فهرست مطالب

Physical Treatments Journal
Volume:2 Issue: 1, 2012

  • تاریخ انتشار: 1391/02/08
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فاطمه احسانی، ایرج عبداللهی*، محمدعلی محسنی بندپی صفحات 9-16
    هدف
    انجام مهارت های حرکتی و یادگیری درسالمندان اهمیت ویژه ای دارد. مطالعه حاضر با هدف بررسی مقایسه ای قابلیت یادگیری حرکتی سکانسی افراد سالمند با میانسال انجام شد.
    روش بررسی
    جهت بررسی مقایسه ای قابلیت یادگیری حرکتی سکانسی در یک وظیفه حرکتی سریالی، نرم افزار کامپیوتری C MT مورد استفاده قرار گرفت. در طی این وظیفه حرکتی 4 مربع با رنگ های مختلف بر صفحه نمایش گر ظاهر می شد که داوطلب به محض مشاهده هر مربع باید کلید تعریف شده مرتبط با آن را فشار می داد که در صورت واکنش صحیح، مربع بعدی ظاهر می شد. افراد به دو گروه 30 نفره سالمند و میانسال تقسیم و طی دو روز به فاصله 48 ساعت 10 بلوک حرکتی مشتمل بر 800 تکرار مربع های رنگی را تمرین کردند. در ابتدای آزمون هیچ گونه توضیحی در مورد ترتیب ظهور محرک ها داده نمی شد و یادگیری بصورت تلویحی شکل می گرفت.
    یافته ها
    در مجموع بطور معنی داری، زمان انجام بلوک های حرکتی در گروه میانسال کوتاهتر از سالمند بود. اختلاف زمان بلوک دوم با بلوک های هشتم و دهم در هر دو گروه معنی دار بود که به ترتیب به معنی بهبود عملکرد ویادگیری بود که در دو گروه اختلاف معنی داری نداشتند.
    نتیجه گیری
    علی رغم کند انجام دادن سکانس های حرکتی، سالمندان تطابق مناسبی نسبت به وظیفه حرکتی نشان داده، بطوریکه در انتهای عملکرد بهبود عملکرد و یادگیری مناسبی نشان دادند. نتایج تحقیق حاضردر مقایسه دو گروه سنی میانسال و سالمند نشان داد که قابلیت یادگیری مهارت های حرکتی با افزایش سن حفظ می شود
    کلیدواژگان: سالمند، میانسال، یادگیری حرکتی، وظیفه حرکتی سکانسی
  • حمزه بهارلویی*، افسون نودهی مقدم، بهنام اخباری، سحر جوهری صفحات 17-22
    هدف
    زمین خوردن در سالمندان، مشکل شایعی است. تحقیقات نشان می دهد اختلال تعادل و کنترل پاسچرال نقش عمده ای در زمین خوردن سالمندان دارد. ارتباط مثبتی بین انعطاف پذیری هیپ و مچ پا با شیوع زمین خوردن پیشنهاد شده است. هدف از انجام این مطالعه این است که تعیین نماید ایا ارتباطی بین انعطاف پذیری هیپ و مچ پا با کنترل پاسچرال وجود دارد.
    روش بررسی
    در یک پژوهش مقطعی 30 سالمند(22 مرد و 8 زن) با میانگین سنی 7±71 سال شرکت داشتند. میزان نمره آزمون برگ و دامنه حرکتی دورسی فلکشن مچ پا، اکستنشن غیر فعال ران و طول عضله ایلیوپسواس در آنها اندازه گیری شد و رابطه بین آن بررسی گردید.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که ارتباط بین دامنه حرکتی دورسی فلکشن مچ پا، اکستنشن غیر فعال ران و طول عضله ایلیوپسواس و تعادل بر اساس آزمون پیرسون مستقیم و معنی دار (05/0>P) بود. رابطه ای بین سن و تعادل دیده نشد ولی تعادل در مردان بهتر از زنان بود.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که بین انعطاف پذیری مفاصل ران و مچ پا و تعادل سالمندان ارتباط وجود دارد و این شاخص می تواند به عنوانی معیاری برای پیش بینی زمین خوردن در سالمندان استفاده گردد.
    کلیدواژگان: کنترل پوسچرال، انعطاف پذیری، سالمندان
  • کامران عزتی*، نورالدین کریمی، آیلین طلیم خانی، کیمیا اسماعیلی، شیوا شرافت صفحات 23-30
    هدف
    بررسی تاثیر تمرینات ثباتی روی علائم بالینی، دامنه حرکتی و استقامت عضلات ستون فقرات مبتلا به کمردرد مزمن.
    روش بررسی
    بیماران به صورت غیر احتمالی ساده، در دو گروه مداخله (تعداد:18، سن:88/25 ± 4/8 و وزن: 57 ± 6/8) و گروه کنترل (تعداد=:17، سن: 23/25 ± 9/8 وزن: 94/58 ± 5/10) قرار گرفتند. تمامی بیماران در گروه مداخله تمرینات ثباتی را به صورت روزانه، تحت نظر و به مدت ده روز انجام دادند. استقامت عضلات فلکسور، اکستنسور و چرخاننده تنه، کوادراتوس و مولتی فیدوس کمر با آزمون های بالینی، دامنه حرکتی خم شدن کمر با آزمون شوبر و درد با مقیاس دیداری آنالوگ مورد ارزیابی قبل و بعد از درمان قرار گرفت. برای بررسی نرمال بودن توزیع داده ها از آزمون آماری K-S و از آزمون تی زوجی برای مقایسه قبل و بعد از درمان و از آزمون ANOVA جهت مقایسه گروه های مورد نظر در سطح معناداری05/0≥ α استفاده شد.
    یافته ها
    متغیرهای کیفی، زمینه ای و کمی قبل از درمان بین دو گروه مورد مطالعه اختلاف معنی داری را نشان ندادند. نتایج نشان داد که به دنبال انجام تمرینات ثباتی تحت نظر به مدت ده روز، استقامت عضلات کوادراتوس و مولتی فیدوس کمر در دو طرف و شدت درد اختلاف معنی داری را در گروه مداخله نشان دادند. از طرفی متغیرهای استقامت عضلات مولتی فیدوس کمر در دو طرف و شدت درد در دو گروه بعد از درمان تفاوت معنی داری را نشان دادند (05/0p<). سایر متغیر ها در گروه مداخله و نیز در گروه کنترل تغییرات معنی داری را نشان ندادند.
    نتیجه گیری
    تمرینات ثباتی تحت نظر به مدت ده روز ممکن است روی کاهش درد و افزایش عملکرد عضلات تونیک ستون فقرات در بیماران زن مبتلا به کمردرد مزمن موثر باشد.
    کلیدواژگان: کمردرد مزمن، تمرینات ثباتی، مولتی فیدوس
  • نورالدین کریمی*، اسماعیل ابراهیمی، گیتی ترکمان، صدیقه کهریزی، مریم مقصودی پور، کامران عزتی صفحات 31-38
    هدف
    بررسی تاثیر آموزش و اجرای تمرینات ثباتی فشرده و تحت نظر روی شاخص های تعادلی و محدوده ثباتی در مردان مبتلا به کمردرد مکانیکی غیراختصاصی مزمن.
    روش بررسی
    20 بیمار مرد مبتلا به کمردرد مکانیکی غیراختصاصی مزمن به روش غیر احتمالی ساده در این تحقیق به صورت تک گروهی قبل و بعد از مداخله شرکت داشتند. شاخص های کنترل پاسچرال شامل شاخص تعادلی کلی (OSI)، قدامی- خلفی (APSI)و طرفی(MLSI) و زمان و درصد انجام محدوده ثباتی پویا با استفاده از سیستم تعادلی بایودکس در آنها قبل و بعد از آموزش و اجرای تمرینات ثباتی ثبت گردید. به منظور تجزیه تحلیل اطلاعات و بررسی تاثیر آموزش و اجرای تمرینات ثباتی بصورت قبل و بعد از آزمایش،از آزمون paired t test استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج این تحقیق نشان داد که آموزش و اجرای تمرینات ثباتی فشرده و تحت نظر باعث تغییر معنی دار تمامی شاخص ها به جز OSIو APSI با چشم باز در وضعیت ایستاده روی دو پا می شوند. از طرفی در وضعیت ایستاده روی یک پا نیز تنها شاخص های OSIو APSI با چشم باز معنی دار شدند.(p< 0/05) زمان انجام محدوده ثباتی پویا و درصد عملکرد فرد نسبت به حالت مطلوب قبل و بعد از درمان هم اختلاف معنی داری را نشان دادند.(p< 0/001)
    نتیجه گیری
    آموزش و انجام تمرینات ثباتی فشرده و تحت نظر به مدت ده جلسه می تواند روی شاخص های کنترل پوسچرال و نیز نحوه انجام محدوده ثباتی پویا در مردان مبتلا به کمردرد مکانیکی غیراختصاصی مزمن تاثیر مطلوبی داشته باشند.
    کلیدواژگان: کمردرد، تمرینات ثباتی، کنترل پوسچرال
  • اعظم محمودپور*، علی اشرف جمشیدی، رضا رجبی، فرهاد رضازاده، نورالدین کریمی صفحات 39-45
    مقدمه و هدف
    با وجود شواهدی مبنی بر نقش عضلات ناحیه کتف در ایجاد ناهنجاری سر به جلو مطالعات کمی به بررسی این موضوع پرداخته اند. هدف این پژوهش بررسی سهم مشارکت عضلات چرخاننده کتف حین حرکت ابداکشن بازوی غالب در افراد مبتلا به ناهنجاری سر به جلو و مقایسه آن با افراد سالم بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی علی-مقایسه ای، الکترومیوگرافی سطحی عضلات سراتوس آنتریور و تراپزیوس بالایی و پایینی حین حرکت ابداکشن شانه ثبت شد. 18 زن مبتلا به ناهنجاری سر به جلو (میانگین سن 6/22) و 14 زن سالم (میانگین سنی 1/22) همتاسازی شده بر اساس متغیرهای وزن، قد، سن و غالب بودن اندام فوقانی که همگی دانشجوی دانشگاه تهران بوده بصورت داوطلبانه در تحقیق شرکت کردند. نسبت مشارکت هر عضله یعنی میزان فعالیت هر عضله تقسیم بر مجموع فعالیت هر سه عضله محاسبه شد.
    یافته ها
    آزمون آماری تی مستقل نشان داد نسبت به افراد سالم در مبتلایان به ناهنجاری سر به جلو نسبت مشارکت سراتوس آنتریور (002/0= P) کمتر و نسبت مشارکت تراپزیوس بالایی (008/0 = P) بیشتر می باشد.
    نتیجه گیری
    کاهش مشارکت سراتوس آنتریور و افزایش مشارکت تراپزیوس بالایی درگروه سر به جلو تایید می کند که این عضلات بعنوان زوج نیرو عمل می کنند، چرا که کاهش مشارکت یکی منجر به افزایش مشارکت دیگری شده است. همچنین این تئوری که تغییر پوسچر سر با تغییر در فعالیت عضلات کتف همراه است نیز تایید می شود.
    کلیدواژگان: الکترومیوگرافی، ناهنجاری سر به جلو، عضله سراتوس آنتریور، عضله تراپزیوس بالایی و پایینی
  • افسون نودهی مقدم*، روشنک کشاورز، ابراهیم علی کوزه ای، هومن مینونژاد، مجتبی ابراهیمی ورکیانی صفحات 46-50
    هدف
    اخیرا′′ تمرینات ارتعاشی به عنوان یک درمان جدید در حوزه فیزیوتراپی مورد توجه قرار گرفته است. پیشنهاد شده است این نوع تمرینات می توانند قدرت و توان عضلانی را افزایش داده باعث بهبود عملکرد عضلانی شوند پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر کوتاه مدت ارتعاش بر حداکثرشنا شانه ای دردختران دانشجوی غیر ورزشکار انجام گرفت.
    روش بررسی
    در این تحقیق موردی- شاهدی 112 نفر از دانشجویان غیر ورزشکار دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی انتخاب شده و به طور تصادفی به دو گروه آزمون (62 نفر) و کنترل (50 نفر) تقسیم شدند. ابتدا از ا فراد گروه آزمون خواسته می شد تا جایی که می توانند حرکت شنا را انجام دهند و تعداد آن به عنوان تعداد شنای مرحله اول ثبت می شد. سپس پس از 30 دقیقه استراحت از افراد خواسته می شد طی 3مرحله 60 ثانیه ای در حال شنا در معرض ارتعاش حاصله از دستگاه درمانی قرار گیرند. پس از 30 دقیقه استراحت افراد مجددا آزمون شنا را تکرار می کردند (تعداد شنای مرحله دوم). افراد گروه کنترل نیز پس از انجام آزمون شنا (مرحله اول) 60 دقیقه استراحت کرده و سپس مجددا آزمون شنا را انجام می دادند (مرحله دوم). برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون t مستقل استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان دادند میانگین تعداد شنا در گروه آزمون پس از اعمال ارتعاش بطور معنی داری افزایش یافته است P<0.01. اما بین میانگین تعداد شنا در گروه کنترل در دو مرحله تفاوت معنی داری مشاهده نشد (61/0P=).
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه اعمال ارتعاش می تواند باعث افزایش توانایی افراد حین انجام حرکت شنا گردد شاید بتوان در مواردی جهت افزایش عملکرد سیستم عصبی عضلانی از ان استفاده نمود
    کلیدواژگان: تمرینات ارتعاشی، سیستم عصبی عضلانی، آزمون شنا، کمربند شانه ای
  • حسن شاکری، صغری آهی، امیر مسعود عرب صفحات 51-56
    هدف
    هدف ما در این پژوهش بررسی ارتباط ومیزان همبستگی بین درجه هایپرموبیلیتی عمومی مفصلی افراد باقوس کف پا در جمعیت دختران سالم بوده است روش و ابزارها: این تحقیق یک مطالعه (Descriptive Correlational) می باشد. تعداد 50 فرد مونث در این تحقیق شرکت داشتند. تعیین و تشخیص درجه هایپر موبیلیتی افراد مورد مطالعه با استفاده از معیار Beighton انجام گرفته شد و اندازه گیری قوس کف پا نیز با استفاده از روش foot print انجام شد.
    یافته ها
    با توجه به نتایج آزمون می توان گفت یک رابطه تاحدی معنادار میان هایپرموبیلیتی عمومی بدن ومیزان قوس کف پا(r=0/249; p=0/05) در جمعیت مورد مطالعه در این پژوهش وجود دارد.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به اینکه در حفظ ثبات قوس های کف پایی لیگامانها نقش زیادی ایفا می کنند؛ در افرادی که هایپرموبیلیتی عمومی بیشتری دارند چون لیگامانها تا حدی قوام خود را ازدست داده اند کاملا قادر به حفظ ساختار کلی قوس ها نبوده و در این افراد تاحدی صافی کف پا دیده می شود.
    کلیدواژگان: هاپرموبیلیتی، قوس کف پا، قوس کمر
  • منیژه سلیمانی فر*، امیر مسعود عرب لو صفحات 57-61
    اهداف
    اختلالات مفصل ساکروایلیاک و ساختارهای مرتبط با آن همواره بعنوان یکی از عوامل مهم در ایجاد دردهای ناحیه کمری- لگنی مطرح بوده است. تاکنون تستهای تشخیصی گوناگونی از جمله تستهای ارزیابی حرکت شاخص های استخوانی و تستهای مولد درد برای ارزیابی و تشخیص اختلالات در مفصل ساکروایلیاک ارائه شده است. این تحقیق یک مطالعه توصیفی- ارتباطی می باشد که با هدف تعیین ارتباط بین دو دسته تست های تشخیصی حرکتی و تست های مولد درد مفصل ساکروایلیاک صورت گرفت.
    روش بررسی
    تعداد 25 بیمار در دامنه سنی 20-65 سال در این تحقیق شرکت داشتند. در این مطالعه هر دو دسته از تست های مولد درد و تست های حرکت شاخص های استخوانی در هر دو سمت راست و چپ بیمار انجام می گیرد. این تستها شامل تستهای ارزیابی حرکت شاخص های استخوانی از قبیل: Gillet test؛ Standing flexion؛ Sitting flexion و تستهای Provocative از جمله FABER test؛ Posterior shear و Resistive abduction می باشد. آزمون مجذور خی برای ارزیابی ارتباط بین تک تک تستهای دو گروه مولد درد و تستهای حرکت شاخص استخوانی به کار گرفته شد.
    یافته ها
    طبق نتایج حاصل از تجریه و تحلیل آزمون مجذور خی، هیچ گونه همبستگی معنی داری بین تک تک تستهای دو گروه مولد درد و تستهای حرکت شاخص استخوانی دیده نشد.
    نتیجه گیری
    بنابر یافته های حاصل به نظر نمی رسد که تست های سوء عملکرد بتواند منبع درد را تشخیص دهند. و همچنین به نظر نمی رسد که تست های مربوط به درد برای تشخیص سوء عملکرد بتواندکاربرد داشته باشد.
    کلیدواژگان: مفصل ساکروایلیاک، تستهای مولد درد، تستهای لمس حرکت
|
  • Pages 9-16
    Introduction
    Acquisition motor skill training in older adults are great importance. The main purpose of this study was to compare middle age and older adult’s implicit learning in serial reaction time task.
    Methods
    A serial reaction time task by using software was applied for studying motor learning in 30 older and 30 middle age adults. In this task 4 squares with different colors appeared on the monitor and subjects were asked to press its defined key immediately after observing it. Subjects practiced 8 motor blocks (4 repeated blocks، then 2 random blocks and finally 2 repeated blocks) in 10 sequences for each block. Subjects were not provided with any explanation about the sequence of squares Block time that was dependent variable measured and Independent-samples t test and Repeated Measures ANOVA was used in this test. All subjects were right handed and no history of neurologic disease or musculoskeletal dysfunction.
    Results
    middle age groups performed significantly faster than the older adults (P<0. 05). Block time differences of second block with eight and tenth blocks (two next days) were significant and similar in both groups.
    Conclusion
    Although performance level was significantly better for middle age than older group، learning and performance improvement that was significantly higher in older group and learning is relatively unaffected by age.
    Keywords: older adult, middle age adult, implicit learning, Serial reaction time task
  • Hamzeh Baharloohe * Afsun Nodehi Moghadam Behnam Akhbari_Sahar Goharee Pages 17-22
    Objective
    Falling is a common problem in elderly. Researches show that impairment of balance and postural control plays a major role in falling. It is suggested that there is a positive correlation between hip and ankle flexibility and falling in elderly. This study aimed to determine if there is a correlation between hip ankle flexibility and postural balance in elderly
    Materials and Methods
    In this cross sectional study، 30 elderly (22men and 8 women) subjects (aged 71±7 yrs) were participated. The Berg Balance Scale and the range of motions of ankle dorsiflexion، passive hip extension، iliopsoas length were measured and the relationship between them was investigated.
    Results
    Results showed that the correlation between ankle dorsiflexion range of motion، passive hip extension and iliopsoas length with balance were direct and significant based on Pearson''s test (p<0. 05). There was no relationship between age and balance، but balance in men was better than women.
    Conclusion
    It seems that there is a relationship between hip and ankle flexibility and balance in older people، and this index can be used as a criterion to predict falls in elderly people.
    Keywords: postural control, flexibility, elderly
  • Pages 23-30
    Objectives
    To assess the effectiveness of supervised stability training on clinical symptoms، range of motion and endurance of lumbar muscles in female patients with nonspecific chronic low back pain. Patients and
    Methods
    A sample of convenience of 35 patients with nonspecific chronic low back pain were assigned to intervention group (n=18، age=26/88±8/4 mass= 57/42±8/6) and control group (n=17، age=25/23±8/9; mass=58/94±10/5). Patients performed stability programs continuously in ten days. Endurance of flexors، extensors and rotators trunk muscles and bilateral quadratus and multifidus muscles were measured with clinical tests. Range of motion and pain severity were assessed with schober test and visual analogue scale pre and post treatment respectively.
    Results
    Qualitative، anthropometric and quantitative variables revealed no significant differences in two groups before treatment. The results of paired t-test showed a significant difference in quadratus and multifidus muscles endurance and pain intensity in intervention group after treatment (p<0. 05). On the other hand، multifidus muscle endurance and pain intensity indicated significant differences between two groups after treatment (p<0. 05). Other variables in both groups didn’t reveal any significant differences.
    Conclusions
    Ten days supervised stability training may be effective in tonic muscular function and pain relief in patients with non specific chronic low back pain.
    Keywords: Chronic low back pain, Stability training, Multifidus
  • Pages 31-38
    Objectives
    To investigate the effectiveness of a controlled accelerated short-term lumbar stabilizing exercises on postural indices and limit of stability in patients with non specific chronic low back pain.
    Materials and Methods
    A sample of convenience of 20 patients with nonspecific chronic low back pain participates in this pretest – posttest study. Postural control indices including Overall stability index (OSI)، Anterior-posterior stability index (APSI)، Mediolateral stability index (MLSI)، time and functional performance of limit of stability were recorded before and after stability training. All data were analyzed using paired t-test.
    Results
    The results of this study showed significant difference all variables except OSI and APSI in double leg eyes open situation. As well، in single leg standing position OSI and APSI with eyes open were significant (p<0/05). Also، time and functional performance of limit of stability were significant before and after treatment. (p<0/001)
    Conclusions
    Controlled accelerated short-term lumbar stabilizing exercises during 10 sessions may improve postural balance and limit of stability in males with non specific chronic low back pain.
    Keywords: Low back pain, Stability exercise, Postural control
  • Pages 39-45
    Background And Objective
    Although there is evidence for an association between forward head posture and scapular muscles role، few studies consider the issue how this relationship might be. Therefore، the purpose of this study was to compare contribution ratio of scapular muscle during arm abduction in subjects with and without forward head posture.
    Methods
    18 female (mean age 22. 6 years) with head forward posture and 14 healthy female (mean age 22. 1) that were students of Tehran University and matched based on variables such as weight، height، age، dominant of upper extremity، voluntarily participated. EMG activity of serratus anterior، upper and lower trapezius was recorded by surface electromyography during arm abduction. The normalized value of each muscle divided on the total of normalized muscle values to calculate contribution ratio. Paired t- test was used to compare EMG activities in each group.
    Results
    The comparison of the contribution ratio of each muscle shown a significant decrease in serratus anterior muscle activity ratio (p = 0 / 002) and a significant increase in upper trapezius muscle activity ratio (p = 0 / 008) in subjects with forward head posture.
    Conclusion
    Reduced contribution of serratus anterior and increased contribution of upper trapezius in subjects with forward head posture confirm that this group muscles work as a force couple muscle. Also the result of this study provides support for the theory that forward head posture can alter scapular muscle activity.
    Keywords: Electromyography, Forward head posture, Serratus anterior, Upper trapezius, Lower trapezius
  • Dr Afsun Nodehi Moghadami *, Roshanak Keshavarz, Ebrahem Ali Koozahei, Hooman Minoonejad, Mojtaba Ebrahimi Werkiani Pages 46-50
    Objective
    Recently، whole body vibration exercise has been developed as a new modality in the field of physiotherapy. It has been suggested that this exercise increases muscle power and strength and improves muscular performance. This study was performed to investigate the short term effects of the vibration training on the maximal push up in non-athlete female students.
    Materials And Methods
    In this case- control study، 112 non-athlete female students of university of social welfare and rehabilitation sciences were randomly assigned to a vibration training group (n=62) or a control (n=50) group. Everyone in the vibration training group was asked to do maximal push up test (first maximal push up test). Then after 30 minutes rest، the vibration training group trained three times of 60 seconds vibration training for shoulder girdle. After 30 minutes rest they repeated the push up test again (second maximal push up test). Subjects in control group had a 60 min rest after doing push up test and repeated the test again without vibration training. Independent T-test was used to analysis the data.
    Results
    results showed a significant increase in maximal push up in the experimental group after vibration training (P=0. 00)، but no significant difference was found in push up means of control group between pre-test and post-test (P=0. 61).
    Conclusion
    Our finding suggests that vibration training can increase the push up performance. It is possible the vibration training can improve neuromuscular performance
    Keywords: Vibration training, neuromuscular system, Push up Test, Shoulder girdles
  • Pages 51-56
    Objectives
    The purpose of this study was to investigate the relationship between the general hyper mobility index with foot arch. Design: Descriptive Correlational Design
    Methods
    Fifty healthy female students participated in the study and general hyper mobility and size of foot arch was measured.
    Results
    The results of the study showed that there was a significant relationship between the general hyper mobility and foot arch (r=0/249; p=0/05).
    Conclusion
    The subjects with greater general hypermobility have lesser foot arch. The significant relationship between the general hyper mobility and foot arch may be due to ligament laxity.
    Keywords: general hyper mobility, lumbar lordosis, Functional disability, plantar curve
  • Manijeh Soleimanifar *, Dr Amir Masoud Arab Pages 57-61
    Objectives
    Disorders of the sacroiliac joint (SIJ) and related structures have been implicated as a potential source of low back and buttock pain. Several types of motion palpation and pain provocation tests are used to evaluate patients suspected of having SIJ disorder. This study is a Descriptive- Correlational Design to investigate the relationship between single motion palpation and pain provocation tests in assessment of sacroiliac joint problems.
    Material And Method
    25 patients between the ages of 20 and 65 (mean age = 4310 years) participated. Three motion palpation tests (Sitting flexion test، Standing flexion test، Gillet test) and three pain provocation tests (FABER، Posterior shear، Resisted abduction test) were examined in both sides (left، right) in all subjects. Chi-square analysis was used to assess the relationship between results of the individual motion palpation and pain provocation tests.
    Results
    According to the results of Chi- square analysis، no significant relationship was found between the tested motion palpation and pain provocation tests.
    Conclusion
    It seems that motion palpation tests assess the SIJ dysfunction and do not demonstrate the source of pain. Also provocative tests assessed SIJ pain which is not related to the reason of SIJ dysfunction.
    Keywords: Sacroiliac joint, Pain provocative tests, Motion palpation tests