فهرست مطالب
نشریه مدیریت ورزشی
پیاپی 18 (پاییز 1392)
- تاریخ انتشار: 1392/08/20
- تعداد عناوین: 11
-
-
صفحات 5-20هدف از این پژوهش بررسی هوش فرهنگی داوطلبان رویدادهای ورزشی بود. روش تحقیق توصیفی و از نوع تحلیلی است. جامعه آماری تحقیق کلیه نیروهای داوطلب شرکت کننده در دهمین المپیاد فرهنگی – ورزشی دانشجویان دختر و پسر دانشگاه های سراسر کشور بودند. به دلیل پایین بودن حجم جامعه آماری، نمونه به صورت تمام شمار به دست آمد که در حقیقت نمونه برابر جامعه است. بر این اساس 120 نفر به عنوان نمونه آماری ارزیابی شدند. هوش فرهنگی با استفاده از پرسشنامه 20 سوالی آنگ و همکاران (2004) اندازه گیری شد. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه توسط 12 نفر از استادان صاحب نظر دانشگاهی تایید شد و در یک مطالعه راهنما و با استفاده از ضریب همبستگی آلفای کرونباخ، مقدار پایایی پرسشنامه هوش فرهنگی 72/0 به دست آمد. تجزیه وتحلیل داده ها در دو سطح توصیفی و استنباطی ارزیابی شد. برای تجزیه وتحلیل اطلاعات از آزمون های فریدمن و تحلیل واریانس یکطرفه استفاده شد. یافته های تحقیق نشان داد که میانگین هوش فرهنگی داوطلبان برابر با 42/0 ± 5/3 بود، همچنین اختلاف مشاهده شده بین اولویت ابعاد هوش فرهنگی داوطلبان معنادار بود (01/0 P<، 1/57= X2). بر این اساس بعد انگیزش هوش فرهنگی با میانگین 61/0 ± 86/3 بالاترین اولویت و بعد دانش هوش فرهنگی با میانگین 57/0 ± 31/3 پایین ترین اولویت را دارا بودند. همچنین بین راهبرد هوش فرهنگی افرادی که کمتر از 1 سال سابقه کار داوطلبی داشتند و افرادی که دارای 1 سال سابقه کار داوطلبی بودند، تفاوت معناداری مشاهده شد (05/0 P<). نتایج تحقیق حاضر می تواند بینش خوبی در مدیران امور داوطلبی در زمینه اهمیت توسعه هوش فرهنگی در نیروهای کاریشان ایجاد کند و در تدوین راهبردهای مناسب منابع انسانی که در تعاملات میان فرهنگی سهیم هستند به کار گرفته شود و مسیر جدیدی برای مطالعات دانشگاهی در این حوزه بگشاید.
کلیدواژگان: داوطلبی، هوش، تنوع فرهنگی، رویداد ورزشی، راهبرد -
صفحات 21-36هدف کلی پژوهش شناسایی و ارائه شاخص ها و استانداردهای مورد نیاز برای مدیریت ایمنی اماکن و فضاهای ورزشی بود. شاخص ها به روش دلفی از طریق مجموعه ای از مصاحبه ها و پرسشنامه شناسایی شدند. ابزار اندازه گیری مصاحبه و پرسشنامه تعدیل یافته پانتزا و همکاران (2003) بود که پایایی آن 89/0 به دست آمد. برای انتخاب شرکت کنندگان برای هر دو مورد مصاحبه و پرسشنامه از نمونه های هدفمند انتخاب شد. نمونه تحقیق 281 نفر شامل مدیران ورزشی، انتظامات، داوران ورزشی و کارشناسان ورزش و ورزشکاران بودند که به طور هدفمند در اصفهان انتخاب شدند. نتایج نشان داد 11 متغیر عمده شامل کنترل محیط بیرونی ورزشگاه ها (39/4 = M)، ارزیابی شرایط مسابقه (76/4 = M)، بازبینی تجهیزات و امکانات (51/4 = M)، نصب سیستم های محافظت بدنی (41/4 = M)، مدیریت خطر (28/4 = M)، تدوین قوانین پیشگیری (79/4 = M)، تدارک تسهیلات رفاهی (48/4 = M)، ارتباطات موثر با تماشاچیان (73/4 = M)، آموزش ویژه مسئولان امنیتی (88/4 = M)، آموزش های عمومی تماشاگران و بازیکنان (36/4 = M)، مدلسازی و شبیه سازی (98/3 = M) و کنترل شدید و جلوگیری از ورود مواد منفجره به محیط های ورزشی (8/3 = M)، از شاخص های مهم در مدیریت ایمنی اماکن و فضاهای ورزشی است. همچنین بین شاخص های امنیت با احساس راحتی تماشاچیان رابطه معناداری مشاهده شد (05/0 P≤ و 294/0 = R). میزان تاثیر برابر با 58 درصد است.
کلیدواژگان: شاخص های امنیت، استادیوم های ورزشی، تماشاچیان، مدیریت خطر، مدیریت بحران -
صفحات 37-52هدف از پژوهش حاضر تعیین نقش رهبری معنوی در توانمندسازی کارکنان اداره کل ورزش و جوانان استان همدان بوده است. این پژوهش توصیفی از نوع هبستگی بود. جامعه آماری این تحقیق شامل 150 نفر کارکنان اداره کل ورزش و جوانان استان همدان بود که حجم نمونه با استفاده از جدول مورگان و کرجسی 108 نفر محاسبه و انتخاب گردید. در این پژوهش، از روش های آماری شاپیروویلک، همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام استفاده شد. یافته های پژوهش حاکی از آن است که بین رهبری معنوی و تمامی ابعاد آن با توانمندسازی کارکنان رابطه مستقیم و معنی داری وجود دارد. همچنین نتایج رگرسیون گام به گام نشان داد که ابعاد عضویت در سازمان، معناداری در کار، چشم انداز سازمانی، ایمان به کار و بازخورد عملکرد، توان تبیین واریانس مربوط به توانمندسازی را دارند اما ابعاد عشق به نوع دوستی و تعهد سازمانی از این پیش بینی برخوردار نمی باشند. بنابراین می توان گفت که توانمندسازی کارکنان یک هدف استراتژیک برای رسیدن به چشم اندازها و ماموریت های سازمانی می باشد لذا نقش رهبری معنوی در تحقق این مهم از اهمیت بسزایی برخوردار می باشد.بنابراین به مدیران ورزشی توصیه می شود در کارکنان را درفرآیند های تصمیم سازی سازمان مشارکت دهند تا زمینه های توانمندی و اثربخش بودن در وجود آنها تقویت گردد.
کلیدواژگان: رهبری معنوی، ابعاد رهبری معنوی، توانمندسازی، کارکنان، اداره کل ورزش و جوانان -
صفحات 53-69این پژوهش با هدف بررسی ارتباط بین انگیزه ها با رضایتمندی گردشگران پیست های اسکی استان تهران انجام گرفت. روش پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی بود که به شکل میدانی اجرا شد. جامعه آماری پژوهش تمامی گردشگران پیست های اسکی استان تهران (دیزین، شمشک، توچال و آبعلی) بود. براساس برآوردهای صورت گرفته از مدیران پیست های اسکی یادشده، جامعه آماری پژوهش به صورت تقریبی 10 هزار نفر در نظر گرفته شد. حجم نمونه با استفاده از جدول مورگان 370 نفر تعیین شد. 400 پرسشنامه توزیع شد که 362 پرسشنامه قابل قبول بازگردانده شد. برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه رساله دکتری وی (2008) استفاده شد. برای تجزیه وتحلیل ویژگی های جمعیت شناختی از آمار توصیفی و از آزمون تحلیل عاملی تاییدی، آزمون کلوموگروف – اسمیرنوف، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندمتغیره در بخش آمار استنباطی استفاده شد. بررسی یافته های پژوهش نشان داد که بین انگیزه ها با رضایتمندی گردشگران پیست های اسکی ارتباط مثبت و معناداری وجود دارد. از بین ابعاد انگیزه گردشگران، بعد مهارت های حرفه ای پیش بین قوی تری برای رضایتمندی گردشگران بود.
کلیدواژگان: انگیزه گردشگران، رضایتمندی، پیست اسکی، گردشگری ورزشی، ورزش های زمستانی -
صفحات 71-97
هدف از این پژوهش، شناسایی تجارب مدیران، کارشناسان و ورزشکاران در مورد دلایل ناکامی ایران در مسابقات المپیک 2008 در حیطه منابع انسانی و مالی بود. روش پژوهش از نوع کیفی است که به شیوه نیمه سازماندهی شده انجام گرفت. جامعه آماری پژوهش شامل سه قشر ورزشکاران شرکت کننده در المپیک پکن (55 نفر)، مدیران ارشد و میانی سازمان تربیت بدنی، کمیته ملی المپیک و فدراسیون های المپیکی (70 نفر) و کارشناسان ورزشی بود. نمونه گیری برای هر گروه با انتخاب هدفمند اولین مشارکت کننده شروع شد و به صورت گلوله برفی تا رسیدن به حد اشباع اطلاعات ادامه یافت. بنابراین پژوهشگر با انجام پنج مصاحبه در هر یک از گروه های ورزشکاران و کارشناسان و شش مصاحبه در گروه مدیران، به اشباع اطلاعات رسید. برای تجزیه وتحلیل اطلاعات حاصل از فرایند مصاحبه، پس از پیاده سازی، ویرایش و کدگذاری اولیه آنها، از روش کدگذاری باز و کدگذاری محوری برای طبقه بندی نظرها در ابعاد و گروه های مفهومی یکسان استفاده شد. نتایج به دست آمده نشان داد که در حیطه منابع انسانی عمده ترین مشکل «غیرورزشی بودن» و «چندشغله بودن مدیران» و در حیطه منابع مالی اختصاص یافته، کفایت لازم را برای مسابقات المپیک داشته است و عمده ترین مشکل در این حیطه، «مدیریت ناکارامد منابع مالی» بوده است.
کلیدواژگان: منابع مالی، ناکامی ورزش ایران، المپیک 2008 پکن، تجارب -
صفحات 99-115هدف از این پژوهش بررسی انگیزه های مرتبط با بازی های ورزشی و رایانه ای در بین افراد جوان بود. این پژوهش با روش پیمایشی و به صورت مقطعی انجام گرفت. داده های پژوهش از بین 302 نفر از دانشجویان دانشگاه یزد جمع آوری شدند. ابزار گردآوری داده ها، مقیاس اصلاح شده بازی های ورزشی رایانه ای بود. نتایج آزمون تجربی مقیاس ارائه شده به مشارکت کنندگان در بازی های ورزشی رایانه ای نشان داد که سوالات مقیاس پایایی بالاتر از 75/0 دارد. نتایج آزمون همبستگی پیرسون نشان داد که بین متغیرهای سرگرمی، تعامل اجتماعی، جالب بودن، کاربرد شناخت، هویت یابی، رقابت و فرار از یکنواختی با مشارکت در بازی های ورزشی رایانه ای رابطه وجود دارد (268/0). یافته های رگرسیون گام به گام نشان داد که سرگرمی با داشتن 404/0 = R، 163/0 = R2، 16/0 = R2(ad)؛ 077/1 = خطای برآورد، 163/0 = تغییرات ضریب تعیین R، 529/58 = F و 001/0 = P در قدم اول و تعامل اجتماعی با 454/0 = R، 206/0 = R2، 201/0 = R2(ad)، 050/1 = خطای برآورد، 043/0 =، تغییرات ضریب تعیین R، 169/16 = F و 001/0 = P در قدم دوم از متغیرهای اصلی در بازی های ورزشی رایانه ای در این نمونه بوده اند. این دو عامل در مدل 1/20 درصد از واریانس مشارکت در بازی های ورزشی رایانه ای را تبین کردند. تحلیل رگرسیون گام به گام نشان داد که پیش بین های سرگرمی با مقدار 001/0 P<، 367/0 = B و تعامل اجتماعی با مقدار 05/0 P<، 210/0 = B توانسته اند بخشی از واریانس متغیر مورد بررسی را تبیین کنند ولی متغیرهای بازی های ورزشی رایانه ای قادر به تبیین بخش زیادی از واریانس متغیر مورد بررسی نبودند. ازاین رو در این زمینه باید به سایر متغیرها توجه شود.
کلیدواژگان: رقابت، فرار از یکنواختی، سرگرمی، تعامل اجتماعی، هویت یابی -
صفحات 117-136هدف از این تحقیق بررسی میزان رضایت و وفاداری بانوان ورزشکار به پوشاک ورزشی داخلی و خارجی بر حسب ویژگی های این محصولات است. به عبارتی، تحقیق حاضر در پی دستیابی به این نتیجه است که چه ویژگی هایی موجب رضایتمندی بانوان ورزشکار از پوشاک ورزشی با مارک خاص و در نتیجه وفاداری به آن می شود تا بتوان از نتایج به دست آمده برای بهبود و گسترش کیفیت و فروش تولیدات داخل کشور استفاده کرد. تحقیق حاضر از نظر راهبرد توصیفی و از نظر مسیر اجرا پیمایشی است که به صورت میدانی اجرا شد. جامعه آماری پژوهش بانوان ورزشکار باشگاه های بدنسازی شهرداری مناطق شمال و جنوب تهران به تعداد 340 نفر بودند و نمونه آماری به شکل کل شمار و معادل کل جامعه تحقیق در نظر گرفته شد. ابزار اندازه گیری پرسشنامه محقق ساخته بود که پس از اطمینان از روایی و پایایی مناسب مورد استفاده قرار گرفت. برای آزمون فرضیه های تحقیق از آزمون ضریب همبستگی کندال و پیرسون استفاده شد. همچنین برای تجزیه وتحلیل اطلاعات از بسته آماری SPSS نسخه 16 بهره گرفته شد. یافته ها نشان داد که بیشتر بانوان (80 درصد) پوشاک ورزشی خارجی را انتخاب کردند و دلایل این انتخاب را کیفیت، طرح و قیمت مناسب عنوان کردند و در بین ویژگی های این محصول، برای بانوان قیمت پوشاک اهمیت بیشتری قائل بودند. نتایج آزمون همبستگی کندال نشان داد که بین ویژگی های محصول (کیفیت، قیمت، طرح زیبایی) و بومی بودن برند محصول با 95 درصد اطمینان رابطه معنادار وجود داشت، همچنین نتایج آزمون همبستگی کندال، نشان داد که بین رضایتمندی و وفاداری ورزشکاران به محصول و بومی بودن برند محصول نیز رابطه معناداری مشاهده شد. علاوه بر این، از نتایج آزمون پیرسون استنباط می شود که بین رضایت از محصول و وفاداری بانوان ورزشکار به محصول رابطه معناداری وجود دارد. در نتیجه ویژگی هایی از جمله کیفیت، طرح و قیمت مناسب موجب ایجاد رضایت و در نتیجه وفاداری به مارک می شود.
کلیدواژگان: وفاداری، پوشاک ورزشی، بانوان ورزشکار، رضایتمندی، بدنساز -
صفحات 137-159هدف از پژوهش حاضر به کارگیری روش تحلیل سلسله مراتبی (AHP) در رتبه بندی موانع رشد اخلاق حرفه ای در رسانه های ورزشی بود. با این هدف در اولین مرحله به واسطه مطالعات کتابخانه ای، جست وجو در سایت های علمی معتبر و در نهایت مصاحبه با کارشناسان برجسته حیطه رسانه های ورزشی، به شناسایی موانع موجود پرداخته شد. پس از شناسایی موانع، با هدف رتبه بندی آنها درخت سلسله مراتبی تشکیل و براساس آن پرسشنامه AHP شامل 57 مقایسه زوجی موانع (معیارها) طراحی شد و در اختیار 35 نفر از خبرگان که جامعه آماری پژوهش را تشکیل می دادند، قرار گرفت. پس از حصول داده های اولیه مستخرج از پرسشنامه ها به تشکیل ماتریس های مقایسه زوجی برای معیارها در سطوح مختلف پرداخته شد و براساس روش مجموع سطری وزن های نسبی هریک از موانع در زیرمعیار مربوط به خود محاسبه و براساس آنها رتبه بندی شدند. در گام بعد، با ضرب کردن اوزان نسبی در وزن های نسبی معیارهای مربوط در سطوح بالاتر، وزن سطحی هر یک از موانع نیز به دست آمد. براساس نتایج، در سطح دوم موانع سازمانی با وزن سطحی 42/0، در سطح سوم موانع مرتبط با کارکنان با وزن سطحی 257/0، در سطح چهارم فقدان تحصیلات و تخصص کافی در زمینه ورزش و رسانه در بین مدیران رسانه های ورزشی با وزن سطحی 098/0 و در نهایت در سطح پنجم، جابه جا شدن و رنگ عوض کردن ارزش ها با وزن سطحی 022/0، به عنوان بااهمیت ترین موانع شناخته شدند.
کلیدواژگان: رسانه های ورزشی، اخلاق، اخلاق حرفه ای، اولویت بندی موانع رشد، روش تحلیل سلسله مراتبی -
صفحات 161-174هدف از این پژوهش بررسی رابطه بین فناوری اطلاعات و ساختار سازمانی در وزارت ورزش و جوانان بود که به روش توصیفی – همبستگی و به شکل میدانی انجام گرفت. جامعه آماری تحقیق 42 نفر از مدیران ستادی وزارت ورزش و جوانان بودند، که تمامی آنها به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه ساختار سازمانی رابینز (1987) شامل 18 سوال و پرسشنامه محقق ساخته فناوری اطلاعات شامل 9 سوال استفاده شد. روایی این پرسشنامه ها را 7 نفر از استادان صاحب نظر رشته مدیریت ورزشی تایید کردند. همچنین پایایی پرسشنامه ها با آلفای کرونباخ به ترتیب 81/0 و 82/0 به دست آمد.
داده های به دست آمده با استفاده از آمار توصیفی و آزمون همبستگی اسپیرمن تجزیه وتحلیل شد. نتایج نشان داد که بین فناوری اطلاعات و ساختار سازمانی در وزارت ورزش و جوانان رابطه معناداری وجود دارد (001/0 = P). همچنین رابطه بین فناوری اطلاعات و ابعاد ساختار سازمانی آزمون شد و این نتیجه به دست آمد که بین فناوری اطلاعات با سه بعد پیچیدگی (023/0 = P)، رسمیت (014/0 = P) و تمرکز (007/0 = P) در وزارت ورزش و جوانان ارتباط مثبت و معناداری وجود دارد. نتایج نشان داد که با به کارگیری فناوری اطلاعات در وزارت ورزش و جوانان، رسمیت، پیچیدگی و تمرکز افزایش یافته و این مسئله موجب کاهش خلاقیت کارکنا و کندی ارتباطات شده است.
کلیدواژگان: فناوری اطلاعات، ساختار سازمانی، پیچیدگی، رسمیت، تمرکز -
صفحات 175-189هدف از این پژوهش، بررسی رابطه بین مولفه های هوش سازمانی و فرهنگ سازمانی در اداره کل و ادارات تربیت بدنی آذربایجان شرقی بود. پژوهش حاضر از نوع توصیفی – همبستگی بوده و به صورت میدانی انجام گرفته است. جامعه آماری شامل کارکنان اداره کل و ادارات تربیت بدنی استان آذربایجان شرقی و حجم نمونه آماری 112 نفر از این جامعه است. به منظور گردآوری از پرسشنامه هوش سازمانی و فرهنگ سازمانی و از روش های آماری ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندمتغیره با روش گام به گام استفاده شد. نتایج نشان داد که براساس ضریب همبستگی پیرسون بین پنج مولفه سرنوشت مشترک، میل به تغییر، روحیه، ایجاد و توافق و کاربرد دانش با فرهنگ سازمانی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. نتایج تحلیل رگرسیون گام به گام نیز نشان داد که از بین مولفه های هوش سازمانی، سرنوشت مشترک، اتحاد و توافق و روحیه قادر به پیش بینی معنادار فرهنگ سازمانی هستند.
کلیدواژگان: هوش سازمانی، فرهنگ سازمانی، ادارات، تربیت بدنی، کارکنان -
صفحات 191-206هدف از پژوهش حاضر مقایسه تاثیر تغییر مربی بر عملکرد تیم در لیگ برتر فوتبال ایران با پنج لیگ معتبر اروپا بود. طرح تحقیق، کمی و روش تحقیق، علی – مقایسه ای بود. جامعه آماری پژوهش شامل تمامی 340 تیم حاضر در لیگ برتر فوتبال ایران و لیگ های منتخب اروپایی (لیگ برتر انگلیس، لالیگای اسپانیا، سری آایتالیا، بودنس لیگای آلمان و لیگ 1 فرانسه) در فصول 2009 – 2008، 2010-2009 و 2011 – 2010 بود که از بین آنها، 133 تیم در طول فصل مسابقات لیگ، مربی خود را تغییر داده بودند. نتایج آزمون t مستقل نشان داد که تغییر مربی بر عملکرد (کوتاه مدت و بلندمدت) تیم های لیگ برتر فوتبال ایران و لیگ های منتخب اروپایی تاثیری ندارد (05/0 P>). نتایج آزمون MANOVA برای متغیرهای وابسته تاثیر کوتاه مدت و بلندمدت نشان داد که تاثیر تغییر مربی بر عملکرد تیم در بین لیگ های مختلف متفاوت است (001/0 P<). نتایج آزمون تعقیبی نیز نشان داد تاثیر تغییر مربی بر عملکرد کوتاه مدت و بلندمدت تیم در لیگ برتر ایران با بیشتر لیگ های منتخب اروپایی تفاوت معناداری دارد (001/0 P<) و در لیگ های اروپایی تغییر مربی بر عملکرد تیم ها بیشتر اثر گذاشته است.
کلیدواژگان: تغییر مربی، عملکرد تیم، لیگ برتر فوتبال، مطالعه تطبیقی، کوتاه مدت
-
Pages 5-20The aim of this study was to assess cultural intelligence of volunteers for sport events. The method applied in this research was descriptive – analytical. The statistical population consisted of all sport volunteers at the 10th cultural-sport Olympiad of Iranian male and female university students. Due to the low number of statistical population, the sample equaled the population (N=120). Cultural intelligence was measured by 20-item Ang et al. (2004) questionnaire. The face and content validity of the questionnaire was approved by 12 university professionals and in a pilot study, the reliability of the questionnaire was estimated as α=0.72 by Cronbach's alpha coefficient. Descriptive and inferential statistics were used to analyze data. The research hypotheses were analyzed by Friedman test and one–way ANOVA. The results showed that the mean of volunteer's cultural intelligence was 3.5±0.42 and also the observed difference in the priorities of cultural intelligence dimensions was significant (X2=57.1, P<0.01). Accordingly, motivational cultural intelligence was the first priority (3.86±0.61) and cognitive cultural intelligence was the last priority (3.31±0.57). Furthermore, there was a significant difference in the metacognitive cultural intelligence between those who had lower than one year of volunteer work experience and those who had one year of volunteer work experience (P˂0.05). The results of this study can create a good vision of the importance of developing cultural intelligence in volunteers for volunteer managers, can be used for appropriate strategies of human resources that are involved in cross–cultural interactions and can open a new course for university studies.Keywords: Volunteering, Intelligence, Cultural Diversity, Sport Event.Strategy
-
Pages 21-36The main aim of this study was to identify and present indicators and standards necessary for security management of sport facilities. These standards were recognized via a set of interviews and questionnaires through Delphi method. The revised questionnaire of Panteza et al. (2003) with 0.89 of reliability and interviews were used to collect data. The subjects were selected from purposeful samples for both interviews and questionnaire. The sample consisted of 281 sport managers, security officers, sport referees, sport experts and athletes who were selected purposefully in Isfahan province. The results showed that 11 main variables including control of outer environment of stadiums (M=4.39), evaluation of competition status (M=4.76), inspection of equipment and facilities (M=4.51), body conservation systems (M=4.41), risk management (M=4.28), the compilation of treatment laws (M=4.79), welfare facilities (M=4.48), effective communication with spectators (M=4.73), special training of security officials (M=4.88), general instruction of spectators and players (M=4.36), simulation and modeling (M=3.98), to severely control and prevent the entrance of explosive materials to the sport environment (M=3.8) were the important indicators in security management of sport facilities. Also, there was a significant relationship between security indicators and spectator's comfort (R=0.294, P≤0.05) (effect=58%).Keywords: Security Indicator, Sport Stadiums, Spectators, Risk Management, Crisis Management
-
Pages 37-52The aim of this research was to determine the role of spiritual leadership in empowering the employees of Sport and Youth Organization in Hamadan province. The research method was of a descriptive and correlation type. The statistical population of the research included 150 employees of Sport and Youth Organization in Hamadan province. 180 subjects were selected as the sample by Morgan and Krejcie table. Shapiro and Wilk statistical methods, Pearson correlation and stepwise regression were used to analyze data. The results showed a direct and significant relationship between spiritual leadership and all its dimensions with the empowerment of the staff. Also, stepwise regression results showed that the dimensions of organization membership, meaningfulness in work, organizational vision, faith in work, performance feedback could explain the variance related to the empowerment, but love to altruism and organizational commitment were not involved in the prediction. Therefore, it can be said that the empowerment of staff is a strategic aim to achieve organizational visions and missions so the spiritual leadership plays an important role in achieving these goals. Sport managers are advised to involve staff in decision-making processes of their organization in order to strengthen their empowerment and efficiency.Keywords: Spiritual Leadership, Spiritual Leadership Dimensions, Employee's Empowerment, Youth, Sport Organization
-
Pages 53-69This study examined the relationship between tourist's motivations and satisfaction in Tehran ski resorts. The study was a descriptive study and of correlation kind and conducted as a field study. The statistical population consisted of all tourists of Tehran ski resorts (Dizin, Shemshak, Tochal and Abali). According to the estimates of the managers of these ski resorts, the statistical population was approximately considered 10,000 subjects. 370 tourists were selected as the sample using Morgan table. A total of 400 questionnaires were distributed and 362 acceptable questionnaires were returned. To gather data, a questionnaire from the doctoral dissertation of Wei–Ku Yeh (2008) was used. For data analysis of demographic features, descriptive and inferential statistics including confirmatory factor analysis, Kolmogorov–Smirnov test, Pearson correlation coefficient and multivariate regression were used. Findings showed a positive significant relationship between tourist's motivations and satisfaction. Among the dimensions of tourist's motivation, the professional skill was a stronger predictor of tourist's satisfaction.Keywords: Tourist's Motivation, Satisfaction, Ski Resort, Sport Tourism, Winter Sports
-
Pages 71-97
The aim of this research was to recognize the experiences of managers, experts and athletes about the reasons for the failure of Iran in 2008 Beijing Olympics in the area of human and financial resources. The method of research was qualitative and was performed in a semi–organized style. Research statistical population contained three categories of athletes participating in Beijing Olympics (n=55), senior and intermediate managers of Physical Education Organization, National Olympic Committee and Olympic Federations (n=70), and sport experts. Sampling for every group began with the purposeful selection of the first participant and continued as snowball till a saturated level of data. So, researcher reached data saturation with 5 interviews in athlete and experts groups and 6 interviews in managers group. To analyze the data obtained from interviews, after the initial transcription, editing and encoding, open encoding and axial encoding methods were used to categorize viewpoints in identical dimensions and conceptual groups. The results showed that the major problems in the area of human resources were 'not to be of a sporting nature' and 'for managers to have multiple jobs'. Financial resources allocated were sufficient for the Olympics but the major problem in this area was inefficient management of financial resources.
Keywords: Human Resources, Financial Resources, Iran Sport Failure, Beijing 2008 Olympics, Experience -
Pages 99-115The aim of this research was to study those motivations underlying computer sport games in the youth. This study used a survey and cross – sectional method. The population consisted of 302 students of Yazd University. The data were collected by the revised scale of computer sport games. Results of the empirical test of the scale distributed among the participants in computer sport games showed that the items formed a reliability higher than 0.75. Pearson correlation test demonstrated a relationship between variables (entertainment, social interaction, being interesting, cognitive application, identification, competition and escape from monotony) and participation in computer sport games (0.268). The stepwise regression findings revealed that entertainment (R=0.404, R2=0.163, R2(ad)=0.16, F=58.529, P=0.001, estimation error=1.077 and coefficient of variation R=0.163 in the first place and social interaction (R=9.454, R2=0.206, R2(ad)=0.201, F=16.169, P=0.001, estimation error=1.050 and coefficient of variation R=0.043 in the second place were the dominant variables of computer sport games. These two components accounted for 20.1% of the variance of the computer sport games. The stepwise regression analysis showed that entertainment (B=0.367, p<0.001) and social interaction (B=0.210, P<0.05) could explain a part of variable variance. But the computer sport games variables could not explain much of the variance of the variables under study. Therefore, other variables should receive more attention.Keywords: Competition, Escape from Monotony, Entertainment, Social Interaction, Identification
-
Pages 117-136The aim of this research was to investigate the satisfaction and loyalty of female bodybuilders towards domestic and foreign sport garments considering garments characteristics. In other words, this research attempted to answer this question that which characteristics rise female athlete's satisfaction from sport garments with special brands and consequently their loyalty so that the obtained results could be used to improve the quality and to sell domestic products. This research was a descriptive survey conducted as a field study. The statistical population consisted of 340 female athletes in bodybuilding clubs of north and south of Tehran and the sample equaled the population. A questionnaire made by researchers was used to collect data after its validity and reliability had been approved. To test research hypotheses, Kendall and Pearson correlation coefficients with SPSS16 were used. The results showed that the most females (80%) chose foreign sport garments as their favorite product and the reasons were appropriate quality, design and price design. The price was the most important factor in this regard. Also, the results of Kendall correlation coefficient showed a significant relationship between product characteristics (quality, price, aesthetic design) and being domestic. Also, there was a significant relationship between athlete's satisfaction and loyalty towards the products and being domestic. In addition, Pearson results showed a significant relationship between satisfaction from the products and loyalty towards them. Overall, characteristics such as appropriate quality, design and price derives satisfaction and consequently loyalty towards the brandKeywords: Loyalty, Sport Garments, Female Athletes, Satisfaction, Bodybuilder
-
Pages 137-159The aim of this study was to use AHP method to rank the obstacles to improving professional ethics in sport media. In the first step, the existing obstacles were identified by review of literature, searching the authentic websites and finally interview with sport media experts. After this step, the hierarchy tree was portrayed to rank the obstacles and then the analytical hierarchy process (AHP) questionnaire (including 57 dual comparisons of obstacles) was designed and distributed among 35 experts who comprised the statistical population of this study. After extracting the initial data, the dual comparison matrixes for criteria were formed at diverse levels and the comparative weight of each obstacle was estimated and ranked in its own sub-criterion using row total method. Then, the level weight of each obstacle was estimated through multiplying comparative weights in comparative weights of the related weight at higher levels. The results showed that at the 2nd level, organizational obstacles (0.42 level weight), the 3rd level, obstacles pertinent to personnel (0.257 level weight), the 4th level, lack of education and expertise in sport and media among sport media managers (0.098 level weight) and finally at the 5th level, changing the values (0.022 level weight) were the most important obstacles.Keywords: Sport Media, ethics, Professional Ethics, Ranking the Improving Obstacles, Analytical Hierarchy Process
-
Pages 161-174The aim of this research was to investigate the relationship between information technology (IT) and organizational structure in Ministry of Sport and Youth of I.R. Iran. This research used a descriptive – correlation research conducted as field. The statistical population consisted of 42 managers of Ministry of Sport and Youth who equaled the sample. Data were gathered using the questionnaire of organizational structure of Robbins (1987) (including 18 items) and a researcher – made questionnaire for information technology (including 9 items). The validity of these questionnaires was approved by 7 professional sport management professors and their reliability was estimated by Chronbach's alpha coefficient as 0.81 and 0.82 respectively. Descriptive statistics and Spearman correlation test were used to analyze the data. The results showed a significant relationship between IT and organizational structure in Ministry of Sport and Youth (P=0.001). Also, the relationship between IT and dimensions of organizational structure was examined and a positive significant relationship between IT and 3 dimensions of organizational structure: complexity (P=0.023) formalization (P=0.014) and centralization (P=0.007). Findings revealed that complexity, formalization and centralization increased using IT in Ministry of Sport and Youth which in fact decreased creativity and slow communications of employees.Keywords: Information Technology (IT), Organizational Structure, Complexity, Formalization, Centralization
-
Pages 175-189The aim of the present research was to investigate the relationship between the components of organizational intelligence and organizational culture in physical education general office and offices in East Azerbaijan province. The present research was a descriptive – correlation one and performed as a field. The statistical population consisted of the staff of physical education general office and offices of East Azerbaijan province and 112 members were selected as the sample of this research. The data were collected by Organizational Intelligence (OI) and Organizational Culture (OC) questionnaires. Pearson correlation coefficient and step by step multivariate regression test were used to analyze the data. The results of Pearson correlation coefficient showed a positive and significant relationship between organizational culture and OI components (shared fate, desire for change, spirit, alignment, congruence, knowledge application). The results of step by step multivariate regression analysis showed that among OI components, shared fate, alignment, congruence and spirit were able to significantly predict organizational culture.Keywords: Organizational Intelligence (OI), Organizational Culture (OC), Office, Physical Education, Staff