فهرست مطالب

Evidence Based Care - Volume:3 Issue: 4, 2014

Evidence Based Care
Volume:3 Issue: 4, 2014

  • تاریخ انتشار: 1392/10/26
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سید رضا مظلوم، معصومه هاشمی زاده، بیتا دادپور، محسن ابراهیمی صفحات 7-18
    زمینه و هدف
    بخش اورژانس، جزء مناطق با ریسک بالای خطاها در بیمارستان محسوب می شود لذا اجرای تدابیری برای شناسایی و اصلاح خطاها در آن ضروری می باشد. هدف این پژوهش شناسایی و ارزیابی خطاهای فرایند پذیرش بیمار در بخش اورژانس بیمارستان امام رضا(ع) با استفاده از روش تحلیل حالات و اثرات خطا(FMEA) به عنوان یکی از ابزارهای ارزیابی و مدیریت ریسک و ارایه اقدامات پیشنهادی به منظور بهبود این فرایند است.
    روش بررسی
    در این پژوهش توصیفی، حالات بالقوه خطاهای مربوط به فرایند پذیرش توسط متدولوژی FMEA مورد ارزیابی و تحلیل قرار گرفته شد. گرد آوری داده ها به صورت مصاحبه گروهی با تشکیل جلسات هفتگی تیم و به کارگیری تکنیک های بارش افکار و استخوان ماهی صورت پذیرفت و در نهایت نتایج در کاربرگ نهایی FMEA ثبت گردید.
    یافته ها
    در این روش به کمک متدولوژی FMEA، 37 حالت خطای بالقوه فرایند پذیرش اورژانس شناسایی و مورد ارزیابی قرار گرفت، سپس با تعیین قابلیت اطمینان 85%، 13 حالت خطا با RPN≥140 به عنوان خطاهای با ریسک بالا در سه حیطه خطاهای مربوط به پرستاران، خطاهای مربوط به پزشکان و خطاهای مرتبط با بیماران در فرایند مورد مطالعه شناسایی شدند که برای کاهش ریسک هر یک از این خطاها اقدامات و راهکارهایی پیشنهاد گردید.
    نتیجه گیری
    استفاده از روش تحلیل حالات و اثرات خطا در یک بخش حساس و پر مراجعه نظیر اورژانس به شناسایی و اصلاح خطاها کمک می کند و اقدامات پیشنهادی برای هر یک از خطاها با توجه به ترکیب تیم، قابلیت اجرایی بالایی دارد.
    کلیدواژگان: بخش اورژانس، تحلیل حالات و اثرات خطا، فرایند پذیرش، مدیریت ریسک
  • محمد آقاجانی، محمدرضا افاضل، فریبا مرصعی صفحات 19-28
    مقدمه
    با توجه به شیوع مشکلات روان شناختی در بیماران همودیالیز و عوارض و پیامدهای ناشی از آن ها و نقش مهم پرستاران در حمایت روحی-روانی بیماران، استفاده از درمان های مکمل همچون مشاوره معنوی اهمیت فراوانی دارد.
    هدف
    تعیین تاثیر مشاوره معنوی بر اضطراب و افسردگی بیماران همودیالیز.
    روش
    این پژوهش یک مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی شده بر روی 90 بیمار نارسایی مزمن کلیه تحت همودیالیز بیمارستان امین اصفهان (1392) می باشد؛ که به صورت تصادفی به دو گروه اختصاص داده شدند. گروه آزمون تحت مشاوره معنوی طی 8 جلسه قرار گرفتند و در گروه کنترل، فقطا مراقبت های معمول صورت گرفت. داده ها با استفاده از پرسشنامه اضطراب و افسردگی بیمارستانی (HADS) جمع آوری و با استفاده از آزمون های آماری تی مستقل، تی زوجی و فیشر در نرم افزار SPSS نسخه 5/11 تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    تفاوت معنی داری از نظر متغیرهای زمینه ای در دو گروه مداخله و کنترل مشاهده نشد (05/0p>). همچنین آزمون تی مستقل در شروع مطالعه نشان داد که تفاوت معنی داری بین میانگین نمره اضطراب و افسردگی بیماران گروه مداخله در مقایسه با کنترل وجود نداشت (05/0p>)؛ اما پس از مشاوره معنوی، کاهش میانگین نمره اضطراب و افسردگی گروه مداخله در مقایسه با گروه کنترل به وجود آمد (05/0>p). آزمون تی زوجی نیز تفاوت معنی داری بین میانگین نمره اضطراب و افسردگی گروه مداخله قبل و بعد از مشاوره معنوی نشان داد (05/0>p).
    نتیجه گیری
    مشاوره معنوی می تواند باعث کاهش اضطراب و افسردگی بیماران دیالیزی شود. بنابراین، توصیه می شود این رویکرد به عنوان یک مداخله پرستاری مکمل، اثربخش، کم هزینه و غیرتهاجمی در کاهش مشکلات روان شناختی این بیماران به کار گرفته شود.
    کلیدواژگان: اضطراب، افسردگی، کارآزمایی بالینی تصادفی شده، مشاوره معنوی، همودیالیز
  • حمید چمنزاری، سید احمد ثاقبی، خدیجه هراتی، سید موسی الرضا حسینی، نازیلا زرقی، سید رضا مظلوم صفحات 29-38
    مقدمه
    ریفلاکس گاستروازوفاژیال از جمله شایع ترین اختلالات مزمن دستگاه گوارش است. آموزش تغییرات تغذیه ای به عنوان خط اول مداخلات پرستاری، آسان ترین، ارزان ترین و مطمئن ترین رویکرد درمانی است.
    هدف
    تعیین تاثیر آموزش تغذیه بر حسب مزاج بر کیفیت زندگی بیماران مبتلا به بیماری ریفلاکس معده به مری در مراجعه کنندگان به بیمارستان قائم (عج) شهر مشهد.
    روش
    این پژوهش تجربی از نوع پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل بود. واحدهای پژوهش 60 بیمار مبتلا به ریفلاکس معده به مری مراجعه کننده به بیمارستان قائم(عج) بودند؛ که بر اساس تخصیص تصادفی به دو گروه آموزش تغذیه و کنترل تقسیم شدند. مداخله پس از تعیین مزاج بیماران، شامل برگزاری کلاس آموزش تغذیه متناسب با مزاج تعیین شده به مدت 5/1 ساعت و رعایت رژیم غذایی تا حدامکان به مدت دو هفته بود. ابزارهای پژوهش GERD-HRQL پرسشنامه کیفیت زندگی مرتبط با سلامتی در بیماران مبتلا به ریفلاکس معده به مری و چک لیست رژیم غذایی بود. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 5/11 و آزمون های تی مستقل، تی زوجی و آنالیزواریانس تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    با توجه به این که بالاتر بودن نمره این پرسشنامه نشان دهنده وضعیت کیفیت زندگی پایین تری می باشد، مقایسهمیانگین نمره کیفیت زندگی دو گروه نشان داد که نمرات کیفیت زندگی در گروه آموزش تغذیه پس از مداخله (22/4 80/8) نسبت به نمر ه کیفیت زندگی در گروه کنترل پس از مداخله (98/5 53/14) کاهش معنی داری داشته است (001/0p<).
    نتیجه گیری
    در نظرگرفتن مزاج افراد در رژیم غذایی در آموزش های تغذیه ای توسط پرستاران می تواند در بهبود کیفیت زندگی بیماران مبتلا به بیماری ریفلاکس معده به مری نقش به سزایی داشته باشد.
    کلیدواژگان: آموزش تغذیه، بیماری ریفلاکس معده به مری، پرستار، کیفیت زندگی، مزاج
  • زهرا رفیعیان، فرهاد مصطفی موسی صفحات 39-46
    مقدمه
    کمردرد یکی از مشکلات شایع اجتماعی و اقتصادی در دنیای امروز است. ورزش در آب یکی از روش های درمانی طب مکمل می باشد که در درمان بیماری های مختلف استفاده می شود.
    هدف
    تعیین تاثیر ورزش در آب بر شدت درد و ناتوانی مبتلایان به کمردرد مزمن.
    روش
    این پژوهش تجربی بر روی 48 بیمار زن مبتلا به کمردرد مزمن انجام گردید. روش نمونه گیری و تقسیم نمونه در گروه آزمون و کنترل با روش تصادفی ساده بود. ابزار گردآوری داده ها چک لیست مشخصات دموگرافیک، ابزار کنترل شدت درد و پرسشنامه شدت ناتوانی بود. بیماران در گروه آزمون، هفته ای 3 جلسه 60 دقیقه ای به مدت 3 ماه دراستخر همراه مربی ورزش در آب به انجام حرکات ورزشی مخصوص کمردرد پرداختند. گروه کنترل فقط 3 ماه انتظار داشتند.
    یافته ها
    میانگین سن بیماران 88/6±43 سال بود. میانگین نمره شدت درد قبل از ورزش در آب در گروه آزمون 25/1±6 و در گروه کنترل 89/0±87/5 بود. در حالی که پس از ورزش در آب در گروه آزمون 60/1±7/3 و در گروه کنترل پس از سه ماه انتظار 22/1±1/5 بود (001/0p<). بنابراین، در گروه کنترل پس از 3 ماه انتظار و انجام درمان های معمول تفاوت معنی دار آماری در نمره شدت درد حاصل شد (001/0p<). میانگین شدت ناتوانی نیز پس از ورزش در آب در گروه آزمون 44/14±91/24 و در کنترل 45/18±91/34 بود؛ که تفاوت معنی داری با یکدیگر داشتند (001/0p<).
    نتیجه گیری
    ورزش در آب باعث کاهش شدت درد و ناتوانی می گردد. ورزش در آب می تواند به عنوان یک روش درمانی در کنار سایر درمان های معمول برای مبتلایان به کمردرد مزمن استفاده گردد.
    کلیدواژگان: کمردرد مزمن، ورزش در آب، درد، ناتوانی
  • طوبی حیدری، سعیده ضیایی، فضل الله احمدی، عیسی محمدی صفحات 47-58
    مقدمه
    بیشتر جوامع به بارداری و تولد اهمیت ویژه ای می دهند و بسته به زمینه و بستر زندگی شان، تصمیماتی به منظور تغییر رفتارهای خود در طی بارداری اتخاذ می نمایند.
    هدف
    دست یابی به درک و تجربیات درونی مادران ایرانی در طی بارداری.
    روش
    این مطالعه به روش کیفی و با رویکرد آنالیز محتوی در سال 1391 صورت گرفت. مشارکت کنندگان شامل 18 مادر با تجربه بارداری در شهر تهران بودند. نمونه گیری به صورت هدفمند بود. در نهایت، 28 مصاحبه با میانگین زمانی 50 دقیقه انجام شد. تجزیه و تحلیل داده ها همزمان با گردآوری آن ها به طور مستمر و مقایسه ای صورت گرفت.
    یافته ها
    دو مضمون اصلی در طی فرایند تحلیل پدیدار شد؛ که شامل «در آرزوی آینده روشن برای جنین» و «در آرزوی آینده روشن برای خود» می گردید. این مفاهیم حکایت از چشم انداز «آینده نگری» مادران برای خود و جنین داشت.
    نتیجه گیری
    درک منابع ذهنی نگرانی مادران باردار ایرانی به شناخت صحیح از نیازهای واقعی آن ها می انجامد. این امر می تواند برنامه ریزی و مراقبت موثرتر توسط دست اندرکاران جامعه سلامت کشور را به دنبال داشته باشد.
    کلیدواژگان: بارداری، آینده، مطالعه کیفی، جنین
  • غریبا حسنعلی، سیما محمدخان کرمانشاهی، دلیر انور کاکیل صفحات 59-64
    مقدمه
    کنترل متابولیک دیابت نوع یک در هر دوره ای از زندگی، از جمله نوجوانی تنیدگی زا است و استفاده از الگوهای مراقبتی مشارکتی را می طلبد.
    هدف
    تعیین تاثیر به کارگیری الگو مراقبت مشارکتی بر کنترل متابولیک نوجوانان دیابتی.
    روش
    این مطالعه شبه تجربی در سال های 92-1391 در مرکز دیابت شهر اربیل عراق انجام شده است. 40 نفر نوجوان دیابتی به صورت سرشماری در دو گروه 20 نفره قرار گرفتند. الگوی مراقبت مشارکتی در 4 مرحله انگیزش، آماده سازی، اجرا و ارزشیابی در گروه مداخله به مدت 3 ماه اجرا گردید. شاخص کنترل دیابت میزان هموگلوبین گلیکوزیله و انسولین مصرفی بود؛ که قبل و بعد از مداخله در دو گروه اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون های آماری تی زوجی و مجذورکای در برنامه SPSS نسخه 16 تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    انجام آزمون تی مستقل نشان داد که دو گروه قبل از مداخله از نظر میزان هموگلوبین گلیکوزیله (77/0=P)و میزان انسولین مصرفی (10/0=P) مشابه بودند. اما بعد از مداخله، آزمون تی مستقل اختلاف معنی داری را بین دو گروه از نظر میزان هموگلوبین گلیکوزیله (001/0p<) و میزان انسولین مصرفی (02/0p<) نشان داد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج، استفاده از این الگو در نوجوانان دیابتی نوع یک برای کنترل متابولیک توصیه می شود.
    کلیدواژگان: دیابت، نوجوانان، الگوی مراقبت مشارکتی
  • نسیم علی پور، طاهره طولابی، ناهید منوچهریان، خاطره عنبری، فرشید رحیمی بشر صفحات 65-74
    مقدمه
    اگر ساکشن درست انجام نشود، سبب عوارضی مانند هیپوکسی، آریتمی قلبی یا حتی مرگ می شود. در بیشتر بخش ها از ساکشن باز استفاده می شود. به نظر می رسد ساکشن بسته عوارض کمتری داشته باشد؛ اما نتایج متفاوتی از مطالعات گزارش شده است.
    هدف
    مقایسه تاثیر ساکشن لوله تراشه به دو روش باز (کنترل) و بسته (آزمون) بر وضعیت همودینامیک.
    روش
    این کارآزمایی بالینی تصادفی بر روی 86 بیمار در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان بعثت همدان در دو گروه ساکشن باز و بسته با روش نمونه گیری تصادفی در سال های 92-1391 انجام گردید. فشارخون سیستول و دیاستول، فشار متوسط شریانی، درصد اشباع خون شریانی، تعداد ضربان قلب، تعداد تنفس و دیس ریتمی بیماران در مراحل قبل، بلافاصله، 2 و 5 دقیقه بعد از ساکشن به دو روش باز و بسته ثبت شد.
    یافته ها
    تفاوت آماری معناداری بین دو گروه از نظر سن (15/0P=) و جنس (33/0P=) دیده نشد. فشارخون دیاستول (017/0p)
    کلیدواژگان: ساکشن باز، ساکشن بسته، وضعیت همودینامیک
  • نسرین باغداری، اشرف بهرامی مرغملکی، عبدالرضا نوروزی، حسین کریمی مونقی صفحات 75-84
    مقدمه
    مطالعات حاکی از پایین بودن سطح اگاهی و عملکرد نامطلوب مادران در تغذیه کودک می باشد. بنابراین، یافتن روش های موثر و در دسترس آموزشی اهمیت ویژه ای دارد. بحث گروهی از بهترین روش های آموزشی تغییر رفتار و خبرنامه یک رسانه نوین آموزشی است که سبب سهولت دسترسی خانواده به منابع اطلاعاتی می شود.
    هدف
    مقایسه تاثیر آموزش مادران به روش بحث گروهی و خبرنامه بر کیفیت تغذیه کودکان پیش دبستانی.
    روش
    در این مطالعه تجربی سه گروهه، 192 مادر کودک پیش دبستانی به روش نمونه گیری غیرتصادفی در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در سه گروه بحث گروهی، خبرنامه و شاهد توزیع شدند. جلسات آموزشی بحث گروهی هر هفته یک جلسه یک ساعته تا 4 هفته برگزار گردید. در گروه خبرنامه، به طور همزمان یک خبرنامه ارسال شد. کیفیت تغذیه کودک با استفاده از پرسشنامه عادت های تغذیه ای کودک و شاخص تغذیه سالم در مراحل قبل، بلافاصله و یک ماه بعد از مداخله ارزیابی گردید. تحلیل داده ها با استفاده از آزمون آنالیز واریانس با اندازه های تکراری و نرم افزار SPSS ویرایش 16 انجام شد.
    یافته ها
    نمرات آگاهی مادر و امتیاز شاخص تغذیه سالم قبل از مداخله در سه گروه تفاوت معنی داری نداشت؛ ولی بلافاصله و یک ماه بعد از آموزش در گروه های خبرنامه و بحث گروهی بیشتر از گروه شاهد بود (001/0p<). اما این امتیاز در دو گروه آموزش در مراحل بعد از آموزش تفاوت معنی دار نداشت (05/0p>).
    نتیجه گیری
    تاثیر آموزش مادران به شیوه بحث گروهی و خبرنامه بر کیفیت تغذیه کودکان پیش دبستانی یکسان است. با توجه سهولت استفاده از خبرنامه به عنوان یک روش موثر، می تواند جایگزین روش های حضوری از جمله بحث گروهی شود.
    کلیدواژگان: آموزش، بحث گروهی، خبرنامه، کودک پیش دبستانی، کیفیت تغذیه، شاخص تغذیه سالم
|
  • Pages 7-18
    Background And Aim
    Emergency ward is among hospital areas with high risk of errors، thus، implementing measures to identify and correct the errors is essential. The object of this study is to identify and assess the errors of the process of admitting patients in Emergency Department of Imam Reza Hospital using Failure Mode Effects Analysis، as one of the tools to assess and manage risk، as well as proposing actions to improve the process.
    Method
    In this descriptive study، the potential modes of error related to the admission process was evaluated and analyzed by FMEA methodology. The data was collected through group interviews and holding weekly meetings with group members using the techniques of brainstorming and fishbone diagram، and the results were registered in the final FMEA worksheet.
    Results
    Using FMEA methodology، 37 modes of potential errors in admission process of the Emergency Department were identified and analyzed، with the reliability of 85%، 13 modes of error with RPN≥140 as high risk errors were identified in three areas of errors related to nurses، doctors and errors associated with patients، then measures and solutions were proposed to reduce each of these errors.
    Conclusion
    Applying Failure Mode Effects Analysis in a critical and high demanding ward such as Emergency Department helps to identify and correct the errors، while proposed measures for each of the errors are highly applicable regarding team composition.
    Keywords: Admission Process, Emergency Department, Failure Mode Effects Analysis, Risk Management
  • Pages 19-28
    Background
    In attention of increasing prevalence psychological problems، complications and consequences of hemodialies and important role of nurses in psychological support of patients، application of complementary therapies such as spirituality counseling is very important.
    Aim
    This study investigates the effect of spirituality counseling on anxiety and depression in hemodialysis patient.
    Methods
    This randomized clinical trial study included 90 patients with chronic renal failure undergoing hemodialysis in Amin Hospital، Isfahan (2013)، which were randomly assigned into two groups. The experimental group received 8 sessions of spiritual counseling and the control group took routine care. Data were collected with the Hospital Anxiety and Depression Scale (HADS) and were analyzed using independent and paired t-test and exact fisher test in SPSS software version 11. 5.
    Results
    Statistical results showed no significant difference in demographic variables between intervention and control groups (p>0/05). In addition، independent t-test showed no significant difference between the mean anxiety and depression scores in the intervention and control groups (p>0/05). However، after applying spiritual counseling، average scores of anxiety and depression decreased in intervention group in comparison with the control group. Paired t-test showed significant differences between average scores of anxiety and depression scores before and after the spiritual counseling in an intervention group (p<0/05)، while in the control group، this difference did not reach statistical significance (p>0/05).
    Conclusion
    Spiritual counseling could decrease the anxiety and depression in dialysis patients; therefore it is recommended that this approach performed as a complementary، effective، non-invasive، low cost nursing intervention to decrease the psychological problems of these patients.
    Keywords: anxiety, depression, randomized clinical trial, Spiritual Counseling
  • Pages 29-38
    Background
    Gastroesophageal reflux disease is one of the most common chronic disorders of the digestive system. Almost anyone experiences heartburn or reflux (the two main symptoms of the disease) in a situation. Nutritional changes education as the first step of nursing intervention is the easiest، cheapest and the safest treatment approach.
    Aim
    The aim of this study was to determine the effect of Temperament–based diet education on Quality of Life in patients with GERD who was admitted to Qaem Hospital in city of Mashhad.
    Methods
    This clinical trial was a pretest/posttest experimental design with control group. A sample of 60 patients with gastroesophageal reflux disease، who had admitted to Qaem hospital from 5th March 2013 to 20th June 2013، was divided into two groups by random assignment. After verifying the patient temperament، the intervention consisted of holding nutrition education classes in accordance with temperament for 1. 5 hours and accomplishing the diet as possible for two weeks. Research tools were GasroEsophageal Reflux Syndrome Health Related Quality of Life (GERD-HRQL) questionnaire and performing diet checklist. The data was analyzed by SPSS software version 11. 5 and by using Independent T test، Paired T test and ANOVA test.
    Results
    With respect to the higher score of this questionnaire، it was shown to be equal to the lower quality of life situation، comparison of the mean scores difference of quality of life. One-way ANOVA in both groups showed that quality of life scores in education group (8. 80 4. 22) was significantly lower than the quality of life scores in the control group (14. 53 5. 98) after an intervention (p<0. 0001).
    Conclusion
    Considering temperament in the diet education by nurses can play an important role in increasing the quality of life in patients with Gastroesophageal Reflux Disease.
    Keywords: nutrition education, gastroesophageal reflux disease, GERD, nurse, quality of life, temperament
  • Pages 39-46
    Background
    One of the common socioeconomic problems of today’s world is back pain and its chronic type can cause severe pain and disability in patients. Aquatic exercise is one of the complementary therapies which are used in diseases treatments.
    Aim
    To determine the effectiveness of aquatic exercise on pain intensity and disability of the patients with chronic low back pain.
    Methods
    This experimental study was performed on 48 women with chronic low back pain. Sampling method and division samples into the case and control groups were performed using simple random sampling method. Data collection tools included demographic characteristic check list، VAS pain intensity control scale and Oswestry disability index questionnaire (ODI). The patients in the case group were asked to perform some special back aquatic exercise in the pool، with temperature of 30-31°C، along with the coach، three times a week (every other day) and each session lasted for 60 minutes for three months. The control group waited only for three months. The questionnaires were filled by both groups before and after the intervention.
    Results
    Mean age of the subjects was 43 years. Mean pain intensity scores between case and control group had a significant difference before and after the aquatic exercise (P < 0. 001). In the control group، there was also a significant difference after 3 months of waiting (P < 0. 013). Mean disability intensity before and after the aquatic exercise had a significant difference between the case and control groups (P < 0. 04)، but no significant difference was observed in the control group.
    Conclusion
    Aquatic exercise was shown to be effective on the intensity of pain and disability in patients with chronic low back pain and، if considered as a treatment، can reduce the pain and disability of such patients.
    Keywords: Chronic low back pain, Aquatic exercise, Pain, Disability
  • Pages 47-58
    Background
    Pregnancy and birth are very important for the most communities and childbearing women make decisions depends on their context during pregnancy.
    Aim
    The aim of this study was to explore the perception and inner experiences of Iranian pregnant women.
    Methods
    A qualitative content analysis was conducted in 2013. Participants consisted of 18 mothers who had experienced pregnancy in Tehran. Sampling was purposeful and continued until data saturation. Finally، 28 interviews were conducted with an average of 50 minutes. Analysis of collected data was performed concurrently with a constant comparative approach.
    Results
    Two major themes emerged during the analysis process involving «in the hope of a brighter future for the unborn child» and” in the hope of a brighter future for themselves «. These concepts are important childbearing women’s perspectives of» Providence«for themselves and their unborn children.
    Conclusion
    Understanding subjective resources of Iranian women’s experiences results in correct understanding of their true needs. It should be followed by more effective planning and caring with practitioners of the community health centers.
    Keywords: Childbearing, Future, Qualitative research, unborn child
  • Pages 59-64
    Background
    Metabolic control of diabetics Type 1 in each period of life، like adolescence is stressful and using partnership caring model is eesential.
    Aim
    The aim of the present study was to determine the effect of using partnership caring model on Diabetic adolescence s’ Metabolic Control.
    Methods
    This research is a semi- empirical study performed in a Diabetes Center of Arbil city (2012-2013). Forty diabetic adolescents have been designated into two groups of 20 members. The partnership caring model was performed in four stages of motivation، preparation، execution and evaluation in an intervention group for three months. Control index of diabetes was the amount of used HbA1C and Insulin level which was measured in both groups before and after the interference. Data were analyzed by SPSS version 16. 0 using paired-t and independent-t tests.
    Results
    T-test revealed that before interference، both groups were similar regarding the amount of HbA1C (p= 0. 77) and Insulin level (p= 0. 10). However، after interference، the T-test indicated a statistically significant difference between two groups regarding the amount of HbA1C (p< 0. 000) and Insulin level (p= 0. 02).
    Conclusion
    According to the results، using this model in Diabetic adolescence for controlling Metabolic is recommended.
    Keywords: Diabetes, adolescence, partnership caring model
  • Pages 65-74
    Background
    If not done properly، suction causes complications such as hypoxia، cardiac arrhythmias or even death. Suction is being used in most hospital wards. Closed Suction appears to have fewer side effects، although studies have reported dissimilar results.
    Aim
    The aim of this study was to compare the effect of open (control) with closed (test) endotracheal suctioning on patients’ Hemodynamic state.
    Methods
    This study was a randomized clinical trial in 86 patients admitted in the ICU of Besat hospital of hamedan in 2013، being divided into two groups: open (control) and closed (test) endotracheal suctioning. Systolic and diastolic blood pressure، mean arterial pressure (MAP)، heart rate، arterial O2 saturation (SPO2)، respiratory rate and the incidence of disrrythmia were recorded in patients´ questionnaires immediately، and afterwards 2 and 5 minutes after endotracheal suctioning by open and closed methods. Data analysis was performed by Repeated Measure ANOVA، t test، chi-square and Fisher''s exact test.
    Results
    A total of 102 patients were included in the study. Sixteen patients were excluded from the study and data from 86 patients were analyzed. No statistically significant differences in age (15/0P =) and sex (33/0P =) were found between the two groups. Hemodynamics index in two groups was similar before the suctioning (P >0. 05). In the open group، there was an increase in diastolic blood pressure (P=0. 017)، mean arterial pressure (P=0. 019)، heart rate (P=0. 003) and respiratory rate (P<0. 0001) immediately، 2 and 5 minutes after suctioning in comparison to the closed group (P>0. 05). Systolic blood pressure، SPO2 and incidence of disrrythmia were similar in the two groups.
    Conclusion
    Endotracheal suctioning by closed method had lower effects on patients´ Hemodynamic status rather than the open system. Hence، closed endotracheal suctioning is recommended in the ICU.
    Keywords: Closed suctioning, Hemodynamic state, open suctioning
  • Pages 75-84
    Background
    Proposing an appropriate model of feeding behavior to mothers plays an important role in creating an accurate child feeding conduct. Studies have shown that mothers have low level of knowledge and practice regarding their childrens’ nurishment. Newsletter is an educational media providing families with easy access to information resources. Group discussion is one of the best ways to change behavior.
    Aim
    This study aimed to compare the effects of training mothers by either newsletter or discussion groups in nutritional quality of preschoolers.
    Methods
    In this study، 192 mothers having preschoolers were selected by a convenient method and randomly assigned to discussion، newsletter and control groups. A newsletter was sent for 4 weeks. The discussion group was trained with similar educational content one hour per week. Data were collected immediately after the intervention and then one month later using a Healthy Eating Index (HEI). Data analysis was performed with Repeated Measurements. Context validity index and test re-test (r=0. 82) was used.
    Results
    There were no significant differences before the intervention، and between the HEI (Healthy Eating Index) score groups. HEI scores after education and one month later were significantly higher in the discussion and newsletter groups compared to control group (p<0. 001). No significant difference was found between the discussion and the newsletter groups regarding HEI score after education and one month later (p>0. 005).
    Conclusion
    Effect of maternal training with newsletter and group discussions on children’s nutritional quality was equal. Given the ease of use of newsletter as an effective alternative method، it can be utilized in preference to group discussions.
    Keywords: newsletter, group discussion, food quality, preschooler, Healthy Eating Index, maternal education