فهرست مطالب

Medical Laboratory Journal - Volume:7 Issue: 2, 2013

Medical Laboratory Journal
Volume:7 Issue: 2, 2013

  • تاریخ انتشار: 1392/05/15
  • تعداد عناوین: 10
|
  • ندا کیهان ور، علیجان تبرایی، یعقوب یزدانی * صفحات 1-7
    مقدمه

    هپسیدین یک پپتید ضد میکروبی غنی از سیستئین است که شکل پیش ساز آن از کبد ترشح می شود. این پپتید علیه دامنه وسیعی از باکتری ها، ویروس ها و قارچ ها عمل می کند. هپسیدین همچنین به عنوان اصلی ترین تنظیم گر هومئوستاز آهن بدن شناخته شده است. امروزه تلاش های گسترده ای برای تولیدهپسیدین صورت گرفته است. یکی از سیستم های بیانی یوکاریوتی مورد استفاده برای تولید هپسیدین، سیستم بیانی باکلوویروس می باشد. تولید سازه ژنی نوترکیب یکی از اصلی ترین مراحل در مسیر تولید هپسیدین در این سیستم بیانی است.

    روش بررسی

    ابتدا RNA تام از سلول های رده HepG2 به عنوان سلول تولید کننده هپسیدین استخراج شده و پس از سنتز cDNA کل، قطعه مربوط به هپسیدین انسانی توسط پرایمر های اختصاصی هپسیدین به روش PCR تکثیر شد. در مرحله بعد این قطعه درون ناقل pTZ57R/T کلون شد. در پایان قطعه مربوطه به روش برش آنزیمی توسط آنزیم های BamHI و ECoRI به درون محل ورود ژن در ناقل pFast BacHT B منتقل شد.

    یافته ها

    قطعه کد کننده هپسیدین انسانی به طور صحیح درون ناقل pTZ57R/T کلون شده و مراحل ساب کلونینگ درون ناقل pFast Bac HT B با موفقیت انجام شد. حضور باند 274 جفت بازی حاصل از تکثیر PCR و برش آنزیمی نشان دهنده صحت مراحل انجام کار بود.

    نتیجه گیری

    بر اساس جستجوهای انجام شده این مطالعه نخستین مورد از تولید سازه ژنی نوترکیب واجد قطعه کد کننده هپسیدین کامل انسانی در کشور است. سازه های ژنی نوترکیب حاصل از این مطالعه می تواند به منظور تولید فرم کامل هپسیدین انسانی در مطالعات آینده مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: بکمید، هپسیدین، آهن
  • نوشین نقش، منیر دودی، زینب صفایی نژاد * صفحات 8-14
    زمینه و هدف

    در سال های اخیر مقاومت سویه های قارچی فرصت طلب بر علیه عوامل ضد قارچی متداول ایجاد شده اند و همچنین عوارض جانبی جدی که این ترکیبات بر روی سلول های پستانداران دارند نظر محققین را برای جست و جوی ترکیبات ضد قارچی جدید بر انگیخته است. در این بررسی اثرات ضد قارچی نانو ذره نقره بر قارچ آسپرژیلوس فومیگاتوس مورد بررسی قرار گرفت.

    روش بررسی

    به منظور بررسی اثرات ضد قارچی نانو ذره نقره به قطر nm10 و به شکل کروی بر روی قارچ آسپرژیلوس فومیگاتوس میانگین قطر رشد کلنی پس از 8 روز و تعداد کلنی ها در روزهای مختلف از روش قطره مستقیم استفاده گردید. در ادامه به منظور تعیین حداقل غلظت مهار کننده ی رشد قارچ (MIC) و حداقل غلظت کشنده قارچ(MFC) نانو ذرات نقره و فلوکونازول تکنیک روش رقت سازی سریال در چاهک انجام شد. در پایان میزان MIC و MFCنانوذرات نقره با میزان MIC و MFCفلوکونازول مقایسه شد.

    یافته ها

    نتایج حاصل از روش قطره مستقیم نشان داد که نانو ذره نقره در یک الگوی وابسته به دوز موجب کاهش قطر کلنی های قارچ آسپرژیلوس فومیگاتوس می گردد. نتایج حاصل از تاثیر نانو ذرات بر روی تعداد کلنی ها در روز های مختلف نشان داد که تعداد کلنی ها تا روز ششم افزایش یافته و سپس ثابت گردید. نتایج حاصل از تست روش رقت سازی سریال در چاهک نشان داد که میزان MIC و MFC نانوذرات نقره به ترتیب ppm 25/31 و ppm5/62 می باشد.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان می دهد که نانو ذره نقره با قطر nm10دارای فعالیت آسپرژیلوس فومیگاتوس می باشد.

    کلیدواژگان: نانو ذرات نقره، آسپرژیلوس فومیگاتوس، فعالیت ضد قارچی
  • علیرضا تهمتن، عبدالوهاب مرادی، امیر قائمی، میشار کلیشادی، هادی غفاری، پژمان هاشمی، علیجان تبرایی صفحات 15-20
    زمینه و هدف
    هپاتیت E یکی از شایع ترین عفونت های ویروسی در بزرگسالان می باشد. این عفونت در زنان باردار و افراد دریافت کننده پیوند دارای اهمیت است. اگرچه انتقال ویروس هپاتیت E بیشتر از طریق مدفوعی-دهانی می باشد، به تازگی گزارش هایی مبنی بر انتقال این ویروس از راه خون منتشر شده است. هدف از انجام این مطالعه بررسی سرواپیدمیولوژیک ویروس هپاتیت E در بیماران همودیالیزی شهرستان گرگان می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی-تحلیلی 150 بیمار دیالیزی از بیمارستان پنج آذر شهرستان گرگان به روش سرشماری وارد مطالعه شدند. بررسی آنتی بادی بر علیه HEV به روش الایزا انجام شد.
    یافته ها
    از 150 بیمار مورد مطالعه، 6 نفر(4 درصد) از نظر آنتی بادی بر علیه HEV مثبت بودند. ارتباط معنی داری بین افراد آنتی HEV مثبت و سن، جنس، قومیت، زمان شروع دیالیز و تعداد دیالیز در یک هفته وجود نداشت(05/0)
    کلیدواژگان: هپاتیت E، همودیالیز، الایزا، گرگان
  • حمیدرضا پردلی، سید جمال هاشمی هزاوه، محمود جمشیدیان، منصور بیات صفحات 21-26
    زمینه و هدف
    باکتری های خاک به ویژه جنس باسیلوس توانایی تولید دامنه وسیعی از مواد فعال زیستی با خاصیت ضد میکروبی و ضدقارچی را دارند و به نظر می رسد که گزینه مناسبی در کنترل زیستی قارچ های بیماریزا باشد.
    روش بررسی
    در این پژوهش نمونه خاک به منظور جداسازی باسیلوس های خاک و تعیین اثر ضدقارچی آنها علیه تریکوفیتون منتاگروفایتس از مناطق مختلف شهر گرگان گرفته شد. جدایه هایی که بیشترین خاصیت ضدقارچی را نشان دادند با تکنیک PCRشناسایی و نهایتا به منظور تعیین توالی آنالیز 16s rRNA برای آنها انجام شد.
    یافته ها
    در کل از 54 جدایه باسیلوس خاکزی 14 جدایه دارای خاصیت ضد قارچی بودند، جدایه ای S4 و S12 که بر اساس آزمایش های بیوشیمیایی به ترتیب به عنوان B.cereus و B.thuringiensis شناسایی گردیدند دارای بیشترین اثر ضد درماتوفیتی بودند. این جدایه های بومی بر اساس آنالیز 16s rRNA به ترتیب با Bacillus cereus strain KU4 و strain ucsc27 Bacillus thuringiensisهمولوژی 97درصد را نشان دادند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به نظر می رسد باسیلوس های خاکزی بومی منطقه از توانایی کنترل زیستی مناسبی جهت مقابله با عوامل درماتوفیتی نظیر تریکوفیتون منتاگروفایتس برخوردارند.
    کلیدواژگان: اثرات ضدقارچی، باسیلوس، خاک ریزوسفریک، تریکوفیتون منتاگروفایتس
  • سیده زهرا عظیمی، مسعود قانع، زهیر حشمتی پور صفحات 27-34
    زمینه و هدف
    تنوع وسیعی از باکتری های بیماریزای فرصت طلب از سطوح بیمارستان شناسایی شده اند. این سطوح می توانند مخزنی برای باکتری های بیماریزا باشند. در این میان گونه های مختلف سودوموناس یکی از عوامل عفونت زای بیمارستانی هستند که به دفعات مختلف در محیط بیمارستان شناسایی شده است. هدف از این مطالعه شناسایی گونه های مختلف سودوموناس در بخش های مختلف بیمارستان شهید رجایی تنکابن و تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی آنها بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه 460 نمونه از بخش های مختلف بیمارستان شهید رجائی تنکابن از زمستان 1389 تا بهار 1390 جمع آوری شد. شناسایی گونه ها به کمک آزمایش های بیوشیمیایی استاندارد و آزمایش API (محصول شرکت بایوماریو٬ فرانسه) صورت گرفت. در پایان میزان مقاومت آنتی بیوتیکی سویه های جدا شده توسط روش دیسک دیفیوژن مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    در این تحقیق از460 نمونه تهیه شده٬ 61 مورد (26/13%) سودوموناس از سطوح جداسازی شد. بیشترین فراوانی سودوموناس های جدا شده مربوط به بخش های جراحی و ICU و کمترین فراوانی مربوط به بخش دیالیز بود. از مجموع 61 سویه جدا شده، تعداد 52 سویه (25/85%) سودوموناس آئروژینوزا، 6 سویه (83/9%) سودوموناس استوتزری، 2 سویه (28/3%) سودوموناس پوتیدا و 1 سویه (64/1%) سودوموناس فلورسنس شناسایی گردید. نتایج آزمایش مقاومت آنتی بیوتیکی نشان داد سویه های جدا شده بیشترین میزان مقاومت را نسبت به آنتی بیوتیک های نالیدیکسیک اسید، آمپی سیلین، تتراسیکلین، کلرامفنیکل و آموکسی سیلین داشتند.
    نتیجه گیری
    محیط های بیمارستانی مخازنی برای گونه های مختلف سودوموناس محسوب می شوند. با توجه به مقاومت بالای آنها به آنتی بیوتیک های مختلف لازم است قبل از تجویز دارو میزان مقاومت به کمک آزمایش های استاندارد سنجیده شده تا از گسترش سویه های مقاوم و احتمال شکست درمان جلوگیری شود.
    کلیدواژگان: عفونت های بیمارستانی، سودوموناس، مقاومت آنتی بیوتیکی
  • ستاره شجاعی، فاطمه سادات حسینی، سیده نرجس فخرراد، بیتا بیجاری، مجتبی سخاوتی، محمد فریدونی صفحات 35-42
    زمینه و هدف
    آگاهی از خطرات احتمالی و استفاده از تجهیزات ایمنی می تواند نقش مهمی در کاهش برخوردهای شغلی داشته باشد. این مطالعه با هدف بررسی میزان عوامل زمینه ساز برخوردهای شغلی با نمونه های بیماران و میزان استفاده آنان از تجهیزات ایمنی در آزمایشگاه های تشخیص طبی شهرستان بیرجند انجام شده است.
    روش بررسی
    دراین مطالعه توصیفی تحلیلی تمام کارکنان آزمایشگاه های تشخیص طبی بیرجند به روش سرشماری مورد بررسی قرار گرفتند. پرسشنامه ای شامل مشخصات دموگرافیک، سابقه و نوع برخورد شغلی با نمونه های بیماران و میزان رعایت اصول ایمنی به صورت مصاحبه حضوری با کارکنان آزمایشگاه تکمیل شد. داده ها پس از جمع آوری توسط نرم افزار spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    84 (76%) نفر از 110 نفر حداقل سابقه یک برخورد شغلی با نمونه بیمار را داشتند. 55 درصد برخوردها در مرحله ی آماده سازی نمونه رخ داده بود. در 82 درصد موارد، بی احتیاطی فرد عامل برخورد تصادفی بود. میزان استفاده مستمر از روپوش، دستکش، هود و ماسک دهانی توسط کارکنان به ترتیب 97 درصد، 48 درصد، 39 درصد و 1درصد بود.97 درصد کارکنان سابقه واکسیناسیون علیه هپاتیت بی را داشتند و78 درصد کارکنان نیز برای تشخیص آلودگی احتمالی آزمایش های دوره ای را انجام داده بودند.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد، میزان برخوردهای شغلی در کارکنان آزمایشگاه ها بالا و سطح آموزش های پیشگیرانه و استفاده از وسایل حفاظتی در حد مطلوبی نیست و لذا برنامه ریزی مناسب جهت انجام آموزش کافی کارکنان و ترغیب کارکنان برای استفاده از وسایل حفاظت فردی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: آزمایشگاه تشخیص طبی، برخورد شغلی، نمونه بیولوژیک، واکسیناسیون
  • بهمن رحیمی اسبویی، شیرزاد غلامی، ابوذر قربانی پاشاکلایی، مریم پورحاجی باقر، هادی حسن نیا، روح الله شعبان، عبدالستار پقه صفحات 43-48
    زمینه و هدف
    با توجه به اهمیت ژیاردیازیس به ویژه در استان مازندران، مطالعه حاضر با هدف بررسی میزان شیوع عفونت های انگلی در نمونه های مدفوع ساکنین مناطق مختلف مرکزی استان مازندران به ویژه بر حسب فصول مختلف سال انجام شد.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر به روش توصیفی، با نمونه گیری تصادفی از نمونه های مدفوع مراجعین به مراکز مختلف درمانی مناطق مر کزی استان مازندران از 1388 تا 1389 انجام شد. نمونه های جمع آوری شده از لحاظ انگل شناسی با روش های مستقیم و فرمالین- اتر مورد آزمایش قرار گرفت.اطلاعات بدست آمده با آزمون آماری کای دو مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    از مجموع 4223 نمونه مدفوع انسانی مورد بررسی 756 نفر (9/17%) مبتلا به حداقل یک نوع انگل بودند. بیشترین میزان آلودگی به بلاستوسیستیس هومینیس 1/8 درصد، ژیاردیا لامبلیا 4/6 درصد و استرونژیلوئیدس استرکورالیس 4/1درصد بود. میزان آلودگی در مناطق روستایی (1/6%)، مناطق شهری (9/5%) و کوهستانی (9/5%) می باشد. بیشترین میزان شیوع به آلودگی انگلی درمناطق شهری در فصل تابستان (4/39%)، درمناطق روستایی در بهار (32%) و مناطق کوهستانی در پاییز (28%) بوده است. از لحاظ آماری اختلافی معنی دارای در میزان آلودگی به انگل های روده ای بین مناطق انتشار آلودگی انگلی و در فصول مختلف مشاهده نشد (P>0.5).
    نتیجه گیری
    با توجه به شیوع عفونت های انگلی روده ای در منطقه مرکزی استان مازندران تشخیص و درمان مبتلایان، ارتقا؛ سطح بهداشت عمومی می تواند درپیشگیری و کنترل این عفونت ها موثر می باشد.
    کلیدواژگان: انگل های روده ای، شیوع، استان مازندران
  • میرداود عمرانی، حکیمه مصطفوی، سمیرا خزر، ساقی قلمی، فاطمه فرج زاده صفحات 49-56
    زمینه و هدف
    امروزه کوچک سازی دولت به گونه ای که دارای انعطاف پذیری و کارایی بالاتری باشد جزء اولویت های بسیاری از دولت ها محسوب می شود و برونسپاری یکی از روش های رسیدن به این هدف است. بر مبنای این اعتقاد، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برخی از وظایف بیمارستان های تابعه را به بخش خصوصی واگذار نموده است و این مطالعه برای تعیین عملکرد آزمایشگاه های واگذار شده اجرا شد.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع توصیفی- کاربردی است که در مقطع زمانی 6 ماهه سال 90 در کلیه آزمایشگاه های واگذار شده اجرا شد. برای جمع آوری داده ها از دو پرسشنامه بسته و یک پرسشنامه باز بهره گرفته شد. سطح معنی داری از طریق آزمون Willcoxon به وسیله نرم افزار SPSS محاسبه و یافته ها با هم مقایسه شدند.
    یافته ها
    پس از واگذاری وظایف کارایی آزمایشگاه ها در بیشتر زمینه ها افزایش یافت: تعداد آزمایش ها انجام شده 32درصد، انواع آزمایش ها انجام شده 37 درصد و درآمد حاصل از آزمایش های انجام شده 51 درصد افزایش داشته است. تعداد کارکنان به ازای تعداد آزمایش های انجام یافته کاهش یافت. مسئولیت پذیری و رفتار کارکنان آزمایشگاه نسبت به بیماران بهبود یافت.
    نتیجه گیری
    به طور کلی به نظر می رسد طرح برونسپاری آزمایشگاه ها به عنوان یک راهبرد مدیریتی در اغلب موارد به اهداف کلان خود در بخش دولتی شامل:جذب سرمایه و مدیریت بخش غیردولتی، حذف هزینه وکسب سود، ارتقاء بهره وری و عملکرد آزمایشگاه دست یافته است.
    کلیدواژگان: برون سپاری، آزمایشگاه، عملکرد
  • بهمن رحیمی اسبویی، مهدی فخار *، ابوذر قربانی، مریم پورحاجی باقر، عبدالستار پقه، پرستو شهناسی، مهسا رضایی صفحات 57-61
    زمینه و هدف

    درماتیت سرکری یا خارش شناگران نوعی ضایعه پوستی ناشی از ازدیاد حساسیت، همراه با خارش است، که در اثر نفوذ سرکر(مرحله لاروی) انگل شیستوزومای حیوانی نظیر شیستوزومای پرندگان و نشخوارکنندگان خصوصا جنس تریکوبیلارزیا در پوست ایجاد می شود. با توجه به وجود هر دو میزبان واسط و نهایی این انگل در شمال کشور، این مطالعه به منظور تعیین شیوع درماتیت سرکری در شالیکاران نواحی مرکزی استان مازندران انجام گرفت.

    روش بررسی

    برای انجام این مطالعه توصیفی – مقطعی، با مراجعه به زیستگاه پرندگان مهاجر آبزی در روستاهای توابع شهرستان های ساری، بابل، قائمشهر و سوادکوه، دست و پای650 شالیکار از مناطق مذکور از نظر بالینی به منظور شناسایی موارد بیماری مورد معاینه قرار گرفت. همچنین علائم و شکایات بیماران در پرسشنامه ثبت شد.

    یافته ها

    در مجموع 5/77 درصد از افراد که به طور دائم در تماس با آب بودند به درماتیت سرکری مبتلا بودند. تمامی مبتلا یان مذکر بوده و اغلب آنها افراد بومی بودند.

    نتیجه گیری

    شیوع بالای درماتیت سرکری در شالیکاران این مناطق، این بیماری را به عنوان یک معضل بهداشتی تبدیل نموده و همچنین مطرح کننده بازپدیدی بیماری در نواحی تحت بررسی می باشد. لذا می توان با افزایش آگاهی شالیکاران و ارائه راهکارهای مناسب برای پیشگیری وکنترل بیماری و همچنین بهسازی مناطق آلوده سبب ارتقا وضعیت بهداشتی منطقه شد.

    کلیدواژگان: تریکوبیلارزیا٬ شیستوزومای پرندگان٬ درماتیت سرکری٬ خارش شالیکاران
  • غلامعلی فتاحی بیات، پارسا یوسفی، محمد رفیعی، احسان امامی صفحات 62-67
    زمینه و هدف
    اغلب برای تشخیص منشا تب اقدام به انجام آزمایشات متعدد پاراکلینیک می شود. شناخت علائم بدست آمده از نتایج این آزمایش ها در هر منطقه می تواند کمک بسیار مهمی در تشخیص علل تب در نوزادان نماید. هدف از انجام این مطالعه، بررسی فراوانی آزمایش های پاراکلینیک غیر طبیعی در نوزادانی که با تب در بیمارستان بستری شده اند، بود.
    روش بررسی
    این مطالعه یک بررسی مشاهده ای مقطعی است که بر روی یک نمونه تصادفی از نوزادان تب دار بستری در بیمارستان امیرکبیر در سال 1389 انجام گرفته است. 109 نوزاد وارد این مطالعه شدند. نمونه خون، مایع مغزی-نخانی، (CSF) و ادرار به آزمایشگاه ارسال و نتایج آن ها مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت. اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون کای اسکوئر مورد آنالیز قرار گرفتند.
    یافته ها
    کشت خون 19 مورد (43/17 درصد) مثبت بود. بررسی ها نشان داد که هیچکدام از نمونه های CSF ارسال شده به آزمایشگاه از نظر کشت یا رنگ آمیزی گرم مثبت نشدند. همچنین یافته های آزمایشگاهی در هیچ یک از نمونه های CSF بیانگر ابتلا به مننژیت نبود.
    نتیجه گیری
    با توجه به درصد بالای نتایج کشت خون مثبت در نوزادان مورد بررسی، به نظر می رسد انجام کشت خون در نوزادان دارای تب کمک مهمی در تشخیص های بعدی آنان باشد.
    کلیدواژگان: تب، نوزادان، آزمایش های پاراکلینیکی
|
  • N. Keyhanvar, A. Tabarraei, Y. Yazdani Pages 1-7
    Background And Objective

    Hepcidin is a cystein-rich antimicrobial peptide، which is secreted by the liver. It fights against wide spectrum of bacteria، viruses and fungi and it is a major regulator of iron homeostasis. Today، scientists have made many efforts on the production of hepcidin. Baculovirus expression system is one of the best eukaryotic expression systems for production of recombinant hepcidin and production of the recombinant vector is one of the most important steps in this expression system.

    Material and Methods

    First، the total RNA was separated from HepG2 cell line as a source of hepcidin expression. Then، after synthesis of total cDNA، human hepcidin sequence was amplified، using specific primers by PCR method. Next، hepcidin sequence was cloned into pTZ57R/T vector. After digestion of recombinant vector using ECoRI and BamHI restriction enzymes، recombinant pFastBac HT B vector containing human hepcidin cDNA was produced.

    Results

    Coding sequence of human hepcidin is correctly cloned into pTZ57R/T vector and sub cloning into pFastBac HT B vector is performed successfully. The presence of a clear band near 274 bp resulted from PCR amplification and restriction enzyme are the confirmation of the cloning of human hepcidin.

    Conclusion

    According to our knowledge، the present study is the first work that focuses on recombinant vector containing coding sequence of human prohepcidin. This recombinant vector can be used for human hepcidin production.

    Keywords: Bacmid, Hepcidin, Iron
  • N. Naghsh, M. Doudi, Z. Safaeinejad Pages 8-14
    Background And Objective

    In recent years، the resistance of opportunistic fungal strains to commercially available antifungal agents has been increased. The serious side effects of these compounds on mammalian cells forced the researchers to search for new antifungal substances. Thus we decided to investigate the antifungal properties of silver nanoparticles against Aspergillusfumigatus.

    Materials and Methods

    To investigate the antifungal effect of the round silver nanoparticles with 10nm diameter against Aspergillusfumigatus، the diameter of colonies after 8 days as well as the number of colonies in different days was determined، using direct drop test. After that، to measure the Minimum Inhibitory Concentration (MIC) and Minimum Fungicide Concentration (MFC) values of silver nanoparticles and fluconazole، Micro Dilution Broth method was performed. At the end، the MIC and MFC values of silver nanoparticles were compared to MIC and MFC of fluconazole.

    Results

    The results obtained from direct drop test confirm that the silver nanoparticles can decrease the diameter of fungal colonies in dose dependent manner. The data of silver nanoparticles on the number of colonies in different days shows that the number of colonies increases up to sixth day and then becomes fixed. Based on the results of Micro Dilution Broth method، the MIC and the MFC values of this component are 31. 25 and 62. 5ppm، respectively.

    Conclusion

    The present study confirms that silver nanoparticles with 10nm diameter have antifungal activity against Aspergillus fumigates.

    Keywords: Silver nanoparticles, Aspergillusfumigatus, Antifungal activity
  • A. Tahamtan, A. Moradi, A. Ghaemi, M. Kelishadi, H. Ghafari, P. Hashemi, A. Tabarraei Pages 15-20
    Background and Objective
    Hepatitis E virus is one of the most common causes of acute infection in adults. Pregnant and transplant patients are more in risk of HEV infection. Fecal-oral is the main route of HEV transmission but recently transmission by blood transfusion has been observed. This study was aimed to determine the prevalence of HEV-Ab in hemodialysis patients in Gorgan، Iran.
    Material And Methods
    In this cross-sectional descriptive study، we investigated 150 hemodialysis patients of Panje Azar hospital in Gorgan. These patients were evaluated for the presence of HEV total Ab by ELISA method.
    Results
    of 150، 6 patients (4%) are positive for HEV-Ab. There has been no significant relation between anti HEV Ab and variables such as age، gender، ethnicity، duration and number of hemodialysis in a week and (P>0. 05).
    Conclusion
    This study، which is the first report from this area، show that the lower prevalence of anti HEV Ab in hemodialysis patients in comparison with pregnant and childbearing age women.
    Keywords: Hepatitis E Hemodialysis_Elisa_Gorgan
  • Hr Pordeli, Sj Hashemi Hazaveh, M. Jamshidian, M. Bayat Pages 21-26
    Background And Objective
    Soil bacteria، particularly Bacillus genus have the potential of producing a range of bioactive substances with antimicrobial and antifungal properties. They have the ability to produce hundreds of active and effective biologic compound against microorganisms. Therefore، it seems to be a proper candidate in the biocontrol of fungal pathogenesis.
    Material and Methods
    In this study، soil samples were collected from different parts of Gorgan in order to isolate Bacillus and to determine their antifungal activity against T. mentagrophytes. The Isolates that had the highest antifungal effects were analyzed by PCR and 16s rRNA sequencing.
    Results
    of 54 strains، 14 have antifungal activity. The Isolates، S4 and S12، identified as B. cereus and B. thuringiensis respectively show the highest antidermatofit effect. These isolates based on 16s rRNA sequence analysis show 97% homology with Bacillus cereusstrain KU4 and Bacillus thuringiensisstrain ucsc27.
    Conclusion
    According to the results، it seems that the soil Bacilli have biocontrol potential against dermatophytic agents such as T. mentagrophytes.
    Keywords: Antifungal effects, Bacillus, Rhizospheric soil, T.mentagrophytes
  • Sz Azimi, M. Ghane, Z. Heshmatipour Pages 27-34
    Background And Objective
    A wide variety of opportunistic pathogens has been detected in hospital surfaces. Among these، Pseudomonas species are one of the leading causes of nosocomial infections، frequently found in hospital environments. The purpose of this study was identification of antimicrobial susceptibility of Pseudomonas spp. isolated from different Section of ShahidRajaeii hospital، Tonekabon.
    Material And Methods
    the samples (460) from different sections of Shahid Rajaeii hospital، Tonekabon were collected between December 2010 and June 2011. The identification of the strains was performed by using biochemical tests and API20NE (Biomerieux)، and antimicrobial susceptibility of the isolates against different antibiotics was determined by disc diffusion test.
    Results
    of 460، 61 (%13/26) strains of Pseudomonas are isolated from all the sources. The highest rate of Pseudomonas spp. is recorded in Surgery and ICU، while the lowest in Dialysis ward. Of 61 strains of Pseudomonas، 52 (85/25%) are belonged to Pseudomonas aeruginosa، six (9/83%) to Pseudomonas stutzeri، two (3/28%) to Pseudomonas putida and one (1/64%) to Pseudomonas fluorescens.
    Conclusion
    the environments of the hospital can be the vehicles of Pseudomonas spp.; therefore، both the patients and personnel should have extra attention to their personal hygiene to avoid Pseudomonas infection.
    Keywords: Nosocomial Infections, Pseudomonas, Antibiotic Susceptibility
  • S. Shojaee, F. Hosseine, N. Fakhre., Rad, B. Bijaree, M. Sekhavati, M. Fereidouni Pages 35-42
    Background And Objective
    Having knowledge about potential risks and the usage of safety equipment in laboratories can decrease the risk of occupational exposure. The aim of this study was to evaluate the predisposing factors for occupational exposure and to assess the usage of safety equipment among personnel of medical diagnostic laboratories in Birjand.
    Material And Methods
    In this descriptive analytic study، all staff of laboratories was assessed by using a questionnaire including demographic data، type of accidental exposures and the use of protective equipment. Using SPSS software، we analyzed the data.
    Results
    Of 110، 84 (76%) have at least one accidental exposure to patients’ specimens in that 55% of accidents are related to sample preparation step. In 82% of contacts، carelessness is the underlying cause of exposure. Gown، glove، fume hood and mouth mask are routinely used by 97%، 48%، 34%، 1% of personnel، respectively. Nearly all of (97%) personnel were vaccinated against hepatitis B and 78% of them have performed routine blood test for detecting any infections.
    Conclusion
    The results of current study show that accidental exposures to patients’ samples are common among personnel of medical diagnostic laboratories. The level of preventive education and the rate of safety equipment usage are low; therefore، we recommend planning of some training sessions to persuade the personnel for using safety equipment. Keywords: Medical laboratory، Occupational Exposure، Specimens، Vaccination
  • B. Rahimi, Esboei, Sh Gholami, A. Ghorbani Pasha Kolaei, M. Pour Haji Baqer, H. Hasannia, R. Shaban, As Paqeh Pages 43-48
    Background And Objective
    Nowadays، downsizing the government to have an effective and flexible organization is considered to be government’s top priority in the world and outsourcing is one of the ways to achieve this goal. Accordingly، Shahid Beheshti University of Medical Sciences has delegated some of its hospitals'' duties to the private sectors. The present study has been carried out to assess the performance of outsourced clinical laboratories.
    Material And Methods
    This Descriptive Evaluation study was carried out during 6 month (May 2011 till February 2012). The data was collected by two questionnaires with close-ended questions and one with open-ended questions، and analyzed by Wilcoxon، using SPSS software.
    Results
    There is an improvement in outsourcing laboratory services. For example، increase in the number of tests (32%) and in the type of tests (37%). Consequently، increase of hospital income (51%). The number of personnel is decreased and their responsibility and behavior are improved.
    Conclusion
    Overall، it seems that outsourcing laboratory program could achieve its major goals such as: Absorbing non-governmental resources in both administrative and financial aspects، omitting extra expenditure، acquiring benefits، and upgrading productivity of laboratories.
    Keywords: Outsourcing, Laboratory, Peformance
  • Omrani, H. Mostafavi, S. Khazar, S. Ghalami, F. Farajzadeh Pages 49-56
    Background And Objective
    Nowadays، downsizing the government to have an effective and flexible organization is considered to be government’s top priority in the world and outsourcing is one of the ways to achieve this goal. Accordingly، Shahid Beheshti University of Medical Sciences has delegated some of its hospitals'' duties to the private sectors. The present study has been carried out to assess the performance of outsourced clinical laboratories.
    Material And Methods
    This Descriptive Evaluation study was carried out during 6 month (May 2011 till February 2012). The data was collected by two questionnaires with close-ended questions and one with open-ended questions، and analyzed by Wilcoxon، using SPSS software.
    Results
    There is an improvement in outsourcing laboratory services. For example، increase in the number of tests (32%) and in the type of tests (37%). Consequently، increase of hospital income (51%). The number of personnel is decreased and their responsibility and behavior are improved.
    Conclusion
    Overall، it seems that outsourcing laboratory program could achieve its major goals such as: Absorbing non-governmental resources in both administrative and financial aspects، omitting extra expenditure، acquiring benefits، and upgrading productivity of laboratories.
    Keywords: Outsourcing, Laboratory, Peformance
  • B. Rahimi, Esboei, M. Fakhar, A. Ghorbani, M. Pour Haji Baqer, As Paqeh, P. Shahnasi, M. Rezaei Pages 57-61
    Background And Objective

    Cercarial dermatitis (CD) or swimmer’s itch is a severe inflammatory reaction caused by penetration of the skin by avian and herbivorous schistosomes، esp genus Trichobilharzia. Since both intermediate and final host of this parasite exist in North of Iran، we aimed at determining the prevalence of cercarial dermatitis among paddy-field workers in Central areas of Mazandaran Province.

    Material And Methods

    To perform this descriptive-cross sectional study، we refer to bird refuges of migrating water and Paddy-field around man-made ponds of Babol، Sari، Ghaemshahr and Savadkoh districts. The Hand and foot of the farmers were examined clinically for detection of infected people and their signs and symptoms were recorded on a sheet of paper.

    Results

    Based on the results، 77. 5 % of the workers suffer from CD. All of them are males and the majority of them are indigenous.

    Conclusion

    High prevalence of Cercarial dermatitis among paddy-field workers led to a health dilemma. Thus، by increasing awareness of farmers، implementing suitable approaches، controlling the disease and sanitizing the contaminated areas can promote health situation.

    Keywords: Trichobilharzia, Avian Schistosomiasis, Cercaria Dermatitis, Paddy, Field Workers Itch
  • Ga Fatahi Bayat, P. Yousefi, M. Rafiei, E. Emmami Pages 62-67
    Background And Objectives
    The vast clinical testing process often is performed to diagnose the origin of the fever. The aim of this study was to investigate the rate of abnormal paraclinical findings of the neonates with fever.
    Material And Methods
    This cross-sectional study was carried out on 109 randomly selected febrile neonates admitted to Amir-Kabir Hospital، 2010. Blood، Cerebro Spinal Fluid (CSF) and Urine samples were sent to laboratory and the results were analyzed by Chi-Square test، using SPSS software.
    Results
    Blood culture of 19 cases (17. 43 %) is positive. None of the CSF samples are gram positive and also show the sign of Meningitis.
    Conclusion
    With regard to the high rate of positive blood culture، it seems that the use of blood culture in febrile neonates is important for diagnosis.
    Keywords: Fever, Neonate, Paraclinical Test