فهرست مطالب

فصلنامه کومش
سال پانزدهم شماره 1 (پیاپی 49، پاییز 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/06/19
  • تعداد عناوین: 18
|
  • مجید جدیدی، منوچهر صفری، عاطفه باقیان صفحات 1-10
    فرکانس میدان های الکترومغناطیسی که به طور طبیعی در بدن انسان توسط پتانسل عمل بافت های عصبی، عضلانی و قلب ایجاد می شوند، در محدوده طیف الکترومغناطیسی با فرکانس بسیار کم طبقه بندی شده اند. با گسترش وسایل و ابزارهای پیش رفته ای که میدان های الکترومغناطیسی را تولید و یا القا می کنند، نگرانی مردم از تاثیر این میدان ها بر تکثیر سلول های طبیعی یا غیر طبیعی بدن افزایش یافته است. مطالعاتی که بر روی بافت ها و سلول ها انجام شده، بیانگر آن است که میدان های الکترومغناطیسی در شدت ها و فرکانس های گوناگون، دارای نتایج متفاوتی بر تکثیر و تمایز سلولی است. به همین دلیل این مقاله مروری با بررسی مطالعات مختلف، به اثر میدان های الکترومغناطیسی با فرکانس بسیار کم بر تکثیر سلولی پرداخته است. بررسی یافته ها نشان داد که میدان الکترو مغناطیسی پالسی با فرکانس بسیار کم و در محدوده بین 15 تا 60 هرتز بیش تر بر تکثیر سلولی اثر نموده و اثر بر تمایز سلولی اندک است. این اثر ناشی از چند جلسه تابش گیری یا تابش دهی سلول ها برای ساعت های طولانی بوده است. میدان الکترومغناطیسی با فرکانس بسیار کم می تواند به عنوان یک عامل محرک بی خطر، موجب تکثیر سلولی شده و برای درمان ضایعات بافتی استفاده شود
    کلیدواژگان: میدان الکترومغناطیسی، فرکانس بسیار کم، تکثیر سلولی
  • سعید شهرابی، سعید کاویانی، مسعود سلیمانی، علی اکبر پور فتح الله، زهرا ذنوبی صفحات 11-16
    سابقه و هدف
    یکی از راه های کنترل فرایند خون سازی، تنظیم به وسیله MicroRNA های مختلف می باشد. این RNAهای کوچک تنظیم کننده با تغییر در بیان ژن ها در مرحله پس از رونویسی، توانایی کنترل مراحل مختلف خون سازی را دارا می باشند. درمان بیماری های مختلف با استفاده از سلول های +CD-133 که از خون بند ناف جدا شده و در محیط آزمایش گاه تکثیر یافته اند در حال گسترش می باشد. هدف این مطالعه بررسی تغییرات ایجاد شده در بیان MicroRNA های شرکت کننده در فرایند خون سازی در مراحل مختلف تکثیر این سلول ها در in vitro بود.
    مواد و روش ها
    سلول های بنیادی خون ساز +CD133 خون بند ناف به روش MACS جدا گردید. این سلول ها پس از شمارش و تایید توسط فلوسیتومتری، جهت بررسی اثر تکثیر بر بیان MicroRNA ها در دو گروه مورد مطالعه قرار گرفتند. در گروه اول RNA این سلول ها بلافاصله پس از جداسازی استخراج گردید و در گروه دوم سلول ها 12 روز پس از تکثیر در آزمایش گاه مورد مطالعه قرار گرفتند. جهت بررسی بیان MicroRNA ها از تکنیکqPCR Real time استفاده شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان دادند که از مجموع 23 عدد MicroRNA بررسی شده در دو مرحله قبل و بعد از تکثیر، بیان 11 عدد از MicroRNA ها بدون تغییر بود. در حالی که در مرحله قبل نسبت به مرحله بعد از تکثیر، بیان 7 عدد از MicroRNA ها با افزایش و بیان 5 عدد از MicroRNA ها هم با کاهش هم راه بود.
    نتیجه گیری
    نتایج ما نشان دادند که تکثیر سلول های بنیادی خون ساز در محیط آزمایش گاه سبب تغییر در بیان MicroRNA های شرکت کننده در فرایند خون سازی می گردد. به طوری که این تغییرات سبب افزایش بیان MicroRNA های مسئول تمایز و کاهش بیان MicroRNA های شرکت کننده در همانند سازی این سلول ها می گردد
    کلیدواژگان: خون سازی، میکرو آر ان آها، سلول بنیادی خون ساز+CD133، خون جنین
  • محمدتقی برجیان بروجنی، امید رعنایی سیادت، جواد هراتی، فرناز نیکزاد جمنانی، شیرین یوسفیان، سهراب مرادی صفحات 17-21
    سابقه و هدف
    آنزیم فیتاز توانایی تبدیل فیتیک اسید به میواینوزیتول و فسفات معدنی را دارا می باشد؛ از این رو به صورت گسترده ای به عنوان یک افزودنی در غذای حیوانات تک معده ای اضافه می گردد. هدف این تحقیق، کلونینگ، بیان و بهینه سازی محیط برای بیان آنزیم فیتاز آسپرجیلوس نایجر در میزبان هانسنولا پلی مورفا بود.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق، جهت دست یابی به مقادیر بالای تولید پروتئین، توالی ژن آنزیم فیتاز گونه ی Aspegillus niger NRRL3135 پس از بهینه سازی کدون برای میزبان بیانی Hansenula polymorpha، به آن انتقال یافته و فعالیت ویژه ی آنزیم در محیط های بیانی مختلف برررسی شد.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده در کشت فلاسک، تولید U/L 1185 آنزیم فیتاز نوترکیب با فعالیت ویژه‎ی U/mg 84/34 را در محیط بیانی YNB-methanol نشان داد.
    نتیجه گیری
    محیط بیانی YP-methanol را به عنوان یک محیط کارامد جهت تولید آنزیم فیتازA. NigerNRRL 313 در میزبان بیانی H. polymorpha، در مقیاس صنعتی نشان می دهد
    کلیدواژگان: فیتاز، بهینه سازی محیط کشت، هانسنولا پلی مورفا
  • علیرضا صفرزاده، حسین روحی، رزیتا فتحی، الهه طالبی گرکانی صفحات 22-30
    سابقه و هدف
    سرم آمیلوئید A (SAA) پروتئین فاز حادی است که از نظر بالینی شاخص مناسبی برای التهاب بوده و ارتباط زیادی با افزایش خطر ابتلا به رخ دادهای قلبی عروقی دارد. هدف این پژوهش، بررسی تاثیر تمرین مقاومتی با بار فزاینده بر سطوح سرمی SAA و آپولیپوپروتئین A-I (apoA-I) در موش های صحرایی دیابتی شده با استرپتوزتوسین می باشد.
    مواد و روش ها
    24 سر موش صحرایی نر از نژاد ویستار با میانگین وزن 20±292 گرم به طور تصادفی به سه گروه کنترل غیر دیابتی، کنترل دیابتی و تمرین دیابتی تقسیم شدند. حیوانات در گروه تمرین دیابتی یک برنامه تمرین مقاومتی شامل بالا رفتن از نردبان با وزنه های متصل به دم را (3 روز در هفته، برای 4 هفته) انجام دادند. پس از 4 هفته تمرین مقاومتی غلظت سرمی گلوکز، پروفایل لیپیدی، SAA و apoA-I اندازه گیری شد.
    یافته ها
    تفاوت معناداری در پروفایل لیپیدی گروه های مختلف مشاهده نشد. سطوح سرمی SAA و apoA-I در گروه های دیابتی در مقایسه با گروه کنترل غیردیابتی به طور معناداری بالاتر بود (به ترتیب 020/0=P و 001/0=P). پس از 4 هفته تمرین مقاومتی سطوح سرمی apoA-I در مقایسه با گروه کنترل دیابتی افزایش داشت (035/0=P)، ولی تفاوت معناداری در سطوح SAA بین گروه های دیابتی مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    این پژوهش نشان داد تمرین مقاومتی موجب افزایش غلظت سرمی apoA-I در موش های صحرایی دیابتی می شود، بدون آن که تغییر معناداری در سطوح SAA و پروفایل لیپیدی رخ دهد. این تغییرات ممکن است خطر پیش رفت آترواسکلروز و عواقب بالینی آن در شرایط دیابتی را کاهش دهد
    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، آپولیپوپروتئین A، I، سرم آمیلوئید A، دیابت شیرین، موش صحرایی
  • ضیاء فلاح محمدی، اکبر حاجی زاده مقدم، محمد آقاسی، امیرحسین اسماعیلی صفحات 31-38
    سابقه و هدف
    هدف از اجرای این پژوهش، بررسی 12 هفته تمرین چرخ دوار و مصرف عصاره گل گیاه ازگیل ژاپنی بر سطوح دوپامین و تیروزین هیدروکسیلاز جسم مخطط موش های پارکینسونی بود.
    مواد و روش ها
    موش ها به سه گروه: پایه، کنترل پارکینسونی و تمرین با مصرف عصاره تقسیم شدند. گروه تمرین با مصرف عصاره به مدت دوازده هفته روی چرخ دوار تمرین کردند و در طول دوره تمرین هر هفته سه بار عصاره را به صورت صفاقی و به میزان mg/kg 200 دریافت کردند. تخریب جسم مخطط موش ها با تزریق محلول 6-هیدروکسی دوپامین (6-OHDA) به صورت استریوتاکسی به داخل بطن مغز صورت گرفت. سطوح دوپامین و تیروزین هیدروکسیلاز جسم مخطط با روش الیزا اندازه گیری گردید.
    یافته ها
    ورزش اختیاری و عصاره به طور برجسته ای از کاهش دوپامین در موش های پارکینسونی جلوگیری کرد (001/0=P) اما سطح تیروزین هیدروکسیلاز در گروه تمرین با عصاره تفاوت معناداری نکرد (854/0=P).
    نتیجه گیری
    نتیجه این پژوهش نشان داد که پیش درمان با استفاده از تمرینات ورزشی اختیاری و عصاره گل گیاه ازگیل ژاپنی سبب افزایش محافظت نرون های دوپامینرژیک در برابر تخریب ناشی از 6-OHDA می شود و نقش حفاظتی در برابر بیماری پارکینسون دارد
    کلیدواژگان: ازگیل ژاپنی، ورزش درمانی، 6، هیدروکسی دوپامین، تیروزین هیدروکسیلاز، دوپامین، جسم مخطط، بیماری پارکینسون
  • نصرت بهرامی، سمیه بهرامی صفحات 39-45
    سابقه و هدف
    افسردگی یکی از شایع ترین مشکلات بهداشتی در زنان است که علاوه بر عوارض مادری می تواند بر رشد جنین نیز تاثیر بگذارد. این تحقیق با هدف تعیین ارتباط بین افسردگی دوران بارداری با نوع زایمان و شاخص های آنتروپومتریک نوزاد در مراجعین به مراکز بهداشتی درمانی دانشگاه علوم پزشکی دزفول در سال 1390 انجام شد.
    مواد و روش ها
    تحقیق به روش تحلیلی آینده نگر انجام شد. روش نمونه گیری به صورت سهمیه ای بود. در این مطالعه 180 زن باردار 34-36 هفته، با توجه به نمره افسردگی در دو گروه دارای افسردگی و بدون افسردگی قرار گرفتند. ابزار گرد آوری داده ها فرم اطلاعاتی و پرسش نامه افسردگی بک و ادینبرگ بود. جهت تعیین اعتبار پرسش نامه از اعتبار محتوا و جهت اعتماد از روش آزمون مجدد استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج مطالعه نشان داد افسردگی دوران بارداری احتمال وقوع زایمان سزارین را 3/2 برابر بیش تر افزایش داد که از نظر آماری معنی دار بودند (001/0P<). احتمال تولد نوزادان کم وزن در زنان دارای افسردگی دوران بارداری در مقایسه با زنان بدون افسردگی دوران بارداری 1/3 برابر بیش تر بود (001/0P<). در این مطالعه میانگین وزن هنگام تولد، دورسر هنگام تولد و میانگین آپگار دقیقه اول پس از تولد بیش تر از 6 در نوزادان گروه شاهد به طور معنی دار بیش تر از گروه مورد بود (001/0P<).
    نتیجه گیری
    با توجه به تاثیرات منفی افسردگی بر پیامد مادر و نوزاد، حاملگی فرصتی جهت غربال گری، مشاوره و آموزش کاهش افسردگی مادران باردار می باشد
    کلیدواژگان: افسردگی، نتیجه آبستنی، نوزاد، زایمان
  • سید حمید شریف نیا، علی اکبر حق دوست، رقیه نظری، نسیم بهرامی، محمد علی سلیمانی، کامران پورمند صفحات 46-53
    سابقه و هدف
    بیماری های عروق کرونر یکی از مهم ترین علل مرگ و میر به شمار می روند. با توجه به این که بررسی و ارزیابی علایم و نشانه ها بر اساس عوامل خطر یک عامل اساسی جهت پیش گیری از فوت وقت در هنگام تریاژ است. مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط عوامل خطر و تغییرات قطعه ST با علایم سندروم حاد کرونری انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی مقطعی 294 بیمار بستری در بخش CCU شهر آمل با تشخیص سندرم حاد کرونری که حداقل 24 ساعت پس از پذیرش زنده مانده بودند، مورد بررسی قرار گرفتند. اطلاعات با استفاده از پرسش نامه ای که شامل فرم اطلاعات دموگرافیک، چک لیست علایم و بررسی سابقه برخی عوامل خطر بود، جمع آوری و آنالیز شد.
    یافته ها
    بین انفارکتوس میوکارد هم راه با بالا رفتن قطعه (ST (STEMI با استفراغ (94/1=OR) و اضطراب (82/1=OR) و آنژین صدری ناپایدار (UA) با استفراغ (42/0=OR) ارتباط معنی داری وجود داشت. هم چنین بین جنسیت با ضعف (29/2=OR) و اضطراب (82/1=OR)، دیابت با تنگی نفس (8/1=OR)، ضعف (02/1=OR) و وزوز گوش (06/2=OR) و هایپرلیپیدمی با ضعف (35/2=OR) و وزوز گوش (49/2=OR) رابطه معنی داری وجود داشت.
    نتیجه گیری
    تکیه بر این که الگوی بالینی سکته قلبی بسیار متنوع است و شناخت دقیق این تنوع ها در زیر گروه های مختلف بیماران و هم چنین انواع مختلف سکته قلبی، قطعا به بالا رفتن دقت تشخیصی متخصیین و پزشکان کمک می کند. نتایج این تحقیق نیز شاید بتواند گوشه ای از این ارتباطات پیچیده را روشن و هم به متخصین برای تشخیص دقیق تر کمک کند و هم سوالاتی را برای محققین ایجاد کند که به دنبال دلایل ایجاد این الگوهای مختلف علایم در بیماران روند
    کلیدواژگان: عوامل خطر، سندروم حاد کرونر، ثبت تغییرات الکتریکی قلب
  • بابک حسین زاده، فاطمه زاهدیان، راهب قربانی، محمد فروزش فرد صفحات 54-58
    سابقه و هدف
    تهوع و استفراغ بعد از عمل (Post-operative nausea and vomiting، PONV) ازعوارض شایع پس از جراحی است که اثرات زیان باری دارد. اگر این عارضه شایع توسط داروی هوشبری که کاربرد آن اجتناب ناپذیر است کاهش یابد راه حلی سودمند خواهد بود. هدف از این مطالعه این است که با توجه به تاثیر پروپوفول در کاهش تهوع و استفراغ و عدم وجود مطالعه ای که در آن پروپوفول به عنوان تک دارو جهت بی هوشی باشد، در مطالعه ی فعلی از پروپوفول در مراحل القاء و حفظ بی هوشی استفاده و تاثیر آن بر میزان بروز PONV بررسی شده است.
    مواد و روش ها
    در این کارآزمایی بالینی 196 بیمار که طبق کلاس І و ІІ انجمن بیهوشی آمریکا در محدوده ی سنی 65-16 سال که کاندید اعمال جراحی عمومی، ارولوژی و ارتوپدی بودند به طور تصادفی به دو گروه 98 نفره A و B تقسیم شدند. در گروه A، القاء و حفظ بی هوشی با پروپوفول و در گروه B جهت القاء از پروپوفول و برای حفظ بی هوشی از ایزوفلوران استفاده و میزان بروز PONV طی 6 ساعت اول بعد از جراحی ثبت شد.
    یافته ها
    میزان بروز PONV در گروه A (پروپوفول+پروپوفول) طی 6 ساعت بعد از عمل، به طور معنی داری از گروه B (پروپوفول+ ایزوفلوران) کم تر بود.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهد که استفاده از پروپوفول در مراحل القاء و حفظ بی هوشی در مقایسه با استفاده از پروپوفول فقط در مرحله القاء، باعث کاهش میزان بروز PONV بعد از اعمال جراحی عمومی، ارتوپدی و ارولوژی در بیماران می شود.
    کلیدواژگان: بیهوشی عمومی، استفراغ و تهوع پس از عمل جراحی، پروپوفول، داروهای بی حسی استنشاقی، عوارض پس از عمل جراحی
  • شقایق امیدوار، زهرا جعفری*، سید بصیر هاشمی، کاظم زارعی صفحات 59-66
    سابقه و هدف

    طیف اختلال نوروپاتی شنوایی،ANSD) Auditory neuropathy spectrum disorder) الگویی از کم شنوایی است که علی رغم حفظ عمل کرد سلول مویی خارجی، پاسخ برانگیخته ساقه مغز به شدت آسیب دیده یا از بین می رود. مدیریت کودکان مبتلا به ANSD موضوعی بحث برانگیز است. در این پژوهش تاثیر کاشت حلزون بر سطح مهارت های زبان و گفتار این کودکان با موارد کم شنوایی حسی-عصبی (sensory-neural hearing loss (SNHL، و نیز تاثیر سن دریافت این پروتز بر سطح مهارت های رشدی کودکان بررسی گردید.

    مواد و روش ها

    مطالعه مقطعی-تحلیلی حاضر روی 8 کودک ANSD و 8 کودک SNHL شاهد همگن انجام شد. برای ارزیابی سه مهارت مورد بررسی از آزمون سنجش رشد نیوشا استفاده شد.

    یافته ها

    بین سن انجام عمل جراحی کاشت حلزون و سطح امتیاز در 3 مهارت های رشدی زبان دریافتی، زبان بیانی و گفتار مورد بررسی در دو گروه ارتباط معناداری وجود داشت (012/0>P). در هر 3 مهارت رشدی، کودکان مورد بررسی نسبت به کودکان با شنوایی هنجار تاخیر داشتند اما بین دو گروه تفاوت معناداری مشاهده نشد (636/0≤P).

    نتیجه گیری

    در پژوهش حاضر، مهارت های زبان دریافتی، زبان بیانی و گفتار در کودکان مبتلا به ANSD، مشابه با کودکان دچار کم شنوایی حسی-عصبی بود. به نظر می رسد که دریافت کاشت حلزون، به ویژه در سنین پایین، می تواند به عنوان یک راه کار مدیریتی مناسب در این کودکان استفاده شود

    کلیدواژگان: کاشت حلزون، نوروپاتی شنوایی، کودک، کم شنوایی حسی، عصبی، گفتار
  • ملیحه اعتمادی، زینب اسدی، رزیتا هدایتی، مهیار صلواتی، عاطفه امینیان فر صفحات 67-77
    سابقه و هدف
    سندرم درد قدامی زانو، یکی از شایع ترین مشکلات افراد فعال، به ویژه زنان می باشد. یکی از پیامدهای این عارضه تحت تاثیر قرار گرفتن کنترل تعادل که در بر گیرنده حفظ موقعیت در وضعیت ایستا تا مجموعه فعالیت های پویا است، می باشد. هدف از انجام این تحقیق مقایسه عمل کرد این افراد در مواجهه با سطوح متفاوت اطلاعات حسی و اغتشاش و بررسی تعامل این عوامل با یک دیگر بود.
    مواد و روش ها
    یک مطالعه موردی-شاهدی بر روی دو گروه 30 نفری (35-18 سال) افراد سالم و بیماران مبتلا به سندرم درد قدامی زانو انجام گرفت. آزمون های تعادلی در حالت چشمان باز و بسته بر روی پای مبتلا در دو سطح ناپایداری دست گاه بایودکس انجام گرفت. شاخص ثباتی کلی و درصد قرارگیری در منطقه A بیودکس جهت بررسی کنترل وضعیت مورد ارزیابی قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که تاثیر خالص متغیرهای وضعیت سلامتی (04/0=p)، سطح اتکا (000/0=p) و اطلاعات بینایی (000/0=p) و تعامل اثر اطلاعات بینایی در سطح اتکا بر شاخص ثباتی کلی (002/0=p) معنی دار بوده است.
    نتیجه گیری
    نتایج این تحقیق بر اهمیت مشابه حس عمقی و اطلاعات بینایی در حفظ تعادل پویا تاکید دارد. هم چنین وابستگی بیش تر هر دو گروه مورد مطالعه به اطلاعات حس بینایی در شرایط دشواری تکلیف وضعیتی نیز از دیگر یافته های تحقیق حاضر بود.
    کلیدواژگان: سندرم درد کشککی، ران، تعادل وضعیتی
  • حمیدرضا همتی، راهب قربانی*، الناز نیری صفحات 78-82
    سابقه و هدف

    سینوس پیلونیدال عارضه شایعی در افراد جوان است که عموما در پوست ناحیه ساکروکوکسیژآل دیده می شود و درمان آن انجام جراحی می باشد. دو روش جراحی باز و بسته به عنوان متداول ترین روش ها مورد استفاده قرار می گیرند. با توجه به این که مطالعات اخیر نتایج متفاوتی را نشان داده است، در این مطالعه میزان عود سینوس پیلونیدال پس از اکسیزیون و کنترل زخم به دو روش جراحی باز و بسته مورد بررسی قرار گرفت.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه 250 نفر از بیمارانی که برای اولین بار بین سال های 87-79 در بیمارستان امیرالمومنین (ع) شهر سمنان به علت سینوس پیلونیدال تحت عمل جراحی قرار گرفته و حداقل 5 ماه از عمل جراحی آن ها گذشته بود، مورد بررسی قرار گرفتند. بیمارانی که تا 5 ماه بعد از جراحی درد داشتند از مطالعه خارج شدند. بیماران از نظر عود یا عدم عود و بهبودی پی گیری شدند. 123 بیمار با عمل باز و 127 بیمار با عمل بسته جراحی شده بودند.

    یافته ها

    میزان عود در عمل باز و بسته به ترتیب 8/9% (12 نفر) و 11% (14نفر) بود. احتمال عدم عود 1، 2 و 5 سال بعد از عمل باز به ترتیب 99/0، 95/0 و 91/0 و در عمل بسته به ترتیب 97/0، 94/0 و 87/0 بود. نتایج نشان داد که نوع عمل اثر معنی داری روی عود نداشت.

    نتیجه گیری

    یافته ها نشان داد میزان عود سینوس پیلونیدال پس از اکسیزیون به دو روش باز و بسته تفاوت معنی داری ندارد. با توجه به عوارض و مشکلات کم تر روش بسته، این روش در مقابل روش باز، به عنوان روش ارجح توصیه می شود

    کلیدواژگان: سینوس پیلونیدال، عود بیماری، جراحی
  • احسان ولوی، شهرام رفیع، پریچهر پاک سرشت، سیما سیادت صفحات 83-88
    سابقه و هدف
    سرطان پوست یکی از شایع ترین سرطان ها در تمام دنیا بوده و در نقاط مختلف کشور ما از لحاظ فراوانی در رتبه اول تا دوم قرار دارد. با توجه به قابل پیش گیری بودن اکثر انواع سرطان پوست و فقدان اطلاعات جامع از این نوع سرطان در استان خوزستان، این مطالعه با هدف تعیین فراوانی انواع سرطان پوست در منطقه جنوب غرب ایران و بررسی ارتباط آن ها با تابش نور خورشید انجام شد.
    مواد و روش ها
    یافته های موجود در این مطالعه از مرکز جمع آوری گزارشات سرطان استان خوزستان استخراج شد و موارد بروز این کانسر به صورت تائید هیستولوژیکی و از اول فروردین 88 تا انتهای اسفند 88 ثبت شد. مشخصه های دموگرافیک از قبیل سن، جنس و محل زندگی و نیز نوع و محل سرطان از پرونده های بیماران استخراج شده است.
    یافته ها
    از میان 5201 تعداد سرطان ثبت شده در مرکز ثبت سرطان استان خوزستان در سال 1388، 602 نفر مبتلا به انواع سرطان های پوست بودند. میانگین سنی این بیماران 61 سال بود و کلیه سرطان های پوست به طور معنی داری در مردان (348 نفر، 8/56%) و در سنین بالای 40 سال از فراوانی بالاتری برخوردار بودند (به ترتیب 03/0=P و 001/0P<). کارسینوم سلول بازال (Basal cell carcinoma، BCC) در 424 (4/70%) بیمار، کارسینوم سلول اسکواموس (Squamous cell carcinoma، SCC) در 85 بیمار، ملانوم بدخیم در 22 بیمار و سایر سرطان ها در 71 بیمار گزارش شدند. نوع سرطان رابطه معنی داری با محل سرطان و تماس با نور خورشید داشته به نحوی که BCC و SCC در محل های در معرض نور خورشید فراوانی بسیار بالاتری داشتند (001/0P<).
    نتیجه گیری
    با توجه به مکان جغرافیایی استان ما که باعث شده در اکثر روزهای سال دارای تابش بیش تری از نور خورشید باشد و با توجه به شغل اکثر مردم استان که شامل کشاورزی، دام پروری و یا کار در تاسیسات نفت و گاز و در زیر نور خورشید می باشد و با توجه به نقش نور خورشید در ایجاد این بیماری، توسعه اقدامات آموزشی برای استفاده از روش های پیش گیرانه از جمله کرم های ضد آفتاب مناسب، محدود کردن حضور در محل های آفتاب گیر و استفاده از سایبان در محل کار الزامی به نظر می رسد
    کلیدواژگان: نورویش های پوست یا سرطان های پوست، نور خورشید، کارسینوم سلول قاعده ای، ایران
  • محمود اصل محمدی زاده، محسن قنبرزاده، عبدالحمید حبیبی، مسعود نیکبخت، سعید شاکریان، رحمان باقرنیا، فردوس احدی صفحات 89-101
    سابقه و هدف
    انجام تمرینات ورزشی منظم با کاهش علائم تنفسی، احساس تنگی نفس و ظرفیت ورزشی بیماری های انسدادی مرتبط است. بر این اساس، پژوهش حاضر به منظور تعیین اثربخشی فعالیت ورزشی اندام فوقانی و اندام تحتانی و ترکیب آن ها بر بهبود کارکرد ریوی و تهویه ای و هم چنین ظرفیت ورزشی بیماران آسمی، انجام گرفته است.
    مواد و روش ها
    36 بیمار آسمی (دامنه سنی 18-26سال) مراجعه کننده به آزمایش گاه فیزیولوژی ورزشی دانشگاه شهید چمران اهواز به طور تصادفی به سه گروه 12 نفره تقسیم شدند. پرسش نامه کیفیت زندگی سنت جورج، شاخص های عمل کرد ریوی، تهویه ای (از طریق اسپیرومتر و گاز آنالایزر) و ظرفیت ورزشی (روی دوچرخه کارسنج) قبل و پس از 8 هفته برنامه تمرینی اندازه گیری شد.
    یافته ها
    پس از 8 هفته فعالیت تمرینی، فعالیت با اندام فوقانی و فعالیت ترکیبی (ترکیب اندام فوقانی و تحتانی) سبب افزایش معنی داری در شاخص های تنفسی (FVC) Forced vital capacity، Maximum voluntary ventilation (MVV) و Forced expiratory volume (FEV1) در ثانیه اول شد. هم چنین نسبت به پیش از تمرین شاخص های تهویه ایTidal volume (VT)، Oxygen uptake (VO2)،Partial end-tidal O2 (PETO2) افزایش معنی داری را در سه گروه تمرینی پس از 8 هفته فعالیت تمرینی نشان دادند. نسبت مهم VE/MVV که نماین گر تنگی نفس ناشی از ورزش است، نیز کاهش یافت. بهبودی معنی داری در کیفیت زندگی بیماران در هر سه گروه (بر اساس اطلاعات پرسش نامه کیفیت زندگی سنت جورج) نیز مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که انجام فعالیت هایی با اندام فوقانی یا تحتانی و هم چنین ترکیب اندام تحتانی و فوقانی سبب بهبود (با نسبت های متفاوت) در عمل کرد ریوی، تهویه ای و ورزشی و کیفیت زندگی بیماران آسمی خفیف می شود. از این رو استفاده از هر سه نوع برنامه تمرین ورزشی با اندام فوقانی، تحتانی و ترکیب آن ها (ترجیحا برنامه های اندام فوقانی و ترکیبی به دلیل تغییرات فاحش در شاخص FEV1) به عنوان روش مکمل هم زمان با درمان دارویی در بهبود مشکلات بیماران آسمی خفیف توصیه می شود
    کلیدواژگان: آسم، تمرین تنفسی، ورزش درمانی، اندام تحتانی، اندام فوقانی
  • مریم نورشاهی، مهدی هدایتی، میثم غلامعلی صفحات 102-109
    سابقه و هدف
    هم زمان با افزایش سن میزان مایواستاین، به عنوان مهم ترین تنظیم کننده منفی حجم توده عضلانی، افزایش می یابد. این امر احتمالا با کاهش حجم توده عضلانی و قدرت عضلانی در افراد سالمند ارتباط دارد. از طرفی دیگر پاسخ این پروتئین در این افراد به فعالیت مقاومتی کاملا مشخص نمی باشد. بنابراین هدف از این مطالعه بررسی میزان ارتباط مایواستاتین پلاسما با حجم توده عضلانی و حداکثر قدرت بیشینه و پاسخ آن به یک جلسه فعالیت مقاومتی در افراد سالمند بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه 12 مرد سالمند سالم 60 الی 75 ساله شرکت نمودند. 72 ساعت پس از اندازه گیری حجم توده عضلانی و تعیین حداکثر قدرت بیشینه، آزمودنی ها در یک جلسه فعالیت مقاومتی شرکت نمودند. در این پژوهش 3 نمونه خونی در قبل، بلافاصله و 4 ساعت بعد از فعالیت مقاومتی از ورید بازویی آزمودنی ها گرفته شد. به منظور تعیین میزان مایواستاتین پلاسما از روش الایزا استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج این پژوهش نشان دادکه بین میزان مایواستاتین پلاسما با حجم توده عضلانی و حداکثر قدرت بیشینه در مردان سالمند ارتباط معناداری وجود دارد (05/0P≤). بلافاصله و 4 ساعت بعد از فعالیت مقاومتی میزان مایواستاتین پلاسما، نسبت به قبل از فعالیت، در مردان سالمند به طور معناداری کاهش یافت (05/0P≤). هم چنین میزان مایواستاتین پلاسما در چهار ساعت بعد از فعالیت نسبت به بلافاصله بعد از فعالیت کاهش یافت، اما این کاهش معنادار نبود.
    نتیجه گیری
    بنابر نتایج این تحقیق به نظر می رسد در افراد سالمند افزایش میزان مایواستاتین با کاهش حجم توده عضلانی و قدرت عضلانی هم راه است. از طرفی دیگر فعالیت مقاومتی موجب کاهش مایواستاتین می گردد. این امر در نهایت ممکن است موجب کاهش میزان شیوع آتروفی عضلانی وابسته به سن (سارکوپنیا) در افراد سالمند گردد
    کلیدواژگان: حجم توده عضلانی، حداکثرقدرت بیشینه، مایواستاتین، سارکوپنیا، افراد سالمند
  • مجید امین زاده، بشیر چمیلی، مهشید قیدرلو صفحات 110-117
    سابقه و هدف
    چاقی کودکان و یبوست مزمن عمل کردی از مشکلات بهداشتی شایع جامعه هستند. این مطالعه به منظور مقایسه فراونی چاقی در کودکان با و بدون یبوست عمل کردی مزمن انجام شده است.
    مواد و روش ها
    تمامی کودکان مراجعه کننده با یبوست (طی دو سال 1389-1388) بررسی و در صورت تشخیص یبوست مزمن عمل کردی وارد مطالعه شدند. مراجعین با بیماری خفیف (با توزیع سنی و جنسی مشابه، ولی سالم از نظر گوارشی) نیز به عنوان شاهد انتخاب شدند. اطلاعات سن، جنس، وزن، قد، نمایه توده بدنی (BMI)، مدت تغذیه با شیر مادر، مدت یبوست، بی اختیاری مدفوعی، مصرف فیبرو لبنیات روزانه، متوسط فعالیت روزانه و سابقه خانوادگی یبوست برای دو گروه ثبت شد.
    یافته ها
    208 کودک با یبوست (51% پسر، میانگین سنی 73/4 سال) و 208 کودک سالم (گروه کنترل) وارد مطالعه شدند. 7/19% بیماران و 8/17% شاهد BMI بالای صدک 95 داشتند (05/0P≥). فعالیت روزانه بیش تر از 2 ساعت در بیماران کم تر از گروه کنترل (3/80% و 2/95%؛ 01/0P<)؛ مدت تغذیه با شیر مادر در بیماران کم تر از کنترل (3/16 ماه و 24/18 ماه؛ 017/0=P)، و مصرف کم فیبر روزانه در بیماران بیش تر از کنترل (7/58% و 8/28%؛ 001/0P<) بود. مصرف لبنیات دو گروه تفاوتی نداشت (94/0=P). سابقه خانوادگی مثبت یبوست در بیماران بیش از کنترل بود (8/28% و 2/8%؛ 001/0P<). در گروه بیماران، متوسط مدت یبوست در کودکان چاق طولانی تر از غیر چاق بود (4/31 ماه در مقابل 21 ماه؛ 01/0P<).
    نتیجه گیری
    اگر چه فراوانی چاقی در کودکان با یبوست مزمن عمل کردی مشابه کودکان هم سن سالم بوده، ولی این افراد از نظر مدت تغذیه با شیر مادر، میزان مصرف روزانه فیبر، سابقه خانوادگی یبوست و فعالیت بدنی روزانه متفاوت بوده اند
    کلیدواژگان: یبوست، چاقی، کودک، شاخص توده بدن
  • پرویز ترک زبان، حمیدرضا عبدالصمدی، مینا جزایری، فرزانه اثنی عشری صفحات 118-124
    سابقه و هدف
    بررسی های اخیر نشان دهنده ارتباط بیماری های پریودنتال با برخی از شرایط عمومی بدن از جمله میزان چربی بدن می باشد. هدف از این تحقیق بررسی رابطه بین شاخص توده بدنی با شدت پریودونتیت بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی، 360 بیمار غیر دیابتیک مراجعه کننده به بخش پریودنتولوژی همدان بررسی شدند. شاخص توده بدنی و اندازه دور کمر هر فرد محاسبه ثبت شد. جهت بررسی وضعیت پریودنتال از شاخص Community Periodontal Index (CPI) استفاده شد. شاخص CPI در 5 درجه شامل صفر: لثه سالم، 1: مشاهده خون ریزی پس از پروبینگ، 2: وجود جرم هم راه با مشاهده کل نوار سیاه پروب، 3: قرارگیری مارجین لثه روی نوار سیاه پروپ/ پاکت های کم عمق (mm5-4)، و 4: عدم مشاهده نوار سیاه پروپ/ پاکت پریودنتال عمیق (mm6≤) ثبت شده و سپس وضعیت پریودنشیم بیماران بر اساس شاخص CPI در 4 گروه سالم (0=CPI)، ژینژیویت (2-1=CPI)، پریودنتیت خفیف (3=CPI) و پریودنتیت شدید (4=CPI) طبقه بندی شد.
    یافته ها
    میزان شاخص توده بدنی افراد با پریودنشیم سالم و افراد مبتلا به ژینژیویت، پریودونتیت خفیف و شدید68/1±17/24، 07/2±60/25، 55/1±50/28، 66/2±65/29 بود که این مقدار بر اساس التهاب پریودنشیم تفاوت معنی داری داشت (001/0p<). اندازه دور کمر در افراد سالم برابر با 75/6±25/73 و در ژینژیویت، پریودونتیت خفیف و شدید به ترتیب شامل 68/7±45/78، 84/7±59/93 و 59/7±36/100 بود که تفاوت آماری معنی داری داشت (001/0p<).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج مطالعه حاضر در افراد بزرگ سال شاخص توده بدنی بالاتر و اندازه دور کمر بیش تر، با شدت پریودونتیت ارتباط مستقیم و معنی داری است
    کلیدواژگان: پریودونتیت، چاقی، شاخص توده بدن، اندازه دور کمر
  • علیرضا موسویان، محمدحسین طراز جمشیدی، حامی اشرف، جعفر رضازاده، علی بیرجندی نژاد صفحات 125-129
    دررفتگی تروماتیک هیپ (THD) یک آسیب ناشایع در اطفال محسوب می شود و کم تر از 5درصد دررفتگی های اطفال را تشکیل می دهد و البته یک اورژانس ارتوپدی می باشد. مکانیسم این دررفتگی در زیر 6 سال ترومای با انرژی کم و در بالای 6 سال تروما با انرژی بالا می باشد و دررفتگی های خلفی شایع تر گزارش شده است.
    یکی از ضایعات شایع هم راه با دررفتگی هیپ در کودکان آسیب دیواره خلفی استابولوم است؛ به دلیل این که ایجاد دررفتگی در هیپ اطفال با انرژی کم ایجاد می شود، دررفتگی هم راه با شکستگی ستون های استابولوم بسیار نادر است و موارد کمی از هم راهی دررفتگی هیپ با شکستگی شفت فمور در زیر 6 سال گزارش شده است.
    هدف از این مطالعه گزارش یک مورد نادر دررفتگی خلفی هیپ هم راه با شکستگی سابتروکانتریک و ستون قدامی استابولوم همان سمت بود. به دلیل آسیب های هم راه شدید ریداکشن بسته در اورژانس ممکن نشد و جراحی نیز با تاخیر 48 ساعته، شامل ریداکشن هیپ و حذف لیگامان گرد و فیکساسیون شکستگی سابتروک با پلاک 5/3 انجام شد.
    در پی گیری به مدت شش ماه که به دلیل آسیب های وسیع هم راه در ICU صورت گرفت، محدوده حرکتی خوب و علائم جوش خوردن در رادیوگرافی مشهود بود. در پی گیری 15 ماه بعد حال عمومی خوب و تغییرات احتمالی نکروز آواسکولار مشاهده نشد
    کلیدواژگان: دررفتگی مفصل ران، شکستگی های استخوان لگن، کودک پیش دبستانی
  • فرهاد ملک، علی گوهری صفحات 130-132
    سندرم مارشال شامل تب دوره ای، زخم های آفتی، فارنژیت و آدنیت می باشد. این سندرم با تکرار دوره های تب و فارنژیت مشخص می شود. لنفادنوپاتی جنرالیزه شایع نیست. اتیولوژی بیماری فوق هنوز شناخته شده نمی باشد.
    شروع بیماری معمولا قبل از سن 5 سالگی می باشد و در اکثر موارد تا سن بلوغ بهبودی می یابد. اخیرا در بالغین نیز گزارش شده است. لکوسیتوز و سدیمان بالای خون در طی حملات دیده می شود. حملات تب 3-6 روز به طول می انجامد. بازگشت حملات هر 3 تا 8 هفته می باشد. یافته های آزمایش گاهی در بین حملات نرمال می باشد.
    دوره حاد بیماری را می توان با تک دوز پردنیزولون mg/kg 2-1 درمان کرد. در گذشته سایمتیدین نیز در درمان بیماری کاربرد داشته است. هم چنین پروفیلاکسی با کلشی سین برای حملات تب به کار رفته است. در مورد برداشتن لوزه ها در این بیماری اختلاف نظر وجود دارد. این بیماری در اکثر موارد خود محدود شونده می باشد و معمولا بدون ایجاد عارضه بهبود می یابد. در این گزارش به خانم 28 ساله ای با تشخیص سندرم مارشال که از 6 ماه قبل به صورت دوره ای دچار تب و لرز، گلودرد و آفت های دهانی شده اشاره می شود، علایم بیمار به دنبال مصرف تک دوز پردنیزولون سریعا کاهش یافت. در حملات بعدی نیز نام برده با همین دارو درمان گردید. گزارش مذکور به این علت حائز اهمیت می باشد که این سندرم بسیار نادر بوده و از طرفی عدم پاسخ آن به درمان های رایج فارنژیت، لزوم تشخیص آن را بیش تر می کند
    کلیدواژگان: سندرم مارشال، گلو درد، التهاب مخاط دهان ناشی از آفت
|
  • Majid Jadidi, Manouchehr Safari, Atefeh Baghian Pages 1-10
    The electromagnetic frequencies that induced normally in human body، comprise from the action potentials of nerves، heart tissue and skeletal muscles، were categorized in the range of extremely low frequencies. With increase in developed devices that produced or induced electromagnetic fields، human anxiety about effects of these fields on normal or abnormal body cell proliferation was increased. Experiments provided on cells and tissues indicated that electromagnetic fields at different strengths and frequencies had altered effects on cell proliferation and differentiation. Thus، this systematic review analyzed different findings and focused on extremely low frequency electromagnetic field effects on cell proliferation. The observations reinforced pulsed extremely low frequency electromagnetic fields in frequencies between 15-60 Hz had more effects on cell proliferation and less effect on cell differentiation. This effect was related to multi- session irradiation or cells long term exposure. Extremely low frequency electromagnetic fields can use as a safe stimulator for cell proliferation and repair of tissue damages
    Keywords: Electromagnetic fields, Extremely low frequency, Cell Proliferation
  • Saeid Shahrabi, Saeid Kaviani, Masoud Soleimani, Ali Akbar Pour Fatollah, Zahra Zonoubi Pages 11-16
    Introduction
    Hematopoiesis is regulated by different microRNAs (miRNA). These small regulatory RNAs control hematopoiesis at different stages with changing in the expression of genes at post-transcriptional levels. Treatment of various diseases is increasing with using CD133+ hematopoietic cells isolated and in vitro expanded from the umbilical cord blood. This study was performed to show alteration of microRNAs levels involved in hematopoiesis in CD133+ hematopoietic cells isolated and invitro expanded from the umbilical cord blood.
    Materials And Methods
    Umbilical cord blood CD133+ hematopoietic stem cells were isolated by MACS and then the cells confirmed and counted by using flowcytometery and finally were divided into two groups. In the first group RNA was extracted from the cells and the cells in the second group were cultured invitro for 12 days and then these cells were used to assess micoRNAs expression using qPCR real time.
    Results
    The results showed that from 23 microRNAs، expression of 11 microRNAs was the same in two groups whereas expression of 7 and 5 microRNAs were respectively increased and decreased following in vitro culture.
    Conclusion
    Based on our results، in vitro expansion of the hematopoietic stem cells results in increased microRNAs levels which are responsible for differentiation and decreased microRNAs levels which are responsible for self- renewal.
    Keywords: Hematopoiesis, MicroRNAs, Hematopoietic Stem Cells+CD133, Fetal Blood
  • Mohammadtaghy Borjian Borujeni, Omid Ranaei Siadat, Javad Harati, Farnaz Nikzad Jamnani, Shirin Yousefian, Sohrab Moradi Pages 17-21
    Introduction
    Phytase is able to change phytic acid into the myo-inositiol and inorganic phosphate، so it has been used as a cereal food additive in monogastric animal’s food. The aim of this study was to eamine cloning، expression and culture optimization of gene encoding Aspergillus niger NRRL3135 phytase in Hansenula polymorpha host.
    Materials And Methods
    In this study، in order to achieve high level production of protein، the sSequence of protein encoding fangal Aspergillus niger NRRL3135 phytase was designed according to the expression cod on usage of Hansenula polymorpha and transformation was done. The enzyme specific activity in different cultures was survived.
    Results
    The results in flask culture showed that the recombinant phytase production was 1185 U/L with 34. 84 U/mg specific activities in YNB-Methanol culture.
    Conclusion
    Results indicate YP-methanol culture is the efficient culture to produce Aspergillus niger NRRL3135 phytase in Hansenula polymorpha as a host on industrial scale
    Keywords: Phytsase, Culture optimization, Hansenula polymorpha
  • Alireza Safarzade, Hosien Rohi, Rozita Fathi, Elahe Talebi-Garakani Pages 22-30
    Introduction
    Serum amyloid A (SAA) is an acute-phase protein، which is a clinically useful marker of inflammation and associates strongly with increased risk of cardiovascular events. The purpose of this study was to investigate the effect of resistance training with progressive load on serum levels of SAA and apolipoprotein A-I (apoA-I) in streptozotocin-induced diabetic rats.
    Materials And Methods
    Twenty four male Wister rats (292 ± 20g) were randomly divided into three groups: non-diabetic control، diabetic control، and diabetic training. The rats in diabetic training group were subjected to a resistance training program (3 days/wk، for 4 wk) consisted of climbing a ladder carrying a load suspended from the tail. Following four weeks resistance training serum lipid profile، glucose، SAA and apoA-I concentrations were measured.
    Results
    We did not find any significant difference in serum lipid profile between all groups. Serum levels of SAA and apoA-I were significantly higher in both diabetic groups compare with non-diabetic control group (respectively، P=0. 020 & P= 0. 001). After 4 weeks of resistance training serum apoA-I levels significantly increased compared with diabetic control group (P= 0. 035)، but we did not find any significant difference in SAA levels between diabetic groups.
    Conclusion
    This study indicated that resistance training could increase serum apoA-I levels in diabetic rats without significant changes in lipid profile and SAA levels. These changes may mitigate the risk for atherosclerosis progression and its clinical consequences in diabetic conditions
    Keywords: Resistance training, Apolipoprotein A, I, Serum amyloid A, Diabetes mellitus, Rat
  • Ziya Fallahmohammadi, Akbar Hajizadehmoghadam, Mohammad Aghasi, Amirhossein Esmaeili Pages 31-38
    Introduction
    In this study، we investigated the effects of 12 weeks of voluntary exercise on a running wheel and extraction of plant flowers Eriobotrya Japonica on dopamine and tyrosine hydroxylase in the striatum of Parkinsonian rats.
    Materials And Methods
    Twenty four rats were divided into three groups: control، Parkinson and Parkinson + training and extract. To induce Parkinson، 250 mg/kg of 6-hydroxy dopamine (6-OHDA) (dissolved in saline) was administered into intracerebrovenricular by a stereotaxic apparatus. Training-extract group were housed in individual cages with attached running wheels and during study period received 200 mg/kg extract intraperitoneally three times per week. Tyrosine hydroxylase and dopamine levels in the striatum were measured by ELISA.
    Results
    Voluntary wheel running and extract significantly prevent the decrease of dopamine levels in Parkinsonian rats (P = 0. 001)، but tyrosine hydroxylase level did not change in training-extract group.
    Conclusion
    Our findings show that pre-treatment with voluntary exercise and hydroalcoholic extractions of Eriobotrya Japonica have a protective role against 6-OHDA induced toxicity
    Keywords: Eriobotrya japonica, Exercise Therapy, 6, hydroxydopamine, Tyrosine hydroxylase, Dopamine, Striatum, Parkinson
  • Nosrat Bahrami, Somayeh Bahrami Pages 39-45
    Introduction
    Depression is one of the most common health problems in women، that it has the effects on the fetus growth beside on mother complications. The aim of this study was to determine the correlation between prenatal depression and delivery type and neonatal anthropometric indicators in women referring to Dezful (Iran) health centers in 2012.
    Materials And Methods
    A prospective cohort study was carried out on pregnant women. Sampling using quato sampling was performed. In this study، 180 pregnant women with gestational age 34-36 weeks were divided into two groups، non depression (the control group) and depression (the case group). The research data were collected using demographical questionnaire، The Beck depression inventor، The Edinburgh postnatal pepression scale. The questionnaire was provided by content validity. That reliability was confirmed by test re-test.
    Results
    The results indicated that prenatal depression increase likelihood of cesarean delivery 2. 3 time more and there was significant difference between the two groups (p<0. 001). This study showed likelihood of low birth weight in the case group was 3. 1 times more compared to mothers with the control group. Furthermore، the control group showed a significant increase in mean of birth weight، head circumference، apgar score in one minute (> 6) at neonatal compared with the case group (p<0. 001).
    Conclusion
    Due to negative effects of depression on maternal and neonatal outcomes، gestational period is an opportunity for screening، counseling and training to reduce depression in pregnancy.
    Keywords: Depression, Pregnancy Outcome, Neonatal, Delivery
  • Hamid Sharifnia, Ali Akbar Haghdoost, Roghieh Nazari, Nasim Bahrami, Mohammad Ali Soleimani, Kamran Pormand Pages 46-53
    Introduction
    Coronary artery disease is known as the main reasons of the mortality. According to the study and evaluating symptoms based on the risk factors، it is crtical to prevent the waste of time during the triage. The present study was done for the purpose of investigating the relationship between risk factors and the segment ST changes with the symptoms of acute coronary syndrome.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional descriptive study، 294 patients in Amol (Iran) hospital CCU ward، with the diagnosis of acute coronary syndrome who had survived at least 24 hours after the admission were investigated. Data were gathered and analyzed by the use of the questionnaire which included the demographic information form، symptom check list and some risk factors.
    Results
    There was a significant difference between the ST elevation myocardial infarction (STEMI) with vomiting (OR= 1. 94) and anxiety (OR = 1. 82) and UA with vomiting (OR = 0. 42). There also was a significant relationship between the gender with the weakness (OR = 2. 29) and anxiety ((OR = 1. 82)، diabetes with dyspnea (OR = 1. 8)، weakness (OR = 1. 02) and tinnitus (OR = 2. 49).
    Conclusion
    There are many various types of heart attack and the precise knowledge of these varieties in different subgroups of the patients and also different types of heart attack will certainly help the specialists and doctors. The results of this study might be able to clarify some part of this complicating connections and it can also give contribution to the specialists in order to make good recognition in addition of making some questions for the researches who are looking for the cause of such different symptoms in the patients
    Keywords: Risk factors, Acute coronary syndrome, Electrocardiography
  • Babak Hosseinzadeh, Fatemeh Zahedian, Raheb Ghorbani, Mohammad Forozesfard Pages 54-58
    Introduction
    Post operative nausea and vomiting (PONV) are one of the most common complications after surgery. One possible way for the solution of this problem is using a suitable drug for anesthesia. Propofol decreases the rate of PONV. As we know، no study used propofol as a single drug for general anesthesia. Thus، the aim of this study was to compare the incidence of PONV following anesthesia induction and maintenance by propofol with anesthesia induction by propofol and maintenance by isoflurane.
    Materials And Methods
    In this clinical trial، 196 patients with ASA (American Society of Anesthesiologists) class I and II aged from 16 to 65 years old who were candidates for general، orthopedic and urology surgeries were chosen. The patients were randomly divided into two 98 person groups. In group A، propofol was used for induction and maintenance of anesthesia and in group B propofol and isoflurane were used for induction and maintenance of anesthesia، respectively. The incidence of PONV was recorded at 1 and 6 hours after the surgery.
    Results
    The incidence of PONV in group A (propofol) was significantly lower than group B (propofol + isoflurane) in the first six hours after surgery.
    Conclusion
    Our findings show that in comparison with propofol + isoflurane، using propofol for both induction and maintenance of anesthesia significantly decrease the incidence of PONV after general، orthopedic and urology surgeries.
    Keywords: General anesthesia, Postoperative nausea, vomiting, propofol, Inhalation anesthetics, Postoperative complications
  • Shaghayegh Omidvar, Zahra Jafari, Seyyed Basir Hashemi, Kazem Zarei Pages 59-66
    Introduction

    Auditory neuropathy spectrum disorder (ANSD) is a pattern of hearing loss characterized by preservation of outer hair cell function despite severe damage or absent brainstem auditory evoked responses. Management of children with ANSD is debatable. The purposes of the current study were to compare the effect of cochlear implantation on these developmental skills of children with and without ANSD and to investigate the age of cochlear implant reception on language (receptive and expressive) and speech skills of children.

    Materials And Methods

    This cross-sectional analytic study was conducted between eight cochlear implanted children with ANSD and eight match children with profound sensory-neural hearing loss (SNHL). Newsha developmental scale was used to evaluate three investigated skills.

    Results

    Significant correlation was shown between the age of hearing loss diagnosis and the score levels in three developmental skills (p < 0. 012). All children were lingered in the investigated skills compared to normal hearing children; however، there was no significant difference between the cochlear implanted children with and without ANSD (p ≥ 0. 636).

    Conclusion

    The receptive language، expressive language and speech skills of children with ANSD and their matches were the same. It seems that cochlear implantation can be considered as an appropriate approach in the management of these children، especially at lower ages.

    Keywords: Cochlear implant, Auditory neuropathy, Children, Speech, language, sensory, neural, hearing loss
  • Malihe Etemadi, Zeynab Asadi, Rozita Hedayati, Mahyar Salavati, Atefe Aminian Far Pages 67-77
    Introduction
    Anterior knee pain (AKP) is one of the common problems in active people specially، women. One of the consequences of this impairment is its effects on postural control which include static postural stability to dynamic activities. The aim of this study was to compare functions of patients with AKP according to different levels of sensory information and perturbation and the study of the interactions between these factors.
    Materials And Methods
    A case – control study was performed on two groups of 30 (18-35 years) healthy subjects and AKP patients. Balance was evaluated in two different occasions; standing on the affected limb on two different unstable levels of Biodex stability system with eyes open and eyes closed. Total stability index and percent maintaining in zone A were evaluated for postural control.
    Results
    Multiple analyses of variance showed that the main effects of health status (p=0. 04)، base of support (P = 0. 000) and visual information (P = 0. 000) and the interaction between visual information and base of support (P = 0. 002) on total stability index were significant.
    Conclusion
    The result of this study emphasizes the importance of properioception and visual information on the maintenance of dynamic balance. The dependence of both studied groups on visual information in the difficult levels of postural task was another finding of this study
    Keywords: Patellofemoral Pain Syndrome, Postural Balance
  • Hamid Reza Hemmati, Raheb Ghorbani, Elnaz Nayyeri Torshizi Pages 78-82
    Introduction

    Pilonidal sinuses typically occur in the sacrococcygeal skin of young adults and its treatment is surgery. The most common methods are excision with or without primary closure procedures. Considering that the recent researches have shown different results، we have compared the recurrence rate of pilonidal sinus using the 2 methods.

    Materials And Methods

    The study was studied on 250 patients، who had gone under pilonidal sinus surgery for the first time at least 5 months ago. Recurrence rate and signs of recovery were studied. Patients with experience a painful period until 5 months after the surgery were excluded. Finally، 123 patients with open surgery and 127 with closed surgery were included.

    Results

    Recurrence rate was 9. 8% (12 cases) in open surgery and 11% (14 cases) in closed surgery. Probability of non- recurrence after 1،2 and 5 years were 99%، 95% and 91% after open surgery and 97%، 94% and 87% after closed surgery respectively. Type of surgery has no affect on pilonidal sinuses recurrence.

    Conclusion

    Findings showed that there was not significant difference in the recurrence rate of pilonidal sinus after excision between with and without primary closure procedures. Regarding to less complication، excision and primary closure، as a preferred procedure in the management of pilonidal sinus disease، is recommended.

    Keywords: Pilonidal sinus, Recurrence, Surgery
  • Ehsan Valavi, Shahram Rafie, Parichehr Pakseresht, Sima Siadat Pages 83-88
    Introduction
    Skin cancer is one of the most prevalent cancers in the world and is known as the first or second common malignancy in different parts of Iran. According to preventable nature of most types of skin cancers and because of the lack of data about this cancer in Khuzestan province، this study was done to evaluate the frequency of skin cancers in the southwest of Iran and its relationship to sun exposure.
    Materials And Methods
    Data of demographic characteristics such as age، gender، type of cancer and its body location was extracted from pathologically confirmed Khuzestan Cancer Center which was during Mars2009-Mars 2010.
    Results
    From 5201 of cancers recorded، 602 were of skin cancers (mean of age: 61y/o). All types of skin cancers were higher in men (n = 348، 56. 8%، P = 0. 03) and 40 years and older (P <0. 001). Basal cell carcinoma (BCC) was seen in 424 patients (70. 4%)، squamous cell carcinoma (SCC) in 85 patients، and malignant melanoma in 22، and other skin cancers in 71 patients. Skin cancer type was statistically correlated to skin''s topography and sunlightexposure (SCC and BCC were higher in sun-exposed areas (P<0. 001).
    Conclusion
    According to Khuzestan''s geographic location، most days are sunny، and most of the peoplework outdoor (farmers or petroleum workers) and because of the great role of sunlight in skin cancer، we suggest more educational programs regarding using sun screens، sunglasses، suitable hats and cloths and avoiding from sun-exposure when direct sunlight is expected
    Keywords: Skin neoplasms, Sunlight, Basal cell carcinoma, Iran
  • Mahmoud Asl Mohammadi Zadeh, Mohsen Ghanbarzadeh, Abdolhamid Habibi, Masood Nikbakht, Saeid Shakeriyan, Rahman Baghernia, Ferdows Ahadi Pages 89-101
    Introduction
    Regular physical conditionings are related to decrease dyspnea، respiratory symptoms and exercise capacity especially in patients with obstructive pulmonary disease. Accordingly، this study was conducted to determine the effectiveness of exercise by upper and lower extremities and their combinationon improving pulmonary function and exercise capacity in asthmatic patients as well.
    Materials And Methods
    36 men (18-26 years old) referring to sports physiological laboratory in Shahid Chamran University (Ahwaz، Iraan) were randomly divided into three groups with 12 subjects. Life quality questionary، Pulmonary and ventilatory function (by spirometery and gas analyzer) and exercise capacity (by Bicycleergometer) before and after eight weeks training program measured.
    Results
    After eight week performed training program، forced vital capacity (FVC)، forced expiratory volume in 1s (FEV1) and maximum voluntary ventilation (MVV) indices increased significantly after performing upper and combining training program. Furthermore، after eight week performed training program tidal volume (VT)، oxygen uptake (VO2) and partial end-tidal O2 (PETO2) demonstrated significant increases in three groups (all، P<0. 05) compared with pre-training. Important ratio of VE/MVV، that represents shortness of breath induced exercise، indicated significant decrease after eight weeks training program. Significant improvement in quality of life (QOL questionnaire based on St George) was observed in three groups as well.
    Conclusion
    It seems that physical activity with upper and lower exterimities and their combination improves pulmonary and ventilatory functions and exercise capacity and life qualify in mild asthmatic patients. Hence، the using of three types of exercise programs by upper abd lower extremities and their combination (preferably upper limb program and combination of upper and lower extremity program due to a significant change in FEV1) is recommended as a complementary treatment method along with medication to improve respiratory problems in patients with mild asthma
    Keywords: Asthma, Breathing exercise, Exercise therapy, Upper extremity, Lower extremity
  • Maryam Nourshahi, Mehdi Hedayati, Meysam Gholamali Pages 102-109
    Introduction
    Concomitant with aging the amount of myostatin، as most important negative regulator of muscular mass، increases. Presumably، this issue has correlation with decrement of muscular mass and muscular strength. On the other hand، the response of this protein to resistance exercise in these people is not perfectly clear. Therefore، the aim of this study was to investigative the relationship between plasma myostatin with muscular volume and muscular maximal strength and it’s response to acute resistance exercise in elderly.
    Materials And Methods
    12 healthy old men participated in this study (60-75 years old age). 72 hours after the determination of muscular volume and muscular maximal strength، subjects participated in acute resistance exercise. Three blood samples were collected immediately before، and 4 hours after the exercise from antecubital vein. Plasma myostatin measured by ELISA methods.
    Results
    There was a significant correlation between muscular mass and muscular strength with plasma myostatin in older men (P<0. 05). Immediately and 4 hours after the resistance exercise the amount of myostatin significantly decreased (P<0. 05). Furthermore، the amount of myostatin 4 hours after the exercise showed a non-significant decrease as compared to immediately after the exercise.
    Conclusion
    Our findings indicate that the increment of myostatin is along with decrement of muscular mass and strength in elderly. On the other hand، resistance exercise can decrease the plasma myostatin. This may decrease the prevalence of age-related muscular atrophy (sarcopenia) in the elderly
    Keywords: Muscular, muscular strength, Myostatin, Sarcopenia, Aged
  • Majid Aminzadeh, Bashir Chomeili, Mahshid Gheidarloo Pages 110-117
    Introduction
    Childhood obesity and chronic functional constipation (CFC) are common public health problems. This study was designed to compare the prevalence of obesity in children with and without CFC.
    Materials And Methods
    All children referred with constipation (2009-2010) were evaluated، and were enrolled if they were diagnosed as CFC. Children with mild illnesses، but without GI problem، were selected as controls. Their age and sex matched. Data about age، sex، weight، height، body mass index (BMI)، duration of breast feeding، duration of constipation، incontinence، daily consumption of fiber and dairy products، daily activity، and family history of CFC were recorded for both groups.
    Results
    208 constipated children (51% male; mean age: 4. 73 yr) and 208 healthy controls were enrolled. 19. 7% of patients and 17. 8% of controls (P>0. 05) were obese (BMI>95%). Patients had: less average (>2 hr) daily activity (80. 3% vs. 95. 2%; P<0. 001); shorter period of breast feeding (16. 3 mo. vs. 18. 24 mo.; P≈0. 017) and more frequently diet with inadequate fiber (58. 7% vs. 28. 8%; P<0. 001). There was no difference for dairy consumption (P≈0/94). Family history of CFC found to be more in patients (28. 8% vs. 8. 2%; P<0. 001). In patient group، mean duration of constipation was longer in obese subjects (in comparison to non-obese ones; 31. 4 mo. vs. 21 mo.; P<0. 01).
    Conclusion
    Although the prevalence of obesity in children with CFC was similar to healthy age matched population، they were differed by duration of breastfeeding، average daily fiber consumption، average daily physical activity and family history of constipation.
    Keywords: Constipation, Obesity, Child, Body mass index
  • Parviz Torkzaban, Hamidreza Abdolsamadi, Mina Jazaeri, Farzane Asnaashari Pages 118-124
    Introduction
    Current evidence suggests that periodontitis would be associated with some systemic condition including body fat content. The aim of this study was to evaluate the relation between body mass index (BMI) and severity of periodontitis.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study 360 diabetes free individuals attended to the department of Hamadan (Iran) periodontology during 22 November 2011 to 21 January 2012 were conducted. Body Mass Index (BMI)، waist circumference (WC) and periodontal examination were performed for all participants.
    Results
    BMI was 24. 17±1. 68، 25. 60 ± 2. 07، 28. 50 ±1. 55، and 29. 65± 2. 66 in health، gingivitis، mild and server periodontitis respectively. It was significantly different according to the periodontuim inflammation (p<0. 001). WC was 73. 25±6. 75، 78. 45 ± 7. 68، 93. 59± 7. 84 and 100. 36 ± 7. 59 in health، gingivitis، mild and server periodontitis which was significantly different (p<0. 001).
    Conclusion
    According to the results of the present study BMI and WC values in adult are significantly related to the severity of periodontitis.
    Keywords: Periodontitis, Obesity, Body mass index, Waist circumference
  • Alireza Mousavian, Mohammad Housein Tarazjamshidi, Hami Ashraf, Jafar Pages 125-129
    Traumatic hip dislocation is an uncommon injury in children and consists of less than 5% of their dislocations; but it’s one of the real orthopedic urgency. Its mechanism is low energy trauma in below 6 years old and high energy trauma above it. One of the common associated complications with hip dislocation is posterior wall injuries but column fractures are very rare. We reported an uncommon case of posterior hip dislocation with simultaneous subtrochanteric fracture and anterior column fracture، in which close reduction was impossible. Because of sever associated injuries surgery was done with 48 hours delay including open reduction of dislocation and fracture، and internally fixation of the subtrochanteric fracture with 3. 5mm locked plate. In 6 month follow up that was done in ICU، range of motion and stability was good and union sign was visible on radiography. After 15 months the patient general conditions was good and no sign of avascular necrosis was seen
    Keywords: Hip dislocation, Hip fracture, Preschol child
  • Farhad Malek, Ali Gohari Pages 130-132
    Marshall syndrome includes periodic fever، aphthus ulcer، pharyngitis and adenitis. This syndrome is known by recurrent fever and pharyngitis. General lymphadenopathy is not common. The etiology is still unknown. Disease onset is unually before the age of 5 years and generally resolves by adolescence. During acute episodes white blood cell and erythrocyte sedimentation rate are elevated. Fever lasts 3-6 days with a recurrence of symptoms every 3-8 weeks. Laboratory findings are normal until the next bout of fever. The acute febrile symptomatic episodes can be treated by single doses of prednisolone (1 to 2 mg/kg). In the past cimetidine was used for the treatment of disease. Also colchicine was used for prophylaxis of fever attack. There is controversy about tonsillectomy in the treatment of this syndrome. The disease is self limiting and usually resolved without sequelae. This case report is about a 28 year old lady with periodic fever and chills، pharyngitis and oral aphthus since 6 month prior to admission with diagnosis of Marshall syndrome. Symptoms were resolved dramatically after single dose of prednisolon. In the next attacks of fever، treatment was done with the same drug. This report is important because this syndrome is rare and due to unresponsive to current medication، its diagnosis is necessary.
    Keywords: Marshall syndrome, Pharyngitis, Aphthous Stomatitis