فهرست مطالب

Journal of Kermanshah University of Medical Sciences
Volume:18 Issue: 2, 2014

  • تاریخ انتشار: 1393/02/24
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مقالات پژوهشی
  • طراوت فاخری، کامران منصوری، سحر رشیدی، منصور رضایی، سارا دایی چین، انیس الدوله نانکلی صفحات 66-73
    زمینه
    لیومیوم شایع ترین تومور خوش خیم دستگاه تناسلی و عامل خونریزی غیرطبیعی رحمی و علایم فشاری در لگن است. درمان های مرکب از آنالوگ آزادکننده هورمون گنادوتروپین (GnRH-a) و مهارکننده های انتخابی استروژن در کاهش حجم لیومیوم موثر است.
    روش ها
    دوازده نمونه میوم از زنان با سیکل قاعدگی منظم و در فاز فولیکولار که تحت عمل جراحی میومکتومی یا هیسترکتومی در بیمارستان امام رضا (ع) قرار گرفتند، به دست آمد. بیماران در شش سیکل آخر قاعدگی قبل از جراحی، درمان هورمونی دریافت نکرده بودند. اثر درمان با دوزهای مختلف رالوکسیفن (در پنج گروه به ترتیب با غلظت های 1، 2، 4، 6 و 8 میکروگرم در میلی لیتر) و GnRH-a (در پنج گروه به ترتیب با غلظت های 50، 100، 200، 300 و 400 میکروگرم در میلی لیتر) و درمان ترکیبی آن ها بر میزان فاکتور رشد عروقی آندوتلیال (VEGF) و مهار رشد سلولی بررسی شد.
    یافته ها
    در هر سه گروه درمان (گروه با غلظت های مختلف رالوکسیفن، گروه با غلظت های مختلف GnRH-a و گروه دریافت کننده هر دو داروی رالوکسیفن و GnRH-a)، میزان VEGF کاهش داشت. کاهش میزان VEGF در گروه درمان ترکیبی 17/79 درصد، در گروه رالوکسیفن 74/64 درصد و در گروه GnRH-a29/55 درصد بود (05/0(P<. میزان ممانعت از رشد سلولی بین دو گروه به طور معنادار متفاوت بود. میزان ممانعت از رشد سلولی در گروه ترکیبی 77/70 درصد، در گروه رالوکسیفن 76/60 درصد و در گروه GnRH-a 83/15 درصد بود (05/0P<).
    نتیجه گیری
    درمان با رالوکسیفن و GnRH-a و ترکیب آن ها میزان VEGF را کاهش داده و از رشد سلولی میوم جلوگیری می کند.
    کلیدواژگان: لیومیوم، رالوکسیفن، GnRH، a، VEGF
  • کیقباد قدیری، علیرضا فرخی، رضا اکرمی پور، منصور رضایی، رضا رازقی صفحات 74-79
    زمینه
    یکی از عوارض شایع شیمی درمانی یا پرتودرمانی در تومورهای سر و گردن، ایجاد موکوزیت است که در شرایط حاد می تواند باعث وقفه در روند درمان و تغذیه بیمار گردد. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر عسل در پیشگیری از موکوزیت دهانی ناشی از شیمی درمانی در کودکان مبتلا به سرطان است.
    روش ها
    در این مطالعه که به صورت کارآزمایی بالینی تصادفی شده انجام گردید. 39 بیمار که تحت درمان کموتراپی بودند در سه گروه دسته بندی شدند. گروه اول از عسل طبیعی، گروه دوم از نرمال سالین و گروه سوم به عنوان گروه شاهد فقط از مسواک جهت شستشوی دهان استفاده کردند. سپس وجود و شدت موکوزیت و مدت زمان باقی ماندن ضایعات و سایر مشخصات مربوط به آن براساس پرسشنامه دوقسمتی (جمعیت شناختی و بالینی) و چک لیست تهیه شده از پروتکل های سازمان بهداشت جهانی (WHO) در هر یک از گروه ها بررسی شد.
    یافته ها
    در گروهی که از عسل به عنوان دهانشویه استفاده کردند تنها یک نفر(7/7%)، در گروه دوم که از نرمال سالین استفاده کردند 10 نفر (1/77%) و در گروه شاهد 9 نفر (2/69%) دچار موکوزیت شدند. اختلاف معنادار آماری بین گروهی که از عسل استفاده نمودند با گروه های دیگر وجود داشت (05/0P<). در نهایت 19 مورد از بیماران هیچ گونه زخمی را نشان ندادند (7/48%).
    نتیجه گیری
    عسل در کاهش شدت موکوزیت ناشی از شیمی درمانی در کودکان موثر است و جهت بررسی های بیشتر پیشنهاد می شود مطالعات با حجم نمونه بیشتر و زمان استفاده طولانی تر انجام گیرد.
    کلیدواژگان: عسل، نرمال سالین، موکوزیت، سرطان
  • زینب خانجانی، فرهاد محمدی *، تورج هاشمی، عباس بخشی پور، منصور بیرامی صفحات 80-91
    زمینه

    مطالعه حاضر اثرات ترس و اضطراب را با میانجی گری عواطف بر نشانه های وسواسی جبری را در میان دانشجویان بررسی می کند.

    روش ها

    پژوهش حاضر از نوع همبستگی و روش مدل یابی معادلات ساختاری بود. 423 شرکت کننده (192 پسر و 231 دختر) با روش نمونه گیری چندمرحله ای از میان کلیه دانشجویان شاغل به تحصیل دانشگاه رازی کرمانشاه انتخاب شدند و ابزارهای خودگزارشی مقیاس روی آوری رفتاری و بازداری رفتاری، فرم بلند فهرست عواطف مثبت و منفی و مقیاس ابعادی وسواسی جبری را تکمیل نمودند. داده های خام جمع آوری شده با استفاده از مدل یابی معادلات ساختاری (SEM) با برآورد حداکثر برازش و از طریق نرم افزار لیزرل نسخه 80/8 مورد تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که مدل های نظری برازش مناسبی دارند. سیستم بازداری رفتاری هم به صورت مستقیم و هم غیرمستقیم، از طریق عاطفه منفی، بر نشانه های وسواسی جبری اثر داشتند. علاوه بر این ترس و احساس گناه به ترتیب میانجی گر تاثیر سیستم مغزی رفتاری جنگ/ گریز/ بهت و بازداری رفتاری بر نشانه های وسواسی جبری بودند.

    نتیجه گیری

    عواطف نقش مهمی در مشخص شدن تاثیر سیستم مغزی رفتاری ترس(جنگ/گریز/بهت) بر نشانه های وسواسی جبری دارند.

    کلیدواژگان: نشانه های وسواسی جبری، سیستم های مغزی رفتاری، عواطف، ترس، اضطراب
  • سیاوش وزیری، بهداد پاک سرشت، علیرضا جانبخش، بابک صیاد، فیض الله منصوری، ماندانا افشاریان، امید بیکی* صفحات 92-99
    زمینه

    هپاتیت B بیماری ویروسی شایعی است که فرم مزمن آن علت رایج سیروز کبدی و هپاتو سلولار کارسینوما می باشد. این بیماری با واکسیناسیون به موقع در اکثر افراد قابل پیشگیری می باشد. هدف از انجام این مطالعه مقایسه روش های تسریع شده و متداول واکسیناسیون هپاتیت Bدر ایجاد سطح آنتی بادی محافظتی درکوتاه مدت است.

    روش ها

    ابتدا جستجوی منابع علمی در پایگاه های داده تخصصی موجود در اینترنت صورت گرفت. پس از مطالعه چکیده کلیه مقالات و متن کامل بعضی از مقالات از میان 156 مقاله به دست آمده، 19 مقاله که با موضوع مطالعه کاملا مرتبط بودند انتخاب شدند. از بین 19 مقاله باقیمانده 11 مقاله دارای کیفیت مناسب (امتیاز 3 از 5 ازJADAD SCORE) وارد تجزیه و تحلیل نهایی شدند.

    یافته ها

    سطح بالاتر یا مساوی mIU/ml10 به عنوان پاسخ به واکسیناسیون در نظر گرفته شد. با مشاهده نسبت شانس حاصل از مدل تصادفی می توان گفت تزریق تسریع شده و روتین واکسن در ایجاد حفاظت سرمی با هم تفاوت معناداری از نظر آماری ندارند (OR=0653، CI:0.425-1.004) هر چند به نظر می رسد روند به سمت قدرت کم تر واکسیناسیون تسریع شده است.

    نتیجه گیری

    هرچند به نظر می رسد روند به سمت قدرت کم تر واکسیناسیون تسریع شده می باشد اما در اکثر مطالعات این تفاوت جزیی بوده و در شرایطی که نیاز است فرد هرچه سریع تر به سطح ایمنی برسد واکسیناسیون تسریع شده توصیه می شود.

    کلیدواژگان: هپاتیت B، واکسیناسیون به روش متداول، واکسیناسیون به روش تسریع شده، متاآنالیز
  • لیلا خبیر، نورالله محمدی، چنگیز رحیمی صفحات 100-107
    زمینه
    اختلال خوردن مشکل رایج در دختران نوجوان و زنان جوان است. در موقعیت های بالینی، فرم کوتاه غربالگری برای شناسایی بیماران لازم است. لذا هدف این پژوهش، بررسی شاخص های روانسنجی مقیاس تشخیص اختلال خوردن بود.
    روش ها
    نمونه پژوهش 431 نفر از زنان مراجعه کننده به باشگاه های ورزشی شهر شیراز بودند که به روش نمونه گیری آسان انتخاب شدند. شرکت کنندگان به پرسشنامه تشخیص اختلال خوردن که توسط محقق ترجمه شده بود، پاسخ دادند و شاخص توده بدنی آن ها نیز محاسبه شد.
    یافته ها
    ضرایب همسانی درونی و همبستگی دو نیمه سازی اسپیرمن-براون و گاتمن به ترتیب 84/0، 82/0 و 83/0 برآورد گردید. نتایج میزان توافق این ابزار با تشخیص متخصص بالینی، تحلیل عامل تاییدی و همبستگی هر گویه با نمره کل مطلوب بود.
    نتیجه گیری
    فرم فارسی مقیاس تشخیص اختلال خوردن از پایایی و روایی مطلوب برخوردار است و می توان از این ابزار در موقعیت های بالینی و پژوهشی برای ارزیابی اختلال خوردن استفاده کرد.
    کلیدواژگان: مقیاس تشخیص اختلال خوردن، روانسنجی، اعتباریابی
  • محمدرضا ناظر، بهروز بیرانوند، ضیاء عبیداوی، امید بیکی صفحات 108-113
    زمینه
    تعیین ژنوتیپ هپاتیت C در تعیین جنبه های مختلف این عفونت از جمله اپیدمیولوژی، پاتوژنز و پاسخ به درمان های ضدویروسی اهمیت دارد. هدف از این مطالعه بررسی شیوع ژنوتایپ های هپاتیت C در بیماران مراجعه کننده به کلینیک عفونی شهر خرم آباد است.
    روش ها
    در این مطالعه از میان تمامی بیماران مراجعه کننده به کلینیک عفونی شهر خرم آباد طی یک بازه چهارساله، تعداد 120 نفر که دارای شرایط ورود به مطالعه بودند مورد ارزیابی قرار گرفتند. در این بررسی سرم افراد مبتلا به هپاتیت C با روش PCR از نظر نوع ژنوتایپ هپاتیت C بررسی گردید.
    یافته ها
    از 120 بیمار مورد مطالعه 101 نفر (2/84%) مرد و 19 نفر (8/15%) زن بودند. بیشترین فراوانی مربوط به ژنوتایپ 3a با 65 درصد موارد و پس از آن به ترتیب 1a با 2/24، 1a،1b با 5 و 2a با 7/1 درصد بود. از میان تمام نمونه های مورد بررسی در کل ژنوتایپ، 5 نفر (2/4%) قابل تعیین نبود. در این مطالعه میان جنسیت و ژنوتیپ و نیز میان گروه سنی و ژنوتیپ رابطه معناداری مشاهده نشد. همچنین 3/18 درصد از بیماران مورد بررسی HIV مثبت بودند.
    نتیجه گیری
    شایع ترین ژنوتایپ در این مطالعه ژنوتایپ 3a به دست آمد که با ژنوتایپ شایع در کشورهای عربی، اروپایی، آمریکایی و آفریقایی همخوانی ندارد. همچنین در این بررسی ژنوتایپ 1a دومین ژنوتایپ شایع بود درحالی که در بسیاری از مطالعات داخلی، ژنوتایپ 1a شایع ترین ژنوتایپ به دست آمده است.
    کلیدواژگان: هپاتیتC، ژنوتیپ، ویروس، HIV
  • یزدان حمزوی، ناهید خادمی، محمد مهدی قاضی زاده، علیرضا جانبخش* صفحات 114-121
    زمینه

    بروسلوز یا تب مالت بیماری زئونوز مزمن و عفونی است که در بسیاری از کشورهای در حال توسعه از جمله ایران دیده می شود. این مطالعه برخی از شاخص های اپیدمیولوژیک بیماری را در استان کرمانشاه در سال 1390 مورد بررسی قرار می دهد.

    روش ها

    در این مطالعه توصیفی، کلیه بیماران مبتلا به بروسلوز که طی سال 1390 به مرکز بهداشت استان گزارش شده بودند مورد مطالعه قرار گرفتند. اطلاعات فردی و برخی شاخص های اپیدمیولوژیک بیماری در پرسشنامه ثبت گردید. کلیه اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS 19 مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها

    در سال 1390 حداقل 777 مورد بیماری به مرکز بهداشت استان گزارش شده است. حداقل بروز بیماری در استان کرمانشاه 9/39 مورد در هر صدهزار نفر بود. دالاهو (2/215 مورد در 100 هزارنفر) بیشترین و جوانرود (6/12 مورد در 100 هزار نفر) کم ترین میزان بروز بیماری را داشت. 4/47 درصد بیماران مونث بودند و حدود نیمی از موارد بیماری در سنین زیر 30 سال دیده شد. اکثر بیماران (9/81%) استفاده از شیر نجوشیده را عامل ابتلای به بیماری بیان نمودند. همچنین 6/87% از بیماران روستایی بودند و اوج بیماری در فصول بهار و تابستان دیده شد.

    نتیجه گیری

    علی رغم کاهش قابل توجه، بروز بیماری در برخی مناطق روستایی شهرستان هایی مانند دالاهو و سرپل ذهاب بالاست.

    کلیدواژگان: بروسلوز، تب مالت، اپیدمیولوژی، کرمانشاه، ایران، میزان بروز
  • گزارش کوتاه
  • بدریه سحرگاهی، منصور رضایی، محمدرضا نادری، فرود اژدر، مصطفی قبادی صفحات 122-124
    تب مالت بیماری مشترک انسان و دام است. هدف مطالعه مقایسه بروز تب مالت در شهرستان اسلام آبادغرب با استان کرمانشاه و کشور در سال های 89-1385 است. در این مطالعه مقطعی بر اساس پرونده های موجود، بروز بیماری در شهرستان اسلام آبادغرب و استان محاسبه و با کشور مقایسه گردید. تعداد مبتلایان در این شهرستان 458 مورد بود. در این سال ها میزان بروز بیماری در 100 هزار در اسلام آبادغرب (4/76-42) از استان (3/56-4/37) و کشور (34-9/15) بالاتر بود (01/0=P). هرچند که میزان بروز این بیماری رو به کاهش بود، اما به طور متوسط، میزان بروز در اسلام آبادغرب بیش از 2 برابر کشور است.
    کلیدواژگان: تب مالت، بروز، روند، اسلام آبادغرب
  • نامه به سردبیر
|
  • Taravat Fakheri, Kamran Mansouri, Sahar Rashidi, Mansour Rezaei, Sara Daeichin, Anisodowleh Nankali Pages 66-73
    Background
    uterine leiomyoma is the most common benign pelvic tumor in women of reproductive age and is frequently associated with abnormal uterine bleeding and pelvic pressure. Combined therapy of gonadotropin-releasing hormone analogue (GnRH-a) and selective estrogen receptor inhibitors (raloxifene) reduce the size of leiomyoma.
    Methods
    Twelve uterine leiomyomas were obtained from pre-menopausal women with regular menstrual cycles in the proliferative phase who underwent abdominal hysterectomy or myomectomy in Imam Reza Hospital. The patients had received no hormonal therapy for at least 6 months before surgery. The comparative effects of treatment with graded concentrations of raloxifene (in five groups with various concentrations of 1، 2، 4، 6 and 8 micrograms per milliliter، respectively) and GnRH-a (in five groups، with concentrations of 50، 100، 200، 300 and 400 micrograms per milliliter، respectively) and combination of these two on Vascular Endothelial Growth Factor (VEGF) and inhibition of leiomyoma cell proliferation were determined.
    Results
    in the three treatment groups with graded concentration of raloxifene and GnRH-a and combined therapy، VEGF content significantly decreased (P<0. 05). The VEGF decreasing levels in the combined therapy، raloxifene and GnRH-a groups were 79. 16%، 64. 74% and 55. 29%، respectively (p<0. 05). The inhibition of cell growth was significantly different between the two treatment groups (P<0. 05). The inhibition of cell growth in the combined therapy group was 70. 77% followed by raloxifene (60. 76%) and GnRH-a (15. 83%)، which indicated a significant difference (P<0. 05).
    Conclusion
    Treatment with graded concentrations of Raloxifene، GnRH-a and combination of both Raloxifene and GnRH-a significantly decreased the VEGF content and proliferation of leiomyoma cells.
    Keywords: Leiomyoma, raloxifene, VEGF, GnRH, a
  • Zeinab Khanjani, Farhad Mohammadi, Touraj Hashemi, Abbas Bakhshipouor, Mansour Bairami Pages 80-91
    Background

    The present study examined the effects of fear and anxiety on obsessive-compulsive signs with the mediation of affects among students.

    Methods

    This research was a correlational study with structural equation modeling approach. 423 (192 males and 231 females) participants were selected using multistage sampling from among all students studying at Razi University in Kermanshah. They completed self-report measures of Behavioural Approach System/Behavioural Inhibition System Scale، Positive and Negative Affect Schedule-Expended Form and Dimensional Obsessive-Compulsive Scale. The raw data collected were analyzed by Structural Equation Modeling (SEM) with maximum likelihood estimation using LISREL software (Version 8. 80).

    Results

    The results showed that the theoretical models are a good fit. The Behavioral Inhibition System (BIS) affected the obsessive-compulsive signs both directly and indirectly through negative affect. Besides، fear and guilt mediated the effect of fight-flight-freeze system and behavioral inhibition system on obsessive-compulsive signs، respectively،.

    Conclusions

    Affects play an important role in determining the effects of the brain behavioral system of fear (fight-fight-freeze) on Obsessive-Compulsive (OC) signs.

    Keywords: Obsessive, compulsive signs, brain behavioral systems, affect, fear, anxiety
  • Siavash Vaziri, Behdad Pakseresht, Alireza Janbakhsh, Babak Sayad, Fiezollah Mansouri, Mandana Afsharian, Omid Beiki Pages 92-99
    Background

    Hepatitis B is a common viral disease and one of the most common causes of cirrhosis and Hepatocellular Carcinoma (HCC). This disease is preventable via vaccination in most individuals. The aim of this study was to compare the accelerated and classic vaccination schedules against hepatitis B in the short-term production of protective antibody level.

    Methods

    A couple of scientific internet resources were searched to find the relevant studies. The abstracts of 156 studies and full texts of some of them were reviewed and finally، 19 articles relevant to the objective of the study were selected. From among the 19 articles remained، 11 articles with a score of 3 out of 5 (JADAD SCORE) were included as high quality studies.

    Results

    The antibody level of 10 mIU/ml or above was considered as positive vaccination response. According to the results of random effect model، no statistically significant difference was reported between the accelerated and conventional vaccination methods in terms of serum protection (OR=0653، CI: 0. 425-1. 004). However، it seems that the accelerated method is less strong.

    Conclusion

    Although it seems accelerated vaccination method has less power، the difference has been trivial in most of the studies. Accelerated vaccination is recommended in situations where faster protective antibody level is needed.

    Keywords: Hepatitis B, conventional vaccination method, accelerated vaccination method, meta, analysis
  • Leila Khabir, Nourollah Mohamadi, Changiz Rahimi Pages 100-107
    Background
    Eating disorder is a common problem in teenage girls and young women. In clinical situations، brief screening is necessary to recognize the patients. The present research aimed to evaluate the psychometric properties of Eating Disorder Diagnostic Scale (EDDS).
    Methods
    The study sample included 431 females selected from among the females referring to Shiraz’s sport clubs using convenience sampling. The participants in this research responded to the EDDS that was translated by the researcher and their BMI index was calculated.
    Results
    The internal consistency coefficients، and Spearman-Brown and Guttmann spilt-half correlations were 0. 84، 0. 82 and 0. 83، respectively. The findings showed that the agreement rate of the instrument with the clinician’s diagnosis and confirmatory factor analysis، and the correlation between each question and the whole score were appropriate.
    Conclusion
    In general، the results of this research showed that the Persian version of Eating Disorder Diagnostic Scale (EDDS) has appropriate validity and reliability and can be used in clinical and research situations for the assessment of eating disorder.
    Keywords: Eating Disorder Diagnostic Scale (EDDS), psychometric, validation
  • Mohammad Reza Nazer, Behroz Beiranvand, Zia Obeidavi, Omid Beiki Pages 108-113
    Background
    Determining hepatitis C genotypes is important to detect the various aspects of this infection، including its epidemiology، pathogenesis and response to anti-viral treatments. The aim of this study was to investigate the prevalence of hepatitis C genotypes in patients admitted to the Infectious Diseases Clinic in Khorramabad.
    Methods
    Out of all the patients admitted to the Infectious Disease Clinic in Khorramabad in a four-year period (April 2009 to March 2013)، 120 patients who met the inclusion criteria of the study were evaluated. The PCR method was used to examine the serums of the patients with hepatitis C in terms of the type of genotype.
    Results
    Out of 120 patients، 101 (84. 2%) were male and 19 (15. 8%) were female. The most prevalent genotypes were 3a (65%)، 1a (24. 2%)، 1a/1b (5%)، and 2 (1. 7%)، respectively. The genotypes of 5 patients (4. 2%) could not be determined. No significant relationships were found between gender and genotype، and age group and genotype. Moreover، 18. 3% of the patients were HIV-positive.
    Conclusion
    In this study، genotype 3a، the most prevalent genotype، was not consistent with the prevalent genotypes in Arab، European، American، and African countries. Furthermore، genotype 1a was the second most prevalent genotype، while it has been reported as the most prevalent genotype by numerous studies conducted in Iran.
    Keywords: hepatitis C, genotype, virus, HIV
  • Yazdan Hamzavi, Nahid Khademi, Mohammad Mahdi Ghazi Zadeh, Alireza Janbakhsh Pages 114-121
    Background

    Brucellosis is a zoonotic، chronic and infectious disease in many developing countries، including Iran. This study investigated some of the epidemiological features of the disease in Kermanshah province in 2011.

    Methods

    In this descriptive study، all of the patients with brucellosis reported to the health center of the province during the year 2011 were studied. The demographic and some epidemiologic parameters of the disease were recorded in the questionnaires. All collected data were analyzed using SPSS (version19) software.

    Results

    Totally، 777 cases of brucellosis were reported to the health center of the province in 2011. The lowest incidence of brucellosis in the province was 40. 8/100000. The highest and lowest incidence rates were seen in Dalahoo (215. 2/100 000) and Javanrood (12. 6/100 000) districts، respectively. 47. 4% of the patients were female and about half of the patients were under 30 years old. Raw milk was the most common cause of the disease consumed by 81. 9% of the cases. Also، 87. 6% of the patients were living in rural areas and the peak of disease was seen in the spring and summer months.

    Conclusion

    Despite the significant reduction، it seems that the incidence of disease in some rural areas of the districts such as Dalahoo and Sarpol-e-Zahab are very high.

    Keywords: Brucellosis, malt fever, epidemiology, Kermanshah, Iran, incidence rate
  • Badrieh Sahargahi, Mansour Rezaei, Mohamadreza Naderi, Froud Ajdar, Mostafa Qubadi Pages 122-124
    Brucellosis is a zoonotic disease that mandates a high cost on nations. The aim of this study was to compare the human brucellosis incidence rates in Eslam Abad-e-Gharb، Kermanshah province and Iran from 2006 to 2010. In this cross-sectional study، the incidence rates of human brucellosis in EslamAbad-e-Gharb town، Kermanshah province and Iranwere obtained from the existing files and compared by Z test. There were 458 cases of human brucellosis in Eslam Abad-e-Gharb. The incidence rate of this disease (per 100،000) in Eslam Abad-e-Gharb (42-76. 4) was higher than those of Kermanshah province (37. 4-56. 3) and Iran (15. 9-34) during the five-year period (P=0. 01). the human brucellosis incidence rate had a descending trend in the three regions investigated. Although the incidence rate of this disease was declining، it was more than twice the national incidence rate in EslamAbad-e-Gharb. This issue needs the immediate attention of health decision-makers in Kermanshah province.
    Keywords: Human brucellosis, incidence, trend, EslamAbad, e, Gharb