فهرست مطالب

اقتصاد و توسعه کشاورزی - سال بیست و هفتم شماره 4 (پیاپی 21، زمستان 1392)

مجله اقتصاد و توسعه کشاورزی
سال بیست و هفتم شماره 4 (پیاپی 21، زمستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1393/01/05
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مینا صالح نیا، باب الله حیاتی، مخمد قهرمان زاده، مرتضی مولایی صفحات 267-276
    دریاچه ارومیه و تالاب های اقماری آن به عنوان یکی از سایت های نمونه طرح حفاظت از تالاب های ایران با مشارکت برنامه عمران سازمان ملل انتخاب شده است. هدف این طرح، کاهش تهدیدات عمده پیش روی این منطقه تالابی با استفاده از یک برنامه جامع مدیریتی است. لذا در این تحقیق به بررسی ترجیحات و استخراج مقادیر تمایل به پرداخت شهروندان ارومیه در جهت بهبود ویژگی های زیست محیطی دریاچه ارومیه با استفاده از روش آزمون انتخاب پرداخته شده است. داده ها و اطلاعات مورد نیاز از شهروندان شهر ارومیه در سال 1390 به دست آمده و با کاربرد مدل لاجیت مختلط مورد تحلیل قرار گرفتند. نتایج نشان داد که بیشترین تمایل به پرداخت به بهبود ارتفاع سطح تراز آب از شرایط بحرانی فعلی به سطح مطلوب (26000 ریال در سال به ازای هر خانوار) تعلق دارد. رسیدن به حد مطلوب کیفیت آب (میزان شوری)، تعداد فلامینگو و آرتمیای دریاچه (به ترتیب با 23000، 14670 و11330 ریال در سال به ازای هر خانوار) در ردیف های بعدی تمایل به پرداخت افراد قرار دارند.
    کلیدواژگان: آزمون انتخاب، تمایل به پرداخت، دریاچه ارومیه، مدل لاجیت مختلط
  • مصطفی کاظمی، غلامرضا سلطانی فسقندیس صفحات 277-287
    صنایع تولید کننده محصولات کشاورزی که بخش قابل توجهی از اقتصادهای کشورهای مختلف را تشکیل می دهند با افزایش رقابت در سطح بین المللی به دنبال فرصت های جدید سودآوری می باشند. چابکی سازمانی روش و فلسفه جدید تولیدی است که به دنبال واکنش اثر بخش به محیط متغیر و غیر قابل پیش بینی و استفاده از آن تغییرات به عنوان فرصتهایی برای پیشرفت سازمانی و سودآوری است. بر همین اساس نیز هدف این تحقیق بررسی وضعیت قابلیت های چابکی سازمانی در صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی است. بدین منظور در این تحقیق بر اساس ادبیات چابکی سازمانی، چهار متغیر پاسخ گویی، شایستگی، انعطاف پذیری و سرعت به عنوان قابلیت های چابکی مورد بررسی قرار گرفته اند. روش تحقیق توصیفی بوده و جامعه آماری این تحقیق شامل مدیران 142 شرکت در صنایع کشاورزی استان آذربایجان شرقی در سال 1391 می باشد. نمونه آماری با استفاده از رابطه تعیین حجم نمونه در جامعه های محدود 117 مدیر محاسبه شده که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده این 117 نفر انتخاب گردیده است. به منظور جمع آوری داده ها در این تحقیق از پرسشنامه طراحی شده توسط محققان استفاده شده است. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از روش های آمار توصیفی، استنباطی و تئوری مجموعه های فازی انجام گردیده است. نتایج بررسی ها نشان می دهد که صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی استان در سه قابلیت پاسخ گویی، انعطاف پذیری و سرعت نمره بالاتر از متوسط و در قابلیت شایستگی نمره پایین تر از متوسط کسب نموده اند. بر همین اساس نیز با توجه به اینکه تدوین چشم انداز راهبردی، توانایی فناوری، معرفی محصولات جدید از مولفه های اصلی دستیابی به شایستگی محسوب می شود بنابراین پیشنهاد می گردد تا به منظور تقویت شایستگی در صنایع کشاورزی تدوین چشم انداز راهبردی، استفاده از توانایی های فناوری اطلاعات و استفاده از فرصت های نوظهور بازار در معرفی محصولات جدید مورد توجه جدی مدیران این بخش قرار گیرد.
    کلیدواژگان: چابکی سازمانی، پاسخ گویی، شایستگی، انعطاف پذیری، سرعت
  • حبیب الله سلامی، مهدی نعمتی صفحات 288-299
    وجود ریسک سیستماتیک عملکرد در بخش کشاورزی یکی ازدلایل اصلی بروز خسارت های سنگین در بخش کشاورزی و یکی از موانع توسعه نظام بیمه در کشور است. تحقیق حاضر با هدف بررسی وچود ریسک سیستماتیک و دامنه وشدت آن در محصول سیب در ایران صورت گرفته است. در این راستا ابتدا مناطق تولیدی این محصول با روش پهنه بندی مبتنی بر رژیم های دمایی پهنه بندی شده اند. در مرحله دوم، با استفاده از الگوهای رگرسیونی فضایی مرتبه اول در هر یک از پهنه های ایجاد شده وجود ریسک سیستماتیک و شدت آن بررسی و در آخر، با استفاده از الگوهای رگرسیونی فضایی تکمیلی تاثیر متغیرهای اقلیمی بر روی عملکرد سیب اندازه گیری شده است. نتایج حاکی از آن است که مناطق تولید محصول سیب در کشور، قابل تفکیک به دو منطقه “کوهستانی” و “پست و کوهپایه ای” می باشد. در مناطق تولیدی کوهستانی وقوع سرمای شدید و در مناطق پست و کوهپایه ای وقوع خشکسالی سبب بروز ریسک سیستماتیک می شود. نتایج الگوهای فضایی تکمیلی نشان می دهد که خشکسالی با وقفه یکساله، بروز سرما در فروردین ماه، میانگین دمای ماه تیر و مرداد، میزان بارش کل و ضریب تغییرات بارش در سال از جمله متغیرهای اقلیمی مهم و موثر بر عملکرد سیب در ایران می باشند.
    کلیدواژگان: ریسک سیستماتیک، الگوهای اتورگرسیو فضایی، متغیرهای اقلیمی، محصول سیب، ایران
  • فاطمه فتحی، محمد بخشوده صفحات 300-308
    تقاضای روبروی واحد تولیدی به لحاظ تئوریکی به تقاضای خرده فروشی و همچنین رفتار عوامل بازاریابی مرتبط می باشد. اگرچه مطالعات مختلف تقاضا را در سطح خرده فروشی مورد توجه قرار داده اند اما کمتر به تقاضا در سطح تولید کننده توجه شده است. در این مطالعه کشش تقاضای مشتق شده گوشت گوسفند، گاو و گوساله و مرغ در سیستم کامل تقاضای گوشت بصورت رگرسیون های ظاهرا نامرتبط (SURE) برای دوره زمانی 91-1363 تخمین زده شد. گوسفند، گاو و گوساله و مرغ زنده به عنوان نهاده ای در فرآیند تبدیل و بازاریابی گوشت آماده طبخ در سطح خرده فروشی محسوب می شوند بنابراین تقاضای مشتق شده با تقاضای خرده فروشی و عوامل بازاریابی مرتبط می باشد، لذا در این مطالعه کشش جانشینی بین دام و نهاده های بازاریابی معنادار بوده و برای گوسفند 26/0، گاو و گوساله 38/0 و مرغ 32/0 محاسبه شد. این کشش ها در تخمین کشش تقاضاهای مشتق شده لحاظ شد و با روش سنتی حاشیه ی بازاریابی (ثابت فرض شدن سهم نهاده های بازاریابی) مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج نشان داد که کشش تقاضاهای مشتق شده حساسیت بیشتری نسبت به کشش محاسباتی روش سنتی دارد. کشش خودقیمتی تابع تقاضای مشتق شده برای گوسفند 922/0-، گاو و گوساله 775/0- و مرغ 716/0- محاسبه شد که حساسیت کمتری نسبت به تقاضای خرده فروشی دارند. هر تغییر و مداخله بر یک بازار، حاشیه ی بازارهای دیگر را تحت تاثیر قرار خواهد داد. لذا سیاست هایی که منجر به تغییر در قیمت مزرعه (یا خرده فروشی) یک گوشت شده، تغییر حاشیه گوشت های دیگر را نیز به دنبال خواهد داشت بنابراین مطابق نتایج این مطالعه ضروری است که کشش های ذکر شده برای سیاستگذار مشخص شود.
    کلیدواژگان: کشش جانشینی، تقاضای مشتق شده، تقاضای روبروی واحدهای تولیدی، تقاضای مصرف کنندگان، انواع گوشت
  • یعقوب زراعت کیش صفحات 309-318
    بخش کشاورزی یکی از بخش های مهم در اقتصاد داخلی و جهانی است بر اساس آمار منتشر شده از سوی بانک مرکزی سهم بخش کشاورزی از تولید ناخالص داخلی در سال 1386 بر اساس قیمتهای ثابت سال 1376 برابر با 13 درصد می باشد، در نتیجه بررسی جایگاه بخش کشاورزی در اقتصاد و چگونگی ارتباط موجود میان این بخش با سایر بخشهای اقتصادی دارای اهمیت فوق العاده ای است لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط میان رشد ارزش افزوده بخش کشاورزی با رشد ارزش افزوده بخشهای صنعت و خدمات و نیز زیر بخشهای حمل و نقل، ارتباطات و بازرگانی صورت گرفته که برای این منظور از آمار سالیانه برای دوره 1345 تا 1387 بانک مرکزی و سیستم معادلات خود توضیح برداری استفاده شده است. نتایج حاصل از الگوی خود توضیح برداری حاکی از وجود یک ارتباط مثبت و معنی دار میان رشد بخش کشاورزی با رشد بخش صنعت و رشد زیر بخشهای حمل و نقل، بازرگانی و ارتباطات است. که از این میان رشد زیر بخش بازرگانی بیشترین تاثیر را روی رشد بخش کشاورزی دارد. همچنین از میان متغیرهای توضیحی الگو در کوتاه مدت، متغیر رشد زیر بخش بازرگانی بیشترین سهم را در توضیح تغییرات متغیر رشد بخش کشاورزی دارا است، همچنین سهم متغیر رشد زیر بخش ارتباطات در توضیح تغییرات مربوط به رشد بخش کشاورزی بسیار ناچیز است.
    کلیدواژگان: الگوی خود توضیح برداری، رشد ارزش افزوده بخش کشاورزی، تابع واکنش آنی و تجزیه واریانس
  • اسماعیل پیش بهار، محمد قهرمان زاده، مریم جعفری ثانی صفحات 319-327
    دستیابی به سطح قابل قبولی از رشد قیمت ها از اهداف اصلی سیاست گذاران اقتصادی می باشد. با توجه به اهمیت مواد غذایی، اطلاعات مربوط به نحوه واکنش قیمت مواد غذایی به سیاست های پولی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در این راستا اخیرا تاکید بر استفاده از مدل هایی است که در آن ها طیف گسترده ای از اطلاعات اقتصادی مورد استفاده قرار می گیرند. این امر با تکمیل کردن مدل های سنتی VAR با استفاده از یک یا چند عامل امکان پذیر شده است. در پژوهش حاضر سعی شده است تا از یک مدل خود رگرسیونی برداری عامل افزوده (FAVAR4) با مقیاس نسبتا کوچک برای ارزیابی تاثیر سیاست های پولی بر قیمت مواد غذایی استفاده شود. برای این منظور با توجه به دسترس بودن متغیرها، 31 متغیر اقتصاد کلان در دوره های زمانی 1: 1367 تا 4: 1387 مورد استفاده قرار گرفته است. نتایج حاصل نشان داد که شوک نقدینگی بر شاخص مواد غذایی حدودا تا ده فصل بعد واکنش خاصی نشان نداده اما پس آن باعث نوسان فزاینده ای بر قیمت مواد غذایی خواهد داشت به طوری که در بلندمدت به تعادل نمی رسد. بنابراین واردکردن شوک پولی به این سیستم در درازمدت منجر به ایجاد نوسانات ناپایداری خواهد شد و بطور سیکلی نوسان می یابد که این نوسانات در طول زمان افزایش می یابد. بطوریکه حول مقدار تعادل مرتبا افزایش و کاهش نشان می دهد.
    کلیدواژگان: سیاست پولی، شاخص قیمت مواد غذایی، مدل خود رگرسیونی برداری عامل افزوده، مولفه های اصلی
  • وحید عزیزی، ملیحه نیکوی، محمد خالدی صفحات 328-337
    مطالعه حاضر با هدف تعیین راهبردهای توسعه بازار محصولات غذایی سالم در شهر همدان انجام شده است. داده های تحقیق از طریق مطالعه پیمایشی، با طراحی و تکمیل پرسشنامه به روش نمونه گیری تصادفی ساده از 400 شهروند شهر همدان در سال 1392 جمع آوری شده است. نتایج تحقیق با استفاده از مدل لاجیت ترتیبی به روش حداکثر راستنمایی برآورد و مورد بررسی قرار گرفت. طبق نتایج مطالعه، 32 درصد افراد تمایلی به خرید محصولات غذایی سالم از خود نشان ندادن، 3/34 درصد افراد هم نسبت به خرید محصولات غذایی سالم بی تفاوت بودند و 8/33 درصد افراد تمایل به خرید محصولات غذایی سالم را داشتند. نتایج تخمین مدل لاجیت ترتیبی نشان داد که راهبردهایی چون شاخص شناخت، دوست دار محیط زیست، آموزش و ترویج، تبلیغات و اطلاع رسانی، تسهیلات حمایتی - نظارتی، تسهیلات ساختاری – خدماتی و شاخص اقتصادی به عنوان راهبردهای توسعه بازار محصولات غذایی سالم شناسایی شدند. لذا جهت توسعه بازار و بالا بردن عرضه و تقاضای محصولات غذایی سالم در سطح کشور باید برنامه ریزی بلندمدت و سیاست گذاری هدفمندی در بخش تولید، مصرف و بازاریابی محصولات غذایی سالم انجام شود.
    کلیدواژگان: راهبرد، توسعه بازار، محصولات غذایی سالم، مدل لاجیت ترتیبی، همدان
  • محمود صبوحی، ابوذر پرهیزکاری صفحات 338-350
    بازار آب به عنوان ابزاری اقتصادی سبب توسعه ی تمرکززدایی و تخصیص بهینه منابع آب بین مصرف کنندگان می شود. به همین منظور، در مطالعه حاضر اثرات اقتصادی و رفاهی تشکیل بازار آب در استان قزوین مورد بررسی قرارگرفت و پتانسیل انتقال آب تحت شرایط کم آبی در سطح شهرستان های این استان ارزیابی شد. برای نیل به اهداف فوق، از مدل برنامه ریزی ریاضی مثبت (PMP) و توابع تولید منطقه ای محصولات کشاورزی (SWAP) استفاده شد. جهت دستیابی به نتایج کاربردی، تابع تولید با کشش جانشینی ثابت و تابع هزینه به شکل نمایی در مدل برنامه-ریزی ریاضی مثبت گنجانده شد. داده های موردنیاز مربوط به سال 91-1390 بود که با مراجعه مستقیم به ادارات ذی ربط در استان قزوین جمع آوری شد. حل مدل در شش مرحله پیاپی و در محیط نرم افزاری GAMS نسخه 9/23 صورت گرفت. پس از حل مدل، تغییرات سطح زیرکشت محصولات آبی، سود ناخالص کشاورزان و نیروی کار مازاد در سطح منطقه ای و در دو حالت (وجود بازار آب و عدم وجود بازار آب) محاسبه شد. نتایج نشان داد که با برقراری بازار آب در استان قزوین مجموع اراضی آبی 2/1 درصد، مجموع سود ناخالص کشاورزان 86/1 درصد و مجموع نیروی کار بکارگرفته شده در بخش کشاورزی 81/1 درصد افزایش می یابد. در پایان، با توجه به نقش حمایتی و سازنده بازارهای آب منطقه ای، مهیاشدن زمینه و شرایط لازم برای برقراری و استفاده بهینه از مکانیسم این نوع نهادها در استان قزوین پیشنهاد شد.
    کلیدواژگان: بازار آب، برنامه ریزی ریاضی مثبت، تجمیع مکانی، مدل SWAP، قزوین
  • علی دهقانی، محمد نبی شهیکی تاش، مجید عامری صفحات 351-360
    هدف اصلی این مطالعه بررسی تاثیر درجه بازبودن اقتصاد بر میزان اشتغال و دستمزدهای واقعی در صنایع غذایی و آشامیدنی ایران در سالهای 1388-1374 می باشد. برای این منظور در این مطالعه از نسبت صادرات به ارزش تولید در 22 کد چهاررقمی مربوط به صنایع غذایی و آشامیدنی ایران استفاده شده و مدل مربوط به تاثیر درجه بازبودن اقتصاد بر سطح اشتغال و دستمزد واقعی صنایع با بهره گیری از رهیافت داده های تابلویی پویا تخمین زده شده است. نتایج حاصل از تخمین مدل دلالت بر تاثیر مثبت و معنی دار درجه بازبودن اقتصاد بر میزان اشتغال و دستمزدهای واقعی صنایع دارد و در این بین، تاثیر درجه باز بودن اقتصاد بر میزان اشتغال بیش از سطح دستمزدها می باشد. علاوه بر این تاثیر متغیرهای ارزش تولید و دستمزد حقیقی نیروی کار بر میزان اشتغال صنایع مثبت و معنی دار بوده است. از اینرو مهمترین توصیه سیاستی این مطالعه آن است که سیاستگذاران اقتصادی با بکارگیری سیاستهای مناسب به افزایش میزان صادرات محصولات غذایی و آشامیدنی ایران مبادرت ورزیده و از این طریق زمینه را برای افزایش سطح اشتغال، کاهش نرخ بیکاری، افزایش صادرات غیرنفتی و افزایش سطح دستمزدهای حقیقی نیروی کار فراهم نمایند.
    کلیدواژگان: درجه بازبودن اقتصاد، میزان اشتغال، دستمزد واقعی، رهیافت داده های تابلویی پویا، صنایع غذایی و آشامیدنی ایران طبقه بندی موضوعی: C22:F10:L60
|
  • Monavar Salehnia Pages 267-276
    The lake Urmia and satellite wetlands was selected as a demonstration site for the UNDP/GEF/DOE conservation of Iranian Wetlands Project. This project aims to demonstrate reduction of the major threats of this wetland protected area coordinated through an integrated management plan. We developed a choice experiment to examine public preferences and elicit their willingness to pay on improvements in lake’s indicators toward good environmental status. A pilot choice experiment study was administered in Urmia municipality and the data were analyzed using mixed logit model. The results revealed that residents of this municipality may strongly prefer improvement in water quantity and are willing to pay significant amounts (26000 RLs per household per year) to promote current water level to the high level. Furthermore، water quality، numbers of flamingos and Artemia stock (23000، 14670 and 11330 RLs per household per year respectively) were identified as next important issues that warrant additional management attention.
    Keywords: Choice Experiment, Lake Urmia, Mixed Logit Model, Willingness to Pay
  • Gholamreza Soltanifesghandis Pages 277-287
    Manufacturing industries of agricultural products، which constitute a considerable part of different countries’ economies، are seeking new profitable opportunities by increasing competition at the international level. Organizational agility is new method and philosophy of production that seeks to react effectively to the variable and unpredictable environment and to utilize the changes as chances for organizational progress and profitability. In this regard، the present research aims to survey the capabilities of organizational agility in complementary and convertor agricultural industries. For this purpose، based on organizational agility literature، four variables- responsiveness، competency، flexibility، and quickness- were examined as the agility capabilities. The research method was descriptive، and the statistical population included 142 managers of Agricultural industries in East Azarbaijan Province during the year 2012. The study sample was calculated 117 using simple random sampling technique. For data collection، the questionnaire was designed by some scholars. The data was analyzed by means of descriptive statistics، inferential statistics and fuzzy set theory. The results showed that the complementary and the convertor agricultural industries of the province have obtained scores higher than the average for the capabilities of responsiveness، flexibility، and quickness but a lower one for the capability of the competency. With regard to the fact that compiling the strategic vision، technological ability، and introducing the new products are among the main components of achieving competency، it is suggested that managers of this sector should، in order to reinforce competency in agricultural industries، pay special attention to compiling the strategic vision، making use of information technology، and using the new opportunities of the market to introduce the new products.
    Keywords: Organizational agility, Responsiveness, Competency, Flexibility, Quickness
  • Habib Salami Pages 288-299
    The presence of yield systematic risk in agricultural sector is one of the main reasons for facing this sector with huge damages and is one of the restricting factors in developing agricultural insurance in Iran. This study explores the presence of systematic yield risk and the extent and severity of yield spatial dependence for apple production in Iran. To this end، the apple production regions were grouped into two climatic regions based on their thermal regimes. In the second step، systematic yield risk was explored using the first order spatial autoregressive (FAR) model in each of the two climatic regions. Finally، the effects of climatic variables on the yield of apple have been estimated using more general spatial autoregressive models. Results indicate that apple production regions can be classified into two mountainous and plain regions. Apple yields are correlated across space in each of the two regions. Frost in the first region and drought in the second region is accounted for the presence of systematic yield risk in apple production in Iran. Results from more general models revealed that one year lag of drought، the occurrence of frost in March، average of temperature in June and July، total annual precipitation، and variation of precipitation are important climate variables that affect apple yield in Iran.
    Keywords: Systematic risk, Spatial Autoregressive Models, Apple, Climatic variables, Iran
  • Fatemeh Fathi Pages 300-308
    Demand for farm output is theoretically consistent with consumer demand and marketing performance. Many studies have focused on demand interrelationships at the retail level، but not on the demand for farm output. In this study، derived demand elasticities of sheep، beef and chicken were estimated in a complete system of demand functions by seemingly unrelated regression estimator (SURE) for the years 1984-2012. Sheep، beef and chicken are considered as inputs for food processing and marketing and so their corresponding derived demands are related to consumer demand and marketing performance. Based on findings of this study، the elasticities of substitution are estimated to be 0. 26 for sheep، 0. 38 for cattle and 0. 32 for poultry. The results showed that derived demand elasticity is more sensitive than the one measured by the traditional method. The price elasticities of the derived demands for the three types of meat were calculated-0. 922، -0. 775 and -0. 716 for sheep، beef and chicken، respectively. This presents that demands at the farm level are less elastic than the associated demands at the retail level. Therefore، policies that change meat price at farm or retail level affect marginal markets of other meat products. According to the results of this study، it is necessary for policy makers to have information on the derived demand elasticity.
    Keywords: Elasticity of substitution, Derived demand, Farm, gate demand, Consumer demand, Meats
  • Yaghoob Zeraatkish Pages 309-318
    Agriculture has always been considerd as one of the important sectors in domestic and international economy. Based on the Central Bank Statistics; agriculture’s share in the Iranian GDP at the constant price of the year 1998 was 13 percent of the GDP in the year 2007. Therefore، studies on the role of agriculture in an economy and its interactions with other economic sectors should be considered with a special attention. This paper aimed at surveying the effects of growth of value-added in agriculture on the value-added of different sectors of industry، services as well as subordinate sectors of transportation، communication and commerce. In this regard، the status of the period between 1967 to 2009 is used. To determine the relationship among the study variables، some econometric techniques such as VAR were used. The results of VAR technique proves that there is a positive relation among the growth of value-added in the agricultural sector with the growth of industrial sector and the growth of sub-sectors of communication، transportation and commerce. Among the mentioned sectors and sub-sectors، the growth of commerce has maximum effect on the agricultural growth. Furthermore، in the short term، the growth variant of trading sector presented the largest share in explaining the variants of the agriculture sector. The growth variant of communication sector is trivial.
    Keywords: Autoregressive Model, Growth of Agriculture Value, added, Impulse Response Function, Variance Decomposition
  • Esmaeil Pishbahar Pages 319-327
    Achieving an acceptable level of price growth is one of the main objectives of economic policies. With consideration to the importance of food، information on food price response to monetary policies is important. To achieve the object، scholars recently emphasize the use of models in which a wide range of economic data are included. These models are created by inclusion of one or more factors within the traditional VAR models. In this study، we tried to evaluate the effect of monetary policy on food price by using small scale of FAVAR model. For the purpose، 31 macroeconomic variables in periods 1367:1 to 1387:4 were included. The results showed that the liquidity shock has not influenced food price index for approximately ten next seasons. After this period، the liquidity shock makes increasing fluctuations on food price in such a way that the equilibrium has not been reachable. Therefore، a monetary shock will lead to instability fluctuations in the food price index for the long run. The fluctuations are cyclic and will increase over time in the way that they present reductions and increases around an equilibrium point.
    Keywords: Monetary policy, Food Price Index, Factor Augmented Vector Autoregressive, Principal Components
  • Vahid Azizi Pages 328-337
    This study was conducted at the aim of determining development strategies for marketing healthy food products. The study data was collected by conducting field survey and compeleting a questionnaire. Using simple random sampling، about 400 Hamedan citizens were selected in 2013. The data analysis was conducted by ordinal Logit model with method of maximum Likelihood. According to the results، 32 percent of people do not tend to shopping healthy food products، 34. 3 percent of people ignored shopping of healthy food products، 33. 8 percent of them tend to shopping of healthy food products. The results of estimating the ordinal Logit model presented that strategies such as cognition indicators، environment lover، Advertising and Information، Education، Supportive and monitoring facilities، structural and Service facilities and economic indicator should be considered as marketing strategies to develop healthy food products. In order to develop the healthy food market، the long term programs in the three sectors of products، consumption and marketing should be considered from specific purposes.
    Keywords: Strategy, Market Development, Healthy Food Products, Ordinal Logit Model, Hamadan
  • Abouzar Parhizkari Pages 338-350
    In this study economic and welfare impacts of establishing irrigation water market in Qazvin province as well as potentiality of irrigation water transfer under stress irrigation conditions in the cities of Qazvin province were analyzed. To achieve the above objectives، Positive Mathematical Programming model and State Wide Agricultural Production functions were used. To achieve applicable results، the production function with a constant elasticity of substitution and cost function with an exponential form were included into the Positive Mathematical Programming model was imported. The study data for the year 2011-2012 was collected by asking the relevant offices in each city of Qazvin province. The proposed model was solved in six successive stages using the GAMS software. After solving the model، amount changes in the area of irrigated crops، farmer''s gross profit and labor surplus under the two conditions of “existence of water market” and “lack of water market “at the regional level were calculated. The results showed that establishing irrigation water market increases total irrigated lands for 1/2 percent، total farmer’s gross profit for 1/86 percent and total labor force employed in agriculture for 1/8 percent in the province. Ultimately، considering the supportive and constructive role of regional water markets، it is recommended to provide necessary conditions and tools to establish an optimal use of such a mechanism associated with the type of market in Qazvin province.
    Keywords: Water Market, Positive Mathematical Programming, Spatial Aggregation, SWAP Model, Qazvin
  • Ali Dehghani Pages 351-360
    The main purpose of this paper is to investigate the impact of trade openness on the Employment and the real Wage for the Iranian Food and Beverage Industries over the year 2007. For this purpose in this study، the ratio of export to Production Value has been considered as a proxy for trade openness and the main model has been estimated using a Dynamic Panel Data (DPD) approach. The main findings of this study indicate that the trade openness has positive and significant effect on the employment and the real wage in the Iranian Food and Beverage Industries. Moreover، output value and real wage have positive and significant effect on the employment. Hence، the main recommendation of this paper to policy makers is to expand the food and beverage exports for improvement of employment and real wage in the Iranian Food and Beverage Industries.
    Keywords: Trade Openness, Employment, Real Wage, Dynamic Panel Data Approach, Iranian Food, Beverage Industries