فهرست مطالب

نشریه دانشور پزشکی
پیاپی 103 (اسفند 1391)

  • تاریخ انتشار: 1392/04/12
  • تعداد عناوین: 9
|
  • راضیه بندری، مجیده هروی کریموی، ناهید رژه، فرید زایری، مجید میرمحمدخانی، علی منتظری صفحات 1-10
    مقدمه و هدف
    بیماری می تواند به عنوان یک عامل تنش زا باعث ایجاد بحرانهای شدید روانشناختی در خانواده شود؛ به خصوص زمانی که بیماری به بستری شدن یکی از اعضای خانواده در بخش مراقبت ویژه می انجامد. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان اضطراب در اعضای خانواده بیماران بستری در بخش مراقبت ویژه و عوامل جمعیت شناسی مرتبط با آن در تهران انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی بر روی اعضای خانواده بیماران بستری در بخش مراقبت ویژه انجام شد. از پرسشنامه استاندارد STAI، برای اندازه گیری اضطراب استفاده گردید. مشخصات مورد مطالعه عبارت بودند از جنس و سن بیمار و عضو خانواده وی، وضعیت تاهل، شغل، وضعیت اقتصادی و تحصیلات عضو خانواده، دلیل و مدت زمان بستری بیمار در بخش ویژه و تجربه قبلی عضو مراقب از بیمار بستری در بخش مراقبت ویژه. تحلیل با استفاده از مدلهای رگرسیون لجستیک ساده و چندگانه انجام شد.
    نتایج
    80 نفر با میانگین سنی89/8±99/40 در مطالعه شرکت نمودند. میانگین نمره اضطراب آنها 81/17±05/110 بود، به طوری که به ترتیب 2/66% و 8/33% در گروه های با اضطراب کمتر و بیشتر قرارگرفتند. رگرسیون لجستیک نشان داد افزایش سن عضو خانواده و متاهل بودن وی شانس قرار گرفتن در گروه با اضطراب بالا را افزایش می دهد.
    نتیجه گیری
    با توجه به ارتباط مشاهده شده میان سن و تاهل عضو خانواده با متغیر اضطراب، اقدامات حمایتی و توجه بیشتری جهت اعضای مسن و متاهل خانواده بیماران بستری در بخش مراقبت ویژه پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: اضطراب، بخش مراقبت ویژه، خانواده
  • اکرم آهنگرپور، فاطمه رمضانی علی اکبری، حمید حیدری، مصطفی پاک مهر، حاجیه شهبازیان، ایرج احمدی، زهرا ممبینی، مهرانگیز بابادی هاجانی صفحات 11-18
    مقدمه و هدف
    دیابت نوع2 با کاهش پیشرونده در عملکرد انسولین مشخص می شود. تجویز گیاه کندر، دارای آثار مفیدی بر موش های دیابتی است. هدف از این مطالعه بررسی اثر گیاه کندر بر سطوح گلوکز، انسولین و هاخص مقاومت به انسولین در بیماران دیابت نوع2 می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه کارآزمایی بالینی که روی60 بیمار (مرد و زن) در محدوده سنی 48- 30 سال با دیابت نوع2 انجام شد. افراد به دو گروه تست وکنترل تقسیم شدند. گروه تست روزانه 3 دوز 300 میلی گرم گیاه کندر به شکل بسته بندی شده به صورت جویدنی برای مدت 6 هفته و گروه کنترل فقط داروهای خوراکی دریافت کردند. قبل و بعد از6 هفته نمونه خون بیماران جمع آوری و پلاسما جدا و تا زمان اندازه گیری در فریزر 20- درجه نگهداری شد. سطح انسولین، گلوکز خون ناشتا اندازه گیری و شاخص مقاومت به انسولین محاسبه شد.
    نتایج
    شش هفته تجویز گیاه کندر باعث کاهش معنی دار (01/0P<) میانگین سطح گلوکز در گروه دریافت کننده گیاه از mg/dl10 ±71/173 به8 ±57/147 بعد از دریافت این گیاه شد. میانگین سطح انسولین سرم به طور معنی دار (01/0P<) در گروه تست ازIU/mLμ 58/1±3/13 به 7/3± 54/24 رسید. شاخص مقاومت به انسولین در گروه تست تغییر معنی داری نداشت، در صورتی که این شاخص در گروه کنترل به طور معنی دار (05/0P<) از 9/1±7/6 به 3/2±4/15 افزایش یافت.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه پیشنهاد می دهد که احتمالا گیاه کندر اثرات ضد دیابتی را از طریق افزایش در ترشح انسولین و کاهش سطح گلوکز خون در افراد دیابتی نوع2 اعمال می کند.
    کلیدواژگان: گیاه کندر، گلوکز خون، انسولین، مقاومت به انسولین
  • عباس علیمرادیان، محسن شمسی، نادیا قربانی، بهناز تقی زاده، پروانه خان محمدی صفحات 19-26
    مقدمه و هدف
    با توجه به یافته های متناقض در خصوص تاثیر فرآورده های هورمونی پیشگیری از بارداری بر روی وضعیت ذهنی افراد، پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر این فراورده ها بر آزمون معاینه ی مختصر وضعیت شناختی (MMSE) Mini-Mental State Examinationصورت گرفت.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر یک مطالعه کوهورت گذشته نگر بر روی 80 تن از مادران شهر اراک در دو گروه مواجهه و غیر مواجهه صورت پذیرفت. گروه مواجهه در طی 2 سال گذشته صرفا از یکی از روش های هورمونی پیشگیری استفاده نموده و گروه غیر مواجهه از روش های پیشگیری غیر هورمونی استفاده داشته اند. اطلاعات دموگرافیک گروه ها جمع آوری و سپس آزمون MMSE به صورت دوسوکور برای هر دو گروه انجام و نتایج مقایسه شدند.
    نتایج
    میانگین سنی گروه مواجهه و غیر مواجهه به ترتیب برابر با 3/3±1/30 و 8/3±5/30 سال بود. میانگین نمره کلی آزمون MMSE در گروه مواجهه 581/0±68/25 و در گروه غیر مواجهه 341/0±7/26 بود که با یکدیگر اختلاف معنی داری نداشتند(117/0 =p). بین دو گروه مورد بررسی از لحاظ عملکردهای مختلف زبانی و تجسم فضایی اختلاف معنی داری مشاهده شد(05/0>p).
    نتیجه گیری
    براساس نتایج این مطالعه، مصرف فرآورده های هورمونی پیشگیری تاثیراتی جزیی بر بهبود برخی از پارامترهای وضعیت شناختی مادران داشته است ولی این یافته نیاز به پژوهشهای گسترده تر با زمان طولانی تر را ایجاب می کند.
    کلیدواژگان: وضعیت شناختی ذهنی، آلزایمر، فرآورده های هورمونی پیشگیری از بارداری
  • محمدحسین اسماعیلی، نگین فریدونی، محمد صوفی آبادی، محمد ساروخانی، هاشم حقدوست یزدی صفحات 27-40
    مقدمه و هدف
    برخی مطالعات نشان می دهند که افزایش سطح هموسیستئین پلاسما در ایجاد و یا تشدید بیماری پارکینسون نقش دارد. ویتامین های ب در گیر در متابولیسم هموسیستئین بوده و سطح هموسیستئین پلاسما را کنترل می نمایند. در این مطالعه اثر افزودنی ویتامین های ب بر پارکینسونیسم القاء شده توسط سم 6- هیدروکسی دپامین (6-OHDA) در موش صحرایی مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    موش ها یک ماه قبل از جراحی تا پایان ازمایش ها آب آشامیدنی حاوی ویتامین های ب دریافت نمودند. 6-OHDA توسط جراحی استرئوتاکسیک به ناحیه استریاتوم مغز تزریق گردید. ایجاد و شدت پارکینسونیسم توسط سه آزمون رفتاری متداول مورد ارزیابی قرار گرفت. سطح هموسیستئین سرم قبل از جراحی و پس از اتمام آزمون های رفتاری اندازه گیری گردید.
    یافته ها
    مصرف سطح بالای کمپلکس ویتامین های ب به میزان قابل توجهی شدت علائم رفتاری پارکینسونیسم را کاهش داد. همچنین افزودنی ب 6 شدت این علائم را در آزمون چرخشی و نه آزمون پیچشی و روتارد بهبود بخشید. مصرف بالای ب12 به تنهایی و همچنین مصرف توام ویتامین های ب6،ب12و فولات اثر قابل ملاحظه ای بر این علائم نداشت. افزودنی های ب6، ب12 و ب کمپلکس سبب کاهش معنی دار هموسیستئین سرم قبل از جراحی گردید. پس از جراحی اما سطح هموسیستئین در گروه های آزمایشی تفاوت معنی داری با یکدیگر نداشت.
    نتیجه گیری
    داده های این تحقیق نشان می دهند که افزودنی کمپلکس ویتامین های ب می تواند اثرات ضد پارکینسونی داشته باشد که از طریق کاهش سطح هموسیستئین پلاسما میانجی نمی شود.
    کلیدواژگان: بیماری پارکینسون، 6، هیدروکسی دپامین، کمپلکس ویتامین های ب، هموسیستئین، استریاتوم
  • صادق عباسیان، سید رضا عطارزاده حسینی، مهتاب معظمی صفحات 41-52
    مقدمه و هدف
    وابستگی به مواد مخدر از جمله اساسی ترین معضلات بشر در عصر حاضر است و هدف از این تحقیق تعیین اثر فعالیت ورزشی هوازی بر سطح سرمی بتا- اندورفین و ادراک فشار تمرینی افراد وابسته به مواد مخدر بود.
    مواد و روش ها
    نمونه آماری تحقیق را 20 آزمودنی وابسته به مواد مخدر تشکیل می دادند که سنی بین 20 تا 33 سال داشتند. این افراد به نحو تصادفی در گروه های تجربی دوگانه قرار گرفتند؛ گروه اول متشکل از افرادی بود که علاوه بر مصرف روزانه 10 میلی گرم متادون، فعالیت ورزشی را با شدتی برابر 70 الی 75 درصد VO2max به مدت 20 جلسه متداوم تمرینی انجام می دادند و گروه دوم تنها روزانه 10 میلی گرم متادون مصرف می کردند. در نهایت، داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    بررسی های آماری نشان داد که مقادیر سرمی بتا- اندورفین پس از مداخله تحقیقی در هر دو گروه به طور معناداری افزایش یافته بود (05/0 > P). مداخله ترکیبی توانسته بود در ادراک فشار تمرینی، کاهش معناداری را ایجاد نماید (002/0 = P). به علاوه، این مداخله توانسته بود ارتباط منفی معناداری را بین سطوح سرمی بتا- اندورفین و ادراک فشار تمرینی، ایجاد نماید (033/0 = P).
    نتیجه گیری
    احتمالا روش ترکیبی فعالیت ورزشی– مکمل دارویی در تقویت سیستم پاداش مغزی نسبت به روش مکمل دارویی (به تنهایی) عملکرد بهتری داشته است. با این وجود، جهت تایید قطعی این یافته به مطالعات بیشتری نیاز است.
    کلیدواژگان: سیستم پاداش مغزی، بتا، اندورفین، افراد وابسته به مواد مخدر و فعالیت ورزشی هوازی
  • محمد خلیل پور، علی محمد سالاری، سید شجاع الدین شایق صفحات 53-60
    مقدمه و هدف
    استفاده از 2 ایمپلنت در فک پایین افراد بی دندان کامل به عنوان یک استاندارد درمانی موثر در افزایش گیر مطرح می باشد(1)در این میان اتچمنت های مختلفی در بازار توسط کارخانجات عرضه شده است. یکی از این اتچمنت ها لوکیتور می باشد که شهرت کلینیکی فراوانی یافته است. در این مطالعه ازمایشگاهی اثر فاصله بین ایمپلنتی بروی گیر در شرایط اعمال نیرومشابه سازی شده در 2 برند اتچمنتی شامل 3iوDio بررسد.
    مواد و روش ها
    24 جفتnylon inserts روشن از سیستم های 3iوDio فراهم شد.2 بلاک فلزی تو خالی با دیواره های کاملا موازی توسط دستگاه تراشکاری صنعتی ساخته شد.اتچمنت ها به انالوگ ها متصل شدند و مجموعه ان در داخل بلاک فلزی به همراه اکریل ریلاین(GC Reline) در 2 فاصله بین ایمپلنتی 19 و 23 میلیمتری قرار داده شد و موازی بودن ان با سرویور (jelenko)تایید شد.نمونه ها در بین دو فک دستگاه Zwick قرار گرفت و هر نمونه تحت 1440 سیکل جاگزاری و برداشت به صورت عمودی قرار گرفت. اعمال نیروی tensile در سیکل های صفر و120 و360و720و1440 انجام شد. در مجموع 34560 سیکل جاگزاری و برداشت انجام گرفت و 120 دیتا حاصل شد. نتایج با تست های آماری مناسب آنالیز شد.
    نتایج و
    نتیجه گیری
    نتایج توسط آنالیز آماری با استفاده از one-way analysis of variance (ANOVA) بررسی شد میزان گیر در فاصله بین ایمپلنتی 23 میلیمتر از سیکل صفر تا 720 از فاصله 19 میلیمتر بیشتر بود وتفاوت معنادار بود ولی بعد از 1440 سیکل تفاوت معناداری دیده نشد.
    کلیدواژگان: لوکیتور اتچمنت، اوردنچر، فاصله بین ایمپلنتی، Retention
  • زهرا جوهری، اشرف پیراسته*، علی دواتی، ژیلا محمدی صفحات 61-70
    مقدمه و هدف

    عدم آمادگی مردم از لحاظ روحی، ذهنی و فیزیکی برای رویارویی با زلزله، پیامدهای ناگواری را به دنبال دارد. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر مداخله آموزشی مقابله با زلزله برآگاهی رابطین مراکز بهداشتی، درمانی– شرق تهران طراحی واجرا گردیده است.

    مواد و روش ها

    این مطالعه نیمه تجربی در سال 1389 با استفاده از پرسشنامه طراحی شده براساس اطلاعات سازمان مدیریت بحران طراحی واجرا گردید. پس از انجام مطالعه آزمایشی و تعیین اعتبار وپایایی پرسشنامه ها وحجم نمونه فرم ها از طریق پرسشگری بصورت قبل وبعداز آموزش توسط 82 رابط بهداشتی به صورت سرشماری در داخل مراکز بهداشتی، درمانی منتخب در شرق تهران تکمیل شدند. در پایان بعد از جمع بندی نمرات تجزیه وتحلیل اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS 11.5 آزمون تی زوجی، همبستگی وکای دو انجام گرفته است.

    یافته ها

    رابطین مورد مطالعه خانم هایی با میانگین سنی 51/8 ± 43/43 سال بودند. در این مطالعه میانگین نمره کلی آگاهی رابطین قبل و بعد از آموزش به ترتیب 3/4 ± 15/35 و 91/2 ± 73/43 از 48 بوده است. تفاوت معنادار بین میانگین آگاهی قبل وبعد از آموزش مشاهده گردید. کلاس های آموزشی مهمترین منبع کسب اطلاعات از نظر رابطین بود.

    نتیجه گیری

    توجه به آموزش برنامه ریزی شده برای گروه هایی مانند رابطین مراکز بهداشتی، درمانی که ارتباط بیشتری با سایر مردم دارند، نقش زیادی در انتقال اطلاعات و افزایش آگاهی آنان دارد.

    کلیدواژگان: رابطین بهداشتی، آگاهی، مداخله آموزشی، زلزله، مراکز بهداشتی درمانی
  • محسن شمسی، علیرضا حیدرنیا، شمس الدین نیکنامی، محمود کریمی صفحات 71-85
    مقدمه و هدف
    بهداشت دهان و دندان یکی از مهم ترین شاخه های بهداشت عمومی به شمار می رود لذا پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر مداخله آموزشی بر آگاهی و رفتارهای پیشگیری کننده از پوسیدگی دندانها در مادران باردار شهر اراک صورت پذیرفته است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی تعداد 130 نفر از مادران باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر اراک شرکت داشتند. روش نمونه گیری به صورت چند مرحله ای بود.
    ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه پایا و روا شامل آگاهی، عملکرد، مراقبتهای بهداشت دهان و دندان و چک لیست ثبت شاخص DMFT و شاخص پلاک دندانی (PI) بوده است. گروه مورد به مدت دو ماه برنامه آموزشی دریافت کردند 3 ماه بعد از مداخله آموزشی هر دو گروه شاهد و مورد پرسشنامه مربوطه را تکمیل و معاینات دهان و دندان انجام شده است.
    یافته ها
    میانگین سن مادران باردار در گروه مورد و شاهد به ترتیب5/3±1/27 و 3/4± 8/29 سال و میانگین DMFT به ترتیب 2/2±8/5 و 8/1±3/5 بود. بین میانگین نمره مربوط آگاهی، عملکرد و شاخص پلاک دندانی در گروه مورد در قبل و بعد از مداخله آموزشی اختلاف معنی داری مشاهده شد (05/0>p) با این وجود بعد از مداخله اختلاف DMFT بین دو گروه معنی دار نبود (05/0
    نتیجه گیری
    تدوین برنامه ی آموزش بهداشت دهان و دندان برای مادران باردار بسیار سودمند و اثربخش است. ضمن این که در اجرای این برنامه ها کنترل، پایش و پیگیری آموزشی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: آگاهی، عملکرد، پوسیدگی دندان، مادران باردار، برنامه آموزشی
  • مهرنوش جعفری صفحات 86-93
    مقدمه و هدف
    فرآیندهای بهداشت و درمان مسبب خطرهای زیادی به بیماران شده اند و افزایش بروز خطاهای پزشکی یکی از مهم ترین پیامدهای این فرایندهاست. پژوهش حاضر با هدف کاهش خطاهای پزشکی از طریق گزارش دهی خطاها در بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش از نوع ترکیبی (کمی- کیفی) بود. جامعه آماری شامل افراد مرتبط و دست اندرکار در خطاهای پزشکی بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی تهران بود. حجم نمونه 254 نفر بود که با روش نمونه گیری غیرتصادفی هدفمند از این بیمارستان ها انتخاب شد. از فن مثلث سازی (بررسی ادبیات، مصاحبه و پرسش نامه پژوهشگر ساخته) برای جمع آوری داده ها استفاده شد. بعد از گردآوری داده ها، برای ارائه نتایج نهایی پژوهش از آزمون های تحلیل عاملی، تحلیل رگرسیون و همبستگی استفاده شد.
    یافته ها
    گزارش دهی خطاها مشتمل بر عوامل فردی و عوامل سازمانی هستند (عوامل فردی و عوامل سازمانی) درمجموع 05/41 درصد از کل واریانس داده ها را تبیین می کنند. نتایج تحلیل رگرسیون و همبستگی نشان داد، بین گزارش دهی و مدیریت خطاها همبستگی وجودندارد.
    نتیجه گیری
    گزارش دهی خطاهای پزشکی یا اعلام خطا در ساختار رسمی در کاهش وقوع خطاها و در نتیجه مدیریت و کنترل آنها در بیمارستان های مورد بررسی بی تاثیر است. لازم است موانع فرهنگی، مالی و ساختاری در این خصوص در بیمارستان های کشورمان شناسایی شده و با رفع آنها بسترسازی بهتری برای کنترل و مدیریت خطاها صورت پذیرد.
    کلیدواژگان: بیمارستان، خطاهای پزشکی، گزارش دهی
|
  • Razieh Bandari, Majideh Heravi-Karimooi, Nahid Rejeh, Farid Zayeri, Majid Mirmohammadkhani, Ali Montazeri Pages 1-10
    Background And Objective
    The importance of psychological support for patients and families is indisputable. This study examined anxiety and its associated personal and social factors in family members of patients in Tehran.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was conducted on family members of patients hospitalized in the intensive care unit. The standard STAI questionnaire was used to measure anxiety. Based on anxiety scores، participants were divided into two groups of more anxious and less anxious. The following items were studied: patient and his/her family member’s age and sex، marital status، occupational and educational and economical status of family member، cause and duration of hospitalization in intensive care unit، and previous experience of attendance of family member in intensive care unit. The collected data was analyzed using simple and multiple logistic regression models.
    Results
    A total number of 80 people with a mean age of 40. 99 (±8. 89) were involved in the study. Their mean anxiety score was 110. 05 ± 17. 81; there were 53 persons (66. 2%) and 27 persons (33. 8%) in two groups of more anxious and less anxious، respectively. It was found out that the two factors age of family member and being single are associated with the chance of being in more anxious group.
    Conclusion
    Based on the observed association between anxiety and family members’ age and marital status، it is suggested that older and married members of the family provide support for patients.
    Keywords: Anxiety, Intensive care unit, Family
  • Akram Ahangarpour, Ali Akbari Fatemeh Ramezani, Hamid Heidari, Mostafa Pakmehr, Hajeye Shahbazian, Iraj Ahmadi, Zahra Mombeini, Babadi Hajani Mehrangiz Pages 11-18
    Background And Objective
    Type 2 diabetes mellitus is characterized by a progressive decline in insulin action. Boswellia serrata administration during diabetes exerts beneficial effects in diabetic rats. The purpose of this study was to assess the effect of Boswellia serrata on blood glucose، insulin، insulin resistance index in type 2 diabetes patients.
    Materials And Methods
    This clinical trial study was done on sixty patients، males and females in the age range of 30-48 years with type 2 diabetes. The patients were divided into 2 groups: 1. control group، 2. test group. Test group received Boswellia serrata (300 mg، three times daily for 6 weeks، chewing and packaged form) and control group received oral agents alone. Before and after 6-week treatment، blood samples were collected، Plasma was separated and frizzed at -20oC until measurement. The insulin levels and fasting blood glucose were measured and insulin resistance index was also calculated.
    Results
    The 6-week administration of Boswellia serrata significantly decreased blood glucose (173. 71±10 vs 147. 57±8 mg/dl، P<0. 01). Plasma insulin increased (13. 3±1. 5 vs 24. 54±3. 7 µIU/ml، p<0. 01). Insulin resistance index did not change in the test group، but insulin resistance index increased in control group (6. 7±1. 9 vs 15. 4±2. 3، p<0. 05). Insulin resistance index in test group decreased in comparison with control group (p<0. 05).
    Conclusion
    The results of this study suggest that Boswellia serrata had probably anti-diabetic effect that is exerted through increasing insulin secretion and reduction of blood glucose in type 2 diabetes patients.
    Keywords: Boswellia serrata, Blood glucose, Insulin, Insulin resistance
  • Abbas Alimoradian, Mohsen Shamsi, Nadia Ghorbani, Behnaz Taghizadeh, Parvaneh Khanmohammadi Pages 19-26
    Background And Objective
    Due to contradictory effects of hormonal contraception products on the mental status، this study was done to identify the effects of these products on Mini Mental State Examination (MMSE) status.
    Materials And Methods
    This study was a retrospective cohort one on 80 women that were divided into 2 groups. A group used only a form of hormonal contraception over the last 2 years (as exposure group). Another group had used non-hormonal contraceptive methods (as non-exposure group). The demographic information were collected. Then، MMSE test was done as double-blind and data were analaized.
    Results
    The average age of subjects in the groups of exposure and non-exposure was 30. 1± 3. 3 and 30. 5± 3. 8 years، respectively. The overall mean of MMSE test for exposure group was 25. 68 with a SEM of 0. 581 and for non-exposure group was 26. 7 with a SEM of 0. 341. The differences were not significant (p=0. 117). There were significant differnces between the two groups regarding recent memory، language functions، and the ability to visualize space.
    Conclusion
    The results of this study showed that hormonal contraception products had significant effects on some parts of MMSE، but it seems to require more extensive studies with a longer duration.
    Keywords: Mental cognitive status, Alzheimer, Hormonal contraception
  • Mohammad Hossein Esmaeili, Negin Fraidouni, Mohammad Sophiabadi, Mohammad Sarookhani, Hashem Haghdoost-Yazdi Pages 27-40
    Background And Objective
    Several lines of evidence show that high plasma level of homocysteine (Hcy) induces development or exacerbates Parkinson’s disease. B vitamins are necessary for Hcy metabolism and control plasma level of Hcy. In the present study، we studied the effect of B vitamin supplementation on the 6-hydroxydopamine (6-OHDA) -induced Parkinsonism in rat.
    Materials And Methods
    Rats were nourished with B vitamin supplements from 1 month before the surgery till the end of experiment. 6-OHDA was injected into the striatum of rat brains by stereotaxic surgery. Development and severity of the Parkinsonism were assessed by three conventional behavioral tests. Serum level of Hcy was measured before the surgery and at the end of experiment.
    Results
    Supplement of B complex significantly attenuated behavioral symptoms of the Parkinsonism. Supplement of B6 improved rotational behavior of the rats but had no effect on the swing and rotarod tests. Supplements of B12 and combination of B6، B12 and folate had no remarkable effect. Supplements of B6، B12 and B complex decreased serum level of Hcy before the surgery. In the end of the experiment، however، there was no significant difference for serum level of Hcy between experimental groups.
    Conclusion
    Our results indicate that high intake of B complex can provide anti-Parkinsonism effect which is not mediated by lowering plasma Hcy.
    Keywords: Parkinson's disease, 6, OHDA, B complex, Hcy, Striatum
  • Sadegh Abbasian, Seyyed Reza Attarzadeh Hosseine, Mahtab Moazami Pages 41-52
    Background And Objective
    The purpose of this study was to determine the effect of aerobic training on β- endorphin level and perceived training exertion in addicted men.
    Materials And Methods
    In this study، 20 addicted men aged 20-33 years old were randomly selected after a public call and were divided into drug supplement (n=10) and exercise-drug supplement (n=10) groups. While the first group had consumption of 10 milligram/day of methadone، the exercise-drug supplement group performed exercise training to intensity of 70-75 percent of VO2max for 20 sessions (5 sessions per week and for 45 to 55 minutes in each session) in addition to intervention of drug supplement group. Also، for checking of desired changes after intervention، blood samples were taken for survey of β-endorphin level and perceived training exertion was performed by Borg scale. Finally، SPSS software was used for data analysis at a significant level of p<0. 05.
    Results
    Statistical surveys showed that after intervention، level of β-endorphin significantly increased in both groups (p<0. 05). Also، perceived training exertion significantly decreased in exercise-drug supplement group (p=0. 002). In addition، in exercise-drug supplement group، there was a significant negative relationship between β-endorphin levels and perceived training exertion (p=0. 033).
    Conclusion
    Considering the results of this study and existing literature، we can conclude that method of exercise-drug supplement is presumably a better one for treatment of addicted men in comparison with other interventions. It is also a good method for enhancement of endocrine system in addicted men. However، further research is needed to confirm available data.
    Keywords: Brain reward center, Beta, endorphin, Addicted men, Aerobic exercise
  • Mohammad Khalilpour, Alimohammad Salari, Seyyed Shojaodin Shayegh Pages 53-60
    Background And Objective
    Using 2 implants in edentulous lower jaw is a standard protocol treatment for improvement of prosthesis retention. Different attachments have been produced in factories. One of these attachments is locator that is now a famous clinical option. In this in vitro study، the effect of inter implant distance on retention in simulated function condition and on 2 brands including Dio and 3i is analyzed.
    Materials And Methods
    In this study، 24 nylon inserts pairs were provided from dio and 3i system attachment. Then، 2 hollow blocks with parallel walls were constructed. Attachments splinted to analogue and assembly inserted in block with GC reline materials in 2 inter implant distances of 19 and 23 mm and parallelism has confirmed with jelenko surveyor. The samples were assembled in zwick jaws and every sample was loaded at 1440 cyclic loading from vertical. Data is measured at cycles of zero، 120، 360، 720، and 1440 with 34560 cyclic loading exerted. Data were analyzed with proper statistical tests. Results and
    Conclusion
    The results were analyzed with one-way analysis of variance (ANOVA). It was found out that retention value in 23 mm distance was greater than 19 mm until 720 cycles and difference was significant but at 1440 cycles، there was no significant difference.
    Keywords: Inter, implant distance, Locator attachment, Overdenture, Retention
  • Zahra Jouhari, Ashraf Pirasteh, Ali Davati, Jila Mohamadi Pages 61-70
    Background And Objective

    The people''s mental، intellectual and physical non-awareness for confrontation with earthquake results in disastrous outcomes. This research aimed to study the effect of training interference for confrontation with earthquake on representatives'' awareness of health-training centers in Eastern Tehran.

    Materials And Methods

    A semi-experimental research protocol was designed and executed in 2010 using questionnaire based on information of Crisis Management Organization. After experimental research as well as estimation of validity and reliability of questionnaire، samples size was determined. Then، the questionnaires were completed through questioning before and after training by 82 health representatives in the form of census at health-treatment centers of Eastern Tehran. Finally، after adding scores، data was analyzed by SPSS 11. 5 software، pair t-test، correlation and other necessary tests.

    Results

    The mean age of the women surveyed volunteers were 43. 43±8. 51 years. In this study، the mean total score of the volunteers'' knowledge before and after training was 35. 15 ± 4. 3 and 43. 73±2. 91 out of 48، respectively. There was a significant difference between knowledge before and after training. Classes were the most important source of information.

    Conclusion

    Regarding training planned for groups such as volunteers of health centers that have more communication with other people، a lot of information and knowledge are to be increased.

    Keywords: Health volunteers, Knowledge, Educational intervention, Earthquake, Health care centers
  • Mohsen Shamsi, Alireza Hidarnia, Shamsaddin Niknami, Mahmmod Karimi Pages 71-85
    Background And Objective
    Oral health is one of the most of public health issues that requires attention. Pregnant women are at high risk for dental care and need more attention. Therefor، the aim of this study was to assess the effect of educational intervention on knowledge and practice about prevention of dental decay in pregnant women in Arak.
    Materials And Methods
    This study was a quasi-experimental study that was carried out on 130 pregnant women، selected with multi-stage sampling technique from health centers in Arak and divided into case and control groups (each group consisting of 65 women). Inclusion criteria was pregnant women with literacy، inhabitant in Arak city and informed to participation in this study. Data collection was done before intervention with questionnaire that was reliable and validity was based on knowledge، as well as their performance about oral health and a checklist for assessment of DMFT and plaque index (PI). The women of the case group participated in 7 educational sessions during two months of intervention and again three months after، data were recollected and analyzed with descriptive and analytical tests.
    Results
    The mean of age in case and control groups was 27. 1±3. 5 and 29. 8±4. 3 years and mean of DMFT was 5. 8±2. 2 and 5. 3±1. 8، respectively. Between the mean scores of knowledge، attitude and performance variables before and after intervention، there were a significant difference in the case group as compared to the control group (p<0. 05). There was also no significant relationship between DMFT before and after intervention (p>0. 05).
    Conclusion
    Applying education is very effective for developing an educational program for oral health in pregnant women. Besides، such programs and follow up education on controlling and monitoring is highly recommended.
    Keywords: Educational program, Dental decay, Knowledge, Practice, Pregnant women
  • Mehrnush Jafari Pages 86-93
    Background And Objective
    Health care and treatment processes cause many dangers for patients، increasing medical errors as one of its most important consequences. The present research has been conducted to decrease medical errors by investigating the role of reporting of medical errors in hospitals of Tehran University of Medical Sciences.
    Materials And Methods
    In this quantitative-qualitative research، statistical population includes those related people and the practitioners engaged in medical errors a 13-member team in hospitals of Tehran University of Medical Sciences. The sample consisted of 232 employees that were non-randomly targeted and selected from these hospitals. An interview and a research-made questionnaire were used to collect data. The data was analyzed through factor analysis technique، once determining affecting factors; their internal correlation was determined using regression correlation and path analysis (Descriptive Statistics and Inferential Statistics).
    Results
    Selected individuals have pointed that medical errors reporting in medical settings does not affect error management (out 41. 05% of total variance of data). The most decisive power is related to reporting individual factors%32. 07 and the least decisive power %8/97، to the reporting organizational factors.
    Conclusion
    Hospital administrators need to identify the related factors in medical errors reporting and remove obstacles in medical errors reporting as an effective step toward reducing the incidence of errors and remove them.
    Keywords: Medical errors, Reporting, Hospital