فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک
سال هفدهم شماره 1 (پیاپی 82، فروردین 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/01/20
  • تعداد عناوین: 10
|
  • اکرم بیاتی*، فاطمه قنبری، اکرم ملکی، شهریار حسینی، محسن شمسی صفحه 1
    مقدمه
    از جمله اصلاحات ایجاد شده در نظام سلامت ایران برنامه پزشک خانواده است که از سال 1384 در کشور به اجرا درآمد. این مطالعه با هدف تبیین تجارب پزشکان خانواده و اعضای تیم سلامت از منافع عمومی برنامه پزشک خانواده انجام گردید.
    روش کار
    پژوهش حاضر یک مطالعه کیفی و روش جمع آوری اطلاعات مصاحبه عمیق فردی (نیمه ساختار یافته) با سه گروه از پزشکان (15 نفر)، ماماها (15 نفر) و بهورزان (25 نفر) انجام و تجارب آنان در مورد منافع عمومی برنامه پزشک خانواده سوال شده است. در مجموع 55 مصاحبه صورت گرفت. نمونه گیری مبتنی بر هدف انجام و برای تجزیه و تحلیل از روش آنالیز محتوا با رویکرد قراردادی استفاده شده است.
    نتایج
    در این مطالعه از واحدهای معنی خلاصه شده 376 کد استخراج شد که پس از ادغام کدهای مشابه، تعداد آنها به 30 کد کاهش یافت که در درون مایه منافع عمومی بطور کلی 2 طبقه اصلی شامل (منافع بهداشتی درمانی – منافع اقتصادی) و 4زیر طبقه شامل (افزایش سطح شاخص های بهداشت عمومی و بهبود مراقبتها، پرونده سلامت، وجود بیمه برای روستاییان و کم شدن تعداد مراجعات به پزشکان متخصص) ایجاد شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج حاصل از این پژوهش استفاده از پرونده های الکترونیکی بجای پرونده های سنتی با هدف دسترسی سریعتر پزشکان به اطلاعات بیماران و ارتقاء کیفی ارائه خدمات و همچنین ارایه برخی از تسهیلات به اعضای شاغل در تیم سلامت جهت افزایش انگیزش شغلی پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: پزشک خانواده، مطالعه کیفی، تیم سلامت
  • بهاره جلالوندی*، پریچهر حناچی، پروانه نظرعلی، سعید نقیبی صفحه 12
    زمینه و هدف
    در چند سال اخیر مطالعاتی در خصوص نقش کوآنزیم Q10 در بهبود عملکرد ورزشی و همچنین سلامت قلب و عروق انجام یافته است. مطالعه حاضر تاثیر مکمل دهی کوآنزیم Q10 همراه با تمرینات هوازی شنا را بر نقطه شکست ضربان قلب (HRDP) و Vo2max در زنان فعال مورد بررسی قرار داده است.
    روش بررسی
    : 32 زن تمرین کرده با میانگین سنی 86/0 ± 25/21 سال و شاخص توده بدنی 06/1 ±127/20 کیلوگرم بر مترمربع به طور تصادفی به چهار گروه 8 نفره: کنترل، مکمل، مکمل- تمرین و تمرین تقسیم شدند و در چهار هفته برنامه مصرف کوآنزیم Q10و تمرینات شنا (3 جلسه در هفته) شرکت کردند. میزان مصرف مکمل کوآنزیم Q10 100 mg/kg/dبه شکل کپسول بود که آزمودنی ها همراه با وعده غذایی ناهار مصرف می نمودند. آزمودنی ها پیش و پس از آغاز دوره 4 هفته ای، یک آزمون پیشرونده وامانده ساز را برای تعیین HRDP و Vo2max بر روی تردمیل و با استفاده از دستگاه تجزیه و تحلیل گازهای تنفسی اجرا کردند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یک راهه (ANOVA) در سطح معناداری 05/0 > p انجام گرفت.
    یافته ها
    علی رغم اینکه بر اساس نتایج آزمون تی زوجی، HRDP در هر چهار گروه افزایش یافته بود اما بر اساس آزمون ANOVA تنها افزایش معنادار بین گروه ها در (P=0.008)Vo2maxاتفاق افتاد.
    نتیجه گیری
    هر چند پس از گذشت 4 هفته تغییرات مثبتی در داخل گروه ها ایجاد شد اما مکمل دهی کوآنزیم Q10 همراه با تمرین هوازی شنا تاثیر معناداری بر نقطه شکست ضربان قلب نداشت و تنها موجب افزایش حداکثر اکسیژن مصرفی شد.
    کلیدواژگان: مکمل دهی، کوآنزیم Q10، نقطه شکست، ضربان قلب، آزمون پیشرونده وامانده ساز
  • اسحق رحیمیان بوگر*، کاوه علوی، مریم اصفهانی صفحه 25
    زمینه و هدف
    فهم ایده پردازی خودکشی و عوامل آن پیامدهای بالینی ارزشمندی در حوزه های پیشگیری و مداخله در بحران دارد. هدف پژوهش حاضر بررسی نقش پیش بین عوامل روانشناختی، جمعیت شناختی و اجتماعی- اقتصادی در ایده پردازی خودکشی بود.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه توصیفی مقطعی، 671 نفر از جمعیت عمومی شهر سمنان با روش نمونه گیری داوطلبانه انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه پنج عاملی شخصیتی نئو، چک لیست نشانه های روانی، پرسشنامه سبک دفاعی، مقیاس افکار خودکشی بک، مقیاس ناامیدی بک، پرسشنامه حمایت اجتماعی و پرسشنامه جمعیت شناختی جمع آوری و با همبستگی و رگرسیون لوجستیک با استفاده از SPSS تحلیل گردید.
    یافته ها
    سطح تحصیلات (237/1OR=؛014/0p<)، روابط خانوادگی (873/1 OR=؛010/0p<)، درآمد (211/4OR=؛0030p<)، وضعیت اشتغال (149/3 OR=؛008/0p<)، سابقه بیماری روان پزشکی (754/5 OR=؛003/0p<)، سابقه بستری در بخش روانپزشکی (003/2 OR=؛011/0p<)، روان رنجورخویی (136/6 OR=؛001/0p<)، برون گرایی (612/3 OR=؛005/0p<)، سبک دفاعی نوروتیک (468/2 OR=؛005/0p<)، سبک دفاعی بالغ (107/4 OR=؛002/0p<)، سبک دفاعی نابالغ (059/3 OR=؛003/0p<)، حمایت اجتماعی (609/7 OR=؛001/0p<)، و ناامیدی (834/9 OR=؛001/0p<) به طور معناداری افراد دارای ایده پردازی خودکشی را از افراد فاقد ایده پردازی خودکشی تفکیک کردند (001/0P<). این متغیرها در کنار هم، 4/97% ایده پردازی خودکشی را به درستی پیش بینی می کنند.
    نتیجه گیری
    در این مدل، عوامل روانشناختی، جمعیت شناختی و اجتماعی- اقتصادی خطرساز نسبت شانس ایده پردازی خودکشی را افزایش می دهد. این یافته ها در طراحی مداخلات پیشگیرانه و برنامه های مداخله در رفتارهای خود آسیب رسان اهمیت دارد.
    کلیدواژگان: مکانیزم دفاعی، ناامیدی، روان رنجورخویی، ایده پردازی خودکشی
  • حبیب سهیلی، پارسا یوسفی چایجان*، آنیتا علاقه مند، بهمن صادقی سده، امین توسلی، مهدیه نظیری صفحه 39
    زمینه وهدف
    رینیت آلرژیک در حدود 40% جمعیت عمومی را تحت تاثیر قرار می دهد و شیوع آن نیز در حال افزایش می باشد. اختلال خواب یک مشکل اساسی در بیماران مبتلا به رینیت آلرژیک می باشد. در مطالعات اخیر که بر روی افراد مبتلا به رینیت آلرژیک انجام شده اند، 68% افراد با رینیت دائمی و 48% افراد مبتلا به رینیت فصلی اعلام کردند که بیماری آنها با خوابشان تداخل دارد.
    روش کار
    در این مطالعه مورد- شاهدی تعداد 33 کودک 18- 6 ساله مبتلا به رینیت آلرژیک وارد مطالعه شدند. 35 کودک دیگر که مبتلا به رینیت آلرژیک نبودند نیز به عنوان گروه شاهد وارد مطالعه شدند و به روش بلوکی همسان سازی شدند. سپس پرسشنامه ای حاوی اطلاعات دموگرافیک و انواع اختلالات خواب از والدین کودک پرسیده شد.
    یافته ها
    به غیر از اختلالات تنفسی حین خواب، بین دو گروه در اختلالات دیگر خواب اختلاف معنادار مشاهده نشد. شانزده کودک (5/48%) گروه مورد در خواب دچار اختلال تنفسی بودند در حالی که هیچ کودکی در گروه شاهد مبتلا به این اختلال نبود (002/0P =).
    نتیجه گیری
    احتقان بینی اصلی ترین عامل بروز اختلال خواب در کودکان مبتلا به رینیت آلرژیک به شمار می رود. بنابراین به نظر می رسد که اولین علامتی که باید برای رفع آن در این بیماری تلاش شود، احتقان بینی است.
    کلیدواژگان: رینیت آلرژیک، اختلال خواب، احتقان بینی
  • کاوس شهسواری نیا، فرزاد رحمانی*، هانیه ابراهیمی بختور، علی اکبر طاهر اقدم، الیار صادقی حکم آبادی، آرمیتا مسعود صفحه 47
    زمینه و هدف
    کوری ناگهانی یکی از مشکلات اورژانسی می باشد که ممکن است علامتی از بیماری تهدید کننده حیات باشد و بایستی سریعا ارزیابی شده و علل قابل درمان مشخص گردند. معرفی بیمار: بیمار مورد معرفی آقای جوانی بودند که بدون سابقه بیماری خاصی با شکایت کوری ناگهانی به اورژانس مراجعه نموده بود. بیمار با شکایت تب و علایم کوریزا و به دنبال آن تاری دید پیشرونده شده که نهایتا منجر به نابینایی وی شده بود، مراجعه کرده و در نهایت بعد از انجام اقدامات لازم برای وی تشخیص احتمالی اسکلروز مولتیپل حاد فولینانت گذاشته شد. بحث: بیماری اسکلروز مولتیپل یک بیماری مزمن التهابی می باشد که با حملات حاد اختلال عصبی همراه است. برخی از این حملات حاد اورژانسی بوده و نیاز به تشخیص و درمان سریع دارند. نوعی از بیماری اسکلروز مولتیپل به نام اسکلروز مولتیپل فولمینانت وجود دارد که می تواند بصورت حاد باعث کوری ناگهانی گردد.
    کلیدواژگان: بیماری اسکلروز مولتیپل، کوری ناگهانی، آنسفالومیلیت منتشر حاد
  • محمد جواد قربانی*، الهام قربانی، زیور صالحی صفحه 53
    زمینه و هدف
    گزارشاتی نشان دهنده نقش حفاظتی القا پروتئین شوک حرارتی (HSP70) در سلول های اپی تلیال معده وجود دارد. ژن HSP70-2 در منطقه ژنی MHC کلاس III، در بازوی کوتاه کروموزوم شماره 6 قرار دارند. ژن HSP70-2 یک pst1 site دارد که با توجه به ترانزیشن A به G که در ناحیه 1267 این ژن رخ می دهد، ژنوتیپ های متفاوتی حاصل می کند که مشخص گردیده با سطوح مختلف بیان mRNA ژن HSP70 در ارتباط است. هدف از این پژوهش بررسی تاثیر پلی مورفیسم G/A 1267 ژن HSP70-2 در خطر ابتلا به بیماری زخم پپتیک می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی تحلیلی، 100 بیمار مراجعه کننده به بخش اندوسکوپی بیمارستان حافظ شهر شیراز صورت گرفت. همه نمونه ها تحت گاستروسکوپی فوقانی قرار گرفتند. DNA ژنومی از بیوپسی بافت معده استخراج شد. ژنوتیپ در گروه بیمار و کنترل به وسیله PCR-RFLP تشخیص داده شد.
    یافته ها
    توزیع ژنوتیپی ژن HSP70-2 در گروه شاهد برابر بود با 20 (AA) 40 درصد، 26 (AG) 52 درصد و 4(GG) 8 درصد و برای گروه بیمار برابر بود با 5 (AA) 10 درصد، 44 (AG) 88 درصد و 1 (GG) 2 درصد. نتایج نشان داد که پلی مورفیسم 1267G/A ژن HSP70-2 با زخم معده در ارتباط است.
    نتیجه گیری
    آنالیز داده ها مشخص نمود که ژنوتیپ AG سبب افزایش 76/6 برابری در بروز بیماری می گردد (0006/0 = p، 2/20-26/2 = CI 95%، 76/6 = OR).
    کلیدواژگان: پروتئین شوک حرارتی، زخم پپتیک، RFLP
  • پوران کریمی*، روشنک بیات ماکو، پروین دهقان، محمدرضا سلیمی موحد صفحه 63
    مقدمه
    سلنیوم عنصر منحصر به فردی است که دربهبود بیماری های التهابی اثرمثبت دارد مسیر التهابی MAPK)پروتئین کینارهای فعال شونده با میتوژن(اعمال سلولی شامل پرولیفراسیون، تمایز، مهاجرت،و آپوپتوز را تنظیم میکند. . هدف از این مطالعه پیدا کردن مکانیسم اثر سلنیوم بروقایع التهابی در پلاکتها یی است که در معرض استرس اکسیداتیو یا عوامل ترومبوتیک قرار میگیرند.
    مواد وروش ها
    این مطالعه یک مطالعه پایه ای –تجربی میباشد که روی پلاکتهای انسانی بدست آمده از 30 نفر فرد سالم (سن 12±35)انجام شده است در این پلاکتها تغییرات سطح فسفوریلاسیون سه پروتئین مهم مسیرMAPK یعنی p38، c-JNK) (c-jun kinase و ERK1/2 (Extracellular signal-regulated kinases1/2). و میزان بیان P- سلکتین پلاکتی در حضورو عدم حضور سلنیوم باروش الایزای ساندویچی مورد اندازه گیری قرار گرفت.. مهار دارویی برای مقایسه اثر سلنیوم با مهار کننده های کلاسیک کینازهای مربوط به فسفریلاسیون p38، ERK1/2 و JNK اعمال شد. نسبت درصد فسفریله به توتال برای نرمالیزه کردن نتایج فسفریلاسیون پروتئینها محاسبه ودر ارائه نتایج مورد استفاده واقع شد
    یافته ها
    سلنیوم بیان P- سلکتین و سطح فسفریلاسیون p38، JNKوERK1/2 پلاکتی را بطور معنی دار در پلاکتهای تحریک شده با ox-LDL کاهش داد(05/0> p). سلنیوم نتوانست سطح P- سلکتین پلاکتی را علی رغم کاهش درسطح فسفریلاسیون p38، JNK وERK1/2 در پلاکتهای فعال شده با ترومبین بطور معنی دارکاهش دهد.
    نتیجه گیری
    یافته های ما نشان دادند که سلنیوم میتواند التهاب را از طریق کاهش سرکوب مسیر پیام رسانی وابسته به p38 اعمال کند. این نتایج باعث توسعه دیدگاه سلنیوم درمانی درتخفیف التهاب ناشی از استرس اکسیداتیو در بیماری های قلبی عروقی میشود.
    کلیدواژگان: آترواسکلروز، پروتئین کیناز فعال شونده با میتوژن، سلنیوم، P سلکتین
  • اسماعیل مشیری، حسام الدین مدیر*، مرتضی نوابی، مهدیه نظیری صفحه 76
    زمینه و هدف
    درد یک مشکل پیچیده طبی است که کنترل ناکافی آن اثرات نامطلوبی بر وضعیت فیزیولوژیکی، متابولیکی و روحی بیمار دارد. هدف این مطالعه مقایسه تاثیرکتامین – پروپوفول با آلفنتانیل – پروپوفول برای ایجاد بیدردی و تسکین درد حین سیستوسکوپی و مقایسه عوارض جانبی ایجاد شده و رضایتمندی بیمار و پزشک می باشد.
    مواد و روش ها
    دراین مطالعه کارآزمایی بالینی دوسوکور تعداد140بیمار که کاندید عمل سیستوسکوپی شده بودند انتخاب و به صورت تصادفی ساده به دو گروه تقسیم شدند. گروه اول، مقدار 1 mcg/kg آلفنتانیل همراه با 1 mg/kg پروپوفول وریدی بولوس و گروه دوم 5/0 mg/kg داروی کتامین به همراه 1 mg/kg وریدی بولوس پروپوفول دریافت نمودند. مدت درد، میزان درد، مدت سیستوسکوپی و تغییرات همودینامیک، ارزیابی و نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    میانگین مدت بی دردی، درگروه آلفنتانیل به طور معناداری بیش ازگروه کتامین بود(001/0p=). میانگین اسکور درد به صورت معناداری درگروه آلفنتانیل کمتراز گروه کتامین بود (001/0p=).مدت زمان سیستوسکوپی نیز درگروه آلفنتانیل به صورت معناداری کمتراز گروه کتامین بود (001/0 p=).
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر حاکی ازآن است که ترکیب آلفنتانیل – پروپوفول درمقایسه با کتامین – پروپوفول سبب کاهش اسکور درد و افزایش مدت بی دردی و عوارض کمتر حین سیستوسکوپی شده است.بنابراین تحقیق حاضرازارجحیت آلفنتانیل درمقایسه با کتامین حمایت می نماید.
    کلیدواژگان: آلفنتانیل، پروپوفول، کتامین، سیستوسکوپی، بی دردی
  • علی اکبر ملکی راد*، محمد عبداللهی، محمد فضیلتی، نجمه ایگانی، محمودرضا باغی نیا، اعظم طاهری، محمد امین رضوانفر صفحه 84
    زمینه وهدف
    درتهیه رنگ های شیمیایی در صنایع از حلال های آلی و فلزات سنگین استفاده می شود و نیز تماس شغلی بارنگ باعث ایجاد اختلالات خونی،فیزیولوژیکی،استرس اکسیداتیو و همچنین آسیب دیدگی DNA می شود. این پژوهش با هدف ارزیابی تاثیر (سلوویت) به عنوان آنتی اکسیدان بر روی استرس اکسیداتیو در کارگران کارخانه رنگ انجام گرفت.
    روش بررسی
    در این پژوهش 25 نفر از کارگران رنگ، وارد مطالعه شدند پارامترهای استرس اکسیداتیو شامل: ظرفیت آنتی اکسیدانی تام سرم، و پراکسیداسیون لیپیدی و پارامترهای خونی در نمونه خون قبل وبعد از مصرف سلوویت ارزیابی شد؛ برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و تحلیلی (t زوج) و همبستگی پیرسون استفاده شد.
    یافته ها
    در این مطالعه پس از مصرف سلوویت میزان لیپوپروتیئن با دانسیته بالا افزایش معنی دار و در فعالیت آنزیم آسپارتات ترانسفراز کاهش معنی داری مشاهده گردید.همچنین پس ازمیزان آنتی اکسیدان های تام سرم افزایش و پراکسیداسیون لیپیدی کاهش یافت که این تغییرات معنی دار نبودند.
    نتیجه گیری
    براساس نتایج این پژوهش بعلت خاصیت آنتی اکسیدانی سلوویت باعث بهبود فاکتورهای خونی کارگران رنگ شده است.
    کلیدواژگان: سلوویت - آنتی اکسیدان - استرس اکسیداتیو - رادیکال آزاد، کارگران رنگ
  • فاطمه شیما هادی پور زاده، حمید کیالها، فیروزه نادری*، سعید صفری، ندا برازنده صفحه 91
    زمینه و هدف
    از عوارض مورفین اینتراتکال در بیهوشی منطقه ایی تهوع و استفراغ پس از جراحی می باشد. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر آتروپین اینتراتکال در میزن تهوع و استفراغ ناشی از مورفین در بیماران تحت جراحی اندام تحتانی می باشد.
    مواد و روش ها
    در این کارآزمایی بالینی 120 بیمار کاندید جراحی اندام تحتانی بطور تصادفی به 2 گروه مساوی تقسیم شدند. در گروه A بیماران1/0میلی گرم (cc1) آتروپین اینتراتکال و در گروه B بیماران 1سی سی سالین 9/0% دریافت کردند. میزان تهوع و استفراغ بیماران در طی h 24 و تغییرات همودینامیک در دقایق 3، 5، 10 و 15 در دو گروه بررسی شد. آنالیز آماری با آزمون های تی مستقل، repeated measures manova و کای اسکور با نرم افزارSPSS نسخه 14 انجام شد.
    یافته ها
    تغییرات علایم همودینامیک قبل از تزریق و در دقایق3، 5، 10 و 15بعد از تزریق دارو در دو گروه دارای تفاوت آماری معنی داری نبود (05/ 0p>). هیچکدام از نمونه های گروه مداخله دچار تهوع و استفراغ نشده بودند در صورتیکه این میزان در گروه شاهد 17درصد بود که دارای اختلاف معنی دار بود (000/0 p=). همچنین میزان درد در گروه شاهد بیشتر از گروه مداخله بود)26 نفر نسبت به 14 نفر دارای میزان vas بیشتر از 3 بودند) که این اختلاف نیز از نظر آمارای معنی دار شد(04/0p=)
    نتیجه گیری
    آتروپین اینتراتکال بدون اختلال در علایم همودینامیک و تسکین درد باعث جلوگیری از تهوع و استفراغ ناشی از مورفین اینتراتکال در بیماران تحت عمل جراحی اندام تحتانی می شود.
    کلیدواژگان: آتروپین اینترتکال، مورفین اینترتکال، جراحی اندام تحتانی، تهوع و استفراغ، بیحسی منطقه ایی
|
  • Akram Bayati *, Fatemeh Ghanbari, Maleki Maleki, Shahriar Hoseini, Mohsen Shamsi Page 1
    Background
    One of the amendments made in Iran's Health System was family physician program were introduced in 2004. This study aimed to describe the experiences of physician and other health team members about general interest of this program.
    Material And Method
    This study is a qualitative and data collection method was in-depth interviews (semi-structured). Groups participants including 15 physicians, 15 midwives and 25 healthworker declare their experiences about of general advantage in this program. In total, 55 interviews were carried out in population. Purposive sampling fand content analysis with comparative of the methods were used.
    Results
    In this study, after continuous analysis of data 376 initial codes were obtained. After integration of theses codes 30 the secondary cods come out which consist of public or general interest and economic benefit, respectively. Moreover 4 sub-categories (improve of index of public health and care, health folder, insurance for rural, low referral to expert of physican), were created.
    Conclusion
    Based on the results the use of electronic folders instead of traditional folder and accelerate to acsess of information patient for promotion of care and finally delivery some facilitate for health team worker recommended.
    Keywords: Family Physician, Health Team, Qualitative study
  • Bahareh Jalalvandi *, Parichehr Hanachy, Parvaneh Nazarali, Saeed Naghibi Page 12
    Background
    In recent years, studies have been conducted on the role of coenzyme Q10 in improvement of sport performance and also cardiovascular health. The present study investigate effect of coenzyme Q10 supplementation combined with swimming aerobic exercises at-4week on Heart Rate Deflection Point (HRDP) and VO2max in active women.
    Materials And Methods
    A number of 32 trained women with the average age of 21/25 ± 0.86 years and Body Mass Index (BMI) of 20/127± 1.06 kg/square meter were selected randomly and were divided into eight -member each groups: Control, Supplement, Supplement – Exercise and Exercise. The subjects participated in four-week consumption of coenzyme Q10 and swimming exercises (three sessions in a week).The consumption rate of coenzyme Q10 100 mg/kg/d was in the form of capsule that subjects took it during lunchtime. Before and after a four-week period, the subjects performed an incremental exhaustive test on treadmill, using respiratory gas analyzer to determine HRDP and VO2max. It should be noted that data analysis was conducted using One-Way Variance Analysis Test (ANOVA) in P<0.05 significant level.
    Result
    Based on paired T-Test results, despite HRDP had increased in each four groups but the significant increase was observed only among groups in VO2max (P=0.008) based on ANOVA Test (P<0.05).
    Conclusion
    Although positive changes were observed inside the group after passage of four weeks, coenzyme Q10 supplementation combined with swimming aerobic exercise had not any significant effect on HRDP only increased VO2max.
    Keywords: Coenzyme Q10, Deflection point, heart rate, Supplementation, Incremental exhaustive test
  • Isaac Rahimian Boogar *, Kaveh Alavi, Maryam Esfahani Page 25
    Abstract
    Background
    Comprehending of suicidal ideation and related factors has valuable clinical outcomes in domains of prevention and crisis intervention. The aim of the present study was to explore the predictive role of psychological, demographical and socio-economic factors in suicidal ideation.
    Material And Methods
    In a cross-sectional descriptive study, 671 persons among general population of Semnan City were selected by voluntary sampling. Data collected with NEO-Five Factor Personality Inventory, Symptom Check-List Revised, The Defense Style Questionnaire, The Beck Scale for suicide Ideation, The Beck Hopelessness Scale, The Social Support Questionnaire and demographical questionnaire, then analyzed by correlation and Logistic Regression with SPSS.
    Results
    Literacy level (OR=1/237;P<0/014), Family relationships (OR=1/873;P<0/010), Outcome (OR=4/211;P<0/003), Job status (OR=3/149;P<0/008), History of psychiatric disorders (OR=5/754;P<0/003), Hospitalization in psychiatric ward (OR=2/003;P<0/011), Neuroticism (OR=6/136;P<0/001), Extraversion (OR=3/612;P<0/005), Neurotic defense style (OR=2/468;P<0/005), Mature Defense Style (OR=4/107;P<0/002), Immature Defense Style (OR=3/059;P<0/003), Social Support (OR=7/609;P<0/001), and Hopelessness (OR=9/834;P<0/001) significantly differentiated persons with suicidal ideation from persons without suicidal ideation (P<0/001). These variables totally could correctly predict 97.4% of suicidal ideation.
    Conclusion
    In this model, risky psychological, demographical and socio-economic factors increase the odds ratio of suicidal ideation. These findings have importance for designing of preventive interventions and interventional programs for self-harm behaviors.
    Keywords: Defense mechanism, Hopelessness, Neuroticism, Suicidal ideation
  • Habib Soheili, Parsa Yousefi Chaijan *, Anita Alaghmand, Bahman Sadeghi Saddeh, Amin Tavasoli, Mahdyieh Naziri Page 39
    Background And Objectives
    Allergic rhinitis affects 40% of general population and has an increasing prevalence. Sleep disturbance is an important problem in individuals with allergic rhinitis. Recent studies have shown that 68% of cases with perennial rhinitis and 48% with seasonal rhinitis have impaired sleep.
    Methods
    In this case-report study, 33 children with allergic rhinitis aging 6-18 years entered the study. Thirty five children without allergic rhinitis entered the study as control group. A questionnaire containing demographic data and types of sleep disorders filled for every child.
    Results
    Except respiratory disorder, there was no other significant difference between groups in any sleep disorder. Sixteen children (48.5%) in case group has respiratory disorder while none of control children were involved (P=0.0).
    Conclusion
    Nasal congestion is the main factor involved in sleep impairment in children with allergic rhinitis. Therefore, it seems that it is the first symptom to be treated.
    Keywords: Allergic rhinitis, sleep disturbance, nasal congestion
  • Kavoos Shahsavari Nia, Farzad Rahmani *, Hanieh Ebrahimi Bakhtavar, Ali Akbar Taher Aghdam, Elyar Sadeghi, Hokmabadi, Armita Massood Page 47
    Background
    Sudden visual loss is one of the emergent problems that it may be a sign of a life-threatening disease. It should be quickly evaluated and identified the treatable causes. Case report: A young man without any history of certain disease was referred to the emergency department with complaints of sudden blindness. He was presented with fever, coriza symptoms and progressive blurring of vision that ultimately led to his visual loss. After carefully evaluation, finally suspected diagnosis of acute fulminant multiple sclerosis was made.
    Discussion
    Multiple sclerosis is a chronic inflammatory disease that is associated with acute attacks of neurological dysfunction. Some of these attacks are an emergent situation and need to early detection and treatment. There is a variant of Multiple sclerosis that called Acute Fulminant Multiple sclerosis which can cause sudden visual loss.
    Keywords: Multiple sclerosis, sudden blindness, Acute Disseminated Encephalomyelitis
  • Mohammad Javad Ghorbani *, Elham Ghorbani, Zivar Salehi Page 53
    Background
    There have been reports showing the protective role of inducible Heat-shock protein (HSP) 70 in gastric epithelial cells. HSP70-2 gene is located in the class-III region of the MHC on the short arm of chromosome 6. The HSP70-2 gene has a pst1 site due to an A to G transition at the 1267 position and different genotypes of the HSP70-2 gene have been shown to be associated with a different level of HSP70 mRNA expression. This study was performed to investigate relations between polymorphism of the HSP70-2 gene and risk of peptic ulcer diseases.
    Material And Methods
    In this descriptive analytical study, the studied population comprised 100 subjects, attending the Endoscopy Center of Hafez Hospital in Shiraz on 2012. All subjects underwent upper gastroscopy. Genomic DNA was extracted from bioptic tissues. Genotypes were determined in patients and controls using PCR-RFLP.
    Results
    In the non-ulcer subjects, the HSP70-2 genotype distribution was 20 AA (40%), 26 AG (52%), and 4 GG (8%). Meanwhile, the HSP70-2 genotype distribution in peptic ulcer patients were 5 AA (10%), 44 AG (88%) and 1 GG (2%). The results showed that 1267G/A HSP70-2 Gene polymorphism is associated with peptic ulcer.
    Conclusion
    It appears that polymorphism of HSP70-2 gene is associated with the susceptibility to peptic ulcer diseases. The analysis showed that the AG genotype increased the risk of peptic ulcer (OR=6.76, 95%CI=2.26-20.20, p=0.0006).
    Keywords: Heat Shock Protein, Peptic Ulcer, RFLP
  • Pouran Karimi *, Roshanak Bayat Makou, Parvin Dehghan, Mohammad Reza Salimi Movahed Page 63
    Abstract
    Background
    Selenium is a unique trace element which is benefit on inflammatory underlining diseases. MAPK (Mitogen-activated protein kinase) pathways regulate several cellular functions including inflammation, cell differentiation, migration, and apoptosis.
    Objective
    This study aimed to find out the pathway(s) by which Selenium modifies inflammatory events in oxidative or thrombotic induced stress in platelet.
    Material And Methods
    This is a basic -experimental study on Human platelets obtained from 30 healthy individuals (age 35±12). The phosphorylation rate of P38MAPK, c –JNK (c-Jun N-terminal Kinase), and ERK1/2(Extracellular signal-regulated kinases1/2) as three important proteins in MAPK family and P-selectin were measured in presence or absence of selenium by ELISA(solid phase sandwich Enzyme Linked-ImmunoSorbent Assay). Pharmacological inhibition is done by inhibitors of P38MAPK, ERK1/2 and c- JNK in order to compare with selenium effects. The percentage of ratio of phosphorylated to total protein was used for normalizing the phospho protein contents of platelets.
    Results
    Selenium significantly reduced P-selectin expression (p<0.05), P38MAPK (p<0.05) and c- JNK phosphorylation (p<0.05) induced by cu2+oxidized LDL in platelets but Se couldn’t significantly reduce Thrombin induced P-selectin despite of decreasing in mentioned phospho-proeins.
    Conclusion
    Our results indicated that Selenium can reduce inflammation via suppression of p38MAPK-dependent signaling pathway. These results may provide insights related to development of novel Selenium therapies in atherosclerosis.
    Keywords: Atherosclerosis, Mitogen Activated Protein Kinase, P, selectin, Selenium
  • Esmaeil Moshiri, Hesamedin Modir *, Morteza Navabi, Mahdyieh Naziri Page 76
    Background
    Pain is a complex medical problem creating which inadequate control pain results adverse effects on the patients physiological, metabolic and mental conditions.The aim of this study was comparison effect of Ketamin-propofol with Alfentanil-propofol on creating analgesia and sedation during cystoscopy and comparing the side effects of two drugs and patient and physician satissfaction.
    Materials And Methods
    In this double- blind clinical trial 140 person who were candidate for cystoscopy were randomly divided into two groups The first group received 1mcg/kg alfentanil with 1mg/kg propofol and the second group received 0.5 mg/kg ketamin with 1mg/kg propofol. Sedation score, pain score, time of cystoscopy and hemodynamic changes determined and data were analyzed by SPSS.
    Results
    The mean of sedation in alfetanil group was significantly more than ketamin group(p=0.001). The mean of pain score in alfetanil group was significantly less than ketamin group(p=0.001). The time of cystoscopy in cystoscopy in alfetanil group was significantly less than ketamin group (p=0.001).
    Conclusion
    Results showed that alfentanil-propofol compare to ketamin-propofol reduced pain score and increased time of sedation with less side effects during cystoscopy. So this study supports the preference alfentanil compare to ketamin.
    Keywords: Alfentanil, Ketamin, Propofol, Cystoscopy, Sedation
  • Ali Akbar Malekirad *, Mohammad Abdollahi, Mohammad Fazilati, Najme Igani, Mahmod Reza Baghinia, Azam Taheri, Mohammad Amin Rezvanfar Page 84
    Introduction
    Paints are composed of an extensive variety of hazardous substances, such as organic solvents and heavy metals. Occupational exposure to paint increases oxidative stress, hematological disorders and DNA injury. A study was performed to explore beneficial effects of Silivit on the paint workers by measuring total antioxidant capacity, lipid peroxidation, and blood parameters as main oxidative stress biomarkers. The study was conducted on 25 male workers who worked in the paint factory. In the serum, total antioxidant capacity (TAC), lipid peroxidation (LPO) and hematological parameters before and after using Silivit were measured. For the analysis the data paired t-test and Pearson correlation analysis were applied. Results showed that after using the silivit a increase in TAC and a decrease in LPO were observed but these different were not significant. Also, aspartate transaninase after the using Silivit significantly decrease and high density lipoprotein significantly increased. Silivit due to antioxidant capacity result in improve hematological parameters in paint workers.
    Keywords: Silivit, antioxidant, free radicals, oxidative stress, paint workers, silivit
  • Fatemehshima Hadipourzadeh, Hamid Kaialha, Firoozeh Naderi *, Said Safary, Neda Barazandeh Page 91
    Background
    Intrathecal morphine side effect is Nausea & Vomiting after surgery. aim of This clinical study was to evaluate the effect of intrathecal atropine on PONV in patients receiving intrathecal morphine in lower limb surgeries
    Materials And Methods
    In this clinical trial, 120 patients undergoing lower limb surgery were randomly divided into 2 groups. Experimental group received0/1 mg (cc1) Intrathecal atropine and control group received 1cc saline 0/9%. PONV during the first 24 hours and hemodynamic changes in minute 3, 5, 10 and 15 after surgery in both groups were measured. Data were analyzed using SPSS software (verision14). independent t-test, repeated measures manova,and chi-square were used to compare comparison of variables.
    Results
    Hemodynamic cheanges before injection and 3, 5, 10 and 15 after injection in two groups was not significant (P>0/05). None of the patients in the intervention group were PONV, but 17 patients in the control group had PONV that this difference was statistically significant (p =0/000). Pain in the control group was great than intervention group while 26 patients in the control group and 14 patients in the intervention group had vas greater than 3 that this difference was statistically significant(P = 0/04).
    Conclusion
    Intrathecal atropine without interfering Hemodynamic and pain relief prevent nausea and vomiting caused by Intrathecal morphine in patients undergoing surgery to the lower limbs.
    Keywords: Intrathecal Atropine, Intrathecal Morphine, lower limb surgeries, Nausea, Vomiting, regional anesthesia.