فهرست مطالب
فصلنامه طب توانبخشی
سال دوم شماره 1 (بهار 1392)
- تاریخ انتشار: 1392/03/18
- تعداد عناوین: 8
-
-
صفحه 4مقدمه و اهدافدید رنگ یکی از عملکردهای مهم سیستم بینایی است. بنابر این این مطالعه به منظور بررسی تاثیر مواجهه ی مزمن شغلی با مواد شوینده روی دید رنگ در گروه های مختلف انجام می پذیرد.مواد و روش هااین مطالعه ی توصیفی در یک کارخانه ی مواد شوینده بر روی همه ی 300 نفر انجام شد. بعد از لحاظ کردن معیار های خروج 279 نفر واجد شرایط در این مطالعه شرکت داده شدند. معاینات کلی بینایی و تست دید رنگ بر روی همه ی کارکنان انجام پذیرفت.در این مطالعه اختلال دید رنگ با تست ایشی هارا و فرانسفورت D15 به انجام رسید.یافته هااختلال دید رنگ 9/ 12 درصد به دست آمد که در این میان افرادی که در قسمت پودر مشغول به کار بودند، اختلال دید رنگ بیشتری را گزارش کردند.نتیجه گیریمواجهه شغلی مزمن با مقادیر زیاد از حد مواد شوینده می تواند منجر به اختلال دید رنگ اکتسابی شود.
کلیدواژگان: دید رنگ، مواجهه ی شغلی، مواد شوینده و کارکنان -
صفحه 9مقدمه و اهدافعضلات اکستانسور گردن نقش مهمی را در برقراری ثبات در ستون فقرات گردنی ایفا می کنند. فعالیت عضلات اندام فوقانی ممکن است منجر به افزایش عملکرد عضلات اکستانسور ستون فقرات گردنی شود. هدف از این مطالعه ارزیابی تغییرات ضخامت عضلات اکستانسورگردن به دنبال برنامه تمرینی تقویتی ابداکتوری شانه بود.مواد و روش هاافراد شرکت کننده در این مطالعه 28 خانم سالم(20-25 سال) بودند که به صورت تصادفی در دو گروه تمرینات تقویتی ابداکتوری شانه (14نفر) و گروه کنترل (14نفر) قرار داده گرفتند. طول مدت مداخله در هر دو گروه، 10 هفته در نظر گرفته شد. ضخامت پنج عضله ی تراپزیوس فوقانی، سمی اسپاینالیس سرویسیس، سمی اسپاینالیس کپیتیس، اسپلنیوس کپیتیس و مولتی فیدوس با استفاده از اولترا سونوگرافی اندازه گیری شد.یافته هاتمرینات تقویتی ابداکتوری شانه به طور معنی داری منجر به افزایش ضخامت عضلات اکستانسور گردن شد (001/ 0> P). عضله ی سمی اسپاینالیس کپیتیس بیشترین افزایش ضخامت را در بین عضلات اکستانسور نشان داد.نتیجه گیریتمرینات عضلات اندام فوقانی به صورتی که در این مطالعه مورد استفاده قرار گرفت نقش موثری در افزایش ضخامت عضلات ناحیه ی خلف گردن داشته است. توصیه می شود که از این نوع تمرینا ت در بهبود عملکرد عضلات اکستانسور گردن استفاده گردد.
کلیدواژگان: تمرین تقویتی، شانه، ضخامت، اکستانسور، گردن -
صفحه 16مقدمه و اهدافبا توجه به شیوع نسبتا بالای کم بینایی مخصوصا در کشورهایی مثل ایران که جمعیت رو به پیری است و نقش وسایل کمک بینایی در افزایش کیفیت زندگی آنها، در این مطالعه ی مقطعی میزان رضایتمندی از وسایل کمک بینایی وکیفیت زندگی در کم بینایان مراجعه کننده به کلینیک کم بینایی هلال احمر تهران از تیر ماه 1390 تا تیر ماه 1391 را بررسی کردیم.مواد و روش هادر این مطالعه مقطعی، میزان رضایتمندی و کیفیت زندگی کم بینایان مراجعه کننده به کلینیک کم بینایی مرکز توانبخشی هلال احمر تهران از تیر ماه 1390 تا تیر ماه 1391 بررسی شد. تعداد 12 نفر مورد مطالعه قرار گرفتند و اطلاعات مورد نیاز، توسط پرسشنامه به صورت مصاحبه ای و تلفنی جمع آوری و با استفاده از نرم افزار آماری SPSS18 تجزیه و تحلیل گردید. 05/0P≤ معنی دار در نظر گرفته شد.یافته هامیزان سلامت عمومی(012/ 0 =P)، میانگین نسبت کیفیت بینایی، کیفیت فعالیت های نزدیک، درصد سلامت روانی، توانایی انجام کارها و میزان استقلال فردی (P<0/0005) بعد از استفاده از وسیله به طور معنی داری افزایش یافتند. کیفیت فعالیت های دور، میزان اعتماد به نفس حضور در اجتماع و میزان درد چشمی قبل و بعد از استفاده از وسیله اختلاف معنی داری را نشان نمی دادند(05/ 0نتیجه گیریکیفیت زندگی در ابعاد مختلف بعد از استفاده از وسایل کمک بینایی، افزایش می یابد.
کلیدواژگان: کم بینایی، وسایل کمک بینایی، کیفیت زندگی، میزان رضایتمندی -
صفحه 26مقدمه و اهدافارتعاش کل بدن به عنوان یک شیوه تمرینی موثر برای ساختارهای ماسکلواسکلتال است که ترکیب آن با تمرینات مقاومتی در بهبود قدرت وتوان موثر می باشد. تاکنون فقط تعداد معدودی از مطالعات اثر ارتعاش کل بدن را بر قدرت عضلات اندام فوقانی بررسی کرده اند. در اکثر مطالعات تاثیرات ارتعاش کل بدن به طور مستقیم با انجام پرس سینه روی صفحه ارتعاشی بر روی اندام فوقانی مورد مطالعه قرار گرفته است. هدف از این مطالعه بررسی تاثیرات حاد یک جلسه ای ارتعاش کل بدن که به طور غیر مستقیم اعمال می شود، بر حداکثر قدرت ایزومتریک عضلات فلکسور آرنج در افراد غیرورزشکار و جوان می باشد.مواد و روش ها30داوطلب سالم غیرورزشکار به طور تصادفی در دو گروه ارتعاش کل بدن(15= N) و گروه کنترل (15= N) قرار گرفتند. در گروه ارتعاش کل بدن حداکثر قدرت ایزومتریک عضلات فلکسور آرنج قبل و بعد از ارتعاش (3 ست 45 ثانیه ای با فرکانس 50 هرتز و دامنه پایین) با استفاده از ترنسدیوسر اندازه گیری شد. در گروه کنترل نیز همین روند با ویبراسیون خاموش انجام شد.یافته هاارتعاش کل بدن باعث افزایش قدرت ایزومتریک عضلات فلکسور آرنج به طور معنی دار می شود (004/ 0= P)نتیجه گیریبه نظر می رسد اعمال کوتاه مدت و یک جلسه ای ارتعاش کل بدن که به صورت غیر مستقیم اعمال می شود، روشی موثر در افزایش قدرت ایزومتریک عضلات فلکسور آرنج است. همچنین در صورت استفاده ارتعاش کل بدن با شکل های فانکشنال تمرینات دیگر نتایج بهتری حاصل می شود.
کلیدواژگان: ارتعاش کل بدن، حداکثر قدرت ایزومتریک، عضلات آرنج -
صفحه 34مقدمه و اهدافبا توجه به اینکه اختلالات بینائی، هنوز هم یکی از مشکلات بهداشتی و درمانی کشورها می باشد، این مطالعه جهت تعیین علل نابینائی و کم بینائی در جامعه نابینایان تحت پوشش سازمان بهزیستی استان اردبیل انجام گرفت.مواد و روش هااین مطالعه به روش توصیفی و تمام شمار انجام گردید. جامعه مورد بررسی، همه نابینایان و کم بینایان تحت حمایت بهزیستی، واقع در کلیه مناطق شهری و روستائی شهرستانهای استان اردبیل بودند. جمع آوری نمونه ها از ابتدای سال 91 آغاز و به مدت 7 ماه بطول انجامید. بر اساس ویرایش دهم طبقه بندی جهانی بیماری ها، افراد ابتدا جهت تعیین وضعیت بینائی (نابینائی یا کم بینائی)، توسط اپتومتریست، معاینه و سپس جهت تعیین علت اصلی معلولیت بینائی، به چشم پزشک، ارجاع شدند. اطلاعات جمع آوری شده، در نرم افزار آماریSPSS-18 وارد و مورد بررسی، قرار گرفت.یافته هادر این مطالعه 403 نفر با میانگین سنی 36/ 14± 21/ 33 شرکت داشتند. از این تعداد 2/ 73 % نابینا و 8/ 26 %کم بینا، و براساس تفکیک جنسیتی 5/ 60 % مذکر و 5/ 39 % مونث بودند که در سه گروه سنی کمتر از 15 سال (2/ 11 %)، 15 تا 49 سال (7/ 76 %) و 50 سال و بالاتر (1/ 12 %) قرار گرفتند. محدوده سنی افراد مورد مطالعه از یک تا 78 سال بود. علل نابینائی و کم بینائی عبارت بودند از: آتروفی اپتیک 4/ 18 درصد، رتینیت پیگمنتوزا 8/ 16 درصد، بیماری های قرنیه 4/ 12درصد، بیماری های کوریورتینال4/ 9 درصد، کاتاراکت 9/ 8 درصد، گلوکوم 2/ 8 درصد، تایزیس بولبی 2/ 7 درصد، میوپی دژنراتیو 9/6 درصد، میکروفتالموس4 درصد، عیوب انکساری2/ 3 درصد، آلبینیسم 5 /2 درصد و نیستاگموس 2 %.نتیجه گیریدر این مطالعه، علل اصلی اختلالات بینائی، آتروفی اپتیک و رتینیت پیگمنتوزا بود، لذا اقدامات پیشگیرانه ویژه می تواند در کاهش بروز معلولیتهای بینائی موثر باشد.
کلیدواژگان: نابینائی، کم بینائی، بهزیستی، اردبیل -
صفحه 44مقدمه و اهدافاز آنجا که سیگنال پیچیده الکترومایوگرافی (EMG) به وسیله سیستم عصبی کنترل می شود و به خصوصیات فیزیولوژیکی و آناتومیکی عضله بستگی دارد، می تواند برای مطالعه هماهنگی و کنترل حرکت مورد استفاده قرار گیرد. به دلیل ارتباط بین مقدار موج EMG و نیروی عضله، از این تکنیک برای مطالعه فعالیت عصبی- عضلانی در تکالیف پاسچرال، حرکات عملکردی و شرایط کاری و برنامه های آموزشی و درمانی استفاده شده است. با توجه به سمت گیری توجه محققان حوزه های فیزیوتراپی، توان بخشی و ورزش و سایر رشته های مرتبط با آناتومی، بیومکانیک و حرکت شناسی به اثرات حرکت در آب به ویژه بر عملکرد عضلات، استفاده از EMG سطحی در شنا و حرکات آبی جهت ثبت و عینی نمودن فعالیت عضلانی رو به رشد است. با عنایت به تفاوت ماهوی محیط آب و خشکی، استفاده از EMG در آب متفاوت از خشکی است. بنابراین شاهد مواجهه با چالش هایی در رابطه با عایق بندی و چسب زدن الکترود ها و تجهیزات برای مدت نسبتا طولانی در این مطالعات هستیم. در این مقاله، مروری بر مطالعات مختلف، چالش های پیش روی ثبت EMG در آب و حرکات مختلفی که با استفاده از این تکنیک مورد بررسی قرار گرفته اند و نتایج این مطالعات انجام شده است.مواد و روش هاجستجوی مقالات در پایگاه های اطلاعاتی معتبر نظیرPub Med، Scince Direct Mendely با جستجوی کلمات EMG، بیومکانیک، فعالیت عصبی-عضلانی، تمرین در آب انجام و بررسی نهایی بر روی بیش از 30 مقاله با ارتباط مستقیم انجام شد.نتیجه گیریدر این مطالعه، رویکردهای روش شناسی کمی سازی فعالیت عضله در آب و عوامل اثرگذار در حین حرکت در آب مطرح شد. بر اساس تحقیقات انجام شده، فعالیت عضلانی حین حرکت در آب تحت تاثیر جهت، سرعت و جریان آب قرار می گیرد. آب محیط منحصر به فردی را فراهم می کند که در آن نیروی جاذبه و بارگذاری روی مفاصل کاهش می یابد در حالی که خود آب مقاومتی نسبت به حرکت ایجاد می کند.
کلیدواژگان: EMG، بیومکانیک، فعالیت عصبی، عضلانی، تمرین در آب -
صفحه 55مقدمه و اهدافدر دو دهه اخیر مطالعات زیادی با استفاده از تصویربرداری اولتراسونوگرافیک و بررسی شاخص هایی مانند میزان تحرک مثانه یا مجرای ادرار به شناسایی ساختارومورفولوژی کف لگن، تشخیص اختلالاتی مانند پرولاپس وبی اختیاری ادراری ونیز تعیین شدت آنها پرداخته اند. با توجه به جایگاه تصویربرداری اولتراسونوگرافی درتوانبخشی واهمیت ارزیابی عملکرد و ساختارعضلات کف لگن برای فیزیوتراپیست ها، مقاله حاضر مبانی کاربردی دوروش متداول اولتراسونوگرافی ترانس ابدومینال و ترانس لبیال رادرارزیابی عملکردعضلات کف لگن ارائه خواهد نمود.نتیجه گیریاولتراسونوگرافی به دوروش ترانس ابدومینال و ترانس لبیال با هدف ارزیابی عملکرد عضلات کف لگن معرفی شده است. هرچندحساسیت روش ترانس لبیال در مقایسه با روش ترانس ابدومینال بیشتر و احتما ل خطای اندازه گیری آن کمتر است، عدم نیاز به در آوردن لباس، انجام سریع تصویربرداری و مشاهده حرکت مثانه توسط بیماراز مزایای روش ترانس ابدومینال محسوب می شوند.
کلیدواژگان: عضلات کف لگن، اولتراسونوگرافی، ارزیابی -
صفحه 72مقدمه و اهدافافتادن و آسیب های متعاقب آن یکی از بزرگترین چالش های سالمندان است. ارائه روش هایی جهت بهبود شاخص های تعادلی افراد سالمند و جلوگیری از افتادن آنها، از اهداف مهم نظام سلامت جامعه است. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر ماساژ و موبیلیزاسیون ناحیه پا و مچ پا بر تعادل سالمندان می باشد.مواد و روش هادر این مطالعه مردان و زنان داوطلب بالای 60 سال به صورت تصادفی در دو گروه 15 تایی مورد مطالعه قرار گرفتند. در گروه مداخله، پروتکل درمان شامل انجام 20 دقیقه ماساژ و موبیلیزاسیون در ناحیه پا و مچ پا بود و در گروه شاهد از دیاترمی موج کوتاه به صورت خاموش روی ناحیه مچ پا و کف پا به مدت 20 دقیقه استفاده شد. در این مطالعه افراد در هر گروه با دو آزمون تعادلی بالینی«ایستادن بر روی یک پا» و «رساندن دست ها به طرفین» قبل از شروع پروتکل و بعد از آن، مورد ارزیابی قرار گرفتند و نتایج قبل و بعد مقایسه شد.یافته هایافته ها نشان داد پس از انجام 20 دقیقه ماساژ و موبیلیزاسیون پا و کف پا، در آزمون «ایستادن بر روی یک پا» به طور معنی دار تعادل در گروه مداخله بهبود می یابد (P < 0.05) و اثر متقابل بین زمان و گروه نیز در آزمون «ایستادن بر روی یک پا» با P < 0.01 در گروه مداخله معنی دار بود. در آزمون «رساندن دست ها به طرفین» اگرچه تفاوت معنی داری قبل و بعد از مداخله در دو گروه مشاهده نشد. اما از نظر عددی افزایش مسافت رساندن دست ها به طرفین در گروه مداخله دیده شد. اثر متقابل بین زمان و گروه در گروه مداخله با P < 0.01 معنی دار بود.نتیجه گیریبا توجه به نتایج بدست آمده ماساژ و موبیلیزاسیون ناحیه پا و مچ پا اثرات مثبت آنی بر روی تعادل سالمندان دارد و در صورتی که مطالعات آتی تداوم این اثرات را تایید نماید می تواند به عنوان روشی آسان و ارزان جهت بهبود شاخص های تعادلی سالمندان معرفی گردد.
کلیدواژگان: ماساژ، موبیلیزاسیون، تعادل، سالمند
-
Page 4Background And AimColor vision is an important function of the visual system. Therefore، this study was aimed to evaluate the effect of chronic occupational exposure to detergents on color vision ability in different group.Materials And MethodsThis descriptive study was conducted in a detergent producer factory on all (300) workers who were in detergents production hall. After considering exclusion criteria، 279 persons were qualified to participate in the study. General visual exam and color vision test was performed for participants. Their color vision was evaluated by Ishihara and Farnsworth D-15.Results12. 9% of participants showed color vision disorder، the prevalence of which was mostly related to powder groups.ConclusionChronic occupational exposure to excess amount of detergents can cause acquired color vision disorder.Keywords: Color vision, Occupational exposure, Detergents workers
-
Page 9Background And AimNeck extensor muscles play an important role in stabilizing the cervical spine. Upper limbs muscle activities may increase cervical extensor muscles function. The purpose of this study was to assess changes in neck extensor muscles thickness after a shoulder-abduction strengthening exercise program. Methods & Materials: In this study participants were 28 healthy women (age 20-25 years of old) who were randomly assigned to a shoulder-abduction strengthening exercise group (n=14) and control group (n=14). Intervention period in both groups was 10 weeks. The thickness of five cervical muscles including upper trapezius، semispinaliscervicis، semispinaliscapitis، splenius capitis and multifidus muscleswas measured by ultrasonography.ResultsShoulder-abduction strengthening exercise program lead to significant increase inthickness of the neck extensor muscles (p<0. 001). Semispinaliscapitis muscle showedthe greatest increase in muscle thickness among the extensor muscles.ConclusionUpper limbs muscle training as was used in this study plays an important role in increasing neck posterior muscles thickness. It is recommended to use this kind of training to improve the function of neck extensor muscles.Keywords: Resistance Exercise, Shoulder, Thickness, Extensor, Neck
-
Page 16Background And AimConsidering the fact that visual impairment is still one of our country''s health problems، this study was conducted to determine the causes of blindness and low vision in visually impaired membership of Ardabil Province welfare organization.Materials And MethodsThe present study which was based on descriptive and national-census، that carried out in visually impaired population supported by welfare organization in all urban and rural areas of Ardabil province in 2012 and collection of samples lasted for 7 months. The subjects were inspected by optometrist to determine their visual status (blindness or low vision) and then referred to ophthalmologist in order to discover the main causes of visual impairment based on the international classification of diseases version 10. Statistical analysis of collected data was performed using SPSS software version 18.ResultsOverall، 403 subjects with mean age of years participated in this study. 73. 2% were blind، 26. 8 % were low vision and according gender grouping، 60. 50 % of them were male، 39. 50 % were female that divided into three groups with the age level of lower than 15 (11. 2%) 15 to 49 (76. 7%) and 50 and higher (12. 1%). The age range was 1 to 78 years. The causes of blindness and low vision were in descending order: optic atrophy (18. 4%)، retinitis pigmentosa (16. 8%)، corneal diseases (12. 4%)، chorioretinal diseases (9. 4%)، cataract (8. 9%)، glaucoma (8. 2%)، phthisis bulbi (7. 2%)، degenerative myopia (6. 9%)، microphtalmos (4%)، amblyopia (3. 2%)، albinism (2. 5%) and nistagmus (2%).ConclusionIn this study the main causes of visual impairments were optic atrophy and retinitis pigmentosa. thus specific prevention plans can be effective in reducing the incidence of visual disabilities.Keywords: Blindness, Low vision, Welfare, Ardabil
-
Page 26Background And AimWhole Body Vibration is as an effective exercise modality for musculoskeletal structure that is combination with conventional resistance training، is effective in improving strength and power. So far، only a few studies have examined the effects of whole body vibration on upper limb muscle strength. In most studies the effects of whole body vibration was studied during push up directly on vibration plate. The aim of this study is to investigate the acute indirect effects of a single session of whole body vibration on maximum isometric strength of the elbow flexor muscles in non-athletes and young individuals.Material And MethodThirty healthy and non-athletes volunteers were randomly assigned into two groups of Whole body vibration (N=15) and control group (N=15). Maximal isometricstrength of the elbow flexor muscles of the whole body vibration group beforeand after vibration (3 sets of 45 seconds، 50 Hz and low amplitude) wasmeasured using transducer. In the control group، the same procedure was carried out without vibration.ResultWhole body vibration enhances isometric strength of the elbow flexor muscles significantly (P=. 004).ConclusionIt seems that the short-term and one session of whole body vibration، which indirectly apply، is an effective method in increasing isometric strength of elbow flexor muscles. Also، if you use whole body vibration with the functional forms of other exercises، better result will be achieved.Keywords: Whole body vibration, maximum isometric strength, elbow muscles
-
Page 34Background And AimConsidering the fact that visual impairment is still one of our country''s health problems، this study was conducted to determine the causes of blindness and low vision in visually impaired membership of Ardabil Province welfare organization.Materials And MethodsThe present study which was based on descriptive and national-census، that carried out in visually impaired population supported by welfare organization in all urban and rural areas of Ardabil province in 2012 and collection of samples lasted for 7 months. The subjects were inspected by optometrist to determine their visual status (blindness or low vision) and then referred to ophthalmologist in order to discover the main causes of visual impairment based on the international classification of diseases version 10. Statistical analysis of collected data was performed using SPSS software version 18.ResultsOverall، 403 subjects with mean age of years participated in this study. 73. 2% were blind، 26. 8 % were low vision and according gender grouping، 60. 50 % of them were male، 39. 50 % were female that divided into three groups with the age level of lower than 15 (11. 2%) 15 to 49 (76. 7%) and 50 and higher (12. 1%). The age range was 1 to 78 years. The causes of blindness and low vision were in descending order: optic atrophy (18. 4%)، retinitis pigmentosa (16. 8%)، corneal diseases (12. 4%)، chorioretinal diseases (9. 4%)، cataract (8. 9%)، glaucoma (8. 2%)، phthisis bulbi (7. 2%)، degenerative myopia (6. 9%)، microphtalmos (4%)، amblyopia (3. 2%)، albinism (2. 5%) and nistagmus (2%).ConclusionIn this study the main causes of visual impairments were optic atrophy and retinitis pigmentosa. thus specific prevention plans can be effective in reducing the incidence of visual disabilities.Keywords: Blindness, Low vision, Welfare, Ardabil
-
Page 44Background And AimSince، the complex electromyographic signal (EMG) is controlled by CNS during muscle contraction and depends on physiologic and anatomic characteristics of muscle; it can be used in studying coordination and control of movement. Because of the relationship between quantities of EMG signal and muscle force، this technique has been used for studying the neuromuscular activity in postural tasks، functional movements، ergonomic conditions and training as well as clinical programs. Since motion in water has a special effect on muscle activity، and surface EMG is a great tool in recording and visualization of muscle activity. Its use has expanded among those who have a special interest in the effect of muscle motion such as researchers in the field of rehabilitation، sport and other areas related to biomechanics and kinesiology. With regard to the inherent differences between water and land، use of surface EMG is different. Challenges related to water proofing، sealing the electrodes and instruments when recording EMG signals for long duration is evident. In this review article، by examining different studies، challenges of recording EMG in water as well as various activities which have been examined by this method and their results will be reviewed. Searching for the articles was done on: EMG، Biomechanics، Neuromuscular activity، Aquatic Exercise in some related databases such as Pub Med، Science Direct and Mendely.Keywords: EMG, Biomechanics, Neuromuscular activity, Aquatic Exercise
-
Page 55Background And AimIn thepast two decades،numerous studies using ultrasonographicimagingandindicatorssuch asthebladderorurethramobility were conducted to assess thepelvic floorstructure and morphology، alsoto diagnosedisorders likeurinary incontinenceas well as prolapsed and their severities. Regarding the Rehabilitative UltrasoundImaging (RUSI) andtheimportance of studyingpelvic floormuscle function for physiotherapists، thisarticleaimed to review practical aspects of two common ultrasonographic imaging methods for assessment of pelvic floor muscles’ function.ConclusionTrans-abdominal andTrans-labial have been introduced astwo commonultrasonographicmethodstoevaluatepelvic floor musclefunction. However،Trans-labial method is more sensitive withlessmeasurement error. Noneed togetdressed، quickimaging andviewingthepatient''sbladderareconsidered as advantagesofTrans-abodominal approach.Keywords: Pelvic Floor Muscles, Ultrasonography, Assessment
-
Immediate Effect of Massage and Mobilization of the Feet and Ankles on Balance in the Elderly AdultsPage 72Background And AimFalling and its consequences is one of the main concerns of the elderly adults. Introducing techniques for improving balance of elderly and preventing them from falling is the critical goals of the health system in any society. The purpose of this study was to evaluate the immediate effect of massage and mobilization of the feet and ankles on balance for elderly adults.Materials And MethodsIn this study men and women over 60 years of age were randomly assigned into two groups of 15 persons. In the intervention group، the therapeutic protocol included 20 minutes of massage and mobilization on the feet and ankles. In the control group، shortwave diathermy was used for 20 minutes in the off mode (placebo) on the feet and ankles. In this study the subjects in both groups were analyzed by two clinical balance tests namely “one leg standing test” and “Lateral reach test” before and after the start of the protocol and the results were compared before and afterward.ResultsFindings showed that in the “one leg standing test” the balance is improved significantly in the intervention group after 20 minutes of massage and mobilization (P < 0. 05) and the interaction between time and group was also significant in the “one leg standing test” with P < 0. 01 in the intervention group. In “Lateral reach test”، although there was not a significant difference before and after the intervention in both groups، a numerical increase was noticed in the lateral reach distance in the intervention group. The interaction between time and group was significant in the intervention group with P < 0. 01.ConclusionAccording to the results، massage and mobilization of the feet and ankles has an immediate effect on balance in the elderly adults.Keywords: Massage, Mobilization, Balance, Elderly