فهرست مطالب

Genetics in the Third Millennium
Volume:11 Issue: 3, 2013

  • تاریخ انتشار: 1392/09/28
  • تعداد عناوین: 11
|
  • محمدحسن کریمی نژاد، هوشنگ خاوری خراسانی، منصور امیدی صفحات 1-10
    زندگی نامه دکتر پزشکپور مستشفی استاد، پیش کسوت و بنیان گزار انجمن ژنتیک ایران محمدحسن کریمی نژاد، هوشنگ خاوری خراسانی، منصور امیدی 1- دپارتمان پاتولوژی، دانشگاه علوم پزشکی تهران و مرکز پاتولوژی و ژنتیک کریمی نژاد-نجم آبادی 2- دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران 3- پردیس کشاورزی و منابع طبیعی کرج، دانشگاه تهران
  • علی محمد فروغمند، محمدرضا دهقانی، سید مهدی کلانتر، حمیدرضا قدیمی، فاطمه منتظری صفحات 3118-3237
    اختلالات قلبی مادرزادی، سهم قابل توجهی از نقایص مادرزادی را به خود اختصاص می دهند. اخیرا و پس از ارائه فرضیه اتیولوژی چند عاملی در رابطه با این اختلالات، اهمیت استعداد ژنتیکی افراد در ابتلا به این بیماری ها پررنگ تر گردیده است. در این رابطه آزمایش های ژنتیکی متعددی در دو حوزه تحقیقاتی و بالینی در دست بررسی هستند. در این مقاله به معرفی مقایسه ای برخی از متداول ترین تست های تشخیصی که امروزه در حوزه بالینی هم کاربرد دارند خواهیم پرداخت. از جمله تکنیک های جدیدی که در این مجال به آنها پرداخته خواهد شد، تکنیکهای سلولی-مولکولی مثل FISH و CGH Array و همچنین تکنیکهای ملکولار مانند Q-PCR و MLPA و... در شناسایی لکوس ها و ژن های مرتبط با اختلالات قلبی مادرزادی است. بدیهی است با توجه به نقش روز افزون تکنیک NGS در تشخیص علل ژنتیکی بیماری ها، طبیعتا سیمای تشخیصی و درمانی بسیاری از بیماری هایی که تاکنون علل مشخص ژنتیکی برای آنها تعیین نگردیده است، تغییرات شگرفی خواهد کرد. سعی بر آن است تا تست های تشخیصی پرکاربرد در شناسایی سندرم ها و اختلالات مادرزادی قلبی شایع مانند: دی جرج، ویلیام- برن، نونان و سایر ریزحذف های کروموزومی مرتبط مورد تاکید بیشتری قرار گیرند. امید است مقاله پیش رو اطلاعات خوبی در خصوص استفاده صحیح و به هنگام این آزمایشات در اختیار جامعه پزشکی و بویژه متخصصان قلب و زنان و زایمان قرار دهد تا به اتخاذ رویکردهای پیشگیرانه و درمانی مناسب منجر شود.
    کلیدواژگان: نقایص مادرزادی قلبی، دورگه سازی فلورسنت درجا، دورگه سازی ژنومی مقایسه ای ریزآرایه
  • مهسا عالمی، ماندانا بهبهانی، حسن محبت کار صفحات 3160-3165
    ویروس های پاپیلوما انسانی، ویروس های کوچک و بدون پوششی هستند که ژنوم آن ها DNA دو رشته ای حلقوی است. ژنوم این ویروس ها تعدادی پروتئین اولیه و تعدادی پروتئین تاخیری را کد می کند. این ویروس ها بر اساس ایجاد ضایعات بدخیم و سرطان ها به دو گروه کم خطر و پر خطر دسته بندی می شوند. هدف از این پژوهش بررسی میزان استفاده از کدون های مترادف بین قسمت های کد شونده ژنوم انواع کم خطر و پر خطر ویروس پاپیلومای انسانی است. به همین منظور میزان استفاده از کدون های مترادف بین قسمت های کد شونده ژنوم انواع کم خطر و پر خطر ویروس پاپیلوما انسانی از وب گاه CUTG (http://www.kazusa.or.jp/codon) جمع آوری و با استفاده از نرم افزاری آماری ROC، میزان استفاده از هریک از کدون های مترادف قسمت های کد شونده ژنوم ویروس های پاپیلوما انسانی در انواع کم خطر و پر خطر مقایسه شد. آنالیز آماری داده ها نشان داد که 5 کدون UAU (تیروزین)، UGU (سیستئین)، ACA (ترئونین)، AGG (آرژنین) و GUC (والین) به طور معنا داری در انواع کم خطر و پر خطر متفاوت هستند. بررسی الگوی استفاده از کدون ها، می تواند در طبقه بندی ویروس های پاپیلومای انسانی کم خطر و پر خطر روشی موثر باشد.
    کلیدواژگان: ویروس پاپیلوما انسانی، کدون های مترادف، بیوانفورماتیک
  • لیلا کهن، فاطمه محمدی، محمد محمدیان پناه صفحات 3166-3171
    سرطان سینه یکی شایع ترین بیماری های زنان با شیوع 15/0 درصد در ایران است. پژوهش ها حاکی از آن است که ادیپوکین های مترشحه از بافت چربی در ارتباط با خطر ابتلاء به سرطان سینه می باشند. ادیپونکتین هورمونی ترشح شده از ادیپوسیت هاست که اخیرا مشخص شده سطح سرمی آن ارتباط معکوسی با خطر ابتلاء به سرطان سینه پس از یائسگی دارد. پلی مورفیسم های ژنتیکی در ناحیه پروموتر ژن ادیپونکتین با تغییر سطح سرمی ادیپونکتین همراه هستند. هدف از این مطالعه، بررسی ارتباط بین پلی مورفیسم G/C 11377- در ژن ادیپونکتین و خطر ابتلاء به سرطان سینه پس از یائسگی در زنان ایرانی می باشد. نمونه های خون از 100 فرد مبتلا به سرطان سینه پس از یائسگی (میانگین سنی 1/10±8/54) و 100 فرد سالم (میانگین سنی 7/6±3/55) جمع آوری گردید که از لحاظ سن و جنس با گروه بیمار همسان سازی شدند. تعیین ژنوتیپ به کمک روش PCR-RFLP انجام شد. در حالت غالب برای آلل G، مقایسه بین ژنوتیپ های GG + GC در مقابل ژنوتیپ CC، مشخص شد که ژنوتیپ های GG + GC با خطر ابتلا به سرطان سینه پس از یائسگی همراه می باشد (P= 0.03 و %95CI= 1.2-17.6 و OR= 4.6). در نتیجه آلل G می تواند به عنوان آلل غالب عمل کرده و خطر ابتلا به سرطان سینه پس از یائسگی را افزایش دهد.
    کلیدواژگان: سرطان سینه، یائسگی، پلی مورفیسم ژنتیکی، ادیپونکتین، پیوستگی
  • پدیده کریمی، سیمین همتی، کامران قائدی، الهه کمالی، منوچهر توسلی صفحات 3172-3179
    سرطان پستان توموری وابسته به هورمون است که توسط هورمون های استروئیدی شامل استروژن و پروژسترون تنظیم می شود. به این ترتیب گیرنده های مرتبط به استروژن که از گروه گیرنده های هسته ای یتیم به حساب می آیند می توانند با مسیر پیام رسانی استروژن تداخل کرده و باعث رشد تومورهای جامد شوند. در تحقیق حاضر با جمع آوری نمونه های خون مربوط به 150 زن مبتلا به سرطان پستان مراجعه کننده به بیمارستان سیدالشهداء شهر اصفهان و 150 زن سالم از نظر ابتلا به بیماری سرطان پستان مراجعه کننده به آزمایشگاه کلینیکال بیمارستان الزهرا اصفهان به عنوان کنترل، پس از استخراج DNA آنها و تکثیر توالی مورد نظر، نمونه هائی با اندازهای متفاوت تعیین توالی شده و به عنوان مارکر مورد استفاده قرار گرفتند تا ارتباط میان پلی مورفیسم تکرار چهار نوکلئوتیدی AAAG واقع در ناحیه اینترونی ژن گیرنده مرتبط به استروژن گاما (ERRγ) با خطر ابتلا به سرطان پستان در زنان اصفهانی تعیین شود. نتایج این تحقیق نشان می دهدکه زنان با تکرار کوتاه AAAG، در معرض خطر بالاتری برای ابتلا به سرطان پستان قرار دارند (OR=7.14). این نتایج احتمال دخالت تکرار AAAG را در تنظیم بیان این ژن پیشنهاد می کنند. به این ترتیب الل های کوتاه با 6 و 7 تکرار از پلی مورفیسم مربوطه در ژن ERRγ شاید بتوانند به عنوان یک مارکر پیش آگاهی سرطان پستان مورد استفاده قرار گیرند.
    کلیدواژگان: گیرنده مرتبط به استروژن گاما، سرطان پستان، پلی مورفیسم
  • محمدحسن کریمی نژاد، آزاده مشتاق، رکسانا کریمی نژاد صفحات 3180-3189
    یکی از علل مهم بیماری های ارثی ناهنجاری های کروموزومی است در بین ناهنجاری های کروموزومی جا به جایی Translocation کروموزومها از مهم ترین علل ایجاد ناهنجاری های کروموزومی می باشد شایع ترین آنها جا به جایی های روبرت سونی است بعد از جا به جایی کروموزوم های 11،22 شایع ترین جا به جایی غیر روبرت سونی است به منظور آگاهی از وفور و عوارض ناشی از آن بررسی جامع در بازه زمانی 5/6 سال در بین 88900 کاریوتایپ که در این مرکز انجام شد 38 مورد جا به جایی t(11،22) شناسایی و مورد بررسی قرار گرفت وفور شایع سقط در حاملین جا به جایی متعادل و بروز علائم متفاوت و متغیر در افراد با جا به جایی نا متعادل t(11،22) قابل دقت و توجه بدان به ویژه در سقط های مکرر می باشد.
    کلیدواژگان: جا به جایی کروموزومی، ناهنجاری کروموزومی، بیماری ها و ناهنجاری های ارثی و مادرزادی نوزادی، کاریوتایپ
  • محمد مهدی کوشیار، محمدرضا نصیری، مرتضی بیطرف ثانی، علی اصغر اسلمی نژاد صفحات 3190-3199
    استفاده از پایگاه داده های ژنومی موجود از جمله Hap Map و مطالعات مجازی ارتباطی کل ژنوم، امکان تعیین مارکرهای ژنتیکی شناخته شده مرتبط با بیماری های پیچیده1 را فراهم می کند. مطالعات ارتباطی کل ژنوم شامل بررسی مستقیم پلی مورفیسم ژنتیکی در گروه های بزرگی از افراد سالم و بیمار می باشد که ابزار قوی برای شناسایی آللهای با پنترانس2 پایین ایجاد می کند که قبلا با مطالعات پیوستگی قابل شناسایی نبود. همچنین در این روش با استفاده از سیستم های کامپیوتری و نرم افزاری، بدون دانش قبلی و موقعیت ژن، امکان تعیین ارتباط SNP ها با بیماری امکان پذیر شده است. این مطالعات روی پنج نوع از شایعترین سرطان ها در دنیا شامل: سرطان های سینه، پروستات، روده بزرگ، ریه و پوست متمرکز شده است. با شبیه سازی هفت SNP شناخته شده مرتبط با سرطان سینه با نرم افزار GWASimulator برای 10000 نفر، روی کروموزوم های 2، 5، 6، 8، 10، 11 و 16، امکان سنجی مطالعات مجازی ارتباطی کل ژنوم با نرم افزارR بررسی شد. در بین SNP های شبیه سازی شده، rs2981582 روی ژن FGFR2 قوی ترین ارتباط با سرطان سینه را نشان داد. همچنین SNP های rs889312، rs2180341، rs3817198 به عنوان مارکرهای ژنتیکی مرتبط با سرطان سینه شناسایی شدند، ولی اثر SNP های شبیه سازی شده روی کروموزم های 2، 6 و 8 در سطح معنی داری تصحیح شده، معنی دار نشد که نیازمند شبیه سازی تعداد بیشتری از افراد گروه شاهد و بیمار داشت. نتایج این تحقیق نشان داد که امکان تعیین چند شکلی های تک نوکلئوتیدی مرتبط با بیماری با استفاده از سیستم های مجازی و مبتنی بر داده های واقعی پروژه Hap Map توسط نرم افزار R به راحتی وجود دارد
    کلیدواژگان: سرطان سینه، مطالعات ارتباطی کل ژنوم، چند شکلی تک نوکلئوتیدی
  • مونا تبرک، محمدرضا کلباسیمسجد شاهی، محمد صادق علوی یگانه صفحات 3200-3205
    استخراج DNA ژنومی با کمیت و کیفیت مطلوب ازنیاز های اساسی ژنتیک مولکولی است. لذا امروزه برای استخراج DNA از روش های بافت های مختلف موجودات استفاده می شود. از منظر حفاظت گونه ها، روش های غیر مخرب و غیر کشنده، نمونه برداری در الویت می باشند. این مطالعه با هدف معرفی روش بهینه استخراج DNA از دو بافت باله و فلس اردک ماهی از طریق مقایسه سه روش فنل - کلروفرم، روش نمک فوق اشباع واستات آمونیوم صورت پذیرفت. برای انجام این مقایسه از 90 نمونه باله و فلس اردک ماهی جمع آوری شده از استانهای گیلان و مازندران استفاده شد. پس از تخلیص DNA از دو بافت مذکور پارامتر های کمی و کیفی به ترتیب با استفاده از دستگاه نانودراپ و ژل آگارز 1% و همچنین قابلیت تکثیر DNA توسط نشانگر ریزماهواره و با استفاده از آغازگر ELU19 مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد بالاترین کارایی در مواردی که غلظت DNA واجد اهمیت می باشد به ترتیب ازروش فنل – کلروفرم و بافت باله حاصل می شود و در مواردی که غلظت اهمیت کمتری دارد روش نمک اشباع و بافت باله یا فلس نتایج بهتری در بر خواهند داشت. همچنین با توجه به نتایج PCR-SSCP اندازه باند های حاصله 150bp بود و کیفیت باند ها در بافت باله با استفاده از روش فنل - کلروفرم و نمک اشباع نسبت به فلس با سه روش به کاربرده دیگر بهتر بود. در مجموع روش نمک اشباع به واسطه عدم استفاده از مواد سمی و با توجه به هزینه کمتر در استخراج DNA از اردک ماهی توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: اردک ماهی، روش های استخراج DNA، فنل کلروفرم
  • سعیده حاجی زمانی، محمد علی جلالی فر، کاوه جاسب، نجم الدین ساکی صفحات 3206-3217
    هموگلوبینوپاتی ها گروهی از بیماری های ژنتیکی در سنتز زنجیره هموگلوبین هستند که در بسیاری از کشورها از جمله ایران شیوع فراوانی دارند. این هموگلوبینوپاتی ها شامل هموگلوبین های D، S، C، لپور، ستیف، CS، Q، J و... می باشند. تا سال 2009 بیش از 900 واریانت هموگلوبین (Hb) گزارش شده که ناشی از جهش های های ژن های گلوبین هستند و باعث تغییرات ساختاری در محصولات ژن گلوبین می شوند که نهایتا در عملکرد و پایداری Hb تاثیر می گذارند. فراوانی هموگلوبینوپاتی ها با منطقه جغرافیایی و گروه های نژادی، متفاوت است. این هموگلوبین ها در ایران نسبتا شایع هستند که 5/0 تا 1 ٪ جمعیت ایران حامل ژن های هموگلوبین غیرطبیعی از جمله D، S، G وE هستند. در این بررسی ما به مرور 50 مقاله منتشر شده در خصوص هموگلوبینوپاتی های نادر در ایران میپردازیم.
    کلیدواژگان: هموگلوبینوپاتی های نادر، فراوانی، ایران
  • ندا غلامیان دهکردی، مریم نوربخش نیا، کامران قائدی * صفحات 3238-3247

    مولتیپل اسکلروزیس بیماری مزمن و بالقوه ناتوان کننده است که سیستم عصبی مرکزی شامل مغز و نخاع را درگیر می کند. بیماری احتمالا نوعی بیماری خود ایمنی می باشد، به این معنا که سیستم ایمنی قسمتی از بدن را مانند یک جسم خارجی مورد حمله قرار می دهد. علت اولیه این بیماری ناشناخته است اما بیماری زایی به طور وضوح شامل آسیب دمیلینه کننده التهابی و آسیب آکسونی با واسطه خود ایمنی می باشد. نخستین حادثه در این بیماری از بین رفتن سد خونی-مغزی به شمار می رود که با ارتشاح بافت اطراف عروقی لنفوسیت ها و مونوسیت ها در بافت مغز و ایجاد مناطقی از تخریب میلین همراه می باشد. ماکروفاژها به عنوان عوامل اصلی همراه لنفوسیت های B و پلاسما سل های گسترش یافته در اطراف عروق کوچک خونی سیستم عصبی مرکزی نقش موثری در تخریب میلین به عهده دارند. همچنین افزایش تولید فاکتورهای التهابی مانند سایتوکین ها و فعال شدن سیستم کمپلمان به دنبال فعالیت سیستم ایمنی در مغز از عوامل موثر در تخریب رشته های آکسونی در نواحی فاقد میلین و در نهایت دژنره شدن نورون ها به شمار می رود

    کلیدواژگان: مولتیپل اسکلروزیس، التهاب سیستم عصبی، تخریب آکسون، سیستم ایمنی
  • محمدحسن کریمی نژاد صفحات 3248-3253
    در این بخش مباحث زیر یادآوری می شود: ساختار کروموزوم Y، تعیین جنسیت، تمایز جنسی و مراحل آن، دو جنسی و تقسیم بندی آن، اختلال تکامل جنسی DSD، تطابق DSD با تقسیم بندی های قبلی
|
  • Ali Mohammad Forughmand, Mohammad Reza Dehghani, Seyyed Mehdi Kalantar, Hami Reza Ghadimi, Fatemeh Montazery Pages 3118-3237
    Congenital heart defects constitute a high percentage of congenital malformations. After presenting a hypothesis concerning the multifactorial etiology of these disorders، the importance of genetic susceptibility in congenital heart defects has been highlighted. In this regard، various genetic tests are under investigation in research laboratories and clinics. This article introduces some of the most common diagnostic genetic tests that are currently used in clinical diagnosis of congenital heart defects. These techniques are divided into two categories، modern molecular techniques such as Q-PCR and MLPA، and cytomolecular techniques such as FISH and Array-CGH that are used to identify loci and genes associated with congenital heart defects. Considering the role of the new technique of NGS in determining the genetic causes of diseases، the diagnosis and treatment of many diseases with unexplained genetic causes would tremendously change. In this manuscript، we discussed new diagnostic tests that can be used used in detecting the genetic causes of several common congenital heart defects or chromosomal microdeletion syndromes such as Di George، William - Bern، Noonan، etc. This article provides good information on the proper use of genetic tests for the medical community، especially cardiologists، obstetricians، and gynecologists and might help them to make appropriate decisions in prevention and treatment approaches.
    Keywords: Heart Defects, Congenital, In Situ Hybridization, Fluorescence, Comparative Genomic Hybridization
  • Mahsa Alemi, Mandana Behbahani, Hassan Mohabatkar Pages 3160-3165
    Human papillomaviruses (HPVs) are small non-enveloped viruses with a a double-stranded DNA. The genome of HPVs encodes a number of early and late proteins. These viruses can be classified into high risk and low risk groups according to production of malignant lesions. In the present study، we analyzed the synonymous codon usage in coding sequences of high and low risk human papillomavirus genomes. The synonymous codon usage of these two groups was obtained from http: //www. kazusa. or. jp/codon and analyzed using the ROC software. Statistical data analysis indicated that the usage of five codons of UAU (tyrosin)، UGU (cysteine)، ACA (threonine)، AGG (argenine)، and GUC (valine) was significantly different between high and low types. The results of our study revealed the usefulness of codon usage analysis for the classification of high and low risk human papillomavirus.
    Keywords: Papillomavirus, Synonymous Codon Usage, Computational Biology
  • Leila Kohan, Fatemeh Mohammadi, Mohammad Mohammadian Panah Pages 3166-3171
    Breast cancer is the most common malignancy in women with a prevalence of 0. 15% in Iran. Adipokines produced by the adipose tissue have been studied in relation to the risk of breast cancer. Adiponectin is an adipocyte-secreted hormone. The inverse correlation between serum adiponectin levels and the risk of postmenopausal breast cancer has been recently documented. Genetic polymorphisms in the promoter region of the adiponectin gene are associated with the differences in adiponectin serum levels. The purpose of this study was to explore the relationship between -11377 G/C adiponectin gene polymorphism and the risk of postmenopausal breast cancer in Iranian patients. Blood samples of 100 females with postmenopausal breast cancer (age rang: 54. 8±10. 1) and 100 age- and sex-matched healthy individuals (age rang: 55. 3±6. 7) were collected. The genotypes were determined using a polymerase chain reaction (PCR) -restriction fragment length polymorphism (RFLP) method. In the dominant effect of the G allele (comparison between GG + GC vs. CC)، the GG+GC genotypes were associated with the risk of postmenopausal breast cancer (OR= 4. 6، %95CI= 1. 2-17. 6، P= 0. 03). It is concluded that the G allele may act as a dominant allele to increase the risk of postmenopausal breast cancer.
    Keywords: Breast Neoplasms, Menopause, Polymorphism, Genetic, Adiponectin, Association
  • Padideh Karimi, Simin Hematti, Kamran Ghaedi, Elahe Kamali, Manoochehr Tavassoli Pages 3172-3179
    Breast cancer is a hormone-dependent tumor which is regulated by steroid hormones including estrogen and progesterone. Therefore، estrogen-related receptors (ERRs) which belong to orphan nuclear receptor groups can interfere with the estrogen signaling pathway and cause the growth of solid tumors. In the present study، blood samples of 150 women with breast cancer and 150 healthy women were collected from Omid (Seyedoshohada) Cancer Hospital، Isfahan University of Medical Sciences and Clinical Laboratory، Alzahra Hospital، Isfahan University of Medical Sciences، Iran، respectively. DNA was extracted and amplified. Then، some of the alleles in variable sizes were sequenced and used as allele specific markers for exact determination of the number of AAAG repeats in other samples. This study was performed to determine the association between breast cancer risk and alleles of the tetranucleotide repeat (AAAG) n microsatellite in the intron of the ERRγ gene. Our results showed that women with short AAAG repeats were at higher risk of breast cancer (OR=7. 14). These results suggest the possible involvement of the polymorphic AAAG repeat of the ERRγ gene in regulating its expression. Therefore، the shortest alleles of this polymorphism with 6 and 7 repeats of AAAG may be useful as a biomarker for breast cancer prognosis.
    Keywords: Estrogen Related Receptor Gamma, Breast Neoplasms, Polymorphism, Genetic
  • Mohammad Hassan Kariminejad, Azadeh Moshtagh, Roxana Kariminejad Pages 3180-3189
    Chromosomal aberrations are one of the major reasons of congenital diseases. The most common chromosomal abnormality is translocation، especially Robertsonian translocation. Among 88900 karyotypes that were analyzed in our center، there were 1542 cases translocation of which 387 (25%) were Robertsonian. There were also 38 (3. 3%) cases of t (11،22)، which was the most common translocation in 1165 cases of non Robertsonian translocation. The high prevalence of abortion in the carriers of balanced translocation and the adverse manifestations of non balanced t (11،22) demand attention، especially in women with recurrent miscarriage.
    Keywords: Translocation, Genetic, Chromosomal Aberrations, Congenital, Hereditary, Neonatal Diseases, Abnormalities, Karyotype
  • Mohammad Mehdi Kushyar, Mohammadreza Nassiri, Morteza Bitaraf Sani, Ali Asghar Aslaminejad Pages 3190-3199
    Available genomic data and genome-wide association virtual studies provide the possibility of genetic markers detection known to be associated with complex diseases. Genome Wide Associated Studies (GWAS)، which involve direct testing of genetic polymorphisms in large series of disease cases versus controls، provide a powerful approach to identify lower penetrance alleles that cannot be already detected by genetic linkage studies. By utilizing computer and software systems، it is possible to detect the association of SNPs with diseases without prior knowledge of the function or position. GWAS has been conducted in five of the most common cancer types: breast، prostate، colorectal، lung، and melanoma. GWAS of the breast cancer was performed by simulation of 7 known SNPs on chromosomes 2، 5، 6، 8، 10، 11 and 16 for 10000 women. A simulation study was performed using GWASimulator software and data were analyzed by R software (SNPassoc package). The strongest associations were found for rs2981582 in the FGFR2 gene. SNPs rs889312، rs2180341 and rs3817198 were associated with breast cancer. However، SNPs rs13387042، rs2180341 and rs13281615 on chromosomes 2، 6، and 8 were not associated with the disease، which requires more cases and controls to be stimulated. The results of this research showed that the detection of SNPs associated with the disease was easily possible through employing virtual systems based on real data of Hap Map project using R software.
    Keywords: Neoplasms, Genome, Wide Association Study, Polymorphism, Single Nucleotide
  • Mona Tabarrok, Mohammad Reza Kalbassi, Mohammad Sadegh Alavi Yeganeh Pages 3200-3205
    Genomic DNA extraction with high quantity and quality is one of the basic necessities of molecular genetic studies. Therefore، nowadays، various methods for extracting DNA from different organisms and tissues are used. Non destructive and non-lethal sampling methods are preferred for conservation reasons. This study introduces an optimal method for extracting DNA from two non-lethal sample tissues of the pike through comparing three methods of phenol - chloroform، saturated NaCl، and ammonium acetate. Ninety samples of the pike fins and scales were collected from Gilan and Mazandaran. Nanodrop and electrophoresis on 1 % agarose gel were used for evaluating the quality and quantity of extracted DNA samples. Also amplification ability of the DNA was assessed with microsatellite markers using the ELU19 primer. Based on the results، the best efficiency، if the DNA concentration was important، was achieved by the phenol - chloroform method and the fin tissue. The saturated salt method from the fin or scale tissues showed higher efficiency if the DNA concentration was less important. According to the results of PCR-SSCP، amplified bands were 150bp. DNA samples of the fin tissue using phenol – chloroform and saturated salt methods showed sharper bands in comparison with the scale tissues in all three methods. So، the saturated salt method seems to be a suitable method for DNA extraction from pike tissues because it uses less toxic materials and is inexpensive.
    Keywords: Esox lucius, DNA Extraction Method, Phenol, chloroform
  • Saeideh, Hajizamani, Mohammad Ali Jalalifar, Kaveh Jaseb, Kaveh Jaseb, Najmaldin Saki Pages 3206-3217
    Hemoglobinopathies are a group of genetic disorders of globin chain synthesis which are common in many countries including Iran. The hemoglobinopathies include hemoglobin D، S، C، Lepore، Setif، CS، Q، J and other hemoglobin chain disorders. By 2009، more than 900 Hemoglobin (Hb) variants were reported due to globin gene mutations that cause structural changes in globin gene products which ultimately affect the performance and stability of Hb. There is variation in the prevalence of hemoglobinopathies in different regions and ethnic groups of the country. Hemoglobin disorders are fairly common in Iran. It is estimated that 0. 5-1% of the Iranian population carries the genes for Hb abnormalities such as D، S، G and E. In this article، we reviewed 50 published papers on rare hemoglobinopathies from Iran.
    Keywords: A Review of Rare Hemoglobinopathies in Iran
  • Neda Gholamian Dehkordi, Maryam Noorbakhshnia, Kamran Ghaedi Pages 3238-3247

    Multiple sclerosis (MS) is a chronic and potentially debilitating disease that affects the central nervous system including the brain and spinal cord. The disease is an «autoimmune disease» meaning that the immune system attacks parts of the body as a foreign body. Although the primary cause of MS is unknown، its pathogenicity clearly involves inflammatory demyelinating and autoimmune-mediated axon damage. The first event in this disease is the loss of blood brain barrier that is associated with destruction of myelin and vascular infiltration of lymphocytes and monocytes into the surrounding tissue. Macrophages as the main factors and B lymphocytes associated with increased plasma cells around small blood vessels play an effective role in the destruction of CNS myelin. Also، increased production of inflammatory factors such as cytokine and activation of the complement system following the activity of the immune system in the brain are considered the effective factors in damaging axon fibers in demyelinated areas and neurodegeneration.

    Keywords: multiple sclerosis, inflammation of the nervous system, axonal damage, immune system
  • Mohammad Hassan Kariminejad Pages 3248-3253