی ((BMI، میزان سفتی پوسچرال افزایش یافت که می تواند توده بدنی را بعنوان عاملی موثر در کاهش تحرک ستون فقرات مطرح نماید.
    کلیدواژگان: کیفوز، سفتی پوسچرال، افراد سالخورده
  • مقالات مروری
  • مجتبی خزاعی، فرناز فتح الله زاده، سارا باحقیقت صفحه 42
    ویتامین ها مواد آلی غیر از قندها، لیپیدها و پروتئین ها هستند که وظایف متعددی را در بدن بر عهده دارند و به دو گروه محلول در آب و محلول در چربی تقسیم می شوند. طبق تحقیقات صورت گرفته،ویتامین هایی که می توانند تاثیراتی روی سیستم شنوایی داشته باشند شامل ویتامین C- A- C- E- B12 است.
    بر اساس نتایج بدست آمده از مطالعات صورت گرفته ویتامین ها می توانند اثرات پیشگیری کننده و درمانی روی برخی مشکلات متداول شنوایی مانند کاهش شنوایی ناشی از نویز، کاهش شنوایی حسی- عصبی ناگهانی ایدیوپاتیک و وزوز داشته باشد. نقص و فقر هر یک از این ویتامین ها می تواند صدماتی را به سیستم شنوایی وارد آورد. به عنوان مثال استفاده از ترکیبات آنتی اکسیدانی مانند ویتامین E می تواند از مرگ سلول های شنوایی و کاهش شنوایی ناشی از نویز پیشگیری کند.
    فقر ویتامین A حساسیت دستگاه شنوایی را به نویز افزایش داده و در نتیجه احتمال ابتلا به کاهش شنوایی ناشی از نویز (NIHL) افزایش می یابد. ویتامین C هم از اثرات سمی برخی از داروهای اتوتوکسیک می کاهد و هم می تواند اثرات پیشگیری کننده و درمانی روی NIHL داشته باشد. فقر ویتامین D احتمال بروز کاهش شنوایی حسی- عصبی را افزایش می دهد و فقر ویتامین B12 احتمال بروز وزوز مزمن را افزایش می دهد.
    ویتامین های آنتی اکسیدانی مانند ویتامین E و C می توانند در درمان کاهش شنوایی حسی- عصبی ناگهانی ایدیوپاتیک موثر باشند.
    با توجه به نقش موثر ویتامین ها می توانیم در زمینه پیشگیری و درمان بسیاری از مشکلات شنوایی به خصوص مشکلاتی که در حال حاضر درمان قطعی و موثر برای آن ها وجود ندارد،از ویتامین ها استفاده کنیم.
    کلیدواژگان: وزوز، کاهش شنوایی، اسید فولیک، نویز، ویتامین آ، ب، ث، د، ای
  • رقیه اسمعیلی*، ژیلا عابدسعیدی، مهرداد اسماعیلی، جلیل کاوه صفحه 47

    فرایند سالمندی شامل یکسری تغییرات پیش رونده و غیر قابل برگشت در زندگی است. تغییرات سالمندی از 40-35 سالگی شروع شده لیکن سن 60 سال به بالا سالمند محسوب می شود. باتوجه به فرایند پاتوفیزیولوژیک سالمندی یکی از شایعترین و جدی ترین مشکلات سالمندان استئوپروز و شکستگی های استخوان به دنبال زمین خوردن است. شیوع شکستگی فمور،هماتوم ساب دورا،آسیب و ضربات مغزی به ترتیب مهمترین عوامل بستری سالمندان در بیمارستان ها را تشکیل می دهند. سالمندان تا زمانیکه دچار آسیب یا مشکل نشده باشند،به عوامل خطر توجه نداشته و نمی دانند چگونه باید از آنها پیشگیری کنند. بنابراین بررسی و شناخت اقدامات پیشگیرانه در مورد استئوپروز و زمین خوردن سالمندان ضروری به نظر می رسد. مقاله حاضر یک مقاله مروری است که پس از بررسی حدود 30 مقاله مربوط به 5 سال اخیر در مورد بررسی و شناخت عوامل خطر و پیشگیری زمین خوردن سالمندان تهیه شده است. نتایج حاصل از بررسی مقالات نشان دادند علت زمین خوردن سالمندان پیچیده و چند عاملی است. سلامتی عمومی،ناتوانی عملکردی،سن بالا،هذیان و عفونت از عوامل مهم زمین خوردن سالمندان محسوب می گردد. عوامل خطر زمین خوردگی سالمندان توسط تیم مراقبت بهداشتی سالمند شناسی شناسایی شده و در مرحله بعد با همکاری تیم توانبخشی به طور موفقیت آمیز می تواند از آسیب و صدمه سالمندان پیشگیری نماید. این اقدامات شامل الف) بررسی وشناخت سالمندان در معرض خطر ب) کاهش یا از بین رفتن عوامل خطر که می تواند شامل: 1) تمرینات بدنی - فیزیکی 2) مصرف داروها 3) رژیم غذایی مناسب 4) مداخلات چندجانبه باشد.

    کلیدواژگان: سالمندی، زمین خوردن، پیشگیری، شکستگی استخوانی
|
  • Mirhamed Edalat, Haghi, Minoo Khalkhali Zavieh, Khosro Khademi, Kalantari, Abbas Rahimi, Mehdi Rezaee, Seyyed Mehdi Tabatabaee Page 1
    Background And Aim
    Using cervical collars is one of the treatment methods for releaving cervical pain. The effect of limb orthotics on proprioception and postural stability has been suggested. There is not sufficient studies about the effect of cervical collars on static and dynamic stability, and the effect of soft and hard collars have not been compared with one another. The objective of this study is investigating and comparing the immediate effect of soft and hard cervical collars on static postural stability in healthy young subjects.Methods & Materials: This quasi experimental study through repeated measure method has been conducted on 65 healthy young male and female college students. Static stability was evaluated by modified Clinical Test for Sensory Interaction and Balance (CTSIB) in conditions without collar and by soft and hard cervical collars and were compared between the conditions.
    Results
    In standing position on firm surface with closed eyes, both soft and hard collars decreased the stability and there was not any significant difference among collars. In standing positions on soft surface with closed and opened eyes, using none of the soft and hard collars did not change the stability.
    Conclusion
    Our results suggest that in static conditions, without vision, both collars decrease the stability in healthy young subjects. So considering the evaluation of stability and prevention of balance disturbance during the collar prescription seems to be necessary
    Keywords: cervical orthothics, soft collar, hard collar, static stability.
  • Mohammad Ghassemi Broumand, Hassan Ghasemi, Saeed Rahmani, Seyed Mehdi Tabatabaeei, Mohammad Reza Nazari, Mohsen Akhgary, Pourya Ghasemi Bruomand Page 8
    Background And Aim
    Wearing spectacles is the most common procedure for correction of refractive error and because of its close relationship with eye; the standards of frame & lens of glasses play a very important role in preventing vision problems. The purpose of this study was to compare spherical & cylindrical power and prismatic effect of plastic ophthalmic lenses with Iranian national standards.
    Material and Method
    In this Cross sectional-Comparative study 48 plastic ophthalmic single vision lenses were inspected & compared with relative national standards i.e.: ISIRI 8715-1:1385.
    Results
    The spherical power factor with instruments set as step 0.01, all the cases(-1.00,-3.00,-6.00) were in tolerance with limits of the standards (±0.12 D). The instrument was set for 0.01 step for cylindrical power, at -6.00 D 100% of lenses had no cylindrical power. At -3.00 & -1.00 D about 99% were in tolerance with the standards (±0.09 D).The effect of horizontal & vertical prism, at the power of -6.00 all lenses show prismatic effect but 99% were in tolerance with the standards (±0.85D). At the power of -3.00 & -1.00 D, prismatic effect of lenses were in tolerance with relative standards (±0.55, ±0.35), respectively.
    Conclusion
    All single vision were collected from famous companies showed the quality of passing all factors of tests & gained Iranian national standards i.e.: ISIRI 8715-1:1385
    Keywords: Ophthalmic lenses, Lensometry, Iranian national standards.
  • Navid Mirzakhani, Atiyeh Javantash, Maedeh Sabagh Turkan, Rozi Zeinali Page 14
    Background And Aim

    Handwriting is an important functional task frequently used in all grades beginning in kindergarten. Children are expected to acquire a level of handwriting proficiency that enables them to make skillful use of handwriting as a tool to carry out their work at school. So handwriting fluency in a written examination requires the writer to maintain sufficient speed. The aim of the study was to examine and compare the speed of hand writing skills between girls and boys students.

    Material And Method

    This Discriptive analytic survey with the technique of cluster sampling was carried out on the 2 sample schools on the areas of two & sixth in great Tehran in 1386-7(s.y).The outcome of measurement were the “speed of copying’’ and “writing of memorized poem”. The subjects included 315 students (193 female, 122 male) of which were 18 left handed girls and 12 left handed boys.

    Result

    The results of this study revealed that the speed of writing of copying was 37/05 words/min, while the speed of writing a memorized poem was 31/1 words/min in the girls and boys students.

    Conclusion

    There were no significant differences between the speed of hand writing among boys and girls and also between Right & Left handed students. However being left or right handed is an important factor in poem memorizing and right handed were faster than left handed.

    Keywords: Speed of handwriting, Female, Male student ¬, Copying, Written of memorized poem
  • Mohammadali Fathi, Mohammadali Azarbayjani, Maghsoud Peeri, Aref Saiedi, Hossein Fatollahi Page 20
    Background And Aim
    Researchers have already reported the hormonal responses of the effects of isolated resistance exercise or whole body vibration (WBV). However, no documents are available on the combination of the resistance exercise plus WBV on biomarkers, particularly salivary α-amylase activity as well as free testosterone to cortisol ratio (FTCR).
    Materials And Methods
    To discover this, thirty young football players were randomly allocated into three WBV (n=10), resistance exercise (n=10), and a combination of both (n=10). The subjects took nine sessions of exercise during a three-week period. The WBV included one minute exercise followed by one minute rest for 10 minutes with 50 Hz frequency, four mm. transverse translation and in semi-squat standing condition. The resistive exercise included three-period exercises with 70% one-maximal repetition with a two-minute rest interval. The third group carried out the resistance exercise firstly and then WBV. The pre / post salivary samples were collected.
    Results
    It showed that the concentration of the cortisol and the salivary α-amylaseactivity increased significantly. The testosterone increased among all groups following the first session, but significantly decreased at the last session. The statistical analysis showed a significant increase in cortisol concentration only in WBV group (p=0.004).
    Conclusion
    The results confirmed that hormone secretion requires an acceptable threshold of both intensity and duration of training. In addition, secretion of the α-salivary amylase responses to various physiologic stresses immediately. In submaximal exercises, there is probably no difference among training techniques, WHB and strengthening exercises. The current study also emphasizes on salivary α-amylaseactivity immediately following physiological stresses.
    Keywords: Testosterone, Cortisol, Saliva, Resistance exercises, Whole body vibration
  • Zahra Ebrahim Abadi, Abbas Rahimi, Sedighe Sadat Naiemi, Ali Delavar Page 27
    Background And Aim

    Anxiety, as one of the most common and costly problems in Iran and all over the world, comprises both physical and mental disorders. Previous research has proposed that spinal reflex modulation may mediate anxiety-related changes in postural control. This study aimed to investigate if the H-reflex parameters are influenced by state anxiety.

    Materials And Methods

    A group of 20 healthy female university students with a low anxiety score (lower than 42, based upon the Schpilberger’s questionnaire) were recruited in this study and the H-reflex of their Soleus muscle was recorded in four positions. The tested positions included the standard prone lying (the reference position), standing on level ground; and two stability threatening positions including standing on the center and at the edge of a one-meter height stool. The outcome measures were the latency, amplitude and the amplitude needed to record the reflex.

    Results

    No significant differences were shown in the latency of the H-reflex among the four tested positions (p>0.05). In terms of the amplitude of the reflex, however, significant differences were found between all positions when compared to the reference position (prone lying) (p=0.001). There are significant differences among all four positions in amplitude needed to record the H-reflex (p=0.034), while the Bonferoni test revealed the significant difference only between the position of standing at the edge of the height relative to the standard prone lying position (p=0.041).

    Conclusion

    The results of this study showed that any postural perturbation results in brain activities and affects more on the amplitudes rather than the latency of the H-reflex. These findings may be helpful in a better understanding of the standing balance in healthy people and people suffering from postural instabilities, fear of falling, elderly persons and also hemiplegic patients.

    Keywords: State Anxiety, H, Reflex, Stability threatening conditions
  • Minoo Khalkhali Zavieh, Somayeh Mahmoodiaghdam, Maryam Nodehi, Shiva Mosavi Page 35
    Background And Aim
    Hyperkyphosis can lead to reduced respiratory capacity, postural disturbance and increased risk of falling. Despite the evidences about the more postural stiffness and kyphosis in elderly compared with young subjects and despite the known role of sex hormones and menopause in lowering the bone density, there is not any study about the effect of sex on the amount of thoracic kyphosis. The objective of this study is measuring and comparing the amount of spinal thoracic kyphosis and postural stiffness between the old females and males.Methods and Materials: In this descriptive-analytical study, in 36 healthy old subjects (21 female and 15 male) the amount of spinal thoracic kyphosis was measured by flexible ruler mounted between the spinous process T12 and C7 during, relaxed and erect postures. The difference of the kyphosis in relaxed and erect posture was used as an index of postural stiffness. The kyphosis and postural stiffness was compared between the females and males.
    Results
    The average amount of kyphosis in relaxed and erect standing didn’t have statistically significant difference between females and males. The subjects in both groups could decrease theirs kyphosis in standing erect position (P=0.0001), but the amount of this decrease (postural stiffness) was not different between the females and males.
    Conclusion
    In old women (which aren’t osteoporotic) hormonal changes due to menopause didn’t induce a statistically significant difference compared to old men in kyphosis and postural stiffness.Postural stiffness was increased by increasing the BMI that could suggest the BMI as an efficient factor in reducing the mobility of the spine
    Keywords: kyphosis, postural stiffness, old, females, males
  • Mojtaba Khazaee, Farnaz Fathollahzadeh, Sara Bahaghighat Page 42
    Background And Aim
    Machine-made life along with the industrialization of the societies has caused the human to deal with a kind of stressful environment made up of aching sound and vibration sources. Noisiness has been one of the biggest problems of today’s world that the people are in danger of its painful effects. Auditory disorder is the most common reason for Adult Acquired Hearing Loss. As a result, protection against auditory disorders seems to be necessary.
    Method
    In accordance with the importance of this idea, a number of researches in the field of nutrition which resulted in finding the relation between NIHL and vitamins have been carried out. Through the assessment the fact that vitamins can have both preventative and curing influence on NIHL has been evident. Furthermore, it has been discovered that the deficiency of above-mentioned instances can in a way increase the sensitivity of auditory system to noise.
    Result
    There are various mechanisms for NIHL, and each vitamin in a way can go against the destructive affection of it (NIHL). For instance, vitamins A,C and E along with Magnesium can wipe out the free radicals produced by noise exposure. Making use of Antioxidants combinations like vitamin E can prevent auditory cells from death and Noise Induced Hearing Loss from coming about.
    Conclusion
    Vitamin A deficiency increases the sensitivity of auditory system to noise and as a result increases the susceptibility to NIHL. Vitamin C by preventing DNA Oxidation and Lipid Peroxidation in Cochlea has preventive and therapeutic effects on NIHL. Vitamin B12, B6 Deficiency and Folic Acid by damaging Stereo Vascular increase the vulnerability to NIHl. The mechanism and how vitamins affect each of above-mentioned instances will be covered within the article in details
    Keywords: Noise Induce Hearing Loss, Folic Acid, Noise, Auditory Disorder, Vitamins A, B, C, E
  • Mojtaba Khazaee, Farnaz Fathollahzadeh, Sara Bahaghighat Page 47
    Background And Aim

    Machine-made life along with the industrialization of the societies has caused the human to deal with a kind of stressful environment made up of aching sound and vibration sources. Noisiness has been one of the biggest problems of today’s world that the people are in danger of its painful effects. Auditory disorder is the most common reason for Adult Acquired Hearing Loss. As a result, protection against auditory disorders seems to be necessary.

    Method

    In accordance with the importance of this idea, a number of researches in the field of nutrition which resulted in finding the relation between NIHL and vitamins have been carried out. Through the assessment the fact that vitamins can have both preventative and curing influence on NIHL has been evident. Furthermore, it has been discovered that the deficiency of above-mentioned instances can in a way increase the sensitivity of auditory system to noise.

    Result

    There are various mechanisms for NIHL, and each vitamin in a way can go against the destructive affection of it (NIHL). For instance, vitamins A,C and E along with Magnesium can wipe out the free radicals produced by noise exposure. Making use of Antioxidants combinations like vitamin E can prevent auditory cells from death and Noise Induced Hearing Loss from coming about.

    Conclusion

    Vitamin A deficiency increases the sensitivity of auditory system to noise and as a result increases the susceptibility to NIHL. Vitamin C by preventing DNA Oxidation and Lipid Peroxidation in Cochlea has preventive and therapeutic effects on NIHL. Vitamin B12, B6 Deficiency and Folic Acid by damaging Stereo Vascular increase the vulnerability to NIHl. The mechanism and how vitamins affect each of above-mentioned instances will be covered within the article in details

    Keywords: Noise Induce Hearing Loss, Folic Acid, Noise, Auditory Disorder, Vitamins A, B, C, E