فهرست مطالب

مجله مطالعات مدیریت ورزشی
پیاپی 17 (خرداد و تیر 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/05/01
  • تعداد عناوین: 12
|
  • علی اکبر آقایی، مسعود نادریان جهرمی، ژاله معماری، رضا اندام صفحه 13
    تغییر و تحولات محیطی که در حال حاضر شتاب زیادی به خود گرفته، تصمیمات سازمانی را بسیار پیچیده کرده است؛ بنابراین لزوم به کارگیری برنامه ای جامع برای مواجه شدن با این مسائل بیشتر از گذشته ملموس می شود. پژوهش حاضر با هدف طراحی و تدوین برنامه استراتژیک توسعه ورزش هندبال برای هیئت هندبال استان سمنان، سعی در بهبود عملکرد این هیئت در بلندمدت دارد. نمونه آماری پژوهش، 41 نفر از نخبگان و فعالان ورزش هندبال استان سمنان بودند. در بخش نظرسنجی از پرسشنامه محقق ساخته عوامل درونی و بیرونی (910/0 = α) و فرم های تعیین موضوعات استراتژیک استفاده شد. همچنین برای تجزیه و تحلیل داده ها، علاوه بر شاخص های توصیفی و آزمون فریدمن، از ماتریس ارزیابی درونی و بیرونی برای تعیین موقعیت استراتژیک و تحلیل SWOT، تکنیک دلفی و طوفان مغزی برای تعیین استراتژی ها استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد هیئت هندبال استان سمنان در وضعیت کنونی قوت ها، ضعف ها، فرصت ها و تهدیدهایی دارد و موقعیت استراتژیک آن در ناحیه ضعف ها و از لحاظ عوامل بیرونی در ناحیه تهدیدها قرار دارد. همچنین، ضمن تدوین بیانیه رسالت، بیانیه چشم انداز، ارزش های محوری و اهداف بلندمدت، 10 استراتژی در قالب 51 برنامه کلان و عملیاتی و در مجموع هفت پیشنهاد کلی برای توسعه هندبال استان سمنان ارائه شد. به نظر می رسد یکی از مهم ترین دلایل وضعیت نامطلوب هندبال استان سمنان نداشتن استراتژی توسعه ورزش هندبال در استان بوده است؛ بنابراین در این پژوهش سعی شده با تدوین استراتژی های مناسب، زمینه رشد و توسعه همه جانبه این ورزش جذاب در استان فراهم شود. بهره گیری از نقاط قوت شناسایی شده می تواند به انجام رسالت و وظایف آن کمک شایانی کند مشروط بر این که در راستای به حداقل رساندن نقاط ضعف درونی و کاهش اثرات تهدیدهای بیرونی و استفاده حداکثر از فرصت های بیرونی باشند.
    کلیدواژگان: برنامه ریزی استراتژیک، تحلیلSWOT، چشم انداز
  • محبوب شیخعلی زاده هریس، فرشاد تجاری صفحه 43
    هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر رهبری تحول گرا و فرهنگ سازمانی بر اثربخشی سازمانی در سازمان های ورزشی ایران است. 341 کارشناس ورزشی به طور داوطلبانه پرسشنامه های استانداردشده فرهنگ سازمانی دنیسون (2007)، چند عاملی رهبری - بخش رهبری تحول گرا بس و آولیو (2004) و اثربخشی سازمانی هسو (2002) را تکمیل کردند. یافته های مدل معادلات ساختاری (SEM) نشان داد رهبری تحول گرا به صورت مستقیم و غیرمستقیم (به واسطه فرهنگ سازمانی) تاثیر مثبت و معنی داری بر اثربخشی سازمانی دارد (01/0> p). فرهنگ سازمانی تاثیر مثبت و معنی داری بر اثربخشی سازمانی دارد (01/0> p). در نتیجه گیری کلی می توان گفت مدل نظری ارائه شده به وسیله داده های نمونه ای گردآوری شده حمایت می شود و بنابراین مدل فرضی برازش بهتری (39/1 df= / 2 χ و 034/0= RMSEA) با داده های مورد نظر این تحقیق را دارد.
    کلیدواژگان: رهبری تحول گرا، فرهنگ سازمانی، اثربخشی، سازمان های ورزشی، مدل معادلات ساختاری
  • جواد شهلایی باقری، فرزاد غفوری، حبیب هنری صفحه 59
    قضاوت یک حرفه پرچالش، مهیج و ارزشمند است. از طرف دیگر داوران در معرض سرخوردگی، بدرفتاری و بی حرمتی قرار دارند. لذا تعجبی ندارد که بعضی از داوران دچار تحلیل رفتگی شوند. هدف از این پژوهش مقایسه تحلیل رفتگی داوران فوتبال بر اساس درجات و سمت های داوری است. این مطالعه از نوع توصیفی تحلیلی به شکل میدانی انجام گرفته است. جامعه آماری این تحقیق را 140 نفر از داوران درجه یک و دو و سه ملی و بین المللی فوتبال کشور تشکیل می دهند. پرسشنامه دموگرافیک و تحلیل رفتگی مسلش جهت جمع آوری داده ها مورد استفاده قرار گرفت و داده ها توسط آزمون های آماری و نرم افزار SPSS ارزیابی شد. روایی پرسشنامه تحلیل رفتگی مسلش توسط اساتید و متخصصین مدیریت ورزشی مورد تایید قرارگرفت و پایایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ 87/0= α بدست آمد. از آزمون های کلوموگروف اسمیرنوف، تی مستقل، آنوا، کروسکال والیس، پست هاک تست، ضریب همبستگی پیرسون و اسپیرمن جهت پاسخگویی به فرضیه های پژوهش استفاده شد. یافته های تحقیق حاکی از آن است که بین خستگی عاطفی داوران فوتبال و درجه داوری اختلاف معناداری وجود دارد. (05/0 p<، 69/18 χ2=) و داوران درجه دو میانگین خستگی عاطفی بیشتری دارند. همچنین بین میانگین مسخ شخصیت و درجه داوری اختلاف معناداری مشاهده شد (01/0 p<، 04/36 χ2=). داوران درجه یک بیشترین میانگین مسخ شخصیت را داشتند. با توجه به یافته های تحقیق بین تحلیل رفتگی داوران و درجه داوری آنان اختلاف معناداری مشاهده شد (58/15 m=، 58/15 F=)؛ اما بین تحلیل رفتگی داوران و پست داوری اختلاف معنادار نبود (001/0 P<). فراهم کردن آموزش مناسب و منابع مورد نیاز، حمایت های همه جانبه از داوران و اصلاح درک عمومی از قشر داوران در سطح جامعه از اقداماتی است که مسئولین ذیربط باید در جهت جلوگیری از این پدیده به عمل آورند.
    کلیدواژگان: تحلیل رفتگی، داوران فوتبال، درجه داوری، پست داوری
  • رضا شیخ یوسفی، محسن وحدانی، مهرداد محرم زاده صفحه 73
    هدف از پژوهش حاضر بررسی ارتباط بین سبک های رهبری مربیان و انسجام گروهی تیم های بسکتبال شرکت کننده در دهمین المپیاد ورزشی دانشجویان پسر کشور است. ورزشکاران (113 n=) از 12 تیم، پرسشنامه های مقیاس رهبری در ورزش (LSS) و محیط گروهی (GEQ) را تکمیل کردند. پرسشنامه LSS شامل 40 سوال است که پنج بعد سبک رهبری مربیان شامل: سبک آموزش و تمرین، دموکراتیک، آمرانه، حمایت اجتماعی و بازخورد مثبت را می سنجد. پرسشنامه GEQ با 18 سوال، دو بعد انسجام گروهی شامل انسجام تکلیف و انسجام اجتماعی را اندازه گیری می کند. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از آزمون های ضریب همبستگی پیرسون، تجزیه و تحلیل واریانس با اندازه گیری های مکرر و تعقیبی بونفرونی در سطح معنی داری 05/0 ≤ P استفاده شد. نتایج نشان داد انسجام گروهی با سبک های رهبری آموزش و تمرین، دموکراتیک و حمایت اجتماعی رابطه مثبت و معنی دار دارد، اما با سبک های رهبری آمرانه و بازخورد مثبت رابطه معنی داری ندارد. مقایسه سبک رهبری مربیان نشان داد مربیان بسکتبال بیشتر از سبک رهبری آموزش و تمرین (وظیفه محوری) و کمتر از سبک رهبری آمرانه استفاده می کنند. علاوه بر این، انسجام گروهی در تیم های ناموفق و موفق بیشتر از تیم های کمتر موفق بود؛ بنابراین به طور خلاصه رفتار مربیان و سبک مربیگری آنان انسجام گروهی تیم ها را در هر سطح و رشته ورزشی تحت تاثیر قرار می دهد و حتی می تواند به موفقیت و عملکرد تیمی بهتر منجر شود که با اغلب پژوهش های انجام شده از جمله یافته های هانگ (2004) و حسینی (2010) همخوانی دارد.
    کلیدواژگان: سبک های رهبری، انسجام گروهی، بسکتبال، المپیاد
  • محمد کشتی دار، بهزاد بهزاد نیا، فهیمه ایمان پور صفحه 89
    پژوهش حاضر با هدف روشن ساختن نقش میانجی گر فوق برنامه ورزشی در بررسی مقایسه استرس تحصیلی و بهزیستی ذهنی دانش آموزان دختر مقطع راهنمایی انجام شده است. پژوهش از نوع علی - مقایسه ای است و جامعه آماری آن را دانش آموزان دختر 12- 15 ساله مقطع راهنمایی بیرجند تشکیل می دادند. 120 دانش آموز به صورت تصادفی به عنوان گروه نمونه انتخاب و در دو گروه 60 نفری تقسیم شدند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه های استرس تحصیلی (دو بخش عوامل استرس زا و واکنش به این عوامل) گادزلا (1998) و شادکامی آکسفورد (آرگیل، 2001) (هیجان مثبت، نبود هیجان منفی و رضایت از زندگی) را تکمیل کردند. برای بررسی فرضیه ها از آزمون آنوا و رگرسیون چند متغیری و رگرسیون گام به گام استفاده شد. نتایج این تحقیق نشان داد بین استرس تحصیلی و بهزیستی ذهنی دانش آموزان شرکت کننده در فوق برنامه ورزشی، در مقایسه با دانش آموزانی که در فوق برنامه ورزشی شرکت نکرده اند، تفاوت معنی داری وجود دار (001/0= p). همچنین، نتایج نشان داد استرس تحصیلی با میزان مشارکت دانش آموزان در فوق برنامه ورزشی رابطه منفی دارد (r= -.167)، از سوی دیگر، بهزیستی ذهنی با میزان مشارکت دانش آموزان در فوق برنامه رابطه مثبت دارد (012/0= p و r=.211). نتایج آزمون رگرسیون گام به گام همچنین نشان داد بین خرده مقیاس های استرس تحصیلی و بهزیستی ذهنی رابطه وجود دارد که این رابطه برای سه خرده مقیاس رفتاری، شناختی و ناکامی معنی دار است و برای خرده مقیاس های دیگر معنی دار نیست. با توجه به نتایج پژوهش حاضر می توان گفت فعالیت های فوق برنامه ورزشی تاثیر مثبتی در بهزیستی ذهنی و استرس تحصیلی دانش آموزان مقطع راهنمایی دارد.
    کلیدواژگان: بهزیستی ذهنی، استرس تحصیلی، فوق برنامه ورزشی، دانش آموزان
  • محمد زارعی محمودآبادی، محمدحسین طحاری مهرجردی، حسین محبی صفحه 105
    ارزیابی و رتبه بندی کشورهای شرکت کننده در بازی های بین المللی بر اساس مدال های کسب شده توسط آن ها معمول به نظر می رسد. روش های سنتی ارزیابی مبتنی بر تمرکز بر نتایج کشورها یعنی تعداد مدال های کسب شده است، اما باید دانست که دست یابی به خروجی های رقابت (مدال های کسب شده) تنها در بستر بهره برداری از ورودی ها و با استفاده از فرآیندهای مناسب، امکان پذیر است و برای ارزیابی دقیق، سیستماتیک و هدفمند لازم است ورودی های کمتر نیز در کنار خروجی های بیشتر در مدل های ارزیابی وارد شوند. هدف از این مقاله ارائه مدل ترکیبی DEA/CSW برای ارزیابی کارآیی نسبی عملکرد کشورهای شرکت کننده در بازی های بین المللی است. در این مدل با در نظر گرفتن تعداد مدال های طلا، نقره و برنز کسب شده توسط هر کشور به عنوان ستانده و با در نظر گرفتن شاخص هایی نظیر تولید سرانه و جمعیت به عنوان نهاده هر کشور نمره کارآیی آن کشور در رقابت های ورزشی محاسبه می شود که این نمره کارآیی می تواند ملاک رتبه بندی کشورها باشد. همچنین با توجه به اینکه مدل های معمولی DEA در محاسبه نسبت کارآیی وزن های متفاوتی به مدال های طلا، نقره و برنز برای هر کشور می دهند و اختلاف اهمیت این مدال ها را در نظر نمی گیرند، چه بسا در محاسبه نسبت کارآیی کشورها در کسب مدال به مدال برنز یا نقره ارزشی بیش از مدال طلا بدهند. در این مقاله از روش برنامه ریزی خطی از نوع ماکس مین برای به دست آوردن مجموعه اوزان مشترک (CSW) در مدل های تحلیل پوششی داده ها استفاده شده است. در نهایت، این روش توسعه یافته برای ارزیابی کارآیی نسبی عملکرد کشورهای شرکت کننده در بازی های المپیک 2008 پکن به کار گرفته شده است.
    کلیدواژگان: مجموعه اوزان مشترک (CSW)، تحلیل پوششی داده ها (DEA)، بازی های المپیک
  • محمد احسانی، مجتبی امیری، حسن قره خانی صفحه 125
    توسعه ورزش حرفه ای در کشورمان نیازمند چشم اندازی بلند مدت است؛ به همین دلیل برنامه ریزی جامع که در آن قوت ها، ضعف ها، فرصت ها و تهدیدهای ورزش حرفه ای شناسایی شده، بر اساس آن چشم انداز و راهبردهای مناسب طراحی و تدوین می شود، بسیار ضروری می نماید. این تحقیق با هدف طراحی و تدوین نظام جامع ورزش حرفه ای انجام شده است. بدین منظور پس از انجام مطالعات تطبیقی ورزش حرفه ای در کشورهای آمریکا، استرالیا، انگلستان و ژاپن و با استفاده از تجزیه و تحلیل SWOT، سیستم های پشتیبانی نرم (منابع انسانی، منابع مالی، جنبه های حقوقی و قانونی و نهادهای ورزش حرفه ای) و سیستم های پشتیبانی سخت (امکانات و سخت افزار ورزشی و تجهیزات ورزشی) بررسی شد. روش تحقیق از نوع اکتشافی و استنباطی با تکیه بر مطالعات تطبیقی بود. جامعه آماری شامل تمامی استادان تربیت بدنی دانشگاه های تهران و برخی استادان مدیریت بود که 30 نفر از آن ها به صورت تصادفی به عنوان نمونه انتخاب شدند. از آنجا که اطلاعات مورد نیاز از نخبگان و متخصصان با استفاده از روش ترکیبی (روش کتابخانه ای، تکنیک دلفی، مراجعه به خبرگان و پرسشنامه محقق ساخته با پایایی 86/0) گردآوری و در نهایت، با استفاده از روش SWOT تجزیه و تحلیل شد، کفایت تعداد نمونه تحقیق از سوی مشاوران آماری تایید شد. پس از شناسایی عوامل چهارگانه (قوت و ضعف، فرصت و تهدید) برای اولویت بندی آن ها در هر کدام از ماتریس ها از روش آماری فریدمن استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد ورزش حرفه ای در بیشتر مولفه های سیستم های پشتیبانی نرم و سخت مورد بررسی در وضعیت بحرانی قرار دارد و نقاط ضعف و تهدیدات فراوانی پیش روی این بخش از ورزش قرار دارد. با توجه به اینکه این تحقیق به بررسی و شناسایی جنبه های داخلی و خارجی تاثیرگذار بر ورزش حرفه ای پرداخته است، نتایج آن می تواند تاثیر مثبتی بر این بخش از ورزش داشته باشد.
  • محمد ثنایی، شیرین زرتشتیان، رسول نوروزی سیدحسینی صفحه 137
    هدف از این پژوهش تعیین اثر فعالیت های بدنی بر کیفیت زندگی و امید به زندگی در سالمندان استان مازندران است که با روش توصیفی - زمینه یابی به صورت میدانی اجرا شده است. جامعه آماری را کلیه سالمندان 60 سال و بیش از 60 سال استان مازندران تشکیل می دادند. از طریق روش نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای 400 نفر به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. به منظور جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه فعالیت های بدنی (78/0 = α)، پرسشنامه کیفیت زندگی SF-36 (89/0 = α) و مقیاس امید بزرگ سالان (74/0 = α) استفاده شد. پرسشنامه های مذکور پس از تعیین روایی و پایایی در میان نمونه پژوهش توزیع شدند. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و همچنین مدل یابی معادلات ساختاری (SEM) با تاکید بر نرم افزار لیزرل 2/9 استفاده شد. نتایج تحلیل مسیر نشان داد فعالیت بدنی کاری با ضریب مسیر 15/0 بر بعد جسمی کیفیت زندگی و با ضریب مسیر 13/0 بر بعد روحی کیفیت زندگی اثرگذار است. فعالیت بدنی ورزشی با ضریب مسیر 24/0 بر بعد جسمی کیفیت زندگی و با ضریب مسیر 30/0 بر بعد روحی کیفیت زندگی اثرگذار است و فعالیت بدنی اوقات فراغت با ضریب مسیر 53/0 بر بعد جسمی کیفیت زندگی و با ضریب مسیر 44/0 بر بعد روحی کیفیت زندگی اثرگذار است. همچنین فعالیت بدنی کاری با ضریب مسیر 27/0-، فعالیت بدنی ورزشی با ضریب مسیر 23/0 و فعالیت بدنی اوقات فراغت نیز با ضریب مسیر 21/0 بر امید به زندگی اثرگذار است.
    کلیدواژگان: اوقات فراغت، فعالیت بدنی، امید، سالمندان
  • احمد فلاحی، احسان حسنی، مهدی کروبی صفحه 159

    هدف از این پژوهش، اولویت بندی عوامل موثر بر توسعه گردشگری ورزشی استان کردستان، با تاکید بر جاذبه های طبیعی- ورزشی است. نمونه آماری این تحقیق برابر با جامعه آماری (74= N) و شامل سه گروه از کارشناسان ورزشی (42 n=)، کارشناسان آژانس های مسافرتی فعال در زمینه تورگردانی (18 n=) و کارشناسان سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان کردستان (14 n=) بود. روش پژوهش به صورت توصیفی- مقایسه ای است. جهت جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. روایی پرسشنامه با نظرسنجی از اساتید و متخصصان مرتبط (29 نفر) و همچنین تحلیل عاملی تایید شد. پایایی کلی پرسشنامه و خرده مقیاس ها از آزمون آلفای کرونباخ تایید شد (74/0< α). برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های تحلیل عاملی، کولموگراف- اسمیرنوف، فریدمن و کروسکال والیس استفاده شد. نتایج نشان داد که بین دیدگاه سه گروه مورد مطالعه از نظر رتبه بندی، جاذبه های طبیعی/ ورزشی بر توسعه گردشگری ورزشی استان کردستان تفاوت معناداری وجود نداشت. همچنین از میان جاذبه های طبیعی/ ورزشی استان کردستان برای توسعه گردشگری، جاذبه های مرتبط با کوهنوردی و غارنوردی و جاذبه های مرتبط با ورزش های زمستانی به ترتیب در اولویت اول و دوم و جاذبه های مربوط به تپه نوردی و طبیعت گردی در اولویت آخر قرار داشتند. به طور کلی استان کردستان منابع طبیعی مستعد جذب گردشگران ورزشی دارد. قرار گرفتن این استان در رشته کوه های زاگرس شرایط مناسبی را برای توسعه ورزش های مرتبط مانند کوه نوردی، غارنوردی، اسکی، سنگ نوردی و یخ نوردی فراهم آورده است. از طریق توسعه این ورزش ها می توان گردشگران ورزشی را جذب نمود.

    کلیدواژگان: کردستان، گردشگری ورزشی، جاذبه های طبیعی، ورزشی
  • سیدمهدی رسولی، وحید ساعت چیان، علیرضا الهی صفحه 175
    در دهه اخیر، مقوله تعادل رقابتی لیگ های حرفه ای در رشته اقتصاد ورزش توجهات زیادی را به خود جلب کرده است. تعادل رقابتی به پیش بینی هواداران در مورد این که چه تیمی برنده خواهد شد، اطلاق می شود. لیگ های ورزشی برای پویا بودن و باقی ماندن در عرصه رقابت اقتصادی در ورزش، به سطح بهینه ای از تعادل رقابتی نیاز دارند. در این مقاله «تعادل رقابتی قهرمانی [1]» لیگ حرفه ای فوتبال ایران و 5 لیگ برتر اروپا (انگلستان، آلمان، فرانسه، اسپانیا و ایتالیا) مقایسه شد. بدین منظور، داده های دوره زمانی 2001- 2010 لیگ حرفه ای ایران و کشورهای مذکور جمع آوری شد. برای محاسبه تعادل رقابتی در مقاله حاضر از شاخص های k برتر، ضریب جینی و منحنی لورنز استفاده شد. نتایج نشان داد تعادل رقابتی قهرمانی با استفاده از شاخص«k تیم برتر لیگ»، در لیگ ایران در بهترین وضعیت و در ایتالیا و انگلستان در بدترین حالت خود است. بر اساس ضریب جینی، به ترتیب ایران، آلمان و فرانسه بهترین حالت و کشورهای انگلستان، اسپانیا و ایتالیا وضعیت برابری دارند. وضعیت بهتر تعادل رقابتی لیگ ایران را می توان به فاصله گرفتن وضعیت فوتبال ایران از حالت دو قطبی و تعادل قدرت بین تیم های شهرستانی و پایتخت نسبت داد. بنابراین بنظر می رسد لیگ حرفه ای ایران پتانسیل مناسبی جهت درآمدزایی و توسعه اقتصادی دارد.
    کلیدواژگان: اقتصاد ورزش، تعادل رقابتی، لیگ حرفه ای فوتبال، مطالعه تطبیقی
  • مهدی خطیب زاده، هاشم کوزه چیان، افشار هنرور صفحه 191
    صنعت گردشگری ورزشی جزء صنایع خدماتی محسوب می شود. در این نوع صنایع، حفظ مشتری مهم تر از جذب مشتریان جدید است. ارائه محصولات و خدمات باکیفیت، از مهم ترین عوامل حفظ مشتریان است. هدف این پژوهش، بررسی نقش ابعاد مختلف کیفیت خدمات گردشگری ورزشی در تمایل به بازگشت گردشگران ورزشی است. روش تحقیق توصیفی از نوع همبستگی است و به شکل میدانی انجام شده است. نمونه آماری با توجه به تعداد متغیرها (16 متغیر) و بنا به نظر جیمز استیونس (15 نمونه به ازای هر متغیر) باید حداقل 240 نفر باشد. به همین منظور 265 نفر از گردشگرانی به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند که در دیدار برگشت دو تیم فوتبال استقلال و پرسپولیس در فرودین ماه سال1390 در ورزشگاه آزادی تهران حضور داشتند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه ای است که شانک [1] در رساله دکتری خویش، در دانشگاه اوهایو، مورد استفاده قرار داده است. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه، با استفاده از نظر متخصصین مدیریت ورزشی و روایی سازه، با بهره گیری از تحلیل عاملی اکتشافی تایید شد. پایایی پرسشنامه نیز با استفاده از روش آلفای کرونباخ بررسی شد (Cronbach''s Alpha=0.89). برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS 16 برای انجام آمار توصیفی و تحلیل عاملی اکتشافی و نرم افزار لیزرل جهت انجام تحلیل عاملی تاییدی و مدل سازی معادله ساختاری (SEM) استفاده شد. نتایج نشان داد اگرچه هر سه متغیر «کیفیت دسترسی»، «کیفیت مجموعه ورزشی» و «کیفیت مسابقه» تاثیر معناداری بر تمایل به بازگشت گردشگران ورزشی دارند، اما تاثیر کیفیت دسترسی بیش از دو متغیر دیگر است. لذا می توان گفت برای ارائه خدمات باکیفیت، باید به عوامل مختلفی توجه کرد، البته برخی از عوامل اهمیت بیشتری دارند.
    کلیدواژگان: گردشگری ورزشی، کیفیت خدمات، تمایل به بازگشت، فوتبال
  • ملیحه رمضانی، مهدی طالب پور، حبیب هنری صفحه 207
    هدف از این پژوهش بررسی ارتباط سلامت سازمانی و اثربخشی در دانشکده های تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه های دولتی تهران است. این پژوهش به روش توصیفی- همبستگی و به شکل میدانی اجراشده است. جامعه آماری تحقیق حاضر کلیه کارکنان و اساتید دانشکده های تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه های دولتی تهران می باشد که با توجه به جدول مورگان 126 نفر انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات، دو پرسشنامه، شامل پرسشنامه سلامت سازمانی با 38 سوال و پرسشنامه اثربخشی با 20 سوال است. برای پایایی ابزار سنجش از آزمون آلفای کرونباخ استفاده شد که ضریب پایایی پرسشنامه سلات سازمانی (93/0 =α) و پرسشنامه اثربخشی (92/0 =α) برآورد شده است. که پس از سنجش روایی و پایایی آن ها در اختیار نمونه ها قرار گرفت. همچنین برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی (میانگین، انحراف استاندارد و. .) و استنباطی (آزمون آماری همبستگی پیرسون)با نرم افزار spssورژن 13 استفاده گردید. نتایج حاصل از پژوهش نشان داد که رابطه معناداری بین سلامت سازمانی و اثربخشی در دانشکده های تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه های دولتی تهران وجود دارد (000/0=p، 803/0=r).و با افزایش سلامت سازمانی، اثربخشی نیز افزایش می یابد، بنابراین مدیران باید تدابیری برای ارتقاء سلامت سازمانی بیاندیشند تا اثربخشی که هدف نهایی سازمان هاست نیز افزایش یابد.
    کلیدواژگان: سلامت سازمانی، اثربخشی، تربیت بدنی
|
  • Mr Aliakbar Aghayi, Mr Masoud Naderiyan Jahromi Zhaleh Memari Page 13
    The present study was conducted with propose of design and developing of a strategic plan for handball development in Semnan Province. The statistical sample of this research was including coaches, referees and officials of the board, managers and experts that are active in Handball Association. An internal and external factor questionnaire and forms for determining strategic issues were used to survey. For analyzing Data, descriptive statistics, Friedman Test, Internal and External factor matrixes, SWOT analyzing based on intuition and brainstorming were used to strategies developing. Evaluation of strategic situation of Semnan handball board showed that internal factors of the board were in weakness area and it’s external factors were in threats area. Based on selected model and strategic analysis, Board of handball was developed and subjects such as mission statements, vision statements, core values, long - terms objectives, strategic situation, strategies and plans were determined. Also 10 strategies in frame of 51 main plans and 7 suggestions for handball development in Semnan have been presented. Seems the most important reasons for this undesirable situation to be lack of strategic planning of handball development in province board. Therefore, this study has tried to develop strategies for growth and comprehensive development of this exciting sport in the province. So, taking advantage of the strengths identified can perform its mission and tasks can be beneficial; provided that in order to minimize the weaknesses of internal and external threat reduction, and maximum use of opportunities to be outside.
    Keywords: Strategic plan, SWOT Analysis, Vision Statement
  • Mr Mahboub Sheikhalizadeh Heris, Mr Farshad Tojari Page 43
    This study aimed at examines the effects of transformational leadership and organizational culture on organizational effectiveness in Iran sport organizations. 341 sport experts voluntary filled out the Denison organizational culture survey (2007), Bass & Avolio Multifactor Leadership-Part Transformational (2004), Hsu organizational effectiveness (2002) and demographic characteristics questionnaires. Resultants of structural equation modeling (SEM) showed that transformational leadership directly and indirectly (through organizational culture) has a significant positive influence on the effectiveness (p<0.01). Also, organizational culture has a significant positive influence on the effectiveness (p<0.01). . In conclusion, the results showed that theoretical model is supported by obtained sample data and so, specified model has a good fit (RMSEA=0.034, χ2/ df=1.39) with this research data.
    Keywords: Transformational Leadership, Organizational Culture, Effectiveness, Sport Organizations
  • Mr Javad Shahlaee, Mr Farzad Ghafouri, Mr Habib Honari Page 59
    A professional judge is challenging and worthwhile. On the other hand referees are exposed to frustration, abuse and disrespect. So there e is no surprise that some referees are suffering burn outing of the sinking. Population of this research was 140 subjects of the degree of referees three, two, one, national and international country football referees. Data collection was a two-part questionnaire that included the first part of eight questions about demographic characteristics and the second part of the burn out of the questionnaire included 25 questions that used. Validity of Maslach burnout questionnaires were confirmed by professors and experts of athletic management and their stability were obtained by the use of Cronbach’s alpha coefficient (α=0.87). the Research findings suggest that there is a significant differences between emotional exhaustion and Referees degree (χ2=18.69, p<0.05).The fatigue and emotional exhaustion in 2 degree referees is higher than the referee of other degrees. Similarly, the mean of depersonalization and referees degree significant difference was observed (χ2=36.04, p<0.01).on the basis of survey result, there was a significant difference between burnout and their degree (F=15.5, m=15.58). But there was no significant difference between burnout and their posts (p<0.01). On the bases of evolvement scales, there had a significant difference between the mean of referees involvement and degree of referee (χ2=29.65, p<0.01). providing appropriate education and opportunities for referees, comprehensive support and required resources for referees and improving public understanding of referees class in society are some actions that must be taken by relevant officials in order to prevent this phenomena.
    Keywords: Burn out, Football referees, Degree of referee, Post referees
  • Mr Reza Sheikhyosefi, Mr Mohsen Vahdani, Mehrdad Moharramzadeh Page 73
    The purpose of this study was to examine the relationship between coach's leadership styles and team Cohesion in the basketball teams participating in the 10th Sport Olympiad of male Students. Athletes (n=113) from 14basketball teams completed the perceived version of the leadership scale for sport (LSS) and the group environment questionnaire. The LSS contains 40 items that measures five dimensions of leadership behaviors- training and instruction, democratic behavior, autocratic behavior, social support and positive feedback. The GEQ with 18 items assess the two dimensions of team cohesion- task and social cohesion. Data were analyzed with Pearson correlation coefficient, repeated measures ANOVA, and Bonfferoni post hoc test in significance level of P≤0.05. Results showed coach’s behaviors of training and instruction, democratic and social support were all positively correlated to team cohesion, but coach’s behaviors of positive feedback and autocratic had not significant relationship with group cohesion. Comparison of coach’s leadership styles demonstrated that basketball coaches exhibited higher in training and instruction and lowers in autocratic behavior. Also Results showed that successful and unsuccessful teams tend to be more cohesion levels of these teams was more than less successful teams. In summary, the effect of leadership styles on group cohesion and team success obviously demonstrated the importance of using the appropriate leadership styles that can redound to better team success and performance. This results agree with more studies among results of Hang (2004) and Hoseini (2010).
    Keywords: Group Cohesion, Leadership styles, Basketball, Olympiad
  • Mr Mohammad Keshtidar, Mr Behzad Behzadnia Fahimeh Imanpour Page 89
    The purpose of the present study is to compare the academic stress and subjective well-being among female students of Birjand's guidance schools. The method of research was casual- comparative and the target population of research consisted of female students (age: 13.4±3.7 years) of Birjand's guidance schools. For this respect, 120 students were selected as sample in the form of two groups (the first group participating in the intramural and the second not participating) in a random way. Participants completed the Student-Life Stress Inventory [(two sections: stress causers and the reaction to them (Gadzella, 1998)] and Oxford Happiness Inventory [(Positive and Negative Affect, Satisfaction with Life (Argil, 2001)]. In this research used of the analysis variance, multivariate regression and stepwise regression. Results indicated significant relationship between academic stress and subjective well-being among female students who participated rather than those who didnt participate (P=0.001). Also, the results showed that academic stress has a negative relationship with participation rate of student in Intramural (r=.167). On the other hand, subjective well-being has a positive relationship with participation rate of student in Intramural (P=0.012, r=.211). The results of stepwise regression also showed that there was a correlation between subscales of academic stress and subjective well-being (positive correlation for behavioral, cognitive and failure subscales and negative correlation for other subscales). According to the results of the present study it could be concluded that intramural activity had positive effect in subjective well-being and academic stress among female students of Birjand's guidance schools.
    Keywords: Subjective well, being, academic stress, intramural, students
  • Mr Mohammad Zareee Mahmud Abadi, Mr Mohammadhossein Tahari Mehrjerdi, Mr Hossein Mohebbi Page 105
    Evaluation and ranking of countries participating in international games looks normal based on their earn medals. Traditional evaluation methods focus on results-based country is the number of medals acquired. But you knew that to achieve outputs competition (medals acquired) only in the context of utilization of inputs and using appropriate processes are possible. Purpose of this paper is presents a hybrid model of DEA / CSW to assess the relative performance of countries participating in the international game. The model in the paper considers two inputs (GDP per capita and population) and three outputs (number of gold, silver and bronze medals won). Efficiency scores can be considered country rankings. Different weights to the gold medal, silver and bronze medals for each country are calculated relative effectiveness and significance of the gold medals, silver and bronze not consider, perhaps in the performance of a country's medal, a bronze or silver worth more than give the gold medal. In this paper, a method of linear programming MaxMin to obtain a set of weights (CSW) is used. Finally, the method developed to assess the relative performance of countries participating in 2008 Beijing Olympic.
    Keywords: Common Set of Weights (CSW), Data Envelopment Analysis (DEA), Olympic Games
  • Mr Mohammad Ehsani, Mr Mojtaba Amiri, Mr Hassan Gharehkhani Page 125
    Improving professional sport in our country depends on long term vision, which emphasize on the necessity for having strategic plan and long term planning. This plan should be developed due to the weakness and strengths, threats and opportunity of professional sport for achieving the objectives of ideal vision. The main object of this study was to develop an ideal strategic plan for professional sport in Iran with executing comparative studies, SWOT analysis of soft supportive systems (human resource, financial resource, judicial aspects and professional organizations) and hard supportive systems (facilities and equipment) eventually developing strategies. For collecting the necessary data 30 experts among the physical education and management university professor were selected as research sample. For comparative studies the request data was collected from 4 countries including United States of America, Australia, United Kingdom and Japan. For analysis of data, SWOT method and 4x4 matrix was used. The Freedman statistical method was used to choose the priorities in each matrix. Result has shown that most of soft supportive systems and hard supportive systems parts located in critical position and professional sport encounter with more weakness and threats. Determining and identifying the internal and external aspects of professional sport was the main purpose of this research so the finding of this study could be useful with positive effects.
    Keywords: Professional sport, Soft supportive systems, Hard supportive systems, SWOT analysis
  • Mr Mohammad Sanayi Shirin Zardoshtian, Mr Rasool Noruzi Seyed Hoseini Page 137
    The purpose of this study was to investigate the Effect of physical Activities on Quality of life and hope life in Older Adults of Mazandaran Province, which was carried out by a descriptive field method. Whole of the older adults 60 years and over 60 in Mazandaran province were statistical population of investigate. Through Multistage cluster Sampling 400 older adults were selected as sample. In order to collect information Physical activities questionnaire (=α0.78), SF-36 Questionnaire (=α0.89) and Adult Hope Scale (=α0.74) were used. Then questionnaires were distributed among the study sample. Descriptive methods were used to analyze the data and In Order to determine the effects use of structural equation modeling (SEM) through software of LISREL 9.2 was. Data analysis of results showed that work activity was effect on Physical component of Quality of life (pc=0.15) and was effect on Mental component of Quality of life (pc=0.13). Sports activity was effect on Physical component of Quality of life (pc=0.24) and was effect on Mental component of Quality of life (pc=0.30). Leisure activity was effect on Physical component of Quality of life (pc=0.53) and was effect on Mental component of Quality of life (pc=0.44). Also work activity (pc=0.44), Sports activity (pc=0.44) and Leisure activity (pc=0.44) were effected on hope life.
    Keywords: Leisure time, Physical activity, Hope, Older Adults.
  • Mr Ahmad Fallahi, Mr Ehsan Hassani, Mr Mahdi Karoobi Page 159

    The purpose of this study was to prioritize the factors affecting the development of sports tourism in Kurdistan province, with emphasis on the Natural-Sporting Attractions. Study sample was equal to population (N=74) and consists of three groups including sports experts (n=42), experts of active Tourism Agencies (n=18) and Kurdistan Cultural Heritage, Handicrafts and Tourism Organization experts’ (n=14). Descriptive-Comparative research method was applied in this study. We used a researcher-made questionnaire for data collection. Questionnaire reliability was confirmed by related masters and professionals (n=29), and validity by Cronbach Alpha Test (α >0.74). Data were analyzed by Factor Analysis, K-S, Friedman, and Kruskal Wallis tests. In prioritizing the natural-sporting attractions on the development of sports tourism in Kurdistan, there was no significant difference in attitudes of sports experts, experts of active Tourism Agencies and, Kurdistan Cultural Heritage, Handicrafts and Tourism Organization experts. The attractions related to climbing and caving and attractions related to winter sports were the most important factors and hill climbing and ecotourism were the last priority. Overall, the Kurdistan province natural-sporting resources are able to attract sport tourists. Being in the Zagros Mountains have provided an appropriate conditions for the development of related sports such as mountain climbing, caving, skiing, rock climbing and ice climbing. The attraction of the sport tourists will be possible through the development of these sports.

    Keywords: Kurdistan, Sport Tourism and, Natural, Sporting Attractions
  • Mr Seyed Mehdi Rasooli, Mr Vahid Saatchian, Mr Alireza Elahi Page 175
    In last decade, the subject of competitive balance of professional leagues has attracted so much attention. Competitive balance is called to prediction of fans about winner of the match. Sport league needs some level of balance to be active and could be still in the completion of sport economy. Championship competitive balance of Iran’s and Europe five flight league (England, Germany, France, Spain and Italy) was compared. To fulfill this aim, data of mentioned leagues gathered for time period (2001-2010). To determine competitive balance, indices of “k tom team”, Gini coefficient t and Lorenz curve was used. Results indicated that competitive balance status in Iran was in the best and in England and Italy was in the worst situation according to k top team index. According to Gini coefficient, Iran, Germany and France respectively were in the best situation and England, Spain and Italy had the same status. The better situation of Iran’s competitive balance is because of distribution of power among different teams, and reduces of power between two popular teams of Tehran (Esteghlal and Piruzy) and others. So it seems that Iran’s pro-league has a good potential for found rising and developing economically.
    Keywords: sport economic, competitive balance, Iran's pro, league, comparative study
  • Mr Mehdi Khatibzade, Mr Hashem Kozechiyan, Mr Afshar Honarvar Page 191
    Sport tourism is a service industry and in the service industry customer retention is more important than attracting new customers. Also, high quality service and products is one of the most important factors affecting customer retention. Therefore, the aim of this study was to survey the role of sport tourism service quality dimensions in sport tourists’ intent to return. The research method was descriptive – correlation and the statistical sample consisted of 265 tourists attended to Tehran’s Azadi stadium for watching a football game between Esteghlal and Persepolis in March 2011. The research instrument was a questionnaire had been used in Shonk’s P.HD. dissertation. The validity was approved by doing Exploratory Factor Analysis and opinion of sport management instructors. The reliability was verified by Cronbach’s alpha method, α=0/89). The SPSS16 was used to do descriptive statistics and exploratory factor analysis. Also, Confirmatory Factor Analysis and structural equation modeling (SEM) were done by LISREL. The result showed although “access quality”, “sport complex quality” and “contest quality” had significant influence on “sport tourists’ intent to return”, the effect of access quality was more than the others. So, it can be concluded all sport tourism service quality dimensions have different effects on sport tourists’ intent to return and for giving high quality services some factors should be more considered.
    Keywords: Sport tourism, Service quality, Intent to return, Football
  • Mrs Maliheh Ramezani, Mr Mehdi Talebpour, Mr Habib Honari Page 207
    This study was conducted to determine the relationship between organizational health and effectiveness in sport sciences and physical education faculties of Tehran public universities. The present study is a descriptive and causative-comparative. The society which has been studied includes all of the personnel, lecturers and professors of physical education faculties of Tehran public universities. According to Morgan table, 126 people of this collection were opted. The data were collected through who questionnaires of organizational health (OH) with Cronbakh α (α=0.93), and effectiveness with. Cronbakh α (α=0.92), and its validity and reliability were reexamined on the statistical sample. The data were analyzed by descriptive statistics (mean, Std. Deviation) and inferential statistics (Pearson Correlation) and SPSS-13 software. The result of this study indicated that there was a positive and significant relationship between organizational health and effectiveness in sport sciences and physical education faculties of Tehran public universities.(r=0.803, p=0.000). Therefore managers should use ways to increase organizational health for increasing effectiveness.
    Keywords: Organizational health, Effectiveness, Physical education