فهرست مطالب

نشریه ورزش و علوم زیست حرکتی
سال سوم شماره 1 (پیاپی 5، بهار و تابستان 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/04/17
  • تعداد عناوین: 9
|
  • علیرضا قنبری، ولی الله دبیدی روشن، مهدی حسین زاده صفحه 6
    مقدمه
    ورزش موجب تغییرات فیزیولوژیکی قابل توجهی در سیستم ایمنی می شود، اما اثر استرس محیطی و فیزیکی در محیط گرم و تغییر وضعیت هیدراسیون ناشی از آن بر برخی شاخص های فیزیولوژیک و دستگاه ایمنی هومورال کاملا روشن نیست.
    هدف
    هدف پژوهش حاضر بررسی پاسخ های فیزیولوژیک و ایمونولوژیک متعاقب تغییر وضعیت هیدراسیون بدن در کشتی گیران فرنگی کار بود. روش شناسی: 14 مرد جوان سالم داوطلب به طور تصادفی به دوگروه تجربی و کنترل تقسیم شدند.گروه تجربی3 تا 4 % وزن بدن خود را با آبزدایی-در سونا خشک با تناوبهای 10 دقیقه ای از دست دادند. نمونه گیری خون و ادرار در سه مرحله قبل، بعد و 18 ساعت بعد سونا انجام شد. آزمون کارسنج دستی به صورت 6 دقیقه تمرین تناوبی شدید (8 تناوب 15 ثانیه ای با شدت بالا و 30 ثانیه بازگشت فعال بدون بار) در سه مرحله اجرا شد.
    یافته ها
    نتایج نشان دهنده افزایش معنادار شمار لکوسیت ها، لنفوسیت ها، نوترفیل ها و منوسیت ها پس ازآبزدایی است، این تغییرات در مقایسه با وضعیت آبگیری طبیعی و مجدد معنادار است. هموگلوبین گروه تجربی با آبزدایی وآبگیری مجدد به ترتیب 5 تا 7 % افزایش وکاهش داشت. هماتوکریت با آبزدایی74/2% افزایش و با آبگیری مجدد 24/2% کاهش یافت. افزایش فیبرینوژن پس از آبزدایی، همچنین در مقایسه با گروه کنترل معنادار بود.
    بحث و نتیجه گیری
    از دست دادن آب بدن ناشی از سونا و فعالیت در محیط گرم و مرطوب باعث تغییرات نامطلوب فاکتورهای فیزیولوژیک و سیستم ایمنی هومورال شده و می تواند سلامت فرد را تحت تاثیر قرار دهد. بنابراین مصرف مایعات در شرایط محیطی خاص به تمامی افرادی که درپی دستیابی به اهداف سلامتی ورزش می باشند توصیه می شود.
    کلیدواژگان: دستگاه ایمنی هومورال، مردان جوان سالم، هیپرترمی، محیط گرم و مرطوب
  • اصغر توفیقی، اصغر جواد طلوعی صفحه 16
    مقدمه
    در چند دهه اخیر روش های مختلفی جهت تقویت توان و قدرت انفجاری عضلات اندام تحتانی در بازیکنان والیبال به منظور افزایش پرش عمودی به کارگرفته شده است.
    هدف
    پژوهش حاضر بررسی تاثیر برنامه تمرینی ارتعاش کل بدن و برنامه تمرین پلایومتریک بر میزان پرش عمودی بازیکنان والیبال مرد جوان بود.
    روش شناسی: تعداد 20 بازیکن والیبال در رده جوانان باشگاه پیکان تهران انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه ده نفره تمرینات ارتعاش کل بدن (4 هفته) و تمرینات پلایومتریک (8 هفته) قرار گرفتند. عملکرد بازیکنان والیبال در پرش عمودی، توسط آزمون پرش عمودی سارجنت اندازه-گیری شد. نتایج پیش آزمون و پس آزمون با استفاده از آزمون آماری t همبسته (در هر گروه) و مستقل (بین دو گروه) تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج تحلیل آماری نشان داد انجام 8 هفته برنامه تمرینی پلایومتریک و4 هفته برنامه تمرینی ارتعاش کل بدن به شکل معناداری میزان پرش عمودی را در بازیکنان جوان باشگاهی افزایش می دهد (0001/0>P). همچنین نتایج آزمون t مستقل نیز نشان داد که در میانگین تغییرات پرش عمودی بین گروه پلایومتریک و ارتعاش کل بدن تفاوت معناداری وجود ندارد (05/0P>).
    بحث و نتیجه گیری
    یافته های پژوهش حاضر نشان داد که تمرین ارتعاش کل بدن می تواند به عنوان یکی از شیوه های نوین تمرینی در مقایسه با سایر روش های معمول در بازه زمانی کوتاهتری باعث افزایش قدرت و توان انفجاری عضلات اندام تحتانی در بازیکنان والیبال شود و میزان پرش عمودی آنها را افزایش دهد.
    کلیدواژگان: تمرین ارتعاش کل بدن، تمرین پلایومتریک، پرش عمودی، بازیکنان والیبال مرد جوان
  • رویا عسکری، علی اصغر رواسی، عباسعلی گائینی، مهدی هدایتی، محمدرضا حامدی نیا صفحه 25
    مقدمه
    بافت چربی بافت فعالی است که در تنظیم واکنش های متابولیسمی و سیستمیک دخالت دارد و این عملکرد را به واسطه ترشحات شبه هورمونی خود، به ویژه، آدیپو کاین ها، به انجام می رساند.
    هدف
    تحقیق حاضر در پی شناسایی اثر 12 هفته تمرینات ترکیبی بر تغییرات آدیپوکاین های واسپین، کمرین، ویسفاتین و حساسیت انسولینی در دختران دارای اضافه وزن بود.
    روش شناسی: برای دست یابی به هدف فوق، 30 دانشجوی داوطلب غیر فعال و دارای شاخص توده بدنی بین 27 تا 30 انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه 15 نفره قرار گرفتند: الف- تمرینات ترکیبی (استقامتی – مقاومتی) ب- گروه کنترل. از هر دو گروه در دو مرحله قبل و بعد از تمرین، در حالت 12 ساعت ناشتایی شبانه، نمونه گیری خونی به عمل آمد. گروه آزمایشی 12 هفته، 4 جلسه در هفته، 2 جلسه تمرینات استقامتی را با شدت 80 -60 درصد حداکثر ضربان بیشینه و 2 جلسه تمرین مقاومتی را با شدت 80 -60 درصد حداکثر یک تکرار بیشینه در 7 ایستگاه (3 ست، 8-12 تکرار) بر روی عضلات دوسر، سه سر، خلفی– فوقانی پشت، تحتانی شکمی، چهار سر رانی، سرینی و همسترینگ، انجام دادند. تحلیل داده ها با استفاده از آزمون تی مستقل برای مقایسه دو گروه آزمایشی و کنترل و آزمون تی زوجی برای مقایسه میانگین ها در پیش و پس آزمون دوگروه صورت گرفت و سطح معنی داری 05/0P≤ درنظر گرفته شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد 12 هفته تمرین ترکیبی، سبب بهبود معناداری در وزن (004/0p=)، شاخص توده بدنی (009/0p=)، اکسیژن مصرفی بیشینه (0001/0p=)، درصد چربی(017/0p=)، نسبت محیط کمر به لگن(014/0p=)، نسبت به گروه کنترل شد، کاهش معناداری در TG (035/0p=) واسپین(05/0p=) و ویسفاتین(012/0p=) ایجاد شد، (024/0p=) HDL و (0006/0p=) GH افزایش معناداری نشان داد، ولی مقادیر کمرین (65/0p=)، گلوکز (98/0p=) انسولین (91/0p=) و حساسیت انسولینی (398/0p=) کاهش معناداری نداشت.
    نتیجه گیری
    می توان گفت انجام 12 هفته تمرینات ترکیبی، در دختران دارای اضافه وزن سبب کاهش آدیپوکاین های واسپین و ویسفاتین شده و افزایش هورمون رشد را به دنبال داشته، همینطور با بهبود برخی از عوامل نیمرخ لیپیدی همراه بود.
    کلیدواژگان: تمرین ترکیبی، واسپین، کمرین، ویسفاتین
  • الهام قاسمی، مرضیه ثاقب جو، زهره دادی، حمیده مرکی صفحه 38
    مقدمه
    ورزش با شدت متوسط تا شدید، محرک قدرتمندی برای ترشح هورمون رشد وکورتیزول است و عوامل مختلفی از جمله ریتم شبانه روزی می تواند پاسخ این دو هورمون به ورزش را تعدیل کند.
    هدف
    هدف این تحقیق تعیین تاثیر زمان تمرین روزانه بر پاسخ هورمون رشد و کورتیزول نسبت به ورزش می باشد.
    روش شناسی: بیست و دو دانشجوی دختر (میانگین و انحراف استاندارد سن 24/2±59/21سال، نمایه ی توده بدنی 75/2±05/21کیلوگرم بر متر مربع و درصد چربی 20/3±28/27 درصد) به طور تصادفی به دو گروه تجربی (12 نفر) و کنترل (10 نفر) تقسیم شدند. آزمودنی ها در دو روز جداگانه آزمون هوازی بیشینه بروس روی تردمیل را متعاقب 12 ساعت ناشتایی انجام دادند. آزمون اول، ساعت 8 صبح و آزمون دوم، ساعت 6 بعد از ظهر انجام شد. نمونه گیری خون در هر دو مرحله تمرین، به میزان 10 سی سی بلافاصله قبل و پس از تمرین جمع آوری شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل از آزمون آنالیز واریانس درون گروهی و تعقیبی توکی افزایش معنی داری را در میانگین سطح هورمون رشد در گروه تجربی بلافاصله پس از تمرین صبح و عصر نشان داد (001/0=p)؛ سطح کورتیزول گروه تجربی تنها پس از آزمون صبح افزایش معناداری داشت(05/0p<)؛ نسبت سطح هورمون رشد به کورتیزول گروه تجربی در پس آزمون عصر در مقایسه با پیش آزمون عصر افزایش معناداری یافت (001/0p<).
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به بالا بودن نسبت سطح هورمون رشد به کورتیزول در تمرین عصر، به نظر می رسد در تمرین عصرگاهی شرایط آنابولیسم بهتری بر بدن حاکم باشد.
    کلیدواژگان: ریتم شبانه روز، آزمون هوازی بیشینه بروس، هورمون رشد، کورتیزول
  • رزیتا فتحی، صفرعلی محمدی، الهه طالبی گرکانی، فاطمه رودباری، محمد علی نژاد صفحه 48
    مقدمه
    دیابت یک اختلال متابولیک می باشد که به دنبال کاهش در ترشح انسولین و یا مقاومت به عمل انسولین ایجاد می گردد. امنیتن-1 که به تازگی کشف شده است پروتئینی است که در بافت چرب احشایی بیان شده و ترشح می شود که حساسیت انسولینی را افزایش می دهد.
    هدف
    هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر یک جلسه تمرین هوازی بر غلظت پلاسمایی امنتین-1 می باشد.
    روش شناسی: در این مطالعه تجربی دیابت بوسیله تزریق تک دوز استرپتوزوتوسین(mg/kg 50) در موش ها ایجاد گردید. 40 سر موش صحرایی نر از نژاد ویستار با میانگین وزن 5 ±160 گرم به طور تصادفی به 1 گروه کنترل و 3 گروه تمرینی تقسیم شدند. گروه های تمرین برای یک نوبت با سرعت 20 متر در دقیقه به مدت 50 دقیقه روی نوارگردان دویدند. حیوانات در گروه های مجزا به ترتیب بلافاصله، 4 ساعت و 24 ساعت پس از فعالیت ورزشی بیهوش شدند و نمونه برداری از آن ها انجام شد. در نهایت سطوح پلاسمایی امنتین-1 با روش الایزا اندازه گیری شد.
    یافته ها
    نتایج تحقیق بیانگرعدم تغییر معنی دار در سطوح پلاسمایی امنتین-1 در تمامی گروه های تمرینی در مقایسه با گروه کنترل بوده است.
    بحث و نتیجه گیری
    افزایش سطوح پلاسمایی امنتین-1 پس از یک جلسه فعالیت ورزشی در موش های صحرایی دیابتی احتمالا به عنوان یک عامل ضد التهابی عمل می کند.
    کلیدواژگان: امنتین، 1، دیابت نوع 2، تمرین حاد
  • محمد فرامرزی، راضیه آقابابا صفحه 56
    مقدمه
    اسید چرب امگا-3 نوعی اسید چرب اشباع نشده است که با افزایش بیان آدیپونکتین در بافت چربی همراه است.
    هدف
    هدف این تحقیق بررسی تاثیر مصرف اسید چرب امگا- 3 و فعالیت ورزشی هوازی برغلظت آدیپونکتین و مقاومت به انسولین زنان سالمند بود.
    روش شناسی: 37 زن سالمند 55-80 سال سالم به طور داوطلبانه انتخاب و به صورت تصادفی به سه گروه تمرینات هوازی(12=n)، تمرینات هوازی به همراه مکمل اسید چرب امگا- 3 (13=n) و گروه کنترل (12=n) تقسیم شدند. فعالیت ورزشی هوازی از نوع ایروبیک موزون با شدت 40 درصد ضربان قلب بیشینه بود که به مدت 8 هفته و 3 جلسه در هفته انجام شد. مدت برنامه تمرین در هفته اول بیست دقیقه، در هفته دوم 35 دقیقه، هفته های سوم و چهارم 45 دقیقه و هفته های پنجم و ششم و هفتم و هشتم 60 دقیقه بود.گروه مکمل در طول دوره یک عدد کپسول 3 گرمی امگا-3 در روز دریافت کردند. انسولین و آدیپونکتین با روش ELISA وکیت تخصصی و شاخص مقاومت به انسولین با روش HOMA اندازه گیری شدند. تفاوت درون گروهی با روش t وابسته و تفاوت بین گروهی با تحلیل واریانس یک طرفه ارزیابی شد.
    یافته ها
    نتایج این تحقیق نشان داد وزن و BMI در هر دو گروه تمرین و تمرین به همراه مکمل کاهش یافت که این کاهش در گروه تمرین همراه با اسید چرب امگا-3 معنی دار بود. همچنین، آدیپونکتین در هر دو گروه تجربی افزایش معنی داری یافت (گروه تمرین هوازی 03/0p= و گروه تمرین و مکمل001/0 p=). با این حال، در بین گروه ها در پس آزمون تفاوت معنی داری مشاهده نشد. مقاومت به انسولین در هیچ یک از گروه ها و در بین گروه ها معنی دار نبود.
    بحث و نتیجه گیری
    به طور کلی، به نظر می رسد انجام فعالیت ورزشی هوازی به همراه مصرف مکمل اسید چرب امگا -3 تاثیر سودمندی بر وضعیت آدیپونکتین و مقاومت به انسولین زنان سالمند داشته باشد.
    کلیدواژگان: آدیپونکتین، اسید چرب امگا، 3، مقاومت به انسولین، زنان سالمند
  • محمد علی رستمی، مرضیه ثاقب جو، محمد اسماعیل افضل پور، مهدی هدایتی صفحه 67
    مقدمه
    فعالیت های ورزشی شدید به دلیل ماهیتشان منجر به تعادل انرژی منفی حاد می شوند، اما در برخی موارد تغییرات ناشی از ورزش در محرک های عصبی یا هورمونی می تواند اختلال متابولیکی طولانی مدتی را به وجود آورد. گرلین یک پپتید مترشحه از معده است و نقش مهمی در تعادل انرژی، چاقی و رفتار دریافت غذا ایفا می کند. این هورمون به عنوان تحریک کننده اشتها و اکتساب وزن عمل می کند.
    هدف
    هدف این پژوهش بررسی پاسخ حاد گرلین تام پلاسما به یک جلسه تمرین مقاومتی دایره ای با شدت80 درصد یک تکرار بیشینه در دو حالت ناشتایی و تغذیه پرکربوهیدرات در مردان جوان سالم بود.
    روش شناسی: چهل دانشجوی پسر (میانگین سن 08/1±10/22 سال، قد 03/5±55/173 سانتی متر، وزن 63/7±24/65 کیلوگرم و نمایه ی توده ی بدنی33/0± 02/21 کیلوگرم بر متر مربع) به طور تصادفی به دو گروه تجربی و دو گروه شاهد تقسیم شدند و سطوح گرلین تام، هورمون رشد، گلوکز و انسولین پلاسمای آزمودنی ها قبل و بلافاصله بعد از یک جلسه تمرین اندازه گیری شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل از آزمون آنالیز واریانس دو سویه نشان داد یک جلسه تمرین مقاومتی با شدت80 درصد یک تکرار بیشینه در حالت تغذیه پرکربوهیدرات و ناشتایی اثر معنی داری بر سطوح گرلین تام، انسولین و GH پلاسما نداشت (05/0p).
    نتیجه گیری
    افزایش گلوکز پلاسما احتمالا در اثر افزایش روند فرایند گلیکوژنولیز کبدی است که منجر به اعمال اثر مهاری گلوکز بر گرلین و عدم افزایش معنی دار گرلین شده است؛ هرچند ممکن است زیر گروه های گرلین تام تغییر نموده باشند. علی رغم بهبود عملکرد ورزشی متعاقب تغذیه پر کربوهیدرات، این احتمال وجود دارد که عدم تغییر سطح گرلین پلاسما پس از فعالیت شدید مقاومتی، نتواند احساس گرسنگی یا مقدار دریافت غذا پس از فعالیت را تحریک و متعاقب آن ذخایر از دست رفته انرژی را جبران نماید.
    کلیدواژگان: گرلین تام پلاسما، تمرین مقاومتی دایره ای، ناشتایی، غذای پرکربوهیدرات، مردان جوان سالم
  • روح الله حق شناس، علی اصغر رواسی، محمدرضا کردی، مهدی هدایتی، فاطمه شبخیز، محمد شریعت زاده صفحه 77
    مقدمه
    به منظور افزایش دانش و آگاهی از ارتباط بین فعالیت ورزشی، اشتها و چاقی، در پژوهش حاضر تاثیر دوازده هفته تمرین استقامتی بر تغییرات وزن، دریافت غذا و پپتید ضد اشتهای نسفاتین-1 در رتهای نر چاق، بررسی گردید.
    روش شناسی: 16 سر رت نر ویستار 2 ماهه، به مدت 8 هفته با غذای پرچرب تغذیه شدند تا به میانگین وزنی g30 ±319 رسیدند. سپس رتها به صورت تصادفی به دو گروه 8 تایی: گروه کنترل و گروه تمرین استقامتی (5 روز در هفته به مدت دوازده هفته، هر جلسه 60 دقیقه با سرعت25 تا 30 متر در دقیقه) دویدن روی تردمیل بدون شیب تقسیم شدند. از روش الایزا برای آنالیز آزمایشگاهی نسفاتین-1، انسولین و گلوکز و از آزمون آنالیز واریانس مکرر و تی مستقل برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که وزن گروه تمرین به طور معناداری نسبت به گروه کنترل پایین تر بود (001/0p=). دریافت غذای گروه تمرین، 4 هفته اول کاهش معناداری نشان داد (001/0p=)، اما در هفته های بعدی به گروه کنترل نزدیک شد. نسفاتین-1 پلاسما، در گروه تمرینی به طور معناداری بالاتر بود (001/0p=). گلوکز و انسولین گروه تمرین به طور معناداری پایین تر بود (001/0p=).
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های تحقیق، تمرین استقامتی مانع از روند افزایش وزن در رت ها شد که شاید کاهش میزان غذای دریافتی، یکی از عوامل تاثیر گذار باشد. احتمالا افزایش پپتید ضد اشتهای نسفاتین-1 در این رابطه نقش بازی می کند که نیاز به تحقیق بیشتر و عمیق تر در این زمینه است.
    کلیدواژگان: تمرین استقامتی، نسفاتین، 1، دریافت غذا، چاقی
  • مریم نورشاهی، رعنا فیاض میلانی، میثم غلامعلی صفحه 86
    مقدمه
    آنژیوژنز به معنی ساخت مویرگ جدید از مویرگ های قبلی می باشد. این فرایند موجب تسهیل انتقال اکسیژن به عضلات فعال می گردد. مطالعات نشان داده اند که فعالیت ورزشی حاد فرایند آنژیوژنز را تحت تاثیر قرار می دهد. اما هنوز تاثیر فعالیت برونگرا بر مهم ترین فاکتورهای درگیر در فرایند آنژیوژنز روشن نیست.
    هدف
    هدف از این مطالعه بررسی تاثیر یک جلسه فعالیت برونگرا بر میزان عامل رشدی اندوتلیال عروق (VEGF) و اندوستاتین سرم درموش های نر ویستار بود.
    روش شناسی: بدین منظور از 36 سر موش نر ویستار با دامنه سنی 7 ± 49 روزه و وزن 10±290 گرم استفاده شد. موش ها به طور تصادفی به دو گروه کنترل (12=n) و فعالیت برونگرا (24=n) تقسیم شدند. فعالیت برونگرا شامل 45 دقیقه دویدن بر روی نوارگردان با سرعت 20 متر بر دقیقه و شیب 16- درجه بود. بلافاصله و24 ساعت بعد از فعالیت، ml 2 خون از سرخرگ آئورت پایین رونده موش ها گرفته شد. تغییرات VEGF و اندوستاتین سرم توسط کیت الایزا اندازه گیری شد.
    یافته ها
    میزان VEGF سرم در گروه کنترل pg/ml44/1±5/16 بود. این میزان بلافاصله و 24 ساعت بعد از فعالیت به ترتیب 28% و 12% کاهش یافت(05/0 p≤). همچنین میزان اندوستاتین سرم نیز در گروه کنترل ng/ml 19/23±33/187بود، که بلافاصله و 24 ساعت بعد از فعالیت به ترتیب 26% و 34% کاهش یافت (05/0p≤). از طرفی دیگر نسبت VEGF به اندوستاتین بلافاصله بعد از فعالیت کاهش (02/0p=) و 24 ساعت بعد از فعالیت به طور معناداری افزایش پیدا کرد (001/0 p=).
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش نشان داد که بلافاصله بعد از فعالیت حاد برونگرا مهم ترین فاکتورهای درگیر در فرایند آنژیوژنز کاهش می یابند. این یافته ها ممکن است بینش نوینی را در راستای درک بهتر تغییرات چگالی مویرگی در پاسخ به تمرینات برونگرا به وجود آورد.
    کلیدواژگان: فعالیت برونگرا، VEGF، اندوستاتین، موش نر ویستار
|
  • Ghanbari Ar, Dabidi Roshan V., Hosseinizade M Page 6
    Introduction
    Although exercise training induces significant physiologic variations in immune system, the effect of environmental and physical stress in hot environment and subsequent altering hydration status on some of the physiological and humoral immune system indices is not that much clear.
    Purpose
    The aim of this study was to investigate physiological and immune system responses followed by altering hydration status in Greco-Romance wrestlers.
    Materials And Method
    14 healthy young men were assigned to experimental and control groups randomly. The experimental group lost 3-4% of their body weight in dry sauna through 10-min intermittence. Urine and blood samples were taken in three stages, before, immediately and after 18 hr of sauna. Arm cranking test in a 6 min high intensity program with 8×15s intervals at maximum work load and 30 s active recoveries followed by each high intensity bout in all 3 trials was given.
    Results
    Result showed significant increase in Leucocytes-, lymphocyte-, monocyte-, neutrophil-counting at dehydration trial in the experimental group. Haemoglobin counting in theexperimental group increased and decreased 5 and 7 percent followed by dehydration and rehydration successively. Hematocrit increased 2.74% by dehydration and decreased 2.24% by rehydration. Fibrinogen increased significantly after dehydration compared to the control group.Discussion and
    Conclusion
    loss of body weight through sauna and exercise training in hot and humid environment can induce unfavorable variation in physiologic and humoral immune system indices and can affect people's health. Hence, rehydration is essentially recommend to all people who are enjoying exercise training in order to favor its health effects.
    Keywords: Humoral immune system, Healthy young men, Hyperthermia, Hot, humid environment
  • Tofighi A., Tolouei Azar J. Page 16
    Introduction
    In recent decades, various methods have been used to improve power and explosive strength of lower extremities in volleyball players which results in higher jumping. The purpose of this study was to investigate whole body vibration and plyometric training effects on vertical height jumping in young male volleyball players.
    Materials And Method
    Twenty young volleyball players of Peikan club in Tehran were selected and randomly divided into two equal groups: vibration group (going through a four-weekprogram) and plyometric group (experiencing an eight-week program). Sarjent test was used to evaluate the jumping rate of the players. To determine internal differences existing betweenand within the groups, the data were analyzed through paired and independent t tests, respectively.
    Results
    Data analysis indicated that conducting eight weeks plyometric and four weeks vibration trainings increases jumping rate in young volleyball players significantly (P<0.0001). Also, t test results revealed that there were no significant differences in mean jumping rate between two groups (P>0.05).Discussion and
    Conclusion
    Based on our results, it seems that, in comparison to other training procedures, whole body vibration training, as a new training approach, can enhance power and explosive strength of lower extremities and improve jumping rate in volleyball players in a short period.
    Keywords: Whole body vibration training, Plyometric training, Vertical jumping, Young male volleyball players
  • Askari R., Ravasi Aa, Gaeini Aa, Hedayati M., Hamedinia Mr Page 25
    Introduction
    Adipose tissue is an active organ that controls the regulation of systemic and metabolic responses through semihormone secretions, specifically adipokines.
    Purpose
    The aim of the present research was to evaluate the effect of 12 weeks combined exercise training (enduranceresistance) on changing the plasma Chemerin, Vaspin, Visfatin, and sensitivity insulin among overweight females.
    Materials And Method
    Thirty sedentary students of Hakim Sabzevari University volunteered for this study. Their BMI range was 27-30. Then, they were divided randomly into two groups of experimental (combined exercise) and control groups. Fasting blood samples of all subjects following 12 hr. were taken 24 hr. before and 48 hr. after the last exercise session. The combined group participated in 12 weeks of combined training (two days of interval endurance exercise and two days of resistance exercise). Intensity of endurance exercise was 60-80% at HR max and resistance exercise 60-80% 1RM consisting of seven stations (3 sets for 8-12 times) (biceps M, triceps M, posterior-superior trunk M, inferior abdominal M, quadriceps femoral M, hip M, hamstring M). Independent t- test was used to determine any significant differences between posttest of the experimental and control groups and paired t- test to evaluate average differencesbetween pre- and posttest in the two groups.
    Results
    Findings showed a significant improvement between weight, WHR (p=0,014), body fat Percent (p=0,017), and a significant reduction in Vaspin (p=0,50), Visfatin (0,012),TG(p=0,035), and a significant increase in GH (0,006), HDL (p=0,024), in comparison with the control group. However, the reduction between Chemerin (p=0,065), LDL (p=0,79), insulin(p=0,91), glucose(p=0,98) and insulin sensitivity (p=0,398) was not significant.Discussion and
    Conclusion
    The results showed that 12 weeks of combined exercise training could lead to a significant reduction in vaspin and visfatin and a significant increase in GH and an improvement in some lipid profiles.
    Keywords: Combined Training, Chemerin, Vaspin, Visfatin
  • Ghasemi E., Saghebjoo M., Dadi Z., Maraki H Page 38
    Introduction
    Moderate and high-intensity exercise is a potent stimulus for growth hormone (GH) and cortisol secretion. Other factors such as circadian rhythms can also modulate the GH and cortisol responses to exercise. The purpose of this study was to determine the effects of daily exercise time on GH and cortisol response to exercise.
    Materials And Method
    22 female university students (the mean age: 21.59±2.24 years, BMI: 21.05±2.75 kg/m2, body fat percent: 27.28±3.20 %) were randomly divided into experimental group (n=12) and control group (n=10). Subjects performed Bruce Protocol Stress Test on treadmill after 12 hours of fasting on two separate days. The first test was performed at 7:00 AM and the second one was conducted at 6:00 PM. Blood samples (10cc) were collected at both stages, immediately before and after exercise.
    Results
    The results of inter-group ANOVA and post-hoc test of Tukey showed a significant increase in the mean of serum GH after exercise in the morning and evening (p=0.001). The mean of serum cortisol had noticeably risen after exercise in the morning (p<0.05). A significant increase was also observed in GH/cortisole ratio after exercise in the evening (p<0.001).Discussion and
    Conclusion
    With respect to the increase in plasma GH/cortisole ratio in the evening, it seems there exist better anabolism conditions in the body in the evening exercise.
    Keywords: Circadian rythm, Bruce Protocol Stress Test, Growth Hormone, Cortisol
  • Fathi R., Mohammadi S., Talebi, Garekani E., Roodbari F., Alinejad M Page 48
    Introduction
    Diabetes is a metabolic disorder that is caused by a decline in insulin secretion or insulin resistance. Omentin -1 is a recently discovered protein that is expressed in visceral adipose tissue and secreted and increases insulin sensitivity. The aim of present study was to investigate the effect of an aerobic exercise session on plasma omentin -1.
    Materials And Method
    In this study, diabetes was induced by streptozotocin (50 mg/kg) injection in a single dose in mice. 40 male Wistar rats with average weight of 165 ±5 g were randomly divided into a control group and three exercise groups. The training group ran a session with a speed of 20 meters per minute for 50 minutes on the treadmill. Mice were anesthetized inseparated groups, immediately, 4 hr after exercise and 24 hr after exercise and sampling was done. Finally, plasma levels of omentin were determined by ELISA.
    Results
    The results indicate that plasma levels of omentin-1 did not have any significant changes in all training groups compared with the control group.Discussion and
    Conclusion
    It is likely that omentin-1 plasma levels increase after an exercise session in diabetic rats may have an anti-inflammatory effect.
    Keywords: omentin_1_type 2 diabetes_acute exercise
  • Faramarzi M., Aghababa R Page 56
    Introduction
    Omega-3 fatty acid supplementation is unsaturated fatty acid that is associated with increased expression of adiponectin in fat tissues. The aim of present studywas to investigate the effects of omega-3 fatty acid supplementation along with and aerobic exercise on adiponectin and insulin resistance of elderly women.
    Materials And Method
    37 healthy older women aged 55-80 years who volunteered for this study were randomly divided into three groups: aerobic training (12=n), aerobic exercises alongwith omega-3 fatty acid supplements (13 = n) and control group (12 =n) respectively. Rhythmic low-impact aerobic exercises with 40 percent maximum heart rate were performed 8 weeks, threesessions per week. The duration of exercise program was as 20 min. in first week, 35 min. in second week and 45 min. in week 3 and 4 and 60 min. in weeks 5, 6, 7 and 8. Supplement groupreceived 3 g omega-3 capsules per day. Adiponectin and Insulin concentration were measured by ELISA method and specific kit. Insulin resistance was calculated by using the homeostatic modelassessment equation (HOMA IR) for insulin resistance. Dependent t-test and One-way analysis variance were used for the measurement of changes within each group and between groups, respectively.
    Results
    Weight and BMI significantly decreased in both exercise and supplementation group but only significantly decreased in exercise and supplement group. Also, adiponectin significantly increased within both groups (exercise groups: P=0.03 and exercises and supplements groups: p = 0.001), but no significant difference was observed between groups at posttest. Insulinresistance was not significantly different not within nor between groups.Discussion and
    Conclusion
    Overall, it appears that aerobic exercises training, along with omega-3 fatty acid supplementation, have positive effects on adiponectin and insulin resistance of older women.
    Keywords: Adiponectin, Omega, 3 fatty acid supplementation, Insulin resistance, older women
  • Rostami Ma, Saghebjoo M., Afzalpour Me, Hedayati M. Page 67
    Introduction
    Intensive exercise based on its nature, characterized by an acute state of negative energy balance. However, heavy exercise may actually result in a prolonged negative energy balance for its neuro-endocrine changes. Ghrelin is a peptide secreted by the stomach and plays an important role in energy balance, obesity and food intake behavior. This hormone acts as an appetite stimulator and body gain. The purpose of this study is to determine the acute response of plasma total ghrelin levels to one session circuit resistance exercise in high carbohydrate meal and fasted states in healthy young men.
    Material And Methods
    Forty male college students (age=22.10±1.08 years, height= 173.55±5.03 cm, weight= 65.24±7.63 kg and body mass index 21.02±0.33 kg/m2 (Mean±SD)) were randomly assigned to the two experimental and two control groups. Circulating levels of total plasma ghrelin, growth hormone, glucose and insulin of subjects were measured before and immediately after exercise protocol.
    Results
    Results of Two Way ANOVA test showed that one session circuit resistance exercise at %80 of repetition maximum with high carbohydrate meal and fasted status has no significantly effects on total plasma ghrelin, growth hormone and insulin (p>0.05) and glucose showed a significant increase in both fasting and feeding with high carbohydrate meal states (p<0.05).
    Conclusion
    It seems that the reason of increased plasma glucose levels was the increase of liver glycogenolysis that lead to suppressed effect of glucose and no significant increase plasma ghrelin levels; However, the total ghrelin sub-fractions may have changed. Despite the improvement in exercise performance after high carbohydrate diet, it is likely that nochange in plasma Ghrelin level after resistance activity, not hungry or the food intake, after stimulation of the activity and subsequent reserves to compensate for lost of energy.
    Keywords: Total plasma ghrelin, Circuit resistance exercise, Fasting, High carbohydrate meal, Healthy young men
  • Haghshenas R., Ravasi Aa, Kordi Mr, Hedayati M., Shabkhiz F., Shariatzade M. Page 77
    Introduction
    In order to enhance our knowledge of relationship between exercise, appetite, and obesity, the present study attempted to assess the effect of 12 endurance training weeks on body weight, food intake, and Nesfatin-1 in obese male rats.
    Materials And Method
    Sixteen obese male wistar rats (2 month old) were fed for 8 weeks on a high fat diet, reaching an average weight of 319±30 g. The rats were divided into control (n=8) and training (n=8) groups. The training group was given exercise on motor-driven treadmill at 30 m/min (0٪ grade), 60 min/day, 5 days/week for 12 weeks, and both groups were given ‘‘ad libitum’’. The ELISA method was used for laboratory analysis of Nesfatin-1, insulin and glucose, and repeated measure ANOVA and independent T test were used to analyze the data.
    Results
    The results revealed that the weight of training group was significantly lower than control group (p=0001). In the first four weeks, food intake of the training group decreasedsignificantly (p=0001), but it converged to control group during the next weeks. Nesfatin-1 plasma level was high in training group (p=0001). The levels of Glucose and insulin were considerably low in the training group (p=0001). Discussion and
    Conclusion
    Based on the findings of this study, endurance training prevents the weight gain and a decrease in food intake may be one of the important factors. Probably, increasing in the level of anti-appetite nesfatin-1 plays a key role in this mechanism, and it is necessary to look closer and more precisely to this mechanism in future studies.
    Keywords: Endurance training, Nesfatin, ١ Food intake, Obesity
  • Nourshahi M., Feizemilani R., Gholamali M Page 86
    Introduction
    Angiogenesis is the formation of new blood vessels from an existing vascular bed. This process can facilitate the oxygen delivery to active muscles. Studies have shown that acute exercise can affect the process of angiogenesis. However, the role of the type of contraction that is used in exercise, especially eccentric contraction, in angiogenesis process is not yet clear.
    Purpose
    The aim of this study was to investigate the effect of eccentric exercise on serum levels of vascular endothelial growth factor (VEGF) and Endostatin in male wistar rats.
    Materials And Methods
    36 male wistar rats (age= 49±7, weight=290±10) were used in this study. The rats were divided into two groups: the experimental group (eccentric exercise group) (n = 24) and the control group (n = 12). Also, the experiment group was subdivided immediately after the exercise (n = 12) and 24 hours after the exercise (n = 12). The eccentric exercise involved running on a treadmill with the speed of 20 m/s and -160 slopes for 45 minutes. Immediately and 24 hours after the exercise, blood sample was drawn from the descending aortafor measurement of serum VEGF and endostatin. Serum VEGF and endostatin were measured by ELISA method.
    Results
    Results of the study showed that immediately and 24 hours after the exercise the serum levels of VEGF decreased 28% and 12%, respectively (pı0.05) Also, serum levels ofendostatin decreased 26% and 38%, immediately and 24 hours after the exercise, respectively (pı0.05). Additionally, VEGF/endostatin ratio decreased immediately after the exercise (p=0.02) and increased significantly 24 hours after the exercise (p=0.001).Discussion and
    Conclusion
    The finding of this study showed that the main factors that are involved in angiogenesis decreased significantly immediately after the eccentric exercise This finding may provide new insights into better comprehension of mechanisms related to changes of capillary density in response to eccentric training.
    Keywords: Eccentric exercise, VEGF, Endostatin, Male wistar rat