فهرست مطالب

مجله تحقیقات علوم رفتاری
سال یازدهم شماره 4 (پیاپی 32، مهر و آبان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/10/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقاله های پژوهشی
  • صمد فهیمی، مجید محمود علیلو، معصومه رحیم خانلی، علی فخاری، حمید پورشریفی صفحات 233-244
    زمینه و هدف
    مدل عدم تحمل بلاتکلیفی IU (Intolerance of uncertainty) در آغاز برای توضیح و تبیین نگرانی در زمینه ی اختلال اضطراب منتشر ایجاد و توسعه یافت. اگرچه پژوهش های اخیر عدم تحمل بلاتکلیفی را به عنوان عاملی فراتشخیصی تداوم بخش در میان اختلال های اضطرابی تعریف شده است. هدف این مطالعه مقایسه ی عدم تحمل بلاتکلیفی در بیماران مبتلا به اختلال اضطراب منتشر (Generalized Anxiety GAD Disorder)، اختلال وسواسی اجباری OCD (Obsessive-Compulsive Disorder)، اختلال وحشت زدگی PD (Panic Disorder) و گروه شاهد بود.
    مواد و روش ها
    مطالعه ی حاضر از توع مقطعی و پس رویدادی (روش علی مقایسه ای) بود. جامعه آماری پژوهش حاضر کلیه ی بیمارانی را تشکیل می داد که برای اولین بار به کلینیک تخصصی بزرگمهر تبریزدر سال 89-90 مراجعه کرده بودند. از بین این مراجعین 30 بیمار مبتلا به GAD، 30 بیمار OCD، 30 بیمار PDو 30 گروه شاهد به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. گروه ها تا حد امکان از نظر متغیرهای جمعیت شناختی با یکدیگر همتا شدند. برای انتخاب و جمع آوری داده ها از مصاحبه ی بالینی ساختاریافته و مقیاس عدم تحمل بلاتکلیفی استفاده شد. داده های پژوهش با استفاده ازنرم افزارSPSS-17 وشاخص های آمار توصیفی و تحلیل واریانس متغیره (MANOVA) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته های مطالعه ی حاضر نشان داد که افراد با اختلال های GAD، OCD و PDدر مقایسه با گروه شاهد با توجه به 89/6 F= و سطح معنی داری 0001/0 از عدم تحمل بلاتکلیفی بالاتری برخوردار بودند. اما افراد GAD، OCD، و PDتفاوت معنی داری در عدم تحمل بلاتکلیفی نداشتند. همچنین نتایج نشان دهنده ی تفاوت بین گروه های اختلال (GAD،OCD و PD) و گروه شاهد با توجه به 1/7F= و سطح معنی داری 0001/0 و 23/5 F=و سطح معنی داری 002/0، در دو عامل پرسشنامه عدم تحمل بلاتکلیفی است.
    نتیجه گیری
    عدم تحمل بلاتکلیفی تنها مختص به اختلال اضطراب منتشر نمی باشد و این سازه در اختلال های وسواسی اجباری و اختلال وحشت زدگی نیز دیده می شود و به نظر می رسد عامل شناختی عدم تحمل بلاتکلیفی نقش محوری در سبب شناسی این اختلال ها بازی می کنند. کاربرد بالقوه ای این نتایج برای درمان اختلال های اضطرابی قابل بحث هستند.
    کلیدواژگان: عدم تحمل بلاتکلیفی، اختلال اضطراب منتشر، اختلال وسواسی اجباری، اختلال وحشت زدگی
  • احمدرضا کیانی، مریم فاتحی زاده، نظام الدین قاسمی صفحات 245-251
    زمینه و هدف
    هدف پژوهش حاضر بررسی کیفی عوامل خانوادگی دخیل در اقدام به خودکشی بوده است.
    مواد و روش ها
    پژوهش از نوع توصیفی و در حیطه ی پژوهش های کیفی بود و به روش پدیدارشناسی انجام گرفت. نمونه گیری در یک نمونه 20 نفری به روش مبتنی بر هدف انجام و تا اشباع داده ها ادامه یافت. برای گردآوردی داده ها از مصاحبه با نمونه ی اقدام کننده خودکشی و خانواده و دوستان آنها استفاده شد. به منظور دستیابی به موثق بودن و پایایی داده ها از معیارهای بازنگری ناظرین و مشارکت کنندگان در پژوهش استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه که مبتنی بر داده های کدگذاری شده بر اساس مصاحبه انجام شده بود، نشان داد که 10 عامل خانوادگی به ترتیب اهمیت، در خودکشی این افراد دخیل می باشد. این عوامل به ترتیب اهمیت عبارت بودند از: 1- طلاق واقعی یا عاطفی والدین2- مورد آزار و اذیت روانی و جسمانی قرار گرفتن از سوی والدین3- سبک فرزندپروری طرد کننده و مستبدانه 4- فقدان تقویت و تشویق و امیدواری از سوی والدین5- اعتیاد والدین6- سابقه بیماری های روان پزشکی والدین 7- سابقه اقدام به خودکشی والدین 8- جلب توجه و محبت والدین9- فقدان جهت گیری مذهبی10- نبود سازمان دهی و برنامه ریزی و نبود اهداف برای زندگی.
    نتیجه گیری
    عوامل خانوادگی یکی از علت های اقدام به خودکشی می باشد که باید در حیطه پیشگیری و درمان به آن توجه ویژه داشت.
    کلیدواژگان: اقدام به خودکشی، عوامل خانوادگی
  • سمیه کریمی، شیما مصری پور، اصغر آقایی، محسن معروفی * صفحات 252-260
    زمینه و هدف

    بررسی مولفه های بخشودگی می تواند بر ابعاد سلامت روان زوجین و در نهایت خانواده موثر باشد. هدف این مقایسه بخشودگی و مولفه های آن و سلامت روانی در زوجین عادی و در شرف طلاق شهر اصفهان بود.

    مواد و روش ها

    این پژوهش از نوع مورد و شاهد است. نمونه پژوهش از دو گروه متشکل از گروه زوجین عادی (100 زوج) وگروه طلاق تعداد (100 زوج) بودند. گروه اول زوجین بصورت تصادفی از بین مراجعین به مراکز تفریحی (پارک ها) و گروه دوم نیز از بین مراجعه کنندگان به مراکز طلاق شهر اصفهان انتخاب گردیدند. برای سنجش بخشودگی و مولفه های آن از پرسشنامه بخشودگی (FFS) و برای سنجش سلامت روان از پرسشنامه سلامت روان (GHQ) استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج حاصل از تحلیل واریانس چند عاملی (MANOVA)، نشان داد که میزان بخشودگی و مولفه های آن (درک واقع بینانه، تصدیق خطا، جبران عمل ارتکابی، دلجویی کردن، احساس بهبودی و سبکبالی) در زوجین عادی بطور معنی داری بالاتر از زوجین طلاق است. این یافته در ارتباط با سلامت روان و خرده مقیاس های آن (علائم جسمانی، اضطراب و اختلال خواب، اختلال در کنش اجتماعی، افسردگی اساسی) نیز بدست آمد.

    نتیجه گیری

    در مجموع نتایج پژوهش حاضر موید آن است که،توجه به میزان بخشودگی و سلامت روانی زوجین در موارد ارجاعی برای طلاق می تواند حایز اهمیت باشد.

    کلیدواژگان: بخشودگی، سلامت روانی، طلاق
  • دکترفخرالسادات قریشی راد، حسن بافنده قراملکی، سجاد توسلی، مسعود اعتمادی فر صفحات 261-269
    زمینه و هدف
    اسکلروز مولتیپل MS((Multiple Sclerosisیک بیماری التهابی مزمن سیستم عصبی مرکزی است که در آن نشانه های اولیه در افراد جوان بین20 تا 40 سالگی بروز می کند. پژوهش های پیشین نشان می دهند که 20-15 درصد از افراد مبتلا به MS دچار اختلال کارکرد اجرایی هستند. هدف این مطالعه ارزیابی عملکرد برنامه ریزی به عنوان زیر مجموعه عملیات های کارکرد اجرایی در مبتلایان به بیماری MSنوع عودکننده بهبودیابنده می باشد
    مواد و روش ها
    در این پژوهش پس رویدادی که در انجمنMS اصفهان انجام شد؛ 49 زن بیمار مبتلا بهMS نوع عودکننده- بهبودیابنده و 43 زن سالم با روش نمونه گیری در دسترس با همتاسازی سن، بهره هوشی و تحصیلات با آزمایه برج هانوی (هفت حرکتی) به منظور ارزیابی عملکرد برنامه ریزی مورد سنجش قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج تحلیل واریانس چندمتغیری نشان دهنده تفاوت معنی دار هر دو گروه در مسائل سه، چهار، پنج، شش و هفت حرکتی می باشد (p<0 001). همچنین افراد گروه بیمار با توجه به عدم محدوده ی زمانی حرکات اضافی (خطا) بیشتری را نسبت به افراد گروه گواه نشان داده اند. میزان حساسیت و اختصاصی بودن تکالیف مختلف زمایه برج هانوی با بهره گیری از تحلیل منحنی راک نشان داد تمامی تکالیف این آزمایه بالاتر از خط ارجاع یا خط 50 درصد قرار گرفته اند.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نقص در عملکرد برنامه ریزی افراد مبتلا به بیماری MS را نشان می دهد که ناشی از کاهش هوش عمومی نیست. همچنین یافته ها نشان داد مسائل شش وهفت حرکتی آزمایه برج هانوی از حساسیت و دقت بیشتری در ارزیابی عملکرد برنامه ریزی برخوردارند.
    کلیدواژگان: اسکلروزمولتیپل، نقص در عملکرد برنامه ریزی، آزمایه برج هانوی، کارکرد اجرایی
  • وحید نجاتی صفحات 270-278
    زمینه و هدف
    تکانشگری و تصمیم گیری پرخطر عامل کلیدی بسیاری از آسیب های فردی-اجتماعی و اختلال های رفتاری است. از طرفی در بسیاری از افراد مبتلا به این آسیب ها به ویژه اعتیاد سابقه اختلال نقص توجه و بیش فعالی گزارش شده است. به نظر می رسد تصمیم گیری نیازمند فرایندهای پایه ای شناختی از جمله حافظه کاری، توجه و کنترل مهاری باشد. هدف از این پژوهش بررسی ارتباط بین تصمیم گیری پرخطر با کارکردهای توجهی، حافظه کاری و کنترل مهاری است.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش مقطعی 215 دانشجوی دانشگاه شهید بهشتی در سال 1390 با استفاده از آزمون های نوروسایکولوژیک بارت برای بررسی تصمیم گیری پرخطر و آزمون های ان بک برای ارزیابی حافظه کاری، استروپ برای بررسی توجه، آزمون عملکرد مداوم برای توجه پایدار، برو/نرو برای بررسی کنترل مهاری مورد ارزیابی قرار گرفتند. از آزمون همبستگی پیرسون برای بررسی ارتباط بین کارکردهای اجرایی و تصمیم گیری پرخطر استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که ارتباطی بین تصمیم گیری پرخطر و کارکردهای توجه پایدار، انتخابی و انتقالی و حافظه کاری وجود ندارد(P>0.05). در مقابل بین کارکردهای کنترل مهاری و تصمیم گیری پرخطر ارتباط معنی داری وجود دارد(P<0.01).
    نتیجه گیری
    دلیل عدم ارتباط معنی دار بین کارکردهای توجهی و تصمیم گیری پرخطر را می توان خاستگاه آناتومیک متفاوت آنان دانست. به نحوی که کارکردهای توجهی در قشر پیش پیشانی خلفی خارجی و تصمیم گیری و کنترل مهاری هر دو در قشر میانی داخلی پیش پیشانی هدایت می شوند. بر اساس یافته های این پژوهش کنترل مهاری پیشگوی مناسبی برای تصمیم گیری پرخطر است و اثر بخشی تقویت آن بر کاهش تصمیم گیری پرخطر برای پژوهش های آتی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: کارکردهای اجرایی، کنترل مهاری و تصمیم گیری پرخطر
  • محمد ابراهیم شریعتی، زهرا ایزد خواه، حسین مولوی، مهرداد صالحی صفحات 279-288
    زمینه و هدف
    پژوهش های موجود در حوزه اعتیاد عموما معطوف به بررسی و اتخاذ تدابیری است برای ترک! نه کیفیت زندگی فرد قربانی اعتیاد. به همین خاطر در این پژوهش ضمن آموزش افراد معتاد در جهت افزایش یا بهبود کیفیت زندگی، اصلاح و رشد آموزه های شناختی- رفتاری، تاثیر این پیشرفت ها بر عامل مهمی همچون خودکارآمدی مورد بررسی قرار گرفته است.
    مواد و روش ها
    پژوهش از نوع نیمه تجربی همراه با گروه آزمایش و کنترل، با پیگیری (45 روزه) می باشد. جهت تعیین حجم نمونه ابتدا به شیوه تصادفی دو درمانگاه ترک اعتیاد (رها بخش و فردای روشن) در سال 1390، انتخاب شده اند. 36 نفر از افراد متقاضی شرکت در پژوهش به صورت تصادفی به دو گروه آزمایش (گروه درمانی به شیوه ی شناختی– رفتاری و درمان مبتنی بر بهبود کیفیت زندگی) و کنترل تقسیم شده اند. در پایان جلسات از هر سه گروه پس آزمون و پیگیری 45 روزه، به عمل آمد. به دلیل کنترل متغیرهای مداخله گر علاوه بر استفاده از آمار توصیفی از تحلیل کوواریانس چند متغیره استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج پژوهش، بیانگر آن است که درمان شناختی– رفتاری و درمان مبتنی بر بهبود کیفیت زندگی توانسته اند در مرحله ی پس آزمون به طور معناداری نمرات خودکارآمدی معتادان را نسبت به گروه کنترل افزایش دهد؛ البته نکته قابل ذکر اثر بخشی بیشتر درمان مبتنی بر بهبود کیفیت زندگی بر خودکارآمدی معتادان در مرحله پیگیری بود (001/0 P=).
    نتیجه گیری
    یافته های پژوهش اهمیت استفاده از تکنیک های افزایش خودکارآمدی را مشخص و نشان داد هنگامی که این تکنیک ها را به طور سازمان یافته در حوزه های مهم زندگی به کار ببریم؛ تاثیر بهتری خواهیم گرفت.
  • مقاله مروری
  • میترا ملایی نژاد، عفت سادات مرقاتی خویی، رباب لطیف نژاد رودسری، مهرداد صالحی، علیرضا یوسفی صفحات 289-305
    مقدمه
    ازدواج به وصال نرسیده از مشکلات جنسی پیچیده محسوب می شود که عوارض آن در جوامع محافظه کار جنسی ابعاد وسیعتری می یابد. در جوامع علمی توافق جمعی بر این است که این پدیده فراتر از مشکل فردی و یا اختلال جسمی و روانی است و باید علل آن در بستر فرهنگی هر جامعه ایی تبیین گردد. هدف از این مقاله، پاسخ دادن به این سوال است که بر اساس نظریه کلیشه های جنسی سایمون و گاگنون، مشکل ازدواج به وصال نرسیده در زوجین ماحصل چه کلیشه های جنسی است؟
    مواد و روش ها
    این مقاله مروری بر33 مطالعه پزشکی و بالینی منتشر شده در طی سالهای 1956 تا 2011 است، در مورد این پدیده وکلیشه های مربوط به ازدواج، شب اول عروسی، دخول و بکارت که در مطالعات کیفی مورد بررسی قرار گرفته است.
    یافته ها
    اغلب مطالعات بالینی جدیدتر منتشر شده به مطالعه این اختلال در فرهنگ های محافظه کار مذهبی پرداخته اند و بر حسب تخصص پژوهشگران و کلینیک محل انجام مطالعه، علل گزارش شده برای این پدیده، متفاوت بوده است. مقالاتی نیز که به کلیشه های ازدواج پرداخته اند بر نقش های زنانگی و مردانگی و لزوم دخول به عنوان «رفتار صحیح جنسی» در سناریوی شب اول عروسی ویا زمانی نزدیک پس از برگزاری آیین های ازدواج تاکید کرده اند.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد در ازدواج به وصال نرسیده، افراد مبتلا در فرایند رسیدن به یک نتیجه واحد و قابل قبول با کلیشه های فرهنگی جامعه خود در مورد انجام دخول برای تحقق ازدواج و احساس کامل شدن، دچار اختلال شده و به دلیل عدم دخول، احساس متفاوت بودن می کنند،که در نهایت منجر به عدم آشکارسازی مشکل و طولانی شدن این اختلال می شود. آموزش جنسی زوج ها توسط کارکنان بهداشتی می تواند از شیوع این پدیده و رنج زوج های مبتلا بکاهد.
  • مجتبی حبیبی، رضا باقریان سرارودی صفحات 306-319
    خطر افکار و اقدام به خودکشی، به خصوص زمانی شدت می یابد که با وجود مراجعات مکرر و درمان های متعدد پزشکی درد همچنان به قوت خود باقی است و بیمار یاد گرفته که این درد متفاوت از سایر دردها است. در نهایت تنها دو راه حل در برابر این موقعیت وجود دارد. اول، تسلیم شدن در برابر درد و درماندگی آموخته شده و دوم، خاتمه دادن به زندگی به دور از لذت و همراه درد. اهمیت توجه به افکار و اقدام به خودکشی در بین بیماران مبتلا به دردهای مزمن زمانی روشن تر می شود اگر بدانید که در امریکا خودکشی، دومین علت مرگ و میر در بین بیماران مزمن است. در مطالعات بسیاری به نقش برجسته درد توانگاه و تسلیم شدن در برابر درد به عنوان یک سرنوشت و اقدام به خودکشی در بیماران مزمن تاکید شده است. با توجه به اهمیت زندگی انسانها برای جوامع پزشکی، روان پزشکی و روان شناسی در اولویت اول و حفظ سلامت جسمی و روانی در اولویت دوم، باید گفت که تمام تلاش های جامعه خدمات بهداشتی در جهت حفظ سلامت افراد بشر است. اما باید توجه داشت که با وجود تلاش زیاد و هم دلانه جامعه پزشکی در درمان بیماران مبتلا به درد مزمن ممکن است که در وسط فرایند درمان، بیمار تحمل و ظرفیت لازم را برای ادامه زندگی همراه با درد مزمن را نداشته باشد و اقدام به خودکشی نماید و تمام تلاش جامعه پزشکی و زحمات خود بیمار و هزینه های هنگفت متحمل شده برای درمان یک باره به هدر رود. در این مقاله کوشش شده است ضمن بررسی رابطه بیماری های مزمن با افکار و اقدام خودکشی به ابعاد روان شناختی، اجتماعی و فرهنگی آن پرداخته شود.
|
  • Samad Fahimi, Majid Mahmoud Aliloo, Masoumeh Rahimkhanli, Ali Fakhari, Hamid Poursharifi Pages 233-244
    Background And Aim
    The intolerance of uncertainty model was initially developed as an explanation for worry within the context of generalized anxiety disorder. However، recent research has identified intolerance of uncertainty (IU) as a transdiagnostic maintaining factor across the anxiety disorders. The aim of the present study was to compare the intolerance of uncertainty in patients with generalized anxiety disorder (GAD)، obsessive compulsive disorder (OCD)، panic disorder (PD) and control group.
    Methods
    The present study was a cross-sectional and ex-post facto investigation (causal comparative method). Statistical universe constituted all patients had been referred the first to the Bozorgmehr clinic in Tabriz in the 1389_1390. In this study، 30 client with Generalized anxiety disorder (GAD)، 30 client with Obsessive-Compulsive disorder (OCD)، panic disorder (PD) and 30 control group were selected accessibility. The groups were matched in demographic characteristics with other. Data were collected through a structured clinical interview and the Intolerance of Uncertainty Scale (IUS). The gathered data is analyzed by SPSS-17 and descriptive statistic indexs and Multivariate Analysis of Variance (MANOVA).
    Results
    The present study has found that people with GAD، OCD، and PD disorders compared with controls، according to the f=89/6 significance levels of /0001 had higher intolerance of uncertainty، but people with GAD، OCD، and PD disorders were not significantly different in the intolerance of uncertainty. The results showe differences between the (GAD، OCD، and PD) disorders and control groups in the (F=1/7)، significance level0/0001، F=23/5، and significance level 0/002،in the two factors the intolerance of uncertainty questionnaire.
    Conclusion
    In tolerance of uncertainty is not just for generalized anxiety disorder، It construct seen in the obsessive compulsive disorder and panic disorder. It seems cognitive factor of intolerance of uncertainty plays a pivotal role in causing in this disorders. A potential application of these results for the treatment of anxiety disorders are treatable.
    Keywords: Intolerance of uncertainty, Generalized anxiety disorder (GAD), Obsessive compulsive disorder (OCD), Panic disorder (PD)
  • Ahmadreza Kiani, Maryam Fatehizadeh, Nezamaddin Ghasemi Pages 245-251
    Aim and
    Background
    The purpose of this research was a quantitative study of family factors that interfere with suicide attempters. Methods and Materials: The research is descriptive. We used phenomenological and qualitative way. 20 suicide attempter''s participants were selected by purpose-based way، and sampling continued to saturating. For data gathering، we used interview that accomplished by suicidal participants، their family and friends. For reaching to a valid and reliable data، we used supervisors and participants review criteria.
    Findings
    Results of interview by codified data shown that 10 family factors effects on suicide. This factors in turn included in: 1. Parent’s real or emotional divorce، 2. Parental abuse، 3. Rejective and autocratic parenting style، 4. Lack of parent’s reinforcement and encouragement and hopefully، 5. Parent’s addiction، 6. Parent’s psychopathologic history، 7. Parent’s suicide attempts history، 8. Parent’s Attention and love 9. Religious disorientation، 10. Lack of organization and planning and aim for live.
    Conclusions
    One of factors can be effective on suicide are family factors. Practitioners must attended to it in the prevention and cure.
    Keywords: Suicide attempts, Family factors, Quantitative study
  • Somayeh Karimi, Shima Mesripour, Asghar Aghaii, Mohsen Maroufi Pages 252-260

    Aim and

    Background

    The purpose of this study was comparison of forgiveness and its components together with mental health in normal and ongoing divorce couples in Isfahan.

    Materials And Methods

    The population is consisted of couples who lived in Isfahan city in 1387 (2009). 100 normal couples were selected randomly from 4 parks in four regions of city and 100 at-divorce couples were selected randomly from couples who referred to divorce centers in Isfahan. Forgiveness and its components was measured by forgiveness scale (FFS) and mental health was measured by General Health Questionnaire (GHQ).

    Finding

    The results of a factor analysis of variance (MANOVA)، showed that forgiveness and its components (Recognition، Reparation، Restitution، Resolution) significantly higher than in normal couples. The couple''s divorce. The findings related to mental health and its subscales (somatic symptoms، anxiety and insomnia، social dysfunction، major depression) were obtained

    Conclusions

    The results of this study confirm that، in cases referred for mental health and the relief of divorce can be very important.

    Keywords: Forgiveness, Mental Health, Divorce
  • Fakhralsadat Ghoreyshi Rad, Hasan Bafandeh Gharamaleky, Sajjad Tavassoli, Masoud Etemadifar, Mohammad Taghi Saeedi Pages 261-269
    Aim and
    Background
    Multiple Sclerosis (MS) is a chronic inflammatory disease of the central nervous system in which primary symptoms emerges in adults between the age 20 and 40 years old. Previous findings indicate 15-20 percent of Multiple Sclerosis (MS) patients are diagnosed with executive function impairments. The purpose of this study is to evaluate planning function as one of executive functions subsets in patients with relapsing-remitting MS. Method and Materials: In this ex-post facto study which is done in Esfahan MS association، 49 female with relapsing-remitting MS and 43 female age-، education- and IQ-matched without MS were selected by haphazard sampling. To assess their planning function، both groups were tested using Tower of Hanoi task.
    Findings
    Multivariate analysis of variance shows significant difference between to group in three، four، five، six and seven movement tasks (p<0/ 001). Additionally، patient group has more extra moves (errors) than observe، considering that there was no limitation in time. To measure the sensitivity and specificity of different tasks of Tower of Hanoi task، ROC curve is applied. All curves were located above the reference line.
    Conclusions
    Findings indicate patients with MS had impairment in planning function which is not caused by deficit in their general IQ. Also results showed that six and seven movement tasks of the Tower of Hanoi have higher sensitivity and specificity for assessing planning function.
    Keywords: Multiple sclerosis, Deficit in planning performance, Tower of Hanoi task, Executive function
  • Vahid Nejati Pages 270-278
    Aim and Back ground: Impulsivity and risky decision making is a core element of plenty of individual and social deficits. On the other hand، history of attention deficit disorder and hyperactivity has been reported in many people with these problem particularly addiction. Decision making requires basic cognition function such as inhibition، working memory and attention. The aim of the current study was to explore the relationship between risky decision making with attention functions، work memory and Inhibitory control. Methods and Materials: In present cross sectional study، 215 students of Shahid Beheshti University were evaluated with neuropsychological tests such as N- back، Stroop test، Wisconsin Card Sorting Test، Continuous Performance Test and Go/NoGo Test. Pearson correlation was used for analysis.
    Finding
    Findings not found any significant correlation between sustain، selective and shifting attention and risky decision making (P> 0. 05). Significant correlation found between inhibitory control and risky decision making (P< 0. 01).
    Conclusions
    Different anatomic origin of decision making (ventromedial prefrontal) and executive function (dorsolateral prefrontal) could be considered as a resign of their independence. Inhibitory control is a good predictor of risky decision making and interventional study may be propose training of inhibitory control for reducing risky decision making.
    Keywords: Risky Decision Making, Inhibitory Control, Executive Function
  • Mohammad Ebrahim Shariati, Zahra Izadikhah, Hosein Molavi, Mehrdad Salehi Pages 279-288
    aim and
    Background
    Existing researches in the field of addiction generally focus on strategies for withdrawal not on the addicted victims quality of life. Therefore، in this study، the addicted people is educated to enhance or improve the quality of life، Reform and develop the teaching of cognitive– behavioral therapy، The impact of these developments on important factors such as self-efficacy has been studied. Methods and Materials: The research is of the type semi-experimental with experimental and control groups، with follow-up (45 days). To determine the number of the sample، at first، two clinics for addiction withdrawal (Fardaye Roshan Clinic and Rahabakhsh Clinic) in the year 1390 were selected. 36 people applying for participation in the study were randomly assigned to two groups (Cognitive Behavioral Group Therapy and Quality of Life Therapy) and control assigned. Finally، at the end of sessions، posttest and 45-day follow-up were administrated on the group. For the reason of controlling intervention variable، multivariate analysis of covariance has been use in addiction to descriptive statistics.
    Findings
    The results of the research indicate that CBT and the treatment based on the improvement of life quality could significantly increase the addicts، scores of Self efficacy in post test compared to the control group (P<0. 5). The point to be mentioned is the better functioning of the treatment based on the improvement of quality of life therapy compared to CBT in the addicts، follow-up stage of self efficacy.
  • Mitra Molaeinezhad, Effat Merghati Khoei, Robab Latifnejad Roudsari, Mehrdad Salehi, Alireza Yousefy Pages 289-305
    Aim and
    Background
    Unconsummated marriage (UCM) is a problematic worldwide sexual disorder. It becomes complicated in the societies with conservative sexual norms. Yet there is clear consensus in scientific societies that UCM should be defined as a phenomenon beyond a specific individual، organic and psychological problem. Drawing upon Sexual scripts theory by Gagnon and Simon (1973) this review article aimed to answer a question: «Which socio-sexual scripts out of them the UCM in couples emerged and is maintained? ''Methods and Materials: A review was conducted focusing on UCM and the social scripts about wedding night، marriage، intercourse and virginity.
    Findings
    Most of the new published studies were conducted in conservative communities and reported varied etiological factors for UCM، based on the specialty of researchers and referred clinics.
    Conclusions
    It seems that during UCM، mutual transaction between the individual and social norms in her/his community about vaginal intercourse، is impaired and caused to guilt feeling so may lead to nondisclosure of the problem and make it prolonged. Sexual education for new couples by health care givers may decrease UCM prevalence and its challenges.
    Keywords: Intercourse, Unconsummated Marriage, Vaginismus, Mating, Marriage
  • Mojtaba Habibi, Reza Bagherian-Sararoudi Pages 306-319
    The risk of suicidal thoughts and suicide attempts، especially when aggravated، pain persists despite repeated visits and various medical treatments، and the patient learns that the pain is different from other pains. Finally، there are only two solutions: first، surrendering to the pain and learned helplessness، and second، ending the life with no pleasure and painful. The significance of suicidal ideation and suicide attempts among patients with chronic pain becomes clearer when if you know that in the U. S.، suicide is the second leading cause of death among patients with chronic diseases. Many studies have highlighted the role of unbearable pain، and surrendering to pain as an outcome of chronic stress and attempted suicide in chronic pain patients. Given the importance of human life for the medical، psychiatry and psychology community as first priority، and maintain the physical and mental health as second priority، It can be said that health services efforts is to protect human health. But، it should be noted that despite the great efforts and appropriate medical management of patients with chronic pain by medical community، it is possible that in the middle of the treatment process، patients do not have the required tolerance and capacity necessary to continue living with chronic pain، and to commit suicide. This situation suddenly goes to waste all of the medical community services، patient`s efforts and costs of expensive treatments