فهرست مطالب

مجله زیست شناسی جانوری
سال پنجم شماره 4 (تابستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/05/18
  • تعداد عناوین: 10
|
  • بهمن اسلامی جدیدی، عباسعلی دهپوری، فرخنده نعمتی، بشری رضایی صفحه 1
    سرطان پستان دومین سرطان شایع در زنان می باشد.سرطان پستان یک مشکل اپیدمیولوژیک جهانی است و درمان های امروزی آن اغلب چندان موثر نبوده و با اثرات جانبی نا مطلوب همراه هستند. بنابراین تلاش برای تهیه داروهای موثرتر با سمیت کمتر ضروری می باشد. کما یا باریجه با نام علمی Ferula gummosaدارای خواص ضدسرطانی، ضد اسپاسم، ضدتشنج، مقوی معده، ترمیم کننده زخم های سطحی، شیر افزا، ضدعفونی کننده و ملین می باشد. با این حال تاثیرات آنتی توموری آن بر روی رده سلولی پستان انجام نشده است. لذا در این مطالعه اثر سمیت سلولی عصاره اتانولی آن مورد بررسی قرار گرفته است. برای بررسی اثرات مهاری عصاره اتانولی F. gummosaبر روی رشد سلولی از رده سلولی MCF7 استفاده شد که در محیط RPMIحاوی سرم جنین گاو و آنتی بیوتیک کشت داده شدند. سپس سلول ها با رقت های مختلف عصاره اتانولی F. gummosa(156/0، 312/0، 625/0، 25/1، 5/2، 5، 5/7 و 10 میلی گرم بر میلی لیتر) به مدت 72 ساعت تیمار شدند و میزان زنده بودن سلول ها با روش MTTتعیین گردید. نتایج نشان می دهد عصاره اتانولی گیاه F. gummosaاثر سمیت سلولی معنا داری بر روی رده سلولی MCF7در غلظت های mg/ml 625/0، 25/1، 5/2، 5، 5/7 و10 بعد از 72 ساعت در مقابل گروه کنترل داشته و IC50برای mg/ml 765/1 عصاره یF. gummosa اندازه گیری شده است. نتایج پیشنهاد می کند که عصاره اتانولی F. gummosaدارای اثر مهاری بر روی رشدسلولی MCF7است.
    کلیدواژگان: سمیت سلولی، عصاره اتانولی، Ferula gummosa، رده سلولی MCF7
  • ساناز اکبری، مجید مقبلی، محمدعلی عشاقی صفحه 9
    سوسری ها حشراتی هستند که غالبا درمحیط های آلوده مانند فاضلاب دستشویی ها و توالت ها زندگی و از مواد آلوده تغذیه می کنند. این حشرات یکی از عوامل مهم در حمل و نقل و گسترش باکتری ها بویژه باکتری های خانواده انتروباکتریاسه به محیط زندگی انسان محسوب می شوند. هدف از این تحقیق بررسی و شناسایی فلور باکتریایی هوازی بی هوازی اختیاری سوسری آلمانی شایع در شهر تهران می باشد. در این مطالعه سوسک های سوسری آلمانی از مناطق مختلف تهران جمع آوری و معده ی آنها پس از استخراج بر روی محیط های کشت میکروبی کشت و در نهایت نمونه های رشد کرده با استفاده از محیط های کشت افتراقی شناسایی شدند. 10 جنس باکتریایی در معده سوسری آلمانی یافت شد که 9 جنس گرم منفی و 1 جنس گرم مثبت بودند. بررسی های انجام شده نشان داد که جنس های سیتروباکتر 20%، سودوموناس 18%، پروتئوس 17%،E.coli 5/15%، انتروباکتر 12%، استافیلوکوکوس 1/11%، سالمونلا 3/3%، کلبسیلا 1/1%، شیگلا و هافنیا هر کدام با 1% به ترتیب فراوانترین باکتری های معده سوسری آلمانی بودند.باکتری های متعدد بیماریزا در داخل بدن سوسری های آلمانی رشد و نمو می یابند و به همراه این حشره به محیط زندگی انسان منتقل می شوند. در این مطالعه مشخص گردید اغلب این باکتری ها متعلق به خانواده انتروباکتریاسه بوده و می توانند بیماریزا باشند در نتیجه می توانند بهداشت انسان را تحت تاثیر قرار دهند.
    کلیدواژگان: سوسری آلمانی، محیط کشت افتراقی، انتروباکتریاسه، فلور باکتریایی
  • آسیه اوراقی، وحید حمایت خواه جهرمی، محمد زارعیان صفحه 15
    مسمومیت با آفت کش ها یکی از شایع ترین نوع مسمومیت است که ممکن است در تماس اتفاقی افرادی که این ترکیبات را به منظورهای مختلف مصرف می کنند، دیده شود. هدف از انجام این تحقیق بررسی اثر حشره کش کلرپیریفوس بر بافت کلیه در موش های صحرایی می باشد. در این تحقیق 40 سر موش صحرایی بالغ ماده نژاد ویستار با وزن 15±200 گرم و سن 5/2 ماه انتخاب و به 4 گروه 10 تایی تفسیم شدند. گروه کنترل که هیچ دارویی دریافت نمی کردند. گروه های تجربی 1، 2 و 3 به ترتیب دوزهای 1، 2 و 4 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن کلرپیریفوس به صورت درون صفاقی به مدت 14 روز دریافت کردند. سپس موش ها تشریح و بافت کلیه جدا و در محلول فرمالین 10% تثبیت شد و مطالعات بافتی شامل اندازهگیری قطر بخش قشری، مرکزی، جسمک مالپیگی، گلومرول، کپسول بومن، لوله خمیده نزدیک، لوله خمیده دور، هنله و مجرای جمع کننده انجام شد. در پژوهش حاضر قطر بخش قشری در گروه های تجربی 1 و 2 نسبت به گروه کنترل دارای کاهش معنادار می باشد. قطر لوله جمع کننده ادرار نیز در گروه های تجربی 1، 2 و 3 دارای افزایش معناداری نسبت به گروه کنترل می باشد (05/0 > P). نتایج پژوهش حاضر نشان داد که کلرپیریفوس با اثر بر بخش قشری و مجاری جمع کننده ادراری باعث تغییراتی در عملکرد کلیه شده است که احتمالا این اثر را به واسطه مکانیسم گونه های فعال اکسیژن اعمال می کند
    کلیدواژگان: کلرپیریفوس، بافت کلیه، موش صحرایی
  • فرناز بناکار، کاظم پریور، پریچهر یغمایی، هما محسنی کوچصفهانی صفحه 25
    چاقی از مشکلات شایع تهدیدکننده سلامت است که با بسیاری از بیماری ها مرتبط بوده، نیازمند درمان می باشد. مصرف داروهای ضد چاقی (مانند ارلیستات) همراه با تعدیل روش زندگی از شیوه های درمان است بررسی اثر دارو بر کبد و بیضه به عنوان اندام های متابولیکی و تولیدمثلی مهم می باشد. ارلیستات از طریق کاهش سطوح آندروژن هاسندرم تخمدان پلی کیستیک را بهبود می بخشد بنابراین ممکن است استفاده طولانی از آن در مردان چاق به ناباروری بیانجامد. 25 سر موش نر نژاد NMRIبا وزن پایه 4 ±24 گرم به آزمایشگاه منتقل شده پس از یک هفته سازگاری با شرایط اتاق حیوانات به شکل تصادفی به گروه های کنترل، چاق شده، شم و تجربی گروه بندی شدند تمام گروه ها به جز گروه کنترل پس از یک هفته سازگاری با شرایط آزمایشگاه رژیم غذایی پرچرب را مدت شش هفته دریافت کردند و سپس گروه کنترل و چاق مورد بررسی های بیوشیمیایی قرار گرفتند درحالی که گروه های شم و تجربی با غذای معمولی جوندگان مدت شش هفته دیگر تغذیه شده و طی این مدت به ترتیب روزانه سالین ایزوتونیک (حلال دارو) و ارلیستات را با دوز 9 میلی گرم/ کیلوگرم/ هر سرموش از طریق گاواژ دریافت کردند وزن بدن هر هفته اندازه گیری شد. در پایان شش هفته آنالیزهای بیوشیمیایی خون در مورد آنها نیز انجام شدند. سطوح آنزیم های کبدی مورد بررسی در گروه چاق به نسبت سایر گروه ها افزایش و سطح تستوسترون در این گروه کاهش یافت. در گروه تجربی سطوح آنزیم های کبد بهبود نشان دادند، اما نسبت به گروه کنترل بالاتر بودند در این گروه تستوسترون کاهش یافت اما تغییرات از نظر آماری معنی دار نبودند (p>0.05).
    کلیدواژگان: چاقی، ارلیستات، بیضه، کبد، تولیدمثل
  • نسرین حسن زاده، هومن شجیعی، عبدالحسین شیروی صفحه 33
    خزندگان در کنترل بیولوژیکی طبیعت اهمیت بسزایی دارند. با توجه به غنای فون خزندگان شهرستان طبس و از آنجایی که این شهرستان مورد مطالعات دقیق بیوسیستماتیکی قرار نگرفته، این تحقیق به منظور شناسایی فون مارهای شهرستان طبس در طی سال های 1390-1389 انجام شد. نمونه ها از مناطق مختلف مورد مطالعه بوسیله دست و عصای مخصوص جمع آوری شده که اغلب نمونه ها پس از شناسایی رها شدند، از نمونه های زنده عکس و اسلاید تهیه شد و تعداد معدودی از هر نمونه برای بررسی بیشتر به آزمایشگاه جانورشناسی منتقل شد. بر اساس نتایج این تحقیق مشخص گردید که در منطقه مورد مطالعه هفت گونه مار متعلق به هفت جنس و سه خانواده شناسایی شد که عبارتند از: کورمار jaculus Eryx، مار خالدار Platyceps Karelini، مار پلنگی Hemorrhois ravergieri، شترمار شیرازی Spalerosophis didema، تیرمار Psammophis Schokari، مار جعفری Echis Carinatus، مار شاخدارPseudocerastesPersicus. در میان خانواده های شناسایی شده، بزرگترین خانواده Colubridaeبا چهار جنس و چهار گونه می باشد. کور مار برای اولین بار از این منطقه گزارش می شود.
    کلیدواژگان: فون، مار، Colubriae، Viperidae، Boidae، شهرستان طبس، استان یزد
  • سیده آمنه حسینی، علی شعبانی، حمیدرضا رضایی صفحه 39
    کپوردندان زاگرس (Aphaniusvladykovi) گونه ای کوچک و دارای ارزش بیولوژیکی است. این ماهی بومی ایران در استان چهارمحال و بختیاری بوده و در چشمه ها و تالاب های این استان زندگی می کند. در این پژوهش، جهت بررسی تنوع ژنتیکی این گونه، نمونه برداری از دو منطقه تالاب گندمان و شلمزار، 23عدد از هر منطقه، انجام شد. 5جفت آغازگر ریزماهواره جهت بررسی تنوع ژنتیکی مورد استفاده قرار گرفت که 100%، چندشکلی نشان دادند. میانگین هتروزیگوسیتی مشاهده شده برابر 965/0محاسبه شد که از میانگین هتروزیگوسیتی قابل انتظار (867/0) بیشتر است. میانگین جریان ژنی و ضریب درون آمیزی به ترتیب برابر 33/23و 11/0-به دست آمد. نتایج حاصل از Fst(1%) و Rst(14%) تمایز ژنتیکی بسیار پائین و تنوع درون جمعیتی مناسبی را بین دو جمعیت نشان داد. آنالیز واریانس ملکولی 1%تمایز بین جمعیت ها و 99%تنوع درون جمعیتی نشان داد. فاصله ژنتیکی بین جمعیت ها 236/0محاسبه شد. در بررسی تعادل هاردی واینبرگ از میان 10تست جایگاه ژنی، در 5تست، پیروی از تعادل مشاهده شد.
    کلیدواژگان: تالاب گندمان، Aphaniusvladykovi، ریزماهواره، هتروزیگوسیتی، تنوع ژنتیکی
  • مرضیه رمضانی، رمضان خان بابایی، ویدا حجتی صفحه 49
    تمامی سلول های بنیادی از دو گروه سلول های بنیادی جنینی و سلول های بنیادی بزرگسال منشا می گیرند. مهمترین سلول های بنیادی بزرگسال، سلول های بنیادی مزانشیمی هستند. سلول های مزانشیمی سلول هایی پرتوان و غیرخونساز با قابلیت خودنوزایی و پتانسیل تمایزی بالا می باشند. این سلول ها در مغزاستخوان و سایر بافت های اسکلتی وجود دارند. سلول های مزانشیمی از منشا مغزاستخوان قادرند به سلول های استئوبلاست، استئوسیت، چربی، غضروفی، تاندون و ماهیچه در شرایط in vivoو in vitroتمایز یابند. تمایز استئوبلاستی در آزمایشگاه نیازمند عوامل متعددی است تا شرایطی همانند میکرومحیط بافت استخوان ایجاد کنند. در این تحقیق اثر عصاره بافتی جنین موش 15 روزه در تمایز سلول های بنیادی مزانشیمی مغزاستخوان به سلول های استئوبلاستی مورد مطالعه قرار گرفت. سلول های بنیادی مزانشیمی از مغز استخوان موش جدا شده و در فلاسک های حاوی محیطDMEM-F12، μg/mL100 استرپتومایسین،IU/mL 100پنی سیلین و 10% FBSکشت شدند. سلول های بنیادی مزانشیمی با انجام عمل پاساژ خالص گردیده، سپس تحت تاثیر عصاره بافت غضروفی جنین موش 15 روزه قرار گرفتند. پس از پایان کشت 21 روزه، برای تشخیص سلول های استئوبلاستی از رنگ آلیزارین قرمز استفاده شد. پس از تاثیر عصاره، سلول های بنیادی مزانشیمی دوکی شکل تغییر شکل داده و زوائد فراوانی در هر سلول مشاهده گردید. رنگ آمیزی آلیزارین قرمز تمایز سلو ل های بنیادی مزانشیمی به استئوبلاستی را نشان می دهد. همچنین تمایز استئوبلاستی سلول های بنیادی مزانشیمی، فاکتورهای مورفوژنی و استئوژنز عصاره بافت غضروفی جنین موش 15 روزه را تایید می کند. این نتایج تمایز استئوبلاستی سلول های بنیادی مزانشیمی را بیان می کند، از اینرو می توان در تمایز استئوبلاستی مدل های آزمایشگاهی و درمان بیماری های ژنتیکی استخوان به فراوانی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: سلول بنیادی مزانشیمی، عصاره بافت، جنین موش، تمایز سلولی، استئوبلاست
  • علیرضا صیداوی صفحه 59
    این تحقیق با هدف تعیین جمعیت نسبی باکتری های جنس سالمونلا در بخش های مختلف دستگاه گوارش طیور با استفاده از روش PCRانجام گردید.محتویات گوارشی جوجه ها خارج و DNAمربوطه استخراج شد. از واکنش زنجیره ای پلیمراز و شیوه PCRبرای بررسی جمعیت نسبی این باکتری استفاده گردید. با استفاده از یک آغازگر اختصاصی، باند اختصاصی مربوط به این باکتری و با استفاده از یک آغازگر عمومی باند اختصاصی کل باکتری های دستگاه گوارش به دست آمد. سپس به کمک تکنیک PCR، جمعیت نسبی باکتری های جنس سالمونلا نسبت به کل باکتری های دستگاه گوارش تعیین گردید. تجزیه و تحلیل نتایج حاصل نشان داد که از کل باکتری های دوازدهه و ژئوژنوم به ترتیب 12/0 و 11/0 درصد متعلق به جنس سالمونلا بودند. همچنین از کل باکتری های موجود در ایلئوم و روده کور هم به ترتیب 16/0 و 39/0 درصد کل باکتری ها از گروه سالمونلاها بودند. علاوه بر این در چهار، چهارده و سی روزگی، به ترتیب 38/0، 18/0 و 06/0 درصد کل باکتری های دستگاه گوارش جوجه ها، باکتری های جنس سالمونلا بودند. علاوه بر این معلوم شد در چهار روزگی در دوازدهه، ژوژنوم، ایلئوم و روده کور به ترتیب 28/0، 11/0، 16/0 و 91/0 درصد کل باکتری ها از جنس سالمونلا بودند. بنابراین می توان بیان کرد جمعیت نسبی این باکتری ها در بخش های تحتانی روده (ایلئوم و روده کور) نسبت به بخش های فوقانی روده باریک بیشتر است. نتایج حاصل نشاندهنده متغیر بودن جمعیت باکتری های جنس سالمونلا در بخش های مختلف دستگاه گوارش طیور بود که با عملکرد، وظایف و محیط فیزیکوشیمیایی این بخش ها مرتبط است.
    کلیدواژگان: جوجه، سالمونلا، PCR، روده
  • علیرضا گلچین منشادی، مهدی سلطانی، رضا عصاره صفحه 73
    به منظور مطالعه پوسیدگی باله دمی با تاکید بر عوامل باکتریایی آئروموناسو سودوموناسدر ماهی آزاد دریای خزر مرکز تکثیر و پرورش آزادماهیان شهید باهنر کلاردشت، تعداد 180 ماهی مولد دارای علائم ماکروسکوپی ضایعات باله انتخاب و از هر ماهی دو نمونه باکتریایی بر روی محیط های اختصاصی آئروموناس و سودوموناس کشت گردید.بعد از انکوباسیون، آزمایشات بیوشیمیایی جهت شناسایی کلنی های جداسازی شده دو جنس آئروموناسو سودوموناسانجام گرفت. نتایج آزمایشات بیوشیمیایی نشان داد که باکتری های جنس آئروموناسجداسازی شده از گونه های آئروموناس کاویاو آئروموناس هایدروفیلا(زیرگونه ای که تولید گاز نمی کند) به ترتیب با فراوانی 75 و 25 درصد و باکتری های جنس سودوموناساز گونه های سودوموناس فلورسنس، سودوموناس پوتیداو سودوموناس آلکالیژنزبه ترتیب با فراوانی1/42،48/36و05/21بودند
    کلیدواژگان: ماهی آزاد دریای خزر، پوسیدگی باله، آئروموناس، سودوموناس
  • محمد وفاجوی دیانتی، حسین خارا، علی بانی، رضوان الله کاظمی، مریم صائمی صفحه 83
    در این تحقیق ساختار سنی و الگوی رشد ماهی سوف حاجی طرخان (Perca fluviatilis Linnaeus،1758)در تالاب امیرکلایه به صورت ماهانه در یک سال بررسی شد. 265 قطعه ماهی صید شدند و طول و وزن ماهیان اندازه گیری و سن آنها با استفاده از فلس و اپرکول تعیین گردید. نتایج نشان داد که ماهیان در محدوده سنی + 2 تا + 6 هستند، ماهیان نر، ماده به ترتیب به 12 و 13 دسته فراوانی طولی کلاسه بندی شدند. میانگین نسبت رشد لحظه ای ماهی سوف حاجی طرخان نشان داد که گروه های طولی + 2 به + 3 با رشد 0.461 سریعتر از گروه های دیگر و حداقل نسبت به گروه های سنی+ 5 به + 6 با رشد لحظه ای 0.231 بود. فاکتور وضعیت سوف حاجی طرخان نشان داد که بالاترین آن با 1.54 (0.9739 =r 2) مربوط به ماده ها و البته با تفاوت ناچیز کمترین آن با 1.54 (0.9448=r2) مربوط به جنس نر می باشد. ضریب رگرسیون الگوی رشد با روش کاربردی پائولی نشان داد که کل ماهیان الگوی ایزومتریک بودند و گرایش به الومتریک مثبت داشتند. نسبت جنسی نر به ماده (1: 2.05) سطح معنی داری را نشان می داد.
    کلیدواژگان: الگوی رشد، سوف حاجی طرخان، حوزه جنوبی دریای خزر، تعیین سن
|
  • Page 1
    Breast cancer is the second most pervasive cancer among women. Breast cancer is a worldwide epidemiological problem which the current remedies cannot heal it effectively and has unwanted side effects. Therefore, attempt to produce more effective medicine with less toxicity is essential. Ferula gummosa is anti-cancer, anti-spasm, anti-paroxysm, antiseptic and laxative and it is tonic for stomach, reconstructs surface scars, and causes more milk producing in breasts. Since, its anti-tumorous effects have not been studied on the breast cells; the cellular toxicity effect of its ethanolic extract was investigated in this study. To investigate the preventing effects of F. gummosa ethanolic extract on cellular growth, we have used the MCF7 (Human Caucasian breast adenocarcinoma) cell line which has been cultivated in RPMI environment containing cow's embryo serum and antibiotic. Then we treated these cells in different concentrations of F. gummosa ethanolic extract (0.165, 0.312, 0.625, 1.25, 2.5, 5, 7.5, and 10 mg/ml) for 72 hours. The amount of cell viability was determined by MTT method. Ethanol extract of F. gummosa has a significant cellular toxicity effect on the MCF7 cell line in 0.625, 1.25, 2.5, 5, 7.5, and 10 mg/ml densities after 72 hours compare with control group, and the calculated IC50 for F. gummosa extract was 1.765 mg/ml. The results suggest that ethanol extract of F. gummosa has preventing effect on the cellular growth of MCF7 cellular class.
    Keywords: Cytotoxicity, ferula gummosa, Cancer Cell Line, MCF7
  • Page 9
    German Cockroaches (Blattela germanica) are insects that often live in dirty environment such as sewagesand toilets and feed from contaminatedmaterials.This insect is one of the most important factors to transport and spread bacteria in human environment, particularlybacteria of Enterobacteriaceae family. In this study, German cockroach's midget’s bacterial flora in Tehran was identified. German cockroaches from various regions of Tehran were round up and their gut were extracted and cultured on microbial media. Grown samples identified with differentculture media.Ten bacterial genera were identified in cockroach's midgut. Nine genera were belonging to gram negative bacteria and one isolates belong to gram positive bacteria. These genera belong to Citrobacter (20%), Psedomonas (18%), Proteus (17%), E. coli (15.5%), Enterobacter (12%), Staphilococcus (11.1%), Salmonella (3.3%), Klebsiella (1.1%), Shigella and Hafnia (1%). Several pathogenicbacteria are growing within the body of German cockroach and transmittedto the human environment with these insects. Most of these bacteria are pathogenic and can effect on human health. In this study, the most of identified bacteria were belong to Enterobacteriaceae family, and could be pathogen and effective on human hygiene.
    Keywords: German cockroaches, differential media, Enterobacteriaceae, Bacterial flora
  • Page 15
    Toxicity due to pesticide is the most wide spreading kind of toxicity which may have seen accidentally in persons who utilize these combinations for different purposes. The aim of this research is the investigation of the effect of clorpyrifos pesticide tissue changes of kidney in female mature rats. At this research 40 mature female rats from Wistar race were selected with 200±15 g and 2.5 months age and divided into 4 of 10 groups. Control group didnt receive any drug. Experimental 1, 2 and 3 groups received doses of 1, 2 and 4 mg/kg of clorpyrifos interpritoneally. After 14 days, rats were analyzed and kidney tissues extracted and were inserted at %10 formalin solutions. Then histological studies were performed and measurable factors are including diameter of cortical and medulla parts, glomerulus, Bowman's capsule, proximal and distal, Henle and collecting tubules. The results of this research show that the diameter of cortical part has significantly decreased in experimental 1 and 2 groups in comparison with control group. Collecting tubule diameter also at experimental 1, 2 and 3 groups has significantly increased (P<0.05). The clorpyrifos with effecting on cortical parts of kidney and collecting tubules resulted in kidney disorder that probably this effect is mediated by the oxygen active kinds mechanism.
    Keywords: clorpyrifos, kidney tissue, rats
  • Page 25
    obesity is a global epidemic health problem, which is related to many diseases such as type 2 diabetes, cardiovascular disease and types of cancers which impose a huge burden on individuals and health care system and society, therefore different antiobesity strategies are developed that using antiobesity medicines is a very common method besides exercise, diet. since every drug has side effects on some organs it is required to know these side effects and their severities. Liver and testis are two metabolic and reproductive organs of body additionally orlistat ameliorates poly cystic ovary syndrome (PCOS) by decreasing androgen levels then the study of its effect on testosterone levels in obese men could be important because of probability men infertility. In current study, we examined the effect of orlistat on serum ALT, AST, ALP and testosterone levels also liver and testis tissues in uncomplicated obese NMRI mice during six weeks. We studied control, obese, sham and experimental groups. In this study all groups except control group after acclimatization for one week received H.F.D for six weeks, after that all groups were fed by standard laboratory chow diet. Sham group received P.B.S and Experimental group received solution of orlistat orally during six weeks. The body weight was measured during the study period weekly. Our results showed that enzymes levels increased in obese group compare with other groups then orlistat ameliorated enzyme levels in experimental group but it was no differences significantly (P>0.05).Testosterone levels indicated changes between groups but these changes were not statistically significant (p > 0.05).
    Keywords: obesity, orlistat, liver, testis, reproduction
  • Page 33
    Reptiles have an important role in biological control. Since, the fauna and flora richness of Tabas County and no biosystematics studies were done in this region, the present research was done in order to study the snake fauna of Tabas County during 1389-90. Samples were collected from different parts using hands or special sticks. Most samples were released after identification. Photographs and slides were prepared from live samples and a limited number of each sample was transferred to zoological laboratory for further investigation. Based on these findings،7 snake species belonging to 7 genera and 3 families were identified. They include Eryx jaculus, Platyceps karelini, Spalerosophis diadema, Psammophis schokari, Echis carinatus and Pseudocerastes persicus. Among identified families the biggest family belonged to Colubridae with 4 genera and 4 species. Eryx jaculus was reported for the first time in this region.
    Keywords: fauna, snake, Colubridae, Viperidae, Boidae, Tabas, Yazd
  • Page 39
    Zagros tooth carp (Aphanius vladykovi) is a rare and valuable species. This is native fish in Chaharmahal-o-Bakhtiyari province of Iran and lives in springs and wetlands. In this study, to investigate the genetic diversity of this species, sampling was performed from Gandoman and Shalamzar wetland areas, 23 individuals from each region. 5 pairs microsatellite primer were used to investigate the genetic diversity and showed 100% polymorphism. The average observed heterozygosity was equal to 0.965 that is more than expected heterozygosity (0.867). The mean gene flow and inbreeding coefficient was 23.33 and -0/11, respectively. The result of Fst (%1) and Rst (%14) indicated low genetic differentiation between populations and adequate genetic variation within populations. Analysis of molecular variance indicated %1 differentiation between and % 99 variations within populations.Among the10tests, 5 samples showed following Hardy - Weinberg equilibrium.
    Keywords: Gandoman Wetland, Aphaniusvladykovi, microsatellite, Heterozygosity, genetic diversity
  • Page 49
    Allstem cells are originated from both embryonic stem cells and adult stem cells. The most important adult stemcellsaremesenchymal stem cells. Mesenchymal stem cellsare pluripotentandnon-hematopoietic cellswithahighdifferentiation potential.There arein thebone marrowand otherskeletal tissues.Mesenchymalstem cellsderivedfrombone marroware capabledifferentiationto osteoblast, osteocyte,adipocyte, chondrocyte, tendonsand muscle cells underin vivoandin vitro.In vitro osteoblastic differentiation needs to a variety of factors, which creates condition similar to bone tissue microenvironment. In this study, the effects of embryonic cartilaginous tissue extract was studied to differentiation of bone marrow mesenchymal stem cell into osteoblast. Mesenchymal stem cells were isolated from mice bone marrow and cultured in flasks containing DMEM-F12, 100 μg/ml streptomycin, 100 U/ml penicillin and 10% FBS.Mesenchymal stem cellswerepurifiedbyseveral passages, then cellswere affectedby 15day mouse cartilaginous tissue extraction. After21 days ofculture, Alizarin Red staining was usedfor the detection ofosteoblasticcells.Aftereffect of extraction, spindle-shaped mesenchymal stem cellschange theirshapeAndmany appendages was observedincells. Alizarin Red staining has shown osteoblasticdifferentiation ofmesenchymal stem cells.Also osteoblastic differentiation of mesenchymal stem cells has confirmed morphogenic and osteogenic factors at cartilaginous tissue extracts of 15-day mouse embryo. Theresults express of osteoblastic differentiation of mesenchymal stem cells.Therefore, it is used in vitro models of osteoblast differentiation and genetic diseases of bone.
    Keywords: mesenchymal stem cell, tissue extraction, mouse embryo, cell differentiation, osteoblast
  • Page 59
    This study was conducted in order to determining of relative population of Salmonella spp. in various parts of poultry gastrointestinal tract using semi- quantitative PCR technique. It was removed gut contents and extracted their DNA. It is used polymerase chain reaction (PCR) and semi- quantitative PCR technique for investigation on relative population of these bacteria. It was obtained a specific band for detecting of mentioned bacterium using a set specific primer and also a specific band for detecting of all bacteria. Then, it was determined relative population of Salmonella spp. relative to total gut bacteria using semi- quantitative PCR technique. Result analysis was showed Salmonella spp. consists 0.12% and 0.11% of total duodenum and jejunum bacteria respectively. Also it was showed Salmonella spp. consists 0.16% and 0.39% of total ileum and cecum bacteria respectively. Meanwhile Salmonella spp. consists 0.38%, 0.18% and 0.06% of total intestine bacteria at 4, 14 and 30 day of ages. Furthermore it was showed at 4 day of ages Salmonella spp. consists 0.28%, 0.11%, 0.16% and 0.91% of total bacteria in duodenum, jejunum, ileum and cecum respectively. Thus it can state relative population of Salmonella spp. in lower parts i.e. ileum andcecum were higher than upper parts i.e. duodenumand jejunum. Obtained results showed Salmonella spp. populations were variable in various intestine parts and correlated with functions and physicochemical conditions of intestine parts.
    Keywords: poultry, Salmonella, semi, quantitative PCR, intestine
  • Page 73
    In order to study caudal fin rot with emphasis on Aeromonassp. and Pseudomonassp. in Salmo trutta caspiusfrom the salmonids propagation and breeding center of Shahid Bahonar of kelardasht region, One hundred and eighty brood stocks having fin damage symptoms were chosen. Two bacterial samples from each fish were cultured on Aeromonasand Pseudomonas specific media. After incubation biochemical tests for diagnosing isolated colonies of Aeromonassp. and Pseudomonassp. were performed.The results of biochemical tests showed that isolated bacteriaof Aeromonassp. were belonged to Aeromonas caviae and Aeromonas hydrophila (sub species anaerogenes) by 75% and 25%frequency respectively and bacteriaof Pseudomonassp. were belonged to Pseudomonas fluorescens, Pseudomonas putida and Pseudomonas alcaligenes by 42.1%, 36.48% and 21.05% frequency respectively.
    Keywords: Salmo trutta caspius, fin rot, Aeromonassp., Pseudomonassp
  • Page 83
    In this research, age structure and growth pattern of Perch (Perca fluviatils Linnaeus, 1758) from the Lahijan Amirkelayeh Wetland was studied on a monthly basis in a year. In total, 265 specimens were caught and the weight and length were measured and the age was determined by opercula and scale's reading. The age data showed that the fish were between 2 + to 6 +. Male, female fish classified respectively in 12 and 13 length frequencies groups. The average instantaneous growth rate of perch showed that the age groups 2 + to 3 + with 0.461 grew faster than other groups and slowest growth belonged to age groups of 5 + to 6 + with 0.231. Condition factor of specimens showed that the highest one with 2.49 (r 2= 0.938) belong to female and the lowest one with 1.06 (r2= 0.944) belong to male fish. Pauli's applied growth pattern showed almost an isometric growth for total, male, and female fish and tendency to positive allometric growth. Total sex ratio (178 male to 78 female) showed a significant difference.
    Keywords: growth pattern, Perca fluviatilis, South basin of the Caspian Sea, age determination