فهرست مطالب
Journal of Kermanshah University of Medical Sciences
Volume:17 Issue: 11, 2014
- تاریخ انتشار: 1392/11/23
- تعداد عناوین: 10
-
- مقالات پژوهشی
-
تاثیر سولفات روی خوراکی بر پیشگیری از ابتلا به زردی در نوزادان ترم سالمصفحات 680-686زمینهزردی در حدود 60 درصد نوزادان ترم در هفته اول زندگی دیده میشود. پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر سولفات روی خوراکی در پیشگیری از ابتلا به زردی در نوزادان ترم سالم انجام شد.روش هااین کارآزمایی بالینی بر روی 124 نوزاد ترم سالم با سن بعد از تولد کمتر از 24 ساعت انجام گرفت. نوزادان به طور مساوی در دو گروه مداخله و شاهد تقسیم شدند. به نوزادان گروه مورد (62 نوزاد)، روزانه 5 میلی گرم از سولفات روی 1% به صورت دوز منفرد بمدت 5 روز بصورت خوراکی داده شد. گروه شاهد تحت مراقبتهای معمول دوران نوزادی بدون هیچگونه مداخله قرار گرفتند. در هر دو گروه میزان بیلی روبین پوست روزانه از طریق بیلی متر اندازه گیری شد.یافته هامیانگین تعداد دفعات مدفوع در گروه مورد و شاهد به ترتیب در روز اول 20/1±02/2 و 946/0±08/1 و در روز پنجم 38/1±76/3 و674/0±81/2 بود، که تفاوت معناداری را در بین دو گروه نشان داد (001/0< P). میزان بیلی روبین پوستی در روز اول و دوم بعد از تولد اختلاف معناداری در دو گروه نداشت اما از روز سوم تا پنجم میزان بیلی روبین پوستی در گروه موردنسبت به گروه شاهد بطور معناداری کمتر بود (05/0 P <).نتیجه گیریتجویز پیشگیرانه سولفات روی خوراکی به میزان 5 میلی گرم در روز به نوزادان ترم سالم ممکن است سبب کاهش میزان بیلی روبین پوستی شود.
کلیدواژگان: سولفات روی، بیلی روبین پوستی، نوزادان ترم، زردی -
صفحات 687-697زمینهیائسگی منجر به تنزل کیفیت خواب زنان می شود بطوریکه جمعیت کثیری از زنان یائسه اختلالات خواب ناشی از یائسگی را تجربه می کنند. این مطالعه با هدف تعیین اثربخشی کپسول والرین بر کمیت و کیفیت خواب زنان یائسه انجام شد.روش هااین کارآزمایی بالینی تصادفی متقاطع و سه سوکور بر روی 144 زن یائسه واجد شرایط انجام شد. شرکت کنندگان جهت مصرف یک ماهه عصاره والرین 700 میلی گرمی (گروه A) یا دارونما (گروه B) به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. پس از یک دوره ی پاکسازی دو هفته ای، رژیم دارویی دو گروه جابه جا شد. کمیت و کیفیت خواب با استفاده از پرسشنامه های پیتسبرگ و شدت بی خوابی (ISI)، در ابتدای مطالعه و پس از هر دو فاز مداخله مورد سنجش قرار گرفتند.یافته هامیانگین نمرات آزمون پیتسبرگ در شروع مطالعه 6/3±9/10 بود. مصرف والرین نمرات این آزمون را در دو فاز اول و دوم مداخله به ترتیب به میانگینی معادل 4/3±8/7 و 3±4/7 کاهش داد (001/0P<). پس از فاز اول مداخله، میانگین نمره شدت بی خوابی در گروه A به میزان 62/0±87/2 کاهش یافت (001/0P<)؛ این شاخص پس از فاز دوم مداخله، در گروه B به میزان 5/0±02/4 کاهش یافت (001/0P<).نتیجه گیریمصرف روزانه 700 میلی گرم والرین، کمیت و کیفیت خواب زنان یائسه را بهبود می بخشد.
کلیدواژگان: والرین، زنان یائسه، بی خوابی، کیفیت خواب -
صفحات 698-703زمینهدرمان بیماری های ویروس HSV-1 با داروهای شیمیایی به دلیل پیدایش مقاومت دارویی و دوره نهفتگی ویروس با مشکلاتی روبرو است. در این پژوهش اثر گیاه سرخارگل و خرزهره بر پیشگیری از تکثیر ویروس HSV-1 بررسی شد.
روش هانخست عصاره آبی هردوگیاه با روش جوشاندن آماده گردید و پس از سنجش آستانه توکسیسیته عصاره های گیاهی بر روی دودمان یاخته ای Hep-2 با ارزیابی(cytopathic effect)CPE، اثرضدهرپسی عصاره ها با روش بازدارندگی از (cytopathic effect) CPE ویروس بررسی شد.یافته هاعصاره خرزهره بیش ترین توکسیسیته را برروی یاخته های((Human epithelial type 2 Hep-2 داشت (غلظتهای بیش ازml/μg 1/0) و عصاره سرخارگل در غلظت های غیر توکسیک به کار رفته بر روی یاخته ها ویژگی ضدهرپسی خوبی را بر روی ویروس HSV-1 نشان داد. این گیاه درغلظت های μg/ml400 به بالا ویروس را از تکثیر بازداشت.نتیجه گیریگیاه سرخارگل درغلظت های غیرتوکسیک هیچ گونه اثر کشندگی بر روی یاخته ها نداشت و درغلظت های μg/ml 400 به بالا از تکثیر ویروس پیشگیری کرد. برای پیدا کردن مکانیسم اثراین دارو پژوهش های بیش تری لازم است.
کلیدواژگان: اثر پیشگیری کنندگی، جوشانده، سرخارگل، خرزهره، HSV، 1 -
صفحات 704-708زمینهAcinetobacter baumanniiپاتوژن بیمارستانی فرصت طلب دارای مقاومت چندگانه است که مسئول شیوع بیماری در سراسر جهان است. علاوه بر روش های مرسوم میکروسکوپی و بیوشیمیایی، روش آنالیز محدودگر DNA ریبوزومی تکثیری ((Amplified ribosomal DNA restriction، ARDRA برای شناسایی گونه های ژنومی Acinetobacter آزمایش گردید.روش هادر این مطالعه، آزمون های استاندارد بیوشیمیایی برای شناسایی جدایه ها استفاده شد. گونه ژنومی Acinetobacter با روش ARDRA تایید شد. محصولاتPCR ژن 16S rDNA با آنزیم های محدودگر AluI، MboI و HhaI برش داده شدند.یافته هانتایج نشان داد که ARDRAروشی سریع و قابل اعتماد برای شناسایی A. baumannii (گونه ژنومی 2) از گونه های ژنومی Acinetobacterاز جمله گونه های بسیار نزدیک از نظر ژنومی]گونه های ژنومی 1 (A. calcoaceticus)، 2 (A. baumannii)، 3 و 13TU [است.نتیجه گیرینتایج حاصل از این مطالعه نشان می دهد که ARDRA با آنزیم های محدودگر AluI، MboI و HhaI می تواند برای شناسایی A. baumannii مورد استفاده قرار گیرد و به همین دلیل ممکن است به آشکار کردن اهمیت اکولوژی و بالینی گونه های مختلف این جنس کمک کند. از آن جا که ARDRA با استفاده از پرایمرهای عمومی ژن 16S rDNA انجام می گیرد انتظار می رود در شناسایی بسیاری از گونه های باکتریایی مناسب باشد.
کلیدواژگان: Acinetobacter baumannii، ARDRA، گونه ژنومی، پاتوژن بیمارستانی -
صفحات 709-717زمینه
با توجه به اهمیت نقش خودکارآمدی مربوط به درد در سازگاری با درد مزمن، هدف از انجام پژوهش حاضر تعیین ویژگی های روان سنجی نسخه فارسی پرسش نامه خودکارآمدی مربوط به درد (PSEQ) در بیماران مبتلا به مالتیپل اسکلروزیس بود.
روش هانمونه پژوهش شامل 237 نفر بود که به روش نمونه گیری در دسترس از میان بیماران مالتیپل اسکلروزیس انجمن ام.اس شهر اصفهان انتخاب شدند و پرسش نامه های خودکارآمدی مربوط به درد (PSEQ) و چندوجهی درد (WHMPI) را تکمیل کردند. ساختار عاملی پرسش نامه با استفاده از تحلیل عاملی اکتشافی ارزیابی شد. همسانی درونی با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ، آزمون دونیم سازی اسپیرمن-براون و روایی همزمان این پرسش نامه نیز بررسی شد.
یافته هانتایج نشان دهنده همسانی درونی مطلوب بود (آلفای کرونباخ =896/0). ضریب پایایی حاصل از آزمون دونیمه سازی اسپیرمن-براون معادل 85/0 به دست آمد. نتایج تحلیل عاملی نیز نشان دهنده یک عامل به نام «خودکارآمدی مربوط به درد» بود که 511/52 درصد از واریانس کل را تبیین می کند. کم ترین بار عاملی 60/0 به دست آمد. همچنین، همبستگی معنادار بین PSEQ و 4 زیرمقیاس WHMPI نشان دهنده روایی همزمان مطلوب این پرسش نامه است.
نتیجه گیرینتایج نشان می دهد که پرسش نامه خودکارآمدی مربوط به درد (PSEQ) از ویژگی های روان سنجی رضایت بخشی برخوردار است که می تواند در پژوهش ها و موقعیت های بالینی مرتبط با بیماران مالتبیپل اسکلروزیس به کار رود.
کلیدواژگان: پرسش نامه خودکارآمدی مربوط به درد (PSEQ)، بیماران مالتیپل اسکلروزیس، ویژگی های روان سنجی، تحلیل عاملی اکتشافی -
صفحات 718-726زمینهدرمان نگه دارنده با متادون یکی از مهم ترین روش های درمانی در وابستگی به اپیوئیدها است و ولع مصرف نقش مهمی در عود وابستگی به مواد دارد. هدف این مطالعه مقایسه میزان ولع مصرف در مصرف کنندگان مواد و افراد تحت درمان نگه دارنده با متادون بود.روش هادر این مطالعه مقطعی، 120 آزمودنی مرد با معیارهای تشخیصی وابستگی به اپیوئید، به صورت خوشه ایانتخاب شدند. شرکت کنندگان در دو گروه 60 نفره تحت درمان با متادون و لیست انتظار درمان قرار گرفتند. دو گروه از نظر سن، وضعیت تاهل، تحصیلات، سال های مصرف مواد و روش مصرف مواد همتاسازی شدند. برای هر آزمودنی پرسشنامه آیساپ، فرم علایم محرومیت از مواد، خودگزارشگری ولع مصرف، پرسشنامه سنجش ولع مصرف لحظه ای، پرسشنامه سنجش ولع مصرف دوره ای و پرسشنامه تصویری ولع مصرف تکمیل گردید. داده ها با آزمون های آماری T مستقل و تحلیل واریانس (ANOVA) به کمک SPSS 15 تجزیه و تحلیل شد.یافته هامیانگین ولع مصرف مواد در گروه تحت درمان نگه دارنده با متادون به طور معنادار کم تر از گروه مصرف کننده ترکیبات اپیوئید (کنترل) بود (01/0 P<).نتیجه گیریدرمان نگه دارنده با متادون باعث کاهش ولع نسبت به مواد و داروها می شود. این موضوع می تواند نقش مهمی در پیشگیری از عود داشته باشد.
کلیدواژگان: ولع مصرف، درمان نگه دارنده با متادون، ترکیبات اپیوئید -
صفحات 727-733زمینهفراهم کردن اطلاعات لازم جهت قابلیت اجرای تشکیل مراکز نگه داری روزانه سالمند می تواند از قدم های اولیه در این راستا باشد. این مطالعه با هدف بررسی نیازسنجی افراد سالمند در رابطه با مراکز نگه داری روزانه سالمندان انجام شده است.روش هاپژوهش توصیفی-تحلیلی حاضر به شیوه مقطعی در سال 1391 و در شهر تهران انجام شده است. نمونه 210 نفری مطالعه شامل افراد سالمند بالای 60 سال عضو کانون های بازنشستگی بودند. اطلاعات به دست آمده پس از ورود به نرم افزار آماری SPSS 15 توسط آزمون های من ویتنی و کروسکال والیس تجزیه و تحلیل شد.یافته هااز 210 نمونه آماری، 5/79 درصد مرد و میانگین سنی آن ها 23/5±5/67 سال بود. میانگین کلی نمره نیاز به مراکز نگه داری روزانه 25/15±11/36 به دست آمد. نتایج نشان داد که سالمندان مرد (001/0P<)، ازدواج کرده (01/0P=)، با سواد (001/0P<) و ساکن در منازل استیجاری (001/0P<) نیاز بیشتری را به مراکز نگه داری سالمندان ابراز داشته اند. ارتباط آماری معنا داری بین نحوه زندگی سالمندان (051/0P=) و درآمد آنان (08/0P=) با نیاز به مراکز نگه داری سالمندان مشاهده نشد.نتیجه گیریبا توجه به نیاز سالمندان به مراکز نگه داری روزانه، اهمیت راه اندازی این گونه مراکز و تقویت و استانداردسازی مراکز موجود مشخص می شود. همچنین با توجه به نتایج این مطالعه توصیه می شود که در مراکز نگه داری روزانه، پذیرش گروه های با نیاز بیشتر در اولویت قرار گیرد.
کلیدواژگان: سالمندی، مراقبت روزانه، نظر، مراکز نگه داری -
صفحات 734-742زمینهشناخت عوامل موثر بر عملکرد کارکنان، منجر به افزایش کارایی سازمان خواهد شد. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر رفتار شهروندی سازمانی بر عملکرد شغلی در بیمارستان دکتر کرمانشاهی کرمانشاه می باشد. رفتار شهروندی سازمانی یک رفتار داوطلبانه و فراتر از شرح شغل رسمی کارکنان است که موجب ارتقاء عملکرد سازمان می شود.روش هااین پژوهش یک مطالعه توصیفی- تحلیلی و مبتنی بر معادلات ساختاری است که در سال 1391 انجام شده است. جامعه آماری این پژوهش 311 نفر از پرسنل بیمارستان دکتر محمد کرمانشاهی بود که به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. برای سنجش مفاهیم رفتار شهروندی سازمانی، عملکرد شغلی و ویژگی های شخصیتی، به ترتیب ازپرسشنامه های پادساکف، پاترسون و نئو استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها نیز با استفاده از نرم افزارهای SPSS و AMOS نسخه 21 انجام گرفت.یافته هابراساس نتایج پژوهش، 57 درصد پاسخ دهندگان زن، 8/37 درصد در گروه سنی 35-25 سال، 7/40 درصد دارای تحصیلات کارشناسی و 2/30 درصد دارای سابقه کار کم تر از 5 سال بودند. همچنین ویژگی های شخصیتی کارکنان بر عملکرد شغلی آنان موثر بود. بین رفتار شهروندی سازمانی و عملکرد شغلی کارکنان رابطه معناداری مشاهده شد.نتیجه گیرینتایج مطالعه حاضر موید اثرات رفتار شهروندی سازمانی در افزایش عملکرد کارکنان سازمان است. بنابراین می توان برای بهره گیری از مزایای رفتارهای فرانقش در سازمان و متعاقبا ارتقاء عملکرد کارکنان به تقویت میانگین رفتار شهروندی سازمانی در بیمارستان پرداخت.
کلیدواژگان: رفتار شهروندی سازمانی، عملکرد شغلی، ویژگی های شخصیتی و بیمارستان - گزارش کوتاه
-
صفحات 743-746در مطالعه توصیفی مقطعی حاضر، کیفیت زندگی بیماران ساکن در مرکز نگه داری بیماران روانی مزمن ارزیابی شد. کلیه بیماران با پرسشنامه کیفیت زندگی WHO و پرسشنامه اضطراب و افسردگی زونگ مورد ارزیابی قرار گرفتند. میانگین نمره کیفیت زندگی درحیطه های سلامت جسمی، سلامت روان، روابط اجتماعی و عوامل محیطی به ترتیب 28/17، 69/13، 48/14 و 16/16 بود. به جز حیطه عوامل محیطی بین میانگین نمره کیفیت زندگی در تمام حیطه ها و میزان افسردگی رابطه معنادار وجود داشت. افسردگی مهم ترین پیش بینی کننده کیفیت زندگی در بین سایر متغیرها است.
کلیدواژگان: بیماران روانی مزمن، کیفیت زندگی، اضطراب، افسردگی - نامه به سردبیر
-
Effect of oral zinc sulfate in prevention of jaundice in healthy term newbornsPages 680-686BackgroundJaundice is observed during the 1st week of life in approximately 60% of term infants. This study was aimed to evaluate the effect of oral zinc sulfate in prevention of jaundice in healthy term newborns.MethodsIn this clinical trial study، 124 healthy term infants with postnatal age less than 24 hours، that were born in Imam Reza Hospital (AS) in Kermanshah، were enrolled and equally divided into two groups، experimental and control (n=62). The infants in the control group only received the routine neonatal care without any intervention. In the treatment group، the newborns received 5 mg zinc sulfate 1% in a single dose daily for 5 days. In both groups، transcutaneous bilirubin was daily measured by bilimeter. Data were analyzed by statistical methods.ResultsThe mean frequency of stools in the treatment and control groups were 2. 02±1. 20 and 1. 08±0. 946، respectively in the first day and 3. 76±1. 38 and 2. 81± 0. 674 in the fifth day، which indicated a significant difference between the two groups (P<0. 001). Transcutaneous bilirubin level in the first and second day after birth revealed no significant difference between the two groups، but it decreased in the treatment group from the third to fifth day indicating a statistically significant difference compared to control group (P<0. 05).ConclusionPreventive oral administration of 5 mg of zinc sulfate per day to healthy term newborns could reduce the amount of transcutaneous bilirubin.Keywords: zinc sulfate, transcutaneous bilirubin, term neonate, jaundice
-
Pages 687-697BackgroundMenopause causes poor sleep quality in women، so that great throngs of menopausal women experience menopause-induced sleep disorders. This study was conducted to determine the effects of valerian extract on sleep quantity and quality of postmenopausal women.MethodsThis triple-blind، randomized، cross-over clinical trial was performed on 144 eligible postmenopausal women. Participants were randomly classified into two groups to use either 700 mg valerian extract (group A) or a placebo (group B) for one month. After a 2-week washout period، the treatment regimens were reversed. Sleep quantity and quality were evaluated using Pittsburgh and Insomnia Severity Index (ISI) questionnaires at baseline and after both phases of intervention.ResultsMean score of Pittsburgh scale was 10. 9±3. 6 at baseline. Valerian reduced this score to 7. 8±3. 4 and 7. 4±3 at the first and the second phase of intervention، respectively (P<0. 001). After the first phase of intervention، ISI score was reduced to 2. 87±0. 62 in group A (P<0. 001). It was reduced to 4. 02±0. 5 in group B after the second phase of intervention (P<0. 001).ConclusionDaily consumption of 700 mg valerian improved sleep quantity and quality in postmenopausal womenKeywords: Valerian, menopausal woman, insomnia, sleep quality
-
Pages 698-703BackgroundTreatment of HSV-1 infections with the available chemical drugs may have some problems such as drug resistance and virus latency. Therefore، there is a requirement for new antiherpes drugs in today''s world. The present study was carried out to analyze the inhibitory effect of Echinacea purpurea and Nerium oleander plants with ethnomedical background on HSV-1 replication.MethodsPlants were extracted by decoction method to obtain aqueous extract. These extracts were screened for their cytotoxicity against Hep-2 cell line by CPE (cytopathic effect) assay. Antiviral effect of the plant extracts were determined by the virus cytopathic effect inhibition assay.ResultsNerium oleander extract had the highest toxicity (>0. 1 μg/ml) on Hep-2 cells and Echinacea purpurea extract exhibited significant antiherpes effect at nontoxic concentrations used on the cell lines. Findings indicated that Echinacea purpurea extract inhibited HSV-1 multiplication at concentrations >400 μg/ml.ConclusionEchinacea purpurea plant had no any effect on cells at nontoxic concentrations and inhibited HSV-1 multiplication at concentrations >400 μg/ml. Further research is needed to find out the anti herpetic mechanism of this plant.Keywords: Inhibition effect, decoction, Echinacea purpurea, Nerium oleander, HSV, 1
-
Pages 704-708BackgroundAcinetobacter baumannii is a multi-resistant opportunistic nosocomial pathogen responsible for hospital outbreaks worldwide. In addition to common microscopic and biochemical methods، the Amplified Ribosomal DNA Restriction Analysis (ARDRA) was tested to identify Acinetobacter genomic species (DNA groups).MethodsIn this study، standard biochemical tests were used for identification of isolates. The genomic species of Acinetobacter spp. was confirmed by Amplified Ribosomal DNA Restriction Analysis (ARDRA). PCR products of 16S rRNA were digested with AluI، MboI and HhaI restriction enzymes.ResultsARDRA proved to be a rapid and reliable method for identification of Acinetobacter baumannii (genome species 2) of the Acinetobacter genomic species، including the closely related genomic species (genomic species 1 (A. calcoaceticus)، 2 (A. baumannii)، 3، and TU13).ConclusionThe results of this study suggested that ARDRA with AluI، MboI and HhaI restriction enzymes can be used for identificationof A. baumannii which may help to elucidate the ecology and clinical significance of different species of this genus. Since ARDRA is performed by universal primers of 16S rDNA gene، it is expected to be applicable to identifying most bacterial species.Keywords: Acinetobacter baumannii, ARDRA, nosocomial pathogen, genomic species
-
Pages 709-717Background
Given the importance of pain self-efficacy in adapting to chronic pain، the aim of the present study was to determine the psychometric properties of Pain Self-Efficacy Questionnaire (PSEQ) in patients with Multiple Sclerosis (MS).
MethodsThe sample consisted of 237 patients with MS that were selected through convenience sampling in Isfahan MS Society. The participants completed the Persian version of Pain Self Efficacy Questionnaire (PSEQ) and West-Haven Multidimensional Pain Inventory (WHMPI). The factor structure of Pain Self Efficacy Scale was evaluated by exploratory factor analysis. The internal consistency of the questionnaire was measured by Cronbach’s alpha. Spearman-BrownSplit-Half reliability and concurrent validity of this scale were also examined.
ResultsThe findings indicated that the internal consistency of the scale was (a=0. 896). Spearman-Brown Split-Half reliability coefficient was equivalent to 0. 85. Results of factor analysis indicated a factor called «Pain Self- Efficacy» that accounted for 52. 511% of the total variance with minimal factor loading of 0. 6. Moreover، the significant correlation between PSEQ and 4 subscales of WHMPI indicated an acceptable concurrent validity for this questionnaire.
ConclusionFindings suggested that Pain Self-Efficacy Questionnaire (PSEQ) has appropriate psychometric properties that might be applicable in research and practice with multiple sclerosis patients.
Keywords: Pain Self, Efficacy Questionnaire (PSEQ), multiple sclerosis patients, psychometric properties, exploratory factor analysis -
Pages 718-726BackgroundMethadone Maintenance Therapy (MMT) is the most important treatment for opioid -dependency recurrence. The aim of this study was to compare the craving level in opioid-dependent individuals and people under methadone maintenance therapy.MethodsIn this case – control study، 120 men with opioid dependency were selected through cluster sampling method. They were divided into two groups، 60 people in opioid-dependent group and 60 people in MMT group. Both groups were matched for age، sex، marital status، education، duration of opioid dependency and method of consumption. Then، they completed INCAS Substance Abuse Profile (ISAP)، opiate withdrawal symptoms checklist، self–report of craving، Desire for Drug Questionnaire (DDQ)، Obsessive Compulsive Drug Use Scale (OCDUS) and visual cue-induced craving questionnaire. Data were analyzed by SPSS 15 using t-test and ANOVA.ResultsMean craving for drug significantly was lower in MMT group comparing opioid-dependent group (P<0. 01).ConclusionMethadone Maintenance Therapy decreased the craving for drugs and substances This can have an important role in relapse prevention.Keywords: Drug craving, methadone maintenance treatment, opioid
-
Pages 727-733BackgroundThere is no documented evidence regarding elderly day care centers in Iran. This needs analysis study was conducted to investigate the demand for elderly day care centers in Tehran.MethodsThis cross-sectional study was conducted recruiting 210 participants aged over 60 who were members of the elderly retirement centers in Tehran in 2012. Data were gathered by Kansas state university questionnaire and analyzed using Mann-Whitney and Kruskal-Wallis tests.ResultsAbout 80% of participants were men with the mean age of 67. 5±5. 23 years. Results showed that male (P<0. 001)، married (P=0. 01) and literate elderly (P<0. 001)، and those living in rental homes (P<0. 001) expressed a greater need for elderly day care centers. There was no statistically significant relationship between the lifestyle (P=0. 051) and income (P=0. 08) of the participants and demand for elderly day care centers.ConclusionGiven the rising population of the elderly and their high demand for day care centers، it is necessary to establish well-equipped day care centers for this group of people. Also، these centers may reduce the burden of care for the aged people on public services and family care givers.Keywords: Elderly, day care, viewpoint, care centers
-
Pages 734-742BackgroundUnderstanding the factors affecting the performance of the staff in organizations will lead to increased their efficiency. The purpose of this study was to investigate the impact of organizational citizenship behavior (OCB) on job performance in Dr. Kermanshahi hospital in Kermanshah. OCB is a voluntary behavior that goes beyond formal job descriptions of the staff and improves organizational performance.MethodsThis descriptive-analytical study, which was based on structural equation modeling, was conducted in 2012.The study population included 311 staff at doctor Muhammad Kermanshahi hospital that were selected by simple random sampling. To evaluate the concepts of organizational citizenship behavior, job performance and personality attributes, Podsakoff, Patterson and NEO questionnaires were used, respectively. Data were analyzed by SPSS and AMOS software (version 21).ResultsThe results of the study revealed that 57% of respondents were women, 37.8% were in the age group 25 to 35 years, 40.7% had bachelor''s degree and 30.2% had less than 5 years of experience. Also, personality characteristics of the staff affected their job performance. There was a significant relationship between organizational citizenship behaviour and job performance.ConclusionsThis study confirmed the effects of OCB on promoting the performance of the staff. So, we can reinforce OCB in the hospital by taking advantage of the benefits of meta-functional behaviors in organization and consequently promoting the performance of the staff to.Keywords: Organizational citizenship behavior, job performance, hospital, personal characteristics
-
Pages 743-746The present descriptive cross-sectional research was carried out on all chronic mental patients inhabiting in chronic mental patient care center in Zanjan. All mental patients were evaluated by WHOQOL and Zung anxiety and depression questionnaires. The means for quality of life in physical health، mental health، social relationships، and environmental factors domains were 17. 28، 13. 69، 14. 48، and 16/16، respectively. There was a significant relationship between the means of quality of life and depression for all domains، except environmental factors domain. Depression was the most significant predictor of quality of life among other variables.Keywords: Chronic mental patients, quality of life, anxiety, depression