فهرست مطالب

Pathobiology Reaearch - Volume:16 Issue: 2, 2014

Journal of Pathobiology Reaearch
Volume:16 Issue: 2, 2014

  • تاریخ انتشار: 1392/10/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فردیس طیفوری، معصومه شمس قهفرخی، علی اسلامی فر، مریم سادات معین آزاد تهرانی، پریسا مشایخی، مهدی رزاقی ابیانه صفحات 1-12
    هدف
    شیوع آلرژی های تنفسی به ویژه آلرژی های قارچی از جمله آلرژی های ناشی از آلترناریا آلترناتا در دهه های اخیر افزایش یافته و موجب بروز مشکلات بهداشتی زیادی در جهان شده است. هدف از تحقیق حاضر بررسی نقش قارچ آ. آلترناتا در اتیولوژی آسم آلرژیک با استفاده از آزمون سنجش IgE اختصاصی و آزمون غربالگری آزمون پوستی پریک است.
    مواد و روش ها
    در تحقیق حاضر تعداد 202 بیمار مبتلا به آسم آلرژیک در محدوده سنی 12 تا 83 سال در دو جنس مذکر (1/40 درصد) و مونث (9/59 درصد) پس از ثبت اطلاعات دا بررسی شدند. آزمون پوستی پریک با عصاره سلولی کامل آ. آلترناتا در ناحیه اپیدرم بازو برای غربالگری بیماران استفاده شد. از هیستامین به عنوان کنترل مثبت و از نرمال سالین به عنوان کنترل منفی استفاده شد. حضور IgE اختصاصی ضد آ. آلترناتا در سرم بیماران توسط روش ایمنوکپ فادیاتوپ بررسی شد. داده ها توسط آزمون های آنالیز واریانس و مجذور کای تجزیه و تحلیل شد.
    نتایج
    از 202 بیمار مورد بررسی، 14 نفر (93/6 درصد) دارای آسم خفیف، 73 نفر (10/36 درصد) آسم متوسط و 115 نفر (90/56 درصد) آسم شدید بودند. تعداد 35 نفر (33/17 درصد) از کل افراد IgE اختصاصی منفی و آزمون پوستی مثبت، 36 نفر (82/17 درصد) آزمون IgE اختصاصی مثبت و آزمون پوستی منفی، 14 نفر (93/6 درصد) در هر دو آزمون مثبت و 117 نفر (92/57 درصد) در هر دو آزمون منفی بودند.
    نتیجه گیری
    نتایج به دست آمده نشان داد که قارچ آ. آلترناتا با توجه به حضور IgE اختصاصی در سرم 75/24 درصد افراد مبتلا به آسم آلرژیک می تواند به عنوان یکی از عوامل با اهمیت آلرژی در این گروه از بیماران مطرح باشد. آزمون پوستی به عنوان یک آزمون غربالگری اولیه و ایمونواسی فاز جامد به عنوان آزمون تکمیلی در شناسایی آسم آلرژیک قارچی کاربرد دارد.
    کلیدواژگان: آلرژی، آزمون پوستی پریک، آ، آلترناتا، ایمونواسی فاز جامد، آسم آلرژیک
  • محمدرضا جباری، فرزانه صباحی، رضا شیرکوهی، بهزاد خوانساری نژاد، هوشنگ صابری، محسن کریمی ارزنانی صفحات 13-23
    هدف
    ویروس سایتومگال انسانی بتا هرپس ویروسی است که باعث عفونت پایدار در افراد شده و بیماری های شدیدی را در جنین و افراد مبتلا به نقص سیستم ایمنی ایجاد می کند. اگر چه ویروس سایتومگال انسانی به عنوان یک ویروس عامل در سرطان های انسانی به حساب نمی آید اما مطالعات جدید نشان می دهد عفونت با ویروس سایتومگال انسانی ممکن است به طور اختصاصی باعث بعضی از سرطان های انسانی از جمله گلیوما باشد. گلیوما یکی از شایع ترین سرطان های مغزی است که در کودکان و بزرگسالان دیده می شود و دارای 4 درجه است. در این پژوهش در راستای شناسایی و تشخیص عفونت با ویروس سایتومگال انسانی در نمونه های گلیومای مغزی، یک روش Real-Time PCR راه اندازی و استفاده شد.
    مواد و روش ها
    نمونه های پارافینه تومور مغزی گلیوما از بیماران مراجعه کننده به بخش جراحی اعصاب بیمارستان امام خمینی انتخاب شد. با استفاده از کیت استخراج DNA از بافت پارافینه جداسازی شد. پس از طراحی آغازگرهای اختصاصی برای ناحیه US28 ویروس سایتومگال انسانی اقدام به بهینه سازی و انجام واکنش Real-Time PCR شد.
    نتایج
    نتیجه Real-Time PCR کیفی روی 4 بیمار از 18 بیمار مثبت بود که حدود 2/22 درصد است. 2 نفر از بیمارانی که ویروس سایتومگال انسانی آن ها مثبت شد، فوت کردند.
    نتیجه گیری
    این اولین مطالعه برای ردیابی وجود ژن سایتومگالوویروس انسانی در نمونه های بیماران مبتلا به گلیوما در ایران است. با توجه به یافته های این گزارش و گزارش های دیگران، مطالعات گسترده تری با استفاده از روش های تشخیصی دیگر پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: گلیوما، سایتومگالوویروس انسانی، PCR
  • مسعود رحمتی، رضا قراخانلو، منصوره موحدین، سید جواد مولی، علی خازنی، زهره مظاه صفحات 25-38
    هدف
    نوروپاتی دیابت منجر به اختلالات انتقال آکسونی می شود اما ساز و کارهای آن به همراه آثار مفید ورزش بر این اختلالات به طور کامل مشخص نشده است. بنابراین هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی mRNA KIF1B در نورون های حسی بافت نخاع رت های نر ویستار دارای نوروپاتی دیابت در پی تمرین استقامتی بود.
    مواد و روش ها
    12 سر رت صحرایی بالغ نر نژاد ویستار به طور تصادفی در سه گروه چهار تایی: دیابت + تمرین، دیابت و کنترل سالم قرار گرفتند. برای القای دیابت از روش تزریق درون صفاقی محلول استرپتوزوسین (45 میلی گرم/ کیلوگرم) استفاده شد. 2 هفته پس از تزریق استرپتوزوسین، با اثبات نوروپاتی دیابت توسط آزمون های آلودینیای مکانیکی و هایپرآلژزیا حرارتی، برنامه تمرین استقامتی با شدت متوسط به مدت 6 هفته اجرا شد. 24 ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی، رت ها تشریح و نورون های حسی L4-L6 بافت نخاع استخراج شد. بیان mRNA KIF1B نیز به روش Real-Time PCR بررسی شد.
    نتایج
    در مقایسه با گروه کنترل سالم، نوروپاتی دیابت منجر به افزایش mRNA KIF1B در گروه دیابت شد (03/0=P). همچنین تمرین منجر به کاهش معنی دار mRNA KIF1B و سطوح گلوکز خون در گروه دیابت + تمرین نسبت به گروه دیابت شد (به ترتیب 04/0=P و 0001/0=P).
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش حاضر نشان می دهد یکی از عوامل احتمالی درگیر در اختلال انتقال آکسونی در نوروپاتی دیابت، می تواند ناشی از تنظیم افزایشی mRNA KIF1B در نورون های حسی رت های دیابتی شده توسط استرپتوزوسین باشد و تمرین استقامتی می تواند به عنوان یک راهبرد غیر دارویی، این افزایش را تعدیل و به سطوح طبیعی نزدیک کند.
    کلیدواژگان: نوروپاتی دیابت، تمرین استقامتی، نورون های حسی، mRNA KIF1B
  • حسین رحیمی، شهلا رودبار محمدی*، رضا کچویی، مریم رودباری صفحات 39-49
    هدف

    تقریبا سه چهارم زنان در معرض واژینیت کاندیدیایی هستند. در این بین کاندیدا آلبیکنس عامل 80 درصد موارد گزارش شده است. از عوامل بیماریزایی کاندیدا آلبیکنس می توان از ژن ALS نام برد که در کد کردن دسته بزرگی از گلیکوپروتئین ها که عامل ارتقای چسبندگی قارچ به میزبان است نقش دارد. هدف از مطالعه حاضر بررسی میزان بیان ژن های ALS2، ALS9 در کاندیدا آلبیکنس جدا شده از واژینیت کاندیدیایی بوده است.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه از زنان مبتلا به واژینیت کاندیدیایی توسط سواپ نمونه گیری انجام شد. سپس روی محیط های کشت قارچی سابوردکستروز آگار و کروم آگار کشت داده شدند. DNA از جدایه های کاندیدا استخراج شد. به منظور تشخیص و تایید قطعی کاندیدا آلبیکنس از آزمون PCR-RFLP استفاده شد و سپس واکنش RT-PCR به منظور بررسی بیان نیمه کمی ژن های ALS2، ALS9 با آغازگرهای اختصاصی این ژن ها انجام گرفت.

    نتایج

    از میان 55 جدایه بالینی کاندیدا آلبیکنس بیان ژن ALS2 در 23 جدایه بالینی (8/41 درصد) و بیان ژن ALS9 در 21 جدایه (1/38 درصد) مشاهده شد که در 20 مورد هر دو ژن دارای بیان بود.

    نتیجه گیری

    بیان ژن ALS2 در 8/41 درصد و ژن ALS9 در 1/38 درصد جدایه های بالینی می تواند بیانگر ایفای نقش این ژن ها در ارتقای چسبندگی و تشکیل بیوفیلم توسط کاندیدا در عفونت های واژینال می باشد. اما حضور مشترک هر دو ژن در 86 درصد موارد مثبت گزارش شده نشان دهنده نقش مثبت این ژن ها در تکمیل فعالیت دیگری دارد.

    کلیدواژگان: کاندیدا آلبیکنس، واژینال کاندیدیازیس، ژن های ALS2، 9
  • شبنم عبدی، مژده صالح نیا، سامان حسینخانی صفحات 51-63
    هدف
    کشت فولیکول های تخمدان در شرایط آزمایشگاهی روشی را برای بررسی فولیکولوژنز فراهم می کند و ممکن است در روش های کمک باروری استفاده شود. هدف از این مطالعه مقایسه میزان بقا و تکوین در فولیکول های تخمدان موش پس از کشت سه بعدی و دو بعدی در شرایط آزمایشگاهی بود.
    مواد و روش ها
    فولیکول های پره آنترال از تخمدان های موش ماده 14 روزه جدا شدند و در محیط کشت α-MEM حاوی 5 درصد سرم جنین گاوی به مدت 12 روز به روش دو بعدی و سه بعدی با غلظت های مختلف سدیم آلژینیت (25/0، 5/0 و 1 درصد) کشت داده شدند. در طول دوره کشت قطر فولیکول ها، میزان بقا و بلوغ با آزمون آنالیز واریانس یک طرفه تجزیه و تحلیل و مقایسه و 05/0P< به عنوان سطح معنی داری در نظر گرفته شد.
    نتایج
    میانگین قطر فولیکول هایی که با غلظت 5/0 درصد سدیم آلژینیت کپسوله شده بودند، در روز ششم و دوازدهم به طور معنی دار بیشتر از بقیه گروه ها بود (001/0P<). درصد تشکیل تخمک متافاز دو در گروه کشت دو بعدی و در غلظت های 25/0، 5/0 و 1 درصد سدیم آلژینیت در کشت سه بعدی به ترتیب 03/29، 33/33، 18/44 و 89/35 درصد بود. درصد تخمک های متافاز دوم در فولیکول های کشت شده در غلظت 5/0 درصد سدیم آلژینیت بالاتر بود (001/0P<).
    نتیجه گیری
    فولیکول های کپسوله شده با غلظت 5/0 درصد سدیم آلژینیت در کشت سه بعدی بالاترین میزان بقا، تکوین و بلوغ را نشان دادند.
    کلیدواژگان: فولیکول، سه بعدی، آلژینیت
  • پروین فرزانگی، عظیمه اکبری، محمد علی آذربایجانی صفحات 65-73
    هدف
    بیماری دیابت نقش زیادی در پیشرفت ضایعات بافتی دارد که با تاثیرگذاری بر عوامل ماتریکس بین سلولی می تواند منجر به تغییر ساختار، عملکرد و در نهایت نارسایی بافت مربوطه شود. مصرف گیاهان دارویی می تواند در کاهش نارسایی بافت موثر باشد. بنابراین هدف از مطالعه حاضر تاثیر یک دوره مصرف مکمل خرفه بر سطوح ماتریکس متالوپروتئیناز 2 و 9 و مهار کننده بافتی ماتریکس متالوپروتئیناز 1 در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 است.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه نیمه تجربی 15 زن مبتلا به دیابت نوع 2 با میانگین سنی 50 سال در دو گروه شاهد و تجربی قرار گرفتند. مکمل خرفه به صورت 5/7 گرم در روز (5/2 گرم همراه با وعده غذایی نهار و 5 گرم به همراه وعده غذایی شام) به مدت 8 هفته مصرف شد. خون گیری قبل و بعد از 8 هفته مصرف مکمل به دنبال 48 ساعت عدم مصرف خرفه و 12 ساعت ناشتایی انجام شد. برای تجزیه و تحلیل یافته ها از مدل آماری t استفاده شد. سطح معنی داری 05/0P≤ در نظر گرفته شد.
    نتایج
    پس از 8 هفته میزان ماتریکس متالوپروتئیناز 2 و 9 در گروه تجربی کاهش معنی دار یافت (05/0P<). ولیکن بین دو گروه ها تفاوت معنی داری مشاهده نشد. میزان مهار کننده بافتی ماتریکس متالوپروتئیناز 1 در گروه تجربی افزایش معنی داری یافت، همچنین بین گروه تجربی و شاهد تفاوت معنی دار مشاهده شد (05/0P<).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد مصرف دانه خرفه نتوانست به خوبی موجب بهبودی سطوح ماتریکس متالوپروتئینازها در افراد دیابتی شود. از این رو برای نتیجه گیری دقیق تر نیاز به تحقیقات بیشتری است.
    کلیدواژگان: ماتریکس متالو پروتئینازها، مهار کننده بافتی ماتریکس متالوپروتئیناز 1، خرفه، دیابت نوع 2
  • شهلا محمدگنجی، الهام سامعی، سیداحمد هاشمی، امیر رضاقلی زاده، انوشیروان کاظم نژاد، زهرا مستخدمین حسینی صفحات 75-83
    هدف
    مطالعات نشان می دهد متیلاسیون نابجای پروموتر ژن E- کادهرین باعث خاموش شدن این ژن و در نتیجه کاهش بیان آن می شود. ارتباط کاهش میزان بیان این ژن در سرطان های مختلف انسانی مشاهده شده است که با مرحله هجوم تومور و متاستاز آن نیز ارتباط دارد. در این راستا این مطالعه با هدف بررسی رابطه بین متیلاسیون پروموتر E- کادهرین در مبتلایان سرطان روده بزرگ و خصوصیات پاتولوژیکی آن ها طرح ریزی شد. هرچند که اطلاعات موجود در خصوص پدیده اپی ژنتیک غیرفعال شدن این ژن در سرطان روده بزرگ هنوز کافی نیست.
    مواد و روش ها
    به این منظور از 66 بیمار مبتلا به سرطان روده بزرگ که رابطه فامیلی نداشتند، نمونه بافت توموری و نمونه سالم (مجاور تومور) تهیه شد. سپس برای حالت های متیله و غیر متیله ژن E- کادهرین آغازگر اختصاصی طراحی شد و واکنش زنجیره ای پلیمراز ویژه متیلاسیون انجام شد. بیان این ژن در بافت ها نیز توسط آزمایش RT-PCRبررسی شد. نتایج با نرم افزار SPSS نسخه 11 و آزمون های T و Fisher Exact Test مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
    نتایج
    نتایج نشان داد که 35 تا از 66 نمونه توموری دارای متیلاسیون ژن E- کادهرین بودند (53 درصد) و در هیچ یک از نمونه های سالم (مجاور تومور) متیلاسیونی مشاهده نشد. همچنین مشاهده شد میزان بیان این ژن با میزان متیلاسیون نسبت عکس دارد (05/0P<).
    نتیجه گیری
    به دلیل اهمیت نقش اپی ژنتیک در ایجاد سرطان به ویژه سرطان روده بزرگ که متاسفانه در جامعه ما شیوع بالایی دارد، به نظر می آید که مهم ترین کار برای انجام استراتژی های کارآمد در پیش بینی، تشخیص، درمان، پیگیری سرطان روده بزرگ، در دسترس بودن نشانگرهای مولکولی مناسب مانند E- کادهرین است.
    کلیدواژگان: پروموتر ژن E، کادهرین، متیلاسیون، اپی ژنتیک، سرطان روده بزرگ
  • مهدی محقق، منصوره موحدین، منیژه مختاری دیزچی، زهره مظاهری صفحات 85-94
    هدف
    مطالعه حاضر با هدف ارایه یک روش موثر و کم هزینه برای بهبود تکثیر و کلونی زایی سلول های بنیادی اسپرماتوگونی در محیط آزمایشگاه انجام شد.
    مواد و روش ها
    سلول های بنیادی اسپرماتوگونی از موش نوزاد در محیط کشت DMEM حاوی سرم جنین گاوی 10 درصد جدا شدند. در مرحله اول این مطالعه، دما به وسیله تابش امواج فراصوت با شدت پایین روی ظرف کشت حاوی محیط کشت کنترل شد و در فاز بعدی، سلول های بنیادی اسپرماتوگونی تحت تابش امواج فراصوت با شدت پایین پالسی با شدت 200 میلی وات بر سانتی متر مربع با چرخه های کاری 20 درصد و 40 درصد به مدت 5 روز قرار گرفتند و میزان تکثیر و کلونی زایی در روز هفتم بررسی شد.
    نتایج
    تحریک امواج فراصوت با شدت پایین پالسی روی سلول های بنیادی اسپرماتوگونی، میزان تکثیر و کلونی زایی را در گروه های آزمون در مقایسه با گروه کنترل افزایش داد. میانگین میزان تکثیر در گروه های چرخه کاری 20 درصد و 40 درصد و کنترل به ترتیب 06/0 ± 46/1، 1/0 ± 00/2 و 06/0 ± 26/1 بود. میانگین تعداد کلونی ها در گروه های چرخه کاری 20 درصد و 40 درصد و کنترل به ترتیب 7/7±24، 4/1±62 و 5/5±19 بود. میانگین قطر کلونی ها در گروه های چرخه کاری 20 درصد و 40 درصد و کنترل به ترتیب 0/2 ± 6/186، 4/4 ± 3/185 و 0/2 ± 0/190 میکرومتر بود. نتایج بررسی حاضر نشان داد که در میزان تکثیر و تعداد کلونی ها در گروه های آزمون در مقایسه با گروه کنترل، افزایش معنی داری وجود دارد (05/0P<)؛ در حالی که بین قطر کلونی ها در گروه های آزمون و کنترل تفاوت معنی داری وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    این نتایج پیشنهاد می کند که امواج فراصوت با شدت پایین پالسی می تواند یک روش موثر و کم هزینه برای بهبود تکثیر و کلونی زایی سلول های بنیادی اسپرماتوگونی طی کشت آزمایشگاهی باشد.
    کلیدواژگان: تکثیر، کلونی زایی، موش، سلول های بنیادی، امواج فراصوت
|
  • Fardis Teifoori, Masoomeh Shams, Ghahfarokhi, Ali Eslamifar, Maryamossadat Moinazad, Tehrani, Parisa Mashayekhi, Mehdi Razzaghi, Abyaneh Pages 1-12
    Objective
    The prevalence of respiratory allergies, especially those induced by fungi such as Alternaria alternata, has dramatically increased over the past decade. This increase has caused major health problems worldwide. This study aimed to investigate the role of A. alternata in the etiology of allergic asthma, by using the skin prick test and assessment of IgE specific to the fungus in the patient's sera.
    Methods
    This study enrolled 202 patients with allergic asthma, aged 12 to 83 years. Participants included 40.1% males and 59.9% females who were enrolled after recording demographic information. A skin prick test with the whole cellextract of A. alternata was performed on the epidermis of the patient's forearms. Histamine and normal saline were used as positive and negative controls, respectively. Serum levels of IgE specific for A. alternata were measured for all patients using the ImmunoCAP Phadiatop method in which the specific A. alternata allergen cocktail that connected to the solid phase reacted to IgE antibodies in each patient's sera. Data were analyzed by analysis of variance and chi-square tests.
    Results
    Among 202 patients with allergic asthma, 14 (6.93%) had mild asthma, 73 (36.10%) were moderate asthmatics and 115 (56.90%) had severe asthma. In total, 14 (6.93%) patients were positive for both the skin test and IgE specific to A. alternata, 35 (17.33%) had negative specific IgE and positive skin test results, and 36 (17.82%) had a positive specific IgE and negative skin test. A total of 117 (57.92%) patients were negative for both tests.
    Conclusion
    The results of this study showed the presence of IgE specific for A. alternata in 50 of 202 (24.75%) patients diagnosed with allergic asthma. The skin prick test was successfully used as a screening test. The results were further confirmed by solid-phase immunoassay of the IgE specific for A. alternata crude allergenic extract.
    Keywords: Allergy, Skin prick test, Alternaria alternata, Solid, phase immunoassay, Allergic asthma
  • Mohammad Reza Jabbari, Farzane Sabahi, Reza Shirkouhi, Behzad Khansarinejad, Houshang Saberi, Mohsen Karimi Arzanani Pages 13-23
    Objective
    Human cytomegalovirus (HCMV) is a beta-herpesvirus that causes persistent infection in humans, as well as severe disease in fetuses and immunocompromised individuals. Although HCMV is not currently causally implicated in human cancer, emerging evidence suggests that HCMV infection may be specifically associated with malignancies such as gliomas. Gliomas are one of the most common brain tumors that affect humans. It is classified into four grades. In this study, we have developed and used a real-time PCR method for the detection and diagnosis of HCMV infection in glioma brain tumor samples.
    Methods
    Paraffin-embedded tumor samples were chosen from patients who referred to Imam Khomeini Hospital Neurosurgery Ward. DNA was extracted from paraffin-embedded tissues by a DNA extraction kit. After designing specific primers for the HCMV US28 region, a real-time PCR method was developed for detection of HCMV US28.
    Results
    The results of qualitative real-time PCR on 4/18 patients (22.2%) were positive. Two patients with positive HCMV results died.
    Conclusion
    This is the first study that has monitored HCMV genes in samples from glioma patients in Iran. Considering the results of this study and controversies associated with other studies, a more comprehensive study using this and other diagnostic methods is suggested.
    Keywords: Glioma, HCMV, PCR
  • Masoud Rahmati, Reza Gharakhanlou, Mansoureh Movahedin, Seyad Javed Mowla, Ali Khazeni, Zohreh Mazaheri Pages 25-38
    Objective
    Diabetic neuropathy leads to axonal transport abnormalities. However its mechanism and the beneficial effects of exercise on these abnormalities are not well documented. The present study aims to investigate KIF1B mRNA in spinal cord sensory neuron tissue of Wistar male rats with diabetic neuropathy following endurance training.
    Methods
    We randomly assigned 12 male Wistar rats into three groups: diabetic trained, diabetic untrained and healthy control. Intraperitoneal injection of a STZ (streptozotocin) solution (45 mg/kg) was used to induce diabetes. At two weeks after STZ injections, the mechanical allodynia and thermal hyperalgesia tests demonstrated the presence of diabetic neuropathy. A moderate endurance training protocol was performed for a six-week period. At 24 hours after the final training session, the rats were sacrified and the L4-L6 sensory neurons of the spinal cord tissue were removed. KIF1B mRNA expression was performed using real time-PCR.
    Results
    Diabetic neuropathy led to increased KIF1B gene expression in the diabetic untrained group compared with the intact control group (p=0.03). Compared with the diabetic untrained group, training significantly decreased KIF1B gene expression (P<0.05) and blood glucose levels (P=0.0001) in the diabetic trained group.
    Conclusion
    KIF1B mRNA up-regulation in sensory neurons of STZ-diabetic rats is a factor which can be involved in abnormal axonal transport. Endurance training as a non-pharmacotherapy strategy can modulate and return KIF1B to approximate normal levels.
    Keywords: Diabetic neuropathy, Endurance training, Sensory neurons, KIF1B mRNA
  • Hossein Rahimi, Shahla Roudbarmohammadi, Reza Kachouei, Maryam Roudbari Pages 39-49
    Objective

    Approximately three-fourths of women experience an episode of vaginal candidiasis. Candida albicans(C. albicans) is the etiological agent in over 80% of cases. C. albicans has numerous virulence factors such as the agglutinin-like sequence (ALS) genes which code the large glycoprotein family that has a role in the adherence of Candida. The present study aims to evaluate expressions of the ALS 2, 9 genes in C. albicans which have been isolated from vaginal candidiasis.

    Methods

    We collected 150 wet vaginal swabs from patients diagnosed with vaginal candidiasis. Samples were cultured on sabouraud dextrose and CHROMagar for morphological analysis. Then, DNA was extracted by glass bead and lysis buffer. We performed RFLP-PCR to confirm the presence of C. albicans. For investigation of semi-quantitative expression of ALS2 and ALS9 genes, we performed RT-PCR by using specific primers.

    Result

    From 55 clinical isolates of C. albicans, 36.36% expressed both the ALS2 and ALS9 genes. There were 23 (41.81%) isolates that expressed only the ALS2 gene and 21 (38.1%) expressed the ALS9 gene.

    Conclusion

    Expressions of the ALS9 (41.8%) and ALS 2 (38.1%) genes in Candida isolates may indicate that these genes play a critical role in adhesion and biofilm formation of vaginal infection. However the presence of both genes in 36.36% of the isolates suggests a positive role for these genes in augmentation of their activities.

    Keywords: Candida albicans, Vaginal candidiasis, ALS gene
  • Shabnam Abdi, Mojdeh Salehnia, Saman Hosseinkhani Pages 51-63
    Objective
    In vitro ovarian follicle culture provides a tool to investigate folliculogenesis and may be used as an assisted reproductive technology)ART(. This study aims to compare survival and development rates in mouse ovarian follicles after two and three dimensional in vitro cultures.
    Methods
    Preantral follicles were isolated from the ovaries of 14-day old female mice and cultured in α-MEM medium supplemented with 5% FBS for 12 days in a two dimensional and three dimensional culture with different concentrations of sodium alginate (0.25%, 0. 5%, or 1%). The follicle diameter, survival and maturation rate during culture were analyzed and compared with one-way analysis of variance (ANOVA). P<0.05 was considered as statistically significant.
    Results
    The mean diameter of preantral follicles that capsulated with 0.5% alginate was significantly higher than other concentrations in each group on days 6 and 12 (P<0.001). The percentages of follicles which released metaphase II (MII) oocytes in the two dimensional groups and in the three dimensional groups at 0.25%, 0.5% and 1% concentrations of sodium alginate were 29.03%, 33.33%, 44.18% and 35.89% respectively. The percentage of MII oocytes was significantly higher at the 0.5% concentration of sodium alginate (P<0.001).
    Conclusion
    Follicles encapsulated in 0. 5% sodium alginate in three dimensional culture displayed the highest survival development and maturation rate.
    Keywords: Follicle, Three dimensional, Alginate
  • Parvin Farzanegi, Azimeh Akbari, Mohammad Ali Azarbayjani Pages 65-73
    Objective
    Diabetes plays an important role in the progression of tissue damage. Influencing factors of the cellular matrix can lead to changes in the structure and function of tissues or their failure. Herbal consumption can be effective in reducing tissue failure. The aim of the this study is to research the effect Portulaca oleracea seeds on the levels of matrix metalloproteinase 2, 9 and tissue inhibitor matrix metalloproteinase 1 in patients with type 2 diabetes.
    Methods
    This semi-empirical study included 15 women diagnosed with type 2 diabetes in the experimental and control groups. Participant's mean age was 45 years. Portulaca oleracea seeds at a total dose of 7.5 g per day (2.5 mg with lunch and 5 mg with dinner) were consumed for eight weeks. Blood sampling was carried out before and after the eight-week period. Participants fasted for 12 hours prior to blood sampling. The t-test was used to analyze study results.
    Results
    After eight weeks, the levels of matrix metalloproteinase 2, 9 significantly reduced in the experimental group (P<0.05). However, there was no significant difference between groups. Tissue inhibitor matrix metalloproteinase 1 levels increased significantly in the experimental group. There was also a significant difference between the experimental and control groups (P<0.05).
    Conclusion
    The results have shown that Portulaca oleracea seed did not adequately improve matrix metalloproteinases in diabetic patients. Thus, more research is needed to derive accurate conclusions.
    Keywords: Matrix metalloproteinases_Tissue inhibitor matrix metalloproteinase 1_Portulaca oleracea seed_Type 2 diabetes
  • Shahla Mohammad Ganji, Elham Samei, Seyed Ahmad Hashemi, Amir Rezagholizadeh, Anooshirvan Kazemnejad, Zahra Mostakhdemin Hosseini Pages 75-83
    Objective
    E-cadherin is widely down-regulated and tightly associated with tumor invasion and metastasis in multiple human cancer types. Recent studies have shown that aberrant methylation of the E-cadherin gene promoter contributes to its silencing. However, information regarding epigenetic inactivation of E-cadherin in colorectal cancer is insufficient. Herein, we correlate association of the methylation of the E-Cadherin promoter with pathological features of colorectal cancer as well as history and demographic data.
    Methods
    We used methylation specific polymerase chain reaction (MSPCR) to examine methylation status of the 5’ CpG island of E-cadherin along with its expression by using RT-PCR following surgical resection of 66 unrelated patients with colorectal cancer.
    Results
    Results showed that 35 out of 66 tumor DNA samples (53%) showed aberrant methylations. In contrast, all normal tissues were unmethylated.
    Conclusion
    The obtained results show a similarity with the Japanese (54.5%) and Greek (55.7%) populations. The results have confirmed methylation of this gene in sporadic colorectal cancer cases (40.8%) in the Iranian population by researchers in Shiraz. These data suggest that epigenetic silencing via aberrant methylation of the E-cadherin promoter plays a critical role in the inactivation of this tumor suppressor gene in colorectal cancer.
    Keywords: E, cadherin promoter, Methylation, Epigenetic, Colorectal cancer
  • Mahdi Mohaqiq, Mansoureh Movahedin, Manizheh Mokhtari Dizaji, Zohreh Mazaheri Pages 85-94
    Objective
    This study presents an efficient, cost-effective method to improve proliferation and colonization of spermatogonial stem cells (SSCs) in vitro.
    Methods
    Isolated SSCs from neonate mice were cultured in DMEM culture medium with 10% fetal bovine serum (FBS). In the first phase of the study, the temperature was controlled by low intensity pulsed ultrasound stimulation (LIPUS) of the plate that contained the culture medium. In the next phase, SSCs were stimulated by LIPUS with 200 mW/cm2 with 20% and 40% duty cycle for five days. Proliferation and colonization of SSCs were on the seventh day.
    Results
    LIPUS treatment of mouse SSCs increased the proliferation rate and colonization of SSCs in the experimental groups compared to the control group. Average proliferation rate in the 20% duty cycle group was 1.46±0.06, in the 40% duty cycle group it was 2.00±0.1 and for the control group, it was 1.26±0.06. The average number of colonies in the 20% duty cycle group was 24±7.7, whereas the 40% duty cycle group had 62±1.4 colonies and the control group had an average of 19±5.5 colonies. Average colony diameters were as follows: 186.6±2.07 µm (20% duty cycle group), 185.3±4.4 µm (40% duty cycle group) and 190.0±2.0 µm (control group). Our results showed a significant increase in proliferation rate and number of colonies in the experimental groups compared to the control group (P<0.05), whereas no significant differences were observed between groups in colony diameters.
    Conclusion
    These results suggested that LIPUS treatment can be an efficient, cost-effective method to improve proliferation and colonization of SSCs during in vitro culture.
    Keywords: Proliferation, Colonization, Mouse, Stem cell, Ultrasound