فهرست مطالب

نشریه نوآوری در علوم و فناوری غذایی
پیاپی 16 (تابستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/08/17
  • تعداد عناوین: 12
|
  • سعدی غریب بی بالان*، اسماعیل عطای صالحی، علی محمدی ثانی صفحه 1
    سبوس برنج، یک محصول فرعی مهم حاصل از آسیابانی برنج و منبعی غنی از پروتئین، الیاف رژیمی و مواد مغذی دیگر است. در این پژوهش به منظور بررسی تاثیر جایگزین نمودن مقادیر (10، 20 و 30 درصد) سبوس برنج در یک نمونه آرد گندم (با درجه استخراج %75)، بر خواص رئولوژیکی خمیر (جذب آب، زمان توسعه خمیر، ثبات خمیر، درجه سست شدن خمیر و ارزش والوریمتری) و ترکیب شیمیایی (رطوبت، پروتئین، الیاف خام، خاکستر و چربی) کیک روغنی حاصل، آزمونی با استفاده از طرح کاملا تصادفی با چهار سطح تیمار میزان سبوس اضافه شده و در سه تکرار انجام گرفت. ویژگی های رئولوژیکی خمیر با فارینوگراف بررسی شد. نتایج نشان داد که با افزودن سبوس برنج به آرد گندم، جذب آب، زمان گسترش خمیر (در تیمار چهارم) و ارزش والوریمتری افزایش و ثبات و درجه سست شدن خمیر در مقایسه با نمونهء شاهد کاهش یافت (در سطح %5). یک افزایش تدریجی در مقدار الیاف، خاکستر و چربی با افزایش میزان آرد سبوس برنج در کیک های روغنی مشاهده شد. نتایج نشان داد که بهترین تیمار جهت تولید کیک روغنی، مخلوط %30 سبوس برنج با آرد با نرخ استخراج %75 است.
    کلیدواژگان: سبوس برنج، خواص رئولوژیکی، ترکیب شیمیایی، خمیر کیک، کیک روغنی
  • مریم توکلی فدیهه*، مسعود نجف نجفی، علی محمدی ثانی صفحه 9
    در این پژوهش ماست چکیده سین بیوتیک با استفاده از سیستم Whey less تولید شد. ترکیبات پری بیوتیک (اینولین و الیگو فروکتوز) در سه سطح (0، 5/1 و 3 %) در مرحله افزودن سایر ترکیبات پودری به شیر اضافه شدند. میکروارگانیسم پروبیوتیک لاکتو باسیلوس اسیدوفیلوس LA-5 نیز در سه سطح (1/0، 3/0 و5/0 %) همزمان با افزودن باکتری های سنتی ماست تلقیح شد. ویژگی های فیزیکوشیمیایی و بقای میکروارگانیسم پروبیوتیک در ماست چکیده تولیدی در روز های 1، 7، 14 و 21 نگهداری ارزیابی شدند. نتایج نشان داد که با وجود کاهش pH در مدت نگهداری، استفاده از ترکیبات پری بیوتیک سبب افزایش رشد و بقای باکتری پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در ماست چکیده تولیدی گشت.
    کلیدواژگان: ماست چکیده، پری بیوتیک، پروبیوتیک، سین بیوتیک، لاکتو باسیلوس اسیدوفیلوس
  • فاطمه عرب عامریان*، حمید بخش آبادی، امیر حسین الهامی راد، علیرضا قدس ولی، حبیب الله میرزایی، محمد آرمین صفحه 21
    جو با نام علمی Hordeum vulgar، از خانواده ی پوآسه و از قدیمی ترین غلات کشف شده توسط انسان می باشد. در این تحقیق تاثیر رقم بر خصوصیات رویشی و فیزیکوشیمیایی 4 رقم جو استان گلستان از قبیل میزان خاکستر، فیبر، پروتئین، فعالیت آنزیم بتاگلوکاناز و دانسیته توده ای در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار بررسی شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SAS و مقایسه میانگین داده ها با استفاده از آزمون دانکن در سطح 5 درصد انجام گرفت. نتایج تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که نوع رقم بر تمامی فاکتورهای مورد بررسی تاثیر بسیار معنی دار بود (01/0P<). نتایج نشان داد که هر 4 رقم جو مورد مطالعه از نظر حساسیت در مقابل آب در گروه خیلی غیر حساس به آب طبقه بندی شد. واریته یوسف بیشترین میزان دانسیته توده ای، فعالیت آنزیم بتاگلوکاناز و میزان پروتئین در بین نمونه ها را داشت. میزان فیبر در نمونه ها از 5/5- 85/6 درصد متغیر بود و واریته صحرا با میانگین 85/6 درصد بیشترین میزان فیبر را داشت. واریته یوسف را می توان به عنوان ماده اولیه ی مناسب در صنایع تولید مالت آنزیمی مورد استفاده قرار داد.
    کلیدواژگان: جو، خصوصیات فیزیکوشیمیایی، رقم، آنزیم بتاگلوکاناز
  • سعید سخاوتی زاده*، شیما صادق زاده فر صفحه 29
    ماست از فرآورده های تخمیری پر مصرف شیر است که به دلیل ارزش تغذیه ای بالا تاثیر مثبتی در سلامتی دارد. مصرف ماست کم چرب باعث کاهش کلسترول خون می گردد ولی با کاهش چربی استحکام بافت ماست نیز کم می گردد. جهت جلوگیری از این مشکل می توان از هیدروکلویید ها استفاده نمود. در این تحقیق تاثیر استفاده از غلظت های (01/0،05/0،1/0،25/0،5/0) درصد صمغ گوار بر برخی خصوصیات شیمیایی و حسی ماست کم چرب مورد بررسی قرار گرفت. کلیه نمونه ها در شرایط یکسان تولید و در دمای cο 4 به مدت 21 روز نگهداری شدند.بر روی نمونه ها هر 7 روز یکبار، آزمایش های اسیدیته، pH، اسید چرب آزاد، و اندازه گیری دی استیل صورت پذیرفت. مطابق با نتایج به دست آمده میزان اسیدیته و اسید چرب آزاد محصول در طول مدت نگهداری افزایش یافته ولی میزان pH کاهش یافته است. افزایش میزان گوار به میزان 5/0% باعث کاهش مقبولیت ماست از لحاظ رنگ، طعم و نظر کلی ارزیاب ها گردید. ارزیابی بو در ماست ها نیز نشان داد که افزایش میزان گوار بالاتر از 25/0% باعث بوی نامطبوع در محصول می گردد. همچنین استفاده از صمغ گوار می تواند باعث کاهش تولید دی استیل در نمونه های غنی شده نسبت به نمونه کنترلی شود.
    کلیدواژگان: گوار، ماست کم چرب، آزمایشات شیمیایی و حسی، دی استیل
  • سمانه آهنگر بنادکوکی*، زهرا پیراوی ونک، محمدحسین حداد خداپرست، علیرضا حسنی بافرانی، حامد صفافر صفحه 39
    از آنجا که ترکیب اسیدهای چرب عامل مهمی در تعیین کیفیت روغن زیتون می باشد. و بعضی از خریداران عمده خارجی، روغن زیتون را با درصد مناسب اسیدهای چرب خریداری می کنند. در این پژوهش دو نوع روغن زیتون، شامل بکر و تصفیه شده برای شناسایی پروفایل اسیدهای چرب به وسیله ی دستگاه GC مورد تجزیه قرار گرفتند. و به همبستگی بین ترکیب اسیدهای چرب و دما پرداخته شد. نتایج نشان داد که اسیدهای اولئیک، لینولئیک و پالمتیک مهم ترین اسیدهای چرب عنوان در انواع روغن زیتون بودند مقادیر به دست آمده از اسیدهای چرب مورد آنالیز همگی در محدوده تعیین شده استانداردهای IOOC بودند. در نهایت بررسی ها نشان داد که بین دمای هوا و ترکیب برخی اسیدهای چرب ارتباط نزدیکی وجود دارد. دمای بیشتر موجب افزایش میزان اسید لینولئیک شده اما میزان اسید اولئیک کاهش می یابد. تجزیه و تحلیل آماری نشان داد بین اسید لینولئیک (C18:2) و اسید چرب اولئیک (C18:1) همبستگی در جهت منفی و در سطح 05/0 وجود دارد. به طوری که در شیراز و زنجان که به ترتیب دارای بیشترین و کمترین دما نسبت به دیگر شهرهای مورد بررسی هستند کمترین (28/61) و بیشترین درصد اسید اولئیک (58/72) مشاهده شد.
    کلیدواژگان: اسیدهای چرب، روغن زیتون، گاز کروماتوگرافی
  • حمید بخش آبادی*، علیرضا قدس ولی، امیر عبداللهی، شیلان رشیدزاده صفحه 51
    در این تحقیق خصوصیات هندسی شامل طول، عرض، ضخامت، میانگین حسابی و هندسی قطر، سطح جانبی، مساحت تصویر و ضریب کرویت، خصوصیات ثقلی شامل وزن هزار دانه، دانسیته ی واقعی و توده، حجم و تخلخل و خصوصیات اصطکاک ایستایی شامل زوایای استقرار تخلیه و پر شدن، ضرایب اصطکاک روی سطوح ساختمانی مختلف سه نوع دانه ی نخود (ارقام آرمان، هاشم و 93-93)، تحت تاثیر 4 سطح رطوبتی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که میزان طول دانه ی نخود رقم 93-93 نسبت به مورد مشابه خود در ارقام آرمان و هاشم به ترتیب 6/10 و 3/9 درصد، عرض آن به ترتیب 5/2 و 4/0 درصد، میانگین حسابی قطر آن به ترتیب 3/5 و 5/3 درصد، میانگین هندسی قطر آن به ترتیب 7/4 و 5/2 درصد و مساحت تصویر آن به ترتیب 3/18 و 0/15 درصد بیشتر بود. میزان رطوبت تاثیر معنی دار (01/0>P) روی خصوصیات ثقلی وزن هزار دانه، حجم، دانسیته ی واقعی، دانسیته ی توده و تخلخل داشت. چنان که بیشینه ی مقادیر که در مورد هر یک از صفات اندازه گیری شده به جز دانسیته ی توده در بالاترین سطح رطوبتی (سطح چهارم) مشاهده شده بود نسبت به کمینه ی آن ها در پایین ترین سطح رطوبتی (سطح اول) به ترتیب وزن هزار دانه 2/33 درصد، حجم 3/20 درصد و دانسیته ی واقعی 5/11 درصد بیشتر بود. برای نشان دادن اغلب تغییرات خصوصیات فیزیکی دانه های نخود معادلات رگرسیونی از نوع درجه اول و با ضریب تعیین (2R) بالا برازش گردید.
    کلیدواژگان: ارقام نخود، خصوصیات فیزیکی، سطوح رطوبت، ویژگی های ثقلی، اصطکاک ایستایی
  • مریم کلانتری*، مهرداد نیاکوثری، اکرم شریفی صفحه 63
    در این تحقیق از انجیر خشک (فیکوس کاریکا ازمریکا) برای تولید عصاره انجیر در سه دمای(oC5، 25، 40) و سه نسبت انجیر به میزان آب (وزنی/وزنی 1، 5/1 و 2) و در زمان های مختلف (hr 12، 24، 48 و 72) استفاده گردید و عصاره انجیر تولید شد. برخی خصوصیات شیمیایی عصاره انجیر مانند درصد ماده خشک، درصد خاکستر، درصد قند، pH، اسیدیته، مواد جامد محلول در آب، چربی، پروتئین و پارامترهای رنگی تعیین شد. نتایج نشان داد شرایط بهینه تولید عصاره انجیر با بریکس (02/0±)22 در دمای oC5 و نسبت انجیر به آب (وزنی/وزنی 5/1، 1) و در مدت زمان 72 ساعت بود که میزان قندهای فروکتوز و گلوکز به ترتیب برابر 5/2و 2/3 درصد و مقدار چربی، پروتئین، اسیدیته و pH به ترتیب برابر 07/0، 25/0، 24/0، 90/4 بود. از این عصاره میتوان به عنوان جایگزین ساکاروز در مواد غذایی مختلف استفاده کرد.
    کلیدواژگان: انجیر، پارامترهای رنگ، شیرین کننده طبیعی، جایگزین ساکاروز
  • فاطمه بختیاری کناری*، محمدحسین سعیدی راد، حجت کاراژیان، پروین شرایعی، اکرم آریان فر صفحه 69
    زعفران به عنوان گران ترین محصول کشاورزی و دارویی جهان است و عمدتا برای مصارف ادویه ای آن در سطح جهان مورد کشت و کار قرار می گیرد و تکثیر این گیاه بوسیله پیازهای توپر صورت می گیرد. اندازه گیری ویژگی های فیزیکی پیاز زعفران جهت طراحی و بهینه سازی تجهیزات پس از برداشت، انبارداری، حمل و نقل، درجه بندی و بسته بندی در راستای کاهش ضایعات و افزایش کیفیت تولید، ضروری به نظر می رسد. در این تحقیق خصوصیات بیوفیزیکی مشتمل بر خواص هندسی(ابعاد، میانگین حسابی، میانگین هندسی، سطح، کرویت)، خواص ثقلی(حجم، دانسیته حقیقی، دانسیته توده، تخلخل)، خواص اصطکاکی(ضریب اصطکاک استاتیکی، زاویه های ریپوز پر کردن و تخلیه) و خواص آئرودینامیکی(سرعت حد) برای نمونه های پیاز زعفران با پوشش و بدون پوشش در سه اندازه(بزرگ، متوسط و کوچک)مورد بررسی قرار گرفت. نتایج تحقیق نشان می دهد، میانگین مقادیر محاسبه شده برای خواص هندسی پیاز زعفران باپوشش بیشتر از پیاز زعفران بدون پوشش می باشد. میانگین مقادیر حجم پیاز زعفران باپوشش بیشتر بوده است در صورتی که پیاز زعفران بدون پوشش بیشترین میانگین دانسیته حقیقی، دانسیته توده و درصد تخلخل را دارا می باشد. مشخص گردید که پوشش روی پیاز موجب افزایش ضریب اصطکاکی استاتیکی در سطوح مختلف می شود و بیشترین ضریب اصطکاکی استاتیکی مربوط به سطح چوب و کمترین مربوط به سطح پلاستیک می باشد. زوایای ریپوز تخلیه و پر کردن برای پیاز زعفران با پوشش به ترتیب 25/36 و 89/52 درجه و برای پیاز زعفران بدون پوشش به ترتیب 98/23 و 90/26 درجه به دست آمدند. میانگین سرعت حد پیاز زعفران با پوشش و پیاز زعفران بدون پوشش به ترتیب برابر 89/8 و 62/11 متر بر ثانیه بوده است.
    کلیدواژگان: پیاز زعفران، خواص هندسی، خواص ثقلی، خواص اصطکاکی، خواص آئرودینامیکی
  • پریسا بهنام*، حجت کاراژیان، مصطفی شهیدی نوقابی، مهدی پروینی صفحه 83
    در این پژوهش فرآیند آبگیری اسمزی برای قطعات میوه موز به ضخامت 10 میلی متر در سه سطح دمایی 35، 45 و 55 درجه سانتی گراد و در فواصل زمانی 30، 60، 90، 120، 180، 240 در غلظت های مختلف ساکارز در 2 سطح (35% و 45%) و گلوکز در 2 سطح (35% و 45%) و ترکیب (ساکارز20% و گلوکز 25%) و ترکیب (ساکارز 25% و گلوکز 20%) در حالت استاتیک انجام گرفت. نسبت محلول اسمزی به میوه در 2 سطح 5 به 1 و 10 به 1 انتخاب گردید. مقادیر حذف آب و جذب مواد جامد در فواصل زمانی مختلف محاسبه گردید. نتایج نشان داد، میزان حذف آب و جذب مواد جامد با افزایش غلظت و زمان خشک شدن و افزایش دمای محلول اسمزی ارتباط مستقیم داشت. محلول های اسمزی گلوکز دارای بیشترین میزان جذب قند و محلول های اسمزی ساکارزی دارای کمترین مقدار جذب جامد بودند. محلول اسمزی (ساکارز20% و گلوکز 25%) دارای بیشترین میانگین دفع آب بود. به کار بردن محلول ساکارز 20% + گلوکز 25% در دمای 55 درجه سانتی گراد، نسبت 1 به 5 و زمان 240 دقیقه شرایط مطلوبی بود.
    کلیدواژگان: آبگیری اسمزی، موز، جذب مواد جامد، کاهش آب
  • منیره نهاردانی*، مرضیه حسینی نژاد، امیرحسین الهامی راد، زهرا پورفلاح صفحه 91
    پری بیوتیک ها ترکیبات غذایی غیرقابل هضمی هستند که هدف گروه های خاص در میکروفلور موجود در روده ی بزرگ انسان می باشند. پری بیوتیک های کارآمد نیاز به تخمیر خاص در ناحیه معده ای- روده ای دارند که در نتیجه آن قادر به اصلاح کردن ترکیب میکروفلور مدفوع به سمت یک ساختار زیستی سالم تر هستند. این پژوهش با هدف بررسی اثرات پری بیوتیکی اینولین استخراجی از گیاه دارویی کاسنی چندساله صورت گرفت. اینولین طبیعی موجود در ریشه کاسنی استخراج شد. افزایش رشد و فعالیت باکتری پروبیوتیک Lactobacillus rhamnosus و باکتری پاتوژن E.coli تحت تاثیر ترکیب پری بیوتیکی استخراجی در درصدهای مختلف صفر، 1، 5/1 و2 مورد بررسی قرار گرفت و با پودر اینولین خالص تجاری و دو مونوساکارید گلوکز و فروکتوز مقایسه گردید. نتایج حاصل ازجذب سنجی نشان داد که سطح 2 درصد اینولین در افزایش دانسیته سلولی باکتری های پروبیوتیک L.rhamnosus موثر بودند و در مقابل سطح 2 درصد گلوکز و فروکتوز در روند افزایشی دانسیته سلولی اشرشیاکلی موثرتر می باشند. در بررسی رشد و بقای سلول های باکتریایی، تعداد باکتری زنده L.rhamnosus، در سطح 5/1 درصد، 1-ml CFU 1010 گزارش گردید که افزایش تقریبی Log 7/0 سلول زنده را نسبت به سطح صفر داشت که بیشترین افزایش در این سطح مشاهده شد.
    کلیدواژگان: پری بیوتیک، اینولین، لاکتوباسیلوس رامنوسوس، کاسنی
  • پروانه پاسالار، سارا سعادتمند*، رمضانعلی خاوری نژاد صفحه 101
    پروتئین تک سلولی (SCP) به پروتئین تولید شده توسط میکروارگانیسمهای تک سلولی ازجمله باکتری ها و قارچها اطلاق میشود. در این پژوهش قارچ صدفی (florida Pleurotus) بر روی غلظتهای مختلف پساب حاصل از پخت ماکارونی به عنوان محیط کشت حاوی کربن کشت داده شد و میزان رشد پرگنه قارچ، وزن تر، وزن خشک و مقدار پروتئین قارچ صدفی اندازهگیری گردید. نتایج بدست آمده نشان داد سرعت رشد قارچ صدفی وابسته به غلظت آب ماکارونی بود به طوریکه بالاترین میزان رشد مربوط به غلظت 100درصد آب ماکارونی بود و با رقیق شدن محیط، میزان رشد کاهش نشان داد. بالاترین غلظت پروتئین در محیط کشت حاوی 25٪درصد آب ماکارونی با میزان پروتئین 680 میکروگرم در میلی لیتر و کمترین غلظت پروتئین در محیط کشت حاوی 100٪ آب ماکارونی و محیط کشت آب آگار مشاهده گردید.
    کلیدواژگان: اندام بارده، ماکارونی، پروتئین تک سلولی SCP، ضایعات کشاورزی، Pleurotus florida
  • بابک قنبرزاده*، مینا اکبریان، محمود صوتی خیابانی، جلال دهقان نیا صفحه 109
    در سال های اخیر، پوشش های خوراکی کاربردهای زیادی در بهبود فرایند و نگهداری مواد غذایی پیدا کرده اند. استفاده از آن ها به عنوان پیش فرایند آبگیری اسمزی، راه حل مناسبی برای کاهش میزان نفوذ مواد جامد محلول به بافت ماده غذایی است. در این تحقیق، بهینه سازی فرمولاسیون پوشش های خوراکی مرکب و فعال به عنوان پیش تیمار در فرآیند آبگیری اسمزی میوه به توسط روش سطح پاسخ (RSM) بررسی شد. برای این منظور، طرح مرکب مرکزی با سه متغیر مستقل (غلظت های پکتین، کربوکسی متیل سلولز و اسید آسکوربیک)، با سه تکرار و 18 تیمار استفاده شد و ضریب کارایی اسمز و میزان آبگیری (WL) به عنوان پاسخ های مدل در نظر گرفته شد. برای آبگیری اسمزی، از محلول اسمزی شامل فروکتوز 50%، کلریدکلسیم5 % و اسیدسیتریک 3% (وزنی/حجمی) استفاده گردید. بر اساس حداکثر ضریب کارایی اسمز، محلول پوشش دهنده حاوی غلظت 48/1% کربوکسی متیل سلولز، 48/1% پکتین و 58/0% اسید آسکوربیک به عنوان بهترین محلول پوشش دهنده توسط مدل RSM تعیین شد.
    کلیدواژگان: پوشش های خوراکی، پلی ساکارید، فرایند اسمز، طرح مرکب مرکزی، بهینه سازی، میوه ی به
|
  • S. Gharib Bibalan*, E. Ataye Salehi, A. Mohammadi Sani Page 1
    Rice bran, one of the main by-products of rice milling industry, has been recognized as an excellent source of protein, dietary fiber and allied micronutrients. In order to determinethe effect of rice bran (in three levels 10, 20 and 30%) on dough rheological Characteristics (Water absorption, Dough development time, Dough stability, Dough softening, Valorimeteric value) and chemical compositions (Moisture, Protein, Crude fiber, Ash and Fat) of muffin cake of one type of wheat flour (with 75% extraction rate) a completely randomized experimental design with four treatment and 3 replications was conducted. The rheological behaviors of dough were studied using farinography. Results showed that water absorption, dough development time (in fourth treatment) and valorimeteric value increased and dough stability while dough softening decreased significantly (p<0. 05) by addition of rice bran in wheat flour in comparison with control. A gradual increase was observed in fiber, ash and fat contents with the increase in concentration of rice bran in muffin cakes. Based on the results, the best treatment for Muffin cake production was a mixture of 30% rice bran in flour with 75% extraction rate.
    Keywords: Rice bran, Rheological characteristics, Chemical composition, Cake paste, Muffin cake
  • M. Tavakkoli Fadiheh *, M. Najaf Najafi, A. Mohammadi Sani Page 9
    In this study, synbiotic concentrated yogurt was produced using the whey less system. Prebiotic compounds (inulin and oligo fructose) at three levels (0, 1.5 and 3%) were added to milk. Lactobacillus acidophilus (LA-5) were inoculated at three levels (1.0, 3.0 and 5.0%), with the traditional yogurt bacteria. Physicochemical characteristics and survival of probiotic microorganisms were evaluated in concentrated yogurt at days 1, 7, 14 and 21 after production. Results showed that despite decreasing pH during storage, use of prebiotic compound increased the growth and survival of Lactobacillus acidophilus in concentrated yogurt.
    Keywords: Concentrated Yogurt, Probiotic, Prebiotic, Synbiotic, Lactobacillus acidophilus
  • F. Arab Amerian*, H. Bakhsh Abadi, A. H. Elhamirad, A. Ghodsevali, H. Mirzaei, M. Armin Page 21
    Barley with the scientific name of Hordeum vulgare, of Poaceae family and the oldest cereals are considered as man-discovered crops.. In this study, the effect of cultivar on vegetative and physicochemical characteristics of the Four barely cultivars in Golestan Province of Iran have been studied including rate of ash, fiber, protein, ß-glucanase activity and bulk density in completely randomized design with 3 replications. The results were analyzed by the SAS software and comparison of average of data was performed by the Duncan test at 5% level. The results showed that type of cultivar on whole factors had a significant effect (P<0.01). The results showed that every four barley cultivars studied from idea sensitivity against water were classified as too insensitive to water group. Yusef variety had maximum rate of bulk density, ßglucanase activity and protein amount among samples. The variability for Fiber amount ranged from 5.5-6.85% in samples and Maximum of rate of fiber was related to Sahra variety with 6.85% average. Yusef variety could be used as raw material suitable in industrial production of enzyme Malt.
    Keywords: Barley, Physicochemical Characteristics, Cultivar, ß, glucanase Enzyme
  • S. Sekhavatizadeh*, S. Sadeghzadehfar Page 29
    Yogurt is one of the high consumption fermented products of milk which has a positive effect on health due to its high nutritional value. The consumption of low-fat yogurt causes cholesterol reduction; however, as the fat is lowered, the strength of yogurt texture is also decreased. In order to avoid this problem, hydrocolloids could be applied. In this research, the effect of using different concentrations (0.01, 0.05, 0.1, 0.25, 0.5%) of guar gum on some Sensory and Chemical properties of low-fat yogurt has been studied. All samples were produced in the same conditions in temperature of 4 ο C and were kept for 21 days. The tests for acidity, pH, free fatty acid, and diacetyl measurement were done on the samples every 7 days. According to the obtained results, during storage, the rate of acidity and free fatty acid had increased, but pH decreased. Increasing guar to 0.5% had reduced the yogurt quality in its color, taste and the panelists’ general view. Odor test in yogurt indicated that increasing guar to higher than 0.25% could cause unpleasant odor in the product. Also, the use of guar gum could cause the decrease of diacetyle production in the enriched samples as compared with the controlled samples
    Keywords: Guar, Low Fat Yogurt, Chemical, Sensory Evaluation, Diacetyl
  • S. Ahangar*, M. H. Haddad Khodaparast, Z. Piravi Vanak, A. R. Hasani Baferani, H. Safafar Page 39
    In this project, 32 olive oil samples consisting of virgin and refined olive oils were prepared. Oil samples were collected from Iranian olive oil producer particularly northern parts of Iran; Gilan, Golestan, Zanjan, Qazvin, Kermanshah and Shiraz provinces. The analysis of fatty acids was done by GC apparatus. All the Iranian olive oil samples were according to the limitation of Codex, IOOC, EC regulations. Amount of oleic acid in Zanjan was higher than other cities but a amount of palmetic, linoleic, linolenic acid in Shiraz was higher than other cities. statistical analysis were shown a negative correlation between linoleic acid (C18:2) and Oleic acid (18:1) in (0/05) level.
    Keywords: Fatty Acids, Olive Oil, Gas Chromatography
  • H. Bakhshabadi*, A.R. Ghodsevali, A. Abdollahi, S. Rashidzadeh Page 51
    In this study, geometrical properties (length, width, thickness, arithmetic & geometric diameter, surface area, picture area and sphericity), gravitational properties (thousand kernel weight, bulk and kernel densities, volume and porosity) and frictional properties (emptying, filling angles and friction coefficients against different surfaces) of three varieties of chickpea (Arman, Hashem and 93-93 varieties)were evaluated within 4 levels of moisture. The results showed that chickpea length, width, arithmetic mean diameter, geometrical mean diameter and picture area of 93-93 variety were 10.6 and 9.3; 2.5 and 0.4; 5.3 and 3.5; 4.7 and 2.5; 18.3 and 15% higher than Arman and Hashem varieties, respectively. Moisture content had a significant effect (p<0.01) on gravitational properties (thousand kernel weight, bulk and kernel densities, volume and porosity). To indicate physical properties of variations of chickpeas, results were represented by first-degree regression equations and R2.
    Keywords: Chickpea Varieties, Physical Properties, Moisture Levels, Gravitational Properties, Static Friction
  • M. Kalantari*, M. Niakousari, A. Sharifi Page 63
    In this study, the dried fig (Ficus carica azmirica) for producing fig extract in temperatures (5, 25and 40 º C) and three ratios of the figs in water (1, 1:5 and, 2 w / w) and at different times (12, 24, 48, 72 hr) was used and Fig extract was subsequently produced. Some chemical properties of fig extract such as dry matter, ash, sugar content, pH, acidity, total soluble solids, fat, protein and, color parameters were determined. The results showed that Optimal conditions for the production of fig extract with º Brix 22±0.02 was, 5 º C, (1, 1:5 w / w) and, 72 hours. The amounts of fructose and glucose were 2.5 and, 3.2 respectively. The amounts of fat, protein, acidity and pH were 0.07, 0.25, 0.24, and 4.90 respectively. The fig extract can be used as a sucrose substitute in various food products.
    Keywords: Fig, Color Parameters, Natural Sweetener, Sucrose Substitute
  • F. Bakhtiyari Kenari*, M. H. Saeidirad, H. Karazhiyan, P. Sharayeei, A. Arianfar Page 69
    Saffron is the most expensive of agricultural products and pharmaceutical drugs in the world. Saffron is an herbal and reproduces by corms. Measurement of physical properties of saffron corms are necessary for designing and optimization of harvesting, storage, transportation, grading and packaging equipments. The main goal is loss reducing and increasing the productionquality.In this research, engineering properties including geometrical properties (dimensions, arithmetic mean diameter, geometric mean diameter, surface area, and sphericity), gravity properties (volume, true density, bulk density, and porosity), the frictional properties (coefficient of static friction, filling and emptying angles of repose) and aerodynamic properties (terminal velocity) were measured for saffron corms. The effects of corms size in three levels (large, medium and small) and corms shape in two levels (with crown fibers cover and without crown fibers cover) were investigated on engineering properties in 30 replications. The results showed that the geometric properties means of saffron corms with crown fibers cover was higher than saffron corms without crown fibers cover. Although the volumes means of saffron corms with crown fibers cover was higher than the corms without crown fibers cover, the means of true density, bulk density and porosity of saffron corms without crown fibers cover was the higher than saffron corms with crown fibers cover. This is possibly due to the fact, the crown fibers cover of corms increased the coefficient of static friction. The results showed that the lowest of static friction coefficient was related to wood and plastic surfaces. The emptying and filling angles of repose were obtained as 36.25, 52.89° and 23.98, 26.90° for saffron corms with crown fibers cover and without crown fibers cover respectively. The terminal velocity means of saffron corms for both with and without crown fibers cover were 8.89 and 11.62 m s-1, respectively.
    Keywords: Saffron Corms, Geometric Properties, Gravimetric Properties, Frictional Properties, Aerodynamic Properties
  • P. Behnam*, H. Karazhiyan, M. Shahidi Novghabi, M. Parvini Page 83
    In the current research, a mixture of osmotic solutions for banana pieces at 10 mm thickness was performed in three temperature levels 35, 45 and 55 degrees centigrade, six time levels, 30, 60, 90, 120, 180, 240 minutes and in different concentrations of sucrose in two levels (35%, 45%) and glucose in two levels (35%, 45%) and mixed of (20% sucrose and 25% glucose) and mixed of (25% sucrose and 20% glucose) in static condition. The ratio of osmotic solution to fruit was selected at two levels of 5 to 1 and 10 to 1. Water loss and solid gain values were calculated in different time intervals. Results demonstrated that the measure of water loss and solid gain straight was correlated with an increase in concentration, time and temperature of osmoticsolution. Glucose osmotic solutions were with maximum contents of sugar gain and sucrose osmotic solutions with minimum measure of solid gain. (20% sucrose and 25% glucose) Osmotic solutions had the maximum contents of water loss average. Application of a mixture of 20% Sucrose+25%Glucose at 55 ˙C and the ratio of 1/5 at 240 minutes was considered as the optimum or prime condition.
    Keywords: Osmotic Dehydration, Banana, Solid Gain, Water Loss
  • M. Nahardani*, M. Hosseini Nezhad, A.H. Elhami Rad, Z. Pourfallah Page 91
    Prebiotics are non-digestible food ingredients that target certain components within the microbiota of the human large intestine. Efficient prebiotics need to have a specific fermentation therein and thereby have the ability to alter the faecal microflora composition towards a more ‘beneficial’ community structure. The aim of this research was to evaluate prebiotic effects of inulin from pharmaceutical perennial chicory plant.Growth of Lactobacillus rhamnosus and Escherichia coli as probiotic and pathogenic bacteria were evaluated in the presence of 0, 1, 1.5 or 2% inulin compared to the commercial inulin, glucose and fructose. Results from the spectrophotometric analysis showed that 2% of inulin was more successful in enhancing cellular density of probiotic bacteria and against 2% of glucose and fructose was successful in enhancing cellular density of E.coli. In the review of growth and survival of bacterial cells, the number of viable bacteria L.rhamnosus, the 1.5%, 1010 CFU ml-1 were reported in which an increase of almost 0.7 Log live cells was observed relative to levels that the greatest increase in the level.
    Keywords: Prebiotic, Inulin, Lactobacillus rhamnosus, Cichorium intybus L
  • P. Pasalar, S. Saadatmand*, R. Khavarinezhad Page 101
    Single Cell Protein (SCP) is a term for biomass productions produced by microorganisms. In this study, we used different concentrations of the one food processing wastes (Noodle) as the carbon substrate. Pleurotus florida was grown on Potato Dextrose Agar (PDA) medium was used as positive control media and Water Agar gel was used as the negative control. The growth rate, pinhead and fruit body formation and SCP production were determined. The growth rate was concentration dependent. The highest growth rate was obtained at 100% noodle effluent, followed by 50, 25 and 12.5 % respectively. The highest protein concentration was obtained in 25% noodle effluent. The lowest concentration of protein (95 mg/ml) belonged to 100 noodle effluent and water agar medium.
    Keywords: Carbon Substrate, Fruit Body, Pleurotus, Single Cell Protein
  • B. Ghanbarzade*, M. Akbarian, M. Sovti Khiabani, J. Dehghannia Page 109
    In the recent years, edible coatings are extensively applied for improving processing and preservation of food stuff. using edible coating as a pretreatment in osmotic dehydration is an efficient method for decreasing of solids diffusion from osmotic solution to food textures. In this research, optimization of active-blend edible coating formulation was investigated for using in osmotic dehydration of quince Via Response Surface Methodology (RSM). For this purpose, central composite design was used with three variables including concentration of pectin, carboxymethyl cellulose and ascorbic acid in three replicates and 18 treatments. Osmotic dehydration efficiency coefficient and water loss (WL) were selected as model responses. The solutions contained fructose 50%, calcium chloride 5% and acid citric 3% (w/v) for osmotic dehydration. Based on maximum WL and osmotic efficiency coefficient, the coating solution containing 1.49% carboxy methyl cellulose, 1.49% pectin and 0.58% ascorbic acid was determined as the optimum solution by RSM modeling.
    Keywords: Edible Coating, Polysaccharide, Osmotic Dehydration, Optimization, Central Composite Design, Quince