فهرست مطالب

Internal Medicine Today - Volume:19 Issue: 4, 2014

Internal Medicine Today
Volume:19 Issue: 4, 2014

  • تاریخ انتشار: 1392/10/15
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مهدی عجمی نژاد، علیرضا صابری کاخکی*، محمد جواد ثابت جهرمی صفحه 184
    اهداف
    کبد نیز از اندام های اصلی و بزرگ بدن است که با کمک آنزیم های مختلف در تنظیم فعالیت های هورمونی و سوخت و سازی بدن، هنگام استراحت، تمرین و مرحله برگشت به حالت اولیه فعالیت های بدنی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. هدف پژوهش حاضر بررسی پاسخ شاخص های عملکردی کبد (آلانین آمینو ترانسفراز (ALT)، آسپارتات آمینو ترانسفراز (AST)، آلکالین فسفاتاز (ALP)، بیلی روبین کل (Tb) و هموگلوبین (Hb) به یک وهله فعالیت هوازی با شدت های مختلف در مردان غیر ورزشکارسالم بود.
    روش ها
    این پژوهش علی پس از وقوع مقطعی به روش نیمه تجربی در جامعه دانشجویان پسر 19 تا 21 سال دانشگاه شهید باهنر کرمان، ایران؛ انجام شد که 56 مرد داوطلب به صورت تصادفی انتخاب و به صورت تصادفی نیز به سه گروه تمرینی و یک گروه کنترل تقسیم شده و به مدت 30 دقیقه در دامنه شدت های 60، 70 و 85 % حداکثر ضربان قلب رکاب زدند. نمونه های خونی حالت ناشتا، قبل و بلافاصله پس از فعالیت گرفته شد و تجزیه و تحلیل داده ها با آزمونهای تحلیل واریانس یک طرفه (ANOVA - One-way) و تعقیبی توکی انجام شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که میزان ALP در گروه های تمرینی در مقایسه با گروه کنترل افزایش معنی داری داشت (001/0>p)، اما اختلاف بین گروه های تمرینی معنی دار نبود. همچنین در میزان Hb بین گروه ها اختلاف معنی دار مشاهده شد (001/0>p)، ولی در سایر متغیرهای تحقیق تفاوت معنی داری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    طی انجام یک وهله تمرین هوازی رکاب زدن بر روی چرخ کارسنج، با شدت های سبک، متوسط و بالا در هیچ یک از گروه های تمرینی، آسیب قابل توجهی به سلول کبدی وارد نشد.
    کلیدواژگان: آسپارتات آمینو ترانسفراز، آلکالین فسفاتاز، آلانین آمینو ترانسفراز، بیلی روبین، تمرین، هموگلوبین
  • محمدرضا جلالی ندوشن*، علی دواتی، مهری حسن پور صفحه 192
    اهداف
    سرطان تیروئید شایع ترین بدخیمی اندوکرین و کارسینوم پاپیلری شایع ترین سرطان تیروئید است. مارکرهای بیولوژیک مختلفی از جمله E -کادهرین که یک پروتئین اتصال سلولی است در تعیین پیش آگهی بیماران مورد استفاده می باشد. هدف از انجام این مطالعه تعیین فراوانی بیان ای-کادهرین در سرطان تیروئید وارتباط آن با برخی عوامل موثر بر پیش آگهی بود.
    روش ها
    این بررسی بر روی 73 نمونه بیماران مبتلا به سرطان پاپیلری تیروئید (1387-1384) مراجعه کننده به بیمارستان شهید مصطفی خمینی تهران انجام گرفت. از روش رنگ آمیزی ایمونوهیستوشیمی برای بررسی بیان ای-کادهرین استفاده شد. اندازه تومور، درگیری غدد لنفاوی و رنگ پذیری با ای-کادهرین تعیین شد.
    یافته ها
    میانگین سنی بیماران 65/16 ± 85/41 سال بود. 67% نمونه ها از نظر ای-کادهرین مثبت بودند و 9/21% از بیماران درگیری غدد لنفاوی داشتند. میانگین اندازه تومور، 38/2 ± 86/3 سانتی متر بود. بین بیان ای-کادهرین و جنس و اندازه تومور ارتباط معناداری به دست نیامده اما بین بیان ای-کادهرین و درگیری غدد لنفاوی، ارتباط معنادار معکوس وجود داشت (05/0 p<).
    نتیجه گیری
    در مورد نقش ای-کادهرین در پیش آگهی بیماری، به نظر می رسد که هرچه میزان بیان ای-کادهرین در تومور کمتر شود، درگیری غدد لنفاوی افزایش می یابد و در این زمینه پی گیری بیمارن توصیه می شود.
    کلیدواژگان: پیش آگهی، کادهرین ها، کارسینوم پاپیلری تیروئید
  • زهرا قربانی شورکایی*، ولی الله دبیدی روشن صفحه 199
    اهداف
    فاکتورهای رشدی با تغییرات ترکیب بدنی و بیماری های مزمن از قبیل سرطان همراه هستند. هدف این مطالعه تعیین اثر مجزا و همزمان فعالیت در آب و مکمل زنجبیل روی فاکتورهای رشدی و استروژن در زنان چاق مبتلا به سرطان پستان بود.
    روش ها
    در یک طرح نیمه تجربی،40 زن چاق مبتلا به سرطان پستان به طور تصادفی به 4 گروه کنترل، تمرین در آب، مکمل زنجبیل و تمرین در آب + مکمل زنجبیل تقسیم شدند. افراد در گروه های زنجبیل و ترکیبی روزانه 4 کپسول حاوی 750 میلیگرم پودر زنجبیل را در طی 6 هفته دریافت کردند. برنامه ورزشی با یک شدت و زمان پیشرونده در دامنه 50 تا 75% ضربان قلب ذخیره به مدت 6 هفته اجرا شد. نمونه های خونی در حالت ناشتا در پیش آزمون و پس آزمون جمع آوری شد. تحلیل داده ها با آزمون های t وابسته و آنالیزواریانس یکطرفه انجام شد.
    یافته ها
    مکمل زنجبیل، تمرین در آب به ترتیب باعث کاهش معنادار استروژن و افزایش معنادار IGFBP-3 شد. با وجود این، رویکرد ترکیبی باعث کاهش معنادار سطوح IGF-1و استروژن و افزایش معنادار IGFBP-3 شد. بهعلاوه، تفاوت آماری معناداری بین مقادیر IGFBP-3، IGF-1 و استروژن در گروه ترکیبی در مقایسه با گروه کنترل مشاهده شد. همچنین تغییرات IGFBP-3 بین گروه ترکیبی و زنجبیل و گروه تمرین و زنجبیل به لحاظ آماری معنادار بود.
    نتیجه گیری
    یافته ها اثر حفاظتی روش های غیردارویی را در بیماری زایی پاسخ های رشدی و متابولیکی در زنان چاق مبتلا به سرطان سینه نشان میدهد. (0.001>p).
    کلیدواژگان: استروژن، تمرین، زنجبیل، سرطان پستان، فاکتور رشدی
  • مهرداد مدرسی*، بهاره نادری صفحه 207
    اهداف
    خرفه با نام علمی Portulaca oleracea L از جمله گیاهان دارویی مهم است که بومی ایران بوده و دارای خواصی مانند ضد اسکوربوت، معالج سرفه های مقاوم، تصفیهکننده خون، مسکن تشنگی، تببر، مفید در ترمیم سوختگی ها و دارای اثرات ضد درد و ضد التهاب نیز میباشد. هدف از انجام این تحقیق بررسی تاثیر عصاره گیاه خرفه بر الگوی الکتروفورزی پروتئین های خون در موش کوچک آزمایشگاهی می باشد.
    روش ها
    در این تحقیق تجربی به منظور بررسی اثر استفاده از عصاره گیاه خرفه (Portulaca olerace L) بر الگوی الکتروفورزی پروتئینهای خون در موشهای کوچک آزمایشگاهی تعداد 40 سر موش از نژاد Balb/C به طور تصادفی انتخاب و به 5 گروه 8 تایی تقسیم شدند و به مدت 20 روز طول دوره آزمایش مورد استفاده قرار گرفتند. تیمارهای آزمایشی شامل کنترل، دارونما و تیمارهای دریافت کننده عصاره به میزان 50، 200،100 میلیگرم بر کیلوگرم وزن بدن بود. در پایان آزمایش از کلیه موشها خونگیری بهعمل آمد و سطوح پروتئین های سیستم ایمنی و پروتئین توتال اندازه گیری گردید. داده ها با استفاده از آزمون واریانس یکطرفه و دانکن تجزیه وتحلیل گردید.
    یافته ها
    نتایج حاکی از آن است که کاهش معنی داری در میانگین غلظت آلبومین در گروه mg/kg50 دیده می شود و بیشترین میزان پروتئین تام و غلظت آلفا-2 در مقایسه با سایر گروه های آزمایشی، متعلق به گروه دریافت کننده عصاره خرفه با دوز (mg/kg 100) بود (05/0>p).
    نتیجهگیری
    بهنظر می رسد که عصاره خرفه توانسته بدون ایجاد تحریک آنتی ژنیک موجب تقویت سیستم ایمنی گردد. از طرف دیگر افزایش گلبولین های سرم در این مطالعه بدین معناست که عصاره خرفه میتواند تاثیر فزایندهای روی فعالیت سیستم ایمنی در موشهای سوری داشته باشد.
    کلیدواژگان: عصاره خرفه، پروتئین های خون، موش
  • قدرت الله مداح، عباس عبدالهی*، مهرانگیز خواجه کرم الدین، سولماز نخعی زاده، علی جنگجو، حسین شباهنگ، مینا الوندی پور صفحه 212
    اهداف
    آدنوکارسینوم معده از شایع ترین سرطان های دستگاه گوارش در دنیا می باشد که عوامل مختلفی در بروز آن نقش دارند. نقش عفونت هلیکوباکترپیلوری بهطور جدی مطرح شده است. هدف از این مطالعه بررسی شیوع هلیکوباکتر در دو گروه سرطانی و غیر سرطانی، و مقایسه این دو با هم می باشد.
    روش ها
    جمعیت مورد مطالعه شامل دو گروه سرطانی و غیر سرطانی تعداد 100 نفر شامل دو گروه بود که طی سال های 88-87 در بیمارستان های قائم (عج) و امید شهر مشهد مقدس تحت بررسی قرار گرفتند. برای گروه سرطانی، بیمارانی که با تشخیص آدنوکارسینوم معده، تحت عمل جراحی قرار گرفته اند، یک نمونه بافتی از معده با تفکیک محل تهیه شده و جهت آزمایشات تکمیلی به آزمایشگاه ارسال شده است. در گروه غیر سرطانی، از معده بیمارانی که تومور معده نداشته اند، یک نمونه تهیه شده است. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه 16 استفاده شد. در تحلیل نتایج جهت بررسی اهداف تحقیق از آزمون های تی استودنت مجذور کای پیرسون و آزمون دقیق فیشر استفاده شد.
    یافته ها
    دراین مطالعه 50 بیمار مبتلا به آدنوکارسنوم معده و 50 بیمار که دارای تومور معده نبودند، با هم مقایسه شدند. میزان شیوع هلیکوباکتر در گروه با آدنوکارسینوم معده بهطور کلی بر حسب پاتولوژی و تست اوره آز 92% و در گروه غیر سرطانی 60% بود، همچنین مشخص شد در ناحیه آنتروپیلور 100% افراد و در تنه 95% افراد هلیکوباکتر مثبت بودند.
    نتیجهگیری
    بین آدنوکارسینوم معده و هلیکوباکترپیلوری ارتباط مستقیم وجود داشته و هلیکوباکترپیلوری خطر بروز آدنوکارسینوم معده را افزایش می دهد.
    کلیدواژگان: آدنوکارسینوما، سرطان های معده، عفونت، محل تومور، هلیکوباکتر پیلوری
  • محمدعلی زارعی*، حمیده افتخاری، حیدر آقابابا صفحه 218
    اهداف
    یکی از عوامل اصلی بروز بیماری های قلبی-عروقی هیپرلیپیدمی است. پژوهشها نشان داده که ترکیبات فلاونوئیدی و آنتی اکسیدانی در برطرف کردن هیپرلیپیدمی موثر است.
    روش ها
    در این پژوهش اثر گیاه آویشن شیرازی، که حاوی ترکیبات فوق است، بر چربی خون بررسی شده است. در این راستا 56 موش صحرایی نر نژاد ویستار در 7 گروه 8 تایی به مدت 4 هفته با 7 رژیم غذایی تیمار شدند: گروه 1 (کنترل 1): رژیم غذایی متداول شامل آب و خوراک معمولی و نامحدود؛ گروه 2: علاوه بر خوراک معمولی روزانه 3g/kg روغن ذرت بهعنوان حلال کلسترول؛ گروه 3 (کنترل2- هیپرکلسترولمی): افزون بر خوراک معمولی روزانه g/kg2 کلسترول حل شده در g/kg3 روغن ذرت؛ گروه 4: مانند گروه 3 لیکن با افزایش mg/kg10 داروی آتورواستاتین بهعنوان ضد چربی؛ گروه های 5 و 6 و 7 همانند گروه 3 لیکن بهترتیب 100 و200و 300mg/kg عصاره آویشن شیرازی. در پایان آزمایش، موشها را پس از 14 ساعت بعد از آخرین وعده غذایی با کلروفرم خفیف، بیهوش نموده، از قلب آنها خون گیری و خونها در لوله های آزمایش جمعآوری و جهت گرفتن سرم خون سانتری فیوژ گردیدند. آنگاه پس از تعیین مقدار فاکتورهای TC، TG، VLDL، LDL و HDL خون موشها، داده ها با نرم افزار SPSS و روش آماری تحلیل واریانس (ANOVA-F test) تحلیل گردیدند.
    یافته ها
    به نظر میرسد که روغن ذرت و کلسترول هر کدام به طور معنی داری باعث افزایش فاکتورهای چربی خون میشوند. گروه 4 کاهش این عوامل را نشان میدهد، گروه های 5 و6 و 7 (تیمار با دوزهای مختلف عصاره آویشن) اکثرا کاهش معنی داری-اگر چه کمتر از گروه 4- در میزان فاکتورهای چربی، نشان دادند و میزان HDL آنها افزایش یافته بود.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این تحقیق نشان می دهد عصاره آویشن شیرازی باعث کاهش چربی خون می شود و می تواند به عنوان داروی گیاهی کنترل کلسترول خون مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: آویشن شیرازی، آتورواستاتین، فلاونوئید، هیپرکلسترولمی
  • ماندانا گودرزی*، عیسی ابراهیم زاده صفحه 224
    اهداف
    حضور و پیشرفت فناوری در حوزه بهداشت و درمان، پتانسیل قوی را در خصوص بهبود روش زندگی سالم در بردارد. در این میان، فناوری تلفن همراه به دلیل کاربرد آسان، دسترسی همگانی و زیر ساخت بی سیم، قابلیت انتقال داده های بهداشتی، برای آموزش را تا دورترین نقاط فراهم می سازد؛ با توجه به اینکه هنوز در کشورمان به استفاده از این ابزار در دسترس و ارزان به منظور آموزش بهداشت توجه کافی نشده است؛ بنابراین در این پژوهش، تاثیر آموزش از دور بر کنترل متابولیک با تاکید بر آموزش از طریق تلفن همراه، مورد مطالعه قرار گرفت.
    روش ها
    این پژوهش، یک مطالعه نیمه تجربی از نوع کارآزمایی بالینی تصادفی سازی شده بود که در آن 81 نفر از بین مبتلایان به دیابت نوع دو مراجعه کننده به انجمن دیابت شهر کرج، بر اساس معیارهای ورود به مطالعه و به صورت تصادفی، انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه آزمایش (43=n) و شاهد (38=n)، تقسیم شدند. ابزار گردآوری اطلاعات، برگه ثبت متغیرهای جمعیت شناختی، فیزیولوژیک و شاخص های متابولیک بود. اطلاعات در بدو ورود نمونه ها به مطالعه و سه ماه پس از مداخله آموزشی و ارسال پیام های بهداشتی از طریق تلفن همراه، گردآوری شد و به وسیله نرم افزار 17-SPSS و روش های آمار توصیفی و استنباطی، در سطح معنی داری 05/0 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    پس از تجزیه و تحلیل اطلاعات، اختلاف آماری معنی داری بین گروه آزمایش و شاهد در هموگلوبین A1C (024/0=P) چربی مضر LDL (019/0=P)، کلسترول (002/0=P) و اوره (001/0 P ≤)، مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    استفاده از تلفن همراه در ارایه خدمات بهداشتی و مدیریت بیماری های مزمن کارآمد می باشد و شاید مطالعات بیشتر در این زمینه به برنامه ریزی برای استفاده از روش های نوین و رفع نیازهای آموزشی بیماران در کشورمان منجر گردد.
    کلیدواژگان: آموزش از راه دور، سرویس پیام کوتاه متنی، کنترل متابولیک، دیابت نوع دو
  • هیبت الله کلانتری، آقای عیسی مطهری تبار، مهدی گودرزی، محمدرضا رشیدی نوش آبادی صفحه 236
    اهداف
    گیاه مریم نخودی در طب سنتی ایران جهت بیماری های مختلفی به کار میرود. در این مطالعه اثر حفاظتی عصاره گیاه مریم نخودی در مقابل سمیت کبدی ایجاد شده توسط برموبنزن در موش کوچک سفید مورد مطالعه قرار گرفت.
    روش ها
    این مطالعه تجربی بر روی 48 موش سفید کوچک نر انجام شد. حیوانات به صورت تصادفی به 6 گروه تقسیم شدند. گروه یک و دو به ترتیب سرم فیزیولوژی و عصاره مریم نخودی (mg/kg 500) به مدت 10 روز خوراکی دریافت کردند. گروه سه تنها در روز دهم برموبنزن (ml/kg 36/0) به صورت داخل صفاقی و گروه چهار تا شش به ترتیب دوزهای 125، 250 و mg/kg 500 از عصاره اتانولی مریم نخودی به مدت 10 روز خوراکی و سپس 1 ساعت پس از آخرین تجویز، برموبنزن دریافت کردند. 24 ساعت بعد، نمونه های کبد و خون همه حیوانات جمعآوری شد و فعالیت سرمی آلانین ترانس آمیناز (ALT)، آسپارتات ترانس آمیناز (AST)، آلکالین فسفاتاز (ALP)، بیلی روبین مستقیم و تام اندازهگیری شد. در نهایت، یافته های بیوشیمیایی با نتایج هیستوپاتولوژی تطبیق داده شد. جهت مقایسه میانگین سطح متغیرها از آنالیز واریانس یک طرفه با سطح معنی داری 05/0>p استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان داد که تجویز برموبنزن سبب افزایش معنادار فعالیت آنزیمهای کبدی میگردد. مصرف عصاره در دوزهای mg/kg 125، 250 و 500 باعث کاهش معنی دار آنزیمهای کبدی گردید. مشاهدات بافت شناسی نیز نتایج این مطالعه را تایید کرد.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که عصاره هیدروالکلی گیاه مریم نخودی اثر محافظتی روی سمیت کبدی القا شده توسط بروموبنزن را داراست.
    کلیدواژگان: برموبنزن، سمیت کبدی، مریم نخودی، موش سفید
  • آقا رحیم حبیبی*، خانم مهری قلیچی، ابولفضل قبادی، مریم سفریان، آقا غلامرضا حبیبی صفحه 242
    اهداف
    تانسیلکتومی از شایعترین اعمال جراحی در حیطه گوش و حلق و بینی بوده که دارای عوارضی از قبیل درد، خونریزی، انسداد راه های هوایی و تنگی نازوفارنکس است که دقت در انتخاب روش جراحی بههمراه آموزش به والدین و اقدامات پرستاری از میزان بروز عوارض میکاهد. لذا هدف از این مطالعه مقایسه اثر بخشی دو روش جراحی تانسیلکتومی الکتروکوتر-سرنو و پیچش لوزه در بیماران بود.
    روش ها
    این پژوهش مطالعه ای مقایسه ای بهروش نمونه گیری در دسترس بر روی 60 بیمار با تانسیلکتومی به دو روش الکتروکوتر-سرنو (30 نفر) و پیچش لوزه (30 نفر) انجام شد. پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک، مقیاس دیداری و عددی درد و پرسشنامه جراحی لوزه حین و بعد از عمل توسط پژوهشگر تکمیل گردید. داده ها در نرم افزار آماری SPSS نسخه 16 و با استفاده از آزمونهای کای اسکوئر، من ویتنی و همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    آزمون من ویتنی نشان داد بین دو روش جراحی از نظر متغیر مدت زمان جراحی (000/0 p=)، میزان درد بعد از عمل (000/0 p=) و میزان خونریزی حین عمل (000/0 p=) اختلاف آماری معنی داری و از نظر متغیر هزینه درمانی (633/0 p=)، مدت بستری (000/1 p=)، میزان خونریزی بعد از عمل (000/1 p=) و تعداد داروی تجویزی (317/0 p=) اختلاف آماری معنی داری وجود نداشت.
    نتیجهگیری
    نتایج مطالعه نشان داد که روش جراحی پیچش لوزه دارای میزان خونریزی بیشتر (9/1 برابر) از روش الکتروکوتر-سرنو و میزان درد بیماران در روش الکتروکوتر-سرنو بیشتر از روش پیچش لوزه بود.
    کلیدواژگان: الکتروکوتر، بیماران، پیچش لوزه، تانسیلکتومی
|
  • Mahdi Ajami Nezhad, Dr Alireza Saberi Kakhki *, Dr M.Javad Sabet Jahromi Page 184
    Aims
    The liver is one of the most important body organs. It helps metabolism in rest، exercise and recovery stages using enzymes. The purpose of this study was to survey responses of the markers of liver function (AL، AST، ALP، Tb) and Hb to a single bout of aerobic exercise at different intensities in normal untrained males.
    Methods
    This semi-experimental and causal cross–sectional post hoc study was conducted on the population of 19- 21 year old males in Kerman University، Iran. 56 untrained adolescent males were randomly divided into one control group and three experimental ones، the experimental groups exercised for 30min. on a cycle ergometer with corresponding rage of 60، 70 and 85 percent of maximal heart rate. Fasting blood samples were collected at pre and post exercise stages، and the data were analyzed with one way ANOVA and Tukey test (HSD).
    Results
    The results showed that there was a significant difference in ALP between the moderate and high intensity groups with control group (p<0. 05). Yet، the differences among the experimental groups were not significant. Also، there were significant differences (P<0. 05) in Hb، between the control group and all three experimental groups. In addition، there were significant differences between low and moderate experimental groups with high experimental group. However، the differences between low and moderate experimental groups were not significant. The results also showed that there were not significant differences among four groups in AST، ALT، and Tb.
    Conclusion
    The duration of a single bout of cycling aerobic exercise with high، moderate and low intensities in none of the exercise groups damaged the liver cells.
    Keywords: Aspartat amino transfrase, Alkaline phosphatase, Alanin amino transfrase, Bilirubin, Exercise, Hemoglobin
  • Prof Mohammadreza Jalali Nadoushan *, Dr Ali Davati, Dr Mehri Hassanpour Page 192
    Aims
    Thyroid cancer is the most common endocrine malignancy; and papillary carcinoma is the most common thyroid cancer. There are different biologic markers which are used for prognosis determination one of which is a cell binding molecule، E-cadherin.. The purpose of this study was to determine the frequency of E-cadherin expression in papillary thyroid cancer and its relation with gender، tumor size، and lymph nodes involvement.
    Methods
    This study was performed on 73 tissue samples from patients with papillary thyroid cancer who referred to Mostafa Khomeini Hospital in Tehran، Iran (2005- 2008). The method of staining for determination of E-cadherin expression was immunohistochemistry. We evaluated the size of tumor، lymph nodes involvement، and their relation with E-cadherin expression.
    Results
    The mean age was 41. 85± 16. 65 years. 67% of samples were positive for E-cadherin and 21. 9% had lymph nodes involvement. The mean size of patients’ tumor was 3. 86± 2. 38 cm. There was not any significant relationship between E-cadherin expression and tumor size and gender but there was a significant and reverse relationship between E-cadherin expression and lymph nodes involvement (P<0. 05).
    Conclusion
    Concerning of the role of the E-cadherin in patient prognosis، it seems that as proportion of E-cadherin decreases in tumor cells، the probability of lymph nodes involvement increases. More studies in this area with patients’ follow-up are recommended.
    Keywords: Prognosis, Cadherinz, Papillary Carcinoma Thyroid
  • Zahra Ghorbani Shorkaii *, Valiollah Dabidi Roshan Page 199
    Aims
    Growth factors are associated with a change in body composition and chronic diseases such as; cancer. The aim of this study was to determine the individual and concomitant effect of water-based exercise and oral Zingiber officinale supplement on Changes in growth factors and estrogen in overweight women with breast cancer.
    Methods
    In a semi-experimental study، Forty obese women diagnosed with breast cancer (76±9 kg، fat mass 41. 8±4 percent) participated. Subjects were randomly assigned into groups; placebo، water-based exercise، Zingiber and water-based exercise+Zingiber groups. Subjects in the Zingiber group and combined group orally received 4 capsules contained 750 mg of zingiber flour for 6 weeks. The water-based exercise program were collected at a progressive intensity and time، ranged from 50 to 75 percent of heart rate reserve، for 6 weeks. Fasting blood sampling was collected at the pretest and post-test.
    Results
    Although، the Zingiber and or the water-base exercise resulted in a reduction in IGF-1 and estrogen levels and a increase in IGFBP-3 levels، changes in the index following the combined intervention (exercise in water+Ginger supplements) were more pronounced compared with pre-test and the control group. However، there was the significant difference only in IGFBP-3 levels between water-base exercise and Zingiber supplementation groups (p=0. 046).
    Conclusion
    Our findings indicate a protective effect of the nondrug strategies such as exercise in water and anti-inflammatory herbal factors in the pathogenesis of growth and metabolic responses in overweight women diagnosed with breast cancer.
    Keywords: Estrogens, Exercise, Ginger, Breast Neoplasms, Receptors, Growth Factor
  • Dr. Mehrdad Modaresi *, Bahare Naderi Page 207
    Aims
    Purslane (Portulaca oleracea L) is Iranian native and one of the most important vegetables in herbal medicine that has many properties such as anti-scurvy، treating intractable cough، blood purifier، a sedative for thirst، anti-fever، useful in healing burns as well as anti-inflammatory and analgesic effects. The aim of this study was to investigate the effects of purslane herb extract on electrophoretic pattern of blood protein in mice.
    Methods
    In this experimental study، to investigate the effects of extract of purslane on the blood protein levels in mice، 40 adult mice of Balb/C were selected and divided randomly into five groups of eight which were used for 20 days during the experiment. The groups included control and placebo، and three experimental groups receiving Hydro-alcoholic extract of Purslane were prepared in 50،100 and 200 mg/kg/doses of body weight. At the end of the experiment، all mice were bled and the immune system proteins and total protein levels were measured. The data were analyzed using one-way ANOVA and Duncan.
    Results
    Our results indicated that a significant decrease in albumin concentration at 50 mg/kg can be seen. The highest amount of total protein and concentration of alpha-2 belong to the group of 100mg/kg extract dose (P<0. 05).
    Conclusion
    It seems that purslane extract without antigenic stimulation could strengthen the immune system. On the other hand، the increase in serum globulins means that the purslane extract can have increasing impact on the activity of the immune system in mice.
    Keywords: Serum, Blood Protein Electrophoresis, Portulaca, Mice
  • Page 212
    Aims
    Gastric adenocarcinoma is one of the most common cancers worldwide. Most epidemiological studies have indicated the role of H. pylori infection on increased risk of gastric adenocarcinoma. The aim of the present study was to investigate the presence of this microorganism in gastric cancer in different regions of the stomach and to compare it with non malignant lesions.
    Methods
    Samples were obtained from 50 confirmed cases of gastric adenocarcinoma who underwent gastrectomy during the years of 2007- 2008 at Ghaem and Omid hospitals of Mashhad. Gastric tissue of 50 patients who underwent endoscopy without gastric cancer was obtained as control samples. All patients were matched with regard to age and sex. The urease test and histology were used for the diagnosis of H. pylori infection. The prevalence of H. pylori was compared between the two groups. The data analysis was performed using SPSS version 16. through t student، Chi-square test، and Fisher exact tests.
    Results
    The prevalence of H. pylori infection in gastric adenocarcinoma group was 92% and in the control group was 60%. The prevalence of H. pylori infection in gastric adenocarcinoma patients was 100% in the antropyloric region and 95% in the body of the stomach.
    Conclusion
    There is a significant correlation between Helicobacter pylori infection and risk of gastric adenocarcinoma.
    Keywords: Adenocarcinoma, Stomach Neoplasms, Infection, Neoplasms by Site, Helicobacter pylori
  • Mohammad Ali Zarei *, Hamideh Eftekhari, Heydar Aghababa Page 218
    Aims
    One of the risk factors for heart diseases is hyperlipidemia. Research has shown that the flavonoid and antioxidant are effective in removing hyperlipidemia.
    Methods
    The purpose of this study was to compare the effect of alcoholic extract of zataria multiflora with atorvastatin on blood lipid profile. 56 Wistar male rats were divided into 7 groups each of which included 8 animals which were treated for 4 weeks with 7 dieting systems. The groups were: Group 1 (Control I): Normal diet and unlimited water and food; Group 2: Daily normal food + 3g/kg corn oil as a means for cholesterol; Group 3 (Control II، hypercholestrolemia): Usual daily food + 2g/kg cholesterol dissolved in 3g/kg corn oil; Group 4: Treated like group 3 but with increased 10 mg/kg Atorvastatin as an anti-fat; Groups 5، 6، and 7: Treated like group 3 but received 100، 200 & 300 mg/kg Z. M. extract، respectively. After 4 weeks، and at the end of the experiment، following 14 hours of starvation، the rats got anesthesia with chloroform and the blood sample was taken from the heart. The blood was collected in test tubes and transferred to the laboratory. After determining the factors of TG، TC، LDL، VLDL & HDL، the data were analyzed with SPSS software employing ANOVA (F-test).
    Results
    It seems that corn oil and cholesterol increased the blood fat factors significantly. As was expected، Group 4 showed a reduction in these factors; Groups 5، 6 & 7، which received Z. M. extract، decreased the blood fat factors significantly، except that HDL increased significantly.
    Conclusion
    Results of this study showed that the extract of Zataria multiflora has anti hyperlipidemia effects and can be used as a herbal medicine in controlling the blood cholesterol.
    Keywords: Zataria multiflora, Atorvastatin, flavonoid, hypercholesterolemia
  • Dr Mandana Goodarzi *, Dr Issa Ebrahimzadeh Page 224
    Aims
    Information and Communication Technology (ICT) has a strong potentiality in the field of medicine for the improvement of life style. Mobile phone technology، as an integral element of ICT، and because of the wireless system wide spread usage، and ubiquitous availability، can facilitate long distance delivery of medical recommendations. The effectiveness of short message service (SMS) usage in the education of patients has been demonstrated by numerous studies. Yet، adequate attention has not been paid to the use of this widely available and inexpensive tool in Iran. Hence، this study is aimed at evaluating the impacts of using SMS on improving metabolic control of patients with type 2 diabetes mellitus (DM) in Iran.
    Methods
    This study was a randomized controlled trial. A total of 81 type 2 diabetes patients were randomly assigned into two groups of experimental (n=43) and control (n=38). Educational SMS was sent to the mobile phones of experimental group only. The data were collected through a demographic، physiologic and metabolic characteristics list. The data were collected at the baseline of the study and after 3 months of intervention and were analyzed by SPSS-17 software using descriptive and inferential statistics.
    Results
    The results of this study showed that the experimental group، compared with the control group، improved significantly in HbA1C (p=0. 024)، LDL (p=0. 019)، cholesterol (p=0. 002)، BUN (p≤0. 001).
    Conclusion
    The findings showed that intervention using SMS via mobile phone was effective in the management of type 2 diabetes mellitus (DM). Thus، further studies are recommended for a wide usage of distance education with mobile phone.
    Keywords: Distance Education, Text Messaging, Control Metabolic, Diabetes Mellitus, Type 2
  • Dr Heibatullah Kalantari Eisa Motaharitabar, Dr Mehdi Goudarzi, Dr Mohammadreza Rashidi Nooshabadi * Page 236
    Aims
    Teucrium polium is used in Iranian traditional medicine for different diseases. In the present study، protective effect of Teucrium polium L. extract was investigated on bromobenzene-induced hepatotoxicity in mice.
    Methods
    This experimental study was performed on 48 male albino mice. The animals were randomly divided into six groups. Groups 1 and 2 received normal saline and extract of Teucrium polium (500 mg/kg) orally for 10 days، respectively; group 3 received bromobenzene (0. 36 ml/kg، ip) only on the 10th day; groups 4-6 received ethanolic extract orally in doses of 125، 250 and 500 mg/kg، respectively، during 10 days and bromobenzene (0. 36 ml/kg، ip) on the 10th day 1 hour after the last dose of extract. Blood and liver samples were collected 24 hours after bromobenzene injection. Then، serum activity of alanine transaminase (ALT)، aspartate transaminase (AST) and alkaline phosphatase (ALP) and directed and total bilirubin were measured. Finally، the biochemical findings were matched with histopathological verifications، the significance of the differences between groups was compared with one-way analysis of variance (ANOVA) followed by Tukey’s posttesting with P-values <0. 05.
    Results
    The results showed a significant increase in liver enzyme activity by bromobenzene. The treated groups with Teucrium polium showed significant decrease in liver enzyme activity in doses of 125، 250 and 500 mg/kg (p<0. 05). Histological observations also confirmed the results.
    Conclusion
    The results revealed that hydroalcoholic extract of Teucrium polium has protective effect on liver toxicity induced by bromobenzene.
    Keywords: Bromobenzenes, Drug, Induced Liver Injury, Teucrium polium L, Mice
  • Page 242
    Aims
    Tonsillectomy is the most common surgical procedures in the field of ear، nose and throat which has symptoms such as pain، bleeding، air ways obstruction and nasopharynx stenosis. The accuracy of the selection procedure with parental education and nursing interventions reduce the incidence of complications. The aim of this study was to compare the effectiveness of two methods of electrocautery tonsillectomy and tonsil twisting in patients.
    Methods
    This comparative study based on convenience sampling was performed on 60 patients with two methods of electrocautery tonsillectomy (30 persons) and twisting tonsils (30 persons). Demographic questionnaire، a visual numeric pain scale، and a tonsillectomy questionnaire were completed by the researcher during and after surgery. The data were analyzed through SPSS version 16 using Chi-square، Mann-Whitney، and Pearson correlation.
    Results
    Mann-Whitney test showed that the two methods revealed statistically significant differences between the duration of the surgical procedure (p=0. 000)، postoperative pain (p=0. 000) and the amount of intra operative bleeding (p=0. 000). However، the results did not show any statistically significant difference between the costs of treatment (p=0. 633)، stay in hospital (p=1. 000)، postoperative bleeding (p=1. 000) and medication prescription (p=0. 317) There were.
    Conclusion
    The study results show that the tonsil twisting method had tonsil bleeding with 1/ 9 to more than electrocautery method and Pain in electrocautery method more than tonsil twisting method.
    Keywords: Electrocoagulation, Patients Tonsil Twists, Tonsillectomy