فهرست مطالب

نشریه طب کار
سال ششم شماره 1 (پیاپی 14، بهار 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/02/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمد حسینی شریف آبا*د، عبدالرضا صباحی صفحات 1-8
    مقدمه
    در ادامه مطالعه بر روی اثرات استرس صوتی، این مطالعه با هدف تعیین اثر استرس صوتی بر روی اضطراب و حجم هسته های آمیگدال بعنوان بخش کلیدی مغز که در اضطراب نقش دارد، انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، رتهای نر دو ماهه ی ویستار بطور تصادفی به دو گروه استرس صوتی و شاهد تقسیم شدند(در هر گروه 10 سر رت). رتهای شاهد در شرایط استاندارد آزمایشگاه نگهداری و رتهای گروه استرس در معرض صدایی به شدت 75 دسی بل(فرکانس 1100 هرتز) بمدت 20 دقیقه، 3 بار در روز و برای 90 روز قرار گرفتند. سپس رفتار اضطرابی حیوانات بوسیله Elevated plus maze وTerritory Discrimination test سنجیده شد. برشهای متوالی کرونال از آمیگدال به ضخامت 25 میکرون تهیه و از هر دو برش یکی انتخاب و حجم هسته های آمیگدال با استفاده از اصل کاوالیه تعیین گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که رتهایی که در معرض استرس صوتی بودند ورودهای کمتری به بازوهای باز ماز بعلاوه مرتفع داشته و مدت زمان کمتری را در این بازو گذراندند.همچنین در آزمون تشخیص قلمرو گروه استرس صوتی تاخیر بیشتری در ورود به بخش بیگانه داشتند. حجم هسته جانبی آمیگدال حیوانات گروه استرس صوتی نسبت به حیوانات شاهد بطور معنی داری بیشتر بود.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که مواجهه مزمن با سر و صدا باعث افزایش اضطراب و نیز حجم هسته مرکزی آمیگدال رت می شود. این تحقیق تجربی، نگرش مفیدی در درک برخی از جنبه های پاتوفیزیولوژی اختلالات اضطرابی ناشی از استرس صوتی ارائه می کند.
    کلیدواژگان: استرس صوتی، استریولوژی، اضطراب، آمیگدال
  • محمد مقیسه، احسان الله حبیبی، اکبر حسن زاده، محمدکاظم خوروش، نهال آرامش، امیرحسین پوررحمتیان صفحات 9-16
    مقدمه
    از روش های ارزیابی تناسب کار جسمانی، ذهنی و فیزیولوژیکی است. رایج ترین ابزار به کار برده شده برای ارزیابی خستگی حین کار فیزیکی با علائم ذهنی استفاده از مقیاس بورگ و فیزیولوژیکی مانند ضربان قلب است. این مطالعه با هدف بررسی سختی کار بر اساس ارزیابی ذهنی و فیزیولوژیکی در یکی از صنایع فلزی اصفهان انجام شده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه 200 نفر پرسنل مرد به صورت تصادفی ساده شرکت نموده اند، افراد مورد مطالعه به وسیله ارگومتر و پروتکل آستراند مورد ارزیابی قرار گرفتند.از افراد حین انجام آزمایش خواسته شد تا مقیاس بورگ (شدت تلاش درک شده) را به منظور ارزیابی ذهنی نرخ گذاری و همچنین ضربان قلب آنان به عنوان شاخص فیزیولوژیکی توسط دستگاه ثبت شد.
    یافته ها
    نتایج ارتباط قوی، بین شدت تلاش درک شده با افزایش بار کاری ارگومتر را نشان داد(91/0= R^2) (0001/0P<). از سویی ارتباط ضربان قلب با افزایش بارکاری معنی دار می باشد(96/0= R^2) (0001/0P<)، آنالیز رگرسیون خطی در ارتباط شدت تلاش درک شده و بار کاری به صورت معادله workload=12/56 -4/45 (RPE) و در ارتباط ضربان قلب و بار کاری به صورت معادله workload=125/89 -0/54(HR) می باشد. به عبارتی بار کاری فیزیکی دارای ارتباط قوی تری با ضربان قلب نسبت به شدت تلاش درک شده را دارد.
    نتیجه گیری
    با استفاده از معادله رگرسیون توسعه یافته، بار کاری فیزیکی قابل سنجش می باشد تا با اندازه گیری ضربان قلب در حین کار و یا درک ذهنی فرد، تغییرات توانایی فیزیکی نیروی کار پایش شود تا سلامت جسمی و روانی با هم مد نظر قرار گیرد و بر اساس آن پیشگیری های مورد نیاز، معاینات دوره ای، آموزش و غیره صورت گیرد.
    کلیدواژگان: بار کاری، شدت تلاش درک شده، ضربان قلب، صنایع فلزی
  • محمد حاج آقازاده، جواد عدل*، مهدی زارع صفحات 17-28
    مقدمه
    علیرغم مطالعات وسیع در زمینه جو ایمنی در کشورهای مختلف، در ایران تلاش های انگشت شماری انجام گرفته که در اکثر آنها از ابزار دانشگاه Loughborough استفاده شده است. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی وضعیت ایمنی با استفاده از پرسشنامه نوردیک در یکی از بنادر ایران بود انجام شده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی مقطعی تمامی 75 نفر کارگران یکی از بنادر کشور در 7 گروه شغلی انتخاب و پرسشنامه را تکمیل نمودند. جهت تعیین روایی و پایایی ابزار تعداد 25 پرسشنامه تکمیل و ضریب تجانس درونی با آلفای کرونباخ محاسبه گردید. پرسشنامه نهایی شده به تعداد 75 عدد در اختیار مدیریت ایمنی قرار گرفت تا به صورت خود گزارش دهی تکمیل شود.
    یافته ها
    پروفایل جو ایمنی میانگین ابعاد را از 25/3 تا 22/4 نشان داد. بعد اعتماد کارگران به اثربخشی سیستم های ایمنی بالاترین (05/4) و پذیرش ریسک کمترین (32/3) امتیاز را کسب کرد. بیشترین و کمترین امتیاز به ابعاد جو ایمنی به ترتیب از گروه نظافتچی (22/4) و کارمندان دفتری (25/3) بود. میانگین امتیاز در بین گروه های شغلی تفاوت معنی دار داشت (005/0>P) ولی در بین گروه های سنی و همچنین با سابقه کار و سطح تحصیلات تفاوت معناداری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    چون درک کارگران از ایمنی به سن، سابقه کار و سطح تحصیلات بستگی ندارد پس آموزش های ایمنی اجرا نمی شود. معنی دار نبودن میانگین جو ایمنی با سطح تحصیلات به معنی مناسب نبودن آموزش ایمنی در مدارس و دانشگاه ها است.
    کلیدواژگان: جو ایمنی، پرسشنامه نوردیک، بندر تجاری، شیوه های مدیریتی و فاکتورهای سازمان
  • حسن رجبی، فرهاد فروهر مجد*، عباسعلی رجبی، محمد زیندینی، یاسر جلیل پور صفحات 29-36
    مقدمه
    ارتعاش بدن بویژه ارتعاش دست – بازو، یک فاکتور کلیدی در ایجاد عدم آسایش راننده است که می تواند مقدمه ایجاد بیماری های شغلی مرتبط و حوادث رانندگی باشد. در این مطالعه تاثیر سیستم هیدرولیک فرمان بر ارتعاشات منتقله به دست و بازوی راننده بررسی شده است.
    روش بررسی
    این مطالعه مقطعی به روش نمونه گیری آسان، در دو گروه خودروی کاملا همسان (15 خودرو با فرمان هیدرولیک و 15 خودرو غیرهیدرولیک) انجام شد. اندازه گیری ارتعاش فرمان در سه محور و در سه حالت معین حرکت خودرو با استفاده از دستگاه ارتعاش سنج Bruel & Kjaer- 2231 انجام شد. نتایج با کمک نرم افزار SPSS و آزمون های تی و آنالیز واریانس دو طرفه تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    محور شتاب موثر برتر در دو نوع خودرو و در سه حالت اندازه گیری، محور Y به دست آمد. مقایسه نتایج با استاندارد 4 ساعته نشان داد در تمامی موقعیت های اندازه گیری شده شتاب موثر (rms) کمتر از حدود مجاز مواجهه و حدود است (05/0P<) ولی در مقایسه با مقادیر استاندارد 8 و 16 ساعته تعدادی از موقعیت ها بیش از حدود مجاز و مراقبت (05/0P<) و تعدادی نیز دارای اختلاف معنی داری نبودند(05/0P≥) آنالیز واریانس دو طرفه نشان داد متغیرهای سیستم فرمان، سرعت و دنده، به تنهایی، همزمان و با اثر مشترک بر میزان ارتعاش منتقله به دست – بازوی راننده موثرند (05/0P<).
    نتیجه گیری
    برخلاف ارتعاش تمام بدن که محور برتر شتاب، محور Z است، در ارتعاشات فرمان، محور برتر، محور Y می باشد و فرمان های هیدرولیک می توانند به نحو موثری از انتقال ارتعاشات را به دست و بازوی راننده جاوگیری کنند و در خودروهای فاقد فرمان هیدرولیک کاهش ساعات کار می تواند به عنوان یک ابزار مدیریتی مفید مد نظر قرار گیرد.
    کلیدواژگان: ارتعاش دست - بازو، فرمان خودرو، هیدرولیک
  • حسین اکبرزاده، حسن نقی زاده* صفحات 37-47
    مقدمه
    هوش عاطفی یک دسته از توانایی ها و مهارت های غیر شناختی است که توانایی موفقیت فرد را در مقابله با فشارهای محیطی به ویژه فرسودگی و تنش ناشی از کار افزایش می دهد. مطالعه حاضر با هدف تعیین رابطه هوش عاطفی با فرسودگی انجام شد.
    روش بررسی
    این پژوهش به صورت توصیفی و بر روی 200 نفر از مدیران و کارکنان بیمارستان های آموزشی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد انجام شد. داده ها با استفاده از پرسشنامه های استاندارد شده هوش عاطفی و فرسودگی جمع آوری و با استفاده از آزمون های آماری ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون گام به گام و آزمون t-test در سطح معنی داری 05/0P< مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    بر اساس یافته ها تفاوت معنی داری در میزان هوش عاطفی و فرسودگی بین دو جنس مشاهده شد(05/0P<). همچنین رابطه معکوس معنی داری بین هوش عاطفی با فرسودگی مشاهده گردید(05/0P<). مولفه های هوش عاطفی به ویژه خود آگاهی، همدلی، خود انگیزی در پیش بینی فرسودگی نقش معنی داری داشتند.
    نتیجه گیری
    برخورداری از خرده مقیاس های هوش عاطفی منجر به کاهش فرسودگی خواهد شد. پیشنهاد می گردد کلیه سازمان ها، به ویژه سازمان های پزشکی، برای ارتقاء و بهبود هوش عاطفی و کاهش فرسودگی نسبت به برگزاری دوره های آموزشی لازم مبادرت ورزند.
    کلیدواژگان: هوش عاطفی، فرسودگی، مدیران، پرستاران
  • محسن علی آبادی، محمد جهانگیری، مازیار ارسی، مهدی جلالی* صفحات 48-56
    مقدمه
    مواجهه با دمای بالا در بین کارگران شاغل در محیط های گرم از جمله نانوایی ها شایع بوده و می تواند باعث ایجاد اثرات نامطلوب فیزیولوژیکی متعددی گردد. این مطالعه با هدف تعیین میزان استرس گرمایی و پاسخ فیزیولوژیکی مرتبط با آن در کارگران شاغل در نانوایی های شهر اراک انجام پذیرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی 126 نفر از کارگران شاغل در 63 نانوایی شهر اراک مورد ارزیابی قرار گرفتند. ارزیابی مواجهه کارگران با استرس گرمایی بر مبنای شاخص WBGT در گرم ترین نقاط نانوایی و ارزیابی پاسخ فیزیولوژیکی وارده بر بدن شاغلین بر مبنای دمای زیرزبانی انجام پذیرفت. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS16 مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میزان مواجهه کارگران با استرس گرمایی بر مبنای شاخص WBGT و میزان تنش گرمایی کارگران بر مبنای شاخص دمای زیرزبانی به ترتیب در 76% و 48% موارد از حد مجاز توصیه شده کشوری بالاتر تعیین گردید. نتایج نشان داد که اختلاف معناداری بین میزان شاخص WBGT در نانوایی های با پخت تنوری و ماشینی دستی وجود دارد(001/0P<). همچنین اختلاف معناداری نیز بین دمای زیرزبانی افراد شاغل در این دو نوع تکنولوژی پخت مشاهده گردید (001/0P<).
    نتیجه گیری
    استرس حرارتی و تنش حرارتی ناشی از آن در شاغلین نانوایی های با پخت تنوری نسبت به پخت ماشینی دستی بالاتر تعیین گردید. در نتیجه استفاده از تکنولوژی پخت ماشینی می تواند به عنوان یک راهکار کنترلی مناسب مورد بررسی قرار گیرد. همچنین ارتباط نسبتا بالای شاخص استرس حرارتی (WBGT) با شاخص فیزیولوژیک دمای زیرزبانی نشان دهنده مناسب بودن این شاخص در ارزیابی استرس گرمای محیطی در نانوایی ها می باشد.
    کلیدواژگان: استرس گرمایی، استرین گرمایی، نانوایی سنتی و ماشینی، دمای زیرزبانی، شاخص WBGT
  • خسرو صادق نیت حقیقی، سمیرا جوراب باف مطلق*، امید امینیان صفحات 57-64
    مقدمه
    با وجود توسعه حمل و نقل جاده ای در ایران، خطر تصادفات و مرگ و میر ناشی از آن در دهه های اخیر در حال افزایش است. سالانه بیش از 22 هزار نفر در ایران بر اثر تصادفات جاده ای جان خود را از دست می دهند. تعداد زیادی از این تصادفات، ناشی از کیفیت خواب نامناسب رانندگان حرفه ای است. از مهمترین عواقب کیفیت خواب نامطلوب در رانندگان، کاهش میزان کارآیی آنان است. این مطالعه جهت بررسی کیفیت خواب در رانندگان حرفه ای و عوامل موثر بر آن طراحی شده است.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع مقطعی بوده و در سال 1390 انجام شده است. 1500 نفر از رانندگانی که به کلاس های آموزش رانندگان مراجعه می کردند، انتخاب شدند. جهت جمع آوری اطلاعات، از پرسشنامه ای شامل اطلاعات شخصی و شغلی و برای بررسی کیفیت خواب از پرسشنامه پیتزبورگ (PSQI) استفاده شد. داده ها با استفاده از آزمون های آماری T-test،Chi-square و رگرسیون لجستیک با نرم افزار SPSS11.5 تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین سنی رانندگان 4/9±66/36 سال و میانگین ساعات کار روزانه 5/2±3/9 بود. حدود 24% رانندگان، سابقه مصرف سیگار را گزارش کردند. 4/14% رضایت شغلی نامطلوب داشتند و 1/30%، به صورت چرخشی رانندگی می کردند. میانگین نمره پیتزبورگ 75/2±57/5 بوده و 3/62%، نمره بالاتر از 5 داشتند. رگرسیون لجستیک نشان داد که مصرف سیگار، رضایت شغلی، کار چرخشی و تعداد ساعات کار در روز مهمترین فاکتورهای موثر بر کیفیت خواب رانندگان می باشند.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که شیوع کیفیت خواب نامناسب در رانندگان حرفه ای ایران بالاست.
    کلیدواژگان: کیفیت خواب، رانندگان حرفه ای، شاخص کیفیت خواب پیتزبورگ
  • الهام قازانچایی*، غلامرضا نبی بیدهندی، حسن هویدی، محمد جواد امیری صفحات 65-75
    مقدمه
    حوادث ناشی از کار سالانه هزاران کارگر را در سراسر دنیا و به ویژه کشورهای در حال توسعه درگیر می سازد که نتیجه آن از کارافتادگی نیروی کار در نهایت تحمیل هزینه های سنگین به صنعت آن کشور است. یک چهارم جمعیت دنیا مشمول دوبار تغییر یک ساعته (برنامه استفاده بهتر از روشنایی روز و صرفه جویی در مصرف انرژی یا DST) می باشند. بیش از 70 کشور در سراسر جهان در برنامه DST مشارکت می نمایند.
    روش بررسی
    این مطالعه یک مطالعه توصیفی- تحلیلی می باشد که طی آن حوادث رخ داده در سازمان توسعه و نوسازی صنایع و معادن ایران در طی دوره 9 ساله مورد بررسی قرار گرفت. ارتباط بین حوادث و موضع آسیب، گروه سنی افراد، شیفت کاری، میزان روزهای از دست رفته کاری ناشی از حوادث، فراوانی حوادث در طی 9 سال از سال 1382 تا 1390 در ماه های قبل و بعد از اجرا مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین سنی افراد حادثه دیده 5/4±5/29 بود. بیشترین پیامد حادثه مربوط به ضرب دیدگی، کوفتگی و پیچ خوردگی می باشد. بیشترین موضع آسیب در این 4 ماه اندام تحتانی و سپس اندام فوقانی بود. نتایج نشان داد به طور کلی برنامه DST منجر به افزایش بروز حوادث نمی گردد. همچنین شاخص شدت حوادث در ماه های قبل و بعد از DST در سال 1385 به دلیل حادثه ای که در معدن کرمان در این سال اتفاق افتاده بود و 8 نفر از افراد فوت شدند بالاترین مقدار را داشته است و ضریب تکرار حوادث در ماه های قبل از DST در سال 1382 و ضریب تکرار حوادث در ماه های بعد از DST در سال 1383 بالاتربن مقدار را داشته است.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که محرومیت از خواب پس از گذار DST در فاز پیشروی زمانی که وقت یک ساعت در هنگام بهار جلو کشیده می شود، بر میزان حوادث شغلی تاثیر گذار نبوده است.
    کلیدواژگان: روزهای از دست رفته کاری، تغییر ساعت، حوادث شغلی، ساعت بیولوژیکی
|
  • Mohammad Hosseini, Sharifabad*, Abdoreza Sabahi Pages 1-8
    Background
    In continuing our work on effects of noise stress, this study aimed to determine the effect of noise stress on the anxiety and the volume of the amygdale nuclei as a key brain component plays role in the anxiety.
    Methods
    In this experimental study, two-months old Wistar male rats were randomly divided into noise stress and control groups (n=10 in each group). Control rats were maintained under standard laboratory conditions and noise-stressed rats were exposed to 75 dB noise (1100Hz), 20 min/3 times/day for 90 days. The anxiety behaviors were assessed applying elevated plus maze and Territory discrimination test. Coronal serial sections of 25 µm thickness through rat amygdale were made. Every 2th section was selected and the volume of amygdale nuclei was determined by using Cavalieri's principle.
    Results
    Results indicated that the noise-exposed rats had fewer entrances to open arm of elevated plus maze and spend less time in this arm. In territory discrimination test, noise stressed group had more latency to enter in unknown compartment. The volume of lateral nucleus of amygdale was significantly higher in noise stressed group compared to control animal.
    Conclusion
    Result of this study indicated that the chronic exposure to noise induces anxiety behavior and caused increase in central nucleus of amygdale volume. In this view, our experimental research may present a useful approach in understanding some aspects of the pathophysioloy of anxiety disorders due to noise stress.
    Keywords: Amygdale, Anxiety, noise stress, stereology
  • Mohammad Moghiseh, Ehsan Habibi, Akbar Hasanzadeh, Mohammad Kazem Khorvash, Nahal Aramesh, Amir Hossein Poorrahmatian Pages 9-16
    Background
    The importance of ergonomics is to create fit between work and human physiology using assessment methods of physical, physiological and subjective evaluation. The most commonly used tool for assessment of subjective symptoms is Borg scale during physical work and heart rate in physiological situations. This study is based on a subjective and physiological assessment during hard work in one of the metal industry in Isfahan.
    Method
    In this study, 200 male workers have entered voluntarily according to the Strand study protocol and were evaluated by ergometer. Subjects were asked to report Borg scale at the end of each minute pricing during the experiment, and the heart rate at the end of each minute was recorded by the device.
    Result
    There was a very strong correlation between the perceived intensity of effort as a subjective factor and ergometer increased workload (R^2= 0/91),(P<0.0001). Heart rate as a physiological factor associated with an increased workload and stiffness (R^2=0/96),(P<0.0001). Linear regression analysis of the relationship between perceived effort and workload was as equation Workload= 126.54 - 4.45 (RPE) and linear regression analysis of the relationship between heart rate and physical workload was as equation Workload= 125.89 – 0.54 (HR). In other words, the physical workload and heart rate has a more significant relationship than rating of perceived exertion with physical workload. Consequences: With a developed regression equation without any laboratory facilities, the workload of physical work is easily measurable. The physical working ability could be estimated based on measuring heart rate during work, or on the basis of changes in perceived physical ability and mental labor monitoring, so the required periodic checkups, education, etc. could be done.
    Keywords: aerobic capacity, rate of perceived exertion, heart rate, workers in metal industries
  • Mohammad Hajaghazadeh, Javad Adl*, Mehdi Zare Pages 17-28
    Background
    Nowadays the tendency of understanding how effective management practices and organizational factors have highly developed and activities mostly focus on safety culture and climate. Despite extensive studies in the field of safety climate in different countries, few attempts have been made in Iran which in most of them the toolkit of Loughborough university has been used. The aim of present study was safety assessment of an Iranian commercial port, which was for the first time, by Nordic questionnaire.
    Methods
    In this cross-sectional study 75 workers, which had 7 different occupations in that port, were selected and completed the questionnaire. For determination of validity and reliability of the questionnaire, 25 copies were completed and the coefficient of internal consistency was calculated. Seventy five copies of the finalized questionnaire were given to the safety management section of the port to be completed by self reporting system.
    Results
    The safety climate profile showed the average dimensions were in the range of 3.25 to 4.22. The highest score was for dimension of worker's trust in efficacy of safety systems (4.05) and the lowest was for dimension of worker's safety priority and non-acceptance risk (3.32). The highest and lowest score for safety climate were given by groups of cleaners (4.22) and staff (3.25) respectively. The differences of mean score between occupational groups were significant and between age, years of experience, and level of education groups were not significant.
    Conclusions
    Because the worker's perception of safety does not depend on their age, years of experience, and level of education, then safety training is not implemented. Not significance of the average score of safety climate with the level of education means that the safety education in schools and universities is not good.
    Keywords: safety climate, Nordic questionnaire, commercial port, management practices, organizational factors
  • Hasssan Rajabi, Farhad Forouhar Majd *, Abasali Rajabi, Mohammad Zeinadini, Yaser Jalilpour Pages 29-36
    Background
    Vibration of body especially that of hand-arm is a key factor in developing inconvenience in drivers, which decreases efficiency, triggers fatigue and disturbance in physiological activities, and finally predisposes drivers to occupational diseases and traffic accidents. This study examines the effect of hydraulic steering wheel system on controlling and attenuation of the vibrations transmitted to driver’s hand-arm.
    Methods
    This cross-sectional study was carried out according to convenience sampling on two perfectly homogeneous automobile groups (15 with hydraulic steering wheel and 15 without hydraulic steering wheel). Steering wheel vibration measurement was carried out in three vibration axes and three specified positions of automobile movement (in the same atmospheric and physical conditions) using Bruel & Kjaer-2231 Vibrometer. The data were analyzed by SPSS 11.5 using t-test and two-way ANOVA.
    Results
    The results indicated that the superior effective acceleration axis in the two groups. of automobiles and in three measurement positions is axis Y. Comparing the results with the 4-hour standard showed that in all positions the effective acceleration (in rms) is less than the permitted exposure limits and care limits (p<0.05). Also, compared to the standard 8- and 16-hour values, some of the positions were higher than the permitted and care limits (p<0.05) and some had no significance difference from the standards (p≥0.05). Two-way ANOVA showed that the type of steering wheel system, speed, and gear (measurement positions), independently, simultaneously, and jointly, are effective on the vibration transmitted to the drivers’ arm (p<0.05).
    Conclusion
    In contrast to the whole body vibration where axis Z has been reported as axis with superior effective acceleration, in the vibrations derived from steering wheel the axis with superior effective acceleration is axis Y and the hydraulic steering wheel can significantly decrease the vibration transmission to the drivers’ hand and arm. On the other hand, the decrease in hours spent for working with the automobiles without hydraulic steering wheel can be considered as a very useful managerial tool.
    Keywords: hand, arm vibration, steering wheel, hydraulic
  • Hosein Akbarzadeh, Hassan Naghizadeh* Pages 37-47
    Background
    Emotional intelligence is a group of abilities and non cognitive skills that increase individual success ability against stress and environment contingency specially burn-out and jab stress. The aim of this research was assessment the relation between emotional intelligence and burn-out among the managers and nurses in university hospitals in Yazd.
    Methods
    This research is of correlation type which 200 subject selected randomly and participated in this research. The degree of emotional intelligence behaviors and burn-out was evaluated by questionnaires. Correlation coefficient of Pearson's and step by step coefficient of regression and t-test used to for data analysis at the level significant P<0.05.
    Results
    Significantly difference of emotional intelligence and burn-out among two genders was observed (P<0.05). Also reverse significantly correlation between emotional intelligence and burn-out was observed (P<0.05). Emotional intelligence behaviors especially self-perception, empathy and motivation had significantly affect on burn-out anticipation.
    Conclusion
    Emotional intelligence behaviors could decrease burn-out, so we could suggest that medical organizations try to have educational periods to increase emotional intelligence and reduce burn-out.
    Keywords: Emotional Intelligence, Burn, Out, Managers, Nurses
  • Mohsen Aliabadi, Mohammad Jahangiri, Maziyar Arrassi, Mehdi Jalali* Pages 48-56
    Background
    Exposure to high temperatures is common among workers in warm environments (especially in bakeries) which could cause some undesirable physiological effects. The aim of this study was to determine heat stress and its relationship with physiological parameter of sublingual temperature in workers employed in bakeries of Arak city.
    Methods
    In this cross- sectional study, 126 workers employed in 63 bakeries in Arak was evaluated. Heat stress was evaluated based on WBGT (wet bulb globe temperature) index and physiological strain was evaluated based on sublingual temperature. The heat stress was measured using digital WBGT apparatus in workstations of the bakers and the bread dough co-bakers as the hottest places. Sublingual temperature of workers was measured using electronic sublingual thermometer. Data was analyzed using SPSS version 16 software.
    Results
    In 76% of cases, heat stress exposed to workers based on WBGT index, was more than national recommended limit. Moreover, in 48% of cases, heat strain of workers based on sublingual temperature index was also more than the national recommended limit. The results showed significant difference between WBGT index in the bakeries based on baking technology type (traditional and mechanized bakeries) (p<0.001). The results showed significant difference between sublingual temperatures of workers in the bakeries based on baking technology type (p<0.001).
    Conclusions
    Mechanization of bakeries could make notable effects on reducing the heat strain of workers. The significant relationship between WBGT index and sublingual temperatures of workers confirmed the reliability and generality of WBGT index for evaluating heat stress in bakeries.
    Keywords: Heat Stress, Heat Strain, Traditional, Mechanized Bakeries, Sublingual Temperature, WBGT Index
  • Khosroo Sadegh Niyat Haghighi, Samira Joorabbaaf Motlagh*, Omid Aminian Pages 57-64
    Introduction
    Heavy vehicle transportation continues to grow in Iran, yet the risk of injury and death has increased during the recent decades. In Iran, there are more than 22000 deaths annually due to road accidents which is the highest in the world. Many of these accidents are related to poor sleep quality in professional drivers. The most significant detrimental consequence of poor quality of sleep is degradation in driver's performance. This study has been conducted to assess the sleep quality of commercial drivers and its relation factors.
    Methods
    This cross-sectional study was done in 2011. One thousand and five hundred commercial drivers who consequently referred for health training course were chosen. A two sectional self-administered questionnaire was used: the first section included demographic characteristics of participants, while the second section included the Pittsburg sleep quality index (PSQI). Data were analyzed by T-test, Chi-square and Multivariate logistic regression using SPSS 11.5 software.
    Results
    The mean age of drivers was 36.6±9.4. Mean number of work hours/day was 9.3±2.5. About 24% of drivers were reported history of smoking, 14.4 % had low job satisfaction and 30.1% worked as shift worker. Mean PSQI was 5.6±2.7 and 62.3% had a PSQI>5. Multivariate logistic regression showed that smoking, job satisfaction, shift work and work hours/day were the most important factors that affect driver's sleep quality.
    Conclusion
    This study showed a high prevalence of poor sleep quality in Iranian commercial drivers.
    Keywords: Sleep Quality, Professional Drivers, Pittsburg Sleep Quality Index