فهرست مطالب

دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران - سال هفتاد و یکم شماره 5 (پیاپی 149، امرداد 1392)

مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
سال هفتاد و یکم شماره 5 (پیاپی 149، امرداد 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/05/28
  • تعداد عناوین: 10
|
  • محمود خانیکی، صالح عزیزیان، علی محمد علیزاده، حمیدرضا همتی، نبی امامی پور، محمدعلی محققی صفحات 277-284
    زمینه و هدف
    کورکومین، ماده موثره زردچوبه، به طور ذاتی توانایی تعدیل مسیرهای سرطان زای و در نتیجه تاخیر یا درمان فرایند سرطان زایی را در گونه های مختلف حیوانی دارا می باشد. زمان احتباس کورکومین درنتیجه دفع سریع آن در بدن کوتاه بوده و بنابراین اثرات درمانی آن محدود می گردد. روش های مختلفی برای افزایش میزان کورکومین در بافت و یا پلاسما و در نتیجه کارایی آن استفاده می گردد.
    روش بررسی
    جهت بررسی اثرات آنتی پرولیفراتیو و ضد سرطانی نانوکورکومین، 30 سر موش صحرایی به گروه های کنترل، کورکومین و نانوکورکومین تقسیم شدند. کلیه حیوانات داروی سرطان زای آزوکسی متان را هفته ای یک بار و به مدت دو هفته متوالی دریافت کردند. حیوانات در گروه های کورکومین و نانوکورکومین تا هفته 22 به ترتیب کورکومین 2/0% و نانوکورکومین را دریافت نمودند. در پایان، کولون حیوانات تحت مطالعه هیستوپاتولوژی و ایمونوهیستوشیمی قرار گرفت.
    یافته ها
    تغییرات سیتولوژیک و مورفولوژیک در گروه نانوکورکومین به لحاظ آماری با گروه کنترل و کورکومین دارای تفاوت معنی دار بوده و شدت تغییرات در گروه نانوکورکومین کم تر بود (05/0P<). در مطالعه ایمونوهیستوشیمی، میزان بیان مارکر Ki-67 در گروه نانوکورکومین نسبت به گروه های کنترل و کورکومین کاهش پیدا کرد (05/0P<). هم چنین بروز مارکر COX-2 در سلول های اپیتلیالی کولون در گروه نانوکورکومین نسبت به دو گروه دیگر کاهش قابل توجهی داشت (05/0P<).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهد که استفاده از نانوحامل ها همراه با کورکومین، اثربخشی کورکومین را در پیش گیری از سرطان کولون در موش صحرایی افزایش می دهد و این عمل می تواند راه کار مهم و مطمئن در مصرف این فرآورده طبیعی و ارزان قیمت در پیش گیری و یا درمان سرطان باشد.
    کلیدواژگان: کورکومین، سرطان کولون، موش صحرایی، COX، 2
  • کامران رخشان، جواد نصرالله زاده، سید محمدحسین نوری موگهی، شبنم بابازاده، حمیدرضا صادقی پور رودسری صفحات 285-292
    زمینه و هدف
    سرطان پستان یکی از مهم ترین علل مرگ ومیر زنان به شمار می رود. یکی از تغییرات بیان ژنی دخیل در سرطان پستان، افزایش بیان ژن رسپتور فاکتور رشد اپیدرمال انسانی (HER2/neu) می باشد. تغذیه بر تنظیم ترشح هورمون ها و میزان خطر ابتلا به سرطان پستان تاثیر می گذارد. یکی از این عوامل میزان و نوع چربی های موجود در رژیم غذایی است. در این مطالعه اثر مصرف رژیم های غذایی حاوی روغن گامالینولنیک اسید (GLA) و دوکوزاهگزاانوییک اسید (DHA) به تنهایی و یا همراه با تزریق داروی پاکلی تاکسل (تاکسول) در درمان تومورهای پستان موش های ماده مورد بررسی قرار گرفت.
    روش بررسی
    تعداد 30 سر موش ماده از نژاد Balb/c به طور تصادفی در شش گروه پنج تایی مورد بررسی قرار گرفتند. تومور پستان توسط روش کاشت تومور در موش ها القا شد. موش ها رژیم غذایی حاوی روغن های DHA و GLA دریافت کردند.
    یافته ها
    در تمامی گروه ها به جز گروه های دریافت کننده ی روغن DHA و DHA همراه با تاکسول، وزن حیوانات در پایان مطالعه نسبت به ابتدای مطالعه کاهش معنی دار نشان داد. میانگین حجم تومور در گروه های دریافت کننده ی روغن ذرت همراه با تاکسول (01/0P<)، روغن DHA (05/0P<) و روغن DHA همراه با تاکسول (001/0P<) در مقایسه با گروه کنترل کاهش معنی داری داشت. میزان بیان ژن HER-2 در گروه دریافت کننده ی روغن DHA همراه با تاکسول نسبت به گروه کنترل به طور معنی داری کاهش یافت (05/0P<).
    نتیجه گیری
    مصرف روغن DHA در کنار شیمی درمانی با داروی تاکسول باعث کاهش آثار تومورال در تومور بدخیم پستان شد و می تواند به عنوان راه کاری برای درمان سرطان پستان مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، گامالینولنیک اسید، دوکوزاهگزاانوییک اسید
  • مهدی امینی، مهرداد روغنی، پیمانه شیرین بیان، محمدتقی جغتایی، علی فرهودیان، محسن روشن پژوه، مرتضی کروجی صفحات 293-302
    زمینه و هدف
    کراک نوعی ماده مخدر بوده که مصرف آن در ایران رو به افزایش است و اثرات مخربی بر اعضای مختلف بدن دارد. هدف از این مطالعه، تعیین اثرات کراک مورد مصرف در ایران بر قدرت باروری موش های نر بالغ می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه 25 سر موش نر بالغ به طور تصادفی به پنج گروه (کنترل، شم و سه گروه آزمایش) تقسیم شدند. موش های معتاد به کراک که به مدت هفت روز با دوز افزایشی کراک معتاد شدند، به سه گروه آزمایش I، II و III تقسیم شدند. به گروه آزمایش I (mg/kg5)، گروه آزمایش II (mg/kg35) و گروه آزمایش III (mg/kg70)، کراک به صورت درون صفاقی روزانه دو نوبت، به مدت 35 روز تزریق شد. گروه شم محلول سرم فیزیولوژی به علاوه آب لیمو (μl/ml2/6) و گروه کنترل فقط آب و غذا دریافت کردند. سپس موش ها جراحی و اسپرم ها از قسمت دم اپیدیدیم برداشت شدند و از لحاظ تعداد، تحرک، مورفولوژی (طبیعی/غیرطبیعی) و قابلیت حیات مورد ارزیابی قرار گرفتند. بیضه ها نیز برداشت و وزن شدند و مراحل مختلف را جهت مطالعه با میکروسکوپ نوری طی کردند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که پارامترهای اسپرم و ضخامت اپیتلیوم لوله های اسپرم ساز در گروه های آزمایش نسبت به گروه های شم و کنترل به صورت معنی دار و وابسته به دوز کاهش یافت (05/0P≤). هم چنین شاخص گنادو سوماتیک موش هایی که با بیش ترین دوز (mg/kg70) مورد تزریق قرار گرفتند به صورت معنی داری نسبت به گروه کنترل کاهش یافت (05/0P≤).
    نتیجه گیری
    این مطالعه برای اولین بار نشان داد که کراک مورد مصرف در ایران اثرات مخربی بر باروری و به خصوص پارامترهای اسپرم موش نر دارد.
    کلیدواژگان: کراک، پارامترهای اسپرم، ساختار بیضه
  • علیرضا ماهوری، ابراهیم حسنی، حیدر نوروزی نیا، بهزاد سینایی، الهام اسماعیلی صفحات 303-307
    زمینه و هدف
    پالس اکسی متری به شکل وسیعی در بخش مراقبت های ویژه به عنوان راهنمای مداخلات درمانی مورد استفاده قرار می گیرد. مطالعات کمی در مورد دقت و صحت پالس اکسی متری در بخش مراقبت های ویژه قلبی صورت گرفته است. هدف ما از این مطالعه، مقایسه پالس اکسی متری با میزان اشباع اکسیژن نمونه خون شریانی در طی پی گیری بالینی روتین این بیماران و بررسی تاثیر اسیدوز خفیف بر آن بود.
    روش بررسی
    در یک مطالعه آینده نگر تحلیلی، 80 بیمار بستری در بخش مراقبت های ویژه قلبی بعد از عمل جراحی قلب باز مورد بررسی قرار گرفتند. یک و یا چندین نمونه از شریان رادیال بیمار گرفته و در همان حین پالس اکسی متری مداوم برقرار گردید. حدود 137 نمونه جمع آوری شد و میزان اشباع اکسیژن خون شریانی (SaO2) و پالس اکسی متری (SPO2) ثبت گردید.
    یافته ها
    میانگین اختلاف بین میزان اشباع خون شریانی و پالس اکسی متری 6/1±12/0 درصد بود. در کل 137 نمونه ضریب همبستگی پیرسون نشان گر ارتباط معنی دار بین SaO2 و SPO2 در بیماران با هموگلوبین نرمال بود (001/0P< و 754/0r=)، هم چنین در 47 بیمار با اسیدوز خفیف نیز بین SaO2 و SPO2 ارتباط منطقی وجود داشت (ضریب همبستگی پیرسون 799/0 و 001/0P<). در این نمونه ها نیز اختلاف بین SPO2 و SaO2 5/1±05/0 درصد بود.
    نتیجه گیری
    داده ها نشان داد که در بیماران با همودینامیک پایدار و هنگامی که کیفیت سیگنال های پالس اکسی متری خوب است، پالس اکسی متری به صورت قابل اعتمادی SaO2 را نشان می دهد. اسیدوز خفیف ارتباط بین SaO2 و SPO2 را تغییر نمی دهد. بنابراین، پالس اکسی متری مونیتورینگ مفید برای اشباع اکسیژن شریانی در بیماران با همودینامیک پایدار می باشد.
    کلیدواژگان: اسیدوز، اشباع اکسیژن شریانی، پالس اکسی متری
  • نسرین نیرومند، فرشته غریب پور*، نسرین مقدمی، فرحناز سادات احمدی، بتول قربانی یکتا صفحات 308-314
    زمینه و هدف

    مطالعات اخیر پیشنهاد می کنند که شاخص هایی که رشد جنین را مختل می کنند، ممکن است در سه ماهه اول حاملگی وجود داشته باشند. هدف این مطالعه بررسی ارتباط بین طول نشسته جنین (Crown-Rump Length، CRL) و Pregnancy Associated Plasma Protein-A (PAPP-A) اندازه گیری شده در سه ماهه اول حاملگی با وزن هنگام تولد جنین بود.

    روش بررسی

    این مطالعه به صورت کوهورت آینده نگر و بر روی 120 نفر از زنان باردار در سه ماهه اول حاملگی مراجعه کننده به بیمارستان زنان میرزاکوچک خان انجام شد. اطلاعاتی از قبیل سن حاملگی براساس طول نشسته جنین، تاریخ آخرین پریود (Last Menstrual Period، LMP)، وزن نوزاد و PAPP-A در فرم پرسش نامه ثبت شد.

    یافته ها

    یافته های ما نشان داد که CRL Z-score و log 10 (MOM PAPP-A) ارتباط مثبتی با وزن هنگام تولد جنین دارند. میانگین CRL Z-score در جنین به طور معنی داری در Low Birth Weight (LBW) کم تر بود (9/0±9/4- در برابر 1/3±0 و 001/0P<). میانگین PAPP-A در LBW، Multiple of the Median (MOM)11/0±4/0 و در نوزادان بدون LBW (MOM7/0±04/1) بود (011/0P=). میانگین PAPP-A در سرم مادران به طور معنی داری در نوزادان با وزن کم نسبت به سن حاملگی Small for Gestational Age (SGA) کم تر بود (2/0±5/0در برابر 7/0±1/1) (001/0P<).

    نتیجه گیری

    می توان با داشتن شاخص CRL و PAPP-A و محاسبه MOM و Z score CRL برای هر بیمار و با مدنظر گرفتن سایر موارد تاثیر ریسک پایه را به دست آورد و درنهایت با استفاده از بررسی های دقیق تر بتوان LBW و SGA در سه ماهه اول بارداری را پیش بینی نمود. بنابراین براساس نتایج به دست آمده CRL، PAPP-A اندازه گیری شده در تریمستر اول حاملگی از فاکتورهای مهم پیش بینی کننده وزن هنگام تولد جنین بودند و ارتباط قوی با LBW داشتند ولی قدرت پیشگویی آن ها در حدی نیست که بتوان آن ها را به تنهایی جهت غربال گری LBW استفاده کرد.

    کلیدواژگان: طول سری دمی جنین، پروتئین A پلاسمایی مرتبط با حاملگی، وزن کم هنگام تولد، کوچک نسبت به سن حاملگی
  • پیمانه علیزاده طاهری، فریبا بهمنی*، مامک شریعت صفحات 315-321
    زمینه و هدف

    کونژنکتیویت یکی از عفونت های شایع دوران نوزادی است. مطالعه حاضر با هدف بررسی عوامل باکتریال ایجادکننده، الگوی مقاومت و حساسیت آنتی بیوتیکی آن ها در نوزادان بستری انجام شد.

    روش بررسی

    72 نوزاد مبتلا به کونژنکتیویت در این مطالعه توصیفی بررسی شدند. اطلاعات فردی، سن، جنس، علت بستری، نمونه کشت ترشحات چشم و آنتی بیوگرام، نوع درمان تجربی و نتایج درمان بیماران جمع آوری و ثبت شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS ویراست 16 مورد آنالیز قرار گرفت.

    یافته ها

    44 نوزاد (1/61%) مذکر بودند. میانگین سنی آن ها 7/7±6/11 روز بود. 26 نفر (1/36%) کشت مثبت ترشحات چشمی داشتند. شایع ترین باکتری، استافیلوکوک اورئوس با شیوع 1/46% (12 مورد) بود و سایر عوامل عبارت بودند از: گونه های استرپتوکوک (23%)، پسودوموناس (3/15%)، اشریشیا کلی (5/11%) و هموفیلوس آنفولانزا (8/3%). بیش ترین موارد مقاومت آنتی بیوتیکی به ترتیب مربوط بود به: آمپی سیلین، پنی سیلین، سفکسیم و سفتازیدیم (100%). حساس ترین آنتی بیوتیک ها وانکومایسین و ایمی پنم (100%) بودند. پاسخ درمانی سولفاستامید و جنتامایسین موضعی حدود 60% بود.

    نتیجه گیری

    در مطالعه حاضر مقاومت به آمپی سیلین و برخی انواع سفالوسپورین های نسل سوم 100% و حساسیت به آمینوگلیکوزیدهای موضعی یا سیستمیک بیش از 50% بود. با توجه به افزایش مقاومت آنتی بیوتیکی، انجام کشت و آنتی بیوگرام پیش از شروع درمان و مطالعات وسیع تر توصیه می شود.

    کلیدواژگان: کونژنکتیویت نوزادی، درمان تجربی، مقاومت آنتی بیوتیکی
  • کامران اسعدی، امین ادهمی، سید جابر موسوی، ابوالحسن امامی، فرهاد حافظی صفحات 322-329
    زمینه و هدف
    این مطالعه با هدف بررسی ادم و اکیموز متعاقب رینوپلاستی و تاثیر درناژ بسته در درمان این عوارض انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه به روش کارآزمایی بالینی تصادفی شده انجام شد. کلیه افراد به دو گروه بیمارانی که تحت عمل جراحی رینوپلاستی با درناژ بسته ناحیه خلفی سپتوم و بیمارانی که تحت عمل جراحی رینوپلاستی عادی قرار گرفتند تقسیم شدند. اطلاعات مورد نیاز بیماران پس از انجام عکس برداری ثبت شد.
    یافته ها
    نتایج حاصله حاکی از عدم تفاوت معنی دار در بین دو گروه با درناژ بسته و کنترل از نظر تفاوت میزان ادم سوپراتیپ در تمامی بازه های زمانی بود. ادم پلک ها در بین دو گروه تفاوت معنی داری را در هیچ یک از روزهای ویزیت بعد از عمل نشان نداد. اکیموز پلک ها فقط در روز 14 بعد از عمل معنی دار شد به طوری که کاهش را در گروه درناژ در مقایسه با گروه کنترل نشان داد (03/0P=). مقایسه بین دو گروه از نظر اکیموز ناحیه پارانازال حاکی از تفاوت معنی دار بین دو گروه در روزهای هفت و 14 بعد از عمل بود به طوری که میزان اکیموز پارانازال در گروه با درناژ بسته کم تر از گروه کنترل بود (03/0P=).
    نتیجه گیری
    کاهش قابل توجه اکیموز پلک ها در روز 14 و نیز کاهش موثر در ناحیه پارانازال و گونه ها در روز هفت و 14 بعد از عمل جراحی در استفاده از تیوب درناژ نشان داده شد. استفاده از تیوب درناژ در رینوپلاستی تاثیر معنی داری در کاهش ادم سوپراتیپ و پلک ها به دنبال نداشت.
    کلیدواژگان: رینوپلاستی، ادم، اکیموز
  • مجید قلی پور، آرزو تبریزی صفحات 330-339
    زمینه و هدف
    غذای دریافتی (اشتها) و انرژی مصرفی می توانند روی وزن بدن موثر باشند. گرلین آسیل دار (Acylated Ghrelin) اشتها را زیاد می کند و میزان پلاسمایی آن توسط هورمون رشد سرکوب می شود. تحقیق حاضر، اثرات فعالیت ورزشی متناوب با شدت های فزاینده روی گرلین آسیل دار، اشتها و هورمون رشد دانشجویان مرد با دو رده چاقی را مورد آزمون قرار می دهد.
    روش بررسی
    هر دو گروه یک (تعداد شش نفر، شاخص توده بدن 2kg/m 92/0±18/31) و گروه دو (تعداد پنج نفر، شاخص توده بدن 2kg/m 25/2±94/36) با شدت های فزاینده 50، 60، 70 و 80 درصد حداکثر اکسیژن مصرفی، به ترتیب برای مدت 10، 10، پنج، و دو دقیقه روی نوارگردان دویدند. نمونه های خون قبل از فعالیت ورزشی (به عنوان مقادیر استراحتی)، بعد از هر حجم کاری (هنگام فعالیت ورزشی) و در دقایق 30، 60 و 120 (هنگام دوره بازیافت) جمع آوری شدند.
    یافته ها
    غلظت های پلاسمایی گرلین آسیل دار و میزان گرسنگی در دو گروه کاهش یافت و در پایان آزمون، به طور معنی داری نسبت به مقادیر استراحتی کم تر بود (به ترتیب: 008/0P= و 002/0P=) ولی اختلاف معنی داری بین گروه ها نبود. غلطت پلاسمایی هورمون رشد در دو گروه افزایش یافت و در پایان آزمون، به طور معنی داری نسبت به مقادیر استراحتی بیش تر بود (گروه یک 012/0P= و گروه دو 005/0P=) و اختلاف معنی داری بین گروه ها نبود. به علاوه، تفاوت معنی داری بین مقادیر سطح زیرمنحنی تمام متغیرها در هر دو گروه وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    این یافته ها اشاره دارد که افراد در دو رده چاقی، واکنش های یکسانی به شدت های مختلف دویدن دارند که می تواند برای طراحی یک برنامه تمرینی کاهش وزن موثرتر، مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: گرلین آسیل دار، اشتها، هورمون رشد، دویدن، چاقی
  • ناصرالدین اکبری اسبق، پروین اکبری اسبق، زرین تاج کیهانی دوست، علی اشرف اقبالی صفحات 340-344
    زمینه و هدف
    سندرم QT طولانی به صورت وجود فاصله QT طولانی در نوارقلب مشخص و افراد مبتلا در معرض خطر سنکوپ و مرگ ناگهانی هستند. نوعی از این سندرم همراه با کری مادرزادی است. هدف مطالعه بررسی QT طولانی در کودکان مبتلا به کری مادرزادی است.
    روش بررسی
    برای کلیه کودکانی که با مشکل شنوایی به بخش شنوایی سنجی بیمارستان مراجعه کردند، پرسش نامه تکمیل و از کلیه کودکانی که دچار کاهش شنوایی شدید و عمیق دوطرفه مادرزادی بودند نوارقلب گرفته و فاصله QT براساس فرمول بازت (Bazett''s Formula) محاسبه شد.
    یافته ها
    تعداد مراجعه کنندگان 219 نفر بودند. از 23 نفر نوارقلب به عمل آمد که سه نفر QT طولانی تر از 44/0 ثانیه داشتند. میانگین (SD) سنی آن ها 5±1/6 سال، میانگین (SD) وزن آن ها 3/11±18 کیلوگرم و میانگین (SD) فاصله QT 02/0±48/0 ثانیه بود.
    نتیجه گیری
    سندرم QT طولانی در مبتلایان به کری مادرزادی مشاهده می شود. بنابراین پیشنهاد می گردد در این افراد نوارقلب به منظور شناسایی و اقدامات پیشگیرانه انجام گیرد.
    کلیدواژگان: سندرم QT طولانی، کری مادرزادی، سنکوپ
  • مهدی زارعی، پریوش کردبچه، روشنک داعی قزوینی، انسیه زیبافر، محسن گرامی شعار، زینب برجیان بروجنی، مهدی ناظری، لیلا حسین پور، محمد میر بلوک جلالی، سید جمال هاشمی صفحات 345-349
    زمینه و هدف
    فلور مالاسزیایی تحت شرایطی تکثیر یافته و باعث پوسته ریزی (شوره و درماتیت) و ناراحتی جسمی و روانی، به خصوص در جوانان می شود. لذا، این مطالعه با هدف تشخیص آسان و سریع حالت تکثیری و تهاجمی، جهت درمان به موقع انجام شده است.
    روش بررسی
    نمونه گیری از پوست سر داوطلبین انجام و لام مستقیم با رنگ متیلن بلو تهیه شد و از نظر مورفولوژی، میزان مخمر و وجود میسلیوم بررسی گردید.
    یافته ها
    از کل 140 نمونه، وجود مخمر در 5/93% (131) مثبت و 5/6% (9) منفی بود که میزان مخمر در حالت خفیف یا نرمال 2/25%، متوسط 5/24% و شدید 3/50% گزارش گردید. وجود میسلیوم در بین نمونه های مثبت، 9/22% (30) گزارش گردید (007/0P=).
    نتیجه گیری
    به کار بردن روش و الگویی ساده، ارزان و در دسترس (الگوی تعیین میزان مخمر با آزمایش مستقیم میکروسکوپی) برای افتراق فلور از حالت غیرطبیعی مخمر مالاسزیا می تواند جهت اقدام سریع در پیشگیری و درمان مفید باشد.
    کلیدواژگان: مالاسزیا، شوره، درماتیت سبوروییک، آزمایش مستقیم، میسلیوم
|
  • Mahmood Khaniki, Saleh Azizian, Ali Mohammad Alizadeh, Hamidreza Hemmati, Nabbi Emamipour, Mohammad Ali Mohagheghi Pages 277-284
    Background
    Curcumin، the active ingredient of turmeric، has the ability to inhibit the carcinogenic pathways، and thus can prevent or postpone the carcinogenic process in different animal species. Retention time of curcumin is short due to the quick excretion of the body، so، the therapeutic effects of curcumin are restricted resulting in short-term retention in the plasma. Therefore، several methods are used for increasing the efficien-cy of curcumin in plasma and tissues. The present study is designed to evaluate the effects of the anti-proliferative and anti-carcinogenic of nano-curcumin in rat colon cancer.
    Methods
    In this study which was performed in Cancer Research Center of Tehran University of Medical Sciences in 2012. Thirty rats have divided into control، curcumin and nano-curcumin groups. All animals received azoxymethane (15 mg/kg، s. c) as a carcinogen، once a week for two consecutive weeks. Animals received curcumin 0. 2% and nano-curcumin 2 weeks before azoxymethane injection up to 14 weeks after the last injection of azoxymethane in curcumin and nano-curcumin groups، respectively. At the end of experiment، the colorectal specimens from all mucosal lesions were obtained for histo-and-immunohistochemical (Ki-67 and COX-2) studies.
    Results
    The cytological and morphological changes of the cells in nano-curcumin group were significantly lower compared to other groups (P<0. 05). In addition، the Ki-67 and COX-2 proteins expression was lower in the nano-curcumin group in compare-son with the curcumin and control groups (P<0. 05).
    Conclusion
    The results indicate that the using a suitable nanoparticle can be appropria-tely resolved the low bioavailability of curcumin. This can be an important method to use of natural products in the prevention and/or treatment of cancer.
    Keywords: Colon cancer, COX, 2, curcumin, rat
  • Kamran Rakhshan, Javad Nasrolahzadeh, Mohammadhossein Noori Mougahi, Shabnam Babazadeh, Hamid Reza Sadeghipour Roodsari Pages 285-292
    Background
    Breast cancer is one of the most important causes of death in women. One of the various gene expression involved in breast cancer is human epidermal growth factor receptor 2 (HER2/neu) gene expression increases. Factors of dietary affect on regulation of hormone secretion and the rate of breast cancer. One of these factors is amount and type of fats in diet. Gamma-linolenic acid (GLA) and Docosah-exaenoic acid (DHA) are members of poly unsaturated fatty acids. In this study، effects of dietary GLA and DHA alone or together with paclitaxel on treatment of mice mammary carcinoma has been evaluated.
    Methods
    Thirty female balb/c mice were divided in six groups randomly. Carcinoma-tous mass induced by tumor implantation method. Spontaneous breast adenocarcinoma of mice were used as tumor stock. The tumors of these mice were removed aseptically، dissected into 0. 5 cm3 pieces. These pieces were transplanted subcutaneously into their right flank. GLA and DHA added to the mice diet two week prior to tumor implanta-tion. At the end of intervention، tumors were removed and HER2 gene expression was measured. The weight of animal and tumor volume measured weekly.
    Results
    It was not significant change in the weight of animals that consumed DHA and DHA with taxol. Tumor volume in those groups that received corn oil with taxol (P<0. 01)، DHA (P<0. 05) and DHA with taxol (P<0. 001) showed significant decrease in comparison with control group. HER2 gene expression in DHA with taxol decreased significantly in comparison with control group (P<0. 05).
    Conclusion
    Consumption of DHA oil with taxol causes decrease the volume of carcin-oma mass. The future studies with large number of sample is needed to support this finding.
    Keywords: Breast cancer, docosahexaenoic acid, gamma, linolenic acid
  • Mehdi Amini, Mehrdad Roghani, Peymaneh Shirinbayan, Mohammad Taghi Joghataei, Ali Farhoudian, Mohsen Roshanpajouh, Morteza Koruji Pages 293-302
    Background
    Infertility is one of the most serious social problems. Illicit drug use can be an important cause of male factor infertility. Kerack which its use is rising up in Iran refers to a high purity street-level heroin (heroin Kerack). Heroin Kerack used in Iran is an opioid and has harmful effects on body organs. The aim of this study is to investigate the effects of Kerack used in Iran on fertility adult mice.
    Methods
    In this study، 25 male mice were divided into five groups (control، sham and three experimental). Experimental groups of Kerack-dependent mice (received ascend-ing dose of Kerack for seven days) were divided into three categories، experimental I، II and III. Experimental I was given Kerack at a dose of 5 mg/kg، experimental II 35 mg/kg and experimental III 70 mg/kg، intraperitoneally twice a day for a period of 35 days. The sham group received normal saline and lemon juice (2. 6 µl/ml) whilst the control group just received water and food. Mice were then scarified and sperm removed from cauda epididymis were analyzed for sperm count، motility، morphology (normal/abnormal) and viability. Testes were also removed، weighed and processed for light microscopic studies.
    Results
    The results showed that fertility were significantly decreased in addicted mice compared with control groups (P≤0. 05). Epididymal sperm parameters and thickness of seminiferous epithelium were significantly decreased in experimental groups (dose-dependent) compared with sham and control groups (P≤0. 05). Gonadosomatic index was significantly reduced with high dose Kerack injected (70 mg/kg) in comparison with control testes (P≤0. 05).
    Conclusion
    This study has shown the deleterious effects of Kerack used in addicted Iranian people on fertility for the first time. This effect is especially on epididymal sperm parameters in adult mice.
    Keywords: Illicit substance, sperm parameters, testis
  • Alireza Mahoori, Ebrahim Hassani, Heydar Noroozinia, Behzad Sinaei, Elham Esmaeili Pages 303-307
    Background
    Pulseoximetry is widely used in the critical care setting، currently used to guide therapeutic interventions. Few studies have evaluated the accuracy of SPO2 (puls-eoximetry oxygen saturation) in intensive care unit after cardiac surgery. Our objective was to compare pulseoximetry with arterial oxygen saturation (SaO2) during clinical routine in such patients، and to examine the effect of mild acidosis on this relationship.
    Methods
    In an observational prospective study 80 patients were evaluated in intensive care unit after cardiac surgery. SPO2 was recorded and compared with SaO2 obtained by blood gas analysis. One or serial arterial blood gas analyses (ABGs) were performed via a radial artery line while a reliable pulseoximeter signal was present. One hundred thirty seven samples were collected and for each blood gas analyses، SaO2 and SPO2 we recorded.
    Results
    O2 saturation as a marker of peripheral perfusion was measured by Pulseoxim-etry (SPO2). The mean difference between arterial oxygen saturation and pulseoximetry oxygen saturation was 0. 12%±1. 6%. A total of 137 paired readings demonstrated good correlation (r=0. 754; P<0. 0001) between changes in SPO2 and those in SaO2 in samples with normal hemoglobin. Also in forty seven samples with mild acidosis، paired readings demonstrated good correlation (r=0. 799; P<0. 0001) and the mean difference between SaO2 and SPO2 was 0. 05%±1. 5%.
    Conclusion
    Data showed that in patients with stable hemodynamic and good signal quality، changes in pulseoximetry oxygen saturation reliably predict equivalent changes in arterial oxygen saturation. Mild acidosis doesn’t alter the relation between SPO2 and SaO2 to any clinically important extent. In conclusion، the pulse oximeter is useful to monitor oxygen saturation in patients with stable hemodynamic.
    Keywords: Acidosis, oxygen, blood, pulse oximetry
  • Nasrin Niromand, Fereshteh Gharib Pour, Nasrin Moghadami, Farahnaz Sadat Ahmadi, Batool Ghorbani Yekta Pages 308-314
    Background

    Recent studies have suggested that impaired fetal growth are indicators that may be present in the first trimester. The aim of this study was to investigate the relationship between crown-rump length (CRL) and pregnancy associated plasma protein-A (PAPP-A) measurements in first trimester for low birth weight (LBW).

    Methods

    This prospective cohort study were on 120 pregnant women in first pregnan-cy trimester، in Women''s Hospital Mirza Kochak Khan in 2011-2012. Gestational age according to crown-rump length and gestational age according to last menstrual period (LMP)، neonatal weight، small for gestational age، pregnancy associated plasma protein-A and low birth weight were recorded. Main outcome measures was weight and gestational age at birth. Statistical tests used included descriptive statistics، t-test، χ² and all tests were two-tailed and differences with P<0. 05 were considered to be statistically significant.

    Results

    Our findings showed that a total of 120 cases were included CRL Z-score and log 10 (MOM PAPP-A) were positively correlated with fetal birth weight. The mean Crown-rump length Z-score was significantly can be reduced in LBW in first trimester pregnancy. (P<0. 001) Mean PAPP-A in low birth weight was (0. 4±0. 11 MOM)، but in normal weight infants was (1. 04±0. 7 MOM). (P=0. 011) also mean PAPP-A in pregnant women with SGA infants is significantly less than other pregnant women (0. 5±0. 2 versus 1. 1±0. 7) (P<0. 001).

    Conclusion

    Our data suggest that crown-rump length and maternal levels of PAPP-A measured during the first trimester are independent factors that influence fetal birth weight. But their predictive powers are not sufficiently good for them to be used alone for low birth weight screening.

    Keywords: Crown, rump length, low birth weight, pregnancy associated plasma protein, A, small for gestational age
  • Peymaneh Alizadeh Taheri, Fariba Bahmani, Mamak Shariat Pages 315-321
    Background

    One of the most common infections in neonatal period is ophthalmia neo-natorum. In this study، the bacterial agents، drug resistance and susceptibility of bacteri-al agents were studied.

    Methods

    In this study a total of 72 newborns with ophthalmia neonatorum admitted in Bahrami Hospital in Tehran during the years 2008-2011 were continuously enrolled in a case series، descriptive study. Demographic data، including age، sex، cause of admis-sion and culture of discharge from the eyes and its antibiogram، as well as experimental treatments and treatment outcomes were collected.

    Results

    Forty four infants (61. 1%) were males and 28 (38. 9%) were females and the mean age on admission was 11. 6±7. 7 days. In 51 patients (70. 8%) the onset of ophthal-mia neonatorum was prior to admission. More than 56% of cases with ophthalmia neonatorum were associated with sepsis. On the other hand، positive blood culture was detected in 15. 3% of cases. Among 72 neonates with ophthalmia neonatorum، 26 (36. 1%) had a positive culture of the eye discharge. The most common causes of bacterial agents were Staphylococcus aureus (46. 1%) (12 of 26 cases). Other causes included streptococcus species (23%)، Pseudomonas (15. 3%)، E-coli (11. 5%) and Haemophilus influenza (3. 8%). The most frequent causes of drug resistance were Ampicillin، Penici-llin، Cefixime، and Ceftazidime (100% resistance). The most sensiti-ve antibiotics were vancomycin and imipenem (100% sensitivity). Based on the conventional treatment، clinical response to local gentamicin was approximately 60%. Sulfacetamide was associated with no clinical response in 40% of cases.

    Conclusion

    The antibiogram and clinical response to empiric treatment showed that resistance to ampicillin and some third generation of cephalosporine was 100%. Aminoglycosides’ sensitivity was more than 50% locally and systemically. Our recommendation is performing eye discharge culture before antibiotic treatment. More studies with numerous cases should be done for better definition of bacterial resistance.

    Keywords: Conventional treatment, drug resistance, ophthalmia neonatorum
  • Kamran Asadi, Amin Adhami, Sayed Jaber Mousavi, Abolhasan Emami, Farhad Hafezi Pages 322-329
    Background
    The aim of this study was to minimize edema and ecchymosis following rhinoplasty through a closed drainage system to address concealed hemorrhage.
    Methods
    This study was designed as a prospective، double blinded، randomized contr-olled study. Fifty one patients who underwent septorhinoplasty were included in this study and divided in two groups. In group A، a closed drainage system was applied in the most dependent posterior septal area following septal harvesting. Concealed bloody secretions were drained out of mouth in a vacutaner tube during three concecutive post operative days. In control group، group B، exactly the same classic rhinoplasty opera-tion by the same surgeon was done as for study group except omitting the closed drainage system. Degree of supra-tip and eyelid edema was evaluated on post operative days through photographic and software image analysis. Edema and ecchymosis rating of eyelids and ecchymosis of paranasal and cheek area done based on photographic analysis by independent plastic surgeons using a defined grading system.
    Results
    Eyelid ecchymosis was reduced significantly on post operative day 14 in the study group (P=0. 03). Ecchymosis of paranasal and check was reduced considerably likewise on days 7 and 14 in group A using Mann-Whitney test (P=0. 03). There was no significant deference regarding supra tip edema on post operative days. The same hold true for the eyelids edema.
    Conclusion
    Significant decrement observed in eyelids ecchymosis on day 14 and para-nasal and cheek ecchymosis on postoperative days 7 and 14 in study group. There were no positive effects regarding supra tip and eyelid edema reduction using closed drainage system to evacuate concealed haemorrhage in posterior septum space. There could be different etio-pathologies for two common morbidities following rhinoplasty that should be addressed separately.
    Keywords: Ecchymosis, edema, rhinoplasty
  • Majid Gholipour, Arezoo Tabrizi Pages 330-339
    Background
    The prevalence of obesity has risen enormously over the past few decad-es. Both food intake (Appetite) and energy expenditure can influence body weight. Acylated ghrelin enhances appetite، and its plasma level is suppressed by growth horm-one. The present study، examines the effects of an intermittent exercise with progress-ive intensities on acylated ghrelin، appetite، and growth hormone in inactive male students with two levels of obesity.
    Methods
    Eleven inactive males were allocated into two groups on the basis of their body mass index (BMI). Six subjects in group one، BMI= 31. 18±0. 92 kg/m2، and five subjects in group two، BMI= 36. 94±2. 25 kg/m2، ran on the treadmill with progressive intensities of 50، 60، 70 and 80% of VO2max for 10، 10، 5، and 2 min respectively. Blood samples were collected before the exercise (as the resting values)، after each workload (during the exercise)، and at 30، 60، and 120 min (during recovery).
    Results
    Plasma acylated ghrelin concentrations and hunger ratings in two groups were decreased and remained significantly lower than resting values (P=0. 008 and P=0. 002 respectively) at the end of the trial and there was no significant differences between groups. Growth hormone levels in two groups were increased and remained significant-ly higher than resting values (groups one P=0. 012، group two P=0. 005) at the end of the trial and there was no significant differences between groups. In addition، there were no significant differences between area under the curves (AUC) values over total periods for acylated ghrelin، hunger ratings، and growth hormone in two groups.
    Conclusion
    These findings indicate that individuals with two levels of obesity have the same response to the different intensities of treadmill running and two hours thereafter during recovery period، which can be considered for designing a more effective weighting loss training program.
    Keywords: Acylated ghrelin, appetite, growth hormone, obesity, running
  • Naseraldin Akbari Asbagh, Parvin Akbari Asbagh, Zarrintaj Keihanidoust, Aliashraf Eghbali Pages 340-344
    Background
    Long QT syndromes (LQT) are genetic abnormalities of ventricular repo-larization، with an estimated incidence of about one per 10000 births. It is characterized by prolongation of the QT interval in electrocardiogram (EKG) and associated with a high risk for syncope and sudden death in patients. Type of this syndrome is association with congenital deafness. Our objective was to evaluate QT interval in children with congenital deafness.
    Methods
    For 219 patients referred to Imam Khomeini Hospital audiometric clinic in 2011، questionnaire were completed. A total of 23 congenitally deaf children were incl-uded. All patients’ examinations were done by a pediatric cardiologist. Electrocardio-gram is conducted in all children (23 patients) with sever and deep congenital deafness. Then the QT interval was measured based on Bazett’s formula. Echocardiography was also performed in these children to assess left ventricular function and the presence of mitral valve prolapse.
    Results
    The overall patients were two hundred and nineteen children. A total of twenty three congenitally deaf children were included and electrocardiogram was obtained. Three children had obviously prolonged QTc (0. 48±0. 02) second. The median age of them was 6. 1±5 year، the median weight was 18±11. 3 kilogram and the median of QT interval was 0. 48±0. 02 second.
    Conclusion
    The QT interval obtained 0. 48±0. 02 second. In the present study we found prolonged QT in congenital deafness، thus we recommend to evaluate the electrocardio-gram of children with congenital deafness.
    Keywords: Congenital deafness, long QT syndrome, syncope
  • Mahdi Zareei, Parivash Kordbacheh, Roshanak Daie Ghazvini, Ensieh Zibafar, Mohsen Geramishoar, Zeinab Borjian Borujeni, Mehdi Nazeri, Leila Hossein Pour, Mohammad Mirbulook Jalaly, Seyed Jamal Hashemi Pages 345-349
    Background
    Malassezia Species are often commensal of the human skin and scalp that opportunistically in exist of particular predisposing factors، their proliferation increases; as، in dandruff and seborrheic dermatitis which both togather affect more than 50% of humans، the excess proliferation of yeast in scalp، leads to scalp-flaking and causes physical and mental disorder in peaple، spacially in youth that their health and hiar hygiene and beauty is more important for them. Thus، this survey has been done for rapid، easy and inexpensive method to diagnosis of abnormal proliferation and invasive condition of Malassezia yeast and can be more benefical for proper treatment.
    Methods
    Sampling with scalpel scraping from scalp of volunteer persons that had not bathed at least two day ago were done and preparation of direct microscopic slides and staining with methylene blue were accomplished. Then، survey of morpholgic characte-ristics، yeast quantification and mycelium detection were done by direct microscopic examination.
    Results
    From 140 scalp samples of adult persons of both gender (male and female) with different age groups، observation of malassezia yeast in 93. 5% (131) were positive and 6. 5% (9) were negative in direct microscopic examination. Results of yeast quanti-fication in positive cases were: mild or normal flora 25. 2%، intermediate 24. 5%، severe 50. 3%. Detection of mycelium in positive cases were 22. 9% (30) (P=0. 007 df=2).
    Conclusion
    Application of an accessible، easy and inexpensive method and a determi-nated pattern (yeast quantification with direct microscopic examination) to distinguish normal flora from abnormal condition (excess proliferation and mycelium production) in cases of Malassezia yeasts can be more useful to rapid diagnosis of abnormal pro-liferation and invasive condition in order to initiate a proper antifungal treatment.
    Keywords: Dandruff, direct examination, Malassezia, mycelium, seborrhic dermatitis