فهرست مطالب

علوم خلاقیت شناسی و حل مسئله ابداعی TRIZ - پیاپی 3 (زمستان 1382)

نشریه علوم خلاقیت شناسی و حل مسئله ابداعی TRIZ
پیاپی 3 (زمستان 1382)

  • 71 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1382/11/15
  • تعداد عناوین: 9
|
  • سخن نخست
    سید مهدی گلستان هاشمی صفحه 1
  • خلاقیت شناسی کار در سازمان های صنعتی
    سید مهدی گلستان صنعتی صفحه 2
    با توجه به اهمیت راهبردی موضوع کار خلاق در سازمان های صنعتی این مقاله به معرفی رویکرد خلاقیت شناختی کار به عنوان یک رویکرد مطالعاتی موثر برای رشد و توسعه کار خلاق می پردازد. ابتدا ضمن معرفی اجمالی علم نوین خلاقیت شناسی و برخی شاخه های مطالعاتی آن سپس به بیان کاربرد رویکردهای مطالعاتی این علم در بررسی موضوع کار مانند خلاقیت شناسی روانشناختی کار، خلاقیت شناسی مدیریتی کار، خلاقیت شناسی جامعه شناختی کار، خلاقیت شناسی پرورشی کار و خلاقیت شناسی کاربردی کار می پردازد و بر اساس آن الگویی تحت عنوان مدل خلاقیت شناختی کار (CMW) ارائه می گردد.
    کلیدواژگان: کار، کار خلاق، خلاقیت شناسی، خلاقیت شناسی کار
  • کاربرد مهندسی خلاقیت بیونیکی در پژوهشهای صنایع هوا فضا
    علیرضا منصوریان صفحه 10
    فرایندهای خلاقیت و نوآوری نقش بسیار مهمی در رشد و توسعه صنایع به ویژه صنایع دارای تکنولوژی سطح بالا و پیشرفته هوا فضا ایفاء می نماید، چنانکه محوریت فعالیتهای جهانی صنایع هوا فضا بر اساس خلاقیت و نوآوری است. ازاین رو استفاده از دانش خلاقیت شناسی و مفاهیم راهگشای علمی کاربردی آن در راستای توسعه خلاقیت و نوآوری دراین صنایع ضروری است. این مقاله به معرفی برخی از جنبه های کاربرد مهندسی خلاقیت بیونیکی در صنایع هوا فضا می پردازد.
    کلیدواژگان: خلاقیت بیونیکی، صنایع هوا فضا، بیونیک، خلاقیت شناسی صنایع هوا فضا
  • شبکه های عصبی و روش های خلاق حل مسائل پیچیده
    مهدی اکبری صفحه 17
    با وجود پیشرفت روز افزون سخت افزار و نرم افزارهای هوشمند، هنوز نقش اصلی در حل مسئله برعهده ذهن خلاق برنامه نویسان و طراحی می باشد. پیاده سازی یک ذهن خلاق به صورت نرم افزاری یا سخت افزاری همواره یکی از آرزوهای بشر بوده است. شبکه های عصبی مدل است که تا حدودی به این آرزو جامعه عمل پوشانده و به شکل روز افزونی در سخت افزارها و نرم افزارهایی که به نوعی با مسئله خلاقیت سر و کار می رود. در این مقاله سعی شده است تا مفاهیم بنیادی شبکه های عصبی و کاربرد انها درهوشمندسازی، تصمیم گیری و حل مسئله به صورت مختصر ارائه گردد.
    کلیدواژگان: شبکه های عصبی، نورون، هوش مصنوعی، حل خلاق مسئله
  • خلاقیت: ضرورت دائمی سازمانها
    ایرج سلطانی صفحه 21
    قدرت تولید اندیشه ها و به وجود آوردن آنچه قبلا وجود نداشته است برای یک سازمان دارای اهمیت فوق العاده ای است زیرا این امر موجب می شود که سازمان در دنیای پر رقابت امروزی همیشه پیشتاز و پیش رو باشد بنابراین توجه سازمانها به پرورش خلاقیت کارکنان به صورت ضرورتی اجتناب ناپذیر در امده است. برای پرورش خلاقیت مراحل چهارگانه آمادگی، رشد غیر محسوس، خلق اندیشه و ارزیابی بایستی پیاده سازی تا خلاقیت فراهم می شود.
    کلیدواژگان: خلاقیت، موانع خلاقیت، طوفان مغزی
  • نقش نرم افزارهای Pro/Engineer به منظور یکپارچه سازی همزمان فرایندهای طراحی و تولید در مهندسی همرو
    مجید شفیعی صفحه 30
    عواملی مانند افزایش فشارهای رقابتی، کاهش زمان سیکل توسعه محصول، تنوع و پیچیدگی محصول و نیز افزایش انواع محصولات سازمان ها را به استفاده از مهندسی همرو علاقه مند می کند. در این مقاله ضمن معرفی، به طور خلاصه ویژگی های نرم افزارهای Pro/Engineer و نتایج حاصل از اجری مهندسی همرو پرداخته می شود و می توان دریافت که این مجموعه نرم افزارها به گونه ای اختصاصی مهندسی همرو را امکان پذیر می نماید.
    کلیدواژگان: طراحی، تولید، مهندسی همرو، نرم افزار Pro/Engineer
  • خلاقیت شناسی تاریخی
    علی حسین احمدی صفحه 34
  • مفاهیم مهندسی کار آفرینی
    سید مهدی گلستان هاشمی صفحه 37
  • طراحی مدل تصمیم گیری چند شاخصه فازی / جهت انتخاب مدیران
    منصور مؤمنی، افشین جهانبازی صفحه 47
    در این تحقیق سعی شده است که با امتزاج فنون آماری، ریاضی و تصمیم گیری چند شاخصه فازی ه طراحی مدل و الگویی مناسب جهت انتخاب مدیران همت گمارده شود، زیرا یکی از بزرگترین مشکلات سازمانها عدم شناخت دقیق انها از نیروهای بالقوه موجود در سازمانها می باشد، سازمانها به دنبال نیروهای قوی خارج از سازمان جهت تصدی پست های کلیدی خود می باشد، سازمانها به دنبال نیروهای قوی به داخل سازمان، متوجه نیروهای قوی، مستعد و بالقوه ای خواهند شد که بعضا بهتر از هر نیروی خارجی قادر به سوق دادن سازمان به دستیابی اهداف از پیش تعیین شده، می باشند.
    کلیدواژگان: طراحی مدل، انتخاب مدیر، فرایند جانشینی مدیریت، AHP، TOPSIS، تصمیم گیری چند شاخصه فازی